TheGem WordPress Theme Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: TheGem is een populair wordpress thema op ThemeForest. Op dit moment heeft TheGem zelfs meer dan 48.600 gebruikers! Dit is vrij logisch, want het TheGem theme biedt alle functionaliteiten en opties de belangrijk zijn voor een website. Zo is het thema snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik, compatibel met verschillende page builders & kan het gebruikt worden voor alle soorten websites!

Al overtuigd? Via de gele knop kun je de demo’s en de actuele prijs bekijken. Nog niet overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden deze TheGem Theme Review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het TheGem WordPress theme?

Het TheGem wordpress thema is op de markt gebracht in augustus 2016 door CodexThemes. Doordat dit thema nog relatief nieuw is zul je denken dat geen concurrentie is voor Avada, BeTheme en Enfold maar niks is minder waar. Het TheGem wordpress theme is op het moment namelijk een van de beste, zo niet het beste wordpress thema op ThemeForest.

CodexThemes heeft met TheGem wordpress thema snel een bijzonder grote populariteit weten op te bouwen. Dit is ze onder andere gelukt, doordat je als gebruiker geen kennis van code nodig hebt. CodexThemes wilde met dit thema laten zien dat je niet per se programmeerkennis nodig hebt om een website te bouwen. 

Hierbij kwam kijken dat je niet vast moest zitten aan een standaard layout waar je maar een aantal styling opties had. Ze hebben dit thema daarom ontwikkeld als multifunctioneel wordpress thema. Wat betekent dat je dit thema kunt gebruiken voor letterlijk elk type website en onderneming. Dit laten ze onder andere zien met meer dan 400+ demo websites die je met één druk op de knop kunt importeren.

Daarnaast weten ze bij TheGem precies wat je nodig hebt om resultaten te halen met jouw website. Het doel van elke website is natuurlijk resultaten halen. Of dit nou het verdienen van geld is, informatie geven of voor de hobby het TheGem wordpress thema is hier de allerbeste keuze voor. Zo is de code schoon, de website snel, zoekmachinevriendelijk en biedt het TheGem wordpress theme een groot aantal opties om de conversie van jouw website te verhogen. 

CodexThemes is inmiddels al meer dan zeven jaar actief op ThemeForest en heeft hiermee een goede reputatie hoog te houden. Ook hebben ze met hun verschillende programma’s mooie resultaten behaald. Zo zijn ze elite auteur wat betekent dat ze voor meer dan $2 miljoen dollar hebben weten te verkopen via ThemeForest en staan ze in de hall of fame van ThemeForest. Al deze resultaten stralen betrouwbaarheid, echtheid en performance uit. Verder in deze TheGem review zullen we gaan kijken wat dit thema te bieden heeft om het voor jou makkelijker te maken.

TheGem

Waarom zou jij het TheGem WordPress theme moeten gebruiken?

Zoals we net al noemden is het TheGem wordpress theme een multifunctioneel thema wat wil zeggen dat je er alle kanten mee op kunt. Ondanks de grote populariteit van dit thema zijn er nog een groot aantal andere multifunctionele wordpress thema’s op de ThemeForest. Dat brengt ons tot de vraag waarom je het TheGem thema zou moeten kiezen boven alle andere multifunctionele wordpress thema’s.

Alle vrijheid

De eerste reden om dit thema te kiezen boven de andere multifunctionele wordpress thema’s is de vrijheid die je krijgt. Bij veel wordpress thema’s krijg je weinig vrijheid en zijn er maar een aantal dingen die kunt aanpassen. Wil je iets aanpassen wat standaard niet kan dan zul je hiervoor de achterkant in moeten duiken. Dit betekent dat je aanpassingen moet doen in de code van het thema. Als ervaren programmeur zou dit nog kunnen, maar als beginner is waarschijnlijk de enige optie het kopen van een nieuw wordpress thema.

In dit geval is het TheGem wordpress theme een echte uitvinding. Dit thema is namelijk gebouwd om website-eigenaren zonder kennis code toch mooie, moderne en functionele websites te kunnen laten bouwen. Waarbij elk detail van de website aangepast kan worden naar hetgeen dat jij of jouw bezoekers daar zouden willen zien.  Om het nog makkelijker te maken bevat TheGem al meer dan 40 demo websites die voor iedereen interessant zijn. Door gebruik te maken van deze demo’s kun jij zelfs al binnen één uur jouw website live hebben staan.

