WooCommerce Hosting Nederland | 8 Beste WooCommerce Hosting Providers in 2023

Beste-WooCommerce-hosting-in-Nederland
Inhoudsopgave

Ben jij van plan om zelf een eigen webshop te gaan bouwen met WooCommerce? Dan kun je kiezen voor normale shared webhosting, maar voor webshops is dat alles behalve de beste keuze. Er bestaat ook een variant, genaamd WooCommerce hosting.

Webshops zijn namelijk totaal anders dan websites en dat betekent dat de webhosting ook speciaal afgestemd moet worden op webshops. WooCommerce hosting is in dit geval een erg goede oplossing, want deze soort webhosting is speciaal afgestemd op webshops die gebouwd zijn met WooCommerce.

Het voordeel van WooCommerce hosting is dan ook dat jouw webshop een stuk sneller zal zijn dan wanneer je kiest voor normale webhosting. In dit artikel zet ik de 8 beste WooCommerce hosting providers voor in Nederland. op een rijtje!

Beste WooCommerce Hosting in Nederland: De 8 beste providers in 2023

De keuze uit WooCommerce hosting providers is echt gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting provider voor WooCommerce. Om de beste WooCommerce hosting provider te vinden heb ik daarom uitgebreid onderzoek voor jou gedaan! Hieronder zet ik de 8 beste WooCommerce hosting provider voor in Nedelrand van dit moment daarom op een rijtje!

Dit zijn de beste WooCommerce hosting providers van dit moment:

 1. Cloud86
 2. SiteGround
 3. Hostinger
 4. Bluehost
 5. HostGator
 6. A2 Hosting
 7. CloudWays
 8. GoDaddy

1. Cloud86 WooCommerce Hosting

Beste-webhosting-cloud86

Wanneer we het hebben over WooCommerce hosting heb je de keuze uit erg veel grote internationale hosting providers, maar er zijn ook een aantal Nederlandse hosting providers. Het voordeel van deze providers is dat ze ene Nederlandse klantenservice hebben en snellere hosting leveren door server locaties in Nederland. De beste WooCommerce hosting provider van dit moment is dan ook zonder twijfel Cloud86!

Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste en beste hosting provider in Nederland. Net als veel andere hosting providers kun je ook bij Cloud86 terecht voor eigenlijk alle soorten webhosting en dus ook voor WooCommerce hosting zit je hier goed.

Kies je voor de WooCommerce hosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten. Bij al deze pakketten ontvang je gratis e-mailhosting, ruimte voor meerdere websites of webshops in één hostingpakket, een gratis SSL certificaat, de mogelijkheid om automatisch back-ups te laten maken. Je kunt zelfs jouw webshop gratis laten verhuizen als jij op dit moment een webshop gehost hebt bij een andere hostingpartij. Cloud86 is daarom zeker een goed alternatief wanneer jij op zoek bent naar een Nederlandse WooCommerce hosting provider.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,95 per maand
 • Snelle nederlandse webhosting
 • Meerdere websites beheren vanuit een pakket
 • Automatische backups
 • Gratis SSL certificaat

2. SiteGround WooCommerce Hosting

Beste-WooCommerce-webhosting-siteground

De tweede hostingpartij die ik wil bespreken in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is SiteGround. SiteGround behoort namelijk al verschillende jaren tot de top 10 hosting providers. De reden hierachter is vrij simpel. SiteGround is namelijk erg betaalbaar, maar levert wel bizar snelle laadtijden, met een hoge uptime en biedt daarnaast ook nog eens een erg goede 24/7 klantenservice.

Doordat SiteGround de laatste jaren zo enorm hard is gegroeid worden ze inmiddels ook aangeraden door WordPress zelf. Daarom hebben ze bij SiteGround besloten om zich naast normale hosting ook te gaan richten op WooCommerce hosting.

Het voordeel van SiteGround is dat ze het jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk willen maken. Jij hoeft je dus niet bezig te houden met het handmatig installeren van WordPress. Dit kan namelijk met één druk op de knop vanuit het erg gebruiksvriendelijke dashboard. Je kunt er hier zelfs al voor kiezen om een volledige WordPress installatie met WooCommerce te laten installeren.

Bij SiteGround ontvang je verder ook nog de mogelijkheid om automatisch jouw webshop te laten updaten, een gratis SSL certificaat, de mogelijkheid om gebruik te maken van een Content Delivery Network(CDN), dagelijks automatische back-ups en niet te vergeten de 24/7 klantenservice. Dit allemaal vanaf €3,99 per maand!

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,49 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Servers in Nederland
 • Gratis SSL certificaat, website migratie en email
 • 24/7 klantenservice
 • Aangeraden door WordPress zelf

3. Hostinger WooCommerce Hosting

Hostinger-woocommerce-hosting-nederland

Hostinger is een erg betrouwbare hostingpartij en direct ook super betaalbaar. Hostinger zou voor jou daarom zo maar eens de juiste WooCommerce hosting partij kunnen zijn. Ook Hostinger beschikt namelijk over verschillende hostingpartijen. Zo zijn er speciale hostingpakketten voor WordPress, maar uiteraard ook voor WooCommerce.

Een voordeel van Hostinger is dat zij eigenlijk alles leveren wat jouw WordPress webshop nodig heeft om maximaal te gaan. Zo kun je meerdere websites of webshop kwijt in één hostingpakket, krijg je veel SSD opslag, een ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte, gratis e-mail hosting, een gratis SSL certificaat en domein. Verder ontvang je ook nog eens een functionaliteit die automatisch back-ups maakt van jouw volledige webshop.

Wanneer je kiest voor de WooCommerce hosting van Hostinger heb je keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Het goedkoopste pakket kost $3,99 per maand. Dit is niet erg duur en je kunt hier als beginner al prima mee uit de voeten. Heb jij echter wat grotere plannen of wil je direct goed starten? Dan kun je beter kiezen voor het Woo Premium pakket.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

4. Bluehost WooCommerce Hosting

Bluehost-beste-WooCommerce-hosting

Een andere hostingpartij die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is Bluehost. Ook deze partij zal bij velen al wel bekend zijn, want Bluehost is een erg populaire partij die net als SiteGround ook door WordPress wordt aangeraden.

Het voordeel van Bluehost is dat ze erg betaalbare hostingpakketten aanbieden die ook nog eens volledig zijn geoptimaliseerd voor jouw WooCommerce webshop. Zo krijg jij een hele hoop functionaliteiten die bijdragen aan het succes van jouw eigen WordPress webshop:

 • Een gratis SSL certificaat voor een betere beveiliging van jouw webshop
 • Een eigen IP-adres voor ook een betere beveiliging
 • Een gratis domeinnaam voor het eerste jaar
 • De mogelijkheid om WordPress met één klik te installeren
 

Verder is Bluehost natuurlijk ook super gebruiksvriendelijk. Dus zelfs als beginner kun jij makkelijk uit de voeten met de webhosting van Bluehost. Mocht je een grotere webshop willen bouwen? Dan zijn er ook pakketten die geen limieten kennen op het gebied van opslagruimte en dataverkeer.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,82 per maand
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren

5. HostGator WooCommerce Hosting

Hostgator-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die ik ook zeker wil benoemen in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is Hostgator. Hostgator is een grote hostingpartij die al verschillende jaren meedraait in de top op het gebied van webhosting.

Wanneer je kiest voor Hostgator heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. Hierdoor kan iedereen een pakket kiezen dat perfect aansluit bij jouw wensen. Het voordeel hiervan is dat je nooit teveel zult betalen, want je kunt alles zelf samenstellen. Bij alle hostingpakketten van Hostgator ontvang je een gratis domeinnaam & SSL certificaat.

Verder maken ze het voor hun gebruikers erg makkelijk. Je kunt namelijk met één druk op de knop WordPress installeren, garanderen ze een uptime van 99,9%, alles te doen voor de maximale veiligheid en niet te vergeten 45 dagen niet goed geld terug garantie. Mocht het dus toch tegenvallen? Kun je altijd nog opzeggen.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2,75 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis website migratie & email
 • 24/7 klantenservice

6. A2 Hosting WooCommerce Hosting

A2-hosting-beste-woocommerce-hosting

A2 hosting is misschien een wat mindere hostingpartij, maar toch mogen ze zeker niet ontbreken in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers. Bij A2 hosting kun je namelijk terecht voor letterlijk alle soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting, Reseller hosting en Dedicated hosting. Verder kun je hier ook nog terecht wanneer je bijvoorbeeld een domeinnaam wilt kopen zonder hosting.

Zoals je al hebt gelezen in deze blog is de snelheid van jouw webshop erg belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Het is daarom belangrijk om altijd te investeren in goede hosting. A2 hosting geeft zelf ook aan dat hun hosting tot wel 20 keer sneller is dan normale hosting.

Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikt pakket te vinden. Ik kan jou daarom zeker aanraden om de hosting van A2 eens te bekijken.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis jouw website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

7. Cloudways WooCommerce Hosting

Cloudways-woocommerce-hosting

De zevende hostingpartij die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is Cloudways. Cloudways is een stukje kleiner dan SiteGround, maar dat zegt helemaal niks. Cloudways richt zich namelijk op het wat hogere segment. Waar SiteGround namelijk gebruik maakt van managed WordPress hosting kiest Cloudways voor Cloud hosting.

Cloud Hosting is niet alleen een stuk sneller, maar levert ook een hogere uptime. Jouw website staat in verhouding met normale hosting dus een stuk langer online. Hierdoor loop jij geen klanten mis en is jouw website altijd bereikbaar. Naast dat het sneller is, is het ook een stuk veiliger. Jij deelt de server namelijk niet meer met honderden andere webshops waardoor de beschikbare kracht niet gedeeld hoeft te worden.

De WooCommerce hosting van Cloudways biedt geavanceerde cache functies om jouw webshop zo efficiënt mogelijk aan jouw bezoekers te leveren. Verder kun je ook hier gratis gebruik maken van een Content Delivery Network, dedicated firewalls om jouw webshop maximaal te beveiligen.

Samenvattend is Cloudways op eigenlijk alle punten net wat beter dan SiteGround, maar toch staan ze niet op de eerste plaats. Dit komt door de prijzen. Wanneer we de prijs/kwaliteit verhouding namelijk vergelijken met SiteGround doen zij dit net wat beter.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $10 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)
 • 24/7/365 klantenservice

Beste WooCommerce Hosting in Nederland bonus: GoDaddy

GoDaddy-woocommerce-hosting

De laatste hostingpartij die ik ook nog besproken wil hebben in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is GoDaddy. GoDaddy is namelijk ook een erg grote en populaire internationale hosting partij.

GoDaddy beschikt uiteraard over verschillende soorten webhosting, waaronder WooCommerce hosting. Wanneer je kiest voor de WooCommerce hosting ontvang je een hele hoop functionaliteiten. Zo kun je met één druk op de knop WordPress installeren, zoveel producten toevoegen als jij wilt, geen limiet op het aantal bezoekers en opslag dat jij kunt ontvangen en gebruiken, een gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatisch dagelijks back-ups laten maken.

Het enige minpunt van de WooCommerce WordPress hosting van GoDaddy is dat je maar de keuze uit één pakket. De kosten hiervoor bedragen €14,99 euro per maand en dat is wel een stukje meer dan bij de andere providers in deze lijst.

Voordelen:

 • Ongelimiteerd bandbreedte
 • Gratis SSL certificate
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Wat is WooCommerce hosting precies?

De meeste lezers van deze blog zullen al wel bekend zijn met WooCommerce, maar ben jij dit nog niet? Dan zal ik je nu eerst even een korte inleiding geven van WooCommerce, want wat is WooCommerce nou eigenlijk precies? Het is belangrijk om dit van te voren goed te weten, want anders heb je geen idee waar je op moet letten bij het kiezen van de beste hosting provider voor jouw webshop.

Je kunt zelf eenvoudig een WordPress website bouwen, maar bij een webshop wordt dit direct al weer een stukje lastig. Hoe tover jij jouw website namelijk om tot webshop, hoe kun je product toevoegen, hoe gaat dat met betalen, hoe houd je de voorraad juist en hoe werkt het allemaal met de verzending. Wanneer je dit allemaal zelf moet gaan uitzoeken en vervolgens moet gaan bouwen zal je erg lang bezig zijn. Daarom is er een WordPress plugin genaamd WooCommerce. Deze plugin is gratis en in basis ook erg makkelijk in gebruik, maar met verschillende uitbreidingen kun jij jouw webshop zo geavanceerd maken als jij zelf wilt.

Omdat een webshop vaak bestaat uit honderden of soms zelfs wel duizenden producten bestaat is andere hosting noodzakelijk. De standaard WordPress hosting is hier namelijk niet op ingericht. Omdat een webshop namelijk veel meer schijfruimte nodig heeft en veel meer communiceert met de server is WooCommerce hosting bedacht. Deze hostingpakketten zijn speciaal afgestemd op jouw eigen WordPress WooCommerce webshop.

WooCommerce-webhosting

Waarom kiezen voor WooCommerce hosting in plaats van “normale” hosting?

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar webhosting? Dan heb je waarschijnlijk gezien dat de keuze echt gigantisch is. Alleen al in Nederland heb je namelijk de keuze uit tientallen hostingpartijen. Daarbij biedt elke partij ook weer andere soorten webhosting aan en beschikken ze ook allemaal weer over verschillende functionaliteiten en specificaties. Vervolgens moet je er ook nog opletten dat het webhosting pakket dat jij kiest goed aansluit op WooCommerce, want ook niet alle hostingpakketten doen dat.

Een webshop is totaal anders dan een website. Dit lijkt misschien logisch, maar omdat dit allemaal vrij technisch is zien veel mensen dit niet in. Je ziet daarom ook regelmatig trage webshops die gehost staan op een erg goedkoop hostingpakket en dat is natuurlijk super zonde. In dit onderdeel van deze blog zal ik jou daarom uitleggen waarom WooCommerce hosting zoveel beter is dan normale webhosting voor jouw webshop.

1. Beter afgestemde caching

Wanneer je al ervaring hebt met een website ben je vast wel bekend met caching. Bij caching worden er namelijk kopies van de pagina’s op jouw website gemaakt. Wanneer iemand vervolgens jouw website voor de tweede keer bezoekt worden eerst deze kopies geladen. Deze zijn namelijk al een keer geladen en daardoor is jouw website veel sneller. Voor websites is dit een groot voordeel, maar voor webshops kan dit ook direct een groot nadeel zijn. Er kunnen namelijk flinke problemen ontstaan in het bestelproces wanneer er fouten worden gemaakt in de caching.

Bij goedkope webhosting worden er erg veel websites en webshops op één server geplaatst. Voor de hostingpartij is dit goed, want hierdoor kunnen zij makkelijk veel geld binnenhalen. Voor de klanten en websites is dit alleen niet goed. Jouw website wordt namelijk erg traag, omdat al deze kracht verdeeld moet worden. Daarnaast is ook de beveiliging nog eens een stuk minder, omdat hackers een stuk makkelijk in jouw website of webshop kunnen komen.

Speciale WordPress WooCommerce webhosting kan ik daarom echt aanraden wanneer jij zelf een webshop wilt gaan bouwen. Ook als je een webshop wilt laten bouwen trouwens! Dit voorkomt grote problemen in het bestelsysteem dat een flinke daling in het aantal conversies en winst van jouw webshop kan veroorzaken.

2. WooCommerce vraagt meer van de database

Een ander groot verschil tussen websites en webshops is de communicatie met de database. Een website heeft namelijk redelijk vaak contact met de database, maar bij een webshop is dat nog een veel meer. Denk maar eens aan alle producten en productcategorieën die op jouw website staan. Al deze zaken worden opgeslagen in de database. Het wordt zelfs nog meer, want als jij bijvoorbeeld een shirt verkoopt in verschillende kleuren en maten moet ook elke maat en kleur weer een eigen cel in de database krijgen. Met een webshop heb je daarom al erg snel een volle database en daar moet de webhosting wel op afgestemd zijn.

Verder worden er nog een hele hoop andere verzoeken tussen jouw webshop en de database verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan de account pagina’s, de bestellingen, verlanglijst etc. Omdat al deze data opgeslagen moet worden is het belangrijk dat jouw hostingpakket over genoeg kracht beschikt om dit ook te kunnen leveren.

Omdat de WooCommerce hosting pakketten hier speciaal op afgestemd zijn kunnen zij beter met deze grotere hoeveelheden database verzoeken overweg. Indirect heeft dit ook weer invloed op de laadtijd van jouw webshop en dus de vindbaarheid van jouw webshop in Google en uiteindelijk dus ook weer op het aantal conversies en de winst.

3. Meer communicatie met externe partijen

Naast dat een webshop veel communiceert met de database moet er ook veel meer gecommuniceerd worden met externe partijen. Met een website heb je deze communicatie een stuk minder en daarom zijn de hostingpakketten hier ook niet specifiek op afgestemd.

Wanneer je een eigen webshop hebt of wilt gaan bouwen krijg je al snel te maken met deze externe partijen. Denk bijvoorbeeld aan de betalingen. iDEAL is hier een erg veelgebruikte optie voor, maar deze wordt niet ondersteund door WooCommerce. Hier zul je daarom een extra programma voor moeten gebruiken zoals Mollie. Daarnaast krijg je ook nog te maken met de verzending van de producten. Vaak gaat namelijk ook dit via een externe partij. Veel mensen hebben dit niet in de gaten, maar als je eens goed aan een webshop denkt komen hier een hoop externe partijen bij kijken.

Al deze partijen maken jouw webshop trager, omdat er veel meer verzoeken verwerkt moeten worden. Het gebruik van een WooCommerce hostingpakket is dan een echte aanrader. Deze pakketten zijn namelijk speciaal afgestemd op dit soort specificaties. Met een WooCommerce hostingpakket weet jij dus zeker dat je het beste uit jouw webshop kunt gaan halen.

4. Extra werkgeheugen(RAM)

Wanneer je een hostingpakket moet kiezen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo bepaald de hoeveelheid RAM geheugen die jij kunt gebruiken ook voor een deel hoe snel jouw website gaat zijn. Ook hiervoor geldt dat websites veel minder RAM nodig hebben dan webshops. Het is daarom erg verstandig om te kiezen voor een WooCommerce hostingpakket. Deze beschikken namelijk over grotere hoeveelheden RAM geheugen en dat komt jouw webshop weer ten goede.

Veel mensen zeggen dat dit het belangrijkste is voor jouw website. Is jouw webshop traag? Neem dan extra RAM geheugen in jouw hostingpakket. Helaas is het toch niet zo gemakkelijk, want meer RAM is niet voor alles de oplossing. Zorg daarom dat je de basis goed hebt staan en alle punten uit deze blog serieus neemt, want alleen dan kun jij het maximale uit jouw WordPress WooCommerce webshop gaan halen!

webhosting-kiezen

Welke soorten WooCommerce hosting zijn er in Nederland?

Nu jij precies weet wat WooCommerce hosting is en wat WooCommerce hosting beter maakt dan normale webhosting is het tijd om verder te gaan. Je hebt namelijk de keuze uit een groot aantal webhosting partijen wanneer je op zoek bent naar webhosting, maar het wordt nog lastiger. Je hebt namelijk ook nog deze keuze uit verschillende soorten webhosting. Hier zitten ook grote verschillen tussen en dat maakt het kiezen van het juiste hostingpakket voor jou erg lastig.

In dit onderdeel van deze blog wil ik daarom dieper ingaan op de verschillende soorten WooCommerce webhosting. Door dit eens goed door te lezen kun je voor jezelf bepalen welke soort webhosting het beste gaat passen bij jouw webshop.

1. Shared WooCommerce Hosting

De eerste en goedkoopste vorm van webhosting is Shared webhosting. Zoals de naam al zegt is dit een gedeelde webhosting. Dit betekent dat jouw webshop samen met tientallen, honderden of soms zelfs wel duizenden anderen webshops op één server komt te staan. Het voordeel hiervan is dat deze vorm van webhosting erg goedkoop is, maar het heeft ook een groot aantal nadelen. Zo lever je met shared webhosting fors in op de snelheid. De server moet namelijk alle kracht verdelen over alle webshops en dat gaat ten koste van de snelheid. Verder zijn deze overvolle servers ook een stuk gevoeliger voor hackers. Zelf raad ik shared webhosting daarom eigenlijk nooit aan.

2. Managed WooCommerce Hosting

Managed hosting is een betere vorm van webhosting. Deze vorm van webhosting is zowel voor websites als webshops erg geschikt, maar natuurlijk moet je dan wel de juiste WooCommerce hosting hebben voor webshops. Managed hosting is namelijk een vorm van webhosting waarbij de hostingprovider de verantwoordelijkheid neemt over het technische gedeelte van de webhosting. Voor een groot deel van de mensen is dit daarom een veel betere keuze. Verder worden servers ook lang niet zo vol gestopt als bij Shared webhosting. Kort gezegd heb je dus een veel snellere en veiligere webshop voor een relatief lage prijs.

3. Cloud WooCommerce Hosting

Wil jij echt het aller beste uit jouw WooCommerce webshop gaan halen? Dan is een Cloud hosting pakket de beste optie. Op dit moment is dit namelijk de aller beste, snelste en veiligste vorm van webhosting die je kunt krijgen. Zowel voor websites als webshops is Cloud hosting daarom erg interessant. Bij Cloud hosting wordt jouw website of webshop namelijk opgeslagen in de Cloud en dat zorgt voor een nog snellere en veiligere webshop. Uiteraard is Cloud hosting wel wat duurder dan de andere hosting soorten, maar wanneer je het aan mij vraagt kan ik je Cloud hosting zeker aanraden als je echt het maximale uit jouw webshop wilt halen.

Gratis WooCommerce hosting? Bestaat dat?

Toen ik op het idee kwam om deze tekst te schrijven heb ik eerst goed onderzoek gedaan om jou zo goed mogelijk te helpen Ik kwam hierdoor onder andere tegen dat mensen zich afvragen of er gratis WooCommerce webhosting bestaat. Toen ik dit zag sprong mij de moed toch echt wel even in de schoenen.

In deze blog heb je ik namelijk super veel belangrijke informatie gegeven over waarom het gebruik van WooCommerce webhosting zo belangrijk is voor webshops. Het heeft namelijk veel invloed op de prestaties, vindbaarheid en veiligheid van jouw webshop.

Persoonlijk denk ik daarom dat de mensen die op zoek zijn naar gratis WooCommerce webhosting uberhaupt niet moeten beginnen aan het opzetten van een eigen webshop. Met een gratis hostingpakket zul je namelijk nooit resultaten gaan behalen. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook geen eigen domeinnaam, want ook deze moet gratis zijn. Je kunt Gratis WooCommerce webhosting daarom goed vergelijken met het water geven van een dode plant. Het gaat je namelijk niks opleveren en kost je veel tijd.

Beste-woocommerce-hosting-in-nederland

Wat gaat WooCommerce hosting kosten?

Veel mensen vragen zich af wat WooCommerce webhosting nou eigenlijk kost. Ik kan mij dit goed voorstellen, want dit is namelijk een belangrijk punt. De keuze uit hostingpartijen is namelijk zo goed en elke partij beschikt weer over andere pakketten en dus ook andere prijzen. Hieronder zal ik daarom even de gemiddelde prijzen bespreken die je ongeveer kwijt zult zijn voor snelle en betrouwbare WooCommerce webhosting.

 • Shared WooCommerce hosting: De kosten voor Shared webhosting zijn het laagste. Wanneer je kiest voor een shared webhosting pakket kun je daarom ongeveer rekenen op zo’n €5 euro per maand.
 • Managed WooCommerce hosting: Wil je een goed webhosting pakket? Dan heb je minimaal een Managed webhosting pakket nodig. De kosten hiervoor variëren per partij, maar ga gemiddeld uit van zo’n €10 euro per maand.
 • Cloud WooCommerce hosting: Cloud webhosting is de beste vorm van webhosting, maar daardoor uiteraard ook het duurste. De kosten voor een Cloud of VPS hosting pakket beginnen bij zo’n €15 euro per maand, maar kunnen oplopen tot enkele tientjes per maand.

Beste WooCommerce Hosting Conclusie; Welke provider kun jij het beste kiezen in 2023?

Nu we inmiddels aan het einde van deze blog zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welke WooCommerce hosting provider kun jij nu het beste kiezen?

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik je Cloud86 in ieder geval aanraden. Cloud86 is door de snelheid, goede klantenservice en speciale WooCommerce hosting pakketten op dit moment zonder twijfel de beste keuze!

Kies jij liever voor een internationale hosting provider? Dan kan ik de WooCommerce hosting van SiteGround ook zeker aanraden!

Beste WooCommerce hosting - Veelgestelde vragen

Biedt WooCommerce hosting aan?

Nee, WooCommerce zelf biedt geen hosting aan. Wel zijn er verschillende hosting providers die WooCommerce hosting aanbieden. WooCommerce hosting is een vorm van hosting die speciaal is afgestemd op WooCommerce webshops om zo de beste prestaties te behalen.

Kun je WooCommerce draaien op shared hosting?

Ja, je kunt WooCommerce draaien op een shared hosting pakket. Maar er zijn wel een paar dingen om in gedachten te houden. Shared hosting is minder duur dan andere vormen van hosting en is daarvoor minder snel en veilig dan bijvoorbeeld VPS hosting.

Hoeveel kost WooCommerce hosting?

Hoeveel WooCommerce hosting kost is afhankelijk van het type hosting dat jij kiest. Kies jij voor shared WooCommerce hosting? Dan ben je voor enkele euro’s per maand klaar. Kies je voor VPS of Dedicated WooCommerce hosting? Dan zullen de prijzen wat hoger liggen.

Is WooCommerce beter dan normale hosting?

Dit is afhankelijk van wat jij wilt maken. Wil jij een webshop maken met WooCommerce? Dan is handiger om te kiezen om voor WooCommerce hosting. Wil jij een website maken zonder online producten te verkopen? Dan kun je prima uit de voeten met normale webhosting.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids