Flatsome WordPress Theme Review 2024: Beste E-Commerce Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Flatsome theme is een super populair WordPress thema op ThemeForest dat speciaal is ontwikkeld voor webshops. Wanneer jij van plan bent een webshop te maken kan ik het Flatsome WordPress theme dan ook zeker aanraden. Het thema is erg snel, zoekmachine vriendelijk, beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt en is ook nog eens erg makkelijk in gebruik. Om het helemaal af te maken kun je ook nog gebruik maken van een groot aantal demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren!

Naast webshops kan het Flatsome theme ook gebruikt worden voor portfolio- of bedrijfswebsites. Ook hier zijn demo websites voor beschikbaar, maar dit thema is eigenlijk specifiek ontwikkeld voor webshops en e-commerce.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je de demo websites en actuele prijzen van het Flatsome theme bekijken. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Flatsome WordPress theme review eens te lezen! Hierin deel ik namelijk ook mijn Flatsome ervaringen ervaringen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.6/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het Flatsome WordPress Theme precies?

Het Flatsome theme is een multifunctioneel WordPress thema dat enige tijd geleden door UX-themes op de markt is gebracht. UX-themes is al langere tijd bekend op ThemeForest en staat vooral bekend om de hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid van het thema. Ze beschikken namelijk niet voor niets over het ThemeForest Power Elite Auteur label. Verder zijn ook de gebruikers erg tevreden. Het thema heeft meer dan 132.108 gebruikers en scoort 4,8 van de 5 sterren op basis van 5.767 reviews!

Een groot voordeel van dit WordPress thema is dat het multifunctioneel is. Dit betekent dat het niet alleen gebruikt kan worden voor het bouwen van webshops(waar Flatsome in gespecialiseerd is), maar je kunt het thema gebruiken voor wat voor website dan ook. Dit laten ze onder andere zien met de Flatsome demo websites. Zo kun je dit thema ook gebruiken voor het bouwen van een agency website, freelancer website of voor jouw bedrijfswebsite. Wat we je wel eerlijk moeten vertellen is dat dit template voor webshops echt het beste is, maar voor andere websites kun je beter kijken naar thema’s als: Avada, BeTheme, TheGem, Salient of Enfold.

Bij UX-themes weten ze als geen ander wat er belangrijk is voor het opzetten van een succesvolle website. Zij hebben hier de afgelopen jaren namelijk veel onderzoek naar gedaan en alles uitgebreid getest. Alle resultaten zijn vervolgens uitgewerkt en de beste functionaliteiten zijn vervolgens toegevoegd aan het Flatsome WordPress theme. Zo is dit thema onder andere erg licht en snel, want dit zorgt ervoor dat je beter gevonden gaat worden in Google. Verder zit Flatsome vol met handige koppelingen en opties voor het beheren en maken van jouw website. Veel van deze functionaliteiten zijn uniek en hebben wij bij andere WordPress thema’s niet gezien.

Voor de ene is het bouwen van een website makkelijker dan de ander. Daarom beschikt het Flatsome theme over hun eigen page builder, genaamd de UX Builder. Deze page builder maakt het mogelijk om zonder kennis van code toch een volledig webshop of website te bouwen. Ook deze update laat maar weer eens zien dat ondanks dat het Flatsome theme wat ouder is het nog erg goed onderhouden wordt. Ook heeft UX-themes gezegd dat ze dit thema de komende jaren zeker blijven updaten. Daarnaast zeggen ze dat er nog een aantal erg goede toevoegingen op de planning staan voor de komende jaren!

Flatsome-theme

Flatsome WordPress theme review: Waarom moet jij dit thema gebruiken?

Hierboven heb ik jou al erg veel nuttige informatie gegeven over het Flatsome WordPress Theme. Zo weet jij inmiddels dat het thema speciaal is ontwikkeld voor webshops en daarbij erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk is. Ook weet je dat het Flatsome theme wordt geleverd met een eigen page builder waardoor jij geen technische kennis nodig hebt.

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. Het Flatsome theme is namelijk meer dan alleen super snel en volledig zoekmachine vriendelijk. In het volgende onderdeel van deze Flatsome WordPress Theme review zal ik alle voor- en nadelen van dit thema even met jou doorlopen. Zo kun jij namelijk besluiten of het Flatsome theme de beste keuze is voor jouw nieuwe WordPress webshop.

Het Flatsome theme is multifunctioneel en automatisch responsive

Zoals ik eerder in deze Flatsome review al benoemde is het Flatsome thema multifunctioneel. Dit betekent dat je het Flatsome theme kunt gebruiken voor erg veel verschillende doeleinden. Natuurlijk vooral voor webshops, want hier is Flatsome in gespecialiseerd. Maar naast de webshops kun je dit thema ook uitstekend gebruiken voor het maken van een agency website, fotografie website, makelaars website, portfolio website, blog website, restaurant website of bedrijfswebsite.

Om een goed beeld te krijgen over wat een multifunctioneel WordPress thema allemaal kan beschikt Flatsome over demo websites. Hier wil ik later in de deze Flatsome review dieper op in, maar toch sluit het ook wel een beetje aan bij dit onderdeel. Op het moment heeft flatsome namelijk demo websites voor erg veel verschillende typen webshops. Zo hebben ze demo websites en WordPress website templates voor een simpel webshop, webshops met sliders, boxed webshops en full with webshops. Je kunt met dit thema daarom alle kanten op en jouw website precies inrichten zoals jij dat wilt.

Naast dat het thema multifunctioneel is is het thema ook responsive. Dit betekent dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm. Dit lijkt misschien niet erg belangrijk, maar dat is het zeker wel. Wanneer jouw website niet responsive is kunnen bezoekers op mobiele apparaten jouw website slecht lezen en werkt hij vaak minder goed. Het resultaat hiervan is dat de bezoekers jouw website ontevreden verlaten en dat ze in de meeste gevallen ook niet terug zullen komen. Mocht je dit nog niet erg genoeg vinden dan kan het nog erger. Als jouw website niet responsive is zul je namelijk ook minder goed gevonden worden in Google. Je mag dan dus al blij zijn dat je überhaupt bezoekers op jouw webshop krijgt.

Het is daarom maar goed dat je hier met het Flatsome WordPress theme geen omkijken naar hebt. Wanneer jij gebruik maakt van dit thema wordt jouw website namelijk automatisch responsive gemaakt. Mocht je een bepaald onderdeel toch net even anders willen hebben op bijvoorbeeld de mobiele weergave? Dan kun je dit via de editor makkelijk aanpassen.

Flatsome-responsive-elements

Flatsome en WooCommerce zijn de perfecte combinatie

Zoals op ThemeForest bekend is is het Flatsome theme het beste WooCommerce thema dat jij kunt gebruiken. Om dit te kunnen waarmaken zijn de koppelingen met WooCommerce niet te ontbreken. WooCommerce is namelijk het meest gebruikte systeem voor WordPress webshops. De rol van WooCommerce is eigenlijk erg simpel. Zij zorgen er namelijk voor dat de achterkant van jouw webshop goed zit. Je zult hier dus de producten moeten aanmaken, prijzen bepalen, producten in categorie plaatsen, levertijden bepalen, betaalmogelijkheden bepalen en instellen en als laatste kun je hier ook nog kortingscodes aanmaken voor jouw webshop. Natuurlijk is erg nog meer te doen, maar dit waren de belangrijkste onderdelen van WooCommerce.

De voorkant van de website(wat de mensen zien) kun je in elkaar zetten met het Flatsome theme. Dit thema biedt hier genoeg opties voor om helemaal los te kunnen gaan. Het thema zit vol met erg handige functionaliteiten. Zo kun je producten toevoegen aan een verlanglijstje, kun je een zoekveld plaatsen om het vinden van een product makkelijker te maken, aanbieding stickers toevoegen aan producten om het conversiepercentage te verhogen en als laatste biedt het thema de snelle voeg toe aan winkelwagen button.

Ook voor het bouwen van de productpagina zelf kun je helemaal los gaan. Je kunt dit namelijk helemaal naar jouw eigen smaak maken en de functionaliteiten toevoegen die jij hier wilt hebben. Een groot voordeel van een productpagina is dat je deze kunt opslaan als template. Vervolgens maakt elk nieuw product dat je toevoegt gebruik van deze pagina. Het enige wat jij dat nog hoeft te doen is het aanpassen van de prijs, afbeeldingen en specificaties.

We kunnen uit deze koppelingen en functionaliteiten echt wel concluderen dat het Flatsome theme zijn beweringen waar maakt. Dit thema bevat namelijk stukken meer functionaliteiten en design opties dan andere e-commerce thema’s. Een WordPress webshop maken met Flatsome WordPress theme is dat ook een erg verstandige keuze!

Flatsome-WooCommerce

Veel mogelijkheden voor het customizen van de header

Het probleem van veel WordPress thema’s is dat je weinig kunt aanpassen. Je zult hierdoor vastzitten aan een bepaald design dat vaak erg veel mensen voor hun website gebruiken. Het grootste probleem zit het vaak in de headers van een website, omdat veel thema’s hier geen aanpassingsmogelijkheden voor hebben. Dit is daarom een erg goede toevoeging aan het Flatsome WordPress theme, want met dit thema kan het namelijk wel!

