Beste WordPress Themes | De 14 Beste WordPress Thema’s in 2024

Samenvatting: Het kiezen van het beste WordPress thema kan lastig zijn en daarom wil ik je daar graag een handje bij helpen. In deze blog zet ik daarom de beste WordPress thema’s van dit moment op een rijtje, zodat je deze uitgebreid met elkaar kunt vergelijken!

Wil je direct weten wat het beste WordPress thema is? Dan raad ik je Divi aan! Divi is zonder twijfel het meest uitgebreide WordPress thema dat je kunt gebruiken zonder technische kennis nodig te hebben. Verder krijg je met Divi toegang tot meer dan 2.000 website templates, Divi hun eigen pop-up builder, een formulier builder en een extra WordPress thema, genaamd Divi Extra.

Ben je al overtuigd? Via de gele knop kun je Divi tijdelijk aanschaffen met maar liefst 68% korting! Toch nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze blog te lezen, want hierin zet ik de beste WordPress themes van dit moment op een rijtje!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Zoals ik in de intro van deze blog al aangaf is het kiezen van het beste WordPress thema lastig. Er zijn namelijk zoveel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, zoekmachinevriendelijkheid, beveiliging en ga zo maar door. Kies je een WordPress thema dat deze zaken niet goed op orde heeft? Dan kan dit je in de toekomst een hoop problemen opleveren.

Je kunt een WordPress thema dan ook goed vergelijken met de fundering van een huis. Bij de fundering van een huis wil je namelijk investeren in een goede fundering, zodat je kunt voorkomen dat je woning op termijn gaat verzakken. Kies je voor een slechte fundering en verzakt je woning wel? Dan brengt dit een hele hoop reparatiekosten met zich mee en daar zit je niet op te wachten.

Voor een WordPress thema is dit exact hetzelfde. Kies je voor een goed WordPress thema? Dan kun je hier een hoop profijt uithalen. Kies je echter voor een minder of slecht WordPress thema? Dan kan dit op termijn de ondergang van je website of webshop betekenen. In dit artikel ga ik je daarom helpen bij de zoektocht naar het beste WordPress thema voor jouw website of webshop.

Beste WordPress Themes 2024: Dit zijn de 11 beste WordPress thema’s

Zoals je zelf misschien ook al wel was opgevallen is de keuze uit WordPress thema’s echt gigantisch. Wanneer je alleen al kijkt naar de populairste WordPress thema’s heb je al de keuze uit tientallen thema’s. Doordat deze WordPress thema’s ook nog eens sterk van elkaar verschillen op bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid, snelheid en zoekmachinevriendelijkheid is het kiezen van het beste WordPress thema erg lastig.

Gelukkig lees je op dit moment deze blog waarin ik de 14 beste WordPress themes van dit moment met jou ga bespreken. Bij elk WordPress thema geef ik een gedetailleerde beschrijving, zodat je de WordPress thema’s daarna eenvoudig zelf met elkaar kunt vergelijken. Laten we dus maar snel beginnen met het vergelijken van de beste WordPress thema’s voor jouw website of webshop!

Dit zijn de beste WordPress thema’s van dit moment:

 1. Divi: De beste alles-in-één oplossing
 2. Elementor Pro: De beste goedkope alles-in-één oplossing
 3. Astra Pro: Het snelste WordPress thema
 4. Affiliate Held: Het beste WordPress thema voor affiliate marketing
 5. GeneratePress: Het beste WordPress thema voor blogs

1. Divi

Divi-wordpress

Het beste WordPress thema dat je op dit moment kunt gebruiken voor het maken van een WordPress website of webshop is het Divi WordPress Theme. Het Divi thema is namelijk ontwikkeld door Elegant Themes, dat al flink wat jaren actief is in deze markt. Naast het thema beschikt Divi ook over een van de beste page builders waardoor je zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt maken.

Dat Divi de laatste jaren zo populair is geworden heeft een aantal redenen. De belangrijkste reden is dat ze bij Elegant Themes als geen ander snappen wat webbouwers nodig hebben bij het maken van een website of webshop. Elegant Themes heeft met de ontwikkeling van Divi daarom veel tijd gestopt in het snel en zoekmachine vriendelijk maken van Divi. Daarnaast maken ze gebruik van een eigen page builder waardoor je jouw website kunt inrichten middels het slepen en neerzetten principe.

Om het nog makkelijker te maken krijg je bij Divi toegang tot meer dan 2.000 website templates die je met één druk op de knop kunt importeren. Er zijn echt templates te vinden voor alle soorten websites, webshops en specifieke pagina’s. Heb je een geschikte template gevonden? Dan kun je deze na het importeren volledig naar eigen wens inrichten via de Divi page builder. Als laatste krijg je met Divi nog toegang tot een popup builder, een formulier builder, een mogelijkheid tot split-testing en een blog thema genaamd het Extra Theme.

Het succes van Divi is goed te zien aan het aantal gebruikers, want op dit moment heeft Divi meer dan 1.000.000 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen Divi ook erg goed, want Divi scoort 4,9 van de 5 sterren op basis van ruim 23.000 beoordelingen!

Wanneer we als laatste nog kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding is het niet gek dat Divi het beste WordPress thema van dit moment is. Je krijgt namelijk zoveel functionaliteiten, een bijzonder goede klantenservice en een thema waarmee je daadwerkelijk resultaten kunt behalen. Met het Divi thema maak je dan ook echt een hele goede keuze! Op dit moment kost Divi $89 dollar per jaar of $249 eenmalig.

Divi eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja
 • Prijs: $89 per jaar of $249 eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via mail en live chat
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie

2. Elementor Pro

Elementor-vs-wpbakery

De tweede plek in deze lijst met de beste WordPress thema’s gaat naar Elementor Pro. Elementor is namelijk ook een page builder die vrij vergelijkbaar is met Divi. Een voordeel van Elementor is dan weer dat ze ook een eigen WordPress thema hebben, genaamd Elementor Hello theme. Dit thema is speciaal ontworpen voor de Elementor page builder, zodat jouw Elementor website of webshop de maximale snelheden kan behalen en goed kan scoren in de zoekresultaten van Google.

Een van de voordelen van Elementor is het super gebruiksvriendelijke drag & drop systeem waarmee je gemakkelijk jouw eigen website kunt opbouwen. Zodra je een pagina in Elementor hebt geopend zie je aan de rechterkant een voorvertoning van de pagina en aan de linkerkant een menu met elementen. Deze elementen kun je uit het menu slepen en naar de gewenste plek op de pagina slepen. Vervolgens opent er een nieuw menu waar je de opmaak van het geplaatste element kunt aanpassen. Een makkelijkere manier om je website op te bouwen ga je niet vinden!

Naast de Elementor page builder zelf heeft ook Elementor een erg groot assortiment aan WordPress website templates. Deze zijn, net als bij Divi, met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar eigen wens te maken via de page builder. Naast het grote aantal templates krijg je ook bij Elementor Pro toegang tot een popup builder en formulier builder. Je hebt hier dan ook geen extra plugins voor nodig die jouw website slomer maken.

Doordat Elementor geen simpele page builder is, maar een volledige theme builder kun je elk detail van jouw website of webshop aanpassen. Daarnaast kun je ook templates ontwikkelen voor bijvoorbeeld productpagina’s, archiefpagina’s, blogberichten en ga zo maar door. Door hier gebruik van te maken kun je veel efficiënter werken en kun je gemakkelijker aanpassingen doorvoeren.

Op dit moment heeft Elementor meer dan 10.000.000 gebruikers, wat meer dan 10 keer zoveel is als Divi. Nu speelt het hier een grote rol dat Elementor een gratis versie heeft en Divi niet. Echter raad ik je wel aan om te kiezen voor Elementor Pro ten opzichte van de gratis versie, omdat de gratis versie van Elementor wel echt heel beperkt is. De kosten voor een Elementor Pro licentie beginnen vanaf €59 euro per jaar.

Elementor eigenschappen:

 • Gratis versie: Ja
 • Page builder: Ja
 • Prijs: vanaf €59 euro per jaar
 • Klantenservice: Ja, via mail en live chat
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie

3. Astra Theme

Astra-wordpress

Het derde thema dat ook zeker een plekje heeft verdiend in deze blog met de beste WordPress thema’s is het Astra thema. Astra is namelijk een van de krachtigste WordPress thema’s die met name wordt gebruikt in combinatie met een page builder. Het Astra thema is namelijk volledig compatibel met page builders als Elementor, Beaver Builder, Gutenberg en Brizy.

Dat veel mensen kiezen voor het Astra WordPress theme komt doordat het thema extreem licht is. Het Astra thema zelf weegt namelijk minder dan 50 KB, terwijl een normaal WordPress thema al snel richting de 300 KB gaat. Het Astra thema is hierdoor 6 keer zo licht, wat de snelheid van een website of webshop ten goede komt! Daarnaast speelt het ook een belangrijke rol in de vindbaarheid van een website of webshop in Google. Met deze prestaties weet ik dan ook zeker dat je erg veel concurrenten gaat kunnen verslaan in Google.

Naast de prestaties van het Astra theme wordt het thema ook nog eens geleverd met een groot aantal Starter Templates. Dit zijn templates die speciaal zijn ontwikkeld voor het Astra theme. Ook hier vind je echt templates voor alle soorten en websites. Wel is het goed dat niet alle templates beschikbaar zijn in de gratis versie van Astra. Voor sommige templates zal je dan ook moeten overstappen naar Astra Pro.

Heb je een template gevonden dat je wilt gebruiken voor jouw website of webshop? Dan kun je deze vervolgens met één druk op de knop importeren. Doordat Astra en de templates volledig compatibel zijn met Elementor is het mogelijk om jouw Astra website of webshop via de Elementor page builder helemaal naar eigen wens te maken. Persoonlijk ben ik een groot fan van deze combinatie, omdat je zo zonder technische kennis een eigen website of webshop kunt maken die extreem snel en zoekmachine vriendelijk is.

Wat betreft de prijzen voor het Astra thema heb je de keuze uit zowel een gratis als Pro versie. Kies je voor Astra Pro? Dan beginnen de prijzen vanaf $47 dollar per jaar. Dit is goedkoper dan de eerder genoemde thema’s, maar in veel gevallen zal je bij Astra nog wel een page builder nodig hebben. Persoonlijk raad ik je daarom aan om te kiezen voor het Astra thema in combinatie met Elementor Pro, zodat je echt alles tot je beschikking hebt om het maximale uit jouw website of webshop te halen!

