Beste Dedicated Server Hosting | Top 10 Providers Voor Jouw Website in 2023

Beste-dedicated-server-hosting
Inhoudsopgave

Wil jij meer weten over Dedicated server hosting en reviews lezen over de beste Dedicated hosting providers? Dan ben jij hier aan het juiste adres!

Een goed dedicated hosting pakket zal een grote impact hebben op de prestaties van jouw website of webshop. Bij dedicated hosting hoef jij namelijk geen server te delen met andere websites en webshops. Hierdoor wordt alle kracht van de server gebruikt voor jouw website en daardoor kun jij met een dedicated server hosting pakket echt het maximale uit jouw website of webshop gaan halen.

In deze blog ga ik jou precies uitleggen wat Dedicated hosting is, hoe het precies werkt en wat de prijzen voor Dedicated server hosting gemiddeld zijn. Maar zoals je wel zult snappen beginnen we natuurlijk met het vergelijken van de beste Dedicated hosting providers.

Laten we daarom maar snel beginnen met het vergelijken van onze top 10 Dedicated hosting providers.

De beste & snelste dedicated server hosting: Onze top 10 providers voor jouw website

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar dedicated server hosting providers? Dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze uit dedicated server hosting providers erg groot is. Alleen binnen Nederland kun je namelijk al bij tientallen hosting providers terecht, om jouw website te hosten. Het nadeel is alleen dat al deze hosting partijen sterk verschillen. Zo verschillen de pakketten en resources sterk, maar ook de kwaliteit van de klantenservice en niet te vergeten de hosting kosten. Dit maakt het kiezen van de beste dedicated hosting provider erg lastig.

Om jou zo goed mogelijk te helpen heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste hosting providers voor dedicated server hosting. De resultaten hiervan heb ik vervolgens uitgebreid met elkaar vergelijken en basis daarvan heb ik de onderstaande top 10 dedicated hosting providers gemaakt. Laten we daarom deze top 10 maar eens gaan vergelijken zodat jij de beste dedicated hosting providers kunt kiezen voor jouw website of webshop.

1. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

De tweede goede dedicated server hosting provider die ik in deze top 10 beste dedicated hosting providers wil bespreken is Kinsta. Kinsta is namelijk zonder enige twijfel een van de beste hosting provider voor dedicated hosting.

Kinsta is een super populaire hosting provider die gebruikt maakt van grote cloud servers. Dit zijn niet zomaar servers, maar een van de snelste servers die jij op dit moment kunt gebruiken voor jouw website of webshop. Verder beschikt Kinsta over 24 datacenters over de hele wereld, waaronder uiteraard ook een in Nederland. Hierdoor is jouw website echt super snel

Kinsta richt zich met name op de grote websites en webshops die echt het maximale uit hun website of webshop willen halen, maar ook met een wat kleinere website of webshop zit je hier meer dan goed. Zowel op het gebied van prestaties, beveiliging, klantenservice en gebruiksvriendelijk scoort Kinsta erg goed!

In vergelijking met andere dedicated server hosting providers is Kinsta wel een beetje aan de prijs. Kinsta heeft namelijk geen vaste prijzen voor hun dedicated server hosting, maar kijkend naar de normale hosting kosten zullen deze niet mals zijn.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $30 per maand
 • 24 server locaties
 • 99,9% uptime
 • Gratis SSL certificaat & CDN
 • 24/7 klantenservice

2. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

Een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste dedicated server hosting providers is SiteGround. SiteGround staat namelijk al verschillende jaren bekend als beste hosting provider. Ze zijn inmiddels zelf zo groot en professioneel geworden dat ze zelfs door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting provider.

Bij SiteGround kun je terecht voor erg veel verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, shared hosting, WooCommerce hosting en VPS hosting. Uiteraard beschikt SiteGround ook over dedicated cloud hosting pakketten om echt het maximale uit jouw website of webshop te halen.

Het voordeel van deze pakketten bij SiteGround is dat je ze echt volledig zelf kunt samenstellen. Hierdoor zul je nooit teveel betalen en dat is natuurlijk een fijne gedachten. Daarnaast krijg je ook nog toegang tot de 24/7 klantenservice. De kosten voor de dedicated hosting van SiteGround beginnen bij €80 dollar per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €80 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 5TB
 • Servers in Nederland
 • 99,9% uptime
 • Gratis SSL certificaat & CDN
 • 24/7 klantenservice

3. HostGator

Beste-dedicated-hosting-vergelijken-hostgator

Hostgator is een populaire internationale hosting provider die waarschijnlijk onder de meeste van jullie al wel bekend zal zijn. HostGator is namelijk gespecialiseerd in WordPress hosting, maar richt zich daarnaast ook nog een aantal andere soorten webhosting, waaronder dedicated hosting.

HostGator onderscheidt zich met name door de hoge uptime en dus ook de betrouwbaarheid van hun server. Wil jij dus een website of webshop die echt zoveel mogelijk online staat en dus bereikbaar is? Dan is de dedicated hosting van HostGator zeker het proberen waard.

Kies je voor de dedicated hosting van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Doordat je de mogelijkheid hebt uit verschillende pakketten kun jij het pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen en benodigdheden. Alle drie de pakketten zijn vrijwel gelijk, maar het verschil zit hem eigenlijk alleen in de specificaties van de server zelf. De kosten voor dedicated hosting van HostGator beginnen bij $89.98 dollar per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $89,98 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 1TB
 • Super snelle servers
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

4. Bluehost

Bluehost-dedicated-server-hosting-vergelijken

Wil jij vandaag nog aan de slag met jouw eigen dedicated server hosting pakket? Dan kan Bluehost zo maar eens de beste dedicated server hosting provider zijn voor jou. Zelf heb ik hier ook even wat testen gedaan en ik had binnen 30 minuten de volledige website opgezet. Dat Bluehost dit zo snel doet is erg knap, want bij veel andere partijen is een wachttijd, omdat de provider alle servers juist moet instellen.

Er is een belangrijk punt dat goed is om te weten. Bluehost beschikt namelijk over onbeheerde dedicated server hosting pakketten. Dit betekent dat jij zelf als server eigenaar verantwoordelijk bent voor de beveiliging, het onderhoud, software updates en alle andere zaken die hierbij komen kijken. Wanneer jij over deze kennis beschikt is Bluehost een erg goede optie, maar voor beginners is de dedicated hosting van Bluehost niet de beste keuze.

Doordat Bluehost beschikt over onbeheerde dedicated hosting zijn de prijzen wel wat lager. De dedicated server hosting kosten van Bluehost beginnen namelijk vanaf €67.50 euro per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €67.50 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 5TB
 • Super snelle servers
 • 99,98% uptime percentage
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

5. InMotion

InMotion-dedicated-server-hosting

nMotion hosting beschikt over een aantal erg interessante dedicated server hosting pakketten. Ook InMotion hosting mag daarom zeker niet ontbreken in deze lijst met beste dedicated server hosting providers.

Alle dedicated hosting servers van InMotion zijn voorzien van SSD-opslag voor snellere laadtijden, en maken gebruik van slimme routing technologie om een uptime percentage van 99,999% te garanderen. Naast het feit dat ze op een Tier-1 netwerk staan, zijn de servers voorzien van meerlaagse beveiliging, en bieden ze ook reboot less upgrades aan indien nodig.

Kies je voor een dedicated server hosting pakket van InMotion? Dan heb je keuze uit verschillende pakketten. De prijs voor het instap dedicated hosting pakket bedraagt $139,99 dollar per maand. Deze pakketten zitten wel echt propvol om het maximale uit jouw website of webshop te behalen. Zo bevatten deze pakketten een Xeon-processor, 16 GB RAM, een SSD-harde schijf van 1 TB tot 15 TB aan afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $139,99 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 1TB
 • Super snelle servers
 • 99,99% uptime percentage
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

5. A2 Hosting

Dedicated-server-hosting-a2-hosting

Wil jij de beste dedicated server hosting provider voor jouw website of webshop kiezen? Dan kan A2 Hosting zo maar eens de beste keuze zijn voor jou! A2 Hosting beschikt namelijk net als Hostgator en Hostinger over een groot aantal verschillende soorten hosting, waaronder dedicated hosting.

Met de keuze voor dedicated hosting in plaats van shared hosting krijg je al veel betere prestaties, maar A2 hosting voegt hier nog een aantal trucjes en technologie aan toe om echt het maximale uit jouw website of webshop te halen. Zo maken de servers gebruik van OPcache en APC om de PHP verwerking met maar liefst 50% te versnellen. Memcached zorgt er vervolgens voor dat belangrijk MySQL-gegevens uit de database sneller opgehaald kunnen worden. Hiernaast zijn er nog een aantal andere technieken die de dedicated hosting van A2 Hosting echt bizar snel maken!

Alle A2 Hosting pakketten bevatten ook nog eens een gratis CDN van Cloudflare en de Railgun Optimizer. Deze optimizer comprimeert bestanden tot wel 99,6% waardoor jouw website of webshop nog sneller is.

Door al deze functies zijn de kosten voor een dedicated hosting plan van A2 Hosting niet mals. De kosten beginnen namelijk vanaf $179,99 dollar per maand en dat is wel een stukje hoger dan de andere alternatieven in deze lijst.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $179,99 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 1TB
 • 20X snellere turbo servers
 • 99,9% uptime percentage
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

7. LiquidWeb

Liquid-Web-dedicated-hosting

LiquidWeb is nog een wat minder bekende hosting provider, maar inmiddels hebben ze toch echt wel hun diensten en kwaliteiten bewezen. Daarom mag ook deze hosting provider zeker niet ontbreken in deze lijst met beste dedicated server hosting providers.

Wanneer we de dedicated hosting van Liquid Web vergelijken met andere dedicated hosting providers in deze lijst komt Liquid Web het meest overeen met SiteGround. De hosting pakketten zijn namelijk echt wel goed, maar kosten zeker niet de hoofdprijs. Voor de beginnende dedicated hosting gebruikers zijn deze pakketten daarom erg geschikt.

Kies je voor de dedicated hosting van Liquid Web? Dan heb je de keuze 4 verschillende pakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket beginnen bij $169 dollar per maand. Dit pakket zit dan al wel bomvol met eigenlijk alles dat jij nodig hebt om direct goed van start te gaan.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $169 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 5TB
 • Super snelle servers
 • 99,9% uptime percentage
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

8. DreamHost

Dreamhost-dedicated-server-hosting

Ook Dreamhost biedt eigenlijk alle soorten hosting aan, maar het belangrijkste voor nu is natuurlijk de dedicated server hosting waarover Dreamhost beschikt. De dedicated server hosting van DreamHost beschikt over een goede functionaliteiten waardoor jij jouw website of webshop naar het volgende niveau kunt tillen.

Zo kun je ervoor kiezen om SSD schijven te gebruiken voor de dedicated server bij DreamHost. Hierdoor kunnen bestanden nog sneller geladen worden. Verder is DreamHost eigenlijk de enige partij in deze lijst met beste dedicated server hosting providers die een uptime garantie geeft van 100%. Bij DreamHost staat jouw website of webshop dus echt altijd online en is hij ook op elk moment van de dag bereikbaar.

Kies jij voor de dedicated hosting van DreamHost? Dan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. De kosten voor het goedkoopste dedicated hosting pakket bedragen $149,00 per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $149 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 1TB
 • Super snelle servers
 • 100% uptime garantie
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7/365 klantenservice

9. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Tot nu toe hebben we in deze lijst met beste dedicated server hosting providers alleen nog maar internationale hosting providers besproken. Dit zijn namelijk de grootste spelers, maar wat als jij nu een echt nederlands dedicated hosting bedrijf zoekt? Dan heb je tot nu toe nog geen geschikte optie gevonden. Om jou ook hierbij te helpen wil ik Cloud86 ook zeker meenemen in deze top 10 dedicated hosting providers.

Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die beschikt over verschillende soorten hosting. Het is in ieder geval een goed teken dat Cloud86 al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider in nederland. Cloud86 zou voor jou daarom zo maar eens de beste cloud hosting provider kunnen zijn.

Cloud86 beschikt niet over echte dedicated server hosting, maar wel over Virtual Private Cloud hosting. Dit is eigenlijk cloud hosting, maar wel echt goed om het maximale uit jouw website of webshop te halen. De kosten voor Virtual Private Cloud hosting bij Cloud86 beginnen vanaf €98,75 per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €98,75 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 100Mbit
 • Super snelle cloud servers
 • 99,99% uptime garantie
 • Automatische backups
 • Persoonlijke & goede service

Beste & snelste dedicated server hosting bonus: GreenGeeks

Beste-dedicated-server-hosting-greengeeks

Inmiddels hebben we de 9 beste dedicated hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Persoonlijk denk ik dat je uit al deze hosting providers zeker een goede keuze moet kunnen maken, maar is dit nog niet het geval? Dan wil ik hier nog even een bonus dedicated hosting provider benoemen.

GreenGeeks mag namelijk zeker niet ontbreken in deze top 10 dedicated server hosting providers. Deze hosting partij behoort op dit moment namelijk zeker tot beste hosting providers en dat geldt ook op het gebied van dedicated server hosting.

Op dit moment biedt GreenGeeks drie verschillende dedicated hosting pakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen $169 dollar per maand. Hoeveel de dedicated hosting van GreenGeeks voor jou gaat kosten is afhankelijk van het pakket dat jij wilt. Hier krijg jij namelijk nog aardig wat vrijheid om een pakket te kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $169 dollar per maand
 • Bandbreedte van minimaal 10 TB
 • Super snelle servers
 • 99,99% uptime garantie
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

Wat is Dedicated server hosting precies?

Nu we inmiddels alle hosting providers hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet het geval, want er is namelijk nog een hoop informatie die jij moet weten voordat jij de beste dedicated hosting kunt kiezen voor jouw website of webshop. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat dedicated server hosting eigenlijk is?

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er verschillende soorten webhosting als shared hosting, VPS hosting, Cloud hosting en Dedicated hosting. Bij shared hosting staat jouw website of webshop met vele anderen op één server. Dit is een stuk goedkoper, maar je levert flink in op snelheid, omdat de kracht van de server verdeeld moet worden over alle websites. Daarnaast lever je met shared hosting ook flink in op de beveiliging.

Kies je echter voor dedicated hosting? Dan staat jouw website of webshop helemaal alleen op één server. Het voordeel hiervan is een veel stabielere en veiligere server. Zo hoeft de server zijn kracht niet meer te verdelen, maar kan alles gebruikt worden jouw website of webshop. Daarbij zijn deze server ook extreem goed beveiligd en kunnen hackers hier eigenlijk niet in komen.

Het bouwen van een eigen website of het maken van een eigen webshop op een gedeelde server kan problemen veroorzaken. Door de hoeveelheid data en serverbronnen die gebruikt worden. Ook bezoekers pieken kunnen hier een groot gevolg op hebben. Met dedicated hosting sluit jij deze problemen uit, omdat deze servers een stuk sterker zijn. Dedicated is daarom een erg goede keuze voor webhosting!

Voor wie is dedicated server hosting geschikt?

Een andere belangrijke vraag is voor wie dedicated server hosting nu eigenlijk precies bedoeld is. Laten we daarom ook maar eens dieper ingaan op deze vraag.

Een dedicated server hosting pakket is ideaal voor de grotere websites en webshops die grotere aantallen bezoekers per maand ontvangen. Ook wanneer jij grote groepen bezoekers op één bepaald moment verwacht/ontvangt is dedicated hosting een erg goede keuze, omdat deze servers veel stabieler zijn en deze pieken makkelijker aankunnen.

Heb jij nog een kleinere website of webshop? Dan kun je voor dedicated hosting kiezen om het maximale uit jouw website of webshop te halen, maar vaak is dit nog wat onnodig. In dit geval is het beter om te kiezen voor een VPS hosting of Cloud hosting pakket. Deze pakketten leveren erg goede prestaties en zijn daarbij ook nog een stukje betaalbaarder.

Wil je als kleinere website toch wel gebruik maken van dedicated hosting, omdat je direct het maximale uit jouw website wilt halen? Dan is een hosting pakket van SiteGround of Cloud86 een erg goede keuze!

Is er ook betaalbare Dedicated server hosting?

Ja, er zijn genoeg betaalbare versies voor dedicated hosting te vinden. Alleen is het wel belangrijk om hier zelf even goed over na te denken, want dedicated is niet de instap hosting. Echt hele goedkope dedicated hosting zul je daarom echt niet vinden.

Zoals je in de bovenstaande top 10 beste dedicated hosting providers vergelijken hebt kunnen lezen verschillen de prijzen nog wel sterk. Dit is voor een groot deel afhankelijk van het pakket dat jij kiest, maar ook de soort dedicated hosting speelt hier een grote rol. Zo heb je de keuze uit managed en unmanaged dedicated hosting.

Bij managed dedicated hosting worden de servers beheerd, onderhouden en beveiligd door de hosting partij waar jij de server hebt gekocht. Dit is een stuk makkelijker in gebruik, maar de kosten zijn dan wel een stukje hoger.

Unmanaged dedicated hosting is een stukje goedkoper, maar dan moet je wel de volledige server zelf onderhouden, beheren, updaten en beveiligen. Naast dat dit een hoop tijd kost moet je ook over deze kennis beschikken. Unmanaged dedicated server hosting is daarom niet voor iedereen even geschikt. Bij unmanaged dedicated hosting host jij jouw website dus zelf.

Is dedicated server hosting ook geschikt voor WordPress websites?

Ja, dedicated server hosting is zeker geschikt voor WordPress websites en webshops. Veel WordPress websites staan namelijk op goedkope hosting pakketten. Het voordeel hiervan is dat het erg goedkoop is, maar zoals je hebt gelezen heeft het ook een groot aantal nadelen.

Kies je voor dedicated hosting voor jouw WordPress website of webshop? Dan is jouw website of webshop aanzienlijk sneller, veiliger, krijg je betere support en heb je niet te vergeten een hoger uptime percentage. Daarbij is de server die gebruikt wordt ook nog eens een stuk stabieler.

Ben je een beetje thuis in de online marketing en zoekmachine optimalisatie? Dan zul je misschien wel weten dat Google de snelheid van een website of webshop meenemen als ranking factor. Dit betekent hoe sneller jouw website des te meer punten je op dit onderdeel kunt pakken. Dedicated hosting kan daarom dus ook bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google.

Hoe kies jij zelf de beste dedicated server hosting?

Nu jij inmiddels zoveel informatie tot je hebt gekregen op het gebied van dedicated hosting zul jij misschien een beetje de weg kwijt zijn. Want hoe kun jij nu met al deze informatie zelf de beste dedicated server hosting kiezen voor jouw website of webshop? Om jou hierbij te helpen heb zal ik een aantal tips geven die jij kunt gebruiken om zelf de de beste hosting te kiezen.

Om de beste dedicated server hosting provider voor jouw website of webshop te kiezen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder zal ik deze punten benoemen.

 • De serverlocatie
 • Managed of unmanaged hosting
 • Het uptime percentage
 • De schaalbaarheid
 • De kwaliteit van de klantenservice
 • Gratis extra’s zoals domein en SSL certificaat
 

Alle dedicated server hosting providers die ik in deze top 10 heb besproken scoren op deze punten erg goed. Ook heb ik al deze punten bij alle hosting providers genoteerd zodat jij deze makkelijk allemaal met elkaar kunt vergelijken om zo de beste hosting provider te kiezen.

Beste dedicated server hosting prijzen: Wat kost dedicated hosting eigenlijk?

De laatste en belangrijkste vraag die zeker nog beantwoord moet worden in deze blog is wat dedicated server hosting nou precies gaat kosten, want ook de prijzen wil je natuurlijk met elkaar vergelijken om zo de beste dedicated hosting provider te kiezen.

In deze blog heb je gelezen dat dedicated server hosting veruit de beste keuze uit voor hosting. Het is gewoon de snelste en veiligste optie voor jouw website of webshop. Maar zoals je al wel kunt raden brengt dat ook een flink prijskaartje met zich mee, want dedicated hosting is niet de goedkoopste optie.

Hoeveel dedicated server hosting precies gaat kosten is afhankelijk van de provider die jij kiest, het pakket dat jij kiest en of je kiest voor managed of unmanaged dedicated hosting. Kies je voor unmanaged dedicated hosting? Dan beginnen de kosten ongeveer vanaf $60 dollar per maand. Kies je managed dedicated server hosting? Dan beginnen de kosten vanaf zo’n $80 dollar per maand. Deze kunnen vervolgens nog wel flink oplopen afhankelijk van het specifieke pakket dat jij kiest.

Beste-dedicated-hosting-kosten

Conclusie; Beste dedicated server hosting provider in 2023

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze vergelijking voor de beste dedicated server hosting providers is het tijd voor een conclusie, want welke dedicated hosting provider kun jij nu het beste kiezen voor jouw website of webshop?

Ga jij voor het eerst wat doen met dedicated server hosting? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een pakket van SiteGround, Bluehost of Cloud86. Dit zijn namelijk de wat betaalbaardere opties, met genoeg mogelijkheden en een erg goede klantenservice voor als je ergens tegenaan loopt.

Ben jij al bekend met dedicated server hosting en wil je er echt het maximale uit halen? Dan kun je er eventueel voor kiezen om alles in eigen beheer te nemen. In dit geval zijn Bluehost of A2 hosting er interessante keuzes!

Beste Dedicated hosting - Veelgestelde vragen

Wat is dedicated server hosting?

Dedicated server hosting is de snelste, maar ook direct duurste vorm van hosting die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Bij Dedicated hosting krijg jij een eigen servers waarop jouw website draait. Doordat al deze kracht van de server alleen voor jouw website wordt gebruikt is jouw website een heel stuk sneller en veiliger.

Hoe werkt dedicated server hosting?

Hoe dedicated server hosting werkt is afhankelijk van het type hosting dat jij kiest. Zo kun je kiezen voor managed of unmanaged dedicated hosting. Bij managed dedicated hosting regelt de hosting provider alle technische zaken van jouw server. Wanneer je kiest voor unmanaged dedicated hosting moet jij dit allemaal zelf doen. Het nadeel daarvan is dat het wat lastiger is, maar wel een stuk goedkoper.

Voor wie is dedicated server hosting geschikt?

Een dedicated server hosting pakket is ideaal voor de grotere websites en webshops die grotere aantallen bezoekers per maand ontvangen. Ook wanneer jij grote groepen bezoekers op één bepaald moment verwacht/ontvangt is dedicated hosting een erg goede keuze, omdat deze servers veel stabieler zijn en deze pieken makkelijker aankunnen.

Wat kost een dedicated server?

De kosten voor een dedicated server zijn erg afhankelijk van het type dedicated server dat jij nodig hebt en het hosting bedrijf waar jij jouw dedicated server hosting aanschaft. De kosten voor dedicated hosting zullen beginnen vanaf ongeveer €50 euro per maand en kunnen lopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Is er ook goedkope dedicated server hosting?

Ja, er zijn genoeg betaalbare versies voor dedicated hosting te vinden. Op dit moment vind je bijvoorbeeld goedkope dedicated server hosting bij Bluehost.

Is dedicated hosting geschikt voor WordPress?

Ja, dedicated server hosting is zeker geschikt voor WordPress websites en webshops. Veel WordPress websites staan namelijk op goedkope shared hosting pakketten. Het voordeel hiervan is dat het erg goedkoop is, maar zoals je hebt gelezen heeft het ook een groot aantal nadelen.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Kinsta-logo
4.7/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids