OceanWP WordPress Theme Review 2021: Snelste WordPress Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: OceanWP is een erg populair WordPress thema dat speciaal is ontwikkeld voor het behalen van resultaat. Om het maximale uit jouw website of webshop te halen is het thema bizar licht, snel en super goed geoptimaliseerd voor Google. Daarnaast is OceanWP niet duur, heb je er geen technische kennis voor nodig, wordt het thema standaard geleverd met een flink aantal demo websites en heeft het een goede support. Met het OceanWP theme kun jij daarom echt een hele succesvolle website of webshop opzetten.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de actuele prijs en de demo’s bekijken. Ben jij nog niet overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze OceanWP WordPress Theme Review eens te lezen!

Wees snel, verloopt bijna!

Prijs

5/5

De prijs/kwaliteit verhouding van OceanWP is in vergelijking met andere thema’s erg goed.

Gebruiksvriendelijk

4/5

OceanWP is compatibel met verschillende page builders. Geen technische kennis nodig.

Support

4.5/5

De klantenservice van OceanWP is erg goed. Ze doen er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.

Wat is het OceanWP WordPress Theme?

Het OceanWP wordpress theme is een van de snelst groeiende multifunctionele wordpress thema’s. OceanWP is in 2016 ontwikkeld en op de markt gebracht door Nicolas. Inmiddels is het thema gigantisch populair en heeft het zelfs meer dan 2.807.899 downloads! Het verhaal achter OceanWP laat gaat zien waarom dit thema zo speciaal is en wat dit thema anders maakt dan de anderen.

Het begon allemaal in 2012 toen Nicolas(eigenaar OceanWP) een blog wou starten. Om een blog te kunnen starten had hij veel onderzoek gedaan op het internet en hij vond hier WordPress. Op dit moment was Nicolas hier nog niet bekend mee en heeft daarom veel tijd gestopt in het bekijken van tutorials om zijn eigen blog te kunnen bouwen. Na het gebruiken van een aantal wordpress thema’s van hij toch echt niet tevreden. Daarom was hij begonnen met het maken van aanpassingen in de code van het thema. Hiermee kreeg hij al een stuk meer functionaliteiten, maar het koste hem erg veel tijd om dit voor elk thema te doen. 

Daarom is hij in 2014 en 2015 gaan werken als freelancer. Zijn werk was het bouwen van wordpress websites, maar al snel liep hij tegen problemen aan. Het viel hem namelijk op dat de wordpress thema’s niet volledig aan te passen waren. Dit betekende dat er bijna geen een wordpress thema was dat aansloot bij de wensen van zijn klanten. Daarnaast waren deze thema’s sloom, lastig te bewerken en waren ze niet geoptimaliseerd voor Google. 

In 2016 besloot Nicolas daarom ook om zelf een wordpress thema op de markt te brengen, genaamd OceanWP. Dit thema was helemaal gratis en makkelijk te gebruiken. Door het OceanWP wordpress theme te gebruiken werd het voor veel meer mensen mogelijk om zelf een website te bouwen. Ook was dit thema wel snel & zoekmachine vriendelijk waardoor je velen malen sneller resultaten kon gaan halen. 

Inmiddels is het OceanWP wordpress theme erg populair onder de beginners en de wat meer ervaren wordpress gebruikers. Dit is al erg goed, maar OceanWP wordt ook erg veel gebruikt door developers. En dat is bijzonder, want vaak zijn developers niet zo enthousiast over standaard wordpress thema’s. Dat Nicolas ervoor heeft kunnen zorgen dat de developers zijn thema graag gebruiken laat zien hoe goed het OceanWP wordpress theme wel niet is!

Wat maakt het OceanWP WordPress Theme zo populair?

Zoals we net zeiden is OceanWP in 2016 ontwikkeld door Nicolas. Hij had namelijk meerdere jaren gewerkt met wordpress en liep tegen een aantal problemen aan. Omdat deze problemen niet erg makkelijk op te lossen waren en voor bijna elk thema hetzelfde waren heeft hij OceanWP op de markt gebracht. Door de jaren heen heeft OceanWP veel updates gehad en is het uitgegroeid tot een van de beste wordpress thema’s van dit moment. Er zijn daarom een aantal reden waarom dit thema zo populair is en die zullen we hieronder even doorlopen.

Het OceanWP Theme is multifunctioneel en volledig responsive

Het eerste voordeel van het OceanWP wordpress theme is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je er alle soorten websites mee kunt maken. Of het hierbij nou gaat om een blog, portfolio, fotografie, restaurant, makelaars website, WooCommerce webshop of bedrijfswebsite het maakt allemaal niet uit. Alles kan met het OceanWP wordpress theme. Dit is een van de reden die ervoor heeft gezorgd dat OceanWP inmiddel op meer dan 2.807.889 wordt gebruikt!

Naast dat het thema multifunctioneel is is het thema ook volledig responsive. Dit betekent dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm. Al helemaal in deze tijd waar meer dan 50% van de zoekopdrachten via mobiele apparaten komt, is het erg belangrijk dat jouw website responsive is. 

Mocht jouw website niet responsive zijn dan ga je zeker tegen problemen aanlopen. Zo zul je gaan merken dat je minder goed scoort in Google, jouw website slomer is en dat de bezoekers jouw website snel weer verlaten. Dit komt doordat jouw website niet goed te lezen valt op mobiele apparaten. En aangezien consumenten zo snel mogelijk een antwoord willen hebben op hun vragen zullen ze verder zoeken op Google en dus jouw website verlaten. 

Wanneer jij gebruik maakt van het OceanWP wordpress theme wordt jouw website automatisch responsive gemaakt en heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Aangezien dit een automatisch systeem is kan het voorkomen dat jij het toch net even anders wilt zien. Dan is het goed om te weten dat je de volledige controle hebt en dat je via een van de aanbevolen page builders alles naar jouw wensen kunt maken!

OceanWP-Wordpress-review

OceanWP beschikt over een groot aantal demo’s & templates

Mocht je geen zin of tijd hebben om uren achter elkaar bezig te zijn met het bouwen van een website dan is OceanWP de ideale oplossing. OceanWP beschikt namelijk over een gigantische bibliotheek vol WordPress website templates. Wanneer jij het OceanWP wordpress theme koopt krijg je gratis toegang tot al deze demo websites die met één druk op de knop zijn te importeren. 

Via deze bibliotheek laat OceanWP ook weer eens zien dat ze een multifunctioneel wordpress thema zijn, want ze hebben echt voor alle soorten websites wel demo’s en templates. Zo hebben ze op het moment templates voor foto- en videografen, bloggers, fashion, webshops, vakanties, restaurants, bakkers, online marketing agencies, IT-bedrijven, portfolio’s en blijf zo maar door gaan. Wij weten zeker dat er voor iedereen wel een template tussen staat die past bij jouw website! 

Na het importeren van de templates en/of demo websites heb jij hier de volledige controle over. Mocht iets dus toch niet helemaal naar jouw smaak zijn dan kun je dit nog aanpassen. Natuurlijk kun je ook de huisstijl(kleuren en lettertypes) aanpassen mocht jij dit liever anders zien. Je kunt hiervoor gebruik maken van de OceanWP editor, maar het OceanWP wordpress theme heeft ook koppelingen met een aantal van de beste wordpress page builders van dit moment!

OceanWP-demo's

Je hebt de volledige controle over jouw website

Zoals we net zeiden krijg je toegang tot een gigantische bibliotheek aan demo websites en templates wanneer je het OceanWP wordpress theme koopt. Deze templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig te bewerken. De eerste optie die je krijgt is jouw website bewerken via de OceanWP editor. Eigenlijk is dit gewoon de standaard wordpress customizer, maar dan met veel meer mogelijkheden en functionaliteiten. We zullen je daarom even vertellen wat je hier allemaal precies kunt aanpassen.

In de standaard customizer van wordpress kun je echt al alles aanpassen. Zo kun je hier het menu aanpassen, widgets toevoegen, instellingen aanpassen voor op de homepage, de top bar customizen, de header, footer en sidebar bewerken en er zijn nog een aantal erg goede instellingen voor het maken van een blog. Je kunt met deze customizer helemaal los gaan. Na het bouwen van jouw website is de kans erg klein dat er iemand anders is met precies dezelfde website als jouw. Je bent met dit thema dus erg uniek.

Je gaat deze customizer zeker nodig hebben voor een aantal belangrijke instellingen van jouw website. In vergelijking met andere wordpress thema’s is deze customizer ook erg goed, maar persoonlijk zijn wij hier niet echt fan van. Wij zijn meer te spreken over de page builers. Het is daarom maar goed ook dat het OceanWP wordpress theme koppelingen heeft met een aantal van de beste wordpress page builders!

Beschikt over koppelingen met erg populaire page builders

Ja page builders zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dit zal in de toekomst de nieuwe standaard gaan worden. Het is daarom maar goed dat het OceanWP wordpress thema speciaal voor page builders is ontworpen. Doordat dit thema compatibel is met page builders kan het thema erg licht gehouden worden. Je hebt de functionaliteiten van het thema namelijk niet nodig, want deze ga jij zelf toevoegen via de page builder. Dit klinkt misschien lastig, maar page builders zijn op de markt gebracht om het voor iedereen mogelijk te maken een website te bouwen. 

De page builders zijn zo gebruiksvriendelijk, omdat ze beschikken over een drag & drop systeem. Door dit systeem kun jij een website bouwen door elementen uit het menu naar jouw website te slepen. Door de uitkomst van dit systeem is het voor iedereen mogelijk geworden om een website te bouwen en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Elementor & Divi hebben samen namelijk al meer dan 7.000.000 gebruikers! 

Naast het drag & drop systeem waar page builders standaard mee worden geleverd hebben ze ook een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je tijdens het bewerken van jouw website direct de resultaten kunt zien. Hierdoor kun je veel sneller en efficiënter werken! Mocht de wijziging goed zijn dan kun je hem opslaan en wordt hij doorgevoerd naar het echte design, maar als je niet tevreden bent kun je ook makkelijk terug naar een vorige versie door de undo/redo functionaliteit. Page builders zijn dus echt een enorm goede toevoeging voor iedere website!

Er zijn gigantisch veel wordpress page builders en de ene is beter dan de andere. Daarom heeft OceanWP niet met alle wordpress page builders een koppeling, maar alleen met de beste. Zo hebben ze erg goede koppelingen met Divi, Elementor, Brizy, Visual Composer, Beaver Builder en Thrive Architect. Via deze page builders heb jij de volledige controle over jouw website. Je kunt dus alles aanpassen en doen waar je zelf zin in hebt.

OceanWP-Elementor-pro

Het is een van de snelste wordpress thema’s op dit moment

Het belangrijkste van een wordpress website zijn niet de functionaliteiten en het design, maar de resultaten die jij met jouw website kunt gaan halen. Iedereen heeft namelijk een doel met zijn of haar website. Of dit nu het verkopen van producten, het aanbieden van diensten, het helpen van mensen of geld verdienen met jouw website door middel van affiliate marketing. Het kan allemaal, maar om hier resultaten mee te halen zijn er een aantal dingen erg belangrijk.

Ten eerste is het erg belangrijk dat een wordpress thema snel is. Dit heeft namelijk een grote invloed op hoe goed jij gevonden gaat worden in Google. Mocht jij gelijk een traag wordpress thema gaan kiezen dan zul je hier nooit goed gevonden mee kunnen worden in Google. Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar je moet veel tijd gaan stoppen in het optimaliseren van het thema. Dit is vaak erg technische en levert weinig resultaat op wanneer jouw concurrenten gebruik maken van een snel thema.

Bij OceanWP hebben ze daarom veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een wordpress thema dat erg licht en dus gigantisch snel is. Het OceanWP wordpress theme is inmiddels uitgegroeid tot een van de snelste wordpress thema’s van dit moment. Andere erg snelle wordpress thema’s zijn Astra, Neve en GeneratePress, maar OceanWP presteert toch nog wel net iets beter. 

Genoeg over de theorie! Wat zijn de scores van een OceanWP wordpress website in de praktijk? Wij hebben dit getest, want wij hebben voor verschillende klanten gebruik gemaakt van dit thema. Er is dus genoeg vergelijkings en testmateriaal. Wij maakten tijdens deze test gebruik van het OceanWP wordpress theme in combinatie met de Elementor Pro page builder. Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien is het OceanWP wordpress theme echt enorm snel! De website die wij hebben getest heeft een laadtijd van 1,4 seconden en dat is belachelijk snel als je nagaat dat het gemiddelde volgens Google 3,6 seconden is! 

Mocht je daarom op zoek zijn naar een snel wordpress thema’s waarmee je veel sneller resultaten gaat halen? Het OceanWP WordPress Theme is dan echt de beste keuze die jij kunt maken!

OceanWP-snelheids

OceanWP is ook erg geschikt voor het bouwen van webshops

Het OceanWP wordpress theme is niet alleen ideaal voor het bouwen van websites, maar ook een van de beste keuzes voor het bouwen van een webshop. Ook voor webshops is een licht en snel thema namelijk erg belangrijk. Daarnaast is het thema responsive wat ervoor zorgt dat ook bezoekers op mobiele apparaten zich direct goed kunnen vinden in jouw webshop. Vergeet niet dat de webshops ook volledig zijn te bewerken via de page builders. Het bouwen van een webshop is dus totaal niet moeilijk!

Voordat ze bij OceanWP begonnen met het ontwikkelen van hun thema voor webshops hebben ze goed onderzoek gedaan, want webshops hebben andere functionaliteiten nodig. OceanWP heeft met name goed onderzoek gedaan naar verschillende functionaliteiten die veel invloed hebben op het conversiepercentage van jouw website. Zo hebben ze native cart pop-ups toegevoegd. Dit zijn pop-ups die rechts boven in het scherm verschijnen wanneer iemand klikt op de “Voeg toe aan winkelwagen” knop. Uit onderzoek is gebleken dat deze functionaliteit de conversie van jouw website met 8% verhoogd. 

Ook hebben ze een floating add to cart bar. Dit is ook een erg handige functionaliteit die bedrijven als Coolblue en Bol.com ook gebruiken. Deze functionaliteit zet namelijk een balk vast bovenin het scherm wanneer een bezoeker voorbij de “Voeg toe aan winkelwagen” knop is gescrolled. Via deze functionaliteit blijft de koop knop altijd in het zicht van de bezoeker en dat verhoogt het conversiepercentage met 5%.

Daarnaast heeft OceanWP nog verschillende functionaliteiten die niet per se het conversiepercentage verhogen, maar het voor jouw bezoekers wel stukken makkelijker maken. Zo kun je producten aan categorie toevoegen waardoor bezoekers makkelijker door jouw website kunnen navigeren. Ook biedt OceanWP en functie om filters toe te voegen. Je kunt dan bijvoorbeeld filteren op prijs, kwaliteit, levertijd, kleur, gewicht, materiaal en ga zo nog maar even door. We kunnen dus wel stellen dat het OceanWP wordpress theme een erg goed thema is wanneer jij zelf een webshop wilt gaan bouwen.

OceanWP-WooCommerce

OceanWP Theme Review: Wat zijn de ervaringen van anderen?

Het OceanWP WordPress Theme is op het moment door meer dan 2.807.899 mensen gedownload. Dit betekent dat er meer dan genoeg OceanWP reviews te vinden zijn. Laten we daarom als eerst even kijken naar de beoordelingen die het thema krijgt op wordpress zelf. 

In de themamarkt van wordpress wordt OceanWP erg goed beoordeeld. Het thema scoort namelijk 5 van de 5 sterren op basis van meer dan 3.800 reviews. Dit is erg goed, want de concurrenten van dit thema zitten op de 4.5 tot 4.7 sterren. Met het OceanWP wordpress theme zit je dus zeker weten goed! 

Naast al deze reviews van OceanWP gebruikers moet je ook onthouden dat developers erg tevreden zijn met dit thema. Dit is een erg goed teken, want over de meeste wordpress thema’s zijn developers niet zo te spreken. Het gaat dan vooral om de wordpress thema’s op ThemeForest als Avada, X Theme, TheGem, BeTheme en Enfold.

OceanWP-review

OceanWP Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een erg belangrijk onderdeel van elk wordpress thema is natuurlijk de support. Wanneer je namelijk vast loopt of problemen hebt wil je hier zo snel mogelijk antwoord op hebben. Daarom hebben ze dit bij OceanWP goed geregeld. OceanWP biedt een aantal manieren om jouw te helpen we zullen deze daarom even bespreken. 

De eerste stap die je volgens OceanWP moet zetten is kijken in de documentatie. Dit is eigenlijk een kennisbank waar 95% van alle vragen en problemen wel wordt opgelost. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de volgende methode gebruiken.

De tweede optie is kijken op Youtube. Omdat dit thema zo razend populair is is er gigantisch veel informatie over te vinden op Youtube. Wij kijken daarom eerst altijd youtube video’s wanneer we tegen een probleem aanlopen. In de meeste gevallen zul je hier snel een antwoord vinden die je makkelijk kunt oplossen, omdat het in een video benadeeld wordt! 

Mochten beide methodes niet geholpen hebben dan kun je de priority support van OceanWP raadplegen. Dit is de persoonlijke hulp OceanWP die erg waardevol en goed. Ze doen er namelijk alles aan om jouw zo goed en snel mogelijk te helpen. Het maakt hierbij niet uit wat voor probleem het is. Wel is het goed om te weten dat je alleen toegang krijgt tot deze support wanneer je gebruik maakt van een betaalde versie van dit thema.

OceanWP-support

OceanWP Theme Kopen: Wat kost het?

De prijs van het OceanWP wordpress theme is erg vergelijkbaar met die van zijn concurrenten. Echter is een groot voordeel van OceanWP dat je niet betaald voor het aantal functionaliteiten. Je betaald bij OceanWP namelijk voor het aantal websites dat jij ermee wilt gaan maken. Dit betekent dat je met elk pakket toegang krijgt tot precies dezelfde functionaliteiten en dat is een groot voordeel!

De goedkoopste licentie is het OceanWP Personal pakket. Dit pakket kost $59 dollar per jaar, maar je kunt ook een eenmalige betaling doen. Dan kost het Personal pakket $159 dollar. Ben je van plan dit thema meerdere jaren te gaan gebruiken? Dan is de eenmalige betaling waarschijnlijk de goedkoopste optie.

De tweede licentie is het OceanWP Business pakket. Dit pakket kost $79 dollar en is te gebruiken op drie websites. Ook dit pakket kun je kopen met een eenmalige betaling. De prijs van de eenmalige betaling bedraagt  $319 dollar. Ook voor dit thema geldt dus dat wanneer je dit thema meerdere jaren wilt gebruiken het lifetime pakket vaak goedkoper is.

De laatste licentie is het OceanWP Agency pakket en deze kan gebruikt worden voor 25 websites. De prijs van dit pakket bedraag $129 dollar per jaar of een eenmalige betaling van $519 dollar. Ben jij van plan dit thema te gebruiken voor jouw klanten? Dan is waarschijnlijk het lifetime pakket de beste optie!

Bij alle pakketten krijg je toegang tot de volgende functionaliteiten: Sticky header, Elementor widgets, Popup login, Instagram feed, Footer callout, Woo popup, White label, 8 gratis extensions, 13 premium extensions, 13 gratis demo’s en 60 pro demo’s. Een completer wordpress thema met deze prestaties zul je dus niet gaan vinden!

OceanWP-kopen

OceanWP Theme Review Conclusie: Is dit thema zijn geld waard?

Nu we aan het einde van deze OceanWP review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie. Wat vinden wij van dit thema, biedt dit thema genoeg functionaliteiten en is dit echt het beste wordpress thema dat jij kunt gaan gebruiken.

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Ja!, het OceanWP wordpress theme is echt een van de beste wordpress thema’s die je kunt kopen. Het thema haalt bizarre resultaten uit verschillende testen die wij gedaan hebben. Zo haalt het thema laadtijden van minder dan één seconden en is dit thema erg geschikt voor het vindbaar worden in Google.

Daarnaast ondersteund OceanWP een groot aantal erg populaire en goede page builders. Hierdoor wordt het bouwen van een website een fluitje van een cent. Verder zit het thema nog bomvol met andere functionaliteiten die jouw website helpen naar het volgende niveau. 

Wanneer jij echt resultaten wilt gaan halen met jouw website dan is het OceanWP wordpress theme echt een must!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OceanWP

$59
9.6

Makkelijk in Gebruik

9.0/10

Zoekmachine vriendelijk

10.0/10

Snelheid

10.0/10

Klantenservice

9.5/10

Prijs

9.5/10

Pluspunten

  • Erg snel
  • Een van de beste wordpress thema's
  • Toekomst bestendig
  • White labeling
  • Toegang tot 60 demo websites

Minpunten

  • In de gratis versie zitten te veel advertenties
  • Sommige demo's zijn toe aan vernieuwing