Beste WooCommerce Themes | 18 Beste WordPress Templates in 2024

Samenvatting: De beste WooCommerce Themes vinden is erg lastig. Daarom wil ik je hier graag bij helpen, want het kiezen van een goed thema is essentieel voor een succesvolle webshop. In deze blog vertel ik waar je op moet letten bij het kiezen van de Beste WooCommerce Themes, wat de beste woocommerce themes zijn en hoe jij het gekozen thema kunt installeren in jouw WordPress account.

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een WooCommerce webshop maken? Dan zit je hier zeker goed! In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een eigen WooCommerce webshop kunt maken, maar ook nog een hele hoop meer. Zo vertel ik jou waar je op moet letten bij het kiezen van de beste WooCommerce themes en deel ik een groot aantal tips om een mooie, professionele en zoekmachine vriendelijke WooCommerce webshop te maken.

Om het helemaal af te maken deel ik in dit artikel ook de 18 beste WooCommerce themes. Uiteraard ga ik deze uitgebreid met elkaar vergelijken, zodat jij het beste website template kunt vinden voor jouw eigen WooCommerce webshop. De punten waar ik op het beoordeeld zijn:

 • Design
 • Snelheid & zoekmachine vriendelijk
 • De demo websites
 • Klantenservice
 • Prijzen
 

Een mooi bijkomend voordeel van de WooCommerce templates in dit artikel is dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s/templates aan de slag te kunnen gaan.

Beste WordPress WooCommerce Themes: Dit zijn de 18 beste templates in 2024

Een goede WooCommerce webshop moet aan een heleboel eisen voldoen. Je wilt namelijk een gebruiksvriendelijke webshop, die professioneel overkomt en waar de klanten makkelijk kunnen filteren op de producten die voor hen interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende categorieën, maten, kleuren en meer. Omdat jij jouw klanten vaak vanuit Google wilt halen is het ook belangrijk dat het thema snel & zoekmachine vriendelijk is zodat jij beter gevonden kunt worden in Google.

Het kiezen van het beste WooCommerce Theme kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk theme zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 18 beste WooCommerce themes van dit moment op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Divi

Divi-wordpress

We kunnen er allemaal niet omheen, maar ook voor webshops is Divi van Elegant Themes gewoon echt het beste wordpress thema dat je kunt gebruiken. Het begint al bij de basis, want Divi is gewoon echt gigantisch snel, volledig zoekmachine vriendelijk, super licht, door de Divi page builder erg makkelijk in gebruik en als laatste beschikt Divi over erg goede klantenservice.

Laten we beginnen met het begin. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat je nadat je Divi hebt gebruikt niet meer anders wilt. Divi is namelijk een thema, page builder en marketing machine in een. Daarnaast is het thema multifunctioneel wat betekent dat je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Om dit goed te laten zien raad ik je aan om de demo’s en templates van Divi eens te bekijken. Wanneer jij Divi gaat gebruiken krijg je namelijk toegang tot meer dan 110 demo websites & meer dan 880+ templates.

Naast het thema zelf krijg je ook toegang tot de Divi page builder. Ook dit is erg mooi, want uit alle onderzoeken blijkt dat dit een van de of zo niet de beste page builder is die je kunt gebruiken. Door te werken met deze page builder is het bouwen van een website of webshop een fluitje van een cent geworden. Je hebt namelijk geen technische kennis nodig en kunt bouwen door bepaalde elementen uit het menu te slepen en vervolgens op jouw webshop te plaatsen. Dit werkt echt top!

Wat Divi misschien nog wel bijzonderder maakt zijn alle marketing en automatiseringsmogelijkheden. Zo beschikt Divi over een pop-up builder, mogelijkheid voor a-b testen en ik weet niet hoeveel andere toevoegingen die een grote impact kunnen hebben op het conversiepercentage van jouw webshop.

Ik kan je daarom met zekerheid vertellen dat Divi echt veruit het beste WooCommerce theme is dat je zult vinden! Wil jij nou meer over dit thema weten? Dan raad ik je zeker aan om mijn Divi Theme Review eens te lezen. Mocht je direct gebruik willen maken van de tijdelijk actie? Dan kun je via de knop hieronder gebruik maken van een tijdelijke 68% korting.

2. Astra Theme

Website-sneller-maken-astra-pro-theme

Het tweede thema waar ik erg positief over te spreken ben voor WooCommerce is Astra. Astra is op dit moment een van de snelste wordpress thema’s. Sterker nog met dit thema is het zelf mogelijk om laadtijden van minder dan één seconde te halen en dat betekent goed ranken in Google. En wat betekent goed ranken in Google? Juist meer bezoekers en dus meer omzet!

Astra is eigenlijk gebouwd om te gebruiken met een page builder en dat kan ik je dus ook zeker aanraden. Ik heb inmiddels verschillende e-commerce webshops gebouwd met het Astra theme in combinatie met Elementor. Ik kan je uit mijn ervaringen vertellen dat de combinatie van deze twee tools echt super goed werkt. Doordat Astra super snel, zoekmachine vriendelijk en gigantisch licht is kun je nooit de fout ingaan met de keuze van jouw thema. Door dit thema vervolgens te gebruiken in combinatie met een page builder kun je ook nog eens super makkelijk, snel en veilig jouw webshop bouwen.

Astra wordt standaard geleverd met een groot aantal demo websites en templates. Daarnaast krijg je ook toegang tot een grote bibliotheek aan blokken die je kunt gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de elementor page builder. Doordat je ook gebruik maakt van Elementor krijg je ook nog toegang tot de alle templates van hun. Je vangt hiermee dus twee vliegen in één klap.

Op basis van snelheid kan ik vertellen dat het Astra theme beter is dan Divi, maar voor de rest is alles bij Divi inbegrepen. Wil je wel gebruik gaan maken van Astra? Dan raad ik je zeker aan om naast Astra ook Elementor Pro te kopen, want hiermee krijg je ook toegang tot premium templates, een pop-up builder en nog een aantal andere functionaliteiten die Divi standaard al ondersteund. De prijs van deze combinatie in vergelijking met Divi scheelt weinig. Dus daar hoef je het niet voor te laten.

Wil jij nou meer over het Astra Theme weten? Dan raad ik je zeker aan mijn Astra theme review eens te lezen. Mocht jij jouw keuze al gemaakt hebben? Dan kun je uiteraard ook direct doorgaan naar de website van Astra en gebruik maken van de tijdelijke 40% korting!

3. Porto Theme

Porto-theme

Het Porto theme is ook een erg populair WooCommerce thema voor ThemeForest. Volgens hun is het zelf een van de beste WooCommerce themes dat te krijgen is op ThemeForest. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ik het hier zeker mee eens ben. Het Porto theme is namelijk gebouwd door p-themes en dat bedrijf heeft al lange tijd erg veel ervaring in het ontwikkelen van succesvolle e-commerce webshops.

Je bent je er met het Porto theme daarom zeker van dat je beschikt over de beste functionaliteiten. Zo is het thema automatisch responsive, snel, zoekmachine vriendelijk, compatibel met verschillende page builders, keuze uit meer dan 109 demo websites, beschikt het over een boven gemiddelde klantenservice, krijg je toegang tot alle toekomstige updates en als laatst beschikt Porto uiteraard over alle functionaliteiten die een webshop nodig heeft.

Doordat het Porto theme speciaal ontwikkeld is voor e-commerce zie je goed de kwaliteit van het thema. De demo’s zijn namelijk erg goed en zien er super professioneel. Daarnaast beschikken deze demo’s ook alle functionaliteiten die jij in een webshop wilt zien. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, producten filteren op bijvoorbeeld prijs of merk, producten toevoegen aan de winkelwagen of wishlist, gebruik maken van de popup builder, een klantensysteem opbouwen waar jouw klanten onder andere hun bestellingen en gegevens kunnen beheren. Verder kun je ook labels aan producten toevoegen om te laten zien dat ze bijvoorbeeld milieuvriendelijk zijn, in de aanbieding zijn of een ander soort label.

Doordat het Porto theme volledig compatibel is met Elementor, Visual Composer & WPBakery is het aanpassen van de demo’s super makkelijk en heb je hier geen technische kennis voor nodig. Wil jij nou meer over het Porto theme weten? Dan raad ik je zeker aan mijn Porto WordPress Theme Review eens te lezen. Wil jij de demo’s van Porto bekijken? Dan kan dit via de de knop hieronder.

4. Shopkeeper

Beste-WooCommerce-themes-Shopkeeper

Naast het Porto theme is ook het Shopkeeper theme een erg populair wordpress thema webshops. Het is daarom niet gek dat dit thema goed scoort in de test voor beste WooCommerce themes van 2020. Het thema is gebouwd door getbowtied dat inmiddels als enige tijd beschikt over het Power Elite Author label op ThemeForest. Dit label laat zien dat je werkt met een betrouwbare partij en dat je ervan uit kunt gaan dat het thema goed onderhouden blijft worden. Verder heeft het Shopkeeper theme op dit moment zelfs al meer dan 30.200 gebruikers en dat is erg goed in vergelijking met andere wordpress thema’s later in deze lijst.

Dat dit thema zoveel gebruikers heeft is niet gek, want het voldoet aan alle eisen die ik in het begin van deze review al noemden. Zo is het Shopkeeper theme snel, zoekmachine vriendelijk, volledig responsive, super makkelijk in gebruik, compatibel met andere externe plugins en uiteraard ook compatibel met verschillende page builders. Uiteraard wordt het Shopkeeper theme ook regelmatig geupdate.

Het Shopkeeper theme wordt standaard geleverd met een aantal goede demo’s. Ik ben persoonlijk een groot fan van deze demo’s, want ze zien er gewoon erg professioneel uit, zijn makkelijk te bewerken en uiteraard goed geoptimaliseerd voor Google. Als jij meer omzet met jouw webshop wilt behalen kan ik dit thema dus zeker aanraden.

Wat ik zelf erg fijn vind aan dit thema is dat dit thema beschikt over de snelle betaalfunctionaliteit. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat bezoekers terwijl ze op de categoriepagina kijken al een bepaald product kunnen bestellen of toevoegen aan hun winkelwagen. Door deze functionaliteit kun jij het conversiepercentage van jouw website al een flinke boost geven. Verder beschikt dit thema over een groot deel andere functionaliteiten, maar deze komen voor een groot deel overeen met die van het Porto theme.

5. The Retailer

Beste-WooCommerce-Themes-The-Retailer

Als je opzoek bent naar het beste WooCommerce theme voor jouw webshop dan heb je waarschijnlijk het Retailer theme ook al wel eens voorbij zien komen. Dit thema is net als Shopkeeper ontwikkeld door Getbowtied. Op het gebied van functionaliteiten en performance verschillen deze thema’s weinig van elkaar. Het verschil zit hem namelijk met name in het design en de opmaak van de webshop. 

Uiteraard is het Retailer theme net als het Shopkeeper theme volledig compatibel met Elementor, Visual Composer en WPBakery. WPBakery wordt er zelfs gratis bijgeleverd en deze page builder heeft normaal een prijs van $45 dollar. Doordat dit thema compatibel is verschillende page builders kun je er ook een webshop mee bouwen als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Voor het bouwen van een webshop of website met een page builder is namelijk geen technische kennis vereist.

6. Kallyas Theme

Kallyas-theme-woocommerce

Het Kallyas theme mag niet ontbreken in deze lijst met de beste WooCommerce themes, want dit is zeker een van de meest complete thema’s die jij voor jouw website of webshop kunt vinden. Het Kallyas theme is multifunctioneel wat betekent dat het thema gebruikt kan worden voor alle soorten websites of webshops. Dit is een voordeel, maar kan ook direct een nadeel zijn. Doordat het thema bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor bloggers, portfolio’s, fotografen, restaurants, makelaars of totaal andere soorten websites is het contrast erg groot. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar het kan betekenen dat het thema voor bijvoorbeeld webshops minder geschikt is. Omdat het thema hier niet speciaal voor is gebouwd wat het Porto theme bijvoorbeeld wel is.

Daar in tegen beschikt het Kallyas theme wel over erg goede demo websites en templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Hier zitten naar mijn mening ook echt hele goede templates tussen voor webshops, maar die kun je het beste zelf even bekijken en beoordelen. 

Net zoals de bovenstaande thema’s beschikt ook het Kallyas theme over de functionaliteit voor uitgelichte producten, de mogelijkheid voor een zoekfunctie, een wensenlijstje en de functionaliteit om snel een bestelling te plaatsen zonder de productpagina te openen. Ik kan je in ieder geval zeggen dat het Kallyas theme zeker niet onder doet voor de andere wordpress thema’s die specifiek voor WooCommerce zijn ontwikkeld. 

Op het gebied van page builders gaat het bij het Kallyas theme wel net even anders. Dit thema beschikt namelijk over een eigen page builder, genaamd de Zion Builder. Deze werkt goed en beschikt over meer dan voldoende mogelijkheden, maar toch komt hij nog niet echt in de buurt van de beste wordpress page builders als Divi en Thrive Architect. Wil jij liever een andere page builder gebruiken? Dan kun je uiteraard ook gebruik maken van Visual Composer deze is namelijk ook compatibel.

7. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Het OceanWP theme behoort net als Astra tot een van de snelste wordpress thema’s die je kunt gebruiken voor jouw website. Dit erg handig, want door gebruik te maken van dit thema weet je zeker dat je op het gebied van laadtijd niet van jouw concurrenten verliest in Google. Dat het OceanWP theme zo goed is komt met name door de basis van het thema. Het thema is namelijk volledig responsive, gigantisch snel, volledig compatibel met WooCommerce, een van de beste keuzes voor SEO, volledig te vertalen en ze beschikken ook nog eens over een erg goede klantenservice.

OceanWP beschikt over een gratis variant, maar deze zit vol met reclames en is erg beperkt. Ik zal je deze variant daarom niet aanraden. De pro variant is echter wel een erg goede keuze. Je krijgt hiermee namelijk toegang tot een groot aantal OceanWP demo websites. Doordat het thema multifunctioneel is zijn er demo’s voor alle soorten websites, maar er zitten ook erg goede thema’s tussen voor webshops. Zeker een aanrader. 

Dat ze bij OceanWP verstand hebben van WooCommerce en webshops is goed te zien, want hun hebben verschillende testen gedaan met hun webshops. Uit deze testen zijn resultaten gekomen die grote invloed hebben op het conversiepercentage. Zo beschikt OceanWP over de functionaliteit om producten direct in het winkelwagentje te stoppen wanneer je aan het scrollen bent door bijvoorbeeld een categoriepagina. Uit het onderzoek van OceanWP blijkt dat deze functionaliteit het conversiepercentage verhoogt met 8%. Verder beschikt dit thema ook over een floating add to cart bar. Dit is een erg handige functionaliteit, want wanneer bezoekers op een productpagina van jouw webshop zitten en naar beneden scrollen is de bestelknop weg. Door deze functionaliteit wordt de bestel knop vast gezet bovenin het scherm wanneer de bezoekers de normale bestelknop niet meer in beeld hebben. Deze functionaliteit is een grote toevoeging en levert een verhoging van het conversiepercentage van 5% op. Zelfs Cooblue en Bol.com maken gebruik van deze functionaliteiten!

Het OceanWP theme is uiteraard ook volledig compatibel met page builders, maar niet met zomaar wat page builders. OceanWP is namelijk compatibel met Elementor, Brizy, Visual Composer, Divi, Thrive Architect en Beaver Builder. Deze behoren op dit moment allemaal tot de beste wordpress page builders van 2020. Ik kan je daarom zeker aanraden om de demo’s van het OceanWP theme eens te bekijken.

8. Elementor Pro

elementor

Elementor is net als Divi een totaaloplossing voor jouw website of webshop. Het is daarom dus niet gek dat ik Elementor in dit onderzoek naar de beste WooCommerce themes meeneem. Elementor heeft op dit moment zelfs meer dan 5.000.000 gebruikers en dat heb ik zelf nog nooit eerder gezien bij een thema of page builder. Bizar!

Elementor is volledig compatibel met alle wordpress thema’s, maar ik kan je wel vertellen dat je hiermee moet oppassen. Veel thema’s zijn namelijk wel compatibel, maar geven je niet de mogelijkheid om alles aan te passen. Zelf raad ik mijn klanten daarom altijd aan om gebruik te maken van Elementor hun eigen thema, Astra, OceanWP of GeneratePress. Deze thema’s zijn namelijk gigantisch snel, zoekmachine vriendelijk en volledig compatibel met Elementor. Op deze manier weet je zeker dat je werkt met het beste materiaal.

Voor webshops is Elementor 100% zeker een van de beste WooCommerce themes die jij kunt gebruiken. Het thema beschikt namelijk over gigantisch veel demo websites & templates die met één druk op de knop te importeren zijn. Door de page builder is het toevoegen, verwijderen of wijzigen van bepaalde elementen of onderdelen echt super makkelijk. 

Daarnaast beschikt Elementor ook over een eigen WooCommerce builder. Dit is een erg goede tool, want het bouwen van een webshop is hierdoor super simpel. Het werkt precies als de page builder, maar dan is het voor webshops. Zo bevat deze builder elementen voor de prijs, product titel & beschrijving, productafbeeldingen, upsells, gerelateerde producten, product beoordeling, voorraad en blijf zo maar doorgaan. Het bouwen van een webshop met Elementor is echt super simpel. Doordat je ook templates kunt maken voor bijvoorbeeld productpagina’s of categoriepagina’s kun je stukken efficiënter werken. Je hoeft namelijk niet meer voor elk product een pagina aan te maken, maar dit doet Elementor zelf. Jij hoeft vervolgens alleen de informatie aan te passen. Super makkelijk en efficiënt!

9. Flatsome

Beste-WooCommerce-themes-Flatsome

Net zo als Porto en Shopkeeper is ook het Flatsome theme een thema dat speciaal is ontwikkeld voor E-commerce doeleinden. Dit betekent dus dat ook dit thema zeker een erg goede keuze kan zijn wanneer jij op zoek bent naar de beste WooCommerce themes.

Standaard wordt dit thema geleverd met zo’n 15 verschillende demo websites. Ze zijn zeker niet slecht, maar ik vind ze in vergelijking met de thema’s die we eerder bespraken toch wel een beetje tegenvallen. Uiteraard is dit mijn smaak en is het ook afhankelijk van het type bedrijf dat jij hebt. Het kan dus zomaar zijn dat dit thema voor jouw bedrijf juist weer perfect is. 

Aan de instellingen, prestaties en functionaliteiten ligt het in ieder geval niet. Het Flatsome theme is namelijk flink snel, zoekmachine vriendelijk en volledig compatibel met de UX builder. Via deze page builder kun jij zonder technische kennis een volledige webshop of website in elkaar zetten zonder hier te veel tijd in te stoppen.

Op het gebied van functionaliteiten loopt dit thema zeker niet achter op de van de andere in deze lijst. Ook dit thema beschikt namelijk over het wensenlijstje, de mogelijkheid voor een snelle bestelling, labels toevoegen aan producten en verschillende andere functionaliteiten die het conversiepercentage en succes van jouw webshop een flinke boost kunnen geven. Als jij meer over dit thema wilt weten raad ik je zeker aan om mijn Flatsome theme review eens te lezen.

10. Nitro

Best-WooCommerce-Theme-Nitro

Het Nitro theme is ook een erg goed alternatief wanneer jij een webshop wilt bouwen. Doordat het thema nog relatief weinig wordt gebruikt, maar toch super goede prestaties levert en beschikt over de juiste functionaliteiten is dit een erg interessante optie. Je hoeft met dit thema namelijk niet bang te zijn dat je andere webshops tegenkomt die gebruik maken van hetzelfde thema. 

De basis van het Nitro theme is in ieder geval dik in orde. Het thema is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, veilig en makkelijk in gebruik doordat hij compatibel is met de Visual Composer page builder. Visual Composer wordt uiteraard gratis meegeleverd bij dit thema net als Meta boxes, Advanced Product Filters, Ninja Popup, Slider Revolution en Size Guide. 

Een probleem van veel gratis en goedkope wordpress thema’s is dat je geen mogelijkheid hebt om de header & footer te bewerken. Met dit thema is dat niet van toepassing, want Nitro beschikt over een geïntegreerde header & footer builder.

11. Avada

Beste-WooCommerce-themes-avada

Waarschijnlijk ken je dit thema al wel, want Avada is het bekendste en meest gebruikte wordpress thema dat je kunt vinden op ThemeForest. Avada heeft op dit moment zelfs al meer dan 620.000 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens met gemiddeld 4.76 van de 5 sterren en dat is erg goed!

Het Avada theme voldoet aan alle eisen die we aan het begin van deze blog al benoemden. Daarnaast wordt het thema standaard ook al geleverd met meer dan 70 demo websites. Doordat het thema multifunctioneel is zijn er demo’s  voor echt, maar dan ook echt alle soorten websites of webshops. Met dit thema zul jij daarom 100% zeker een geschikte demo kunnen vinden.

Voor webshops is het Avada theme ook erg geschikt, maar toch heb ik mijn vraagtekens bij dit thema. Uiteraard geldt dit niet voor websites, maar voor webshops is het minder uitgebreid dan de andere thema’s die wij hierboven hebben besproken. Ik kan je daarom aanraden om om eerst de andere thema’s uit deze blog te bekijken, want deze zijn uit mijn ervaringen een betere keuze.

Mocht dit voor jou de perfecte keuze zijn? Dan kan natuurlijk en is ook helemaal geen probleem, maar houdt er alleen goed rekening mee of dit thema voldoet aan alle eisen die jij zelf aan het thema stelt. Wil jij meer over dit thema weten? Dan raad ik je zeker aan om mijn Avada WordPress Theme Review eens te lezen.

12. BeTheme

Beste-WooCommerce-themes-Betheme

Het BeTheme is net als Avada een erg populair wordpress thema. Ook dit thema heeft inmiddels al meer dan 205.000 gebruikers en scoort 4.82 van de 5 sterren op basis van 6.006 reviews. We kunnen daarom wel stellen dat dit thema ook een erg goede keuze is wanneer jij opzoek bent naar het beste WooCommerce theme.

Persoonlijk vind ik het BeTheme een veel betere keuze dan het Avada theme, omdat het net wat minder wordt gebruikt dus unieker is, volledig compatibel met elementor is en omdat de keuze uit demo’s voor webshops stukken groter is!

Een bijkomend voordeel van het BeTheme is dat het ook nog eens sneller is dan het Avada theme. Op het gebied van SEO maakt het verder weinig uit, want op dit gebied doen beide thema’s het erg goed. 

Voordat jij dit thema kiest raad ik je echt aan om goed dit thema te bekijken en te beoordelen. Het BeTheme is namelijk niet speciaal ontwikkeld voor webshops, maar voor letterlijk alle soorten webshops. Dit is niet direct een nadeel, maar vaak betekent het wel dat het minder functionaliteiten ondersteund dan een thema dat speciaal voor e-commerce is ontwikkeld.

13. TheGem

Beste-WooCommerce-themes-TheGem

TheGem is een erg goed multifunctioneel wordpress thema op ThemeForest. Sterker nog het staat al een erg lange tijd in de de top 10 samen met Avada & BeTheme. Doordat het thema multifunctioneel is kan het gebruikt worden voor alle soorten websites, maar dus ook voor webshops.

Wanneer jij voor het TheGem theme kiest krijg je toegang tot meer dan 400 demo websites. Uiteraard zijn deze voor alle soorten websites. Op het moment dat ik dit bekijk biedt het TheGem theme 14 verschillende demo websites die specifiek ontwikkeld zijn voor e-commerce. Ik vind deze demo’s persoonlijk erg goed, want ze zijn erg straks, zien er professioneel uit en beschikken over alle functionaliteiten die jij voor jouw website zou willen gebruiken.

Het TheGem theme beschikt net als de thema’s die specifiek ontwikkeld zijn voor WooCommerce over de functionaliteit voor een wensenlijstje, de mogelijkheid om filters toe te voegen aan producten, een inlogsysteem te koppelen waar bezoekers hun account kun en bestellingen kun beheren en inzien. Daarnaast beschikt dit thema ook nog over de mogelijkheid om sliders toe te voegen. Dit is erg handig voor op de homepage om bepaalde aanbiedingen of informatie weer te geven.

Een groot voordeel van dit thema is dat hij volledig compatibel is met verschillende page builders. Op dit moment met Elementor & WPBakery. Uit mijn eigen ervaring kan ik vertellen dat dit thema in combinatie met Elementor echt super werkt. Ik kan je deze combinatie daarom zeker weten aanraden voor het bouwen van de beste WooCommerce themes webshop.

14. Woodmart

Best-WooCommerce-Themes-Woodmart

Het woodmart theme is weer een thema dat specifiek is ontwikkeld voor WooCommerce en eigenlijk niet te gebruiken is voor een normale website. Dit is erg goed voor dit artikel, want dit betekent dat dit zeker een van de beste WooCommerce themes is die jij zult vinden.

Standaard wordt het Woodmart theme geleverd met de keuze uit meer dan 60 demo websites. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig te bewerken via Elementor of WPBakery. Je hebt dus geen technische kennis om met dit thema te werken!

Ik vind dit thema zelf erg goed gelukt, want het ziet er gewoon echt goed uit. Als ik zelf op een website terecht zou komen die gemaakt is met dit thema voelt het direct betrouwbaar aan. Dit is erg belangrijk, want via de eerste indruk bepaald te bezoeker of hij blijft of vertrekt. Daarnaast vind ik de functionaliteiten die dit thema te beiden heeft ook gewoon echt top! Je ziet gewoon dat dit thema specifiek gespecialiseerd is in het ontwikkelen van webshops, want alle functionaliteiten die een grote invloed hebben op het conversiepercentage zijn verwerkt in deze demo’s en het thema.

Laten we het belangrijkste niet vergeten, want het gaat allemaal om de laadtijd & zoekmachine vriendelijkheid. Met dit thema kan ik je zeker vertellen dat je een goede keuze hebt gemaakt, want het thema is in elkaar gezet door ervaren programmeurs. Daarnaast worden er ook nog regelmatig updates uitgevoerd om het thema beter te beveiligen of nog meer functionaliteiten mee te geven. Ik kan je dit thema daarom zeker aanraden!

15. GeneratePress

Generatepress

GeneratePress is net als Astra & OceanWP een van de snelste wordpress thema’s dat je kunt vinden. Inmiddels heeft dit thema meer dan 2,8 miljoen downloads en heeft het meer dan 300.000 actieve gebruikers. Dit is niet raar, want het GeneratePress theme is super veilig & stabiel, weegt minder dan 30KB, haalt bizarre snelheden is super goed voor SEO en toegankelijk voor iedereen. Op basis hiervan kunnen we dus eigenlijk wel stellen dat dit het beste WooCommerce Thema is dat jij kunt gebruiken, maar is dat ook zo?

Het GeneratePress theme is volledig compatibel met WooCommerce, maar toch zijn de demo’s voor webshops erg beperkt. Wil jij snel een webshop in de lucht hebben? Dan is dit misschien niet de beste keuze, maar wanneer jij echt het beste materiaal wilt gebruiken en de tijd hebt om jouw webshop te bouwen dan kan ik GeneratePress echt aanraden. Het Thema is volledig compatibel met Elementor & Beaver Builder. Je hebt dus geen technische kennis nodig om een webshop te bouwen.

Voor websites is het thema wel echt een van de beste wordpress thema’s, want het thema is superlicht en dat is erg belangrijk. Dit thema wordt daarom vooral erg vaak gebruikt voor Affiliate Marketing, want hiervoor is een lichte en snelle website echt super belangrijk. Voor sommigen kan dit dus maar zo een van de beste WooCommerces themes!

16. Basel

Beste-WooCommerce-Themes-Basel

Basel is een wordpress thema dat super geschikt is voor e-commerce doeleinden. Zo is het thema erg snel, zoekmachine vriendelijk, volledig responsive en beschikt het over gigantisch veel functionaliteiten die jij voor jouw webshop kunt gebruiken.

De demo’s van het Basel theme voldoen in ieder geval aan alle eisen. Ze zien er professioneel uit, zijn snel, werken super goed en zijn zo geoptimaliseerd voor het beste conversiepercentage. Om het thema te bewerken kun je gebruik maken van de WPBakery page builder die gratis wordt meegeleverd. De kwaliteit van dit thema is echt top en daarom kan dit thema niet ontbreken in de lijst met de best WooCommerce themes.

17. Shopper

Best-WooCommerce-Themes-Shopper

Shoppe is nog een vrij jong wordpress thema dat specifiek ontwikkeld is voor WooCommerce. Dit kan ook direct een nadeel zijn, want het is moeilijk om op basis hiervan te bepalen of het thema nou echt de beste keuze is. Wanneer ik naar hun thema kijk zijn er namelijk nog een aantal dingen in ontwikkelingen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar ik kan mij zo voorstellen dat je liever kiest voor een thema dat al een langer bestaan heeft en een “veiligere” keuze is.

Wat ik persoonlijk wel echt een groot nadeel vind van het Shoppe theme is dat hij niet compatibel is met page builders. Wil jij met dit thema werken? Dan kun je dit doen met de standaard instellingen die zich bevinden in de customizer. Een andere manier is door zelf in de bootstrap documenten te gaan werken. Als programmeur kan dit een voordeel zijn, want je kunt doordat je echt de volledige controle hebt kun je echt maximale prestaties gaan halen. Toch zal ik je als beginner dit thema niet aanraden, want dit is namelijk wel erg technisch. Ik kan je daarom beter een van de andere thema’s in de tekst aanraden die over alle functionaliteiten beschikken en daarnaast ook nog eens makkelijk te beheren en onderhouden zijn.

Uiteraard houd ik dit artikel up to date. Dus het kan zomaar zo zijn dat over een aantal maanden het Shoppe theme het beste WooCommerce theme is dat je kunt krijgen. Houd dit artikel of beter gezegd mijn website dus zeker in de gaten!

18. Sober Theme

Best-WooCommerce-Theme-Sober

We hebben inmiddels 17 van de beste WooCommerce themes besproken, maar ik heb ook nog een bonus voor je en dat is het Sober Theme.

Het Sober theme is super goed en ook dit thema is speciaal ontwikkeld voor WooCommerce en E-commerce. Ik kan dit thema dus zeker niet overslaan in dit onderzoek naar de beste WooCommerce themes voor jouw webshop. Dit thema is volledig responsive, super makkelijk in gebruik, uiteraard snel & zoekmachine vriendelijk en het wordt regelmatig geupdate. 

Standaard wordt het Sober theme geleverd met 12 demo’s die jij met een druk op de knop kunt importeren. De keuze is misschien wat minder, maar de kwaliteit ligt zeker weten op hetzelfde niveau. Dit thema heeft namelijk niet voor niets meer dan 6.000 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen het thema dan ook met gemiddeld 5.76 van de 5 sterren op basis van 148 reviews! Dit is zeker een goede keuze voor de beste woocommerces themes.

Beste WooCommerce Themes: Neve Theme

Neve-wordpress-theme

Inmiddels heb ik de 18 beste WooCommeerce themes besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken, maar toch heb ik ook nog een ander thema dat erg geschikt is als WooCommerce Theme. Laten we het daarom ook maar eens over het Neve WordPress Theme hebben.

Het Neve WordPress Theme behoort net als Astra en OceanWP tot een van de snelste WordPress thema’s van dit moment. Hierdoor is het thema erg geschikt voor webshops, omdat snelheid extreem belangrijk is om goed gevonden te worden in Google.

Verder is het Neve theme uiteraard ook volledig compatibel met verschillende page builders. Hierdoor kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop opzetten. Om het helemaal af te maken krijg je ook nog toegang tot een flinke bibliotheek aan WordPress website templates. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar wens te maken.

Beste WordPress WooCommerce Themes: Hier moet het template aan voldoen

De meeste WordPress themes zijn compatibel met WooCommerce, maar dit betekent niet dat deze thema’s ook direct de beste keuzes zijn voor een webshop. Ik heb daarom een lijstje gemaakt met een aantal tips die het vinden van het beste WooCommerce theme voor jou een stuk makkelijker maken. Dit zijn de 8 tips die je zeker mee moet nemen bij het kiezen van een geschikt WooCommerce template:

 1. Kies voor een betaald thema: De grootste fout die je kunt maken voor jouw website is kiezen voor een gratis wordpress thema. Deze zijn namelijk erg slecht gebouwd, zijn sloom, niet zoekmachine vriendelijk en kunnen uit het niets in elkaar storten. Het kiezen van een betaald wordpress thema gaat je stukken meer opleveren en is die kleine investering daarom meer dan waard.
 2. Snel & Zoekmachine Vriendelijk: Dit punt gaat eigenlijk samen met het eerste punt. Een betaald thema is namelijk sneller en beter geoptimaliseerd voor Google. Dit zorgt ervoor dat jij met het betaalde thema beter gevonden gaat worden in Google, meer bezoekers gaat ontvangen en uiteindelijk dus ook meer gaat verdienen.
 3. Responsive design: Naast de snelheid & zoekmachine vriendelijkheid van een thema is het ook erg belangrijk dat deze responsive is. Een responsive thema zorgt er namelijk voor dat jouw webshop meeschaalt op de grootte van het scherm. Alle bezoekers krijgen daardoor de best mogelijke ervaring van jouw webshop. Google is geen fan van webshops of websites die niet responsive zijn. Een website of webshop die niet responsive is scoort daardoor stukken minder in zoekmachines.
 4. Makkelijk in gebruik: Vooral als beginners is het erg goed om te kijken of een thema makkelijk in gebruik is. Het thema hoeft namelijk niet duizenden functionaliteiten te bevatten om de beste te zijn. Ik raad je daarom aan om goed te kijken naar de beste WooCommerce themes en te ontdekken welke het beste aansluit bij jouw wensen.
 5. Compatibel met externe plugins: Ik kan je aanraden om bij het kiezen van het beste WooCommerce theme goed te kijken naar de compatibiliteit. Dit betekent dat het thema samen kan werken met plugins van andere makers. Hierdoor kun je functionaliteiten aan jouw webshop toevoegen mocht het thema deze standaard niet ondersteunen. Alle thema’s in deze blog zijn in ieder geval compatibel met Yoast SEO en verschillende snelheids optimalisatie plug-ins.
 6. Page builder: Wil jij snel & makkelijk wijzigingen aan jouw webshop kunnen doorvoeren? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een WooCommerce Theme dat compatibel is met een page builder. Naast dat het sneller en makkelijker werkt heb je er ook geen technische kennis voor nodig. Helemaal top dus! Bijna alle thema’s in deze review zijn compatibel met een page builder. Welke page builders zal ik benoemen bij het desbetreffende thema.
 7. Klantenservice: Aangezien je te maken krijgt met een website software tool kunnen er nog wel eens problemen ontstaan. Mocht dit het geval zijn? Dan is het erg fijn dat je terecht kunt bij een klantenservice. Gebruik je een gratis wordpress thema? Dan heb je nu een probleem, maar met een betaald thema zijn de meeste klantenservice echt goed genoeg.
 8. Updates: Wil jij niet werken met een thema uit deze lijst, maar zoek je liever zelf? Dan raad ik je ook aan om te kijken naar hoe vaak het thema wordt geupdate. Als een thema weinig of helemaal niet wordt geupdate gaat dit in de toekomst namelijk problemen opleveren. De best woocommerce themes in deze vergelijking worden allemaal regelmatig geupdate.

Beste WooCommerce Themes: Hoe installeer jij het template?

Na het vinden en het kopen van het beste WooCommerce thema moet je deze natuurlijk ook activeren in jouw wordpress account, maar hoe moet dit precies? Ik ga hieronder stap voor stap behandelen hoe jij jouw wordpress thema kunt installeren en activeren in jouw wordpress account.

 1. Koop het thema: De eerst stap die je moet nemen is het vinden en het kopen van een thema. Ik neem aan dat dit wel goed moet komen aangezien we hier boven de 18 beste WooCommerce themes hebben besproken.
 2. Download het Thema: Bij de meeste partijen waar je een thema koopt moet je een account aanmaken. Je wordt automatisch door dit proces geleid wanneer je het thema besteld. Na het bestellen wordt het thema in jouw account geplaatst bij het bedrijf waar jij hem hebt gekocht. Vanuit jouw account kun je het thema vervolgens downloaden.
 3. Upload het thema in WordPress: Nu je het thema gedownload hebt en deze op jouw computer staat kun je hem uploaden in WordPress. Dit kun je doen door in het menu aan de linkerkant naar weergave te gaan. Vervolgens klapt er een nieuw menu open en daar staat het kopje “Thema’s”. Klik hierop en klik vervolgens op “Nieuwe toevoegen”. Nu beland je tussen alle gratis wordpress thema’s van wordpress en deze moet je niet hebben. Je klikt daarom op “Theme uploaden”. Vanaf hier kun je het mapje van het thema dat je net hebt gedownload uploaden. Na het uploaden verschijnt het thema automatisch bij jouw thema’s. 
 4. Activeer het thema: Als je al een ander thema actief hebt wordt het nieuwe thema alleen weergegeven, maar niet actief gemaakt. Je kunt ervoor zorgen dat het nieuwe thema actief wordt door wederom naar “Weergave” -> “Thema’s” te gaan en hier te controleren of het door jouw geuploade thema actief is. Als dit niet zo is kun je op het thema klikken en deze actief maken.
 5. Download de plugins: Meestal worden de meegeleverde plugins bij het thema direct al gedownload, maar mocht dit niet zo zijn dan kun je WooCommerce toevoegen door in het menu naar “Plugins” te gaan en vervolgens op “Nieuwe plugin toevoegen”. Hier kun je vervolgens zoeken op WooCommerce en klikken downloaden. Ook deze moet je vervolgens weer activeren.
 6. Installeer WooCommerce: Om het meeste uit WooCommerce te halen moet je deze plugin eerst instellen. Dit is erg makkelijk en hoef je zelf niks voor te doen. Zodra jij op WooCommerce in het menu klikt opent deze plugin zich namelijk. Vanaf hier neemt WooCommerce jou zelf mee door het proces om de plugin op de juiste manier in te stellen. 

Beste WooCommerce Themes: Tips voor jouw webshop

Nu jij inmiddels het beste WooCommerce theme hebt gekozen en deze hebt geïnstalleerd denk je dat het klaar is, maar hier begint het eigenlijk pas. Nu is het namelijk jouw beurt om zelf verkopen te halen uit jouw webshop en ik kan je zeggen dat dat makkelijker klinkt dan dat het is. Daarom zal ik hieronder een aantal tips geven die bijdragen aan het verhogen van het aantal conversies in jouw webshop.

 • Houd de website strak & professioneel: De belangrijkste tip die ik kan meegeven is dat jij jouw website strak & professioneel moet houden. Je wilt het navigeren voor jouw bezoekers namelijk zo makkelijk en logisch mogelijk houden, want wanneer dit te lastig wordt zullen veel bezoekers afhaken en hun aankoop doen bij een concurrent.
 • Personaliseer de orderbevestiging: Heeft iemand op jouw webshop een bestelling geplaatst? Dan ontvangt de klant altijd een orderbevestiging in zijn mail. Standaard wordt hiervoor de WooCommerce template gebruikt, maar deze wil je natuurlijk niet naar jouw klanten sturen. Maak daarom altijd een eigen orderbevestigingsmail, zodat je ook dit professioneler en strakker laat overkomen. 
 • Straal autoriteit uit: Vertrouwen en autoriteit uitstralen is erg belangrijk. Wanneer jij dit namelijk niet voldoende of helemaal niet doen haken bezoekers af. Om dit punt goed te verwerken in jouw webshop kun je logo’s toevoegen van de betaalmogelijkheden die jij aanbiedt en de verzendmethode die jij gebruikt. Ook kun je het webwinkel keurmerk gebruiken als je deze uiteraard hebt.
 • Geef een cadeau: De laatste tip die ik wil meegeven is dat je ervoor kunt kiezen om een cadeautje te geven bij een bestelling. Afhankelijk van de niche waar jij je op richt kun je zelf iets kiezen wat je gratis mee zou kunnen geven bij een bestelling. Je kunt natuurlijk ook een bepaalde korting geven op de volgende bestelling.

Conclusie: Wat is het beste WooCommerce theme voor jou?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste WooCommerce themes, wat de beste WooCommerce themes zijn en hoe jij deze kunt activeren in WordPress is het tijd voor een conclusie. Want wat is nou het beste WooCommerce Theme voor jou? 

Ik vind het lastig om te zeggen wat nou het beste WooCommerce theme is voor jouw, want dit verschilt per geval en jouw smaak speelt hier een grote rol bij. Sommige thema’s vind ik namelijk niet mooi terwijl deze voor jouw webshop misschien wel wil perfect zijn.

Omdat het kiezen van het beste WooCommerce Theme zo lastig is zal ik Divi aanraden. Dit is namelijk de meest complete keuze. Het werkt super makkelijk, je hebt geen technische kennis nodig, divi beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt voor jouw webshop, je hebt de keuze uit meer dan 1000+ demo’s en templates en daarnaast is het thema nog eens snel & zoekmachine vriendelijk ook. Het beste is misschien nog wel dat je tijdelijk tot 68% korting krijgt op het Divi theme! Ik kan je daarom zeker aanraden dit thema eens te bekijken.

Beste WooCommerce thema's - Veelgestelde vragen

Wat is het beste WooCommerce thema? Er zijn erg veel WooCommerce WordPress thema’s, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. De beste WooCommerce themes van dit moment zijn Divi, Astra, Porto en Shopkeeper.

Wat is WooCommerce? WooCommerce is een de populairste WordPress plugin waarmee jij jouw website eenvoudig kunt omtoveren tot webshop zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is.

Wat maakt een WooCommerce thema goed? Een WooCommerce thema is goed wanneer het aan een aantal eisen voldoet. Zo moet het thema snel zijn, goed in elkaar zit, over de juiste instellingen beschikken en er ook nog eens goed en professioneel uitzien.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5