Thrive Architect WordPress Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Thrive Architect is een erg goede wordpress page builder die weet te concurreren met de grootste spelers. Wanneer je voor Thrive Architect kiest weet je zeker dat je gebruik maakt van een goede tool. Thrive is namelijk volledig responsive, beschikt over een super makkelijk drag & drop systeem, is snel & zoekmachine vriendelijk en ondersteund verschillende functionaliteiten voor marketing. Thrive Architect is dus een erg goede en unieke optie.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de templates en de actuele prijs bekijken. Als jij nog niet bent overtuigd raad ik je zeker aan deze Thrive Architect Review te lezen.

Thrive-Architect-Logo

Van $299 voor $228

Gebruiksvriendelijkheid

4.6/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.6/5

Prijs

4.5/5
Inhoudsopgave

Wat is Thrive Architect?

Voordat we beginnen met deze Thrive Architect review is het handig om wat achtergrondinformatie over deze partij te hebben. Thrive Architect is namelijk onderdeel van Thrive Themes dat in 2013 is opgericht door Shane Melaugh en Paul McCarty.

Op het moment dat Thrive Themes werd opgericht kenden Shane en Paul elkaar nog niet. Ze zaten namelijk beide in een totaal verschillend werkgebied. Zo was Shane een marketing expert die voor zijn succes met Thrive Themes meerdere bedrijven heeft opgestart. Zoals hij zelf zegt heeft hij veel geleerd door het aantal mislukte pogingen en dat is te zien aan het succes dat ze nu behalen met Thrive Themes. Paul was voor de ontwikkeling van Thrive Themes meer van de technische kant. Dit betekent dat hij zich met name bezig hield met programmeren van programma’s. We kunnen wel concluderen dat dit de perfecte combinatie is voor het opzetten van wordpress gerelateerd bedrijf.

Zoals de naam al zegt begon het bij Thrive Themes allemaal met het ontwikkelen van snelle, klantvriendelijke en zoekmachine vriendelijke websites. Hier hebben ze destijds een erg goede naam mee weten op te bouwen, maar vanaf 2016 is het pas echt hard gegaan. Vanaf dit jaar was Thrive Themes namelijk niet meer alleen een wordpress thema, maar een totaaloplossing voor iedere wordpress gebruiker. 

Inmiddels is Thrive Themes een erg grote speler en zul je hun naam vast al wel eens voorbij zien komen. Hun wordpress thema’s zijn prachtig en goed geoptimaliseerd, maar het gaat inmiddels veel verder. Ze beschikken nu namelijk ook over hun eigen page builder, genaamd Thrive Architect. Sinds de komst van Thrive Architect is Thrive Theme nog populairder geworden en weten ze inmiddels goed te concurreren met de beste wordpress page builders van dit moment. 

Thrive-architect

Waarom is Thrive Architect zo gigantisch populair

Nu jij precies precies weet wat Thrive Architect is, door wie deze tool ontwikkeld is en waarom deze tool ontwikkeld is, is het tijd om te beginnen aan de Thrive Architect Review. We gaan daarom nu kijken naar wat Thrive Architect zo populair maakt en waarom jij deze page builder zou moeten gaan gebruiken.

Multifunctioneel en automatisch responsive

Het eerste voordeel van Thrive Architect is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je dat je er mee kunt maken wat je zelf wilt. Het maakt dus niet uit wat voor website het is en welke functionaliteiten het moet bevatten. Het is onder andere mogelijk om een blog, portfolio, restaurant, fotografie, affiliate, WooCommerce, makelaars of bedrijfswebsite te bouwen met Thrive Architect. Maar mocht je een ander idee hebben dan kan dit ook

Wanneer je gebruik maakt van een wordpress thema komt het nog wel eens voor dat het thema niet responsive is. Dit is een kwalijke zaak, want in de tijd waar we nu leven is dit een erg belangrijk onderdeel van iedere website. Een responsive website schaalt namelijk mee op de grootte van het scherm en aangezien meer dan 50% van de consumenten via een mobiel apparaat googled is dit enorm belangrijk. 

Als jouw website niet responsive is heeft dit een groot aantal nadelen. Zo is jouw website slecht leesbaar voor bezoekers op mobiele apparaten, zullen bezoekers jouw website verlaten en niet meer terug komen, wordt jouw website slecht of helemaal niet niet gevonden in Google en jouw website is stukken trager. Op termijn gaat dit ervoor zorgen dat jouw klanten overstappen naar jouw concurrenten. Het is daarom beter om te investeren in een goed wordpress thema als Thrive Architect. Hier ga je namelijk sneller resultaten mee bepalen en je weet zeker dat je direct goed van start gaat!

Thrive-Architect-wordpress

Het thema is erg snel en presteert goed in Google

Iedereen die een website heeft of een website wilt gaan bouwen wil bezoekers op zijn website gaan krijgen. Bezoekers gaan er uiteindelijk voor zorgen dat jij klanten krijgt en geld gaat verdienen. Veel wordpress thema’s zijn hier niet voor geoptimaliseerd en dat betekent dat je slecht of helemaal niet gevonden gaat worden in Google. Het belangrijkste van een wordpress thema of page builder is daarom dat hij snel is.

De snelheid van een website heeft een erg grote invloed op de vindbaarheid van jouw website in Google. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 54% van de bezoekers bezoekers verwacht dat een website binnen 2,0 seconden laadt. Dit is vrij snel, want de gemiddelde laadtijd van een website volgens Google is 3,6 seconden. Toch is het niet onmogelijk en al helemaal niet met Thrive Architect.

Thrive Architect is volgens de strikte regels van Thrive Themes gebouwd en dat betekent dat het thema erg licht en snel is. Doordat het thema relatief weinig code bevat en de code makkelijk te lezen is neemt de laadtijd erg af. Uit testen is gebleken dat een standaard Thrive Architect website een laadtijd van 1,0 seconden heeft. Dit is erg snel, maar je moet wel nagaan dat er nu nog geen content op staat. Wanneer je dit gaat toevoegen neemt de laadtijd wel weer toe, maar door verschillende snelheid optimalisatie plugins(gaan we het later in deze review over hebben) toe te voegen is een laadtijd van minder dan één seconden nog steeds haalbaar!

Volledige controle via de page builder

De grootste reden waarom zoveel mensen razend populair zijn over Thrive Architect is de page builder zelf. Deze page builder maakt het namelijk voor iedereen mogelijk om een website te bouwen. Zelfs wanneer je geen kennis van code of een technische achtergrond hebt. 

Dit wordt mogelijk gemaakt door het drag & drop systeem van Thrive Architect. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu vol met elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Deze elementen kun jij vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar je aanpassingen kunt maken voor dit element. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren, effecten, lettertypes, afmetingen en functionaliteiten. Normaal is het erg lastig om dit soort elementen te bouwen en te bewerken, maar door het drag & drop systeem is dit een fluitje van een cent geworden. Alles is namelijk duidelijk en overzichtelijk en daarnaast heb je geen één regel code nodig om jouw website te bouwen.

Naast het drag & drop systeem beschikt Thrive Architect ook over een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij tijdens het bouwen van jouw website direct kunt zien wat je aan het doen bent. Elke wijzigingen wordt namelijk direct vertoond in de live editor. Zodra jij vervolgens op opslaan klikt wordt deze doorgevoerd in het echte design en is hij zichtbaar voor de bezoekers, maar zolang je niet op opslaan klikt is de wijziging alleen zichtbaar voor jou. Mocht de wijziging niet goed uitpakken dan kun je met de undo/redo functionaliteit met één druk op de knop terug naar de vorige versie.

De Thrive Architect page builder beschikt over erg goede elementen. Deze page builder beschikt niet alleen over de simpele elementen, maar ook over de geavanceerdere. Ondanks dat sommige elementen wat geavanceerder zijn blijft het plaatsen van deze elementen met de Thrive Architect page builder toch echt extreem makkelijk. Erg populaire elementen zijn teksten, koopen, social media deelknoppen, comments, sliders, progress bar, review sterren, google maps, formulieren en tabellen. Dit is natuurlijk niet alles, maar deze heeft iedere website in ieder geval nodig!

Thrive-architect-page-builder

Toegang tot meer dan 250 Thrive Architect templates

Mocht je niet teveel tijd willen stoppen in het bouwen van een website of heb je even geen inspiratie? Dan kun je gebruik maken van de Thrive Architect templates. Deze WordPress website templates zijn met één druk op de knop te importeren naar jouw website en vervolgens volledig naar jouw smaak te maken met Thrive Architect.

Bijna alle wordpress thema’s en page builders beschikken over templates, maar de templates van Thrive Architect zijn veruit het best geoptimaliseerd. Ze snappen bij Thrive Themes namelijk dat het design belangrijk is, maar dat de conversie van een pagina veel belangrijker is. Iedereen met een website wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers omzetten in een klant en daarom zijn de templates van Thrive Architect zo goed. 

Alle templates voldoen aan de strikte eisen die Thrive Themes aan hun templates stelt. Zo moeten de templates snel, responsive en zoekmachine vriendelijk zijn. Verder hebben veel tijd gestopt in het maken van pagina’s met een hoog conversiepercentage en dat is ze met hun templates dan ook goed gelukt. Alle templates die jij kunt gebruiken zijn uitgebreid getest en leveren erg goede resultaten!

Thrive-architect-templates

Handige functionaliteiten voor een hoger conversiepercentage

Zoals we net noemden krijg je toegang tot meer dan 250 Thrive Architect templates die je met één druk op de knop kunt importeren. Deze templates zijn gebouwd om het conversiepercentage van jouw website een flinke boost te geven, maar er is meer. 

Alle functionaliteiten die de conversie van jouw website verhogen en gebruikt worden voor de Thrive Architect templates zitten ook in de page builder. Dit betekent dat je niet verplicht bent om gebruik te maken van de templates, maar dat je ook zelf aan de slag kunt om het conversiepercentage van jouw website te verhogen. Op het moment heb je met Thrive Architect toegang tot de volgende conversie verhogende elementen: Call to Actions, reviews, ervaringen, lijsten, credit card iconen, formulieren voor bijvoorbeeld aanmeldingen voor de nieuwsbrief, content boxen, geanimeerde aftellers, prijs tabellen, contactformulieren, garantie boxen en Call to Action boxen. 

Zoals je ziet biedt Thrive Architect een aantal elementen die echt grote invloed kunnen hebben op het conversiepercentage van jouw website, maar toch blijft het goed opletten. Het verschilt namelijk per bedrijf en doelgroep wat het beste werkt. Dit kan betekenen dat voor mijn website de afteller erg goed werkt, maar voor jouw website weer totaal niet. Daarom heeft Thrive Architect hier een erg mooie toevoeging op gedaan.

Wanneer je namelijk gebruik maakt van Thrive Architect krijg je toegang tot een tool waarmee je a-b testen kunt doen. Deze tool is erg uniek en hebben we alleen nog maar bij Divi en Brizy gezien. Met deze tool kun je achterhalen met welke elementen en instelling jouw website het hoogste conversiepercentage doet. 

Dit werkt eigenlijk erg simpel! Het enige wat jij hoeft te doen is een pagina toevoegen aan de test. Vervolgens maak je een kopie van deze pagina die je ook toevoegt aan de test. Het is bij de tweede pagina alleen wel belangrijk dat je één wijziging aanbrengt, want anders kun je niks testen. Vervolgens zorgt de tool ervoor dat 50% van de bezoekers de eerste pagina krijgt te zien en de andere 50% de andere pagina. Wanneer er vervolgens een aantal bezoekers doorheen zijn gegaan kun je bekijken welke pagina jouw het hoogste conversiepercentage oplevert. En deze pagina blijft dan natuurlijk automatisch ingesteld!

Thrive-architect-templates

Thrive Architect is compatibel met erg veel externe tools en plugins

De Thrive Architect page builder is van zichzelf al erg uitgebreid, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom ondersteund deze page builder erg veel andere wordpress plugins. Deze plug-ins kun jij toevoegen in wordpress en zorgen ervoor dat jouw website nog meer functionaliteiten ondersteund. 

Een van de plugins die Thrive Architect ondersteund is Yoast SEO. Deze plugin is een echte must voor iedere website. Yoast helpt jou namelijk bij het beter vindbaar maken van jouw website in Google. Dit doet Yoast door tips te geven om jouw pagina’s te optimaliseren. Vaak zijn deze tips erg waardevol en had je hier zelf niet eens aan gedacht. Deze plugin levert daarom voor iedere website direct een dikke winst op!

Als tweede heeft Thrive Architect koppelingen met bijna alle e-mailmarketing providers. Ook deze functie is voor iedere website en onderneming erg belangrijk, want via de e-mail kun je een band opbouwen met klanten. Het hebben van een band is erg belangrijk, want als je een goede band hebt is de bezoeker sneller overtuigd om een product te kopen of dienst af te nemen. 

Als laatste heeft Thrive Architect ook erg goede en belangrijke koppelingen met snelheid optimalisatie plugins. Deze zijn erg belangrijk, omdat jouw website hierdoor veel sneller wordt en je beter gevonden gaat worden in Google. Het resultaat hiervan zijn meer bezoekers en dus meer klanten en inkomsten. Vooral caching plugins en plugins voor het combineren van code en het optimaliseren van afbeeldingen hebben erg grote effecten!

Thrive-architect-email

Thrive Architect Review: Wat vinden andere gebruikers?

Inmiddels heeft Thrive Theme meerdere jaren ervaringen in het bouwen van WordPress tools en dat is te merken. De tools zijn razend populair en dan met name de Thrive Architect page builder. Op het moment heeft Thrive Themes in totaal zelfs meer dan 106.646 gebruikers! Ook scoren ze maar liefst 4.8 van de 5 sterren en dat is echt een applausje waard!

Nu Thrive Theme zo populair is en zoveel gebruikers heeft betekent dit dat er genoeg reviews en ervaringen te vinden zijn. Kijk bijvoorbeeld op de website van Thrive Themes zelf. Er staan namelijk veel reviews op en ook een aantal van grote “bekende” wordpress gebruikers. Kijk bijvoorbeeld eens op de afbeelding hieronder. Iedereen die gebruik maakt van één of meerdere tools van Thrive Theme zijn erg tevreden over hun keuze!

Thrive-Architect-review

Thrive Architect Review: Hoe is de support?

Naast de prestaties en functionaliteiten van Thrive Architect is het ook belangrijk dat de klantenservice goed is. Iedereen komt op een bepaald moment wel eens in aanraking met de klantenservice. Mocht dit het geval zijn dan wil je natuurlijk zo snel en goed mogelijk geholpen worden door een klantvriendelijke klantenservice.

Wij kunnen je in ieder geval al vertellen dat de klantenservice van Thrive Architect en de andere tools van Thrive Themes echt wel goed zijn. Wanneer jij een van de pakketten bij hun afneemt krijg je toegang tot de support afdeling. Hier kun je 24/7 terecht om jouw vragen te stellen. Vervolgens doet de klantenservice er alles aan om jouw zo snel en goed mogelijk te helpen. Omdat ze bij Thrive Themes in een andere tijdzone zitten moet je vaak wel even wachten op antwoord, maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden.

Thrive Architect is razend populair en heeft veel gebruikers. Dit betekent dat er erg veel informatie over deze page builder op internet staat. Vooral Youtube staat vol met how-to’s en tips & tricks video’s voor de Thrive Architect page builder. Maar ook als je een probleem hebt kun je op youtube altijd een oplossing vinden voor het probleem. Het voordeel hiervan is dat het vaak veel sneller gaat en dat je ook direct kunt zien wat je moet doen om het probleem op te lossen. Youtube is daarom altijd de eerste tool die wij gebruiken voor het oplossen van een probleem of voor het vinden van een antwoord op een vraag.

Thrive-Architect-support

Thrive Architect Review: wat kost het?

Als laatste is de prijs van Thrive Architect ook niet geheel onbelangrijk. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, maar toch gebruik kunnen maken van de beste tools. In dat geval is Thrive Architect toch een erg goede keuze, want de prijs is afhankelijk van het aantal websites dat jij wilt maken. Dit betekent dat Thrive Architect niet duur hoeft te zijn.

De goedkoopste licentie van Thrive Architect is de Single license. Met deze licentie kun je één website bouwen, krijg je toegang tot alle functionaliteiten, krijg je toegang tot 276 landings pagina’s templates en heb je altijd toegang tot de nieuwste updates. De prijs van deze licentie bedraagt $67 dollar.

Wanneer je Thrive Architect wil gebruiken op meer dan één website dan is de licenties voor vijf websites een betere keuze. Met deze licentie krijg je toegang tot precies dezelfde functionaliteiten als de goedkopere licentie, maar dan kun je deze licentie gebruiken op 5 websites. De prijs van deze licentie bedraagt $97 dollar. Dat is maar $30 dollar meer dan de Single license.

Wil je niet alleen toegang tot Thrive Architect, maar ook tot de 15 andere tools van Thrive Themes? Dan kun je het Thrive Membership afnemen. Met dit membership krijg je toegang tot dezelfde functionaliteiten als de andere pakketten + de 15 andere tools van Thrive Themes + het membership kan gebruikt worden op 25 websites. De prijs van dit membership bedraagt $19 per maand, maar bij aanschaf betaal je direct voor het gehele jaar.

De prijs van Thrive Architect valt echt reuze mee. Weet je niet zeker of je genoeg hebt dan de Single license licentie? Dan is het een goede keuze om voor de vijf licenties te gaan. Deze is maar $30 dollar duurder en dus stukken goedkoper dan telkens een nieuwe licentie te kopen. Je loopt ook geen gevaar, want Thrive Themes werkt met een 30 dagen niet goed geld terug garantie!

Thrive-Architect-kopen

Thrive Architect Review Conclusie: Is deze page builder zijn geld waard?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze Thrive Architect Review is het tijd voor een conclusie. Ten eerste hopen wij dat we al jouw vragen hebben kunnen beantwoorden in deze review en dat jij een goed beeld hebt kunnen krijgen van alle functionaliteiten die deze page builder te bieden heeft.

Thrive Architect is echt een bijzonder goede page builder vol met handige functionaliteiten. Die zeker een erg goede concurrent is voor Elementor Pro, Beaver Builder, Themify en Visual Composer.  Naast alle functionaliteiten is het thema multifunctioneel wat het mogelijk maakt om er alle soorten websites mee te bouwen. Na het bouwen is jouw Thrive Architect website ook automatisch wat gaat zorgen voor meer bezoekers en een betere vindbaarheid.

Naast alle functionaliteiten is Thrive Architect enorm gefocust op het behalen van resultaten, want dit is het belangrijkste voor een website. Bij Thrive Architect zit dit zeker goed! Je krijgt namelijk toegang tot meer dan 250 templates die de conversie van jouw website een flinke boost gaan geven. Ook krijg je toegang tot alle functionaliteiten die hier veel effect op gaan hebben.

Kortom is Thrive Architect echt een goed geheel dat jouw website 100% zeker naar een volgend niveau gaat tillen. Daarnaast ben je er met een Thrive Architect website van verzekerd dat bezoekers een goede ervaring op jouw website gaan hebben. Wij raden jou daarom zeker aan Thrive Architect eens te proberen!

Thrive Architect alternatieven

Ook interessant

Thrive-Architect-Logo
4.6/5

Van $299 voor $228