Dit is de beste webhosting voor jouw website in 2020

Je hebt onlangs besloten dat je zelf een website wilt gaan bouwen. Vervolgens moet je een domeinnaam gaan kiezen en een webhosting, maar waar moet je op letten bij het kiezen van een webhosting partij en wat is de beste webhosting in 2020? In dit artikel hebben we precies voor je uitgewerkt waar je op moet letten bij het kiezen van een webhosting partij en wat de beste hostingpartijen zijn in 2020. We hebben dit besloten op basis van veiligheid, snelheid, klantenservice en ervaringen van andere klanten.

vimexx_logo

Speciale aanbieding voor jou

Ben jij opzoek naar een betaalbare webhosting, maar die wel snel is en een goede klantenservice heeft? Dan raden wij je zeker aan om eens bij Vimexx te gaan kijken.

Wanneer jij nu een webhosting pakket kiest bij Vimexx ontvang je ook nog eens een gratis SSL-certificaat en .NL domeinextensie!

Inhoudsopgave

Wat is webhosting?

Webhosting is eigenlijk het huren van een stukje webruimte op een server. Op deze server worden de bestanden van jouw website opgeslagen. Doordat een server 24/7 aanstaat is jouw website dag en nacht voor iedereen te bereiken. Omdat de webhosting partij zo belangrijk is voor het website is het daarom erg belangrijk dat je hier goed onderzoek naar doet. Je moet bijvoorbeeld letten op de schijfruimte, beveiliging, klantenservice, de hoeveelheid data verkeer en natuurlijk ook nog naar de prijs kijken.

webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste webhosting

Omdat er zoveel verschillende hostingpartijen zijn met allemaal weer verschillende hostingpakketten is het maken van een keuze vaak erg lastig. Zo zul je bij de ene hostingprovider een gratis SSL certificaat krijgen en bij de andere weer niet of heb je bij de ene hostingpartij meer schijfruimte dan bij de andere partij, maar betaal je minder. Er zijn zoveel dingen die een rol spelen en daarom zetten we hier de belangrijkste eisen voor je op een rijtje.

De schijfruimte

Het eerste wat erg belangrijk is voor het maken van een keuze is de schijfruimte. De schijfruimte houdt in hoeveel MB/GB je ter beschikking hebt. Houdt er rekening mee dat dit niet alleen is voor je website, maar ook voor de database en de e-mails. Wanneer je een te kleine schijfruimte hebt kun je geen e-mails meer ontvangen, geen nieuwe content meer op je website zetten en het kan zelfs voorkomen dat jouw hostingpartij je website offline haalt en dat is natuurlijk precies wat je wilt voorkomen.

Het dataverkeer

De hoeveelheid data verkeer die je nodig hebt is afhankelijk van het aantal bezoekers die jij op je website krijgt. Het Dataverkeer is namelijk de hoeveelheid gegevens die uitgewisseld worden tussen de server en de computer van de bezoeker. Afbeeldingen, video’s en downloadbare documenten op je website kunnen de hoeveelheid data verkeer een grote boost geven. Het is daarom aan te raden om hier zeker goed naar te gaan kijken. Wanneer je over de hoeveelheid dataverkeer heen gaat moet je meer betalen.

Website beveiliging

Ook de beveiliging van je website is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je website gehacked wordt of dat er een DDoS aanval op je website plaats vind. Het is daarom erg belangrijk dat je kijkt naar wat jouw hostingpartij te bieden heeft om jouw website te beveiligen. Een SSL certificaat is ook een hele belangrijke en vaak gratis toevoeging aan je website. Het SSL certificaat zorgt vervolgens voor een beveiligde verbinding, maar daar later meer over.

Klantenservice

Ook de klantenservice van een webhosting is erg belangrijk. Vooral wanneer je weinig of helemaal geen verstand hebt van webhosting. Je wil natuurlijk altijd met je vragen bij iemand terecht kunnen. Het is daarom goed om te kijken op welke manieren je contact kunt leggen met je hostingpartij en wat de gemiddelde reactie tijd is. Ook is het fijn om ervaringen van anderen te lezen met de bepaalde hostingpartij. Zit je op het moment al bij een hostingpartij, maar ben je niet tevreden over hun hosting en of klantenservice dan kun je vaak gratis je website verhuizen naar een andere webhosting partij.

De prijs

Ondanks dat we opzoek zijn naar de beste webhosting van 2020 blijft te prijs toch ook wel een rol spelen. Wie is er namelijk van plan om €100 euro per maand te betalen om je website live te hebben staan. Alle webhosting partijen die wij in dit artikel benoemen zijn erg goed op de bovenstaande fronten, maar hebben ook zeker nog een fatsoenlijke prijs.

Let op: Vaak zie je dat hostingpartijen het eerste jaar een flink korting geven. Hierdoor lijken ze erg goedkoop, maar wanneer je in het 2e jaar van je contract zit is de prijs opeens flink omhoog geschoten. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor een hosting partij waar je altijd hetzelfde betaald.

De verschillende soorten webhosting

Shared webhosting

Shared webhosting staat voor gedeelde hosting. Dit betekent dat jouw website samen met veel andere websites op één server wordt opgeslagen. De capaciteit van een shared webhosting server wordt dus verdeeld over een heel aantal websites. Het nadeel hiervan is dat de snelheid meestal niet optimaal is, maar het voordeel is weer dat het een stuk goedkoper is.

Managed webhosting

Wanneer je kiest voor managed webhosting wordt het onderhoud van de VPS, dedicated server of geïnstalleerde software verzorgd door de provider. Dit kan handig zijn wanneer je zelf geen omkijken meer wilt hebben naar je website.

Reseller webhosting

Reseller webhosting is eigenlijk het beheren en doorverkopen van de hostingdiensten van een hosting partij. Wanneer je zelf bijvoorbeeld een bureau hebt voor het laten maken van websites kun je je klanten gebruik laten maken van een reseller webhosting pakket. Dit pakket wordt dan via jouw verkocht. Je levert hierbij wel zelf de technische support aan de klant. Het voordeel van reseller hosting is dat je vaak aantrekkelijke kortingen ontvangt op de bestaande prijzen.

VPS webhosting

VPS is het meest luxe en dure webhosting mogelijkheid die je kunt kiezen. Bij VPS webhosting deel je de server namelijk niet met andere websites. Wanneer je kiest voor VPS webhosting heb je dus de maximale capaciteit tot je beschikken. Dit zorgt voor de beste performance van een website. Heb je een kleine tot middelmatige website? Dan raden wij niet aan om voor VPS webhosting te kiezen.

Welke webhosting heb jij nodig

Wanneer kies je voor shared hosting?

Je kiest voor een shared hosting als je zelf weinig tot geen kennis hebt van webhosting. Met een shared webhosting heb je namelijk geen kennis nodig van servers. De servers worden namelijk voor je geupdate en onderhouden. Ook als je niet te veel wil betalen kies je voor een shared webhosting.

Wanneer kies je voor managed hosting?

Je kiest voor een managed hosting pakket wanneer je hebt gekozen voor een CMS als wordpress. Ook als je weinig tot geen technische kennis hebt kies je voor managed hosting.

Wanneer kies je voor VPS hosting?

Je kiest voor een VPS hosting als je meer vrijheid wil om je eigen apps of database servers te draaien of als je geen last wil hebben van de vastgestelde limitaties bij bestaande hostingproviders. Ook als je geen last wil hebben van anderen op dezelfde server kun je kiezen voor een VPS hosting.

Wanneer kies je voor reseller hosting?

