Beste Dedicated Server Hosting | Top 10 Providers Voor Jouw Website in 2024

Beste-dedicated-server-hosting
Inhoudsopgave

Heb je op dit moment al een website of webshop die grote hoeveelheden verkeer ontvangt? Dan is het een verstandige keuze om over te stappen op dedicated hosting. In dit artikel ga ik de beste dedicated server hosting providers daarom uitgebreid met elkaar vergelijken!

Zoals je misschien al wel weet is dedicated hosting de snelste en krachtigste vorm van webhosting. Bij dedicated hosting heb je namelijk een eigen server ter beschikking waar alleen jouw website of webshop op staat. Hierdoor is jouw website niet afhankelijk van andere websites op de server en dat zorgt ervoor dat jouw website of webshop een stuk sneller en stabieler presteert.

Dat klinkt allemaal erg mooi, maar dedicated hosting is naast de beste ook direct de duurste hosting. Daarbij is de keuze uit dedicated hosting ook nog eens erg groot. In dit artikel heb ik daarom uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de 10 beste dedicated hosting providers in Nederland!

De beste & snelste dedicated server hosting: Onze top 10 providers voor jouw website

Heb je zelf al wat onderzoek gedaan naar de beste dedicated server hosting providers? Dan zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze uit hosting providers die dedicated hosting aanbieden groot is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen dedicated hosting providers. Het probleem is alleen dat het kiezen van de beste dedicated hosting lastig is. Het wordt namelijk al snel vrij technisch en daarbij verschillen alle hosting pakketten ook nog eens sterk van elkaar.

Het komt erop neer dat dedicated hosting de beste vorm van hosting is, maar dat het erg lastig is om de juiste dedicated hosting provider te kiezen. Ik ga je daarom helpen bij het maken van deze keuze. Ik heb namelijk uitgebreid onderzoek voor je gedaan en de 10 beste dedicated server hosting providers heb ik hieronder op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving met kenmerken, zodat je ze vervolgens zelf met elkaar kunt vergelijken en de beste dedicated server hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste dedicated hosting providers in Nederland:

 1. Mijn.host: de beste dedicated hosting in Nederland
 2. Kinsta: de beste managed dedicated hosting
 3. Bluehost: de beste internationale dedicated hosting
 4. A2 Hosting: de beste goedkope dedicated hosting
 5. GreenGeeks: de beste groene dedicated hosting

1. Mijn.host

Mijn.host-review

De beste dedicated hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel mijn.host. Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de beste hosting providers in Nederland! Naast dat ze erg snel zijn en beschikken over betrouwbare servers zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk. Mijn.host maakt namelijk voor 100% gebruik van hernieuwbare energie.

Een ander groot voordeel van mijn.host is het grote aanbod aan dedicated hosting pakketten. Bij mijn.host heb je namelijk de keuze uit 20 dedicated hosting pakketten. Dit is erg prettig, want zo kun je een pakket kiezen dat volledig aansluit bij je behoeften. Het voordeel daarvan is dat je nooit teveel zal betalen!

Verder is het goed om te weten dat mijn.hot altijd de nieuwste processors gebruikt voor hun servers en dat je de keuze hebt uit SSD of NVMe opslag. Daarbij heb je ook nog de volledige controle over de hoeveelheid RAM, opslagruimte en bandbreedte. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een snelle verbinding en meer dan voldoende resources. De kosten voor dedicated hosting bij mijn.host beginnen vanaf €43,99 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 500GB
 • Bandbreedte: vanaf 150 Mbit/sec
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €43,99 per maand

2. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

De tweede plek in dit artikel met de beste dedicated hosting providers in Nederland is voor Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire hosting provider die zich richt op managed hosting. Op dit moment is Kinsta dan ook een van de beste webhosting providers voor managed WordPress hosting.

Dat Kinsta zo populair is komt onder andere doordat ze gebruik maken van cloud servers op het Google Cloud Platform. Doordat jouw website of webshop op dit platform komt te staan kun je altijd rekenen op de maximale snelheden, de hoogste betrouwbaarheid en meer dan voldoende resources. Wat het nog eens extra fijn maakt is dat Kinsta wereldwijd over meer dan 24 datacenters beschikt. Jouw website of webshop staat dus altijd op een server die de snelste laadtijden kan garanderen.

Hoewel Kinsta beschikt over managed WordPress hosting is het mogelijk om over te stappen op een dedicated server. Wat het alleen wat lastiger maakt is dat Kinsta hier zelf geen vaste prijzen voor noemt. De kosten voor een dedicated hosting server bij Kinsta zijn namelijk afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte en bandbreedte die je nodig gaat hebben. Samenvattend is Kinsta een ideale hosting provider wanneer je zoekt naar een betrouwbare en snelle dedicated server.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 10GB
 • Bandbreedte: voor 25.000 bezoekers per maand
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $24(€22,-) per maand

3. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

De derde hosting provider die ook zeker een plekje verdient in dit artikel met de beste dedicated server hosting providers is Bluehost. Bluehost is namelijk een super populaire hosting provider die al sinds 2003 actief is. Sinds enkele jaren wordt Bluehost zelfs door WordPress aangeraden als een van de beste WordPres hosting providers. Dit laat dus goed zien dat je met Bluehost een uitstekende keuze maakt!

Kies je voor de dedicated hosting van Bluehost? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is het instappakket voor dedicated hosting. Met dit pakket krijg je 4 cores met 8 threads, een Intel Xeon-D processor, 8GB RAM, 1TB HDD opslagruimte en geen limiet op de hoeveelheid bandbreedte. Is dit niet voldoende voor jouw website of webshop? Dan is het mogelijk om te upgraden naar een uitgebreider pakket.

Wanneer je kiest voor een dedicated hosting pakket van Bluehost dan kun je 24/7 terecht bij de klantenservice met vragen of problemen. Verder krijg je toegang tot het verbeterde cPanel waardoor je alles erg eenvoudig kunt beheren. De kosten voor een dedicated hosting pakket van Bluehost beginnen vanaf €81,91 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 1 TB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €81,91 per maand

4. A2 Hosting

A2-hosting-review

Een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste dedicated hosting providers is A2 Hosting. A2 Hosting is voor velen nog een relatief onbekende hosting provider, maar de laatste jaren zijn ze enorm hard gegroeid. Een voordeel van A2 Hosting is dat ze net als Hostinger over een groot aantal verschillende soorten hosting beschikken, waaronder dedicated hosting.

Een bijkomend voordeel van A2 Hosting is dat je zowel de keuze hebt uit managed als unmanaged dedicated hosting. Het verschil hiertussen is dat het beheer van een managed dedicated server bij de hosting provider blijft liggen. Kies je voor unmanaged dedicated hosting? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer van de server. Unmanaged dedicated is dan ook goedkoper, maar je bent wel verantwoordelijk voor het beheer van de server.

Voor zowel de managed als unmanaged dedicated hosting van A2 hosting heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Ook hier kun je dus weer een pakket kiezen dat het beste aansluit bij je behoeften. De kosten voor dedicated hosting bij A2 Hosting beginnen vanaf $79,99 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 2 TB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $79,99 per maand

5. GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

De vijfde plek in dit artikel met de beste dedicated server hosting providers is voor GreenGeeks. GreenGeeks is namelijk een super populaire hosting provider, omdat ze milieuvriendelijke webhosting leveren. Alles wat ze via de server uitstoten wordt gecompenseerd en dat is wel zo netjes, want het continu aan hebben van servers heeft nou eenmaal invloed op het milieu.

Wanneer je kiest voor de dedicated hosting van GreenGeeks dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket komt met een Intel Atom 330 dual-core processor, 2 GB RAM, 500GB opslagruimte en 5 IP adressen. Is dit niet voldoende voor jouw website of webshop? Dan zijn er ook nog drie grotere pakketten die meer resources geven.

Bij GreenGeeks zijn een hoop dingen standaard inbegrepen wanneer je een dedicated server afneemt. Zo krijg je standaard beveiliging tegen DDoS aanvallen, worden de servers 24/7 gemonitord, ben je verzekerd van een 99,90% uptime en is de klantenservice 24/7 bereikbaar bij vragen en/of problemen. De kosten voor dedicated hosting van GreenGeeks beginnen vanaf $169 dollar per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 500 GB
 • Bandbreedte: minimaal 10 TB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: $169 dollar per maand

6. SiteGround

SiteGround-review

De zesde plek in dit artikel met de beste dedicated hosting providers is voor SiteGround. SiteGround is namelijk een erg grote internationale hosting provider die net als Bluehost wordt aangeraden door WordPress zelf. De reden hiervoor is de hoge snelheden, hoge betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel SiteGround niet beschikt over dedicated hosting beschikken ze wel over cloud hosting. Voor de meeste websites en webshops is dit een uitstekende oplossing, omdat je met een dedicated server alsnog afhankelijk bent van één server. Heb je een dedicated server en heeft die problemen? Dan raakt jouw website of webshop alsnog offline en is hij niet bereikbaar voor bezoekers.

Kies je voor een cloud hosting pakket van SiteGround? Dan heb je eigenlijk een eigen server in de cloud. Het voordeel hiervan is dat je alsnog dedicated resources hebt waardoor je niet afhankelijk bent van andere websites en webshops. Mochten er problemen zijn met de cloud server? Dan schakelt jouw website of webshop automatisch over op een andere cloud server waardoor jouw website minder risico loopt op downtime.

Lijkt de cloud hosting van SiteGround je interessant? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten waarvan de prijzen beginnen vanaf €80,00 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 40 GB
 • Bandbreedte: minimaal 5 TB
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €80,00 per maand

7. HostGator

Beste-dedicated-hosting-vergelijken-hostgator

HostGator is een andere hosting provider die ik zeker besproken wil hebben in dit artikel met de beste dedicated server hosting. De afgelopen jaren is HostGator namelijk hard gegroeid en hebben ze een hoop nieuwe klanten weten binnen te halen. HostGator is dan ook een erg interessante hosting provider wanneer je zoekt naar dedicated hosting.

Wanneer je kiest voor de dedicated hosting van HostGator dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Deze pakketten zijn eigenlijk vrij vergelijkbaar met die van Bluehost. Het goedkoopste dedicated hosting pakket van HostGator geeft je namelijk 4 cores met 8 threads, een Intel Xeon-D CPU, 8 GB RAM, 1 TB HDD en een ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte. Heb je meer nodig? Dan zijn er ook nog twee andere pakketten waarmee je meer resources tot je beschikking hebt.

Kies je voor een dedicated server hosting pakket van HostGator? Dan is het goed om te weten dat je de volledige controle over de server hebt en dat er een hoop is inbegrepen. Zo is DDoS beveiliging standaard, krijg je een firewall die is gebaseerd op het IP-adres, worden er automatisch backups gemaakt en kun je 24/7 bij de klantenservice terecht met vragen of problemen. De kosten voor dedicated hosting van HostGator beginnen vanaf $89,98 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 1 TB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $89,98 per maand

8. InMotion

InMotion-dedicated-server-hosting

Naast HostGator is ook InMotion een erg interessante optie wanneer je zoekt naar een goede dedicated hosting provider. Dit is dan ook de reden dat InMotion een mooie achtste plek heeft in dit artikel met de beste dedicated hosting providers.

Wanneer je kiest voor de dedicated hosting van InMotion dan heb je net als bij A2 Hosting de keuze uit managed en unmanaged dedicated hosting. Je kunt dus bij InMotion terecht wanneer je het beheer volledig zelf wilt doen, maar ook wanneer je het beheer door InMotion wilt laten uitvoeren. Voor beide vormen van dedicated hosting heb je bij InMotion de keuze uit 4 verschillende pakketten.

Tussen de managed en unmanaged dedicated server pakketten zitten geen verschillen op het gebied van resources. Je bent dus helemaal vrij om zelf een pakket te kiezen dat aansluit bij je behoeften. Voor het goedkoopste pakket geldt dat je 16 GB RAM, 1 TB SSD, en een Intel Xeon E3-1246 V3 ter beschikking hebt. Verder heb je een bandbreedte die onbeperkt is met 1 Gbps per seconde. De kosten voor een dedicated hosting pakket van InMotion beginnen vanaf $69,99 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 1 TB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $69,99 per maand

9. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

De negende plek in dit lijstje met de beste dedicated server hosting is voor DreamHost. DreamHost is namelijk een erg populaire internationale hosting provider met een groot aanbod soorten hosting. Dit is dan ook de reden dat ze al enkele jaren worden aangeraden door onder andere WordPress als goede webhosting provider.

Een voordeel van de dedicated hosting van DreamHost ten opzichte van de andere in dit lijstje is dat je de server volledig zelf kunt samenstellen. Zo kun je kiezen of je een Intel Xeon 4-core of Intel Xeon 12-core wilt. Vervolgens kun je aangeven of je 240 GB SSD, 1 TB HDD of 2 TB HDD wilt. Daarna kun je nog aangeven of je 4, 8, 16, 32 of 64 GB RAM wilt gebruiken. Op basis van de samenstelling rolt er vervolgens een prijs uit.

Kies je voor een dedicated server van DreamHost? Dan zijn ook hier een hoop extra dingen inbegrepen. Zo krijg je bijvoorbeeld een 100% uptime garantie, DDoS beveiliging, server monitoring en 24/7 ondersteuning bij vragen en/of problemen. Met de dedicated hosting van DreamHost maak je dan ook een erg goede keuze.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 240 GB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 100%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $149,99 per maand

Beste & snelste dedicated server hosting bonus: Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Inmiddels hebben we de 9 beste dedicated hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je uit al deze hosting providers zeker een goede keuze kunt maken voor jouw website of webshop.

Heb je nog niet het geval dat je de beste dedicated server hebt gevonden? Dan is er nog één hosting provider die ik met je wil delen. Het gaat in dit geval om Cloud86. Cloud86 is net als mijn.host een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Hoewel Cloud86 niet beschikt over dedicated hosting, beschikken ze wel over VPS hosting. Dit is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de cloud hosting van SiteGround. Je krijgt namelijk een eigen virtuele server waar je eigen resources ter beschikking hebt, zodat je niet afhankelijk bent van andere websites op de server. Een voordeel van de VPS hosting van Cloud86 is ook nog eens dat je alles volledig naar eigen wens kunt samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een extra vCPU core toevoegen, 1 GB RAM toevoegen en ga zo maar door.

Samenvattend is Cloud86 een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar snelle en betrouwbare hosting voor jouw website of webshop. De kosten voor een VPS hostingpakket van Cloud86 beginnen vanaf €169,95 per maand.

Voordelen:

 • Schijfruimte: vanaf 50 GB
 • Bandbreedte: onbeperkt
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €169,95 per maand

Wat is dedicated server hosting precies?

Nu we inmiddels de beste dedicated hosting providers hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van dit artikel zijn gekomen. Helaas is dat nog niet helemaal het geval, want er is nog een hoop informatie die je moet weten, voordat je de beste dedicated server hosting provider kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat dedicated server hosting precies is.

Zoals je waarschijnlijk al wel weet zijn er verschillende soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan shared hosting, VPS hosting, cloud hosting en dedicated hosting. De goedkoopste vorm van hosting is shared hosting en daarbij komt jouw website samen met andere websites op één server te staan. Dit is dus goedkoop, maar je levert flink in op snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. De kracht van de server moet namelijk verdeeld worden over alle websites op de server.

Kies je voor dedicated hosting? Dan heb je exact het tegenovergestelde. Bij dedicated hosting krijg je namelijk een eigen server voor alleen jouw website of webshop. Het voordeel hiervan is dat alle kracht van de server naar jouw website gaat. Daarbij ben je ook niet afhankelijk van hoe andere websites op de server zijn beveiligd etc. Een dedicated server is een stuk duurder dan een shared hosting server, maar geeft je er ook een hele hoop voor terug.

Voor wie is dedicated server hosting geschikt?

Zoals ik net vertelde is dedicated server hosting een stuk duurder dan de standaard shared hosting. Een belangrijke vraag die ik dan ook wil beantwoorden is voor wie dedicated hosting nu eigenlijk precies bedoelt is.

Eigenlijk is een dedicated server hosting pakket met name geschikt voor grotere websites en webshops die al grote hoeveelheden bezoekers ontvangen. En dan ook nog specifiek op websites en webshops die vaak piekverkeer verwachten. Dit betekent dat een website of webshop veel bezoekers krijgt op hetzelfde moment. Een dedicated server kan dit soort pieken zonder problemen aan, doordat de server maar voor één website of webshop hoeft te werken.

Heb je nog een kleinere website of webshop? Dan kun je voor dedicated hosting kiezen om het maximale uit jouw website of webshop te halen, maar vaak is dit nog niet nodig. In dit geval is het beter om te kiezen voor een VPS hosting of Cloud hosting pakket. Deze pakketten leveren namelijk erg goede prestaties en zijn daarbij ook nog een stukje betaalbaarder.

Wil je als kleinere website toch wel gebruik maken van dedicated hosting, omdat je direct het maximale uit jouw website of webshop wilt halen? Dan raad ik je aan om te kijken naar een dedicated hosting pakket van mijn.host of Kinsta.

Is er ook betaalbare dedicated server hosting?

Ja, er zijn genoeg betaalbare opties voor dedicated hosting te vinden. Het is hierbij alleen wel belangrijk om zelf even goed onderzoek te doen. Dedicated hosting is namelijk geen instap webhosting. Echt hele goedkope dedicated hosting zal je dan ook niet vinden.

Zoals je in deze dedicated webhosting vergelijking hebt gelezen verschillen de prijzen sterk per hosting provider. Dit komt voor een groot deel door de eigenschappen van het hostingpakket, maar ook het soort dedicated hosting speelt een belangrijke rol. Je hebt namelijk de keuze voor zowel managed als unmanaged dedicated hosting.

Unmanaged dedicated hosting is een stuk goedkoper, maar je moet hiervoor wel technisch aangelegd zijn. Bij unmanaged hosting ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor het beheer van de server. Dit is natuurlijk geen probleem wanneer je technisch bent aangelegd, maar wanneer je dat niet bent kan dit flinke problemen veroorzaken.

Wanneer je niet technisch bent aangelegd kun je het beste kiezen voor managed dedicated hosting. Bij managed dedicated hosting worden de servers namelijk beheerd, onderhouden en beveiligd door de hosting provider zelf. Dit is een stuk prettiger, omdat je bij problemen altijd contact kunt opnemen met je hosting provider. Vervolgens kunnen zij het probleem voor je oplossen of een oplossing geven.

Is dedicated server hosting ook geschikt voor WordPress websites?

Ja, dedicated server hosting is zeker geschikt voor WordPress websites en webshops. Veel WordPress websites staan namelijk op goedkope hosting pakketten. Het voordeel hiervan is dat het erg goedkoop is, maar zoals je hebt gelezen heeft het ook een groot aantal nadelen.

Kies je voor dedicated hosting voor jouw WordPress website of webshop? Dan is jouw website of webshop aanzienlijk sneller, veiliger, krijg je betere ondersteuning en heb je niet te vergeten een hogere uptime. Daarbij is de server die gebruikt wordt ook nog eens een stuk stabieler.

Ben je een beetje thuis in de wereld van de online marketing en zoekmachineoptimalisatie? Dan zal je misschien wel weten dat Google de snelheid van een website of webshop meeneemt als ranking factor. Dit betekent hoe sneller jouw website is, des te meer punten je op dit onderdeel behaalt. Dit kan vervolgens weer zorgen voor een betere vindbaarheid in de zoekresultaten. Dedicated hosting kan dus ook bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website of webshop in zoekmachines als Google.

Hoe kies je zelf de beste dedicated server hosting?

Inmiddels heb je zoveel informatie tot je gekregen op het gebied van dedicated server hosting dat je misschien een beetje de weg kwijt bent. Want hoe kun je nu met al deze informatie zelf de beste dedicated server hosting kiezen voor jouw website of webshop? Om jou hierbij te helpen heb ik nog een aantal tips die je kunt gebruiken om zelf de beste hosting te kiezen.

Om de beste dedicated server hosting provider voor jouw website of webshop te kiezen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder zal ik deze punten benoemen.

 1. De serverlocatie
 2. Managed of unmanaged hosting
 3. Het uptime percentage
 4. De schaalbaarheid
 5. De kwaliteit van de klantenservice
 6. Gratis extra’s zoals domein, SSL certificaat of verhuisservice

Deze punten heb ik zelf ook meegenomen in het onderzoek naar de beste dedicated hosting providers. Alle hosting providers in dit artikel scoren dan ook erg goed op bovenstaande punten. Ga je zelf nog verder op zoek naar andere dedicated hosting providers? Dan is het belangrijk om bovenstaande punten mee te nemen in je onderzoek.

Beste dedicated server hosting prijzen: Wat kost dedicated hosting eigenlijk?

Inmiddels hebben we de 10 beste dedicated hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je de beste hosting provider voor jouw website of webshop kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die ik wil beantwoorden, want wat kost dedicated hosting nu precies?

Zoals ik al eerder aangaf in dit artikel zijn de kosten voor dedicated hosting erg afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Als eerst moet je namelijk kiezen tussen managed of unmanaged dedicated hosting. Vervolgens moet je nog kiezen wat voor processor je wilt, hoeveel opslag je nodig hebt en hoeveel dataverkeer je nodig verwacht te hebben. Al deze factoren hebben een grote invloed op de kosten.

Hoeveel dedicated webhosting gaat kosten is voor mij dan ook erg lastig te zeggen. Natuurlijk kan ik je wel een inschatting geven. Kies je voor unmanaged dedicated hosting? Dan beginnen de kosten vanaf ongeveer €50,00 per maand. Kies je voor managed dedicated hosting? Dan beginnen de kosten vanaf ongeveer €70,00 per maand.

Beste-dedicated-hosting-kosten

Conclusie: Wat is de beste dedicated server hosting provider in Nederland?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze dedicated hosting vergelijking is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste dedicated server voor jouw website of webshop?

Als je mij vraagt welke dedicated hosting provider ik zou aanraden dan is dat zonder enige twijfel mijn.host. Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die beschikt over dedicated hosting voor letterlijk elk niveau en elk budget. Zelf als je voor het eerst met dedicated hosting aan de slag wilt zit je hier goed!

Heb je dedicated hosting nodig voor een internationale website of webshop? Dan is het belangrijk om voor een hosting provider te kiezen met meerdere datacenters en server locaties. In dit geval raad ik je aan om naar Kinsta of Bluehost te kijken.

Beste dedicated hosting - Veelgestelde vragen

Wat is dedicated server hosting?

Dedicated server hosting is de snelste, maar ook direct duurste vorm van hosting die je voor een website of webshop kunt gebruiken. Bij Dedicated hosting krijg je namelijk een eigen server waarop alleen jouw website of webshop draait. Doordat alle kracht van deze server alleen voor jouw website gebruikt hoeft te worden, is jouw website sneller, veiliger en betrouwbaarder.

Hoe werkt dedicated server hosting?

Hoe dedicated server hosting werkt is afhankelijk van het type dedicated hosting dat je kiest. Je kunt namelijk kiezen voor zowel managed als unmanaged dedicated hosting. Bij managed dedicated hosting regelt de hosting provider alle technische zaken van jouw server. Kies je voor unmanaged dedicated hosting? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het technische beheer van de server.

Voor wie is dedicated server hosting geschikt?

Een dedicated server is ideaal voor de grotere websites en webshops die grote aantallen bezoekers per dag ontvangen. Ook voor websites en webshops die veel piekverkeer ontvangen of verwachten is dedicated hosting de beste keuze. Dedicated servers zijn namelijk een stuk stabieler en kunnen deze pieken makkelijker aan.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-mijn.host
4.7/5

Vanaf €43,99 per maand

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids