Divi Extra WordPress Theme Review 2021: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: De meeste mensen kennen Elegant Themes vanwege hun enorm populaire Divi thema en page builder, maar wist jij dat het Divi ook een ander thema heeft? Dit thema heet het Divi Extra WordPress Theme. Hoewel het Extra theme veel van dezelfde functionaliteiten over heeft genomen zitten er ook een aantal verschillen tussen. Vooral in het design en de opmaak.

In deze Divi Extra WordPress Theme review neem ik jou mee door alles wat jij moet weten over dit thema, hoe het zich weerhoudt tegen Divi en hoe jij kunt beslissen of dit het beste thema is voor jouw nieuwe website of webshop.

Divi-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Prijs

5/5

De prijs/kwaliteit verhouding van Divi is de beste die je zult vinden!

Gebruiksvriendelijk

4/5

Divi heeft zoveel mogelijkheden dat het aan het begin even wennen is.

Support

4.7/5

Divi is bereikbaar via verschillende kanalen. Ze reageren snel en zijn erg klantvriendelijk!

Wat is het Divi Extra WordPress theme precies?

Een abonnement/lidmaatschap van Elegant Themes is altijd van van grote waarde geweest. Hoewel je hier aan het begin toch nog wel je vraagtekens bij kon zetten. In de begintijd waren de meeste ontwerpen die je kon gebruiken namelijk vrij eenvoudig en werden ze door velen bekritiseerd. De reden hierachter was eigenlijk vrij simpel. Het bedrijfsmodel van Elegant Themes bleek zich namelijk meer te richten op kwaliteit dat kwaliteit. 

Eind 2013 kwam Elegant Themes met Divi op de markt en daarmee veranderden het bedrijfsmodel en de koers van Elegant Themes volledig. Hoewel het alles-in-een WordPress thema al enige jaren bestond wist Elegant Themes hier met Divi toch nog weer een tandje bij te zetten. Zo brachten ze Divi naar een hoger niveau door betere ontwerpen en templates toe te voegen, meer functionaliteiten toe te voegen en uiteraard flink in te zetten op de gebruiksvriendelijkheid. 

Nu Divi inmiddels enkele jaren op de markt is is de page builder uitgegroeid tot een van de beste WordPress page builders van dit moment. Met de combinatie van dit thema en de page builder kun jij zonder enige technische kennis zelf een eigen website of webshop bouwen.

Na de komst van de Divi was dit voor Elegant Themes toch nog niet genoeg. Het tweede WordPress thema dat zij daarom uitbrachten was het Extra WordPress Theme. Dit thema is erg stijlvol en uitermate geschikt voor tijdschriften, blogs, online winkels, nieuws websites, fotografie websites, makelaar websites, restaurant websites, portfolio’s en nog meer meer. Om het helemaal af te maken beschikt het Divi Extra theme zelfs over verschillende blog layouts, aangepaste widgets en een ingebouwd beoordelingssysteem.

Divi Extra WordPress Theme Review: Waarom zou jij dit thema moeten gebruiken?

Nu jij precies weet wat het Extra WordPress Theme is, wat het verschil is tussen dit thema en Divi en hoe dit thema destijds tot stand is gekomen is het tijd om verder te gaan. Ik wil jou nu namelijk meenemen in het volgende onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme review. Dit betekent dat we nu gaan kijken naar wat het Extra theme zo bijzonder maakt en waarom jij deze zou moeten gebruiken.

Wanneer je van plan bent om gebruik te maken van het Divi Extra Theme is het goed om te weten dat je lid moet zijn van de Elegant Themes club. Je krijgt namelijk alleen toegang tot dit thema bij aanschaf van het volledige pakket. Het thema is dus niet los te verkrijgen. Wel krijg je er een aantal hele waardevolle en goede extra’s bij waar ik je later in deze Extra theme review meer over zal vertellen.

Extra theme functionaliteiten & designs

Hoewel Extra een super populair thema is blijft Divi toch wel het echte vlaggenschip van Elegant Themes. Dit heeft simpelweg een aantal redenen. Zo wordt Divi geleverd met meer dan 1000 website templates en kun je doormiddel van de Divi Builder alle soorten websites en webshops bouwen zonder hier enige technische kennis voor nodig te hebben. 

Het Divi Extra WordPress Theme is dan wel weer uitermate geschikt voor bloggers, nieuwswebsites en online tijdschriften. Het thema beschikt namelijk over alle functionaliteiten die jij hiervoor nodig zou kunnen hebben. Zo krijg je toegang tot meer dan 20 vooraf gemaakte demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Uiteraard heb je vervolgens via de customizer en Divi builder de mogelijkheid om layouts te wisselen om alles echt volledig naar jouw wens te maken.

Maak custom home paginas en categorie pagina’s

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Divi Extra theme is de manier waarop jij eenvoudig de homepagina en categoriepagina’s kunt aanpassen. In plaats vansimpelweg je meest recente berichten op de homepagina van jouw website te vermelden, of alle berichten uit een categorie in het standaard archiefformaat, zoals het geval is met de meeste andere WordPress-thema’s, heb je met behulp van de category builder toegang tot een visuele interface om te bepalen hoe deze berichten worden weergegeven.

Ook het aanmaken van een nieuwe home- of categoriepagina is erg eenvoudig met de category builder. Met de krachten van de Divi builder kun jij de aangepast layouts gebruiken om een categorie en/of homepagina te maken die volledig aan jouw wensen voldoet. Doordat hier geen technische kennis voor nodig is kan iedereen dit eenvoudig zelf doen. 

Maak jij op jouw website gebruik van verschillende categorieën? Dan kan het handig zijn om één categorie pagina te ontwerpen en deze vervolgens op alle categorieën toe te passen. Uiteraard is dit met het Extra theme mogelijk. Heb jij meerdere categorieën op jouw website en moeten deze allemaal een eigen design krijgen? Dan kun je dit ook erg simpel regelen met de Divi builder.

Extra theme pagina layouts

Een tijdje geleden heeft de Divi builder een flinke update gehad die ook volledig is geintegreerd in het Extra Theme. Wanneer je nu gebruik maakt van dit thema krijg je toegang tot een gigantische bibliotheek aan website templates. Al deze templates zijn met één druk op de knop te importeren dus een makkelijkere en snellere manier om zelf een eigen website te bouwen zul je niet vinden.

Om het helemaal mooi te maken krijg je niet zomaar toegang tot een aantal website templates. Het Extra theme geeft namelijk toegang tot meer dan 115 pagina layouts pakketten die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Wil jij echt alleen een pagina toevoegen? Dan heb je zelfs de keuze uit meer dan 850 pagina layouts!

Elke layout is afgestemd op een bepaald type website, maar met een beetje creativiteit kun je eigenlijk elke template ombouwen naar wat jij in jouw gedachten had. Dit maakt het gebruik van een page builder een fijn en makkelijk.

Widgets & locaties

Natuurlijk wil jij jouw bezoekers zo goed mogelijk helpen. Dit is erg belangrijk, omdat dit het conversiepercentage van jouw website of webshop flink kan verbeteren. Elegant Themes heeft hier met het Extra theme daarom goed op ingespeeld. Jij kunt namelijk gebruik maken van widgets waarmee jij op bepaalde locaties op jouw website bepaalde informatie kunt vertonen. In het Divi Extra Theme kun jij bijvoorbeeld op de volgende locaties gebruik maken van widgets:

 • Hoofd sidebar
 • Product sidebar
 • Footer sidebar links
 • Footer sidebar midden
 • Footer sidebar rechts

Naast deze locaties heb jij ook nog de mogelijkheid om zelf eigen aangepaste widget gebieden te maken. Vervolgens kun jij ook zelf instellen waar jij deze wilt laten vertonen en welke informatie hierin moet komen te staan.

Professionele reviews maken met het Extra theme

Ben jij een blogger die bijvoorbeeld gebruik maakt van Affiliate marketing? Dan wil je natuurlijk professionele reviews kunnen maken waar gebruikers een duidelijk overzicht kunnen krijgen voordat ze een product willen gaan kopen. 

Als je hier al onderzoek naar hebt gedaan zul je gezien hebben dat er verschillende plug-ins zijn die hierbij kunnen helpen. Maar als deze functionaliteit direct in het thema geïntegreerd zit is dat natuurlijk nog veel makkelijker. Jouw website blijft namelijk lekker snel, want elke extra plugin maakt jouw website trager.

Wanneer jij gebruik maakt van deze functionaliteit krijg je toegang tot een aantal velden. Na het invullen verschijnt er op de voorkant van de pagina een review blok waarin al deze punten netjes staan opgesteld. Om deze beoordeling ook nog eens intereactief te maken kun je ervoor kiezen om bezoekers ook hun beoordelingen te laten geven. Deze worden dan automatisch meegenomen in het cijfer dat het product krijgt.

Divi Extra Theme opties

Net als bij alle andere thema’s heb je uiteraard ook bij het Extra theme de thema opties. Bij Divi krijg je zoveel mogelijkheden waarmee jij alles volledig naar wens kunt maken. Om het toch makkelijk te maken heeft Divi voor het Extra theme de thema opties onderverdeeld in 7 secties:

 • Algemene instellingen: Dit tabblad bevat belangrijke items zoals het logo, favicon, sidebar instellingen, instellingen voor sociale media en URL’s, specifieke pagina- en berichtinstellingen en tot slot een sectie voor aangepaste CSS.
 • Navigatie: Dit tabblad bevat de instellingen voor pagina, categorieën en algemene instellingen. Jij kunt hier zaken regelen zoals de sorteervolgorde en het aantal vervolgkeuzelijsten voor navigatie.
 • Layout instellingen: Op dit tabblad vind jij de instellingen voor de meta-instellingen voor de berichten, pagina’s en ook de algemene berichtinformatie en de lay-out voor de archiefpagina’s.
 • Advertenties: Op deze pagina kun je de specifieke advertentieblokken op uw website in- of uitschakelen – er zijn in totaal 5 locaties beschikbaar waar jij advertenties kunt vertonen.
 • SEO: Op dit tabblad vind je de instellingen op het gebied van SEO. Je zult dit tabblad niet veel nodig hebben als je gebruik maakt van een SEO plugin als Yoast.
 • Integraties: Als je specifieke scripts of code hebt die je wilt gebruiken, zoals analytics of VWO, dan kun je deze hier plaatsen.
 • Support Docs: Ten slotte, support docs linkt naar de uitstekende documentatie op de Elegant Themes website. Hier kun jij alle informatie vinden als je vastloopt of een probleem hebt gevonden.
Divi-extra-theme-demo's

WordPress gebruikers verschillende rollen geven

Bouw jij websites voor klanten of anderen? Dan wil je natuurlijk niet dat jouw klant of werknemers zelf in de website kunnen gaan klooien. In veel gevallen levert dit namelijk problemen op, omdat ze zaken aanpassen die grote gevolgen kunnen hebben voor jouw website of webshop.

Divi heeft er daarom voor gekozen om een instelling in te bouwen waarmee jij gebruikers rechten kunt geven. Dit is een handige functionaliteit, want nu kun jij alle gebruikers bijvoorbeeld alleen de rechten geven voor bepaalde zaken. Hierdoor kan de klant bijvoorbeeld niet bij alle zaken, maar alleen bij de zaken die voor hem belangrijk zijn. Ook voor de werknemers is dit erg handig, want je wilt natuurlijk niet dat hier wat fout gaat.

Extra Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een ander belangrijk onderdeel dat ook zeker niet mag ontbreken in deze Extra Theme review is de klantenservice, want bij veel website software bedrijven ontbreekt het hier toch nog regelmatig.

Loop jij vast of heb je een probleem? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Dit lijkt natuurlijk, maar toch gaat dit in praktijk niet altijd goed. Bij veel partijen moet je soms wel meerdere dagen wachten op een reactie van de klantenservice en dat is toch flink lang.

Wanneer je kiest voor Elegant Themes zul jij dit probleem niet ervaren. Zij hebben namelijk veel tijd gestopt in het neerzetten van een goede klantenservice. Bij aankoop van een licentie ontvang jij toegang tot de 24/7 klantenservice en kun jij altijd contact opnemen bij vragen of problemen. In veel gevallen heb ik zelf binnen enkele uren een reactie van de klantenservice. Soms zelfs nog sneller, maar door dat Elegant Themes in een andere tijdzone zit is dit niet altijd mogelijk.

Divi Extra WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In een goede review worden niet alleen de voor- en nadelen besproken, maar hebben we het ook over ervaringen van de echte gebruikers. In dit onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme Review wil ik daarom ingaan op de ervaringen van andere gebruikers met dit thema?

Wanneer ik kijk naar de ervaringen van Divi gebruikers in het algemeen valt mij een ding op. Ze zijn allemaal erg positief. Dit klinkt natuurlijk goed, maar toch kijk ik voor mijn reviews altijd net wat verder. Wat zijn namelijk de ervaringen van gebruikers op websites als Trustpilot? 

Na het controleren van de ervaringen van Divi gebruikers op Trustpilot blijken de ervaringen op de website van Divi zelf wel echt te zijn. Op Trustpilot heeft Elegant Themes namelijk meer dan 17.250 reviews en ze worden gemiddeld beoordeeld met 5.0 sterren! Bekijk de onderstaande afbeelding maar eens.

Divi-ervaringen

Divi Extra WordPress Theme Review: Wat kost het thema?

Voordat jij besluit om het Extra theme van Divi te kopen wil je natuurlijk ook weten wat het gaat kosten. In dit onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme Review zal ik daar daarom dieper op in gaan.

Wanneer je kiest voor het Extra theme heb je de keuze uit twee verschillende licenties:

 • $89 Voor een ontwikkelaar licentie – jaarlijks verlengen
 • $249 voor levenslange toegang

Op zichzelf, en relatief gezien, is Extra redelijk geprijsd op dit niveau. Maar waar de waarde echt een paar stapjes omhoog gaat, is het feit dat die prijzen veel meer omvatten dan alleen het thema zelf. Bij het prijsniveau van $89 voor ontwikkelaars heb je toegang tot alle thema’s plus alle plug-ins die worden aangeboden door Elegant Themes. Zelfs als je maar een of twee thema’s en een paar van de plug-ins gebruikt, is het een geweldige deal.

Ondersteuning is altijd een lastig gebied voor elk software bedrijf. Ik moet toegeven dat ik alleen op de ondersteuning van Elegant Themes hoefde te vertrouwen voor een paar technische problemen, die allemaal tijdig werden opgelost. Ik heb ook veel tijd besteed aan het doorzoeken van de forums op zoek naar oplossingen of snelkoppelingen. Als je hetzelfde doet, zul je merken dat de forums vol zitten met klanten die hun vragen of problemen hebben opgelost.

Ik denk niet dat ik ooit een bugvrij thema heb gekocht, en Extra is niet anders. Wat echter van belang is, is de algehele responsiviteit en de bereidheid om eventuele problemen op te lossen. Ik zou niet willen suggereren dat Elegant Themes in dit opzicht perfect is, maar het zou moeilijk zijn om fouten te vinden in hun inspanningen om klanten tevreden te houden.

Wat-kost-Divi

Divi Extra WordPress Theme Review Conclusie: Is dit thema de beste keuze voor jou?

Op mijn website review ik erg vaak WordPress thema’s en page builders en WordPress hosting partijen om jouw zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw eigen website of webshop. En om heel eerlijk te zijn heeft een thema nog nooit zoveel indruk op mij gemaakt als het Divi Extra WordPress Theme. 

Als jij een blog, nieuwswebsite of online tijdschrift wilt gaan maken kan ik het Divi Extra theme meer dan aanraden. Het thema beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt. Is extreem makkelijk in gebruik door de Divi theme builder en heeft een hoop erg handige functionaliteiten standaard ingebouwd waar je bij andere thema’s extra voor zou moeten betalen. 

Als je het aan mij vraagt kan ik jou dit thema dus zeker aanraden. Al helemaal omdat jij tijdelijk 20% korting kunt krijgen op het totaalpakket van Divi. Een beter aanbod ga je echt niet vinden!

Divi Theme Review - Veelgestelde vragen

Divi is een totaaloplossing voor iedereen die zelf een eigen website of webshop wilt gaan bouwen. Meestal zul je namelijk een thema moeten kiezen, hier een page builder aan moeten koppelen en vervolgens nog verschillende andere systemen koppelen voor marketing en automatiserings doeleinden.

Met Divi is dat niet meer nodig, omdat deze tool bestaat uit een thema, een page builder, verschillende functionaliteiten voor het automatiseren van jouw website of webshop en een aantal erg handige functionaliteiten om de marketing op de juiste manier toe te passen.

Als je nagaat dat je daarnaast ook nog eens geen technische kennis nodig hebt, de keuze hebt uit meer dan 110 website templates en meer dan 800 pagina layouts weet je zeker dat je het best mogelijke gereedschap tot jouw beschikking hebt. Niet gek dus dat Divi op dit moment een van de beste WordPress thema’s en page builders is voor het bouwen van een eigen website.

Divi is ontwikkeld voor prestaties en dat wil zeggen dat het programma super snel en zoekmachine vriendelijk is. Dit betekent ook dat de tool soepel en makkelijk werkt waardoor je als totale beginner makkelijk met Divi overweg kunt. Dit betekent overigens niet dat Divi niet geschikt is voor ervaren webbouwers, want Divi beschikt over meer dan genoeg functionaliteiten waar jij ook als ervaren webbouwer nog veel tijd in kunt stoppen om zo het maximale uit jouw website of webshop te kunnen halen.

Door het drag & drop systeem van de Divi page builder is het bouwen van een eigen website of webshop echt een fluitje van een cent geworden. Al helemaal wanneer je ook nog eens gebruik gaat maken van het gigantisch aantal templates dat standaard wordt meegeleverd.

Op dit moment behoort Divi tot de absolute top wanneer jij op zoek bent naar software om jouw eigen website mee te bouwen. Dit komt onder andere doordat de software gewoon zo makkelijk in gebruik is, maar ook omdat Divi gewoon super goed is geoptimaliseerd voor zowel snelheid als SEO.

Doordat Divi erg licht is is jouw website veel lichter en dus ook meer sneller. Ook is de code erg schoon gehouden waardoor Google deze makkelijk kan lezen, sneller kan laden en jouw website dus ook hoger gaat vertonen in Google. Wanneer je gebruik gaat maken van Divi weet je dus zeker dat jij echt het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen.

Wanneer je hebt besloten om jouw website of webshop te bouwen met Divi heb je de keuze uit 2 licenties. Deze licenties zijn eigenlijk precies hetzelfde. Het enige verschil zit hem erin dat je bij de goedkoopste licentie per jaar moet betalen terwijl dit bij de duurdere licentie om een eenmalig bedrag gaat. Wanneer je Divi dus meerdere jaren wilt gaan gebruiken is de licentie van de eenmalige aanschaf dus een stuk goedkoper.

De goedkoopste licentie kost $89 dollar per jaar. Wanneer je kiest voor een eenmalige betaling bedragen de kosten $249 dollar eenmalig.

Het is niet mogelijk om een gratis versie van Divi te proberen. Je kunt wel een licentie afnemen en Divi 30 dagen proberen. Mocht je binnen deze 30 dagen niet tevreden zijn? Dan kun je gebruik maken van de niet goed geld terug garantie.

Divi kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Hieronder zal ik even opsomming maken van de grootste voordelen van Divi die jij gezien moet hebben.

 • Divi is een totaaloplossing waar je voor de rest eigenlijk niks meer bij nodig hebt
 • Divi is erg snel en zoekmachine vriendelijk
 • Je hebt geen technische kennis nodig om met Divi aan de slag te gaan
 • Divi is te gebruiken voor alle soorten websites en webshops
 • Keuze uit meer dan 110 demo websites en 880 pagina layouts
 • Een geïntegreerde header & footer builder
 • Een popup builder
 • Een formulieren builder
 • Mogelijkheid voor split testen om het maximale uit jouw website of webshop te halen
 • Templates aanmaken voor vaker terugkomende pagina’s(blogberichten, productpagina’s archieven)

Tijdens het betaalproces bij Divi maak je automatisch een account aan. Na het afronden van deze betaling kun jij de licentie in jouw account vinden. Hier kun je een mapje downloaden die je vervolgens in WordPress onder thema’s bij “Thema importeren” kunt importeren vanaf jouw computer.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Divi Extra Theme

$89
0.5

Gebruiksvriendelijk

0.5/10

Klantenservice

0.5/10

Snelheid

0.5/10

Prijs

0.5/10

Pluspunten

 • Erg snel & zoekmachine vriendelijk
 • Geen technische kennis nodig
 • Te gebruiken voor alle soorten websites en webshops
 • Keuze uit 110 demo websites & 880 templates
 • Header & footer builder

Minpunten

 • Door de vele opties kan het aan het begin even zoeken zijn
 • Sommige templates zijn een beetje basis

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk 20% korting op het volledige Divi WordPress Theme met een heleboel extra’s!

Wees snel, verloopt bijna!

Divi-logo