Elementor Pro Review 2021: Beste WordPress Page Builder?

Samenvatting: Elementor Pro is met meer dan 5.000.000 gebruikers een van de populairste en beste WordPress page builder van dit moment. Dit is niet gek, want Elementor werkt erg makkelijk, is super snel en uiteraard volledig geoptimaliseerd voor Google. Elementor Pro is daarmee perfect om hoog in Google te scoren, meer bezoekers te krijgen en uiteindelijk ook meer met jouw website of webshop te verdienen! Een ander belangrijk voordeel van Elementor is dat je zonder enige technische kennis zelf een eigen WordPress website of webshop kunt maken!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun je direct de actuele kortingen bij Elementor bekijken. Nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Elementor Pro WordPress Review te lezen! Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Wees snel, verloopt bijna 

Prijs

5/5

De prijs kwaliteit verhouding van Elementor Pro is in vergelijking met andere page builders erg goed.

Gebruiksvriendelijk

5/5

Elementor is een van de beste page builders die super makkelijk in gebruik is. Ook als je geen technische kennis hebt!

Support

4/5

De klantenservice van Elementor is goed. Ze doen er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.

Wat is Elementor Pro?

Elementor Pro is een WordPress page builder die in juni 2016 op de markt is gebracht door Pojo Themes. Pojo Themes was hiervoor al langere tijd bekend op de wordpress markt. Zij maakten namelijk wordpress thema’s en plugins die erg snel en goed voor de vindbaarheid van jouw website in Google waren. Na het uitbrengen van verschillende wordpress thema’s en plugins merkten ze dat er steeds meer vraag was naar een systeem waarmee je zonder kennis van code een website kon bouwen. Op dit punt zijn ze daarom begonnen met het ontwikkelen van een eigen page builder, genaamd Elementor Pro.

Inmiddels heeft Elementor Pro meer dan 5.000.000 gebruikers en is het een van de populairste en meeste gebruikte page builders. Een groot voordeel van deze page builder is dat het beschikt over een drag & drop systeem. In het nederlands betekent drag & drop slepen en neerzetten, en zo werkt het systeem ook echt! Wanneer je deze page builder opent verschijnt er een menu bestaande uit allemaal elementen die jij kunt gebruiken om jouw website mee te bouwen. Voorbeelden van deze elementen zijn afbeeldingen, call to actions, knoppen, sliders, formulieren en tabellen. Deze elementen kun je vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en te plaatsen op jouw website. Na het plaatsen opent er een nieuw menu met instellingen voor het element dat jij net hebt geplaatst. Door de opkomst van page builders is het voor iedereen mogelijk geworden om zonder kennis van code een volledige website bouwen.

Naast de pro versie van Elementor beschikt deze page builder ook over een gratis versie. Deze versie is erg simpel en bevat alleen de erg simpele elementen. De gratis versie van Elementor is ook niet bedoeld als losse page builder, maar meer om mensen kennis te laten maken met hun systeem. Zodra jij gewend bent aan dit systeem zul je moeten overstappen naar Elementor Pro, omdat deze veel meer functionaliteiten bevat en ook daadwerkelijk is bedoeld voor het bouwen van websites.

Elementor Pro WordPress Review: Waarom zou jij deze page builder moeten gebruiken?

Elementor Pro is niet zomaar een page builder en gaat veel verder dan concurrenten als Brizy, Visual Composer en Beaver Builder. Zo beschikt Elementor over een van de beste drag & drop systemen, wordt jouw website automatisch responsive gemaakt en heb je geen tot weinig externe plugins meer nodig wat jouw website veel sneller maakt. Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven over alle functionaliteiten van Elementor Pro zullen wij deze hieronder even behandelen!

Een van de beste drag & drop systemen

Een erg groot voordeel van Elementor Pro is het overzichtelijke drag & drop systeem. Door dit systeem is het voor iedereen, maar dan ook echt iedereen mogelijk geworden om een website te bouwen zonder ook maar één regel code te schrijven. 

Het drag & drop systeem werkt eigenlijk erg simpel. Zodra je namelijk de page builder hebt geopend staat er aan de linkerkant een menu. In dit menu staan alle elementen die jij kunt gebruiken om jouw website te bouwen. Zo bevat dit menu elementen om video’s, formulieren, lijsten, sliders, reviews en nog veel meer elementen toe te voegen aan jouw website. Je kunt met het drag & drop systeem zelfs volledige login systemen bouwen!  

Na het plaatsen van een bepaald element opent er een nieuw menu. In dit menu verschijnen de instellingen voor het element dat jij hebt geplaatst hebt. Hier kun je onder andere de opmaak van het element aanpassen. Dus denk hierbij aan de lettertypes, de tekstgrootte, de tekstkleur en bewegingseffecten. Daarnaast kun je hier ook instellen wat er moet gebeuren wanneer iemand op een knop drukt of een formulier verzend, hoe breed het element moet zijn dat jij hebt geplaatst en nog een hele hoop andere instellingen. Het lijkt misschien erg lastig, maar dat is het zeker niet! Zelfs wanneer jij nog nooit een website gemaakt hebt zou jij met Elementor een volledig login systeem kunnen bouwen.

Naast alle elementen in de page builder heeft het nog een aantal andere erg handige functionaliteiten. Onder aan het menu van de page builder bevindt zich namelijk nog een balk met een aantal knoppen. Met deze knoppen kun je onder andere de wijzigingen opslaan en doorvoeren, maar het is ook mogelijk om de pagina op te slaan als concept. Wanneer je de pagina opslaat als concept is hij alleen zichtbaar voor jou en voor de bezoekers nog niet. Verder heb je hier ook de mogelijkheid om terug in de geschiedenis van deze pagina te gaan. Mocht je dus een wijziging gedaan hebben die je liever ongedaan zou willen maken dan kan dat hier! Als laatste heb je nog een knop om de website responsive te maken, maar daar zal ik zo meer over vertellen.

elementor-pro-drag-and-drop

Volledig responsive & live editing

Het tweede voordeel van Elementor is dat je website automatisch responsive wordt gemaakt. Het is in deze tijd belangrijk dat jouw website responsive is, omdat dit betekent dat jouw website meeschaalt op de grootte van het scherm. Omdat er in deze tijd gigantisch veel geinternet wordt via mobiele apparaten en deze allemaal beschikken over een uniek scherm is het belangrijk dat jouw website hier op afgestemd is.

Wanneer jouw website niet responsive is schaalt hij niet mee op de grootte van het scherm en dat heeft een aantal nadelen. Ten eerste betekent dit dat jouw website op telefoons en tablets erg slecht leesbaar is voor de bezoekers. Het resultaat hiervan is dat jouw bezoekers de website ontevreden verlaten en ze in de meeste gevallen niet terug zullen komen. Ten tweede is je website slomer en bevat de bestaat de website uit veel rommelige code. Beide factoren maken Google niet blij en dit betekent dat jouw website slecht gevonden gaat worden in Google. Het hebben van een responsive website is daarom echt een must geworden voor iedere website!

Elementor heeft daar wat op gevonden. Wanneer je namelijk werkt met Elementor wordt jouw website standaard responsive gemaakt. Hier hoef je zelf niks voor te doen, want dit gebeurd allemaal automatisch. Wel is het goed om dit even te controleren, want aangezien dit automatisch gedaan wordt kan het voorkomen dat iets net even anders wilt doen. 

Om te controleren of jouw Elementor wordpress website responsive is kun je gebruik maken van de Elementor Pro page builder. Onder in het menu van deze page builder staan namelijk een symbooltje van een computerscherm. Dit betekent dat jij de website aan het bewerken bent voor computers. Standaard wordt er dan ook een versie gemaakt voor de tablet en telefoon. Wanneer jij op dit symbooltje klikt kun je ook de website bekijken op tablet en telefoon. Mocht het nodig zijn dan kun je hier ook wijzigingen doorvoeren! De Elementor Pro page builder werkt erg makkelijk en biedt een tal van opties om een volledige website te bouwen.

elementor-pro-drag-and-drop

Alles onder een dak

Net als Divi is Elementor Pro een totaaloplossing. Dit betekent dat je alle onderdelen op één plek hebt en dat je weinig of zelfs helemaal geen externe plugins nodig hebt! Op het moment bevat Elementor Pro al een aantal erg handige functionaliteiten waar je normaal een plugin voor nodig hebt. Zo heb je en popup builder, een formulieren element, de mogelijkheid om loginsystemen te bouwen en wat basis snelheid optimalisatie instellingen. 

Je zult vast denken: “Is dit nou zo bijzonder?“. Om eerlijk te zijn: Ja dit is erg bijzonder! Doordat Elementor Pro al deze functionaliteiten zelf heeft ingebouwd heb je geen externe plugins nodig. Dit betekent ten eerste dat de code schoner is, omdat het gebouwd is door hetzelfde team. Ten tweede betekent elke extra plugin een grotere en tragere website. Wanneer een page builder al erg veel functionaliteiten bevat heb je weinig externe plugins nodig. Een website gebouwd met Elementor zal daarom veel sneller zijn dan wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld Avada, BeTheme of TheGem.

Elementor-pro-kopen

Elementor templates & demo websites

Natuurlijk is het bouwen van een website met Elementor Pro een feestje. Het is namelijk toegankelijk voor iedereen, de page builder werkt erg fijn en het biedt meer dan genoeg functionaliteiten om volledig los te kunnen gaan. Toch kan de page builder voor sommige ook een nadeel hebben. Wanneer er namelijk zoveel mogelijk is kan je de weg kwijt raken en heb je geen idee wat je eigenlijk wilt. Elementor heeft daarom een eigen bibliotheek met maar liefst 200+ templates & demo websites toegevoegd aan hun page builder.

Een aantal van de Elementor templates zijn gratis. Deze zijn erg simpel, bevatten weinig functionaliteiten en kunnen niet zorgen voor interactie tussen jou en de bezoeker. Persoonlijk vinden wij deze templates daarom een beetje tegenvallen. Mocht je voor de hobby wat willen proberen dat kun je hier best gebruik van maken, maar als je wat serieuze plannen hebt is Elementor Pro wel echt een must!

Het grootste deel van de Elementor templates bestaat uit Pro templates. Deze templates zijn stukken uitgebreider en bevatten erg handige functionaliteiten voor iedere website. Zo beschikken de Elementor Pro templates over call to actions, formulieren, Google maps, bepaalde bewegingseffecten en ga zo nog maar even door. Ook kun je pop ups toevoegen aan de Elementor pro templates die bijdragen aan het verhogen van de conversie van jouw website!

Met importeren van de templates is een fluitje van een cent. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is op het mapje klikken in het live editing systeem van de page builder. Deze staat naast het roze plusje. Wanneer je op deze knop druk opent er een menu vol met website templates. Wanneer je een template hebt gevonden klik je erop en klik je vervolgens op importeren. Na een paar seconden is de template geïmporteerd en kun jij hem gaan bewerken met de Elementor page builder. Door gebruik te maken van de Elementor Pro templates is het mogelijk om binnen één uur je website live te hebben staan!

Elementor beschikt over een eigen WooCommerce Builder

Als je online producten wilt gaan verkopen heb je niet genoeg aan een website. Je hebt dan namelijk een webshop nodig, want er moeten producten toegevoegd kunnen worden en er moet een betaalsysteem aan te pas komen. Elementor heeft speciaal een WooCommerce Builder gebouwd om ook het bouwen van een webshop toegankelijk te maken voor iedereen.

WooCommerce is het bekendste en meeste gebruikte webshop systeem voor wordpress websites. Dit is daarom ook de reden dat Elementor ervoor heeft gekozen om hun WooCommerce Builder te koppelen aan deze tool. De koppelingen tussen Elementor Pro en WooCommerce zijn echt erg goed! Alles werkt zo soepel en het is direct duidelijk waar je moet zijn om een bepaalde actie uit te voeren.

Het design van de webshop kun je bouwen met Elementor Pro. Je kunt er zelf voor kiezen of je helemaal zelf gaat bouwen of dat je gebruik gaat maken van de Elementor templates. Elementor heeft onder andere templates voor single product pagina’s, archiefpagina’s en winkelwagen pagina’s. Al deze pagina’s zijn volledig te bewerken met het drag & drop systeem van de Elementor page builder.

Om het bouwen nog makkelijk te maken beschikt de Elementor WooCommerce Builder over een aantal erg handige elementen voor iedere webshop. Zo hebben ze elementen voor het plaatsen van reviews, knoppen, afbeeldingen, voorraad en ga zo nog maar even door.

Aan de achterkant van de website draait vervolgens WooCommerce. Hier kun je de producten toevoegen, prijzen instellen, betaalmogelijkheden instellen, voorraden bepalen, kortingscodes toevoegen, verzendtijden & verzendkosten betalen en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het hebben van een webshop! Ook kun je hier producten toevoegen aan categorieën. Dit is erg handig, want hierdoor wordt het navigeren op jouw website voor bezoekers veel makkelijker!

Elementor-pro-woocommerce-builder

Elementor Pro popup builder

In deze Elementor Pro review valt ook de popup builder niet te vergeten. Dit is namelijk een erg waardevolle toevoeging aan Elementor die grote invloed kan hebben op het conversiepercentage!

Veel bezoekers zijn niet bereid om bij hun eerste bezoek over te gaan tot actie. Het maakt hierbij niet uit wat de actie is. Wat je vaak ziet is dat het gaat om een aankoop, maar het kan ook het invullen van een formulier zijn of het aanmelden voor de nieuwsbrief. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker wel de actie gaat uitvoeren moet je dus met hem in contact blijven, maar hoe doe je dat? Wanneer de bezoeker mijn website verlaat is hij toch weg?

Ja, dat klopt! Wanneer de bezoeker jouw website verlaat is hij weg en wanneer hij niks achterlaat is de kans klein dat hij terugkomt. Het is daarom erg belangrijk dat jij het e-mailadres van de bezoeker weet te bemachtigen. Een erg goede en veelgebruikte manier hiervoor is de pop-up. Een pop-up is zoals de naam al zegt een veld of blokje dat op opeens op jouw scherm popt. Het is vervolgens belangrijk dat je de bezoeker een aanbod doet waar hij wat aan heeft, want dan is hij bereid om zijn e-mailadres achter te laten. Zodra jij zijn e-mailadres hebt kun je de bezoeker gaan benaderen via e-mailmarketing en alsnog zorgen voor het uitvoeren van de bepaalde actie.

Het bouwen van zo’n popup met Elementor Pro is een fluitje van een cent. Je kunt ze helemaal zelf bouwen, maar ook voor de pop-ups heeft Elementor al een groot aantal templates klaar staan. 

Zodra jij de pop-up af hebt kun je hem gaan instellen. Het is namelijk belangrijk dat de pop-up op het juiste moment op de juiste pagina te voorschijn komt. De eerste stap is het instellen van de juiste pagina. Dit is erg makkelijk en gaat heel snel. Vervolgens moet je triggers gaan instellen. Deze triggers bepalen wanneer de pop-up tevoorschijn komt. Dit zijn de triggers die Elementor Pro op het moment heeft: 

 • Nadat een bezoeker een x aantal pagina’s heeft bezocht
 • Wanneer de bezoeker meerdere malen op jouw website is geweest
 • Wanneer de bezoeker op jouw website komt via een bepaalde url
 • Wanneer de bezoeker het einde van de pagina heeft bereikt
 • Wanneer de bezoeker op een knop heeft gedrukt
 • Wanneer de bezoeker aan het scrollen is
 • Wanneer de bezoeker een bepaalde tijd inactief is geweest

Het bouwen van een pop-up met Elementor Pro is echt heel makkelijk. Wij raden je daarom echt aan om hier gebruik van te maken van ze gaan grote positieve gevolgen hebben op het conversiepercentage van jouw website!

elementor-popup-builder

Erg goede Elementor Add-Ons

We zeiden net al dat je met Elementor Pro alles onder één dak hebt. Je zult dus nog weinig externe plugins nodig hebben. Mocht je toch nog niet genoeg functionaliteiten hebben met Elementor Pro dan zijn er een aantal erg goede Add-ons. Dit zijn plug-ins die functionaliteiten toevoegen aan wordpress en ook worden aangeraden door Elementor zelf. 

De eerste plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Ultimate Add-ons voor Elementor Pro. Deze plugin heeft een aantal handige functionaliteiten. Veel van deze functionaliteiten heeft Elementor Pro zelf ook, maar vaak hebben ze bij Ultimate Add-ons meer mogelijkheden. 

De tweede plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Smart Slider 3. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om sliders aan jouw website toe te voegen. Vaak zie je dat websites zo’n slider hebben geplaatst in de header van hun homepage. Dit komt erg professioneel over en je kan er meer belangrijke informatie in kwijt. Wanneer je besluit om een slider te gebruiken moet je hier goed oppassen. Sliders bevatten namelijk erg veel code en hebben daarmee veel invloed op de snelheid van jouw website. Dit is een van de redenen dat Elementor Pro deze functionaliteit niet echt uitgebreid ondersteund.

Elementor Pro ondersteund nog een aantal erg goede Elementor add-ons plugins, maar de twee die we nu besproken hebben zijn de belangrijkste. Mocht je willen weten wat de andere Elementor add-ons zijn dan kun je deze hier bekijken.

Elementor-pro-add-ons

Elementor Pro WordPress Review: Gratis gebruik maken van het Hello theme

Een wordpress page builder is geen wordpress thema. Dus wanneer je met een page builder gaat werken moet je ook een wordpress thema gaan gebruiken. Het kiezen van een wordpress thema is een erg lastige klus. Er zijn namelijk zoveel wordpress thema’s dat je geen idee meer hebt waar je op moet letten. Al helemaal wanneer je met een page builder gaat werken is het erg belangrijk dat je een goed wordpress thema vindt. Veel wordpress thema’s zijn niet gebouwd voor page builders en bevatten daardoor enorm veel code die je niet nodig gaat hebben en dus onnodig is. Omdat het thema enorm veel invloed heeft op de prestaties van jouw website heeft Elementor een eigen wordpress thema op de markt gebracht, genaamd het Hello Theme.

Het Hello wordpress theme is een wordpress thema dat speciaal is ontwikkeld voor de Elementor Pro page builder. Een groot voordeel van dit thema is dat het zo goed als helemaal kaal is. Dit betekent dat het thema bijna geen code bevat en alleen de code gaat bevatten van de functionaliteiten die jij gaat gebruiken. Hierdoor bevat jouw website geen onnodige code, is jouw website veel sneller en scoor je veel beter in Google. 

Daarnaast heb je met Elementor Pro alle controle over dit thema en kun je elk onderdeel van de website volledig naar jouw wens maken. Dit betekent dat het thema ook volledige compatibel is met de belangrijkste plugins, verschillende e-mailmarketing providers en de Elementor Pro popup builder. 

Mocht je opzoek zijn naar een wordpress thema dat gebouwd is voor page builder, maar is het Hello theme niet echt wat voor jou? Dan zijn Astra, OceanWP en GeneratePress erg goede alternatieven. Deze thema’s zijn ook extreem snel, maar kosten wel geld.

hello-theme

Elementor Pro Review: Is Elementor zoekmachine vriendelijk?

De snelheid van je website is een van de grootste ranking factoren in Google. Beschik je over een snelle website? Dan zal Google dit waarderen en wordt je hoger in Google geplaatst. Dit is natuurlijk wat we allemaal willen, maar hoe krijg je een snelle website?

Er zijn een aantal dingen die een grote invloed hebben op de snelheid van jou website. Ten eerste heeft het thema al een enorme invloed op de snelheid. Zo zal een gratis thema enorm veel code bevatten, omdat hij is gebouwd door een hobbyist. Deze hobbyist heeft vervolgens alleen gewerkt aan het design van het thema, maar alles aan de achterkant volledig los gelaten.

Elke keer dat iemand vervolgens jouw website bezoekt moet alle code geladen worden. Ook de code van functionaliteiten die jij niet gebruikt! Omdat veel mensen deze problemen hebben heeft Elementor Pro een systeem gemaakt. Wanneer je gebruik maakt van Elementor Pro worden niet alle onderdelen van elementor geladen wanneer mensen jouw website bezoeken, maar alleen de onderdelen die ook daadwerkelijk op jouw website worden gebruikt. Ook is de code een stuk schoner waardoor Google jouw website 10 keer makkelijker kan lezen.

Ik heb mijn website ook gemaakt met Elementor Pro en is was verbaasd over de laadtijd. Wanneer ik op internet namelijk onderzoek deed naar de laadtijd van een website, kwam ik tegen dat de gemiddelde laadtijd 3,4 seconden was. Terwijl mijn Elementor Pro website een laadtijd heeft van maar liefst 1,9 seconden!

OceanWP-snelheids

Elementor Pro Web Core Vitals update

Google voert regelmatig nieuwe updates toe en dat hebben ze ook nu weer gedaan. Deze update wordt de Google Core Web Vitals update genoemd en deze kan een grote impact gaan maken op de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google.

Met deze update wordt de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw website nog belangrijker en daarom is het gebruik van een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema erg belangrijk. 

De afgelopen maanden is het team van Elementor druk bezig geweest om hun thema en page builder volledig te optimaliseren voor deze nieuwe Google update. En met succes ook, want je merkt deze verschillen aanzienlijk. Wanneer jij goed gevonden wilt worden in Google en jouw concurrenten wilt verslaan maak je met Elementor Pro een erg goede en slimme keuze!

Elementor Pro WordPress Review: Wat zijn mijn ervaringen?

Inmiddels maak ik zo’n twee jaar gebruik van Elementor Pro. Ik ben begonnen met het gratis abonnement, maar kwam er na twee weken al achter dat dit niet genoeg was. Bij het gratis lidmaatschap merkte ik gewoon dat het echt bedoeld is om te kijken hoe elementor werkt en het niet bedoeld is om je hele website hiermee te maken. Daarom ben ik overgestapt op het Personal pakket van Elementor Pro, waarmee ik mijn eerste website heb gemaakt. Nu we bijna twee jaar verder zijn ben ik zo tevreden dat ik inmiddels ben geupgrade naar het Expert pakket. Het was namelijk mijn plan om meerdere websites te maken. Zo heb ik meerdere projecten uitgevoerd met Elementor Pro. Waaronder normale simpele websites, uitgebreide websites en webshops. Ik kan dus wel zeggen dat ik een Elementor Pro kenner ben hahaha.

Op het moment ben ik begonnen met een nieuw project waarbij ik wederom gebruik maak van Elementor Pro. Voor dit project is het erg belangrijk dat je goed gevonden gaat worden in Google. Daarom moet de website snel zijn, niet te veel poespas bevatten en de code aan de achterkant moet schoon zijn. Het resultaat is bijzonder goed! De website is enorm snel. Volgens de pagespeed test van GTmetrix scoort hij een laadtijd van 0,9 seconden en dat is echt insane! Ook de vindbaarheid is echt goed. De website die we voor dit project gemaakt hebben staat nu zo’n 6 weken online en we staan op een aantal zoektermen al op de eerste pagina. Dit zorgt ervoor dat we zo’n 50-75 bezoekers per dag krijgen wat wekelijks groeit. Wil je dus verkopen uit je website gaan halen dan weet ik 100% zeker dat dit je gaat lukken met Elementor Pro. Inmiddels heb ik deze investeringen echt al heel dik terugverdiend en dit kan jij ook!

elementor-pro-seo

Elementor Pro Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Niet alleen wij zijn erg tevreden over Elementor Pro, maar ook de miljoenen andere gebruikers zijn razend populair over Elementor Pro. De tool doet namelijk precies wat ze jou beloven en je kunt er daadwerkelijk erg goede resultaten mee halen. Mocht je Elementor Pro willen gebruiken voor affiliate marketing dan kun je jouw website zelfs flink automatiseren waardoor je niks meer hoeft te doen om geld te gaan verdienen. Hieronder zullen wij een afbeelding plaatsen met een aantal recente Elementor Pro reviews!

elementor-pro

Elementor Pro WordPress Review: Hoe is de klantenservice?

De support van Elementor Pro is erg goed en misschien zelfs wel een van de beste klantenservices van alle wordpress page builder. Wanneer je gebruik maakt van de gratis versie van Elementor kun je gebruik maken van de documentatie. Dit is een kennisbank waar bijna op al jouw vragen wel een antwoord is te vinden. Mocht je het antwoord hier niet vinden dan kun je gaan kijken naar de videotutoriales van Elementor. Als je hier het antwoord ook niet kunt vinden is de laatste optie op Youtube kijken. Omdat Elementor zo gigantisch populair is zijn er enorm veel video’s over Elementor te vinden op Youtube. Je zult daarom snel antwoord vinden op jouw vragen of problemen.

Wanneer je gebruik maakt van Elementor Pro kun je gebruik maken van precies dezelfde middelen als de gratis versie, maar je krijgt ook toegang tot de 24/7 support afdeling. Deze 24/7 support afdeling is erg goed en doet er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Wij werken inmiddels al twee jaar met Elementor Pro en hebben drie keer contact gehad met de klantenservice. Alle drie de keren hadden wij een reactie binnen 16 uur en dat is erg goed wanneer we dit gaan vergelijken met andere page builders.

elementor-pro-support

Elementor Pro kopen? Wat kost Elementor Pro

Zoals je weet heeft Elementor een gratis versie, waarmee je kennis kunt maken met de software. Wil je echter meer mogelijkheden? Dan moet je overstappen naar een Elementor Pro lidmaatschap. Wij raden je eigenlijk direct aan om voor een elementor pro lidmaatschap te kiezen, want de gratis versie van elementor is echt heel erg beperkt en levert hierdoor mindere resultaten. Daarbij heb je ook veel minder vrijheid om te maken wat jij zelf in gedachten had.

De kosten voor een elementor pro lidmaatschap verschillen best veel van elkaar. Zo kun je het Personal lidmaatschap al aanschaffen voor 49 dollar per jaar, het Plus pakket voor 99 dollar per jaar of als laatste het Expert pakket voor 199 dollar per jaar. Een groot voordeel van elementor ten opzichte van andere page builders is dat je met elk pakket toegang krijgt tot alle opties. Het is dus niet zo dat je het duurste pakket moet nemen, omdat je alles wil hebben.

Er is slechts één ding waar je op moet letten bij het maken van een pakket keuze. En dat zijn het aantal websites dat je met elementor pro wil gaan maken. Ben je van plan één website te maken dan heb je genoeg aan het personal pakket. Met dit pakket kun je Elementor Pro namelijk gebruiken op één website. Is het je plan om meerdere websites te bouwen of wil je in de toekomst een website gaan bouwen naast je huidige website? Dan is het Plus pakket erg interessant. Met het Plus pakket kun je Elementor Pro gebruiken op drie verschillende website’s. Als laatste heb je nog de mogelijkheid om het Expert pakket kiezen. Dit pakket is erg handig wanneer je meerdere websites of webshops wilt bouwen of wanneer je een kleine webbouwer bent die graag Elementor wilt gebruiken. Met het expert pakket kun je namelijk 25 websites bouwen.

Heb je een keuze gemaakt en denk je na een tijdje toch: “Shit, ik heb een te klein pakket gekozen”? Dan kun je altijd nog je lidmaatschap verhogen naar een van de andere abonnementen. Dit kun je makkelijk doen via het elementor dashboard. Zodra je elementor gaat kopen maak je ook automatisch een account aan. Je hebt van te voren dus geen account nodig.

Elementor Pro kopen? Nieuwe pakketten & prijzen

Op 9 maart 2021 heeft Elementor een update gedaan in de pakketten die ze aanbieden. Er zijn namelijk grote pakketten bij gekomen die met name bedoelt zijn voor teams die gebruik willen maken van Elementor Pro. Zo Is er nu het Elementor Pro Studiopakket toegevoegd waarmee je 100 websites of webshops kunt bouwen. De kosten voor deze licentie bedragen $499 dollar per jaar. Wanneer je nog meer nodig hebt kun je er ook nog voor kiezen om het Agency pakket te kiezen. De kosten hiervoor bedragen $999 dollar per jaar.

Naast alleen het grote aantal websites dat je met deze licenties kunt bouwen is er nog meer. Je krijgt namelijk ook toegang tot de VIP Support. Dit is een support afdeling die gebruik maakt van een live chat en waar je dus veel sneller antwoord op jouw vragen hebt. Deze pakketten voor teams beschikken dus echt wel over grote voordelen.

Elementor-pro-kopen-prijzen

Elementor Pro Kopen Korting

Het kan zijn dat je dit ook al bij veel andere tools doet, maar bij Elementor Pro werkt het ook. Je kunt namelijk een renewal korting krijgen en dat is natuurlijk niet verkeerd. Wanneer je een Elementor Pro lidmaatschap hebt gekocht staat deze standaard op automatisch laten afschrijven. Dit betekend dat Elementor jaarlijks het bedrag van je rekening af haalt. Dit is natuurlijk erg fijn, want je hebt er zelf geen omkijken meer naar, maar als je jouw lidmaatschap stop zet krijg je vervolgens de optie om je lidmaatschap te verlengen met 25% korting.

Conclusie Elementor Pro Review: Moet jij Elementor Pro Kopen?

Nu we alles hebben besproken is het tijd voor een conclusie van deze Elementor Pro Review. Elementor Pro is een van de beste wordpress page builders en zal daarom voor velen de beste optie zijn.

Het drag & drop systeem van Elementor Pro is erg goed en is ook erg makkelijk in gebruik voor beginners. Mocht je meer ervaring hebben dan biedt deze page builder ook meer dan genoeg mogelijkheden om het wat geavanceerder te maken. Naast de page builder beschikt Elementor over een eigen wordpress thema dat speciaal gebouwd is voor Elementor. 

Naast de gebruiksvriendelijk zijn ook de prestaties van een page builder niet erg onbelangrijk. Elementor Pro is gebouwd voor resultaten. Dit betekent dat je gaan werken met een van de snelste wordpress wordpress page builder. Daarnaast is de code van het thema erg goed geoptimaliseerd waardoor Google jouw website makkelijk kan lezen en je hoger in Google gaat scoren. 

Als jij gebruik wilt maken van een van de beste wordpress page builders raden wij jou zeker aan om Elementor Pro te gebruiken. Wij weten 100% zeker dat jij geen spijt zult krijgen van deze beslissing!

Elementor Pro Review - Veelgestelde vragen

Elementor is een page builder die in 2016 door Pojo Themes op de markt is gebracht. Pojo themes was hiervoor al langere tijd een bekend en populair bedrijf dat zich vooral bezighield met het bouwen van WordPress thema’s. Zij merkten dat er veel mensen niet in staat waren om zelf een website of webshop te bouwen, omdat hier veel technische kennis voor nodig was. Met de komst van Elementor heeft Pojo Themes dit probleem op kunnen lossen.

Een page builder is namelijk een extra toevoeging op WordPress om zonder enige vorm van technische kennis een volledige website of webshop te bouwen. Doordat dit zo extreem makkelijk is heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers en behoren ze zelfs tot de beste WordPress page builders van dit moment!

Elementor beschikt over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen. Denk bijvoorbeeld aan teksten, afbeeldingen, knoppen, formulieren en nog een hele hoop andere zaken om jouw eigen WordPress website te kunnen opbouwen. Het drag & drop systeem zorgt er vervolgens voor dat jij deze elementen aan jouw website kunt toevoegen door ze simpelweg uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen. 

Naast het drag & drop systeem beschikt Elementor ook over een live editing systeem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je tijdens het bouwen van jouw website of webshop ook direct kunt zien wat je aan het doen bent en hoe dit eruit gaat zien. Een systeem dat makkelijker is dan Elementor heb ik zelf nog niet gevonden en daarmee is Elementor dan ook echt ideaal voor de beginners.

Wanneer jij jouw website of webshop wilt gaan bouwen met Elementor heb je de keuze uit de gratis variant en Elementor Pro, maar wat zijn hier nou precies de verschillen tussen en welke licentie kun jij het beste kiezen?

In mijn ervaring kun je de gratis versie van Elementor meer zien als proefversie. Je kunt hiermee ervaren hoe het programma werkt en wat je er allemaal mee kunt, maar wanneer je een professionele en functionele website of webshop wilt bouwen ga jij hier echt niet genoeg aan hebben. De gratis versie van Elementor zal ik daarom niet aanraden om zelf een website of webshop mee te bouwen.

Elementor Pro kost wat geld, maar je krijg hier zo enorm veel voor terug. Zo krijg je toegang tot meer dan 300 pro templates & blokken, kun je gebruik maken van custom lettertypes, effecten tijdens het scrollen, sliders en carousels, een popup builder, form builder, WooCommerce builder, koppelingen met verschillende e-mailmarketing providers, mogelijkheden om templates in te stellen zodat je niet elke pagina helemaal zelf hoeft op te bouwen en nog een heleboel meer. 

Wil jij meer over deze verschillen lezen? Dan kun je deze hier bekijken in een overzichtelijke tabel zodat jij zelf een goede keuze kan maken.

Wanneer je Elementor Pro wilt kopen heb je de keuze uit verschillende licenties. Ik zal deze hieronder even behandelen zodat jij een goed overzicht hebt van de verschillende licenties en de kosten daarvan.

 • Elementor Personal: Het Elementor personal pakket is het goedkoopste pakket. Je krijgt hiermee toegang tot alle functionaliteiten van Elementor Pro. Het enige aandachtspunt van deze licentie is dat je hier maar een website of webshop mee kunt bouwen. Wanneer je meerdere websites of webshop wilt bouwen is deze licentie niet geschikt. De kosten voor deze licentie bedragen $49 dollar.
 • Elementor Plus: Het Elementor Plus pakket is het tweede pakket van Elementor Pro. Dit pakket is eigenlijk precies hetzelfde als het Personal pakket, maar kun je met deze licentie niet één maar drie websites of webshops bouwen. Voor velen zal deze licentie daarom de meest geschikte optie zijn. De kosten voor deze licentie bedragen $99 dollar.
 • Elementor Expert: Het laatste en duurste pakket is het Elementor Pro Expert pakket. Deze licentie is ook weer precies hetzelfde als de hierboven genoemde pakketten. Wanneer je voor dit pakket kiest kun je niet één, maar 25 websites of webshops bouwen. Deze licentie is daarmee erg geschikt als je Elementor op meer dan 3 websites wilt gebruiken. De kosten voor deze licentie bedragen $199 dollar.
 • Elementor Studio: Het Elementor Studio pakket is nog net op de markt gebracht door Elementor. Met deze licentie kun je maar liefst 100 websites bouwen, krijg je toegang tot de VIP Support en kun je gebruik maken van de Elementor Experts. De kosten voor deze licentie bedragen $500 dollar per jaar.
 • Elementor Agency: Het laatste en grootste pakket is het Elementor Agency pakket. Dit pakket is ideaal voor de grote ondernemers of webbouwers die Elementor op een groot aantal websites willen gaan gebruiken. Met deze licentie kun je namelijk 1000 websites of webshops bouwen. De kosten voor deze licentie bedragen $999 dollar per jaar.

Bekijk de pakketten van Elementro Pro hier.

Ja het is mogelijk om Elementor gratis te proberen. Je moet dan wel gaan voor de gratis versie van Elementor Pro, maar daar zul je natuurlijk weinig aan gaan hebben.

Het is ook mogelijk om Elementor Pro gratis te proberen. Hiervoor dien je een licentie af te nemen bij Elementor. Wanneer je binnen 30 dagen niet overtuigd bent kun je deze licentie gratis opzeggen en ontvang jij jouw geld terug.

Elementor Pro kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Ik zal hieronder daarom even een aantal voordelen van Elementor Pro op een rijtje zetten.

 • Geen technische kennis nodig om met Elementor Pro te kunnen werken
 • Keuze uit een groot aantal templates die jij met één druk op de kunt importeren
 • Volledige controle over zowel de header als footer van jouw website
 • WooCommerce builder wanneer jij een webshop wilt bouwen
 • Formulieren bouwer en popup builder om jouw website of webshop te kunnen automatiseren
 • Templates bouwen voor blogberichten, footers, 404 pagina’s, productpagina’s en nog veel meer
 • Super goede animaties om de aandacht van jouw bezoekers op de juiste momenten vast te kunnen pakken
 • 24/7 Premium support met Elementor Pro

Elementor Pro is erg eenvoudig te installeren. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een licentie te kopen op de website van Elementor. Vervolgens maak je tijdens dit bestelproces automatisch een account aan. In dit account wordt jouw Elementor Pro licentie klaargezet. Hier kun jij een .zip mapje downloaden naar jouw laptop/computer. 

Dit mapje kun je vervolgens in WordPress uploaden door naar “Plugins” te gaan en hier te klikken op “Plugin toevoegen”. Klik vervolgens op “Plugin importeren” om het .zip mapje op jouw WordPress website te installeren. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je automatisch doorgestuurd naar de website van Elementor om de licentie om jouw website te activeren.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

2 reacties op “Elementor Pro Review 2021: Beste WordPress Page Builder?”

 1. Wij gebruiken zelf ook al enige tijd Elementor, maar dan de gratis variant. Na het lezen van deze Elementor pro review toch overtuigd om de pro variant eens te proberen. Over de templates van de gratis variant heb je wel echt gelijk. Deze stellen weinig voor.
  De popup builder, formulieren builder en template builder erg goede toevoegingen die je met de gratis variant echt mist. Verder is de page builder erg makkelijk in gebruik zelfs als totale beginner
  Bedankt voor deze review!

  1. Hey Milan,

   Supertof om te horen dat je al gebruik maakt van Elementor. Wat ons betreft echt een van de beste wordpress page builder!
   Ik denk dat een slimme keuze is om Elementor Pro eens te proberen. De Pro variant is bevat meer mogelijkheden, je krijgt toegang tot veel meer demo websites, de formulier builder en pop-up builder.
   Voor de templates raden wij de ElementsKit Lite aan. Deze is gratis en bevat veel extra toevoegingen aan elementor. Waaronder de templates.

   Gr. Tim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elementor Pro

$49
9.6

Makkelijk in gebruik

10.0/10

Zoekmachine vriendelijkheid

9.5/10

Snelheid

9.5/10

Klantenservice

9.0/10

Prijs

10.0/10

Pluspunten

 • Erg Snel & Zoekmachine Vriendelijk
 • Meer dan 4.000.000 gebruikers
 • Toegang tot veel templates en blokken
 • Header en Footer Builder
 • Formulier & Popup Builder

Minpunten

 • De templates zijn vrij simpel, maar hier zijn gratis add-ons voor te krijgen
 • Niet het meest vriendelijke thema voor developers