Beste WordPress Themes | De 11 Beste WordPress Thema’s in 2021

Samenvatting: Het vinden van het beste wordpress thema is lastig en daarom zet ik in deze blog de beste thema’s voor jou op een rijtje. De meest uitgebreide, snelste en makkelijkste optie is Divi. Dit is namelijk een totaal pakket waarmee je echt alle kanten op kunt. Daarnaast heb je er geen technische kennis voor nodig, is het makkelijk in gebruik, krijg je toegang tot meer dan 1.000 templates en is Divi goed geoptimaliseerd voor Google. Gevonden worden in Google & bezoekers krijgen is dus niet lastig met Divi!

Al overtuigd? Via de gele knop kun je Divi aanschaffen met tijdelijk maar liefst 20% korting! Past Divi niet bij jou? Dan raad ik je zeker aan om deze blog te lezen, want we bespreken hier de beste wordpress themes van 2020!

WordPress kent zoveel verschillende thema’s dat het erg lastig is om de beste wordpress themes te kiezen. Het is dan ook niet gek dat je als ondernemer of hobbyist geen idee hebt waar je op moet letten bij het kiezen van een wordpress thema. 

Een wordpress theme valt te vergelijken met de bodem van een huis. Als de bodem verzakt zakt het ook is elkaar of stort het zelfs helemaal in. Dit geldt ook voor wordpress thema’s. Een thema vormt namelijk de basis van een website. Wanneer dit thema niet goed is, is het mogelijk dat jouw website kuren gaat vertonen of helemaal niet meer bereikbaar is.

In dit artikel zullen wij jou daarom helpen bij de zoektocht naar het beste wordpress thema voor jouw. We zullen beginnen met een aantal tips om op te letten bij het kiezen van een thema en daarna hebben we een opsomming gemaakt van de 9 beste wordpress themes in 2020! Laten we daarom maar snel beginnen.

Dit zijn de 11 beste wordpress themes van 2020(Bonus)

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste wordpress themes kunnen we gaan kijken naar het beste theme voor jouw website. We gaan hieronder daarom nu de 12 beste wordpress themes van 2020 behandelen. We hebben de thema’s gerangschikt op basis van gebruiksvriendelijkheid, snelheid, zoekmachine vriendelijkheid, de klantenservice en als laatste de prijs. Laten we daarom snel beginnen met het behandelen van de beste wordpress themes.

1. Divi

Divi-wordpress

Divi van Elegant Themes is zonder twijfel een van de beste wordpress themes die jij kunt gebruiken bij het bouwen van een website. Het thema is gebouwd door Elegant Themes dat al meerdere jaren actief in deze markt. Naast alleen het thema beschikt Divi ook over de beste page builder waardoor je zonder kennis van code volledige websites kunt maken. 

Divi is een enorm populair systeem, omdat ze hier echt snappen wat webbouwers nodig hebben. Het hebben van een snelle en zoekmachine vriendelijke website staat voor hun veruit op een. Daarnaast maken ze het toegankelijk voor iedereen om een website te bouwen met hun eigen page builder. Om het nog makkelijk te maken hebben ze zelfs meer dan 110 demo websites en 880 pagina templates. Deze templates zijn volledig naar jouw smaak te maken met de divi page builder. Divi biedt demo websites voor letterlijk elk type website waardoor iedereen zich volledig uit kan leven met dit thema.

Een groot voordeel van Divi is dat ze veel verder gaan dan hun concurrenten. De snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een website is volgens hen pas de basis. Door een goede snelheid en vindbaarheid krijg je maar bezoekers op jouw website, maar hoe maak je deze bezoekers klant? Divi heeft een heel team zitten om dit te onderzoeken en hier bepaalde tools voor aan te brengen in Divi zelf. Zo hebben ze nu de mogelijkheid tot split-testing wat we nog bij geen ander thema hebben gezien. Ook bevat dit thema een popup builder en plugins voor sliders en formulieren.

Op het moment heeft Divi meer dan 700.000 gebruikers die erg positief zijn over het thema, de functionaliteiten en de support. Met dit wordpress theme zit je daarom zeker goed en kun je de komende jaren zonder problemen vooruit.

Wanneer we de prijs kwaliteitverhouding gaan bekijken is het niet gek dat Divi met hun thema strak bovenaan aan. Je krijgt namelijk zoveel functionaliteiten, alles werkt zoals het moet werken, een bijzonder goede klantenservice en je kunt met dit thema daadwerkelijk echte de grootste resultaten gaan halen. Op het moment kost Divi $89 dollar per jaar wat wij er zeker voor over zouden hebben!

2. Elementor Pro

elementor

Op nummer twee staat Elementor Pro. Ook Elementor is eigenlijk een page builder, maar ze hebben ook een eigen wordpress thema. Dit thema is op het moment een van de beste thema’s op de markt en het is ook nog eens gratis. Wat we hier wel bij moeten zeggen is dat je aan dit thema zelf weinig hebt. Het thema is namelijk helemaal kaal waardoor je met de page builder alle vrijheid krijgt en je de maximale prestaties uit jouw website kunt halen.

Elementor Pro is na Divi zeker de beste keuze als thema om jouw website mee te gaan bouwen. Ze hebben namelijk een erg beginners vriendelijk systeem. Wij durven zelfs te zeggen dat jouw oma nog een website met deze page builder zou kunnen maken. Volgens mij zijn velen het met mij eens, want Elementor heeft op het moment meer dan 5.000.000 gebruikers. De page builder werkt zo makkelijk en je hebt geen kennis van code nodig. Je kunt letterlijk een volledige geautomatiseerde website bouwen met Elementor Pro zonder ook maar één regel code te schrijven. Hier ligt dan ook zeker de kracht van dit thema.

Naast de gebruiksvriendelijkheid van de page builder heeft ook Elementor een groot assortiment aan WordPress website templates. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en volledig te customizen met de page builder. Wij hebben deze page builder zelf uitgebreid getest en hebben hiermee bizarre resultaten behaald. Nog een mooi voordeel is dat je met deze page builder jouw website al binnen één uur live kunt hebben staat!

Verder hebben ze bij Elementor Pro ook gedacht aan de conversie van jouw website. Je wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers klant maken. Om dit te realiseren zijn pop ups een erg goede toevoegingen. Je kunt deze pop ups zelf bouwen of gebruik maken het grote assortiment aan popup templates waar je gratis toegang tot krijgt met Elementor Pro. 

De prijs van Elementor Pro is erg goed. Het goedkoopste pakket kost $49 dollar per jaar. Met deze licentie krijg je toegang tot alle functionaliteiten van Elementor Pro, de popup builder, woocommerce builder, updates en een van de beste support afdelingen die wij ooit hebben gezien! Mocht je meer websites willen bouwen dan heeft Elementor ook nog een licentie voor 3 of 1,000 websites.

3. TheGem

TheGem

Op de derde plek staat het TheGem wordpress theme. Dit is een multifunctioneel wordpress thema waar je alle soorten websites mee kunt maken. Zo hebben ze meer dan 400 demo websites variërend van blogs tot webshops en van one pagers tot bedrijfswebsites. Je kunt echt alles bouwen met dit thema en dat is ook een van de reden waarom dit thema zo gigantisch populair is. 

Het TheGem wordpress theme is ontwikkeld door CodexThemes dat al langere tijd actief is met het bouwen van wordpress thema’s en plugins. Ze van hun TheGem theme erg snel een groot succes kun maken. Ze hebben op ThemeForest zelfs een elite auteur label wat betekent dat ze meer dan $2 miljoen dollar aan omzet hebben gedraaid. Dat zijn meer dan 47.000 gebruikers! Uit de reviews van al deze gebruikers scoort TheGem maar liefst 4.83 van de 5 sterren. Dit zijn beoordelingen die je niet vaak ziet bij wordpress thema’s. Daarnaast staat TheGem ook in de top 10 van beste klantenservices op ThemeForest. Met dit thema weet je dus zeker dat je een goede keus hebt gemaakt.

TheGem beschikt zelf niet over een eigen page builder, maar ze hebben wel een erg goede koppeling met de WPBakery page builder. Deze page builder kost normaal $64 dollar en krijg je gratis wanneer je dit thema gaat gebruiken. Ook voor deze page builder geldt dat je geen kennis van code nodig hebt en je binnen een mum van tijd jouw website live hebt staan. Om het nog beter te maken krijg je ook toegang tot Slider Revolution en LayerSlider 6. Deze plugins hebben normaal een prijs van $37, maar zijn gratis als je een TheGem gebruiker bent. Je kunt Slider Revolution gebruiken om sliders toe te voegen aan jouw website wat erg professioneel oogt en LayerSlider voor het toevoegen van pop ups aan jouw website. 

Daarnaast is dit wordpress thema 100% compatibel met andere wordpress plugins. Het hema heeft onder andere erg goede koppelingen met Yoast SEO, Contact Forms 7, WooCommerce, W3 Total Cache, MailChimp voor e-mailmarketing en Jetpack om jouw website zo veilig mogelijk te houden.

Op het moment kost TheGem $59 dollar wat niet veel is wanneer we het gaan vergelijken met andere thema’s van ThemeForest. Ondanks dat dit thema niet zijn eigen page builder heeft werkt het allemaal erg soepel en makkelijk via de WPBakery page builder. Onthoudt ook dat TheGem een van de beste support teams heeft van alle bedrijven op ThemeForest. Concluderend is TheGem een zeer geschikt wordpress theme!

4. Avada

Avada

Wij wisten zelf niet zo goed of we Avada of plek drie of vier moeten plaatsen, omdat het thema erg gelijk op gaat met TheGem wordpress theme. Laten we het daarom maar houden op een gedeelde derde plaats.

Het Avada wordpress theme is razend populair en is al 6 jaar op rij het best verkochte wordpress theme op ThemeForest. Daarnaast hebben ze in deze 6 jaar meer dan 600.000 nieuwe gebruikers weten te krijgen. De beoordelingen van dit thema zijn ook erg goed. Avada scoort namelijk 4.76 van de 5 sterren op basis van 23.356 reviews. Als we naar deze resultaten kijken kunnen we wel zeggen dat ze bij Avada een aantal unieke functionaliteiten hebben die erg concurrerend zijn.

Wanneer je met Avada gaat werken heb je de volledige controle met de Avada page builder. Deze page builder is speciaal gebouwd voor Avada waardoor alles enorm soepel werkt en je kunt doen wat je wilt. Zo kun je de header & footer volledig aanpassen wat bij veel thema’s niet kan, kun je zelf 404 pagina’s bouwen, kun je templates maken voor berichten, archieven, productpagina’s en portfolio pagina’s. Door deze templates te maken hoef je maar eenmalig een bepaalde pagina te maken waar vervolgens elk type bericht of portfolio gebruik van kan maken.

Naast alle functionaliteiten heeft Avada meer dan 67 demo websites. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en volledig aan te passen naar jouw wensen. Avada heeft echt demo websites voor alles. Zo hebben ze demo’s voor restaurant websites, makelaars websites, online cursussen, fotografie websites, schoonmakers, fitness, restaurant, taxi, clubs, crypto, seo, spa’s en ga zo nog maar even door. Je kunt er echt voor alles terecht.  

Het Avada wordpress theme is gigantisch uitgebreid wordpress thema met een tal van opties. Voor de eenmalige prijs van $60 dollar zouden wij dit thema zeker niet laten liggen. Het enige nadeel dat wij bij dit thema hebben gevonden is dat de page builder niet zo uitgebreid is als Divi en Elementor, maar voor de rest is het thema echt top!

5. BeTheme

BeTheme

Avada wordt gevolgd door BeTheme. Ook het BeTheme is namelijk een grote speler op de wordpress thema markt. Zo heeft het thema meer dan 200.000 gebruikers en scoort het 4.82 van de 5 sterren op basis van 5.954 reviews.

BeTheme valt ook onder de categorie multifunctioneel, omdat je ook met dit wordpress thema alle kanten op kunt gaan. Om dit te laten zien heeft BeTheme meer dan 500 demo websites die je met één klik op de knop kunt importeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanpassen van de inhoud. Het BeTheme biedt onder andere thema’s voor scholen, cultuur, auto’s, fotografie, agency’s, fashion, blogs, sport, vakanties, restaurants en andere ondernemingen.

Muffingroup heeft het met hun BeTheme wordpress theme erg makkelijk gemaakt voor de gebruikers. Ze beschikken namelijk over een eigen page builder, genaamd the muffin builder. Deze werkt erg goed en is op maat gemaakt voor dit thema, maar mocht je nou een andere page builder willen gebruiken dan kan dat ook. Het BeTheme is namelijk 100% compatibel met WPBakery en Elementor.

Een mooie toevoeging aan het BeTheme is dat je voor $118 dollar aan gratis wordpress plugins ontvangt. De eerste plugin is WPBakery die normaal een prijs heeft van $64 dollar. Ook krijg je nog toegang tot Slider Revolution die normaal $29 dollar kost en Layer Slider met een prijs van $25 dollar. Het is dus zeker geen slechte keuze om voor het BeTheme te kiezen.

De klantenservice van het BeTheme is erg goed. Je kunt ze op ieder moment bereiken en ze doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Naast de klantenservice is er over het BeTheme erg veel informatie op Youtube te vinden waardoor je nog sneller een probleem kunt oplossen. Zelf zijn wij daarom een groot van dit soort populaire wordpress themes. Het BeTheme heeft daarom zeker een verdiende plek in deze lijst met de beste wordpress themes van 2020!

6. Enfold

Enfold

Ook het Enfold wordpress theme is een erg goede keuze. Dit is een van de enige thema’s dat niet als grote doel het design had. Voor hun was het namelijk veel belangrijker dat een website bezoekersvriendelijk is. Dit wil zeggen dat de bezoeker duidelijk ziet wat hij op de website kan verwachten en waar hij moet zijn voor bepaalde informatie. 

Enfold heeft op het moment meer dan 210.000 gebruikers en scoort 4.82 van de 5 sterren op basis van 9.988 reviews. Dit is erg goed wat betekent dat het thema erg positief wordt ontvangen door de gebruikers en ook door ons. Wij hebben dit thema voor verschillende projecten gebruikt. Zoals we net al zeiden is dit thema niet zo schreeuwend als de bovenstaande, maar juist rustig en clean waardoor het voor iedereen duidelijk is. Er zijn namelijk bedrijven die een strakke website nodig hebben en niet op allemaal poespas zitten te wachten. Voor deze mensen is dit thema ideaal.

Het Enfold wordpress theme beschikt net als veel andere wordpress thema’s over hun eigen page builder. Deze page builder werkt erg fijn en werkt goed. Doordat de page builder is gebouwd door hetzelfde team als het thema werkt alles vlekkeloos samen. Ook voor deze page builder heb je geen programmeerkennis nodig wat het bouwen van een website met Enfold voor iedereen mogelijk maakt.

7. Soledad

Soledad-theme

Soledad is zeker een van de beste wordpress themes dat jij kunt gebruiken voor jouw website. Dit thema is multifunctioneel wat betekent dat je het voor alle soorten websites en ondernemingen kunt gebruiken. Dit laten ze onder andere zien met de demo websites, want Soledad beschikt over meer dan 6.886 demo websites & templates.

Er is dus echt voor alle soorten websites wel een geschikte demo te vinden. Zo hebben ze op dit moment demo websites voor bloggers, fotografen, magazines, nieuws websites, bezorgdiensten, wasstraten, sportscholen & personal trainers, kappers, stylisten, online marketing bureau’s, bouwbedrijven, advocaten, tandartsen, freelancers en ga zo maar door. Je kunt met dit thema echt alle kanten op.

Soledad is volledig compatibel met Elementor, Visual Composer & WPBakery. Deze page builders zorgen ervoor dat je erg snel en makkelijk een website kunt bouwen, maar nog belangrijker is dat je geen technische kennis nodig hebt om hiermee te werken! Heb je liever een webshop? Dan kan dat, want Soledad heeft ook erg goede koppelingen met WooCommerce. Ook voor de webshops zijn er genoeg demo’s en templates te vinden. Het Soledad theme mag dus zeker niet ontbreken in de lijst met de beste wordpress themes van 2020.

8. Jupiter Theme

Jupiter-theme-woocommerce

Het Jupiter wordpress theme is een thema dat uitermate geschikt is voor het bouwen van een website. Dit thema is namelijk erg snel en licht waardoor je erg goed kunt scoren in Google. Daarnaast is dit thema gebouwd voor de Elementor page builder. Je kunt dit thema daarom erg makkelijk uitbreiden of aanpassen. Helemaal top!

Op dit moment heeft het Jupiter Theme meer dan 139.000 gebruikers. En scoort het 4.71 van de 5 sterren op basis van 5.311 reviews. We kunnen daarom wel stellen dat het Jupiter theme een verdiende plek heeft in de lijst van de beste wordpress themes voor 2020.

Wanneer jij Jupiter gaat gebruiken krijg je ook toegang tot meer dan 300 demo websites. Deze demo’s zijn met één druk op te knop te importeren. Vervolgens zijn ze helemaal naar jouw wens te maken met de Elementor page builder. Doordat het Jupiter Theme multifunctioneel is heeft dit thema ook voor alle soorten ondernemingen demo websites en templates! Wij raden je daarom zeker aan om deze even te bekijken.

9. X Theme

X-theme

Het X Theme zal voor velen een erg goed thema zijn. Dit thema is namelijk niet duur en biedt toch erg veel mogelijkheden. Op het moment heeft dit thema meer dan 212.000 gebruikers en scoort het 4.76 van de 5 sterren op basis van 6.593 reviews. Voor een prijs van $29 dollar is dat echt heel goed. Daarnaast heeft het X Theme ook nog eens het label elite auteur wat ze erg betrouwbaar maakt!

X Theme werkt met hun eigen page builder genaamd Cornerstone. Deze page builder werkt erg fijn en doet wat het moet doen. Zo heb je geen kennis van code nodig en is het erg duidelijk voor de beginnende wordpress gebruiker. Ook kun je in de page builder direct zien wat het effect is van de wijzigingen die je hebt gedaan waardoor je efficiënter kunt werken. Mocht je tijdens het editen een foutje maken dan kun je makkelijk terug naar de vorige versie. Ook is het goed om te weten dat niet elke wijziging direct live gaat. Jij ziet de wijzigingen als enige totdat je op opslaan hebt geklikt.

Dit thema heeft ook een enorme bibliotheek aan demo websites die je erg simpel kunt importeren. Al deze demo’s zijn vervolgens te bewerken via de page builder. Wanneer je met dit thema aan de slag gaat krijg je hier natuurlijk toegang tot. Ook krijg je toegang tot de page builder, 24/7 support en toekomstige updates. Wanneer je opzoek bent naar een goed wordpress thema, maar niet teveel wilt betalen zit je met dit thema zeker goed!

10. Astra

Astra-wordpress

Astra is een enorm kracht wordpress thema dat met name wordt gebruikt in combinatie met page builders. Ze zijn met hun thema al langere tijd erg populair en hebben inmiddels meerdere wordpress plugins. Een groot voordeel van het Astra theme is dat ze extreem ligt en snel zijn waardoor jij goed kunt gaan scoren in Google.

Astra heeft goed weten te kunnen onderscheiden van de andere wordpress thema’s. Zo is het Astra theme nog geen 50KB groot, terwijl een normaal wordpress theme over de 300KB gaat. Dit zorgt ervoor dat een Astra website gemiddeld binnen 0,5 seconden geladen is. Met deze prestaties weten wij zeker dat jij erg veel concurrenten gaat kunnen verslaan in Google.

Elementor Pro en Beaver Builder, Brizy en Gutenberg zijn op het moment aardig populaire page builders. Daarom heeft Astra besloten om hun thema’s volledig compatibel te maken met deze page builders. Het is trouwens niet verplicht om met een page builder te werken, want je kunt ook met de standaard editor werken. Toch denken wij dat het wel erg handig is om een van de page builders te gaan gebruiken. Let er wel op dat de page builder niet bij de prijs in zit en dat je die er zelf dus nog bij moet kopen.

Ook Astra werkt met een groot aantal demo websites die je gratis kunt gebruiken met Astra Pro. Om de beste website template te kiezen is het handig om de juiste page builder te kiezen. Astra heeft hun templates namelijk gebouwd met verschillende page builders waardoor je deze met een andere page builder niet kunt gebruiken. Wel kunnen wij zeggen dat de templates echt heel goed zijn, er veel keuze is en dat het een pretje is om hiermee te werken!

De prijs van het Astra theme is op het moment $47 dollar. Dit is goedkoper dan veel van de bovenstaande thema’s, maar het is goed om te kijken naar de functionaliteiten. Wanneer je namelijk echt het maximale uit jouw website wilt gaan halen zul je naast Astra ook een page builder moeten aanschaffen. Wil je echt het beste? Dan raden wij je aan om Astra te gebruiken in combinatie met een page builder. Mocht je dit te duur vinden dan zijn de andere thema’s voor jouw misschien een betere optie.

11. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Als laatste is OceanWP ook een erg goed alternatief. In principe is dit thema te vergelijken met Generatepress en Astra. Er zitten dus weinig andere extra’s op. Toch is dit thema ook bijzonder snel wat jou echt veel resultaat op kan gaan leveren. 

OceanWP heeft ook een groot assortiment aan demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Al deze demo websites voldoen aan de strikte eisen die OceanWP stelt. Zo zijn ze echt gigantisch snel, klantvriendelijk en zoekmachine vriendelijk. Je hebt vervolgens alle vrijheid om deze demo websites te gaan bewerken met verschillende page builders. Op het moment heeft OceanWP koppelingen met Elementor, Brizy, Visual Composer, Divi, Thrive Architect en Beaver Builder. Echt alle keuze om de beste page builder voor jouw website te kiezen.

Zoals we ook al bij Astra zeiden is het voor dit thema ook aan te raden om gebruik te maken van een page builder. Zonder page builder is het thema namelijk vrij kaal en heb je weinig mogelijkheden voor aanpassingen. OceanWP kost $29 dollar per jaar voor één website. Dit is een zeer goede prijs voor het wordpress thema en daarmee erg aantrekkelijk. Wanneer jij bereid bent om er een page builder bij te kopen is dit echt een heel goed thema en raden wij hem zeker aan!

Bonus: Beste wordpress themes voor webshops

Porto-theme

We hebben in deze blog al een aantal thema’s besproken die goed gebruikt kunnen worden voor webshops, maar het Porto theme is echt het beste thema voor webshops. Porto is op de markt gebracht door P-themes in maart 2015. Bij P-themes hadden ze al langere tijd veel ervaring in de e-commerce. Ze wisten hierdoor precies wat er belangrijk was voor een webshop, maar dit konden ze in geen enkel wordpress thema vinden. Daarom hebben ze hun eigen thema gebouwd, genaamd het Porto theme. 

Met het Porto theme weet je zeker dat je gebruik maakt van de beste functionaliteiten voor een webshop. Het thema is namelijk niet voor niets het best beoordeelde wordpress theme voor webshops. Porto is erg snel en zoekmachine vriendelijk, want dit is het belangrijkste onderdeel voor een webshop. 

Om het bouwen makkelijker te maken beschikt Porto ook over verschillende demo websites. Op dit moment zelfs meer dan 30 die speciaal gebouwd zijn voor webshops. Deze demo’s zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar jouw wens te maken via Elementor, Visual Composer of WPBakery.

Waar moet je op letten bij het kiezen van het beste wordpress theme?

Het kiezen van een wordpress theme is een erg lastige klus. De keuze is namelijk reuze en alle thema’s verschillen ook weer erg van elkaar. Door de gigantische keuze wordt het als consument erg lastig om het beste wordpress thema te kiezen en worden er grote fouten gemaakt.

Veel mensen kiezen voor een gratis of goedkoop wordpress thema wat al direct de eerste fout is. Zij denken namelijk dat het wordpress thema niet zo belangrijk is, maar dat hebben ze fout. Het wordpress thema is de basis van jouw website en bepaald welke resultaten jouw website kan halen. Om er zeker van te zijn dat jij het beste thema kiest hebben wij een aantal tips. De onderstaande tips zijn essentieel voor het vinden van het beste wordpress thema voor jouw website.

Wat voor website ga je maken

De eerste vraag die jij jezelf moet stellen wanneer je opzoek bent naar de beste  wordpress themes is: “Wat voor website ga ik maken”. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een blog, magazine, portfolio, fotografie, freelancer of andere bedrijfswebsites. Na het beantwoorden van deze vraag kun je verder gaan naar de volgende tip. 

Inmiddels zijn er een aantal grote multifunctionele wordpress thema’s. Deze thema’s zijn voor de meeste ideaal, omdat je er alle typen websites mee kunt maken. Mocht je liever gebruik maken van een wordpress thema dat specifiek is gebouwd voor één type website dan kan dat ook. Houd er dan wel rekening mee dat je vaak erg vast zit aan bepaalde stijlen en zelf weinig kunt aanpassen.

In de meeste gevallen raden wij onze klanten daarom bijna altijd aan om te kiezen voor een multifunctioneel wordpress thema. Je hebt hier simpelweg veel meer vrijheid en een enorm aantal functionaliteiten en opties. Daarnaast zijn deze thema’s razend populair wat betekent dat er veel informatie over op internet is te vinden en de klantenservice vaak erg goed is.

Heb je programmeerkennis nodig voor het thema of wordt er gebruik gemaakt van een page builder

Als tweede is het erg belangrijk om te kijken hoe het thema in elkaar zit. Er zijn namelijk veel wordpress thema’s die wat ouder zijn en niet compatibel zijn met page builders. Dit betekent in de meeste gevallen dat je een website moet gaan bouwen met programmeertalen als HTML, CSS, PHP en JavaScript. Als beginner is dit zeker geen goed plan, omdat dit heel geavanceerd is en erg lang gaat duren.

Bij de wordpress themes die wij in deze blog behandelen hebben ze daar wat op gevonden. Ze hebben namelijk allemaal een eigen page builder of een erg goede koppeling met een externe page builder. Een page builder zorgt ervoor dat je snel en zonder kennis van code een website kunt bouwen. Dit is erg handig en daarnaast scheelt het ook gigantisch veel tijd. 

Page builders maken gebruik van een drag & drop systeem. Dit systeem is erg populair en wordt inmiddels in alle page builders gebruikt. De werking van dit systeem is ook erg simpel. Het systeem beschikt namelijk over een menu met alle elementen die je kunt gebruiken om jouw website te bouwen. Om de website te gaan bouwen hoef je vervolgens alleen de elementen die jij wilt gebruiken naar jouw website te slepen. Hierna opent er een nieuw venster waar je wijzigingen kunt aanbrengen aan het element. Het mooiste is dat je voor dit systeem geen kennis van code nodig hebt wat ervoor zorgt dat letterlijk iedereen met een website kan maken met een page builder.

goedkope-wordpress-website-laten-maken

Is het thema zoekmachine vriendelijke en snel?

Als derde is het erg belangrijk om te kijken naar de zoekmachine vriendelijkheid en snelheid van het thema. Dit is een erg belangrijke tip, omdat dit een grote invloed heeft op de rankings van jouw website in Google en daarmee op het aantal bezoekers dat jij gaat bereiken. Wij hebben gezien dat mensen gebruik maakten van een niet geoptimaliseerd thema waardoor de website enorm traag was. Dit resulteerde in erg lage rankings in Google. Sommige websites haalden nog niet eens 10 bezoekers per dag!

De snelheid van wordpress thema’s in makkelijk te controleren. Je kunt dit als eerste controleren door zelf door de site te navigeren en te kijken of alles snel reageert. Dit is deels ook afhankelijk van de internetverbinding die je zelf gebruikt. Je kunt op basis hiervan dus niet zeggen dat een thema sloom is. Om een beter beeld te krijgen kun je ook de snelheid van een website controleren via GTmetrix. Dit is website waar je de URL van een website kunt plaatsen om vervolgens de laadtijd te zien. Aangezien dit de 9 beste wordpress themes zijn hebben wij vooraf al goed onderzoek gedaan naar de laadtijd van wordpress thema’s. Je zult daarom niet bang hoeven te zijn dat je hier een sloom thema gaat vinden.

Wij hebben ook al goed onderzoek gedaan naar zoekmachine vriendelijkheid van een groot aantal wordpress thema’s. Alle wordpress thema’s in deze blog zijn zeker goed gekeurd, maar wanneer je een andere thema wilt gebruiken moet je hier zelf op gaan letten. Het is hiervoor belangrijk dat je kijkt naar de grootte van het thema, waar het thema in is gebouwd, hoeveel plugins er standaard actief zijn en wanneer het thema voor het laatste is geupdate. Op basis van deze gegevens kun je een goede schatting maken van de zoekmachine vriendelijkheid van een thema. Als het thema zoekmachine vriendelijk is ben je al één stap dichterbij het vinden van de beste wordpress themes!

Is het thema compatibele met plugins die jij wilt gaan gebruiken

Waarschijnlijk heb jij al een idee van hoe jouw website eruit moet gaan zien en welke functionaliteiten jouw website nodig gaat hebben. De meeste wordpress thema’s zijn compatibel met alle wordpress plugins, maar toch is het goed om het even te controleren. Je zal namelijk maar net een plugin willen gebruiken, maar die blijkt niet te werken met het thema dat je gebruikt.

Vaak kun je op de website van het thema al zien of het thema compatibel is met andere plugins. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het beter zijn om verder te zoeken. De wordpress themes die wij zo gaan behandelen zijn de allerbeste van dit moment. Dit betekent dat ze met bijna alle plugins compatibel zijn en dat er geen problemen gaan ontstaan. Om dit extra te controleren is het ook handig om even te kijken naar de reviews van het thema. Mochten ze allemaal erg positief zijn dan kun je er vanuit gaan dat het thema voor jou ook gaat werken. 

Let er wel op dat een plugin een website trager maakt. Om het maximale uit jouw website te gaan halen raden we jou daarom aan om zo min mogelijk plugins te gebruiken.

Hoe is de klantenservice van het beste wordpress theme

Als laatste is het erg handig om te kijken hoe de klantenservice van een wordpress thema wordt beoordeeld. Om dit te doen is het als eerste slim om te kijken naar het aantal gebruikers. Dit heeft elk thema wel op hun website staan. Als tweede kun je kijken naar het aantal sterren dat ze krijgen van hun gebruikers. Het is ook goed om een aantal van deze reviews te lezen. Mocht er een slechte review tussen staan dan hoeft dit geen probleem te zijn. Vaak zal de klantenservice van het thema snel op deze minder goede review antwoorden om deze persoon te helpen. Mocht er geen reactie komen van het thema op een slechte review? Dan is dit in de meeste gevallen een slecht thema en kun je beter verder gaan zoeken naar een ander thema, want dat zijn dit niet de beste wordpress themes voor jou.

Alle thema’s die wij hieronder gaan bespreken beschikken over een klantenservice. De klantenservice van deze thema’s reageert snel, is altijd klantvriendelijk en helpt altijd zoeken naar de juiste oplossing. Hoe lang dit dan ook mag duren. 

Omdat deze wordpress thema’s zo populair zijn hebben ze erg veel gebruikers. Dit betekent ook dat er veel informatie te vinden valt op Youtube. Zelf zijn wij hier dol op, omdat je makkelijk en snel jouw problemen op Youtube kunt vinden. Door het bekijken van de video vind je snel de oplossing op het probleem en kun je precies doen wat ze in de video ook doen. In de meeste gevallen is dit de snelste oplossing om een probleem op te lossen.

Wat is nu het beste wordpress theme voor jou?

In dit artikel hebben wij de beste wordpress themes besproken en genummerd van plaats een t/m tien. Zoals jij waarschijnlijk hebt gezien raden wij iedereen Divi aan. Dit heeft simpelweg een aantal erg belangrijke redenen. 

Ten eerste is Divi de marktleider op het gebied van wordpress thema’s en page builders. Dit betekent dat je met dit thema zeker veilig zit en alles betrouwbaar is en goed werkt. Daarnaast is Divi een echte alleskunner en kun je er elk type website mee maken. Ook is het thema niet specifiek voor gevorderden, maar ook zeker voor beginners bedoeld.

Ten tweede is Divi snel en zoekmachine vriendelijk wat betekent dat jij goed gevonden kunt gaan worden in Google. Dit zorgt voor meer bezoekers en leidt uiteindelijk tot meer (betalende) klanten. Om de conversie van jouw website te verhogen heeft Divi ook een aantal belangrijke toevoegingen die wij bij de andere thema’s niet hebben gezien. Wanneer we vervolgens naar de prijs kwaliteit verhouding van Divi gaan kijken kunnen wij zeggen dat Divi echt een van de beste wordpress themes op de markt is!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk 20% korting op het volledige Divi WordPress Theme met een heleboel extra’s!

Wees snel, verloopt bijna!

Divi-logo