Astra eigenschappen:

 • Gratis versie: Ja
 • Page builder: Ja, maar erg basic
 • Prijs: vanaf $47 dollar per jaar
 • Klantenservice: Ja, via mail
 • Garantie: 14 dagen niet goed geld terug garantie

4. Affiliate Held

Affiliate-wordpress-thema

Wil je een affiliate website maken om extra inkomsten te genereren via het internet? Dan is het ook zeker de moeite waard om het Affiliate Held WordPress thema eens te bekijken. Dit WordPress thema is namelijk speciaal ontwikkeld door Nederlandse affiliate marketeers die tegen specifieke problemen aanliepen. Daarom hebben ze een eigen thema ontwikkeld dat deze problemen oplost.

Een van de belangrijkste voordelen van het Affiliate Held thema is de snelheid. Als affiliate marketeer is het namelijk erg belangrijk om bezoekers op jouw website te krijgen. Deze bezoekers kun je krijgen uit Google, maar daarvoor is een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema wel erg belangrijk! Bij de ontwikkeling van het Affiliate Held thema is hier dan ook erg veel tijd ingestopt, zodat jouw affiliate website echt de maximale prestaties kan behalen.

Naast de prestaties van het thema kun je jouw website ook naar eigen wens inrichten. Affiliate Held beschikt namelijk over een eigen editor die werkt op basis van de Gutenberg-editor. Via deze editor kun je jouw affiliate website helemaal naar eigen wens inrichten en opbouwen.

Wanneer je het Affiliate Held thema gebruikt in combinatie met de Affiliate Held plugin kun je jouw affiliate website direct koppelen met je favoriete affiliate netwerken. Denk aan de platformen als Bol.com, TradeTracker, Daisycon, Awin, Amazon en ga zo maar door. Via deze koppeling kun je de producten rechtstreeks laden vanaf het affiliate platform en in verschillende elementen op jouw website vertonen. Het is ook mogelijk om vergelijkingen tussen verschillende producten te maken.

Het Affiliate Held thema in combinatie met de Affiliate Held plugin bevat alles wat je nodig hebt om een succesvolle affiliate website op te bouwen. De kosten voor het Affiliate Held thema bedragen €47 euro eenmalig. De kosten voor de Affiliate Held plugin bedragen eenmalig €97 euro.

Affiliate Held eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja, een eigen builder op basis van Gutenberg
 • Prijs: vanaf €47 euro eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via mail
 • Garantie: 14 dagen niet goed geld terug garantie

5. GeneratePress

GeneratePress-WordPress-theme-review

Een ander WordPress thema dat zeker niet mag ontbreken in deze blog met de beste WordPress thema’s is het GeneratePress WordPress theme. Het GeneratePress theme is namelijk vrij vergelijkbaar met het Astra theme. Een groot verschil is alleen dat het Astra theme compatibel is met verschillende page builders. Het GeneratePress theme is dit niet en werkt alleen met een eigen page builder.

In basis werkt het GeneratePress theme samen met de Gutenberg editor. Dit is de standaard WordPress editor waarmee je jouw website of webshop kunt vormgeven. Zelf ben ik hier niet zo’n fan van, omdat ik het een omslachtige manier vind om je eigen website op te bouwen. GeneratePress beschikt daarom ook nog over een eigen page builder, genaamd GenererateBlocks. Deze werkt al wat prettiger, maar moet je wel los aanschaffen.

Wat betreft de prestaties heeft het GeneratePress theme hun zaken goed op orde. Het thema is namelijk volledig gebouwd volgens de richtlijnen van Google. Hierdoor is het thema super licht, bijzonder snel en volledig zoekmachine vriendelijk. Doordat het thema beschikt over een eigen page builder is de kans op problemen een stuk kleiner, omdat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Om het helemaal af te maken ontvang je ook bij het GeneratePress WordPress theme een groot aantal website templates die je met één druk op de knop kunt importeren. Na het importeren van de template kun je deze met de page builder volledig naar wens maken. De kosten voor een GeneratePress licentie beginnen vanaf $59 dollar per jaar.

GeneratePress eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja, tegen extra betaling GenerateBlocks
 • Prijs: vanaf $59 dollar per jaar
 • Klantenservice: Ja, via mail
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie

6. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Een ander WordPress thema dat ook vergelijkbaar is aan Astra en GeneratePress is het OceanWP WordPress theme. Omdat ook dit thema speciaal is ontwikkeld voor het behalen van prestaties en erg populair is binnen WordPress mag het niet ontbreken in deze blog met de beste WordPress themes van dit moment!

Voor OceanWP geldt net als bij Astra dat er zowel een gratis als premium versie te krijgen is. De gratis versie kun je gebruiken om te kijken of het thema wat voor je is, maar voor het maken van een echte website is het gratis thema te simpel. Het bevat namelijk weinig functionaliteiten en weinig mogelijkheden om het thema aan te passen. Je zal daardoor ook al snel moeten overstappen op een OceanWP pro licentie.

Kies je voor een OceanWP Pro licentie? Dan krijg je een heleboel extra’s. Zo zijn er 7 OceanWP add-ons waar je toegang tot krijgt, krijg je toegang tot 14 premium extensies, 17 volledige demo websites en meer dan 210 website templates.

Een voordeel van het OceanWP theme ten opzichte van GeneratePress vind ik persoonlijk dat OceanWP wel samenwerkt met Elementor. Je kunt dus gebruik maken van het OceanWP theme en jouw website of webshop vervolgens helemaal naar eigen wens inrichten met behulp van Elementor of Elementor Pro.

Zoals ik ook al bij Astra aangaf raad ik je ook bij OceanWP aan om gebruik te maken van een page builder. Zonder page builder is namelijk niet mogelijk om het thema echt helemaal naar eigen wens in te richten. Kies je voor een OceanWP Pro licentie? Dan beginnen de prijzen vanaf $43 dollar per jaar.

OceanWP eigenschappen:

 • Gratis versie: Ja
 • Page builder: Nee, wel compatibel met Elementor
 • Prijs: vanaf $43 dollar per jaar
 • Klantenservice: Ja, via mail
 • Garantie: 14 dagen niet goed geld terug garantie

7. Neve Theme

Neve-wordpress-theme

Nog een ander WordPress thema dat ik met je gedeeld wil hebben is het Neve WordPress theme. Het Neve theme is namelijk een super populair WordPress thema dat is ontwikkeld door ThemeIsle. ThemeIsle is al lange tijd een ontwikkelaar van WordPress thema’s en plugins, maar hun thema genaamd Neve is toch wel het populairst. Vandaar dat het Neve theme ook niet mag ontbreken in deze lijst met de beste WordPress themes.

Over dit thema kan ik in de basis weinig unieks zeggen, want ook het Neve theme is namelijk volledig gebouwd om de maximale prestaties te kunnen bieden. Dit betekent dat het thema erg licht is waardoor jouw website erg snel is en je beter gevonden kan worden in Google. Wanneer dit belangrijk voor je is, is het dus zeker de moeite waard om het Neve theme eens te bekijken.

Wat wel weer fijn is aan het Neve theme is dat het thema zowel beschikt over een gratis als premium versie. Je kunt het thema dus helemaal gratis uitproberen, voordat je upgrade naar een pro versie. Verder is het Neve theme ook volledig compatibel met de populairste page builders. Dit betekent dat je het Neve theme ook kunt gebruiken in combinatie met page builders als Elementor, Gutenberg, Beaver Builder, Brizy, Thrive Architect of Divi.

Uiteraard beschikt Neve ook net als alle andere WordPress thema’s in deze lijst over een groot aantal website templates die je met één druk op de knop kunt importeren. Ook deze templates zijn weer volledig naar eigen wens te maken via bijvoorbeeld een page builder als Elementor. Kies je voor Neve Pro? Dan beginnen de prijzen vanaf €69 euro per jaar.

Neve eigenschappen:

 • Gratis versie: Ja
 • Page builder: Nee, wel compatibel met Elementor
 • Prijs: vanaf €69 euro per jaar
 • Klantenservice: Ja, via mail
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie

8. TheGem

TheGem

Op de achtste plek staat het TheGem WordPress theme. Dit is een multifunctioneel WordPress thema waar je eigenlijk alle soorten websites mee kunt maken. Zo hebben ze meer dan 400 demo websites, variërend van blog website templates tot WordPress WooCommerce templates en van one-pagers tot bedrijfswebsites. Je kunt echt alle soorten websites bouwen met dit thema en dat is ook een van de redenen waarom dit thema zo gigantisch populair is.

Het TheGem WordPress theme is ontwikkeld door CodexThemes dat al langere tijd actief is in de ontwikkeling van WordPress thema’s en plugins. Door al hun kennis en ervaring wisten ze ook van hun TheGem theme erg snel een groot succes te maken. Zo hebben ze op ThemeForest zelfs een elite auteur label, wat betekent dat ze meer dan $2 miljoen dollar aan omzet hebben gedraaid. Dat zijn meer dan 47.000 gebruikers!

Op basis van de beoordelingen van deze gebruikers scoort TheGem 4,86 van de 5 sterren! Daarnaast staat TheGem ook in de top 10 van beste klantenservices op ThemeForest. Met dit thema weet je dan ook zeker dat je een goede keuze maakt.

Dat het TheGem theme zo populair is komt doordat een groot aantal verschillende dingen. Zo is het thema volledig responsive waardoor het thema op elk apparaat de beste gebruikservaring kan bieden. Verder is het thema volledig compatibel met page builders als Elementor en de WPBakery page builder waardoor je zonder technische kennis jouw eigen website of webshop kunt bouwen.

Lijkt het TheGem WordPress theme je wat? Dan is het goed om te weten dat de kosten voor het thema $59 dollar bedragen. Dit is een eenmalig bedrag waarmee je 6 maanden toegang krijgt tot de klantenservice. Eventueel kun je dit bij aankoop verlengen tot 12 maanden voor een bedrag van $17.63 dollar. Wanneer je snel en eenvoudig een eigen website of webshop wilt maken is het TheGem een zeer geschikt WordPress theme!

TheGem eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Nee, wel compatibel met Elementor
 • Prijs: vanaf $59 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

9. Avada

Avada

Ik wist zelf niet zo goed of ik Avada op plek acht of negen moest plaatsen, omdat het thema gelijk opgaat met het TheGem WordPress theme. Laten we het er daarom maar op houden dat Avada en TheGem een gedeelde achtste plek hebben in deze blog met de beste WordPress thema’s.

Het Avada WordPress theme is razend populair en is al 6 jaar op rij het best verkochte WordPress theme op ThemeForest. Daarnaast hebben ze in de afgelopen 6 jaar meer dan 600.000 nieuwe gebruikers weten te krijgen. De beoordelingen van dit thema zijn ook erg goed. Avada scoort namelijk 4.76 van de 5 sterren op basis van meer dan 24.000 beoordelingen. Als we naar deze resultaten kijken, kunnen we wel zeggen dat ze bij Avada een aantal unieke functionaliteiten hebben die erg concurrerend zijn.

Wanneer je met Avada gaat werken heb je de volledige controle over jouw website met de Avada page builder. Deze page builder is speciaal gebouwd voor Avada waardoor alles enorm soepel werkt en je écht kunt doen wat je zelf wilt. Zo kun je de header & footer volledig aanpassen, wat bij veel thema’s niet mogelijk is. Verder kun je zelf 404 pagina’s bouwen en kun je templates maken voor berichten, archieven, producten en portfolio pagina’s. Door gebruik te maken van deze templates kun je veel efficiënter werken, wat Avada een interessante optie maakt.

Naast alle functionaliteiten heeft Avada meer dan 83 demo websites. Deze demo’s zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar eigen wens te maken via de Avada builder. Binnen Avada vind je echt templates voor alle soorten websites. Denk aan een fotografie website, portfolio website, makelaars website, online cursus websites en ga zo maar door.

Samenvattend is het Avada WordPress theme een gigantisch uitgebreid WordPress thema met een tal van opties. Voor een eenmalige prijs van $69 dollar kan ik het thema dan ook zeker aanraden. Naar mijn mening is het enige nadeel dat het thema vrij zwaar is waardoor het niet super snel is.

Avada eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja
 • Prijs: vanaf $69 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

10. BeTheme

BeTheme

Avada wordt gevolgd door BeTheme. Ook het BeTheme is namelijk al meerdere jaren een grote speler op de markt van WordPress thema’s. Zo heeft het thema meer dan 275.000 gebruikers en wordt het beoordeeld met 4,83 van de 5 sterren op basis van ruim 6.500 reviews! Om deze reden mag het BeTheme zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste WordPress themes van dit moment!

Net als het Avada en TheGem theme valt het BeTheme onder de categorie multifunctioneel, omdat je ook met dit WordPress thema alle kanten op kunt gaan. Dit kun je goed zien aan de demo websites, want het BeTheme wordt standaard geleverd met meer dan 700 demo websites die je met één druk op de knop kunt importeren. Binnen het BeTheme vind je onder andere templates voor scholen, cultuur, auto’s, fotografie, agencies, fashion, blogs, vakanties, restaurants en andere type ondernemingen. Voor elk type website is er wel een geschikte template te vinden!

Net als bij veel andere thema’s beschikt ook het BeTheme over een eigen page builder. Hierdoor kun je zonder enige technische kennis je eigen website of webshop helemaal naar eigen wens maken. Deze page builder werkt erg prettig en volledig afgestemd op het BeTheme wat de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van het thema ten goede komt! Kies je liever voor een andere page builder? Dan is het goed om te weten dat het BeTheme 100% compatibel is met een aantal van de beste page builders als Elementor of WPBakery.

Een mooie toevoeging aan het BeTheme is dat je voor $118 dollar aan gratis WordPress plugins ontvangt. De eerste plugin is WPBakery die normaal een prijs heeft van $64 dollar. Ook krijg je nog toegang tot de Slider Revolution plugin die normaal $29 dollar kost. Als laatste krijg je nog toegang tot de Layer Slider plugin die normaal een prijs van $25 dollar heeft.

Op basis van al deze informatie kan ik dus wel zeggen dat het BeTheme zeker de moeite waard is wanneer je op zoek bent naar een (nieuw) WordPress thema voor jouw website of webshop. Al helemaal omdat het thema met een prijs van $60 dollar erg goed geprijsd is!

BeTheme eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja
 • Prijs: vanaf $60 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

11. Soledad

Soledad-theme

Het Soledad WordPress theme is een ander WordPress thema dat ook een plekje heeft verdiend in deze blog met de beste WordPress themes van dit moment. Het Soledad theme is namelijk volledig multifunctioneel, wat betekent dat je het thema voor alle soorten websites of webshops kunt gebruiken.

Dit laat ook Soledad goed zien met de demo websites, want wanneer je met het Soledad thema aan de slag gaat krijg je toegang tot meer dan 6.000 demo websites en website templates. Je vindt binnen Soledad onder andere demo websites voor bloggers, fotografen, magazines, nieuwswebsites, bezorgdiensten, wasstraat, sportscholen, personal trainers en nog veel meer. Je kunt het Soledad WordPress theme dus echt gebruiken voor alle soorten websites waardoor het voor erg veel mensen een geschikt thema is!

Een ander voordeel van het Soledad theme is dat het thema volledig compatibel is met Elementor, Visual Composer en WPBakery. Hierdoor kun je jouw website of webshop zonder enige technische kennis volledig naar jouw eigen wens maken. Daarnaast beschikt Soledad over een integratie met AI waarmee je bijvoorbeeld titels van pagina’s of berichten kunt genereren. Daarnaast kun je ook rechtenvrije afbeeldingen genereren via de AI van Soledad die je op jouw website of webshop kunt gebruiken.

Lijkt het Soledad WordPress theme je wat? Dan is het goed om te weten dat je het Soledad op ThemeForest kunt aanschaffen voor een eenmalig bedrag van $59 dollar. Het is dan ook zeker de moeite waard om de demo websites van Soledad eens te bekijken.

Soledad eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Nee, wel compatibel met Elementor, Visual Composer en WPBakery
 • Prijs: vanaf $59 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

12. Enfold

Enfold

Heb je tot nu toe nog geen geschikt WordPress thema gevonden voor jouw website of webshop? Dan is ook het Enfold WordPress theme nog een interessante en goede keuze. Enfold is een van de weinige thema’s die niet als groot doel had een super strak design thema te ontwikkelen. Bij Enfold vonden ze het namelijk erg belangrijk om een thema te ontwikkelen dat super gebruiksvriendelijk was. Dit wil zeggen dat de bezoeker duidelijk ziet wat hij op de website kan verwachten en waar hij moet zijn voor bepaalde informatie.

Hiermee is Enfold een goede richting opgegaan, want inmiddels heeft het Enfold WordPress theme meer dan 250.000 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4,8 van 5 sterren op basis van ruim 10.000 reviews. Dit is erg goed, wat betekent dat het thema erg positief wordt ontvangen door de gebruikers.

Wat wel wat lastiger is, is dat het Enfold theme niet compatibel is met een page builder als Elementor, Divi of WPBakery. Je zal het dus moeten doen met Enfold, hun eigen page builder. Hoewel deze page builder over erg veel functionaliteiten beschikt vind ik hem persoonlijk niet heel fijn werken.

Lijkt het Enfold theme je wel interessant voor het maken van je eigen WordPress website of webshop? Dan is het goed om te weten dat je het thema voor $59 dollar kunt aanschaffen op ThemeForest.

Enfold eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Ja
 • Prijs: vanaf $59 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

13. JupiterX

Jupiter-theme-woocommerce

Een ander WordPress thema dat ik nog besproken wil hebben en dus ook niet mag ontbreken in deze blog met de beste WordPress thema’s van dit moment is JupiterX. Het JupiterX WordPress theme is namelijk een WordPress thema dat uitermate geschikt is voor een WordPress website maken.

Het JupiterX theme heeft op dit moment meer dan 170.000 gebruikers en wordt beoordeeld met gemiddeld 4,71 van de 5 sterren op basis van ruim 5.500 reviews! Dat het JupiterX theme zo populair is komt doordat het thema volledig responsive is. Daarnaast is het thema multifunctioneel waardoor je het voor eigenlijk alle soorten websites en webshops kunt gebruiken.

Verder is het JupiterX theme snel en zoekmachine vriendelijk waardoor je goed gevonden kunt gaan worden in zoekmachines als Google. Ben je niet super technisch aangelegd? Dan is het goed om te weten dat het JupiterX theme volledig compatibel is met Elementor en Elementor Pro waardoor je zonder enige technische kennis jouw website kunt opbouwen.

Lijkt het JupiterX theme je wat? Dan is het goed om te weten dat je het thema voor $59 dollar kunt aanschaffen op ThemeForest. Mocht je in plaats van 6 maanden 12 maanden ondersteuning willen? Dan komt er nog $17.63 bij.

JupiterX eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Nee, maar compatibel met Elementor
 • Prijs: vanaf $59 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

Beste WordPress Themes Bonus: Porto Theme

Porto-theme

Inmiddels hebben we de beste WordPress thema’s van dit moment besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Toch is er nog een bonus WordPress thema dat ik met je wil bespreken. Het gaat in dit geval om het Porto WordPress theme dat speciaal is ontwikkeld voor webshops.

Het Porto WordPress theme is speciaal ontwikkeld voor mensen die een webshop willen maken met WordPress. Het Porto theme is namelijk erg snel en geoptimaliseerd voor Google. Daarnaast is het thema responsive waardoor het op elk apparaat de juiste weergave biedt wat mobiele conversies kan stimuleren.

Verder wordt het thema geleverd met meer dan 135 demo websites die je met één druk op de knop kunt importeren. Binnen deze templates vind je echt voor alle soorten webshops wel een geschikt design. Heb je het template geïmporteerd? Dan kun je de website nog volledig naar eigen wens inrichten met behulp van Elementor of WPBakery.

Op dit moment heeft het Porto theme meer dan 85.000 gebruikers en wordt het beoordeeld met gemiddeld 4,93 van de 5 sterren op basis van ruim 3,500 reviews. Samenvattend maak je met het Porto WordPress theme een erg goede keuze wanneer je een webshop wilt maken met WordPress. Een WordPress webshop maken was nog nooit zo makkelijk!

Porto eigenschappen:

 • Gratis versie: Nee
 • Page builder: Nee, maar compatibel met Elementor
 • Prijs: vanaf $59 dollar eenmalig
 • Klantenservice: Ja, via ticketsysteem
 • Garantie: 30 dagen niet goed geld terug garantie(wanneer niet gedownload)

Beste WordPress Thema kiezen? Hier moet je op letten

Het selecteren van een WordPress theme is een erg lastige klus. De keuze is namelijk reuze en alle WordPress thema’s verschillen ook nog eens sterk van elkaar. Door het gigantische aanbod wordt het voor consumenten erg lastig om het beste WordPress thema te kiezen. Er worden dan ook de nodige fouten gemaakt die duur kunnen komen te staan.

Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die kiezen voor een gratis of goedkoop WordPress thema. Dit is direct al de eerste fout, want zoals ik aan het begin van deze blog aangaf, kun je een WordPress thema zien als fundering van een woning. Kies je voor een gratis of goedkope oplossing? Dan gaat dit op termijn problemen opleveren. Denk aan een trage website, een gehackte website, slechte posities in Google en ga zo maar door.

Om te voorkomen dat jouw website of webshop de dupe wordt van dit soort problemen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, bij het kiezen van een WordPress thema. Ik zal deze punten hieronder even toelichten.

1. Wat voor website ga je maken?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek bent naar de beste WordPress themes is: “Wat voor website ga ik maken?”. Je kunt namelijk erg veel verschillende soorten websites maken. Denk bijvoorbeeld aan een blog, magazine of portfolio, maar ook aan een fotografie- of bedrijfswebsite.

Nu zijn er inmiddels een hoop grote en bekende multifunctionele WordPress thema’s. Deze thema’s zijn een goede keuze, omdat je met deze thema’s eigenlijk alle soorten websites kunt maken. Dit soort multifunctionele thema’s beschikken namelijk over een groot aantal functionaliteiten waardoor je altijd een website kunt maken die volledig aan je wensen voldoet.

Persoonlijk raad ik vrijwel iedereen aan om gebruik te maken van een multifunctioneel WordPress thema. Deze thema’s geven je namelijk alle vrijheid om precies te maken wat je in gedachten had. Daarbij zijn de thema’s vaak erg populair waardoor er ook erg veel informatie valt te vinden op YouTube of Google.

2. Heb je technische kennis nodig?

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een WordPress thema is of je technische kennis nodig hebt. Er zijn namelijk nog veel WordPress thema’s die niet compatibel zijn met page builders. Dit betekent in de meeste gevallen dat je niet ieder detail van een WordPress thema kunt aanschaffen, tenzij je kunt programmeren.

Alss beginner raad ik je aan om te kiezen voor een WordPress thema waar je geen technische kennis voor nodig hebt. Je maakt het namelijk erg moeilijk voor jezelf wanneer je dit wel doet. Voor alle WordPress thema’s in deze blog geldt dan ook dat je de thema’s kunt gebruiken zonder technische kennis nodig te hebben.

Dat je geen technische kennis nodig hebt voor deze thema’s komt doordat ze beschikken over een eigen page builder of doordat ze compatibel zijn met een andere page builder. Denk in dit geval aan het Astra theme dat compatibel is met Elementor of Divi die beschikt over hun eigen Divi builder.

3. Is het thema snel en zoekmachine vriendelijk

Als derde is het erg belangrijk om te controleren of een WordPress thema snel en zoekmachine vriendelijk is. Dit is van groot belang, omdat dit van grote invloed is op hoe goed jouw website of webshop gevonden kan gaan worden in zoekmachines als Google.

Om te weten of een WordPress thema snel is kun je verschillende dingen doen. Als eerst kun je kijken op de website van het thema zelf. Daar delen ze vaak wel wat over de prestaties van het thema. Vervolgens kun je deze prestaties zelf testen door een demo website door een snelheidstest te halen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Pagespeed Insights of GTmetrix. Deze tools geven een goede indicatie van hoe snel een website is.

Wat betreft de zoekmachine vriendelijkheid kun je het beste kijken of je kunt achterhalen hoe zwaar een thema is. Als een thema heel zwaar is betekent dit namelijk veel code wat van invloed is op de laadtijd. Daarnaast is een thema dat erg veel code bevat ook lastiger te lezen voor Google. Verder is het goed om te controleren wat het thema allemaal voor mogelijkheden biedt op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Denk in dit geval aan het aanpassen van slugs, het toevoegen van meta titels en omschrijvingen en het gebruik van verschillende soorten headings. Als het thema zoekmachine vriendelijk is, ben je al een stap dichter bij het vinden van de beste WordPress themes!

Veiling-website-maken-snelheid

4. Is het thema compatibel met andere plug-ins

Waarschijnlijk heb je al een idee over hoe jouw website of webshop eruit moet komen te zien en welke functionaliteiten jouw website nodig heeft. Voor de meeste WordPress thema’s geldt dat deze compatibel zijn met alle WordPress plugins, maar toch is het goed om dit even te controleren. Je zal namelijk maar net een plugin willen gebruiken die niet wordt ondersteund door het WordPress thema.

Voor de meeste WordPress thema’s geldt dat je op de website al wel kunt vinden of het thema compatibel is met andere plugins. Mocht dit niet het geval zijn voor het thema dat je wilt gebruiken? Dan raad ik je aan om verder te zoeken naar een ander thema of om het zelf te gaan testen. Alle thema’s in deze blog beschikken namelijk over een niet goed geld terug garantie.

Let er wel op dat een plugin een website trager maakt. Om het maximale uit jouw website of webshop te halen raad ik je aan om zo min mogelijk plug-ins te gebruiken.

5. Hoe is de klantenservice?

Als laatste is het nog belangrijk om te controleren of het thema beschikt over een klantenservice. Voor met name gratis WordPress thema’s geldt dat er geen klantenservice is die je kunt benaderen bij vragen of problemen. Dit is ook logisch, want er is niet betaald voor het thema dus waarom zou iemand helpen?

Kies je voor een betaald WordPress thema? Dan is het wel erg belangrijk dat er een klantenservice is. Wanneer er een klantenservice is kun je namelijk met hen in contact komen wanneer je vragen of problemen hebt. Dit is wel zo fijn wanneer je vastloopt.

Voor alle WordPress thema’s in deze blog met de beste WordPress themes heb ik per thema aangegeven of er een klantenservice is en op welke manier deze is te bereiken. Dit kun je dus meenemen bij het kiezen van het beste WordPress thema voor jouw website of webshop!

Beste-WordPress-theme-kiezen-klantenservice

Beste WordPress Themes: Is een gratis WordPress thema kiezen slim?

De laatste tijd heb ik regelmatig de vraag gekregen of het slim is om te kiezen voor een gratis WordPress. De mensen die dit vragen, maken vaak ook gebruik van een goedkope hosting provider. In dit onderdeel van deze blog wil ik daarom nog even ingaan op de vraag of het slim is om te kiezen voor een gratis WordPress thema.

Zoals je hebt gelezen heb ik aan het begin van dit artikel eigenlijk ook al antwoord gegeven op deze vraag. Je kunt een WordPress thema namelijk vergelijken met de fundering van een woning. Investeer je in een goede fundering? Dan zal dit ervoor zorgen dat jouw woning blijft staan en niet wegzakt.

Kies je voor een gratis WordPress thema? Dan is dat eigenlijk hetzelfde als kiezen voor een goedkope fundering. Het doet namelijk wat het moet doen, maar is lang niet ideaal en je loopt een hoop risico’s. Zo kan je website bijvoorbeeld gehackt worden wanneer je gebruik maakt van een slecht beveiligd WordPress thema. Veel van de gratis WordPress thema’s zijn ook slecht beveiligd. Daarnaast geven ze je weinig mogelijk en zijn ze niet snel of goed geoptimaliseerd voor Google. Ik raad daarom altijd aan om te kiezen voor een premium WordPress thema!

Beste WordPress Thema: Wat kost een WordPress thema?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze blog met de beste WordPress thema’s van dit moment gekomen. Toch is er nog een belangrijk onderwerp dat ik met je wil bespreken in deze blog. We hebben het namelijk nog niet echt gehad over de kosten voor een goed WordPress thema. In dit onderdeel van dit artikel wil ik het daarom nog even hebben over de kosten voor een premium WordPress thema.

Als je dit artikel met de beste WordPress thema’s hebt gelezen dan zal je gezien hebben dat ik bij elk thema heb aangegeven wat de kosten van het thema zijn. Zoals je hier hebt kunnen zien zijn deze allemaal vrij gelijk aan elkaar. De prijzen voor een goed WordPress thema beginnen dan ook ongeveer vanaf €50 euro en kunnen oplopen tot €100. Deze kosten zijn vaak wel per jaar, omdat je dan toegang blijft houden tot het thema, toekomstige updates en je kunt met vragen of problemen altijd bij de klantenservice terecht.

Nu zijn er ook nog thema’s die verschillende pakketten aanbieden. Het is bij deze thema’s goed om te kijken wat je nu precies nodig hebt. Heb je alleen het thema nodig? Dan kun je eigenlijk altijd met het goedkoopste pakket uit de voeten.

Wat-kost-een-wordpress-thema

Conclusie: Wat is het beste WordPress thema voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van dit artikel met de beste WordPress themes zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welk WordPress thema is nu het beste voor jouw website of webshop?

Persoonlijk raad ik je aan om voor Divi te kiezen, omdat Divi op dit moment veruit het beste WordPress thema is dat je kunt gebruiken. Divi is namelijk een totaaloplossing, wat betekent dat je verder helemaal niks meer nodig hebt om je eigen website of webshop te bouwen.

Mocht Divi niet helemaal bij je wensen aansluiten? Dan kan ik je ook nog aanraden om eens naar Elementor Pro te kijken. Ook Elementor is namelijk een erg prettige page builder waarmee je zonder technische kennis jouw eigen website of webshop kunt maken!

Beste WordPress themes - Veelgestelde vragen

Wat is een thema in WordPress?

Een WordPress thema is een verzameling van bestanden dat het uiterlijk van jouw website of webshop bepaalt. Zo bepaald een thema bijvoorbeeld hoe het menu van jouw website eruit komt te zien en welke lettertypes je kunt gebruiken. Daarnaast bepaalt het WordPress thema ook welke functionaliteiten jouw website wel of niet heeft. Controleer dit daarom goed bij het kiezen van het beste WordPress thema voor jou.

Hoe kun je een thema kiezen in WordPress?

Je kunt eenvoudig een WordPress thema kiezen door op de volgende punten te letten:

 1. Kies een thema dat regelmatig wordt geupdate
 2. Kies een thema dat snel is
 3. Kies een thema met een goede klantenservice
 4. Kies een thema dat aansluit bij jouw wensen
 5. Kies een thema dat zoekmachine vriendelijk is

Wat is een goed WordPress thema?

Een goed WordPress thema is een thema dat snel en zoekmachine vriendelijk is. Daarbij is het belangrijk dat het thema veilig is en beschikt over de functionaliteiten die je op jouw website wilt gebruiken. Voor de meeste is een goed WordPress thema daarom Divi, Elementor of het Astra theme.

Is het slim om een gratis WordPress thema te kiezen?

Nee, persoonlijk zal ik je niet aanraden om een gratis WordPress thema te kiezen. Een gratis WordPress thema is namelijk sloom, niet zoekmachine vriendelijk en wordt weinig tot niet onderhouden. Het komt daardoor regelmatig voor dat deze websites worden gehackt. Investeer dus altijd in een goed en veilig WordPress thema.

Kun je zomaar overstappen van WordPress thema?

Nee, het is niet slim om zomaar van WordPress thema te wisselen. Je kunt het beste een staging-website maken en daar van WordPress thema wisselen. Als dit geen problemen geeft en je website werkt nog helemaal, dan kun je de staging omgeving verwisselen met je live website.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Vanaf $89 dollar