Elementor Pro: Is het de beste page builder van 2020?

Wat is Elementor(pro)

Elementor(pro) is een page builder voor wordpress met een drag en drop interface. Het voordeel van elementor is, dat het een hele uitgebreide page builder is, waar je geavanceerde pagina’s mee kunt maken, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Op het moment is elementor een van de meest gebruikte page builders. Elementor heeft namelijk al meer dan 1 miljoen actieve gebruikers met een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Een groot voordeel van elementor is dat je deze gratis kunt downloaden uit de wordpress repository. In de gratis versie krijg je al toegang tot de basis elementen en algemene widgets. Denk hierbij aan het toevoegen van google maps, een video, een teller of afbeeldingen box. Vervolgens heb je ook nog de pro variant waar je toegang hebt tot alle widgets.

Bouw je eigen website binnen 2 uur met elementor pro!

Elementor-pro-wordpress

Inhoudsopgave

De voordelen van elementor

 • Responsive: Een groot voordeel van elementor is dat je makkelijk een responsive website kan bouwen. Responsive betekent dat de website op alle apparaten de juiste weergave laat zien. Wanneer je de tekst op mobiel anders wil uitlijnen of je wil een afbeelding verbergen, dan is dit met elementor een fluitje van een cent.eer gebruiksvriendelijk
 • Overzichtelijk: De gebruiksvriendelijkheid van elementor is in vergelijking met zijn concurrenten uitzonderlijk goed. Alle elementen bevinden zich aan de linkerkant van het scherm met een duidelijke en overzichtelijke look.
 • Aanpassingen doen: Wanneer je gebruik maakt van elementor kun je alles, maar dan ook letterlijk alles aanpassen. Het voordeel hiervan is dat er niemand is die precies dezelfde website heeft dan jij.
 • Snelheid: Sommige page builders hebben vaak veel laadtijd nodig om jouw nieuwe wijzigingen te verwerken, maar met elementor is dit niet het geval. In elementor zijn jouw wijzigingen namelijk direct zichtbaar! Heb je toch iets verkeerd gedaan? Dan kun je de wijzigingen ook weer makkelijk ongedaan maken.

De elementor templates die jij gratis kunt gebruiken

Waar je gebruikt maakt van de gratis versie krijg je ook al toegang tot een aantal voor jouw gemaakte templates. De gratis templates kun je vinden door op het grijze mapje te klikken, zie onderstaande afbeelding. Hier kun je kiezen uit blokken, pagina’s of mijn templates. Wanneer je bij “blokken” gaat kijken zie je kleine blokken die je kunt toevoegen om zelf een pagina te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een vraag en antwoord template, contact venster of een diensten blok. Vervolgens kun je onder “pagina’s” complete pagina’s importeren. Het importeren van een hele pagina is heel makkelijk, na het importeren hoef jij alleen nog de tekst en misschien de afbeeldingen aan te passen. Als laatste kun je kiezen voor “mijn templates”. Wanneer je verder niks kunt vinden kan dit de oplossing zijn. Tyler is een website die kant-en-klare templates maakt voor elementor, je kunt deze gratis downloaden en vervolgens uploaden bij “mijn templates”. Mocht je op zoek zijn naar hele snelle thema’s waar je weer een paar jaar mee vooruit kunt dan raden wij Astra aan in combinatie met een page builder zoals Elementor Pro.

elementor-gratis-templates

De extra's die je hebt met elementor pro

Elementor beschikt ook over Pro-versie. Deze is beschikbaar vanaf $49 per jaar. Voor dit bedrag krijg je toegang tot alle pro widgets, geavanceerde formulieren, pop-ups en header & footer builder. Dit pakket is voor één website. De Pro-versie biedt ook een mogelijkheid voor 3 website’s, deze kost $99 per jaar. Wanneer je elementor nodig hebt voor je werk of het is je hobby kun je nog gaan voor het Expert pakket. Met dit pakket kun je 1.000 website maken en het kost $199 per jaar.

 • 50+ Pro widgets
 • 300+ Pro templates
 • Theme Builder
 • WooCommerce Builder
 • Popup Builder
 • Support voor 1 jaar
 • Updates voor 1 jaar

Elementor pro popup builder

Een popup is erg handig wanneer je meer inschrijvingen wil voor je nieuwsbrief, een nieuw product wil laten zien of bepaalde aanbiedingen wil laten zien. Met de Popup builder zet je extreem snel en makkelijk een popup in elkaar. Ook hier kun je er weer voor kiezen om gebruik te maken van een template. In de popup kun je onder andere een formulier, social media buttons en bewegingseffecten. Zo kan de afbeelding mee bewegen wanneer je zelf de muis beweegt. Natuurlijk kun je ook gewoon tekst en afbeeldingen toevoegen aan de popup. Vervolgens kun je instellen op welke pagina’s je deze popup te voorschijn wil laten komen. Je kunt ervoor kiezen om de popup te laten zien nadat een bezoeker een x aantal pagina’s heeft bekeken, na een bepaalde tijd of wanneer bezoekers aan het einde van de pagina komen. 

Astra in combinatie met elementor pro

Wanneer je niet helemaal vanaf niets wil beginnen moet je gebruik maken van een wordpress thema, maar welk thema is hiervoor geschikt? Er zijn namelijk veel oude, onveilige en slome thema’s te vinden. Het is zonde om al je tijd te stoppen in het bouwen van een website en achteraf denken: “Shit, hij is wel erg sloom of waarom kan ik dit niet aanpassen”. Daarom raad ik je aan om te kiezen voor de thema’s van Astra of OceanWP. Deze thema’s kun je installeren en vervolgens helemaal aanpassen met Elementor(pro). Het voordeel van deze thema’s is dat ze zijn gebouwd om snelle website’s in de lucht te zetten. Hierdoor zul je hogere rankings in google halen en meer bezoekers trekken.

Omdat ik veel vragen heb ontvangen van mensen die opzoek zijn naar een goed thema heb ik een artikel geschreven over de beste thema’s voor jouw wordpress website.

Elementor pro templates

Als je hebt gekozen voor elementor pro krijg je ook toegang tot alle pro templates. Deze templates kun je op dezelfde plek vinden als de gratis templates, alleen kun je nu ook de pro opties kiezen. Elementor voert regelmatig updates uit, hierdoor blijft het programma up-to date en worden er altijd wel dingen toegevoegd. Ook worden er vaak nieuwe templates toegevoegd.

Elementor prijzen en korting

Elementor pro biedt je 3 opties, namelijk het personal pakket, plus pakket en het expert pakket. Het personal pakket kost  $49 per jaar, hiervoor kun je 1 website bouwen en up-to date houden. Het plus pakket kost $99 per jaar, voor dit geld kun je 3 website’s bouwen en up-to date houden. Wanneer 3 website’s niet genoeg zijn kun je kiezen voor het expert pakket. Het expert pakket kost  $199 per jaar, hiermee kun je 1.000 website’s bouwen en up-to date houden. 

Met grote evenementen zoals black friday heeft elementor goede aanbiedingen. Tijdens black friday 2019 kostte het expert pakket $140 in plaats van $199.

Elementor-pro-prijzen

Elementor "Hello" thema

Wanneer je van plan bent een website te gaan maken met elementor raden wij je aan om goed te kijken naar een thema. Er zijn namelijk veel thema’s binnen wordpress die je site sloom maken. Elementor heeft een eigen thema, namelijk “Hello Thema”. Dit thema is perfect wanneer je een website wil gaan bouwen met elementor.

Mijn ervaring & conclusie

Inmiddels gebruikt ik al meer dan een jaar elementor en kan ik je zeggen dat ik heel positief ben. Elementor is heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het grootste voordeel is dat iedereen kan werken met elementor, doordat er geen kennis van code nodig is. Natuurlijk is de prijs ook erg interessant, vooral wanneer je het koopt tijdens een actie.

Bouw je eigen website binnen 2 uur met elementor pro!

Elementor-pro-wordpress

Vond je dit interessant? Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp