Divi Theme Review 2021: Beste WordPress Theme Builder? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Wil jij zelf een website of webshop gaan bouwen? Dan maak je met Divi van Elegant Themes een uitstekende keuze! Divi is namelijk een totaaloplossing waarmee jij de meest succesvolle websites of webshops kunt gaan bouwen zonder technisch geneuzel. Een belangrijk voordeel van Divi is dat de tool erg snel is en volledig geoptimaliseerd is voor Google. Jouw website kan daarom erg goed gevonden gaan worden in Google. Wat ik persoon ook een erg goede toevoeging vind zijn de meer dan 1000 templates die jij met één druk op de knop op jouw website kunt installeren. Jij hoeft deze templates vervolgens alleen nog naar jouw wens te maken! Samenvattend maak je met het Divi WordPress Theme dus echt een uitstekende keuze!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je tijdelijk 20% korting krijgen op Divi. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Divi WordPress Theme Review eens te lezen!

Divi-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Prijs

5/5

De prijs/kwaliteit verhouding van Divi is de beste die je zult vinden!

Gebruiksvriendelijk

4/5

Divi heeft zoveel mogelijkheden dat het aan het begin even wennen is.

Support

4.7/5

Divi is bereikbaar via verschillende kanalen. Ze reageren snel en zijn erg klantvriendelijk!

Wat is het Divi WordPress Theme?

Zoals je waarschijnlijk wel weet draait elke wordpress website op een bepaald thema. Het thema bepaalt vervolgens hoe je website eruit ziet, wat je kunt aanpassen, hoe groot het thema is(Snelheid) en of het thema is geoptimaliseerd voor Google. Omdat een thema zoveel invloed heeft op de prestaties en het design van je website is het erg belangrijk dat je het juiste thema kiest. Het is immers zonde als je hier al fouten gaat maken. Het Divi WordPress thema is hier een oplossing voor.

Ik kan mij voorstellen dat je eerst wil weten wat het Divi WordPress thema precies is. Nou daar kunnen we in principe redelijk kort over zijn. Het Divi WordPress thema is een thema dat ontwikkeld is door Elegant Themes. Een van de dingen die Divi zo enorm succesvol maken is de flexibiliteit, al helemaal wanneer je ook gebruik maakt van de Divi Builder(Gratis wanneer je het thema koopt). Het Divi WordPress thema is zo enorm flexibel, omdat er geen standaard design wordt geleverd. Zo kun je ervoor kiezen om helemaal vanaf de start te beginnen, maar is het ook mogelijk om gebruik te maken van een van de 1000+ templates die Divi heeft gebouwd. Wil je vervolgens iets toch net even anders hebben staan? Dan kun je dit enorm makkelijk aanpassen door het drag en drop systeem van de Divi Builder. Het drag en drop systeem zorgt ervoor dat je geen kennis van code nodig hebt en dat dus letterlijk iedereen een website kan bouwen met het Divi WordPress thema!

Divi WordPress Theme Review: Waarom zou jij de Divi Builder moeten gebruiken?

Zoals je hierboven al hebt gelezen zijn wij erg enthousiast over het Divi WordPress thema, terwijl het in basis helemaal niet zo speciaal is. Wat Divi nou zo speciaal maakt zijn de 1000+ pagina designs die al voor jou zijn gemaakt. Ook de Divi Builder is erg handig hulpmiddel die je zeker wil gebruiken! Omdat Divi nog zoveel meer voordelen heeft zullen we er hieronder een aantal met je bespreken.

Thema & Page Builder in één

Wat je vaak ziet is dat mensen gebruiken maken van een standaard wordpress thema of een betaald thema als Astra,  OceanWP en GeneratePress . Hoewel Astra en OceanWP zeker goede wordpress thema’s zijn zul je zelf nog een page builder moeten kiezen waar je vervolgens ook weer voor moet betalen. Omdat deze pagebuilder en het thema vaak niet van dezelfde maker zijn kunnen ze met elkaar gaan botsen of kun je bepaalde dingen toch niet aanpassen. En om dat probleem op te lossen kwam Divi WordPress met een eigen thema & page builder. Wanneer je er nu voor kiest om het Divi WordPress thema te kopen krijg je ook direct toegang tot de page builder van Divi. En dan moet je ook nog eens bedenken dat Divi goedkoper is dan een los thema en page builder. Terwijl deze 100% op elkaar zijn afgestemd.

Drag & Drop systeem

Het drag en drop systeem is een groot voordeel van de Divi WordPress Builder. Drag and drop staat in het nederlands namelijk voor slepen en neerzetten. Dit betekent dat je in de Divi Builder elementen kunt slepen naar de plek waar je ze wilt hebben. Je hebt dus geen kennis van code nodig om een hele mooie, gebruiksvriendelijke en duidelijke website te maken. Zelfs als je nog nooit een website hebt gemaakt kun je er een maken met de Divi Builder. Natuurlijk is het niet per se nodig om de Divi Builder te gebruiken, want je kunt ook gebruiken maken van de 1000+ website templates van Divi.

Meer dan 40 website elementen in de Divi Builder

Dit voordeel gaat samen met het drag & drop systeem. Alle elementen die Divi heeft zitten in hun pagebuilder en werkt dus met een drag & drop systeem. Dit betekent dat er meer dan 40 elementen zijn die jij kunt toevoegen aan je website door simpelweg dit onderdeel je website in te slepen. Veel gebruikte elementen voor website’s zijn: Knoppen, formulieren, afbeeldingen, accordeons, zoekfunctie, winkelmandje, blogberichten, audiobestanden, call-to-actions(CTA) en nog veel meer.

Het Divi Theme is 100% Responsive

Alle elementen en templates van Divi zijn volledig responsive. Dit betekent dat ze meeschalen met de grootte van het scherm. Dit is erg belangrijk, omdat veel mensen inmiddels zoeken via hun mobiel. Staat je website niet goed op de telefoon? Dan zal Google dit niet waarderen en daal je in de rankings. Ook zullen je bezoekers afhaken, omdat ze de website niet makkelijk kunnen lezen of bekijken. Een responsive website is daarom erg belangrijk en mooi meegenomen dat dit bij Divi WordPress standaard al zo is geregeld.

divi-responsive

Live je Divi WordPress website editen in de Divi Builder

Wanneer je element toevoegt met het drag and drop systeem van Divi zul je direct zien wat het resultaat is. Je hoeft dus niet net als bij veel andere page builders eerst de pagina op te slaan om het resultaat te bekijken. Dit zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter werkt, maar ook dat je bezoekers altijd een goed werkende website voor zich hebben. Wil jij je dus geen zorgen maken over of het design van je website? Dan is Divi ideaal voor jou!

1000+ Divi demo websites & templates

Wil je niet te veel tijd besteden aan het bouwen van een website? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de template library. In deze template bibliotheek staan maarliefst 1000+ templates die Divi alvast voor jou heeft gemaakt. Je kunt deze templates met één klik op de knop importeren en vervolgens hoef je alleen nog de tekst en misschien wat afbeeldingen aan te passen.

Divi blijft werken aan deze templates en er komen ook wekelijks nieuwe templates bij. Je kunt dit wekelijks nieuwe inspiratie opdoen om je website bijvoorbeeld verder uit te bouwen of te veranderen. Door het Drag & Drop systeem is dit een eitje.

Een groot voordeel van de templates van Divi is dat ze gemaakt worden met rechtenvrije afbeeldingen. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over of je deze afbeeldingen wel mag gebruiken. Als je zelf afbeeldingen op internet gaat zoeken die je wilt toevoegen moet je wel kijken of je deze mag gebruiken. Anders kun je alsnog in de problemen komen met de eigenaar van de foto’s en dat is wat je wil voorkomen.(Divi vs Elementor Review)

divi-templates

Volledig aan te passen

Wanneer je gebruikt maakt van Divi kun je alles tot in de kleinste details aanpassen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een lettertype, afbeelding, achtergrond, animaties, randen of wat dan ook. Alles is in Divi volledig naar jouw smaak aan te passen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken omdat het misschien moeilijk is, want dat is het totaal niet. De Divi page builder is gemaakt voor dit soort aanpassingen waar je geen kennis van code voor nodig hebt! Het enige wat u hoeft te doen is klikken op het element wat je wilt aanpassen. Vervolgens pas je het aan en klik je op opslaan. Nu is je website live met de nieuwste aanpassingen die je hebt gedaan, makkelijker kan niet.

volledig-aan-te-passen

Divi WordPress Theme Review: Het perfecte thema voor Marketing?

Omdat je website niet alleen maar een visitekaartje is, maar ook gelijk de marketingmachine van je bedrijf is het belangrijk dat dit kan met Divi. En daarom heeft Divi ook hier uitgebreid tijd ingestopt om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Divi biedt u tal van opties om een geautomatiseerd proces te maken dat het verkeer optimaliseert en nieuwe klanten aantrekt. Dit kun je onder andere doen door gebruik te maken van e-mailmarketing op je website. Om dit te doen kun je gebruik maken van de Bloom e-mail opt-in plug-in waarmee je moeiteloos e-maillijsten samenstelt. En om het nog mooier te maken! Ook deze tool krijg je gratis wanneer je jouw website gaat maken met Divi.

Wat je vaak ziet bij e-mailmarketing is dat mensen zich op de website aanmelden voor bijvoorbeeld een gratis ebook of checklist. Dit boek is dat gratis, maar ze moeten wel hun naam en e-mailadres opgeven. Vervolgens kun je ze het ebook mailen en kun je om de 2-3 dagen een vervolg mailtje sturen. Vaak gaat dit over een product die jij hebt die goed aansluit bij het ebook. Het voordeel hiervan is dat je dit met Bloom volledig kunt automatiseren. Je hebt nu dus een geldmachine online staan waarmee je ook geld verdiend als je niet werkt!

divi-marketing

Divi WordPress Theme Review: Een hogere conversie door splittesten

Divi is een van de enige wordpress systemen die een splittest heeft in hun software. Het voordeel van zo’n systeem is dat het extreem nuttig is om de conversie van je website te verhogen. Zo kun je kijken of de kleur van je header of van een Call to Action invloed heeft op het conversiepercentage. 

Je zult eerst denken dat je dit niet nodig hebt, maar wanneer je merkt dat je naar jouw gevoel meer kunt verdienen is een split test echt perfect. En omdat deze tool onderdeel is van Divi heb je ook geen aparte plug-in nodig die je website slomer maakt. Dit is een erg goede en unieke toevoeging aan Divi, want andere page builders als Thrive Architect, Themify, Beaver Builder en Visual Composer beschikken hier niet over. Ik weet wel dat Brizy op dit moment bezig is met de ontwikkeling van deze functionaliteit, maar met Divi maak je tot nu toe dus nog echt de beste keuze.

Kijk is op de afbeelding hieronder. Je kunt hier zien dat twee dezelfde pagina’s worden vergeleken. Het enige verschil zit hem in de titel en de kleur van de knop. Zoals je ziet haalt variant A een Click Rate van 56,33% procent terwijl variant B maar een Click Rate haalt van 33,87% procent. Het is dus erg handig om dit soort dingen te testen om je conversie een flinke boost tegen. 

Bij het doen van een split test is het erg belangrijk dat je maar één ding per keer aanpast. Wanneer je meerdere dingen in één keer gaat aanpassen zul je namelijk niet weten welk onderdeel nu de conversie heeft verhoogd.

divi-wordpress-theme

Divi webshop WooCommerce Builder

Veel wordpress thema’s zijn niet geschikt voor WooCommerce. Hierdoor zal je webshop rommelig zijn of gewoonweg niet werken. Het is daarom belangrijk dat je een thema vindt die naadloos samenwerkt met WooCommerce. Hier is het Divi WordPress thema weer de perfecte oplossing voor.

Divi heeft een naadloze samenwerking met WooCommerce waardoor u de kracht van de Divi Builder ook kunt toepassen op uw winkel, maar ook op de productpagina’s en categoriepagina’s. Ook kun je met Divi handige bestemmingspagina’s maken voor de producten in je webshop om op deze manier het conversiepercentage van je webshop te verhogen.  

Met het Divi WordPress thema is het mogelijk om een webshop te maken zonder kennis van code!

divi-woobuilder

Divi snelheid

Ook de snelheid van een website heeft een grote invloed op de vindbaarheid van je website in google, maar ook op bouncerate. Je wilt er daarom voor zorgen dat je website zo snel mogelijk is en dat snap Divi.

Om je website sneller te maken maakt Divi standaard de CSS & JavaScript bestanden kleiner. Hierdoor kunnen de bestanden sneller ingeladen worden en is je website dus sneller. Vervolgens worden de CSS & JavaScript documenten die samengevoegd kunnen worden samengevoegd. Ook hierdoor zal je website aanzienlijk sneller worden. Vervolgens kun je zelf nog een cache plug-in op je website installeren en een plug-in om je afbeeldingen automatisch de juiste grootte te geven. Gebruik je al deze middelen dan haalt je website een laadtijd van minder dan één seconde! Natuurlijk is dit ook weer afhankelijk van de grootte van de website en het aantal afbeeldingen en video’s.

Divi-website-snelheid

Divi WordPress Theme Review: Heeft de Divi Builder ook nadelen?

Natuurlijk is er geen één programma dat alleen maar voordelen heeft en dat geldt natuurlijk ook Divi. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van ieder zijn mening. Zo kan een voordeel voor ons een nadeel voor jou zijn. We zullen je hieronder daarom even de nadelen uitleggen.

Is Divi te lastig voor beginners?

Omdat je met de Divi WordPress Page Builder zoveel opties hebt kan het voorkomen dat je niet snel een bepaald onderdeel kunt vinden. Of dat je geen keuze kunt maken uit de vele opties. Is dat nou echt een nadeel van Divi? Persoonlijk vind ik dit geen reden om niet voor Divi te kiezen. Ja er is dan misschien te veel keuze, maar de elementen die jij niet gebruikt zullen voor een ander wel relevant zijn en daardoor heeft Divi zoveel mogelijkheden. Om iedereen tevreden te houden. Je bent er met de Divi WordPress page builder zeker van dat je beschikt over de beste functionaliteiten. Ook zul je hier snel aan gewend zijn en dan is dit probleem opgelost.

divi-te-moeilijk

Divi WordPress Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

Ook niet onbelangrijk zijn de ervaringen van mensen die Divi al gebruiken? Daarom hebben wij even gekeken naar deze ervaringen jou te kunnen vertellen hoe Divi daadwerkelijk wordt beoordeeld door zijn/haar klanten.

Wanneer we kijken naar de reviews van mensen die Divi gebruiken zien we dat ze bijzonder enthousiast zijn over Divi. Ook wanneer we kijken naar de reviews die mensen plaatsen op Trustpilot kunnen we niet anders zeggen dan top! Elegant Themes(Bedrijf dat Divi heeft gebouwd) scoort maar liefst 5 van de 5 sterren op basis van 6,085 reviews!

Divi-ervaringen

Divi WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen met Divi?

In deze Divi WordPress Theme review heb je al erg veel over de Divi Builder kunnen lezen, maar natuurlijk is er nog meer. Naast de ervaringen van andere gebruikers wil je natuurlijk ook weten wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met de Divi WordPress Builder. In dit onderdeel van deze Divi WordPress Review zal ik die daarom met jou delen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien op mijn website bouw ik ook regelmatig websites en webshops voor klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met erg veel verschillende software programma’s heb gewerkt, waaronder Divi.

Mijn persoonlijke ervaringen met Divi zijn erg goed. Het werkt namelijk erg snel en makkelijk waardoor je ook als beginner makkelijk een website kunt bouwen. Verder krijg je toegang tot een flink aantal demo websites & templates waardoor jij erg snel zelf een eigen website of webshop kunt bouwen. Loop je vast en wil je hulp van de klantenservice? Dan kun je erg makkelijk contact opnemen en krijg je snel een reactie. Via de live chat zelfs al binnen enkele minuten. Als je het mij vraagt is Divi een echte aanrader!

Divi WordPress Theme Review: Welke websites zijn gemaakt met Divi?

Op het moment staan er meer dan 1.2 miljoen websites live die gemaakt zijn met Divi. Hieronder zullen we daarom een paar websites plaatsen die gemaakt zijn met Divi om jou te laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is.

Divi WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Ondanks dat er gigantisch veel informatie over Divi op Google en Youtube te vinden is wil je natuurlijk ook met vragen terecht kunnen bij Divi zelf. Wanneer je het Divi hebt gekocht kun je 24/7 en 365 dagen per jaar bij de klantenservice terecht. Het is mogelijk om contact op te nemen via de Live Chat of via het contactformulier. De klantenservice reageert snel is doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Natuurlijk moesten we dit zelf ook even testen. We startte een Live Chat en binnen 2 minuten was er een medewerker die ons kon helpen. Met de klantenservice van Divi WordPress zit het dus zeker goed!

divi-wordpress-klantenservice

Divi WordPress Theme Kopen: wat kost het?

Natuurlijk is de prijs van Divi ook niet helemaal onbelangrijk. Wij kunnen je alvast zeggen dat de prijs ons erg meeviel voor alles wat je krijgt. 

Op het moment heeft Divi één pakket die je op twee verschillende manieren kunt betalen. Zo kun je ervoor kiezen om het “Yearly Access” pakket te kiezen. Wanneer je voor dit pakket kiest betaal je $89 dollar per jaar.

Het is ook mogelijk om voor het “LifeTime Access” pakket te gaan. Met dit pakket krijg je toegang tot precies dezelfde functionaliteiten alleen betaal je nu niet per jaar, maar eenmalig. Om precies te zijn kost het “LifeTime Access pakket $249 dollar. Ben je van plan om Divi langer twee jaar te gebruiken? dan is goedkoper om voor het LifeTime Access pakket te gaan.

We hebben natuurlijk even gekeken wat Divi kost in vergelijking met andere page builders als Elementor Pro en Beaver Builder. Het viel mij direct op dat Divi eigenlijk helemaal niet duur is. Je krijgt bij Divi namelijk een aantal hele interessante extra’s die we zometeen nog gaan behandelen. Ook betaal je bij alle andere page builders voor een bepaald aantal licenties. Zo kun je bij elementor kiezen voor een pakket van één, drie of onbeperkt aantal websites. Dit geldt ook voor Beaver Builder. Terwijl je bij Divi een pakket kiest waarmee je zoveel websites kunt maken als je zelf wilt!

Ik zal zo nu extra’s die je bij het Divi lidmaatschap krijgt doornemen om te laten zien hoeveel meerwaarde Divi levert ten opzichte van de andere page builders.

Wat-kost-Divi

Divi Theme Kopen: Deze extra's ontvang je er gratis bij!

Zoals we hierboven al even hadden gezegd is Divi niet zomaar een thema. Wanneer namelijk besluit met Divi te gaan kun je de licentie gebruiken voor zoveel websites als je zelf wil, maar er is nog meer. Je krijgt namelijk ook toegang het “Extra Magazine Theme” van Divi, Bloom Email Opt-in Plugin en een Social Sharing Plugin(Monarch). We zullen je kort even uitleggen wat deze extra’s precies inhouden, wat je ermee kunt en waarom ze zo waardevol zijn.

Extra Magazine Theme

Extra is een van de nieuwste thema’s die Divi heeft uitgebracht en is met name bedoeld voor bloggers en online magazines. Ook voor dit thema geldt dat je hem weer volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak met de Divi Builder. Een voordeel van de Divi page builder is dat je zelf gemaakte layouts kunt opslaan, om ze vervolgens te hergebruiken. Dit is vooral handig wanneer je één keer een blog layout wil maken en dit niet bij elke blog opnieuw wilt doen. Ook bevat Extra een handig “Post Module”, waarmee je berichten op verschillende manieren kunt laten tonen. 

Wanneer je een blogger bent wil je natuurlijk je artikelen/blogs onder een bepaalde categorie hangen. Dit is natuurlijk wel zo fijn voor jezelf, maar ook een stuk overzichtelijker voor je bezoeker. Ze weten nu immers waar ze moeten zijn voor blogs over een bepaald onderwerp.

Kortom is het Extra Magazine Theme een bijzonder mooi en doelgericht thema voor alle bloggers. Je hoeft namelijk niet zelf een hele website te maken, maar kunt dit makkelijk doen met de Divi Builder. Vervolgens hoef je alleen nog de website naar je eigen stijl aan te passen en natuurlijk de content toevoegen!

Divi-Extra-magazine-theme

Bloom Email Opt-in

Een hele waardevolle en belangrijke extra van Divi is de Bloom Email Opt-in plugin. Bloom kun je gebruiken om van je websitebezoekers trouwe volgers en/of klanten te maken. Veel website bezoekers zijn direct van plan om jouw product of dienst te kopen. Daarom is het handig om een gratis ebook of andere weggever aan te bieden in ruil voor hun e-mailadres. Vervolgens kun jij een geautomatiseerd proces maken, waarbij de bezoekers mailtjes ontvangt over de weggever, informatie over je bedrijf, over het product om deze bezoeker te overtuigen van je producten. Vaak is de bezoeker naar zo’n 7 dagen overtuigd. Het is daarom goed om op de zevende dag een aanbod van jouw product te sturen. Op deze manier kun je van jouw bezoekers langzamerhand een betalende klant en volger maken.

Deze tool is dus erg waardevol om meer geld en klanten uit je website te halen! Zeker een aanrader! Ook voor deze pop-ups geldt dat je ze volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ook is het goed om te weten dat je zelf kunt bepalen wanneer je de popup zichtbaar wilt laten worden. Je kunt dit onder andere doen nadat iemand een tijdje inactief is geweest op jouw pagina, als die de onderkant van jouw pagina heeft bereikt, als die aan het scrollen is, nadat die een comment heeft geplaatst of nadat iemand een aankoop heeft gedaan.

Ook is het handig om de AB-test methode van divi te gebruiken voor het testen van de popup. Je kunt op deze manier goed controleren welke pop up het beste resultaat haalt.

Divi-bloom

Monarch Social Sharing Plugin

Wanneer je gebruik gaat maken van Divi krijg je ook toegang tot Monarch. Monarch is een plug-in van Divi waarmee je makkelijk mooie Social Media deelknoppen kunt maken. Je kunt deelknoppen gebruiken van meer dan 35 verschillende social media kanalen. Denk hierbij aan Twitter, Facebook, Linkedin, Whatsapp, Reddit en Mail. 

Een voordeel van Monarch is dat je de knoppen op vijf verschillende plekken kunt plaatsen. Zo is het onder andere mogelijk om de deelknoppen aan de zijkant van je pagina te plaatsen, maar ook boven in de blog net onder de titel, op een afbeeldingen, in een popup of door middel van fly-ins. 

Het is ook mogelijk om de deelknoppen volledig naar smaak in te delen. Wil je bijvoorbeeld dat de knoppen geen achtergrond kleur hebben dan kan dat, maar het is ook mogelijk om ze bijvoorbeeld een hover effect te geven. Ook kun je zelf kiezen hoe groot de knoppen moeten zijn en of je ze rond of vierkant wil. 

In de Monarch plugin kun je vervolgens bijhouden welke deelknoppen er het meest worden gebruikt en hoe vaak je berichten al zijn gedeeld. Het is dus een erg waardevolle toevoeging die je gratis krijgt bij aanschaf van het Divi WordPress Thema.

Divi-monarch-social-sharing

Divi WordPress Theme Review Conclusie: Is dit het beste thema voor jou?

Supertof dat je de volledige review hebt gelezen en dat je benieuwd bent naar de conclusie! Wij kunnen je zeggen dat Divi echt de meeste uitgebreide en ideale wordpress pagebuilder is. Mensen die geen kennis hebben om een website te bouwen kunnen toch makkelijk hun website bouwen met Divi, maar ook voor de gevorderden zijn er opties zat om jouw creativiteit kwijt te kunnen.

Je hebt zoveel vrijheid en kunt gebruik maken van 1000+ templates. Ook de extra’s die je erbij krijgt zoals de Bloom Email Opt-in is echt heel bijzonder. Je kunt hiermee zoveel bezoekers om gaan zetten in nieuwe klanten. Misschien nog wel het meest bijzondere van Divi is de AB test, die ingebouwd is in Divi. Je kunt hiermee enorm snel en makkelijk de conversie van je website een flink boost geven! 

Wij snappen zeker waarom de gebruikers van Divi WordPress zo tevreden zijn over Divi! De prijs is zo goed voor alle mogelijkheden die ze bieden. Het zal mij daarom niet verbazen dat de prijzen van Divi binnenkort zullen gaan stijgen. Wij raden je daarom snel aan om aan de slag te gaan met Divi!

Divi Theme Review - Veelgestelde vragen

Divi is een totaaloplossing voor iedereen die zelf een eigen website of webshop wilt gaan bouwen. Meestal zul je namelijk een thema moeten kiezen, hier een page builder aan moeten koppelen en vervolgens nog verschillende andere systemen koppelen voor marketing en automatiserings doeleinden.

Met Divi is dat niet meer nodig, omdat deze tool bestaat uit een thema, een page builder, verschillende functionaliteiten voor het automatiseren van jouw website of webshop en een aantal erg handige functionaliteiten om de marketing op de juiste manier toe te passen.

Als je nagaat dat je daarnaast ook nog eens geen technische kennis nodig hebt, de keuze hebt uit meer dan 110 website templates en meer dan 800 pagina layouts weet je zeker dat je het best mogelijke gereedschap tot jouw beschikking hebt. Niet gek dus dat Divi op dit moment een van de beste WordPress thema’s en page builders is voor het bouwen van een eigen website.

Divi is ontwikkeld voor prestaties en dat wil zeggen dat het programma super snel en zoekmachine vriendelijk is. Dit betekent ook dat de tool soepel en makkelijk werkt waardoor je als totale beginner makkelijk met Divi overweg kunt. Dit betekent overigens niet dat Divi niet geschikt is voor ervaren webbouwers, want Divi beschikt over meer dan genoeg functionaliteiten waar jij ook als ervaren webbouwer nog veel tijd in kunt stoppen om zo het maximale uit jouw website of webshop te kunnen halen.

Door het drag & drop systeem van de Divi page builder is het bouwen van een eigen website of webshop echt een fluitje van een cent geworden. Al helemaal wanneer je ook nog eens gebruik gaat maken van het gigantisch aantal templates dat standaard wordt meegeleverd.

Op dit moment behoort Divi tot de absolute top wanneer jij op zoek bent naar software om jouw eigen website mee te bouwen. Dit komt onder andere doordat de software gewoon zo makkelijk in gebruik is, maar ook omdat Divi gewoon super goed is geoptimaliseerd voor zowel snelheid als SEO.

Doordat Divi erg licht is is jouw website veel lichter en dus ook meer sneller. Ook is de code erg schoon gehouden waardoor Google deze makkelijk kan lezen, sneller kan laden en jouw website dus ook hoger gaat vertonen in Google. Wanneer je gebruik gaat maken van Divi weet je dus zeker dat jij echt het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen.

Wanneer je hebt besloten om jouw website of webshop te bouwen met Divi heb je de keuze uit 2 licenties. Deze licenties zijn eigenlijk precies hetzelfde. Het enige verschil zit hem erin dat je bij de goedkoopste licentie per jaar moet betalen terwijl dit bij de duurdere licentie om een eenmalig bedrag gaat. Wanneer je Divi dus meerdere jaren wilt gaan gebruiken is de licentie van de eenmalige aanschaf dus een stuk goedkoper.

De goedkoopste licentie kost $89 dollar per jaar. Wanneer je kiest voor een eenmalige betaling bedragen de kosten $249 dollar eenmalig.

Het is niet mogelijk om een gratis versie van Divi te proberen. Je kunt wel een licentie afnemen en Divi 30 dagen proberen. Mocht je binnen deze 30 dagen niet tevreden zijn? Dan kun je gebruik maken van de niet goed geld terug garantie.

Divi kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Hieronder zal ik even opsomming maken van de grootste voordelen van Divi die jij gezien moet hebben.

 • Divi is een totaaloplossing waar je voor de rest eigenlijk niks meer bij nodig hebt
 • Divi is erg snel en zoekmachine vriendelijk
 • Je hebt geen technische kennis nodig om met Divi aan de slag te gaan
 • Divi is te gebruiken voor alle soorten websites en webshops
 • Keuze uit meer dan 110 demo websites en 880 pagina layouts
 • Een geïntegreerde header & footer builder
 • Een popup builder
 • Een formulieren builder
 • Mogelijkheid voor split testen om het maximale uit jouw website of webshop te halen
 • Templates aanmaken voor vaker terugkomende pagina’s(blogberichten, productpagina’s archieven)

Tijdens het betaalproces bij Divi maak je automatisch een account aan. Na het afronden van deze betaling kun jij de licentie in jouw account vinden. Hier kun je een mapje downloaden die je vervolgens in WordPress onder thema’s bij “Thema importeren” kunt importeren vanaf jouw computer.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Divi

$89
9.5

Makkelijk in gebruik

9.5/10

Zoekmachine Vriendelijkheid

9.5/10

Snelheid

10.0/10

Klantenservice

9.0/10

Prijs

9.5/10

Pluspunten

 • Geen kennis van code nodig
 • Gebouwd voor resultaten
 • 1000+ website templates
 • Top voor marketing
 • GRATIS: E-boek snelheidsoptimalisatie t.w.v €9,95

Minpunten

 • Er zijn zoveel opties dat het aan het begin even wennen is