Elementor Pro Review: Is het geschikt voor beginners? (Gratis E-boek)

Ben je van plan een website te bouwen, maar heb je geen kennis van code. Of heb je al vaker een website gebouwd en wil je simpelweg alle vrijheid hebben? Dan is Elementor Pro ideaal!

Veel mensen kiezen ervoor om te werken met een gratis wordpress thema en dit is ook directe de eerste fout die deze mensen maak. Deze thema’s zijn namelijk traag, veelste groot, niet klantvriendelijk en worden weinig tot niet onderhouden. Hierdoor kan je website van het een op het andere moment volledig plat liggen. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van Elementor Pro. 

Elementor Pro is een page builder waarmee je door middel van een overzichtelijk drag and drop systeem eenvoudig en snel een mooie website kunt bouwen. Het mooie aan Elementor is dat er ook rekening wordt gehouden met de snelheid, klantvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid van je website.

Sinds ik ben overstapt op Elementor Pro is mijn websiteverkeer met meer dan 60% per maand gestegen. Ik zal je in dit artikel precies vertellen waarom je Elementor Pro moet gebruiken en hoe je net als ik je website naar een volgend niveau kunt brengen!

nolimit-webdesign-snelheid-optimalisatie

Speciaal cadeautje voor jou!

Elementor Pro is de beste wordpress page builders voor beginners. Je kunt namelijk zonder kennis van code een mooie, snelle, veilige en super klantvriendelijke website!

Daarnaast krijg jij gratis toegang tot ons Snelheidsoptimalisatie e-boek t.w.v €9,95. Met dit e-boek heeft onze website een laadtijd van 0,9 seconden gehaald!

Inhoudsopgave

Wat is Elementor(Pro)

Elementor Pro is een page builder voor wordpress met een drag & drap systeem. In het nederlands betekent dit sleep en zet neer. Door dit drag and drop syteem kun jij jouw website bouwen door de onderdelen die je wilt gebruiken alleen naar de juiste plek te slepen. Je hoeft deze onderdelen vervolgens alleen maar een opmaak te geven.

Door dit drag & drop syteem heeft Elementor veel concurrenten achter zich gelaten. Dat kun je ook snel zien, want inmiddels telt Elementor pro al meer dan 4.000.000 actieve gebruikers. Uit de vier miljoen actieve gebruikers scoort Elementor 5 van de 5 sterren!

Een ander voordeel van Elementor is het live editing systeem. Zo zul je bij veel thema’s gemerkt hebben dat je eerst de wijzigingen moet opslaan voordat je ze kunt zien. Met de live editor van Elementor kun je jouw wijzigingen direct zien en vervolgens besluiten of je dit wilt opslaan of niet. Ideaal dus!

Elementor is in basis gratis te downloaden in wordpress. Het nadeel van de gratis versie is dat je extreem weinig opties krijgt. Zo kun je text, afbeeldingen en video’s toevoegen. Maar de uitgebreidere dingen zoals formulieren, pop-ups, bewegende achtergronden of de full site editor kun je pas gebruiken met een Elementor Pro licentie.

elementor

Waarom moet jij Elementor Pro gebruiken?

Elementor Pro is niet zomaar een page builder en heeft zoveel te bieden wat jouw website naar een volgend niveau gaat tillen. Om je een goed beeld te geven over Elementor Pro zal ik je kort meenemen door alle voordelen van Elementor Pro ten opzichte van andere page builders en wordpress thema’s.

Het Drag & Drap systeem

Het drag & drap systeem van Elementor is een van de beste systemen op het moment. Iedereen, maar dan ook echt iedereen kan met zo’n systeem een website in elkaar zetten. Dit wel zo fijn wanneer je nog nooit eerder een website hebt gemaakt , geen geld hebt om het uit te besteden of simpelweg niet zoveel tijd hebt om een website te bouwen.

Hoe het drag & drap systeem werkt is eigenlijk heel simpel. Zodra je in de editor zit, krijg je aan de linkerkant van je scherm een balk te zien. In deze balk staan alle elementen die je kunt gebruiken voor het bouwen van je website. Wil je bijvoorbeeld een afbeelding op je website? Dan hoef je alleen dit element uit de balk te slepen en te plaatsen op de plek waar je de afbeelding wilt hebben.

Na het plaatsen van de afbeelding opent er zich een nieuw menu, op de plek waar net de balk met elementen stond. In dit menu kun je vervolgens de afbeeldingen uploaden, de afbeelding uitlijnen, de grootte aanpassen of bepaalde effecten aan de afbeelding toevoegen. Zonder dat hier code aan te pas komt! Door je website te bouwen met Elementor Pro kun je echt enorm veel tijd besparen!

elementor-pro-drag-and-drop

Elementor Pro is volledig responsive

Wanneer je werkt met een gratis wordpress thema zul je bij veel thema’s merken dat ze niet responsive zijn. Responsive betekent dat de website mee schaalt naar de grootte van het scherm. Nu we inmiddels in 2020 leven is een responsive design het nieuwe standaard geworden. Wanneer we kijken naar de cijfers van Google, blijkt dat 60% van de mensen hun telefoon gebruikt om te googlen. Is jouw website niet responsive dan zullen bezoekers jouw website direct verlaten, omdat hij niet duidelijk is en de bezoeker niet direct ziet waar hij naar opzoek is. Ook houdt Google niet van websites die niet responsive zijn. Dit zorgt ervoor dat je website vele malen lager in Google komt te staan!

Om direct te beginnen met een responsive website kun je kiezen uit verschillende thema’s, waaronder Elementor Pro. Het voordeel van Elementor Pro is dat alle elementen die jij plaatst ook direct responsive worden geplaatst op telefoons en tablets. Hierdoor zit iedereen jouw website op de juiste en beste manier!

Alles op een plek

Wanneer je met Elementor Pro werkt heb je alle onderdelen op een plek. Je hoeft dus niet allemaal losse plug-ins te kopen of te installeren om je website te bouwen. Het voordeel hiervan is dat je niet gigantisch veel plug-ins op je website hebt staan.

Er zijn namelijk veel mensen die tientallen plug-ins op hun website hebben staan. Al deze plug-ins voegen functionaliteiten toe aan je website, doordat ze vol staan met extra code. Wat je vervolgens vaak ziet is dat bepaalde code dubbel voorkomt. Als er iets is wat je wilt voorkomen is het dubbele code. Je website wordt er namelijk enorm traag van en Google gaat je website slechter indexeren, omdat de code van de website niet schoon is. 

Om deze reden raden we je aan om te werken met een page builder zoals Elementor Pro. Je hebt nu geen plug-ins meer nodig voor bijvoorbeeld het maken van een slider, formulier, log-in systeem of Google maps kaart.

Elementor-pro-kopen

Templates

Elementor biedt ook een groot assortiment aan gratis thema’s. Dit begint al in de gratis versie van Elementor. Zo krijg je toegang tot aardig wat thema’s die zijn samengesteld uit de elementen die je kunt gebruiken met de gratis versie. Doordat deze templates zijn gemaakt op basis van de mogelijkheden van de gratis versie, vind ik ze persoonlijk tegenvallen. Deze templates zijn namelijk meer voor het achterlaten van een visite kaartje en niet voor de website zelf.

Daarom is er Elementor Pro. De templates waar je met Elementor Pro zijn een stuk geavanceerder en bevatten de elementen die een website ook echt nodig heeft. Denk hierbij aan het formulier, pop-ups, inlogsystemen en webshops. 

Je kunt de templates eenvoudig importeren met één klik op de knop. Vervolgens kun je alles aanpassen, kun je dingen toevoegen of verwijderen. Wil je een template of een onderdeel vaker gebruiken op je website, dan kun je dit stukje opslaan. Vervolgens kun je de pagina of het onderdeel plaatsen op de positie waar jij hem wilt hebben. Met Elementor Pro krijg je toegang tot de volgende dingen:

 • 50+ Pro widgets
 • 300+ Pro templates
 • Theme Builder
 • WooCommerce Builder
 • Popup Builder
 • Support & Updates

Snelheid

De snelheid van je website is een van de grootste rakingsfactoren in Google. Beschik je over een snelle website? Dan zal Google dit waarderen en wordt je hoger in Google geplaatst. Dit is natuurlijk wat we allemaal willen, maar hoe krijg je een snelle website?

Er zijn een aantal dingen die een grote invloed hebben op de snelheid van jou website. Ten eerste heeft het thema al een enorme invloed op de snelheid. Zo zal een gratis thema enorm veel code bevatten, omdat hij is gebouwd door een hobbyist. Deze hobbyist heeft vervolgens alleen gewerkt aan het design van het thema, maar alles aan de achterkant volledig los gelaten.

Elke keer dat iemand vervolgens jouw website bezoekt moet alle code geladen worden. Ook de code van functionaliteiten die jij niet gebruikt! Omdat veel mensen deze problemen hebben heeft Elementor Pro een systeem gemaakt. Wanneer je gebruik maakt van Elementor Pro worden niet alle onderdelen van elementor geladen wanneer mensen jouw website bezoeken, maar alleen de onderdelen die ook daadwerkelijk op jouw website worden gebruikt. Ook is de code een stuk schoner waardoor Google jouw website 10 keer makkelijker kan lezen.

Ik heb mijn website ook gemaakt met Elementor Pro en is was verbaasd over de laadtijd. Wanneer ik op internet namelijk onderzoek deed naar de laadtijd van een website, kwam ik tegen dat de gemiddelde laadtijd 3,4 seconden was. Terwijl mijn Elementor Pro website een laadtijd heeft van maarliefst 0,9 seconden!

snelheid-siteground-website

WooCommerce Builder

Ben je van plan een webshop te bouwen of wil je producten toevoegen aan je website? Dan is het goed om te weten dat Elementor Pro hier uitermate voor is geschikt. Elementor Pro beschikt namelijk over enorm goede koppelingen met WooCommerce.

Zo kun je eenvoudig single product pagina’s en archiefpagina’s maken met Elementor Pro. Je hebt de keuze om gebruik te maken van een aantal kant en klare templates, maar je kunt ook met het drag & drap syteem zelf een product en/of archiefpagina maken. Vervolgens kun je jouw single product template koppelen aan alle producten of een aantal producten, zodat je niet voor elk product een eigen pagina hoeft te maken. Nadat je een productpagina hebt gemaakt hoef je voor elk product alleen nog de afbeeldingen, prijs en omschrijving aan te passen. Makkelijker kan niet!

Om het voor je bezoeker overzichtelijk te houden kun je producten op basis van categorie, eigenschap of handmatige selectie indelen. Hierdoor ziet je bezoeker direct alle producten die bijvoorbeeld onder de categorie Iphone vallen. Ook Google is een groot fan van dit soort archiefpagina’s.

elementor-pro-woocommerce

Conversie verhogen met Elementor Pro

Natuurlijk heeft je website niet alleen als doel het achterlaten van een visitekaartje, maar je website heeft ook een functie. Vaak is dit het werven van klanten, het geven van informatie of het verkopen van producten. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het verbeteren van deze doelen heeft Elementor Pro een aantal handige dingen toegevoegd.

Ten eerste kun je gebruik maken van duidelijke en mooie Call to Actions. Deze zijn erg handig om meer verkopen uit je website te halen, maar ook kun je gebruik maken van de pop-up builder.

Met de pop-up builder kun je eenvoudig pop-ups maken die te voorschijn komen wanneer een bezoeker je website bekijkt. Elementor Pro heeft zelf een heel aantal templates staan die je hiervoor kunt gebruiken, maar ook deze kun je zelf designen of aanpassen. Vervolgens kun je ook zelf bepalen wanneer jij wilt dat de pop-ups tevoorschijn komen. Zo kun je een pop-up op de volgende manieren laten zien:

 • Nadat een bezoeker een x aantal pagina’s heeft bezocht
 • Wanneer die meerdere keren op je website is geweest
 • Wanneer die via een bepaalde URL op je website komt
 • Wanneer een bezoeker aan de onderkant van een pagina is gekomen
 • Wanneer een bezoeker op een bepaalde knop heeft gedrukt
 • Wanneer de bezoeker een bepaalde tijd inactief is geweest

Pop-ups worden vaak gebruikt voor het laten zien van een actie of voor het aanmelden van een nieuwsbrief. Het is dus erg handig dat jij deze pop-ups hier ook voor kunt inzetten. Om de actie van de klant te versnellen kun je ook nog een timer toevoegen. Deze timer telt af en wanneer de timer afgelopen is verloopt de aanbieding. Op deze manier kun jij jouw conversies een flinke boost geven.

elementor-pro

Elementor Hello Theme

Hoewel Elementor los staat van het theme en je het dus kunt gebruiken op elk theme, heb je niet bij elk thema alle vrijheid. Sommige dingen staan bij een thema van te voren namelijk vast en kunnen door geen een page builder worden aangepast. Om dit op te lossen is Elementor met een eigen thema gekomen.

Het Hello thema is speciaal ontwikkeld voor het werken met de page builder Elementor. Het voordeel van dit thema is dat het zo leeg mogelijk is. Hierdoor is het thema extreem ligt en bevat het ook geen functionaliteiten die je niet gaat gebruiken. Vervolgens kun je in Elementor gebruik maken van de templates die als het ware het Elementor Hello thema overnemen. Zelf gebruik ik dit thema voor bijna al mijn websites, omdat dit simpelweg zo verschrikkelijk goed werkt. 

Ook Google is een groot fan van dit soort thema’s, omdat ze geen poespas bevatten. Dit is was je bezoeker wilt en daarom zul je met het Elementor Hello thema nog hoger in Google komen!

hello-theme

Thema's en Elementor Pro

Mocht je om een of andere reden toch niet voor het Hello thema van Elementor willen kiezen dan zijn er nog een paar andere opties. Wij vinden namelijk dat je altijd de keuze moet hebben tussen verschillende thema’s en daarom hebben we onderzoek gedaan naar de beste wordpress thema’s in combinatie met Elementor.

Het eerste thema waar we erg positief over zijn is Astra. Astra is een van de lichtste wordpress thema’s van het moment. Hierdoor is het thema enorm snel en zoekmachine vriendelijk. Een ander voordeel van Astra is dat het goed samenwerkt met Elementor. Zo kun je jouw hele Astra aanpassen en bijhouden met Elementor Pro. Astra is in basis gratis te gebruiken, maar ook voor Astra is er een betaalde optie die natuurlijk net iets beter is. Wanneer je besluit om vervolgens met Elementor Pro te gaan is het gratis Astra theme voldoende.

Het tweede thema waar we erg positief over zijn is OceanWP. Ook de makers van dit thema hadden niet als enige doel een mooi design, maar ook snel en zoekmachine vriendelijk en dat is te zien. De resultaten van OceanWP zijn namelijk ook echt verbluffend.

elementor-pro-templates

Elementor Pro prijzen en korting

Zoals je weet heeft Elementor een gratis versie, waarmee je kennis kunt maken met de software. Wil je echter meer mogelijkheden? Dan moet je overstappen naar een Elementor Pro lidmaatschap. Ik raad je eigenlijk direct aan om voor een elementor pro lidmaatschap te kiezen, want de gratis versie van elementor is echt heel erg beperkt en levert hierdoor mindere resultaten.

De kosten voor een elementor pro lidmaatschap verschillen best veel van elkaar. Zo kun je het Personal lidmaatschap al aanschaffen voor 49 dollar per jaar, het Plus pakket voor 99 dollar per jaar of als laatste het Expert pakket voor 199 dollar per jaar. Een groot voordeel van elementor ten opzichte van andere page builders is dat je met elk pakket toegang krijgt tot alle opties. Het is dus niet zo dat je het duurste pakket moet nemen, omdat je alles wil hebben.

Er is slechts één ding waar je op moet letten bij het maken van een pakket keuze. En dat zijn het aantal website’s dat je met elementor pro wil gaan maken. Ben je van plan één website te maken dan heb je genoeg aan het personal pakket. Met dit pakket kun je Elementor Pro namelijk gebruiken op één website. Is het je plan om meerdere website’s te bouwen of wil je in de toekomst een website gaan bouwen naast je huidige website? Dan is het Plus pakket erg interessant. Met het Plus pakket kun je Elementor Pro gebruiken op drie verschillende website’s. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om het Expert pakkete kiezen. Dit pakket is erg handig wanneer je website’s verkoopt of simpel weg een heel aantal website’s wil gaan bouwen. Met het Expert pakket kun je namelijk 1.000 website’s gaan bouwen. 

Heb je een keuze gemaakt en denk je na een tijdje toch: “Shit, ik heb een te klein pakket gekozen”? Dan kun je altijd nog je lidmaatschap verhogen naar een van de andere abonnementen. Dit kun je makkelijk doen via het elementor dashboard. Zodra je elementor gaat kopen maak je ook automatisch een account aan. Je hebt van te voren dus geen account nodig.

elementor-pro-prijs

Elementor Pro 25% Renewal Korting

Het kan zijn dat je dit ook al bij veel andere tools doet, maar bij Elementor Pro werkt het ook. Je kunt namelijk een renewal korting krijgen en dat is natuurlijk niet verkeerd. Wanneer je een Elementor Pro lidmaatschap hebt gekocht staat deze standaard op automatisch laten afschrijven. Dit betekend dat Elementor jaarlijks het bedrag van je rekening af haalt. Dit is natuurlijk erg fijn, want je hebt er zelf geen omkijken meer naar, maar als je jouw lidmaatschap stop zet krijg je vervolgens de optie om je lidmaatschap te verlengen met 25% korting. 

Nog meer extra mogelijkheden

Met Elementor Pro heb je eigenlijk al meer dan genoeg mogelijkheden voor het bouwen van een website. Ook worden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd, maar het kan voorkomen dat de functie die jij zoekt er net niet inzit en daarom zijn er een aantal andere plug-ins die nog meer extra’s kunnen bieden. Het voordeel van deze plug-ins is dat Elementor ze zelf aanbeveelt op hun website. We zullen je hier onder een aantal voorbeelden laten zien van extra elementor plug-ins die nog meer functies toevoegen.

elementor-add-ons

Envato Elements(templates)

Envato Elements is ideaal wanneer je snel een website wilt bouwen. Ze bieden namelijk templates aan voor Elementor die je met één klik kunt importeren op je website. Het grote voordeel van deze plug-in is dat het niet allemaal losse stukken zijn, maar er hele website’s zijn gemaakt. Je kunt er dus voor kiezen om in een keer een hele website te importeren, maar het is ook mogelijk om bij elk template alleen een blok weg te halen. 

Wanneer je weinig ervaring hebt met Elementor Pro is dit de ideale plugin. Je hoeft hier namelijk weinig te designen en alles wordt voor je gedaan. Wanneer je wat meer ervaren bent zul je merken dat de templates wel echt zijn voor de beginners en ze niet de meest geavanceerde templates hebben.

Ultimate Add-ons

Zelf zijn wij een groot van Ultimate Add-ons voor Elementor Pro. Het voordeel van deze plugin is dat je ook gebruik kunt maken van een thema van Astra. Ultimate Add-ons biedt ook weer een groot aantal extra uitbreidingen ten opzichte van Elementor zelf. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je het gratis kunt proberen, maar wanneer je alle widgets wil gebruiken moet je ook hier weer voor betalen.

Smart Slider 3

Wil je een website met een slider? Een slider is een stuk code waar om de zoveel tijd de afbeeldingen en/of tekst veranderd. Deze plug-in kan je helpen om snel een mooie slider te maken die je kunt gebruiken voor je Elementor Pro website. We raden je aan om niet al te uitgebreide sliders te kiezen, omdat een slider een rommeltje maakt van de code van je website. Hierdoor kan Google je website minder goed lezen en dit gaat ten koste van je vindbaarheid.

Moet je deze extra plug-ins gebruiken?

Nee, je hoeft deze plug-ins zeker niet te gebruiken. Sterker nog, aan het begin zul je ze ook zeker niet nodig hebben. Wanneer je enige tijd bezig bent en je meer ervaring hebt met Elementor kan het voorkomen dan je iets net even anders wil doen en dat Elementor het niet kan zoals jij dat wil. Zelf heb ik dit ook gehad, maar dat was nadat ik 1,5 gebruik had gemaakt van Elementor Pro. De extra’s die ik wou zaten dan wel weer in het gratis pakket van Ultimate Add-ons. Wij geven je deze informatie meer, zodat je weet dat het altijd mogelijk is om je website helemaal naar eigen wens te customizen. 

Mijn ervaring met Elementor Pro

Inmiddels maak ik zo’n twee jaar gebruik van Elementor Pro. Ik ben begonnen met het gratis abonnement, maar kwam er na twee weken al achter dat dit niet genoeg was. Bij het gratis lidmaatschap merkte ik gewoon dat het echt bedoeld is om te kijken hoe elementor werkt en het niet bedoeld is om je hele website hiermee te maken. Daarom ben ik overgestapt op het Personal pakket van Elementor Pro, waarmee ik mijn eerste website heb gemaakt. Nu we bijna twee jaar verder zijn ben ik zo tevreden dat ik inmiddels ben geupgrade naar het Expert pakket. Het was namelijk mijn plan om meerdere website’s te maken. Zo heb ik meerdere projecten uitgevoerd met Elementor Pro. Waaronder normale simpele website’s, uitgebreide website’s en webshops. Ik kan dus wel zeggen dat ik een Elementor Pro kenner ben hahaha.

Op het moment ben ik begonnen met een nieuw project waarbij ik wederom gebruik maak van Elementor Pro. Voor dit project is het erg belangrijk dat je goed gevonden gaat worden in Google. Daarom moet de website snel zijn, niet te veel poespas bevatten en de code aan de achterkant moet schoon zijn. Het resultaat is bijzonder goed! De website is enorm snel. Volgens de pagespeed test van GTmetrix scoort hij een laadtijd van 0,9 seconden en dat is echt insane! Ook de vindbaarheid is echt goed. De website die we voor dit project gemaakt hebben staat nu zo’n 6 weken online en we staan op een aantal zoektermen al op de eerste pagina. Dit zorgt ervoor dat we zo’n 20-25 bezoekers per dag krijgen wat wekelijks groeit. Wil je dus verkopen uit je website gaan halen dan weet ik 100% zeker dat dit je gaat lukken met Elementor Pro. Inmiddels heb ik deze investeringen echt al heel dik terug verdiend en dit kan jij ook!

elementor-pro-seo

Elementor Pro Review Conclusie

Ik denk dat het vrij duidelijk is wat mijn mening is over Elementor Pro. Inmiddels maak ik al meerdere jaren gebruik van deze tool en heb ik er al tientallen website’s meegemaakt. Ze presteren allemaal goed, zijn snel, 100% responsive en het belangrijkste klantvriendelijk.

Door het drag & drap syteem kun je eenvoudig en snel een website in elkaar zetten. Die je vervolgens door de pop-up builder volledig kunt optimaliseren om nog meer verkopen en/of klanten uit je website te halen. 

Omdat ik jou wil helpen met het bouwen van een succesvolle website/webshop heb ik een leuke actie. Wanneer je namelijk Elementor Pro koopt via de onderstaande knop en mij hiervan een bewijsje stuurt op info@nolimitwebdesign.nl. Ontvang je GRATIS mijn checklist om jouw Elementor Pro website nog veel sneller te maken. Met deze checklist heb ik de snelheid van al mijn website’s, van 3 tot 5 seconden laadtijd naar een laadtijd van minder dan 1,0 seconde gekregen!

Waar wacht je nog op!

nolimit-webdesign-snelheid-optimalisatie

Speciaal cadeautje voor jou!

Elementor Pro is de beste wordpress page builders voor beginners. Je kunt namelijk zonder kennis van code een mooie, snelle, veilige en super klantvriendelijke website!

Daarnaast krijg jij gratis toegang tot ons Snelheidsoptimalisatie e-boek t.w.v €9,95. Met dit e-boek heeft onze website een laadtijd van 0,9 seconden gehaald!

Tim-Gerrits
Over de schrijver
Tim

Hoi! Mijn naam is Tim en ik ben al enige tijd actief op het internet. Dit begon met het bouwen van websites, maar inmiddels is online marketing zeker net zo interessant/belangrijk geworden. Met mijn blogs deel ik mijn onder andere mijn ervaringen en tips, maar ook helpen wij mensen bij het opzetten van hun eigen website. Voor ieder wat wils dus!

Elementor Pro

$49
9.6

Makkelijk in gebruik

9.5/10

Zoekmachine vriendelijkheid

9.5/10

Snelheid

10.0/10

Klantenservice

9.5/10

Prijs

9.5/10

Pluspunten

 • Licht thema
 • Extreem snel
 • Te gebruiken met elke thema
 • Geen kennis van code nodig
 • Gratis toegang tot mijn E-boek