X Theme WordPress Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het X Theme voor wordpress is een van de beste multifunctionele wordpress thema’s op ThemeForest. Zo heeft ThemeCO(bedrijf achter X Theme) het voor elkaar gekregen om als snelste auteur het elite status te behalen. Deze krijg je als je meer dan 1 miljoen dollar aan verkopen hebt gehaald. Met deze prestaties heeft het X Theme snel populariteit gewonnen en veel grote concurrenten verslagen.

Het X Theme is multifunctioneel wat betekent dat je er erg veel kanten mee op kunt. Zo zeggen ze zelf dat je er elk type website mee kunt maken. Dit laten ze onder andere zien met hun demo websites waar sportscholen, webshops, blogs en andere zakelijke websites tussen zit.

Daarnaast is een groot voordeel van dit wordpress thema dat iedereen hiermee kan werken. ThemeCo heeft namelijk veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een page builder waardoor je zonder kennis van code een volledige website kunt bouwen. Deze page builder is inmiddels erg populair onder de X Theme gebruikers.

Wil jij nou weten of het X Theme de beste keuze is voor? Dan raden wij je zeker aan om deze X Theme review eens door te lezen en te kijken hoe bijzonder dit thema wel niet is!

Gebruiksvriendelijkheid

4.6/5

Klantenservice

4.5/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het WordPress X Theme?

Het X Theme is een erg populair en veel gebruikt wordpress thema dat verkocht wordt op ThemeForest. Het thema is ontwikkeld door ThemeCo. Dit is een Amerikaans bedrijf dat al langere tijd actief is in de wordpress branche. Ze hebben inmiddels vijf producten uitgebracht waarvan het X Theme het grootste succes heeft behaald.

Een van de redenen waarom dit thema zo succesvol is geworden kwam door het plan dat ThemeCo had. Ze wilden namelijk geen thema ontwikkelen waarmee je maar één kant op kon. Volgens hen waren mensen op zoek naar een wordpress thema waar je alle kanten mee op kunt. Hier begon de ontwikkeling van het X Theme.

Het X Theme is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gebruikte multifunctionele wordpress thema’s van het moment. Het voordeel van zo’n thema is dat je er alle soorten websites mee kunt maken. Zo kun je met het X Theme een zakelijke website of e-commerce website maken, maar is het ook mogelijk om een portfolio of blog website te maken.

Naast dat het X Theme multifunctioneel is biedt het ook erg veel functionaliteiten en geeft het jou de kracht om, ook zonder kennis van code, een volledige website te bouwen. Om het nog makkelijker te maken hebben ze zelfs demo websites ontwikkeld die jij met één druk op de knop naar jouw website kunt importeren. Op deze manier kun jij jouw website zelfs binnen één uur live hebben staan!

ThemeCo heeft met hun thema X een mooi aantal prestaties kunnen neerzetten. Zo is het X theme het best verkopende wordpress-thema van de week en van de maand geweest. Daarnaast heeft het bedrijf ook veel meer dan $2 miljoen dollar aan items verkocht op ThemeForest. Dit zijn flinke mijlpalen die veel andere grote wordpress thema’s nog niet hebben gehaald. Op het moment heeft het thema zelfs meer dan 212,752 verkopen!

X-theme

X Theme demo websites

ThemeCo heeft na het uitbrengen van hun wordpress thema X Theme ook een groot aantal demo websites uitgebracht. Dit zijn volledige website die al zijn gebouwd en jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw eigen website. 

Je kunt de demo’s van het X Theme onderverdelen in vier verschillende categorieën die invloed hebben op het ontwerp van de website. Onder elke categorie staan vervolgens X Theme demo’s die voor blogs, portfolio, fotografie, WooCommerce webshops, restaurants, makelaars en zakelijke websites gebruikt kunnen worden. Naast deze demo’s beschikt het X Theme ook over demo’s voor het bruiloften, apps, sportscholen, personal trainers, freelancers en bed and breakfasts.

Om het wat duidelijker voor jou te maken zullen we de verschillende categorieën even bespreken.

Integrity

De eerste categorie die je kunt kiezen heet Integrity, oftewel integriteit. Dit is een echt multifunctioneel design dat letterlijk iedereen kan gebruiken. De ontwerpen onder deze categorie lopen flink uit een. Zo kunnen onder andere professionals, bloggers, agency’s en artiesten hier een website mee bouwen. Veel gebouwde websites onder deze categorieën zijn blogs, portfolio’s en webwinkels.

X-theme-integrity

Renew

De tweede categorie die je kunt kiezen heet Renew. Deze categorie is ideaal voor de mensen die een simpele, maar duidelijke website willen hebben. Zo bevatten deze websites geen uitgebreide effecten als randen, schaduwen en highlights maar wordt het allemaal schoon en duidelijk gehouden. Voor sommige websites is dit een stuk beter om hun doelgroep te bereiken. Ook voor deze categorie worden er veel blogs, portfolio en webshops gebouwd.

X-theme-stacks

Icon

De derde categorie waar je uit kunt kiezen heet Icon. Deze categorie is vooral bedoeld voor bloggers. Dit kun je onder andere zien aan de strakke en minimalistische vorm. Door deze opmaak kunnen bezoekers zich makkelijk focussen op de tekst zonder al te veel afleiding te hebben. Bij de demo websites onder deze categorie zitten een groot aantal opties om de volledige website aan jouw doelgroep te koppelen.

Naast dat dit thema voor bloggers is gebouwd zijn er ook veel bedrijven die deze demo website gebruiken voor hun portfolio. Met dit thema kun je namelijk snel en makkelijk de creativiteit van uw website laten zien. Het maakt onder deze categorie niet uit wat voor soort blog je wilt gaan maken je kunt er echt alle kanten mee op.

X-theme-demo

Ethos

De laatste categorie die je kunt kiezen heet Ethos. Alle demo websites onder deze categorie zijn in principe gebouwd voor nieuws- en tijdschrift websites. Omdat deze categorie zich richt op dit soort websites bevatten deze demo’s niche specifieke functies als post carrousel en blog filters. Ook ondersteund deze categorie WooCommerce waarmee je een erg mooie winkel kunt maken. Voor de andere categorieën geldt ook dat je hier WooCommerce mee kunt koppelen.

X-theme-ethos

Waarom zou jij het WordPress X Theme moeten gebruiken?

Het vinden van een goed wordpress thema is vaak een lastige klus. Elk thema is namelijk uniek en is hierdoor geschikt voor andere typen websites. Zo moet je onder andere letten op de grootte van het thema, omdat dit enorme effecten heeft op de snelheid van jouw website. Daarnaast moet een thema zoekmachine vriendelijk zijn om zo hoog mogelijk in Google te scoren en meer bezoekers te krijgen. Als laatste moet het thema ook nog aansluiten bij het type website dat jij wilt bouwen. Om te kijken of het X Theme hiervoor de beste keuze is voor jouw gaan we kijken wat dit thema nou zo bijzonder maakt en waarom jij deze zou moeten gebruiken.

Een eigen page builder

Het up to date houden van een programma is erg belangrijk. Zo zorgen updates ervoor dat een programma veiliger en sneller werkt, maar door updates worden er ook regelmatig nieuwe functionaliteiten toegevoegd. ThemeCo heeft ook regelmatig updates voor hun X Theme wordpress thema. Tijdens update 4.0 hebben ze zelfs een eigen page builder toegevoegd genaamd Cornerstone.

Page builders zijn al enige tijd op de markt en maken het bouwen van een website stukken makkelijker en efficiënter. Ook is het sinds de komst van page builders voor iedereen mogelijk geworden om een website te bouwen. Page builders beschikken namelijk over een drag & drop systeem waar je geen kennis van code voor nodig hebt. Zelfs jouw oma zou met een page builder nog een mooie, snelle en zoekmachine vriendelijke website kunnen maken.

Er is een enorm assortiment aan page builders waardoor je niet weet welke je moet kiezen. Daarom is het maar goed dat het X Theme zijn eigen page builder heeft. Veel page builders zijn namelijk niet gebouwd om met elk thema samen te werken. Cornerstone(de page builder van X Theme) is gebouwd gebouwd voor X Theme wat betekent dat ze extreem goed samenwerkt met dit thema en dat je er alles mee kunt aanpassen.

Voordat Cornerstone werd gepresenteerd werkten het X Theme samen met Visual Composer. Dit is een andere page builder die erg populair is. Op het moment is het nog steeds mogelijk om deze plugin te gebruiken, maar ThemeCo raadt dit af. Niet omdat deze page builder slecht is, maar omdat hij niet specifiek gebouwd is voor het X Theme. Door te werken met de Cornerstone page builder weet je zeker dat jij de volledige controle hebt over jouw X Theme website.

Een groot voordeel van deze page builder is dat je aan de voorkant werkt. Dit betekent ten eerste dat je geen kennis van code nodig hebt en ten tweede zie je direct wat je doet. Vroeger was het namelijk zo dat je eerst wijzigingen moest opslaan voordat je ze zelf kon zien. Nu hoeft dat niet meer en kun je tijdens het bewerken van jouw website direct zien wat de invloed hiervan is op het design. Mocht je de wijziging toch niet mooi zijn dan is er geen paniek en kun je makkelijk terug naar de vorige versie. Zolang je de wijzigingen niet opslaat zijn de wijzigingen alleen voor jou zichtbaar dus is er geen bezoeker die dit kan zien.

Cornerstone

De X Theme customizer

Naast de Cornerstone page builder, waar je gratis gebruik van kunt maken als het X Theme koopt, krijg je ook toegang tot de standaard customizer. Waarschijnlijk herken je deze customizer wel, want elke wordpress website heeft deze optie. 

Toch is deze customizer niet precies hetzelfde, want het X Theme heeft hier namelijk een groot aantal opties en functionaliteiten aan toe gevoegd die je alleen kunt gebruiken als je met het X Theme werkt. Deze customizer is daarom een heel stuk uitgebreider dat de standaard wordpress customizer. 

Met de X Theme customizer heb je volledige controle en kun je zo goed als alles aanpassen aan het uiterlijk van de website. Zo kun je de categorie van het design veranderen, de positie van de koptekst & menu, de positie van de zijbalk, of de website volledige breedte of boxed moet zijn, de kleuren en lettertypes van de website, achtergronden en logo’s. 

Ook voor de customizer geldt dat je direct het resultaat ziet van de wijzigingen die je hebt aangebracht. Doordat X Theme voor deze functionaliteit hebt gekozen werk je sneller en effectiever. Een bijkomend voordeel van het live editing systeem is dat de wijzigingen pas zichtbaar worden voor bezoekers als jij deze wijzigingen hebt opgeslagen. Zolang jij de wijzigingen niet opslaat worden ze niet doorgevoerd en zullen ze niet zichtbaar zijn voor de bezoekers.

Als laatste biedt het X Theme voor wordpress ook de mogelijkheid om de volledige website te exporteren en/of importeren. Door deze optie is het mogelijk om jouw volledige wordpress installatie over te zetten op een ander account. Omdat je een betaald thema wil exporteren moet het nieuwe wordpress account ook gekoppeld staan aan dit thema. Je moet voor deze optie dus twee licenties hebben van het thema, anders heeft deze functionaliteit voor jou geen meerwaarde.

X-theme-elements

Shortcodes

Een groot voordeel van het X Theme is dat je gebruik kunt maken van shortcodes. Shortcodes zijn codes die het mogelijk maken om geavanceerde objecten op jouw wordpress website te plaatsen. Je kunt deze shortcodes herkennen aan de blokhaken “[]”. Waarschijnlijk heb je deze shortcodes al wel eens gezien wanneer je een formulier op jouw wordpress website wilde plaatsen of een slider wilde toevoegen. 

De shortcodes worden automatisch gemaakt. Jij hoeft ze vervolgens alleen te plaatsen op de plek waar jij dit element wilt hebben staan. Het X Theme ondersteund onder andere shortcodes voor knoppen, ontwerpelementen, formulieren en pictogrammen.

De shortcodes zorgen ervoor dat jij snel en zonder kennis van code uitgebreide functionaliteiten of elementen aan jouw website kunt toevoegen. Naast de cornerstone page builder van het X Theme wordpress theme dragen deze shortcodes ook zeker bij aan de beginners vriendelijkheid en populariteit van het thema.

Zoekmachine vriendelijk

Een van de belangrijkste punten om op te letten bij het kiezen van een wordpress thema is de zoekmachine vriendelijkheid. Dit is namelijk het allerbelangrijkste voor het behalen van een succesvol website of webshop.

Veel thema’s zijn niet geoptimaliseerd voor Google. Hierdoor is de code gigantisch groot waardoor Google deze slecht kan lezen. Ook resulteert dit in een tragere website wat enorme gevolgen heeft op de zoekmachine vriendelijkheid van een website. ThemeForest bevat een groot aantal van dit soort thema’s, maar ook wordpress zelf kan er wat van. Bijna alle gratis thema’s vallen hier namelijk onder behalve Astra, NeveOceanWP en GeneratePress.

Het X Theme voldoet aan de strikte SEO-normen die op het moment door Google aan websites worden gesteld. Zo is het belangrijk dat een website snel is, goed leesbaar is, responsive is en lekker ligt is. Daarnaast biedt het thema goede koppelingen met SEO plugins als Yoast SEO. Yoast SEO is een plugin die jouw helpt bij het verbeteren van de SEO van een bepaalde pagina. Zo geeft hij jouw tips die je moet verwerken in je artikel of pagina om hoger in Google te komen. Ook kun je met deze plugins instellen op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden en hoe jouw resultaat eruit moet zien in de zoekresultaten. 

Je kunt met het X Theme voor wordpress zelfs als beginner een erg snelle en zoekmachine vriendelijke website bouwen. Wij weten zeker dat je hier snel resultaat mee zult gaan halen en stukken sneller en meer bezoekers op jouw website zult ontvangen.

Geschikt voor e-commerce met WooCommerce

Het X Theme wordpress thema is ook uitermate geschikt voor het bouwen van webshops, omdat het dit thema erg goede koppelingen heeft met WooCommerce. WooCommerce is het bekendste en meest gebruikte webshop systeem voor wordpress.

Voor dit thema geldt dat elke categorie zijn eigen winkel design heeft. Vervolgens kun je elk design volledig customizen en bewerken. Dit wel zo fijn, want op deze manier voorkom je dat je precies dezelfde webshop hebt als anderen die dit thema gebruiken.

In WooCommerce kun je jouw volledige webshop beheren. Zo kun jij hier jouw producten toevoegen, de prijs bepalen, categorieën instellen, verzendkosten bepalen, voorraad bijhouden en bestellingen afronden. Ook kun je het navigeren door de website voor de bezoeker makkelijker maken door bepaalde filters toe te voegen aan de webshop. Denk hierbij aan categorie, prijs, maat, levertijd, kleur, materiaal en ga zo nog maar even door.

X-theme-woocommerce

Regelmatige nieuwe updates

Veel wordpress thema’s worden slecht onderhouden wat op termijn grote problemen voor jouw website kan opleveren. Zo hebben wij klanten gehad waar de volledige website opeens onbereikbaar werd door dat de eigenaar van het thema zijn thema had verwijderd. Dit is dan misschien wel het ergste principe, maar deze kans is zeer aanwezig. Ook zien wij regelmatig websites die gigantisch sloom zijn geworden of niet meer veilig zijn voor hun bezoekers. Het is daarom echt heel belangrijk dat het thema regelmatig wordt geupdate. 

ThemeCo(het bedrijf achter X Theme) voert regelmatig updates uit om hun thema up to date te houden. Zo bevatten de updates altijd wel verbeteringen in de veiligheid en klantvriendelijkheid, maar ook de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid worden up to date gehouden. Omdat Google regelmatig aanpassingen doet in de ranking factoren is het belangrijk dat het thema hier ook direct op aangepast wordt. Bij het X Theme wordt dit altijd op tijd gemeld en geupdate. 

Naast al deze updates zitten er ook vaak updates bij die extra functionaliteiten toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan update 4.0 waar Cornerstone werd toegevoegd. Dit was een erg grote update die voor velen erg belangrijk is geweest. Ook hebben ze updates uitgevoerd die zorgden voor betere koppelingen met externe plugins en updates waar nieuwe demo websites werden toegevoegd. Wanneer je dus gaat werken met het X Theme weet je zeker dat jouw website altijd up to date gaat zijn en nooit achterloopt!

X-theme-updates

Het X Theme is inclusief $1000 dollar aan premium plugins

Inmiddels hebben we al een groot aantal voordelen genoemd om het X Theme te gaan gebruiken, maar dit voordeel moeten we ook gewoon genoemd hebben. Wanneer je namelijk het X Theme gaat gebruiken krijg je toegang tot $1000 dollar aan gratis wordpress plugins.

Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot ACF PRO hiermee krijg je extra mogelijkheden en velden om jouw website mee uit te breiden. Deze plugin kost normaal $49 dollar per jaar. Ook krijg je toegang tot Superfly. Dit is een plugin voor het maken en bewerken van het menu op jouw website. Deze plugin is echt handig en biedt een tal van opties. Normaal kost deze plugin $29 dollar. Daarnaast krijg je nog toegang tot ConvertPlug. Deze plugin is erg handig om de conversie van jouw website te verhogen. Normaal kost deze plugin $79 dollar. Verder krijg je nog toegang tot verschillende plugins voor het toevoegen van sliders aan jouw website. Deze plugins hebben samen een waarde van $54 dollar. 

Verder krijg je nog toegang tot een groot aantal andere premium wordpress plugins, maar omdat het teveel tijd gaat kosten om deze allemaal te gaan bespreken kunnen we beter verder gaan. Op de afbeelding hieronder kun je nog een groot aantal andere plugins zien waar je gratis toegang tot krijgt.

X-theme-plugins

Andere belangrijke functionaliteiten van het X Theme

We hebben nu de meest unieke functies van het X Theme besproken, maar er zijn nog veel meer functies. Deze zullen we hieronder even opsommen zodat jij een zo goed mogelijk beeld krijgt van wat dit thema jou allemaal kan bieden.

  • Volledig responsive
  • Geschikt voor retina
  • Beschikt over Dark mode
  • Keuze uit meer dan 600 lettertypen
  • Popups
  • Portfolio
  • Keuze uit veel iconen
  • Undo/Redo
  • Rechten aanpassen(erg handig wanneer je websites bouwt voor klanten)
  • Goede koppelingen met WooCommerce, bbPress en BuddyPress
X-theme-wordpress

Hoe wordt het X Theme beoordeeld door andere gebruikers?

Het X Theme is al sinds november 2013 verkrijgbaar op ThemeForest. Doordat het thema zo snel succes behaalde hebben ze het elite auteurs status gekregen op ThemeForest. Dit is erg bijzonder, maar het kan nog beter. Ze zijn met het X Theme ook nog eens de snelste auteur die het elite status haalt op ThemeForest. Dit betekent dat er gigantisch veel mensen gebruik maken van dit thema en dat er genoeg ervaringen over dit thema te vinden zijn.

Op het moment heeft het X Theme voor wordpress meer dan 212.788 gebruikers en meer dan 6593 reviews. Uit deze reviews scoren ze een 4.76 van de maximaal 5 sterren. Dit is in vergelijking met andere wordpress thema’s erg hoog. Tel daar ook nogs een de prijzen bij die dit thema gehaald heeft dan is het X Theme voor velen de beste keuze.

Hoe is de klantenservice van het X Theme

Aangezien je met dit thema zoveel kanten op kunt en alles mogelijk is kan het voorkomen dat je vastloopt. In dit geval wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden en ervoor zorgen dat het probleem wordt opgelost. Het is daarom erg belangrijk dat er een klantenservice is en dat deze jou ook daadwerkelijk kan en gaat helpen.

Op dit gebied laat ThemeCo zeker geen steken vallen. Ze hebben ten eerste namelijk een gigantisch kennisbank waar je antwoorden kunt vinden op alle vragen die je hebt. Je kunt deze kennisbank altijd raadplegen en zult gegarandeerd snel een antwoord vinden.

Een ander groot voordeel van de support van het X Theme is dat er heel veel informatie op youtube te vinden. Doordat het thema namelijk meer dan 212.000 gebruikers heeft kun je alles vinden over dit thema op youtube. Zelf zijn wij hier een groot fan van, omdat je in een video direct antwoord krijgt en niet eerst hoeft te wachten op de klantenservice. Daarnaast wordt op youtube niet alleen verteld wat je moet doen, maar zie je ook direct wat je moet doen. Dit zorgt ervoor dat je precies na kunt doen wat je in de video ziet.

Naast al deze opties heeft de klantenservice van het X Theme nog een hele bijzondere uniek functie. Het X Theme heeft namelijk nauw contact met 10 experts op het gebied van internet ondernemen. Deze hebben geholpen bij het inrichten van de klantenservice op het gebied van verkoop, conversie optimalisatie, seo en affiliate marketing. Wanneer je gaat werken met dit thema weet je zeker dat je altijd op de beste manier geholpen gaat worden!

X-theme-support

Wat kost het X Theme voor WordPress

Het X Theme is op het moment te verkrijgen op ThemeForest voor een vaste prijs van $29 dollar. Dit is een erg goede prijs wanneer je nagaat dat de concurrenten(avada, BeTheme en Enfold) $59 dollar voor hun thema vragen. 

Voor deze eenmalige prijs van $29 dollar krijg je toegang tot het thema, de demo websites, de page builder, toekomstige updates en technische ondersteuning. De ondersteuning is standaard 6 maanden, maar deze kun je verlengen naar 12 maanden. Aangezien dit thema razend populair is en er gigantisch veel informatie op youtube te vinden is, zouden wij zelf niet betalen voor het verlengen van de support.

wat-kost-het-x-theme

Conclusie X Theme WordPress Review

We kunnen uit deze X Theme review wel concluderen dat het X Theme een erg veelzijdig wordpress thema is, dat voor alle soorten websites gebruikt kan worden. Zo heb toegang tot een enorm groot assortiment aan opties om jouw website helemaal eigen te maken, demo websites die je met één klik op de knop kunt importeren en een page builder waardoor je zonder kennis van code de meest uitgebreide websites kunt bouwen.

De Cornerstone page builder van het X Theme is een erg goede toevoeging. Voorheen werkten dit thema namelijk samen met externe page builders wat vaak net niet helemaal lekker werkte. Nu ze inmiddels een eigen page builder hebben werkt alles erg soepel en kun je ook echt alles aanpassen! 

Als laatste willen we ook nog even de prijs noemen. Het X Theme is met een prijs van $29 dollar erg goedkoop wanneer we kijken naar de concurrenten. Door de lagere prijs zul je denken dat dit thema minder is, maar dat is absoluut niet het geval! Wij zouden dit thema voor sommige typen websites zelfs nog eerder aanraden dat de duurdere concurrenten. Naast de eenmalige prijs van $29 dollar krijg je ook toegang tot maar liefst $1000 dollar aan wordpress plugins!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

X Theme alternatieven

Ook interessant

Logo-themco
4.6/5