Professionele Website Software Kopen | 7 Beste Tools in 2021!

Beste-Website-software-kopen

Wil jij zelf een eigen website of webshop gaan bouwen en wil jij hiervoor de juiste website software kopen? Dan zit je hier op de juiste plek. Voordat je begint met het bouwen van een website of webshop is het namelijk erg belangrijk om de juiste software te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en uiteraard goede prestaties kan leveren.

In deze blog ga ik daarom de beste website software bespreken die jij kunt gebruiken voor het realiseren van jouw nieuwe website en webshop. Naast alleen geschikte software programma’s te bespreken ga ik je ook nog meer vertellen over waar je op moeten bij het kiezen/kopen van de juiste website software en nog een hele hoop meer. Laten we daarom maar snel beginnen.

Website software kopen: Waarom is dat nodig?

De afgelopen weken ontving ik regelmatig dezelfde vraag in mijn mailbox en daarom vond ik het tijd worden om hier eens een blog over te schrijven. Zoals je wel kunt raden gaat het om de volgende vraag: “Waarom is website software nodig?”. Voor de meeste mensen zal dit inmiddels wel duidelijk zijn, maar toch zullen er altijd mensen blijven die dit nog niet snappen en daarom wil ik hier in deze blog ook nog even wat aandacht aangeven.

Voor het bouwen van een website of webshop heb je altijd software nodig. Tenzij jij jouw website laat bouwen door een webbouwer. De webbouwer beschikt dan namelijk al over de software en jij hebt daar dan geen omkijken meer naar. Natuurlijk is het laten bouwen van een website veel duurder en daarom kiezen veel mensen ervoor om zelf een website te bouwen. 

Het bouwen van een eigen website is de laatste jaren enorm simpel geworden. Zelfs als totale beginner kun jij met het gebruik van de juiste software binnen enkele uren een volledige website opbouwen en live zetten. Hiervoor is geen enkele vorm van technische kennis nodig en dat maakt deze methode dan ook zo enorm populair.

Zonder software is het bouwen van een website of webshop onmogelijk. Software heb je dus altijd nodig, maar de keuze is zo gigantisch dat je vaak geen idee meer hebt waar je op moet letten en welke software nou het beste is om te kopen.

Is gratis website software een goede keuze?

Wanneer je zelf al wat onderzoek op Google hebt gedaan naar het bouwen van een eigen website ben je ongetwijfeld veel alternatieven tegengekomen. Waarschijnlijk zaten hier ook veel erg mooie woorden tussen die zeggen dat het bouwen van een website ook gratis kan, maar is dat wel?

Laten we voorop stellen dat het bouwen van een gratis website zeker mogelijk is, maar moet je dat willen? Het bouwen van een gratis website kan vaak met systemen als Wix, Drupal of Joomla maar voor het behalen van resultaat en gebruiksvriendelijkheid zijn deze systemen niet top.

Zo heb je geen eigen domeinnaam, maar komt jouw website op een subdomein van wix. Dit betekent dat het adres van jouw website niet jouwdomein.nl is, maar jouwdomein.wix.nl. Wanneer je echt serieus een website wilt opzetten voor jouw onderneming is dit dus echt een hele slechte keuze. Daarnaast zijn systemen als Wix en Joomla vaak erg traag, beschikken ze over weinig mogelijkheden en heb je zelf ook weinig vrijheid om jouw website of webshop helemaal naar jouw wens in te richten. 

Mocht je met deze nadelen nog akkoord gaan? Dan moet je dit ook even horen. Websites die gebouwd zijn in systemen als Wix en Joomla zijn vaak erg traag en slecht geoptimaliseerd voor SEO. Hierdoor wordt het vrijwel onmogelijk om met jouw website gevonden te gaan worden in Google. Aangezien jij met jouw website klanten moet gaan halen uit Google is het bouwen van een website met een van deze systemen dus echt een no go.

Zoals je inmiddels wel hebt kunnen lezen raad ik het bouwen van een gratis website af. Een gratis website heeft namelijk zoveel nadelen. Doordat je website namelijk erg traag is en niet zoekmachine vriendelijk is ga je niet gevonden worden in Google. Hierdoor krijg je geen klanten en stop je dus eigenlijk tijd en energie in een bodemloze put. Resultaat gaat het namelijk in de meeste gevallen niet opleveren.

De beste website software kopen: Kies voor WordPress

Wil jij direct goed van start met de juiste software waarmee jij zelf jouw eigen website kunt gaan bouwen? Dan zal ik WordPress direct aanraden! WordPress is op dit moment namelijk de populairste software om zelf een website mee te bouwen. Een mooi voordeel hiervan is ook nog eens dat WordPress volledig gratis is een ook voor de totale beginners erg makkelijk in gebruik is.

Zoals ik net al aangaf zal ik gratis methodes om websites of webshops te bouwen niet snel aanraden. Toch raad ik WordPress wel aan terwijl ook dit programma gratis is, hoe kan dat dan? Daar kan ik een vrij kort en simpel antwoord op geven.

Het systeem WordPress is namelijk gratis, maar voor het bouwen van een website met dit systeem gaan er nog kosten volgen. Zo moet je een webhosting & domeinnaam aanschaffen, een WordPress thema en eventueel een page builder om het bouwen van een website of webshop nog veel makkelijker te maken. 

Zodra je voor WordPress hebt gekozen zul je dus nog een aantal software programma’s moeten kopen om echt een goede, snelle en professionele website op te bouwen. Dit lijkt nu misschien erg duur, maar ik na je garanderen dat dat erg zal meevallen. Later in deze blog zal ik jou daarom meer vertellen over de kosten voor het kopen van de beste website software.

Wordpress-logo

De beste website software kopen voor WordPress

Zoals ik net heb aangegeven is WordPress een gratis systeem om websites en webshops mee te bouwen. Wil je echter een goede, zoekmachine vriendelijke en professionele website bouwen voor bijvoorbeeld jouw onderneming? Dan zul je toch nog kosten moeten gaan maken, want door alleen gebruik te maken van gratis software ga je het voor jezelf onnodig lastig maken. 

In dit onderdeel van deze blog ga ik daarom een aantal essentiële software programma’s bespreken voor het opzetten van jouw eigen website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan een geschikt adres voor het kopen van een domeinnaam en webhosting, maar ook goede WordPress thema’s en page builders om het maximale uit jouw website of webshop te kunnen halen.

SiteGround - Webhosting

Wanneer je van plan bent een eigen website of webshop te bouwen lijkt het kopen van de juiste software het belangrijkste, maar er is één ding nog veel belangrijker en dat is webhosting. Webhosting zorgt er namelijk voor dat jouw website online komt te staan en bereikbaar is voor iedereen vanaf waar dan ook. Daarbij moet je natuurlijk ook een domeinnaam hebben, want dit is het adres van jouw website of webshop. 

Velen zien niet de voordelen van een goede en snelle webhosting partij. Zij denken namelijk te simpel dat webhosting webhosting is en dat het niet uitmaakt waar je deze koopt. Helaas is dit niet waar en zit het toch wel wat uitgebreider in elkaar. Er zit namelijk wel degelijk veel verschil in webhosting en daarom wordt goedkoop ook wel duurkoop genoemd.

Een slechte webhosting partij is vaak erg traag, heeft een mindere klantenservice als die er überhaupt al is en kampt regelmatig met problemen. Dit zijn grote nadelen, want je wilt het natuurlijk zo makkelijk mogen houden. Daarbij wil je ook voorkomen dat jouw website of webshop offline raakt of gehackt wordt door een fout van de hostingpartij. Ik raad je daarom aan om te investeren in een goede webhosting om echt het maximale uit jouw website of webshop te kunne halen.

SiteGround is op dit moment een van de beste webhosting partijen die wereldwijd actief is. Doordat ze servers over de hele wereld hebben zijn de websites super snel en dat betekent een betere gebruiksvriendelijkheid en hoger gevonden worden in Google. Daarbij is ook de klantenservice enorm goed en heb je via de live chat al binnen 10 minuten antwoord op jouw vraag of een oplossing voor een probleem. Dit is dan ook de reden dan SiteGround door WordPress wordt aangeraden als beste webhosting voor het bouwen van een eigen website of webshop.

Astra Theme - WordPress thema

Zodra je een goede webhosting partij hebt gevonden en WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd om een geschikt WordPress thema te vinden. Net als de webhosting is ook het WordPress thema erg belangrijk. Het WordPress thema vormt namelijk de fundering van jouw website of webshop. Zo bepaald het thema het design, de functionaliteiten, veiligheid, snelheid, gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid. Het is daarom van groot belangrijk dat je echt aandacht stopt in het kiezen van een geschikt thema.

In de meeste gevallen zal ik je aanraden om te kiezen voor het Astra WordPress Thema. Dit is op dit moment namelijk een van de beste WordPress thema’s, omdat het enorm snel is, bomvol mogelijkheden zit, standaard wordt geleverd met een groot aantal demo websites, beschikt over een goede klantenservice en er geen technische kennis nodig is om met dit thema aan de slag te kunnen gaan.

Veel thema’s zijn specifiek ontwikkeld voor een soort onderneming, bijvoorbeeld bloggers, fotografen, restaurants, makelaars, WooCommerce webshops of portfolio’s maar dat geldt niet voor het Astra theme. Met de standaard meegeleverde demo websites laten ze duidelijk zien dat je met dit thema alle soorten websites en/of webshops kunt bouwen. En dat maakt dit naar mijn een super geschikt WordPress thema voor jou.

GeneratePress Theme - WordPress thema

Heb je het Astra theme bekeken, maar lijkt dit thema jou toch niet helemaal geschikt? Dan is het GeneratePress WordPress Theme misschien een betere keuze. Net als het Astra theme behoort ook dit thema tot de beste WordPress thema’s van dit moment. GeneratePress is namelijk speciaal ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Hierdoor weet je van te voren al dat het behalen van resultaat met dit thema zeker mogelijk is.

Verder zit GeneratePress natuurlijk ook nog bomvol met handige functionaliteiten. Zo kan ik je zeggen dat alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben ondersteund worden door dit thema. Zo niet? Dan zijn er altijd gratis plug-ins te vinden die deze functionaliteit aan jouw website of webshop toe kunnen voegen.

Net als Astra wordt ook GeneratePress standaard geleverd met een flink aantal demo websites. Ook hiervoor geldt dat er demo’s zijn te vinden voor alle soorten ondernemingen en er dus voor iedereen wel een geschikte demo te vinden is. Vooral in gebruik met de Beaver Builder page builder is dit thema enorm sterk!

StudioPress Theme - WordPress thema

Mocht ook het GeneratePress thema niet geheel aansluiten bij jouw wensen dan is het ook het StudioPress theme een werk goed WordPress thema. Dit thema is namelijk net als de bovenstaande WordPress thema’s erg snel, zoekmachine vriendelijk en makkelijk in gebruik. Om het helemaal af te maken wordt ook dit thema geleverd met een groot aantal demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Het StudioPress theme is totaal wat anders als Astra & GeneratePress, maar dat maakt dit thema juist voor sommige lezers beter geschikt. Voor het kiezen van een WordPress thema dat goed aansluit bij jouw wensen kan ik je daarom zeker aanraden om ook dit thema eens goed en aandachtig te bekijken.

Elementor Pro - WordPress page builder

Een page builder is naast een WordPress thema ook een super waardevolle toevoeging. Door een page builder te koppelen aan jouw WordPress thema wordt het bouwen en inrichten van jouw website of webshop nog makkelijker! Een page builder beschikt namelijk over een drag & drop systeem waardoor het mogelijk wordt om functionaliteiten aan jouw website toe te voegen door deze simpelweg uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek.

Elementor behoort op dit moment tot de beste WordPress page builders en dat kan ik zelf ook beamen, want ook ik gebruik deze page builder inmiddels al enkele jaren en dat bevalt uitstekend. Zelf gebruik ik Elementor Pro bijna altijd in combinatie met het Astra theme, omdat je hiermee echt alles kunt maken. Daarbij werkt het super makkelijk(ook voor beginners) en krijg je bij zowel Elementor als Astra een hoop website templates die jij gratis kunt gaan gebruiken.

Divi - WordPress page builder

Wil jij niet werken met verschillende programma’s, maar gebruik maken van een programma waar direct alles in zit? Dan is de Divi WordPress page builder van Elegant Themes super geschikt. Divi bestaat namelijk uit zowel een thema als page builder waardoor je verder helemaal niks meer nodig hebt.

Wanneer jij voor deze page builder kiest krijg je toegang tot meer dan 110 volledige demo websites en meer dan 880 pagina layouts. Een makkelijkere manier om een website of webshop te bouwen zul je dus niet snel vinden. Daarnaast beschikt Divi ook nog over super veel handige functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een popup- en formbuilder, maar er is nog veel meer. Divi ondersteund namelijk ook de mogelijkheid om te kunnen split testen en nog verschillende mogelijkheden om jouw website of webshop volledig te kunnen automatiseren. 

Uiteraard heeft dit wel een prijsje. Divi is namelijk verkrijgbaar vanaf $89 dollar. Is dit duur? Nee eigen helemaal niet, want wanneer je ervoor kiest om zowel Astra als Elementor te gebruiken ga je even duur uit zijn. Het is daarom slim om van te voren te kijken welke tool het meest geschikt is voor jouw nieuwe project en deze website software vervolgens te kopen.

Beaver Builder - WordPress page builder

Als laatste wil ik Beaver Builder ook nog even behandelen, want ook dit is een erg goede software om jouw website mee te bouwen. Beaver Builder behoort namelijk zeker tot de top 5 beste WordPress page builders van dit moment en dat is een goed teken.

Beaver Builder is net als de andere tools uit deze lijst gebouwd voor prestaties. Wanneer je voor deze tool kiest weet je dus zeker dat je echt het maximale kunt gaan behalen. Ook wordt dit thema standaard geleverd met demo websites wat ook erg fijn en handig is.

Beaver Builder is weer totaal anders dan de andere software programma’s uit deze lijst en daarom zal deze tool voor de ene meer geschikt zijn dan voor de ander. Doe daarom van te voren goed onderzoek naar deze tools zodat je precies weet welk programma jij het beste kunt gaan gebruiken voor het bouwen van jouw eigen webshop of website.

Website software kopen: Zijn al deze tools verplicht?

Een vraag die misschien wel in jou opkomt is of al deze software programma’s verplicht zijn om te kopen? Het antwoord op deze vraag is nee. De software uit deze lijst is niet verplicht voor bouwen van een website, maar het kan het bouwen wel een stuk makkelijker maken en daarnaast kan deze software er ook voor zorgen dat jij sneller en/of meer resultaat gaat behalen.

Zoals je hebt gelezen is het belangrijk om een webhosting partij te kiezen. In dit geval raad ik je aan om te kiezen voor SiteGround, omdat dit gewoon echt de beste keuze is voor een betaalbare, maar toch kwalitatief er goede webhosting. 

Vervolgens is het belangrijk om een geschikt thema te kiezen. In deze blog heb ik je drie keuzes gegeven waaronder Astra, GeneratePress en StudioPress. Deze thema’s behoren op dit moment tot de beste en snelste WordPress thema’s en zal ik daarom als eerste aanraden. Je hebt maar één thema nodig en hoeft ze dus niet allemaal te kopen.

Het gebruik van een page builder is niet verplicht, maar kan wel erg makkelijk zijn om het bouwen sneller en soepeler te verlopen. Al helemaal voor beginners kan ik het gebruik van een page builder zeker aanraden. Maak hiervoor dan bijvoorbeeld een keuze uit Elementor, Divi of Beaver Builder.

Website software kopen: Wat gaat goede website software kosten?

Het kopen van de juiste website software is noodzakelijk en belangrijk, maar natuurlijk speelt de prijs ook nog wel een rol. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen als dat niet nodig is. In dit onderdeel ga ik het daarom even kort hebben over de prijs en laat ik je een aantal goede kortingen zien!

Laten we het als eerst over de webhosting van SiteGround hebben. Wanneer je het goedkoopste pakket neemt zit je al erg goed. Wil je meerdere websites gaan bouwen? Dan zul je het tweede pakket moeten nemen, omdat je hier meer websites mee kunt bouwen. Normaal gesproken beginnen te prijzen van het goedkoopste pakket bij €170,83 voor het eerste jaar, maar door de huidige korting die ik heb kunnen regelen betaal je nu maar €105,06 voor het eerste jaar! Dat betekent dat je maar liefst 60% korting ontvangt!

De kosten voor het Astra Theme bedragen normaal gesproken $59 dollar per jaar, maar ook hier heb ik een leuke korting voor jou op kunnen regelen. Je betaald nu tijdelijk namelijk geen $59 dollar, maar slechts $41 dollar per jaar. Wil je liever in één keer betalen? Dan kun je $174 dollar een levenslange licentie kopen die niet meer vernieuwd hoeft te worden.

Voor het gebruik van een page builder zal ik Elementor aanraden. Deze is op dit moment verkrijgbaar vanaf $49 dollar per jaar. Helaas heb ik voor deze tool geen korting kunnen regelen. 

Wil je de alles-in-één oplossing? Dan is Divi een goede keuze. De kosten voor Divi beginnen normaal gesproken bij $89 dollar en kunnen oplopen tot $249 dollar voor een levenslange licentie. Bij Divi heb ik wel weer een leuke korting kunnen regelen. Hierdoor betaal je nu maar $80 dollar per jaar of $224 dollar voor een levenslange licentie.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

Website software kopen: Hoe ga je nu verder?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze blog en is het tijd om zelf verder te gaan. Ik kan mij zo voorstellen dat je door de vele keuzes niet meer kunt kiezen welke website software jij nu het beste kunt gaan kopen.

In dit geval kan ik je aanraden om je hier eens goed in te verdiepen, maar er is ook een andere oplossing. Ik heb namelijk een eigen e-boek geschreven waarin ik stap voor stap uitleg hoe jij zelf een website kunt bouwen, waar je op moet letten, welke tools je het beste kunt gebruiken, hoe jij jouw website het beste kunt inrichten, hoe jij jouw website kunt beveiligen tegen hackers en hoe jij gevonden kunt worden op relevante zoektermen voor jouw onderneming.

Mocht je hier interesse in hebben dan kun je hieronder jouw e-mailadres achterlaten en dan zorg ik ervoor dat jij deze volledige handleiding binnen enkele minuten in jouw mailbox hebt staan.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste Cyber Monday deals bekijken?