Beste VPS Hosting in Nederland Vergelijken | 11 Beste Providers in 2024

Beste-vps-hosting-voor-in-nederland
Inhoudsopgave

Ben je van plan om zelf een website of webshop te bouwen met bijvoorbeeld WordPress, WooCommerce of Magento? Dan is de eerste stap het vinden van een goede en betrouwbare VPS hosting provider, want een hosting provider heeft erg veel invloed op de prestaties van jouw website of webshop. Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen ga ik in dit artikel de 11 beste VPS hosting providers in Nederland uitgebreid met elkaar vergelijken.

Als je zelf al een poging hebt gedaan om verschillende VPS hosting providers te vergelijken, dan weet je dat dit een behoorlijke uitdaging is. Het aanbod is namelijk enorm en de verschillen tussen de VPS hosting providers zijn gigantisch. Zo bieden sommige hosting providers hoge kortingen en ontvang je bij de ander weer een gratis domeinnaam & SSL certificaat.

Om het VPS hosting vergelijken en het kiezen van de beste VPS hosting voor jou een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen! Laten we dus maar snel beginnen met het vergelijken van de 11 beste VPS hosting providers in Nederland!

Beste VPS hosting in Nederland Vergelijken: Dit zijn de 11 beste VPS providers in 2024

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit VPS hosting providers aanzienlijk. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers die VPS server hosting aanbieden. Dit maakt het kiezen van de beste VPS hosting erg lastig, want elke hosting provider heeft een ander assortiment met andere kenmerken. Zo levert de ene hosting provider bijvoorbeeld managed VPS hosting en de ander unmanaged VPS hosting.

Samenvattend is het dus erg lastig om de beste VPS hosting in Nederland te kiezen, maar ik ga je helpen! Hieronder heb ik namelijk de 11 beste VPS hosting providers van dit moment op een rijtje gezet. Bij elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving met kenmerken, zodat jij ze vervolgens zelf met elkaar kunt vergelijken en de beste VPS server hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste VPS hosting providers in Nederland in 2024:

 1. Mijn.host: De beste VPS hosting in Nederland
 2. Cloud86: De beste Nederlandse managed VPS hosting
 3. Hostinger: De beste internationale VPS hosting
 4. SiteGround: De populairste internationale VPS hosting
 5. Bluehost: Het beste alternatief VPS hosting voor SiteGround

1. Mijn.host

Mijn.host-review

De beste VPS hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Mijn.host! Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider, gevestigd in Amsterdam, die inmiddels al enkele jaren behoort tot de snelste hosting providers in Nederland. Een bijkomend voordeel van Mijn.host is dat ze uitsluitend gebruik maken van groene duurzame hosting waardoor je ook nog eens denkt aan het milieu.

Kies je voor de VPS hosting van mijn.host? Dan heb je de keuze uit zowel managed als unmanaged VPS hosting. Voor beide soorten VPS server hosting heb je vervolgens de keuze uit verschillende pakketten. Zo kun je zelf een VPS pakket kiezen dat volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften. Voldoen de standaard pakketten niet aan je wensen? Dan is het ook nog mogelijk om de server naar wens uit te breiden met extra cores, RAM en opslagruimte.

Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten voor VPS hosting bij mijn.host. Kies je voor de unmanaged VPS hosting? Dan beginnen de kosten vanaf €5,00 per maand. Dit is echter een actietarief. Na de eerste drie maanden zal je voor het goedkoopste pakket naar €7,50 per maand gaan. Kies je voor managed VPS hosting? Dan geldt hiervoor hetzelfde. Voor de eerste drie maanden betaal je €75,00 per maand en daarna €85,00 per maand. Wil je ook nog gebruik maken van een beheerpaneel als Directadmin, Plesk of LiteSpeed? Dan betaal je hier extra voor. Samenvattend is mijn.host de beste VPS hosting provider in Nederland wanneer je snelheid belangrijk vind, maar ook de uitstoot van je website en server wilt minimaliseren.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed en unmanaged
 • Cores CPU: vanaf 1 tot 32 CPU cores
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €5,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De tweede plek in dit artikel met de beste VPS hosting providers in Nederland is voor Cloud86. Cloud86 is net als mijn.host namelijk een nederlandse hosting provider die is gevestigd in Drachten. Een groot voordeel van Cloud86 is dat ze al meerdere jaren op rij zijn uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Naast dat Cloud86 de snelste webhosting provider in Nederland is leveren ze ook een uptime percentage van 99,98% en beschikken ze als een van de weinig hosting providers over een telefonische klantenservice.

Kies je voor de VPS hosting van Cloud86? Dan heb je in vergelijking met mijn.host alleen de keuze uit managed VPS hosting. Wat dit inhoudt is dat je een VPS server huurt bij Cloud86 en dat zij het beheer en onderhoud van de server uitvoeren. Je kunt bij Cloud86 niet terecht voor unmanaged VPS hosting, wat betekent dat de VPS hosting van Cloud86 al direct vrij duur is.

Wil je niet zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van de VPS server? Dan is de managed VPS hosting van Cloud86 een uitstekende keuze! Een voordeel van de VPS hosting van Cloud86 is namelijk dat je de volledige server naar wens kunt samenstellen. Zo worden alle pakketten standaard geleverd met een bepaald aantal cores en RAM opslag , maar tegen betaling kun je dit gemakkelijk uitbreiden. Zo kun je bijvoorbeeld extra cores, RAM opslag, SSD opslag of IP-adressen aan je VPS server toevoegen. De kosten voor een managed VPS hostingpakket van Cloud86 beginnen vanaf €179,95 per maand. Samenvattend is Cloud86 een erg interessante hosting provider voor een VPS server wanneer je al een wat grotere website of webshop hebt staan.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: vanaf 1 tot 32 vCPU cores
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €179,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De derde plek in deze lijst met de beste VPS hosting providers is voor Hostinger. Hostinger is namelijk een erg populaire hosting provider waar je voor eigenlijk alle soorten webhosting wel terecht kunt. Ook voor VPS hosting is Hostinger daarom een erg interessante keuze!

Kies je voor de VPS hosting van Hostinger? Dan is het als eerste erg belangrijk om te weten dat ze niet beschikken over een datacenter in Nederland. De VPS hosting van Hostinger heeft namelijk alleen een datacenter in Frankrijk en Litouwen. Richt je je op een ander werelddeel? Dan zijn er ook nog datacenters in de Verenigde Staten, India en Brazilië. Verder is het goed om te weten dat Hostinger in vergelijking met Cloud86 en Mijn.host niet beschikt over managed VPS hosting.

Je kunt bij Hostinger terecht voor unmanaged VPS hosting voor een prijs vanaf €5,49 per maand. Voor dit geld krijg je 1 vCPU core, 4 GB RAM, 50 GB NVMe-schijfruimte en 1TB bandbreedte. Ook krijg je een toegewijd IP-adres, 1 snapshot en worden er wekelijkse back-ups gemaakt. Heb je liever een krachtiger VPS pakket? Dan zijn er ook nog pakketten met 2, 4 en 8 vCPU cores. Samenvattend is Hostinger de beste VPS hosting wanneer je een betaalbare oplossing zoekt voor een internationale website of webshop!

Eigenschappen:

 • Type server: Unmanaged
 • Cores CPU: vanaf 1 tot 8 vCPU cores
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €5,49 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

4. SiteGround

Makkelijk-website-maken-SiteGround

Een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste VPS hosting providers is SiteGround. Het is namelijk niet voor niets zo dat SiteGround als een van de weinige hosting providers door WordPress zelf wordt aangeraden als beste webhosting provider.

Net als Hostinger kun je bij SiteGround eigenlijk voor alle soorten hosting terecht. Zo beschikken ze over standaard shared hosting en WordPress hosting, maar ook over WooCommerce hosting, cloud hosting en reseller hosting. Kies je voor de VPS / Cloud hosting van SiteGround? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over een datacenter in Nederland, om precies te zijn in Eemshaven.

Wanneer je kiest voor de cloud hosting van SiteGround heb je de keuze uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is het “Jump Start” pakket met een prijs van €80,00 euro per maand. Voor dit geld krijg je 4 CPU cores, 8GB RAM, 40GB SSD geheugen, en 5TB bandbreedte. Is dit niet voldoende voor je? Dan zijn er ook nog pakketten met 8, 12 en 16 CPU cores. Samenvattend is SiteGround de beste VPS server hosting wanneer je zoekt naar een internationale provider met een datacenter in Nederland.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: vanaf 4 tot 16 vCPU cores
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €80,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Bluehost is een andere hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste VPS hosting providers. Bluehost is namelijk een van de grootste en bekendste hosting providers wereldwijd. Ze zijn zelfs zo populair dat ze net als SiteGround worden aangeraden door WordPress zelf als beste WordPress hosting provider.

Kies je voor de VPS hosting van Bluehost? Dan is het goed om te weten dat je ook hier alleen de keuze hebt uit unmanaged VPS hosting. Dit betekent dat je de techniek en het onderhoud van de server zelf moet regelen. Verder is het goed om te weten dat Bluehost niet beschikt over een datacenter in Europa. Ze beschikken namelijk alleen over datacenters in de Verenigde Staten, India en China.

Wat betreft de kosten voor VPS server hosting bij Bluehost kun je verschillende kanten op. Bij Bluehost heb je namelijk de keuze uit verschillende VPS hosting pakketten. Bij het goedkoopste VPS hosting pakket krijg je 2 cores CPU, 2GB RAM, 120GB SSD en een onbeperkte hoeveelheid bandbreedte. De kosten voor dit pakket bedragen €27,73 per maand. Is dit niet voldoende voor je? Dan hebben ze ook nog een pakket met meer RAM en SSD opslag en een pakket met meer CPU cores.

Eigenschappen:

 • Type server: Unmanaged
 • Cores CPU: vanaf 2 tot 4 CPU cores
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €27,73 per maand
 • Extra’s: gratis SSL certificaat en automatische backups

6. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 hosting is een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in dit artikel met de beste VPS hosting providers. Onder velen zal A2 hosting nog niet zo bekend zijn, maar toch behoren ze al enige tijd tot de beste hosting providers. Dit komt onder andere doordat ze echt bizarre snelheden kunnen leveren. Bij A2 hosting maken ze namelijk gebruik van turbo servers waardoor jouw website tot wel 20 keer sneller is.

Kies je voor de VPS hosting van A2 hosting? Dan heb je hier de keuze uit zowel managed als unmanaged VPS hosting. De goedkoopste VPS hosting is uiteraard unmanaged VPS hosting, omdat je hier alles zelf moet regelen en onderhouden. De kosten voor unmanaged VPS hosting bij A2 hosting beginnen vanaf $2,99 per maand voor 1 core. Heb je meer cores nodig? Dan hebben ze ook nog VPS pakketten met 2, 4, 6, 8 of 10 cores.

Wil je de VPS hosting helemaal uitbesteden en hier zelf geen omkijken naar hebben? Dan kies je voor managed VPS hosting. Wanneer je kiest voor de managed VPS hosting beginnen de kosten bij A2 hosting vanaf $39,99 per maand. Voor dit geld krijg je 2 cores, 4GB ram, 150GB SSD opslag en 2TB bandbreedte. Heb je meer nodig? Dan zijn er ook nog pakketten met 6 en 8 cores.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed en unmanaged
 • Cores CPU: vanaf 1 tot 10 CPU cores
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $2,99(€2,77) per maand
 • Extra’s: gratis SSL certificaat en automatische backups

7. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Kinsta is een bekende en populaire hosting provider voor zowel websites als webshops. Dit is dan ook de reden dat Kinsta zeker een plekje verdient in dit artikel met de beste VPS hosting providers in Nederland. Hoewel Kinsta zelf geen VPS hosting heeft, werken ze met cloud hosting en dat is vrijwel gelijk aan VPS server hosting.

Kies je voor de hosting van Kinsta? Dan heb je de keuze uit een groot aantal verschillende pakketten. Het goedkoopste hostingpakket van Kinsta begint echter vanaf $24 dollar per maand. Voor dit geldt heb je een WordPress installatie en kun je tot maximaal 25.000 bezoekers ontvangen. Wil je meerdere websites vanuit één pakket beheren? Dan zal je moeten kijken naar een duurder pakket. De prijzen lopen dan overigens ook snel op!

Kinsta is een interessante keuze wanneer je het maximale uit jouw WordPress website of webshop wilt halen. Daar komt wel bij kijken dat de hosting best aan de prijs is in vergelijking met andere VPS hosting providers in deze lijst.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: vanaf 1 CPU cores
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $24(€22,-) per maand
 • Extra’s: automatische backups, gratis SSL en CDN

8. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Net als Kinsta is ook Cloudways een hosting provider die gebruik maakt van cloud hosting. Cloudways levert dus geen VPS server hosting, maar met cloud hosting leveren ze wel dezelfde kwaliteit. Cloudways heeft namelijk de focus op hun zelf ontwikkelde managed cloud hosting waarmee je het maximale uit jouw website of webshop kunt halen.

Kies je voor de hosting van Cloudways? Dan ben je verzekerd van een hoge uptime met bizarre snelheden. Verder kun je ook zelf nog kiezen welke datacenters je wilt gebruiken. Bij Cloudways heb je namelijk de keuze uit DigitalOcean, AWS en Google Cloud. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor DigitalOcean of Google Cloud, omdat deze datacenters over locaties in Nederland beschikken.

De kosten voor de hosting van Cloudways zijn afhankelijk van het datacenter dat je hebt gekozen. Kies je voor het goedkoopste pakket van DigitalOcean? Dan beginnen de kosten vanaf $14 dollar per maand. Je krijgt dan 1 core CPU, 1GB RAM, 25GB opslag en 1TB bandbreedte. Samenvattend is Cloudways ook een erg interessante keuze wanneer je op zoek bent naar een snelle en betrouwbare hosting provider!

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: van 1 tot 4 CPU cores
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€13,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, gratis CDN, gratis verhuisservice

9. STRATO

STRATO-review

Ben je op zoek naar een goedkope hosting provider voor VPS hosting? Dan is het ook zeker de moeite waard om eens naar STRATO te kijken. Onder de meeste mensen zal STRATO al wel bekend zijn door hun reclames op TV en YouTube. Van origine is STRATO een Duits bedrijf, maar sinds enkele jaren behoren ze ook tot de grootste hosting providers in Nederland.

Kies je voor de VPS hosting van STRATO? Dan heb je de keuze uit Linux VPS hosting en Windows VPS hosting. Linux VPS hosting is de beste keuze wanneer je wilt werken met Ubuntu, Debian, AlmaLinux of Rocky Linux. Je hebt vervolgens de keuze uit 5 VPS pakketten waarvan het goedkoopste pakket €6,00 per maand kost. Je krijgt in dit geval 2 CPU vCores, 4GB RAM en 100GB NVMe SSD. Kies je voor Windows VPS hosting van STRATO? Ook dan heb je de keuze uit 5 VPS pakketten waarvan het goedkoopste pakket €10,00 per maand kost.

Of STRATO een geschikte VPS server hosting provider is voor jou is afhankelijk van je wensen en verwachtingen. STRATO is namelijk echt geen slechte hosting provider, maar de klantenservice en snelheden zijn wel wat minder dan bij de andere VPS hosting providers in deze lijst. Verder is het wel goed om te weten dat STRATO 100% klimaatneutraal is.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed en unmanaged
 • Cores CPU: van 2 tot 16 CPU vCores
 • Uptime: 99,00%
 • Klantenservice: via mail, telefoon en social media
 • Prijzen: vanaf €6,00 per maand
 • Extra’s: gratis SSL certificaat en service monitoring

10. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Tot nu toe nog niet de beste VPS hosting partij voor jouw website of webshop gevonden? Dan is Hostgator misschien wel de beste keuze voor jou. Hostgator is namelijk een erg populaire en veelgebruikte hostingpartij voor zowel beginners als ervaren webbouwers. Ook hier kun je namelijk terecht voor verschillende soorten webhosting.

Een groot voordeel van Hostgator is hun klantenservice. Dit is in vergelijking met andere hostingpartijen namelijk echt super goed. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer. Zo beschikken ze over grote servers die gebruik maken van SSD schijven waardoor jouw website extra snel geladen kan worden. Een ander voordeel is dat je jouw website gratis naar Hostgator kunt verhuizen als je besluit om bij Hostgator een hostingpakket af te nemen. Voor velen zal dit daarom een erg interessante keuze zijn.

Kies je voor de VPS server hosting van Hostgator? Dan beginnen de prijzen bij $23.95. Met dit pakket kun je echt makkelijk uit de voeten, maar mocht je meer nodig hebben zijn er uiteraard ook nog uitgebreidere pakketten.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: van 2 tot 4 CPU cores
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365 ondersteuning
 • Prijzen: vanaf $23,95(€22,-) per maand
 • Extra’s: dedicated IP, gratis SSL certificaat, gratis e-mailhosting, geplande backups

Beste VPS hosting provider vergelijken bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Ben je op zoek naar snelle, betaalbare en makkelijk uitbreidbare VPS webhosting? Dan kan GreenGeeks voor jou zomaar eens de beste VPS hosting partij zijn. GreenGeeks beschikt namelijk over drie verschillende VPS hosting pakketten waar voor iedereen wel een geschikt pakket tussen zit.

Kies je voor GreenGeeks dan ben je 100% verzekerd van hoge prestaties. Bij GreenGeeks staat namelijk alles in het teken van prestaties en dat het liefst ook zo groen mogelijk. Naast dat ze topprestaties leveren denken ze dus ook nog aan het milieu en voor een grote groep mensen zal dat zeker de reden kunnen zijn om te kiezen voor GreenGeeks.

Heb je interesse in een milieuvriendelijk VPS hosting pakket van GreenGeeks? Dan maak je een goede keuze. Je kunt namelijk al bij GreenGeeks terecht vanaf $39.95 dollar per maand. Met dit pakket zit je echt al erg goed en ontvang je een gratis SSL certificaat en kun je ook gratis gebruik maken van een CDN.

Eigenschappen:

 • Type server: Managed
 • Cores CPU: van 2 tot 4 CPU vCores
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $39,95(€37,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice, gratis Softaculous licentie

Wat is VPS hosting precies?

Nu we alle VPS hosting providers vergeleken hebben zijn we helaas nog niet aangekomen aan het einde van dit artikel. Er zijn namelijk nog een aantal belangrijke details over VPS hosting die je moet kennen. Als eerst wil ik je even vertellen wat VPS hosting precies is.

Wanneer je zelf een WordPress website maken gaat beginnen de meeste mensen met een shared webhosting pakket. Dit is een prima keuze wanneer je zoekt naar een goedkope hosting provider die alle basisfunctionaliteiten goed op orde heeft. Begint je website of webshops vervolgens te groeien, wil je uitbreiden of merk je dat je betere prestaties nodig hebt? Dan is overstappen op VPS hosting een slimme keuze!

Het verschil tussen shared hosting en VPS hosting is eenvoudig uit te leggen. Je kunt shared hosting namelijk vergelijken met het wonen in een appartement. Het is betaalbaar en biedt alles wat je nodig hebt. Het nadeel is alleen dat je faciliteiten deelt en dat betekent dat het verkeer tijdens piekmomenten opstapelt. Bij shared webhosting deel je een server met honderden tot soms wel duizenden websites waardoor alle server kracht verdeeld moet worden. Dit heeft veel invloed op de snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van jouw website.

Wanneer je kiest voor VPS hosting los je dit probleem op. VPS hosting is namelijk een tussenweg tussen dedicated server hosting en shared hosting. Bij VPS hosting krijg je namelijk een eigen virtuele prive server waarop jouw website of webshop komt te staan. Het voordeel hiervan is dat je geen faciliteiten meer hoeft te delen. Hierdoor is jouw website sneller, betrouwbaarder en een stuk veiliger dan bij shared hosting. Dit is dan ook de reden dat veel mensen al snel overstappen op VPS hosting!

Wanneer moet je kiezen voor VPS server hosting?

Een andere belangrijke vraag is voor wie VPS hosting nu eigenlijk precies bedoeld is en wanneer je beter voor VPS server hosting kunt kiezen in plaats van bijvoorbeeld shared hosting. Hieronder zal ik je precies uitleggen wanneer je het beste voor VPS hosting kunt kiezen in plaats van standaard shared hosting of WordPress hosting. Dit is een essentieel onderdeel wanneer je VPS hosting vergelijken wilt.

1. Je wilt jouw website zo goed mogelijk beveiligen

Zoals je waarschijnlijk al wel eens hebt gehoord zijn er veel websites die worden geïnfecteerd met virussen of te maken krijgen met andere cyberaanvallen. Aangezien je dit wilt voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een hostingpakket waar dit goed geregeld is. Wanneer je kiest voor een VPS hosting pakket krijg je toegang tot verbeterde beveiligingsfuncties, betere en uitgebreidere bewaking van jouw website, dagelijkse controles op de server om jouw website te beveiligen en erg veel ruimtes voor backups.

2. Je ontvangt meer verkeer of wilt direct goed van start gaan

Ontvang je op jouw website of webshop redelijke aantallen bezoekers per dag? Dan is het een verstandige keuze om over te stappen op VPS hosting. VPS hosting is namelijk veel sterker en kan grotere hoeveelheden verkeer op hetzelfde moment bedienen. Wanneer je dus een betere en snellere gebruikservaring wilt bieden aan jouw bezoekers is het kiezen voor een VPS hosting pakket een echte aanrader!

3. Jouw website is niet snel

Heb je de snelheid van jouw website of webshop weleens getest? Dan zal je gemerkt hebben dat deze in de meeste gevallen niet erg snel is. Hoewel je hier zelf wel wat invloed op hebt, wordt het grootste verschil gemaakt door een goede VPS hosting provider te kiezen. Door te kiezen voor een goed VPS server hosting pakket weet je in ieder geval zeker dat je vanuit de hosting de maximale prestaties tot je beschikking hebt.

4. Je hebt een webshop

Een WordPress webshop maken? Of heb je al een webshop? Dan zal ik je echt aanraden om direct over te stappen op een VPS hosting pakket. Waarom? Omdat je met een VPS hosting een veiligere en snellere webshop kunt creëren. Zo worden er op een webshop veel meer verzoeken naar de database gestuurd en met VPS hosting gaat dat een stuk sneller. Dit heeft ook directe invloed op de snelheid die jouw bezoekers ervaren. Daarnaast worden er via jouw webshop ook betalingen gedaan en ook daarvoor is het belangrijk dat dit veilig en snel gedaan kan worden.

Beste-VPS-hosting-vergelijken

Welke soorten VPS hosting zijn er?

Wil je voor jouw website of webshop gebruik maken van VPS hosting? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten VPS hosting zijn. Hieronder zet ik de verschillende soorten VPS hosting op een rijtje, zodat je zelf kunt kiezen welk type VPS hosting het beste aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn wanneer je VPS hosting vergelijken wilt.

1. Shared VPS hosting

De goedkoopste VPS hosting optie is shared VPS hosting. Met shared VPS hosting deel je namelijk nog steeds een fysieke server, maar elke gebruiker krijgt een bepaalde set bronnen, wat betekent dat andere websites op dezelfde server geen invloed hebben op de prestaties van jouw website, in tegenstelling tot de goedkope shared hosting oplossingen.

2. Unmanaged VPS hosting

Als tweede kun je kiezen voor unmanaged VPS hosting. Deze vorm is goedkoper dan managed VPS hosting, omdat je bij unmanaged VPS hosting zelf verantwoordelijk bent voor de volledige hosting, het onderhoud, de beveiliging en de techniek van de server. Het voordeel hiervan is dat het dus een stuk goedkoper is, maar je moet zelf wel de nodige technische kennis hebben om alles op de server te kunnen regelen.

3. Managed VPS hosting

De laatste en duurste, maar ook direct de makkelijkste en veiligste keuze is Managed VPS hosting. Managed VPS hosting is zoals je aan de naam al kunt horen precies het tegenovergestelde van unmanaged VPS hosting. Je betaalt wat meer voor managed hosting, maar al het technische geneuzel wordt door de hosting provider voor jou geregeld. Managed VPS server hosting zal daarom voor de meeste de beste keuze zijn.

webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het vergelijken van goede VPS hosting?

Nu je bijna alles weet over VPS server hosting is er nog een belangrijk punt. Zonder dit punt is het namelijk vrijwel onmogelijk om de beste VPS hosting provider voor jouw website of webshop te kiezen. Laten we daarom hieronder maar eens gaan kijken waar je nou precies op moet letten bij het kiezen van goede VPS hosting. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te zijn wanneer je verschillende andere VPS hosting vergelijken wilt.

 • Snelheid & uptime: Als eerste is het goed om de snelheid & uptime te controleren. Bij de meeste partijen zal dit dik in orde zijn, omdat VPS hosting erg sterk is en gebruik maakt van meerdere servers. Hierdoor is een uptime van 100% mogelijk, maar vanaf een uptime van minimaal 99,95% zit je al goed.
 • Genoeg resources: VPS hosting is natuurlijk wat duurder dan shared hosting, maar het is wel belangrijk om een pakket te kiezen met voldoende resources. Denk bijvoorbeeld aan de schijfruimte, bandbreedte, het aantal domeinen dat je in één pakket kunt beheren en ga zo maar door. Wanneer je deze limieten namelijk overschrijdt kan de hosting aanbieder kosten in rekening brengen of jouw website offline halen. Kies daarom altijd voor voldoende resources.
 • Goede beveiliging: Een goede beveiliging is altijd belangrijk. Controleer daarom altijd welke stappen een hosting provider neemt op het gebied van beveiliging. Bij de providers in deze lijst heb ik dat al voor jou gecontroleerd, maar ga je zelf nog verder op zoek naar een VPS server hosting provider? Neem dit dan zeker mee!
 • Klantenservice: Mocht er een probleem ontstaan op jouw website of heb je een vraag over jouw website of hosting? Dan wil je natuurlijk bij de klantenservice terecht kunnen. Kies daarom altijd voor een hosting provider die beschikt over een goede en snelle klantenservice.
 • Gratis Extra’s: Als laatste is het goed om de gratis extra’s van de VPS hosting providers met elkaar te vergelijken. Zo ontvang je bij de ene provider namelijk een gratis SSL certificaat en bij de ander weer een gratis domein of CDN.

Bestaat er ook goedkope VPS server hosting?

Jazeker, er bestaat zeker goedkope VPS hosting. Echter moet je hier wel extra goed onderzoek naar doen. Vaak lever je namelijk op bepaalde zaken in wanneer je kiest voor goedkope VPS hosting. Zo kunnen bijvoorbeeld de prestaties, beveiliging en klantenservice van mindere kwaliteit zijn bij de wat duurdere VPS hosting aanbieders.

In dit artikel met de beste VPS hosting providers in Nederland staan ook een aantal goedkope alternatieven. Het is goed om te weten dat deze vaak alleen goedkoop zijn tijdens de eerste contractduur. Na de eerste contractduur gaan de prijzen namelijk omhoog en zal je meer moeten betalen. Vanaf dat moment zijn de VPS hosting providers vrijwel allemaal even duur.

Ga je zelf nog verder op onderzoek naar andere VPS hosting providers? Dan moet je goed rekening houden met goedkope VPS hosting, want vaak lever je hier aanzienlijk in op snelheid, beveiliging en klantenservice.

Beste VPS hosting vergelijken: Wat kost goede hosting?

Aangezien VPS hosting een veel krachtigere vorm van webhosting is dan shared hosting, is de prijs uiteraard ook een stukje hoger. In vergelijking met dedicated hosting zijn de prijzen van VPS hosting weer een stuk goedkoper.

Zoals je wel kunt raden zijn de hostingkosten voor VPS hosting voor een groot deel afhankelijk van het pakket dat je kiest. Zo hebben het aantal cores en de hoeveelheid RAM geheugen veel invloed op de maandelijkse kosten voor een VPS hosting pakket. Het is voor mij daarom lastig om te zeggen wat VPS hosting voor jou gaat kosten.

Ik kan wel een goede indicatie geven, zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening moet houden. Wanneer je kiest voor een instap unmanaged VPS hosting pakket zal je ongeveer €5,00 tot €10,00 euro per maand kwijt zijn. Dit kan oplopen wanneer je meer cores of RAM nodig hebt. Kies je voor een managed VPS hosting pakket? Dan beginnen de prijzen vanaf ongeveer €40,00 tot €50,00 euro per maand. Deze kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Wat-kost-vps-hosting

Conclusie: Wat is de beste VPS hosting provider in Nederland?

Nu we inmiddels aan het einde van dit artikel zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste VPS hosting provider in Nederland voor jouw website of webshop?

Als je mij vraagt welke VPS hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel mijn.host zijn! Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de snelste hosting providers in Nederland. Daarnaast leveren ze een stabiele uptime en beschikken ze over zowel managed als unmanaged VPS hosting. Doordat je de VPS server helemaal naar eigen wens kunt samenstellen heb je altijd een pakket dat bij je past en zul je nooit te veel betalen!

Kies je liever voor een internationale VPS hosting provider? Dan raad ik je de VPS hosting van Hostinger aan! Hostinger beschikt namelijk over servers op meerdere continenten waardoor je website of webshop vanaf elke locatie snel kan worden geladen.

Beste VPS hosting vergelijken - Veelgestelde vragen

Wat is VPS hosting?

VPS hosting is een snellere en sterkere vorm van webhosting dan shared hosting, omdat jouw website hier niet met honderden of soms wel duizenden andere websites op een server komt te staan. Bij VPS hosting staat jouw website alleen op een server waardoor de maximale snelheden beschikbaar zijn voor jouw website.

Wat maakt VPS hosting beter dan shared hosting?

VPS hosting is een stuk beter dan shared hosting wanneer je het maximale uit jouw website of webshop wilt halen. Jouw website staat namelijk alleen op een server, terwijl die met shared hosting op een gedeelde server staat. Met VPS hosting heb je daarom een veel snellere en veiligere website!

Wat is de beste VPS hosting?

Wat de beste VPS hosting is, is afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar mijn.host! Mijn.host is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de snelste hosting providers in Nederland. Daarbij leveren ze een stabiele uptime en maken ze uitsluitend gebruik van duurzame energie.

Wat is managed VPS hosting?

Bij managed VPS hosting regelt de hosting provider alle technische zaken voor jou. Jij kunt je dus focussen op het doorontwikkelen van jouw bedrijf, terwijl je hosting provider alles voor jouw server regelt. Denk in dit geval aan het beheer, het onderhoud en de beveiliging van de server!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-mijn.host
4.9/5

Van €7,50 voor €5,00

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids