Elementor Pro Review 2024: Beste WordPress Page Builder?

Samenvatting: Zoek je naar een eenvoudige manier om zonder technische kennis zelf je eigen WordPress website te maken? Dan maak je met Elementor Pro een uitstekende keuze! Elementor is met meer dan 10.000.000 gebruikers namelijk een van de populairste en beste WordPress page builders van dit moment. Dat zoveel mensen voor Elementor (Pro) kiezen komt doordat Elementor supersnel is en volledig is geoptimaliseerd om gevonden te worden in zoekmachines als Google. Daarnaast beschikt Elementor over het drag & drop systeem waardoor je zonder enige technische kennis jouw eigen droom website kunt bouwen. Om het helemaal af te maken krijg je nog toegang tot een hoop Elementor templates die je naar eigen wens kunt maken in de Elementor WordPress builder.

In deze Elementor review zal ik dieper ingaan op wat Elementor is en of je deze page builder moet gaan gebruiken. Ben je al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun je direct de actuele kortingen op Elementor Pro bekijken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze Elementor Pro WordPress Review te lezen, want in deze Elementor review deel ik ook mijn ervaringen met de Elementor WordPress page builder!

Elementor-pro-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is Elementor Pro precies?

Voordat ik je meeneem in deze Elementor Pro review vind ik het eerst belangrijk om je wat meer informatie te geven over Elementor zelf. Hierdoor krijg je namelijk een beeld bij het bedrijf Elementor en kom je wat te weten over de geschiedenis en toekomstplannen van Elementor.

Zoals ik in de introductie van deze Elementor review al aangaf is Elementor met meer dan 10.000.000 gebruikers een van de populairste page builders binnen WordPress. Zo is Elementor alleen niet begonnen. Om precies te zijn is Elementor Pro een WordPress page builder die in juni 2016 op de markt is gebracht door Pojo Themes. Pojo Themes was al bekend onder WordPress gebruikers, want zij ontwikkelden al enkele jaren WordPress thema’s en plug-ins die snel en zoekmachine vriendelijk waren.

Na het uitbrengen van een aantal WordPress thema’s en plugins merkte Pojo Themes dat er vraag was naar een systeem waarmee het bouwen van een website voor iedereen toegankelijk werd. Pojo Themes besloot dan ook een eigen page builder te gaan ontwikkelen, genaamd Elementor.

Om de Elementor page builder tot een succes te brengen moest deze aan alle eisen op het gebied van snelheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid voldoen. Door deze snelle ontwikkelingen van Pojo Themes is Elementor binnen enkele jaren razend populair geworden.

Inmiddels zijn we ruim 7 jaar verder en is Elementor met meer dan 10.000.000 gebruikers uitgegroeid tot een van de populairste en beste WordPress page builders. Dat Elementor zo populair is geworden komt onder andere door het super gebruiksvriendelijke drag & drop systeem in combinatie met het live editing systeem. Later in deze Elementor (Pro) review zal ik je hier meer over vertellen!

Elementor-Pro-WordPress-Page-Builder-Review

Elementor Pro WordPress Review: Waarom zou je deze page builder moeten gebruiken?

Inmiddels heb ik je al aardig wat belangrijke informatie over Elementor gegeven. Zo weet je wat Elementor voor bedrijf is, dat het onderdeel van Pojo Themes is, dat ze meer dan 10.000.000 gebruikers hebben en waarmee ze zich onderscheiden van andere WordPress thema’s en page builders. Dit is natuurlijk erg waardevolle informatie, maar hoe presteert Elementor nu in de praktijk?

In dit onderdeel van deze Elementor Pro review ga ik dieper in op de functionaliteiten van Elementor, zodat je zelf kunt zien of Elementor Pro de beste WordPress builder is voor jou! Daarnaast ga ik de functionaliteiten van Elementor ook vergelijken met andere page builders, zodat je eenvoudig kunt bepalen welke WordPress builder het beste is voor jou!

Super eenvoudig drag & drop systeem

Het grootste voordeel van Elementor is dat het beschikt over een super overzichtelijk en gebruiksvriendelijk drag & drop systeem. Dit systeem maakt het voor iedereen, maar dan ook echt iedereen mogelijk om zonder technische kennis een eigen WordPress website te maken.

Een WordPress website maken met Elementor is super eenvoudig. Zodra je hebt aangegeven dat je een pagina wilt bewerken met Elementor wordt het live editing systeem met het drag & drop systeem automatisch geopend. Dit ziet er exact hetzelfde uit als het scherm op onderstaande afbeelding.

Zoals op de afbeelding is te zien staat aan de linkerkant van het scherm een menu. In dit menu staan alle elementen en widgets die je kunt gebruiken om zelf je eigen droom website of webshop te maken. Wil je een element of widget toevoegen? Dan kun je dit gemakkelijk doen door het element uit het menu te slepen en vervolgens op de gewenste plek te plaatsen.

Na het plaatsen van het element opent er een nieuw menu. In dit menu vind je alle instellingen voor het element dat je hebt toegevoegd. Hier kun je dus bepalen hoe het element eruit moet komen te zien, wat je in het element wilt hebben staan en of je bijvoorbeeld bewegingseffecten aan het element wilt toevoegen. Via het drag & drop systeem kun je jouw volledige website naar eigen wens maken zonder technische kennis nodig te hebben!

Hoe-werkt-Elementor

Elementor is volledig responsive

Een ander voordeel van Elementor is dat jouw website of webshop automatisch responsive wordt gemaakt. In deze tijd is dat erg belangrijk, want steeds meer zoekopdrachten worden gedaan via mobiele apparaten. Doordat alle mobiele apparaten verschillende schermgroottes hebben is het erg belangrijk dat jouw website op elk apparaat juist wordt weergegeven.

Bij veel WordPress thema’s is het zo dat je jouw website of webshop zelf responsive moet maken. Dit wordt al snel best technisch, want je moet handmatig breekpunten maken waarvoor je jouw website juist moet instellen.

Voor Elementor geldt dit niet, want Elementor maakt jouw volledige website of webshop automatisch responsive voor computers, tablets en telefoon. Jouw website zal er daardoor altijd perfect uitzien op ieder apparaat. Ben je toch niet helemaal tevreden met hoe jouw website eruit ziet op een specifiek apparaat? Dan kun je dit gemakkelijk aanpassen via de responsive editor van Elementor. Ook hiervoor heb je geen technische kennis nodig!

Elementor-pro-wordpress-responsive

Live editing met de Elementor WordPress page builder

Aan het begin van deze Elementor Pro review heb ik het uitgebreid gehad over het drag & drop systeem van Elementor. Ik gaf hier aan dat het drag & drop systeem perfect samenwerkt met het live editing systeem van Elementor. Het live editing systeem zorgt er namelijk voor dat je live ziet wat de resultaten zijn van de aanpassingen die je aan het doen bent.

Wanneer je dus een bepaalde pagina op jouw website wilt bewerken, open je eerst de Elementor WordPress builder. Vervolgens zie je aan de linkerkant het menu met widgets en aan de rechterkant een voorvertoning van je huidige website. Je kunt vervolgens een widget uit het menu slepen en plaatsen op de gewenste plek op de pagina.

Heb je het element geplaatst? Dan zie je direct hoe dit eruit komt te zien op de website. Ook wanneer je het element aanpast, zie je direct hoe dit eruit komt te zien voor bezoekers. Via de responsive editor kun je ook zien hoe een bepaald element eruit komt te zien op bijvoorbeeld een telefoon of tablet.

Ben je tevreden met de aanpassingen die je hebt gedaan? Dan kun je klikken op publiceren. Vanaf dat moment zijn de aanpassingen die je hebt gedaan pas zichtbaar voor bezoekers. Via het live editing systeem in Elementor kun je dus uitgebreid testen zonder dat je bezoekers hier iets van merken!

Maak eenvoudig templates met de Elementor WordPress theme builder

Wat ik zelf een groot voordeel vind van Elementor Pro is dat het geen simpele page builder is. Elementor Pro is ten opzichte van de gratis versie namelijk een volledige theme builder. Doordat Elementor Pro een theme builder is, kun je super eenvoudig templates maken voor bepaalde type pagina’s.

Stel je voor dat je een blog website hebt en dat je wekelijks drie blogberichten toevoegt op je website. Je wilt niet voor elk nieuw blogbericht een nieuwe pagina moeten ontwikkelen, want dit kost veel tijd en is niet efficiënt.

Met de Elementor Pro theme builder kun je dan ook een template ontwikkelen voor de blogberichten op je website. In de theme builder bouw je het template voor de blogberichten met variabele elementen. Je gebruikt dus bijvoorbeeld het “Post title” element en niet het standaard-title element. Het “Post title” element haalt namelijk de titel van het blogbericht op en past zich automatisch aan bij een nieuw blogbericht.

Zo zijn er nog een aantal variabele elementen waarmee je volledig geautomatiseerde templates kunt maken:

 • Post Excerpt: Dit is een element dat je in een Elementor Pro template kunt gebruiken om het samenvattingsveld vanuit een bericht op te halen.
 • Post Content: Dit is een element binnen de Elementor WordPress builder om de content vanuit de WordPress editor te halen.
 • Featured Image: Dit is een element binnen Elementor die de uitgelichte afbeelding van het bericht pakt en op een bepaalde locatie kan vertonen.
 • Author box: Dit is een element waarmee je een auteursblok kunt toevoegen aan een template. Vaak staat deze onderaan elk bericht. Dit is bijvoorbeeld ook het geval in deze Elementor review.
 • Post comments: Dit element binnen Elementor Pro kun je gebruiken om het voor lezers mogelijk te maken om reacties achter te laten onder een blogbericht.
 • En nog veel meer


Ik heb nu het voorbeeld van een blog genoemd, maar je kunt het voor eigen alle soorten pagina’s gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan productpagina’s op een webshop of portfoliopagina’s op een bedrijfswebsite. Het is met de Elementor Pro theme builder allemaal mogelijk!

Elementor-theme-builder

Toegang tot meer dan 90 Elementor WordPress widgets

Eerder in deze Elementor review heb ik het gehad over het drag & drop systeem in combinatie met het live editing systeem binnen Elementor. Zoals ik aangaf bevat een drag & drop systeem een menu met widgets en elementen die je kunt gebruiken om zelf je eigen website of webshop te bouwen.

Wanneer je aan de slag gaat met Elementor krijg je toegang tot meer dan 90 widgets, maar er zitten nog wel wat verschillen tussen de gratis versie van Elementor of Elementor Pro. Met de gratis versie van Elementor krijg je namelijk alleen toegang tot de basiselementen. Deze elementen maken het mogelijk om een simpele basis website te maken, maar verder kun je er eigenlijk weinig mee. De widgets in de gratis versie van Elementor zijn bijvoorbeeld:

 • Tekstveld
 • Titel
 • Afbeelding
 • Lijsten
 • Video


Kies je voor Elementor Pro? Dan krijg je toegang tot veel meer widgets waarmee je echt een professionele en geautomatiseerde website of webshop kunt bouwen. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot de widgets voor het maken van geautomatiseerde templates. Verder krijg je ook nog toegang tot de volgende widgets:

 • Berichten
 • Prijslijsten
 • Login functionaliteit
 • Formulieren
 • Reviews


Uiteraard krijg je met Elementor Pro toegang tot nog veel meer widgets. Zo krijg je bijvoorbeeld nog zo’n 20 widgets extra die specifiek zijn ontwikkeld voor WooCommerce webshops. Ook krijg je nog toegang tot de widgets voor het maken van een header of footer, 404 pagina en archiefpagina’s voor op jouw website of webshop!

Elementor-pro-wordpress-widgets

Elementor WordPress: Alles onder één dak

Net als het Divi WordPress theme is Elementor Pro een totaaloplossing. Dit betekent dat je alle onderdelen op één plek hebt en dat je weinig of zelfs helemaal geen extra plugins nodig hebt! Op dit moment bevat Elementor Pro al een aantal erg handige functionaliteiten waar je normaal een extra (dure) plugin voor nodig hebt.

Neem bijvoorbeeld het formulieren element binnen Elementor. Dit element zorgt ervoor dat je geen extra formulieren plugin nodig hebt die jouw website trager maakt. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van een login systeem aan jouw website. Elementor beschikt hiervoor over een element waardoor je geen extra plugin nodig hebt. Ook de popup builder die bij Elementor Pro is inbegrepen is hier een goed voorbeeld van!

Je zult je vast afvragen of dit nou zo bijzonder is, maar om eerlijk te zijn is het dat wel echt! Doordat Elementor Pro al deze functionaliteiten zelf heeft ingebouwd, heb je geen extra plugins nodig. Dit betekent ten eerste dat de code van jouw website schoner is waardoor jouw website sneller is. Daarnaast is de code ook makkelijker te lezen voor zoekmachines als Google waardoor jouw website beter gevonden kan worden in de zoekresultaten.

Elementor WordPress website templates

Zoals ik eerder in deze Elementor Pro review vertelde kun je door de gebruiksvriendelijke builder erg eenvoudig jouw eigen droom website opbouwen en inrichten. Het kan alleen nog makkelijker, want je kunt ook gebruik maken van de Elementor templates!

Wanneer je aan de slag gaat met Elementor krijg je toegang tot een bibliotheek die meer dan 200 Elementor website templates bevat. Een klein deel van deze templates kun je gebruiken met de gratis versie van Elementor, maar voor het grootste deel van de templates zal je Elementor Pro nodig hebben.

Naast de meer dan 200 website templates beschikt Elementor ook over meer dan 100 website kits. Dit zijn templates die op elkaar zijn aangesloten, zodat je eigenlijk direct een volledige demo website importeert. Deze Elementor kits kun je met één druk op de knop importeren en vervolgens via de Elementor builder zonder technische kennis helemaal naar eigen wens maken!

Binnen Elementor vind je templates en kits voor letterlijk alle soorten websites en webshops. Zo zijn er templates voor bedrijfswebsites, webshops, blogs, portfolio’s en ga zo maar door. Echt voor elk type website of webshop valt er binnen Elementor wel een geschikte template te vinden!

Elementor-templates-websites

Elementor WordPress WooCommerce builder voor webshops

Als je online producten wilt gaan verkopen heb je niet genoeg aan een website. Je hebt namelijk een voorraad- en betaalsysteem nodig en dat zit standaard niet in WordPress. Elementor heeft daarom speciaal een WooCommerce Builder gebouwd, zodat je eenvoudig een WordPress webshop maken kunt met de Elementor WordPress builder!

De Elementor WooCommerce builder werkt perfect samem met de WooCommerce plugin. WooCommerce is namelijk het bekendste en meest gebruikte webshopssyteem voor WordPress. Door de gebruiksvriendelijkheid in combinatie met de grote hoeveelheid mogelijkheden werkt de WooCommerce builder echt perfect voor het bouwen en beheren van een WordPress webshop!

Voor het maken van een webshop geldt dat je het volledige ontwerp kunt maken met de Elementor WooCommerce builder. Je kunt er binnen Elementor voor kiezen om het helemaal zelf te doen of om gebruik te maken van de Elementor templates. Binnen Elementor Pro vind je namelijk templates voor product pagina’s, categorie pagina’s en winkelwagen pagins’s. Al deze templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens helemaal naar eigen wens te maken.

Om het bouwen nog makkelijk te maken beschikt de Elementor WooCommerce Builder over een aantal erg handige elementen voor webshops. Zo hebben ze elementen voor het plaatsen van reviews, knoppen, afbeeldingen, voorraad, prijstabellen en ga zo maar door.

Aan de achterkant van de webshop draait vervolgens WooCommerce. Hier kun je de producten toevoegen, prijzen instellen, betaalmogelijkheden instellen, voorraden bepalen, kortingscodes toevoegen, verzendtijden & verzendkosten instellen en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het hebben van een webshop!

Elementor-pro-woocommerce-builder

Elementor Pro WordPress popup builder

Een belangrijk voordeel van Elementor Pro dat we niet mogen vergeten in deze Elementor Pro WordPress review is de popup builder. De popup builder is namelijk een erg waardevolle toevoeging aan Elementor die ervoor kan zorgen dat je extra leads of klanten uit jouw website of webshop kunt halen.

Het is namelijk zo dat veel bezoekers niet bereid zijn om bij hun eerste bezoek op een website over te gaan tot actie. Als iemand voor het eerst jouw website of webshop bezoekt is de kans dus heel klein dat ze een aankoop doen, een offerte aanvragen of iets anders uitvoeren. Je wilt daarom met de mensen in contact komen en daar zijn popups perfect voor.

Je kunt bijvoorbeeld een popup tonen op een webshop waarin een kortingscode staat die geldt wanneer je binnen een bepaalde tijd besteld. Je zou ook een popup kunnen gebruiken om e-mailadressen van bezoekers te verzamelen. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden.

Met de popup builder van Elementor Pro kun je echt alle soorten popups ontwikkelen zonder technische kennis nodig te hebben. Je bouwt de popups in exact dezelfde builder als die je gebruikt voor het ontwerpen van pagina’s en berichten. Vervolgens zitten er wel een aantal extra opties bij voor het vertonen van de popups. Zo kun je aangeven op welke pagina’s je de popups wilt vertonen en wanneer je de popups wilt vertonen.

Je kunt de Elementor popups bijvoorbeeld vertonen:

 • Nadat een bezoeker een x aantal pagina’s heeft bezocht
 • Wanneer de bezoeker meerdere malen op jouw website is geweest
 • Wanneer de bezoeker op jouw website komt via een bepaalde url
 • Wanneer de bezoeker het einde van de pagina heeft bereikt
 • Wanneer de bezoeker op een knop heeft gedrukt
 • Wanneer de bezoeker aan het scrollen is
 • Wanneer de bezoeker een bepaalde tijd inactief is geweest
Elementor-pro-review-popup-builder

Erg goede Elementor WordPress add-ons

Eerder in deze Elementor Pro review gaf ik al aan dat je bij Elementor alles onder één dak hebt. Je zult hierdoor weinig extra plugins nodig hebben, maar mocht dit toch nodig zijn? Dan beschikt Elementor nog over een groot aantal add-ons. Dit zijn plug-ins die functionaliteiten toevoegen aan de Elementor WordPress page builder en ook worden aangeraden door Elementor zelf.

De eerste plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Ultimate Add-ons voor Elementor Pro. Deze plugin heeft een aantal handige functionaliteiten. Veel van deze functionaliteiten heeft Elementor Pro zelf ook, maar vaak hebben ze bij Ultimate Add-ons meer mogelijkheden of andere styling opties.

De tweede plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Smart Slider 3. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om sliders aan jouw website toe te voegen. Vaak zie je dat websites zo’n slider hebben geplaatst in de header van hun homepage. Dit komt erg professioneel over en je kan er meer belangrijke informatie in kwijt.

Elementor Pro ondersteund nog een aantal andere goede Elementor add-ons plugins, maar de twee die ik hierboven heb benoemd zijn de belangrijkste.

Elementor-pro-add-ons

Elementor Review: Heeft Elementor ook nadelen?

Natuurlijk is er geen een WordPress thema of page builder die alleen maar voordelen heeft. Dat geldt dus ook voor de Elementor WordPress builder. Zoals je namelijk aan het begin van deze Elementor Pro review al hebt kunnen lezen heeft Elementor meer dan tien miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet voor al deze gebruikers goed doen. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van de andere Elementor gebruikers zijn.

In dit onderdeel van deze Elementor Pro WordPress review wil ik daarom ingaan op de nadelen van Elementor, want ik wil je zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor jouw (nieuwe) website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van Elementor daarom maar eens bespreken.

Geen ingebouwde mogelijkheid voor splittesten

Inmiddels maak ik zelf al zo’n 3 jaar gebruik van Elementor Pro en er is eigenlijk maar één nadeel dat ik in deze tijd heb gevonden. Elementor Pro beschikt namelijk niet over een mogelijkheid om splittesten uit te voeren. Dit zou een erg waardevolle toevoeging zijn, omdat je hiermee goed kunt testen welke tekst of knop het hoogste doorklikpercentage heeft.

Op dit moment voer ik deze testen uit met andere software, maar het zou makkelijker zijn geweest als Elementor Pro zelf ook over een ingebouwde functionaliteit zou beschikken voor splittesten.

Is het dan een heel groot probleem dat Elementor hier niet over beschikt? Nee, dat is is het niet, want een mogelijkheid voor splittesten is niet noodzakelijk voor het maken van een eigen website of webshop.

Elementor Pro WordPress Review: Gratis gebruik maken van het Hello theme

Een WordPress page builder is geen WordPress thema. Dus wanneer je met een page builder als Elementor gaat werken moet je daarnaast ook nog een WordPress thema kiezen. Het kiezen van een WordPress thema is alleen lastig, want een thema heeft veel invloed op de prestaties van jouw website of webshop.

Al helemaal wanneer je met een page builder gaat werken is het erg belangrijk dat je een goed WordPress thema gebruikt. Veel WordPress thema’s zijn namelijk niet gebouwd voor page builders en kunnen daardoor problemen vertonen wanneer je ze wel gaat koppelen. Op dit moment kun je daarom het beste het Astra WordPress theme, GeneratePress of OceanWP gebruiken. Echter heeft Elementor nu zelf ook een oplossing!

Elementor heeft namelijk een eigen WordPress theme ontwikkeld, genaamd het Elementor Hello Theme. Het Hello WordPress theme is een WordPress thema dat speciaal is ontwikkeld door Pojo Themes voor de Elementor Pro WordPress page builder.

Een groot voordeel van het Hello Theme is dat het vrijwel leeg is en geen functies bevat. Dit is perfect, want je gaat alles namelijk zelf opbouwen en inrichten met Elementor of Elementor Pro. Het voordeel hiervan is dat jouw website of webshop minder code bevat, sneller geladen kan worden en ook beter gevonden kan worden in zoekmachines als Google.

Video afspelen over Elementor-hello-theme-review

Elementor Pro Review: Maak gebruik van AI

De laatste maanden is de ontwikkeling van AI hard gegaan en dat zal zich de komende jaren alleen nog maar verder ontwikkelen. Er zijn dan ook al een hoop bedrijven en tools die al gebruik maken van AI om hun werkprocessen te versnellen.

Elementor is hier met hun Elementor AI een goed voorbeeld van! De AI van Elementor kan jou namelijk helpen bij het maken en/of verbeteren van je WordPress website of webshop.

Op deze punten kan de Elementor AI jou helpen:

 1. Het genereren van custom CSS: heb je speciale wensen voor de stijl van een element op jouw website? Vraag het de Elementor AI en er wordt een custom CSS gemaakt die je kunt gebruiken voor het element op jouw website.
 2. Het transparant maken van afbeeldingen: maak je op jouw website gebruik van afbeeldingen, maar wil je de achtergrond van de afbeelding verwijderen? De Elementor AI kan je helpen om de achtergrond van je afbeeldingen te verwijderen!
 3. Het genereren van nieuwe afbeeldingen: zoek je voor een nieuwe pagina op jouw website afbeeldingen? Dan kan de Elementor AI je helpen om unieke afbeeldingen te ontwerpen die volledig voldoen aan jouw wensen!
 4. Het genereren van teksten: wil je jouw huidige teksten verbeteren of zoek je nieuwe teksten? De Elementor AI kan je helpen bij het genereren van goede teksten op basis van de instructies die je de AI geeft.
 5. Het vertalen van teksten: heb je plannen om je website te vertalen naar een andere taal? Dan kan de Elementor AI je helpen om de teksten op je website te vertalen naar een andere taal.
 6. Nog veel meer: met de Elementor AI kun je nog veel meer zaken regelen. Daarbij zullen er in de toekomst ook nog veel meer functionaliteiten bijkomen.

Voor de Elementor AI is het goed om te weten dat deze niet standaard is inbegrepen bij het kopen van een Elementor licentie. Om gebruik te kunnen maken van de Elementor AI dien je namelijk een los abonnement af te nemen. De kosten voor de Elementor AI beginnen vanaf €2,99 per maand.

Elementor Pro Review: Is Elementor zoekmachine vriendelijk?

De snelheid van een website of webshop is een belangrijke raking factor in Google. Beschik je over een snelle website? Dan zal Google dit waarderen en zal jouw website of webshop beter worden gevonden in Google. Is jouw website niet snel? Dan zal het juist andersom werken.

Al jaren wordt er gezegd dat je een WordPress website of webshop met een gekocht thema niet snel kunt krijgen. Het zou helemaal een drama zijn wanneer je ook nog gebruik maakt van een zware page builder als Elementor of Divi. Is dat alleen wel echt zo?

Een aantal jaar geleden was dit inderdaad nog het geval, maar de laatste jaren zijn de ontwikkelingen zo snel gegaan. Hierdoor zijn page builders ook weer een heel stuk lichter geworden. Bij Elementor is het zelfs mogelijk om de functionaliteiten die je niet gebruikt uit te schakelen waardoor er minder code geladen hoeft te worden.

Op dit moment kun je een WordPress website die is gebouwd met Elementor erg snel krijgen. Zie bijvoorbeeld onderstaande afbeelding. Op deze afbeelding zie je dat mijn Elementor website een laadtijd van 1,6 seconden heeft! Dat is sneller dan veel op maat gebouwde websites van duizenden of soms wel tienduizenden euro’s! Met Elementor kun je dus wel zeker een snelle en zoekmachine vriendelijke website of webshop bouwen!

Elementor-website-snelheid

Elementor Pro WordPress Review: Wat zijn mijn ervaringen met Elementor?

Inmiddels hebben we in deze Elementor Pro review al erg veel onderdelen over Elementor besproken. Zo weet je wat Elementor voor bedrijf is, waarom Elementor zo populair is, want de nadelen van Elementor zijn en dat ze volop aan het ontwikkelen zijn met de mogelijkheden die AI te beiden heeft.

Dit is natuurlijk erg belangrijke informatie, maar je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen met Elementor en Elementor Pro. In dit onderdeel van deze Elementor WordPress review zal ik daarom mijn Elementor ervaringen met je delen.

Laat ik als eerst zeggen dat mijn eigen website volledig is gebouwd met Elementor Pro. Ik heb hier destijds voor gekozen om dat het naar mijn mening echt de beste page builder is voor WordPress. Daarnaast heeft Elementor zich ook goed bewezen, want mijn website scoort erg goed in de zoekresultaten. Daarnaast is de website ook nog eens erg snel!

Naast dat mijn eigen website op WordPress draait bouw ik ook nog regelmatig websites of webshops voor klanten. Ook voor het ontwikkelen van deze websites en webshops maak ik gebruik van Elementor, omdat ik hiermee altijd een website kan ontwikkelen die voldoet aan de wensen van de klant. Ik kan het gebruik van Elementor Pro dan ook echt aanraden wanneer je jouw eigen droom website wilt maken.

Elementor-pro-ervaringen

Elementor Pro Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heb je mijn ervaringen met de Elementor Pro WordPress page builder gelezen, maar Elementor heeft natuurlijk nog veel meer gebruikers. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van deze page builder is het verstandig om ook de ervaringen van andere Elementor gebruikers mee te nemen. In dit onderdeel van deze Elementor Pro review wil ik daarom naar de ervaringen van andere Elementor gebruikers kijken.

Zoals je in deze Elementor review al hebt kunnen lezen heeft Elementor meer dan 10 miljoen gebruikers. Dit betekent dat er meer dan genoeg ervaringen te vinden zijn.Op de website van Elementor zelf staan al een hoop ervaringen van gebruikers, maar deze neem ik zelf altijd met een korreltje zout. Elementor kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen ze delen op hun website. Zoals je wel kunt raden zullen dat niet de negatieve zijn.

Wanneer ik zelf een product koop kijk ik altijd naar de ervaringen met dit bedrijf op websites als TrustPilot of TrustRadius. Dit heb ik daarom ook gedaan bij Elementor Pro, zodat ik jou een goed beeld kan geven van de daadwerkelijke reviews van klanten. In dit geval wordt Elementor erg goed beoordeeld, want zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien scoort Elementor gemiddeld 8.8 van de 10 sterren. Zo’n score maakt het duidelijk dat je met Elementor Pro echt een goede keuze maakt!

Elementor-pro-wordpress-ervaringen

Elementor Pro WordPress Review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van deze Elementor Pro review, die we nog niet uitgebreid hebben besproken, is de klantenservice. In dit onderdeel van deze Elementor review wil ik daarom een blik op de klantenservice werpen, zodat je ook weet hoe deze in praktijk presteert.

Voor Elementor geldt dat je bij de gratis versie geen ondersteuning krijgt van de klantenservice. Natuurlijk is er wel een kennisbank die je kunt raadplegen om antwoorden te vinden op je vragen. Daarnaast kun je natuurlijk ook op YouTube kijken, want er zijn gigantisch veel uitleg video’s te vinden die over Elementor gaan.

Ga je Elementor Pro kopen? Dan ontvang je altijd toegang tot de premium klantenservice. Deze klantenservice kun je eenvoudig bereiken via de live chat binnen jouw Elementor account. Je bent via deze live chat binnen enkele minuten met een klantenservice medewerker in overleg. In de meeste gevallen kunnen zij je direct helpen met het oplossen van het probleem. Is dit niet mogelijk? Dan zetten ze het probleem door naar de technische afdeling en krijg je binnen enkele uren antwoord op je vraag.

In vergelijking met andere WordPress thema’s en page builders heeft Elementor hun klantenservice dus erg goed op orde!

elementor-pro-support

Elementor Pro kopen? Wat kost Elementor Pro?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze Elementor Pro review gekomen. Toch is er nog een belangrijk onderwerp dat ik met je wil bespreken in deze Elementor WordPress review. We hebben het namelijk nog niet echt gehad over de kosten van Elementor.

In het geval van Elementor is het goed om te weten dat je verschillende kanten op kunt gaan. Je kunt namelijk kiezen voor de WordPress Elementor plugin, maar het is ook mogelijk om Elementor aan te schaffen in combinatie met WordPress hosting. Dit is alleen interessant wanneer je Elementor Pro wilt gebruiken, maar nog geen webhosting hebt.

Heb je al wel hosting? Dan kun je gewoon kiezen voor de Elementor Pro WordPress plugin. Hiervoor heb je wel weer de keuze uit enkele pakketten. De pakketten zal ik hieronder bespreken.

1. Elementor Pro Essential licentie

De goedkoopste licentie is de “Elementor Pro Essential Licentie”. Met deze licentie krijg je toegang tot alle functionaliteiten die ik in deze Elementor review heb besproken. Je ontvangt met deze licentie alleen geen toegang tot de 20 expert website kits en de vip support. Uiteraard krijg je wel toegang tot de normale support, maar daar kan de reactietijd oplopen tot 24 uur. De kosten voor deze licentie bedragen €59 per jaar.

2. Elementor Pro Advanced licentie

De tweede licentie van Elementor is de “Elementor Pro Advanced licentie”. Deze Elementor Pro Advanced licentie is helemaal gelijk aan de Essentials licentie. Het enige verschil is dat je met de Elementor Advanced licentie 3 websites of webshops kunt bouwen en met de goedkoopste licentie maar één. De kosten voor deze licentie bedragen €99 per jaar. Deze licentie is daarmee goedkoper dan wanneer je driemaal de goedkoopste licentie koopt.

3. Elementor Pro Expert licentie

De derde licentie is de “Elementor Pro Expert Licentie”. Deze Elementor Pro expert licentie is eigenlijk weer exact hetzelfde als de Advanced licentie. Met de expert licentie kun je alleen 25 websites maken met Elementor in plaats van drie. De kosten voor deze licentie bedragen €199 per jaar.

4. Elementor Pro Agency licentie

Als laatste kun je nog kiezen voor de “Elementor Pro Agency licentie”. Deze licentie is ook weer exact hetzelfde als de Expert licentie. Met de agency licentie kun je alleen 1000 websites maken in plaats van de 25 die je met de expert licentie kunt maken. De kosten voor deze licentie bedragen €399 per jaar.

Elementor Pro kortingen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan Elementor Pro vrij prijzig worden wanneer je grote aantallen websites of webshops wilt gaan bouwen. In dit geval is een korting natuurlijk wel fijn. In dit onderdeel van deze Elementor review zal ik daarom wat meer vertellen over de kortingen die Elementor Pro heeft.

Wanneer je besluit om met Elementor Pro aan de slag te gaan, krijg je een renewal korting. Dit is een korting die je krijgt wanneer je jouw licentie verlengt. Wanneer het eerste jaar er dus op zit kun je jouw licentie verlengen met 20% korting.

Naast de Renewal korting heeft Elementor Pro ook kortingen met Black Friday en andere grote evenementen. Wil je op de hoogte blijven van deze kortingen? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn website te blijven volgen!

Elementor-Pro-kopen-prijzen

Elementor Pro WordPress Review Conclusie: Is Elementor de beste page builder voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Elementor Pro review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Elementor Pro nu de beste page builder voor jou?

Persoonlijk kan ik je Elementor Pro zeker aanraden! Elementor werkt namelijk super eenvoudig waardoor je zonder enige technische kennis je eigen WordPress website of webshop kunt maken. Daarnaast is Elementor volledig geoptimaliseerd voor snelheid en SEO waardoor je perfect gevonden kunt worden in Google. Verder ontvang je toegang tot alle Elementor website templates en kits waardoor je enorm veel tijd kunt besparen bij het maken van je eigen website.

Samenvattend maak je met Elementor Pro een uitstekende keuze om zonder technische kennis een professionele WordPress website of webshop te maken. Zeker met de actuele 50% korting is Elementor Pro een uitstekende keuze!

Elementor Pro Review - Veelgestelde vragen

Wat zijn de verschillen tussen Elementor en Elementor Pro?

Het is goed om te weten dat Elementor en Elementor Pro een aantal belangrijke verschillen hebben. Zo is de gratis versie een stuk minder uitgebreid, bevat het niet de theme builder functionaliteiten, is er geen popup builder aanwezig, mis je een hoop elementen in de WordPress builder en is er geen klantenservice die je kunt benaderen bij vragen of problemen. Ik kan je daarom zeker aanraden om te kiezen voor Elementor Pro!

Kun je Elementor Pro gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om Elementor Pro gratis te proberen. Je dien hiervoor wel een licentie af te nemen, maar wanneer je niet te vreden bent kun je gebruik maken van de 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Hoe kun je Elementor Pro installeren?

Elementor Pro is super eenvoudig te installeren. Je kunt onderstaande stappen volgen om Elementor Pro te installeren:

 1. Ga naar de website van Elementor
 2. Koop een Elementor Pro licentie
 3. Download het .zip bestand uit je Elementor account
 4. Login op jouw WordPress website
 5. Ga onder “Plugins” naar “Nieuwe plugin”
 6. Klik op “Plugin importeren”
 7. Upload het .zip bestand dat je in stap 3 hebt gedownload
 8. Klik op installeren

Na het doorlopen van bovenstaande stappen is het je gelukt om Elementor Pro te installeren. Het kan zijn dat je jouw licentie nog moet koppelen, maar daarvoor neemt Elementor je automatisch mee door het proces.

Is Elementor Pro het geld waard?

Ja! Elementor Pro is het geld absoluut waard. Als je voor het eerst werkt met een WordPress page builder en Elementor nog niet hebt geprobeerd, begin dan met de gratis versie en kijk of het je helpt met jouw website of webshop. Als je eenmaal een idee hebt gekregen van Elementor, weet je beter of je moet upgraden of niet.

Kun je Elementor Pro opzeggen?

Ja, je kunt Elementor Pro altijd opzeggen. Wanneer je dit doet binnen 30 dagen ontvang je het volledige aankoopbedrag terug. Zeg je Elementor later op? Dan stopt je abonnement automatisch bij het aflopen van je eerste contract.

Is het mogelijk om Elementor gratis te downloaden?

Ja, het is mogelijk om Elementor gratis te downloaden. De gratis versie van Elementor is alleen wel erg beperkt. Je zal daarom snel tegen problemen aanlopen, omdat er veel binnen de gratis versie niet mogelijk is.

Kun Elementor kopen zonder creditcard?

Ja, het is mogelijk om Elementor te kopen zonder creditcard. Je kunt Elementor namelijk ook aanschaffen via PayPal. PayPal is volledig gratis en kan eenvoudig aan jouw rekening gekoppeld worden.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Elementor alternatieven

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5

Wees snel, verloopt bijna!