OceanWP WordPress Theme Review 2024: Beste WordPress Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: OceanWP is een erg populair WordPress thema dat speciaal is ontwikkeld voor het behalen van resultaat. Zo is het thema erg licht, super snel en daarmee perfect om zo goed mogelijk gevonden te worden in zoekmachines als Google. Verder is het OceanWP theme volledig compatibel met verschillende page builders als Elementor. Ook kun je er een perfecte webshop mee maken doordat het thema volledig compatibel is met WooCommerce. Om het helemaal af te maken krijg je ook nog eens toegang tot een groot aantal OceanWP demo websites. Deze kun jij met een druk op de knop importeren en vervolgens zonder technische kennis helemaal naar eigen wens maken!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop ontvang jij tijdelijk tot wel 50% korting en kun je de OceanWP demo websites bekijken. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze OceanWP WordPress Theme Review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn OceanWP ervaringen!

Oceanwp-logo

Van €54 voor €37

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het OceanWP WordPress Theme?

Het OceanWP WordPress theme is een van de snelst groeiende multifunctionele WordPress thema’s. OceanWP is in 2016 ontwikkeld en op de markt gebracht door Nicolas. Inmiddels is het thema gigantisch populair en heeft het zelfs meer dan 2.807.899 downloads! Het verhaal achter OceanWP laat gaat zien waarom dit thema zo speciaal is en wat dit thema anders maakt dan de anderen.

Het begon allemaal in 2012 toen Nicolas(eigenaar OceanWP) een blog wou starten. Om een blog te kunnen starten had hij veel onderzoek gedaan op het internet en hij vond hier WordPress. Op dit moment was Nicolas hier nog niet bekend mee en heeft daarom veel tijd gestopt in het bekijken van tutorials om zijn eigen blog te kunnen bouwen. Na het gebruiken van een aantal WordPress thema’s van hij toch echt niet tevreden. Daarom was hij begonnen met het maken van aanpassingen in de code van het thema. Hiermee kreeg hij al een stuk meer functionaliteiten, maar het koste hem erg veel tijd om dit voor elk thema te doen.

Daarom is hij in 2014 en 2015 gaan werken als freelancer. Zijn werk was WordPress websites maken, maar al snel liep hij tegen problemen aan. Het viel hem namelijk op dat de WordPress thema’s niet volledig aan te passen waren. Dit betekende dat er bijna geen een WordPress thema was dat aansloot bij de wensen van zijn klanten. Daarnaast waren deze thema’s sloom, lastig te bewerken en waren ze niet geoptimaliseerd voor Google.

In 2016 besloot Nicolas daarom ook om zelf een WordPress thema op de markt te brengen, genaamd OceanWP. Dit thema was helemaal gratis en makkelijk te gebruiken. Door het OceanWP WordPress theme te gebruiken werd het voor veel meer mensen mogelijk om zelf een website te bouwen. Ook was dit thema wel snel & zoekmachine vriendelijk waardoor je velen malen sneller resultaten kon gaan halen.

Inmiddels is het OceanWP WordPress theme erg populair onder de beginners en de wat meer ervaren WordPress gebruikers. Dit is al erg goed, maar OceanWP wordt ook erg veel gebruikt door developers. En dat is bijzonder, want vaak zijn developers niet zo enthousiast over standaard WordPress thema’s. Dat Nicolas ervoor heeft kunnen zorgen dat de developers zijn thema graag gebruiken laat zien hoe goed het OceanWP WordPress theme wel niet is!

OceanWP WordPress Theme review: Waarom moet jij het OceanWP theme gebruiken?

Zoals je net al hebt gelezen is het OceanWP WordPress Theme in 2016 ontwikkeld door Nicolas. Hij had namelijk meerdere jaren gewerkt met WordPress en liep tegen een aantal problemen aan. Omdat deze problemen niet erg makkelijk op te lossen waren en voor bijna elk thema hetzelfde waren heeft hij OceanWP op de markt gebracht. Door de jaren heen heeft OceanWP veel updates gehad en is het uitgegroeid tot een van de beste WordPress thema’s van dit moment.

Dit klinkt al erg goed, maar waarom zou jij nou precies het OceanWP theme voor jouw WordPress website of webshop moeten gebruiken? In dit onderdeel van deze OceanWP theme review ga ik jou precies vertellen wat het OceanWP theme nu zo bijzonder maakt!

Het OceanWP Theme is multifunctioneel en volledig responsive

Het eerste voordeel van het OceanWP WordPress theme is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat je er alle soorten websites mee kunt maken. Of het hierbij nou gaat om een blog, portfolio, fotografie, restaurant, makelaars website, WooCommerce webshop of bedrijfswebsite. Alles kan met het OceanWP WordPress theme. Dit is een van de reden die ervoor heeft gezorgd dat OceanWP inmiddel op meer dan 2.807.889 wordt gebruikt!

Naast dat het thema multifunctioneel is is het thema ook volledig responsive. Dit betekent dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm. Al helemaal in deze tijd waar meer dan 50% van de zoekopdrachten via mobiele apparaten komt, is het erg belangrijk dat jouw website responsive is.

Mocht jouw website niet responsive zijn dan ga je zeker tegen problemen aanlopen. Zo zul je gaan merken dat je minder goed scoort in Google, jouw website slomer is en dat de bezoekers jouw website snel weer verlaten. Dit komt doordat jouw website niet goed te lezen valt op mobiele apparaten. En aangezien consumenten zo snel mogelijk een antwoord willen hebben op hun vragen zullen ze verder zoeken op Google en dus jouw website verlaten.

Wanneer jij gebruik maakt van het OceanWP WordPress theme wordt jouw website automatisch responsive gemaakt en heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Aangezien dit een automatisch systeem is kan het voorkomen dat jij het toch net even anders wilt zien. Dan is het goed om te weten dat je de volledige controle hebt en dat je via een van de aanbevolen page builders alles naar jouw wensen kunt maken!

OceanWP-theme-review

OceanWP beschikt over een groot aantal demo’s & templates

Mocht je geen zin of tijd hebben om uren achter elkaar bezig te zijn met het bouwen van een website dan is OceanWP de ideale oplossing. OceanWP beschikt namelijk over een gigantische bibliotheek vol WordPress website templates. Wanneer jij het OceanWP WordPress theme koopt krijg je gratis toegang tot al deze OceanWP demo websites die met één druk op de knop zijn te importeren.

Via deze bibliotheek laat OceanWP ook weer eens zien dat ze een multifunctioneel WordPress thema zijn, want ze hebben echt voor alle soorten websites wel demo’s en templates. Zo hebben ze op het moment templates voor foto- en videografen, bloggers, fashion, webshops, vakanties, restaurants, bakkers, online marketing agencies, IT-bedrijven, portfolio’s en blijf zo maar door gaan. Ik weet zeker dat er voor iedereen wel een template tussen staat dat perfect past bij jouw website!

Na het importeren van de templates en/of demo websites heb jij hier de volledige controle over. Mocht iets dus toch niet helemaal naar jouw smaak zijn dan kun je dit nog aanpassen. Natuurlijk kun je ook de huisstijl(kleuren en lettertypes) aanpassen mocht jij dit liever anders zien. Je kunt hiervoor gebruik maken van de OceanWP editor, maar het OceanWP WordPress theme heeft ook koppelingen met een aantal van de beste WordPress page builders van dit moment!

OceanWP-demo-websites

Je hebt de volledige controle over jouw website

Zoals ik net al aangaf krijg je toegang tot een gigantische bibliotheek aan demo websites en templates wanneer je het OceanWP WordPress theme koopt. Deze templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig te bewerken. De eerste optie die je krijgt is jouw website bewerken via de OceanWP editor. Eigenlijk is dit gewoon de standaard WordPress customizer, maar dan met veel meer mogelijkheden en functionaliteiten. Ik zal je daarom even vertellen wat je hier allemaal precies kunt aanpassen.

In de standaard customizer van WordPress kun je echt al alles aanpassen. Zo kun je hier het menu aanpassen, widgets toevoegen, instellingen aanpassen voor op de homepage, de top bar customizen, de header, footer en sidebar bewerken en er zijn nog een aantal erg goede instellingen voor het maken van een blog. Je kunt met deze customizer helemaal los gaan. Na het bouwen van jouw website is de kans erg klein dat er iemand anders is met precies dezelfde website als jouw. Je bent met dit thema dus erg uniek.

Je gaat deze customizer zeker nodig hebben voor een aantal belangrijke instellingen van jouw website. In vergelijking met andere WordPress thema’s is deze customizer ook erg goed, maar persoonlijk ben ik hier niet echt fan van. Ik ben meer fan van de page builders. Het is daarom maar goed ook dat het OceanWP WordPress theme koppelingen heeft met een aantal van de beste WordPress page builders!

Video afspelen over Review-OceanWP-theme

Beschikt over koppelingen met erg populaire page builders

Ja, page builders zijn de laatste jaren enorm populair geworden en dit zal in de toekomst de nieuwe standaard gaan worden. Het is daarom maar goed dat het OceanWP WordPress thema speciaal voor page builders is ontworpen. Doordat dit thema compatibel is met page builders kan het thema erg licht gehouden worden. Je hebt de functionaliteiten van het thema namelijk niet nodig, want deze ga jij zelf toevoegen via de page builder. Dit klinkt misschien lastig, maar page builders zijn op de markt gebracht om het voor iedereen mogelijk te maken een website te bouwen.

De page builders zijn zo gebruiksvriendelijk, omdat ze beschikken over een drag & drop systeem. Door dit systeem kun jij een website maken voor beginners door elementen uit het menu naar jouw website te slepen. Door de uitkomst van dit systeem is het voor iedereen mogelijk geworden om een website te bouwen en daar wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. Elementor & Divi hebben samen namelijk al meer dan 7.000.000 gebruikers!

Naast het drag & drop systeem waar page builders standaard mee worden geleverd hebben ze ook een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je tijdens het bewerken van jouw website direct de resultaten kunt zien. Hierdoor kun je veel sneller en efficiënter werken! Mocht de wijziging goed zijn dan kun je hem opslaan en wordt hij doorgevoerd naar het echte design, maar als je niet tevreden bent kun je ook makkelijk terug naar een vorige versie door de undo/redo functionaliteit. Page builders zijn dus echt een enorm goede toevoeging voor iedere website!

Er zijn gigantisch veel WordPress page builders en de ene is beter dan de andere. Daarom heeft OceanWP niet met alle WordPress page builders een koppeling, maar alleen met de beste. Zo hebben ze erg goede koppelingen met Divi, Elementor, Brizy, Visual Composer, Beaver Builder en Thrive Architect. Via deze page builders heb jij de volledige controle over jouw website. Je kunt dus alles aanpassen en doen waar je zelf zin in hebt.

OceanWP-page-builders

Het is een van de snelste wordpress thema’s op dit moment

Het belangrijkste van een WordPress website zijn niet de functionaliteiten en het design, maar de resultaten die jij met jouw website kunt gaan halen. Iedereen heeft namelijk een doel met zijn of haar website. Of dit nu het verkopen van producten, het aanbieden van diensten, het helpen van mensen of geld verdienen met jouw website door middel van affiliate marketing. Het kan allemaal, maar om hier resultaten mee te halen zijn er een aantal dingen erg belangrijk.

Ten eerste is het erg belangrijk dat een WordPress thema snel is. Dit heeft namelijk een grote invloed op hoe goed jij gevonden gaat worden in Google. Mocht jij gelijk een traag WordPress thema gaan kiezen dan zul je hier nooit goed gevonden mee kunnen worden in Google. Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar je moet veel tijd gaan stoppen in het optimaliseren van het thema. Dit is vaak erg technische en levert weinig resultaat op wanneer jouw concurrenten gebruik maken van een snel thema.

Bij OceanWP hebben ze daarom veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een WordPress thema dat erg licht en dus gigantisch snel is. Het OceanWP WordPress theme is inmiddels uitgegroeid tot een van de snelste WordPress thema’s van dit moment. Andere erg snelle WordPress thema’s zijn Astra, Neve en GeneratePress, maar OceanWP presteert toch nog wel net iets beter.

Genoeg over de theorie! Wat zijn de scores van een OceanWP WordPress website in de praktijk? Ik heb dit getest, want ik heb voor verschillende klanten gebruik gemaakt van dit thema. Er is dus genoeg vergelijkings en testmateriaal. Ik maakte tijdens deze test gebruik van het OceanWP WordPress theme in combinatie met de Elementor Pro page builder. Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien is het OceanWP WordPress theme echt enorm snel! De website die ik heb getest heeft een laadtijd van 1,4 seconden en dat is belachelijk snel als je nagaat dat het gemiddelde volgens Google 3,6 seconden is!

Mocht je daarom op zoek zijn naar een snel WordPress thema’s waarmee je veel sneller resultaten gaat halen? Het OceanWP WordPress Theme is dan echt de beste keuze die jij kunt maken!

Veiling-website-maken-snelheid

OceanWP is ook erg geschikt voor het bouwen van webshops

Het OceanWP WordPress theme is niet alleen ideaal voor het bouwen van websites, maar ook een van de beste keuzes voor een WordPress webshop maken. Ook voor webshops is een licht en snel thema namelijk erg belangrijk. Daarnaast is het thema responsive wat ervoor zorgt dat ook bezoekers op mobiele apparaten zich direct goed kunnen vinden in jouw webshop. Vergeet niet dat de webshops ook volledig zijn te bewerken via de page builders. Het bouwen van een webshop is dus totaal niet moeilijk!

Voordat ze bij OceanWP begonnen met het ontwikkelen van hun thema voor webshops hebben ze goed onderzoek gedaan, want webshops hebben andere functionaliteiten nodig. OceanWP heeft met name goed onderzoek gedaan naar verschillende functionaliteiten die veel invloed hebben op het conversiepercentage van jouw website. Zo hebben ze native cart pop-ups toegevoegd. Dit zijn pop-ups die rechts boven in het scherm verschijnen wanneer iemand klikt op de “Voeg toe aan winkelwagen” knop. Uit onderzoek is gebleken dat deze functionaliteit de conversie van jouw website met 8% verhoogd.

Ook hebben ze een floating add to cart bar. Dit is ook een erg handige functionaliteit die bedrijven als Coolblue en Bol.com ook gebruiken. Deze functionaliteit zet namelijk een balk vast bovenin het scherm wanneer een bezoeker voorbij de “Voeg toe aan winkelwagen” knop is gescrolled. Via deze functionaliteit blijft de koop knop altijd in het zicht van de bezoeker en dat verhoogt het conversiepercentage met 5%.

Daarnaast heeft OceanWP nog verschillende functionaliteiten die niet per se het conversiepercentage verhogen, maar het voor jouw bezoekers wel stukken makkelijker maken. Zo kun je producten aan categorie toevoegen waardoor bezoekers makkelijker door jouw website kunnen navigeren. Ook biedt OceanWP en functie om filters toe te voegen. Je kunt dan bijvoorbeeld filteren op prijs, kwaliteit, levertijd, kleur, gewicht, materiaal en ga zo nog maar even door. We kunnen dus wel stellen dat het OceanWP WordPress theme een erg goed thema is wanneer jij zelf een webshop wilt gaan bouwen.

OceanWP-WooCommerce

OceanWP WordPress Theme Review: Wat zijn de nadelen?

Inmiddels weet jij precies wat het OceanWP WordPress Theme is, wat het thema zo bijzonder maakt en hoe het OceanWP WordPress thema presteert in vergelijking met de concurrenten. Dit is natuurlijk al erg handige informatie, maar je kunt natuurlijk geen review maken zonder nadelen.

Net als alle andere WordPress thema’s heeft ook het OceanWP WordPress thema zo zijn nadelen. Als WordPress thema kun je het namelijk nooit voor al je gebruikers goed doen. In dit onderdeel van deze OceanWP theme review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden.

De gratis versie is super beperkt

Net als alle andere WordPress thema’s beschikt ook het OeanWP WordPress theme over een gratis versie. Deze versie kun jij eenvoudig downloaden via de website van OceanWP zelf. Het nadeel van deze versie is alleen dat je maar toegang krijgt tot een heel beperkt aantal demo websites.

Daarbij komt ook nog eens kijken dat je erg veel functionaliteiten niet kunt gebruiken. De gratis versie gebruikt OceanWP meer als kennismakings mogelijkheid met het thema. Je kunt hier dus goed zien hoe het thema werkt en welke mogelijkheden je allemaal hebt wanneer je kiest voor OceanWP Pro. Om deze functionaliteiten ook echt te kunnen gebruiken op jouw website of webshop heb je dan wel OceanWP Pro nodig. Dit is eigenlijk het enige nadeel dat ik van het thema heb kunnen vinden.

OceanWP Theme Review: Wat zijn de ervaringen van anderen?

Het OceanWP WordPress Theme is op het moment door meer dan 2.807.899 mensen gedownload. Dit betekent dat er meer dan genoeg OceanWP reviews te vinden zijn. Laten we daarom als eerst even kijken naar de beoordelingen die het thema krijgt op WordPress zelf.

In de themamarkt van WordPress wordt OceanWP erg goed beoordeeld. Het thema scoort namelijk 5 van de 5 sterren op basis van meer dan 5.200 reviews. Dit is erg goed, want de concurrenten van dit thema zitten op de 4.5 tot 4.7 sterren. Met het OceanWP WordPress theme zit je dus zeker weten goed!

Naast al deze reviews van OceanWP gebruikers moet je ook onthouden dat developers erg tevreden zijn met dit thema. Dit is een erg goed teken, want over de meeste WordPress thema’s zijn developers niet zo te spreken. Het gaat dan vooral om de WordPress thema’s op ThemeForest als Avada, X Theme, TheGem, BeTheme en Enfold.

OceanWP-Ervaringen

OceanWP Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een erg belangrijk onderdeel van elk WordPress thema is natuurlijk de support. Wanneer je namelijk vast loopt of problemen hebt wil je hier zo snel mogelijk antwoord op hebben. Daarom hebben ze dit bij OceanWP goed geregeld. OceanWP biedt een aantal manieren om jouw te helpen we zullen deze daarom even bespreken.

De eerste stap die je volgens OceanWP moet zetten is kijken in de documentatie. Dit is eigenlijk een kennisbank waar 95% van alle vragen en problemen wel wordt opgelost. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de volgende methode gebruiken.

De tweede optie is kijken op Youtube. Omdat dit thema zo razend populair is is er gigantisch veel informatie over te vinden op Youtube. Ik kijk daarom eerst altijd youtube video’s wanneer ik tegen een probleem aanloop. In de meeste gevallen zul je hier snel een antwoord vinden die je makkelijk kunt oplossen, omdat het in een video benadeeld wordt!

Mochten beide methodes niet geholpen hebben dan kun je de priority support van OceanWP raadplegen. Dit is de persoonlijke hulp OceanWP die erg waardevol en goed. Ze doen er namelijk alles aan om jouw zo goed en snel mogelijk te helpen. Het maakt hierbij niet uit wat voor probleem het is. Wel is het goed om te weten dat je alleen toegang krijgt tot deze support wanneer je gebruik maakt van een betaalde versie van dit thema.

OceanWP-support

OceanWP Theme Kopen: Wat kost het?

Een ander belangrijk onderdeel van deze OceanWP review is de prijs natuurlijk, want wat kost het OceanWP WordPress theme nu eigenlijk als jij deze wilt kopen? Wanneer je besluit om het OceanWP theme te kopen heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Ik zal deze hieronder bespreken en met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kun jij besluiten welk thema het beste aansluit bij jouw wensen.

1. OceanWP Personal

Het goedkoopste pakket van OceanWP is het OceanWP Personal pakket. Dit pakket geeft jou toegang tot het thema en kun jij op 3 verschillende WordPress installaties gebruiken. Daarbij krijg je 7 extensies gratis, 14 premium extensies en 15 gratis demo websites en 210 pro demo websites. De kosten voor dit pakket bedragen normaal $54 dollar per jaar, maar dit is nu tijdelijk maar $38 dollar per jaar.

2. OceanWP Business

Het tweede OceanWP pakket is het OceanWP Business pakket. Dit pakket geeft je toegang tot alles uit het Personal pakket, maar je krijgt ook nog een aantal extra’s. Zo krijg je 12 maanden premium support, kun je gratis afbeeldingen en icons gebruiken, krijg je toegang tot de webinairs van OceanWP en kun je in de plaats van 3 websites 6 websites maken met het OceanWP theme. De kosten voor dit pakket bedragen normaal $89 dollar per jaar, maar dit is nu tijdelijk maar $53 dollar per jaar.

3. OceanWP Agency

Het laatste en duurste pakket van OceanWP is het het OceanWP Agency pakket. Dit pakket het als grootste voordeel dat je niet 3 of 6 websites kunt maken, maar maarliefst 50 websites. Daarnaast krijg je Vip support in plaats van premium support, wordt je OceanWP partner, krijg je toegang tot het Slack kanaal en wordt je uitgelicht op de OceanWP.org website. De kosten voor dit pakket bedragen normaal $159 dollar per jaar, maar dit is nu tijdelijk maar $79 dollar per jaar.
OceanWP-theme-kosten

OceanWP Theme Review Conclusie: Is dit thema zijn geld waard?

Nu we aan het einde van deze OceanWP WordPress theme review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is het OceanWP theme nu het beste WordPress thema voor jouw website of webshop!

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Ja!, het OceanWP WordPress theme is echt een van de beste WordPress thema’s die je kunt kopen. Het thema haalt bizarre resultaten uit verschillende testen die ik gedaan heb. Zo haalt het thema laadtijden van minder dan één seconden en is het thema super geschikt om goed gevonden te worden in Google.

Daarnaast ondersteund OceanWP een groot aantal erg populaire en goede page builders. Hierdoor wordt het bouwen van een website een fluitje van een cent. Verder zit het thema nog bomvol met andere functionaliteiten die jouw website helpen naar het volgende niveau.

Wanneer jij echt resultaten wilt gaan halen met jouw website dan is het OceanWP WordPress theme echt een must! Zeker met de huidige 50% kortings actie!

OceanWP Review - Veelgestelde vragen

Is het OceanWP theme gratis?

Ja, het OceanWP theme is in basis gratis. Wil jij echter meer functionaliteiten, betere demo websites en de instellingen om jouw website helemaal naar eigen wens te maken? Dan heb je OceanWP Premium nodig.

Is OceanWP een goed thema?

Ja, het OceanWP thema is een erg goed thema. Het thema is namelijk super snel, SEO vriendelijk waardoor jij beter gevonden kunt worden in Google en erg makkelijk in gebruik. Zowel als beginner als gevorderde is het OceanWP thema daarom ideaal!

Is OceanWP responsive?

Ja, het OceanWP theme is volledig responsive. Dit betekent dat het thema automatisch meeschaalt op de grootte van het scherm. Zowel op telefoon, tablet als desktop wordt jouw website dus op de best mogelijke manier vertoond.

Is OceanWP compatibel met Elementor?

Ja, het OceanWP theme is volledig met Elementor en Elementor Pro. Jij kunt jouw website dus eenvoudig naar eigen smaak maken met de Elementor page builder.

Wat kost OceanWP?

De kosten voor het OceanWP theme beginnen vanaf $38 dollar per jaar. Deze kunnen stijgen wanneer jij meerdere websites wilt maken met dit thema. De prijzen kunnen oplopen tot $79 dollar per jaar.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

OceanWP alternatieven

Ook interessant

Oceanwp-logo
4.8/5