Divi WordPress Hosting | 3 Beste Hosting Partijen in 2024

Divi-WordPress-webhosting
Inhoudsopgave

Wil jij een website of webshop gaan bouwen met Divi? Of heb je al een website maar ben je niet tevreden over bijvoorbeeld de snelheid? Dan is het een erg verstandige keuze om te investeren in de speciale Divi WordPress hosting. Dit is namelijk een speciale soort hosting die speciaal is afgestemd op de tool Divi. Hierdoor kun jij het best mogelijke resultaat gaan behalen met jouw Divi WordPress website. 

Waarschijnlijk lees jij deze blog, omdat je meer informatie wilt hebben over de speciale Divi WordPress webhosting. Wanneer dit zo is ben je hier zeker op de juiste plek. In deze blog ga ik namelijk antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat is Divi?
  • Wat is Divi WordPress hosting?
  • Wat maakt Divi hosting beter dan andere hosting?
  • Welke partijen bieden Divi hosting aan?
  • Wat kost Divi hosting?
  • Is Divi hosting geschikt voor jou?

Wat is Divi?

Voor de meeste lezers zal dit inmiddels al wel duidelijk zijn, maar mocht dit niet het geval zijn zal ik hier even een korte uitleg over het Divi WordPress Thema van Elegant Themes geven. Op dit moment is dit namelijk een van de makkelijkste en snelste manieren om zelf zonder enige technische kennis een eigen website of webshop te bouwen.

Een WordPress thema heb je nodig wanneer je in WordPress een website of webshop gaat maken. Dit thema bepaald namelijk de functionaliteiten, het design, de mogelijkheden en voor een groot deel de veiligheid en zoekmachine vriendelijkheid. Aangezien het thema de fundering van jouw website is, is het belangrijk om hier goed in te investeren. Je wilt hier namelijk echt geen problemen in veroorzaken.

Zodra het thema is ingesteld zullen de meeste mensen ook gebruik willen maken van een page builder. Dit is namelijk een programma dat het mogelijk maakt om zonder enige technische kennis een eigen website of webshop te maken. Een goed voorbeeld hiervan is Divi, maar ook Elementor, Visual Composer, Beaver Builder en Brizy zijn erg populaire page builders.

Het voordeel van Divi is dat het een alles in één oplossing is. Je hebt dus niet het probleem dat bepaalde onderdelen van jouw website niet met elkaar kunnen samenwerken. Zowel het thema als de page builder zijn van dezelfde partij en daardoor goed op elkaar afgestemd. Dit resulteert in een goede, veilige en snelle website of webshop. Voor maken van een goede en professionele, maar toch ook betaalbare website maak je met Divi een erg goede keuze.

Divi-wordpress

Wat is Divi WordPress hosting?

Nu je precies weet wat Divi is is het tijd om verder te gaan. Wanneer je namelijk interesse hebt in Divi WordPress hosting wil je natuurlijk weten wat dit is. Om jou hier zo goed mogelijk antwoord op te geven heb ik uitgebreid onderzoek voor jou gedaan. In deze blog zal ik deze resultaten en bevindingen met je delen, maar voor nu is de eerste vraag: “Wat is Divi WordPress hosting?”

Doordat Divi het zo makkelijk maakt voor hun bezoekers om een website te bouwen wordt er op de achtergrond erg veel code geladen. Al deze code moet geladen worden wanneer iemand jouw website of webshop bezoekt en dat maakt in veel gevallen de website traag. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede webhosting partij

Je kunt kiezen voor een algemene webhosting als Cloud86Neostrada, Bluehost, Hostgator of Hostinger. Maar deze zijn helaas niet volledig afgestemd op Divi. Je zult hier daarom niet het maximale resultaat mee gaan behalen. Kiezen voor Divi WordPress hosting is daarom een erg goede oplossing. Deze hostingpakketten worden namelijk aangeboden door een aantal grote hostingpartijen en dragen daadwerkelijk bij aan de snelheid en prestaties van jouw Divi website of webshop.

Wat maakt Divi Hosting beter dan normale hosting?

Okey! Wat Divi is zal iedereen nu wel weten en ook zullen de meeste mensen nu wel weten wat Divi hosting is, maar er blijft dan nog een belangrijke vraag onbeantwoord. Wat is maakt Divi WordPress hosting nou beter dan normale webhosting voor Divi. Voor de mensen met enige technische kennis zal dit misschien al wel duidelijk zijn, maar natuurlijk beschikt niet iedereen over deze kennis. In dit onderdeel van deze blog zal ik daarom meer vertellen over de voordelen van de speciale Divi WordPress hosting.

Speciaal aangepast op Divi

Zoals je waarschijnlijk wel zult weten heb je webhosting nodig om een website bereikbaar te kunnen krijgen op het internet. Het lijkt dus makkelijk om een geschikte webhosting partij te kiezen, maar dat is het absoluut niet. De keuze uit webhosting partijen is namelijk gigantisch. Alleen al in nederland heb je de keuze uit tientallen verschillende hostingpartijen. Al deze partijen beschikken over andere pakketten en daardoor ook weer over andere specificaties. Hierdoor wordt het kiezen van de beste WordPress hosting provider voor jou erg lastig.

Wanneer je op dit moment gebruik maakt van Divi of gebruikt wilt gaan maken is het verstandig om de kiezen voor Divi WordPress hosting. Deze hosting is namelijk speciaal afgestemd op Divi. Hierdoor kan de website veel sneller en lichter worden en weet je ook zeker dat je het maximale uit jouw Divi website kunt gaan halen.

Uiteraard is er altijd nog baas boven baas. Zo heb je ook nog de webhosting van Kinsta en Cloudways, maar die zullen voor de meeste lezers niet nodig zijn omdat deze echt bedoeld zijn voor de grotere websites en webshops. Of als je echt het allerbeste uit jouw website wilt halen.

Super snel

Heb jij al een eigen website of webshop? Dan heb je ongetwijfeld wel eens de snelheid van jouw website gemeten met een tool als GTmetrix of Google Pagespeed. In de meeste gevallen zullen deze scoren niet goed zijn geweest en dat betekent dat er werk aan de winkel is.

Google heeft namelijk informatie vrijgegeven waaruit blijkt dat de snelheid van jouw website een flinke invloed heeft op de vindbaarheid van jouw website in Google. Wanneer jij dus goed gevonden wilt worden in Google, meer bezoekers wilt krijgen en ook meer klanten wilt krijgen is het erg belangrijk om hierin te investeren. 

Door te kiezen voor een goede hostingpartij kun je deze scores echt al flink verbeteren. Uiteraard voeg je vervolgens vaak wel weer content aan je website toe. Deze content kan in de meeste gevallen niet automatisch geoptimaliseerd worden dus dat zul je wel handmatig moeten doen, maar ook daar heb ik erg veel waardevolle blogs over geschreven. Wanneer je met Divi werkt of wilt gaan werken is het zeker verstandig om gebruik te maken van de Divi WordPress hosting.

Makkelijk in gebruik

Naast dat de speciale Divi webhosting speciaal op Divi is afgestemd en super snel is heeft het nog een voordeel. Je wilt namelijk niet uren bezig zijn met het aanmaken en instellen van een hostingpakket. Ook wil je snel en makkelijk even wat dingen kunnen aanpassen zonder dat je hier erg veel technische kennis voor nodig hebt. 

Divi snapt dit en heeft hier daarom veel tijd in gestopt en met succes ook! Alle hostingpakketten voor Divi zijn namelijk erg gebruiksvriendelijk en super makkelijk in gebruik. Tuurlijk zul je altijd met technische termen in aanraking komen, maar Divi heeft er vervolgens wel voor gezorgd dat je de meest technische dingen zonder enige vorm van technische kennis zelf kunt instellen of aanpassen. 

Uiteraard is het ook voor de techneuten een geschikte optie, want ook zij kunnen prima met deze hostingpakketten uit de voeten. Er is namelijk erg veel mogelijk om jouw website of webshop naar het volgende level te brengen.

Betrouwbare partijen

Wanneer je op zoek bent naar een webhosting partij wil je natuurlijk een snelle en betrouwbare partij vinden. Dit lijkt makkelijk, maar met de gigantische keuze is dit toch een stuk lastiger dan dat je in eerste instantie dacht.

Divi heeft daarom alleen samenwerkingen met grote internationale hostingpartijen die precies weten wat Divi nodig heeft, snelle servers hebben, betrouwbaar zijn en beschikken over een goede klantenservice. Voldoet een hostingpartij aan al deze criteria? Dan komen ze in aanmerking om de Divi WordPress hosting pakketten aan te bieden, maar op dit moment gaat dat nog maar om drie grote partijen.

Divi WordPress hosting: Uit welke partijen kun je kiezen?

Wanneer je hebt besloten om te kiezen voor de speciale Divi webhosting heb je keuze uit drie verschillende partijen. Deze partijen werken nauw samen met Divi en voldoen daarmee dus ook direct aan alle eisen die Divi aan hun webhosting stelt. Met het kiezen van een van deze partijen maak jij dus een erg goede en betrouwbare keuze zonder dat je het risico op problemen of onduidelijkheden loopt.

De eerste partij waar je uit kunt kiezen is FlyWheel. Dit is een grote internationale hostingpartij die hun zaken goed op orde hebben. Deze partij is nog relatief jong, maar weet toch al te concurreren met de grootste spelers in deze markt. Voor velen zal dit daarom een erg goede optie zijn, maar helaas zijn de hostingpakketten van Flywheel wel een beetje aan de prijzige kant. Zo beginnen de prijzen op dit moment bij $13 dollar per maand.

De tweede partij waar je uit kunt kiezen is Pressable. Pressable is een hostingpartij die onder velen niet echt bekend zal zijn. Hoewel dit eigenlijk best raar is, want deze partij is opgericht door WordPress.com. Zij weten hierdoor echt wel wat een website nodig heeft en hoe hier de beste resultaten uit gehaald kunnen worden. De prijzen voor Pressable zijn alleen nog wat hoger dan die van Flywheel. Hier betaal je namelijk minimaal $25 dollar per maand.

Wil je een grote en betrouwbare hostingpartij die ook nog eens betaalbaar is? Dan is SiteGround de beste keuze. SiteGround is namelijk een erg bekende partij waar ik zelf ook een aantal van mijn websites hebt gehost. De resultaten zijn ronduit bizar. Zo is mijn website bizar snel en scoor ik goed in de zoekmachines. De kosten voor deze webhosting pakketten zijn ook een stuk vriendelijker. Zo beginnen de prijzen bij SiteGround bij €5,99 euro per maand. Echter stijgt dit naar de eerste contractduur wel naar €12,99 euro per maand.

Divi-hosting

Divi WordPress hosting: Wat kost het?

Inmiddels weet je in principe alles over de webhosting van Divi, maar wat gaat het nou kosten. Zonet heb ik al verteld uit welke partijen je kunt kiezen en wat hier de goedkoopste hosting pakketten zijn. Hiermee heb je in principe alle informatie al, maar ik zal hieronder nog even de kosten per jaar benoemen van elke partij.

Wanneer je kiest voor het goedkoopste hostingpakket van Flywheel betaal je $13 dollar per maand. Per jaar zul je voor deze hosting dan $156 dollar betalen. Je kunt er wel voor kiezen om per jaar t betalen. Je betaald dan $150 dollar.

Kies je voor een hostingpakket van Pressable? Dan beginnen de kosten bij $25 dollar per maand. Per jaar ben je bij Pressabel dus minimaal $300 dollar kwijt. Wel kun je er ook hier voor kiezen om per jaar te betalen. Wanneer je dit doet betaal je ongeveer $250 dollar per jaar.

De laatste optie is SiteGround. Wanneer je hiervoor kiest betaal je minimaal €5,99 euro per maand. De kosten per jaar zullen hierdoor uitkomen op €71,88 euro. Dit is een stuk minder dan bij de andere hostingpartijen, maar vergeet niet dat je naar de eerste contractduur bijna het dubbele gaat betalen. Je kunt natuurlijk wel een langere contractduur afnemen waardoor je ook langer gebruik kunt maken van deze korting.

Beste-divi-wordpress-hosting

Is Divi hosting geschikt voor jou?

Inmiddels heb ik je alles over de speciale Divi WordPress hosting vertelt. Dit betekent dat het tijd is voor de belangrijkste vraag: “Is Divi hosting de beste keuze voor jou?”

Wanneer je dit aan mij vraagt zeg ik zeker ja! Er is namelijk geen enkele andere partij die het voor elkaar krijgt om dit soort resultaten uit een Divi website te krijgen. Wanneer jij jouw website hebt gemaakt met Divi of wilt gaan maken met Divi kun je direct een voorsprong op jouw concurrentie pakken door te kiezen voor de webhosting van Divi.

Persoonlijk zal ik je aanraden om te kiezen voor de Divi Webhosting van SiteGround. Deze is namelijk nog redelijk betaalbaar, levert bizarre resultaten, beschikt over een erg goede klantenservice en heb ik zelf erg goede ervaringen mee.

Divi WordPress hosting - Veelgestelde vragen

Wat is Divi WordPress hosting ?Je kunt kiezen voor een algemene webhosting als Cloud86, Neostrada, Bluehost, Hostgator of Hostinger. Maar deze zijn helaas niet volledig afgestemd op Divi. Je zult hier daarom niet het maximale resultaat mee gaan behalen. Kiezen voor Divi WordPress hosting is daarom een erg goede oplossing. Deze hostingpakketten worden namelijk aangeboden door een aantal grote hostingpartijen en dragen daadwerkelijk bij aan de snelheid en prestaties van jouw Divi website of webshop.

Welke partijen hebben Divi hosting? Wanneer je hebt besloten om te kiezen voor de speciale Divi webhosting heb je keuze uit drie verschillende partijen. Deze partijen werken nauw samen met Divi en voldoen daarmee dus ook direct aan alle eisen die Divi aan hun webhosting stelt. De partijen die Divi hosting aanbieden zijn Flywheel, Pressable en SiteGround.

Wat kost Divi hosting? Hoeveel Divi hosting precies kost is afhankelijk van de hostingpartij die jij kiest, maar ik kan wel een schatting geven. De kosten voor Divi hosting beginnen bij zo’n €5,00 per maand en kunnen oplopen tot zo’n €25,00 per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Wees snel, verloopt bijna!

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids