Beste Goedkope Hosting Vergelijken | Top 9 Providers in 2024

Beste-website-hosting-goedkoop
Inhoudsopgave

Ben je van plan om zelf een eigen website of webshop te bouwen? Dan is de eerste stap het zoeken van een goede en betrouwbare webhosting provider. Natuurlijk spelen de kosten ook een belangrijke rol en daarom zet ik in dit artikel de 9 beste goedkope hosting providers in Nederland op een rijtje!

Bij het kiezen van een goede hosting provider spelen de kosten een erg belangrijke rol. Echter lever je bij goedkope hosting vaak wel in op snelheid, uptime en klantenservice. Dit maakt het kiezen van de beste goedkope hosting dan ook erg lastig!

Om het vinden van de beste goedkope hosting een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je zelf kunt kiezen welke goedkope hosting provider het beste aansluit bij jouw wensen!

De beste goedkope website hosting: Vergelijk de 9 beste providers in Nederland

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers, waarvan elke hosting provider wel beschikt over goedkope hosting pakketten. Daarnaast geeft de ene hosting provider je ook nog een gratis domeinnaam en krijg je bij de andere hosting provider een hoge korting op je eerste contractduur.

Het komt erop neer dat het kiezen van de beste goedkope hosting in Nederland een hele uitdaging is. Gelukkig ga ik je daar in dit artikel bij helpen! Hieronder heb ik namelijk de 9 beste goedkope hosting providers in Nederland op een rijtje gezet met een gedetailleerde beschrijving, zodat jij de providers eenvoudig zelf met elkaar kunt vergelijken. Laten we dus maar snel beginnen met het vergelijken van de beste goedkope website hosting providers van dit moment!

Dit zijn de beste goedkope hosting providers in Nederland:

 1. Cloud86: Webhosting vanaf €1,95 per maand
 2. mijn.host: Webhosting vanaf €1,99 per maand
 3. Junda: Webhosting vanaf €1,00 per maand
 4. Hostinger: Webhosting vanaf €2,99 per maand
 5. SiteGround: Webhosting vanaf €2,99 per maand

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De goedkoopste website hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Dat de webhosting van Cloud86 zo snel is komt doordat gebruik maken van SSD schijven in plaats van de standaard HDD schijven. Daarnaast hebben ze ook hun servers gevestigd in Nederland, wat zorgt voor laadtijden van minder dan één seconde!

Kies je voor de webhosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Zo kun je bij Cloud86 terecht voor standaard shared hosting, maar ook voor WordPress hosting, VPS hosting of cloud hosting. Voor elk type hosting heb je ook nog weer de keuze uit verschillende pakketten, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt.

Zoek je naar de goedkoopste website hosting van Cloud86? Dan kom je uit bij het “Webhosting Start” pakket. Dit pakket komt met eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het maken van een simpele website. De kosten voor dit pakket bedragen €1,95 per maand. Wil je een snellere website, meer opslagruimte en gebruik kunnen maken van de gratis verhuisservice? Dan raad ik het “Webhosting Medium” pakket aan dat komt met een prijs van €2,95 per maand. Samenvattend is Cloud86 zonder enige twijfel de beste goedkope hosting provider in Nederland!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. mijn.host

Mijn.host-review

De tweede plek in deze lijst met de beste goedkope hosting providers gaat naar mijn.host. Mijn.host is namelijk een nederlandse hosting provider die al sinds 2016 actief is en de laatste jaren erg hard is gegroeid. Deze groei komt onder andere doordat ze vinden dat webhosting makkelijker, goedkoper en sneller kan dan andere hosting providers in Nederland. Daarnaast is mijn.host ook een van de weinige hosting providers die 100% gebruik maakt van groene stroom. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat mijn.host gemiddeld wordt beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren!

Ben je geïnteresseerd in de hosting van mijn.host? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Zo kun je op dit moment bij mijn.host terecht voor shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en dedicated hosting. Of het aanschaffen van losse domeinnamen behoort tot de mogelijkheden. Er is daarom voor iedereen wel een geschikt hostingpakket te vinden bij mijn.host.

Een niet geheel onbelangrijk onderdeel zijn natuurlijk de kosten, want je leest dit artikel om de beste goedkope hosting provider te vinden voor jouw website. Wanneer je kiest voor een hostingpakket van mijn.host kun je al terecht vanaf €1,99 per maand. Met dit pakket krijg je voldoende opslagruimte, onbeperkt dataverkeer, een gratis SSL certificaat, e-mail hosting voor 50 e-mailadressen en nog veel meer. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees dan mijn mijn.host review!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

3. Junda

Junda-review

De derde plek in deze lijst met de beste goedkope hosting providers is voor Junda. Junda is namelijk net als mijn.host en Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. Een groot voordeel van Junda is dat ze ontzettend hard groeien, ondanks dat ze nog relatief jong zijn. Junda is namelijk opgericht door mensen die eerst bij Yourhosting en Neostrada hebben gewerkt. Omdat ze daar zoveel verbeterpunten zagen hebben ze hun eigen webhosting provider, genaamd Junda, opgericht.

Doordat Junda een Nederlandse hosting provider is en beschikt over een datacenter in Nederland is de webhosting erg snel. Daarbij is de hosting ook erg betrouwbaar, want Junda levert een uptime van 99,90%. De uptime die Junda levert is dan ook een stuk hoger dan sommige andere hosting providers in Nederland.

Kies je voor een hostingpakket van Junda? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket komt met een prijs van €1,00 per maand en het duurste pakket met een prijs van €5,99 per maand. Persoonlijk raad ik je aan om minimaal voor het “Basic” pakket te kiezen, omdat dit pakket een stuk sneller is, je meer opslagruimte krijgt en omdat je gebruik kunt maken van de gratis overstapservice. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar via een live chat.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

4. Hostinger

Beste-goedkope-website-hosting

De vierde plek in deze lijst met de beste goedkope hosting providers is voor Hostinger. Er is namelijk geen enkele lijst met hosting providers waar Hostinger in kan ontbreken. De reden hiervoor is heel erg simpel. Je kunt bij Hostinger namelijk terecht voor letterlijk alle soorten hosting en dat ook nog eens voor een goede prijs!

Als we het hebben over goedkope hosting dan zit je bij Hostinger meer dan goed. Hostinger is namelijk een van de weinige internationale hosting providers die het voor elkaar krijgt om hosting aan te bieden voor minder dan €2,00. Op dit moment kun je namelijk al een hostingpakket bij Hostinger afnemen voor €1,49 per maand. Om deze prijzen te krijgen dien je wel een contract van 4 jaar aan te gaan.

Met het goedkoopste hosting pakket van Hostinger kun je als beginner al prima uit de voeten. Zo kun je één website vanuit het pakket beheren, krijg je 50 GB SSD opslagruimte, is e-mailhosting standaard inbegrepen en ontvang je een gratis SSL certificaat. Als je kiest voor een hostingpakket van Hostinger hoef je dus niet zelf nog op zoek naar een goedkoop e-mail hosting pakket. Wil je ook een gratis domeinnaam? Dan kun je kiezen voor het “duurdere” hosting pakket van €2,99 per maand.

Ondanks dat de hosting erg goedkoop is lever je zeker niet in op de prestaties. Zo kun je uitgaan van een snelle en goed beveiligde website. Zit je met vragen of problemen? Dan kun je altijd terecht bij de klantenservice die 24/7 bereikbaar is via de live chat.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

5. SiteGround

SiteGround-review

Een andere grote internationale hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste goedkope hosting providers is SiteGround. Uiteraard is dat niet zonder reden, want SiteGround is een van de weinige hosting providers die door WordPress zelf wordt aangeraden als beste WordPress hosting provider.

Een groot voordeel van SiteGround is dat ze beschikken over een serverlocatie in Nederland. Dit maakt de hosting van SiteGround ook erg interessant voor Nederland en België, omdat ze ook hier de maximale snelheden kunnen verzekeren. Naast de snelheid is de hosting van SiteGround ook nog eens super betrouwbaar met een uptime van 99,99%, super gebruiksvriendelijk en beschikken ze over een klantenservice die 24/7 bereikbaar is via live chat.

Zoek je het goedkoopste webhosting pakket van SiteGround? Dan kom je uit bij het “StartUp” pakket. Dit pakket is voor de meeste mensen meer dan voldoende, want je kunt tot 10.000 bezoekers per maand verwelkomen op je website, je krijgt voldoende opslagruimte, er worden dagelijks automatisch backups gemaakt, e-mail hosting is standaard inbegrepen en je krijgt een gratis SSL certificaat. De kosten voor dit pakket bedragen €2,99 per maand! Samenvattend is de hosting van SiteGround erg interessant wanneer je zoekt naar goedkope internationale hosting.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

6. STRATO

STRATO-review

Een andere hosting provider die ik ook zeker wil bespreken in dit artikel met de beste goedkope webhosting in Nederland is STRATO. STRATO zal onder velen al wel bekend zijn door hun grote advertentiebudget en reclames op YouTube en TV. Van origine is STRATO een Duits bedrijf dat is gevestigd in Berlijn, maar sinds enkele jaren behoren ze ook tot de bekendste hosting providers in Nederland.

Ik heb STRATO in dit lijstje met de goedkoopste hosting providers op de vijfde plek gezet en dat is met een simpele reden. De ervaringen van klanten met STRATO zijn namelijk erg wisselend. Zo is de ene klant super tevreden en de andere juist totaal weer niet. Zelf vind ik STRATO in ieder geval geen slechte hosting provider, maar het moet natuurlijk wel aansluiten bij je verwachtingen. Je kunt bij STRATO bijvoorbeeld niet verwachten dat je de snelste hosting en beste klantenservice krijgt voor een bedrag van €1,00 per maand.

Wil je goedkoop jouw eigen website maken en vervolgens geen hoge maandelijkse kosten hebben? Dan maak je met STRATO een erg goede keuze! Bij STRATO heb je namelijk al een hostingpakket vanaf €1,00 per maand. Dit betekent dat je voor €12,00 een volledig jaar webhosting hebt! Samenvattend is STRATO een erg interessante goedkope hosting provider voor beginners!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud en dedicated
 • Uptime: 99%
 • Klantenservice: via mail
 • Prijzen: vanaf €1,- per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, e-mail hosting inbegrepen

7. Bluehost

Bluehost-WordPress-hosting-review

De zevende hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste goedkope hosting providers in Nederland is Bluehost. Bluehost is namelijk net als Hostinger een goedkope hosting aanbieder die over de hele wereld actief is. Verder is Bluehost samen met SiteGround ook een van de weinige hosting providers die door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting.

Hoewel Bluehost een goedkope hosting provider is heeft dit wel wat toelichting nodig. Net als veel andere hosting providers werkt Bluehost namelijk met kortingen op basis van de contractduur. Kies je voor een contractduur van 3 jaar? Dan betaal je bij Bluehost $2,95 per maand. Dit is vrij goedkoop, maar wanneer je kiest voor een contractduur van één jaar stijgt de prijs al naar $4,28 per maand. Dit is nog steeds goedkoop, maar wel weer wat duurder en dat maakt Bluehost een stuk minder interessant.

Kies je voor een hostingpakket van Bluehost? Dan kun je minimaal één website kwijt in het hostingpakket, krijg je minimaal 50 GB SSD opslag en toegang tot verschillende WordPress thema’s. Uiteraard kun je ook met één druk op de knop WordPress installeren en ontvang je een gratis domeinnaam & SSL certificaat. Samenvattend is Bluehost zeker een goedkope hosting provider wanneer je direct gaat voor een contractduur van 3 jaar.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,95 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

8. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is waarschijnlijk onder velen nog een wat minder bekende hosting provider, maar toch mag deze hosting provider zeker niet ontbreken in dit artikel met de beste goedkope hosting providers. Dat een hosting provider nog relatief jong is zegt namelijk niks over de kwaliteit van een hosting provider. A2 Hosting laat dit ook goed zien, want de laatste jaren zijn er veel mensen van grote hosting providers overgestapt naar A2 Hosting.

Kies je voor een goedkoop hosting pakket van A2 Hosting? Dan heb je eigenlijk direct alles in huis om van jouw website of webshop een succes te maken. Zo kun je één website in het pakket kwijt, krijg je 100GB SSD opslagruimte, een 99,9% uptime garantie en een gratis SSL certificaat. Ook kun je met één druk op de knop WordPress installeren vanuit het super gebruiksvriendelijke cPanel.

De kosten voor hosting van A2 Hosting zijn erg afhankelijk van de contractduur die je aan wilt gaan. De langste contractduur is 3 jaar en zoals je kunt raden is de korting hier dan ook het hoogst. Bij een driejarig contract betaal je namelijk maar $2,99 per maand. Kies je voor een contractduur van één jaar? Dan beginnen de prijzen vanaf $6,99 per maand. Samenvattend is A2 Hosting een erg goedkope hosting provider wanneer je kiest voor een langere contractduur.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $2,99(€2,79,-) per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

9. HostGator

Goedkope-website-hosting

Een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste goedkope hosting providers is HostGator. HostGator is namelijk op internationaal gebied een erg goede en betrouwbare hosting aanbieder. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten hosting als WordPress hosting, VPS hosting en Dedicated server hosting.

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste hosting voor jouw website of webshop zit je bij HostGator erg goed. Je kunt bij HostGator namelijk al terecht vanaf $3.75 per maand. Met dit pakket zit je al erg goed, want je kunt één website kwijt in het pakket, er zit geen limiet op de hoeveelheid bandbreedte, je kunt WordPress installeren met één klik en daarbij ontvang je ook nog een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

Om het helemaal af te maken beschikt HostGator ook over een 99% uptime garantie. Dit betekent dat jouw website of webshop 99% van de tijd online staat en dus bereikbaar is. HostGator heeft dit erg goed voor elkaar, want er zijn een hoop providers die dit veel minder doen. Verder krijg je ook nog toegang tot de 24/7/365 klantenservice.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, dedicated, VPS en reseller
 • Uptime: 99,9%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $3.75(€3,50,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

Beste goedkope website hosting bonus: GreenGeeks

Website-hosting-goedkoop

Inmiddels hebben we de 9 beste goedkope hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Toch is er nog een bonus provider die ik ook zeker besproken wil hebben in dit artikel met de goedkoopste hosting providers. Het gaat in dit geval om de provider GreenGeeks.

GreenGeeks is namelijk ook een internationale hosting provider waar je goedkoop en betrouwbaar jouw website of webshop kunt hosten. Op dit moment kun je jouw website bij GreenGeeks al laten hosten voor een bedrag van $2.95 per maand. Het grootste voordeel van GreenGeeks is dat ze volledig milieuvriendelijk zijn en dat kan voor sommige een groot voordeel zijn.

Kies je voor een hosting pakket van GreenGeeks? Dan kun je één website of webshop bouwen, krijg je 50 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, e-mailhosting voor 50 e-mailadressen, een gratis domeinnaam met SSL certificaat en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt van jouw volledige hostingpakket.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $2,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis domeinnaam en SSL

Wat is goedkope website hosting precies?

Hoewel we inmiddels de beste goedkope hosting providers hebben vergeleken, zijn we nog niet aan het einde van dit artikel. Er zijn namelijk nog een aantal essentiële onderwerpen die ik genoemd wil hebben, voordat je daadwerkelijk de beste goedkope hosting provider kunt kiezen. Als eerst wil ik daarom antwoord geven op de vraag wat goedkope hosting nu precies is.

Een groot verschil tussen goedkope hosting en andere soorten hosting is dat je een server deelt met andere websites. Doordat je deze server deelt kunnen de kosten van de server verdeeld worden en dat zorgt ervoor dat de hosting erg goedkoop is. Voor kleine tot gemiddelde websites is dit geen enkel probleem, maar ontvang je dagelijks grote getallen bezoekers op je website? Dan kun je beter kiezen voor VPS of cloud hosting.

Goedkope webhosting is dus met name interessant wanneer je voor het eerst een website wilt maken of wanneer je geen honderden bezoekers per dag ontvangt op jouw website. In deze gevallen is het namelijk zonde om direct veel geld te moeten investeren in webhosting, terwijl je misschien nog geen inkomsten hebt.

Goedkope hosting met domeinnaam, bestaat dat?

Kies je voor goedkope hosting? Dan is het natuurlijk extra mooi meegenomen als je ook nog eens een gratis domeinnaam met SSL certificaat kunt krijgen! De domeinnaam is namelijk het adres van jouw website en is dus echt noodzakelijk. Daarbij zorgt het SSL certificaat voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en server waardoor data beter beschermd is.

Krijg je bij een hosting provider geen gratis domeinnaam en SSL certificaat? Dan zal je deze los moeten aanschaffen en dat brengt natuurlijk weer allemaal extra kosten met zich mee. Zo kun je voor een domeinnaam en SSL certificaat zo €10 tot €50 euro per jaar extra rekenen, afhankelijk van de domeinextensie en het soort SSL certificaat dat je wilt gebruiken.

Omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het kiezen van de beste goedkope hosting heb ik ook deze data verzameld. In dit artikel met de beste hosting providers heb ik daarom per aanbieder aangegeven of je een gratis domeinnaam en/of SSL certificaat ontvangt. Deze providers kun je nu dus erg eenvoudig zelf vergelijken.

Beste-goedkope-webhosting

Welke soorten goedkope website hosting zijn er?

In dit artikel hebben we de beste goedkope hosting providers bekeken en uitgebreid met elkaar vergeleken. In dit geval hebben we het gehad over shared webhosting, omdat dit veruit de goedkoopste vorm van webhosting is. Deze vorm van hosting is de beste keuze voor starters en kleine websites.

Begint jouw website of webshop te groeien en ontvang je enkele honderden bezoekers per dag? Dan is het verstandig om over te stappen van de goedkope shared webhosting naar een andere vorm van hosting. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende soorten hosting:

1. Goedkope VPS hosting

Als jouw website of webshop uit de goedkope shared hosting is gegroeid dan is de eerste optie goedkope VPS hosting. Bij VPS hosting krijg je namelijk een eigen virtuele server binnen een gedeelde server. Het voordeel hiervan is dat jouw website een stuk sneller is, veel meer resources ter beschikking heeft en vaak ook net wat veiliger is. De kosten zijn dan wel weer een stukje hoger. Zo beginnen de kosten voor goedkope VPS hosting €5,00 per maand en die kunnen lopen tot ongeveer €90,00 per maand.

2. Goedkope cloud hosting

Cloud hosting is weer net iets anders dan de VPS hosting die we net hebben besproken. Cloud hosting lijkt namelijk erg veel op shared hosting, maar het kent ook enkele verschillen. Zo wordt je website of webshop bijvoorbeeld opgeslagen op meerdere servers. Het voordeel hiervan is dat je jouw website altijd geladen kan worden wanneer een server problemen vertoont. Jouw website kan in dit soort gevallen gewoon geladen worden via een andere server. Dit brengt natuurlijk ook weer kosten met zich mee. De kosten voor Cloud Hosting beginnen vaak vanaf €5,00 per maand en kunnen lopen tot ongeveer €80,00 per maand.

3. Goedkope dedicated hosting

Ben je op zoek naar de beste en ook direct de duurste vorm van webhosting? Dan kom je uit bij dedicated server hosting. Deze vorm van hosting is namelijk nog weer een stuk krachtiger dan VPS of cloud hosting. Een groot voordeel van dedicated server hosting ten opzichte van VPS hosting is dat je geen eigen virtuele server hebt, maar een volledige eigen server tot je beschikking hebt. Het voordeel hiervan is dat alle kracht aan de server wordt gebruikt voor jouw website of webshop. Hierdoor is jouw website echt gigantisch snel en super goed beveiligd. Dit brengt natuurlijk ook weer andere prijzen met zich mee. Zo betaal je voor een goedkope dedicated server minimaal €75,00 per maand en die kunnen lopen tot enkele honderden euro’s per maand.

webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van goede goedkope hosting?

Wanneer je op zoek bent naar een goede en goedkope hosting provider voor jouw website of webshop zijn er uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheid en uptime erg belangrijk, maar er is nog veel meer waar je op moet letten. Al deze punten heb ik al meegenomen bij het samenstellen van deze lijst met de beste goedkope hosting providers. Mocht je echter toch zelf ook nog verder onderzoek willen doen dan is het belangrijk om in ieder geval de volgende punten te controleren:

 • Snelheid & uptime: Als eerste is het super belangrijk om de snelheid en uptime van een hosting provider te controleren. Dit zijn namelijk erg belangrijke scores die voor een groot deel kunnen bepalen hoe goed jouw website of webshop gevonden gaat worden in Google. Daarnaast speelt de snelheid ook een belangrijke rol voor de gebruiksvriendelijkheid en het conversiepercentage van jouw website.
 • Resources: Ook de resources zijn belangrijk om te controleren. Wanneer je deze namelijk overschrijdt kan dit namelijk zorgen voor extra kosten of kiest de hosting provider ervoor om jouw website offline te halen. Het is daarom erg belangrijk om een ruime hoeveelheid opslagruimte en dataverkeer te nemen.
 • Beveiliging: Als derde is het ook goed om de beveiliging van een hosting provider te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het SSL certificaat dat je bij een hosting provider kunt krijgen, maar ook aan het monitoren van de servers wat de hosting provider doet en het automatisch maken van backups wat veel hosting providers tegenwoordig doen.
 • Klantenservice: Als laatste wil je natuurlijk ook een hosting provider die beschikt over een goede klantenservice. Bij goedkope producten en/of diensten ontbreekt het vaak op dit punt en daarom is het erg belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen wanneer je zelf een goedkope hosting provider in Nederland wilt zoeken.

Wat kost goedkope website hosting?

Nu we inmiddels de beste goedkope hosting providers in Nederland hebben besproken is er nog een belangrijke vraag die ik wil beantwoorden. Met welke kosten moet je namelijk ongeveer rekening houden voor goedkope webhosting?

Het is lastig om precies te zeggen wat goedkope hosting ongeveer kost. Dit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo maakt het bijvoorbeeld uit welke soort webhosting je kiest en voor welke contractduur je hosting pakket afneemt. Kies je voor een lang contract? Dan is de hosting ook een stuk goedkoper!

Uiteraard kan ik wel een goede indicatie geven, zodat je ongeveer weet met welke kosten je rekening moet houden. Wanneer je op zoek bent naar goedkope hosting, maar wel goede kwaliteit wilt, dan ben je tussen de €2,00 en €5,00 per maand kwijt. Meer dan €5,00 voor goedkope shared hosting zal je niet kwijt zijn.

Samenvatting: Wat is de beste goedkope hosting voor in Nederland?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van dit artikel met de beste goedkope hosting providers is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste goedkope hosting provider voor jouw website of webshop?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden, dan is dat zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk meermaals uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland en blijft maar verbeteren. Daarbij hebben ze een uptime van 99,98%, is e-mailhosting standaard inbegrepen en beschikken ze over een klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is. Cloud86 beschikt dus over alles wat je nodig hebt voor het bouwen van je eigen website of webshop!

Kies je liever voor een grote internationale hosting provider? Dan raad ik SiteGround aan! Vind je het milieu erg belangrijk en wil je daarom een duurzame keuze maken? Dan raad ik mijn.host aan!

Beste goedkope hosting - Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste hosting?

De goedkoopste hosting is op dit moment zonder twijfel Cloud86. Bij Cloud86 heb je namelijk al hosting vanaf €1,95 per maand. Voor dit geld krijg je snelle hosting, een gratis SSL certificaat, dagelijks automatische backups, e-mailhosting en ga zo maar door. Ook kun je met een druk op de knop WordPress installeren.

Waar vind je goedkope hosting met een domeinnaam?

Zoek je naar goedkope hosting waar je ook een gratis domeinnaam ontvangt? Dan is Hostinger de beste keuze! Op dit moment krijg je bij Hostinger namelijk een gratis domeinnaam bij aanschaf van een hostingpakket.

Is er ook goedkope hosting met een site builder?

Ja, er zijn verschillende goedkope hosting providers waarbij je ook gebruik kunt maken van een site builder. Goede opties in dit geval zijn bijvoorbeeld Hostinger en STRATO. Bij alle hosting providers in deze lijst kun je overigens met een klik WordPress installeren.

Is goedkope hosting een slimme keuze?

Goedkope hosting is zeker een erg slimme keuze, maar je moet het dan wel aanschaffen bij een betrouwbare hosting provider. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een Nederlandse hosting provider als Cloud86 of mijn.host.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €3,45 voor €1,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids