Beste Goedkope Hosting Vergelijken | Top 7 Providers in 2021

Beste-website-hosting-goedkoop

Ben jij van plan om zelf een eigen WordPress website of webshop te bouwen? Dan is de eerste stap het vinden van een goede webhosting provider. In dit geval ben je in deze blog op de juiste plek, want in deze blog ga ik de 7 beste goedkope hosting providers op een rijtje zetten en uitgebreid met elkaar vergelijken. 

Zoals je misschien al weet weet is het kiezen van de juiste website hosting provider niet makkelijk, omdat de keuze gigantisch is en er grote verschillen zitten tussen alle hosting providers. Een groot verschil zijn bijvoorbeeld de prijzen. Zo krijg je bij de ene partij een hoge korting op de eerste contractduur en bij de ander een gratis domeinnaam.

In deze blog ik ga jou helpen bij het vinden van de beste goedkope website hosting aanbieder. Daarbij leg ik ook uit waar je op moet letten bij het kiezen van een goedkope hosting provider en wat het precies gaat kosten. Het belangrijkste onderdeel blijven toch wel de beste goedkope hosting providers. Laten we daar daarom ook maar mee beginnen.

De beste Goedkope website hosting vergelijken: Onze top 7 providers

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar goedkope website hosting providers voor jouw nieuwe website of webshop? Dan zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat de keuze uit hosting aanbieder erg groot is. Hierdoor is het kiezen van de beste goedkope hosting vaak niet makkelijk. Er zijn namelijk erg veel hosting providers die flinke kortingen geven op de eerste contractduur. Het is daarom belangrijk om goed te controleren of het echt goedkoop is of dat de hosting provider gewoon niet goed genoeg is.

Om jou zo goed mogelijk te helpen met het vinden van de beste goedkope hosting heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik hieronder met jou doornemen en uiteraard vergelijken, zodat jij vervolgens zelf de beste goedkope hosting provider kunt kiezen voor jouw website of webshop. Laten we daarom maar snel beginnen met deze top 7 hosting providers!

1. Hostinger

Beste-goedkope-website-hosting

De eerste plek in deze lijst met de beste goedkope hosting providers is voor Hostinger.  In geen enkele lijst met hosting providers kan Hostinger namelijk ontbreken. De reden hierachter is eigenlijk vrij simpel. Je kunt bij Hostinger namelijk terecht voor letterlijk alle soorten hosting voor een erg goede prijs. 

Als we het hebben over goedkope hosting zit je bij Hostinger meer dan goed. Hostinger is namelijk de enige hosting provider die het voor elkaar krijgt om hosting aan te bieden voor minder dan €2,00. Op dit moment kun jij namelijk al een hostingpakket bij Hostinger afnemen voor €1,99 per maand.

Met dit hosting pakket kun je als beginner prima uit de voeten. Zo kun je één website in het pakket kwijt, krijg je 30GB SSD opslagruimte, e-mailhosting en een gratis SSL certificaat. WIl je ook graag een gratis domeinnaam? Dan kun je kiezen voor het “duurdere” hosting pakket van €2,99 per maand.

Ondanks dat de hosting erg goedkoop is lever je zeker niet in op de prestaties. Zo kun je uitgaan van een snelle en beveiligde website. Zit je met een vraag of probleem? Dan kun je altijd gebruik maken van de 24/7 live chat die erg behulpzaam en klantvriendelijk zijn.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €1,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Minimaal 100GB bandbreedte
 • 24/7/365 klantenservice

2. Cloud86

Cloud86-WordPress-webhosting-review

Je zult het misschien niet geloven, maar de tweede hosting provider in deze lijst met beste goedkope hosting providers is direct Nederlands. Cloud86 is namelijk een erg goede, maar ook goedkope keuze voor webhosting. Je kunt bij Cloud86 namelijk terecht voor in principe alle soorten hosting. Het mooiste is dat de hosting kosten bij Cloud86 beginnen vanaf €1,95.

Zoals je ziet is de hosting van Cloud86 nog net wat goedkoper dan de hosting van Hostinger. Toch is staat Cloud86 niet op de eerste plek. De reden hierachter zijn de resources die jij krijgt. In het goedkoopste hosting pakket van Cloud86 krijg je namelijk maar 5GB SSD opslag. Hiermee zul je al vrij snel tegen het limiet aanlopen. Voor de rest is het pakket overigens top en beter dan die van Hostinger. Wil je dit probleem voorkomen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor het duurdere pakket van Cloud86. De kosten hiervan bedragen €2,98 per maand.

De goedkoopste pakketten van Cloud86 zijn snel genoeg voor de beginnende websites. Daarbij ontvang je een gratis SSL certificaat en domeinnaam. Worden er automatisch backups van jouw website of webshop gemaakt en kun je meerdere websites in één pakket plaatsen. Ook de klantenservice is erg behulpzaam en in het nederlands wat voor sommige een voordeel kan zijn.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €2,98 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Minimaal 250GB bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

3. HostGator

Goedkope-website-hosting

Een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste goedkope hosting providers is HostGator. HostGator is namelijk op internationaal gebied een erg goede en betrouwbare hosting aanbieder. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten hosting als WordPress hosting, VPS hosting en Dedicated server hosting.

Wanneer jij op zoek bent naar de goedkoopste hosting voor jouw website of webshop zit je bij HostGator erg goed. Je kunt bij HostGator namelijk al terecht vanaf $2.75 per maand. Met dit pakket zit je al erg goed, want je kunt één website kwijt in het pakket, er zit geen limiet op de hoeveelheid bandbreedte, je kunt WordPress installeren met één klik en daarbij ontvang je ook nog een gratis domeinnaam met SSL certificaat. 

Om het helemaal af te maken beschikt HostGator ook over een 99% uptime garantie. Dit betekent dat jouw website of webshop 99% van de tijd online staat en dus bereikbaar is. HostGator heeft dit erg goed voor elkaar, want er zijn een hoop providers die dit veel minder doen. Verder krijg je ook nog toegang tot de 24/7/365 klantenservice.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2.75 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • 99% uptime garantie
 • 24/7/365 klantenservice

4. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is waarschijnlijk onder velen nog een wat minder bekende hosting provider. Echter betekent dit zeker niet dat de hosting van A2 Hosting niet goed is. Bij A2 hosting zit je namelijk zeker goed wanneer je op zoek bent naar goedkope hosting. Het is daarom ook niet raar dat A2 Hosting op plaats vier staat in deze lijst met beste goedkope hosting aanbieders.

Kies je voor een goedkoop hosting pakket van A2 Hosting? Dan heb je eigenlijk direct alles in huis om een succes te maken van jouw website of webshop. Zo kun je één website in het pakket kwijt, krijg je 100 GB SSD opslagruimte, een 99,9% uptime garantie en een gratis SSL certificaat. Ook kun je met één druk op de knop WordPress installeren vanuit het super gebruiksvriendelijke Cpanel. 

De kosten voor hosting van A2 Hosting zijn erg afhankelijk van de contractduur die jij aan wilt gaan. De langste contractduur is 3 jaar en zoals je kunt raden is de korting hier daarom ook het hoogst. Bij een driejarig contract betaal je namelijk maar $2,99 per maand. Kies je voor een contractduur van één jaar? Dan beginnen de prijzen vanaf $6,99 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Minimaal 100GB SSD opslag
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

5. DreamHost

Beste-goedkope-hosting

DreamHost is ook een erg goed alternatief wanneer jij op zoek bent naar een goedkope hosting provider. Net als de meeste andere aanbieders in deze lijst is ook DreamHost namelijk een erg grote internationale hosting provider die beschikt over verschillende soorten hosting. Zo kun je hier onder andere terecht voor shared hosting, WooCommerce hosting en cloud hosting. 

Kies je voor een hostingpakket van DreamHost? Dan beginnen de prijzen vanaf $2.59 per maand. Voor dit geld krijg je eigenlijk alles wat je nodig hebt om goed van start te gaan. Zo kun je één website of webshop maken, zit er geen limiet op de hoeveelheid bandbreedte, is WordPress automatisch al geïnstalleerd, kun je gebruik maken van DreamHost hun eigen website builder en ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam & SSL certificaat. 

Wil jij ook nog gebruik van e-mailhosting? Dan is dit ook mogelijk alleen moet je hier in het goedkoopste pakket extra voor betalen. Je kunt in dit geval beter kiezen voor het iets duurdere hostingpakket van $3.95 per maand. Vanuit dit pakket kun je namelijk een ongelimiteerd aantal e-mailadressen aanmaken.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2.59 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • 100% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

6. SiteGround

Goedkope-hosting-en-domeinnaam

SiteGround is onder velen een bekende hosting provider en dat is niet zonder reden. Dit is namelijk een super betrouwbare en erg betaalbare hosting provider waarbij je ook nog eens een super goede klantenservice krijgt. Een ander groot voordeel van SiteGround is dat ze zelfs worden aangeraden door WordPress zelf. SiteGround is daarom voor velen een erg goede keuze.

Toch staat SiteGround is deze lijst met beste goedkope hosting providers niet op de eerste plek. De reden hierachter is vrij simpel. SiteGround beschikt namelijk over een goede en snelle hosting, maar wanneer we kijken naar de prijzen zijn de bovengenoemde aanbieders toch echt wel wat goedkoper. Bij SiteGround kun je namelijk terecht vanaf €3,99 per maand. Dit is natuurlijk niet duur, maar niet de goedkoopste optie.

Kies je voor een hosting pakket van SiteGround? Dan ben je in ieder geval verzekerd van een snelle en veilige website of webshop met meer dan genoeg resources. Daarbij kun je ook nog WordPress installeren met één klik, worden er dagelijks automatisch back-ups gemaakt en krijg je een uptime garantie van 99,99%.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €3,99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,99% uptime garantie
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

7. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

De laatste hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste goedkope hosting providers is Bluehost. Bluehost is namelijk net als SiteGround een goedkope hosting aanbieder die onder andere door WordPress zelf wordt aangeraden. 

Hoewel Bluehost een goedkope hosting provider is heeft dit wel wat toelichting nodig. Net als A2 Hosting werkt Bluehost met kortingen op basis van de contractduur. Kies jij voor een contractduur van 3 jaar? Dan betaal je bij Bluehost €2,55 per maand. Dit is vrij goedkoop, maar wanneer je kiest voor een contractduur van één jaar stijgt de prijs al naar €4,28 per maand. Dit is nog steeds goedkoop, maar wel weer wat duurder.

Kies je voor een hosting pakket van Bluehost? Dan kun je minimaal één website kwijt in het hostingpakket, krijg je minimaal 50GB SSD opslag en toegang tot verschillende WordPress thema’s. Uiteraard kun je ook met één druk op de knop WordPress installeren en ontvang je een gratis domeinnaam & SSL certificaat. 

Voordelen:

 • Hosting vanaf €2,55 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren
 • 24/7 klantenservice

Beste Goedkope website hosting bonus: GreenGeeks

Website-hosting-goedkoop

Inmiddels hebben we de 7 beste goedkope hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Toch is er nog een bonus provider die ik ook zeker wil benoemen in deze blog met de goedkoopste hosting providers. 

GreenGeeks is namelijk ook een internationale hosting provider waar jij goedkoop en betrouwbaar jouw website of webshop kunt hosten. Op dit moment kun jij jouw website namelijk al laten hosten voor $2,49 per maand en dat is een erg goede prijs. 

Kies je voor een hosting pakket van GreenGeeks? Dan kun je één website of webshop bouwen, krijg je 50GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, 50 email accounts, een gratis domeinnaam en SSL certificaat en automatische backups elke dag. 

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.49 per maand
 • Datacenters in Amsterdam
 • Webhosting met het milieu in gedachte
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis SSL certificaat

Wat is goedkope website hosting precies?

Inmiddels hebben we de 7 beste goedkope website hosting providers met elkaar vergelijken. Je zult denken dat jij nu al een keuze moet maken, maar gelukkig is dat nog niet het geval. Ik heb namelijk nog een aantal dingen die ik wil bespreken, zodat jij echt de beste goedkope hosting voor jouw website of webshop kunt kiezen.

Goedkope webhosting is anders dan de dure dedicated server en VPS hosting. Bij goedkope hosting maak je namelijk gebruik van shared hosting. Dit betekent dat jij een server deelt met andere websites en webshops. Voor kleine tot gemiddelde websites is dit geen enkel probleem, maar ontvang je grote getalen bezoekers? Dan kun je beter kiezen voor VPS of cloud hosting.

Hoewel jij een server deelt betekent dit niet dat alle data voor iedereen toegankelijk is. Wanneer je namelijk kiest voor een shared hosting provider krijg je een eigen deel op de server. Hier komen jouw bestanden staan en deze zijn voor niemand anders toegankelijk. 

Vooral wanneer jij voor het eerst een website of webshop wilt gaan bouwen is goedkope hosting een erg goede keuze. Het is namelijk zonde om direct een super duur hosting pakket af te nemen. Ook wanneer je nog niet super veel bezoekers ontvangt per dag heb je meer dan genoeg aan een goedkoop shared hosting pakket.

Goedkope hosting met domeinnaam, bestaat dat?

Kies je voor goedkope hosting? Dan wil je natuurlijk ook een gratis domeinnaam met SSL certificaat. Want wat heb je aan hosting zonder domeinnaam? De domeinnaam is namelijk het adres van jouw website of webshop en is dus echt noodzakelijk. Daarbij zorgt het SSL certificaat voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en server. Hierdoor kan data niet meer onderschept worden. 

Krijg jij bij een hosting provider geen gratis SSL certificaat en domeinnaam? Dan zul je deze los moeten aanschaffen en dat brengt natuurlijk weer allemaal extra kosten met zich mee. Zo kun je voor een domeinnaam en SSL certificaat zo €25 tot €50 euro per jaar extra rekenen, afhankelijk van de domeinextensie en het soort SSL certificaat.

Omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het kiezen van de beste goedkope hosting heb ik ook deze data verzameld. In deze lijst met hosting providers heb ik daarom per aanbieder aangegeven of je een gratis domeinnaam en/of SSL certificaat ontvangt. Deze providers kun jij dus erg eenvoudig zelf vergelijken.

Welke soorten goedkope website hosting zijn er?

In dit artikel hebben we de goedkope shared hosting pakketten bekeken en uitgebreid vergelijken, omdat dit het goedkoopste type hosting is. Het delen van de bronnen van een server met andere websites is kosteneffectief en ideaal voor kleinere websites, zoals persoonlijke portfolio’s en blogs.

Begint jouw website of webshop te groeien en ontvang je honderden bezoekers per dag? Dan is het vaak verstandig om af te stappen van de goedkope shared hosting en te kiezen voor andere hosting. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor een van de volgende soorten hosting.

1. Goedkope VPS hosting

VPS of Virtual Private Server hosting is de volgende stap na shared hosting. Bij VPS hosting krijg jij namelijk een eigen virtuele server binnen een gedeelde server. Het voordeel hiervan is dat jouw website een stuk sneller is, veel resources ter beschikking heeft en vaak ook net wat veiliger is. De kosten zijn dan wel weer een stukje hoger. Zo beginnen de kosten voor VPS hosting vaak rond de $10 dollar per maand en die kunnen weer oplopen tot zo’n $90 dollar per maand.

2. Goedkope Dedicated hosting

Dedicated server hosting is nog weer duurder en krachtiger dan VPS hosting. Bij Dedicated server hosting heb je namelijk geen eigen virtuele server, maar echt een volledig eigen server. Je beschikt dus echt over een eigen server. Het voordeel hiervan is dat alle kracht aan de server wordt gebruikt voor jouw website of webshop. Hierdoor is jouw website echt gigantisch snel en super goed beveiligd. Zoals je wel kunt raden brengt dit ook weer leuke prijzen met zich mee. Zo betaal je voor goedkope dedicated hosting minimaal $79 dollar per maand en deze kosten kunnen nog oplopen tot zo’n $520 dollar per maand.

3. Goedkope Cloud hosting

Cloud hosting is weer iets anders dan de andere opties die we hierboven hebben besproken. Het lijkt namelijk veel op shared hosting, behalve dat je website of webshop op meerdere servers wordt opgeslagen. Dit betekent dat dit een flexibele optie is als er ooit iets misgaat. Mocht de server dus uitvallen schakelt de website automatisch over naar een ander server waardoor hij nooit offline zal raken. De kosten voor Cloud Hosting beginnen vaak vanaf $5 dollar en kunnen oplopen tot zo’n $80 dollar per maand.

webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van goede goedkope hosting?

Wanneer je op zoek bent naar de beste goedkope hosting provider voor jouw website of webshop zijn er uiteraard een aantal zaken waar je op moet letten. In dit geval heb ik dit onderzoek al voor jou gedaan. Dit betekent dat alle providers die ik hierboven heb genoemd goed scoren op de onderstaande punten.

Besluit jij om zelf nog verder te zoeken naar andere goedkope hosting providers? Dan is het verstandig om deze aanbieder in ieder geval op de volgende punten te controleren. Hierdoor kun jij een miskoop namelijk voorkomen.

 • Snelheid & Uptime: Als eerste is het goed om de snelheid en uptime van de hosting provider te controleren. Dit zijn namelijk erg belangrijke scores die voor een groot deel kunnen bepalen hoe goed jij gevonden gaat worden in Google en hoe succesvol jouw website of webshop wordt.
 • Resources: Ook de resources zijn belangrijk om te controleren. Wanneer je deze namelijk overschrijdt kan dit zorgen voor extra kosten of kiest de hosting provider ervoor om jouw website offline te halen. Kies daarom altijd voor genoeg schijfruimte en dataverkeer. 
 • Beveiliging: Als derde is het ook goed om de beveiliging van een hosting provider te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het SSL certificaat, het monitoren van de server en de automatische backups die jij bij hosting partijen kunt ontvangen.
 • Klantenservice: Als laatste wil je natuurlijk ook een hosting provider die beschikt over een goede klantenservice. Bij goedkope producten en of diensten ontbreekt het vaak op dit punt en daarom is het erg belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen wanneer jij zelf een hostingpartij wilt kiezen.

Wat kost goedkope website hosting?

Inmiddels hebben we de 7 beste goedkope hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal jij de beste hosting provider voor jou nieuwe website of webshop moeten kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost goedkope hosting nou precies?

Het is lastig om precies te zeggen wat goedkope hosting ongeveer kost. Dit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo ligt dit bijvoorbeeld voor een groot deel aan het contract dat jij afsluit met de provider. Des te langer dit contract, des te meer korting jij kunt krijgen.

Wel kan ik een inschatting geven van wat goedkope hosting ongeveer zal kosten. Wanneer je op zoek bent naar goedkope, maar wel kwalitatief goede hosting beginnen de prijzen vaak rond de €2 euro per maand. Deze kunnen vervolgens oplopen tot zo’n €5 euro per maand, maar duurder zullen goedkope hosting pakketten echt niet worden.

Samenvatting: Wat is de beste goedkope hosting voor in Nederland?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste goedkope hosting provider voor jouw website of webshop?

Als je aan mij zou vragen welke goedkope hosting partij ik zou kiezen als beste goedkope hosting provider zal ik uitkomen bij Hostinger. Hostinger is namelijk veruit de goedkoopste optie en beschikt over meer dan genoeg functionaliteiten voor een beginner. 

Kies je liever voor een Nederlandse hosting provider? Dan is Cloud86 zeker weten de beste keuze. Je kunt hier namelijk al terecht vanaf €1,95 per maand en ontvangt een gratis domeinnaam en SSL certificaat.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk tot 80% Cyber Monday korting op alle hostingpakketten van Hostinger!

Wees snel, verloopt bijna!

Hostinger-hosting-nederland

De beste Cyber Monday deals bekijken?