Beste WordPress Page Builders | 10 Beste Builders in 2023

Samenvatting: De keuze voor page builders is reuze. Hierdoor is het voor velen lastig om de beste wordpress page builder voor jouw website te kiezen. In dit artikel zullen wij de beste wordpress page builders uitgebreid bespreken en uiteraard vergelijken.

Divi is volgens ons de echte winnaar. Deze page builder is namelijk zo uitgebreid, maar te gelijk ook erg makkelijk in gebruik. Daarnaast is hij snel, zoekmachine vriendelijk en kan hij gebruikt worden voor alle soorten websites. Via de gele knop kun jij zelfs tijdelijk gebruik maken van 20% korting op Divi!

Divi-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Ben jij op zoek naar een manier om zonder kennis van code een wordpress website te maken? Dan is een page builder hier de beste optie voor. Inmiddels is de keuze uit page builders reuze waardoor het kiezen van de beste wordpress page builder voor jouw project een lastige klus gaat worden.

Page builders beschikken over een drag & drop systeem waardoor jij zonder ook maar één regel code te schrijven een volledige website kunt bouwen. Daarnaast de page builders gebouwd voor resultaten. Wat wil zeggen dat je er een erg snelle website mee kunt bouwen die het ook goed doet in de zoekresultaten van Google. 

In deze blog nemen wij jou mee door de verschillende page builders. We kijken onder andere naar waarom ze zo populair zijn geworden, waar je op moet letten bij het kiezen van de beste page builder en welke pagebuilder het beste aansluit bij jouw project. Na het lezen van deze blog weten wij zeker dat jij de juiste page builder voor jouw project hebt gevonden.

Wat zijn de verschillen tussen gratis en betaalde page builders

Als jij je al hebt verdiept in de verschillende page builders zul je gemerkt hebben dat veel page builders zijn met een gratis variant. Je zult je daarom vast wel een afgevraagd hebben waarom je de pro versie moet hebben. Hier kunnen we eigenlijk vrij makkelijk antwoord opgeven, want de pro versie heeft een groot aantal voordelen.

Je kunt de gratis versie van een page builder zien als een proefversie, want de gratis versie is bedoeld om te kijken hoe de page builder werkt. Zo bevat de gratis versie de basis elementen als tekst, afbeeldingen en video’s. Wil je een echte website gaan bouwen met functionaliteiten dan is de pro variant wel echt een must. Deze biedt namelijk zoveel meer elementen en vrijheden. Zo krijg je met de pro variant veel meer mogelijkheden en elementen tot je beschikking. Daarnaast heeft de gratis variant vaak barrières die je niet kunt bewerken. Met de pro variant zijn al deze barrières weg en kun je doen wat je zelf wilt. 

De prijs van de pro variant verschilt erg per page builder, want bij de ene page builder betaal je per licentie terwijl je bij de andere pagebuilder betaald voor het aantal functionaliteiten. Dat je voor een pro variant moet kiezen is denk ik inmiddels wel duidelijk, maar welke dat is de vraag. Daarom gaan we nu kijken wat de beste wordpress page builder is voor jouw website.

Dit zijn de 10 beste wordpress page builders van 2020 met een drag & drop

Nu je weet waarom page builders zo populair zijn en waar je op moeten als je er een gaat gebruiken kunnen we beginnen. We gaan nu namelijk de 9 beste wordpress page builders van 2020 stap voor stap behandelen. Mocht een page builder jou bevallen dan kun je makkelijk doorklikken naar de volledige review van deze page builder om alles te weten te komen.

1. Divi

Divi-wordpress

Divi van Elegant Themes is waarschijnlijk een van de bekendste wordpress page builders uit dit rijtje. Deze page builder is zo populair, omdat het gebouwd is door Elegant Themes. Elegant Themes is al meerdere jaren actief op de wordpress markt en heeft daarmee al een goede reputatie opgebouwd. Ook hebben ze niet alleen een page builder, maar bieden ze meer. Elegant Themes heeft naast hun pagebuilder ook een eigen thema’s,  een tool voor e-mail opt-ins en een tool voor social media.

Naast dat Divi erg populair is voor de beginners, vanwege het overzichtelijke drag & drop systeem, zijn ze ook erg gewild onder de programmeurs. Divi is namelijk niet zomaar een page builder, maar je kunt er echt alles mee. Zo kunnen de programmeurs hun eigen code toevoegen waardoor je bepaalde functionaliteiten kunt toevoegen.

Verder gaat Divi verder dan alleen het design van de website. Zij vinden namelijk dat de websites van deze tijd te veel zijn gericht op het design en niet op het daadwerkelijk doel. Om bezoekers te bereiken en klanten te krijgen is SEO(Search Engine Optimization) erg belangrijk. Divi heeft daarom veel tijd gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken van jouw website. Hiernaast is jouw website 100% responsive waardoor jouw website op elk apparaat goed te bekijken is.

Om de conversie van jouw website naar het volgende niveau te tillen biedt Divi een groot aantal handige functies. Zo krijg je toegang tot de popup builder waarmee je acties kunt laten zien of mensen kunt laden inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Daarnaast krijg je toegang tot de a-b test tool van Divi die erg uniek is. Met deze tool kun je namelijk een kopie maken van een pagina en hier een wijziging in doorvoeren. Vervolgens krijgt 50% van de bezoekers de ene pagina te zien en de andere 50% de andere pagina. Jij kunt vervolgens zien welke pagina de hoogste conversie heeft en deze standaard maken. 

Divi heeft op het moment twee betaalmogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om jaarlijks te betalen wat $89 dollar kost, maar je kunt er ook voor kiezen om eenmalig te betalen. De eenmalige versie kost $249 dollar. Je krijgt met beide pakketten toegang tot precies dezelfde functionaliteiten. Ben je van plan om langere tijd te gaan werken met Divi of heb je Divi nodig als webdesigner? Dan is het LifeTime pakket de beste keuze.

Samenvattend is Divi een erg uitgebreide tool waar je komende jaren zeker goed mee vooruit kunt. Divi beschikt over een duidelijk drag & drop systeem waardoor je als echte beginner makkelijk de weg vindt en zonder kennis van code een website kunt maken. Door het handige drag & drop systeem werk je aan de voorkant van de website. Hierdoor kun je ook direct zien wat de resultaten van jouw aanpassingen zijn. Vervolgens kun je deze met één druk op de knop doorvoeren en staan ze live. Wanneer jouw website eenmaal live staat kun je bezig gaan met bijvoorbeeld de popup builder. Ook deze werkt via het drag & drop systeem waardoor je makkelijk popups kunt bouwen en toevoegen.

2. Elementor

elementor

Op de tweede plek stuit overduidelijk Elementor. Dit is niet raar, want elementor heeft op het moment meer dan 5.000.000 gebruikers! Elementor werkt met een gratis versie die iedereen kan downloaden als plugin in WordPress. Met deze gratis versie kun je kijken hoe alles werkt en of het je bevalt. Wil je echt een website gaan maken met een functie waar ook bezoekers op moeten komen dan zul je moeten kiezen voor Elementor Pro. Elementor Pro is te koop vanaf $49 dollar en kan oplopen tot $199. Hoeveel deze page builder voor jou gaat kosten is afhankelijk van het aantal licenties dat je nodig hebt.

Het eerste voordeel van Elementor is dat ze werken met het hello thema. Dit is een gratis wordpress thema die je kunt downloaden wanneer je gaat werken met de elementor page builder. Dit thema bevat bijna niks waardoor het erg licht en snel is. Vervolgens kun je met de page builder dit thema helemaal naar eigen wens inrichten. Mocht je niet helemaal vanaf niets willen beginnen dan kun je ook gebruik maken van de WordPress website templates die voor jou zijn gemaakt. Alle thema’s zijn zorgvuldig gebouwd en getest waardoor jouw website erg snel, veilig en zoekmachine vriendelijk is.

De page builder van Elementor is erg makkelijk in gebruik. Zelfs wanneer je voor het eerst Elementor gebruikt weet je precies hoe het werkt en wat je ermee kunt. Elementor Pro heeft maar liefst 26 verschillende elementen die jij op jouw website kunt toevoegen. Er worden regelmatig nieuwe updates uitgebracht waarmee er nieuwe elementen bij komen. Daarnaast zijn er plugins die extra elementen toevoegen aan jouw website. Elementor raadt deze plugin zelf ook aan, omdat hier een erg goede koppeling mee is.

Wat wij zelf erg handig vinden aan Elementor Pro zijn de pagina templates. Deze templates kun je één keer maken en vervolgens instellen als template voor bijvoorbeeld het type blog. Hierdoor wordt bij elke nieuwe blog direct deze template gepakt. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de tekst aanpassen en andere afbeeldingen toevoegen.

Wanneer je kiest voor Elementor Pro krijg je ook toegang tot de popup builder. Deze is ideaal voor het genereren van meer klanten of het vergroten van je e-maillijst. Je kunt de pop ups makkelijk en snel maken met het drag & drop systeem. Elementor heeft zelfs een groot aantal popup templates toegevoegd. Wanneer je deze gebruik hoef je zelfs alleen nog maar de tekst aan te passen!

Samenvattend is Elementor een erg makkelijke en beginners vriendelijke page builder. Door middel van de interface en het drag & drop systeem bouw jij zonder kennis van code binnen no time een volledige website. Verder krijg je toegang tot een groot assortiment aan functionaliteiten voor het bouwen van een ideale website. Wanneer we kijken naar de prijs kwaliteit verhouding van Elementor Pro is deze erg goed, misschien zelfs wel de beste!

3. Themify

Themify

Op de derde plek plaatsen wij Themify. Themify bestaat namelijk al 10 jaar en is opgericht door Nick La en Darcy Clarke. Voordat Themify begon was Nick La een webdesigner. Hier heeft hij veel gezocht naar oplossing om sneller te bouwen en betere resultaten te leveren. Omdat hij hier weinig antwoorden op kon vinden heeft hij in 2010 Themify opgericht. 

In de eerste jaren van Themify waren ze vooral gericht op wordpress thema’s. Hierbij werden belangrijke doelen gesteld, want de thema’s moesten snel zijn, zoekmachine vriendelijk en ook nog aansprekend zijn voor de bezoekers. Met deze thema’s heeft Themify hun reputatie opgebouwd en mede hierdoor zijn ze nu erg in trek. Naast de wordpress thema’s hebben ze ook een groot aantal plugins gebouwd die je bij ze kunt kopen. Een aantal jaar later hebben ze ook hun eigen page builder ontwikkeld die steeds populairder wordt.

Een groot voordeel is dat Themify net als Divi een totaalpakket aanbiedt. Dit wil zeggen dat wanneer je een licentie koopt je toegang krijgt tot alle thema’s, alle plugins en de page builder. Bij Themify betekent dit dat je toegang krijgt tot 42 thema’s die je kunt customizen met de page builder, 12 plugins en 25 Themify builder addons. Wanneer je voor Themify kiest heb je in ieder geval geen externe plugins nodig wat betekent dat je een veiligere en snellere website hebt.

Het drag & drop systeem van Themify is erg goed. Het bevat namelijk een groot aantal responsive elementen die je zo aan je website kunt toevoegen. Door het live editing systeem zie je ook direct de resultaten van de door jou gedane wijzigingen. Mocht je ook met code willen werken dan biedt Themify ook de optie om deze toe te voegen. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor programmeurs die het thema helemaal eigen willen maken.

Naast het design van de website weten ze bij Themify ook hoe belangrijk een snelle en goed vindbare website is. Ze hebben namelijk een caching systeem ingebouwd in hun page builder. Dit is een systeem die een kopie maakt van jouw website zodra een bezoeker op jouw website komt. Deze kopie wordt vervolgens opgeslagen in de browser van de bezoeker. Wanneer de bezoeker jouw website vervolgens nogmaals bezoekt is de website veel sneller, omdat de bestanden nog in zijn browser staan! Ook zorgt het cache systeem ervoor dat bestanden kleiner worden waardoor Google deze makkelijker kan lezen en jouw website in de meeste gevallen hoger in Google komt.

Zoals we net al even zeiden heeft Themify een aardig groot assortiment aan eigen plugins. Deze plugins kun je gratis gebruiken wanneer jij bij hun een licentie afneemt. Onder deze plugins valt onder andere de page builder, een post type builder voor het maken van berichten pagina’s,  een popup builder, een product filter plugin voor WooCommerce(webshop) en een announcement bar plugin. Met deze plugin kun je een bar maken die op een bepaalde plek op de website verschijnt. In deze tijd gebruiken veel websites deze functie om de corona maatregelen te laten zien. Een groot voordeel van al deze extra plugins is dat ze allemaal werken met de Themify builder en dus het drag & drop systeem. Je hebt hierdoor jouw website 100% naar eigen wens maken zonder ook maar één regel code te schrijven.

De prijs van Themify hetzelfde als die van Divi. Je kunt er bij Themify namelijk voor kiezen om jaarlijks te betalen($89 dollar) of eenmalig($249). Met deze pakketten krijg je toegang tot alle hierboven besproken functionaliteiten. Naast deze pakketten biedt Themify ook een Single Theme pakket aan. Met dit pakket krijg je toegang tot één thema. Dit pakket kost $59 dollar. Wil je meer weten over Themify, de functionaliteiten en de concurrentie? Dan is onze volledige Themify review zeker een aanrader.

4. Beaver Builder

Beaver-Builder

Beaver Builder is ook een erg interessante wordpress page builder, want je kunt er namelijk meer mee dan de page builders die we hiervoor hebben behandelend. Wij denken dat dit een goede optie is als je al ervaring hebt met page builders. Wanneer je nog nooit met een page builder hebt gewerkt is deze optie waarschijnlijk niet de meest ideale voor jou. 

Zoals we bij de bovenstaande pakketten hebben besproken krijg je bij alle pakketten toegang tot alle functionaliteiten. Hoeveel zo’n licentie je gaat kosten is vervolgens afhankelijk van het aantal websites dat je gaat maken. Bij Beaver Builder werkt dit net even anders. Je betaald hier namelijk niet voor het aantal licenties, maar voor de functionaliteiten van het pakket. Wat Beaver Builder hier eigenlijk wilt is dat jij het duurder pakket neemt, omdat deze de functionaliteiten bevat die handig zouden zijn voor jouw. 

Wanneer we kijken naar de mogelijkheden die je krijgt vallen ons een aantal dingen op. Ten eerste is Beaver Builder de duurste page builder van dit artikel. Ten tweede is de standaard versie van $99 dollar al niet echt interessant. Je krijgt namelijk geen toegang tot het Beaver Builder Theme en hij is niet multisite capable. Het is daarom de beste optie om te kiezen voor de “Pro licentie”. Deze kost alleen $200 dollar en is daarmee veel duurder dan de concurrenten. 

Heb je al wat ervaring met wordpress en past Beaver Builder binnen je budget dan is het een erg interessante optie, maar wanneer je een beginner bent of liever een wat goedkopere tool gebruikt kun je beter een andere pagebuilder kiezen.

5. Visual Composer

Visual-Composer

Visual Composer is een van de vele erg populaire page builder van dit moment. Deze page builder is niet alleen erg populair, maar ook onder iedereen wel bekend. Visual Composer is namelijk ontwikkeld door WPBakery. Dit is een page builder die je vaak gratis ontvangt wanneer je een thema koopt op Themeforest. Omdat je met WPBakery alleen het thema kunt invullen valt deze niet echt onder de page builders. Daarom hebben ze Visual Composer op de markt gebracht. Met deze website/page builder kun je een volledige website bouwen net zo als bij de andere page builders uit dit artikel.

Het eerste grote voordeel van Visual Composer is hun enorm overzichtelijke drag & drop systeem. Wij weten zeker dat je je hier als complete beginner helemaal thuis zult vinden. Visual Composer heeft een groot aantal elementen die op logische plekken staat en makkelijk zijn in  te stellen. Na het plaatsen van een element krijg je een menu met een aantal opties. Met deze opties kun je dit element helemaal naar eigen wens maken. Ook voor deze page builder geldt dat je aan de voorkant werkt. Je ziet hierdoor direct de wijzigingen die je aanbrengt. 

Visual Composer wordt een beetje gezien als dé page builder. Er zijn namelijk een aantal grote bedrijven die deze page builder gebruiken. De namen BBDO, Martini, TedX, Eversight en Tethr zijn niet de meest onbekende bedrijven.

Naast de page builder van Visual Composer krijg je ook toegang tot de Popup builder. Deze is erg makkelijk in gebruik en ook volledig te customizen. Mocht je geen zin of tijd hebben om een popup te maken dan kun je hiervoor gebruik maken van de pop up templates die al voor jou zijn gemaakt. Je kunt deze pop ups met één klik importeren.

Visual Composer is de enige page builder in dit artikel die beschikt over een koppeling met Unsplash. Unsplash is een website voor gratis rechtenvrije afbeeldingen. Je kunt op deze website dus afbeeldingen vinden die jij op jouw website kunt gebruiken zonder problemen te krijgen met de rechten van die foto’s. Bij veel page builders moet je hier eerst op internet naar gaan zoeken. Daarna moet je de afbeeldingen downloaden en optimaliseren. Vervolgens moet je de afbeeldingen weer uploaden om ze op jouw website te krijgen. Door de koppeling van Unsplash met Visual Composer is dit verleden tijd. Je kunt nu namelijk direct vanuit wordpress afbeeldingen van Unsplash gebruiken wat erg veel tijd gaat besparen.

De prijs van Themify is ongeveer hetzelfde als die van de andere page builders. Je betaald voor de goedkoopste licentie $49 dollar. Je krijgt hiermee toegang tot alle functies en kunt deze licentie gebruiken op één website. Het tweede pakket kost $99 dollar. Ook met dit pakket krijg je toegang tot alle functies. Deze licentie is duurder, omdat je met deze licentie drie websites kunt bouwen. Het duurste pakket van Visual Composer kost $349 dollar. Dit pakket heeft precies dezelfde functionaliteiten als de bovenstaande licenties. Je kunt met deze licentie alleen 1000 websites maken wat erg veel is. Deze licenties zijn daarom ook bedoeld voor webdesigners, programmeurs en online marketing bureau’s. Wanneer jij meer dan drie websites wilt bouwen is dat pakket natuurlijk ook interessant voor jou!

6. GeneratePress

Generatepress

GeneratePress is in basis een gratis wordpress thema die ook een betaalde(premium) variant heeft. Nu GeneratePress inmiddels meer dan 2,7 miljoen downloads heeft en meer dan 200.000 actieve websites hebben ze besloten om er een page builder aan toe te voegen. Deze pagebuilder heet GeneratePress met sections en is erg gebruiksvriendelijk. Het thema is vooral geschikt voor beginnende webbouwers, bloggers en developers die niet al te geavanceerde projecten willen bouwen.

GeneratePress is een van de snelste, lichtste en veiligste wordpress thema’s van het moment. Daarnaast is het thema ook zo gebouwd dat hij voor iedereen zichtbaar is en goed kan ranken in de zoekresultaten van Google. Omdat GeneratePress zoveel tijd heeft gestopt in al deze eisen kunnen we het thema eigenlijk wel aan iedereen aanraden. Wanneer je gratis versie van dit thema gebruikt krijg je al toegang tot alle deze belangrijke punten en werk je via het editing systeem van wordpress zelf. Dit systeem is best handig, maar naar onze mening toch een stuk minder dan GeneratePress hun eigen page builder. Daarom kun je beter voor de Premium versie. 

Met de Premium versie van GeneratePress krijg je toegang tot de site libery. Dit zijn allemaal website designs(templates) die jij met één druk op de knop kunt importeren. Daarnaast bevat dit thema een goede koppeling met WooCommerce waardoor je binnen no-time een webshop hebt staan. Ook kun je met de Premium versie een hele eigen blog samenstellen die voldoet aan al jouw eisen. Als laatste biedt de Premium versie nog een handige toevoeging waarmee je functionaliteiten die je niet gebruikt kunt uitschakelen. Dit zorgt ervoor dat de code van de functionaliteiten die je niet gebruikt ook niet in je thema staan. Het resultaat hiervan is een nog lichter thema dat veel sneller is en dat leidt weer tot een hogere ranking in Google.

Hoewel het thema van GeneratePress misschien wel het beste wordpress thema is van het moment valt de page builder toch een beetje tegen. Op Zichzelf is de page builder een goed systeem en werkt alles naar behoren, maar wanneer we hem gaan vergelijken met de concurrenten zijn die toch echt wel veel uitgebreider. Wanneer je echt nog nooit met wordpress hebt gewerkt en niet al te uitgebreid wilt gaan is dit voor jou waarschijnlijk de beste optie. Wil je in de loop van de tijd jouw website upgraden en hem naar een volgend niveau tillen? Dan is het in de meeste gevallen om voor Divi, Elementor of Visual Composer te kiezen.

7. Brizy

Brizy

Brizy is de nieuwste page builder op de markt en daarmee ook de jongste uit deze lijst. Je zult hieruit snel de conclusie trekken dat dit niet de beste page builder is, maar dat kun je nog wel eens fout hebben. Brizy is namelijk ontwikkeld, omdat zij dingen anders zouden doen dan andere page builders. Zo waren ze ervan overtuigd dat het nog meer gericht op beginners kon, het veiliger kon en sneller. Met hun page builder hebben ze dit in korte tijd weten neer te zetten. Inmiddels wordt Brizy gezien als echte concurrent door de andere page builders uit deze lijst.

Een van de reden waarom Brizy zo snel populair is geworden is hun gratis versie van de page builder. Deze versie kon iedereen namelijk gratis downloaden als plugin in wordpress. Je kunt hiermee dus gratis het systeem van de Brizy page builder testen. Doordat Brizy hiermee erg positief opviel heeft het zich snel kunnen bewijzen. Omdat ze nog steeds aardig jong zijn worden er regelmatig wijzigingen en toevoegingen gedaan wat betekent dat de page builder goed onderhouden wordt!

Brizy heeft een erg goede pagebuilder gebouwd waar sommige andere echt nog wel wat van kunnen leren. Alle elementen en functies spreken voor zichzelf en staan ook nog eens op de juiste plek. Daarnaast is Brizy niet gebouwd in Bootstrap, zoals de andere page builders, maar in React. Dit gaat voor sommige misschien iets te technisch, maar React wordt door programmeurs gezien als de betere versie van Bootstrap. React is allemaal nog weer lichter en sneller waardoor jij betere resultaten kunt halen met jouw website.

Wanneer je gebruik maakt van Brizy kun je elementen gemakkelijk plaatsen door het drag & drop systeem. Als je op een van de pagina’s een element gebruikt die je ook op een andere pagina wilt gebruiken kun je deze makkelijk kopiëren en plakken. Je hoeft dus niet alle instellingen één voor één over te nemen. Een andere erg unieke functie van Brizy is de taakverdeler. Je kunt hiermee meerdere mensen toegang geven tot de wordpress van een website, maar met andere rechten. Dit is erg handig wanneer jij bijvoorbeeld een webdesigner of bouwen bent. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat jouw klanten in wordpress gaan rommelen.

Misschien is het beste aan Brizy nog wel de prijs. Op het moment hebben ze een aanbieding die je bijna niet kunt weerstaan.  Ze hebben namelijk een Life Time pakket van $299 dollar eenmalig kost. Je krijg hiermee toegang tot alle functionaliteiten en tools. Daarnaast kun je deze licentie op zoveel websites gebruiken als je zelf wilt. Naast deze bijzondere aanbieding hebben ze natuurlijk ook de licenties voor mensen die minder nodig hebben. Zo hebben ze het personal pakket waarmee je toegang krijgt tot de page builder en 250+ designs. Deze is te gebruiken op 3 websites en kost $49 dollar. Dan is er nog de Brizy Studio licentie. Deze bevat precies hetzelfde als de personal licentie alleen kun je deze licentie op zoveel websites gebruiken als je zelf wilt. De prijs van deze licentie is $99 dollar per jaar. Wanneer je verwacht meerdere jaren met deze page builder te gaan werken is het lifetime pakket het meeste voordelig.

8. Thrive Architect

Thrive-architect

Thrive Architect is sowieso een van de beste wordpress page builders van dit moment. Het grootste voordeel van deze page builder is dat hij enorm snel en super makkelijk in gebruik is. Ook voor beginners kan dit dus maar zo de beste wordpress page builder zijn. Verder is deze page builder standaard volledig responsive, veilig en wordt hij regelmatig geupdate.

Wanneer jij voor Thrive Architect kiest krijg je ook toegang tot een gigantische bibliotheek met demo websites en templates. Op dit moment bestaat deze bibliotheek zelfs uit meer dan 325 demo’s. Een groot voordeel van deze demo’s is dat ze met één druk op de knop te importeren. Na het importeren heb jij de volledige controle over deze templates en kun jij ermee doen wat je wilt. Ook op het gebied van demo’s hoort Thrive Architect zeker bij de beste wordpress page builders van 2020.

Thrive Architect beschikt ook over veel templates voor landingspagina’s. Dit een erg groot voordeel, want deze pagina’s moeten ervoor zorgen dat jouw website veel gaat opleveren. Of dit nou gaat om geld, verkopen of aanmeldingen Thrive Architect kan het allemaal. Het probleem van landingspagina’s is dat je vaak veel moet testen om het beste resultaat te behalen. Met Thrive is dit niet het geval, want deze demo’s zijn al uitgebreid getest. Alleen als jij aan de landingspagina’s gaat werken en dingen gaat veranderen moet je ze wel opnieuw testen.

9. SiteOrigin

siteOrigin

De page builder van SiteOrigin is gratis te verkrijgen, maar ze hebben ook een premium variant. Ook voor de gratis versie van deze page builder geldt dat het een testversie is. Je zult er daarom geen functionele uitgebreide website mee kunnen maken. De premium variant van SiteOrigin bevat een groot aantal handige elementen die elke website echt wel nodig heeft. 

De SiteOrigin heeft een vriendelijk en makkelijk design waardoor de page builder erg tot zijn recht komt. Het is daarmee zeker een geschikte page builder voor de beginners, maar ook de ervaren developers kunnen er goed mee werken. SiteOrigin biedt namelijk de mogelijkheid om ook vanaf de achterkant van de website te werken. Als beginner is het makkelijker om te werken aan de voorkant doordat je hiervoor gebruik kunt maken van het drag & drop systeem en het live editing systeem. Je ziet hierdoor direct wat het resultaat is van de wijzigingen die je hebt gedaan.

Naast de SiteOrigin page builder hebben ze ook 20 wordpress thema’s, zowel betaald als gratis. Deze thema’s zijn erg handig, omdat je ze met één klik op de knop kunt importeren. Het enige wat je vervolgens nog moet doen is eigen tekst en afbeeldingen toevoegen.

SiteOrigin is de enige page builder waar je met de gratis variant een relatief goede website kunt bouwen. Daarnaast heb je nog de premium variant die je kunt aanschaffen wanneer je meer functionaliteiten wilt hebben. Zo krijg je met de premium versie bijvoorbeeld toegang tot de post type builder waarmee je makkelijk blog berichten kunt maken.

Wij hebben deze page builder meerdere keren gebruikt en zijn er opzich best tevreden over. Je krijgt namelijk met de gratis versie al meer mogelijkheden dan bij de andere gratis page builders. Wel is de gebruiksvriendelijkheid van de andere page builders naar onze mening beter, al helemaal voor beginners. Ook bieden de andere page builders meer opties zoals grote keuze templates en optimalisatie mogelijkheden voor snelheid, conversie en vindbaarheid in Google.

10. Live Composer

live-composer

De laatste page builder die we behandelen is Live Composer. Dit is een gratis, open source wordpress page builder die iedereen kan gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen om deze page builder te gebruiken is je naam en e-mailadres achterlaten. Het voordeel van deze page builder is dat hij gratis is, maar toch betaal je nog met je naam en e-mailadres. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat je op een e-maillijst van Live Composer wordt geplaatst. Via deze lijst worden er e-mails naar jou gestuurd om een bepaalde product te kopen. Op deze manier verdiend Live Composer vervolgens hun geld.

Live Composer is lang niet zo uitgebreid als de andere page builders die we besproken hebben, maar je kunt er een prima basis website mee bouwen. Deze page builder biedt namelijk een drag & drop systeem dan op de voorkant wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je geen technische kennis nodig hebt en dat je ook direct ziet wat het resultaat is van een wijziging die jij hebt gedaan.

Waar wij persoonlijk bang voor zijn is het volgende: Live Composer is gratis en hierdoor zal deze page builder erg veel gebruikt gaan worden. Dit is nog steeds positief, maar omdat Live Composer geen betalende klanten heeft zouden ze ervoor kunnen kiezen om te stoppen. Dit betekent dat Live Composer niet meer onderhouden wordt of gewoon helemaal uit de lucht wordt gehaald. Jij moet daarna snel overstappen naar een ander systeem, maar kan dit makkelijk? Andere page builders die wij in dit artikel bespreken hebben dit beter voor elkaar. Je kunt hier namelijk vaak de content meenemen. 

Live Composer kan zeker een goede keuze zijn, maar je moet goed opletten of wijzigingen of problemen die in de loop van de tijd kunnen ontstaan. Live Composer is voor de gratis alternatieven zeker een van de Beste wordpress page builder, maar in vergelijking met de andere betaalde alternatieven is deze toch wel erg matig.

Beste wordpress page builder: Wat vinden anderen?

We hebben inmiddels 9 verschillende page builders behandelen waarvan we jou een zo goed mogelijk beeld hebben gegeven. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat het er niet makkelijker op is geworden. Omdat wij jou in dit artikel willen helpen naar het vinden van de beste wordpress page builder voor jouw website hebben we een onderzoek gedaan. In dit onderzoek hebben we gekeken naar de interface, gebruiksvriendelijk, prijs, snelheid & zoekmachine vriendelijk en klantenservice van alle bovenstaande page builders. Je kunt de resultaten van dit onderzoek vinden in de tabel hieronder. Wij hopen jou daarmee een goed beeld te geven van alle page builders zodat jij de beste page builder voor jouw project kunt kiezen.

Beste WordPress Page Builders: Waarom zijn ze zo populair?

Page builders zijn nog niet heel lang verkrijgbaar, maar toch zijn ze nu al razend populair. Het is daarom ook niet gek dat er zoveel verschillende page builders zijn en dat het kiezen van de beste page builder daarom een lastige klus kan zijn. Voordat we gaan kijken wat de beste page builder is is het goed om te weten waarom page builders zo populair zijn.

Geen programmeerkennis nodig & Volledige controle

Dit is veruit de belangrijkste reden waarom page builders zo populair zijn geworden. Voordat de page builders op de markt kwamen was het bouwen van een website een lastige klus. Je had hier namelijk veel programmeerkennis voor nodig. Had je dit niet dan kon je het bouwen wel uitbesteden, maar dit was vaak erg duur. Hierdoor zijn er verschillende bedrijven gekomen met het idee om een page builder te bouwen.

Alle page builders beschikken over een drag & drop systeem. Dit is een systeem waarmee je een website kunt bouwen zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Hoe dit precies werkt is eigenlijk vrij simpel. In de page builder bevindt zich namelijk een menu waar alle elementen in staan. Uit dit menu kun je vervolgens de elementen slepen(drag) naar je website en neerzetten(drop) op de plek waar jij dit element wilt hebben. Na het neerzetten opent er zich een nieuw menu waar je het element kunt customizen. Denk hierbij aan de kleur, lettertypen, bewegingseffecten en nog veel meer. 

Wanneer je met een gratis wordpress thema werkt zul je regelmatig gemerkt hebben dat je bepaalde dingen niet kunt aanpassen. Wij hebben regelmatig gezien dat het hierbij vooral gaat om de header en footer van een website. Daarnaast krijg je ook alleen de opties die het thema jou geeft. Bij een page builder is dit niet zo. Je hebt namelijk volledige controle over de hele website en je kunt elk detail naar jouw smaak maken.

Snel

Er is een tijd geweest dat programmeurs en online marketeers geen fan waren van page builders. Volgens programmeurs was de code namelijk een rommeltje en veels te groot. Het resultaat hiervan zal een slome en slecht rankende website in Google zijn. De online marketeers dachten hier hetzelfde over, want hun weten precies wat er belangrijk is om in Google gevonden te worden. Het heeft daarom een lange tijd geduurd voordat de page builder zo populair geworden is. 

In de loop der jaren zijn de page builders erg ontwikkeld. Zo is de code van de page builders erg goed geoptimaliseerd waardoor je website veel sneller is. De page builders hebben dit kunnen realiseren door de functies die je niet gebruikt uit te schakelen. Dit betekent dat alleen de elementen en functionaliteiten die daadwerkelijk op jouw website staan geladen hoeven te worden. Omdat dit vaak veel minder code is kan het allemaal veel sneller geladen worden. Het is daarom ook vrij normaal geworden dat websites, die gebouwd zijn met een page builder, een laadtijd hebben van minder dan 1,0 seconden. Het is dus goed om hier op te letten bij het kiezen van de beste wordpress page builder!

snelheid-siteground-website

SEO

Veel mensen denken dat het design van hun website het belangrijkste is, want hiermee zou jij mensen kunnen overhalen. Hier zit een kern van waarheid in, maar hoe komen deze mensen dan op jouw website?

Het belangrijkste doel van elke website is jouw doelgroep bereiken. Om dit te realiseren is SEO(Search Engine Optimization), oftewel zoekmachine optimalisatie erg belangrijk. Bij veel wordpress thema’s gaat het hier mis, want zij hebben alleen het design. Voor de rest is het thema extreem groot, sloom en niet zoekmachine vriendelijk. Een page builder staan los van het thema wat betekent dat je altijd een thema nodig hebt. Wel bieden veel page builders hun eigen thema aan die helemaal geoptimaliseerd is zodat je zeker weet dat het goed zit.

Zodra je met de page builder gaat werken zul je merken dat alle code lekker schoon blijft. Google is hier dol op en zal jouw website daarom makkelijk kunnen lezen. Dit betekent dat jouw website beter gevonden gaat worden in google en dat je meer bezoekers gaat krijgen. Daarnaast kun je met een page builder gemakkelijk aangeven of een kop een H1, H2 of H3 is. Uit deze informatie kan Google de verdeling van de tekst zien. Als laatste kun je ook nog met Yoast SEO meta titels, meta descriptions en slugs aanpassen. Dit zijn de elementen die je krijgt te zien wanneer je op Google kijkt. Met Yoast SEO kun je deze zelf samenstellen om zo hoog mogelijk te gaan ranken in Google. Het is daarom goed om hier op te letten bij het kiezen van de beste wordpress page builder.

Beste wordpress page builder kiezen: Waar moet je op letten?

Het kiezen van de juiste page builder voor jouw website kan een lastige klus zijn. Er is namelijk zoveel keuze en elke page builder werkt weer anders. Daarnaast heeft elke page builder zijn eigen plug- en minpunten. Het is daarom erg moeilijk te zeggen wat de beste wordpress page builder is voor jouw website. Wat wij wel kunnen doen is jou helpen bij het maken van een keuze. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste page builder.

Is de page builder responsive?

Voordat je een page builder gaat gebruiken moet je eerst kijken of deze responsive is. Dit wil zeggen dat jouw website meeschaalt op de grootte van het scherm. Omdat, in deze tijd, steeds meer mensen op hun telefoon internetten is het erg belangrijk dat jouw website hier goed wordt weergegeven. 

Het verschilt per page builder hoe ze hier mee omgaan. Zo doet de ene page builder dit voor jouw en moet je het bij de andere zelf doen. Het systeem waarbij de page builder jouw website zelf responsive maakt is het makkelijkste en populairst. Alle page builders in dit artikel beschikken daarom ook over dit systeem. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over dat je website niet responsive.

Omdat het responsive maken van een website bij deze page builders automatisch gaat kan het zijn dat je het niet eens bent met de opmaak. Jij zou bijvoorbeeld een afbeelding of knop neet wat anders willen hebben. Met deze page builders kun je deze eisen vervolgens makkelijk verwerken door het drag & drop systeem. Aangezien dit een belangrijk onderdeel is voor iedere website is het belangrijk dat je hier op let bij het kiezen van de beste wordpress page builder.

Met welke thema’s is de page builder te gebruiken?

Als tweede is het goed om te kijken met welke thema’s je de page builder kunt gebruiken. WordPress kent namelijk een groot aantal thema’s. Veel van deze thema’s zijn niet gebouwd met page builders en hebben een standaard opmaak. Dit betekent dat je met de page builder geen volledige controle hebt en je niet alles kunt aanpassen.

Om dit probleem op te lossen hebben de meeste wordpress page builders een eigen thema ontwikkeld dat je kunt gebruiken in combinatie met een page builder. Het voordeel van deze thema’s is dat ze bijna helemaal kaal zijn. Hierdoor is het thema erg snel en licht. Vervolgens kun je de website gaan bouwen met de page builder om hem helemaal naar eigen wens te bouwen.

Naast de thema’s die de page builders zelf hebben zijn er ook externe wordpress thema’s die gebouwd zijn voor page builders. Dit betekent dat je ook met deze thema’s volledige controle hebt in deze page builder. De meeste populaire page builder ready wordpress thema’s zijn: Astra Theme, Neve Theme, OceanWP en GeneratePress.

Deze thema’s beschikken allemaal over een gratis versie die je kunt gebruiken. Naast de gratis versie hebben ze ook een pro versie, maar die zul je in de meeste gevallen niet nodig hebben als je met een page builder gaat werken. De beste wordpress page builder is vaak compatibel met alle wordpress thema’s, maar toch is het goed om dit te controleren want je niemand zit op dit probleem te wachten.

Wordpress-logo

Is de page builder compatibel met andere plugins?

Als laatste is het ook belangrijk om te kijken of de page builder compatibel is met andere plugins. Je hebt namelijk altijd wel plugins nodig. Of dit nu is voor het toevoegen van functionaliteiten of het optimaliseren van je website extra plugins heb je nodig.

Het is wel erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de plugins, want de code van plugin kan een groot effect op je website hebben. Voor de meeste plugins geldt dat je website gewoon blijft werken als het hoort, maar het kan voorkomen dat je website offline raakt of dat delen niet meer bereikbaar zijn. Het is daarom goed om te controleren wat anderen van een plugin vinden en om te kijken of de plugin compatibel is met jouw wordpress versie. Is dit allemaal oké dan kun je de plugin in de meeste gevallen gewoon downloaden.

Naast de problemen die kunnen ontstaan maken plugins je website ook trager. Er wordt namelijk code toegevoegd aan je website. Dit betekent dat Google meer tijd nodig heeft om dit te lezen en de server langer bezig om deze code te laden. Het probleem is eigenlijk dat ze vaak code toevoegen die al in het thema staat. Je krijgt hierdoor dubbele code wat niet erg fijn is. Hoewel dit geen directe problemen oplevert wordt jouw website slomer en wordt je minder goed is Google gevonden. 

Om dit te voorkomen hebben alle page builders zoveel mogelijk functionaliteiten in hun eigen tools zitten. Hierdoor heb je bijna geen extra plugins nodig. Wat betekent dat je website sneller en lichter is. Daarnaast bieden sommige plugins nog extra plugins aan. Deze plugins zijn ontwikkeld door het bedrijf zelf wat ervoor zorgt dat er geen dubbele code ontstaat. Het is daarom goed om te kijken welke pagebuilder de meeste functies heeft die jij nodig gaat hebben. Het is goed om te controleren of de beste wordpress page builder compatibel is met andere plugins. Met de meeste page builders zul je namelijk een aantal externe plugins moeten toevoegen.

Hoe zit het met de marketing?

Zoals we eerder al noemden is het design van een website niet het belangrijkste. Het doel van een website is namelijk mensen bereiken en deze mensen vervolgens omzetten in klanten of een dienst af laten nemen. Om dit te doen is de marketing van een website heel belangrijk.

Het is daarom goed om te controleren welke mogelijkheden een page builder biedt op het gebied van marketing. Zo zijn pop ups en bewegingseffecten erg handig, maar gaat het nog verder met integraties met e mailmarketing providers, a-b testen en formulieren. Om zo’n goed mogelijk resultaat neer te zetten met jouw website is het erg belangrijk dat je een page builder zoekt met zoveel mogelijk van deze eigenschappen. 

Wij weten zeker dat je de conversie van jouw website met deze functies en tools een enorme boost kunt geven. Zo hebben wij voor onze klanten meerdere keren gebruik gemaakt van de a-b test wat voor een conversie stijging van 3% heeft gezorgd. Het mooie is dat dit alleen lag aan de kleur van de knop! Je kunt dus alles zien en direct bekijken wat de hoogste conversie oplevert! De beste wordpress page builder is vaak goed geoptimaliseerd voor marketing. Zo bevatten ze formulieren, pop-ups en templates voor landingspagina’s.

Beste WordPress Page Builders: Welke is het beste voor jou?

In de bovenstaande tabel kun je precies zien wat onze meningen zijn over alle bovenstaande besproken page builders. Wij kunnen hier geen garanties bij geven, maar wel vertellen dat deze meningen gebaseerd zijn op onze ervaringen. Meningen en eisen verschillen waardoor een page builder die wij goed vinden voor jou misschien niet goed is. Het vinden van de beste wordpress page builder is daarom voor een groot deel afhankelijk van jouw eigen wensen. Wat ons betreft is Divi dan de beste keuze, omdat deze meeste functionaliteiten ondersteund en templates bevat.

Wij hebben dit onderzoek gedaan door zoveel mogelijk uit de ogen van een beginner te kijken, want deze zijn helemaal nieuw en hebben nog weinig tot geen ervaring. Als een page builder voor een echte beginner goed is dan is deze dat voor een ervaren programmeur (vaak) ook.

Heb jij een page builder gevonden die bij jouw past, maar waar je toch nog meer over wilt weten? Dan kun je natuurlijk de volledige reviews lezen op onze website. Wij hebben alle page builders uitgebreid getest en gereviewed.

Beste WordPress page builder - Veelgestelde vragen

Wat is een WordPress page builder? Een page builder is een toevoeging aan WordPress waarmee je eenvoudig en zonder technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt maken. Je hebt echt de volledige controle over elk onderdeel van jouw website waardoor jij alles volledig naar wens kunt maken.

Waarom een WordPress page builder gebruiken? Het gebruik van een page builder is erg handig wanneer je weinig of geen technische kennis. Met een page builder kun je namelijk zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website opbouwen.

Wat is de beste WordPress page builder? Er zijn erg veel WordPress page builders waardoor het kiezen van de beste lastig kan zijn, maar er springen er een aantal echt uit. Op dit moment zijn Divi, Elementor, Beaver Builder en Visual Composer veruit de populairste WordPress page builders.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5