Wanneer je gebruik gaat maken van het Flatsome theme heb je de keuze uit een aantal erg indrukwekkende header templates. Alle headers beschikken over een uniek design met verschillende functionaliteiten. Zo zal de uitlijning van de header anders zijn en verschilt het per header welke functionaliteiten hij bevat/ondersteund. Uiteraard heb je na het kiezen nog speling voor het veranderen van bepaalde functies en opties.

Op de afbeelding hieronder kun je goed de verschillen zien tussen de header opties. Zoals je ziet heeft de ene header een afbeelding op de achtergrond, social media knoppen in het menu en het logo in het midden. Deze layout is vrij standaard, maar kan voor bepaalde typen website erg goed helpen. Het is daarom bij het kiezen van een header niet alleen belangrijk dat het er mooi uitziet, maar met name dat het de juiste functionaliteiten bevat voor de bezoekers. Het design kun je altijd nog aanpassen mocht je het liever anders willen zien.

Flatsome-header

Flatsome beschikt over hun eigen page builder

Een erg goede toevoeging aan het Flatsome WordPress theme is de page builder. De page builder maakt het namelijk mogelijk om veel sneller en efficiënter te werken, maar dat is niet het grootste voordeel. Het grootste voordeel van een page builder is dat het een WordPress website maken mogelijk is zonder ook maar één regel code te schrijven. Zelfs wanneer jij nog nooit een website gemaakt hebt kun jij met deze page builder werken.

Flatsome beschikt over hun eigen page builder, genaamd de UX Builder. Vaak zie je dat WordPress thema’s werken met externe page builders, maar dit levert nog wel eens problemen op. De page builder is namelijk gebouwd door een ander bedrijf dan het thema en hierdoor kunnen er problemen ontstaan. Doordat de UX Builder is gebouwd door hetzelfde bedrijf/team dat Flatsome heeft gebouwd zul je hier tegen veel minder of helemaal geen problemen aanlopen.

De UX Builder beschikt over een drag & drop systeem en een live editing systeem. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu met elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van een website. De elementen kun je vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek. Een fluitje van een cent dus!

Zoals de naam al zegt zorgt het live editing systeem ervoor dat je live kunt zien wat je aan het doet bent. Het voordeel hiervan is dat je niet telkens een wijziging hoeft op te slaan om hem te bekijken. Je ziet met de UX Builder namelijk de wijzigingen tijdens het editten. Dit systeem zorgt er daarom ook voor dat je veel efficiënter kunt werken.

De UX Builder is misschien niet zo uitgebreid als die van Elementor, Divi van Elegant Themes en Beaver Builder. Maar ook de UX Builder heeft zijn voordelen. Doordat de UX Builder perfect aansluit bij het Flatsome theme zal alles direct en goed werken. Wanneer je Flatsome gaat gebruiken met een andere page builder gaat dit problemen opleveren. UX Builder en Flatsome zijn daarom een top combinatie en die raden wij zeker aan!

Video afspelen over Flatsome-theme-review-page-builder

Grote keuze uit Flatsome demo websites

Een erg mooie toevoeging aan het Flatsome WordPress theme zijn de demo websites. Wanneer jij het Flatsome theme gaat gebruiken krijg je namelijk toegang tot flink wat Flatsome templates een demo websites. Deze Flatsome demo websites zijn erg handig, omdat je op deze manier veel tijd kunt besparen. Je kunt ze namelijk met één druk op de knop importeren en het enige wat je vervolgens nog hoeft te doen is de inhoud aanpassen.

Het zijn ook niet zomaar wat simpel demo’s waar je toegang tot krijgt, want de Flatsome demo websites voldoen aan de strikte eisen die UX-themes stelt. De Flatsome demo websites zijn dus erg licht en snel, maar ook volledig zoekmachine vriendelijk. En laten dit nou net de belangrijkste eigenschappen zijn voor een goed vindbare webshop in Google. Door gebruik te maken van de Flatsome demo websites zul jij veel sneller een succesvolle website in de lucht hebben. Flatsome heeft ervoor gezorgd dat er voor iedereen wel een demo is die aansluit bij jouw website!

Flatsome-theme-demo's

Compatibel met groot aantal externe plugins

Het Flatsome theme is van zichzelf al erg uitgebreid, maar het kan altijd beter. Daarom heeft Flatsome ook erg goede koppelingen met externe plugins. Deze plugins kunnen functionaliteiten toevoegen aan jouw webshop of kunnen jou helpen bij het automatiseren van jouw website. Er zitten een aantal erg handige plugins bij die voor elke website een must zouden moeten zijn.

Als eerste moet elke WordPress website of webshop de plugin Yoast bevatten. Deze plugin geeft jou namelijk tips om hoger in Google te komen. Wij hebben zelf vaak gemerkt dat we niet hoger in Google kwam. Nadat we Yoast hadden geïnstalleerd en de tips van deze plugin hadden toegepast steeg het websiteverkeer elke maand weer. Het mooiste van Yoast is dat je hem gratis kunt downloaden en gebruiken. Er is wel een betaalde variant, maar die zul je zeker in het begin niet nodig gaan hebben.

Als tweede heeft het Flatsome theme koppelingen met snelheid optimalisatie plugins. Ook deze zijn erg belangrijk, want door alles wat je aan jouw website toevoegt wordt hij trager. Dit kun je makkelijk oplossen door verschillende snelheids optimalisatie plugins toe te voegen. Een caching plugin en een plugin voor het optimaliseren van afbeeldingen zijn in ieder geval aan te raden.

Natuurlijk biedt het Flatsome theme nog met veel meer plugins koppelingen, maar als we ze allemaal gaan bespreken komt er geen einde aan deze Flatsome review. De belangrijkste koppelingen hebben we in ieder geval besproken!

Flatsome WordPress theme review: Zijn er ook nadelen?

Hierboven hebben we inmiddels alle voordelen van het Flatsome theme doorlopen, maar we hebben het nog niet over de nadelen gehad die ik heb kunnen vinden. Aangezien er geen een WordPress thema is dat het voor iedereen goed kan doen heeft ook Flatsome zo zijn nadelen.

In dit onderdeel van deze Flatsome Theme review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden. Door deze nadelen hieronder met jou te bespreken hoop ik jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het kiezen van het beste WordPress thema voor jou. Laten we de nadelen van het Flatsome Theme daarom maar eens bespreken.

Flatsome is niet compatibel met Divi of Elementor

Ben jij van plan om met het Flatsome theme jouw eigen website of webshop te maken? Dan is het goed om te weten dat het thema niet compatibel is met page builders als Divi of Elementor.

Wanneer je bekend bent met deze page builders is dit misschien even wennen, maar bij Flatsome krijg je standaard toegang tot hun eigen page builder die eigenlijk exact hetzelfde werkt. Een echt nadeel is het dus niet, maar het is wel goed om te weten voordat je het Salient theme koopt.

Flatsome WordPress Theme Review: Hoe zit het met de Snelheid & SEO?

Veel mensen denken dat het design van een website of webshop het belangrijkste is, maar dit is helaas niet zo. Het doel van een website is namelijk het krijgen van bezoekers en deze vervolgens omzetten in klanten. Dit is opzich niet heel erg lastig, maar om dit te doen zijn er een aantal dingen van groot belang.

Ten eerste de laadtijd van een website of website. Dit is bij veel WordPress thema’s al een probleem, omdat ze gigantisch veel functionaliteiten bevatten. Al deze functionaliteiten voegen code toe aan jouw website en hierdoor wordt hij onnodig traag. Het is daarom een slimmere keuze om voor een licht thema te kiezen, want deze zijn veel sneller en zullen daardoor ook beter gaan ranken in Google.

Als tweede en tevens laatste is het belangrijk dat een thema schone code bevat. Dit is lastig te controleren, maar vaak kun je dit wel een beetje controleren door te kijken naar de grootte van het thema. Ook kun je kijken naar de reviews over het thema, want voor veel mensen is dit erg belangrijk. Google is een groot fan van schone code, want zij kunnen de code nu veel sneller lezen en daarom heeft ook dit een positieve invloed op jouw vindbaarheid in Google.

Bij UX-themes hebben ze hier veel tijd in gestopt, want ze zijn nu het beste WordPress thema voor e-commerce en dat willen ze natuurlijk ook graag blijven. Daarom hoef je niet bang te zijn dat jouw Flatsome webshop traag is of slecht rankt in Google. Al helemaal niet wanneer je nog gebruikt maakt van de hierboven besproken plugins en snelheid optimalisatie. Het is ons zelfs gelukt om met dit thema een laadtijd te halen van 1,4 seconden!

Bluehost-review-snelheid

Flatsome WordPress theme review: Wat zijn de ervaringen van anderen?

Nu jij weet wat mijn ervaringen zijn met het Flatsome WordPress theme heb jij waarschijnlijk al een beter beeld van het Flatsome theme. Aan het begin van deze Flatsome WordPress theme review gaf ik echter aan dat het Flatsome theme op dit moment meer dan 195.000 gebruikers heeft. Dit betekent dat er genoeg ervaringen van andere gebruikers te vinden zijn. Laten we deze daarom ook maar eens gaan behandelen in dit onderdeel van deze Flatsome review.

Het mooie aan een platform als ThemeForest is dat je hier direct de ervaringen van andere gebruikers kunt lezen. Je weet ook zeker dat deze betrouwbaar zijn, want je kunt alleen een review plaatsen als je het thema ook daadwerkelijk hebt gekocht.

In dit geval heeft het Flatsome theme hun zaken goed op orde. Op ThemeForest wordt het Flatsome theme namelijk beoordeeld met gemiddeld 4.81 van de 5 sterren op basis van ruim 6.900 ervaringen!

Flatsome Theme Review: Hoe goed is de klantenservice?

Aangezien het Flatsome WordPress theme meer dan 195.000 gebruikers heeft kan een goede klantenservice niet ontbreken. Daarom hebben ze dit bij Flatsome tot op de punten geregeld en is er aan alles gedacht.

Wanneer je een vraag hebt of tegen een probleem aanloopt is de eerste stap volgens Flatsome kijken in de documentatie. De documentatie kun je zien als kennisbank. Hier wordt 95% van de problemen opgelost en bijna alle vragen behandeld. Mocht je in de documentatie niet het antwoord op jouw vraag kunnen vinden dan kun je kijken naar de video tutorials. Vooral op Youtube zijn namelijk erg veel video’s over dit thema te vinden, omdat het thema zo gigantisch populair is. Je zult hier daarom het snelst en het beste antwoord vinden.

Mocht je er met de video tutorials ook niet uitkomen dan is er nog één optie en dat is de 24/7 support. Via deze methode kom in direct contact met een van de support medewerkers. Zij zullen er vervolgens alles aan doen om jouw zo goed en snel mogelijk te helpen. Uit alle ervaringen die wij met Flatsome hebben gehad kunnen we vertellen dat wij erg tevreden zijn over hun klantenservice!

Flatsome Theme Kopen? Wat kost het thema?

Nu we inmiddels bijna aan het einde van deze Flatsome theme review zijn gekomen is er nog een belangrijk onderdeel dat ik wil bespreken, want wat kost het Flatsome WordPress theme wanneer jij deze wilt kopen?

Wanneer jij een goedkope WordPress website wilt maken is het het Flatsome theme ideaal! De kosten voor het kopen van het Flatsome theme bedragen namelijk maar $59 dollar. Dit betekent dat jij de website maken kosten ook erg lastig kunt houden!

Voor deze eenmalige prijs van $59 dollar krijg je niet alleen toegang tot het thema, maar ook tot de Flatsome demo websites, de UX Builder, de WooCommerce koppelingen, alle toekomstige updates, flatsome studio en 6 maanden support. Mocht je 6 maanden support te weinig vinden dan kun je dit eventueel uitbreiden naar 12 maanden.

Flatsome WordPress Theme Review Conclusie

Nu we zijn aangekomen bij het einde van deze Flatsome WordPress theme review is het tijd voor een conclusie, want is Flatsome nu het beste thema voor jou?

Persoonlijk ben ik een groot fan van het Flatsome WordPress theme. Het thema is namelijk erg snel, volledig zoekmachine vriendelijk en erg makkelijk in gebruik door de UX builder die standaard wordt meegeleverd. Wat ook super fijn is, is dat je toegang krijgt tot een groot aantal Flatsome demo websites templates.

Samenvattend kan ik het Flatsome theme daarom zeker aanraden wanneer jij van plan bent om zelf een eigen WordPress webshop of website te maken!

Flatsome theme review - Veelgestelde vragen

Wat is Flatsome?

Flatsome is een populair WordPress op ThemeForest dat speciaal is ontwikkeld voor het maken van een WordPress webshop. Op dit moment heeft het thema meer dan 195.000 gebruikers en wordt het beoordeeld met 4.81 van de 5 sterren op basis van 6.900 reviews.

Heeft het Flatsome theme een klantenservice?

Ja, wanneer jij het Flatsome theme koopt krijg jij standaard 6 maanden klantenservice. Als je dit niet voldoende vindt kun je dit eventueel uitbreiden naar 12 maanden support.

Heeft Flatsome demo websites?

Ja, wanneer jij het Flatsome theme koopt krijg jij toegang tot een groot aantal Flatsome demo websites en templates. Deze templates kun jij met één druk op de knop importeren en vervolgens via de page builder volledig naar jouw wens maken zonder technische kennis.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Flatsome theme alternatieven

Ook interessant

Flatsome-theme-logo
4.7/5