Beste WordPress Hosting Vergelijken | 11 Beste Website Hosting Providers in 2023

Beste-wordpress-hosting
Inhoudsopgave

Ben jij van plan om zelf een eigen WordPress website of webshop te bouwen? Dan is de eerste stap het vinden van een goede WordPress hosting provider. In dit geval ben je hier op de juiste plek, want in deze blog ga ik de 11 beste WordPress hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken.

Zoals je misschien al weet weet is het kiezen van de juiste WordPress hosting provider niet makkelijk, omdat de keuze uit hosting providers gigantisch is en er grote verschillen zitten tussen alle hosting providers zitten. Zo krijg je bij de ene partij flinke korting en bij de ander weer een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

In deze blog ga ik jou daarom precies uitleggen wat WordPress hosting is, voor wie WordPress hosting geschikt is en wat de kosten voor WordPress hosting zijn. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk wel de vergelijking van de beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Laten we daar daarom maar direct mee beginnen.

Beste WordPress hosting vergelijken: Dit zijn de 11 beste providers voor in Nederland

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar WordPress website hosting providers? Dan zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat de keuze uit hosting providers echt gigantisch is. Hierdoor is het kiezen van de beste WordPress hosting vaak niet makkelijk. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen, zo niet honderden WordPress hosting providers.

Om jou zo goed mogelijk te helpen met het zoeken van de beste WordPress hosting heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik hieronder met jou doornemen en vergelijken, zodat jij vervolgens zelf de beste WordPress hosting provider kunt kiezen. Laten we daarom maar snel beginnen met deze top 10 WordPress hosting providers!

Dit zijn de beste WordPress hosting providers van dit moment:

 • Cloud86: De beste hosting in Nederland
 • SiteGround: De beste internationale hosting
 • Hostinger: De beste goedkope hosting
 • Bluehost: De populairste hosting wereldwijd
 • HostGator: Goede en betrouwbare hosting

1. Cloud86

Cloud86-WordPress-webhosting-review

Wanneer je denkt aan goede WordPress hosting providers kom je al snel uit bij grote internationale hosting providers. Deze bedrijven hebben namelijk al een goede reputatie en leveren in veel gevallen al meer dan 10 jaar hosting over de hele wereld. Daarbij zijn ze vaak ook nog een stuk goedkoper dan Nederlandse WordPress hosting providers. Gelukkig heeft Nederland op dit moment een WordPress hosting provider waar jij uitstekend terecht kunt wanneer jij zoekt naar de beste WordPress hosting.

Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die al verschillende keren is uitgeroepen tot snelste webhosting partij in Nederland. Wanneer je kiest voor Cloud86 weet je in ieder geval al dat je een erg snelle website krijgt, maar er is nog meer. Je kunt namelijk meerdere websites vanuit één pakket beheren, gratis gebruik maken van e-mail hosting, gratis jouw huidige website verhuizen naar Cloud86 en gebruik maken van de automatische backup functionaliteit. Daarnaast kun je uiteraard WordPress installeren met een druk op de knop.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Cloud86 heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. De prijs van het goedkoopste pakket bedraagt €1,95 per maand. Met dit pakket kun je als beginner al prima uit de voeten, maar als je meer nodig hebt zijn er ook nog twee betere pakketten.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,95 per maand
 • Snelle nederlandse webhosting
 • Meerdere websites beheren vanuit een pakket
 • Automatische backups
 • Gratis SSL certificaat

2. SiteGround

SiteGround-vs-A2-Hosting-vergelijking

De tweede plek in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is voor SiteGround. In geen enkele lijst met hosting providers kan SiteGround namelijk ontbreken. Het bedrijf heeft namelijk al een erg lange en goede reputatie. Zo worden ze inmiddels aangeraden door WordPress zelf wanneer jij een WordPress website maken wilt. Ook voor een WordPress webshop maken wordt SiteGround aangeraden door WordPress zelf. Dit geeft dan ook al een erg goed teken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van SiteGround!

Een groot voordeel van de webhosting van SiteGround is dat het perfect is afgestemd op WordPress. Zo kun jij vanuit het dashboard met één druk op de knop WordPress installeren. Verder beschikt SiteGround over drie verschillende WordPress hostingpakketten waardoor er voor iedereen wel een pakket is te vinden die aansluit bij jouw wensen en/of benodigdheden.

SiteGround snapt als geen ander wat er belangrijk is voor een goede en succesvolle website en daarom bieden zij alles aan wat jij voor jouw website of webshop nodig kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de WordPress installatie met één klik, maar ook automatisch back-ups of het automatisch updaten van jouw website en het gratis SSL certificaat voor een betere beveiliging.

Het Start-up pakket van SiteGround is het goedkoopste hostingpakket. Dit pakket is uitermate geschikt wanneer jij voor het eerst aan de slag gaat met hosting of maar een website wilt gaan maken. Wil jij snellere hosting en meer websites of webshops jouw hostingpakket kwijt kunnen? Dan kun je kiezen voor het GrowBig of GoGeek pakket van SiteGround.

SiteGround hecht erg veel waarde aan een goede klantenservice en dat is een groot voordeel. Wanneer je namelijk vragen hebt of problemen met jouw website wil je zo snel mogelijk dat dit opgelost wordt. Bij SiteGround krijg je daarom toegang via de 24/7 live chat, waar je in de meeste gevallen al binnen 5 minuten met een medewerker in contact bent.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,49 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Servers in Nederland
 • Gratis SSL certificaat, website migratie en email
 • 24/7 klantenservice
 • Aangeraden door WordPress zelf

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De derde hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers is Hostinger. Hostinger is namelijk al meer dan 10 jaar actief in de hosting wereld en weet daarom als geen ander wat jij nodig hebt voor het opzetten van een goede, veilige en extreem snelle website of webshop. Doordat Hostinger beschikt over server locaties in Nederland kun jij ook hier de maximale snelheden met jouw website of webshop behalen!

Hostinger beschikt over erg veel verschillende soorten webhosting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard shared hosting, maar je kunt ook kiezen voor cloud hosting, WordPress hosting, VPS hosting of cPanel hosting. Echter is Hostinger wel gespecialiseerd in WordPress hosting dus hiermee maak je de beste keuze.

Kies je voor een hostingpakket van Hostinger? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket valt alleen een beetje tegen. Zo krijg je bijvoorbeeld geen gratis domein, geen e-mail, erg beperkte schijfruimte en een hele beperkte bandbreedte. Wanneer jij kiest voor het iets duurdere pakket. Wat overigens maar €1,00 per maand extra kost krijg je al deze extra’s wel. Bij Hostinger kun je daarom het beste kiezen voor het WordPress hosting pakket van €2,99 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

4. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Met meer dan 2 miljoen websites gehost over de hele wereld hoort ook Bluehost zeker thuis in deze lijst met de beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Voor WordPress is Bluehost een erg goede keuze, omdat zij al een flinke reputatie hebben opgebouwd. Bluehost is namelijk al meer dan 15 jaar actief op het gebied van webhosting en wordt de laatste jaren ook net als SiteGround aangeraden door WordPress zelf.

Bouw jij voor het eerst een website of webshop? Dan is Bluehost een perfecte hostingpartij voor jou. Je ontvangt namelijk een gratis domeinnaam, SSL certificaat en je kunt ook nog eens gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Om het helemaal af te maken is het mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren wat een hoop tijd en frustraties scheelt.

Een ander voordeel van Bluehost is dat het in vergelijking met andere alternatieven in deze lijst super betaalbaar is. Bij Bluehost kun je namelijk al terecht vanaf €2.82 per maand en dat zul je bij een andere partij niet voor elkaar krijgen. Uiteraard is dit een aanbiedingsprijs die alleen geldt tijdens de eerste contractduur. Het is daarom bij Bluehost verstandig om direct voor een lange contractduur te gaan, zodat jij het langst kunt profiteren van de hoge kortingen!

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,82 per maand
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren

5. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

HostGator is een erg populaire hostingpartij waar je terecht kunt voor in principe alle soorten webhosting. Of het nou gaat om WordPress hosting, VPS hosting of dedicated server hosting. Hostgator kan je bij elke soort hosting helpen. Op dit moment host Hostgator meer dan 2 miljoen websites en dat is echt een flink aantal. Op het gebied van WordPress hosting is Hostgator daarom zeker een aanrader!

Kies je voor Hostgator? Dan heb je ten eerste een 99,9% uptime garantie wat al een erg groot voordeel is. Staat jouw website of webshop op dit moment gehost bij een andere partij, maar wil je overstappen? Dan kun jij jouw huidige website gratis laten verhuizen naar Hostgator en ook dat zal voor veel mensen een groot voordeel zijn. Uiteraard kun je ook WordPress met één druk op knop installeren en ontvang je een gratis domeinnaam met SSL certificaat bij elk hostingpakket van HostGator.

HostGator beschikt net als SiteGround over drie verschillende WordPress hosting pakketten. Er is dus voor iedereen wel een pakket te kiezen dat aansluit bij jouw wensen. Het goedkoopste WordPress hosting pakket bij Hostgator kost $2.75 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2,75 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis website migratie & email
 • 24/7 klantenservice

6. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Een andere hostingpartij die 100% een plek verdiend in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire hostingpartij die zich met name richt op het hogere segment. Zo werken ze bijvoorbeeld niet met shared webhosting als veel andere hostingpartijen, maar via cloud hosting. Dit levert een hogere uptime op, een veel snellere website en uiteraard ook een veiligere website.

Kies je voor de webhosting van Kinsta? Dan gaat jouw website of webshop gebruik maken van het Google Cloud Platform wat echt razend snel is. Hoewel ze gebruik maken van deze infrastructuur maken ze het zelf nog wel toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor hun eigen klanten. Ook dit is een groot voordeel van Kinsta ten opzichte van andere hostingpartijen in deze lijst.

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard is natuurlijk belangrijk, maar vaak zie je nog steeds een hoop instellingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij Kinsta hebben ze daarom alle belangrijke onderdelen makkelijk toegankelijk gemaakt en de rest wordt zoveel mogelijk verborgen.

In vergelijking met andere hostingpartijen in deze lijst is Kinsta wel een stukje duurder. Dit komt omdat Kinsta gebruik maakt van Cloud hosting wat weinig andere hostingpartijen in de lijst doen. Dit is een stuk beter, maar heeft ook een hoger prijskaartje. Voor veel beginners is de webhosting van Kinsta nu daarom nog een beetje overbodig, tenzij je natuurlijk direct maximaal wilt gaan.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $30 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Alles voor een snelle website
 • Gratis migratie naar Kinsta
 • 24/7 klantenservice

7. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Naast Kinsta is Cloudways ook een hostingpartij die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Eigenlijk zijn deze partijen beide ook erg gelijk aan elkaar. Ze maken namelijk geen gebruik van shared webhosting, maar maken allebei gebruik van het snellere en veiliger cloud hosting.

Ook bij Cloudways weten ze als geen ander hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. Je wilt als gebruiker namelijk het allerbeste resultaat uit jouw website of webshop halen, maar het daarbij ook zo makkelijk mogelijk houden. Cloudways is daarom de perfecte hosting partij, omdat jij jouw website hier kunt hosten en zij het volledige technische gedeelte op zich nemen.

Wanneer je kiest voor Cloudways heb je de keuze uit verschillende datacenters. Zoals je wel kunt raden wil je een datacenter zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit jouw website sneller maakt voor jouw bezoekers. In dit geval zijn DigitalOcean, Vultr en Google Cloud de beste datacenters om te kiezen, want deze beschikken over datacenters in Nederland.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $10 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)
 • 24/7/365 klantenservice

8. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is een relatief nieuwe speler op het gebied van WordPress hosting, maar ze bewijzen zich toch al goed. Veel ervaren WordPress gebruikers en webbouwers hebben inmiddels al de weg gevonden naar A2 Hosting en daar hebben ze goede redenen voor. De webhosting van A2 is namelijk relatief betaalbaar in vergelijking met andere hostingpartijen in dit segment en levert zeer goede prestaties.

Het bedrijf A2 hosting heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting. Ze mogen daarom inmiddels ook wel gezien worden als autoriteit op het gebied van webhosting. Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan kies je ook direct voor ontwikkelaars vriendelijkheid, goede beveiliging, erg goede prestaties en speciaal geoptimaliseerd voor WordPress. Verder kun je bij A2 hosting uiteraard ook WordPress met één druk op de knop installeren.

Wanneer je kiest voor de webhosting van A2 hosting heb je erg veel keuze. Je kunt namelijk kiezen uit Shared WordPress hosting en Managed WordPress hosting. Uiteraard is Managed WordPress hosting een stuk beter dus die zal ik je daarom ook zeker aanraden. Het goedkoopste managed pakket begint bij $15.99 per maand. Kies je echter voor normale WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf $2.99 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis jouw website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

9. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Heb je in deze lijst met beste WordPress hosting providers nog niet de beste partij voor jou gevonden? Dan heb ik nog een ander alternatief en dat is Dreamhost.

Dreamhost is een populaire hostingpartij die erg veel wordt gebruikt onder WordPress gebruikers. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde staten, maar ze hebben over de hele wereld klanten. Op dit moment in totaal meer dan 340.000! Net als Bluehost en SiteGround wordt ook Dreamhost aangeraden door WordPress zelf.

Kies je voor de WordPress hosting van Dreamhost? Dan kies je ook voor simpel, snel, betrouwbaar en specifiek geoptimaliseerd voor WordPress.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Dreamhost heb je de keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Voor de meeste gebruikers zal het goedkoopste pakket al voldoende zijn en daarvan beginnen de prijzen vanaf $12 dollar per maand. Dreamhost is daarom een erg goede keuze voor Beste WordPress hosting provider.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.59 per maand
 • Eigen WordPress website builder
 • Onbeperkt bandbreedte
 • Automatische backups
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

10. Neostrada

Neostrada-review

Een andere Nederlandse hostingpartij die ook al een erg goede reputatie heeft opgebouwd in de afgelopen tien jaar is Neostrada. Neostrada is net als de andere hostingpartijen in deze lijst specifiek geoptimaliseerd voor WordPress waardoor je echt hoge prestaties kunt verwachten.

Toch heeft Neostrada in vergelijking met Cloud86 wel een nadeel. Je hebt namelijk maar de keuze uit één pakket wanneer je kiest voor Managed WordPress hosting en dat is een beetje weinig. Iedereen zit namelijk op een ander niveau en heeft andere wensen. Een beginner heeft namelijk lang niet zoveel nodig en dan is een prijs van €25,00 per maand wel een beetje veel. In veel gevallen zal ik Cloud86 daarom eerder aanraden dan Neostrada.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €4,99 per maand
 • Snelle web hosting
 • Geen technische kennis nodig
 • Gratis verhuizen naar Neostrada
 • Goede beveiliging

Beste WordPress hosting Bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Wil jij zelf jouw website of webshop bouwen en ben je daarvoor op zoek naar een snelle webhosting? Dan kan GreenGeeks zo maar eens de beste keuze zijn voor jou. Vooral wanneer je ook nog eens aan het milieu wilt denken, want GreenGeeks vind dat belangrijk en daarom zijn zij stukken zuiniger dan andere hostingpartijen.

Verder beweert GreenGeeks ook dat ze voor elke stroomsterkte die ze verbruiken, driemaal zoveel investeren in de vorm van hernieuwbare energie via Bonneville Environmental Foundation. Wanneer het milieu voor jou belangrijk is maak je met GreenGeeks een erg goede keuze, maar uiteraard is dat niet het enige voordeel.

Alle servers van GreenGeeks maken namelijk gebruik van SSD schijven die zorgen voor betere laadtijden. Ook maken ze gebruik van een aangepaste cache technologie waardoor jouw website nog eens een tandje sneller is. Uiteraard krijg je ook hier weer een gratis SSL certificaat en kun jij gratis gebruik maken van de Cloudflare CDN.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.49 per maand
 • Datacenters in Amsterdam
 • Webhosting met het milieu in gedachte
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis SSL certificaat

Wat is WordPress website hosting precies?

Nu we inmiddels de beste WordPress hosting providers hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet helemaal het geval. Er is namelijk nog een hoop informatie die jij moet weten voordat jij echt de beste WordPress hosting provider voor jouw website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat WordPress hosting eigenlijk is?

Om het direct maar heel makkelijk te maken is WordPress hosting een vorm van webhosting die speciaal is geoptimaliseerd voor het gebruik van WordPress. De extra functies die jij hierbij kunt gebruiken zijn afhankelijk van de soort webhosting die jij kiest, maar over het algemeen zijn WordPress hosting pakketten in ieder geval uitgerust met de één klik installatie. Hiermee kun jij met één druk op de knop WordPress installeren. Verder bevatten de meeste WordPress hostingpakketten ook functionaliteiten voor het automatisch updaten van plugins en het automatisch maken van backups.

Het belangrijke voordeel van WordPress hosting is dat deze vorm van webhosting speciaal is afgestemd op het gebruik van WordPress. Hierdoor is het mogelijk om een tot wel 5 keer snellere website of webshop te maken dan wanneer je kiest voor een standaard hostingpakket. Wanneer jij dus een website voor dummies wilt maken is WordPress hosting de beste keuze!

Voor wie is WordPress hosting bedoeld?

Een andere belangrijke vraag is voor wie WordPress hosting nu eigenlijk precies bedoeld is. Laten we in het volgende onderdeel van deze WordPress hosting vergelijking maar eens even op deze vraag ingaan.

Zoals de naam al zegt is WordPress hosting ideaal voor iedereen die zijn of haar website wilt bouwen met WordPress. De WordPress hosting pakketten zijn namelijk speciaal geoptimaliseerd voor WordPress waardoor jij veel betere prestaties met jouw website kunt behalen.

Je hebt vervolgens nog wel de keuze uit shared WordPress hosting en Managed WordPress hosting. Shared hosting is de goedkopere en meest gekozen vorm van hosting, maar wil je net wat betere prestaties? Dan kun je het beste overstappen naar managed WordPress hosting. Op deze servers staan namelijk minder websites & zijn de prestaties ook wat beter. Met Managed WordPress is jouw website dus niet alleen sneller, maar ook een stukje veiliger. Hier zul je dan wel wat extra voor moeten betalen.

Goede-WordPress-hosting

Welke soorten WordPress website hosting zijn er?

Ga jij jouw website of webshop bouwen met WordPress? Dan is het verstandig om te kiezen voor WordPress hosting, omdat deze pakketten beter zijn afgestemd op WordPress. Dit werkt prettiger en levert ook betere resultaten op. Echter is er nog een probleempje. Wanneer je namelijk kiest voor WordPress hosting heb je namelijk ook weer de keuze uit verschillende soorten WordPress hosting. Hieronder zal ik de verschillende vormen WordPress hosting even opsommen en toelichting geven.

1. Shared WordPress hosting

Shared webhosting, oftewel gedeelde webhosting is de goedkoopste vorm van WordPress hosting die je kunt kiezen. Hoewel deze vorm van webhosting speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress is het toch niet de meest ideale keuze. Zoals de naam namelijk al zegt deel je de kracht van de server en dat heeft een paar nadelen. Doordat jouw website met veel andere websites op één server komt te staan moet alle kracht verdeeld worden. Dit betekent een tragere website en dus ook dat je minder goed gevonden zal gaan worden in Google. Een ander nadeel is de veiligheid, want ook die is bij deze pakketten vaak een stuk minder dan bij de andere webhosting vormen.

2. Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting is in vergelijking met Shared WordPress hosting een veel betere keuze. Wanneer je kiest voor Managed hosting krijg je namelijk toegang tot een de beste niveaus op het gebied van WordPress hosting. Dit levert daarom veel betere resultaten op, want jouw website is sneller, wordt beter gevonden in Google en zal daardoor ook veel meer bezoekers ontvangen.

Wanneer je het aan mij vraagt is Managed hosting de vorm van webhosting die ik je 100% kan aanraden. Uiteraard is Managed hosting iets duurder dan shared hosting, maar ik kan je garanderen dat het dit prijsverschil dubbel en dwars waard is. Naast de snelheid is ook de beveiliging bij Managed WordPress hosting een stuk beter en de klantenservice ook erg goed bereikbaar.

3. VPS WordPress hosting

Wil je direct helemaal goed van start gaan? Dan is VPS WordPress hosting ook een optie. Echter is deze vorm van webhosting wel weer een stuk duurder dan managed hosting. Als beginner zul je hier daarom nog niet direct aan hoeven te denken.

Het voordeel van VPS website hosting is dat het supersnel is een nog weer een stuk veiliger dan Managed hosting. Dit klinkt allemaal erg goed in de oren, maar wanneer je een kleine of gemiddelde website hebt zul je hier echt nog niet aan hoeven te denken. Zodra je grotere aantallen bezoekers op jouw website krijgt kun je overwegen om over te stappen op VPS hosting, maar tot die tijd is dat niet per se nodig.

4. Dedicated WordPress hosting

De laatste, beste en duurste vorm van WordPress webhosting is dedicated server hosting. Wanneer je namelijk kiest voor dedicated server huur je een fysieke server bij een hostingpartij. Op deze server draait jouw website vervolgens helemaal alleen en dat levert uiteraard erg goede resultaten op, want er hoeft niks gedeeld te worden met andere websites of webshops.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om alles van deze server zelf in beheer te nemen. Dit kan een verstandige keuze zijn wanneer je zelf over technische kennis beschikt, maar het handigste is om het technische beheer bij de hostingpartij te laten liggen. Uiteraard brengt dit wel nog meer kosten met zich mee en dat maakt deze vorm van hosting voor de meeste mensen niet erg interessant.

webhosting-kiezen

WordPress hosting vergelijken: Waar moet je op letten bij het kiezen?

Wanneer je op zoek bent naar de beste WordPress hosting provider voor jouw website of webshop zijn er uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten. In dit geval heb ik dit onderzoek al voor jou gedaan dus alle partijen in deze lijst voldoen hier aan. Mocht je zelf echter nog op zoek willen gaan is het handig om in ieder geval op de volgende punten te letten om een goede WordPress hosting provider te vinden.

 • Snelheid & Uptime: Als eerste is het belangrijk om de snelheid en uptime te controleren. De snelheid is namelijk een ranking factor in Google en dat betekent des te sneller jouw website des te beter je gevonden kunt worden in Google. De uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website online staat en dus bereikbaar is. Deze wil je natuurlijk zo hoog mogelijk hebben. Alle hosting providers in deze lijst beschikken daarom over een uptime percentage van minimaal 99%
 • Genoeg resources: Wanneer je een hostingpartij hebt gekozen wil je natuurlijk ook genoeg resources in het pakket hebben. Denk bijvoorbeeld aan genoeg opslagruimte, bandbreedte, het aantal e-mail accounts, het aantal websites dat jij vanuit een pakket kunt beheren en ga zo maar door. Controleer de WordPress hostingpakketten daarom altijd goed.
 • Goede beveiliging: De prestaties van een hosting partij zijn natuurlijk super belangrijk, maar wat denk je van de beveiliging. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website of webshop gehackt wordt. Kies daarom altijd voor een hosting provider die beveiliging serieus neemt en hier veel stappen tegen neemt.
 • Professionele klantenservice: Loop je ergens vast, heb je vragen of is jouw website offline? Dan wil je dit uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben. In dit geval is het heel verstandig om te kiezen voor een hosting partij met een goede klantenservice. Het liefst een 24/7 klantenservice waar je in ieder geval via live chat om hulp kunt vragen.
 • Gratis extra’s als domein & SSL certificaat: Om alles helemaal goed gecontroleerd te hebben is het ook verstandig om de gratis extra’s te controleren. Zo krijg je bij veel hostingpartijen een gratis domeinnaam, SSL certificaat en/of CDN. Al deze extra’s zijn natuurlijk mooi meegenomen en daarom is het slim om deze ook mee te nemen in deze WordPress hosting vergelijking.
  De kosten: Naast alle bovenstaande punten wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. Het is daarom ook goed om de kosten met elkaar te vergelijken, want je wilt natuurlijk voorkomen dat je veel te veel gaat betalen.

Beste WordPress hosting vergelijken: Wat kost goede WordPress hosting?

Inmiddels hebben we de 11 beste WordPress hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal jij de beste hosting provider voor jou moeten kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost WordPress hosting nou precies?

Het is lastig om precies te zeggen wat WordPress hosting voor jou gaat kosten, want dit is van een flink aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de soort hosting die jij kiest, de hostingpartij die jij kiest en het pakket dat jij kiest. Ik kan wel een inschatting geven zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden.

Wanneer je kiest voor Shared WordPress hosting zullen de kosten ongeveer tussen de €2 en €10 euro per maand liggen. Kies je voor de Managed WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vaak vanaf €5 euro per maand en deze kunnen oplopen tot zo’n €20 euro per maand. Wel zijn er in deze lijst een aantal partijen die werken met een korting tijdens de eerste contractduur. Die zijn uiteraard een stukje goedkoper.

Kosten-WordPress-hosting

Bestaat er ook goedkope WordPress hosting?

Wil jij goedkoop een website maken? Dan zal je waarschijnlijk ook op zoek zijn naar goedkope webhosting. Nu zul jij je alleen afvragen of het ook mogelijk en/of verstandig is om voor deze goedkope WordPress hosting te kiezen. Ik zal hier in dit onderdeel van deze WordPress hosting vergelijking daarom even antwoord op geven.

Zoals je hebt gelezen is de keuze uit WordPress hosting reuze. Je kunt daarom goed selecteren op prijs, maar natuurlijk brengt dit ook weer enkele nadelen met zich mee. Zo is goedkope hosting slomer, minder veilig en heb je vaak minder opslagruimte voor het maken van jouw website.

Persoonlijk raad ik je daarom aan om niet voor het goedkoopste hostingpakket van een hostingprovider te gaan. Vaak is het iets duurdere pakket namelijk een stuk beter en kost dit pakket je €1,00 tot €2,00 euro per maand extra. Voor goede WordPress hosting zal jij niet snel meer dan €5,00 euro per maand kwijt zijn.

Samenvatting: Beste WordPress website hosting provider voor in Nederland

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog met de beste WordPress hosting providers voor in Nederland is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste WordPress hosting provider voor jou?

Als je aan mij zou vragen welke hosting partij ik zou kiezen als beste WordPress hosting provider voor de nederlandse markt? Dan kom ik zonder twijfel uit bij Cloud86! De hosting hier is namelijk erg snel, erg gebruiksvriendelijk en je krijgt een gratis SSL certificaat. Dit allemaal al vanaf €1,95 per maand!

Kies jij liever voor een internationale hosting provider? Dan zal mijn voorkeur uitgaan naar SiteGround, omdat deze hosting beschikt over een server in Nederland waardoor jouw website of webshop hier de maximale snelheden kan bereiken.

Beste WordPress hosting - Veelgestelde vragen

Wat is de beste hosting voor WordPress?

Wat de beste WordPress hosting voor in Nederland is is afhankelijk van jouw wensen. Mijn voorkeur zal persoonlijk uitgaan naar Cloud86, omdat deze hosting erg snel is, super gebruiksvriendelijk is en je altijd een gratis SSL certificaat en CDN krijgt. Je krijgt dit allemaal al voor een prijs van €1,95 per maand!

Wat is goede WordPress hosting?

Goede WordPress hosting kun je herkennen aan de volgende onderdelen:

 1. Snelle hosting
 2. Goede klantenservice
 3. Voldoende opslagruimte en bandbreedte
 4. Minimaal een gratis SSL certificaat
 5. Gratis verhuisservice
 6. Goede beveiliging tegen hackers

Moet je WordPress hosting gebruiken voor een WordPress website?

Nee, het is niet verplicht om WordPress hosting te gebruiken voor een WordPress website. Wel is WordPress hosting volledig gericht op WordPress websites. Dit wil zeggen dat jouw website met WordPress hosting tot wel 5 keer sneller kan zijn dan zonder WordPress hosting.

Hoeveel kost WordPress hosting?

Hoeveel WordPress hosting kost is afhankelijk van de WordPress hosting provider en het hostingpakket dat jij kiest. De kosten voor goede WordPress hosting zullen ongeveer rond de €5,00 per maand liggen.

Kiezen voor een Nederlandse of Internationale hostingpartij?

Het is niet belangrijk of de hosting partij gevestigd is in Nederland of in een ander land. Wel is het belangrijk dat de WordPress hosting provider beschikt over servers in Nederland. De servers in Nederland zorgen er namelijk voor dat jouw website van deze server wordt geladen en dat maakt jouw website nog weer een stuk sneller!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Tot 80% korting ontvangen bij de beste webhosting providers?

In deze gids lees jij hoe je de beste hosting provider kunt kiezen en vergelijk ik de 8 beste hosting providers met elkaar. Ook kun jij via deze gids tot 80% korting krijgen!

Hosting-gids