Divi Theme Review 2023: Beste WordPress Theme Builder? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: De Divi WordPress Theme Builder is een super populair WordPress thema waarmee je zonder enige technische kennis zelf een eigen website of webshop kunt maken. Een belangrijk voordeel van Divi is dat de tool erg snel is en volledig geoptimaliseerd is voor Google. Jouw website kan daarom erg goed gevonden gaan worden in Google. Verder krijg je toegang tot meer dan 1000 Divi WordPress templates die jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website. Als laatste krijg je ook nog toegang tot de WooCommerce builder, een popup builder, een geoptimaliseerd thema voor bloggers of nieuwswebsites en de mogelijkheid voor splittesten. Samenvattend maak je met het Divi WordPress Theme dus echt een uitstekende keuze!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij Divi tijdelijk kopen met 20% korting! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze Divi WordPress Theme Builder Review eens te lezen, want hierin deel ik onder andere mijn ervaringen!

Divi-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Wat is het Divi WordPress Theme?

Zoals je waarschijnlijk wel weet draait elke wordpress website op een bepaald thema. Het thema bepaalt vervolgens hoe je website eruit ziet, wat je kunt aanpassen, hoe groot het thema is(Snelheid) en of het thema is geoptimaliseerd voor Google. Omdat een thema zoveel invloed heeft op de prestaties en het design van je website is het erg belangrijk dat je het juiste thema kiest. Het is namelijk erg zonde als je het verkeerde WordPress thema kiest en later moet overstappen van thema. Dit is alleen erg lastig en kan een hoop invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website in Google.

Ik kan mij voorstellen dat jij eerst wil weten wat het Divi WordPress thema precies is. Nou daar kunnen we in principe redelijk kort over zijn. Het Divi WordPress thema is een thema dat ontwikkeld is door Elegant Themes. Elegant Themes is op dit moment een van de grootste en populairste partijen voor het kopen van website templates en thema’s. De Divi WordPress theme builder is het populairste thema dat zij op de markt hebben gebracht.

Een van de dingen die het Divi WordPress Theme zo enorm populair en succesvol maken is de flexibiliteit, al helemaal wanneer je ook gebruik maakt van de Divi WordPress Builder. Hier krijg je gratis toegang toe wanneer jij het Divi theme koopt.

Het Divi theme is zo flexibel, omdat er geen standaard design wordt meegeleverd. Je kunt Divi daarom eigenlijk zien als kaal WordPress thema. Met behulp van de Divi WordPress Builder en de Divi WordPress templates kun jij vervolgens zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop gaan ontwikkelen. Het voordeel hiervan is dat er geen onnodige code wordt ingeladen die jouw website traag maken. Er wordt bij Divi alleen code geladen die ook daadwerkelijk nodig is voor de functionaliteiten die jij op jouw website wilt gebruiken.

Divi WordPress Theme Review: Waarom zou jij de Divi Builder moeten gebruiken?

Hierboven heb jij al erg veel nuttige informatie over het Divi WordPress theme gelezen. Zo weet jij inmiddels wat het Divi theme is, wat de Divi WordPress builder is en waarom Divi van Elegant Themes zo enorm populair is.

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. Divi is namelijk een alles in één systeem waardoor het echt over alle functionaliteiten beschikt die jij voor jouw nieuwe website of webshop nodig zou kunnen hebben. In het volgende onderdeel van deze Divi WordPress Theme review zal ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten waarover Divi beschikt en hoe Divi hiermee scoort in vergelijking met de concurrenten.

Divi is een thema & page builder in één

Wat je vaak ziet is dat mensen gebruiken maken van een standaard wordpress thema of een betaald thema als het Astra Pro Theme, OceanWP, GeneratePress of Neve. Hoewel Astra en OceanWP zeker goede wordpress thema’s zijn zal je zelf nog een page builder moeten aanschaffen, want deze zijn standaard niet meegeleverd. Tel je de kosten hiervan vervolgens bij elkaar op? Dan zul je redelijk schrikken van de kosten.

Bij Divi van Elegant Themes gaat dit net even anders. Divi is namelijk niet alleen een WordPress thema, maar ook een page builder en eigenlijk ook nog een marketing machine. Wanneer je kiest voor Divi krijg je dus toegang tot het thema, de Divi builder en een hoop functionaliteiten op het gebied van marketing. Hier zal ik later in deze Divi theme review meer over vertellen.

Met het Divi WordPress theme zit je goed op het gebied van snelheid, veiligheid en zoekmachine vriendelijkheid. Vervolgens maakt de Divi builder het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Met de marketing functionaliteiten kun jij jouw website naar het volgende niveau tillen en eigenlijk echt alles automatiseren. Dit maakt Divi van Elegant Themes een erg goede keuze voor zowel de beginner als de ervaren programmeurs.

Divi builder: Het drag & drop systeem van Elegant Themes

Zoals je net hebt gelezen is Divi niet alleen een WordPress theme, maar ook direct een page builder. Divi noemt dit zelf hun Divi WordPress Builder, maar eigenlijk is hij vrij vergelijkbaar met een page builder. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website te maken.

De Divi Builder beschikt over een erg gebruiksvriendelijk drag & drop systeem. In het Nederlands betekent drag & drop slepen en neerzetten en ja zo werkt het ook echt. Het drag & drop systeem in de Divi builder bestaat namelijk uit menu dat alle elementen en modules bevat waar jij jouw website of webshop mee kunt opbouwen. Wil jij een module of element toevoegen? Dan kun je deze uit het menu slepen en vervolgens op de gewenste plek plaatsen.

Na het plaatsen van een element of module opent er een nieuw menu, in de Divi WordPress Builder, waar jij aanpassingen kunt doen voor dit specifieke element. Uiteraard heb je ook hier geen technische kennis voor nodig wat het bouwen van een website of webshop toegankelijk maakt voor iedereen. Het wordt al helemaal erg makkelijk wanneer je ook nog gebruik maakt van de Divi WordPress templates naast de Divi WordPress builder.

Video afspelen over Divi-wordpress

Meer dan 40 website modules in de Divi Builder

Net heb je gelezen dat Divi van Elegant Themes beschikt over een eigen page builder, genaamd de Divi Builder. Deze builder bestaat uit een hoop modules en elementen die jij aan jouw website of webshop kunt toevoegen door ze simpelweg uit het menu te slepen en op de gewenste plek te plaatsen.

De Divi Builder bestaat op dit moment uit meer dan 40 elementen/modules. Uiteraard werkt Elegant Themes altijd aan hun Divi WordPress Builder dus er zullen regelmatig nieuwe elementen en modules toegevoegd worden aan de Divi Builder. Veel gebruikte website elementen in de Divi builder zijn:

 • Tekstblokken
 • Knoppen
 • Formulieren
 • Afbeeldingen
 • Accordeons
 • Zoekfuncties
 • Blogberichten
 • Call to Actions
 • En nog veel meer
 

Mocht jij een een element missen in de Divi Builder? Dan kun je uiteraard contact opnemen met de klantenservice, want dan zouden ze deze kunnen toevoegen. Verder zal er altijd een add-on te vinden zijn waarmee jij dit specifieke element of module wel kunt toevoegen.

Het Divi Theme is 100% Responsive

Wanneer je op dit moment zelf een website of webshop wilt gaan bouwen zijn er een aantal punten erg belangrijk. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid erg belangrijk. Deze punten wegen namelijk mee voor hoe goed jouw website of webshop gevonden gaat worden in Google.

Hoewel deze informatie erg belangrijk is blijft de gebruikservaring op jouw website veruit het belangrijkste. Divi heeft hier daarom goed op ingespeeld en maakt hun WordPress thema automatisch responsive. Dit wil zeggen dat jouw website of webshop meeschaalt op de grootte van het scherm van de bezoeker. Doordat jouw website of webshop responsive is wordt jouw bezoekers de best mogelijke ervaring gevonden op welk apparaat dan ook.

Bij veel thema’s moet jij zelf instellen hoe jij jouw website responsive wilt hebben, maar dat is een flinke klus en in veel gevallen ook vrij technisch. Het is daarom erg fijn dat Divi dit voor hun Divi WordPress thema automatisch doet. Ook wanneer je gebruik maakt van de Divi Builder of de Divi WordPress templates wordt jouw website automatisch responsive gemaakt. Het is natuurlijk wel mogelijk om hier zelf aanpassingen in te maken wanneer jij iets net even anders wilt zien.

divi-responsive

Live je Divi WordPress website editen in de Divi Builder

Net heb je al gelezen wat de Divi WordPress Builder is en hoe deze precies werkt. Je zult het met mij eens zijn dat dit een heel goed systeem is en dat je met deze Divi builder erg makkelijk zelf een eigen website of webshop kunt opbouwen. Toch is dit nog niet alles, want de Divi builder beschikt ook over een live editing systeem.

Dit live editing systeem maakt het zoals de naam al zegt mogelijk om live te zien wat je precies aan het doen bent. Zodra jij namelijk een pagina wilt bewerken met de Divi builder opent de builder zich. Aan de linkerkant bevindt zich het menu met alle elementen en de rest van het scherm is jouw website. Hier kun jij elementen toevoegen, verwijderen en/of aanpassen. Pas jij bijvoorbeeld de kleur van een kop aan? Dan wordt deze in de builder direct aangepast waardoor jij direct ziet hoe dit eruit ziet. Ook wanneer je een element toevoegt is deze direct zichtbaar in de Divi builder. Door dit live editing systeem kun jij een stuk efficiënter werken.

Het is goed om te weten dat de aanpassingen in het live editing systeem alleen zichtbaar zijn voor jou. Pas zodra jij klikt op opslaan worden de wijzigingen doorgevoerd en zijn ze zichtbaar voor jouw bezoekers. Mocht je een aanpassing hebben gedaan die je later wilt terugdraaien? Dan kun je dit ook erg eenvoudig doen in de Divi WordPress Builder.

1000+ Divi WordPress templates

Wil je niet te veel tijd besteden aan het bouwen van jouw eigen website of webshop? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de Divi WordPress template library. In deze template bibliotheek staan maarliefst 1000+ Divi templates die Elegant Themes alvast voor jou heeft gemaakt. Je kunt deze templates met één druk op de knop importeren naar jouw Divi website. Uiteraard kun jij deze templates vervolgens ook nog aanpassen met de Divi builder voor het geval dit nodig is.

Elegant Themes blijft werken aan deze Divi WordPress templates en ook komen er wekelijks nieuwe templates bij. Ook worden er af en toe wijzigingen gedaan aan bestaande templates. Je kunt wekelijks nieuwe inspiratie opdoen om jouw website of webshop bijvoorbeeld verder uit te bouwen of te veranderen. Door het drag & drop systeem in de de Divi builder is dit een fluitje van een cent.

Een groot voordeel van de Divi WordPress templates is dat ze gemaakt worden met rechtenvrije afbeeldingen. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over of je deze afbeeldingen wel mag gebruiken. Als je zelf afbeeldingen op internet gaat zoeken die je wilt toevoegen moet je wel kijken of je deze mag gebruiken. Anders kun je alsnog in de problemen komen met de eigenaar van de foto’s en dat is wat je wil voorkomen.(Divi vs Elementor Review)

divi-templates

Volledig aan te passen

Wanneer je gebruikt maakt van het Divi theme kun je alles tot in de kleinste details aanpassen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een lettertype, afbeelding, achtergrond, animaties, randen of wat dan ook. Alles is in het Divi WordPress theme volledig naar jouw smaak aan te passen en dat maakt Divi zo enorm krachtig.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat het misschien te moeilijk is voor jou, want dat is totaal niet het geval. De Divi builder is namelijk gemaakt voor dit soort aanpassingen waar je geen kennis van code voor nodig hebt! Het enige wat jij hoeft te doen is klikken op het element wat je wilt aanpassen. Vervolgens kun jij dit element zonder enige technische kennis volledig aanpassen. Is het element aangepast naar jouw wens? Dan kun je deze opslaan en worden de wijzigingen doorgevoerd op de website en zijn ze voor iedereen zichtbaar.

volledig-aan-te-passen

Divi WordPress Theme Review: Het perfecte thema voor Marketing?

Omdat jouw website niet alleen maar een visitekaartje is, maar ook gelijk de marketingmachine van jouw bedrijf is het belangrijk dat je hier in investeert en laat dit nou kunnen met het Divi WordPress Theme. Divi heeft namelijk veel tijd gestopt in het ontwikkelen van bepaalde functionaliteiten die jouw helpen jou helpen om meer bezoekers om te zetten in klanten.

Divi biedt een tal van opties om een geautomatiseerd proces te maken dat het verkeer optimaliseert en nieuwe klanten aantrekt. Dit kun je onder andere doen door gebruik te maken van e-mailmarketing op je website. Om dit te doen kun je gebruik maken van de Bloom e-mail opt-in plug-in waarmee je moeiteloos e-maillijsten samenstelt. En om het nog mooier te maken! Ook deze tool krijg je gratis wanneer jij besluit het Divi WordPress Theme te kopen.

Wat je vaak ziet bij e-mailmarketing is dat mensen zich op de website aanmelden voor bijvoorbeeld een gratis ebook of checklist. Deze weggever is dan gratis, maar de bezoekers moeten dan wel hun naam en e-mailadres opgeven. Vervolgens kun jij met e-mailmarketing automatisch dit e-boek naar de bezoeker sturen. Nu jij het e-mailadres van de bezoeker hebt kun jij met de klant in contact blijven en bijvoorbeeld aanbiedingen doorsturen. Het is wel belangrijk om dit natuurlijk te houden en de klant niet lastig te vallen. Dit proces valt volledig te automatiseren waardoor jij hier zelf helemaal niks meer aan hoeft te doen. Later in deze Divi review zal ik je daar meer over vertellen.

divi-marketing

Divi WordPress Theme Review: Een hogere conversie door splittesten

Divi is een van de enige wordpress systemen die een mogelijkheid voor splittesten heeft in hun software. Het voordeel van zo’n systeem is dat het extreem nuttig is om de conversie van je website te verhogen. Zo kun je kijken of de kleur van je header of van een Call to Action invloed heeft op het conversiepercentage.

Je zult eerst denken dat je dit niet nodig hebt, maar wanneer je merkt dat je naar jouw gevoel meer kunt verdienen is een split test echt perfect. En omdat deze tool onderdeel is van Divi heb je ook geen aparte plug-in nodig die je website slomer maakt. Dit is een erg goede en unieke toevoeging aan de Divi WordPress builder, want andere page builders als Beaver Builder en Visual Composer beschikken hier niet over. Ik weet wel dat Brizy op dit moment bezig is met de ontwikkeling van deze functionaliteit, maar met Divi maak je tot nu toe dus nog echt de beste keuze.

Kijk is op de afbeelding hieronder. Je kunt hier zien dat twee dezelfde pagina’s worden vergeleken. Het enige verschil zit hem in de titel en de kleur van de knop. Zoals je ziet haalt variant A een Click Rate van 56,33% procent terwijl variant B maar een Click Rate haalt van 33,87% procent. Het is dus erg handig om dit soort dingen te testen om je conversie een flinke boost te geven en dus meer uit jouw website of webshop te halen.

Bij het doen van een split test is het wel erg belangrijk dat je maar één ding per keer aanpast. Wanneer je meerdere dingen in één keer gaat aanpassen zul je namelijk niet weten welk onderdeel nu de conversie heeft verhoogd of juist verlaagd.

divi-wordpress-theme

Divi WooCommerce Webshop Builder

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan is een simpele en platte website niet voldoende. Je hebt namelijk een systeem nodig waar jij producten in kunt toevoegen, maar nog belangrijker waar jij jouw webshop kunt beheren. WooCommerce is in dit geval de beste keuze, want met WooCommerce is op dit moment het beste systeem binnen WordPress om zelf een eigen webshop te maken zonder technische kennis. Ook wanneer je met Divi een webshop wilt maken is dit dus de beste keuze.

Zoals je wel zult snappen heb je voor een webshop weer een speciaal WordPress thema nodig, want niet elk thema is compatibel met WooCommerce. In dit geval is Divi daarom een erg goede keuze, want dit thema is volledig compatibel met WooCommerce.

Naast de Divi builder beschikt Divi namelijk ook over een WooCommerce builder die specifiek voor webshops is bedoeld. Deze builder beschikt dus over alle elementen die jij nodig zou kunnen hebben voor het bouwen van jouw eigen webshop. Je kunt ervoor kiezen om helemaal zelf jouw Divi webshop te bouwen, maar zoals je waarschijnlijk al wel kunt raden beschikt Divi ook over een groot aantal WooCommerce webshop templates.

Met deze Divi Builder kun jij ook templates maken voor bijvoorbeeld een productpagina. Dit is erg handig, want nu hoef je maar eenmalig een pagina te ontwikkelen die vervolgens automatisch gebruikt kan worden voor alle producten. Dit bespaard een hoop tijd, omdat je niet voor elk product meer een eigen pagina hoeft te ontwikkelen. Ook voor webshops is het Divi WordPress Theme daarom uitermate geschikt.

divi-woobuilder

Divi WordPress Theme snelheid

Ook de snelheid van een website heeft een grote invloed op de vindbaarheid van je website in google, maar ook op bouncerate. Je wilt er daarom voor zorgen dat je website zo snel mogelijk is en dat snap Divi. Elegant Themes heeft daarom erg veel tijd gestopt in het maximaal optimaliseren van hun Divi Theme. Wanneer je het aan mij vraagt kan ik zeker zeggen dat dit is gelukt.

Om je website sneller te maken heet Divi een groot aantal stappen genomen. Zo maakt Divi standaard de CSS & JavaScript bestanden kleiner. Hierdoor kunnen de bestanden sneller ingeladen worden en is jouw website of webshop dus ook sneller. Vervolgens worden ook nog eens de CSS & JavaScript bestanden die samengevoegd kunnen worden samengevoegd. Ook dit maakt jouw website aanzienlijk sneller.

Vervolgens kun je ook zelf nog een cache plugin op jouw website of webshop installeren en een plug-in om de afbeeldingen op jouw website automatisch de juiste grootte te geven. Gebruik je al deze middelen? Dan is het behalen van een laadtijd van minder dan één seconde zeker haalbaar! Natuurlijk is dit wel weer afhankelijk van de grootte van de website, het aantal afbeeldingen en video’s en niet te vergeten de webhosting die jij hebt gekozen.

Divi-website-snelheid

Divi WordPress Theme Review: Heeft de Divi Builder ook nadelen?

Natuurlijk is er geen één WordPress thema of page builder die alleen maar voordelen heeft en dat geldt natuurlijk ook voor het Divi WordPress Theme Builder. Zoals je aan het begin van deze Divi theme review namelijk al hebt kunnen lezen heeft Divi meer dan een miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet goed doen voor iedereen. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van andere gebruikers zijn.

In dit onderdeel van deze Divi WordPress Theme review wil ik toch ook ingaan op nadelen, want ik wil jou zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor jouw nieuwe website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van Divi daarom maar eens bespreken.

Is het Divi theme te lastig voor beginners?

Zoals je eerder in deze Divi theme review hebt kunnen lezen maakt Divi het met het grote aantal Divi WordPress templates en de Divi builder erg makkelijk om zelf een eigen website of webshop te bouwen. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar toch zit hier ook een kleine keerzijde aan.

Met Divi is namelijk echt alles mogelijk en kun jij precies maken wat jij in jouw gedachten had. Dit klinkt erg mooi, maar als beginner kan dit misschien een beetje overweldigend zijn. Divi kan daarom aan het begin even wennen zijn door het grote aantal opties en mogelijkheden. Heb je Divi eenmaal onder controle en weet je waar je de meeste dingen kunt vinden? Dan is Divi 100% een van de beste WordPress builders die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken.

Wanneer jij mij vraagt om mijn mening vind ik Divi zeker niet de lastig, maar ik beschik wel over enige technische kennis. Als beginner kan ik daarom snappen dat het even wennen is, maar je hebt Divi redelijk snel onder de knie en dan is het echt een super goede keuze en werkt alles enorm makkelijk.

divi-te-moeilijk

Divi WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen met Divi?

In deze Divi WordPress Theme review heb je al erg veel over het Divi Theme en de Divi Builder kunnen lezen, maar natuurlijk is er nog meer. Naast de ervaringen van andere gebruikers wil je natuurlijk ook weten wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met de Divi WordPress Builder. In dit onderdeel van deze Divi WordPress Review zal ik die daarom met jou delen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien op mijn website bouw ik ook regelmatig websites en webshops voor klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met erg veel verschillende software programma’s heb gewerkt, waaronder Divi.

Mijn persoonlijke ervaringen met Divi zijn erg goed. Het werkt namelijk erg snel en makkelijk waardoor je ook als beginner makkelijk een website kunt bouwen. Verder krijg je toegang tot een flink aantal Divi WordPress templates waardoor jij erg snel zelf een eigen website of webshop kunt bouwen. Loop je vast en wil je hulp van de klantenservice? Dan kun je erg makkelijk contact opnemen en krijg je snel een reactie. Via de live chat zelfs al binnen enkele minuten. Als je het mij vraagt is Divi een echte aanrader!

Divi WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere Divi gebruikers?

Inmiddels heb je mijn ervaringen met het Divi WordPress theme gelezen, maar het thema heeft natuurlijk nog veel meer gebruikers. Om een zo reëel mogelijk beeld te krijgen van dit thema is het verstandig om ook de ervaringen van andere Divi gebruikers mee te nemen. Dus laten we deze in dit onderdeel van deze Divi WordPress theme review maar eens gaan behandelen.

Het Divi theme is onderdeel van Elegant Themes en Elegant Themes heeft weer verschillende producten. Persoonlijk denk ik daarom dat het verstandig is om naar de ervaringen met Elegant Themes te kijken in plaats van de ervaringen specifiek op het Divi theme. Wel zijn er op de website van Elegant Themes al een flink aantal ervaringen te vinden specifiek over het Divi WordPress theme.

Wanneer ik zelf een product koop kijk ik altijd even naar de ervaringen met dit bedrijf op websites als Trustpilot. Dit heb ik daarom ook gedaan bij Elegant Themes om een goed en betrouwbaar beeld te krijgen. Op Trustpilot wordt Elegant Themes beoordeeld met gemiddeld 5 van de 5 sterren op basis van meer dan 17.700 reviews. 99% van deze ervaringen zijn ook nog eens positief of excellent. We kunnen op basis van deze data wel concluderen dat het Divi WordPress thema echt een goede keuze is!

Divi-ervaringen

Divi WordPress Theme Review: Welke websites zijn gemaakt met de Divi Builder?

Op het moment staan er meer dan 1.2 miljoen websites live die gemaakt zijn met het Divi WordPress Theme in combinatie met de Divi builder. Hieronder zal ik daarom een paar websites plaatsen die gemaakt zijn met Divi om jou te laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met dit WordPress thema.

Divi WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je een product of dienst afneemt wil je natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de klantenservice is. Vooral bij het kopen van website software vind ik dit zelf altijd erg belangrijk, want bij software wil er nog wel eens iets niet helemaal lekker werken. Als klant wil jij hier niet de dupe van zijn en daarom is het wel zo fijn als je snel en eenvoudig contact kunt opnemen met de klantenservice om het probleem te verhelpen.

Wanneer je besluit om het Divi WordPress Theme te kopen ontvang je toegang tot de klantenservice. Deze is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereikbaar via e-mail, maar ook via live chat. De live chat ben ik altijd erg over te spreken, omdat dit veruit de snelste manier is om contact op te nemen. Wanneer je Divi benaderd via de live chat ontvang jij binnen enkele minuten reactie en dat is echt bizar goed wanneer we dit vergelijken met de concurrentie.

Naast de live chat kun je Divi van Elegant Themes ook benaderen via e-mail, maar hier ligt de reactietijd wel wat hoger. In veel gevallen zul je hier binnen 24 uur reactie op jouw vraag krijgen.

Verder is er ook nog een kennisbank waar de meest voorkomende vragen of problemen besproken worden. Dit is ook erg waardevol, maar wanneer het wat technischer wordt is de live chat vaak een betere keuze. Op het gebied van klantenservice kan ik het Divi WordPress Theme daarom zeker aanraden!

divi-wordpress-klantenservice

Divi WordPress Theme Kopen: Wat kost het?

Wil jij het Divi theme kopen? Dan wil je natuurlijk ook weten wat de prijs is van het Divi WordPress thema. Wat ik je in ieder geval al wel kan zeggen is dat de prijs mij erg meevalt voor wat jij ontvangt! Laten we in dit onderdeel van deze Divi review daarom maar eens gaan kijken wat het Divi WordPress thema kost.

Wanneer jij besluit om het Divi thema te kopen kun je dit op twee verschillende manieren doen. Zo kun je het “Yearly Access” Divi pakket kopen. Wanneer je deze licentie van Divi koopt betaal je $89 dollar per jaar.

Je kunt er ook voor kiezen om het Divi “LifeTime Access” theme te kopen. Met dit pakket krijg je toegang tot precies dezelfde functionaliteiten alleen betaal je nu niet per jaar, maar eenmalig. Ben je van plan om Divi langer dan twee jaar te gebruiken? dan is het goedkoper om het Divi LifeTime Access pakket te kopen.

We hebben natuurlijk even gekeken wat Divi kost in vergelijking met andere page builders als Elementor Pro. Het viel mij direct op dat Divi eigenlijk helemaal niet duur is. Je krijgt bij Divi namelijk een aantal hele interessante extra’s die we zometeen nog gaan behandelen. Ook betaal je bij alle andere page builders voor een bepaald aantal licenties. Zo kun je bij elementor kiezen voor een pakket van één, drie of onbeperkt aantal websites. Terwijl je bij Divi een pakket kiest waarmee je zoveel websites kunt maken als je zelf wilt!

Ook op het gebied van prijs is De Divi WordPress Theme Builder zeker een aanrader!

Wat-kost-Divi

Divi Theme Kopen: Deze extra's ontvang je er gratis bij!

Zoals ik eerder in deze Divi theme review al aangaf is Divi niet zomaar een standaard thema. Het is namelijk een volledige Divi WordPress builder waarmee jij alles volledig naar jouw wens kunt maken.

Besluit jij om het Divi thema te kopen? Dan krijg je naast alle bovenstaande punten ook nog toegang tot een aantal gratis extra’s. Zo krijg je namelijk ook toegang het “Extra Magazine Theme” van Divi, de Bloom Email Opt-in Plugin en een Social Sharing Plugin(Monarch). Ik zal je hieronder uitleggen wat deze extra’s precies inhouden, wat je ermee kunt en waarom deze zo’n goede toevoeging zijn aan het Divi WordPress thema.

Extra Magazine Theme

Extra is een van de nieuwste thema’s dat Divi heeft uitgebracht en is met name bedoeld voor bloggers en online magazines. Ook voor dit thema geldt dat je hem weer volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak met de Divi Builder. Een voordeel van de Divi page builder is dat je zelf gemaakte layouts kunt opslaan, om ze vervolgens te hergebruiken. Dit is vooral handig wanneer je één keer een blog layout wil maken en dit niet bij elke blog opnieuw wilt doen. Ook bevat Extra een handig “Post Module”, waarmee je berichten op verschillende manieren kunt laten tonen.

Wanneer je een blogger bent wil je natuurlijk je artikelen/blogs onder een bepaalde categorie hangen. Dit is natuurlijk wel zo fijn voor jezelf, maar ook een stuk overzichtelijker voor je bezoeker. Ze weten nu immers waar ze moeten zijn voor blogs over een bepaald onderwerp.

Kortom is het Extra Magazine Theme een bijzonder mooi en doelgericht thema voor alle bloggers. Je hoeft namelijk niet zelf een hele website te maken, maar kunt dit makkelijk doen met de Divi Builder. Vervolgens hoef je alleen nog de website naar je eigen stijl aan te passen en natuurlijk de content toevoegen!

Divi-Extra-magazine-theme

Bloom Email Opt-in

Een hele waardevolle en belangrijke extra van Divi is de Bloom Email Opt-in plugin. Bloom kun je gebruiken om van je websitebezoekers trouwe volgers en/of klanten te maken. Veel website bezoekers zijn direct van plan om jouw product of dienst te kopen. Daarom is het handig om een gratis ebook of andere weggever aan te bieden in ruil voor hun e-mailadres. Vervolgens kun jij een geautomatiseerd proces maken, waarbij de bezoekers mailtjes ontvangt over de weggever, informatie over je bedrijf, over het product om deze bezoeker te overtuigen van je producten. Vaak is de bezoeker naar zo’n 7 dagen overtuigd. Het is daarom goed om op de zevende dag een aanbod van jouw product te sturen. Op deze manier kun je van jouw bezoekers langzamerhand een betalende klant en volger maken.

Deze tool is dus erg waardevol om meer geld en klanten uit je website te halen! Zeker een aanrader! Ook voor deze pop-ups geldt dat je ze volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ook is het goed om te weten dat je zelf kunt bepalen wanneer je de popup zichtbaar wilt laten worden. Je kunt dit onder andere doen nadat iemand een tijdje inactief is geweest op jouw pagina, als die de onderkant van jouw pagina heeft bereikt, als die aan het scrollen is, nadat die een comment heeft geplaatst of nadat iemand een aankoop heeft gedaan.

Ook is het handig om de AB-test methode van divi te gebruiken voor het testen van de popup. Je kunt op deze manier goed controleren welke pop up het beste resultaat haalt.

Divi-bloom

Monarch Social Sharing Plugin

Wanneer je gebruik gaat maken van Divi krijg je ook toegang tot Monarch. Monarch is een plug-in van Divi waarmee je makkelijk mooie Social Media deelknoppen kunt maken. Je kunt deelknoppen gebruiken van meer dan 35 verschillende social media kanalen. Denk hierbij aan Twitter, Facebook, Linkedin, Whatsapp, Reddit en Mail.

Een voordeel van Monarch is dat je de knoppen op vijf verschillende plekken kunt plaatsen. Zo is het onder andere mogelijk om de deelknoppen aan de zijkant van je pagina te plaatsen, maar ook boven in de blog net onder de titel, op een afbeeldingen, in een popup of door middel van fly-ins.

Het is ook mogelijk om de deelknoppen volledig naar smaak in te delen. Wil je bijvoorbeeld dat de knoppen geen achtergrond kleur hebben dan kan dat, maar het is ook mogelijk om ze bijvoorbeeld een hover effect te geven. Ook kun je zelf kiezen hoe groot de knoppen moeten zijn en of je ze rond of vierkant wil.

In de Monarch plugin kun je vervolgens bijhouden welke deelknoppen er het meest worden gebruikt en hoe vaak je berichten al zijn gedeeld. Het is dus een erg waardevolle toevoeging die je gratis krijgt wanneer jij het Divi WordPress Thema koopt.

Divi-monarch-social-sharing

Divi WordPress Theme Review Conclusie: Is dit het beste thema voor jou?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze Divi WordPress theme builder review en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie, want is het voor jou de beste keuze om het Divi theme kopen?

Ik kan het Divi WordPress thema zeker aanraden! Het thema is namelijk super snel, volledig zoekmachine vriendelijk en wordt geleverd met meer dan 1000 Divi WordPress templates. Dit is allemaal super handig, maar nog belangrijker is dat je door de Divi builder zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website kunt maken!

Vergeet ook zeker niet dat je gratis toegang krijgt tot het Extra magazine theme, de Bloom e-mail optin plugin en de Monarch social sharing plugin wanneer jij het Divi thema koopt. Via onderstaande knop heb ik ook nog 20% korting op het Divi Thema voor jou kunnen regelen!

Divi Theme Review - Veelgestelde vragen

Wat is het Divi WordPress thema?

Divi is een WordPress thema van Elegant Themes dat speciaal is ontwikkeld om het maken van een eigen website of webshop voor iedereen toegankelijk te maken. Doordat je toegang krijgt tot meer dan 1000 Divi WordPress templates is het voor iedereen om zonder enige technische kennis een eigen website te maken!

Hoe werkt het Divi theme?

Divi werkt super eenvoudig, want het bestaat uit twee onderdelen. Je hebt namelijk het Divi WordPress thema en de Divi WordPress builder. Deze zitten beide in hetzelfde pakket en zijn daardoor super krachtig. Je hebt bij Divi dus geen WordPress thema meer nodig, want Divi is een WordPress thema. Ook heb je geen page builder nodig, want de Divi Builder is de page builder. Via de Divi Builder kun jij jouw website gaan maken door gebruik te maken van meer dan 40 website modules en/of door gebruik te maken van de Divi WordPress templates die jij kunt importeren. Doordat Divi hun tool zo goed heeft ontwikkeld kun je zelfs als totale beginner met Divi een eigen website of webshop maken!

Is Divi snel en zoekmachine vriendelijk?

Ja, Op dit moment behoort Divi tot de absolute top wanneer jij op zoek bent naar software om jouw eigen website mee te bouwen. Dit komt onder andere doordat de software gewoon zo makkelijk in gebruik is, maar ook omdat Divi gewoon super goed is geoptimaliseerd voor zowel snelheid als SEO.

Doordat Divi erg licht is is jouw website veel lichter en dus ook meer sneller. Ook is de code erg schoon gehouden waardoor Google deze makkelijk kan lezen, sneller kan laden en jouw website dus ook hoger gaat vertonen in Google. Wanneer je gebruik gaat maken van Divi weet je dus zeker dat jij echt het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen.

Divi theme kopen? Wat kost Divi?

Wanneer jij het Divi theme wilt kopen heb je de keuze uit twee licenties. De goedkoopste licentie geeft jou toegang tot alle functionaliteiten, maar moet je wel per jaar verlengen. De kosten voor deze licentie bedragen $89 dollar per jaar. De tweede licentie is exact hetzelfde als de eerste, maar hier betaal je eenmalig $249 dollar. Deze hoef jij dus nooit te verlengen, want je blijft altijd toegang houden.

Kun je Divi gratis proberen?

Nee, het is niet mogelijk om een gratis versie van Divi te proberen. Je kunt wel een licentie afnemen en Divi 30 dagen proberen. Mocht je binnen deze 30 dagen niet tevreden zijn? Dan kun je gebruik maken van de niet goed geld terug garantie.

Wat is het verschil tussen Divi en de Divi Builder?

Het verschil tussen Divi en de Divi builder is dat Divi het totale pakket waar de Divi builder binnenvalt. Dit betekent dat wanneer jij Divi koopt je ook direct toegang krijgt tot de Divi Builder. De Divi Builder kun je zien als page builder waarmee je zonder enige technische kennis zelf een eigen website of webshop kunt maken.

Wat zijn de voordelen van het Divi WordPress theme?

Divi kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Hieronder zal ik even opsomming maken van de grootste voordelen van Divi die jij gezien moet hebben.

 • Divi is een totaaloplossing waar je voor de rest eigenlijk niks meer bij nodig hebt
 • Divi is erg snel en zoekmachine vriendelijk
 • Je hebt geen technische kennis nodig om met Divi aan de slag te gaan
 • Divi is te gebruiken voor alle soorten websites en webshops
 • Keuze uit meer dan 110 demo websites en 880 pagina layouts
 • Een geïntegreerde header & footer builder
 • Een popup builder
 • Een formulieren builder
 • Mogelijkheid voor split testen om het maximale uit jouw website of webshop te halen
 • Templates aanmaken voor vaker terugkomende pagina’s(blogberichten, productpagina’s archieven)

Hoe download en installeer je Divi?

Tijdens het betaalproces bij Divi maak je automatisch een account aan. Na het afronden van deze betaling kun jij de licentie in jouw account vinden. Hier kun je een mapje downloaden die je vervolgens in WordPress onder thema’s bij “Thema importeren” kunt importeren vanaf jouw computer.

Is Divi geschikt voor beginners?

Ja, Divi van Elegant Themes is zeker geschikt voor beginners. Het Divi WordPress Theme is namelijk een totaal oplossing waarmee jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt gaan ontwikkelen. Vooral voor beginners is Divi daarom de perfecte oplossing om zelf jouw website of webshop te bouwen.

Werkt Divi met elk WordPress thema?

Ja, Elegant Themes geeft aan dat Divi in principe werkt met elk WordPress thema. Dit geldt ook voor de thema’s die niet zijn gebouwd door Elegant Themes.

Kun je Elementor gebruiken met Divi?

Ja, je kunt Elementor samen met Divi gebruiken, maar dit maakt een website wel erg traag. Ik raad je daarom aan om niet meer dan één page builder te gebruiken op een website.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Divi alternatieven

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5