Divi Theme Review 2024: Beste WordPress Theme Builder? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek je naar het beste WordPress thema voor het maken van je website of webshop? Dan is het Divi WordPress theme een erg interessante keuze! Het Divi thema is namelijk meermaals uitgeroepen tot het beste WordPress thema en WordPress builder, omdat je er zonder enige technische kennis je eigen WordPress website of webshop mee kunt bouwen. Naast dat je voor Divi geen technische kennis nodig hebt is de tool snel en volledig geoptimaliseerd waardoor je erg goed gevonden kunt gaan worden in Google. Verder krijg je bij aanschaf van Divi toegang tot meer dan 2000 templates waarmee je binnen enkele minuten gemakkelijk je eigen website of webshop kunt bouwen. Als laatste krijg je ook nog toegang tot de WooCommerce builder, een popup builder, een geoptimaliseerd thema voor bloggers of nieuwswebsites en de mogelijkheid voor splittesten. Samenvattend maak je met het Divi WordPress theme dus echt een uitstekende keuze!

Ben je al overtuigd van Divi? Via de gele knop kun je Divi tijdelijk kopen met 68% korting! Ben je nog niet volledig overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze Divi WordPress theme builder Review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn Divi ervaringen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Wat is het Divi WordPress theme?

Voordat ik je meeneem in deze Divi theme review vind ik het eerst belangrijk om wat algemene informatie te geven over het bedrijf achter Divi, genaamd Elegant Themes. Hierdoor krijg je namelijk al een beeld van wat voor soort bedrijf het is, hoe ze zijn begonnen en wat de doelen van Elegant Themes zijn in de toekomst.

Zoals je waarschijnlijk al wel weet draait elke WordPress website of webshop op een WordPress thema. Het WordPress thema bepaalt namelijk hoe je website of webshop eruit ziet, welke onderdelen je wel of niet kunt aanpassen, hoe snel je website of webshop is en niet geheel onbelangrijk hoe goed je website of webshop is geoptimaliseerd voor zoekmachines als Google. Omdat een WordPress thema zoveel invloed heeft op de prestaties van een website of webshop is het kiezen van het beste WordPress thema erg belangrijk!

Wegens deze reden kan ik mij dus goed voorstellen dat je eerst wilt weten wat het Divi WordPress thema precies is, voordat je besluit Divi te kopen. In dit geval is het goed om te weten dat Divi een onderdeel is van Elegant Themes, dat beschikt over meerdere WordPress gerelateerde thema’s en plugins. Onder de WordPress thema’s van Elegant Themes is het Divi WordPress theme veruit het populairste thema, omdat deze standaard wordt geleverd met de Divi builder. Deze builder maakt het mogelijk om zonder technische kennis een eigen website of webshop te bouwen.

Een van de grootste voordelen van het Divi WordPress theme is de flexibiliteit van het thema. Er zijn namelijk maar weinig thema’s waarmee je zoveel vrijheid hebt als het Divi theme in combinatie met de Divi builder. Het is dan ook niet voor niets dat Elegant Themes gemiddeld wordt beoordeeld met 4,9 van de 5 sterren op basis van ruim 23.000 reviews!

Waarom zou je het Divi WordPress theme moeten gebruiken?

Inmiddels heb ik je al aardig wat belangrijke informatie gegeven over het Divi en het moederbedrijf Elegant Themes. Zo weet je nu bijvoorbeeld wat Divi is, dat Divi standaard wordt geleverd als WordPress thema in combinatie met de Divi builder, dat het thema geoptimaliseerd is voor snelheid en om gevonden te worden in Google. Vergeet ook zeker niet dat het thema erg goed wordt beoordeeld door hun klanten! Nu is dit natuurlijk allemaal erg waardevolle informatie, maar hoe zit het nu in praktijk?

In dit onderdeel van deze Divi WordPress theme review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties van het thema en de builder. Na het lezen van deze review weet je dan ook precies of Divi het beste WordPress thema is voor jou website of webshop!

Divi is een thema en builder in één

Het grootste voordeel van het Divi WordPress theme is dat het geen standaard WordPress thema is zoals het Astra Pro thema, GeneratePress of OceanWP. Hoewel ook deze WordPress thema’s erg makkelijk in gebruik zijn, blijven het wel kale WordPress thema’s. Als je deze thema’s helemaal naar wens wilt inrichten, zal je alsnog een WordPress page builder moeten gebruiken zoals Elementor of Elementor Pro.

Het voordeel van Divi ten opzichte van de andere WordPress thema’s is dat Divi bestaat uit een WordPress thema en een WordPress page builder. Het voordeel hiervan is dat je je website of webshop zonder enige technische kennis volledig naar eigen wens kunt maken.

Daarbij komt ook nog dat het thema en de builder beide van Elegant Themes zijn wat ervoor zorgt dat beide producten volledig op elkaar zijn afgestemd en daardoor perfect met elkaar samenwerken. In praktijk werkt dit dan ook een stuk eenvoudiger dan wanneer je kiest voor een ander WordPress thema in combinatie met een willekeurige page builder. Het komt erop neer dat wanneer je Divi koopt, je niet alleen toegang krijgt tot het Divi WordPress theme, maar ook tot de Divi builder.

Enorm krachtige Divi builder

Zoals ik je net verteld heb bestaat Divi uit een WordPress thema en een WordPress page builder. Deze page builder noemen ze de Divi WordPress builder. Dit klinkt erg speciaal, maar eigenlijk doet de page builder van Divi exact hetzelfde als de andere page builders die binnen WordPress te gebruiken zijn. Ook deze page builder maakt het dus mogelijk om zonder enige technische kennis een eigen WordPress website te maken.

Hoe de builder precies werkt is eigenlijk erg eenvoudig. De builder beschikt namelijk over een visuele editor met een drag & drop systeem. In het Nederlands betekent drag & drop slepen en neerzetten en ja, zo werkt het ook echt. In het menu van Divi zie je namelijk allemaal widgets en elementen staan die je kunt gebruiken voor het opbouwen en inrichten van je website of webshop. Wanneer je een widget of element wilt toevoegen, sleep je deze eenvoudig uit het menu en plaats je het element op de gewenste plek.

Na het plaatsen van een widget of element opent er een nieuw menu in de Divi builder. In dit menu vind je de aanpassingen voor het specifieke element dat je zojuist hebt toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld bepalen hoe breed het element moet zijn, welke kleuren het element moet hebben, of het element bepaalde effecten moet krijgen en ga zo maar door. Deze Divi builder maakt het dus echt mogelijk om zonder technische kennis een volledig eigen website of webshop te maken!

Video afspelen over Divi-wordpress

Keuze uit veel elementen in de Divi builder

Net vertelde ik je over de Divi builder, maar in dit onderdeel van deze Divi review wil ik het nog iets uitgebreider hebben over de specifieke elementen die beschikbaar zijn binnen de builder van Divi. De elementen zijn namelijk de functionaliteiten die je vanuit de builder aan je website of webshop kunt toevoegen.

Tot een tijdje terug bestond de Divi builder uit ongeveer 40 elementen, maar dat aantal is razendsnel uitgebreid, want inmiddels beschikt de builder over meer dan 200 elementen en widgets die je kunt gebruiken om je website op te bouwen en in te richten. Voor de elementen geldt dat Elegant Themes constant bezig is met de ontwikkeling van Divi en dat betekent dat er ook regelmatig nieuwe elementen en/of widgets worden toegevoegd:

Op dit moment zijn dit veelgebruikte elementen binnen de Divi builder:

  • Standaard elementen(tekstblokken, knoppen, afbeeldingen)
  • Accordeons
  • Formulieren
  • Zoekfuncties
  • Portfolio’s
  • Blogberichten en blog reacties
  • En ga zo maar door
 

Ben je technisch aangelegd? Dan is het ook mogelijk om via de Divi module API zelf modules te ontwikkelen die je binnen de Divi builder kunt gebruiken. Ben je minder technisch aangelegd, maar heb je wel een idee voor een nieuw element? Dan kun je dit altijd delen met de klantenservice. Zij zullen dit idee dan in ieder geval noteren! Verder zal er altijd een add-on te vinden zijn waarmee je dit specifieke element of module wel kunt toevoegen.

Het Divi WordPress theme is perfect voor snelheid

Een ander belangrijk onderdeel bij het kiezen van een WordPress thema is de snelheid. De snelheid van je website of webshop heeft namelijk erg veel invloed op hoe goed je website gevonden gaat worden in Google. Nu heeft de webhosting die je hebt gekozen veel invloed op de snelheid van je website, maar ook het WordPress thema dat je gebruikt heeft erg veel invloed.

Het is in dit geval goed om te weten dat Elegant Themes hun Divi WordPress theme uitgebreid heeft geoptimaliseerd om de maximale snelheden te kunnen behalen. Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen is door de CSS en JavaScript bestanden te verkleinen. Verder hebben ze de CSS en JavaScript bestanden ook nog eens samengevoegd en worden functionaliteiten die je niet gebruikt ook niet ingeladen.

Door deze optimalisaties bevat het Divi theme een stuk minder code. Dit maakt het thema lichter en daardoor kan je website of webshop sneller geladen worden vanaf de server. Naast dat Google de snelheid van een website belangrijk vindt, hebben ook bezoekers een hekel aan slome websites. Investeer daarom altijd in een snelle website! Zoals op onderstaande afbeelding is te zien kun je met het Divi theme laadtijden halen van minder dan 2 seconden!

Divi-thema-snelheid

Automatisch volledig responsive

Een ander groot voordeel van het Divi WordPress theme is dat het thema volledig responsive is. Zeker in deze tijd is dat erg belangrijk, want uit onderzoek van Google blijkt dat meer dan 50% van de zoekopdrachten wordt gedaan vanaf mobiele apparaten. In de meeste gevallen zijn dit mobiele telefoons en die hebben natuurlijk een veel kleiner scherm dan een laptop of computer.

Ga je aan de slag met het Divi theme? Dan is je website of webshop dus volledig responsive en dat betekent dat je website op elk apparaat op een zo’n optimale manier te bekijken is. Naast dat dit belangrijk is voor de gebruiksvriendelijkheid van je website, is het ook belangrijk om goed gevonden te worden in de mobiele zoekresultaten van Google.

In eerste instantie maakt Divi je website of webshop automatisch responsive, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je het zelf net iets anders wilt hebben. In dit geval is het goed om te weten dat de Divi builder ook beschikt over een responsive editor. Via deze editor kun je volledig aanpassen hoe je website of webshop wordt vertoond op desktop, tablet en mobiel. Uiteraard kun je ook dit aanpassen zonder technische kennis nodig te hebben.

divi-responsive

Live je Divi website bewerken in de Divi builder

Eerder in deze Divi theme review hebben we het al gehad over de Divi builder en hoe deze builder werkt. Je zult het met mij eens zijn dat dit een heel goed systeem is en dat je met deze builder erg makkelijk zelf een eigen website of webshop kunt opbouwen en inrichten. Toch is dit nog niet alles, want de builder van Divi beschikt ook over een live editing systeem.

De Divi builder beschikt naast het drag & drop systeem ook over een live editing systeem. Dit is de ideale combinatie, want je kunt dus zonder technische kennis aanpassingen doen aan je website en direct zien wat het resultaat hiervan is. Wat het nog extra mooi maakt is dat deze aanpassingen alleen voor jou zichtbaar zijn. Een bezoeker die de pagina bekijkt ziet de aanpassingen die je hebt gedaan nog niet.

Door gebruik te maken van het live editing systeem kun je een stuk sneller en efficiënter werken. Heb je de aanpassingen gedaan en staan deze voor zowel desktop, tablet als mobiel goed? Dan kun je de wijzigingen publiceren! Vanaf dat moment zijn alle aanpassingen die je hebt gedaan, op de pagina die je hebt bewerkt, ook zichtbaar voor bezoekers. Door de combinatie van het drag & drop systeem en het live editing systeem kun je met de Divi WordPress builder super eenvoudig je eigen website of webshop bouwen of bewerken.

2000+ Divi WordPress templates

Ben je geen creatief meesterbrein en heb je geen zin om je website of webshop helemaal zelf te ontwerpen en bouwen? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de Divi templates. Wanneer je Divi koopt krijg je namelijk toegang tot meer dan 2.000 templates die je met één druk op de knop kunt importeren en via de builder vervolgens helemaal naar eigens wens kunt aanpassen en inrichten.

Al deze templates zijn ontwikkeld door het team van Elegant Themes en voldoen daardoor aan alle verwachtingen. Zo zien de templates er superstrak uit, zijn ze snel, volledig geoptimaliseerd voor Google en kun je ze via de Divi builder alsnog aanpassen zodat ze helemaal bij je wensen en verwachtingen aansluiten.

Binnen de template bibliotheek van Divi vind je templates voor echt alle soorten websites en pagina’s. Zo zijn er templates voor blogs, maar ook voor diensten pagina’s, webshops, contactpagina’s, portfolio’s en ga zo maar door. Echt voor alle type pagina’s is er wel een template te vinden. Heb je een template gevonden? Dan kun je deze met één druk op de knop importeren.

Een bijkomend voordeel van de Divi WordPress templates is dat de templates worden opgebouwd met rechtenvrije afbeeldingen. Dit betekent dat je de afbeeldingen uit het template dus ook zonder problemen kunt gebruiken op je website. Natuurlijk kun je de afbeeldingen via de Divi builder ook aanpassen naar iets anders, maar die keuze ligt helemaal bij jou. (Divi vs Elementor Review)

Divi-website-templates

Alles is tot in de details aan te passen

Een probleem dat veel WordPress thema’s hebben is dat je lang niet alles op de website kunt aanpassen. Vaak beschikken WordPress thema’s over een hele hoop functionaliteiten, maar binnen deze functionaliteiten kun je vervolgens weinig aanpassen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een blog. Bij veel thema’s kun je aangeven of je een blog wilt gebruiken, maar vervolgens kun je niet aanpassen hoe de blog eruit moet komen te zien.

Een oplossing hiervoor is gebruik maken van een page builder. Je ziet dan ook regelmatig dat mensen een WordPress thema koppelen aan Elementor, zodat ze meer vrijheid hebben. Het nadeel hiervan is alleen dat deze tools niet volledig op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor werkt het net niet helemaal soepel en kan het alsnog zo zijn dat je bepaalde onderdelen van je website niet kunt aanpassen.

Hier komt Divi dan ook tot zijn recht! Doordat het Divi WordPress theme en de builder volledig op elkaar zijn afgestemd kun je echt alles volledig naar eigen wens maken. Zo kun je bepalen welke lettertypes en fonts je wilt gebruiken, maar ook hoeveel afstand er tussen regels moet komen, of er bepaalde animaties op de achtergrond moeten staan, of je randen wilt gebruiken om elementen en ga zo maar door. Binnen de Divi builder kun je je volledige website of webshop echt helemaal naar eigen wens maken!

volledig-aan-te-passen

Divi werkt ook perfect voor WooCommerce webshops

Wil je online producten gaan verkopen? Dan is een simpele WordPress website maken niet voldoende. Je hebt namelijk een systeem nodig waar je producten in kunt toevoegen, maar nog belangrijker waar je je webshop kunt beheren. WooCommerce is in dit geval de beste keuze, want WooCommerce is op dit moment het beste systeem binnen WordPress om zelf een eigen webshop te maken zonder technische kennis. Ook wanneer je met Divi een webshop wilt maken is dit dus de beste keuze.

Een nadeel voor webshops is dat je vaak weer een speciaal WordPress thema nodig hebt, omdat lang niet alle WordPress thema’s compatibel zijn met WooCommerce. In dit geval is Divi dan ook een erg goede keuze, want dit thema is volledig compatibel met WooCommerce.

Naast de builder beschikt Divi ook over een WooCommerce builder die specifiek voor webshops is bedoeld. Deze builder beschikt over alle elementen en widgets die je nodig zou kunnen hebben voor het bouwen van je eigen webshop. Ook voor het maken van een webshop met Divi geldt dat je je webshop helemaal zelf kunt ontwikkelen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de WooCommerce webshop templates die Elegant Themes al voor jou heeft ontwikkeld.

Een ander voordeel van de Divi builder is dat je ook templates kunt maken, wat voor webshops bijvoorbeeld erg handig is. Je wilt namelijk niet voor elk product een eigen productpagina moeten maken. Elke productpagina moet namelijk hetzelfde zijn opgebouwd, maar dan voor een ander product. Met de builder kun je dan ook een template maken voor de productpagina, zodat alle producten in hetzelfde template komen te staan. Hierdoor ziet je webshop er strakker uit en kun je zelf een stuk efficiënter werken. Ook voor webshops is het Divi WordPress theme daarom uitermate geschikt.

Divi-WooCommerce-builder

Eenvoudig split testen met Divi

Heb je je website of webshop enige tijd staan en krijg je al bezoekers? Dan is het erg belangrijk om te gaan split testen. Met split testen kun je namelijk achterhalen welke variant van een pagina het beste converteert. Als bedrijf wil je namelijk zoveel mogelijk bezoekers klant maken en daarvoor moet je weten wat het beste werkt.

Nu is het splittesten in de meeste gevallen lastig, omdat je hier erg dure software voor nodig hebt. Divi heeft hier een oplossing voor bedacht, want wanneer je Divi koopt, krijg je standaard toegang tot een functionaliteit waarmee je splittesten kunt maken en uitvoeren voor op je website. Dit is een super groot voordeel van Divi, want naast Brizy is er geen ander WordPress thema of page builder dat over deze functionaliteit beschikt.

Kijk eens naar de afbeelding hieronder. Je kunt hier zien dat twee dezelfde pagina’s worden vergeleken. Het enige verschil zit hem in de titel en de kleur van de knop. Zoals je ziet, haalt variant A een Click Rate van 56,33% procent terwijl variant B maar een Click Rate haalt van 33,87% procent. Zoals je kunt zien kun je door het uitvoeren van splittesten op je website het conversiepercentage enorm verhoogd.

divi-wordpress-theme

Werk efficiënter met Divi AI

De laatste maanden is de ontwikkeling van AI hard gegaan en dat zal zich de komende jaren alleen nog maar verder ontwikkelen. Er zijn dan ook al een hoop bedrijven en tools die al gebruik maken van AI om hun werkprocessen te versnellen. Echter zijn er ook steeds meer tools die AI gebruiken om bepaalde werkzaamheden voor hun klanten eenvoudiger te maken.

Divi is hier een erg goed voorbeeld van, want die heeft ook hun eigen AI, genaamd Divi AI. Deze AI kan jou helpen op een hele hoop gebieden om nog meer uit je website te halen.

Op deze punten kan de Divi AI jou helpen:

 • Het schrijven van teksten: De Divi AI kan je helpen bij het schrijven van teksten voor op de pagina’s van je website of webshop. Voor het schrijven van deze teksten kijkt de Divi AI naar content die al op de website staat en de details van de website om zo de best mogelijke teksten te kunnen maken.
 • Het laten genereren van afbeeldingen: Wanneer je een website gaat maken kunnen afbeeldingen weleens een probleem worden. Je mag namelijk niet zomaar afbeeldingen van het internet op je website of webshop gebruiken. De Divi AI beschikt daarom over een functionaliteit die je kan helpen bij het genereren van unieke afbeeldingen die je wel op je website mag gebruiken!
 • Het aanpassen van bestaande afbeeldingen: Heb je op je website al afbeeldingen, maar sluiten ze net niet helemaal lekker aan bij het onderwerp van de pagina? De Divi AI kan je helpen bij het bewerken van de afbeeldingen. Zo kan de AI de afbeeldingen verkleinen of vergroten, maar ook onderwerpen uit de afbeelding aanpassen voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een laptop op een afbeelding of het verwijderen van een papiertje dat in de afbeelding ligt.
 • Het genereren van ideeën voor een pagina: Heb je een pagina of wil je een nieuwe pagina maken waarvoor je al wat content hebt liggen, maar vind je dit nog niet voldoende? Dan kan de Divi AI je helpen om onderwerpen te vinden die goed aansluiten bij de pagina en eigenlijk niet mogen ontbreken. Vervolgens kun je deze onderwerpen zelf schrijven en toevoegen, maar ook dit kan de Divi Ai voor je doen!
 • Laat aangepaste code genereren: Deze functionaliteit is nog in ontwikkeling, maar zal op korte termijn beschikbaar komen. Heb je specifieke wensen voor je pagina, maar beschikt Divi (nog) niet over deze functionaliteit? Dan kun je die door de Divi AI laten ontwikkelen in code. Deze code kun je vervolgens aan je website toevoegen om de functionaliteit toch te kunnen gebruiken.
 

Wat betreft de Divi AI is het wel goed om te weten dat deze niet standaard is inbegrepen bij het kopen van het Divi thema zelf. Om gebruik te kunnen maken van de Divi AI dien je namelijk nog een abonnement af te nemen. De kosten hiervoor bedragen $18 dollar per maand.

Divi-AI

Divi is zowel voor beginners als ervaren programmeurs

Vaak hoor je dat programmeurs geen fan zijn van WordPress thema’s en of page builders, omdat ze rommelig zijn en een programmeur liever iets bouwt dat alleen de dingen inlaat die hij ook echt nodig heeft. Daarbij komt dat veel WordPress thema’s programmeurs niet de vrijheden geven die ze nodig hebben.

Nu is daar wat voor te zeggen, omdat je je niet eerst hoeft te verdiepen in de code van het thema om daar aanpassingen in te kunnen doen. Gelukkig heeft Divi hier naar geluisterd, want ze hebben hun WordPress thema en de Divi builder volledig geoptimaliseerd, zodat ook developers met het theme kunnen werken.

Als programmeur zijn er een hele hoop dingen die je binnen Divi wel kunt doen, maar binnen andere thema’s niet. Denk aan het ontwikkelen van eigen elementen via de API of het toevoegen van aangepaste code aan pagina’s of berichten op de website. Heeft een klant op maat gemaakte modules nodig? Ook die kun je bouwen met de builder! Hierdoor is Divi zowel voor beginners als de ervaren programmeurs erg geschikt!

Wat zijn de nadelen van het Divi WordPress theme?

Natuurlijk is er geen één WordPress thema of page builder die alleen maar voordelen heeft. Dit geldt dus ook voor het Divi WordPress theme. Zoals je aan het begin van deze Divi theme review namelijk al hebt gelezen heeft het thema van Elegant Themes meer dan een miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet voor al deze mensen goed doen. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van andere gebruikers zijn.

In dit onderdeel van deze Divi WordPress theme review wil ik toch ook ingaan op de nadelen van Divi, want ik wil jou zo goed mogelijk helpen bij het kiezen van het beste WordPress thema voor je (nieuwe) website of webshop. Laten we daarom maar eens gaan kijken naar de nadelen van het thema en de builder.

Is Divi te lastig voor beginners?

Zoals ik eerder in deze Divi theme review al aangaf maakt Divi het met het grote aantal templates en de builder erg makkelijk om zelf een eigen website of webshop te bouwen. Dit is natuurlijk een groot voordeel, maar toch zit hier ook een kleine keerzijde aan.

Met Divi is namelijk echt alles mogelijk en kun je precies maken wat je in je gedachten had. Dit klinkt erg mooi, maar als beginner kan dit misschien een beetje overweldigend zijn. Divi kan daarom aan het begin even wennen zijn door het grote aantal opties en mogelijkheden. Heb je Divi eenmaal onder controle en weet je waar je de meeste dingen kunt vinden? Dan is het thema 100% een van de beste WordPress thema’s die je voor je website of webshop kunt gebruiken.

Wanneer je mij vraagt om mijn ervaring vind ik Divi zeker niet te lastig. Alles kan namelijk zonder technische kennis eenvoudig zelf aangepast worden. Het zal voor een beginner daarom met name even zoeken zijn aan het begin, maar lastig kun je het thema en de builder zeker niet noemen.

Wat zijn mijn persoonlijke ervaringen met Divi?

Inmiddels hebben we het in deze Divi WordPress theme review uitgebreid gehad over het thema en de builder. Dit was dan ook erg belangrijke informatie, maar ik snap dat je ook benieuwd bent naar de ervaringen die ik zelf heb met Divi. In dit onderdeel van deze Divi review wil ik daarom mijn persoonlijke Divi ervaringen met je delen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien op mijn website bouw ik regelmatig websites en webshops voor klanten. Hierdoor werk ik met erg veel verschillende systemen, thema’s en plugins. Inmiddels heb ik dan ook de nodige ervaringen opgedaan met zowel het Divi theme als de Divi builder.

Ik kan nu dan ook zeggen dat mijn persoonlijke ervaringen met Divi erg goed zijn! Het thema en de builder werken namelijk erg snel en gemakkelijk waardoor je ook als beginner, zonder technische kennis, een eigen website of webshop kunt maken. Verder maken ze het nog eens extra makkelijk voor je met het live editing systeem, het grote aantal templates dat je kunt gebruiken en eventueel de Divi AI. Loop je vast of ervaar je problemen op je website of webshop? Dan kun je erg makkelijk contact opnemen met de klantenservice en krijg je snel een reactie. Via de live chat is dit zelfs al binnen enkele minuten. Als je het mij vraagt is Divi dan ook een echte aanrader!

Wat zijn de ervaringen van andere Divi gebruikers?

Naast mijn ervaringen met Divi heeft Divi natuurlijk nog een hele hoop andere klanten die ook weer hun eigen ervaringen met het thema en/of de builder hebben. Aangezien Divi op dit moment meer dan 1 miljoen klanten heeft, wil ik in dit onderdeel van deze Divi theme review gaan kijken naar de ervaringen van deze klanten! Zo krijg je namelijk een zo goed mogelijk beeld van de ervaringen van Divi gebruikers.

Zoals ik aan het begin van deze review al aangaf is Divi een van producten van Elegant Themes. Aangezien Elegant Themes nog meerdere producten heeft lijkt het mij verstandig om te kijken naar de ervaringen van Elegant Themes in plaats van Divi specifiek. Zo krijg je namelijk een beeld van hoe het bedrijf Elegant Themes in het algemeen wordt beoordeeld.

In dit geval toont Elegant Themes al een hoop ervaringen en reviews op de website zelf, maar zelf kijk ik ook altijd nog even op TrustPilot. Dit is namelijk een onafhankelijk platform waar iedereen zijn of haar ervaringen kan delen met een bedrijf. In het geval van Elegant Themes zitten de ervaringen wel goed, want Elegant Themes scoort 4,9 van 5 sterren op basis van ruim 23.000 ervaringen! 97% van deze reviews zijn ook nog eens 5 sterren! Op basis hiervan kunnen we dus wel concluderen dat je zeker geen spijt zal krijgen bij het kopen van Divi.

Divi-reviews-elegant-themes

Voorbeelden van websites die gebouwd zijn met Divi

Op het moment staan er meer dan 1,2 miljoen websites online die gemaakt zijn met het Divi WordPress theme in combinatie met de Divi builder. Hieronder zal ik daarom een paar websites plaatsen die gemaakt zijn met Divi om jou te laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met dit WordPress thema.

Hoe is de klantenservice van Divi?

Wanneer je een product of dienst afneemt wil je natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de klantenservice is. Vooral bij het kopen van website software vind ik dit zelf altijd erg belangrijk, want bij software wil er nog weleens iets niet helemaal lekker werken. Als klant wil je hier niet de dupe van zijn en daarom is het wel zo fijn als je snel en eenvoudig contact kunt opnemen met de klantenservice om het probleem te verhelpen. In dit onderdeel van deze Divi review wil ik daarom kijken naar de klantenservice van Divi.

Wanneer je besluit om het Divi WordPress theme te kopen, ontvang je toegang tot de klantenservice. Deze is op een aantal verschillende manieren te bereiken. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereikbaar via e-mail, maar ook via een live chat. De live chat ben ik altijd erg over te spreken, omdat dit veruit de snelste manier is om contact op te nemen. Wanneer je Divi benadert via de live chat ontvang je binnen enkele minuten reactie en dat is echt bizar goed wanneer je dit vergelijkt met de concurrentie.

Naast de live chat kun je Divi ook benaderen via e-mail, maar hier ligt de reactietijd wel wat hoger. In veel gevallen zal je hier binnen 24 uur een reactie op je vraag krijgen.

Verder is er ook nog een kennisbank waar de meest voorkomende vragen of problemen besproken worden. Dit is erg waardevol, maar wanneer het wat technischer wordt is de live chat vaak een betere keuze. Op het gebied van klantenservice kan ik het Divi WordPress theme daarom zeker aanraden! In vergelijking met de concurrenten scoort Divi hier namelijk uitstekend!

Divi-klantenservice

Wat kost het Divi WordPress theme?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze Divi WordPress theme review gekomen, maar er is toch nog een belangrijk onderwerp dat ik besproken wil hebben in deze Divi review. We hebben het namelijk nog niet gehad over de kosten voor het thema. In dit onderdeel wil ik het daarom nog even hebben over de kosten, zodat je precies weet met welke kosten je rekening moet houden.

Wil je het Divi theme kopen? Dan heb je de keuze uit twee verschillende manieren om toegang te krijgen tot Divi. De eerste optie is het kopen van een jaarlijkse licentie. Hiermee krijg je toegang tot het Divi theme, de Divi Builder, alle bonussen, de templates en ga zo maar door. De kosten voor deze licentie bedragen $89 dollar per jaar. Je kunt deze licentie vervolgens op een ongelimiteerd aantal websites en/of webshops gebruiken.

Ben je van plan om Divi meerdere jaren te gaan gebruiken? Dan is het slimmer om te kiezen voor het “Lifetime Access” pakket van Divi. Met dit pakket krijg je exact hetzelfde als in het andere pakket, maar betaal je maar eenmalig. De kosten voor dit “Lifetime Access” pakket bedragen eenmalig $249 dollar en dan kun je voor altijd gebruik maken van Divi!

Ik heb natuurlijk even gekeken wat Divi kost in vergelijking met andere page builders als Elementor Pro. Het viel direct op dat Divi eigenlijk helemaal niet duur is. Je krijgt bij Divi namelijk een aantal hele interessante extra’s die ik zometeen nog wil bespreken. Verder betaal je bij alle andere page builders voor een bepaald aantal licenties. Zo kun je bij Elementor kiezen voor een pakket van één, drie of onbeperkt aantal websites. Terwijl je bij Divi een pakket kiest waarmee je zoveel websites kunt maken als je zelf wilt!

Samenvattend is Divi ook op het gebied van prijs een erg goede keuze voor een WordPress thema en page builder in één.

Wat-kost-Divi

Deze extra's ontvang je gratis bij Divi

Zoals ik eerder in deze Divi theme review al aangaf is Divi niet zomaar een standaard thema. Het is namelijk een volledige Divi WordPress builder waarmee je alles op je website of webshop volledig naar eigen wens kunt maken.

Besluit je om het Divi thema te kopen? Dan krijg je naast alle bovenstaande punten ook nog toegang tot een aantal gratis extra’s. Zo krijg je namelijk toegang tot het “Extra Magazine theme” van Divi, de Bloom Email Opt-in Plugin en een Social Sharing Plugin(Monarch). Ik zal je hieronder uitleggen wat deze extra’s precies inhouden, wat je ermee kunt en waarom deze zo’n goede toevoeging zijn aan het Divi WordPress thema.

Extra magazine theme

Extra is een van de nieuwste thema’s die Divi heeft uitgebracht en is met name bedoeld voor bloggers en online magazines. Ook voor dit thema geldt dat je het weer volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak met de Divi Builder. Een voordeel van de Divi page builder is dat je zelf gemaakte layouts kunt opslaan, om ze vervolgens te hergebruiken. Dit is vooral handig wanneer je één keer een blog layout wilt maken en dit niet bij elke blog opnieuw wilt doen. Ook bevat Extra een handig “Post Module”, waarmee je berichten op verschillende manieren kunt laten tonen.

Wanneer je een blogger bent wil je natuurlijk je artikelen/blogs onder een bepaalde categorie hangen. Dit is wel zo fijn voor jezelf, maar ook een stuk overzichtelijker voor je bezoeker. Ze weten hierdoor namelijk waar ze moeten zijn voor blogs over een bepaald onderwerp.

Kortom, het Extra Magazine theme een bijzonder mooi en doelgericht thema voor alle bloggers. Je hoeft namelijk niet zelf een hele website te maken, maar kunt dit makkelijk doen met de Divi Builder. Vervolgens hoef je alleen nog de website naar je eigen stijl aan te passen en natuurlijk de content toevoegen! Met het Extra theme heb je binnen 2 uur je eigen Divi website staan!

Divi-Extra-magazine-theme

Bloom email opt-in

Een hele waardevolle en belangrijke extra van Divi is de Bloom Email Opt-in plugin. Bloom kun je gebruiken om van je websitebezoekers trouwe volgers en/of klanten te maken. Veel website bezoekers zijn niet direct van plan om je product of dienst te kopen. Daarom is het handig om een gratis ebook of andere weggever aan te bieden in ruil voor hun e-mailadres. Vervolgens kun je een geautomatiseerd proces maken, waarbij de bezoeker mailtjes ontvangt over de weggever, informatie over je bedrijf, over het product om deze bezoeker te overtuigen van je producten. Vaak is de bezoeker na zo’n 7 dagen overtuigd. Het is daarom goed om op de zevende dag een aanbod van je product te sturen. Op deze manier kun je van je bezoekers langzamerhand een betalende klant en volger maken.

Deze tool is dus erg waardevol om meer geld en klanten uit je website te halen! Zeker een aanrader! Ook voor deze pop-ups geldt dat je ze volledig kunt aanpassen naar je eigen smaak. Ook is het goed om te weten dat je zelf kunt bepalen wanneer je de popup zichtbaar wilt laten worden. Je kunt dit onder andere doen nadat iemand een tijdje inactief is geweest op je pagina, als de bezoeker de onderkant van de pagina heeft bereikt, aan het scrollen is, nadat die een comment heeft geplaatst of nadat iemand een aankoop heeft gedaan.

Ook is het handig om de AB-test methode van divi te gebruiken voor het testen van de popup. Je kunt op deze manier goed controleren welke pop-up het beste resultaat haalt.

Divi-bloom

Monarch social sharing plugin

Wanneer je gebruik gaat maken van Divi krijg je ook toegang tot Monarch. Monarch is een plug-in van Divi waarmee je makkelijk mooie Social Media deelknoppen kunt maken. Je kunt deelknoppen gebruiken van meer dan 35 verschillende social media kanalen. Denk hierbij aan Twitter, Facebook, Linkedin, Whatsapp, Reddit en Mail.

Een voordeel van Monarch is dat je de knoppen op vijf verschillende plekken kunt plaatsen. Zo is het onder andere mogelijk om de deelknoppen aan de zijkant van je pagina te plaatsen, maar ook boven in de blog net onder de titel, op afbeeldingen, in een popup of door middel van fly-ins.

Het is ook mogelijk om de deelknoppen volledig naar smaak in te delen. Wil je bijvoorbeeld dat de knoppen geen achtergrondkleur hebben dan kan dat, maar het is ook mogelijk om ze bijvoorbeeld een hover effect te geven. Ook kun je zelf kiezen hoe groot de knoppen moeten zijn en of je ze rond of vierkant wil.

In de Monarch plugin kun je vervolgens bijhouden welke deelknoppen er het meest worden gebruikt en hoe vaak je berichten al zijn gedeeld. Het is dus een erg waardevolle toevoeging die je gratis krijgt wanneer je het Divi WordPress thema koopt.

Divi-monarch-social-sharing

Conclusie; is Divi het beste WordPress thema voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Divi WordPress theme review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Divi nu het beste WordPress thema voor jouw website of webshop? 

Ik kan het Divi WordPress theme zeker aanraden! Het thema is namelijk super snel, volledig zoekmachine vriendelijk en wordt geleverd met meer dan 2000 templates. Dit is allemaal super handig, maar nog belangrijker is dat je door de Divi builder zonder enige technische kennis zelf je eigen website of webshop kunt maken!

Vergeet ook zeker niet dat je gratis toegang krijgt tot het Extra magazine theme, de Bloom e-mail opt-in plugin en de Monarch social sharing plugin wanneer je het Divi thema koopt. Zeker nu je tijdelijk tot 68% korting kunt krijgen is Divi een uitstekende keuze!

Divi theme Review - Veelgestelde vragen

Hoe werkt het Divi theme?

Divi werkt super eenvoudig! Divi bestaat namelijk uit twee onderdelen, namelijk het Divi WordPress theme en de Divi WordPress builder. De combinatie van beide tools maakt het bouwen van een eigen website of webshop super eenvoudig. Door middel van het drag & drop systeem in combinatie met het live editing systeem zie je in realtime wat je aan het doen bent. Zijn de aanpassingen naar wens? Dan kun je ze publiceren en vanaf dat moment zijn de aanpassingen voor iedereen zichtbaar!

Is Divi snel en zoekmachine vriendelijk?

Ja, Divi is volledig geoptimaliseerd voor snelheid en zoekmachines als Google. De snelheid hebben ze kunnen verbeteren door de CSS en JavaScript te verkleinen en samen te voegen waardoor de bestanden sneller geladen kunnen worden. Verder is het Divi thema zelf geoptimaliseerd voor Google. Vanuit de builder heb je vervolgens nog extra controle om je website of webshop nog beter te optimaliseren voor de zoekmachines!

Kun je Divi gratis proberen?

Nee, het is niet mogelijk om een gratis versie van Divi te proberen. Je kunt wel een licentie afnemen en Divi 30 dagen proberen. Mocht je binnen deze 30 dagen niet tevreden zijn? Dan kun je gebruik maken van de niet goed geld terug garantie.

Wat is het verschil tussen Divi en de Divi Builder?

Het verschil tussen Divi en de Divi builder is dat Divi het totale pakket is waar de Divi builder binnenvalt. Dit betekent dat wanneer je Divi koopt, je ook direct toegang krijgt tot de Divi Builder. De builder kun je zien als page builder waarmee je zonder enige technische kennis zelf een eigen website of webshop kunt maken.

Hoe download en installeer je Divi?

Tijdens het betaalproces bij Divi maak je automatisch een account aan. Na het afronden van deze betaling kun je inloggen in je account en vanuit daar kun je het mapje downloaden die je vervolgens in WordPress, onder thema’s bij “Thema importeren”, kunt importeren vanaf je computer.

Is Divi geschikt voor beginners?

Ja, Divi van Elegant Themes is zeker geschikt voor beginners. Het Divi WordPress theme is namelijk een totaaloplossing waarmee je zonder enige technische kennis zelf je eigen website of webshop kunt bouwen. Vooral voor beginners is Divi daarom de perfecte oplossing om zelf je website of webshop te bouwen.

Werkt Divi met elk WordPress thema?

Ja, Elegant Themes geeft aan dat Divi in principe werkt met elk WordPress thema. Dit geldt ook voor de thema’s die niet zijn gebouwd door Elegant Themes.

Kun je Elementor gebruiken met Divi?

Ja, je kunt Elementor samen met Divi gebruiken, maar dit maakt een website wel erg traag. Ik raad je daarom aan om niet meer dan één page builder te gebruiken op een website.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Divi alternatieven

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Vanaf $89 dollar