Divi Extra WordPress Theme Review 2024: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: De meeste mensen kennen Elegant Themes vanwege hun enorm populaire Divi thema en page builder, maar wist jij dat het Divi ook een ander thema heeft? Dit thema heet het Divi Extra WordPress Theme. Hoewel het Extra theme veel van dezelfde functionaliteiten over heeft genomen zitten er ook een aantal verschillen tussen. Vooral in het design en de opmaak.

In deze Divi Extra WordPress Theme review neem ik jou mee door alles wat jij moet weten over dit thema, hoe het zich weerhoudt tegen Divi en hoe jij kunt beslissen of dit het beste thema is voor jouw nieuwe website of webshop.

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Divi Extra WordPress theme precies?

Een abonnement/lidmaatschap van Elegant Themes is altijd van van grote waarde geweest. Hoewel je hier aan het begin toch nog wel je vraagtekens bij kon zetten. In de begintijd waren de meeste ontwerpen die je kon gebruiken namelijk vrij eenvoudig en werden ze door velen bekritiseerd. De reden hierachter was eigenlijk vrij simpel. Het bedrijfsmodel van Elegant Themes bleek zich namelijk meer te richten op kwaliteit dat kwaliteit.

Eind 2013 kwam Elegant Themes met Divi op de markt en daarmee veranderden het bedrijfsmodel en de koers van Elegant Themes volledig. Hoewel het alles-in-een WordPress thema al enige jaren bestond wist Elegant Themes hier met Divi toch nog weer een tandje bij te zetten. Zo brachten ze Divi naar een hoger niveau door betere ontwerpen en templates toe te voegen, meer functionaliteiten toe te voegen en uiteraard flink in te zetten op de gebruiksvriendelijkheid.

Nu Divi inmiddels enkele jaren op de markt is is de page builder uitgegroeid tot een van de beste WordPress page builders van dit moment. Met de combinatie van dit thema en de page builder kun jij zonder enige technische kennis zelf een WordPress website maken. Een WordPress webshop maken kan natuurlijk ook!

Na de komst van de Divi was dit voor Elegant Themes toch nog niet genoeg. Het tweede WordPress thema dat zij daarom uitbrachten was het Extra WordPress Theme. Dit thema is erg stijlvol en uitermate geschikt voor het maken van een blog website, nieuws website, fotografie website of portfolio website. Om het helemaal af te maken beschikt het Divi Extra theme zelfs over verschillende blog layouts, aangepaste widgets en een ingebouwd beoordelingssysteem.

Divi Extra WordPress Theme Review: Waarom zou jij dit thema moeten gebruiken?

Nu jij precies weet wat het Extra WordPress Theme is, wat het verschil is tussen dit thema en Divi en hoe dit thema destijds tot stand is gekomen is het tijd om verder te gaan. Ik wil jou nu namelijk meenemen in het volgende onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme review. Dit betekent dat we nu gaan kijken naar wat het Extra theme zo bijzonder maakt en waarom jij deze zou moeten gebruiken.

Wanneer je van plan bent om gebruik te maken van het Divi Extra Theme is het goed om te weten dat je lid moet zijn van de Elegant Themes club. Je krijgt namelijk alleen toegang tot dit thema bij aanschaf van het volledige pakket. Het thema is dus niet los te verkrijgen. Wel krijg je er een aantal hele waardevolle en goede extra’s bij waar ik je later in deze Extra theme review meer over zal vertellen.

Extra theme functionaliteiten & designs

Hoewel Extra een super populair thema is blijft Divi toch wel het echte vlaggenschip van Elegant Themes. Dit heeft simpelweg een aantal redenen. Zo wordt Divi geleverd met meer dan 1000 website templates en kun je doormiddel van de Divi Builder alle soorten websites en webshops bouwen zonder hier enige technische kennis voor nodig te hebben.

Het Divi Extra WordPress Theme is dan wel weer uitermate geschikt voor bloggers, nieuwswebsites en online tijdschriften. Het thema beschikt namelijk over alle functionaliteiten die jij hiervoor nodig zou kunnen hebben. Zo krijg je toegang tot meer dan 20 vooraf gemaakte demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren. Uiteraard heb je vervolgens via de customizer en Divi builder de mogelijkheid om layouts te wisselen om alles echt volledig naar jouw wens te maken.

Maak custom home paginas en categorie pagina’s

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Divi Extra theme is de manier waarop jij eenvoudig de homepagina en categoriepagina’s kunt aanpassen. In plaats van simpelweg je meest recente berichten op de homepagina van jouw website te vermelden, of alle berichten uit een categorie in het standaard archiefformaat, zoals het geval is met de meeste andere WordPress-thema’s, heb je met behulp van de category builder toegang tot een visuele interface om te bepalen hoe deze berichten worden weergegeven.

Ook het aanmaken van een nieuwe home- of categoriepagina is erg eenvoudig met de category builder. Met de krachten van de Divi builder kun jij de aangepast layouts gebruiken om een categorie en/of homepagina te maken die volledig aan jouw wensen voldoet. Doordat hier geen technische kennis voor nodig is kan iedereen dit eenvoudig zelf doen.

Maak jij op jouw website gebruik van verschillende categorieën? Dan kan het handig zijn om één categorie pagina te ontwerpen en deze vervolgens op alle categorieën toe te passen. Uiteraard is dit met het Extra theme mogelijk. Heb jij meerdere categorieën op jouw website en moeten deze allemaal een eigen design krijgen? Dan kun je dit ook erg simpel regelen met de Divi builder.

Extra theme pagina layouts

Een tijdje geleden heeft de Divi builder een flinke update gehad die ook volledig is geïntegreerd in het Extra Theme. Wanneer je nu gebruik maakt van dit WordPress thema krijg je toegang tot een gigantische bibliotheek aan website templates. Al deze templates zijn met één druk op de knop te importeren dus een makkelijkere en snellere manier om zelf een eigen website te bouwen zul je niet vinden.

Om het helemaal mooi te maken krijg je niet zomaar toegang tot een aantal website templates. Het Extra theme geeft namelijk toegang tot meer dan 115 pagina layouts pakketten die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Wil jij echt alleen een pagina toevoegen? Dan heb je zelfs de keuze uit meer dan 850 pagina layouts!

Elke layout is afgestemd op een bepaald type website, maar met een beetje creativiteit kun je eigenlijk elke template ombouwen naar wat jij in jouw gedachten had. Dit maakt het gebruik van een page builder een fijn en makkelijk.

Video afspelen over Divi-extra-theme-youtube

Widgets & locaties

Natuurlijk wil jij jouw bezoekers zo goed mogelijk helpen. Dit is erg belangrijk, omdat dit het conversiepercentage van jouw website of webshop flink kan verbeteren. Elegant Themes heeft hier met het Extra theme daarom goed op ingespeeld. Jij kunt namelijk gebruik maken van widgets waarmee jij op bepaalde locaties op jouw website bepaalde informatie kunt vertonen. In het Divi Extra Theme kun jij bijvoorbeeld op de volgende locaties gebruik maken van widgets:

 • Hoofd sidebar
 • Product sidebar
 • Footer sidebar links
 • Footer sidebar midden
 • Footer sidebar rechts
 

Naast deze locaties heb jij ook nog de mogelijkheid om zelf eigen aangepaste widget gebieden te maken. Vervolgens kun jij ook zelf instellen waar jij deze wilt laten vertonen en welke informatie hierin moet komen te staan.

Professionele reviews maken met het Extra theme

Ben jij een blogger die bijvoorbeeld gebruik maakt van affiliate marketing? Dan wil je natuurlijk professionele reviews kunnen maken waar gebruikers een duidelijk overzicht kunnen krijgen voordat ze een product willen gaan kopen.

Als je hier al onderzoek naar hebt gedaan zul je gezien hebben dat er verschillende plug-ins zijn die hierbij kunnen helpen. Maar als deze functionaliteit direct in het thema geïntegreerd zit is dat natuurlijk nog veel makkelijker. Jouw website blijft namelijk lekker snel, want elke extra plugin maakt jouw website trager.

Wanneer jij gebruik maakt van deze functionaliteit krijg je toegang tot een aantal velden. Na het invullen verschijnt er op de voorkant van de pagina een review blok waarin al deze punten netjes staan opgesteld. Om deze beoordeling ook nog eens interactief te maken kun je ervoor kiezen om bezoekers ook hun beoordelingen te laten geven. Deze worden dan automatisch meegenomen in het cijfer dat het product krijgt.

Divi Extra Theme opties

Net als bij alle andere thema’s heb je uiteraard ook bij het Extra theme de thema opties. Bij Divi krijg je zoveel mogelijkheden waarmee jij alles volledig naar wens kunt maken. Om het toch makkelijk te maken heeft Divi voor het Extra theme de thema opties onderverdeeld in 7 secties:

 • Algemene instellingen: Dit tabblad bevat belangrijke items zoals het logo, favicon, sidebar instellingen, instellingen voor sociale media en URL’s, specifieke pagina- en berichtinstellingen en tot slot een sectie voor aangepaste CSS.
 • Navigatie: Dit tabblad bevat de instellingen voor pagina, categorieën en algemene instellingen. Jij kunt hier zaken regelen zoals de sorteervolgorde en het aantal vervolgkeuzelijsten voor navigatie.
 • Layout instellingen: Op dit tabblad vind jij de instellingen voor de meta-instellingen voor de berichten, pagina’s en ook de algemene berichtinformatie en de lay-out voor de archiefpagina’s.
 • Advertenties: Op deze pagina kun je de specifieke advertentieblokken op uw website in- of uitschakelen – er zijn in totaal 5 locaties beschikbaar waar jij advertenties kunt vertonen.
 • SEO: Op dit tabblad vind je de instellingen op het gebied van SEO. Je zult dit tabblad niet veel nodig hebben als je gebruik maakt van een SEO plugin als Yoast.
 • Integraties: Als je specifieke scripts of code hebt die je wilt gebruiken, zoals analytics of VWO, dan kun je deze hier plaatsen.
 • Support Docs: Ten slotte, support docs linkt naar de uitstekende documentatie op de Elegant Themes website. Hier kun jij alle informatie vinden als je vastloopt of een probleem hebt gevonden.
Divi-extra-theme-demo's

WordPress gebruikers verschillende rollen geven

Bouw jij websites voor klanten of anderen? Dan wil je natuurlijk niet dat jouw klant of werknemers zelf in de website kunnen gaan klooien. In veel gevallen levert dit namelijk problemen op, omdat ze zaken aanpassen die grote gevolgen kunnen hebben voor jouw website of webshop.

Divi heeft er daarom voor gekozen om een instelling in te bouwen waarmee jij gebruikersrechten kunt geven. Dit is een handige functionaliteit, want nu kun jij alle gebruikers bijvoorbeeld alleen de rechten geven voor bepaalde zaken. Hierdoor kan de klant bijvoorbeeld niet bij alle zaken, maar alleen bij de zaken die voor hem belangrijk zijn. Ook voor de werknemers is dit erg handig, want je wilt natuurlijk niet dat hier wat fout gaat.

Extra Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een ander belangrijk onderdeel dat ook zeker niet mag ontbreken in deze Extra Theme review is de klantenservice, want bij veel website software bedrijven ontbreekt het hier toch nog regelmatig.

Loop jij vast of heb je een probleem? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Dit lijkt natuurlijk, maar toch gaat dit in praktijk niet altijd goed. Bij veel partijen moet je soms wel meerdere dagen wachten op een reactie van de klantenservice en dat is toch flink lang.

Wanneer je kiest voor Elegant Themes zul jij dit probleem niet ervaren. Zij hebben namelijk veel tijd gestopt in het neerzetten van een goede klantenservice. Bij aankoop van een licentie ontvang jij toegang tot de 24/7 klantenservice en kun jij altijd contact opnemen bij vragen of problemen. In veel gevallen heb ik zelf binnen enkele uren een reactie van de klantenservice. Soms zelfs nog sneller, maar door dat Elegant Themes in een andere tijdzone zit is dit niet altijd mogelijk.

Divi-extra-theme-support

Divi Extra WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In een goede review worden niet alleen de voor- en nadelen besproken, maar hebben we het ook over ervaringen van de echte gebruikers. In dit onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme Review wil ik daarom ingaan op de ervaringen van andere gebruikers met dit thema?

Wanneer ik kijk naar de ervaringen van Divi gebruikers in het algemeen valt mij een ding op. Ze zijn allemaal erg positief. Dit klinkt natuurlijk goed, maar toch kijk ik voor mijn reviews altijd net wat verder. Wat zijn namelijk de ervaringen van gebruikers op websites als Trustpilot?

Na het controleren van de ervaringen van Divi gebruikers op Trustpilot blijken de ervaringen op de website van Divi zelf wel echt te zijn. Op Trustpilot heeft Elegant Themes namelijk meer dan 17.250 reviews en ze worden gemiddeld beoordeeld met 5.0 sterren! Bekijk de onderstaande afbeelding maar eens.

Divi-ervaringen

Divi Extra WordPress Theme Review: Wat kost het thema?

Voordat jij besluit om het Extra theme van Divi te kopen wil je natuurlijk ook weten wat het gaat kosten. In dit onderdeel van deze Divi Extra WordPress Theme Review zal ik daar daarom dieper op in gaan.

Wanneer je kiest voor het Extra theme heb je de keuze uit twee verschillende licenties:

 • $89 Voor een ontwikkelaar licentie – jaarlijks verlengen
 • $249 voor levenslange toegang
 

Op zichzelf, en relatief gezien, is Extra redelijk geprijsd op dit niveau. Maar waar de waarde echt een paar stapjes omhoog gaat, is het feit dat die prijzen veel meer omvatten dan alleen het thema zelf. Bij het prijsniveau van $89 voor ontwikkelaars heb je toegang tot alle thema’s plus alle plug-ins die worden aangeboden door Elegant Themes. Zelfs als je maar een of twee thema’s en een paar van de plug-ins gebruikt, is het een geweldige deal.

Ondersteuning is altijd een lastig gebied voor elk software bedrijf. Ik moet toegeven dat ik alleen op de ondersteuning van Elegant Themes hoefde te vertrouwen voor een paar technische problemen, die allemaal tijdig werden opgelost. Ik heb ook veel tijd besteed aan het doorzoeken van de forums op zoek naar oplossingen of snelkoppelingen. Als je hetzelfde doet, zul je merken dat de forums vol zitten met klanten die hun vragen of problemen hebben opgelost.

Ik denk niet dat ik ooit een bugvrij thema heb gekocht, en Extra is niet anders. Wat echter van belang is, is de algehele responsiviteit en de bereidheid om eventuele problemen op te lossen. Ik zou niet willen suggereren dat Elegant Themes in dit opzicht perfect is, maar het zou moeilijk zijn om fouten te vinden in hun inspanningen om klanten tevreden te houden.

Wat-kost-Divi

Divi Extra WordPress Theme Review Conclusie: Is dit thema de beste keuze voor jou?

Op mijn website review ik erg vaak WordPress thema’s en page builders en WordPress hosting partijen om jouw zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw eigen website of webshop. En om heel eerlijk te zijn heeft een thema nog nooit zoveel indruk op mij gemaakt als het Divi Extra WordPress Theme.

Als jij een blog, nieuws website of online tijdschrift wilt gaan maken kan ik het Divi Extra theme meer dan aanraden. Het thema beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt. Is extreem makkelijk in gebruik door de Divi theme builder en heeft een hoop erg handige functionaliteiten standaard ingebouwd waar je bij andere thema’s extra voor zou moeten betalen.

Als je het aan mij vraagt kan ik jou dit thema dus zeker aanraden. Al helemaal omdat je tijdelijk tot 68% korting kunt krijgen op het totaalpakket van Divi. Een beter aanbod ga je echt niet vinden!

Divi Extra Theme Review - Veelgestelde vragen

Wat is het Divi Extra Theme?

Extra is het perfecte WordPress thema en page builder combo voor het maken van een online nieuws website, magazine of blogs website. Het thema beschikt over gigantisch veel mogelijkheden en is volledig naar eigen wens te maken zonder enige kennis van code nodig te hebben.

Wat is het verschil tussen Divi Extra?

Divi instellingen omvatten layout, widgets, footer elementen, footer menu, en bottom bar. Divi heeft een gebied om de footer credits te bewerken. Extra bevat instellingen voor lay-out, typografie, voettekst elementen en onderbalk. Het bevat niet de editor voor de footer credits.

Hoe installeer je het Divi Extra theme?

Zoek het Divi. zip-bestand dat je hebt gedownload uit jouw Divi Account. Log vervolgens in op jouw WordPress en navigeer hier naar “Weergave” → “Thema’s”. Upload het mapje dat je eerder hebt gedownload hier en klik op “Nu installeren”.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Divi Extra theme alternatieven

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Vanaf $89 dollar