Beste WordPress Hosting Vergelijken | 11 Beste Website Hosting Providers in 2023

Beste-wordpress-hosting
Inhoudsopgave

Wil jij een nieuwe website maken met WordPress? Of heb jij al een WordPress website, maar ben jij niet meer tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe WordPress hosting provider voor in Nederland. In deze blog ga ik daarom de 11 beste WordPress hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken.

Zoals je misschien al wel weet is het kiezen van de beste WordPress hosting provider niet gemakkelijk. De keuze uit WordPress hosting providers is namelijk gigantisch en elke hosting provider is weer net even anders. Zo krijg je bij de ene partij een flinke korting en bij de ander weer een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

Het komt erop neer dat het kiezen van de beste WordPress hosting lastig is. In deze blog ga ik daarom de beste WordPress hosting vergelijken, zodat jij vervolgens zelf kunt beslissen welke hosting provider het meest geschikt is voor jou!

Beste WordPress hosting vergelijken: 11 beste providers in Nederland

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar de beste WordPress hosting providers? Dan zal je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat de keuze uit hosting providers voor WordPress echt gigantisch is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende WordPress hosting providers. Het kiezen van de beste WordPress hosting is dan ook niet bepaald gemakkelijk!

Om het kiezen van de beste WordPress hosting voor jou wat makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek gedaan. Zo heb ik onderzoek gedaan naar de beste WordPress hosting providers en ben ik die vervolgens met elkaar gaan vergelijken. De uitkomsten heb ik hieronder uitgewerkt. Laten we de beste WordPress hosting providers van dit moment daarom maar eens gaan bekijken!

Dit zijn de beste WordPress hosting providers voor in Nederland van dit moment:

 1. Cloud86: De beste en snelste WordPress hosting in Nederland
 2. SiteGround: De beste internationale WordPress hosting
 3. Hostinger: De beste goedkope WordPress hosting
 4. mijn.host: De beste opkomende WordPress hosting in Nederland
 5. Bluehost: De populairste internationale WordPress hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste WordPress hosting van dit moment is zonder twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een super populaire hosting provider die al meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Dat Cloud86 zo snel is komt doordat ze speciale WordPress webhosting hebben en de servers in Nederland hebben staan. Hierdoor kan jouw website laadtijden van minder dan een seconden halen.

Wanneer je kiest voor WordPress hosting bij Cloud86 kun je verschillende kanten op. Je kunt namelijk kiezen uit de normale WordPress hosting, maar ze beschikken ook over Managed WordPress hosting. Deze is wat duurder, maar haalt wel nog weer betere prestaties uit jouw WordPress website!

Naast dat je bij Cloud86 verzekerd bent van een snelle website is er nog veel meer. Je kunt namelijk meerdere websites beheren vanuit een hostingpakket, bij elk hostingpakket is e-mail hosting standaard inbegrepen, er worden dagelijks automatisch backups gemaakt, je kunt gratis jouw website verhuizen naar Cloud86 en je kunt de klantenservice zowel via telefoon als e-mail bereiken. Dit krijg je allemaal voor een erg schappelijke prijs, want bij Cloud86 heb jij al WordPress hosting vanaf €1,95 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf €1,95 per maand
 • Snelste WordPress hosting in Nederland
 • Gratis verhuisservice
 • E-mail hosting standaard inbegrepen
 • Gratis SSL certificaat & dagelijks automatische backups

2. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

De tweede plek in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is voor SiteGround. Er is namelijk geen enkele lijst met hosting providers waar SiteGround in kan ontbreken. SiteGround bestaat namelijk al erg lang en heeft een goede reputatie opgebouwd binnen de hosting wereld. Dit geeft dan ook al een erg goed teken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van SiteGround!

Een van de grootste voordelen van SiteGround is dat ze door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting. Wanneer jij een WordPress website wilt maken is de hosting van SiteGround dus ideaal.

Dat SiteGround wordt aangeraden door WordPress zelf heeft een aantal redenen. Zo is de hosting van SiteGround erg snel, super makkelijk in gebruik, kun je met een druk op de knop WordPress installeren en kun je 24/7 via live chat bij de klantenservice terecht.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van SiteGround heb je de keuze uit verschillende pakketten. Voor elk pakket geldt dat jij voldoende opslagruimte hebt, dat er dagelijks automatisch backups worden gemaakt en dat e-mail hosting standaard is inbegrepen. De kosten voor WordPress hosting bij SiteGround beginnen vanaf €1,99 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf €1,99 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Gratis verhuisservice via plugin
 • Gratis SSL certificaat & dagelijks automatische backups
 • 24/7 klantenservice
 • Aangeraden door WordPress zelf

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De derde hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers is Hostinger. Hostinger is namelijk al meer dan 10 jaar actief in de hosting wereld en weet daarom als geen ander wat jij nodig hebt voor het opzetten van een goede, veilige en extreem snelle WordPress website. Doordat Hostinger beschikt over server locaties in Nederland kun jij met de WordPress hosting van Hostinger bizarre snelheden behalen.

Hostinger beschikt over erg veel verschillende soorten webhosting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard shared hosting, maar je kunt ook kiezen voor cloud hosting, managed WordPress hosting, VPS hosting of cPanel hosting. Echter is Hostinger wel gespecialiseerd in WordPress hosting dus hiermee maak je de beste keuze.

Kies je voor een hostingpakket van Hostinger? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket valt alleen een beetje tegen. Zo krijg je bijvoorbeeld geen gratis domein, geen e-mail, erg beperkte schijfruimte en een hele beperkte bandbreedte. Wanneer jij kiest voor het iets duurdere pakket. Wat overigens maar €1,00 per maand extra kost, krijg je al deze extra’s wel. Bij Hostinger kun je daarom het beste kiezen voor het WordPress hosting pakket van €2,99 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf €2,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups(wekelijks of dagelijks)
 • 24/7 klantenservice

4. mijn.host

Mijn.host-WordPress-hosting (1)

De vierde hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers is mijn.host. Net als Cloud86 is mijn.host namelijk een Nederlandse hosting provider die is opgericht in 2016. Dat mijn.host zo snel en hard is gegroeid komt doordat ze vinden dat webhosting makkelijker, goedkoper en sneller moet kunnen dan bij andere hosting providers. Dit is dan ook de reden dat mijn.host gemiddeld wordt beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren.

Wanneer je kiest voor de hosting van mijn.host heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Denk aan de standaard shared hosting, maar ook aan de WordPress hosting, VPS hosting of de dedicated hosting. In dit geval is het goed om te weten dat mijn.host is gespecialiseerd in WordPress hosting. Je hebt dan ook de keuze uit 3 verschillende hosting pakketten wanneer je kiest voor de WordPress hosting van mijn.host.

Het goedkoopste pakket is het “WP Start” pakket en de kosten daarvoor bedragen €1,99 per maand. Vervolgens heb je het “WP Basic” pakket dat komt met een prijs van €4,99 per maand. Het voordeel van dit pakket is dat het sneller is, je meer websites kunt beheren vanuit dit pakket en je meer e-mailadressen kunt aanmaken. Als laatste heb je ook nog het “WP Expert” pakket dat komt met een prijs van €9,99 per maand. Samenvattend is mijn.host dus een erg interessante keuze wanneer jij zoekt naar de beste WordPress hosting voor jouw nieuwe website of webshop!

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf €1,99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Dagelijks automatische backups
 • Erg snelle WordPress hosting
 • E-mail hosting standaard inbegrepen
 • Goede en persoonlijke klantenservice

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Met meer dan 2 miljoen websites gehost over de hele wereld hoort ook Bluehost zeker thuis in deze lijst met de beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Voor WordPress is Bluehost namelijk een erg goede keuze, omdat ze al een flinke reputatie hebben opgebouwd. Bluehost is namelijk al meer dan 15 jaar actief op het gebied van webhosting en wordt de laatste jaren ook net als SiteGround aangeraden door WordPress zelf.

Bouw jij voor het eerst een website of webshop? Dan is Bluehost een perfecte hostingpartij voor jou. Je ontvangt namelijk een gratis domeinnaam, SSL certificaat en je kunt ook nog eens gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Om het helemaal af te maken is het mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren wat een hoop tijd en frustraties scheelt.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Bluehost heb je de keuze uit vier pakketten. Voor elk hostingpakket geldt dat je een gratis domeinnaam en SSL certificaat ontvangt voor het eerste jaar. Na het eerste jaar ga je voor zowel de domeinnaam als het SSL certificaat betalen. De kosten voor de WordPress hosting van Bluehost beginnen vanaf €2,79 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf €2,79 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat in het eerste jaar
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren

6. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

HostGator is een erg populaire hostingpartij waar je terecht kunt voor in principe alle soorten webhosting. Of het nou gaat om WordPress hosting, VPS hosting of dedicated server hosting. Bij HostGator vind je het allemaal. Op dit moment host Hostgator meer dan 2 miljoen websites en dat is echt een flink aantal. Op het gebied van WordPress hosting is Hostgator daarom zeker een aanrader!

Kies je voor Hostgator? Dan heb je ten eerste een 99,9% uptime garantie, wat al een erg groot voordeel is. Staat jouw website of webshop op dit moment bij een andere partij, maar wil je overstappen? Dan kun jij jouw huidige website gratis laten verhuizen naar Hostgator en ook dat zal voor veel mensen een groot voordeel zijn. Uiteraard kun je bij HostGator ook met een druk op de knop WordPress installeren, ontvang je voor het eerste jaar een gratis domeinnaam en ontvang je ook een gratis SSL certificaat.

HostGator beschikt net als SiteGround over drie verschillende WordPress hostingpakketten. Er is dus voor iedereen wel een pakket te kiezen dat aansluit bij zijn wensen. Het goedkoopste WordPress hosting pakket bij Hostgator kost $2.75 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $2,75 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat in het eerste jaar
 • Gratis website migratie & email hosting
 • 24/7 klantenservice

7. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Een andere hostingpartij die 100% een plek verdient in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire hostingpartij die zich met name richt op het hogere segment. Zo werken ze bijvoorbeeld niet met shared webhosting zoals veel andere hostingpartijen, maar via cloud hosting. Dit levert een hogere uptime op, een nog snellere website en uiteraard ook een veiligere website.

Kies je voor de webhosting van Kinsta? Dan gaat jouw website of webshop gebruikmaken van het Google Cloud Platform wat echt razend snel is. Hoewel ze gebruik maken van deze infrastructuur maken ze het zelf nog wel toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor hun eigen klanten. Ook dit is een groot voordeel van Kinsta ten opzichte van andere hostingpartijen in deze lijst.

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard is natuurlijk belangrijk, maar vaak zie je nog steeds een hoop instellingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij Kinsta hebben ze daarom alle belangrijke onderdelen makkelijk toegankelijk gemaakt en de rest wordt zo veel mogelijk verborgen.

In vergelijking met andere hostingpartijen in deze lijst is Kinsta wel een stukje duurder. Dit komt doordat Kinsta gebruikmaakt van Cloud hosting, wat weinig andere hostingpartijen in deze lijst doen. Voor veel beginners is de webhosting van Kinsta nu daarom nog een beetje overbodig, tenzij je natuurlijk direct maximaal wilt gaan. De kosten voor WordPress hosting beginnen bij Kinsta vanaf $35 dollar per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $35 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Alles voor een snelle website
 • Gratis verhuizen naar Kinsta
 • 24/7 klantenservice

8. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Naast Kinsta is ook Cloudways een hostingpartij die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Eigenlijk zijn deze partijen beide ook erg gelijk aan elkaar. Ze maken namelijk geen gebruik van shared webhosting, maar maken allebei gebruik van het snellere en veiliger cloud hosting.

Ook bij Cloudways weten ze als geen ander hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. Je wilt als gebruiker namelijk het allerbeste resultaat uit jouw website of webshop halen, maar het daarbij ook zo makkelijk mogelijk houden. Cloudways is daarom de perfecte hosting partij, omdat jij jouw website hier kunt hosten en zij het volledige technische gedeelte op zich nemen.

Wanneer je kiest voor Cloudways heb je de keuze uit verschillende datacenters. Zoals je wel kunt raden wil je een datacenter zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit jouw website sneller maakt voor jouw bezoekers. In dit geval zijn DigitalOcean, Vultr en Google Cloud de beste datacenters om te kiezen, want deze beschikken over datacenters in Nederland.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $14 dollar per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)
 • 24/7/365 klantenservice

9. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is een relatief nieuwe speler op het gebied van WordPress hosting, maar ze bewijzen hun toch al goed. Veel ervaren WordPress gebruikers en webbouwers hebben inmiddels al de weg gevonden naar A2 Hosting en daar hebben ze goede redenen voor. De webhosting van A2 is namelijk relatief betaalbaar in vergelijking met andere hostingpartijen in dit segment en levert zeer goede prestaties.

Het bedrijf A2 hosting heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting. Ze mogen daarom inmiddels ook wel gezien worden als autoriteit op het gebied van webhosting. Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan kies je ook direct voor gebruiksvriendelijkheid, goede beveiliging, erg goede prestaties en hosting die speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress. Verder kun je bij A2 hosting uiteraard ook WordPress met één druk op de knop installeren.

Wanneer je kiest voor de webhosting van A2 hosting heb je erg veel keuze. Je kunt namelijk kiezen uit Shared WordPress hosting en Managed WordPress hosting. Uiteraard is Managed WordPress hosting een stuk beter dus die zal ik je daarom ook zeker aanraden. Het goedkoopste managed pakket begint bij $11.99 per maand. Kies je echter voor normale WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf $2.99 per maand.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis jouw website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

10. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Heb je in deze lijst met beste WordPress hosting providers nog niet de beste partij voor jou gevonden? Dan heb ik nog een ander alternatief en dat is Dreamhost.

Dreamhost is een populaire hostingpartij die erg veel wordt gebruikt onder WordPress gebruikers. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten, maar ze hebben over de hele wereld klanten. Op dit moment in totaal meer dan 340.000! Net als Bluehost en SiteGround wordt ook Dreamhost aangeraden door WordPress zelf.

Kies je voor de WordPress hosting van Dreamhost? Dan kies je ook voor simpel, snel, betrouwbaar en specifiek geoptimaliseerd voor WordPress.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Dreamhost heb je de keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Voor de meeste gebruikers zal het goedkoopste pakket al voldoende zijn en daarvan beginnen de prijzen vanaf $2,59 dollar per maand. Dreamhost is daarom een erg goede keuze voor Beste WordPress hosting provider.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $2.59 per maand
 • Eigen WordPress website builder
 • Onbeperkt bandbreedte
 • Automatische backups
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Beste WordPress hosting Bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Wil jij zelf jouw website maken en ben je daarvoor op zoek naar een snelle WordPress hosting provider? Dan kan GreenGeeks zo maar eens de beste keuze zijn voor jou. Vooral wanneer je ook nog eens aan het milieu wilt denken, want GreenGeeks vind dat belangrijk en daarom zijn ze stukken zuiniger dan andere hostingpartijen.

Verder beweert GreenGeeks ook dat ze voor elke stroomsterkte die ze verbruiken, driemaal zoveel investeren in de vorm van hernieuwbare energie via Bonneville Environmental Foundation. Wanneer het milieu voor jou belangrijk is, maak je met GreenGeeks een erg goede keuze, maar uiteraard is dat niet het enige voordeel.

Alle servers van GreenGeeks maken namelijk gebruik van SSD schijven die zorgen voor betere laadtijden. Ook maken ze gebruik van aangepaste cache technologieën waardoor jouw website nog eens een tandje sneller is. Uiteraard krijg je ook hier weer een gratis SSL certificaat en kun jij gratis gebruikmaken van de Cloudflare CDN.

Voordelen:

 • WordPress hosting vanaf $2,95 per maand
 • Datacenters in Amsterdam
 • Webhosting met het milieu in gedachte
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis SSL certificaat

Wat is WordPress website hosting precies?

Nu we inmiddels de beste WordPress hosting providers hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen, maar helaas is dit nog niet helemaal het geval. Er is namelijk nog een hoop informatie die je moet weten voordat je echt de beste WordPress hosting provider voor jouw website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag “Wat is WordPress hosting?”.

Om het direct maar heel makkelijk te maken is WordPress hosting een vorm van webhosting die speciaal is geoptimaliseerd voor websites die gemaakt zijn met WordPress.

Het voordeel van WordPress hosting ten opzichte van normale shared hosting is dat WordPress hosting een stuk sneller is, omdat de hosting volledig is geoptimaliseerd voor WordPress. Hierdoor kan jouw website tot wel 5 keer sneller zijn dan wanneer je gebruik maakt van shared webhosting. Verder is WordPress hosting ook veiliger en is het met WordPress hosting mogelijk om WordPress met een druk op de knop te installeren.

Wat ik persoonlijk ook een groot voordeel vind van WordPress hosting ten opzichte van normale shared hosting is dat je automatische updates kunt laten uitvoeren. Als er dus een plugin of thema op jouw website geüpdatet moet worden, kan dit automatisch voor jou gedaan worden. Voor velen erg prettig, maar sommigen blijven het ook liever zelf doen. Wanneer jij dus een WordPress website maken wilt is WordPress hosting de beste keuze!

Goede-WordPress-hosting

Welke soorten WordPress hosting zijn er?

Ga jij jouw website maken met WordPress? Dan is het verstandig om te kiezen voor WordPress hosting, maar welke soort WordPress hosting kun je vervolgens het beste kiezen? Ook voor WordPress hosting geldt namelijk dat je de keuze hebt uit verschillende soorten WordPress hosting. Hieronder zal ik daarom de verschillende soorten WordPress hosting vergelijken, zodat jij kunt bepalen welke soort het beste is voor jou!

1. Shared WordPress hosting

De goedkoopste vorm van WordPress hosting is shared WordPress hosting. Aan de naam kun je al wel een beetje afleiden wat het inhoudt. Bij shared WordPress hosting deel je de server namelijk met andere websites.

In vergelijking met de andere soorten WordPress hosting kent shared WordPress hosting een aantal nadelen. Doordat je de server deelt met meerdere websites is jouw website namelijk een stuk trager. Daarbij is jouw website ook minder veilig, omdat er voor hackers altijd wel een zwakke website valt te vinden op een shared server. Het voordeel van shared webhosting is dan wel weer dat het goedkoper is.

2. Managed WordPress hosting

Managed WordPress hosting is in vergelijking met shared WordPress hosting een veel betere keuze. Wanneer je kiest voor Managed hosting krijg je namelijk toegang tot een stuk betere en snellere servers die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress. Dit levert daardoor veel betere resultaten op!

Als je mij zou vragen welk type WordPress hosting ik zou aanraden zou dat 100% Managed WordPress hosting zijn! Managed WordPress hosting is inderdaad ietsje duurder, maar geeft je wel veel meer waar voor je geld. Het is een stuk sneller en bovendien ook een heel stuk veiliger.

3. VPS WordPress hosting

Wil je direct helemaal goed van start gaan? Dan is VPS WordPress hosting ook een optie. Echter is deze vorm van webhosting wel weer een stuk duurder dan managed WordPress hosting. Als beginner zal je hier daarom nog niet direct voor hoeven te kiezen.

Het voordeel van VPS website hosting is dat het supersnel is en nog weer een stuk veiliger is dan managed WordPress hosting. Dit klinkt allemaal erg goed in de oren, maar wanneer je een kleine of gemiddelde website hebt zal je hier echt nog niet aan hoeven te denken. Zodra je grotere aantallen bezoekers op jouw website krijgt kun je overwegen om over te stappen op VPS hosting, maar tot die tijd zit je met managed WordPress hosting meer dan goed!

4. Dedicated WordPress hosting

De laatste, beste en duurste vorm van WordPress webhosting is dedicated server hosting. Wanneer je namelijk kiest voor een dedicated server, huur je een fysieke server bij een hostingpartij. Op deze server draait jouw website vervolgens helemaal alleen en dat levert uiteraard erg goede resultaten op, want er hoeft niks gedeeld te worden met andere websites of webshops.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om alles van deze server zelf in beheer te nemen, maar het is ook mogelijk om de techniek aan de hosting provider over te laten. Dit wordt ook wel managed dedicated hosting genoemd. Uiteraard is dit wel weer een stuk duurder dan unmanaged dedicated hosting, omdat de hosting provider bepaalde werkzaamheden van jou overneemt. Voor de meeste mensen is dedicated WordPress hosting dan ook niet erg interessant.

Soorten-WordPress-hosting

WordPress hosting vergelijken: Waar moet je op letten?

In dit artikel met de beste WordPress hosting provider voor in Nederland heb ik uitgebreid onderzoek voor jou gedaan. Mocht jij toch zelf nog verder onderzoek gaan doen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Het kiezen van een goede WordPress hosting provider is namelijk niet zomaar iets. Hierin licht ik de belangrijkste punten toe waar je op moet letten bij het zoeken van de beste WordPress hosting voor jouw website.

1. Snelheid en uptime

Het eerste punt dat super belangrijk is voor het vinden van de beste WordPress hosting is de snelheid. Dit punt gaat ook goed samen met de uptime, want de uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website live staat. Zoals je wel zal snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk, want des te lager dit percentage des te vaker je website offline staat. Zoek daarom een WordPress hosting provider die minimaal 99,9% uptime garantie kan geven.

Naast de uptime is de snelheid ook erg belangrijk, want is jouw website bereikbaar? Dan wil je ook dat die zo snel mogelijk is geladen. Voor goede laadtijden van een website is het erg belangrijk om de serverlocatie van de hosting provider te controleren. Ook moeten de servers goed geoptimaliseerd zijn en moet de hosting provider gebruik maken van goede caching.

2. Voldoende resources

Naast de snelheid is ook de hoeveelheid resources natuurlijk erg belangrijk. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan de opslagruimte, bandbreedte, het aantal databases en het aantal e-mail accounts dat je kunt aanmaken. Ook het aantal websites dat jij kunt beheren vanuit het hostingpakket kan een belangrijke rol spelen.

Voor al deze punten geldt dat je beter wat te ruim kunt zitten dan te krap, want wanneer je tegen de limieten aanloopt kan de hosting provider jouw website offline halen. Er zijn ook hosting providers die jouw website online laten, maar extra kosten in rekening brengen voor de overschrijding. Bij Cloud86 zit je bijvoorbeeld goed op al deze punten.

3. Beveiliging

De prestaties en resources die een hosting provider kan leveren zijn erg belangrijk, maar vergeet ook zeker de beveiliging niet. Websites worden namelijk regelmatig aangevallen en een website die gehackt is wil je ten alle tijde voorkomen.

Wanneer je de beste WordPress hosting provider zoekt is het dus erg belangrijk om naar de beveiliging te kijken. Doe daarom goed onderzoek naar de functionaliteiten waarover een hosting provider beschikt om kwaadwillige aanvallen tegen te gaan.

4. Klantenservice

Ook de klantenservice is erg belangrijk bij de zoektocht naar de beste WordPress hosting provider in Nederland. Als je namelijk problemen of vragen hebt, wil je deze zo snel mogelijk kunnen oplossen. Stel dat jouw website offline raakt en dat de klantenservice niet tot slecht bereikbaar is? Dan staat jouw website de nodige uren offline! Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Controleer bij het kiezen van de beste WordPress hosting daarom altijd hoe de klantenservice werkt en hoe jij deze kunt benaderen. Bij Cloud86 kun jij de klantenservice bijvoorbeeld zowel via mail als telefoon bereiken.

5. Gratis extra’s

Dit onderdeel is niet het belangrijkste, maar wel goed om mee te nemen bij jouw zoektocht naar de beste WordPress hosting. Er zijn namelijk een hoop hosting providers die gratis extra’s aanbieden. Denk in dit geval aan een gratis domeinnaam, SSL certificaat of CDN. Dit is namelijk mooi meegenomen wanneer jij deze bij een hosting provider gratis extra krijgt.

Lees wel altijd even de kleine letters, want bij Bluehost krijg jij namelijk een gratis domeinnaam en SSL certificaat in het eerste jaar. Wanneer jij vervolgens gaat verlengen betaal je wel voor de domeinnaam en het SSL certificaat.

6. Kosten

Het laatste onderdeel dat natuurlijk niet mag ontbreken in deze WordPress hosting vergelijking zijn de kosten. WordPress hosting is er namelijk in alle soorten en maten en dat betekent dat de prijzen ook erg uiteen lopen. Bij het vergelijken van de beste WordPress hosting providers is het daarom belangrijk om rekening te houden met de kosten.

Beste-WordPress-hosting-Nederland

Beste WordPress hosting vergelijken: Wat kost goede WordPress hosting?

Inmiddels hebben we de 11 beste WordPress hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal jij de beste hosting provider voor jou kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost WordPress hosting nu precies?

Het is lastig om te zeggen wat WordPress hosting precies gaat kosten voor jou, want dit is van een flink aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan het soort hosting dat jij kiest, de hostingpartij die jij kiest en het pakket dat jij kiest. Ik kan wel een inschatting geven zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening kunt houden.

Wanneer je kiest voor shared WordPress hosting zullen de kosten ongeveer tussen de €2 en €5 euro per maand liggen. Kies je voor managed WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vaak vanaf €5 euro per maand en deze kunnen oplopen tot zo’n €20 euro per maand. Kies je voor dedicated WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf €20 euro per maand.

Kosten-WordPress-hosting

Bestaat er ook goedkope WordPress hosting?

Wil jij goedkoop een website maken? Dan zal je waarschijnlijk ook op zoek zijn naar de beste goedkope hosting. Nu zal jij je waarschijnlijk alleen afvragen of het ook mogelijk en/of verstandig is om voor deze goedkope WordPress hosting te kiezen. Ik zal hier in dit onderdeel van deze WordPress hosting vergelijking daarom even antwoord op geven.

Zoals je hebt gelezen is de keuze uit WordPress hosting reuze. Je kunt daarom goed selecteren op prijs, maar natuurlijk brengt dit ook weer enkele nadelen met zich mee. Zo is goedkope hosting trager, minder veilig en heb je vaak minder opslagruimte voor het maken van jouw website.

Persoonlijk raad ik je daarom aan om niet voor het goedkoopste hostingpakket van een hostingprovider te gaan. Vaak is het iets duurdere pakket namelijk een stuk beter en kost dit pakket je €1,00 tot €2,00 euro per maand extra. Voor goed en betaalbare WordPress hosting zal jij niet snel meer dan €5,00 euro per maand kwijt zijn. Met het “Webhosting Medium” pakket van Cloud86 maak je bijvoorbeeld een erg goede keuze en dat pakket kost maar €2,95 per maand.

Conclusie: Wat is de beste WordPress hosting provider in Nederland?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog met de beste WordPress hosting providers voor in Nederland is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste WordPress hosting provider voor jou?

Naar mijn mening is Cloud86 op dit moment, zonder twijfel, de beste WordPress hosting provider in Nederland. De hosting van Cloud86 is namelijk meermaals uitgeroepen tot snelste hosting in Nederland, erg makkelijk in gebruik, volledig geoptimaliseerd voor WordPress en goed betaalbaar.

Wel zit er enig verschil in de hostingpakketten van Cloud86. Ik raad je daarom wel aan om minimaal voor het “Webhosting Medium” pakket van €2,95 per maand te kiezen. Al helemaal omdat je daar nu tijdelijk tot 55% korting op krijgt!

Beste WordPress hosting - Veelgestelde vragen

Wat is de beste hosting voor WordPress?

Wat de beste WordPress hosting voor in Nederland is, is afhankelijk van jouw wensen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Cloud86, omdat zij meermaals zijn uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland, super gebruiksvriendelijk zijn en je de klantenservice zowel telefonisch als via mail kunt bereiken. Daarbij kun jij voor webhosting al bij Cloud86 terecht vanaf €1,95 per maand!

Wat is het verschil tussen hosting en WordPress hosting?

Het verschil tussen hosting en WordPress hosting is dat WordPress hosting specifiek is afgestemd op WordPress websites. WordPress hosting beschikt dan ook over een aantal unieke functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een WordPress installatie met een klik, automatische updates van plugins en thema’s, ingebouwde beveiligingsmaatregelen en caching mogelijkheden.

Moet je WordPress hosting gebruiken voor een WordPress website?

Nee, het is niet verplicht om WordPress hosting te gebruiken voor een WordPress website. Wel is WordPress hosting volledig gericht op WordPress websites. Dit wil zeggen dat jouw website met WordPress hosting tot wel 5 keer sneller kan zijn dan zonder WordPress hosting.

Kiezen voor een Nederlandse of Internationale hostingpartij?

Het is niet belangrijk of de hosting partij gevestigd is in Nederland of in een ander land. Wel is het belangrijk dat de WordPress hosting provider beschikt over servers in Nederland. De servers in Nederland zorgen er namelijk voor dat jouw website van deze server wordt geladen en dat maakt jouw website nog weer een stuk sneller! Verder is het afhankelijk van jouw wensen of jij liever een Nederlandstalige of Engelstalige klantenservice hebt.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids