Neve WordPress Theme Review: Neve Pro Kopen? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Wanneer je zelf een eigen website of webshop wilt gaan bouwen is een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema super belangrijk. In dit geval heb je met het Neve WordPress Theme een erg goede keuze gemaakt. Het Neve Theme is namelijk speciaal ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Daarbij komt ook nog eens dat het thema super eenvoudig in gebruik is, dat het thema compatibel is met verschillende page builders, dat je toegang krijgt tot meer dan 110 website templates en dat het thema ook nog eens goed betaalbaar is.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij alle demo websites bekijken en tijdelijk tot wel 30% korting krijgen! Twijfel jij nog een beetje over het Neve Theme? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Neve WordPress theme review, want hierin deel ik ook mijn Neve Theme ervaringen!

ThemeIsle-neve-logo

Van €89 voor €69 euro

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Neve WordPress Theme?

Het Neve WordPress thema is een WordPress thema dat is ontwikkeld door ThemeIsle. Deze partij zal onder velen al wel bekend zijn, want ze ook de eigenaar van het Hestia theme en de Feedzy RSS plugin. Het bedrijf ThemeIsle heeft al erg veel ervaring op het gebied van WordPress, de ontwikkeling van programma’s en de wensen van hun klanten. Dit hebben ze maar weer eens laten zien met het Neve theme.

Er zijn erg veel WordPress thema’s die zichzelf snel noemen, maar in veel gevallen blijken erg veel WordPress thema’s helemaal niet zo snel te zijn. ThemeIsle heeft daar daarom met hun Neve theme goed op weten in te spelen. Zij zagen namelijk dat mensen echt op zoek waren naar snelle en zoekmachine vriendelijke WordPress thema’s, maar dat die er eigenlijk maar weinig waren.

De focus van het Neve theme ligt daarom vooral op prestaties. Het Neve WordPress theme is daarom razendsnel en heeft zelfs een laadtijd van minder dan één seconden! Verder zijn er op nog een aantal andere zaken gelet. Zo moest het thema ook responsive zijn en voor iedereen toegankelijk zijn. Hier hebben ze bij ThemeIsle erg veel tijd in gestopt en met succes, want op dit moment is het Neve WordPress theme een van de beste WordPress thema’s die jij kunt gebruiken. In het volgende deel van deze Neve theme review ga ik jou uitleggen waarom.

Neve WordPress Theme Review: Waarom zou jij het Neve moeten gebruiken?

Zoals je net al hebt gelezen is het Neve theme speciaal ontwikkeld voor het behalen van resultaat, maar moest het ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn zodat letterlijk iedereen met dit thema aan de slag zou kunnen. Ik kan je garanderen dat dit ook echt het geval is, maar wat maakt het Neve theme dan precies beter dan andere WordPress thema’s? Omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het kiezen van het beste WordPress thema zal ik in dit onderdeel van deze Neve theme review uitleggen wat dit thema zo bijzonder maakt.

Erg licht & super snel

Veel mensen denken dat hebben van een mooie website met super veel functionaliteiten erg belangrijk is. Voor een gedeelte is dit ook wel zo, maar het hebben van een snelle en zoekmachine vriendelijke website is veel belangrijker. Wie gaat jouw mooie website namelijk zien als potentiële klanten jouw website of webshop niet kunnen vinden? Het kiezen van een goed WordPress thema is daarom altijd de eerste stap.

Omdat erg veel WordPress thema’s niet snel en vaak ook niet zoekmachine vriendelijk zijn is het maken van een keuze erg lastig. Je moet namelijk zelf onderzoek doen en dat kan veel tijd en energie kosten. Daarbij heb je vaak ook nog enige technische kennis nodig.

In dit geval is het Neve WordPress theme een erg goede keuze. Dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor snelheid en SEO. Wanneer je voor dit thema kiest weet je dus in ieder geval al dat je op dit moment een van de beste keuzes hebt gemaakt. Bekijk de afbeelding hieronder maar eens voor testresultaten van het Neve theme.

Geen technische kennis nodig

Wanneer je op zoek gaat naar een WordPress thema’s is dit een belangrijk punt om te controleren. Er zijn namelijk veel WordPress thema’s waar je enige technische kennis voor nodig hebt. Vooral wanneer het goedkopere WordPress thema’s zijn, want hier is het allemaal net even wat minder goed geregeld. Het is daarom niet gek dat je soms zal moeten coderen om bepaalde dingen te kunnen aanpassen.

ThemeIsle heeft er voor het Neve theme bewust voor gekozen om het zo makkelijk mogelijk te maken voor hun gebruikers. Je hebt dus echt totaal geen technische kennis nodig om met dit thema zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Je kunt namelijk de standaard customizer gebruiken om het thema naar jouw wens aan te passen.

Ben je niet zo’n fan van de standaard customizer? Dan is er ook nog een andere oplossing. Het Neve WordPress thema is namelijk ook volledig compatibel met verschillende page builders. Deze page builders maken het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website op te bouwen. Neve is compatibel met Elementor, Beaver Builder, GutenBerg, Brizy, Visual Composer en Divi van Elegant Themes. Er is dus keuze genoeg.

Volledige controle

Maak jij op dit moment gebruik van een gratis of erg goedkoop WordPress thema? Dan zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat er een hoop zaken zijn die je wilt aanpassen, maar dat dit niet mogelijk is. Dit is natuurlijk naar, want vaak kom je daar pas achter als jij jouw website al voor een groot deel hebt klaar staan. De enige optie is dan wisselen van thema en dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

Controleer een thema daarom altijd goed om dit soort problemen te voorkomen. Het Neve WordPress theme is daarom ook hiervoor weer een erg goede keuze. Dit thema is namelijk volledig aanpasbaar, maar dan ook echt volledig. Elk onderdeel van het thema kun jij volledig naar jouw wens maken. Je zult daarom niet tegen het probleem aanlopen dat je bijvoorbeeld de header of footer van jouw website niet volledig kunt aanpassen. Alleen om deze redenen kan ik het Neve theme al meer dan aanraden.

Compatibel met verschillende page builders

In het onderdeel hierboven gaf ik het ook al even aan, maar ik zal er hier even wat dieper op ingaan. Het Neve theme is namelijk volledig compatibel met verschillende WordPress page builders wat jou echt alle vrijheid geeft om te doen wat jij wilt.

Een page builder kun je zien als visuele editor van jouw website zonder dat jij daar enige technische kennis voor nodig hebt. De page builder beschikt namelijk over een live editing systeem waarin jij live kunt zien wat je aan het doen bent en hoe iets eruit gaat zien. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je vervolgens op opslaan klikken en pas vanaf dat moment zijn de wijzigingen zichtbaar voor jouw bezoekers.

Het toevoegen en/of verwijderen van onderdelen van een page is met behulp van een page builder ook erg makkelijk. Je kunt de elementen namelijk uit het menu slepen en op de gewenste plek plaatsen. Het verwijderen van de elementen kan vervolgens met één klik op de rechter muisknop. Een makkelijkere manier om zelf jouw website te customizen zul je niet vinden.

Mobiel vriendelijk & AMP mogelijkheden

In de tijd waarin we nu leven is een telefoon niet meer weg te denken. Het zijn ook niet meer dezelfde telefoontjes als jaren geleden, want nu zijn telefoons zo krachtig geworden dat je eigenlijk gewoon een kleine computer altijd bij de hand hebt. Dit is super handig, maar omdat het scherm van een telefoon veel kleiner is dan van een laptop moet jouw website ook op deze apparaten op de juiste manier weergegeven worden.

Uit onderzoek van Google is gebleken dat meer dan 50% van alle zoekopdrachten wordt gedaan via mobiele apparaten! Is jouw website niet mobielvriendelijk en responsive? Dan loop je al direct 50% van jouw potentiële klanten mis. Kies daarom altijd voor een WordPress thema dat volledig responsive is en dus meeschaalt op de grote van het scherm.

Wanneer je kiest voor het Neve WordPress thema hoef jij hier zelf helemaal geen aandacht meer in te stoppen. Het Neve theme is namelijk volledig responsive waardoor op elk apparaat automatisch de beste versie wordt vertoond zodat bezoekers de beste gebruikservaring hebben.

Keuze uit meer dan 110 demo websites

Heb je geen tijd of zin om jouw eigen website helemaal vanaf 0 te moeten bouwen? Dan kun je ook gebruik maken van WordPress website templates. Wanneer je kiest voor het Neve theme is dit bijvoorbeeld het geval. Je krijgt bij aanschaf van dit thema namelijk toegang tot meer dan 110 demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Vervolgens kun jij deze demo website via de standaard editor of de page builder volledig naar jouw wens maken.

Een bijkomend voordeel van het Neve theme is dat het thema multifunctioneel is. Dit houdt in dat het thema gebruikt kan worden voor het maken van alle soorten websites of webshops. Het maakt dus niet uit of je een blog, portfolio, bedrijfswebsite, makelaars, fotografie of restaurant website wilt maken, want het Neve thema beschikt over demo websites voor alle soorten websites.

Het Neve theme voor webshops(WooCommerce)

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan is een website alleen niet genoeg. Je hebt in dit geval namelijk een webshop nodig, omdat je in ieder geval een voorraad- en betaalsysteem nodig gaat hebben. Vaak moet je hiervoor een speciaal thema als Porto of Flatsome gebruiken, maar ook het Neve theme beschikt over de mogelijkheid om een webshop te bouwen.

Neve beschikt over een erg goede integratie met de WooCommerce plugin. WooCommerce is de meest gebruikte plugin voor het maken van een eigen webshop in WordPress. Vanuit deze plugin kun jij jouw hele webshop beheren zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Je kunt in deze plugin bijvoorbeeld producten toevoegen of verwijderen, de voorraad beheren, de bestellingen bekijken, kortingscodes aanmaken en zien welke producten populair zijn. Daarbij kun je ook nog eens alle statistieken van jouw webshop overzichtelijk inzien.

Het bouwen van een webshop lijkt misschien wat lastig, maar omdat Neve dit erg goed heeft geregeld valt dat reuze. Al helemaal wanneer je ook nog eens gebruik maakt van een page builder als Elementor, want hiermee wordt het bouwen van een eigen webshop helemaal een makkie. Uiteraard zijn er ook een flink aantal WooCommerce website templates te gebruiken.

Functionaliteit voor white labeling

Ben jij een programmeur, webbouwer of online marketeer en bouw of beheer jij ook websites voor jouw klanten? Dan kan het white labelen van een thema erg handig zijn. Door een thema te white labelen kun je namelijk de volledig WordPress installatie aanpassen naar jouw wens. Denk bijvoorbeeld aan het logo dat je ziet als je inlogt, maar ook alles wat je te zien krijgt zodra je bent ingelogd.

Wanneer je websites maakt en beheert voor klanten is dit erg handig, want de klant ziet niet meer dat er gebruik wordt gemaakt van een bepaald thema, omdat alles naar de stijl van jouw bedrijf is aangepast.

Neve WordPress Theme Review: Wat zijn de nadelen?

Inmiddels weet jij al precies wat het Neve WordPress theme is en waarvoor je het kunt gebruiken. Ook weet je wat het thema zo bijzonder maakt en hoe het presteert in vergelijking met andere WordPress thema’s als het Astra WordPress Theme, het GeneratePress theme en het OceanWP WordPress theme.

Natuurlijk heeft niet elk WordPress thema alleen maar voordelen. Je kunt het als bedrijf namelijk nooit voor iedereen goed doen. Dit betekent dat ook het Neve Theme nadelen heeft. Aangezien ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het kiezen van een WordPress thema wil ik deze nadelen ook benoemen. Laten we in dit onderdeel van deze Neve WordPress theme review daarom maar eens kijken naar de nadelen van het Neve theme.

De gratis versie is wat beperkt

Net als alle andere WordPress thema’s beschikt ook het Neve theme over een gratis versie. Dat WordPress thema’s over een gratis WordPress thema is een hele slimme marketing zet. Het gratis thema is namelijk super licht en snel waardoor veel mensen voor dit thema kiezen. Zodra ze bezig zijn met een WordPress website maken komen ze erachter dat er veel dingen niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van bepaalde functionaliteiten of een bepaalde opmaak van jouw website.

In dit geval zal je dus moeten overstappen naar Neve Pro. Je kunt natuurlijk ook overstappen naar een nieuw WordPress thema, maar dan begin je eigenlijk weer helemaal opnieuw. Is dit dan echt een nadeel van het Neve Theme. Als je van plan was om met de gratis versie te werken misschien wel, maar als je toch voor Neve Pro wilde kiezen is dit voor jou geen nadeel.

Wanneer is het Neve Pro Theme een betere keuze?

Inmiddels weet je precies wat het Neve theme is en wat dit thema zo bijzonder maakt. Nu is er alleen nog een andere belangrijke vraag, want kun je nu het beste kiezen voor de gratis versie van Neve of is Neve Pro een betere keuze?

Wanneer je aan mij zou vragen zal mijn mening erg simpel zijn. Een gratis versie is namelijk nooit echt top. Er zijn erg veel gratis WordPress thema’s en al deze thema’s zijn super beperkt. Je kunt de gratis thema’s gebruiken voor het maken van een erg simpele en platte website, maar je zult al snel merken dat je de betaalde variant nodig hebt om bepaalde functionaliteiten te kunnen gebruiken.

Dit geldt ook voor het Neve theme. De gratis versie is leuk, maar je kunt deze meer zien als proefversie. Je kunt dit thema namelijk gebruik om kennis te maken met de manier van werken. Bevalt dit je? Dan is het vervolgens verstandig om te kiezen voor een Neve Pro licentie, omdat je hier simpelweg veel meer aan hebt, veel meer mogelijkheden krijgt en ook nog eens gebruik kunt maken van de klantenservice.

Neve WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen?

Wanneer je een goede en betrouwbare review wilt schrijven moet je natuurlijk ook zelf gebruik gemaakt hebben van het product. Omdat ik zelf nog regelmatig websites of webshops bouw voor klanten werk ik regelmatig met verschillende WordPress thema’s. Ik ben daarom voor verschillende projecten in aanraking gekomen met het Neve WordPress theme en ik zal hier even mijn ervaringen delen.

Om heel eerlijk te zijn is het Neve theme echt een erg goede keuze, maar ik raad je wel aan om te kiezen voor een Pro licentie. Ik heb voor een van mijn klanten namelijk een website gebouwd met de gratis versie en dan loop je echt al heel snel tegen limieten aan. Elke functionaliteit die een website namelijk net dat extra beetje geeft zit namelijk niet in het thema. Wanneer je echt een hele simpele standaard website wilt maken kun je hier mee leven, maar in veel gevallen zul je al snel vastlopen.

Ook heb ik ervaring met het Neve Pro WordPress theme en dat werkt echt veel beter. Voor deze website maakte ik gebruik van de combinatie van Neve Pro en Elementor Pro. Door deze combinatie kon ik alles volledig naar de wens van de klant maken zonder dat hier erg veel technische kennis voor nodig had. Ik kan Neve Pro daarom meer dan aanraden!

Neve WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heb je mijn ervaringen met het Neve theme gelezen, maar het thema heeft natuurlijk nog veel meer gebruikers. Om een zo reëel mogelijk beeld te krijgen van dit thema is het verstandig om ook de ervaringen van andere Neve gebruikers mee te nemen. Dus laten we deze in dit onder dit onderdeel van deze Neve WordPress theme review maar eens gaan behandelen.

Het Neve theme is onderdeel van ThemeIsle en ThemeIsle heeft weer verschillende producten. Persoonlijk denk ik daarom dat het verstandig is om naar de ervaringen met ThemeIsle te kijken in plaats van de ervaringen specifiek op het Neve theme. Wel zijn er op de website van ThemeIsle al een flink aantal ervaringen te vinden specifiek over het Neve WordPress theme niet.

Wanneer ik zelf een product koop kijk ik altijd even naar de ervaringen met dit bedrijf op websites als Trustpilot. Dit heb ik daarom ook gedaan bij ThemeIsle om een goed beeld te krijgen. Op Trustpilot wordt ThemeIsle beoordeeld met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren op basis van 299 reviews. 97% van deze ervaringen zijn ook nog eens positief of excellent. We kunnen op basis van deze data wel concluderen dat het Neve WordPress thema echt een goede keuze is!

Neve Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je een product of dienst afneemt wil je natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de klantenservice is. Vooral bij website software vind ik dit zelf erg belangrijk, omdat hier nog wel eens het een en ander kant fout gaan en dat moet natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost worden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je website offline raakt of niet meer goed werkt.

Kies je voor de gratis versie van Neve? Dan heb je geen toegang tot de persoonlijke support. Uiteraard kun je de problemen wel oplossen, maar je zult dan zelf naar de oplossing moeten zoeken. Alleen voor de klantenservice raad ik daarom een pro licentie aan, omdat dit zoveel tijd en stress gaat schelen.

Kies je voor een pro licentie van het Neve theme? Dan heb je wel toegang tot de klantenservice. Deze klantenservice is een stuk beter, maar hoe goed die precies is is afhankelijk van de licentie die jij kiest. Met de goedkoopste licentie kun je mailen en zul je binnen enkele uren reactie krijgen. Kies je voor een van de duurdere licentie? Dan krijg je prioriteit support en bij de duurste licentie zelfs toegang tot de live chat waar het helemaal snel gaat. Het is daarom verstandig om de pakketten even naast elkaar te leggen zodat jij zelf kunt kijken welke het beste aansluit bij wat jij wilt.

Neve Theme Review: Wat kost Neve Pro?

Het laatste onderdeel van deze Neve WordPress theme review is zeker zo belangrijk als de rest. Er is namelijk nog één ding wat we nog net hebben besproken in deze review en dat is de prijs, want wat kost het Neve theme nou eigenlijk? Wanneer je kiest voor het Neve theme heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Ik zal alle pakketten even bespreken zodat jij het juiste pakket voor jou kunt kiezen.

Het goedkoopste pakket is het Personal pakket. Dit pakket beschikt over alles wat jij nodig hebt om zelf een goede website te bouwen. Zo krijg je toegang tot de basis templates, de Elementor booster en header & blog booster. De kosten voor deze licentie bedragen normaal €89, maar zijn nu tijdelijk gedaald naar €69.

Het tweede pakket is het Business pakket. Dit pakket geeft eigenlijk toegang tot dezelfde functionaliteiten als het goedkoopste pakket. Je krijg met dit pakket alleen ook toegang tot meer dan 110 premium templates, de WooCommerce booster en de prioriteit support. De kosten voor deze licentie bedragen normaal gesproken €189, maar ook deze is nu tijdelijk gedaald naar €149.

Het laatste pakket is het Neve Agency pakket. Dit pakket is eigenlijk weer hetzelfde als het Business pakket. Je krijgt met dit pakket alleen ook nog toegang tot de functionaliteit voor white labeling en de live chat support functionaliteit. De kosten voor deze licentie bedragen €319, maar ook deze is nu in de aanbieding voor €259.

Conclusie: Is het Neve theme de beste keuze voor jou?

Nu we inmiddels aan het eind van deze Neve WordPress theme zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is het Neve theme nou het beste thema dat jij voor jouw website of webshop kunt gaan gebruiken?

Zoals je inmiddels weet is het super belangrijk om een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema te gebruiken. Het Neve theme is daarom op dit gebied de perfecte keuze. Daarbij ontvang je ook nog eens toegang tot meer dan 110 demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren en vervolgens helemaal naar wens kunt maken.

Ik heb een minpunt gevonden en dat is net zoals bij alle andere WordPress thema’s de gratis versie. Deze is echt super beperkt waardoor het eigenlijk onmogelijk is om hiermee een normale website te bouwen.

Neve Theme Review - Veelgestelde vragen

Is het Neve theme snel?

Ja, het Neve Theme voor WordPress is speciaal ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Met het Neve theme weet jij daarom zeker dat jij een snelle website zal hebben! Ik heb met dit thema laadtijden van minder dan een seconde gehaald!

Is het Neve theme gratis?

Ja, het Neve theme beschikt over een gratis versie. Deze kun jij gratis downloaden vanaf de website. Echter is deze versie wel erg beperkt en mis je erg veel functionaliteiten en templates. Je kunt daarom beter kiezen voor Neve Pro, omdat je hier veel meer mogelijkheden mee hebt.

Wat kost het Neve theme?

De kosten voor het Neve theme zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Je hebt de keuze uit drie verschillende pakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket beginnen vanaf €69 per jaar. Voor de duurdere pakketten is dit €149 of €259 euro per jaar.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Neve alternatieven

Ook interessant

ThemeIsle-neve-logo
4.9/5

Van €89 voor €69 euro