Je kiest voor reseller hosting als je hosting pakketten wil verkopen aan je eigen klanten. Dit kan erg interessant zijn wanneer je zelf een webdesign bureau, online marketing bureau of ZZP’er bent. Ook als je meerdere website wil hosting voor bijvoorbeeld affiliate marketing  erg interessant zijn.

Is SSL beveiliging inbegrepen bij de hosting?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligde laag gecreëerd wordt tussen de server en de internet browser. Door zo’n ssl beveiliging kunnen gegevens beter beveiligd worden. Je kunt een SSL certificaat herkennen aan het slotje in de zoekbalk. Meestal is dit slotje groen of grijs. Wanneer je geen SSL certificaat hebt staat er “NIET VEILIG” in het rood. Wil je producten verkopen op een website dat is het heel belangrijk dat er een certificaat aanwezig. Is er geen certificaat aanwezig? Dan zal de klant denken, dit vertrouw ik niet, ik bestel mijn producten wel ergens anders.

Welke SSL certificaten zijn er?

Er zijn meerdere SSL certificaten beschikbaar. De beveiliging van deze certificaten is overal hetzelfde alleen kunnen er verschillen zitten in de toepassingen.

Single Domain SSL Certificaat

Zoals de naam al zegt is dit ssl certificaat bedoeld voor maximaal 1 domein. Met dit domein is je hoofddomein beveiligd. Heb je ook nog subdomeinen? Dan zijn deze niet beveiligd. Als je deze subdomeinen ook beveiligd wil hebben moet je kiezen voor het SSL Wildcard Certificaat.

Wildcard SSL Certificaat

Zoals hierboven besproken kies je voor dit ssl certificaat als je je hoofddomein inclusief alle subdomeinen beveiligd wil hebben. In je hostingpakket wordt dit certificaat weergevens als *jouwwebsite.nl.

Extended Validation SSL Certificaat

Het Extended Validation SSL Certificaat is in basis hetzelfde als het Single Domain SSL Certificaat. Wanneer je extra vertrouwen wil uitstralen naar de klant kun je kiezen voor dit certificaat. Dit certificaat voegt namelijk bedrijfsgegevens toe aan de adresbalk.

Multi Domain SSL Certificaat

Dit certificaat kan gebruikt worden voor meerdere domeinen. Dit certificaat is met name interessant voor bedrijven die actief zijn in meerder landen.

Gratis SSL Certificaat

Op het moment is het ook mogelijk om te kiezen voor een gratis ssl certificaat. Dit certificaat heet Let’s Encrypt. Je zult je vast afvragen waarom dit certificaat gratis is? Dit komt door een domeinnaam controle die Let’s Encrypt niet doet. Met deze controle wordt gecontroleerd of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam. Op het gebied van beveiliging doet het Let’s Encrypt certificaat niet onder aan de betaalde certificaten. Het Let’s Encrypt certificaat kun je onder andere kiezen in een hosting pakket bij Vimexx of Siteground

Welke-ssl-certificaten-zijn-er

Wie heeft de beste webhosting in 2020?

Omdat er zoveel verschillende factoren afhankelijk zijn van een webhosting is het kiezen van de beste een hele moeilijke uitdaging. Daarom hebben we geen absolute winnaar, maar drie verschillende hostingpartijen die erg boven de rest uit staken. We hebben hierbij gelet op de verschillende pakketten, de beveiliging, de klantenservice, de snelheid van de server en de ervaringen van hun klanten. Hieronder zullen we deze drie hosting partijen even uitlichten.

1. Vimexx Hosting

Vimexx is een Nederlandse hosting provider gevestigd in Deventer. Ze hebben een duidelijk doel die de meeste van jullie zullen aanspreken. Hun doel is namelijk kwalitatieve webhosting combineren met een uitzonderlijke klantenservice en ondersteunende diensten(Domeinnamen kopen). De klanten die op het moment hun website bij Vimexx hebben gehost zijn erg tevreden, want op Webhosters scoren ze namelijk een 4,9 uit 5 en op Kiyoh en 9,8 uit 10. Het doel die ze zichzelf gesteld hebben maken ze dus zeker waar.

Op het moment biedt Vimexx zes verschillende hostingpakketten aan. Ik raad je aan om hier te kiezen voor het “Compleet” of “Maximaal” pakket, omdat deze de maximale snelheden bereiken en je onbeperkt SSD opslag en dataverkeer krijgt. Ook mooi meegenomen is het gratis Wildcard SSL certificaat en een gratis .nl domeinnaam.

En wat kost dat dan eigenlijk, zo’n hostingpakket van Vimexx? Nou, dat zal je nog reuzen meevallen. Als je gaat voor het Compleet pakket van Vimexx betaal je €6,99 per maand en wanneer je gaat voor het Maximaal pakket betaal je €9,49 per maand. Hier valt dus niks over te zeggen.

Ze zeggen wel dat ze zo’n goeden klantenservice hebben, maar is dat wel zo? Wij hebben het voor je getest en ja hoor. De klantservice is echt top! Je kunt zelf kiezen of je gebruik wilt maken van een live chat(aan te raden), telefonische support of een support ticket. Wij hebben gekozen voor de live chat, omdat dit 9 van de 10 keer het snelst is. Na het starten van een live chat(op zaterdag!) werden we binnen 5 minuten geholpen.  

2. Neostrada

Op nummer twee staat Neostrada. Neostrada bestaat inmiddels al 10 jaar en is gevestigd in Lelystad. Neostrada is niet zomaar een hostingpartij, want ze bieden namelijk alles aan wat een particulier of bedrijf aan hosting diensten nodig kan hebben. Zo bieden ze verschillende typen hostingpakketten aan en hebben ze alle soorten domein extensies. Ook de scores op Kiyoh van Neotrada zijn niet misselijk. Ze scoren hier namelijk een 9,5 uit toen.

Op het moment biedt Neostrada drie verschillende hostingpakketten aan. Opvallend is dat hun goedkoopste hostingpakket maar €0,85 euro per maand kost! Houdt er wel rekening mee dat dit pakket lang niet zo goed is als de andere pakketten van Neostrada. Vervolgens hebben ze nog een business pakket van €3,96 per maand en een Professional pakket van €6,36 per maand. Wil jij jouw website hosten bij Neostrada? Dan raden we je aan om te gaan voor het Professional pakket, want dit pakket biedt zoveel extra’s ten opzichte van de goedkopere pakketten.

Ook Neostrada heeft een live chat alleen is deze niet zo goed als die van Vimexx. Je kunt alleen tijdens de kantooruren van Neostrada hun live chat bereiken, op zaterdag hebben ze aangepaste openingstijden en op zondag zijn ze gesloten. Ondanks dat dit normaal is kan ik me voorstellen dat jij ook in het weekend antwoord op je vraag wil als je website bijvoorbeeld offline is.

3. Siteground

Op nummer drie hebben we Siteground gezet. Niet omdat hun hosting minder goed is, want die is waarschijnlijk nog beter. Maar omdat hun klantenservice allemaal in het Engels is. Is jou Engels goed genoeg en wil je echt de maximale prestaties uit je website halen dan raden wij je aan om Siteground te kiezen. Siteground is niet zomaar een webhosting. Ze worden op de website van WordPress zelf ook genoemd als aanbevolen webhosting partij.

Het is ook helemaal niet zo lastig om bij Siteground een pakket te kiezen. Ze bieden op het moment namelijk drie verschillende pakketten aan die veel overeenkomsten hebben, maar ook een aantal belangrijke verschillen. Het goedkoopste pakket van Siteground is het StartUp pakket. Dit pakket kost €3,95 per maand(voor de eerste periode, hierna €9,95 per maand). In dit pakket kun je één website kwijt en zit je vast aan een beperkte hoeveelheid schijfruimte en dataverkeer. 

Daarom raden wij je aan om te kiezen voor het tweede hostingpakket van Siteground genaamd het GrowBig pakket. Dit pakket kost €6,45 per maand(voor de eerste periode, hierna €17,95 per maand). In dit pakket kun zoveel domeinen kwijt als je zelf wil, heb je 20GB schijfruimte en kan je website 25.000 bezoekers per maand aan. De extra’s van dit pakket is het maken van back-ups en een speciale cache plug-in van siteground die je website enorm snel maakt. Zelf maak ik voor mijn eigen website gebruik van dit pakket en hier ben ik erg te vreden over. Mijn website heeft een laadtijd van 0,9 seconden! De gemiddelde laadtijd van alle website’s ligt op 3,4 seconden.

Als laatst heeft Siteground nog het GoGeek pakket. Ook in dit pakket kun je zoveel domeinen opslaan als je zelf wilt, maar je hebt ook weer 2x zoveel schrijfruimte als in het GrowBig pakket en je kunt maandelijks 4x zoveel bezoekers ontvangen als met het GoGeek pakket. Natuurlijk betaal je daar ook voor. Dit pakket kost €11,95 per maand(voor de eerste periode, hierna €29,95 per maand).

Bij Siteground kun je zelf kiezen hoelang je de actieprijs wil gebruiken. Standaard geld deze prijs voor één jaar. Na dit jaar zal de prijs omhoog gaan naar het bedrag tussen “haakjes”, maar je kunt er ook voor kiezen om direct de actieprijs voor 2 of 3 jaar te betalen. Dan heb je de hosting van siteground 3 jaar lang voor het actie tarief. 

Conclusie beste webhosting 2020

Ten eerste hopen wij dat we je geholpen hebben wij het maken van een webhosting keuze. Ten tweede wil ik toch nog even wat kwijt over de bovenstaande webhosting partijen. Ik kan me namelijk voorstellen dat het voor sommige nog steeds lastig is om een keuze te maken. Daarom even deze uitleg.

Ben je opzoek naar een Nederlandse webhosting partij met snelle en veilige servers en natuurlijk een goede klantenservice dan raad ik je Vimexx aan. Ben je opzoek naar een Nederlandse webhosting partij die net iets goedkoper is? Dan is Neostrada ideaal voor jou. Houdt er wel rekening mee dat Neostrada hun live chat alleen open heeft op kantooruren. Persoonlijk zou ik daarom kiezen om €2 per maand meer te betalen om zo altijd bij de klantenservice terecht te kunnen. Wil je echt maximale prestaties met je website gaan halen? Dan is SiteGround veruit de beste hostingpartij. Houdt er wel rekening mee dat ze alleen in het Engels te bereiken zijn. Is dat geen probleem? Dan ga je heel blij zijn met de hosting pakketten van Siteground.

Bedankt voor het lezen van de beste webhosting 2020!

vimexx_logo

Speciale aanbieding voor jou

Ben jij opzoek naar een betaalbare webhosting, maar die wel snel is en een goede klantenservice heeft? Dan raden wij je zeker aan om eens bij Vimexx te gaan kijken.

Wanneer jij nu een webhosting pakket kiest bij Vimexx ontvang je ook nog eens een gratis SSL-certificaat en .NL domeinextensie!

Tim-Gerrits
Over de schrijver
Tim

Hoi! Mijn naam is Tim en ik ben al enige tijd actief op het internet. Dit begon met het bouwen van websites, maar inmiddels is online marketing zeker net zo interessant/belangrijk geworden. Met mijn blogs deel ik mijn onder andere mijn ervaringen en tips, maar ook helpen wij mensen bij het opzetten van hun eigen website. Voor ieder wat wils dus!

vimexx_logo

Aanbieding!

Voorkom dat je website gaat dalen in google door direct een snelle webhosting te kiezen. Nu met tijdelijk een gratis domein en SSL certificaat!