WooCommerce Hosting Nederland | 10 Beste WooCommerce Hosting Providers in 2024

Beste-WooCommerce-hosting-in-Nederland
Inhoudsopgave

Ben je van plan om zelf een webshop te gaan bouwen met WooCommerce? Of heb je al een WooCommerce webshop, maar ben je niet tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, maar hoe kies je nu de beste WooCommerce hosting provider in Nederland?

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de keuze uit WooCommerce hosting providers echt gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je al de keuze uit tientallen verschillende WooCommerce hosting providers. Deze providers verschillen ook nog eens sterk van elkaar, wat het vergelijken van de beste WooCommerce hosting erg lastig maakt.

Om het vinden van de beste WooCommerce hosting voor jou een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je daarna zelf eenvoudig de 10 beste WooCommerce hosting providers kunt vergelijken! Laten we dus maar snel beginnen!

Beste WooCommerce Hosting in Nederland: De 10 beste providers in 2024

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit WooCommerce hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende WooCommerce hosting providers. Doordat alle hosting providers met WooCommerce hosting ook nog eens beschikken over andere kenmerken is het vinden van de beste WooCommerce hosting een flinke uitdaging!

Samenvattend is het dus een lastige opgave om de beste WooCommerce hosting provider te vinden. En dat geldt zeker wanneer je niet super technisch bent aangelegd. Gelukkig ga ik je in dit artikel helpen! Hieronder heb ik namelijk de 10 beste WooCommerce hosting providers in Nederland voor je op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving, zodat jij ze vervolgens met elkaar kunt vergelijken en de beste WooCommerce hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste WooCommerce hosting providers van dit moment:

 1. Cloud86: De beste en snelste WooCommerce hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame WooCommerce hosting in Nederland
 3. Junda: De beste goedkope WooCommerce hosting in Nederland
 4. Hostinger: De beste internationale WooCommerce hosting
 5. SiteGround: De beste managed WooCommerce hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste WooCommerce hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Cloud86. Cloud86 is namelijk een erg populaire hosting provider in Nederland die al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider! Dat de hosting van Cloud86 zo snel is komt doordat ze gebruik maken van super snelle SSD schijven, goed ingerichte caching en datacenters die zijn gevestigd in Nederland. Dit zorgt ervoor dat je met de WooCommerce hosting van Cloud86 laadtijden van minder dan één seconde kunt behalen!

Naast dat Cloud86 gigantisch snel is leveren ze ook een hoge betrouwbaarheid. Bij Cloud86 kun je dan ook rekenen op een uptime van 99,98%. Dit is erg hoog in vergelijking met andere hosting providers in Nederland. Verder krijg je standaard een gratis SSL certificaat, is e-mail hosting standaard inbegrepen bij alle pakketten en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt van jouw webshop!

Kies je voor de WooCommerce hosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit de normale webhosting waarop je WordPress en WooCommcere kunt installeren, maar je kunt ook kiezen voor de speciale WooCommerce hosting. De speciale WooCommerce hosting is sneller, beter afgestemd op WooCommerce en maakt gebruik van effectievere caching. De kosten voor de normale hosting van Cloud86 beginnen vanaf €1,95 per maand en voor de speciale WooCommerce pakketten beginnen de prijzen vanaf €7,95 per maand. Samenvattend is Cloud86 dus echt de beste WooCommerce hosting in Nederland!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. Mijn.host

Mijn.host-review

De tweede plek in dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers is voor mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gespecialiseerd in WordPress. Hoewel mijn.host geen speciale pagina over WooCommerce hosting op de website heeft, beschikken ze wel over WordPress hosting. Vanuit een van de WordPress hosting pakketten kun je vervolgens super eenvoudig WooCommerce installeren.

Een groot voordeel van mijn.host ten opzichte van de andere WooCommerce hosting providers in deze lijst is dat mijn.host voor 100% gebruik maakt van groene stroom. Met de WooCommerce hosting van mijn.host maak je dus een milieuvriendelijke en duurzame keuze.

Kies je voor de WooCommerce hosting van mijn.host? Dan heb je de keuze uit verschillende pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten met name in de snelheid van de server, het aantal websites dat je in hetzelfde pakket kunt beheren en de hoeveelheid opslagruimte. E-mail hosting, onbeperkte bandbreedte en een gratis SSL certificaat zijn standaard inbegrepen. De kosten voor WooCommerce hosting bij mijn.host beginnen vanaf €1,99 per maand. Samenvattend is mijn.host een erg goede duurzame WooCommerce hosting provider.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

3. Junda

Junda-review

De derde plek in dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers is voor Junda. Junda is namelijk ook een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. Hoewel Junda nog een relatief jong hostingbedrijf is, weten ze enorm hard te groeien. Dit is ook niet heel raar, want de eigenaren van Junda hebben samen meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting markt. Ze weten dus precies wat je nodig hebt voor het maken van een goede WordPress WooCommerce webshop.

Een voordeel van Junda is dat Junda gevestigd is in Nederland en beschikt over een datacenter in Nederland. Hierdoor kan jouw webshop de maximale snelheden behalen, wat de vindbaarheid en het conversiepercentage van jouw webshop ten goede komt.

Kies je voor de webhosting van Junda? Dan heb je de keuze uit vier pakketten. Het goedkoopste pakket raad ik niet aan, omdat dit simpelweg te weinig is voor een webshop. Ik raad je daarom aan om minimaal te kiezen voor een “WP Basic” pakket, zodat je kunt beginnen met voldoende snelheid en opslagruimte. Daarbij is e-mail hosting standaard inbegrepen en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice. De kosten voor dit pakket bedragen €1,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en WooCommerce
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

4. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers is Hostinger! Hostinger is namelijk een internationale hosting provider die al meer dan 10 jaar actief is. Bij Hostinger kun je dan ook verwachten dat zij aanbieden wat je nodig hebt voor het opzetten van een goede en professionele WooCommerce webshop!

Doordat Hostinger al zo lang actief is kun je eigenlijk voor alle soorten hosting bij ze terecht. Zo beschikken ze over standaard shared hosting en WordPress hosting, maar ook over WooCommerce hosting, VPS hosting, cloud hosting en ga zo maar door. Bij Hostinger kun je dan ook echt vinden wat je nodig hebt. Het enige nadeel van Hostinger is dan weer dat ze geen serverlocatie hebben in Nederland. Hostinger is hierdoor dan ook met name voor de internationale markt een erg interessante optie!

Kies je voor de WooCommerce hosting van Hostinger? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. De kosten zijn vervolgens afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Zo heb je verschillende hoeveelheden opslagruimte, bandbreedte, cores voor de server en ga zo maar door. Je krijgt wel altijd een gratis SSL certificaat, domeinnaam en e-mail hosting. Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Hostinger hoef je dus niet zelf nog op zoek naar een hosting provider voor zakelijke mail. De kosten voor het goedkoopste WooCommerce hosting pakket van Hostinger bedragen €3,45 per maand. Samenvattend is Hostinger een erg goede WooCommerce hosting provider voor wanneer je een internationale webshop hebt.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

5. SiteGround

Beste-WooCommerce-webhosting-siteground

De vijfde hosting provider die zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers is SiteGround. SiteGround is namelijk een van de bekendste internationale hosting providers die is gespecialiseerd in WordPress en WooCommerce hosting. Dit is dan ook de reden dat ze door WooCommerce zelf worden aangeraden als beste WooCommerce hosting.

Vaak zijn internationale hosting providers niet de beste optie, omdat ze niet beschikken over datacenters op de juiste locaties. SiteGround is alleen een ander verhaal. SiteGround beschikt namelijk over een datacenter in Nederland waardoor SiteGround ook voor de Nederlandse en Belgische markt een erg interessante optie is.

Kies je voor de WooCommerce hosting van SiteGround? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Bij elk pakket krijg je een gratis SSL certificaat, is e-mail hosting standaard inbegrepen, kun je jouw website gratis verhuizen en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt. Ook krijg je bij elk WooCommerce pakket van SiteGround toegang tot de 24/7 klantenservice via live chat. Deze is wel alleen in het Engels bereikbaar. De kosten voor WooCommcerce hosting van SiteGround beginnen vanaf €2,99 per maand. Samenvattend is SiteGround dus echt een goede internationale WooCommerce hosting provider!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

6. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

De zesde plek in dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers is voor Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire internationale hosting provider die zich met name richt op de grotere websites en webshops. Bij Kinsta maken ze dan ook geen gebruik van shared hosting, maar kiezen ze altijd voor managed WordPress hosting.

Doordat ze bij Kinsta werken met managed WordPress hosting is jouw website sneller, is het uptime percentage hoger en is jouw website beter beveiligd tegen aanvallen van buitenaf. Dat de hosting van Kinsta zo snel is komt doordat ze gebruik maken van het Google Cloud Platform. Op dit platform hebben ze vervolgens wel hun eigen infrastructuur gebouwd om het voor hun klanten ook gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te houden.

Kies je voor de managed WordPress hosting van Kinsta? Dan heb je de keuze uit een groot aantal verschillende pakketten. Het is hier met name belangrijk om te kijken naar het aantal bezoekers dat je webshop krijgt, de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt en het aantal websites of webshops dat je wilt beheren vanuit één pakket. Afhankelijk hiervan lopen de kosten aardig hard op. Kun je uit de voeten met het goedkoopste hosting pakket van Kinsta? Dan ben je klaar voor een bedrag van $35 dollar per maand. Samenvattend is Kinsta een erg goede WooCommerce hosting provider voor webshops die al grotere aantallen bezoekers ontvangen.

Voordelen:

 • Soorten hosting: Managed WordPress, VPS en cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $35(€32,-) per maand
 • Extra’s: automatische backups, gratis SSL en CDN

7. Bluehost

Bluehost-beste-WooCommerce-hosting

Een andere hostingpartij die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is Bluehost. Ook deze partij zal bij velen al wel bekend zijn, want Bluehost is net als SiteGround een internationale hosting provider die door WordPress zelf wordt aangeraden.

Een groot voordeel van de WooCommerce hosting van Bluehost is dat de hostingpakketten erg betaalbaar zijn en dat de hosting volledig is geoptimaliseerd voor WooCommerce, zodat je het maximale uit jouw WooCommerce webshop kunt halen.

Kies je voor de WooCommerce hosting van Bluehost? Dan heb je de keuze uit vier verschillende hosting pakketten. Het goedkoopste pakket raad ik alleen niet aan, omdat deze heel erg beperkt is. Kies je voor het iets duurdere pakket? Dan krijg je meer opslagruimte, kun je meer websites beheren vanuit hetzelfde pakket, krijg je een gratis domeinnaam met SSL certificaat en kun je gebruik maken van custom WordPress thema’s. De kosten voor dit pakket bedragen $5,45 per maand. Kies je toch voor het goedkoopste WooCommerce hosting pakket? Dan bedragen de kosten $2,95 per maand!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,95 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

8. A2 Hosting

A2-hosting-woocommerce-hosting

A2 hosting is nog een relatief jonge hosting provider, maar toch mogen ze zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste WooCommerce hosting providers. De laatste jaren stappen steeds meer WordPress- en WooCommerce experts over van hun huidige hosting provider naar A2 hosting. De reden hiervoor is simpel, want A2 hosting is gewoon een heel stuk sneller.

Een bijkomend voordeel van A2 hosting is dat je voor vrijwel alle soorten hosting bij hen terecht kunt. Zo beschikken ze over standaard shared hosting en WooCommerce hosting maar ook over VPS hosting, reseller hosting, dedicated hosting en ga zo maar door. Je kunt er zelfs een domeinnaam kopen zonder hosting.

Kies je voor de WooCommerce hosting van A2 hosting? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Afhankelijk van hoe groot jouw webshop is kun je hier een pakket kiezen. Bij elk pakket krijg je in ieder geval de turbo servers waardoor jouw webshop tot wel 20 keer sneller is. De kosten voor WooCommerce hosting van A2 hosting beginnen vanaf $11,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

9. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die ik ook zeker wil benoemen in deze lijst met beste WooCommerce hosting providers is Hostgator. Hostgator is namelijk een grote en bekende hostingpartij die al verschillende jaren meedraait in de top op het gebied van webhosting.

Net als A2 hosting is HostGator een hosting provider waar je voor erg veel verschillende soorten terecht kunt. Zo beschikken ze over standaard shared hosting en WordPress hosting, maar kun je ook bij ze terecht voor WooCommerce hosting, reseller hosting, VPS hosting, dedicated server hosting en ga zo maar door. Verder beschikken ze ook nog over een eigen website builder die je zou kunnen gebruiken.

Kies je voor de WooCommerce hosting van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant wanneer je één webshop wilt hosten. Wil je meerdere webshops hosten? Dan zal je moeten kijken naar de duurdere pakketten. De kosten voor het goedkoopste WooCommerce pakket van HostGator bedragen $5,95 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, dedicated, VPS en reseller
 • Uptime: 99,9%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $5.95(€5,50,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

10. Cloudways

Cloudways-woocommerce-hosting

De tiende hosting provider die ook een plekje heeft verdient in deze lijst met de beste WooCommerce hosting providers is Cloudways. Cloudways is net als Kinsta een hosting provider die zich richt op het hogere segment. Cloudways maakt namelijk ook geen gebruik van shared hosting, maar doet alles via cloud hosting.

Het voordeel van cloud hosting is dat het een stuk sneller is en een hogere uptime levert. Mocht een server bijvoorbeeld offline raken dan kan jouw webshop automatisch op een andere server worden geplaatst waardoor de webshop online blijft staan. Dit is met name interessant wanneer je veel bezoekers krijgt vanuit verschillende landen. Verder biedt Cloudways geavanceerde cache functies om de maximale snelheden uit jouw webshop te halen.

Kies je voor de WooCommerce hosting van Cloudways? Dan heb je de keuze uit verschillende datacenters. Op dit moment kun je kiezen uit DigitalOcean, AWS of Google Cloud. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor DigitalOcean of Google Cloud, omdat deze datacenters over locaties in Nederland beschikken. De kosten voor het goedkoopste pakket komen dan uit op $14 dollar per maand. E-mail hosting dien je vervolgens nog bij een andere hosting provider aan te schaffen, want dit levert Cloudways niet.

Voordelen:

 • Soorten hosting: managed WordPress hosting, VPS, cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, gratis CDN, gratis verhuisservice

Beste WooCommerce Hosting in Nederland bonus: STRATO

Inmiddels hebben we de 10 beste WooCommerce hosting providers besproken, maar er is toch nog een andere hosting provider die ik besproken wil hebben in dit artikel. Het gaat in dit geval om de WooCommerce hosting van STRATO. STRATO zal onder de meeste al wel bekend zijn door hun advertenties op YoutTube en TV.

Wat in ieder geval wel goed is om te weten is dat de ervaringen van klanten met STRATO erg wisselend zijn. De ene klant is super tevreden met de webhosting en de andere klant weer totaal niet. Nu kan ik zeggen dat STRATO op zichzelf geen slechte hosting provider is, maar het moet wel in lijn staan met de verwachtingen die je stelt. Je kunt voor de kosten van een hostingpakket bij STRATO namelijk niet verwachten dat je de beste laadtijden krijgt en dat de klantenservice 24/7 voor je klaar staat.

Ben je op zoek naar een hele goedkope manier om zelf je eigen WooCommerce webshop te bouwen? Dan is de WooCommerce hosting van STRATO echt niet verkeerd! De kosten voor WooCommerce hosting van STRATO beginnen namelijk al vanaf €1,00 per maand. Je krijgt hierbij ook een gratis SSL certificaat, gratis domeinnaam en e-mailhosting is standaard inbegrepen. Daarbij maak je met de hosting van STRATO ook nog eens een duurzame keuze, want STRATO is voor 100% klimaatneutraal. STRATO behoort zeker tot de beste goedkope hosting providers!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud en dedicated
 • Uptime: 99,00%
 • Klantenservice: via mail
 • Prijzen: vanaf €1,- per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, e-mail hosting en automatische backups

Wat is WooCommerce hosting precies?

Hoewel we inmiddels de beste WooCommerce hosting providers in Nederland hebben besproken en vergeleken, zijn we nog niet aan het einde van dit artikel gekomen. Er zijn namelijk nog een aantal essentiële punten die ik besproken wil hebben, voordat je daadwerkelijk de beste WooCommerce hosting kunt kiezen.

Je kunt zelf redelijk eenvoudig een eigen WordPress website maken, maar bij een webshop wordt dit direct alweer een stukje lastig. Op een webshop komen namelijk een hoop producten te staan met allemaal andere eigenschappen. Denk aan verschillende afmetingen, maten, prijzen en ga zo maar door. Al deze dingen moeten in de database opgeslagen worden en telkens wanneer iemand jouw website bezoekt moet dit allemaal ingeladen worden.

Maak je gebruik van standaard shared hosting? Dan neemt dit erg veel tijd in beslag en loop je het risico dat er door caching verkeerde of oude prijzen worden getoond. Om ervoor te zorgen dat je webshop een stuk sneller is en ook altijd actueel is, is het belangrijk om gebruik te maken van WooCommerce hosting. WooCommerce hosting is namelijk speciaal ingericht op WordPress webshops en maakt gebruik van een ander afgestelde caching. Het voordeel hiervan is dat producten op een andere manier worden gecacht waardoor alle data altijd actueel is.

WooCommerce-webhosting

Waarom kiezen voor WooCommerce hosting in plaats van “normale” hosting?

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit WooCommerce hosting providers in Nederland echt gigantisch. Dit maakt het kiezen van de beste WooCommerce hosting provider lastig, want er zijn een hele hoop zaken waar je op moet letten. Let er bijvoorbeeld op dat je echt kiest voor WooCommerce hosting en niet voor een super goedkoop shared hosting pakket. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de prestaties van jouw WooCommerce webshop.

Omdat een webshop totaal iets anders is dan een website zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste WooCommerce hosting. Hieronder vertel ik je daarom eerst waarom het belangrijk is om te kiezen voor WooCommerce hosting in plaats van standaard shared hosting.

1. Beter afgestemde caching

Wanneer je al ervaring hebt met het maken en/of beheren van websites ben je ook vast al bekend met caching. Bij caching worden er namelijk kopieën van de pagina’s op jouw website gemaakt. Wanneer iemand vervolgens jouw website voor de tweede keer bezoekt worden eerst deze kopieën geladen. Doordat deze al eens zijn geladen en er een kopie op de browser van de gebruiker staat opgeslagen, kunnen de pagina’s door middel van caching veel sneller geladen worden.

Het nadeel van normale webhosting is alleen dat erg veel data heel agressief wordt gecached. Nu is dit voor een website ook geen probleem, want veel data is statisch en verandert niet of in ieder geval niet vaak.

Bij een webshop is dat anders, want er zullen regelmatig wijzigingen worden gedaan aan de prijzen, de voorraad, maten en ga zo maar door. Maakt de webshop gebruik van agressieve caching? Dan is het resultaat dat er op jouw website verkeerde prijzen en voorraden worden vertoond voor terugkerende bezoekers. Omdat je dat wilt voorkomen is het belangrijk om voor WooCommerce hosting te kiezen, omdat WooCommerce hosting hierop is afgestemd en dit soort problemen dus kan voorkomen.

2. WooCommerce vraagt meer van de database

Een ander groot verschil tussen websites en webshops is de communicatie met de database. Een website heeft in verhouding met een webshop namelijk maar relatief weinig contact met de database.

Voor een website moet er bijvoorbeeld met de database worden gecommuniceerd om de teksten, afbeeldingen en video’s op de website in te laden. Heb je een webshop? Dan moeten de teksten, afbeeldingen en video’s ook ingeladen worden, maar daarnaast komt er nog veel meer bij. Denk bijvoorbeeld aan de productcategorieën, voorraden en prijzen van producten, verschillende maten van producten, verschillende kleuren van producten en ga zo maar door.

Elke keer wanneer iemand jouw website bezoekt en een product aanklikt moet al deze data worden opgehaald. Nu kan je wel snappen dat dit bij een webshop, in vergelijking met een website, veel tijd kost. Dit is tijd waar een bezoeker niet op zit te wachten en daarom is het belangrijk om voor WooCommerce hosting te kiezen. Deze vorm van hosting is namelijk speciaal afgestemd op WooCommerce waardoor dit een stuk sneller gaat dan bij normale hosting.

3. Meer communicatie met externe partijen

Naast dat een webshop veel communiceert met de database moet een webshop ook veel communiceren met externe partijen. Denk bijvoorbeeld aan Mollie of iDeal voor betalingen. WooCommerce ondersteunt deze standaard namelijk nog niet en daarom moet er via een addon een koppeling gemaakt worden met WooCommerce.

De externe partijen voor betalingen klinken natuurlijk logisch, maar zo zijn er nog veel meer externe partijen waar een goede webshop aan staat gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, een programma als Hotjar en ga zo maar door. Wellicht heb je jouw webshop ook nog wel gekoppeld aan andere systemen voor de boekhouding of orderverwerking. Dit heeft allemaal invloed op de prestaties van jouw webshop.

Door deze externe koppelingen met jouw webshop wordt jouw webshop een stuk trager. Aangezien je dat wilt voorkomen is het belangrijk om te kiezen voor een goed WooCommerce hosting pakket met voldoende resources. Zo kun je namelijk het maximale uit jouw webshop halen!

4. Extra werkgeheugen(RAM)

Een ander belangrijk punt waarom je beter voor WooCommerce hosting dan standaard hosting kunt kiezen is de hoeveelheid werkgeheugen(RAM). De hoeveelheid RAM werkgeheugen bepaalt namelijk hoe snel een taak uitgevoerd kan worden en dat heeft dus weer invloed op hoe snel jouw webshop is.

Aangezien een webshop al veel meer moet verwerken dan een website is het erg belangrijk om te kiezen voor een WooCommerce hosting provider die voldoende RAM werkgeheugen kan leveren. In het geval van RAM geheugen bij het hostingpakket kun je beter kiezen voor te veel dan te weinig.

Hoewel veel mensen zeggen dat RAM geheugen het belangrijkste is voor een webshop is dat toch niet helemaal juist. Er zijn namelijk veel meer factoren die invloed hebben op de prestaties van jouw webshop. Zorg er daarom altijd voor dat je kiest voor een goed WooCommerce hosting pakket waarmee je de basis van jouw WooCommerce webshop echt goed kunt zetten!

webhosting-kiezen

Welke soorten WooCommerce hosting zijn er in Nederland?

Naast dat het dus echt belangrijk is om voor WooCommerce hosting te kiezen heb je ook nog de keuze uit verschillende soorten WooCommerce. Zo is de standaard WooCommerce hosting bijvoorbeeld shared hosting, maar je kunt ook kiezen voor managed WooCommerce hosting, cloud WooCommerce hosting of VPS WooCommerce hosting.

In dit onderdeel van dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers in Nederland ga ik dieper in op de verschillende soorten WooCommerce. Zo kun je daarna zelf beslissen welke WooCommerce hosting het beste aansluit bij jouw wensen.

1. Shared WooCommerce hosting

De standaard en tevens meest goedkope vorm van WooCommerce hosting is shared WooCommerce hosting. Zoals de naam al zegt betekent dit dat je gebruik maakt van gedeelde hosting. In praktijk betekent dit dat jouw webshop met tientallen, honderden of soms wel duizenden andere webshops op één server komt te staan.

Het voordeel van shared WooCommerce hosting is dat het een stuk goedkoper is, want de kosten worden ook gedeeld over alle webshops op de server. Het nadeel is alleen dat je website een stuk trager is en meer risico loopt op het gebied van beveiliging. Er hoeft namelijk maar een zwakke webshop op de server te staan en via die webshop zouden hackers de volledige server kunnen infecteren.

2. Managed WooCommerce hosting

Wil je wat betere hosting voor jouw WooCommerce webshop? Dan is de volgende stap managed WooCommerce hosting. Managed webhosting is namelijk een vorm van webhosting waarbij de hosting provider de technische kant van jouw hosting regelt. Jij hoeft dus niks te doen voor het afstellen en beheren van de hosting.

Het nadeel van managed WooCommerce hosting is dat het wat duurder is, maar het heeft ook een hoop voordelen. Doordat het wat duurder is zullen alle hobbyisten hier niet voor kiezen wat betekent dat er minder zwakke webshops op de server zijn te vinden. Dit resulteert in minder risico op het gebied van beveiliging en daarbij kun je een iets snellere website verwachten.

3. Cloud WooCommerce hosting

Wil je nog snellere en veiligere WooCommerce hosting? Dan kom je uit bij cloud WooCommerce hosting. Bij cloud hosting krijg je een eigen plekje in de cloud waardoor jouw webshop meer dan voldoende resources heeft. Het resultaat hiervan is dat jouw WooCommerce webshop de maximale laadtijden kan behalen. Zowel voor websites als webshops is cloud hosting dan ook erg interessant!

De voordelen van cloud hosting zijn dat je een veel snellere webshop krijgt en dat je minder afhankelijk bent van hoe anderen op de server hun webshop beveiligen. Het nadeel is dan wel weer dat de kosten in vergelijking met managed WooCommerce hosting of shared WooCommerce hosting een stukje hoger liggen.

4. VPS WooCommerce hosting

Wil je het beste van het beste? Dan kom je uit bij VPS WooCommerce hosting. Bij VPS hosting krijg je namelijk een eigen virtuele server waarop je alles naar eigen wens kunt instellen. Dit zorgt voor de maximale prestaties op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging.

Kies je voor VPS WooCommerce hosting? Dan heb je de keuze uit zowel managed als unmanaged VPS hosting. Bij unmanaged VPS hosting ben je zelf volledig verantwoordelijk voor de werking van de server. Kies je voor managed VPS hosting voor jouw WooCommerce webshop? Dan regelt de hosting provider dit voor je, maar betaal je uiteraard wel een stuk meer.

Gratis WooCommerce hosting? Bestaat dat?

Voordat ik dit artikel met de beste WooCommerce hosting providers in Nederland heb geschreven heb ik eerst uitgebreid onderzoek gedaan, zodat ik jou zo goed mogelijk kan helpen. Een vraag die ik veel voorbij zag komen was of er ook gratis WooCommerce hosting bestaat. Toen ik dit zag sprong mij de moed toch echt wel even in de schoenen.

In dit artikel heb ik je namelijk super veel belangrijke informatie gegeven over waarom het gebruik van WooCommerce webhosting zo belangrijk is voor webshops. Het heeft namelijk veel invloed op de snelheid, betrouwbaarheid, vindbaarheid en veiligheid van jouw webshop.

Persoonlijk denk ik daarom dat de mensen die op zoek zijn naar gratis WooCommerce webhosting uberhaupt niet moeten beginnen aan het opzetten van een eigen webshop. Met een gratis hostingpakket zal je namelijk nooit resultaten gaan behalen. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook geen eigen domeinnaam, want ook deze moet gratis zijn.

Je kunt gratis WooCommerce webhosting daarom goed vergelijken met het water geven van een dode plant. Het gaat je namelijk veel tijd kosten en levert uiteindelijk niks op. Mocht je echt een WooCommerce webshop willen beginnen? Kies dan voor goedkope WooCommerce hosting, maar nooit voor gratis WooCommerce hosting!

Beste-woocommerce-hosting-in-nederland

Wat gaat WooCommerce hosting kosten?

Inmiddels hebben we de 10 beste WooCommerce hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je wellicht al de beste hosting provider voor jouw WooCommerce webshop kunnen kiezen, maar ik wil het toch nog even over de kosten voor WooCommerce hosting hebben. Er zijn namelijk veel mensen die zich afvragen wat WooCommerce hosting nu kost.

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf zijn er verschillende soorten WooCommerce hosting en elk type WooCommerce hosting komt met zijn eigen prijzen. Was WooCommerce hosting dus precies gaat kosten kan ik dus niet zeggen, maar ik kan je wel een schatting geven:

 • Shared WooCommerce hosting: De kosten voor shared WooCommerce webhosting zijn het laagste. Wanneer je kiest voor een shared webhosting pakket kun je daarom ongeveer rekenen op zo’n €2,00 tot €5,00 euro per maand.
 • Managed WooCommerce hosting: Kies je voor Managed WooCommerce hosting? Dan kun je rekenen op prijzen tussen de €5,00 en €10,00 euro per maand.
 • Cloud WooCommerce hosting: Kies je voor Cloud WooCommerce hosting? Dan kun je rekenen op prijzen tussen de €10,00 en €20,00 euro per maand.
 • VPS WooCommerce hosting: Kies je voor VPS WooCommerce hosting? Dan zijn de prijzen afhankelijk van of je kiest voor managed of unmanaged VPS hosting. Voor unmanaged VPS hosting beginnen de prijzen vanaf €5,00 per maand, maar die kunnen oplopen tot ongeveer €100,00 per maand wanneer je kiest voor managed VPS hosting.

Beste WooCommerce hosting conclusie; Welke provider kun je nu het beste kiezen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want welke WooCommerce hosting provider kun je nu het beste kiezen?

Als je mij vraagt welke WooCommerce hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel Cloud86 zijn! Zoals aangegeven is Cloud86 namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider. Daarbij leveren ze een uptime van 99,98%, beschikken ze over een klantenservice die zowel telefonisch als via mail bereikbaar is en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice wanneer je overstapt naar Cloud86!

Ga je een internationale WooCommerce webshop bouwen? Dan is de WooCommerce hosting van SiteGround de beste optie! Vind je het milieu belangrijk en wil je daarom kiezen voor duurzame WooCommerce hosting? dan maak je de beste keuze met mijn.host!

Beste WooCommerce hosting - Veelgestelde vragen

Biedt WooCommerce hosting aan?

Nee, WooCommerce biedt zelf geen hosting aan. Wel zijn er verschillende hosting providers die WooCommerce hosting aanbieden. WooCommerce hosting is een vorm van hosting die speciaal is afgestemd op WooCommerce webshops om zo de beste prestaties te behalen.

Kun je WooCommerce draaien op shared hosting?

Ja, je kunt WooCommerce draaien op een shared hosting pakket. Maar er zijn wel een paar dingen om in gedachten te houden. Shared hosting is minder duur dan andere vormen van hosting en is daarvoor minder snel en veilig dan bijvoorbeeld managed WooCommerce hosting of VPS WooCommerce hosting!

Is WooCommerce hosting beter dan normale hosting?

Dit is afhankelijk van wat je wilt maken. Wil je een webshop maken met WooCommerce? Dan is het handiger om te kiezen voor WooCommerce hosting. Wil je een website maken en ga je daar geen producten op verkopen? Dan kun je prima uit de voeten met normale webhosting.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids