Elegant Themes Review 2024: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Wil jij zelf een eigen website of webshop bouwen zonder dat daar technische kennis voor nodig is? Dan maak je met Elegant Themes Divi een erg goede keuze! Elegant Themes is namelijk de ontwikkelaar van Divi en als er een partij is die goed is in het bouwen van WordPress thema’s is het Divi wel. Divi is een supersnel, zoekmachine vriendelijk en gebruiksvriendelijk waar je zelfs zonder technische kennis een eigen website mee kunt bouwen. Om het helemaal af te maken kun je ook nog eens gebruik maken van weer dan 1000 website templates!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je tijdelijk tot 68% korting krijgen op Elegant Themes. Heb jij toch nog wat twijfels? Dan raad ik je zeker aan deze Elegant Themes review eens door te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Elegant Themes?

Heb jij zelf al enige ervaring met WordPress? Dan zul je ongetwijfeld al wel eens gehoord hebben van Elegant Themes of Divi. Divi is namelijk een van de onderdelen van Elegant Themes, maar daarnaast heeft Elegant Themes nog veel meer producten die goed van pas komen voor het opzetten van een professionele en succesvolle website of webshop.

In de afgelopen jaren heeft Elegant Themes ongeveer 90 WordPress thema’s en een aantal WordPress plugins uitgebracht. Omdat deze thema’s niet zo’n groot marktaandeel hebben als het Divi en Extra theme heeft Elegant Themes besloten om de meeste tijd te stoppen in het verbeteren van deze thema’s. Daarbij stoppen ze ook erg veel tijd in het updaten en onderhouden van veel gebruikte plugins. In dit geval gaat het om de Bloom e-mail opt-in plugin en Monarch plugin voor social media deelknoppen.

De laatste jaren is Elegant Themes razend hard gegroeid en dat heeft ervoor gezorgd dat ze op dit moment behoren tot de beste WordPress thema’s en page builders. Daarbij is ook het bedrijf erg hard gegroeid, want inmiddels bestaat Elegant Themes uit meer dan 80 werknemers en bedienen ze meer dan 600.000 klanten.

Naast de hoogwaardige producten en diensten die Elegant Themes levert zijn ook de prijzen in vergelijking met hun concurrenten erg goed. Voor slechts $89 dollar per jaar krijg je namelijk toegang tot alle thema’s en plug-ins van Elegant Themes. Ben je van plan Divi meerdere jaren te gebruiken? Dan is het verstandig om te kiezen voor de Lifetime licentie van Elegant Themes. De kosten hiervan bedragen $249 dollar.

Elegant Themes Review: Waarom zou jij voor Elegant Themes moeten kiezen?

Zoals je hierboven al hebt gelezen is Elegant Themes een erg goede optie wanneer je op zoek bent naar een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Toch zul je hier nog wat vragen over hebben, want wat maakt Elegant Themes nou een betere keuze dan bijvoorbeeld Elementor, Beaver Builder, het Astra theme of een website maker als Wix?

In dit onderdeel van deze Elegant Themes review zal ik je daar meer over vertellen. Ik zal jou namelijk precies uitleggen wat Elegant Themes zo uniek maakt en waarom jij het beste hiervoor kunt kiezen in plaats van de andere alternatieven. Laten we dus maar snel beginnen.

Geen technische kennis nodig

Het eerste grote voordeel van Elegant Themes is dat je geen technisch kennis nodig hebt om ermee aan de slag te gaan. Bij veel WordPress thema’s heb je namelijk toch nog enige technische kennis nodig om zelf een eigen website of webshop te kunnen bouwen. Wanneer je kiest voor Divi van Elegant Themes is dit niet meer nodig.

Wanneer je namelijk kiest voor Elegant Themes maak je gebruik van Divi en Divi beschikt weer over een page builder. Een page builder is tool die het mogelijk maakt om jouw website door middel van een drag & drop systeem te kunnen opbouwen. Je kunt dit erg eenvoudig zelf doen doordat alle elementen in een menu geplaatst staan. Door deze vervolgens uit het menu te slepen en op de website te plaatsen kun jij erg eenvoudig en zonder technische kennis zelf jouw eigen website of webshop bouwen.

Om het helemaal af te maken beschikt de Divi van Elegant Themes ook nog eens over een live editing systeem. Dit systeem is super handig, want je kunt nu tijdens het bouwen van jouw website live zien wat je aan het doen bent. Het voordeel hiervan is dat je sneller en makkelijker kunt werken, maar daarnaast kun je ook alles nog eens goed controleren voordat jij besluit de wijzigingen door te voeren in de website die live staat.

Erg snel & SEO vriendelijk

Dat je een website snel en makkelijk kunt bouwen met Elegant Themes is een groot voordeel, maar er is één ding dat nog veel belangrijker is. Een WordPress thema moet namelijk snel & zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer een thema namelijk snel en zoekmachine vriendelijk is kan Google jouw website makkelijker en sneller lezen en beoordelen. Dit zorgt ervoor dat Google jouw website fijn en goed gaat vinden en dat zorgt weer voor een betere vindbaarheid in Google.

Veel mensen denken dat het design het belangrijkste is voor een website, maar helaas is dat niet helemaal juist. Wat heb je namelijk aan een design als je geen bezoekers ontvang? Het belangrijkste is daarom dat jouw website snel en zoekmachine vriendelijk is om de basis in ieder geval goed te hebben staan.

Kies je voor Elegant Themes? Dan weet je al direct dat je een goede keuze hebt gemaakt. Elegant Themes heeft hier tijdens de ontwikkeling van hun thema’s en plug-ins veel tijd in gestopt. Snel en zoekmachine vriendelijk is Elegant Themes daarom wel degelijk. Uiteraard voeren ze ook regelmatig updates uit die voor nog betere prestaties zorgen.

Keuze uit meer dan 1300 layouts

Hoewel het bouwen van een website of webshop met Elegant Themes al erg makkelijk is in vergelijking met andere thema’s kan het nog veel makkelijker. Wanneer je het jezelf namelijk zo makkelijk mogelijk wilt maken of simpelweg even geen inspiratie hebt kun je gebruik maken van de template bibliotheek die bestaat uit meer dan 1.300 WordPress website templates.

Een voordeel van Elegant Themes en Divi is dat ze multifunctioneel zijn. Dit wil zeggen dat je ze letterlijk voor alle soorten websites kunt gebruiken. Dit is een groot voordeel, want hierdoor is het thema voor iedereen geschikt en kun je alles echt volledig naar jouw wens maken. Het maakt dus niet uit of jij een blog, fotografie, portfolio, restaurant, makelaar of webshop wilt maken. Elegant Themes beschikt namelijk over templates voor alle soorten websites en webshops.

Heb jij een geschikte template gevonden? Dan kun je deze met één druk op de knop importeren. Wanneer je dit hebt gedaan is de template actief op jouw website en hoef je hem alleen nog maar aan te passen naar jouw stijl en wensen. Makkelijker een eigen WordPress website maken zal niet lukken!

Volledige theme building sinds Divi 4.0

Toen Divi van Elegant Themes net op de markt kwam was de tool nog een standaard page builder. Je kon elke pagina individueel volledig naar jouw wens maken, maar daar hield het dan ook mee op. In principe is dit genoeg, maar je wilt natuurlijk ook wijzigingen kunnen aanbrengen die over de hele website terugkomen. Aangezien je dit niet voor elke pagina individueel wilt doen heeft Elegant Themes een Theme builder ontwikkeld.

Deze theme builder maakt het mogelijk om jouw website echt volledig te bewerken. Er zijn dus geen grenzen meer en jij kunt echt alles volledig naar jouw wens maken. Denk bijvoorbeeld aan de header en footer van jouw website, maar ook aan het blog archief, blog berichten en ga zo maar door. Doordat Elegant Themes beschikt over deze theme builder is Elegant Themes echt een super goede keuze en laten ze de concurrentie ver achter zich.

Elegant Themes popup builder

Staat jouw website of webshop eenmaal live? Dan kun je bezoekers op jouw website gaan verwachten. In veel gevallen zul je niet tevreden zijn over het conversie percentage. Je wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers omzetten in klanten en dat is vrij lastig. Vooral wanneer bezoekers jouw website voor het eerst bezoeken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 80% van de bezoekers niet bereid is om tijdens hun eerste bezoek een aankoop te doen. Je moet dus iets toevoegen waardoor jij net die extra trigger kunt geven of met jouw bezoekers in contact kunt blijven.

Uiteraard heeft Elegant Themes hieraan gedacht en daarom hebben ze een popup builder toegevoegd. Deze is super handig, want hiermee kun je bezoekers net dat extra zetje geven of juist met ze in contact blijven door e-mailadressen te verzamelen. Deze tactiek wordt ook gebruikt door grote webshops en kan serieuze impact maken op het conversiepercentage van jouw website of webshop.

Het maken van een popup met Elegant Themes is erg makkelijk en kan uiteraard weer volledig via de Divi page builder. Om het helemaal af te maken kun je ook hiervoor weer gebruik maken van templates, want Divi beschikt over een groot aantal verschillende popup templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Divi-bloom

Elegant Themes split testen

Maak je gebruik van knoppen op jouw website of heb je het gevoel dat de popup niet genoeg oplevert? Dan kun je wijzigingen aanbrengen aan de knop of de popup om te onderzoeken of hij nu meer resultaat oplevert. Normaal gesproken is het erg lastig om dit soort zaken te controleren, maar ook hiervoor heeft Elegant Themes uiteraard weer een oplossing gevonden.

Elegant Themes beschikt namelijk naast een popup builder ook over een functionaliteit voor split testen. Dit is een vrij geavanceerde functionaliteit, maar die door Elegant Themes toch erg makkelijk is gemaakt zodat iedereen hier gebruik van kan maken.

Bij het splittesten test je twee verschillende dingen tegen elkaar. Dit kan bijvoorbeeld de titel van de pagina zijn, maar ook de tekst of de kleur in de knop. Wanneer je een splittest hebt aangemaakt krijgt 50% de eerste versie te zien en de andere 50% de andere versie. Jij kunt vervolgens via de plugin precies zien welke versie het beste resultaat oplevert.

Tip: Pas per splittest maximaal één ding aan. Wanneer je namelijk meerdere dingen tegelijk aanpast weet je niet precies waar de stijging of daling door komt. Doe je één wijziging per test? Dan weet je precies wat het oplevert en kun je daar jouw conclusies op trekken.

WooCommerce integratie voor webshops

De meeste mensen zullen zelf een webshop willen met Divi van Elegant Themes, maar als je online producten wilt verkopen heb je daar niet genoeg aan. Je hebt dan namelijk een webshop nodig die beschikt over het voorraadbeheer en een betaalsysteem. Ook hiervoor zijn WordPress thema’s te vinden, maar wederom ga je het niet makkelijk krijgen dan de WooCommerce Builder van Elegant Themes.

Zoals je waarschijnlijk al wel zult raden beschikt Elegant Themes over een eigen WooCommerce builder waarmee jij zelf zonder enige technische kennis een eigen webshop kunt maken. Divi beschikt over een erg goede koppeling met WooCommerce waardoor jij het volledige webshop systeem gratis kunt koppelen aan Divi van Elegant Themes. De WooCommerce builder werkt precies hetzelfde als de normale page builder, maar dan uiteraard met elementen die belangrijk zijn voor webshops.

Een mooi voordeel van de WooCommerce builder van Elegant Themes is dat je templates kunt aanmaken. Dit is erg handig, omdat je dan niet meer voor elk product een eigen pagina hoeft te bouwen. Je maakt een keer een template en vervolgens worden alle producten automatisch in de templates geladen. Wil je een wijziging aanbrengen aan een productpagina? Dan hoeft dit niet meer op elke pagina individueel, maar hoef je dit maar één keer te doen in de template. De WooCommerce builder van Elegant Themes is daarom echt een super goede keuze!

Elegant Themes Review: Gratis Extra theme voor bloggers & magazines

Zoals ik eerder in deze Elegant Themes review al aangaf krijg je bij aanschaf van Elegant Themes ook gratis toegang tot het “Extra Theme”. Dit is een van de thema’s van Elegant Themes dat super populair is en erg veel wordt gebruikt. Dit komt onder andere doordat het thema er erg goed uit ziet, zoekmachine vriendelijk is en ook nog eens erg snel is.

Met Elegant Themes kun je alle soorten websites of webshops maken, maar wanneer je voor het Extra theme kiest is dat niet het geval. Dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor nieuws, blogs of magazine websites. Zelf heb ik dit thema inmiddels meerdere malen gebruikt en ik kan je zeggen dat het echt een super fijn WordPress thema is.

Omdat dit thema van Elegant Themes is, is ook dit thema volledig compatibel met de Divi page builder en dat is weer een groot voordeel. Je kunt dit thema via de page builder namelijk weer volledig naar jouw wens maken. Daarbij beschikt het Extra theme ook over verschillende templates waar je uit kunt kiezen. Dit thema is daarom voor bloggers, nieuwswebsites of magazines echt ideaal!

Elegant Themes Review: Gratis extra plug-ins

Elegant Theme beschikt over super veel functionaliteiten waardoor dit een erg interessante optie wordt wanneer jij zelf een eigen website of webshop wilt bouwen. Wanneer je namelijk gebruik maakt van Elegant Themes heb je eigenlijk namelijk geen andere plugins meer nodig en dat scheelt een hoop gewicht en komt de prestaties ten goede. Wanneer je kiest voor Elegant Themes ontvang je de volgende plugins er gratis bij:

  • Monarch Social Buttons: Monarch is een plugin van Elegant Themes waar jij zelf eenvoudig social media deelknoppen kunt maken. Deze knoppen helpen niet alleen om meer verkeer naar jouw website te krijgen, maar ze kunnen ook bijdragen aan de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google. In de plugin kun jij de social media deelknoppen volledig zelf samenstellen en ook kiezen voor welke platformen jij ze wilt gebruiken.
  • Bloom voor pop-ups: Eerder in deze Elegant Themes review heb ik het al over de Bloom pop-up gehad voor het maken van pop ups. Ik zal het hier daarom kort houden. Door gebruik te maken van pop ups maak je het gemakkelijker om in contact te komen met jouw doelgroep wanneer zij jouw website of webshop hebben bezocht, maar weer hebben verlaten. Via een popup kun je bezoekers bijvoorbeeld laten weten dat er een korting actief is, wat de openingstijden zijn of een weggever aanbieden om e-mailadressen te verzamelen.
  • Divi Builder: De Divi Builder plugin is een plugin die zit ingebouwd in zowel de Divi als Extra thema’s. Zoals je inmiddels wel weet is dit de page builder die het mogelijk maakt om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Dit is daarom ook een erg groot voordeel van Elegant Themes, want het bouwen van een website of webshop wordt hierdoor voor iedereen toegankelijk.

Elegant Themes Review: Wat zijn mijn ervaringen met Elegant Themes?

Inmiddels hebben we al erg veel dingen over Elegant Themes besproken. Dit was natuurlijk super waardevolle informatie, maar er is nog meer. Wanneer ik zelf namelijk een review lees wil ik ook altijd de ervaringen van de auteur weten en het liefst ook de ervaringen van andere gebruikers. In dit onderdeel van deze Elegant Themes zal ik daarom mijn ervaringen met Elegant Themes delen en in het volgende deel de ervaringen van andere gebruikers.

Als je al een beetje op mijn website hebt doorgeklikt zul je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor anderen. Tot op heden doe ik dat nog regelmatig en daardoor heb ik ervaring opgedaan met een groot aantal verschillende WordPress thema’s en page builders. Denk bijvoorbeeld aan Divi van Elegant Themes, maar ook aan Elementor Pro, Visual Composer, GeneratePress, Neve en OceanWP.

Voor verschillende projecten heb ik gewerkt met Divi van Elegant Themes en dat heeft tot nu toe nog nooit tot problemen of irritaties geleid. Je hebt namelijk echt de vrijheid om alles naar jouw wens te maken en bij veel andere thema’s is dat niet het geval. Omdat ik het ook belangrijk vind dat een thema snel & zoekmachine vriendelijk is staat Divi altijd hoog bij mij op het lijstje. Als je het mij vraagt kan ik Divi van Elegant Themes daarom meer dan aanraden.

Elegant Themes Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Nu je mijn ervaringen inmiddels weet heb je waarschijnlijk al weer een beter en betrouwbaarder beeld over Elegant Themes, maar wat zijn de ervaringen van al die andere gebruikers? Elegant Themes heeft namelijk meer dan 600.000 gebruikers dus er zouden genoeg ervaringen te vinden moeten zijn. In dit onderdeel van deze Elegant Themes review zal ik jou daarom meer over vertellen.

Zoals misschien al hebt gezien staan er op de website van Elegant Themes zelf al een hoop ervaringen. Zelf neem ik deze ervaringen altijd met een korreltje zout. Een bedrijf kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen hier worden vertoond en dat zullen natuurlijk niet de slechte ervaringen zijn. Om een goed beeld te krijgen kijk ik daarom ook altijd even naar de ervaringen van gebruikers op een website als Trustpilot.

Ook nu heb ik dat gedaan en dan kunnen we concluderen dat de ervaringen van Elegant Themes gebruikers erg goed zijn. Op Trustpilot scoren ze namelijk gemiddeld 5,0 sterren op basis van meer dan 15.800 ervaringen. Dit is gewoon echt bizar en zul je bij andere partijen niet snel zien!

Divi-ervaringen

Elegant Themes Review: Hoe is de klantenservice?

Eigenlijk hoeven we het hier niet meer over te hebben, want als de ervaringen van andere gebruikers zo goed zijn zal de klantenservice ook meer dan in orde zijn. Ik kan je alvast zeggen dat dat ook zeker het geval is. Elegant Themes heeft de klantenservice namelijk hoog in het vaandel staan. Wanneer je namelijk tegen een probleem aanloopt of een vraag hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen.

Kies je voor Elegant Themes? Dan krijg je toegang tot de 24/7 klantenservice. Deze kun je bijvoorbeeld benaderen via de live chat functionaliteiten. Persoonlijk ben ik hier een groot voorstander van, want je bent snel in contact met een medewerker en je wordt ook direct geholpen. Je hoeft dus niet per se een mailtje sturen en dan een aantal uur te wachten zoals bij andere partijen. Dat de klantenservice van Elegant Themes zo goed is heeft zeker bijgedragen aan de snelle groei van dit bedrijf!

Uiteraard beschikt ook Elegant Themes over een kennisbank waar eigenlijk alles al stap voor stap wordt uitgelegd. Hier zul je op de meeste vragen al een antwoord kunnen vinden dus ook op dit punt scoort Elegant Themes erg goed.

Wat kost Elegant Themes?

Nu jij inmiddels alles weet over Elegant Themes en Divi is er nog een ding wat we nog niet hebben besproken in deze Elegant Themes review. Waarschijnlijk kun je al raden welk onderdeel dit is, want voor velen zal dit een van de belangrijkere onderdelen zijn. In dit onderdeel van deze Elegant Themes review gaan we het namelijk hebben over de kosten, want wat kost Elegant Themes nou eigenlijk?

Wanneer je Elegant Themes wilt kopen heb je de keuze uit twee verschillende pakketten/licenties. Eigenlijk zijn het ook nog eens precies dezelfde pakketten alleen betaal je bij het goedkopere pakket per jaar en bij het andere pakket eenmalig. Welk pakket voor jou het handigst is, is dus afhankelijk van de tijd dat jij Elegant Themes wilt gebruiken.

Het goedkoopste pakket van Elegant Themes kost $89 dollar per jaar. Kies je voor het lifetime pakket? Dan bedragen de kosten eenmalig $249 dollar. Gelukkig heb ik goed nieuws, want via de onderstaande knop krijg je tijdelijk tot 68% korting en dat kan weer leuk wat geld schelen.

Wat-kost-Divi

Conclusie: Is Elegant Themes de beste optie voor jou?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze Elegant Themes review is het tijd voor een conclusie, want is Elegant Themes nu de beste optie voor jou?

Elegant Themes van Divi is ongetwijfeld een van de beste en meest populaire multifunctionele WordPress thema’s die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Je kunt het namelijk zien als totaaloplossing waar je verder eigenlijk geen extra plugins meer bij nodig hebt. Dit scheelt niet alleen een hoop geld, maar levert ook veel betere resultaten op.

Doordat je geen technisch kennis nodig hebt om met Divi van Elegant Themes aan de slag te gaan is het eigenlijk voor iedereen de perfecte keuze. Vooral wanneer je ook nog eens gebruik wilt maken van website templates, want bij Elegant Themes krijg je ook nog eens toegang tot meer dan 1.300 website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Als je het mij vraagt is Elegant Themes daarom een uitstekende keuze wanneer jij zelf een eigen website of webshop wilt bouwen. Vooral omdat je nu tijdelijk ook nog eens tot 68% korting krijgt via de onderstaande knop!

Elegant Themes alternatieven

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5