Beste Webhosting in Nederland | 11 Beste Providers in 2024

Beste-webhosting-providers-in-nederland
Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de beste webhosting provider in Nederland voor jouw website of webshop? Dan ben je hier op de juiste plek! Zoals je wellicht al is opgevallen is de keuze uit hosting providers gigantisch. Doordat alle hosting providers ook nog eens sterk van elkaar verschillen is het vergelijken van webhosting bedrijven voor jouw website of webshop een erg lastige en tijdrovende klus.

Het komt erop neer dat je een flink onderzoek moet doen om uiteindelijk de beste webhosting provider voor jouw website of webshop te vinden en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Om het webhosting vergelijken en het kiezen van de beste webhosting provider een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je snel en gemakkelijk de beste hosting provider voor jouw website of webshop kunt kiezen!

Beste webhosting providers in 2024: Vergelijk de 11 beste providers in Nederland

Zoals ik in de intro aangaf is de keuze uit hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Dit maakt het kiezen van de beste webhosting provider lastig, want elk hostingbedrijf beschikt over andere kenmerken. Zo levert de ene hosting provider aantrekkelijke kortingen en krijg je bij de andere hosting provider een gratis domeinnaam.

Om je te helpen bij je zoektocht, heb ik hieronder de 11 beste hosting providers van 2024 op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving, zodat jij de providers snel met elkaar kunt vergelijken en gemakkelijk de beste hosting provider kunt kiezen! Laten we dus maar snel beginnen met het vergelijken van de beste webhosting providers van 2024!

Dit zijn de beste hosting providers voor jouw website of webshop in 2024!

 1. Cloud86: De beste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste groene hosting
 3. Junda: De beste goedkope hosting
 4. SiteGround: De beste internationale hosting
 5. Hostinger: De beste internationale goedkope hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Wanneer je zoekt naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop kom je al snel uit bij grote internationale hosting providers. Het nadeel van deze providers is alleen dat ze geen Nederlandse klantenservice hebben en dat ze in veel gevallen ook minder snel zijn, omdat ze niet beschikken over gevestigde servers in Nederland. Een echte Nederlandse hosting provider is daarom altijd aan te raden!

In dit geval is Cloud86, zonder enige twijfel, de beste hosting provider die je kunt kiezen. Cloud86 is namelijk een Nederlands hostingbedrijf dat is gevestigd in Drachten en al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Een ander groot voordeel, ten opzichte van internationale hosting providers, is dat Cloud86 beschikt over een Nederlandse klantenservice. Dit is erg prettig, omdat je makkelijker kunt communiceren en je niet met het probleem van de verschillende tijdzones zit. Daarbij is Cloud86 ook telefonisch bereikbaar voor ondersteuning!

Kies je voor de hosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit verschillende hosting pakketten. Het goedkoopste hosting pakket kost €1,95 per maand en geeft al een hoop goede opties. De opslag, bandbreedte en ondersteuning van dit pakket vallen alleen wel wat tegen. Het Medium pakket van €2,95 per maand is dan een betere keuze! Dit pakket bevat namelijk ook de gratis verhuisservice ter waarde van €75,00 en uitgebreide ondersteuning. Samenvattend is Cloud86 zonder twijfel de beste webhosting provider in Nederland!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. Mijn.host

Mijn.host-review

De tweede hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste webhosting providers is mijn.host. Net als Cloud86 is mijn.host een Nederlandse hosting provider, maar dan gevestigd in Amsterdam. Het grootste verschil tussen Cloud86 en mijn.host is het aanbod aan soorten hosting. Bij mijn.host kun je namelijk alleen terecht voor shared hosting, WordPress hosting, reseller hosting en e-mailhosting. Voor een beginner is dit meer dan prima, maar voor een grote website of webshop heb je liever VPS of dedicated hosting.

Verder is mijn.host op het gebied van snelheid net iets minder snel dan Cloud86. Om precies te zijn gaat het om 0,3 seconden, maar het is wel goed om hier van op de hoogte te zijn. Wat mijn.host verder wel goed voor elkaar heeft is dat ze 100% groene hosting leveren. Wanneer je kiest voor mijn.host denk je dus ook nog aan het milieu!

Kies je voor een hosting pakket van mijn.host? Dan beginnen de prijzen vanaf €1,99 per maand. Net als bij Cloud86 vallen de hoeveelheid opslagruimte en bandbreedte dan wel een beetje tegen. Wanneer je kiest voor mijn.host, kun je dan ook beter kiezen voor het hostingpakket van €3,99 per maand. Wanneer je een duurzame hosting provider belangrijk vind is mijn.host zeker een aanrader!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Junda

Junda-review

Junda is een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste webhosting providers in Nederland. Junda is net als Cloud86 en mijn.host een Nederlandse hosting provider dat is gevestigd op de Keizersgracht in Amsterdam. Wat in ieder geval goed is om te weten is dat Junda nog een relatief jong hostingbedrijf is. Junda bestaat namelijk pas enkele jaren, echter beschikken ze wel over erg veel ervaring. De eigenaren hebben namelijk meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche.

Doordat Junda is gevestigd in Nederland beschikken ze net als Cloud86 en mijn.host ook over servers die gevestigd zijn in Nederland. Dit komt uiteraard de snelheid van jouw website of webshop weer ten goede.

Kies je voor de hosting van Junda? Dan heb je de keuze uit shared hosting en WordPress hosting. Het assortiment is in vergelijking met de andere hosting providers in deze lijst nog wat klein, maar ik verwacht dat dit in de toekomst zeker uitgebreid zal worden! Op dit moment kun je bij Junda terecht voor een hostingpakket vanaf €1,00 per maand. Ik raad je persoonlijk alleen aan om minimaal te kiezen voor het “Webhosting Basic” pakket. Dit pakket is namelijk een stuk sneller, bevat meer opslagruimte, backups worden langer bewaard en je kunt eventueel een bestaande website laten overzetten. Een verhuisservice is namelijk gratis inbegrepen.

Samenvattend maak je met de webhosting van Junda een erg goede keuze wanneer je jouw website of webshop wilt focussen op de Nederlandse of Belgische markt. 

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen, http 3

4. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste webhosting providers is SiteGround. SiteGround is een goed voorbeeld van een internationale hosting provider die beschikt over een serverlocatie in Nederland. Het voordeel hiervan is dat jouw website of webshop toch de maximale snelheden kan behalen.

Wat verder een groot voordeel is van SiteGround is dat ze worden aangeraden door WordPress zelf. Dit komt natuurlijk doordat SiteGround een internationaal erg grote hosting provider is. Op het gebied van functionaliteiten en mogelijkheden zijn ze namelijk vrij gelijk aan Cloud86 en mijn.host. De klantenservice van SiteGround is naar mijn mening wel wat beter, omdat deze 24/7 bereikbaar is via live chat. Je bent dus binnen enkele minuten in contact met de klantenservice. Het nadeel kan alleen zijn dat de klantenservice alleen in het Engels beschikbaar is.

Kies je voor de hosting van SiteGround? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket van SiteGround is het StartUp pakket. Dit pakket heeft een prijs van €2,99 per maand. Vanuit dit pakket kun je één website of webshop beheren, kun je met één druk op de knop WordPress installeren en ontvang je ook het gratis SSL certificaat. Voor de beginner is dit pakket daarmee een perfecte keuze. Heb je meer nodig? Dan hebben ze ook nog een pakket van €5,49 en €8,49 per maand. Wanneer je een internationale hosting provider zoekt met snelle klantenservice dan is SiteGround een interessante optie!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen, CDN

5. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Een andere hostingpartij die ook zeker in de top 5 beste hosting providers thuis hoort is Hostinger. Hostinger is een internationale hosting provider waar je eigenlijk terecht kunt voor alle soorten webhosting, maar ze zijn het meest gespecialiseerd in WordPress hosting.

Kies je voor een hostingpakket van Hostinger? Dan maak je een erg goede keuze, maar daarbij moet ik wel toegeven dat het goedkoopste pakket wat tegenvalt in vergelijking met de andere pakketten. Je krijgt in het goedkoopste pakket namelijk geen e-mail hosting, geen gratis domein en een erg beperkte bandbreedte. Kies je voor het grotere pakket, wat overigens maar €1,00 per maand duurder is, krijg je deze extra’s wel.

Op het gebied van prijs doet Hostinger het een stuk beter dan de andere partijen in deze lijst. Je kunt bij Hostinger namelijk al Managed WordPress hosting krijgen vanaf €2,99,- per maand. Wel geldt deze prijs alleen tijdens de eerste contractduur. Na de eerste contractduur zal je daarom meer gaan betalen. Je kunt de eerste contractduur wel langer laten lopen, wat betekent dat ook de korting langer loopt.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

6. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Wil je echt de aller beste webhosting provider in Nederland voor jouw website of webshop? Dan kun je het beste kiezen voor een hostingpakket van Kinsta. Kinsta staat namelijk al verschillende jaren op rij bekend als snelste WordPress webhosting partij en dat verdient zeker een plekje in deze lijst.

Net als Cloudways maakt ook Kinsta gebruik van VPS en Cloud webhosting, wat zorgt voor een extreem snelle website. Verder snappen ze bij Kinsta als geen ander wat je nodig hebt om zelf een goede en succesvolle website of webshop op te zetten. Wanneer je echt het beste van het beste zoekt is Kinsta dus een erg goede keuze. Doordat Kinsta gebruik maakt van Cloud hosting is de server niet alleen een stuk sneller, maar ook nog eens een stuk veiliger.

Toch heeft Kinsta ook een “nadeel” en dat zorgt ervoor dat Kinsta in deze lijst niet op plek 1 staat. Kinsta is namelijk super snel en heeft hun zaken goed op orde, maar dat brengt ook een flinke prijs met zich mee. Je kunt dan ook pas bij Kinsta terecht vanaf $24 dollar per maand, wat omgerekend ongeveer €22,- per maand is.

Voordelen:

 • Soorten hosting: VPS en cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $24(€22,-) per maand
 • Extra’s: automatische backups, gratis SSL en CDN

7. STRATO

Een andere hosting provider die ik benoemd wil hebben in deze hosting vergelijking is STRATO. Onder velen zal STRATO al wel bekend zijn door hun grote reclames op platforms als YouTube of TV. Van origine is STRATO een Duits bedrijf, maar ze zijn ook al flink wat jaren actief in Nederland.

Of STRATO een goede keuze is, is helemaal afhankelijk van wat je wensen zijn. Zoek je een hosting provider die de maximale snelheden kan leveren en beschikt over een snelle klantenservice? Dan maak je met Cloud86 of mijn.host een betere keuze, maar wil je het allemaal zo goedkoop mogelijk houden? Dan is STRATO een erg interessante keuze! Bij STRATO heb je namelijk al webhosting vanaf €12 euro per jaar! Je krijgt hierbij ook een gratis domeinnaam en SSL certificaat!

Kies je voor een hostingpakket van STRATO? Dan ben je dus erg goedkoop uit tijdens de eerste contractduur. Na de eerste contractduur gaan de prijzen wel wat omhoog, maar zo werkt het nou eenmaal bij alle hosting providers. Wanneer je het maken van een website goedkoop en eenvoudig wilt houden is STRATO een erg interessante hosting provider in Nederland!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud en dedicated
 • Uptime: 99,00%
 • Klantenservice: via mail, telefoon en social media
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, e-mail hosting inbegrepen

8. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Een andere hostingpartij die ook zeker een plekje verdient in deze lijst met beste webhosting providers in 2024 is Bluehost. Ook deze partij zal onder velen al wel bekend zijn, want Bluehost is een van de grootste en populairste hostingpartijen van dit moment. Net als SiteGround worden zij namelijk ook aangeraden door WordPress zelf en dat verdient een compliment.

Wanneer je kiest voor de webhosting van Bluehost ontvang je een gratis domeinnaam, SSL certificaat en kun je ook gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Om het helemaal makkelijk te maken kun je bij Bluehost ook met één druk op de knop WordPress installeren.

Kies je voor een hostingpakket van Bluehost? Dan is de goedkoopste optie shared hosting. De kosten hiervoor beginnen bij $2,69 per maand, maar zoals je al hebt gelezen is shared hosting vaak niet de beste keuze. Mocht je iets meer budget hebben dan is VPS hosting een betere keuze. De kosten hiervoor beginnen bij €27,30 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,69,- per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

9. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Heb je al ervaring op het gebied van webhosting? Dan weet je waarschijnlijk al dat shared webhosting niet de beste keuze is, want dit is erg traag en kan voor problemen zorgen op het gebied van beveiliging. Met de Managed webhosting van SiteGround maak je dan al een betere keuze, maar wil je het helemaal goed doen? Dan kies je voor de VPS webhosting van Cloudways.

Cloudways is een internationale hostingpartij die heeft gekozen voor VPS hosting. Dit houdt simpel gezegd in dat jouw website of webshop niet meer op fysieke servers staat, maar wordt opgeslagen in de cloud. Hierdoor is jouw website niet alleen sneller, maar heb je ook een stabieler uptime percentage, wat betekent dat jouw website langer online staat.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Cloudways kun je jouw huidige website gratis verhuizen, ontvang je een gratis SSL certificaat en kun je met één druk op de knop WordPress installeren. Je hebt verder de keuze uit verschillende hostingpakketten met servers in Amsterdam wat zorgt voor een nog snellere website of webshop. De prijzen bij Cloudways beginnen bij $14 dollar per maand. Dit is omgerekend zo’n €12,- per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: managed cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, gratis CDN, gratis verhuisservice

10. Hostgator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Een kwalitatief erg goede en betaalbare hosting partij is Hostgator. Onder velen zal deze al wel bekend zijn, want deze partij behoort zeker tot de beste webhosting providers van dit moment. Het voordeel van Hostgator is dat je echt voor alle soorten webhosting bij hen terecht kunt. Of het nou gaat om shared webhosting, managed webhosting, VPS webhosting, Dedicated server hosting, WooCommerce hosting of alleen een domeinnaam, het kan allemaal bij Hostgator.

Hostgator is niet alleen supersnel, maar geeft ook nog eens een 99,9% uptime garantie. Dit betekent dat jouw website of webshop 99,9% van het aantal minuten per jaar online staat en dat is in vergelijking met andere hostingpartijen echt knap. Verder ontvang je bij Hostgator een gratis domeinnaam, SSL certificaat en kun je ook nog eens gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN).

Zoals je al hebt gelezen is shared webhosting niet de beste keuze, omdat dit niet super snel en veilig is. Ik raad je daarom aan om bij Hostgator te kiezen voor een Managed WordPress hostingpakket. Deze pakketten zijn niet alleen sneller, maar ook een stuk veiliger. De hostingkosten van deze pakketten beginnen bij $5,95 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, dedicated, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $3.75(€3,50) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

Beste webhosting provider bonus: WP Engine

WP-Engine-wordpress-hosting-review

Inmiddels hebben we de 10 beste webhosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Persoonlijk denk ik dat je uit al deze hosting providers zeker een goede keuze moet kunnen maken, maar is dit nog niet het geval? Dan wil ik hier nog even een bonus hosting provider bespreken.

Ook WP Engine kan namelijk een erg goede keuze zijn voor webhosting. Deze partij is zoals de naam zelf al zegt gespecialiseerd in WordPress hosting en dat kan ik beamen. Naast dat WP Engine namelijk super goede prestaties levert, zijn ze ook super makkelijk in gebruik, hebben ze een enorm goede klantenservice en verschillende functionaliteiten om jouw website of webshop naar het volgende niveau te tillen.

Kies je voor de hosting van WP Engine? Dan heb je keuze uit verschillende pakketten, maar deze zijn wel net als die van Kinsta vrij prijzig. De kosten voor het goedkoopste hosting pakket bedragen namelijk €23,00 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: WordPress
 • Uptime: 99,95%
 • Klantenservice: 24/7
 • Prijzen: vanaf $20(€18) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, testomgevingen

Wat is goede webhosting precies?

Nu we inmiddels de 11 beste hosting providers hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet helemaal het geval, want er is namelijk nog een hoop informatie die je moet weten voordat je de beste hosting provider voor jouw website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat webhosting eigenlijk is?

Wanneer je zelf een eigen WordPress website wilt maken moet deze voor iedereen bereikbaar zijn. Om jouw website ook daadwerkelijk online te krijgen heb je webhosting nodig en daarvoor ben je op het juiste adres bij een hostingpartij. Hostingpartijen beschikken namelijk over erg veel en grote servers. Op deze servers komen alle bestanden van een website of webshops te staan. Wanneer iemand vervolgens jouw website of webshop bezoekt wordt de website vanaf de server geladen en krijgt de bezoeker jouw website te zien.

Dit is in jip en janneke taal wat webhosting precies inhoudt, maar zoals je waarschijnlijk wel kunt raden is het nog wel wat geavanceerder. Gelukkig heb je deze technische kennis niet nodig om zelf een goede webhosting provider voor jouw website of webshop te kiezen.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een goede hosting provider

Nu je hierboven de 11 beste webhosting providers in 2024 hebt kunnen vergelijken heb je waarschijnlijk een aantal vragen, want waar moet je nu op letten bij het kiezen van de beste webhosting partij voor jouw website of webshop?

Omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het vinden van een goede hostingpartij zal ik hieronder alle punten benoemen die erg belangrijk zijn voor het kiezen van een goede webhosting partij.

1. De snelheid & uptime

Het eerste punt dat erg belangrijk is om te controleren, bij een goede hosting provider, is de snelheid en uptime van de hosting provider. De snelheid van een website is namelijk erg belangrijk, omdat Google deze meeneemt als ranking factor. Hoe sneller jouw website is, des te beter jouw website gevonden zal gaan worden in een zoekmachine als Google.

Naast de snelheid is ook de uptime erg belangrijk. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is. Zoals je wel kunt raden wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want een website die veel offline is heb je niks aan. Alle hosting providers die ik in deze blog heb besproken beschikken daarom over een uptime percentage van minimaal 99,80%.

2. De hoeveelheid schijfruimte

Het tweede punt dat erg belangrijk is voor het kiezen van een goede hosting provider in Nederland is de hoeveelheid schijfruimte. De schijfruimte geeft namelijk in MB of GB aan hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt binnen het hostingpakket. Deze ruimte kun je vervolgens gebruiken om jouw website in te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de schijfruimte niet alleen voor de website is, want ook de e-mails behoren hiertoe. Wanneer je een te kleine schijfruimte hebt kun je geen e-mails meer ontvangen, geen nieuwe content meer op je website zetten en het kan zelfs voorkomen dat jouw hostingpartij je website offline haalt en dat is natuurlijk precies wat je wilt voorkomen.

3. De hoeveelheid dataverkeer

Het derde punt waar je op moet letten is de hoeveelheid dataverkeer. De hoeveelheid dataverkeer die je kunt gebruiken bepaalt namelijk hoeveel bezoekers je per maand op jouw website of webshop kunt verwelkomen. Het dataverkeer is namelijk de hoeveelheid gegevens die uitgewisseld worden tussen de server en de computer van de bezoeker. Afbeeldingen, video’s en downloadbare documenten op je website kunnen de hoeveelheid dataverkeer een grote boost geven. Het is daarom aan te raden om hier zeker goed naar te gaan kijken. Wanneer je over de hoeveelheid dataverkeer heen gaat, moet je meer betalen. Gelukkig is dit bij bijna alle partijen goed geregeld en zal je hier echt niet snel tegen de limiet zitten.

4. De beveiliging van de website en server

Ook de beveiliging van een website of webshop is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je website gehackt wordt of dat er een DDoS aanval op je website plaatsvindt. Het is daarom erg belangrijk dat je kijkt naar wat een hostingpartij te bieden heeft om jouw website of webshop zo goed mogelijk te beveiligen. Een SSL certificaat is een hele belangrijke en goede toevoeging aan een hostingpakket. Gelukkig krijg je deze bij zo goed als elke hostingpartij gratis. Daarbij zijn automatische backups en server monitoring erg goede toevoegingen.

5. De kwaliteit van de klantenservice

Het een na laatste onderdeel dat je zeker even moet controleren bij het kiezen van de beste hosting provider is de klantenservice. Aangezien hosting soms vrij technisch kan zijn wil er nog weleens iets fout gaan of loop je vast. In dit geval wil je zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Hiervoor is het belangrijk dat je een hosting partij kiest die over een goede en snelle klantenservice beschikt. De hostingpartijen die ik in deze blog heb besproken, beschikken daar in ieder geval wel over!

6. De kosten

Ondanks dat we op zoek zijn naar de beste hosting provider van 2024 in Nederland blijft de prijs toch ook wel een rol spelen. Wie is er namelijk van plan om €100 euro per maand te betalen om je website live te hebben staan. Alle webhosting partijen die ik in dit artikel benoem zijn erg goed op de bovenstaande fronten, maar beschikken daarnaast ook nog eens over een degelijke prijs. Het is belangrijk om deze punten allemaal mee te nemen in de webhosting vergelijking!

Hosting-vergelijken

Beste webhosting in Nederland: Welke soorten hosting zijn er?

Inmiddels weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van de beste webhosting provider in 2024, maar toch is er nog meer. Zoals je namelijk in het begin van deze blog al hebt gelezen zijn er namelijk verschillende soorten webhosting. Aangezien het erg belangrijk is dat je de juiste soort voor jouw website of webshop pakt, zal ik hieronder uitleggen welke soorten er allemaal zijn.

 • Shared webhosting: De goedkoopste vorm van webhosting is Shared webhosting. Zoals de naam al zegt betekent dit dat je jouw hosting deelt met een hoop andere websites. Dit betekent dat je de kracht van de server moet delen wat jouw website trager maakt. Daarbij is ook de beveiliging een stuk minder, omdat er altijd wel een zwakke website op de server actief is.
 • Reseller webhosting: Ga je websites en webshops voor anderen beheren? Dan is Reseller webhosting ook een erg goede keuze. Met Reseller hosting maak je namelijk gebruik van de diensten van een hosting partij, maar beheer je het voor de rest helemaal zelf. Hierdoor is het financieel erg aantrekkelijk, maar je moet wel over technische kennis beschikken, want de hostingpartij helpt jou hier niet bij.
 • VPS webhosting: VPS is de meest luxe en dure webhosting mogelijkheid die je kunt kiezen. Bij VPS webhosting deel je de server namelijk niet met andere websites of webshops. Wanneer je kiest voor VPS webhosting heb je dus de maximale capaciteit tot je beschikking. Dit zorgt voor de beste performance van een website. Heb je een kleine tot middelmatige website? Dan is VPS hosting niet direct nodig, tenzij je echt direct het beste wilt gebruiken.
 • Dedicated webhosting: Dedicated server hosting is de duurste, snelste en veiligste optie. Wanneer je kiest voor dedicated server hosting staat jouw website of webshop namelijk helemaal alleen op een server. Dit betekent dat alle kracht van de server alleen voor jouw website gebruikt hoeft te worden. Het resultaat is een supersnelle website. Daarnaast is dedicated hosting ook nog een stuk veiliger dan bijvoorbeeld shared hosting.

De snelste hosting provider? Waar kun je deze aan herkennen?

Inmiddels weet je dat snelle website hosting super belangrijk is, maar waar kun je snelle hosting nou precies aan herkennen? Alle hosting providers beweren namelijk de snelste hosting provider te zijn, maar welke hosting provider is nu daadwerkelijk het snelst en hoe kun je hier zelf onderzoek naar doen?

Om de snelste hosting provider voor jouw website te vinden dien je een aantal zaken te controleren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te investeren in goede hosting. Kies bijvoorbeeld niet voor shared hosting, maar voor VPS of Cloud hosting. Ook is het belangrijk om te controleren of de hosting provider beschikt over SSD servers. Dit is namelijk een teken dat de hostingpartij in veel gevallen beschikt over snelle hosting.

Ben je op zoek naar een van de snelste hosting providers voor jouw website in Nederland of België? Dan is het verstandig om te kiezen voor een hosting provider die beschikt over servers in een van deze landen. Denk bijvoorbeeld aan Cloud86, mijn.host of SiteGround. Met deze partijen weet je dat je op het gebied van snelheid een hele goede keuze maakt! Neem de snelheid altijd mee als belangrijk onderdeel in je webhosting vergelijking!

Snelste-hosting-provider-nederland

Bevat goede & snelle webhosting een gratis SSL certificaat?

Eerder in deze blog met de beste webhosting providers in Nederland heb je mij regelmatig horen praten over een SSL certificaat. Dit is een certificaat dat zorgt voor een beveiligde laag tussen de server en de internet browser. Wanneer jouw website SSL beveiligd is maakt jouw website gebruik van een HTTPS verbinding. Deze kun je herkennen aan het groene/grijze slotje in de browserbalk.

Is jouw website niet SSL beveiligd? Dan staat er een rood slotje of een kruisje door het slotje. Dit betekent dat jouw website gebruik maakt van een HTTP verbinding die niet beveiligd is. Kwaadwilligen kunnen in dit geval gegevens inzien die tussen de browser en de server worden verstuurd. Aangezien een SSL certificaat erg belangrijk is heeft Google het ook een ranking factor gemaakt. Met een SSL certificaat kun je dus beter gevonden worden in Google.

Bij veel goede hosting providers krijg je op dit moment een gratis SSL certificaat. Dit is dus al mooi meegenomen, want normaal gesproken kost dit enkele tientjes per jaar. Ga je zelf nog verder op zoek naar een andere hostingpartij? Controleer dit dan goed, want niet elke partij levert een gratis SSL certificaat.

Hoe kies je zelf de beste hosting voor jouw website in 2024?

Nu je inmiddels zoveel informatie tot je hebt gekregen zal je misschien een beetje de weg kwijt zijn, want hoe kun je nu met al deze informatie deze hosting providers gaan vergelijken en daar de beste webhosting provider vervolgens uitkiezen? Om jou hierbij te helpen zal ik een aantal tips geven die je kunt gebruiken om zelf de beste hosting provider te kiezen.

Om de beste hosting provider voor jouw website of webshop te kiezen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder zal ik deze punten benoemen.

 • De serverlocatie
 • De snelheid
 • Het uptime percentage
 • De klantenservice
 • Gratis extra’s zoals domein, SSL certificaat en automatische backups
 

Alle webhosting providers die ik in deze lijst heb besproken, scoren op deze punten erg goed. Ook heb ik al deze punten bij alle hosting providers genoteerd zodat je deze webhosting providers makkelijk kunt vergelijken om zo de beste hosting provider te kiezen.

Beste hosting in Nederland? Wat kost goede hosting?

Nu we inmiddels bijna zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is er nog een belangrijke vraag waar ik nog antwoord op wil geven, want wat kost goede webhosting nu eigenlijk? Laten we nu maar eens op die vraag ingaan!

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen verschillen de prijzen sterk per hostingpartij. Daarbij speelt de soort hosting die je kiest ook nog een grote rol. Shared hosting is namelijk een stuk goedkoper dan dedicated server hosting of cloud hosting.

Kies je voor normale shared hosting? Dan beginnen de kosten bij zo’n €2,00 per maand. Deze kunnen vervolgens oplopen afhankelijk van jouw wensen. Vaak zal je niet boven de €15,00 euro per maand komen voor een shared hosting pakket. Om jou ook hierbij zo goed mogelijk te helpen heb ik bij alle hostingpartijen die vanaf prijs genoemd, zodat je deze met elkaar kunt gaan vergelijken.

Beste-hosting-vergelijken-kosten

Conclusie: Beste webhosting providers in 2024

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze webhosting vergelijking van de beste webhosting providers is het tijd voor een conclusie, want welke hosting provider kun je nu het beste kiezen voor jouw website of webshop?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel Cloud86 zijn! Cloud86 is op dit moment namelijk de snelste hosting provider van Nederland en blijft maar door ontwikkelen. Daarbij hebben ze een uptime van 99,98% en een klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is. Cloud86 beschikt dus over alles wat je nodig hebt voor het live zetten van jouw website of webshop!

Kies je liever voor een grote internationale hosting provider? Dan raad ik je SiteGround aan! Vind je duurzaamheid juist weer erg belangrijk? Dan raad ik je aan om te kiezen voor de hosting van mijn.host.

Beste hosting vergelijken - Veelgestelde vragen

Wat betekent hosting?

Het woord hosting is afgeleid van het Engelse woord ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent in het Engels. Hosting betekent dus letterlijk vertaald het huisvesten van een website of webshop. Je kunt een webhosting provider in dit geval zien als de gastheer die jouw website huisvest. Goede hosting is daarom erg belangrijk!

Wat zijn de beste Nederlandse hosting providers?

Dit zijn de beste hosting providers voor jouw website of webshop in 2024:

 1. Cloud86: De beste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: Het beste groene hosting
 3. SiteGround: De beste internationale hosting
 4. Junda: De beste goedkope hosting
 5. Hostinger: De hosting met het grootste assortiment

Dit is gebaseerd op snelheid, uptime, kwaliteit van de klantenservice en de ervaringen van andere gebruikers.

Welke hosting is het snelst?

De snelste hosting provider voor jouw website is op dit moment Cloud86. Cloud86 is inmiddels meermaals uitgeroepen tot snelste hosting provider binnen Nederland en haalt laadtijden van minder dan 1 seconden! Voor de snelste webhosting moet je dus echt bij Cloud86 zijn!

Wat is de beste webhosting partij in Nederland?

De beste webhosting partij van dit moment is zonder twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een snelgroeiende Nederlandse hosting provider die meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarbij zijn ze super gebruiksvriendelijk en beschikken ze over een snelle en klantvriendelijke klantenservice.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids