Wat is Elementor Pro precies?
Elementor Pro is een WordPress page builder die in juni 2016 op de markt is gebracht door Pojo Themes. Pojo Themes was hiervoor al lange tijd bekend onder WordPress gebruikers, want zij maakten hiervoor namelijk ook al WordPress thema’s en plug-ins die snel & zoekmachine vriendelijk waren. Na het uitbrengen van een aantal thema’s en plugins merkten Pojo themes dat er vraag was naar een systeem waarmee het bouwen van een website toegankelijk werd voor iedereen.
Pojo Themes besloot daarom een eigen page builder te gaan ontwikkelen, genaamd Elementor. Deze page builder moest aan alle eisen op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid voldoen, maar daarnaast het bouwen van een eigen website of webshop zo simpel mogelijk houden. Nu we inmiddels zo’n 5 jaar verder zijn en Elementor meer dan 5 miljoen gebruikers heeft kunnen we zeggen dat Pojo themes in ieder geval een goede software heeft ontwikkeld.
Inmiddels heeft Elementor dus meer dan 5 miljoen gebruikers en is het de meest gebruikte WordPress page builder van dit moment. Dit komt onder andere door het super gebruiksvriendelijke drag & drop systeem in combinatie met het live editing systeem. Door deze systemen kun jij jouw website of webshop opbouwen door simpelweg de widgets uit het menu te slepen en op jouw website te plaatsen. Een makkelijkere manier om jouw eigen website te maken ga je echt niet vinden!
Naast Elementor Pro beschikt Elementor ook over een gratis versie. Deze versie werkt precies hetzelfde als Elementor Pro, maar alleen is de gratis versie heel beperkt. De gratis versie van Elementor is ook niet echt bedoeld als losse page builder, maar meer om mensen kennis te laten maken met Elementor. Zodra jij gewend bent aan dit systeem zul je moeten overstappen naar de Elementor Pro WordPress page builder, omdat deze veel meer functionaliteiten bevat en ook daadwerkelijk is bedoeld voor het bouwen van websites.
Elementor Pro WordPress Review: Waarom zou jij deze page builder moeten gebruiken?
Hierboven heb jij al erg veel nuttige informatie over de Elementor WordPress page builder gelezen. Zo weet jij inmiddels wat Elementor is, wat de Elementor WordPress page builder is en waarom Elementor van Pojo Themes zo enorm populair is.
Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. Elementor is namelijk niet zo maar een simpel WordPress theme of page builder, maar veel meer. Elementor is namelijk net als Divi van Elegant Themes een alles in één systeem waarmee jij van begin tot eind jouw eigen website of webshop kunt ontwikkelen. Ook het gehele automatiseringsproces kun jij simpel opbouwen met de Elementor Pro WordPress page builder. In het volgende onderdeel van deze Elementor WordPress page builder review zal ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten waarover Elementor beschikt en hoe Elementor hiermee scoort in vergelijking met de concurrenten.
Een van de beste drag & drop page builders
Een groot voordeel van de Elementor Pro page builder is dat het beschikt over een super overzichtelijk en gebruiksvriendelijk drag & drop systeem. Door dit systeem is het voor iedereen, maar dan ook echt iedereen mogelijk om zelf zonder enige technische kennis een eigen website te maken.
Het drag & drop systeem van Elementor WordPress werkt erg simpel. Zodra jij de page builder namelijk hebt geopend vind je aan de linkerkant van het scherm een menu. In dit menu staan alle elementen/widgets die jij kunt gebruiken om zelf jouw eigen website of webshop op te bouwen. Wil jij een element of widget toevoegen? Dan kun je dit eenvoudig doen door het elementor uit het menu te slepen en vervolgens op de gewenste plek te plaatsen.
Na het plaatsen van een element opent er automatisch een nieuw menu. In dit menu verschijnen vervolgens de instellingen voor het element dat jij net hebt geplaatst. Hier kun jij dus onder andere de opmaak van het element aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de lettertypes, tekstgrootte, kleuren en eventueel zelfs bewegingseffecten. Verder kun je hier ook instellen wat er bijvoorbeeld moet gebeuren wanneer iemand op een knop drukt of een formulier verzend, hoe breed een element moet zijn en nog veel meer. Het klinkt misschien een beetje lastig, maar met de Elementor Pro WordPress page builder kun jij zonder enige technische kennis jouw volledige website opbouwen.
Naast alle elementen in de Elementor WordPress page builder heeft het nog een aantal andere erg handige functionaliteiten. Onder aan het menu van de page builder bevindt zich namelijk nog een balk met een aantal knoppen. Met deze knoppen kun je onder andere de wijzigingen opslaan en doorvoeren, maar het is ook mogelijk om de pagina op te slaan als concept. Wanneer je de pagina opslaat als concept is hij alleen zichtbaar voor jou en nog niet voor de bezoekers. Verder heb je hier ook de mogelijkheid om terug in de geschiedenis van deze pagina te gaan. Mocht je dus een wijziging gedaan hebben die je liever ongedaan zou willen maken dan kan dat hier! Als laatste heb je nog een knop om de website responsive te maken, maar daar zal ik zo meer over vertellen.
Elementor WordPress is volledig responsive
Een ander voordeel van Elementor is dat jouw website of webshop automatisch volledig responsive wordt gemaakt. Dit is in deze tijd erg belangrijk, want steeds meer zoekopdrachten in Google worden gedaan via mobiele apparaten. Aangezien deze allemaal een verschillende schermgrootte hebben is het erg belangrijk dat jouw website op elk scherm juist wordt weergegeven.
Bij veel WordPress thema’s moet jij jouw website zelf responsive maken, maar Elementor doet dit automatisch voor jou. Dit scheelt een hoop tijd en frustraties, want dit is vaak een flinke klus.
Is jouw website of webshop niet responsive? Dan zullen bezoekers jouw website snel verlaten, omdat deze niet als gebruiksvriendelijk wordt beoordeeld. Het grootste deel van de bezoekers zal in dit geval jouw website verlaten en ook niet meer terugkomen. Daarbij komt ook nog eens dat Google jouw website minder goed vertoond in Google, omdat jouw website geen goede gebruikservaring levert. Investeer daarom altijd in een responsive WordPress thema.
Om te controleren of jouw Elementor WordPress website responsive is kun je gebruik maken van de Elementor Pro page builder. Onder in het menu van deze page builder staat namelijk een symbooltje van een computerscherm. Dit betekent dat jij de website aan het bewerken bent voor computers. Standaard wordt er dan ook een versie gemaakt voor de tablet en telefoon. Wanneer jij op dit symbooltje klikt kun je ook de website bekijken op tablet en telefoon. Mocht het nodig zijn dan kun je hier ook wijzigingen doorvoeren! De Elementor Pro page builder werkt namelijk erg makkelijk en biedt een tal van opties om een volledige website te bouwen.
Live editing met de Elementor WordPress page builder
Aan het begin van deze Elementor Pro review hebben we het al gehad over het geweldige drag & drop systeem. Ik gaf hier ook al aan dat dit systeem erg prettig werkt in combinatie met het live editing systeem. Het live editing systeem zorgt er namelijk voor dat jij live ziet wat je aan het aanpassen bent.
Wanneer jij dus een bepaalde pagina voor jouw website wilt bewerken met de Elementor WordPress page builder open je eerst Elementor. Vervolgens kun jij een element uit het menu slepen naar de gewenste plek op de pagina. Plaats jij het element vervolgens? Dan zie jij in het live editing systeem direct hoe dit eruit ziet. Via het menu dat vervolgens wordt geopend kun jij het elementor stylen. Ook deze wijzigingen zijn uiteraard direct zichtbaar voor jou.
Door het drag & drop systeem van Elementor in combinatie met het live editing systeem kun jij een stuk efficiënter werken en bespaar je een hoop tijd. Een bijkomend voordeel is dat de wijzigingen alleen zichtbaar zijn voor jou. Pas zodra jij de pagina hebt opgeslagen zijn de wijzigingen zichtbaar voor jouw bezoekers.
Maak eenvoudig templates met de Elementor WordPress theme builder
Wat ik zelf een erg groot voordeel van Elementor vind is dat het geen simpele page builder is, maar gewoon een hele theme builder. Dit is erg handig, want wanneer jij een design voor verschillende pagina’s wilt gebruiken wil je deze niet voor elke pagina opnieuw moeten bouwen. Met de Elementor Pro theme builder kun jij daarom ook zelf templates instellen en vervolgens bepalen voor welke pagina’s deze gebruikt moeten worden.
Stel je hebt een blog website. Hier zul jij regelmatig blog berichten op toevoegen en die zullen allemaal gebruik maken van dezelfde standaard opmaak. Je wilt hier natuurlijk niet elke keer een nieuwe pagina voor bouwen, want dat kost een hoop tijd. Met de Elementor Pro WordPress page builder kun jij daarom ook een template maken.
In deze template bouw jij vervolgens de pagina met flexibele elementen. Je gebruikt dus bijvoorbeeld het “Post title” element en niet het standaard titel element. Het “Post title” element haalt gebruikt namelijk de title van het blogbericht en past zich automatisch aan bij een nieuw bericht. Zo zijn er nog een aantal flexibele elementen waarmee jij volledig geautomatiseerde templates kunt maken:
- Post Excerpt: Dit is een element die jij in een Elementor Pro template kunt gebruiken om het samenvattings veld vanuit een bericht op te halen.
- Post Content: Dit is een element binnen Elementor WordPress builder om de content vanuit de WordPress editor te halen.
- Featured Image: Dit is een element binnen Elementor die de uitgelichte afbeelding van het bericht pakt en op een bepaalde locatie kan plaatsen.
- Author box: Dit is een element waarmee jij een auteursblok kunt maken. Vaak staat deze onderaan elk bericht. Dit is bijvoorbeeld ook het geval in deze Elementor review.
- Post comments: Dit element binnen Elementor Pro kun jij gebruiken om reacties mogelijk te maken onder jouw berichten.
- En nog veel meer
Toegang tot meer dan 90 Elementor WordPress widgets
Ga je aan de slag met Elementor en de Elementor WordPress page builder? Dan krijg je toegang tot maar liefst 90 Elementor widgets. Dit zijn de elementen die jij kunt gebruiken om zelf jouw eigen website of webshop op te bouwen. Er zitten nog wel wat verschillen tussen de gratis versie en elementor pro dus deze zal ik even bespreken.
Met de gratis versie van Elementor krijg je toegang tot de basis elementen. Je kunt hier een hele simpele en kale website mee bouwen, maar verder zul je ook niet komen. De widgets in de gratis versie van Elementor zijn bijvoorbeeld:
- Tekstveld
- Titel
- Afbeelding
- Lijsten
- Video
Kies je voor Elementor Pro? Dan krijg je toegang tot zoveel meer widgets waarmee je echt een professionele en geautomatiseerde website of webshop kunt bouwen. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot de widgets voor het maken van geautomatiseerde templates. Verder krijg je ook nog toegang tot de volgende widgets:
- Berichten
- Prijslijsten
- Login functionaliteit
- Formulieren
- Reviews
Uiteraard krijg je met Elementor Pro nog veel meer widgets. Zo heb je bijvoorbeeld ook no zo’n 20 widgets die specifiek zijn ontwikkeld voor WooCommerce webshops. Ook heb je dat nog de widgets voor het maken van de header & footer, 404 en/of archief paginas voor jouw website.
Elementor WordPress: Alles onder één dak
Net als het Divi WordPress theme is Elementor Pro een totaal oplossing. Dit betekent dat je alle onderdelen op één plek hebt en dat je weinig of zelfs helemaal geen extra plugins nodig hebt! Op dit moment bevat Elementor Pro al een aantal erg handige functionaliteiten waar je normaal een extra (dure) plugin voor nodig hebt. Zo heb je en popup builder, een formulier element, de mogelijkheid om loginsystemen te bouwen en wat basis snelheid optimalisatie instellingen.
Je zult vast denken: “Is dit nou zo bijzonder?“. Om eerlijk te zijn: Ja dit is erg bijzonder! Doordat Elementor Pro voor WordPress al deze functionaliteiten zelf heeft ingebouwd heb je geen externe plugins nodig. Dit betekent ten eerste dat de code schoner is, omdat het allemaal gebouwd is door hetzelfde team. Ten tweede betekent elke extra plugin een grotere en tragere website. Wanneer een page builder al erg veel functionaliteiten bevat heb je weinig externe plugins nodig.
Elementor WordPress website templates & demo websites
Zoals je eerder in deze Elementor Pro review al hebt gelezen is bouwen van een eigen website of webshop met de Elementor WordPress page builder erg simpel. De page builder is namelijk toegankelijk voor iedereen, is super gebruiksvriendelijk en werkt ook nog eens snel en zoekmachine vriendelijk.
Toch kan de page builder voor sommige gebruikers ook een nadeel hebben. Wanneer er namelijk zoveel mogelijk is kan je de weg kwijt raken en heb je soms eigenlijk geen idee wat je nou precies wilt bouwen. Elementor heeft daar daarom wat op verzonnen. Ga jij aan de slag met Elementor? Dan ontvang jij ook toegang tot een bibliotheek die meer dan 200 demo websites & website templates bevat.
Een aantal van deze Elementor templates zijn gratis. Deze zijn erg simpel, bevatten weinig functionaliteiten en kunnen niet zorgen voor interactie tussen jou en de bezoeker. Persoonlijk vind ik deze templates daarom een beetje tegenvallen. Mocht je voor de hobby wat willen proberen dat kun je hier best gebruik van maken, maar als je wat serieuze plannen hebt is Elementor Pro wel echt een must!
Het grootste deel van de Elementor templates bestaat uit Pro templates. Deze templates zijn stukken uitgebreider en bevatten erg handige functionaliteiten voor iedere website of webshop. Zo beschikken de Elementor Pro templates over call to actions, formulieren, Google maps, bepaalde bewegingseffecten en ga zo nog maar even door. Ook kun je pop ups toevoegen aan de Elementor pro templates die bijdragen aan het verhogen van de conversie van jouw website!
Met importeren van de templates is een fluitje van een cent. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is op het mapje klikken in het live editing systeem van de page builder. Deze staat naast het roze plusje. Wanneer je op deze knop druk opent er een menu vol met website templates. Wanneer je een template hebt gevonden klik je erop en klik je vervolgens op importeren. Na een paar seconden is de template geïmporteerd en kun jij hem gaan bewerken met de Elementor WordPress page builder. Door gebruik te maken van de Elementor Pro templates is het mogelijk om binnen één uur jouw volledige website live te hebben staan!
Elementor WordPress WooCommerce builder voor webshops
Als je online producten wilt gaan verkopen heb je niet genoeg aan een website. Je hebt dan namelijk een webshop nodig, want er moeten producten toegevoegd kunnen worden en er moet een betaalsysteem aan te pas komen. Elementor heeft speciaal een WooCommerce Builder gebouwd om ook het bouwen van een webshop toegankelijk te maken voor iedereen.
WooCommerce is het bekendste en meeste gebruikte webshop systeem voor wordpress webshops. Dit is daarom ook de reden dat Elementor ervoor heeft gekozen om hun WooCommerce Builder te koppelen aan deze tool. De koppelingen tussen Elementor Pro en WooCommerce zijn erg goed! Alles werkt super soepel en het is direct duidelijk waar je moet zijn om een bepaalde actie uit te voeren.
Het design van de webshop kun je bouwen met Elementor Pro. Je kunt er zelf voor kiezen of je helemaal zelf gaat bouwen of dat je gebruik gaat maken van de Elementor templates. Elementor heeft onder andere templates voor single product pagina’s, archiefpagina’s en winkelwagen pagina’s. Al deze pagina’s zijn volledig te bewerken met het drag & drop systeem van de Elementor WordPress page builder.
Om het bouwen nog makkelijk te maken beschikt de Elementor WooCommerce Builder over een aantal erg handige elementen voor iedere webshop. Zo hebben ze elementen voor het plaatsen van reviews, knoppen, afbeeldingen, voorraad en ga zo nog maar even door.
Aan de achterkant van de website draait vervolgens WooCommerce. Hier kun je de producten toevoegen, prijzen instellen, betaalmogelijkheden instellen, voorraden bepalen, kortingscodes toevoegen, verzendtijden & verzendkosten betalen en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het hebben van een webshop! Ook kun je hier producten toevoegen aan categorieën. Dit is erg handig, want hierdoor wordt het navigeren op jouw website voor bezoekers veel makkelijker!
Elementor Pro WordPress popup builder
In deze Elementor Pro WordPress review valt ook zeker de popup builder niet te vergeten. Dit is namelijk een erg waardevolle toevoeging aan Elementor die grote invloed kan hebben op het conversiepercentage!
Veel bezoekers zijn niet bereid om bij hun eerste bezoek over te gaan tot actie. Het maakt hierbij niet uit wat de actie is. Wat je vaak ziet is dat het gaat om een aankoop, maar het kan ook het invullen van een formulier zijn of het aanmelden voor de nieuwsbrief. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker wel de actie gaat uitvoeren moet je dus met hem in contact blijven, maar hoe doe je dat? Wanneer de bezoeker mijn website verlaat is hij toch weg?
Ja, dat klopt! Wanneer de bezoeker jouw website verlaat is hij weg en wanneer hij niks achterlaat is de kans klein dat hij terugkomt. Het is daarom erg belangrijk dat jij het e-mailadres van de bezoeker weet te bemachtigen. Een erg goede en veelgebruikte manier hiervoor is de pop-up. Een pop-up is zoals de naam al zegt een veld of blokje dat op opeens op jouw scherm popt. Het is vervolgens belangrijk dat je de bezoeker een aanbod doet waar hij wat aan heeft, want dan is hij bereid om zijn e-mailadres achter te laten. Zodra jij zijn e-mailadres hebt kun je de bezoeker gaan benaderen via e-mailmarketing en alsnog zorgen voor het uitvoeren van de bepaalde actie, bijvoorbeeld een verkoop.
Het bouwen van zo’n popup met de Elementor Pro WordPress page builder is een fluitje van een cent. Je kunt ze helemaal zelf bouwen, maar ook voor de pop-ups heeft Elementor al een groot aantal templates klaar staan.
Zodra jij de pop-up af hebt kun je hem gaan instellen. Het is namelijk belangrijk dat de pop-up op het juiste moment op de juiste pagina te voorschijn komt. De eerste stap is het instellen van de juiste pagina. Dit is erg makkelijk en gaat heel snel. Vervolgens moet je triggers gaan instellen. Deze triggers bepalen wanneer de pop-up tevoorschijn komt. Dit zijn de triggers die Elementor Pro op het moment heeft:
- Nadat een bezoeker een x aantal pagina’s heeft bezocht
- Wanneer de bezoeker meerdere malen op jouw website is geweest
- Wanneer de bezoeker op jouw website komt via een bepaalde url
- Wanneer de bezoeker het einde van de pagina heeft bereikt
- Wanneer de bezoeker op een knop heeft gedrukt
- Wanneer de bezoeker aan het scrollen is
- Wanneer de bezoeker een bepaalde tijd inactief is geweest
Het bouwen van een pop-up met Elementor Pro is echt heel makkelijk. Wij raden je daarom echt aan om hier gebruik van te maken van ze gaan grote positieve gevolgen hebben op het conversiepercentage van jouw website!
Erg goede Elementor WordPress add-ons
Eerder in deze Elementor Pro review gaf ik al aan dat je bij Elementor alles onder één dak hebt. Je zult hierdoor nodig weinig extra plugins nodig hebben, maar mocht dit toch nodig zijn? Dan beschikt Elementor nog over een groot aantal erg goede add-ons. Dit zijn plug-ins die functionaliteiten toevoegen aan de Elementor WordPress page builder en ook worden aangeraden door Elementor zelf.
De eerste plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Ultimate Add-ons voor Elementor Pro. Deze plugin heeft een aantal handige functionaliteiten. Veel van deze functionaliteiten heeft Elementor Pro zelf ook, maar vaak hebben ze bij Ultimate Add-ons meer mogelijkheden of andere styling opties.
De tweede plugin die je zou kunnen toevoegen aan Elementor Pro is Smart Slider 3. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om sliders aan jouw website toe te voegen. Vaak zie je dat websites zo’n slider hebben geplaatst in de header van hun homepage. Dit komt erg professioneel over en je kan er meer belangrijke informatie in kwijt. Wanneer je besluit om een slider te gebruiken moet je hier goed oppassen. Sliders bevatten namelijk erg veel code en hebben daarmee veel invloed op de snelheid van jouw website. Dit is een van de redenen dat Elementor Pro deze functionaliteit zelf niet echt uitgebreid ondersteund.
Elementor Pro ondersteund nog een aantal erg goede Elementor add-ons plugins, maar de twee die we nu besproken hebben zijn de belangrijkste.
Elementor Review: Heeft Elementor ook nadelen?
Natuurlijk is er geen één WordPress thema of page builder die alleen maar voordelen heeft en dat geldt natuurlijk ook voor de Elementor WordPress page builder. Zoals je aan het begin van deze Elementor Pro review namelijk al hebt kunnen lezen heeft Elementor meer dan vijf miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet goed doen voor iedereen. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van de andere Elementor gebruikers zijn.
In dit onderdeel van deze Elementor Pro WordPress page builder review wil ik toch ook ingaan op nadelen, want ik wil jou zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor jouw nieuwe website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van Divi daarom maar eens bespreken.
Geen ingebouwde mogelijkheid voor splittesten
Inmiddels maak ik zelf al zo’n 3 jaar gebruik van Elementor Pro en er is eigenlijk maar één nadeel dat ik in deze tijd heb gevonden. Elementor Pro beschikt namelijk niet over een mogelijkheid om splittesten uit te voeren. Dit zou een erg waardevolle toevoeging zijn, omdat je hiermee goed kunt testen welke tekst of knop het hoogste doorklikpercentage heeft.
Op dit moment voor ik deze testen uit met andere software, maar het zou makkelijker zijn geweest als Elementor Pro zelf ook over een ingebouwde functionaliteit zou beschikken voor splittesten.
Splittesten is een waardevolle toevoeging, maar niet echt iets dat je nou echt nodig hebt om zelf een eigen website of webshop te bouwen. Voor de meeste lezers van deze Elementor review maakt het ontbreken van de splittest functionaliteit daarom weinig uit.
Elementor Pro WordPress Review: Gratis gebruik maken van het Hello Theme
Een WordPress page builder is geen wordpress thema. Dus wanneer je met een page builder gaat werken moet je daarnaast ook nog een WordPress thema kiezen en gaan gebruiken. Het kiezen van een wordpress thema is een erg lastige klus. Er zijn namelijk zoveel wordpress thema’s dat je geen idee meer hebt waar je op moet letten.
Al helemaal wanneer je met een page builder gaat werken is het erg belangrijk dat je een goed wordpress thema vindt. Veel wordpress thema’s zijn niet gebouwd voor page builders en bevatten daardoor enorm veel code die je niet nodig gaat hebben en dus onnodig is. Omdat het thema enorm veel invloed heeft op de prestaties van jouw website heeft Elementor een eigen wordpress thema op de markt gebracht, genaamd het Hello Theme.
Het Hello WordPress theme is een wordpress thema dat speciaal is ontwikkeld door Elementor voor de Elementor Pro WordPress page builder. Een groot voordeel van dit thema is dat het zo goed als helemaal kaal is. Dit betekent dat het thema bijna geen code bevat en alleen de code gaat bevatten van de functionaliteiten die jij gaat gebruiken. Hierdoor bevat jouw website geen onnodige code, is jouw website veel sneller en scoor je veel beter in Google.
Daarnaast heb je met Elementor Pro alle controle over dit thema en kun je elk onderdeel van de website volledig naar jouw wens maken. Dit betekent dat het thema ook volledige compatibel is met de belangrijkste plugins, verschillende email marketing providers en de niet te vergeten de Elementor Pro popup builder.
Mocht je opzoek zijn naar een WordPress thema dat gebouwd is voor page builders, maar is het Hello theme niet echt wat voor jou? Dan zijn het Astra WordPress theme, Neve, OceanWP en GeneratePress erg goede alternatieven. Deze thema’s zijn ook extreem snel, maar brengen wel weer extra kosten met zich mee.
Elementor Pro Review: Is Elementor zoekmachine vriendelijk?
De snelheid van een website of webshop is een van de grootste ranking factoren in Google. Beschik je over een snelle website? Dan zal Google dit waarderen en wordt je hoger in Google geplaatst. Dit is natuurlijk wat we allemaal willen, maar hoe krijg je een snelle website?
Er zijn een aantal dingen die een grote invloed hebben op de snelheid van jou website. Ten eerste heeft het thema al een enorme invloed op de snelheid. Zo zal een gratis thema enorm veel code bevatten, omdat hij is gebouwd door een hobbyist. Deze hobbyist heeft vervolgens alleen gewerkt aan het design van het thema, maar alles aan de achterkant volledig los gelaten.
Elke keer dat iemand vervolgens jouw website bezoekt moet alle code geladen worden. Ook de code van functionaliteiten die jij niet gebruikt! Omdat veel mensen deze problemen hebben heeft Elementor Pro een systeem gemaakt. Wanneer je gebruik maakt van Elementor Pro worden niet alle onderdelen van elementor geladen wanneer mensen jouw website bezoeken, maar alleen de onderdelen die ook daadwerkelijk op jouw website worden gebruikt. Ook is de code een stuk schoner waardoor Google jouw website of webshop veel keer makkelijker kan lezen.
Ik heb mijn website ook gemaakt met Elementor Pro en is was verbaasd over de laadtijd. Wanneer ik op internet namelijk onderzoek deed naar de laadtijd van een website, kwam ik tegen dat de gemiddelde laadtijd 3,4 seconden was. Terwijl mijn Elementor Pro website een laadtijd heeft van maar liefst 1,9 seconden!
Elementor Pro is geoptimaliseerd voor de Web Core Vitals
Google voert regelmatig nieuwe updates toe en dat hebben ze ook nu weer gedaan. Deze update wordt de Google Core Web Vitals update genoemd en deze kan een grote impact gaan maken op de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google.
Met deze update wordt de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw website nog belangrijker en daarom is het gebruik van een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema erg belangrijk.
De afgelopen maanden is het team van Elementor druk bezig geweest om hun thema en WordPress page builder volledig te optimaliseren voor deze nieuwe Google update. En met succes ook, want je merkt deze verschillen aanzienlijk. Wanneer jij goed gevonden wilt worden in Google en jouw concurrenten wilt verslaan maak je met Elementor Pro een erg goede en slimme keuze!
Elementor Pro WordPress Review: Wat zijn mijn ervaringen met Elementor?
In deze Elementor Pro WordPress review heb je al erg veel over de Elementor WordPress page builder kunnen lezen, maar natuurlijk is er nog meer. Naast de ervaringen van andere gebruikers wil je natuurlijk ook weten wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met Elementor Pro en de page builder. In dit onderdeel van deze Elementor Pro WordPress Review zal ik die daarom met jou delen.
Zoals je misschien al wel hebt gezien op mijn website bouw ik ook regelmatig websites en webshops voor klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met erg veel verschillende software programma’s heb gewerkt, waaronder dus ook Elementor Pro.
Mijn persoonlijke ervaringen met Elementor zijn erg goed. Het werkt namelijk erg snel en makkelijk waardoor je ook als beginner makkelijk een eigen website of webshop kunt bouwen. Verder krijg je toegang tot een flink aantal demo websites & website templates waardoor jij erg snel zelf een eigen website of webshop kunt bouwen. Vergeet ook zeker niet de popup builder en het grote aantal widgets om alles volledig naar wens te maken of volledig te automatiseren.
Loop je vast en wil je hulp van de klantenservice? Dan kun je erg makkelijk contact opnemen en krijg je snel een reactie. De klantenservice van Elementor is op verschillende manieren bereikbaar, maar daar vertel ik je later in deze Elementor review meer over.
Elementor Pro Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?
Inmiddels heb je mijn ervaringen met de Elementor Pro WordPress page builder gelezen, maar het thema heeft natuurlijk nog veel meer gebruikers. Om een zo reëel mogelijk beeld te krijgen van deze page builder is het verstandig om ook de ervaringen van andere Elementor gebruikers mee te nemen. Dus laten we deze in dit onderdeel van deze Elementor WordPress review maar eens gaan behandelen.
Zoals je in deze Elementor review al hebt kunnen lezen heeft Elementor meer dan 5 miljoen gebruikers. Dit betekent dat er meer dan genoeg ervaringen te vinden zouden moeten zijn. Op de website van Elementor zelf staan al een hoop ervaringen, maar deze neem ik altijd met een korreltje zout. Elementor kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen hier worden gedeeld en dat zullen uiteraard niet de negatieve ervaringen zijn.
Wanneer ik zelf een product koop kijk ik altijd even naar de ervaringen met dit bedrijf op websites als TrustPilot of TrustRadius. Dit heb ik daarom ook gedaan bij Elementor Pro om een goed en betrouwbaar beeld te krijgen. Wanneer ik op TrustRadius kijk valt mij op dat Elementor inderdaad erg goed wordt beoordeeld. Elementor wordt namelijk beoordeeld met gemiddeld 8.8 van de 10 sterren. In vergelijking met andere thema’s is dit echt super goed!
Elementor Pro WordPress Review: Hoe is de klantenservice?
Wanneer je een product of dienst afneemt wil je natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de klantenservice is. Vooral bij website software vind ik dit zelf altijd erg belangrijk, want bij software wil er nog wel eens iets niet helemaal lekker werken. Als klant wil jij hier niet de dupe van zijn en daarom is het wel zo fijn als je snel en eenvoudig contact kunt opnemen met de klantenservice om het probleem te verhelpen.
Wanneer je besluit om de Elementor WordPress page builder te kopen ontvang je toegang tot de klantenservice. Deze is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereikbaar via e-mail, maar ook via live chat. De live chat ben ik altijd erg over te spreken, omdat dit veruit de snelste manier is om contact op te nemen. Wanneer je Elementor benaderd via de live chat ontvang jij binnen enkele minuten reactie en dat is echt bizar goed wanneer we dit vergelijken met de concurrentie.
Naast de live chat kun je Elementor ook benaderen via e-mail, maar hier ligt de reactietijd wel wat hoger. In veel gevallen zul je hier binnen 24 uur reactie op jouw vraag krijgen.
Verder is er ook nog een kennisbank waar de meest voorkomende vragen of problemen besproken worden. Dit is ook erg waardevol, maar wanneer het wat technischer wordt is de live chat vaak een betere keuze. Op het gebied van klantenservice kan ik de Elementor Pro WordPress page builder daarom zeker aanraden!
Elementor Pro kopen? Wat kost Elementor Pro?
Een belangrijk onderdeel dat natuurlijk niet mag ontbreken in deze Elementor Pro WordPress review zijn de kosten, want wat kost Elementor Pro nu eigenlijk precies? Zoals je misschien al wel hebt gezien heb je bij Elementor de keuze uit vijf verschillende pakketten. Hieronder zal ik alle 5 de pakketten even bespreken, zodat jij kunt kiezen welk pakket het beste aansluit bij jouw wensen.
1. Elementor Pro Essential licentie
De goedkoopste licentie is de “Elementor Pro Essential Licentie”. Met deze licentie krijg jij toegang tot alle functionaliteiten die ik in deze Elementor review heb besproken. Je ontvangt met deze licentie alleen geen toegang tot de 20 expert website kits en de vip support. Uiteraard krijg je wel toegang tot de normale support, maar daar kan de reactietijd oplopen tot 24 uur. De kosten voor deze licentie bedragen $49 dollar.
2. Elementor Pro Advanced licentie
3. Elementor Pro Expert licentie
De derde licentie is de “Elementor Pro Expert Licentie”. Deze Elementor Pro expert licentie is niet helemaal identiek. Voor het grootste deel is die natuurlijk hetzelfde, maar met de Elementor Expert licentie kun jij tot 25 websites en webshops maken. Ook dat is dus weer een flink aantal meer dan bij de Elementor Pro advanced licentie.
Met de Elementor Pro Expert licentie krijg je ook nog toegang tot een paar extra functionaliteiten. Zo krijg je toegang tot 20 extra website kits en kun je een Elementor expert profiel aanmaken. Dit is eigenlijk een soort forum waar jij diensten kunt aanbieden of elkaar kunt helpen. De kosten voor deze Elementor Pro Expert licentie bedragen $199 dollar.
4. Elementor Pro Studio licentie
5. Elementor Pro Agency licentie
Elementor Pro kortingen
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan Elementor Pro vrij prijzig worden wanneer je grote aantallen websites of webshop wilt gaan bouwen. In dit geval is een korting natuurlijk wel fijn. In dit onderdeel van deze Elementor review zal ik daarom wat meer vertellen over de kortingen die Elementor Pro heeft.
Wanneer je besluit om met Elementor Pro aan de slag te gaan krijg je een Renewal korting. Dit is een korting die jij krijgt wanneer jij jouw licentie verlengt. Wanneer het eerste jaar er dus op zit kun jij jouw licentie verlengen met 20% korting.
Naast de Renewal korting heeft Elementor Pro ook kortingen met Black-friday en andere grote evenementen. Wil jij op de hoogte blijven van deze kortingen? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn website te blijven volgen!
Elementor Pro WordPress Review Conclusie: Is Elementor de beste page builder voor jou?
Nu we alles hebben besproken is het tijd voor een conclusie van deze Elementor Pro WordPress page builder review. Elementor Pro is een van de beste wordpress page builders en zal daarom voor velen de beste optie zijn.
Het drag & drop systeem van Elementor Pro is erg goed en ook erg makkelijk in gebruik voor beginners. Mocht je meer ervaring hebben dan biedt deze page builder ook meer dan genoeg mogelijkheden om het wat geavanceerder te maken. Naast de page builder beschikt Elementor over een eigen WordPress thema dat speciaal gebouwd is voor Elementor.
Naast de gebruiksvriendelijk zijn ook de prestaties van een page builder niet erg onbelangrijk. Elementor Pro is gebouwd voor resultaten. Dit betekent dat je gaat werken met een van de snelste WordPress wordpress page builder. Daarnaast is de code van het thema erg goed geoptimaliseerd waardoor Google jouw website makkelijk kan lezen en je hoger in Google gaat scoren.
Als jij gebruik wilt maken van een van de beste wordpress page builders raad ik jou zeker aan om Elementor Pro voor WordPress te gebruiken. Ik weet namelijk 100% zeker dat jij geen spijt zult krijgen van deze beslissing!
Elementor Pro Review - Veelgestelde vragen
Wat is Elementor?
Elementor is een page builder die in 2016 door Pojo Themes op de markt is gebracht. Pojo themes was hiervoor al langere tijd een bekend en populair bedrijf dat zich vooral bezighield met het bouwen van WordPress thema’s. Zij merkten dat er veel mensen niet in staat waren om zelf een website of webshop te bouwen, omdat hier veel technische kennis voor nodig was. Met de komst van Elementor heeft Pojo Themes dit probleem op kunnen lossen.
Een page builder is namelijk een extra toevoeging op WordPress om zonder enige vorm van technische kennis een volledige website of webshop te bouwen. Doordat dit zo extreem makkelijk is heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers en behoren ze zelfs tot de beste WordPress page builders van dit moment!
Hoe werkt Elementor?
Elementor beschikt over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen. Denk bijvoorbeeld aan teksten, afbeeldingen, knoppen, formulieren en nog een hele hoop andere zaken om jouw eigen WordPress website te kunnen opbouwen. Het drag & drop systeem zorgt er vervolgens voor dat jij deze elementen aan jouw website kunt toevoegen door ze simpelweg uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen.
Naast het drag & drop systeem beschikt Elementor ook over een live editing systeem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je tijdens het bouwen van jouw website of webshop ook direct kunt zien wat je aan het doen bent en hoe dit eruit gaat zien. Een systeem dat makkelijker is dan Elementor heb ik zelf nog niet gevonden en daarmee is Elementor dan ook echt ideaal voor de beginners.
Wat zijn de verschillen tussen Elementor en Elementor Pro?
Wanneer jij jouw website of webshop wilt gaan bouwen met Elementor heb je de keuze uit de gratis variant en Elementor Pro, maar wat zijn hier nou precies de verschillen tussen en welke licentie kun jij het beste kiezen?
In mijn ervaring kun je de gratis versie van Elementor meer zien als proefversie. Je kunt hiermee ervaren hoe het programma werkt en wat je er allemaal mee kunt, maar wanneer je een professionele en functionele website of webshop wilt bouwen ga jij hier echt niet genoeg aan hebben. De gratis versie van Elementor zal ik daarom niet aanraden om zelf een website of webshop mee te bouwen.
Elementor Pro kost wat geld, maar je krijg hier zo enorm veel voor terug. Zo krijg je toegang tot meer dan 300 pro templates & blokken, kun je gebruik maken van custom lettertypes, effecten tijdens het scrollen, sliders en carousels, een popup builder, form builder, WooCommerce builder, koppelingen met verschillende e-mailmarketing providers, mogelijkheden om templates in te stellen zodat je niet elke pagina helemaal zelf hoeft op te bouwen en nog een heleboel meer.
Wil jij meer over deze verschillen lezen? Dan kun je deze hier bekijken in een overzichtelijke tabel zodat jij zelf een goede keuze kan maken.
Elementor Pro kopen? Wat kost dat?
Wanneer je Elementor Pro wilt kopen heb je de keuze uit verschillende licenties. Ik zal deze hieronder even behandelen zodat jij een goed overzicht hebt van de verschillende licenties en de kosten daarvan.
- Elementor Pro Essential: Het Elementor personal pakket is het goedkoopste pakket. Je krijgt hiermee toegang tot alle functionaliteiten van Elementor Pro. Het enige aandachtspunt van deze licentie is dat je hier maar een website of webshop mee kunt bouwen. Wanneer je meerdere websites of webshop wilt bouwen is deze licentie niet geschikt. De kosten voor deze licentie bedragen $49 dollar.
- Elementor Pro Advanced: Het Elementor Plus pakket is het tweede pakket van Elementor Pro. Dit pakket is eigenlijk precies hetzelfde als het Personal pakket, maar kun je met deze licentie niet één maar drie websites of webshops bouwen. Voor velen zal deze licentie daarom de meest geschikte optie zijn. De kosten voor deze licentie bedragen $99 dollar.
- Elementor Pro Expert: Het laatste en duurste pakket is het Elementor Pro Expert pakket. Deze licentie is ook weer precies hetzelfde als de hierboven genoemde pakketten. Wanneer je voor dit pakket kiest kun je niet één, maar 25 websites of webshops bouwen. Deze licentie is daarmee erg geschikt als je Elementor op meer dan 3 websites wilt gebruiken. De kosten voor deze licentie bedragen $199 dollar.
- Elementor Pro Studio: Het Elementor Studio pakket is nog net op de markt gebracht door Elementor. Met deze licentie kun je maar liefst 100 websites bouwen, krijg je toegang tot de VIP Support en kun je gebruik maken van de Elementor Experts. De kosten voor deze licentie bedragen $500 dollar per jaar.
- Elementor Pro Agency: Het laatste en grootste pakket is het Elementor Agency pakket. Dit pakket is ideaal voor de grote ondernemers of webbouwers die Elementor op een groot aantal websites willen gaan gebruiken. Met deze licentie kun je namelijk 1000 websites of webshops bouwen. De kosten voor deze licentie bedragen $999 dollar per jaar.
Kun je Elementor Pro gratis proberen?
Ja het is mogelijk om Elementor gratis te proberen. Je moet dan wel gaan voor de gratis versie van Elementor Pro, maar daar zul je natuurlijk weinig aan gaan hebben.
Het is ook mogelijk om Elementor Pro gratis te proberen. Hiervoor dien je een licentie af te nemen bij Elementor. Wanneer je binnen 30 dagen niet overtuigd bent kun je deze licentie gratis opzeggen en ontvang jij jouw geld terug.
Wat zijn de voordelen van Elementor Pro?
Elementor Pro kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Ik zal hieronder daarom even een aantal voordelen van Elementor Pro op een rijtje zetten.
- Geen technische kennis nodig om met Elementor Pro te kunnen werken
- Keuze uit een groot aantal templates die jij met één druk op de kunt importeren
- Volledige controle over zowel de header als footer van jouw website
- WooCommerce builder wanneer jij een webshop wilt bouwen
- Formulieren bouwer en popup builder om jouw website of webshop te kunnen automatiseren
- Templates bouwen voor blogberichten, footers, 404 pagina’s, productpagina’s en nog veel meer
- Super goede animaties om de aandacht van jouw bezoekers op de juiste momenten vast te kunnen pakken
- 24/7 Premium support met Elementor Pro
Hoe kun je Elementor Pro installeren?
Elementor Pro is erg eenvoudig te installeren. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een licentie te kopen op de website van Elementor. Vervolgens maak je tijdens dit bestelproces automatisch een account aan. In dit account wordt jouw Elementor Pro licentie klaargezet. Hier kun jij een .zip mapje downloaden naar jouw laptop/computer. Dit mapje kun je vervolgens in WordPress uploaden door naar “Plugins” te gaan en hier te klikken op “Plugin toevoegen”. Klik vervolgens op “Plugin importeren” om het .zip mapje op jouw WordPress website te installeren. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je automatisch doorgestuurd naar de website van Elementor om de licentie om jouw website te activeren.
Is Elementor Pro het geld waard?
Ja! Elementor Pro is het geld absoluut waard Als je voor het eerst werkt met een WordPress page builders en Elementor nog niet hebt geprobeerd, begin dan met de gratis versie en kijk of het je helpt met jouw website of webshop. Als je eenmaal een idee hebt gekregen van Elementor, weet je beter of je moet upgraden of niet.
Kun je Elementor Pro opzeggen?
Ja, je kunt Elementor altijd opzeggen. Wanneer je dit doet binnen 30 dagen ontvang jij het volledige aankoop bedrag terug. Wil jij Elementor Pro later opzeggen? Dan stopt Elementor automatisch na het aflopen van het eerste contract.
Kun je korting krijgen op Elementor Pro?
Ja, Elementor geeft regelmatig korting op hun Elementor Pro WordPress licenties. Om op de hoogte te blijven van deze kortingen raad ik je aan om mijn website te blijven volgen.
Is het mogelijk om Elementor gratis te downloaden?
Ja, het is mogelijk om Elementor gratis te downloaden. De gratis versie van Elementor is alleen wel erg beperkt. Je zal daarom snel tegen problemen aanlopen, omdat er veel binnen de gratis versie niet mogelijk is.
Kun Elementor kopen zonder creditcard?
Ja, het is mogelijk om Elementor te kopen zonder creditcard. Je kunt Elementor namelijk ook aanschaffen via PayPal. PayPal is volledig gratis en kan eenvoudig aan jouw rekening gekoppeld worden.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!