Oceanwp wordpress thema review: Is hij beter dan het Astra thema?

Wanneer je werkt met een page-builders zul je vast wel eens van het OceanWP wordpress thema gehoord hebben. Op het moment zijn OceanWP, Astra en GeneratePress de meeste bekende, beste en snelste wordpress thema’s. Die volledig aangepast kunnen worden in een page builder. Het voordeel van deze thema’s is dat ze in basis allemaal gratis gebruikt kunnen worden. Je kunt hiermee vast bekijken of het thema bij je past. Wanneer je een goede of moderne website wil bouwen raden we je zeker aan om dit artikel eens te lezen en er direct mee aan de slag te gaan.

OceanWP-Wordpress

Inhoudsopgave

Wat maakt het OceanWP wordpress thema zo bijzonder?

Het OceanWP wordpress thema is samen met Astra en GeneratePress zo populair, omdat ze zijn gebouwd uit het oogpunt van snelheid en klantvriendelijkheid. Dit betekent dat de thema’s erg gebruiksvriendelijk zijn en dus voor iedereen fijn zullen werken. Ook de snelheid van de thema’s zijn absurd wanneer je ze vergelijkt met de gratis thema’s in de wordpress bibliotheek. We zullen samen met jou even bekijken wat het OceanWP wordpress thema nou zoveel beter maakt dan de andere thema’s. Laten we beginnen met het responsive design.

Responsive design

In deze tijd waar iedereen gebruikt maakt van een ander apparaat met verschillende schermgroottes is een responsive wordpress thema erg belangrijk. Responsive webdesign betekent namelijk dat een website een optimale webervaring levert voor alle apparaten(van computers tot telefoons). Het ontwerp van een responsive thema schaalt mee met de afmetingen van het scherm dat wordt gebruikt. Door deze techniek blijft de leesbaarheid van teksten en de gebruiksvriendelijkheid van de website ook op kleinere schermen goed.

Bij het bouwen van een website is het erg belangrijk dat je er op let dat het thema responsive is. Het is zonde om hier geen rekening mee te houden, omdat steeds meer mensen hun mobiel gebruiken om bepaalde dingen op te zoeken. Als je niet kiest voor een responsive thema sta je al direct met 1-0 achter. Je zult merken dat dit grote gevolgen gaat hebben voor het aantal bezoekers op je website, het bouncepercentage en de gebruiksvriendelijkheid. Na een paar weken zul je je hier aan gaan ergeren en kun je weer helemaal opnieuw beginnen met je website. Kies daarom voor een volledig responsive website.

Thema snelheid

De snelheid van een thema heeft ook grote invloed op de prestaties die je gaat halen met je website. Zo zul je met een trage website veel minder bezoekers krijgen, lagere rankings in google en een vele malen hoger bouncepercentage. Bij de thema’s van OceanWP is hier goed rekening mee gehouden. Deze thema’s laden namelijk niet de code die niet wordt gebruikt. Ook zitten deze thema’s veel beter in elkaar waardoor ze veel kleiner en dus sneller zijn. 

Houdt er wel rekening mee dat je een hele snelle website kunt hebben, maar wanneer je nog steeds een slimme webhost hebt zul je weinig profijt hebben van het thema. We raden je dus aan om eerst de basis van je website goed te zetten. Wij zijn zelf erg tevreden over de prijs en de snelheden van vimexx.

snelheid-siteground-website

Gebruiksvriendelijk

Een gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat je bezoeker van je website gaat houden, duidelijk weet waar hij op de website is en waar hij moet zijn voor bepaalde informatie. In het OceanWP wordpress thema is daar goed rekening mee gehouden. Zo krijg je een hele overzichtelijke en duidelijke homepage, waar de bezoeker direct kan zien of hij op het juiste adres is. Een overzichtelijke menu balk waar je de belangrijkste pagina’s kunt plaatsen en de mogelijkheid om een zoekfunctie toe te voegen aan het menu. Ook de website snelheid en het responsive design spelen een grote rol bij de gebruiksvriendelijkheid van een website. Kies dus verstandig een thema.

E-commerce ondersteuning(webshop)

Ook wanneer je van plan bent een webshop op te zetten voor bijvoorbeeld dropshipping, kun je bij OceanWP terecht. We raden je ook echt aan om gebruik te maken van een betaald thema in plaats van een gratis voor het maken van een webshop. Een gratis thema zal namelijk vele malen trager zijn, minder opties bieden en minder updates krijgen. Wanneer je webshop niet wordt geupdate kan dit hele grote en nare gevolgen hebben voor je website en je bedrijf. Om dit soort problemen raden we je aan te kiezen voor een betaald thema van OceanWP, Astra of GeneratePress.

Gratis templates

Omdat bedrijven als OceanWP, Astra en GeneratePress snappen dat je niet direct $59 dollar gaat betalen voor een onbekend thema kun je het gratis proberen. OceanWP is namelijk een gratis thema die je kunt downloaden in wordpress. Vervolgens zijn er een aantal templates die je gratis kunt gebruiken. Deze templates voldoen aan alle eisen die ook worden gesteld aan de pro varianten alleen bieden de gratis varianten minder mogelijkheden. Wanneer je gebruik wilt maken van alle mogelijkheden raden we je aan om te kiezen voor een van de pakketten die OceanWP aanbiedt.

Uitstekende klantenservice

De klantenservice biedt ook een groot voordeel ten opzichte van veel andere thema’s. Ten eerste worden de thema’s van OceanWP regelmatig geupdate en voegen ze nieuwe templates toe. Wanneer je problemen hebt of je zit met een vraag kun je ook altijd terecht bij het bedrijf. Dit is een gigantisch voordeel van een betaald thema wat sowieso al het geld waard is. Je zult altijd snel en vriendelijk geholpen worden door het personeel van OceanWP of andere grote betaalde thema’s.

OceanWP-Wordpress-review

Een van de snelste thema’s van het moment

De snelheid van een website blijft een heel belangrijk aspect. Zeg nou zelf, wanneer jij op google zoekt naar product dat je wilt kopen. Je klikt op een pagina en deze pagina laad niet? Blijf je dan wachten of ga je naar het volgende resultaat in google? In veel van deze gevallen zul je niet wachten en direct verder gaan naar het volgende resultaat. Het is om deze reden zo belangrijk dat je website snel is. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een trage website niet alleen zorgt voor minder bezoekers, maar het heeft nog een aantal andere belangrijke nadelen. Zo kan een vertraging van één seconde al voor een daling van 7% van de conversies zorgen. Wij raden je aan om een laadtijd van niet meer dan 2,0 seconden te hebben en dat is zeker mogelijk met het OceanWP thema.

Wat kost het OceanWP wordpress thema?

Zoals we je eerder al hebben verteld kun je het OceanWP wordpress thema gratis downloaden in wordpress. Echter krijg je hier niet alle mogelijkheden die toch wel erg makkelijk en handig zijn. Het is dus aan te raden om voor de Pro variant van OceanWP te gaan. De prijs valt namelijk erg mee! Je kunt bij OceanWP kiezen uit 2 betaalopties. Zo is het mogelijk om jaarlijks te betalen of het thema eenmalig te kopen.  Ook bieden ze nog een Agency pakket aan. Met dit pakket kun je het thema gebruiken voor 25 websites. Het Business pakket waarmee je het theme voor 3 websites kunt gebruiken en het personal pakket waarmee je het thema kunt gebruiken voor 1 website. In de meeste gevallen heb je aan het personal pakket genoeg.

OceanWP-prijs

Het OceanWP wordpress thema in combinatie met Elementor?

Wanneer je weinig kennis hebt van code en je toch een website wilt bouwen is een page builder ideaal. Met een page builder kun je namelijk pagina’s bouwen zonder kennis van code. Je maakt namelijk gebruik van een drag en drop systeem. Met een drag en drop systeem hoef je alleen de onderdelen te slepen naar de plek waar jij deze wilt hebben staan. Het is met een page builder dus erg gemakkelijk om snel pagina’s te bouwen. Er zijn aantal page builders, maar zelf ben ik veruit het meest enthousiast over Elementor. Ook hiervoor geldt weer dat je elementor gratis kunt downloaden en al een heel aantal basis elementen kunt gebruiken. Wil je ook gebruik maken de geavanceerde opties dan is elementor pro echt een aanrader!

Ps: Het is ook mogelijk om een gratis thema te kiezen van OceanWP, Astra of GeneratePress en deze vervolgens volledig te bouwen met elementor pro.

OceanWP-Elementor-pro

Onze conclusie over het OceanWP WordPress thema

De belangrijkste vraag is eigenlijk; “Waarom moet je OceanWP gebruiken voor het bouwen van je website”. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk niet moeilijk. OceanWP is namelijk is basis gratis, waarmee je al een prima website kunt opzetten. Mocht je grotere doelen hebben met je website voor bijvoorbeeld dropshipping, een webshop of affiliate marketing dan raden wij de pro variant van OceanWP aan. Dit heeft ermee te maken dat je met de pro variant net wat mooiere dingen kunt maken of handige functionaliteiten kunt toevoegen.

Onthoudt dat de snelheid van je website en het thema een grote rol spelen bij de klantvriendelijkheid voor bezoekers en de rankings in google.

Binnen 2 uur je website live?

Veel mensen stoppen teveel tijd in het bouwen van een website waardoor ze veel geld en tijd mislopen. Met OceanWP is dit niet van toepassing. Je kunt je website namelijk eenvoudig bouwen en het thema is ook nog eens enorm snel. Je zult hiermee daarom direct een voorsprong hebben op je concurrentie.

OceanWP-Wordpress