Wat is Visual Composer
Visual Composer is een van de vele page builders die op het moment erg populair zijn. Visual Composer is gebouwd in het bootstrap framework van Twitter. Dit is voor de meeste mensen wat te technisch, daarom zullen we er niet al te diep op ingaan. Bootstrap is een framework waarmee je makkelijk responsive websites kunt maken, het biedt gigantisch veel functies en het is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Hierdoor is bootstrap erg populair voor het bouwen van page builders. Door gebruik te maken van een page builder kun je een website bouwen door simpelweg elementen naar je website toe te slepen. Hierdoor kun je enorm snel een website bouwen. Ook de mensen die nog nooit een website hebben gebouwd kunnen met een page builder makkelijk hun eerste website bouwen.
Om het makkelijk te houden kun je een page builder vergelijken met Lego. Wanneer je met Lego werkt bouw je namelijk uit verschillende blokken een product. Dit gaat precies op dezelfde manier bij een page builder alleen dan digitaal. Je krijgt toegang tot een groot aantal elementen waaronder: afbeeldingen, kopen, tekst, contactformulieren, video’s, google maps, sliders en iconenen. Vervolgens kun je deze elementen uit menu slepen en plaatsen op jouw website. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar je instellingen hebt voor het element dat je net hebt geplaatst. En dat allemaal zonder dat er code aan te pas komt. Dit wordt het drag and drop systeem genoemd, wat in het nederlands slepen en neerzetten betekent. Het drag and drop systeem is inmiddels vrij standaard geworden voor page builders en wordt al door tienduizenden mensen gebruikt.
Veel mensen verwarren een wordpress thema met een page builder, maar deze twee kun je niet met elkaar vergelijken. Een thema is namelijk de basis van jouw website. Het thema bepaald onder andere het design en de functionaliteiten die jij met dit thema kunt gebruiken. Terwijl je met een page builder de pagina’s van een bepaald thema kunt opmaken.
Inmiddels gaan page builders een stukje verder en zijn er zelfs eigen thema’s voor ontwikkeld. Door deze speciale thema’s heb je alle vrijheid voor het bouwen van jouw website. Je loopt hierdoor niet meer tegen beperkingen aan die standaard thema’s wel hebben. Populaire wordpress page builder thema’s zijn Astra, OceanWP, Generatepress, Neve en het Hello Theme.
Wat is het verschil tussen Visual Composer en WPBakery
Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen WPBakery en Visual Composer. Het zijn inmiddels namelijk twee aparte plug-ins, maar dit was eerst anders. Tijdens de scheiding van deze tools heeft het bedrijf achter de tools er een rommeltje gemaakt. Wat ervoor gezorgd heeft dat bijna niemand weet wat het verschil is tussen Visual Composer en WPBakery.
Omdat ook Visual Composer hier zelf veel vragen over kreeg hebben ze er een korte uitleg video over gemaakt die je hieronder kunt bekijken. Na het bekijken van de video kom je tot de volgende conclusie:
- WPBakery is een page builder
- Visual Composer is een website builder
Nou, nu weten we dat WPBakery een page builder is en Visual Composer een website builder, maar wat zijn nou weer de verschillen tussen een page- en website builder? Na het bekijken van de video wordt dit namelijk niet echt duidelijk. Daarom hebben wij het voor je uitgezocht!
Zoals de namen al zeggen kun je met een page builder alleen pagina’s bouwen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen headers en footers kunt bouwen. Daarom zul je aan WPBakery alleen niet genoeg hebben. Omdat WPBakery alleen gemaakt is voor het bouwen van pagina’s zul je deze page builder vaak vinden in thema’s die je op Themeforest hebt gekocht.
Voor de meeste mensen is een page builder daarom alleen niet genoeg. Je hebt namelijk een website builder nodig en dan is Visual Composer weer geschikt. Wanneer je werkt met een website builder heb je eigenlijk geen thema meer nodig, maar toch moet je van wordpress een thema installeren. Daarom hebben veel website builders een eigen thema ontworpen die zo kaal mogelijk is. Hierdoor is je thema erg snel, schoon en heb je met de website builder vervolgens alle vrijheid voor het bouwen van je eigen website. Zo kun je onder andere gebruik maken van de vele templates die Visual Composer voor jou heeft gebouwd.
Wat zijn de verschillen tussen Visual Composer en Visual Composer Pro
Inmiddels hebben bijna alle page- en website builders een gratis en pro versie, maar wat zijn nou precies de verschillen en heb ik de pro variant nodig of is de gratis variant voldoende? Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen de gratis versie van Visual Composer en Visual Composer Pro.
Wij hebben de laatste jaren met veel verschillende page- en website builders gewerkt. Hierdoor hebben we gemerkt dat de gratis versie van een eigenlijk bedoeld is als test. Niet zo zeer een test voor de bouwer, maar voor jou, de potentiële klant. Veel mensen willen namelijk eerst weten hoe iets werkt en of het ook voor hen geschikt is, voordat ze besluiten de pro variant te kopen. Je zult daarom met de gratis variant toegang krijgen tot het drag and drop systeem waarmee je kunt oefenen en werken. Meestal wordt je snel verliefd op zo’n systeem, omdat het erg goed werkt en je hiermee echt veel tijd kunt besparen. Wanneer je vervolgens probeert om met de gratis versie een volledige website te bouwen ga je geheid tegen problemen aanlopen. Alle functies die jouw website net wat extra of meer vrijheid geven zitten in de pro variant.
Dit geldt ook voor Visual Composer. Wanneer we namelijk kijken naar de verschillen tussen Visual Composer gratis en pro zien we het volgende. Ten eerste kun je de header, footer en sidebar van je website niet bewerken. Dit is erg naar, omdat je hiermee juist kunt laten zien wie je bent en waar je bedrijf voor staat. Ook krijg je geen toegang tot de onderhoudspagina, archiefpagina’s en popup builder. Om het nog erger te maken krijg je met de gratis versie ook geen toegang tot de premium templates, maar alleen tot de gratis templates. Die veel steekjes laten vallen en niet echt bijzonder zijn. Het biedt daarom zeker een grote meerwaarde om in dit geval te kiezen voor Visual Composer Pro, maar dit geldt ook voor de andere page- en website builders.
Wat maakt Visual Composer bijzonder?
Visual Composer draait op dit moment mee in de top van de page- en website builders voor WordPress. Dit betekent dat ze veel grote concurrenten hebben waar ze zich van moeten onderscheiden. Er zijn daarom een aantal belangrijke voordelen van Visual Composer ten opzichte van andere grote page builders.
Werkt met alle thema’s
Ten eerste kun je elk thema gebruiken in combinatie met Visual Composer. Dit is een pluspunt voor Visual Composer, want niet veel page builders hebben deze optie. Toch heeft dit niet alleen maar voordelen. Zo zijn er veel wordpress thema’s, zowel gratis als betaald, die gewoon echt slecht zijn. Al helemaal de gratis thema’s. Veel gratis wordpress thema’s zijn namelijk gebouwd door hobbyisten. Meestal kijken deze bouwers vervolgens nooit meer om naar hun thema. Hierdoor gaat je thema gebreken vertonen en kan het voorkomen dat je hele website uit elkaar valt. Ook zijn deze thema’s vaak erg sloom en niet geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat je nooit goed gevonden zult gaan worden op Google door potentiële klanten.
Mocht je weten wat je doet en waar een thema uit bestaat dan kan het zeker een voordeel zijn om voor Visual Composer te kiezen, maar wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden wij je dit niet aan. Je kunt dan beter kiezen voor voor een page builder waar je gebruik kunt maken van templates die ook gebouwd zijn voor page builders. In dit geval zijn Elementor Pro en Divi WordPress goede alternatieven.
Geen kennis van code nodig
Wanneer je een aantal jaar geleden een website nodig had, kon je deze vaak niet zelf maken. Alle websites werden gemaakt verschillende programmeertalen waar veel kennis voor nodig was en wordpress was nog niet erg bekend, laat staan de page builders. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is er veel veranderd. Wanneer je nu namelijk een website wilt bouwen hoef je geen gigantisch dure webbouwer meer in te huren, maar kun je het vaak zelf doen met een page builder. Natuurlijk heeft een webbouwer meer kennis en zal dit uiteindelijk een beter resultaat opleveren, maar het is niet verplicht.
De meest gebruikte en beste page builders maken allemaal gebruik van een drag and drop systeem. Zoals we eerder al hebben gezegd betekent dit in het nederlands slepen en neerzetten. Door dit systeem kun je zonder kennis van code een mooie, snelle en functionele website website bouwen, zonder dat je hiervoor ervaring of kennis nodig hebt.
Website editen aan de voorkant
Het gebruik van een page builder en drag and drop systeem gaat samen met een front-end editor. Wanneer je namelijk met een page builder werkt bouw je een website niet vanaf de achterkant(back-end), maar vanaf de voorkant, wat front-end wordt genoemd.
Het grote voordeel van front-end editten met een page builder is dat je geen kennis van code nodig hebt. Ook zie je direct de wijzigingen die je hebt gedaan, zonder dat ze zichtbaar zijn voor de website bezoekers. Deze manier van bouwen is erg interessant en prettig. Je kunt nu namelijk dingen aanpassen en gelijk zien wat je aanpast en hoe dit eruit ziet. Mocht de wijziging mooi zijn dan kun je hem opslaan en doorvoeren naar het design. Dit betekent dat de bezoekers van jouw website direct de wijzigingen zien die jij hebt doorgebracht. Mocht de wijziging toch niet helemaal bevallen dan kun je de wijzigingen met één druk op de knop ongedaan maken.
Zelf werken wij inmiddels al meerdere jaren met page builders. Al deze page builders maken gebruik van een drag and drop systeem wat erg fijn werkt. Toevallig hadden we het er laatst nog over hoeveel makkelijker en leuker het bouwen van websites is geworden sinds de komst van page builders. Ook scheelt het enorm veel tijd wanneer je een website of webshop wilt maken voor een klant.
Verschillende design opties
Er staan steeds meer websites in de lucht waarvan er ook een heel aantal concurrenten van jou zullen zijn. Dit betekent dat je moet opvallen om klanten te winnen en je concurrenten te verslaan. Visual Composer biedt een heel aantal design opties aan die jou hierbij kunnen helpen.
Wanneer we op Google zoeken en websites bezoeken bevatten deze vaak dezelfde soort headers. Allemaal een afbeelding met wat tekst, maar heb je wel is gedacht aan een andere soort header? Met Visual Composer kun je namelijk gebruik maken van bijvoorbeeld achtergrond video’s, sliders en/of zoom effecten. Wat ook goed werkt zijn Parallax achtergronden. Dit zijn achtergronden die meebewegen op muisbewegingen. Om nog meer op te vallen kun je ook gebruik maken van gradient achtergronden, schaduwen of bepaalde hoeken. Door deze mogelijkheden kan jouw website extra opvallen bij jouw doelgroep.
Visual Composer & Gratis afbeeldingen
Dit is iets dat veel andere page builders niet hebben. Wanneer je werkt met Visual Composer hoef je namelijk niet eerst afbeeldingen te downloaden en te optimaliseren om ze vervolgens te plaatsen. Ze hebben namelijk een koppeling met Unsplash. Waardoor je vanuit wordpress direct afbeeldingen kunt importeren van Unsplash. Dit is erg effectief en werkt snel!
Wanneer je een website bouwt zul je niet altijd de juiste afbeeldingen kunnen vinden bij Unsplash. Daarom zul je ook gebruiken moeten maken van andere stock afbeeldingen websites. Omdat er geen koppeling is met deze websites moet je ze alsnog zelf zoeken en downloaden.
Gebouwd voor hoge prestaties
We weten inmiddels allemaal dat een website niet alleen een visitekaartje is, maar dat het ook een belangrijke functie heeft. Een website kan namelijk een automatisering van jouw business betekenen. Er zijn namelijk zat verhalen van mensen die enorm veel en hard werkten, maar relatief weinig verdienen. Nadat ze een website hadden gebouwd met een functie begon hun bedrijf opeens veel beter te lopen. Dit is helemaal niet raar, want een website staat 24/7 online en is daarom voor iedereen op elk tijdstip bereikbaar. Het is daarom belangrijk dat je echt de tijd neemt voor het bouwen van een website en natuurlijk gebruik maakt van de juiste/beste tools! Een website is ideaal voor het bouwen van een automatische online marketing machine!
Wanneer je hogere resultaten met je website wilt halen zijn er een aantal factoren erg belangrijk. We willen namelijk zoveel mogelijk bezoekers naar onze website krijgen, die vervolgens ook een actie uitvoeren. Meestal is dit het kopen van een product. Om bezoekers naar je website te krijgen is het ten eerste belangrijk dat je website snel is. Hoewel het thema hier een grote invloed op heeft ligt de grootste invloed bij de hostingpartij waar je website staat. Het is belangrijk dat je een top hosting hebt, waar je website zijn maximale prestaties kan halen. Om je hierbij te helpen hebben we een handig artikel geschreven met de beste webhosting van 2020. Het is goed om te weten dat een goede webhosting niet altijd enorm duur hoeft te zijn.
Ten tweede heeft het thema dat je gebruikt ook een grote invloed op de snelheid van je website, maar niet alleen op de snelheid. Ook Google wil een website zo snel mogelijk kunnen lezen, omdat Google zoveel pagina’s moet crawlen(lezen) hebben ze niet veel tijd. Het is daarom belangrijk dat de achterkant(de code) van jouw website schoon is. Om dit probleem te voorkomen raden we je aan om te werken met een thema dat gebouwd is voor page builders en zo ligt mogelijk is gehouden. Goede voorbeelden hiervan zijn Astra, OceanWP en Generatepress
Zoals je net hebt gelezen heb je voor een groot deel zelf invloed op de snelheid van jouw website, maar is dit altijd zo? Nee dit is niet altijd zo. Sommige page builders maken je website veel trager doordat ze niet geoptimaliseerd zijn en zoveel opties hebben. Je moet daarom goed onderzoek doen naar de verschillende page builders en de snelheden die ze halen.
Om deze problemen op te lossen is Visual Composer perfect. Zij hebben namelijk veel tijd gestopt in het optimaliseren van tools, zodat jouw website zo snel mogelijk laad en Google graag jouw website bekijkt. Het resultaat hiervan is hogere posities in Google, blije klanten, meer bezoekers en meer omzet. Wij raden je daarom aan om jouw website te bouwen met Visual Composer. Heb je al een website? Dan kan het goed zijn om over te stappen naar Visual Composer als er nog verbeterpunten zijn voor jouw website.
On-Page optimalisatie in Visual Composer
Het is belangrijk om bezig te zijn met de On-Page optimalisatie van je website. Dit kan namelijk veel invloed hebben op de positie van jouw website in Google. Bij On-Page optimalisatie kijk je naar de pagina en zoek je naar verbeterpunten. Wanneer je bezig gaat met On-Page optimalisatie zijn er een aantal dingen die je moet meenemen:
- Bekijk de pagina snelheid ten opzichte van de concurrenten. Is jouw pagina veel slomer? Dan valt hier winst te behalen.
- Spreekt je pagina aan? Of gebruiken je concurrenten veel afbeeldingen en videos?
- Maak je gebruik van Rich-snippets? Bijvoorbeeld de review sterren in google?
- Gebruik je de H-tag voor het aangeven van headings? Op verschillende niveau’s?
Met het drag and drop systeem van Visual Composer kun je dit makkelijk controleren of optimaliseren. Het resultaten van On-Page optimalisatie kan enorm zijn!
Wij hebben zelf een pagina gehad die na onze mening beter was dan die van de concurrenten, echter kwam deze pagina toch niet hoog in Google. Nadat we On-Page optimalisatie hadden toegepast zagen we dat dit zijn vruchten begon af te werpen. Na 48 dagen stond dit artikel zelfs op plek 1 in Google!
Visual Composer Popup builder
Zodra je bezoekers op je website hebt wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk bezoekers ook een actie uitvoeren. Het is hiervoor extreem belangrijk dat elke pagina maximaal één doel heeft. Dit kan zijn het kopen van een product, het achterlaten van een e-mailadres, het aanvragen van een offerte of het opnemen van contact. Hoewel het niet per se nodig is om Pop Ups te gebruiken heeft het vaak een grote invloed op het conversiepercentage.
Waarschijnlijk heb je zelf ook wel een op websites gekeken waar uit het niets een popup in je scherm komt. Vaak staat hier dat je een bepaalde korting krijgt wanneer je nu het product koopt of ontvang je iets wanneer je jouw e-mailadres achterlaat. Het mooie van deze pop ups is dat je bezoekers het gevoel krijgen dat dit tijdelijk is. Hierdoor is de bezoeker sneller geneigd om over te gaan tot aankoop. Het is daarom erg handig om hier gebruik van te maken. Ben jij met jouw website ook actief met e-mailmarketing dan is het goed om te weten dat je deze pop ups kunt verbinden met je e-mailmarketing provider.
Pop Ups zijn normaal vrij moeilijk te maken, maar met Visual Composer is dit een fluitje van een cent. Je bouwt de pop ups namelijk met het drag and drop systeem. Waardoor je volledige controle hebt over het design, zonder dat hierbij kennis van code nodig is. Voor het bouwen van de pop ups kun je ook gebruik maken van de templates die al voor je zijn gemaakt.
Na het bouwen van een popup wil je natuurlijk dat deze op de juiste tijden te voorschijn komt. Visual Composer biedt hier een heel aantal opties voor. Zo kun je de popup laten zien wanneer de pagina aan het laden is, wanneer bezoekers de pagina willen verlaten, wanneer bezoekers bijvoorbeeld op 50% van je pagina zijn of wanneer bezoekers een bepaalde tijd de muis niet hebben bewogen.
Zelf ben ik een erg groot fan van Pop Ups, omdat ze de conversie van mijn website een flinke boost hebben gegeven. Als we kijken naar de tijd die ons het heeft gekost om deze pop ups te maken en wat het ons heeft opgeleverd raden wij iedereen pop ups aan!
Visual Composer professionele templates
Wij hebben bij verschillende websites vastgelopen bij het maken van een design. Sommige momenten hadden we goede ideeën, maar nadat we verder gingen kijken bleek het toch niet zo mooi te zijn. Daarom kijken wij altijd naar designs van anderen om inspiratie op te doen, uiteraard geven wij hier vervolgens onze eigen draai aan.
Hoe mooi is het dat dat Visual Composer aan een groot aanbod aan WordPress website templates heeft? Je kunt deze templates bekijken en vervolgens met één klik importeren. Mocht je een bepaald deel van een templates mooi vinden, dan kun je ook de template importeren en vervolgens de rest weer verwijderen. Zodat je alleen het deel wat jij wilt gebruiken overhoudt. Door gebruik te maken van de Visual Composer templates kun jij binnen één uur al je website live hebben staan!
De templates van Visual Composer zijn getest en bevatten alle elementen die een goede pagina nodig heeft. Na het importeren van een template heb je alle vrijheid om deze te bewerken met het drag and drop systeem. Je kunt dus echt zover gaan als je zelf wilt! Persoonlijk zijn wij een erg groot fan van page builders als Visual Composer.
Verschillende koppelingen mogelijk met Visual Composer
Zoals we eerder al even zeiden moet een website ook een functie hebben en niet alleen dienen als visitekaartje. Om jou hierbij te helpen biedt Visual Composer een groot aantal mogelijkheden voor integraties.
Ten eerste zijn formulieren niet te ontbreken op een goede website. Visual Composer heeft daarom een goede koppeling met zes verschillende plugins voor contactformulieren. De contactformulieren die je met Visual Composer kunt gebruiken zijn: Captain Form, WP Forms, Gravity Forms, Ninja Forms, Contact Form 7 en Caldera Forms.
Ten tweede zijn koppelingen voor programma’s die media aan je website toevoegen niet te vergeten. Zo hebben we eerder al Unsplash voor foto’s besproken, maar er zijn er nog meer. Visual Composer bevat namelijk een koppeling met Youtube, Vimeo, Slider Revolutie, Essential Grid, Envira Gallery, NextGen Gallery, LayerSlider en SoundCloud. Er zijn dus genoeg manieren om tot beeld en videomateriaal te komen voor op jouw website.
Vervolgens is het voor websites handig om gebruik te maken van Data Management en daarom heeft Visual Composer hier aan gewerkt. Zo is er een koppeling met WPDataTables, EventOn Calender en verschillende e-mailmarketing providers.
Om het helemaal af te maken zijn koppeling met tools als WooCommerce, Gutenberg, Toolset, Yoast, TranslatePress en Social Media netwerken niet te vergeten.
Zoals je ziet heb je met Visual Composer de vrijheid om te bouwen wat je zelf wilt! Alles is mogelijk en dat hebben we zelf ook gemerkt.
Visual Composer Review: Heeft Visual Composer ook nadelen?
Een product kan niet alleen maar voordelen hebben en dit betekent dat ook Visual Composer zijn nadelen heeft. Hoewel nadelen voor ons, voor iemand anders voordelen kunnen zijn is het lastig om echte nadelen te noemen. Wij zullen daarom onze nadelen voor je noemen.
Een aantal negatieve reviews van klanten
Wanneer we kijken naar de beoordeling die gebruikers Visual Composer geven is het toch even schrikken. Visual Composer laat op hun website namelijk zien dat ze een van de beste tools hebben, maar zo denken de gebruikers er niet over. Wanneer we naar de rating kijken in wordpress, krijgt Visual Composer 3,5 ster van de 5. Als we dit gaan vergelijken is dit toch wel erg matig. Zodra we verder kijken naar de reviews zien we dat Visual Composer 24 reviews heeft, waarvan er 9 één sterren reviews zijn. Visual Composer heeft dus zeker nog een aantal verbeterpunten, ondanks dat ze zelf erg tevreden zijn.
Visual Composer Review: Deze websites zijn ermee gemaakt
Visual Composer heeft op hun website ook een pagina waar je websites van gebruikers kunt bekijken. Hier staat dus een aantal websites uit verschillende niches die gemaakt zijn met Visual Composer. Op deze manier krijg je een goede blik van wat er allemaal wel niet mogelijk is met Visual Composer. Wat ons direct opviel is de snelheid van de websites en de designs. Wanneer je jouw website gaat bouwen met Visual Composer weet je zeker dat je positief gaat opvallen tussen jou concurrenten.
Visual Composer Review: Wat kost het?
Niet helemaal onbelangrijk is natuurlijk de prijs van Visual Composer. Wij kunnen je vast zeggen dat we de prijs toch wel erg vonden tegenvallen. Visual Composer heeft namelijk drie verschillende pakketten. Je krijgt met elk pakket toegang tot dezelfde functies en mogelijkheden. Het verschil zit hem in het aantal websites dat je kunt bouwen met Visual Composer. Zo is het eerste en goedkoopste pakket het “Single website pakket”. Zoals de naam al zegt kun je met dit pakket één website bouwen. De kosten van dit pakket zijn $59 dollar per jaar.
Het tweede pakket van Visual Composer is het pakket voor drie websites. Met dit pakket kun je dus drie websites bouwen. De kosten voor dit pakket bedragen $149 dollar per jaar. Wij hebben gemerkt dat dit het meest gebruikte pakket is, omdat veel mensen aan één licentie niet genoeg hebben.
Het duurste en grootste pakket is het Developers pakket. Met dit pakket kun je maarliefst 1000 websites bouwen. Een tijd geleden zat hier nog geen max aan, maar inmiddels is dit gezet op 1000. Visual Composer heeft dit gedaan, omdat veel mensen hun licenties gingen doorverkopen. Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het Developers pakket kost op het moment $349 dollar per jaar.
Visual Composer Review Conclusie: Is deze page builder geschikt voor jou?
Zoals je hebt gelezen is er aardig wat onduidelijkheid tussen Visual Composer en WPBakery wat het maken van een keuze lastig maakt. Om de juiste tool te kiezen kun je jezelf het beste de volgende vraag stellen. Wil je zelf een website bouwen? Dan is Visual Composer de beste tools. Heb je een wordpress thema gekocht? Dan is WPBakery vaak de beste optie.
Visual Composer heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van hun concurrenten. Zo maakt Visual Composer gebruik van een van de beste drag and drop systemen en is het gebouwd in Bootstrap. Hierdoor is het systeem erg gebruiksvriendelijk, snel en zit het bomvol met opties en mogelijkheden.
Wat ook erg belangrijk is is dat Visual Composer gebouwd is voor prestaties en niet alleen voor het design. Wanneer je besluit om met Visual Composer te gaan werken weet je dus zeker dat de basis goed is. Je website is dus snel, zoekmachine vriendelijk en gebruiksvriendelijk. Dit is het basisrecept van een goede succesvolle website/webshop!
Omdat er na het bouwen van een website veel content op je website staat zal hij een stuk trager worden. Dit geldt niet alleen voor Visual Composer, maar dit geldt voor alle page- en website builders. Het is daarom goed om je website te optimaliseren voor snelheid. Daarom hebben wij besloten dat wanneer jij Visual Composer koopt je gratis toegang krijgt tot ons Snelheids Optimalisatie Ebook t.w.v €9,95. In dit Ebook leggen we je stap voor stap uit wat je moet doen om een laadtijd van minder dan 1,0 seconden te halen!
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!