Beste WordPress Hosting Vergelijken 2021 | Betaalbaar & Snel

Beste-wordpress-hosting

Webhosting is een belangrijk component van elke succesvolle website, maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Dit is zonde, want door gelijk een van de beste WordPress hosting partijen te kiezen kun jij de SEO van jouw website verbeteren, meer bezoekers op jouw website krijgen en uiteindelijk ook het aantal verkopen of aanvragen verhogen.

Zoals je misschien al wel weet zijn er een groot aantal verschillende soorten WordPress hosting. Zo heb je bijvoorbeeld Shared, Managed, VPS en Dedicated server WordPress hosting. Voordat ik de beste WordPress hosting partijen zal vergelijken zal ik daarom eerst deze verschillende soorten webhosting eens behandelen zodat jij direct de juiste keuze kunt maken.

Mocht je haast hebben? Dan kun je direct doorscrollen naar het onderdeel van de beste WordPress hosting providers. Dit is een lijst met zorgvuldig door ons gekozen hostingpartijen die al een lange en goede reputatie hebben opgebouwd. In de laatste jaren behoorden al deze partijen elk jaar opnieuw weer tot de beste hosting partijen. Laten we dus maar snel beginnen.

Wat is WordPress webhosting precies?

Zoals je net in de intro al hebt gelezen zijn er een groot aantal verschillende soorten hosting. Omdat deze lang niet onder iedereen even bekend zullen zijn zal ik eerst even uitleggen wat WordPress hosting nou precies is.

Om het direct maar heel makkelijk te maken is WordPress hosting een vorm van webhosting die speciaal is geoptimaliseerd voor het gebruik van WordPress. De extra functies die jij hierbij kunt gebruiken zijn afhankelijk van de soort webhosting die jij kiest, maar over het algemeen zijn WordPress hosting pakketten in ieder geval uitgerust met de één klik installatie. Hiermee kun jij met één druk op de knop WordPress installeren. Verder bevatten de meeste WordPress hostingpakketten ook functionaliteiten voor het automatisch updaten van plugins en het automatisch maken van backups. 

Het belangrijke voordeel van WordPress hosting is dat deze vorm van webhosting speciaal is afgestemd op het gebruik van WordPress. Hierdoor is het mogelijk om een tot wel 5 keer snellere website of webshop te maken dan wanneer je kiest voor een standaard hostingpakket.

Welke soorten WordPress webhosting zijn er?

Ga jij jouw website of webshop bouwen met WordPress? Dan is het verstandig om te kiezen voor WordPress hosting, omdat deze pakketten beter zijn afgestemd op WordPress. Dit werkt prettiger en levert ook betere resultaten op. Echter is er nog een probleempje. Wanneer je namelijk kiest voor WordPress hosting heb je namelijk ook weer de keuze uit verschillende soorten hosting. Hieronder zal ik de verschillende vormen WordPress hosting even opsommen en toelichting geven.

1. Shared WordPress hosting

Shared webhosting, oftewel gedeelde webhosting is de goedkoopste vorm van WordPress hosting die je kunt kiezen. Hoewel deze vorm van webhosting speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress is het toch niet de meest ideale keuze. Zoals de naam namelijk al zegt deel je de kracht van de server en dat heeft een paar nadelen. Doordat jouw website met veel andere websites op één server komt te staan moet alle kracht verdeeld worden. Dit betekent een tragere website en dus ook dat je minder goed gevonden zal gaan worden in Google. Een ander nadeel is de veiligheid, want ook die is bij deze pakketten vaak een stuk minder dan bij de andere webhosting vormen.

2. Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting is in vergelijking met Shared WordPress hosting een veel betere keuze. Wanneer je kiest voor Managed hosting krijg je namelijk toegang tot een de beste niveaus op het gebied van WordPress hosting. Dit levert daarom veel betere resultaten op, want jouw website is sneller, wordt beter gevonden in Google en zal daardoor ook veel meer bezoekers ontvangen.

Wanneer je het aan mij vraagt is Managed hosting de vorm van webhosting die ik je 100% kan aanraden. Uiteraard is Managed hosting iets duurder dan shared hosting, maar ik kan je garanderen dat het dit prijsverschil dubbel en dwars waard is. Naast de snelheid is ook de beveiliging bij Managed WordPress hosting een stuk beter en de klantenservice ook erg goed bereikbaar.

3. VPS WordPress hosting

Wil je direct helemaal goed van start gaan? Dan is VPS WordPress hosting ook een optie. Echter is deze vorm van webhosting wel weer een stuk duurder dan managed hosting. Als beginner zul je hier daarom nog niet direct aan hoeven te denken.

Het voordeel van VPS hosting is dat het supersnel is een nog weer een stuk veiliger dan Managed hosting. Dit klinkt allemaal erg goed in de oren, maar wanneer je een kleine of gemiddelde website hebt zul je hier echt nog niet aan hoeven te denken. Zodra je grotere aantallen bezoekers op jouw website krijgt kun je overwegen om over te stappen op VPS hosting, maar tot die tijd is dat niet per se nodig.

4. Dedicated WordPress hosting

De laatste, beste en duurste vorm van WordPress webhosting is dedicated server hosting. Wanneer je namelijk kiest voor dedicated server huur je een fysieke server bij een hostingpartij. Op deze server draait jouw website vervolgens helemaal alleen en dat levert uiteraard erg goede resultaten op, want er hoeft niks gedeeld te worden met andere websites of webshops.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om alles van deze server zelf in beheer te nemen. Dit kan een verstandige keuze zijn wanneer je zelf over technische kennis beschikt, maar het handigste is om het technische beheer bij de hostingpartij te laten liggen. Uiteraard brengt dit wel nog meer kosten met zich mee en dat maakt deze vorm van hosting voor de meeste mensen niet erg interessant.

webhosting-kiezen

Beste WordPress hosting in 2021: Dit zijn de 10 beste providers

Nu jij precies weet wat WordPress webhosting is, waarom het beter is dan normale webhosting en welke verschillende vormen WordPress webhosting vormen er zijn is het tijd om naar het belangrijke onderdeel te gaan. In dit onderdeel van deze blog ga ik namelijk de beste WordPress hosting partijen bespreken en met elkaar vergelijken. Aan het eind van deze blog zul jij daarom alle informatie hebben om de beste WordPress hosting provider voor jou nieuwe website of webshop te kiezen.

1. SiteGround

De eerste plek in deze lijst met de beste WordPress hosting partijen is voor SiteGround.  In geen enkele lijst met hosting partijen kan SiteGround namelijk ontbreken. Het bedrijf heeft namelijk al een erg lange en goede reputatie. Ze worden zelfs aangeraden door WordPress zelf wanneer jij een website of webshop wilt bouwen met WordPress.

Een groot voordeel van de webhosting van SiteGround is dat het perfect is afgestemd op WordPress. Verder beschikt SiteGround over drie verschillende WordPress hostingpakketten waardoor er voor iedereen wel een pakket is te vinden die aansluit bij jouw wensen en/of benodigdheden. SiteGround snapt als geen ander wat er belangrijk is voor een goede en succesvolle website en daarom bieden zij alles aan wat jij voor jouw website of webshop nodig kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de WordPress installatie met één klik, maar ook automatisch back-ups of het automatisch updaten van jouw website.

Het Start-up pakket van SiteGround is het goedkoopste hostingpakket. Deze is op zich best prima, maar wel erg basis. Persoonlijk zal ik jou daarom aanraden om minimaal voor het GrowBig pakket te kiezen. Deze is iets duurder, maar levert zoveel meer waarde waar je ook echt wat aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan caching of de mogelijkheid om een staging omgeving te gebruiken.

 SiteGround hecht erg veel waarde aan een goede klantenservice en dat is een groot voordeel. Wanneer je namelijk vragen hebt of problemen met jouw website wil je zo snel mogelijk dat dit opgelost wordt. Bij SiteGround krijg je daarom toegang via de 24/7 live chat, waar je in de meeste gevallen al binnen 5 minuten met een medewerker in contact bent.

Voordelen:

 • 99,99% uptime garantie
 • Super snelle webhosting
 • Gratis SSL certificaat, website migratie en email
 • 24/7 klantenservice
 • Aangeraden door WordPress zelf

2. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Een andere hostingpartij die 100% een plek verdiend in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire hostingpartij die zich met name richt op het hogere segment. Zo werken ze bijvoorbeeld niet met shared webhosting als veel andere hostingpartijen, maar via cloud hosting. Dit levert een hogere uptime op, een veel snellere website en uiteraard ook een veiligere website.

Kies je voor de webhosting van Kinsta? Dan gaat jouw website of webshop gebruik maken van het Google Cloud Platform wat echt razend snel is. Hoewel ze gebruik maken van deze infrastructuur maken ze het zelf nog wel toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor hun eigen klanten. Ook dit is een groot voordeel van Kinsta ten opzichte van andere hostingpartijen in deze lijst.

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard is natuurlijk belangrijk, maar vaak zie je nog steeds een hoop instellingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij Kinsta hebben ze daarom alle belangrijke onderdelen makkelijk toegankelijk gemaakt en de rest wordt zoveel mogelijk verborgen.

In vergelijking met andere hostingpartijen in deze lijst is Kinsta wel een stukje duurder. Dit komt omdat Kinsta gebruik maakt van Cloud hosting wat weinig andere hostingpartijen in de lijst doen. Dit is een stuk beter, maar heeft ook een hoger prijskaartje. Voor veel beginners is de webhosting van Kinsta nu daarom nog een beetje overbodig, tenzij je natuurlijk direct maximaal wilt gaan.

Voordelen:

 • 99,99% uptime garantie
 • Alles voor een snelle website
 • De maximale beveiliging
 • Gratis migratie naar Kinsta
 • 24/7 klantenservice

3. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Naast Kinsta is Cloudways ook een hostingpartij die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting partijen. Eigenlijk zijn deze partijen beide ook erg gelijk aan elkaar. Ze maken namelijk geen gebruik van shared webhosting, maar maken allebei gebruik van het snellere en veiligere cloud hosting. 

Ook bij Cloudways weten ze als geen ander hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. Je wilt als gebruiker namelijk het allerbeste resultaat uit jouw website of webshop halen, maar het daarbij ook zo makkelijk mogelijk houden. Cloudways is daarom de perfecte hosting partij, omdat jij jouw website hier kunt hosten en zij het volledige technische gedeelte op zich nemen. 

Wanneer je kiest voor Cloudways heb je de keuze uit verschillende datacenters. Zoals je wel kunt raden wil je een datacenter zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit jouw website sneller maakt voor jouw bezoekers. In dit geval zijn DigitalOcean, Vultr en Google Cloud de beste datacenters om te kiezen, want deze beschikken over datacenters in Nederland.

Voordelen:

 • Pakketten voor ieder budget
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • 24/7/365 klantenservice
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)

4. Hostgator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Hostgator is een erg populaire hostingpartij waar je terecht kunt voor in principe alle soorten webhosting. Of het nou gaat om WordPress hosting, VPS hosting of dedicated server. Hostgator kan je bij elke soort hosting helpen. Op dit moment host Hostgator meer dan 2 miljoen websites en dat is echt een flink aantal.

Kies je voor Hostgator? Dan heb je ten eerste een 99,9% uptime garantie wat al een erg groot voordeel is. Staat jouw website of webshop op dit moment gehost bij een andere partij, maar wil je overstappen? Dan kun jij jouw huidige website gratis laten verhuizen naar Hostgator en ook dat zal voor veel mensen een groot voordeel zijn. Uiteraard kun je ook WordPress met één druk op knop installeren en ontvang je een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

Hostgator beschikt net als SiteGround over drie verschillende WordPress hosting pakketten. Er is dus voor iedereen wel een pakket te kiezen dat aansluit bij jouw wensen. Het goedkoopste WordPress hosting pakket bij Hostgator kost $5.95 per maand.

Voordelen:

 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkt bandbreedte
 • Gratis website migratie & email
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Met meer dan 2 miljoen websites gehost over de hele wereld hoort ook Bluehost zeker thuis in deze lijst met de beste WordPress hosting partijen. Voor WordPress is Bluehost een erg goede keuze, want zij hebben al een flinke reputatie opgebouwd. Bluehost is namelijk al meer dan 15 jaar actief op het gebied van webhosting en wordt ook net als SiteGround aangeraden door WordPress zelf.

Bouw jij voor het eerst een website of webshop? Dan is Bluehost een perfecte hostingpartij voor jou. Je ontvangt namelijk een gratis domeinnaam, SSL certificaat en je kunt ook nog eens gratis gebruik maken van een gratis Content Delivery Network(CDN). Om het helemaal af te maken is het mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren wat een hoop tijd en frustraties scheelt.

Een ander voordeel van Bluehost is dat het in vergelijking met andere alternatieven in deze lijst super betaalbaar is. Bij Bluehost kun je namelijk al terecht vanaf €3.29 per maand en dat zul je bij een andere partij niet voor elkaar krijgen. Uiteraard is dit een aanbiedingsprijs die alleen geldt tijdens de eerste contractduur. Na de eerste contractduur zal de prijs stijgen naar €7.48 per maand, maar dat is nog steeds zeker niet duur.

Voordelen:

 • 24/7 klantenservice
 • Gratis domeinnaam
 • Gratis SSL certificaat
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren

6. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De naam lijkt een beetje op die van Hostgator, maar je kunt ze zeker niet met elkaar vergelijken. Het zijn namelijk twee totaal verschillende bedrijven die niks met elkaar te maken hebben. Ook Hostinger verdiend daarom zeker een plaatsje in deze lijst met de beste hostingpartijen voor WordPress.

Ook Hostinger beschikt in principe over alle soorten webhosting, maar is bij uitstek het meest geschikt voor WordPress. Wanneer je kiest voor de webhosting van Hostinger heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het is handig om deze pakketten eens goed naast elkaar te leggen, want er zitten aardig wat verschillen tussen de pakketten. 

Het goedkoopste pakket bij Hostinger kost €2.15 per maand. Dit pakket lijkt de beste keuze, maar persoonlijk zal ik dit pakket niet aanraden. Het is namelijk erg beperkt en ook niet het beste voor het behalen van mooie prestaties. Ik zal daarom aanraden om minimaal voor het WordPress Premium pakket van Hostinger te kiezen.

Voordelen:

 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice 

7. A2 Hosting

A2hosting-wordpress-hosting-review

A2 Hosting is een relatief nieuwe speler op het gebied van WordPress hosting, maar ze bewijzen zich toch al goed. Veel ervaren WordPress gebruikers en webbouwers hebben inmiddels al de weg gevonden naar A2 Hosting en daar hebben ze goede redenen voor. De webhosting van A2 is namelijk relatief betaalbaar in vergelijking met andere hostingpartijen in dit segment en levert zeer goede prestaties. 

Het bedrijf A2 hosting heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting. Ze mogen daarom inmiddels ook wel gezien worden als autoriteit op het gebied van webhosting. Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan kies je ook direct voor ontwikkelaars vriendelijkheid, goede beveiliging, erg goede prestaties en speciaal geoptimaliseerd voor WordPress. Verder kun je bij A2 hosting uiteraard ook WordPress met één druk op de knop installeren.

Wanneer je kiest voor de webhosting van A2 hosting heb je erg veel keuze. Je kunt namelijk kiezen uit Shared WordPress hosting en Managed WordPress hosting. Uiteraard is Managed WordPress hosting een stuk beter dus die zal ik je daarom ook zeker aanraden. Het goedkoopste managed pakket begint bij $15.99 per maand. 

Voordelen:

 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis jouw website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

8. GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Wil jij zelf jouw website of webshop bouwen en ben je daarvoor op zoek naar een snelle webhosting? Dan kan GreenGeeks zo maar eens de beste keuze zijn voor jou. Vooral wanneer je ook nog eens aan het milieu wilt denken, want GreenGeeks vind dat belangrijk en daarom zijn zij stukken zuiniger dan andere hostingpartijen. 

Verder beweert GreenGeeks ook dat ze voor elke stroomsterkte die ze verbruiken, driemaal zoveel investeren in de vorm van hernieuwbare energie via Bonneville Environmental Foundation. Wanneer het milieu voor jou belangrijk is maak je met GreenGeeks een erg goede keuze, maar uiteraard is dat niet het enige voordeel.

Alle servers van GreenGeeks maken namelijk gebruik van SSD schijven die zorgen voor betere laadtijden. Ook maken ze gebruik van een aangepaste cache technologie waardoor jouw website nog eens een tandje sneller is. Uiteraard krijg je ook hier weer een gratis SSL certificaat en kun jij gratis gebruik maken van de Cloudflare CDN.

Voordelen:

 • Datacenters in Amsterdam
 • Webhosting met het milieu in gedachte
 • 24/7 klantenservice
 • Super snelle servers
 • Gratis SSL certificaat

9. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Tot nu toe hebben we in deze lijst alleen nog maar grote internationale partijen besproken, maar uiteraard zijn er ook Nederlandse alternatieven. Het eerste Nederlandse hostingbedrijf dat zeker een plek verdiend in deze lijst met beste WordPress hosting partijen is Cloud86.

Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die al verschillende keren is uitgeroepen tot snelste webhosting partij in Nederland. Wanneer je kiest voor Cloud86 weet je in ieder geval al dat je een erg snelle website krijgt, maar er is nog meer. Je kunt namelijk meerdere websites vanuit één pakket beheren, gratis gebruik maken van e-mail hosting, gratis jouw huidige website verhuizen naar Cloud86 en gebruik maken van de automatische backup functionaliteit. 

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Cloud86 heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. De prijs van het goedkoopste pakket bedraagt €7,98 per maand. Met dit pakket kun je als beginner al prima uit de voeten, maar als je meer nodig hebt zijn er ook nog twee betere pakketten.

Voordelen:

 • Snelle nederlandse webhosting
 • Meerdere websites beheren vanuit een pakket
 • Automatische backups
 • Gratis SSL certificaat
 • Gratis verhuizen naar Cloud86

10. Neostrada

Neostrada-review

Een andere Nederlandse hostingpartij die ook al een erg goede reputatie heeft opgebouwd in de afgelopen tien jaar is Neostrada. Neostrada is net als de andere hostingpartijen in deze lijst specifiek geoptimaliseerd voor WordPress waardoor je echt hoge prestaties kunt verwachten. 

Toch heeft Neostrada in vergelijking met Cloud86 wel een nadeel. Je hebt namelijk maar de keuze uit één pakket wanneer je kiest voor Managed WordPress hosting en dat is een beetje weinig. Iedereen zit namelijk op een ander niveau en heeft andere wensen. Een beginner heeft namelijk lang niet zoveel nodig en dan is een prijs van €25,00 per maand wel een beetje veel. In veel gevallen zal ik Cloud86 daarom eerder aanraden dan Neostrada.

Voordelen:

 • Snelle webhosting
 • Geen technische kennis nodig
 • Gratis verhuizen naar Neostrada
 • Goede beveiliging

Beste WordPress hosting bonus: Dreamhost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Heb je in deze lijst met beste WordPress hosting partijen nog niet de beste partij voor jou gevonden? Dan heb ik nog een ander alternatief en dat is Dreamhost. 

Dreamhost is een populaire hostingpartij die erg veel wordt gebruikt onder WordPress gebruikers. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde staten, maar ze hebben over de hele wereld klanten. Op dit moment in totaal meer dan 340.000! Net als Bluehost en SiteGround wordt ook Dreamhost aangeraden door WordPress zelf.

Kies je voor de WordPress hosting van Dreamhost? Dan kies je ook voor simpel, snel, betrouwbaar en specifiek geoptimaliseerd voor WordPress. 

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Dreamhost heb je de keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Voor de meeste gebruikers zal het goedkoopste pakket al voldoende zijn en daarvan beginnen de prijzen vanaf $12 dollar per maand. Dreamhost is daarom een erg goede keuze voor Beste WordPress hosting provider.

Voordelen:

 • Eigen WordPress website builder
 • Onbeperkt bandbreedte
 • Gratis website migratie
 • Automatische backups
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Waar moet jij op letten bij het kiezen van de beste WordPress hosting?

Wanneer je op zoek bent naar de beste WordPress hosting provider voor jouw website of webshop zijn er uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten. In dit geval heb ik dit onderzoek al voor jou gedaan dus alle partijen in deze lijst voldoen hier aan. Mocht je echter zelf nog op zoek willen gaan is het handig om in ieder geval op de volgende punten te letten.

 • Hosting specificaties: Bij elke hostingpartij en ook weer elk hostingpakket verschillende specificaties. Controleer dit daarom goed, want je wilt niet tegen deze limieten aanlopen. Bij de ene partij betekent dit namelijk extra kosten en bij de andere partij wordt je website offline gehaald. Controleer daarom altijd de hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte die jij kunt gebruiken.
 • Snelheid: Ook snelheid is erg belangrijk bij het kiezen van de beste WordPress hosting partij. Ik raad je daarom aan om minimaal voor Managed WordPress hosting te kiezen en niet voor Shared webhosting. Verder is het ook belangrijk dat de hosting partij beschikt over servers in het land waar jouw website zich op richt. Dit zorgt namelijk voor snellere laadtijden voor jouw bezoekers.
 • Klantenservice: Loop je ergens vast, heb je vragen of is jouw website offline? Dan wil je dit uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben. In dit geval is het heel verstandig om te kiezen voor een hosting partij met een goede klantenservice. Het liefst een 24/7 klantenservice waar je in ieder geval via live chat om hulp kunt vragen.
 • Veiligheid: Wanneer je een website of webshop hebt wil je natuurlijk dat deze veilig is. Hackers zit je dus op te wachten, maar ook spam heb je liever niet. Kies daarom een hostingpartij die de beveiliging serieus neemt en hier ook veel stappen voor neemt.
 • Extra functionaliteiten: Dit is niet het belangrijkste, maar het wel wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan automatische backups, automatisch updaten van WordPress plugins, de mogelijkheid om WordPress met één klik te installeren en nog meer van dit soort functionaliteiten.

Beste WordPress hosting vergelijken: Wat kost WordPress hosting?

Inmiddels hebben we de 11 beste WordPress hosting partijen besproken en uitgebreid met elkaar vergelijkt. Op basis van deze informatie zal jij de beste hosting partij voor jou moeten kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost WordPress hosting nou precies?

Het is lastig om precies te zeggen wat WordPress hosting voor jou gaat kosten, want dit is van een flink aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de soort hosting die jij kiest, de hostingpartij die jij kiest en het pakket dat jij kiest. Ik kan wel een inschatting geven zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden.

Wanneer je kiest voor Shared WordPress hosting zullen de kosten ongeveer tussen de €5 en €10 euro per maand liggen. Kies je voor de Managed WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vaak rond de €10 euro per maand. Wel zijn er in deze lijst een aantal partijen die werken met een korting tijdens de eerste contractduur. Die zijn uiteraard een stukje goedkoper.

Conclusie: Hoe kies jij nu de beste WordPress hosting partij voor jou

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog met de beste WordPress hosting partijen is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste hosting partij voor jou? 

Als je aan mij zou vragen welke hosting partij ik zou kiezen als beste WordPress hosting partij zal ik uitkomen bij Cloudways. Deze is misschien iets duurder, maar levert gewoon echt de beste prestaties en heeft de meeste waarde voor zijn prijs.

Een wat betaalbaarder alternatief is SiteGround. SiteGround is namelijk een betaalbare, maar toch kwalitatief erg sterke hosting partij. Doordat ik zelf meerdere websites bij SiteGround heb gehost kan ik deze webhosting zeker aanbevelen. 

Wil je liever een echt Nederlandse hostingpartij? Dan kan ik zeker Cloud86 aanraden, want binnen Nederland is dit op dit moment echt een van de beste hostingpartijen.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *