Elementor Pro vs Visual Composer 2024: Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Elementor en Visual Composer zijn beide gigantisch populaire page builders. Dit is ook niet gek, want ze hebben allebei een vaste plek in de top 10! Toch krijg ik regelmatig de vraag welke nou het beste is. Ik heb daarom besloten om deze Elementor Pro vs Visual Composer vergelijking te maken.

In deze vergelijking bespreek ik beide page builders uitgebreid en gaan we ze vervolgens met elkaar vergelijken. Hierdoor heb jij aan het eind van deze Elementor vs Visual Composer een goed beeld en kun jij de beste keuze voor jou maken!

Elementor-logo

Elementor zal onder de meeste wordpress gebruikers wel bekend zijn. Deze tool heeft namelijk zelfs meer dan 5.000.000 gebruikers. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, want Elementor is erg makkelijk in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig! Daarnaast is hij goedkoper als je maar één website bouwt.

Wees snel, verloopt bijna!

Visual-composer-logo

Visual Composer behoort zeker tot de top 10 beste wordpress page builders. Hij is namelijk volledig responsive, snel, zoekmachine vriendelijk, wordt standaard geleverd met veel demo websites en beschikt over alle functionaliteiten die jij voor jouw website of webshop nodig hebt!

Actuele Prijs: $49 – $349

Inhoudsopgave

Elementor vs Visual Composer: Wat zijn de overeenkomsten?

Elementor en Visual Composer zijn beide erg goede page builders, maar toch verschillen ze sterk van elkaar. Dit is daarom ook de reden dat ik deze Elementor vs Visual Composer vergelijking heb geschreven. Via deze weg wil ik jou namelijk op de best mogelijke manier helpen bij het vinden van de beste wordpress page builder voor jou!

Zoals je misschien wel weet verschillen beide page builders erg van elkaar, maar er zijn ook zeker overeenkomsten. Ik vind het daarom het handigste om deze eerst te benoemen voordat we de verschillen gaan behandelen. 

De basis van beide page builders is eigenlijk helemaal hetzelfde. Zo zijn beide page builders responsive, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik, beschikken ze over een drag & drop systeem, beschikken ze beide over een goede klantenservice en worden beide page builders goed beoordeeld door andere gebruikers. Ik kan je daarom in ieder geval al vertellen dat de basis van beide page builders zeker in orde is. 

Het is daarom nu de tijd dat ik je ga laten zien wat de verschillen zijn, want op basis van deze verschillen en de testen kun jij de beste keuze maken. Ik kan je daarom zeker aanraden om deze Elementor vs Visual Composer vergelijking eens helemaal door te lezen.

Elementor vs Visual Composer(Elementor Review)

Ik denk dat het het beste is om deze Elementor Pro vs Visual Composer vergelijking te starten met Elementor Pro. Dit betekent uiteraard niet dat dit automatisch de winnaar is, maar dit is waarschijnlijk wel de meest bekende en uitgebreide page builders. Door met Elementor te beginnen kan ik namelijk later Visual Composer tegen deze page builder zetten en kunnen we vergelijken welke de beste resultaten kan leveren voor jouw website.

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met Elementor dan is wat basisinformatie wel even handig. Op dit moment is Elementor een van de beste wordpress page builders die je kunt gebruiken. Elementor heeft zelfs meer dan 5 miljoen gebruikers en dat is zelfs nog meer dan Divi. Ook onder de gebruikers wordt Elementor erg goed beoordeeld, maar daar zal ik je later in deze Elementor vs Visual Composer vergelijking meer over vertellen.

elementor

Elementor is snel en perfect voor SEO

Ik krijg erg vaak de vraag in mijn mailbox waarom mijn website nog niet gevonden wordt in Google. Dat mensen deze vraag stellen kan ik me voorstellen, want vaak kost het ook echt wel even tijd. Maar toch heeft dit ook regelmatig te maken met de kwaliteit van de website. Zo kiezen mensen vaak voor een gratis wordpress thema’s, omdat ze €60,- voor een thema te veel vinden. Ik kan je met zekerheid zeggen dat je hier echt niet op moet willen besparen.

Je kunt het thema namelijk vergelijken met de fundering van een huis. Wil jij hier op besparen met de kans dat je woning verzakt of instort? Nee natuurlijk niet, want dit gaat veel geld en tijd kosten. Dit geldt ook precies voor een website. Voor een website kun je het thema namelijk zien als fundering. Met een betaald thema zit je goed, maar een gratis thema gaat gegarandeerd problemen opleveren. Deze thema’s zijn namelijk sloom, niet zoekmachine vriendelijk, worden slecht onderhouden en bevatten de nodige problemen. Niet doen dus!

Elementor is hier een erg goede oplossing voor. Uiteraard moet je wel een goed thema gebruik in combinatie met Elementor, maar hiervoor kun je het “Hello theme” gebruiken die gratis wordt meegeleverd als jij Elementor Pro koopt. Later in deze Elementor vs Visual Composer review zal ik je meer over dit thema vertalen.

Dat Elementor zo snel is komt met name door de kwaliteit van de code. Deze is namelijk gemaakt door echte professionals die precies weten wat ze doen. Het resultaat hiervan is dat het thema geen dubbele code, makkelijker te lezen is en dus veel sneller geladen kan worden. Daarnaast worden er nog verschillende andere technieken toegepast die de prestaties van jouw website nog eens een flinke boost kunnen geven. Kijk bijvoorbeeld eens op de afbeelding hieronder. Dit zijn namelijk de resultaten van een snelheidstest die wij hebben gehaald met Elementor Pro.

Elementor-vs-beaver-builder-snelheid

Super makkelijk in gebruik

De page builder van Elementor is erg overzichtelijk en werkt super makkelijk. Dit is daarom zeker een van de punten die Elementor dit gigantische succes heeft opgeleverd. De laatste jaren heeft deze page builder erg veel updates gekregen waardoor het op dit moment een van de beste website/webshop systemen is waar je geen kennis van code nodig hebt.

Hoe is dit mogelijk? Nou, dat is eigenlijk vrij simpel uit te leggen! Elementor beschikt over een drag & drop systeem. De letterlijke vertaling hiervan is slepen & neerzetten en in dit geval werkt het ook echt zo. Het drag & drop systeem bestaat namelijk uit een menu gevuld met elementen. Elementen zijn de dingen die jij op jouw website kunt plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knoppen, teksten, afbeeldingen, formulieren, video’s, aftellers en blijf zo maar door gaan. Deze elementen kun jij vervolgens aan jouw website toevoegen door ze uit het menu te slepen en op de juiste plek neer te zetten. 

Na het plaatsen van een element opent er een nieuw menu. In dit menu kun jij het geplaatste element helemaal naar jouw wens maken. Zo kun je in dit menu de kleuren aanpassen, tekst & lettertypes aanpassen, bewegingseffecten toevoegen en nog veel meer. Vergeet hierbij niet dat dit allemaal kan zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven.

Naast het drag & drop systeem beschikt elementor ook over het live editing systeem. Dit systeem werkt nauw samen met het drag & drop systeem. Door de combinatie van deze systemen kun jij tijdens het bouwen direct zien wat je aan het doen bent en hoe dit eruit ziet. Elementor werkt dus niet alleen veel makkelijker, maar ook sneller en veiliger. In de video hieronder kun je precies zien hoe het drag & drop systeem eruit zien, hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt.

elementor-pro-drag-and-drop

Elementor wordt standaard geleverd met veel demo websites & templates

Een ander groot voordeel van Elementor is dat deze page builder standaard al wordt geleverd met een gigantisch assortiment aan demo websites en templates. Zelfs bij de gratis variant krijg je al toegang tot een flink aantal WordPress website templates, maar ik moet hier wel bij vermelden dat de functionaliteit van deze templates tegenvalt. Ze zijn namelijk erg kaal en bevatten weinig functionaliteit. De templates van Elementor Pro zijn daartegen wel echt een heel stuk beter.

Doordat Elementor multifunctioneel is kun je er alle soorten websites meemaken. Het maakt dus niet uit of je een blog wilt beginnen, een portfolio voor jouw foto- of videografie website, WooCommerce website, restaurant, makelaars of wat voor website dan ook. Het is niet alleen mogelijk om deze websites te bouwen, maar Elementor beschikt ook over templates voor alle soorten websites.

De templates zijn met één druk op de knop te importeren, maar misschien nog wel belangrijker is dat ze snel & zoekmachine vriendelijk zijn. Als jij een template kiest weet je dus ook direct zeker dan je het maximale uit jouw website haalt. Na het kiezen van een template heb jij hier de volledige controle over. Dit betekent dat je onderdelen kunt verwijderen, toevoegen, aanpassen en nog veel meer. Uiteraard gaat dit allemaal via de page builder en heb je ook hier geen technische kennis voor nodig.

De templates van Elementor zijn al erg handig, maar het kan nog beter. Elementor beschikt namelijk ook over een enorme bibliotheek aan blokken. Dit zijn eigenlijk allemaal losse onderdelen van een website. Dus bijvoorbeeld de header, hero, diensten, over ons, contact, veel gestelde vragen, ervaringen en blijf zo maar door gaan. Dit zijn allemaal blokken die je kunt gebruiken voor het uitbreiden en bouwen van jouw website. Deze blokken kun jij ook gebruiken om zelf een website te bouwen of om de door jou gekozen template uit te breiden of aan te passen. Het is met Elementor daarom super makkelijk om snel een erg goede website of webshop online te hebben.

elementor-pro-templates

Elementor beschikt over een WooCommerce Builder voor webshops

Elementor is niet alleen erg geschikt voor het bouwen van websites, maar ook zeker voor het bouwen van webshops. Om het meeste uit jouw webshop te halen zijn er koppelingen met WooCommerce nodig en uiteraard beschikt Elementor over erg goede koppelingen.

Het bouwen van jouw webshop kan helemaal zelf, maar ook hiervoor beschikt Elementor over een groot aantal erg geschikte templates. De koppelingen maken tussen Elementor en WooCommerce is super makkelijk en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Via de WooCommerce plugin, die overigens gratis is, kun jij jouw webshop beheren. Dit betekent dat je via deze plugin producten toevoegt, producten kunt aanpassen of verwijderen, prijzen bepalen, betaalmogelijkheden instellen, de voorraad beheren, eventueel kortingscodes aanmaken en nog veel meer. Alles wat belangrijk is voor een webshop bevindt zich in de combinatie van Elementor en WooCommerce.

De WooCommerce builder van Elementor heeft een aantal grote voordelen. Het is namelijk mogelijk om templates te maken of te kiezen voor productpagina’s en archiefpagina’s. Dit betekent dat je deze pagina’s maar een keer hoeft te bouwen en vervolgens kunt instellen voor elk product. Als je dit gedaan hebt hoef je namelijk nooit meer zelf wat te veranderen. Na het invoeren van een product krijgt deze automatisch een pagina en wordt hij goed vertoond. Ook ben je er op deze manier zeker van dat alle productpagina’s hetzelfde zijn en kun je veel sneller wijzigingen aanbrengen.

Om het voor jouw bezoekers makkelijker te maken zijn er ook een aantal handige toevoegingen gedaan. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën. Hierdoor wordt het navigeren door jouw webshop voor bezoekers stukken makkelijker. Ook kun je nog filters toevoegen waardoor bezoekers in een categorie ook nog veel sneller het juiste product kunnen vinden. Zo kun je bijvoorbeeld filters aanmaken voor kleur, maat, beoordeling, levertijd, formaat, merk en ga zo maar door. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze toevoegingen een groot effect kunnen hebben op het conversiepercentage van jouw webshop. Om meer te verkopen is Elementor dus ook een echte aanrader!

Elementor-pro-woocommerce-builder

Toegang tot de Elementor popup builder

Natuurlijk wil jij het maximale uit jouw nieuwe website of webshop halen en dan zijn popups zeker niet te vergeten. Het is daarom maar goed dat Elementor Pro wordt geleverd met een erg goede en uitgebreide popup builder. 

Waarom moet je popups gebruiken? Nou dat is eigenlijk vrij simpel. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat meer dan 70% van de bezoekers niet bereidt is om bij hun eerste bezoek een aankoop te doen. Dit zorgt ervoor dat veel bezoekers jouw website of webshop verlaten zonder dat ze een aankoop hebben gedaan. Vervolgens is de kans erg klein dat deze bezoekers nogmaals op jouw website komen.

Je moet dus op zoek gaan naar een manier om in contact te blijven met deze bezoekers. En daar zijn de pop ups de beste oplossing voor. Waarschijnlijk heb jij ze zelf ook wel eens gezien op verschillende webshops. Opeens komt er een popup op jouw scherm waar jij je e-mailadres kunt invoeren om bijvoorbeeld een korting te krijgen. Maar het hoeft niet per se om een korting je gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook een checklist of e-boek maken. Uiteraard is het wel belangrijk dat deze aansluiten bij het product dat je verkoopt en dat de bezoeker er ook daadwerkelijk wat aan heeft. Na het invoeren van hun e-mailadres kun jij de bezoeker via deze weg altijd benaderen. Je kunt dit zelfs volledig automatiseren via een e-mail marketing provider. 

Elementor wordt standaard geleverd met een flink aantal popup templates. Deze zien er erg goed uit en beschikken over de juiste functionaliteiten. Uiteraard kun jij deze ook nog volledig aanpassen via het drag & drop systeem van Elementor. Na het bouwen van de popup kun jij bepalen op welke pagina hij vertoond moet worden en bij welke actie dit moet gebeuren. Pop Ups zijn dus een super goede tactiek om de omzet van jouw website of webshop een flinke boost te geven.

elementor-popup-builder

Gratis toegang tot het “Hello theme”

Eerder in deze Elementor vs Visual Composer vergelijking zei ik al dat het thema dat je kiest ook enorm belangrijk is. Veel thema’s zijn namelijk sloom, niet zoekmachine vriendelijk en niet compatibel met een page builder. Dit betekent dus dat je gebruik moet maken van een speciaal en goed geoptimaliseerd wordpress thema. Erg goede thema’s hiervoor zijn Astra, NeveOceanWP en Generatepress. Het nadeel van deze thema’s is dat ze allemaal €50,- kosten. Als hier nog de page builder bij komt ga je dus al snel over de €100,-.

Hoewel dit wel de beste keuze is kan het ook nog net even anders. Elementor beschikt namelijk over een eigen WordPress thema, genaamd het “Hello theme”. Dit thema is speciaal ontwikkeld door Elementor en is perfect voor iedere Elementor gebruiker, omdat het thema extreem goed samenwerkt met de page builder. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat bepaalde functionaliteiten van Elementor niet werken met dit thema.

Dit is mooi, maar hoe is de kwaliteit van dit thema dan? Nou ook die is erg goed. Het Hello theme is namelijk super licht waardoor jouw website veel sneller geladen kan worden. Daarnaast is het thema beter geoptimaliseerd voor Google, wordt het regelmatig geupdate en heb je ook toegang tot de klantenservice. Als jij geen gebruik wilt maken van Astra, OceanWP of GeneratePress dan is het Hello theme echt de beste keuze.

Elementor-vs-beaver-builder-hello-theme

Wat vinden anderen van Elementor?

Een belangrijk onderdeel van deze Elementor vs Visual Composer vergelijking vind ik de ervaringen van andere gebruikers. Op basis hiervan krijg je namelijk een erg goed beeld over de kwaliteit van de page builder. Al helemaal bij website software producten is dit erg belangrijk, omdat hier nog wel eens het een en ander mis kan gaan.

In dit geval heb je bij Elementor echt niks te klagen. Zoals ik eerder al zei heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers. Er is geen een page builder die meer gebruikers heeft dan Elementor. Dat is dus zeker al een erg goed begin. Vervolgens beoordelen deze gebruikers Elementor ook erg goed. Op verschillende reviewsites scoort Elementor namelijk meer dan 4,5 van de 5 sterren! Op de afbeelding hieronder kun je een aantal van de meest recente Elementor ervaringen bekijken.

elementor-pro

Elementor vs Visual Composer(Visual Composer Review)

Nu ik je alles over Elementor heb verteld is het tijd om door te gaan met deze Elementor vs Visual Composer vergelijking. In dit geval betekent dat dit ik je nu alles ga vertellen over Visual Composer. Uiteraard bespreek ik daarbij ook hoe deze page builder scoort ten opzichte van Elementor.

Voordat ik hiermee begin wil ik je wat vertellen over Visual Composer zelf. Er is namelijk nog wel wat onduidelijkheid over deze page builder. Dit komt doordat ze destijds de naam hebben veranderd en een tool hebben toegevoegd, genaamd WPBakery. Dit is een page builder die vaak standaard wordt geleverd bij wordpress thema’s op ThemeForest. Met deze page builder kun je de pagina’s inrichten, maar veel meer ook niet. Aangezien dit met Elementor wel kan is het niet eerlijk om deze te vergelijken met WPBakery. Daarom heb ik gekozen voor Visual Composer, omdat je hiermee ook de volledige controle over jouw website of webshop hebt.

Visual Composer behoort net als Elementor tot een van de beste wordpress page builders van dit moment. Hij heeft meer dan 1 miljoen gebruikers wat al erg veel is, maar toch nog steeds 4 miljoen gebruikers minder dan Elementor. Toch zegt dit eigenlijk nog niks, want Visual Composer is een erg krachtige page builder waar ik je in deze Visual Composer vs Elementor vergelijking alles over ga vertellen.

Visual-Composer

Snel en Zoekmachine vriendelijk

Net zoals Elementor is ook Visual Composer een erg snelle en zoekmachine vriendelijke page builder. Dit is ook vrij logisch, want als een page builder dit niet is had hij ook zeker niet in de top 10 gestaan. Doordat Visual Composer snel & zoekmachine vriendelijk is, is de basis van deze page builder zeker in orde.

Bij het ontwikkelen van deze page builder hebben ze met veel dingen rekening gehouden. Zo is de code geschreven door echte professionals waardoor er geen dubbele code te vinden is. Dit zorgt er vervolgens voor dat Google jouw website vaker en sneller kan lezen. Dit resulteert weer in een snellere website, een betere vindbaarheid in Google en dus meer bezoekers.

Naast dat de code van deze page builder super schoon is zijn er ook andere trucjes toegepast. Zo bepaalde documenten samengevoegd waardoor jouw website minder ruimte in beslag neemt. Ook dit zorgt voor een snelle website die beter vindbaar is in Google en waar jij dus meer mee gaat verdienen. Er wordt voor de rest nog met een aantal andere zaken rekening gehouden, maar dat gaat te technisch worden om helemaal uit te leggen in deze Elementor vs Visual Composer review.

Elementor-vs-visual-composer-speed

Erg makkelijk drag & drop systeem

Niet alleen Elementor, maar ook Visual Composer beschikt over een erg overzichtelijk drag & drop systeem. Het inhuren van een veel te dure programmeur is hierdoor niet meer nodig. Door gebruik te maken van een page builder wordt het bouwen van een website of webshop erg makkelijk en heb je er geen technische kennis meer voor nodig. Ik kan je zelfs garanderen dat jouw oma hier nog een website mee kan bouwen.

Het drag & drop systeem van Visual Composer werkt eigenlijk precies hetzelfde als die van Elementor. Hier hoef ik verder dus eigenlijk vrij weinig over te vertellen. Wat wel verschilt is het design, want het zijn natuurlijk twee verschillende bedrijven met allebei een eigen page builder. Het kan dus maar zo zo zijn dat jij een voorkeur hebt voor het design en de werkwijze van Visual Composer. Of juist weer voor Elementor.

Ook deze page builder beschikt over de undo/redo functionaliteit. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om snel terug te gaan naar een vorige versie van jouw website. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat alles weg is, want je kunt met één druk op de knop terug naar een vorige versie. Ben je er helemaal niet tevreden mee? Dan kun je zelfs nog terug naar een veel oudere versie van jouw website of webshop. Het bouwen van een webshop of website met Visual Composer is in ieder geval niet lastiger dan wanneer je gebruik maakt van Elementor.

Visual Composer demo websites

Vind je het bouwen van een website of webshop vanaf scratch lastig? Of heb je geen tijd om een volledige website te bouwen? Dan is het goed om te weten dat Visual Composer net als Elementor beschikt over een erg grote bibliotheek aan demo websites. Door het gebruik van deze demo websites gaat het bouwen van een website of webshop nog veel sneller en makkelijker.

De demo’s zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens helemaal naar jouw smaak te maken. Uiteraard gaat dit via de page builder wat betekent dat je hier geen technische kennis voor nodig hebt. Super makkelijk, snel en veilig dus!

Doordat Visual Composer multifunctioneel is kun je deze page builder net als Elementor gebruiken voor alle soorten websites. Het maakt dus niet of jij een blog wilt beginnen, jouw werk wilt laten zien als portfolio, een webshop nodig hebt of een bedrijfswebsite om klanten aan te trekken. Het kan allemaal met Visual Composer.

Verder beschikt Visual Composer ook over templates voor bloggers. Dit noemde ik ook al bij Elementor. Deze blokken kun je zien als onderdeel van een template. Elke template is namelijk opgebouwd uit blokken. Zo heb je bijvoorbeeld de header, hero, diensten, over ons, contact en footer blokken. Voor al deze blokken zijn er templates te vinden die je kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website of webshop. Ook kun je deze blokken gebruiken voor het aanpassen van een template. Door gebruik te maken van de demo websites en de blokken is het bouwen van een website of webshop met Visual Composer echt een fluitje van een cent.

Elementor-vs-visual-composer-demo-websites

Ook Visual Composer beschikt over een eigen pop up builder

Elementor is niet de enige page builder die beschikt over een pop-up builder, want Visual Composer heeft er ook een. Deze werkt erg goed en beschikt over voldoende templates, maar toch vind ik deze templates persoonlijk niet zo professioneel overkomen als die van Elementor. Uiteraard is dit mijn smaak en kan het voor jou weer precies andersom zijn.

Het bouwen van pop-ups met Visual Composer is super makkelijk. Je kunt namelijk gebruik maken van de templates en deze vervolgens aanpassen. Mocht je hier geen gebruik van willen maken? Dan kun je de popup ook helemaal zelf maken, maar dan ben je wel wat meer tijd kwijt. 

Na het bouwen van de popup kun jij instellen waar deze vertoond moet worden. Je kunt hier kiezen uit een specifieke pagina, maar ook wanneer een bezoeker meerdere pagina’s heeft bekeken of vanaf een specifieke URL komt. Vervolgens kun je ook nog instellen wanneer de popup vertoond moet worden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een bezoeker op de helft van de pagina is, aan het einde van de pagina is gekomen, op een knop heeft gedrukt, de pagina wilt verlaten of wanneer hij een bepaalde niet actief is geweest. Dit klinkt misschien vrij technisch, maar dat is het zeker niet. Je hebt er geen technische kennis voor nodig en je kunt het altijd nog aanpassen.

Elementor-vs-visual-composer-popup

Visual Composer & WooCommerce?

Visual Composer is niet alleen geschikt voor het bouwen van websites, want ook webshops bouwen is geen enkel probleem met de page builder. Deze page builder beschik namelijk over alle functionaliteiten die je nodig hebt voor het bouwen van een webshop.

Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, filters toevoegen en nog veel meer. Toch is deze WooCommerce builder niet zo uitgebreid als een echt WooCommerce theme. Mocht jij dus een webshop willen maken kan ik je het beste een WooCommerce thema aanraden. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Porto, Flatsome, Woodmart, Kallyas of Brooklyn. Deze thema’s zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor webshops. Daarnaast zijn veel van deze thema’s ook nog eens volledig compatibel met zowel Elementor als Visual Composer.

Wat vinden anderen van Visual Composer?

Zoals ik aan het begin van deze Visual Composer review al vertelden heeft deze page builder meer dan 1 miljoen gebruikers. Hoewel dit er minder zijn dan die van Elementor blijft het toch echt wel heel veel. Op basis van deze 1 miljoen gebruikers kan ik in ieder geval een erg goede beeld schetsen van de ervaringen van andere gebruikers. Ik vind dit altijd een erg belangrijk onderdeel, omdat je door het lezen van andermans ervaringen een goed beeld krijgt van de daadwerkelijke kwaliteit.

In dit geval is Visual Composer net als Elementor een erg goed beoordeelde page builder. Opzich had ik ook niet anders verwacht, want Visual Composer behoort niet voor niets tot de beste wordpress page builders van 2020. Op de afbeelding hieronder kun je een aantal van de meest recente Visual Composer reviews bekijken en lezen.

Elementor-pro-vs-visual-composer-review

Elementor vs Visual Composer: Welke page builder is het beste voor resultaat

Nu we beide page builders uitgebreid hebben besproken is het tijd om ze met elkaar te vergelijken. Dit is een erg belangrijk onderdeel van deze Elementor vs Visual Composer vergelijking, omdat ik jou wil helpen bij het maken van de beste keuze. Ik kan je daarom ook aanraden om de komende paragrafen goed en aandachtig door te lezen.

Beide page builders hebben zowel hun voor- als nadelen. In ieder geval halen ze beide belachelijk goede resultaten. Ze zijn namelijk allebei erg goed gebouwd, werken goed samen met andere plugins of thema’s, beschikken over genoeg functionaliteiten, zijn snel en uiteraard zoekmachine vriendelijk.

Persoonlijk gaat mijn mening op het gebied van resultaten naar Elementor. Ik heb beide page builders meerdere keren gebruikt en elke keer haal ik met de Elementor website weer resultaat. Hij is sneller, lichter en ziet naar mijn mening beter uit. Ook scoort hij beter in Google, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat dit afhankelijk is van de page builders. Want hier speelt die niche ook een erg grote rol.

Elementor vs Visual Composer: Welke page builder heeft de beste klantenservice

Heb jij wel eens een product gekocht bij een bedrijf? Natuurlijk heb je dat en waar let je altijd op? Vaak kijk je altijd of de partij betrouwbaar is en of er een klantenservice aanwezig is mocht er iets niet goed zijn gegaan. Dit is niet alleen erg belangrijk bij producten, maar ook zeker bij software moet er gewoon echt een goede klantenservice aanwezig zijn. Er wil met software namelijk nog wel wat mis gaan en dat kan serieuze frustraties opleveren.

In deze Elementor vs Visual Composer vergelijking moet ik jou daarom ook een zo goed mogelijk beeld van de klantenservice geven. Jij wilt namelijk de beste keuze maken en daar help ik jou uiteraard graag bij. 

Beide page builders beschikken over een flink uitgebreide klantenservice. Zo hebben ze een kennisbank waar 80% van de problemen al wordt opgelost. Mocht je er hier niet uitkomen dan zijn er ook nog video tutorials die erg waardevol zijn. Persoonlijk ben ik een groot fan van video tutorials, omdat je hier niet alleen hoort wat je moet doen maar je ziet het ook.

Als laatste beschikken beide page builders ook nog over een persoonlijk support afdeling. Ik kan van beide page builders zeggen dat ze dit goed op orde hebben. Er zitten namelijk erg gemotiveerde mensen die er alles aan doen om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Op het gebied van klantenservice is de een niet beter dan de ander.

Elementor vs Visual Composer: Wat kosten ze?

Niet alleen de page builder zelf is belangrijk, maar ook de prijs kan zeker een rol spelen. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar wel toegang tot de best mogelijke tools.

De prijzen van beide page builders zijn eigenlijk gelijk. Zo beschikt Elementor over een licentie voor één website. Deze kost $49 dollar en dat is even duur als het goedkoopste pakket van Visual Composer

Het middelste pakket is bij beide page builders geldig voor 3 websites. Bij Elementor is de prijs van deze licentie $99 dollar en bij Visual Composer ook  $99 dollar.

Ga je echter voor het meest uitgebreide pakket waarmee je 1.000 websites kunt maken? Dan verschillen de kosten nog wel aardig. Je betaald bij Elementor dan $199 dollar en bij Visual Composer maarliefst $349 dollar. Dat is gewoon even $150 meer!

Elementor-vs-visual-composer

Elementor vs Visual Composer Conclusie: Welke is het beste voor jou?

Nu we aan het einde van deze Elementor vs Visual Composer vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welke page builder kun jij nu het beste gaan gebruiken?

Laat ik je als eerste vertellen dat beide page builders erg goed zijn. Ze zijn namelijk goed gebouwd, snel, zoekmachine vriendelijk, beschikken over juiste functionaliteiten, worden standaard geleverd met demo websites & templates en als laatste zijn de prijzen ook erg goed aan elkaar.

Toch zal mijn keuze gaan naar Elementor Pro. Ik heb hier zelf namelijk betere ervaringen mee en vind het nog net een stuk overzichtelijker en makkelijker. Daarnaast biedt deze page builder gewoon echt alles wat je nodig hebt, kun je bizarre resultaten halen in Google, en kun jij jouw website of webshop erg snel maken. Zo hebben verschillende websites van mij een laadtijd van minder dan één seconde! Daarnaast is het ook goed om te weten dat Elementor op dit moment een 25% renewal korting actief heeft. Met deze korting is Elementor ook op het gebied van prijs nog eens interessanter dan Visual Composer.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5