Het klinkt nu alsnog het ThemGem wordpress theme alleen geschikt is voor beginners, maar dat is niet het geval. TheGem biedt namelijk ook genoeg functies die erg interessant zijn voor de gevorderde wordpress gebruikers of programmeurs.

TheGem-theme

Erg goede integratie met de Visual Composer page builder

Naast alle creatieve toepassingen die het TheGem wordpress theme zelf al bevat hebben ze ook nog een erg goede koppeling met de Visual Composer page builder. De Visual Composer page builder is een van de beste page builders en wordt gratis meegeleverd wanneer je met het TheGem theme gaat werken.

Het voordeel van zo’n page builder is dat het werkt met één drag & drop systeem waardoor je zonder kennis van code de meest uitgebreide websites kunt bouwen. Het drag & drop systeem werkt een beetje hetzelfde als het maken van een presentatie. Je krijgt in de Visual Composer page builder een menu waar gigantisch veel elementen in staan. Elementen zijn de onderdelen die jij op jouw website kunt plaatsen. Denk hierbij aan afbeeldingen, teksten, video’s, knoppen en formulieren. Deze elementen kun je vervolgens naar de juiste positie op jouw website slepen. Wanneer je de vervolgens hebt geplaatst opent er zich een nieuw menu. In dit menu kun je het element aanpassen zodat hij aan jouw wensen voldoet. Voor dit hele proces heb je geen kennis van code nodig. Wij durven zelfs te zeggen dat jouw oma hier nog een website mee zou kunnen maken. Daarnaast werkt een page builder ook veel effectiever en zie je live wat het resultaat is van de wijzigingen die jij aanbrengt.

TheGem-page-builder

Header, Menu & Pagina layout zijn volledig te customizen

Zoals we net al even noemden heb je met het TheGem wordpress thema alle vrijheid en kun je echt alles aanpassen. Zelfs de header, het menu en de pagina bevatten verschillende layouts waar je uit kunt kiezen. Dit is een erg goede toepassing, omdat voor elk type website een ander soort menu of pagina layout gebruikt moet worden. 

Zo biedt TheGem meer dan 20+ vooraf gebouwde layouts voor de header, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf ontwerpen. Het TheGem theme ondersteund een groot aantal mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het logo links, in het midden of rechts, in het midden boven het menu, in een verticaal menu en in een hamburgermenu(standaard voor telefoons, die drie balkjes). 

Naast het de layout opties voor het logo zijn er ook een aantal layout opties voor het menu. Zo kun je kiezen voor een standaard menu, een volledige breedte menu, verticaal menu, hamburger menu, overlay menu en een perspectief menu. Er zitten hier een aantal unieke layouts tussen die wij zelf nog bij weinig andere wordpress thema’s en websites hebben gezien. 

Als laatste zijn er nog een aantal layout opties voor de pagina’s. Zo kan het voor een blog handig zijn om gebruik te maken van een sidebar, meerdere sidebars, een volledige breedte pagina of een boxed pagina. Wat betekent dat de pagina maar een gedeelte van de beschikbare ruimte gebruikt. We kunnen hieruit concluderen dat je met dit thema er veel kanten op kunt en dat jij al jouw wensen met dit thema in vervulling kunt laten gaan.

TheGem-wordpress

400+ Demo websites

Zoals je inmiddels hebt gelezen is het TheGem wordpress thema niet zomaar een thema, maar een echt design project. Hierdoor ziet alles er enorm goed uit en is het volledig naar jouw eigen smaak te maken. Om dit proces nog sneller en makkelijker voor jou te maken hebben ze een groot assortiment aan demo websites. 

Het unieke van deze demo websites is dat het geen simpele website templates zijn met was basisfunctionaliteiten, want het gaat veel verder. Je kunt deze demo websites namelijk zien als echte serieuze websites. Voordat ze bij TheGem begonnen met het bouwen van deze demo websites hebben een goed marktonderzoek gedaan naar toonaangevende websites in de onderstaande branches. Vervolgens hebben ze alle goed werkende functionaliteiten uit deze websites gehaald en in hun eigen demo websites geplaatst. Je weet hierdoor zeker dat je goed met jouw concurrenten gaat concurreren en dat je niet onderdoet. 

Om te laten zien voor demo websites TheGem bevat hebben we hier onder een opsomming gemaakt van categorieën waar ze demo websites voor hebben. Op het moment zijn er demo websites voor de volgende categorieën: 

 

Naast de bovenstaande categorieën zijn er nog een aantal interessante demo websites. Zo zijn er onder andere nog demo websites voor makelaars en real estate, bloggers, sportscholen en personal trainers, restaurants, blogs en nieuwswebsites.

TheGem-demo

Shortcodes

Shortcodes zijn een erg groot voordeel van het TheGem wordpress theme. Door gebruik te maken van shortcodes kun je geavanceerde handelingen vereenvoudigen. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens een shortcode gezien. Je kunt deze herkennen aan de blokhakken”[ ]” die gebruikt worden. Deze zie je onder andere bij het invullen van formulieren, sliders, kalenders en andere uitgebreidere elementen. Normaal gesproken zouden deze elementen moeilijk zijn om te plaatsen, maar door de shortcodes is dit een fluitje van een cent geworden.

TheGem-shortcodes

Blog & Portfolio designs

Veel websites hebben een blog en/of portfolio op hun website staan. Dit is erg handig, want via een blog kun je jouw doelgroep bereiken en in de portfolio kunnen ze vervolgens zien wat jij allemaal al hebt gedaan. Het probleem hiervan is dat je bij veel wordpress thema vast zit aan één bepaald design. Wil je wat anders dan gaat dit vaak niet lukken of je moet een programmeur gaan inschakelen. 

Het TheGem wordpress theme heeft daar de perfecte oplossing voor bedacht. Je zit nu namelijk niet meer vast aan een bepaalde layout, maar je kunt kiezen uit een aantal verschillende layouts. Doordat TheGem deze functionaliteit toevoegt kun je makkelijk jouw volledige blog of portfolio aanpasse naar jouw wensen. Op de afbeelding hieronder kun je een aantal voorbeelden zien van verschillende layouts die jij kunt gebruiken voor de blog en portfolio van jouw website.

Naast het bepalen van de layout wordt het maken van de blogpagina zelf ook veel makkelijker. Je hoeft nu namelijk maar eenmalig een blogpagina template te bouwen of te importeren. Vervolgens kun je deze template instellen als standaard template voor berichten. Elke keer wanneer jij nu een nieuwe blog plaatst wordt standaard de nieuwe layout gepakt. Ook op dit gebied loopt CodexThemes met hun wordpress thema TheGem erg voor op de concurrentie.

TheGem-demo's

TheGem & WooCommerce

Naast de vele opties voor websites biedt het TheGem wordpress theme ook een groot assortiment aan opties en functionaliteiten voor webshops. Ten eerste zijn er een aantal demo webshops te importeren waar je alleen de inhoud nog hoeft aan te passen. Deze zullen voor de meeste meer dan genoeg mogelijkheden hebben. Een mooi voordeel hierbij is dat je maar eenmalig een productpagina hoeft te maken. Voor de andere producten kun je vervolgens dezelfde pagina gebruiken. Je hoeft hier vervolgens alleen de afbeeldingen, tekst en prijs aan te passen. Makkelijker kan het niet!

Om een webshop te bouwen heb je een systeem nodig dat alles geregeld. Het bekendste webshop systeem voor wordpress is WooCommerce en uiteraard is die volledig geïntegreerd in het TheGem theme. Een mooi voordeel van WooCommerce is dat het ook nog eens gratis is en veel functionaliteiten heeft te bieden.

Het eerste wat je doet in WooCommerce is het instellen van jouw website. Je vult hier onder andere in wat je gaat verkopen, de producten zelf, de prijs, de voorraad, wat de verzendkosten zijn en via welke manieren er betaald kan worden. Ook heb je de mogelijkheid om eventueel kortingscodes toe te voegen aan jouw webshop die ingeleverd kunnen worden tijdens het afrekenen.

Vervolgens kun je aan de voorkant de website zelf gaan inrichten. Wat erg handig is is dat je producten kunt koppelen aan zelfbedachte categorieën. Hierdoor staan de juiste producten bij elkaar en kunnen bezoekers makkelijker door de website navigeren. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere filters als prijs, kleur, merk, tags en beoordeling.

TheGem-WooCommerce

Compatibel met een groot assortiment aan plugins

Om echt het maximale uit jouw website te gaan halen heeft TheGem nog een aantal goede koppelingen met plugins die jouw website gaan verbeteren. Zo hebben ze een koppeling met Contact Forms 7 waardoor je makkelijk formulieren aan jouw website kunt toevoegen,  Mailchimp om e-mailmarketing toe te passen op jouw website, Yoast seo om de vindbaarheid van jouw website in Google te verbeteren, W3 total cache om jouw website nog sneller te maken, Jetpack om jouw website veiliger te maken en nog een aantal andere grote bekende plugins die je gratis kunt gebruiken.

Naast de bovenstaande plugins krijg je ook gratis toegang tot twee premium slider plugins. Slider Revolution en LayerSlider 5 zijn de beste wordpress sliders op de markt en zijn eigenlijk een must voor iedere website. Samen hebben deze plugins een waarde van $54 dollar wat al bijna even duur is als het thema zelf!

Slider Revolution is een echte slider die je veel terug zult zien in de demo websites van TheGem. Dit is niet voor niks zo, want deze sliders komen erg professioneel over. Daarnaast heb je nog LayerSlider 5 die ook slider bevat, maar deze plugin bevat ook Popups. Popups zijn een must voor iedere website, omdat deze makkelijk de conversie van jouw website kunnen verhogen en dat is wat elke website eigenaar wilt!

TheGem-plugins

Child Themes

Voor de wat meer gevorderde wordpress gebruiker en programmeurs is dit een goede toevoeging. Een child theme kun je zien als een kopie van het echte thema(parent theme). Wanneer je zelf extra toevoegingen aan het thema wilt doen of juist functionaliteiten wilt verwijderen is dit niet handig om dit in het echte thema te doen. Dit kan jouw website namelijk beschadigen of helemaal offline halen. Daarom zijn er child themes. Dit zijn kopieën waar je makkelijker aanpassingen in kunt aanbrengen zonder het hoofdthema te beschadigen. Als beginner zul je hier nog niet veel aan hebben, maar dit is vaak wel de eerste klus die beginners gebruiken om te leren coderen in wordpress.

TheGem-child-themes

TheGem Theme Review: Hoe zit het met de Snelheid & SEO?

Het allerbelangrijkste van een website is dat hij snel en zoekmachine vriendelijk is, want dit gaan uiteindelijk het succes van jouw website bepalen. Is jouw website traag en/of niet zoekmachine vriendelijk dan worden ten eerste de bezoekers niet vrolijk en daarnaast Google ook niet. Dit betekent slechte rankings in Google waardoor je weinig bezoekers krijgt en weinig gaat verdienen. Het is daarom zo belangrijk dat je bij het kiezen van een wordpress thema direct op deze gegevens let. Het kan je anders namelijk de kop kosten.

Bij CodexThemes weten ze als geen ander hoe belangrijk de snelheid van een website is. Daarom hebben ze veel tijd gestopt in het bouwen van hun thema’s. Zo bevat het thema geen dubbele code en is de code makkelijk te lezen voor zoekmachines. Ook worden te grote bestanden verwijderd of gecomprimeerd zodat jouw website nog sneller gaat draaien. Als laatste heeft TheGem goede koppelingen met snelheid optimalisatie plugins als W3 Total Cache en Super Cache om echt de maximale snelheden uit jouw website te halen. Het is hiermee zelfs niet raar als jouw website een laadtijd haalt van minder dan één seconde.

Ook niet helemaal onbelangrijk is de zoekmachine vriendelijkheid. Des te beter dit is geregeld des te beter jij gevonden gaat worden in Google. De laadtijd van de website heeft hier een grote invloed op, maar die hebben we net al besproken dus zullen we verder niet op ingaan. Om goede gevonden te worden in Google is het ook erg belangrijk dat je structuur aanbrengt in teksten. Om dit te doen is het erg belangrijk om gebruik te maken van de verschillende typen headings(h1, h2, h3). Deze zorgen net als een boek voor een betere leesbaarheid. Ook Google ziet dit zo dus door headings toe te passen ga jij hoger scoren in Google. Als laatste heeft het TheGem wordpress theme goede koppelingen met Yoast SEO wat ervoor zorgt dat jij jouw website volledige kunt optimaliseren voor Google. In deze plugin kun je slug, meta title, meta description en focus keyphrase van de tekst op geven. Vervolgens gaat de pagina op dit zoekwoord ranken en concurreren met de andere bedrijven.

snelheid-siteground-website

TheGem Theme Review: Wat vinden andere gebruikers?

Door het grote aantal functionaliteiten en opties is het TheGem wordpress theme erg populair geworden onder wordpress gebruikers. We kunnen dit onder andere zien aan het aantal mensen dat dit wordpress thema gebruikt. Op het moment heeft TheGem meer dan 47.000 gebruikers wat echt veel is voor een aardig nieuw wordpress thema.

Wanneer we gaan kijken naar de TheGem reviews zien we dat TheGem 4.83 uit 5 sterren scoort op basis van 1574 reviews. Dit is een hogere score dan bijvoorbeeld het X Theme.  Hieronder kun je een afbeelding zien van actuele ervaringen met het TheGem wordpress theme.

TheGem-Review

TheGem Theme Review: Hoe is de Klantenservice?

De support(klantenservice) van een website software product is erg handig, omdat je hier nog wel eens tegen wat probleempjes kunt aanlopen. Het is in dit geval fijn dat je snel contact kunt opnemen met de klantenservice van het product.

In dit geval hebben we te maken met de support van TheGem. Wanneer wij kijken naar de kwaliteit van deze support ten opzichte van de support van andere wordpress thema’s weten wij zeker dat dit thema een van de beste support medewerkers heeft van heel ThemeForest. Er wordt snel en duidelijk gereageerd op jouw mailtjes en ze helpen altijd naar beste oplossing, hoe lang dit dan ook mag duren.

Naast de klantenservice heeft dit thema nog een voordeel. TheGem is namelijk erg populair wat ervoor zorgt dat ze gigantisch veel gebruikers hebben. Dit betekent dat youtube vol staan met how to’s en andere video’s over het thema. Wanneer wij een probleem hebben met een thema is dit de eerste stap die we nemen, omdat je hier snel antwoord vindt en je niet alleen hoort wat je moet doen maar het ook direct ziet. Hierdoor kun jij jouw problemen veel sneller en makkelijker oplossen.

TheGem-Support

TheGem Theme Review: Wat kost het?

Op het moment kost TheGem wordpress theme $59 dollar wat erg weinig is wanneer we kijken naar alle functionaliteiten en opties. Het allerbelangrijkste is toch nog wel dat je met dit thema ook echt een thema hebt waar je wat aan hebt. Zo is dit thema gebouwd voor resultaten wat betekent dat hij erg snel & zoekmachine vriendelijk is.

Voor de eenmalige prijs van $59 dollar krijg je het beste multifunctionele wordpress thema, gratis toegang tot WPBakery Builder, meer dan 400 website demo’s, een beginners vriendelijk systeem, een mobiel vriendelijke website, gratis plugins en 6 maanden lang de beste support die je kunt krijgen volgens ThemeForest. Wij gaat dit thema zeker weten gebruiken voor ons eerst volgende project. Ook raden wij jou dit thema zeker aan!

TheGem-kopen

TheGem theme Review Conclusie: Is dit een geschikt thema voor jouw website?

Kort samengevat is het TheGem wordpress theme een van de beste keuzes als multifunctioneel wordpress thema. TheGem heeft een groot aantal concurrenten, maar die kunnen volgens ons niet tippen aan de functionaliteiten en opties van TheGem.

Ten eerste dat dit thema gebouwd is voor resultaten is erg bijzonder. Er zijn namelijk maar weinig wordpress thema’s die zo goed in elkaar zitten als TheGem. Wanneer je bij het kiezen van een thema direct de verkeerde kant op gaat zul je minder snel of helemaal geen succes gaan bereiken. Daarnaast is het bouwen van websites met TheGem een fluitje van een cent door de gratis meegeleverde page builder WPBakery.

Om het nog makkelijker te maken heeft TheGem meer dan 400 demo websites die je met één druk op de knop kunt importeren en volledig naar jouw smaak kunt maken. Voordat CodexThemes begonnen is met het bouwen van deze demo websites hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar grote spelers in deze categorie. Hierdoor zijn alle demo websites zo goed mogelijk gebouwd en bevatten ze veel functionaliteiten die grote concurrenten van jouw ook hebben. Met TheGem kun je daarom niet de mist is gaan!

TheGem is een Elite auteur op ThemeForest wat betekent dat ze meer dan $2 miljoen dollar aan omzet hebben behaald. Daarnaast staan ze in de top 5 beste support afdelingen van alle wordpress thema’s. Het TheGem WordPress Theme is hierdoor voor jouw zeker de beste keuze!

TheGem theme alternatieven

Ook interessant

TheGem-logo
4.7/5