Wil jij zelf een eigen blog website maken? Dan ben jij hier op de juiste plek. In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een blog kunt maken met WordPress. Naast dat ik jou dit ga vertellen komen er ook nog een aantal andere zaken aan bod.
Zo ga ik je vertellen wat je allemaal nodig hebt om een blog website te maken, gaan we dieper in op de kosten voor het maken van een blog website, deel ik een aantal goede templates voor een blog website en deel ik ook nog een aantal belangrijke tips bij het maken van een eigen blog website.
Wil jij dus zelf jouw eigen blog website maken, zonder enige technische kennis nodig te hebben? Dan kan ik je zeker aanraden om deze blog verder te lezen.
Wat is een blog website?
Voordat ik jou meeneem in deze handleiding hoe jij zelf een blog kunt maken wil ik eerst even ingaan op wat een blog nu eigenlijk is. Op het internet wemelt het namelijk van de blogs, maar wat is het nou precies?
Een blog is een informatief of inspirerend artikel dat je online wordt gepubliceerd. In vel gevallen zal het gaan om een persoonlijke blog, maar er zijn ook zakelijke blogs, reisblogs, foodblogs en beautyblogs te vinden.
Via jouw blog kun jij waardevolle informatie, inspirerende verhalen of ervaringen met bepaalde producten of diensten delen met jouw klanten. Daarbij is een blog ook nog eens een erg goede methode om de content van jouw website te verrijken.
Hoe kun jij zelf jouw eigen blog website maken?
Nu jij precies weet wat een blog is, is het tijd om verder te gaan. Dit betekent dat we daadwerkelijk gaan beginnen met het maken van jouw eigen blog website. In het volgende onderdeel van deze blog zal ik jou daarom stap voor stap meenemen door het proces waarmee jij zelf een eigen blog kunt maken.
In deze handleiding beginnen we met het aanschaffen van een domeinnaam en hosting, want dit zijn de belangrijkste onderdelen, daarna gaan we verder naar het installeren van WordPress, een geschikt WordPress thema kiezen en een aantal belangrijke plugins installeren.
1. Hosting en domeinnaam aanschaffen
Natuurlijk vereist het maken van een persoonlijke blog enkele noodzakelijke stappen. De eerste stap is het aanschaffen van hosting en een domeinnaam. Het aanschaffen van hosting en een domeinnaam kan bij een groot aantal verschillende hosting providers. Dat je dit doet is noodzakelijk, want de hosting partij zorgt er vervolgens voor dat jouw website online staan en dus ook echt bereikbaar is voor bezoekers.
Een voorbeeld van een hostingbedrijf waarmee jij zelf jouw eigen blog kunt maken is Hostinger. Je kunt hier een goedkoop hostingpakket aanschaffen waarbij je ook nog een gratis domeinnaam ontvangt. Zodra je deze stappen hebt doorlopen kun je met één druk op de knop WordPress installeren.
Je kunt ook een persoonlijke blog maken met behulp van de hosting van SiteGround. Bij SiteGround kun je een ongelimiteerd aantal domeinen gebruiken. Dit is dus erg interessant wanneer jij meerdere blogs wilt maken. Verder maakt SiteGround het voor jou ook erg eenvoudig om zelf een eigen website te maken zonder dat daar ook maar enige technische kennis nodig is.
Wil jij een eigen blog website maken, maar hiervoor wel het liefst gebruik maken van een Nederlandse hostingpartij? Dan is Cloud86 zeker weten de beste keuze voor jou! Je kunt hier namelijk terecht voor verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, VPS hosting en Dedicated server hosting. In dit geval is WordPress hosting voldoende voor het maken van jouw blog website.
2. Een website maker kiezen
Een website maker is een tool of een programma waarmee je zelf jouw blog website kan ontwerpen zonder dat je hiervoor zelf de code moeten schrijven. Deze website makers zijn vaak erg gebruiksvriendelijk voor beginners, waardoor je geen hulp nodig zal hebben van andere mensen. Dankzij een website maker kan iedereen dus een eigen website maken.
Je kunt als website maker bijvoorbeeld kiezen voor WordPress. Dit is een van de populairste website makers waar op dit moment meer dan 50% van de websites mee worden gebouwd. WordPress is erg eenvoudig in gebruik en geeft jou als gebruiker alle middelen om zonder technische kennis zelf jouw eigen website te maken.
Je kunt ook kiezen voor Wix. Hiermee kan je gratis en eenvoudig een blog maken. Het platform is enorm gestegen in populariteit gedurende de laatste jaren. Je hebt, net zoals bij het gebruiken van WordPress, geen kennis nodig van kennis nodig om met Wix een blog te maken. Wanneer jij jouw eigen Wix website gaat maken krijg je toegang tot een groot aantal website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.
Ook met Squarespace kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen blog maken. Je kunt bij Squarespace kiezen tussen de verschillende website templates, designer lettertypes en kleurpaletten die het beste passen bij jouw persoonlijke stijl. Ook kan je met een Squarespace website verkopen wat je maar wil. Je kunt hier een online webshop mee toevoegen aan je blog, maar bijvoorbeeld ook een tool om afspraken in te boeken.
Ter conclusie is WordPress wel de beste keuze, zeker in het geval dat je weinig technische kennis hebt en nog niet te veel wil investeren in je blog in het begin.
3. Een blog website template of thema kiezen
Zodra jij een website maker hebt gekozen is het tijd om een blog website template te kiezen. Het is namelijk zonde om helemaal zelf een website te gaan bouwen als je ook gebruik kunt maken van een professioneel en gebruiksvriendelijk template. Deze hoef jij vervolgens alleen nog maar naar wens te maken.
Het eerste blog website template dat ik zeker kan aanraden is Astra. Het Astra WordPress theme behoort namelijk al meerdere jaren tot de beste WordPress thema’s. Dit komt onder andere doordat het thema erg innovatief is en super gebruiksvriendelijk werkt. Als je een thema nodig hebt dat perfect samenwerkt met page builders, is dit een hele goede keuze voor jou. Met Astra verkrijg je kant-en-klare websites. Je verliest hierdoor geen tijd aan het ontwerpen van je blog. Je kunt het ontwerp wijzigen door gebruik te maken van een hele reeks opties in de WordPress Customizer. Je hebt dus geen kennis nodig van coderen!
Je kunt naast Astra ook kiezen voor de Elementor WordPress builder. Hiermee kan je jouw website bouwen en elk onderdeel ervan intuïtief aanpassen met de visuele bouwer van Elementor. Ook hiervoor heb je geen kennis van coderen nodig. Je kunt je ontwerpdoelen bereiken dankzij meer dan 90 verschillende widgets, samen met de volledige vrijheid die Elementor aanbiedt.
Met de voorgemaakte templates van Divi, wordt het makkelijker om een creatief webontwerp te maken in slechts enkele minuten. Dit maakt Divi dan ook een erg geschikte blog template voor jouw eigen blog website. Je kunt kiezen uit een erg groot aantal vooraf gemaakte templates, die speciaal ontworpen zijn voor alle soorten websites. Je vindt er dus sowieso iets wat zal passen bij jou wensen. Elke template is veelzijdig en kan aangepast worden om perfect te voldoen aan al je eisen.
4. Handige plug-ins installeren op jouw blog website
Naast het kiezen van een een geschikt blog website template zijn er ook nog een aantal belangrijke plugins voor op jouw website. Deze plugins zijn niet noodzakelijk waar kunnen wel erg handig zijn voor het maken van jouw eigen blog website.
- WPForms: Met WPForms kan je eenvoudig contactformulieren, enquêtes, betaalformulieren, registraties en nieuwsbrieven maken. Hiermee verkrijg je een geweldig formulier zonder dat je kennis nodig hebt van coderen.
- Yoast SEO: Yoast SEO is de nummer één WordPress SEO plug-in. Met deze plug-in kan je tijd besparen en je focus leggen op je core business. Dankzij Yoast SEO verkrijg je meer bezoekers vanuit Google en sociale media. Ook gidst de plug-in je door tutorials over SEO.
- Akismet: Akismet is een plug-in die door miljoenen websites gebruikt wordt en elke dag spam reacties van het web haalt. Je kunt Akismet toevoegen aan je blog zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over spam.
- WPDiscuz: Deze plug-in biedt je een revolutionair perspectief op de wereld van reacties plaatsen. Dankzij wpDiscuz verandert de discussie-ervaring van je websites volledig.
Tips bij het kiezen van een blog template
Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er veel concurrentie is. Het is daarom belangrijk dat jij je met jouw blog website onderscheidt van jouw concurrenten. Hierdoor krijgen jouw bezoekers een professioneel en betrouwbaar gevoel op jouw website waardoor zij in het vervolg ook sneller naar jouw blog website zullen gaan, omdat ze dit een fijn en vertrouwd adres vinden. Hieronder zal ik daarom een aantal tips delen die jou kunnen helpen om zelf een succesvolle blog website te bouwen.
1. Kies een snel blog website template
Een trage website zal ervoor zorgen dat je website lager zal scoren in de Google rankings en je minder klanten en omzet zal genereren. Maar hoe maak je je website sneller? Je kunt de snelheid van je website testen met verschillende tools. Dit kun je doen met Google PageSpeed Insights, door de URL van je website in te geven. Hierna krijg je een score van nul tot honderd voor de desktop versie en de mobiele versie. Je streeft best naar minstens een score van 80 voor zowel de mobiele als de desktop versie. Ook met GTmetrix en Pingdom kan je de snelheid van jouw website eenvoudig testen.
2. Het blog template moet aansluiten bij jouw wensen
Het is ook erg belangrijk dat je kiest voor een blog template die voldoet aan al jouw wensen. Hierboven staan enkele opties kort uitgelegd, daartussen kan je kiezen om de blog template van je dromen te vinden. Dit houdt niet enkel in dat de template moet voldoen aan je esthetische eisen, maar ook aan de vormgeving en eventuele plug-ins. Verder zijn dus ook de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van het thema erg belangrijk.
3. Het blog template moet veilig zijn
Een snel en mooi blog template is erg fijn, maar ook de beveiliging van jouw website is erg belangrijk. Het is belangrijk om je website veilig te maken en te houden. Je wil namelijk niet dat je gehackt wordt of dat iemand jouw website zou kunnen binnendringen. Je gebruikt dus best een sterk wachtwoord, een SSL-certificaat en een tweestapsverificatie. Ook is het verstandig om regelmatig een backup van jouw website te maken en alle software te updaten naar de nieuwste versies.
4. Het blog WordPress template moet een goede klantenservice hebben
Uiteraard is het ook van groot belang dat het template dat jij kiest beschikt over een goede klantenservice. Mocht er namelijk iets fout gaan of je komt ergens niet uit? Dan is het erg fijn als je direct om hulp kan vragen en niet nog langer zelf hoeft te lopen prutsen. Wil jij zelf een WordPress thema kiezen? Dan is het erg belangrijk dat je hier goed onderzoek naar doet. Kies je voor een thema uit deze blog? Dan kan ik jou garanderen dat je op het gebied van al deze punten direct erg goed scoort.
Blog website maken: welke blog templates kun jij het beste gebruiken?
Een goede blog website moet aan een flink aantal eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld super belangrijk dat het template snel is, want voor een blog is het belangrijk dat je goed gevonden gaat worden in Google. Aangezien Google snelheid als ranking factor meeneemt is het belangrijk om dit goed voor elkaar te hebben. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat jouw blog website er professioneel uitziet en dat bezoekers makkelijk door jouw blog kunnen navigeren.
Het kiezen van het beste blog template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema je het beste kunt gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 5 beste blog website templates van dit moment op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.
1. Divi(Extra Theme)
Divi van Elegant Themes is een multifunctioneel wordpress thema dat ook beschikt over hun eigen page builder. Het Divi wordpress thema is snel gegroeid en inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest beginners vriendelijke wordpress thema. Hoe Divi dit precies heeft gedaan en waarom dit thema zo goed is vertellen we in onze Divi review.
Het voordeel van Divi is dat je met hen page builder zonder kennis van code hele mooi, snelle en goedvindbare blog websites kunt maken. Naast dat je zelf een website kunt bouwen met Divi beschikken ze ook over een gigantische bibliotheek met meer dan 153 blog layouts. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en via de page builder volledig naar jouw smaak te maken.
Mochten deze templates niet helemaal bij jou passen of wil je echt een thema dat speciaal voor bloggers is gemaakt? Dan heeft Divi nog het Extra Theme. Dit thema is ook van Divi, maar dan speciaal gemaakt voor bloggers en magazines. Het Extra blog theme biedt een aantal erg handige functionaliteiten als een categorie builder, pagina bouwer voor blogberichten, sterren en reviews voor blogberichten en het thema heeft koppelingen met WooCommerce.
Wanneer je gebruik gaat maken van Divi krijg jij toegang tot alle tools en functionaliteiten van dit thema. Daarnaast krijg je ook toegang tot het Extra theme en de bloom plugin waarmee je optins kunt verzamelen wat erg waardevol is voor bloggers. Ben jij op zoek naar het beste wordpress theme voor bloggers? Dan weten wij zeker dat Divi de beste keuze voor jou gaat zijn!
2. Elementor
Elementor is naast Divi een erg populaire WordPress page builder waarmee jij zonder enige technische kennis zelf een eigen website kunt maken. Dit is dan ook de reden dat inmiddels al meer dan 7 miljoen mensen gebruik maken van de Elementor WordPress builder.
Het voordeel van Divi is dat het het maken van een eigen website echt super eenvoudig maakt. Al helemaal doordat je ook nog toegang krijgt tot een gigantische bibliotheek aan demo websites. Jij kunt een template naar wens kiezen en deze met één druk op de knop importeren. Vervolgens kun jij deze door middel van het drag & drop systeem volledig naar wens maken.
Naast de page builder beschikt Elementor ook nog over een aantal erg goede toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan een integratie voor contactformulieren. Hierdoor heb je geen extra formulieren plugin nodig die jouw website slomer maakt. Verder kun je met Elementor Pro ook popups maken om meer conversies met jouw website te genereren.
3. Astra
Net als Generatepress en OceanWP is Astra een enorm snel wordpress thema waar bijna geen enkel wordpress thema tegenop kan. Het is daarom ook niet gek dat er veel mensen zijn die een van deze thema’s kiezen. Wij hebben zelf meerdere malen dit thema gebruikt en elke keer haalde de website een laadtijd van minder dan één seconden. Dat is gigantisch snel en daarom doet de website het erg goed in de zoekresultaten van Google.
Toch is er ook een nadeel aan dit thema. Het thema heeft namelijk geen echte demo voor bloggers. Je zult daarom zelf een design moeten maken en deze gaan bouwen. Hier heb je geen kennis van code voor nodig, want je kunt gebruiken maken van Elementor, Beaver Builder of Brizy. Toch kan het aardig wat tijd gaan kosten en waarschijnlijk zit je daar niet op te wachten. Wil je snel een website in de lucht hebben dan zijn de andere thema’s beter, maar wil je echt iets uniek en het allerbeste? Dan is het Astra theme voor jou zeker een erg goede optie!
4. Neve
Inmiddels heb ik de 3 beste blog website templates besproken waarmee jij zelf jouw eigen blog website kunt maken. Waarschijnlijk kun jij uit deze lijst met templates al een goede keuze maken, maar mocht je toch nog twijfels hebben? Dan heb ik ook nog een bonus template die misschien wel eens de beste template voor jou kan zijn.
Het Neve WordPress Theme is een erg populair WordPress thema dat is ontwikkeld door Thmeisle. Deze partij is al jaren actief en beschikt over verschillende WordPress thema’s die erg goed presteren. Dit thema is namelijk net als Astra ontwikkeld voor snelheid en dus het behalen van resultaat.
Het Neve theme wordt standaard geleverd met een hele hoop demo websites en templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Er is dus keuze genoeg en voor iedereen wel wat wils. Om het helemaal af te maken kun je ook nog eens gebruik maken van verschillende page builders waardoor jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen blog website kunt maken.
5. Newspaper
Het Newspaper wordpress theme heeft waarschijnlijk geen introductie nodig, want dit thema is het bekendste wordpress thema voor bloggers. Newspaper heeft namelijk meer dan 97.905 gebruikers en scoort 4.82 van de 5 sterren op basis van 6.512 reviews.
Er zijn een aantal reden om het newspaper wordpress theme te gaan gebruiken. Het thema is namelijk erg makkelijk in gebruik en het thema beschikt ook over een erg goede klantenservice. Daarnaast heeft het thema net een update gehad waardoor alles veel sneller is geworden en je nu echt maximaal kunt gaan presteren met jouw blog in Google!
Newspaper heeft een erg groot assortiment aan demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website wanneer jij dit thema gaat gebruiken. Daarnaast zit het vol met handige functionaliteiten om het maximale uit jouw blog website te halen. Wij raden je daarom aan eens goed naar het Newspaper thema te kijken en te beoordelen of dit thema aansluit bij jouw wensen.
Op welke manieren kun jij geld verdienen met jouw blog website?
Natuurlijk wil jij op termijn ook geld gaan verdienen aan jouw blog website. Hoewel bloggen voor velen een hobby is kun je er ook serieus geld mee verdienen wanneer jij het juiste verdienmodel toevoegt. In dit onderdeel van deze blog handleiding zal ik je meer vertellen over de verschillende verdienmodellen.
Affiliate marketing is een marketing businessmodel waarbij je klanten of je lezers je kopers worden. Er wordt dan betaald voor een prestatie die jij levert. Een affiliate verkoopt een product in naam van de verkoper en krijgt hiervoor een commissie.
Dit is een erg interessante advertentie methode voor e-commerce winkels, aangezien ze enkel moeten betalen zodra de affiliate een verkoop heeft gerealiseerd.
Ook met Adsense kun jij een inkomstenbron aan jouw blog website toevoegen. Met Adsense plaatst Google namelijk automatisch reclames op jouw website. Hiervoor verdien jij vervolgens geld per klik op de advertentie. Jij kunt je met jouw blog website gratis aanmelden bij Google en jouw advertentieruimte ter beschikking stellen. Als dit wordt goedgekeurd kun jij geld met Adsense gaan verdienen.
Is het mogelijk om gratis een eigen blog website te maken?
Kan je ook een gratis blog maken? En kan je een gratis blog maken zonder reclame? Veel mensen kiezen ervoor om zelf een gratis blog website maken, maar is dit wel zo’n verstandige keuze? Een gratis blog website maken brengt namelijk een groot aantal nadelen met zich mee.
Je kunt eenvoudig zelf een gratis blog website maken met een systeem als Wix, maar je hebt hiermee maar erg weinig vrijheid, geen eigen domeinnaam en jouw website zal erg traag zijn. Om het nog erger te maken staat jouw website vol met reclame. Deze reclames worden door de leverancier van de software op jouw website geplaatst, omdat je gebruik maakt van een gratis versie.
Alle bezoekers die jij op jouw website krijgt zullen deze advertenties zien en direct denken wat is dit voor een website. Het zijn namelijk irritante advertenties waar jouw hele website mee vol staat. In dit geval kun je dus beter een paar euro per maand neerleggen, zodat jij deze advertenties niet op jouw website krijgt.
Wat kost het maken van een eigen blog?
Hoeveel het kost om een blog te beginnen, is een veelgestelde vraag. Helaas is het moeilijk om een concreet prijskaartje mee te geven als het gaat om het starten van een blog website.
Wel kan ik een inschatting geven van wat het maken van een blog website ongeveer zal gaan kosten. Gemiddeld kan je verwachten om tussen de €45 en de €190 euro te spenderen om je blog op poten te zetten. Daarna zouden je maandelijkse kosten rond de €5 tot 35 euro per maand moeten liggen. Uiteraard hangt het kostenplaatje wel af van welke soort blog je wil beginnen en wat je doelstellingen zijn op lange termijn.
Een voorbeeld van de gemiddelde kosten die je kunt hebben aan je blog website te maken, is bijvoorbeeld een abonnement nemen op platformen. Deze kosten kunnen schommelen tussen de nul en €25 euro per maand. Ook aan website hosting zitten kosten verbonden zijn. Deze kunnen oplopen tot ongeveer €25 euro per maand, maar voor minder dan €10 euro per maand heb je ook al prima hosting.
Een website template of thema zal je maximum tweehonderd euro kosten, voor een domeinnaam kan je rekenen op een tien à zestig euro per jaar. Gelukkig krijg jij bij Hostinger en Cloud86 een gratis domeinnaam bij het aanschaffen van een hosting pakket.
Tips voor en goede blog website
Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er veel concurrentie is. Het is daarom belangrijk dat jij je met jouw blog website onderscheidt van jouw concurrenten. Hierdoor krijgen jouw bezoekers een professioneel en betrouwbaar gevoel op jouw website waardoor zij in het vervolg ook sneller naar jouw blog website zullen gaan, omdat ze dit een fijn adres vinden. Hieronder zal ik een aantal tips delen die jou kunnen helpen om zelf een succesvolle blog website te bouwen.
- Kies een passend onderwerp: Blog is een lange termijn project en niet iets wat binnen enkele dagen succesvol gaat zijn. Het is daarom erg belangrijk dat jij consistent aan jouw blog website blijft werken. Om dit zo optimaal mogelijk te doen kun je het beste kiezen voor een onderwerp dat jou ook interesseert. Hierdoor schrijf jij namelijk leuker, makkelijker en ook nog eens een stuk sneller.
- Biedt daadwerkelijk meerwaarde: Een andere tips die ik je wil meegeven is biedt meerwaarde voor jouw lezers. In elke niche zijn er genoeg concurrenten en daar moet jij je van onderscheiden. Dit kun je onder andere doen door meerwaarde te bieden. Probeer een blog daarom altijd zo uitgebreid en compleet mogelijk te maken. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de content nuttig is en het geen onnodige vulling is.
- Verdiep je in marketing: Veel mensen denken dat bloggen alleen het schrijven van blogs. Hier begint het inderdaad, maar er komt ook een groot stuk marketing bij kijken. Zo wil je onderzoeken wat jouw doelgroep wil weten, welke pagina’s ze bekijken, hoe lang ze op jouw website doorbrengen en hoe jij ze nog beter kunt helpen. Doe daarom na het schrijven van blogs ook kennis op op het gebied van online marketing.
- Gebruik de juiste afbeeldingen: Een probleem dat veel beginnende bloggers hebben is dat ze foto’s van Google pakken voor hun blogberichten. Ik zal je dit direct afraden, want dit kan hele grote problemen opleveren. Al deze afbeeldingen bevatten namelijk auteursrechten. Wanneer jij deze schendt kun je een flinke boete ontvangen. Gebruik daarom altijd gratis afbeeldingen van websites als Pixabay, Unsplash of Pexels. Uiteraard kun je ook je eigen afbeeldingen maken.
- Kies een juiste blog website template: Deze tip zal inmiddels al vrij duidelijk zijn, maar toch wil ik het nog eenmaal zeggen. Investeer altijd in een goed website template. Dit zal op de langere termijn namelijk veel frustraties besparen.
Conclusie: hoe kan jij je eigen blog maken?
Nu we aan het einde van deze blog website maken handleiding zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want hoe kun jij nu het beste beginnen om jouw eigen blog te gaan maken?
We kunnen stellen dat iedereen een eigen blog kan maken. Wanneer jij alle stappen uit deze blog doorloopt weet ik zeker dat jij binnen enkele uren zelf een professionele blog kunt hebben staan.
Heb jij nog wat extra hulp nodig bij het maken van jouw eigen blog website? Dan kan ik jou zeker aanraden om mijn handleiding website maken ebook te downloaden. Hierin doorloop ik dit volledige proces namelijk stap voor stap en hoef jij het alleen maar na te doen.
Blog maken - Veelgestelde vragen
Hoe kun jij jouw eigen persoonlijke blog maken?
Hoe kun jij jouw eigen persoonlijke blog maken? Je kunt zelf eenvoudig jouw eigen blog maken door te kiezen voor een gebruiksvriendelijk en snel blog website template. In deze handleiding leg ik jou dit stap voor stap uit.
Kun je een gratis blog maken zonder reclame?
Kun je een gratis blog maken zonder reclame? Ja, je kunt zeker een gratis blog maken zonder reclame. Wel moet je hiervoor een kleine investering doen, want gratis is dit helaas niet mogelijk. In mijn handleiding vertel ik je hier alles over.
Hoe kun jij geld verdienen met jouw blog?
Hoe kun jij geld verdienen met jouw blog? Je kunt op een aantal verschillende manieren geld verdienen aan jouw blog. Denk bijvoorbeeld aan Affiliate marketing, Google Adsense of bijvoorbeeld een eigen product of dienst. In mijn handleiding vertel ik je hier meer over.
Wat kost het maken van een blog?
Wat kost het maken van een blog? Hoeveel het maken van een eigen blog precies kost is afhankelijk van de programma’s die jij gaat gebruiken. Je kunt al een blog website maken vanaf zo’n €50, maar dit kan ook oplopen tot zo’n €300 euro. In mijn handleiding vertel ik je daar meer over.
Kun je gratis een eigen blog maken?
Kun je gratis een eigen blog maken? Ja, het is zeker mogelijk om gratis een eigen blog te maken. Wel is jouw blog dan erg traag, heb je weinig mogelijkheden om jouw blog naar wens te maken en staat jouw blog ook vol met reclame. Of je dit wilt is daarom een tweede.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!