Beste WordPress Hosting Vergelijken | 11 Beste Website Hosting Providers in 2024

Beste-wordpress-hosting
Inhoudsopgave

Ben je van plan om een nieuwe website te maken met WordPress? Of heb je al een WordPress website, maar ben je niet meer tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, maar hoe kies je nu de beste WordPress hosting provider in Nederland?

Zoals je wellicht al wel is opgevallen is de keuze uit WordPress hosting providers gigantisch. Daarbij verschillen de hosting providers ook nog eens sterk van elkaar waardoor het vergelijken van de beste WordPress hosting een erg lastige uitdaging is.

Om het WordPress hosting vergelijken en het kiezen van de beste WordPress hosting een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen! Laten we dus maar snel beginnen met het vergelijken van de 11 beste WordPress hosting providers van dit moment!

Beste WordPress hosting vergelijken: 11 beste providers in Nederland

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit WordPress hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Dit maakt het kiezen van de beste WordPress hosting erg lastig, want elke hosting provider beschikt over andere kenmerken. Zo heeft de ene hosting provider een gunstige server locatie, krijg je bij de ander een gratis domeinnaam, maakt een ander automatische back-up en geeft de ander een hoge korting op de eerste contractduur.

Samenvattend is het dus erg lastig om de beste WordPress hosting provider te kiezen, maar ik ga je helpen! Hieronder heb ik namelijk de 11 beste WordPress hosting providers in Nederland voor je op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving, zodat jij ze vervolgens met elkaar kunt vergelijken en de beste WordPress hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste WordPress hosting providers voor in Nederland:

 1. Cloud86: De beste en snelste WordPress hosting in Nederland
 2. mijn.host: De beste duurzame WordPress hosting
 3. Junda: De beste goedkope WordPress hosting
 4. Hostinger: De beste internationale WordPress hosting
 5. SiteGround: De beste managed WordPress hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste WordPress hosting van dit moment is zonder twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een super populaire hosting provider in Nederland die al meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider. Dat Cloud86 zo snel is komt onder andere doordat ze gebruik maken van snelle SSD schijven en doordat hun servers gevestigd zijn in Nederland. Het resultaat hiervan is dat je met de WordPress hosting van Cloud86 laadtijden kunt halen van minder dan één seconde!

Kies je voor de hosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit normale hosting of managed WordPress hosting. Beide soorten hosting zijn uitermate geschikt voor WordPress, maar de managed WordPress hosting is nog net wat sneller en beter afgestemd voor WordPress. Hier betaal je dan ook wel extra voor, want de prijzen voor een normaal hostingpakket bij Cloud86 beginnen vanaf €1,95 per maand terwijl dat voor een managed WordPress hosting pakket €7,95 per maand is.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Cloud86 krijg je nog vele extra’s. Zo worden er dagelijks automatisch backups gemaakt van jouw volledige hostingpakket inclusief website en mail, is e-mail hosting standaard inbegrepen, kun je jouw website gratis laten verhuizen naar Cloud86 wanneer je kiest voor het “Webhosting medium” pakket en kun je de klantenservice zowel via mail als telefoon bereiken bij vragen of problemen. Samenvattend is Cloud86 zonder enige twijfel de beste WordPress hosting provider in Nederland van dit moment!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. mijn.host

Mijn.host-WordPress-hosting (1)

De tweede plek in dit artikel met de beste WordPress hosting providers is voor mijn.host. Net als Cloud86 is mijn.host een Nederlandse hosting provider die de laatste jaren hard aan het groeien is. Mijn.host vindt namelijk dat webhosting sneller, makkelijker en goedkoper moet kunnen dan bij sommige andere WordPress hosting providers in Nederland. Dit is dan ook de reden dat klanten mijn.host gemiddeld beoordelen met 4,8 van de 5 sterren.

Het grootste verschil tussen mijn.host en Cloud86 is type hosting dat ze aanbieden. Bij Cloud86 kun je namelijk terecht voor vrijwel alle soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Kies je voor mijn.host? Dan heb je alleen de keuze uit standaard shared hosting, WordPress hosting en reseller hosting. Het assortiment van mijn.host is dus nog wat kleiner dan dat van Cloud86, maar ik verwacht dat mijn.host dit in de toekomst zal uitbreiden!

Een voordeel van mijn.host ten opzichte van Cloud86 is dan weer dat ze gebruik maken van 100% hernieuwbare energie. Mijn.host mag zich hierdoor een duurzame hosting provider noemen, wat voor sommigen een groot voordeel zou zijn. Op het gebied van snelheid doet Cloud86 het voor de rest wel weer net wat beter. Wat betreft de prijzen gaan ze vrij gelijk op. Bij mijn.host kun je namelijk terecht vanaf €1,99 per maand. Wanneer je de voorkeur geeft aan een duurzame WordPress hosting provider is mijn.host zeker een aanrader!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

3. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste WordPress hosting providers is Junda. Junda is namelijk een snel opkomende hosting provider die net als mijn.host is gevestigd in Amsterdam. Hoewel Junda nog relatief klein is, is er zeker geen gebrek aan kennis binnen deze hosting provider. De eigenaren van het bedrijf Junda hebben namelijk al meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche.

Een voordeel van Junda ten opzichte van andere hosting providers in deze lijst met beste WordPress hosting providers is dat ze beschikken over servers in Nederland. Doordat de servers zijn gevestigd op gunstige locaties kunnen ze klanten de maximale snelheden leveren en dat is wel zo fijn!

Doordat Junda nog relatief nieuw is, is het assortiment in vergelijk met Cloud86 nog wat klein. Op dit moment kun je bij Junda namelijk alleen terecht voor shared hosting en WordPress hosting. Ook voor Junda geldt echter dat ik verwacht dat ze hun diensten in de toekomst nog wel verder zullen uitbreiden. Kies je voor een WordPress hosting pakket van Junda? Dan kun je hier al terecht vanaf €1,99 per maand. Wil je ook e-mail hosting, een snellere website, meer opslagruimte en gratis verhuisservice? Dan raad ik je aan om te kiezen voor het “WP Basic” pakket van €1,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

4. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers is Hostinger. Hostinger is namelijk al meer dan 10 jaar actief in de hosting wereld en weet daarom als geen ander wat je nodig hebt voor het opzetten van een goede, veilige en extreem snelle WordPress website. Doordat Hostinger beschikt over server locaties in Nederland kun je met de WordPress hosting van Hostinger bizarre snelheden behalen.

Hostinger beschikt over erg veel verschillende soorten webhosting. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de standaard shared hosting, maar je kunt ook kiezen voor cloud hosting, managed WordPress hosting, VPS hosting of cPanel hosting. Echter is Hostinger wel gespecialiseerd in WordPress hosting dus hiermee maak je de beste keuze.

Kies je voor een hostingpakket van Hostinger? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket valt alleen een beetje tegen. Zo krijg je bijvoorbeeld geen gratis domein, geen e-mail, erg beperkte schijfruimte en een hele beperkte bandbreedte. Wanneer je kiest voor het iets duurdere pakket. Wat overigens maar €1,00 per maand extra kost, krijg je al deze extra’s wel. Bij Hostinger kun je daarom het beste kiezen voor het WordPress hosting pakket van €2,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

5. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

De vijfde plek in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is voor SiteGround. SiteGround is namelijk een van de bekendste internationale hosting providers die gespecialiseerd is in WordPress. Er is dan ook geen enkel lijstje met hosting providers waarin SiteGround in kan ontbreken.

Een van de grootste voordelen van SiteGround is dat ze door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting. Natuurlijk speelt het hier een rol dat SiteGround een internationale WordPress hosting provider is. WordPress zal niet snel een Nederlandse hosting provider aanraden, omdat ze zich alleen focussen op de Nederlandse markt en hierdoor niet relevant zijn in andere grote landen als Amerika.

Kies je voor de hosting van SiteGround? Dan heb je een groot aantal voordelen! Zo is de hosting super snel, omdat SiteGround beschikt over een server locatie in Nederland. Verder is de hosting super gebruiksvriendelijk, heb je meer dan voldoende opslagruimte, worden er dagelijks automatisch backups gemaakt en is e-mail hosting standaard inbegrepen. Als je kiest voor een hostingpakket van Cloud86 hoef je dus niet nog op zoek naar een andere hosting provider voor alleen professionele e-mail hosting.

Als laatste is het goed om te weten dat de klantenservice 24/7 bereikbaar is via live chat. Je bent hierdoor binnen enkele minuten in gesprek met de klantenservice van SiteGround. Het nadeel kan alleen zijn dat de klantenservice alleen in het Engels beschikbaar is. Kies je voor de managed WordPress hosting van SiteGround? Dan heb je al een hostingpakket voor €2,99 per maand!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

6. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Een andere hostingpartij die 100% een plek verdient in deze lijst met de beste WordPress hosting providers is Kinsta. Kinsta is namelijk een super populaire hostingpartij die zich met name richt op het hogere segment. Zo werken ze bijvoorbeeld niet met shared webhosting zoals veel andere hostingpartijen, maar via managed WordPress hosting en cloud hosting. Dit levert een hogere uptime op, een nog snellere website en uiteraard ook een veiligere website dan normale shared hosting.

Kies je voor de webhosting van Kinsta? Dan gaat jouw website of webshop gebruikmaken van het Google Cloud Platform wat echt razend snel is. Hoewel ze gebruik maken van deze infrastructuur maken ze het zelf nog wel toegankelijker en gebruiksvriendelijker voor hun eigen klanten. Ook dit is een groot voordeel van Kinsta ten opzichte van andere hostingpartijen in deze WordPress hosting vergelijking.

Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard is natuurlijk belangrijk, maar vaak zie je nog steeds een hoop instellingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Bij Kinsta hebben ze daarom alle belangrijke onderdelen makkelijk toegankelijk gemaakt en de rest wordt zo veel mogelijk verborgen. Zo biedt Kinsta bijvoorbeeld geen e-mail hosting aan.

In vergelijking met andere hostingpartijen in deze lijst is Kinsta wel een stukje duurder. Dit komt doordat Kinsta gebruikmaakt van het duurdere cloud hosting. Voor veel beginners is de webhosting van Kinsta wat overbodig, maar wanneer je website of webshop groter wordt en je internationaal wilt uitbreiden is Kinsta een erg interessante optie! De kosten voor WordPress hosting van Kinsta vanaf $24 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: Managed WordPress, VPS en cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $24(€22,-) per maand
 • Extra’s: automatische backups, gratis SSL en CDN

7. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Naast Kinsta is ook Cloudways een hostingpartij die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste WordPress hosting providers voor in Nederland. Eigenlijk zijn deze partijen erg gelijk aan elkaar. Ze maken namelijk geen gebruik van shared webhosting, maar maken allebei gebruik van de betere managed WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting.

Ook bij Cloudways weten ze als geen ander hoe belangrijk gebruiksvriendelijkheid is. Je wilt als gebruiker namelijk het allerbeste resultaat uit jouw website of webshop halen, maar het daarbij ook zo makkelijk mogelijk houden. Cloudways is daarom de perfecte WordPress hosting provider, omdat je jouw website hier kunt hosten en zij het volledige technische gedeelte op zich nemen. Net als Kinsta is het goed om te weten dat Cloudways zich alleen focust op webhosting. Ook hier zal je daardoor niet terecht kunnen voor e-mail hosting.

Wanneer je kiest voor Cloudways heb je de keuze uit verschillende datacenters. Zoals je wel kunt raden wil je een datacenter zo dicht mogelijk bij huis, omdat dit jouw website sneller maakt voor jouw bezoekers. In dit geval is DigitalOcean of Google Cloud het beste datacenters om te kiezen, want deze beschikken over datacenters in Nederland.

Voordelen:

 • Soorten hosting: managed WordPress hosting, VPS, cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, gratis CDN, gratis verhuisservice

8. STRATO

STRATO-review

Een andere hosting provider die ik zeker besproken wil hebben in deze WordPress hosting vergelijking is STRATO. Onder de meeste mensen zal STRATO al wel bekend zijn door hun grote reclames op Youtube en TV. STRATO is een van origine Duits bedrijf, maar is sinds enkele jaren ook actief binnen Nederland.

De ervaringen van klanten met STRATO zijn heel erg wisselend. Zo is de ene persoon super tevreden en de ander weer totaal niet. Zelf vind ik STRATO op zichzelf geen slechte WordPress hosting provider, maar het moet natuurlijk wel aansluiten bij je verwachtingen. STRATO is namelijk veruit de goedkoopste hosting provider in deze lijst met beste WordPress hosting providers. Je kunt hierdoor niet verwachten dat de hosting en klantenservice even snel en goed zijn als bij andere WordPress hosting providers in deze lijst.

Zoek je naar echt goedkope WordPress hosting? Dan maak je met STRATO een prima keuze! Net als mijn.host is STRATO een 100% klimaatneutrale hosting provider waar je terecht kunt voor shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting, cloud hosting en dedicated hosting. Kies je voor het goedkoopste pakket? Dan heb je al webhosting voor €1,00 per maand en dat is inclusief gratis domeinnaam, gratis SSL certificaat, voldoende opslagruimte en automatische backups. Samenvattend maak je met STRATO een goede keuze wanneer je heel goedkope WordPress hosting zoekt.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud en dedicated
 • Uptime: 99,00%
 • Klantenservice: via mail, telefoon en social media
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, e-mail hosting en automatische backups

9. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Met meer dan 2 miljoen websites gehost over de hele wereld hoort ook Bluehost zeker thuis in deze lijst met de beste WordPress hosting providers in Nederland. Voor WordPress is Bluehost namelijk een erg goede keuze, omdat ze al een flinke reputatie hebben opgebouwd. Bluehost is namelijk al meer dan 15 jaar actief op het gebied van webhosting en wordt de laatste jaren net als SiteGround ook aangeraden door WordPress zelf.

Bouw je voor het eerst een website of webshop met WordPress? Dan is Bluehost een perfecte hostingpartij voor jou. Je ontvangt namelijk een gratis domeinnaam, SSL certificaat en je kunt ook nog eens gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Om het helemaal af te maken is het mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren wat een hoop tijd en frustraties scheelt.

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Bluehost heb je de keuze uit vier pakketten. Voor elk hostingpakket geldt dat je een gratis domeinnaam en SSL certificaat ontvangt voor het eerste jaar. Na het eerste jaar zal je voor zowel de domeinnaam als het SSL certificaat wel moeten betalen. De kosten voor de WordPress hosting van Bluehost beginnen vanaf €2,95 per maand. Samenvattend is Bluehost een interessante WordPress hosting provider wanneer je je met jouw website wilt focussen op de internationale markt.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,95 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

10. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is een relatief nieuwe speler op het gebied van WordPress hosting, maar ze bewijzen hun toch al goed. Veel ervaren WordPress gebruikers en webbouwers hebben inmiddels al de weg gevonden naar A2 Hosting en daar hebben ze goede redenen voor. De webhosting van A2 is namelijk relatief betaalbaar in vergelijking met andere hostingpartijen in dit segment en levert zeer goede prestaties.

Het bedrijf A2 hosting heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting. Ze mogen daarom inmiddels ook wel gezien worden als autoriteit op het gebied van webhosting. Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan kies je ook direct voor gebruiksvriendelijkheid, goede beveiliging, erg goede prestaties en hosting die speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress. Verder kun je bij A2 hosting uiteraard ook WordPress met één druk op de knop installeren.

Wanneer je kiest voor de webhosting van A2 hosting heb je erg veel keuze. Je kunt namelijk kiezen uit shared WordPress hosting en managed WordPress hosting. Uiteraard is managed WordPress hosting een stuk beter, dus die zal ik je daarom ook zeker aanraden. Het goedkoopste managed pakket begint bij $11.99 per maand. Kies je echter voor normale WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf $2.99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

Beste WordPress hosting Bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Wil je zelf jouw WordPress website maken en ben je daarvoor op zoek naar een snelle WordPress hosting provider? Dan kan GreenGeeks zo maar eens de beste keuze zijn voor jou. Vooral wanneer je ook nog eens aan het milieu wilt denken, want GreenGeeks vind dat belangrijk en daarom zijn ze stukken zuiniger dan andere hostingpartijen.

Verder beweert GreenGeeks ook dat ze voor elke stroomsterkte die ze verbruiken, driemaal zoveel investeren in de vorm van hernieuwbare energie via Bonneville Environmental Foundation. Wanneer het milieu voor jou belangrijk is, maak je met GreenGeeks een erg goede keuze, maar uiteraard is dat niet het enige voordeel.

Alle servers van GreenGeeks maken namelijk gebruik van SSD schijven die zorgen voor betere laadtijden. Ook maken ze gebruik van aangepaste cache technologieën waardoor jouw website nog eens een tandje sneller is. Uiteraard krijg je ook hier weer een gratis SSL certificaat en kun je gratis gebruikmaken van de Cloudflare CDN. Nu de Nederlandse hosting provider mijn.host ook klimaatneutraal is heeft die provider persoonlijk mijn voorkeur.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $2,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis domeinnaam en SSL

Wat is WordPress website hosting precies?

Hoewel we inmiddels de beste WordPress hosting providers hebben vergeleken, zijn we nog niet aan het einde van dit artikel. Er zijn namelijk nog enkele essentiële onderwerpen die ik besproken wil hebben, voordat je daadwerkelijk de beste WordPress hosting kunt kiezen. Dus, ik wil daarom beginnen met wat WordPress hosting precies is.

Simpel gezegd is WordPress hosting een type webhosting dat specifiek is afgestemd op websites die worden of zijn gebouwd met WordPress.

Het grote voordeel van WordPress hosting ten opzichte van standaard shared hosting is de snelheid. Doordat de hosting namelijk volledig is geoptimaliseerd voor WordPress, kan jouw website tot wel 5 keer sneller zijn dan bij shared hosting. Daarbij biedt WordPress hosting betere beveiliging dan shared hosting en is het mogelijk om WordPress met één klik te installeren.

Een ander groot voordeel van (managed) WordPress hosting ten opzichte van shared hosting is de optie voor automatische updates. Met WordPress hosting kun je er namelijk voor kiezen om het WordPress thema en de WordPress plugins die je gebruikt automatisch te laten updaten. Voor velen is dit een uitkomst, maar toch zullen er altijd mensen blijven die deze updates handmatig willen uitvoeren. Kortom, als je van plan bent een WordPress website te starten, is WordPress hosting ongetwijfeld de beste optie!

Goede-WordPress-hosting

Welke soorten WordPress hosting zijn er?

Ben je van plan om een website te maken met WordPress? Dan is het logisch dat je kiest voor WordPress hosting, maar welk type WordPress hosting kun je vervolgens het beste kiezen? Aangezien WordPress hosting er in verschillende soorten is, is het belangrijk om de juiste te kiezen. Hieronder zal ik daarom de verschillende soorten WordPress hosting toelichten en vergelijken, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste aansluit bij jouw wensen.

1. Shared WordPress hosting

De goedkoopste vorm van WordPress hosting is shared WordPress hosting. Aan de naam kun je al wel een beetje afleiden wat het inhoudt. Bij shared WordPress hosting deel je de server namelijk met andere websites.

Het voordeel van een server delen met andere websites is dat je de kosten ook samen deelt. Hierdoor is shared WordPress hosting goedkoper dan de andere soorten WordPress hosting. Shared WordPress hosting heeft echter ook nadelen. Zo is jouw website minder snel, omdat je ook alle kracht van de server deelt met andere websites. Daarbij lever je ook in op beveiliging, omdat er op een gedeelde server altijd wel een zwakke schakel te vinden is.

2. Managed WordPress hosting

In vergelijking met shared WordPress hosting maak je met managed WordPress hosting al een stuk betere keuze. Met managed WordPress hosting krijg je namelijk toegang tot andere servers die speciaal zijn afgestemd op WordPress en daardoor sneller en veiliger zijn. Jouw website kan hierdoor tot wel 5 keer sneller zijn dan bij normale webhosting.

Als je mij zou vragen welk type WordPress hosting ik zou aanraden, zou dat, zonder twijfel, Managed WordPress hosting zijn! Managed WordPress hosting is inderdaad ietsje duurder, maar geeft je wel veel meer waar voor je geld.

3. VPS WordPress hosting

Wil je direct helemaal goed van start gaan? Dan is VPS WordPress hosting ook een erg interessante optie. Het voordeel van VPS hosting is namelijk dat je een virtuele eigen server hebt voor jouw website. Hierdoor hoef je geen kracht te delen met andere websites en is jouw website sneller.

Dit klinkt allemaal erg goed in de oren, maar wanneer je een kleine of gemiddelde website hebt zal je hier echt nog niet aan hoeven te denken. Zodra je grotere aantallen bezoekers op jouw website krijgt kun je overwegen om over te stappen op VPS hosting, maar tot die tijd zit je met managed WordPress hosting meer dan goed!

4. Dedicated WordPress hosting

De laatste, beste en duurste vorm van WordPress webhosting is dedicated server hosting. Wanneer je namelijk kiest voor een dedicated server, huur je een fysieke server bij een hostingpartij. Op deze server draait jouw website vervolgens helemaal alleen en dat levert uiteraard erg goede resultaten op, want er hoeft niks gedeeld te worden met andere websites of webshops.

Je kunt er vervolgens voor kiezen om alles van deze server zelf in beheer te nemen, maar het is ook mogelijk om de techniek aan de hosting provider over te laten. Dit wordt ook wel managed dedicated hosting genoemd. Uiteraard is dit wel weer een stuk duurder dan unmanaged dedicated hosting, omdat de hosting provider bepaalde werkzaamheden van jou overneemt. Managed dedicated WordPress hosting is met name interessant wanneer je een echt grote website hebt die alle rekenkracht van een server nodig heeft.

Soorten-WordPress-hosting

WordPress hosting vergelijken: Waar moet je op letten?

In dit artikel met de beste WordPress hosting providers in Nederland heb ik uitgebreid onderzoek voor je gedaan. Je kunt deze WordPress hosting providers nu zelf met elkaar vergelijken om een provider te kiezen die volledig aansluit bij jouw wensen.

Mocht je toch zelf nog onderzoek willen doen naar andere WordPress hosting providers? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Het kiezen van een goede WordPress hosting provider is namelijk niet zomaar iets. Hieronder licht ik de belangrijkste zaken toe waarop je moet letten bij het kiezen van de beste WordPress hosting provider.

1. Snelheid en uptime

Het eerste punt dat super belangrijk is bij het kiezen van de beste WordPress hosting is de snelheid. Dit punt gaat ook goed samen met de uptime, want de uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Zoals je wel zal snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk, want des te lager dit percentage des te vaker je website offline staat. Zoek daarom een WordPress hosting provider die minimaal 99,9% uptime garantie kan geven.

Naast de uptime is de snelheid ook erg belangrijk, want is jouw website bereikbaar? Dan wil je ook dat die zo snel mogelijk is geladen. Voor goede laadtijden van een website is het erg belangrijk om de serverlocatie van de hosting provider te controleren. Ook moeten de servers goed geoptimaliseerd zijn en moet de hosting provider gebruik maken van goede caching.

2. Voldoende resources

Naast de snelheid zijn ook de hoeveelheid resources erg belangrijk. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan de opslagruimte, bandbreedte, het aantal databases en het aantal e-mail accounts dat je kunt aanmaken. Ook het aantal websites dat je kunt beheren vanuit het hostingpakket kan een belangrijke rol spelen.

Voor al deze punten geldt dat je beter wat te ruim dan te krap kunt zitten, want wanneer je tegen de limieten aanloopt kan de hosting provider jouw website offline halen. Er zijn ook hosting providers die jouw website online laten, maar extra kosten in rekening brengen voor de overschrijding. Cloud86 is bijvoorbeeld een goede hosting provider die bij deze punten met je meedenkt.

3. Beveiliging

De prestaties en resources die een hosting provider kan leveren zijn erg belangrijk, maar vergeet ook zeker de beveiliging niet. Websites worden namelijk regelmatig aangevallen en een website die gehackt is wil je ten alle tijde voorkomen. Met een gehackte website kun je namelijk serieus in de problemen komen.

Wanneer je de beste WordPress hosting provider zoekt is het dus erg belangrijk om naar de beveiliging te kijken. Doe daarom goed onderzoek naar de functionaliteiten waarover een hosting provider beschikt om kwaadwillige aanvallen tegen te gaan. Krijg je een SSL certificaat, hoe monitort een hosting provider de servers en wat doen ze zodra een website wel is gehackt? Allemaal belangrijke data om mee te nemen in je WordPress hosting vergelijking.

4. Klantenservice

Ook de klantenservice is erg belangrijk bij de zoektocht naar de beste WordPress hosting provider in Nederland. Als je namelijk problemen of vragen hebt, wil je vragen zo snel mogelijk kunnen stellen en problemen zo snel mogelijk oplossen. Stel dat jouw website offline raakt en dat de klantenservice niet tot slecht bereikbaar is? Dan staat jouw website de nodige uren offline! Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Controleer bij het kiezen van de beste WordPress hosting daarom altijd hoe de klantenservice werkt en hoe je deze kunt benaderen. Bij Cloud86 kun je de klantenservice bijvoorbeeld zowel via mail als telefoon bereiken. Dat is in vergelijking met andere WordPress hosting providers in deze lijst een groot voordeel.

5. Gratis extra’s

Dit onderdeel is niet het belangrijkste, maar wel goed om mee te nemen bij jouw zoektocht naar de beste WordPress hosting. Er zijn namelijk een hoop hosting providers die gratis extra’s aanbieden. Denk in dit geval aan een gratis domeinnaam, SSL certificaat of CDN. Dit is mooi meegenomen wanneer je deze bij een hosting provider gratis krijgt.

Lees wel altijd even de kleine letters, want bij Bluehost krijg je namelijk een gratis domeinnaam en SSL certificaat voor het eerste jaar. Wanneer je vervolgens gaat verlengen betaal je wel voor de domeinnaam en het SSL certificaat.

6. Kosten

Het laatste onderdeel dat natuurlijk niet mag ontbreken in deze WordPress hosting vergelijking zijn de kosten. WordPress hosting is er namelijk in alle soorten en maten en dat betekent dat de prijzen ook erg uiteen lopen. Bij het vergelijken van de beste WordPress hosting providers is het daarom belangrijk om rekening te houden met de kosten.

Beste-WordPress-hosting-Nederland

Beste WordPress hosting vergelijken: Wat kost goede WordPress hosting?

Inmiddels hebben we de 11 beste WordPress hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je de beste hosting provider voor jou kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost WordPress hosting nu precies?

Het is lastig om te zeggen wat WordPress hosting je precies gaat kosten, want dit is afhankelijk van een hele hoop factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort WordPress hosting dat je kiest, de hosting provider, de contractduur en ga zo maar door. Uiteraard kan ik wel een schatting geven, zodat je ongeveer weet met welke kosten je rekening moet houden.

Kies je voor shared WordPress hosting? Dan zullen de kosten ongeveer tussen de €2,00 en €5,00 euro per maand liggen. Kies je voor managed WordPress hosting? Dan zal je rekening moeten houden met prijzen van tussen de €5,00 en €20,00 euro per maand. Kies je voor VPS of dedicated WordPress hosting? Dan beginnen de kosten vanaf ongeveer €20,00 per maand.

Kosten-WordPress-hosting

Bestaat er ook goedkope WordPress hosting?

Wil je goedkoop een WordPress website maken? Dan zal je waarschijnlijk ook op zoek zijn naar de beste goedkope hosting voor WordPress. Natuurlijk is het wel belangrijk om je daarbij af te vragen of goedkope hosting überhaupt de moeite waard is.

Zoals je in dit artikel hebt gelezen is de keuze uit WordPress hosting gigantisch. Je kunt hierdoor goed selecteren op prijs, maar natuurlijk brengt dit ook weer enkele nadelen met zich mee. Zo is goedkope hosting trager, minder veilig en heb je vaak minder opslagruimte voor het maken van je WordPress website.

Persoonlijk raad ik je daarom aan om niet voor het goedkoopste hostingpakket van een hostingprovider te gaan. Vaak is het iets duurdere pakket namelijk een stuk beter en kost dit pakket je €1,00 tot €2,00 euro per maand meer. Een goed voorbeeld hiervan is het “Webhosting Medium” pakket van Cloud86. Dit pakket is €1,00 per maand duurder dan het starters pakket, maar je krijgt hier veel meer voor terug. Zo is je website sneller, heb je meer opslagruimte, kun je meer e-mailadressen aanmaken, kun je meerdere websites beheren vanuit hetzelfde hostingpakket, kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice en krijg je toegang tot de uitgebreide ondersteuning.

Conclusie: Wat is de beste WordPress hosting provider in Nederland?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste WordPress hosting provider in Nederland?

Als je mij vraagt welke WordPress hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel Cloud86 zijn! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider van Nederland. Daarbij leveren ze een uptime van 99,98%, beschikken ze over een klantenservice die zowel telefonisch als via mail bereikbaar is en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice wanneer je overstapt naar Cloud86!

Bij Cloud86 raad ik je wel aan om te kiezen voor het “WordPress Medium” pakket van €2,95 per maand, omdat je hier een stuk meer waar voor je geld krijgt dan bij het goedkoopste hostingpakket.

Kies je liever voor een internationale WordPress hosting provider, omdat je internationale plannen hebt? Dan raad ik je aan om voor SiteGround te kiezen.

Vind je het belangrijk dat een WordPress hosting provider gebruik maakt van groene energie en 100% klimaatneutraal is? Dan is mijn.host de beste keuze!

Beste WordPress hosting - Veelgestelde vragen

Wat is de beste hosting voor WordPress?

Wat de beste WordPress hosting voor in Nederland is, is afhankelijk van jouw wensen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Cloud86, omdat zij meermaals zijn uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland, super gebruiksvriendelijk zijn en je de klantenservice zowel telefonisch als via mail kunt bereiken. Daarbij kun je voor webhosting al bij Cloud86 terecht vanaf €1,95 per maand!

Wat is het verschil tussen hosting en WordPress hosting?

Het verschil tussen hosting en WordPress hosting is dat WordPress hosting specifiek is afgestemd op WordPress. WordPress hosting beschikt dan ook over een aantal unieke functionaliteiten die jouw WordPress website tot wel 5 keer sneller maken. Denk bijvoorbeeld aan een WordPress installatie met een klik, automatische updates van plugins en thema’s, ingebouwde beveiligingsmaatregelen en caching mogelijkheden.

Moet je WordPress hosting gebruiken voor een WordPress website?

Nee, het is niet verplicht om WordPress hosting te gebruiken voor een WordPress website. Natuurlijk is WordPress hosting wel beter op WordPress afgestemd dan normale hosting. Dit kan ervoor zorgen dat jouw website tot wel 5 keer sneller is!

Kiezen voor een Nederlandse of Internationale hostingpartij?

Het is niet belangrijk of de hosting partij gevestigd is in Nederland of in een ander land. Wel is het belangrijk dat de WordPress hosting provider beschikt over servers in Nederland. De servers in Nederland zorgen er namelijk voor dat jouw website van deze server wordt geladen en dat maakt jouw website nog weer een stuk sneller! Verder is het afhankelijk van jouw wensen of je liever een Nederlandstalige of Engelstalige klantenservice hebt.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids