Beste website software kopen | 8 beste programma’s in 2024!

Beste-Website-software-kopen
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een eigen website of webshop gaan maken en wil jij hiervoor de beste website software kopen? Dan ben je hier op de juiste plek! Bij het maken van een eigen website is het gebruiken van de juiste software programma’s namelijk erg belangrijk.

Door te kiezen voor goede en professionele website software, bij het maken van een website, kun jij meer en sneller resultaat behalen. Zo is goede website software sneller, veiliger, gebruiksvriendelijker en zal je stukken beter gevonden gaan worden in Google.

In deze blog ga ik daarom de beste website software programma’s bespreken die jij kunt gebruiken voor het realiseren van jouw nieuwe website of webshop. Naast alleen de geschikte software programma’s te bespreken ga ik je ook nog meer vertellen over waar je op moeten bij het kiezen van de juiste website software en wat goede website software kost. Laten we daarom maar snel beginnen.

Beste website software kopen? Dit zijn de 8 beste programma’s

Zoals je in de intro van deze blog hebt gelezen is het gebruiken van goede en professionele website software erg belangrijk. Door namelijk gebruik te maken van de juiste website software kun jij het bouwen van jouw eigen website een stuk makkelijker maken. Daarbij is jouw website sneller, veiliger en zoekmachine vriendelijker.

In dit onderdeel van deze blog zal ik daarom de 8 beste website software programma’s dit jaar op een rijtje zetten. Met al deze programma’s kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop maken. Je komt hieronder onder andere de beste website makers, de beste WordPress thema’s en de beste hosting providers tegen.

1. Divi

Divi-wordpress

De beste website software van dit moment is zonder twijfel Divi van Elegant Themes. Divi is namelijk niet een simpele website software waarmee jij alleen een simpele website kunt maken. Divi is namelijk een totaaloplossing waarmee jij meer kunt dan alleen jouw website maken. Als jij gebruik maakt van Divi heb jij verder dus helemaal niks meer nodig!

Wanneer jij voor de Divi builder kiest krijg je toegang tot meer dan 110 volledige demo websites en meer dan 880 pagina layouts. Deze templates kun jij met één druk op de knop importeren en vervolgens volledig naar wens maken met het enorm eenvoudige drag & drop systeem. Natuurlijk kun je ook helemaal vanaf nul beginnen, maar natuurlijk kost dat wel wat meer tijd.

Een WordPress website maken op een makkelijkere manier zal je dus ook niet snel vinden. Daarnaast beschikt Divi ook nog over super veel handige functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een popup- en formulieren builder, maar er is nog veel meer. Divi ondersteund namelijk ook de mogelijkheid om te kunnen split testen en nog verschillende mogelijkheden om jouw website of webshop volledig te kunnen automatiseren.

Wanneer we naar de kosten kijken vallen deze ook nog erg mee. Divi is namelijk al verkrijgbaar vanaf $89 dollar. Is dit duur? Nee eigen helemaal niet, want wanneer je ervoor kiest om zowel Astra als Elementor te gebruiken ga niet goedkoper uitzijn. Het is daarom slim om van te voren te kijken welke website software het meest geschikt is voor jouw nieuwe project en deze website software vervolgens te kopen.

2. Elementor Pro

Elementor-Pro-WordPress-Page-Builder-Review

De tweede software die jij kunt gebruiken om jouw eigen website te maken is Elementor. Deze website builder is op dit moment een van de beste website makers met meer dan 7.000.000 gebruikers! Ze zijn daarom een echte concurrent van Divi en scoren op sommige punten zelfs beter!

Het voordeel van Elementor ten opzichte van Divi is dat het wat eenvoudiger is, maar daarbij komt dan wel weer dat het iets minder mogelijkheden heeft. Zo heb je minder keuze uit templates en is er bijvoorbeeld geen functionaliteit voor split testen. Is dit een ramp? Nee zeker niet, want het drag & drop systeem van Elementor werkt zo eenvoudig dat het voor beginners een hele interessante keuze!

Een ander voordeel van Elementor is dat het perfect samenwerkt met het Astra WordPress theme. Hierdoor kun jij ook gebruik maken van de templates die je hierbij ontvangt. Dit vind ik persoonlijk erg fijn aan Elementor. Verder krijg je ook nog toegang tot de popup builder van Elementor en de ingebouwde formulieren builder.

De kosten van Elementor zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Zo kun je Elementor Pro al gebruiken vanaf $49 dollar, maar dit is voor één website. Wil jij meerdere websites maken? Dan zul je een licentie moeten aanschaffen van minstens $99 dollar.

3. Phoenix

Phoenix-website-software-review-imu

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar de website website software programma’s? Dan zul je misschien de tool Phoenix wel zijn tegengekomen. Dit is namelijk een nederlandse tool die is ontwikkeld door de Internet Marketing Unie. Deze website maker is nu enkele jaren op de markt en is erg uniek en bijzonder. Ik zal je uitleggen waarom.

Bovenstaande website software programma’s zijn goed, maar zijn zo uitgebreid dat je als beginner door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarbij zijn er vaak veel elementen die helemaal geen verbetering zijn voor een website. Phoenix is ontwikkeld door online marketing experts en zij weten precies wat er belangrijk is voor een snelle, professionele en resultaatgerichte website. Alle functionaliteiten die hier niet aan bijdragen zijn dus niet ingebouwd in Phoenix.

Natuurlijk heb je dan nog steeds een hoop vrijheid en kun je erg eenvoudig zelf jouw eigen website maken. Maar als je het makkelijk wilt houden kun je ook kiezen uit een aantal voor conversies geoptimaliseerde website templates. Ook op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid is Phoenix uitzonderlijk goed!

Zoals je hebt gelezen is Phoenix een erg unieke en professionele website maker. Dit brengt helaas ook een wat hogere prijs met zich mee. Zo kun je Phoenix gebruiken vanaf €49 per maand ofwel €588 per jaar.

4. Wix

Beste-website-maker-wix

Heb jij niet super veel wensen en wil jij het maken van jouw eigen website echt zo eenvoudig mogelijk houden? Dan kan Wix zomaar eens de beste website software zijn voor jou! Wix is namelijk super eenvoudig, maar dan wel weer weinig mogelijkheden in vergelijking met bovenstaande programma’s.

Een groot voordeel van Wix is dat je niet apart website hosting hoeft aan te schaffen. Dit zijn namelijk al inbegrepen bij het pakket dat jij aanschaft bij Wix. Dit kan fijn zijn, maar als je op een gegeven moment wilt doorgroeien zul je merken dat je weinig vrijheid hebt en vrijwel helemaal opnieuw moet beginnen met een van de andere website makers uit deze lijst.

Verder krijg je wel toegang tot meer dan 500 website templates, is Wix super gebruiksvriendelijk en krijg je toegang tot de app market van Wix. Dit is een soort app store van Wix waar je extensies aan jouw website kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan agenda’s, formulieren, webshop systemen en ga zo maar door. Een Wix website maken is daarmee erg eenvoudig.

De kosten voor Wix beginnen vanaf €4,5 per maand. Het is wel goed om te weten dat jouw website met dit pakket nog wel veel websites van Wix bevat. Wil jij deze niet op jouw website hebben? Dan betaal je minimaal €8,5 per maand. Voor de overige pakketten betaal je €14,50 of €26 per maand.

5. Squarespace

Squarespace-website-builder-review-nederlands

Squarespace is eigenlijk een beetje eenzelfde soort systeem als Wix. Je kunt hier als beginner eenvoudig een eigen website mee maken, maar als je uiteindelijk echt serieus wilt gaan groeien is Squarespace vaak niet de beste keuze. Wanneer jij voor het eerst een website wilt maken voor een kleine lokale onderneming of gewoon simpelweg voor een hobby? Dan is Squarespace een interessante keuze!

Squarespace beschikt over een erg eenvoudige editor waarmee jij zonder enige technisch kennis zelf jouw eigen website kunt maken. Eigenlijk werkt dit vrijwel hetzelfde als bij alle andere website software programma’s die we hierboven hebben besproken.

Wil jij een webshop maken? Dan is een “simpele” website niet voldoende. Voor een webshop heb je namelijk een beheersysteem nodig. Het is goed om te weten dat dit ook mogelijk is met Squarespace. Het is daarom ook met Squarespace mogelijk om zonder enige technische kennis een eigen webshop te maken.

6. Jimdo

Beste-website-maker-jimdo

Wanneer je de beste website software zoekt heb je een grote keuze uit verschillende programma’s. Zo is WordPress het populairst, want daarbinnen heb je keuze uit een groot aantal WordPress thema’s en page builders die jij voor jouw WordPress website kunt gebruiken. Wil jij niet gebruiken maken van WordPress? Dan kom je uit bij een systeem als Wix, Squarespace of Jimdo.

Jimdo net als Wix een erg populair en tegelijkertijd eenvoudig programma waarmee jij zonder technische kennis een eigen website kunt maken. Het is dan ook niet heel gek dat veel mensen ervoor om een website te maken met Jimdo. Een Jimdo website maken gaat namelijk erg snel en kan al binnen enkele minuten.

De kosten voor de website software van Jimdo zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Je kunt kiezen voor de gratis website software van Jimdo, maar dit raad ik je persoonlijk af. Daarna heb je de keuze uit verschillende betaalde pakketten waarvan de prijzen beginnen vanaf €9 euro per maand. Wanneer jij zoekt naar de beste website software is het daarom ook erg verstandig om ook Jimdo mee te nemen in jouw onderzoek.

7. HostGator

Beste-website-software

HostGator zul je wellicht al wel kennen, want het is op dit moment een van de beste WordPress hosting providers. Echter hebben ze ook een eigen website maker op de markt gebracht. Met deze website maker kun jij als klant bij HostGator zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop maken.

HostGator beschikt verder over een zelfde systeem als Wix. Ze beschikken beide namelijk over een Artificial intelligence(AI) systeem. Dit systeem kan binnen enkele minuten een website voor jou maken waar jij alleen een paar vragen voor hoeft te beantwoorden. Een makkelijkere en methode om zelf een eigen website te maken zul jij daarom niet vinden.

Het enige nadeel van HostGator is dat je geen gebruik meer kunt maken van de website maker als je naar andere hosting gaat. Dit betekent dat je helemaal opnieuw moet beginnen wanneer je naar een andere website maker gaat. Vaak worden dit soort systemen daarom afgeraden wanneer je een wat grotere website of webshop hebt.

Wil jij wel gebruik maken van de HostGator website software? Dan heb je de keuze uit drie pakketten. Het goedkoopste pakket kost $3.84 per maand. Deze kosten kunnen oplopen tot $9.22 per maand.

8. Beaver Builder

Beaver-Builder

Als laatste wil ik Beaver Builder ook nog even behandelen, want ook dit is een van de beste website software programma’s om jouw website mee te bouwen. Beaver Builder behoort namelijk zeker tot de top 5 beste WordPress page builders van dit moment en dat is een goed teken.

Beaver Builder is net als de andere tools uit deze lijst gebouwd voor prestaties. Wanneer je voor deze tool kiest weet je dus zeker dat je echt het maximale kunt gaan behalen. Ook wordt dit thema standaard geleverd met demo websites wat ook erg fijn en handig is.

Beaver Builder is weer totaal anders dan de andere software programma’s uit deze lijst en daarom zal deze tool voor de ene meer geschikt zijn dan voor de ander. Doe daarom van te voren goed onderzoek naar deze tools zodat je precies weet welk programma jij het beste kunt gaan gebruiken voor het bouwen van jouw eigen webshop of website.

Beste website software kopen bonus: WordPress

Inmiddels hebben we de 7 beste website software programma’s besproken, maar dat betekent niet dat we ook al klaar zijn. Ik heb namelijk nog een bonus website software die ik wil bespreken.

Hierboven heb je verschillende website software programma’s langs zien komen, maar niet al deze programma’s werken op WordPress. Zo hebben Wix, Squarespace en HostGator een eigen systeem. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar vaak zijn dit soort systemen minder populair, omdat ze veel minder mogelijkheden hebben als WordPress.

Het is daarom ook niet voor niets zo dat meer dan 50% van alle websites wordt gebouwd op WordPress. Dit is ook erg logisch, want WordPress heeft veel meer mogelijkheden en is zelfs een stuk makkelijker in gebruik wanneer je gebruik maakt van de juiste WordPress thema’s. Wanneer jij dus op zoek bent naar de beste website software raad ik je in ieder geval aan om te kiezen voor WordPress.

Website software kopen: Waarom is dat nodig?

De afgelopen weken heb ik regelmatig dezelfde vraag in mijn mailbox ontvangen en daarom vond ik het tijd worden om hier eens een blog over te schrijven. Zoals je misschien wel kunt raden gaat het om de volgende vraag: “Waarom is website software nodig?”.

Voor de meeste mensen zal dit inmiddels wel duidelijk zijn, maar toch zullen er altijd mensen blijven die dit nog niet snappen en daarom wil ik hier in deze blog toch ook nog even wat aandacht geven.

Voor het bouwen van een website of webshop heb je altijd software nodig. Tenzij jij jouw website laat bouwen door een webbouwer. De webbouwer beschikt dan namelijk al over de software en jij hebt daar dan geen omkijken meer naar. Natuurlijk is het laten bouwen van een website veel duurder en daarom kiezen veel mensen ervoor om zelf een website te bouwen.

Het bouwen van een eigen website is de laatste jaren enorm simpel geworden. Zelfs als totale beginner kun jij met het gebruik van de juiste software binnen enkele uren een volledige website opbouwen en live zetten. Hiervoor is geen enkele vorm van technische kennis nodig en dat maakt deze methode dan ook zo enorm populair.

Zonder software is het bouwen van een website of webshop vrijwel onmogelijk. Software heb je dus altijd nodig, maar de keuze is zo gigantisch dat je vaak geen idee meer hebt waar je op moet letten en welke software nou het beste is om te kopen.

Is gratis website software een goede keuze voor een website bouwen?

Wanneer je zelf al wat onderzoek op Google hebt gedaan naar het bouwen van een eigen website ben je ongetwijfeld veel verschillende website software programma’s tegengekomen. Waarschijnlijk zaten hier ook veel erg mooie woorden tussen die zeggen dat het bouwen van een website ook gratis kan, maar is dat wel?

Laten we voorop stellen dat het bouwen van een gratis website zeker mogelijk is, maar moet je dat willen? Het bouwen van een gratis website kan vaak met systemen als Drupal of Joomla maar voor het behalen van resultaat en gebruiksvriendelijkheid zijn deze systemen niet ideaal.

Zo heb je geen eigen domeinnaam, maar komt jouw website op een subdomein van wix. Dit betekent dat het adres van jouw website niet jouwdomein.nl is, maar jouwdomein.wix.nl. Wanneer je echt serieus een website wilt opzetten voor jouw onderneming is dit dus echt een hele slechte keuze. Daarnaast zijn systemen als Wix en Joomla vaak erg traag, beschikken ze over weinig mogelijkheden en heb je zelf ook weinig vrijheid om jouw website of webshop helemaal naar jouw wens in te richten.

Mocht je met deze nadelen nog akkoord gaan? Dan moet je dit ook even horen. Websites die gebouwd zijn in systemen als Drupal en Joomla zijn vaak erg traag en slecht geoptimaliseerd voor SEO. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om met jouw website gevonden te gaan worden in Google. Aangezien jij met jouw website klanten moet gaan halen uit Google is het bouwen van een website met een van deze systemen dus echt een no go.

Zoals je inmiddels wel hebt kunnen lezen raad ik het bouwen van een gratis website af. Een gratis website heeft namelijk zoveel nadelen. Doordat je website namelijk erg traag is en niet zoekmachine vriendelijk is ga je niet gevonden worden in Google. Hierdoor krijg je geen klanten en stop je dus eigenlijk tijd en energie in een bodemloze put. Resultaat gaat het namelijk in de meeste gevallen niet opleveren.

Beste-website-software-om-te-kopen

Beste Website software kopen: Zijn al deze tools verplicht?

Een vraag die nu misschien wel in je opkomt is of al deze website software programma’s verplicht zijn om te kopen? Het antwoord op deze vraag is nee. De software uit deze lijst is niet verplicht voor bouwen van een website, maar het kan het bouwen wel een stuk makkelijker maken en daarnaast kan deze software er ook voor zorgen dat jij sneller en/of meer resultaat gaat behalen.

Zoals je hebt gelezen is het belangrijk om een webhosting partij te kiezen. In dit geval raad ik je aan om te kiezen voor Cloud86, omdat dit gewoon echt de beste keuze is voor een betaalbare, maar toch kwalitatief erg goede webhosting.

Vervolgens is het belangrijk om een geschikt thema te kiezen. In deze blog heb ik je drie keuzes gegeven waaronder Astra, GeneratePress en Neve. Deze thema’s behoren op dit moment tot de beste en snelste WordPress thema’s en zal ik daarom als eerste aanraden. Je hebt maar één thema nodig en hoeft ze dus niet allemaal te kopen.

Website software kopen: Wat gaat goede website software kosten?

Het kopen van de juiste website software is noodzakelijk en belangrijk, maar natuurlijk speelt de prijs ook nog een rol. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen als dat niet nodig is. In dit onderdeel ga ik het daarom even kort hebben over de kosten en laat ik je een aantal goede kortingen zien!

Zoals je hebt gelezen in deze blog raad ik je aan om gebruik te maken van WordPress. Dit systeem kun jij gratis downloaden wanneer je een hostingpakket hebt gekozen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij een hostingprovider als Hostinger of Cloud86. De kosten hiervoor beginnen bij zo’n €50 per jaar en kunnen oplopen tot zo’n €150 euro per jaar.

Daarna kun je kiezen voor een WordPress thema en/of een page builder. In deze blog noemde ik bijvoorbeeld Divi en Elementor. Beide zijn erg goede keuzes en zijn op het gebied van kosten erg aan elkaar gewaagd. Kosten voor een website maker zullen daarom rond de €50 tot €100 per jaar liggen.

Website software kopen: Hoe ga je nu verder?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze blog en is het tijd voor een conclusie, want welke website software kun jij nu het beste kopen?

Zoals je hebt gelezen raad ik je aan om gebruik te maken van WordPress, omdat dit veruit het populairste systeem is en erg makkelijk in gebruik is. Vervolgens kun je binnen WordPress kiezen voor een WordPress page builder als Divi van Elegant Themes of Elementor. Beide zijn er goed en daarom kan ik deze in ieder geval aanraden!

Heb jij hulp nodig om zelf jouw eigen website te maken? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn website maken handleiding ebook te downloaden. Hierin leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zelf jouw eigen website kunt maken!

Website software - Veelgestelde vragen

Wat is de beste website software?

Op dit moment is WordPress de beste website software. Dit komt door de grote populariteit en de hoge gebruiksvriendelijkheid. Binnen WordPress heb je vervolgens de keuze uit verschillende WordPress thema’s en page builders.

Wat is de makkelijkste website bouwen?

Op dit moment is Wix de makkelijkste website bouwer. Wix kan namelijk, door middel van AI, na het beantwoorden van enkele vragen een volledig design voor jou klaarzetten. Jij hoeft hier vervolgens alleen nog de teksten afbeeldingen aan te passen!

Wat zijn de professionele website makers?

Eigenlijk zijn alle website makers in deze lijst professioneel. Ze worden namelijk gebruikt door tienduizenden mensen en in veel gevallen zelfs nog meer. Met bovenstaande website programma’s maak jij dan ook een goede keuze!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Wees snel, verloopt bijna!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand