Beste VPS Hosting in Nederland Vergelijken | 11 Beste Providers in 2023

Beste-vps-hosting-voor-in-nederland
Inhoudsopgave

Heb jij plannen om zelf een eigen website of webshop te gaan bouwen? Bijvoorbeeld met WordPress, WooCommerce of Magento? Dan is de eerste stap het vinden van een goede VPS hosting provider, want een hosting provider heeft erg veel invloed op de prestaties van een website. Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen ga ik in deze blog de 11 beste VPS hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken.

Wanneer je zelf al wat onderzoek hebt gedaan naar VPS hosting providers zal je gemerkt hebben dat dit niet eenvoudig is. De keuze uit aanbieders is namelijk gigantisch en alle aanbieders verschillen ook weer sterk van elkaar. Zo ontvang je bij de ene provider flinke korting en bij de ander weer een gratis domeinnaam & SSL certificaat.

In deze blog ga ik jou daarom precies uitleggen wat VPS server hosting precies is, voor wie VPS hosting geschikt is, waar je op moet letten bij het kiezen van de VPS hosting en wat VPS hosting ongeveer gaat kosten. Maar laten we maar beginnen met het vergelijken van de 11 beste VPS hosting providers voor in Nederland.

Beste VPS hosting in Nederland Vergelijken: Dit zijn de 11 beste VPS providers in 2023

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar goede VPS website hosting providers? Dan zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat de keuze uit hosting providers echt gigantisch is. Hierdoor is het kiezen van de beste VPS hosting vaak niet makkelijk. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit een groot aantal verschillende aanbieders.

Om jou zo goed mogelijk te helpen met het vinden van de beste VPS server hosting heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik hieronder met jou doornemen. Deze resultaten kun jij vervolgens met elkaar vergelijken om de beste VPS hosting aanbieder voor jouw nieuwe website of webshop te vinden. Laten we daarom maar snel beginnen met deze top 10 VPS hosting providers.

1. Cloud86

Cloud86-cloud-hosting-wordpress

Wil jij de beste VPS webhosting en dan ook nog eens echt van een in Nederlands gevestigd bedrijf? Dan is de VPS hosting van Cloud86 echt ideaal voor jou. Cloud86 behoort in Nederland op dit moment tot de beste webhosting providers en hebben al meerdere malen de prijs voor snelste webhost gewonnen.

Kies je voor de VPS hosting van Cloud86 dan weet je direct al dat je goed zit. Je krijgt hier namelijk echt alles wat jij nodig hebt om zelf het maximale uit jouw website of webshop te halen. Mocht het pakket niet aansluiten of wil je juist uitbreiden? Dan kan dit ook erg eenvoudig bij Cloud86 zonder dat je hoeft over te stappen naar een veel duurder abonnement. Uiteraard werkt Cloud86 ook met een 99,98% uptime garantie waardoor jouw website zo goed als 24/7 online staat en bereikbaar is!

Wil jij gebruik maken van de VPS hosting van cloud86? Dan kun je hier al terecht vanaf €25,00 per maand. Hiermee krijg je echt al een sterk basispakket dat je vervolgens volledig naar jouw wens kunt aanpassen.

Voordelen:

 • 99,98% uptime
 • Super snelle servers
 • Erg goede beveiliging
 • Makkelijk in contact met de klantenservice
 • Overzichtelijk dashboard

2. SiteGround

Makkelijk-website-maken-SiteGround

SiteGround is een erg populaire hosting provider die ook zeker niet in deze lijst met beste VPS hosting providers mag ontbreken. Het is namelijk niet voor niets zo dat SiteGround een van de enige hosting providers is die door WordPress zelf wordt aangeraden.

Bij SiteGround kun je eigenlijk voor alle soorten terecht. Zo beschikken ze over de standaard shared hosting, maar ook over WordPress hosting, WooCommerce hosting, Reseller hosting en Cloud Hosting. Zoals je eerder in deze top 10 al hebt gelezen is Cloud hosting eigenlijk de nog betere variant van VPS hosting, maar dan voor vrijwel hetzelfde geld.

Een voordeel van de hosting van SiteGround is dat je de keuze krijgt uit meerdere pakketten. Hierdoor kun jij een VPS hosting pakket kiezen dat volledig aansluit bij jouw wensen. Het is zelfs mogelijk om een pakket helemaal zelf samen te stellen, zodat je nooit teveel zult betalen. De kosten voor VPS hosting bij SiteGround beginnen vanaf €80,- per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €80 per maand
 • Bandbreedte minimaal 5TB
 • Gratis automatische back-ups
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Hostinger klinkt een beetje als Hostgator, maar het zijn toch echt twee totaal verschillende hostingpartijen. Het is daarom belangrijk om hierop te letten, want hier willen mensen nog wel eens de fout in gaan. In deze lijst met beste VPS hosting pakketten voor in Nederland is Hostingen een van de goedkopere opties, maar dat maakt ze kwalitatief niet minder.

Het goedkoopste VPS hosting pakket van Hostinger kost €3.95. Dit klinkt heel goedkoop, maar dit de tactiek van Hostinger. Voor de eerste contractduur is dit namelijk het maandtarief, maar wanneer het nieuwe contract gaat lopen stijgt de prijs naar minimaal €11.65. Dit is nog steeds goedkoper dan de andere alternatieven in deze lijst, maar het komt al een stuk dichterbij bij.

Wanneer je kiest voor een VPS hosting pakket van Hostinger voor in Nederland zit je helemaal prima. Het is natuurlijk niet de beste VPS hosting partij, maar voor zijn geld zeker een erg goede keuze. Je krijgt namelijk toegang tot alles dat jij voor jouw website of webshop nodig zou kunnen hebben.

Voordelen:

 • Grote keuze uit VPS hosting pakketten
 • Snel & makkelijk gebruik
 • 99,91% uptime garantie
 • Goede klantenservice
 • Flinke korting op eerste contractduur

4. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Op dit moment is Bluehost een van de grootste spelers wanneer je op zoek bent webhosting. Het maakt niet uit welke soort webhosting, want Bluehost biedt ze allemaal aan en dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de keuze hebben gemaakt om voor Bluehost te kiezen.

Bluehost valt erg op tussen de andere hostingpartijen, omdat uitstekend zijn voor zowel de beginner als de ervaren webbouwer. Zo beschikken ze over een super uitgebreide kennisbank die alle informatie bevat over VPS hosting en is ook het klantendashboard erg makkelijk in gebruik. Heb jij meer ervaring met webhosting? Dan zul je het meeste al wel onder de knie hebben ook dan is VPS hosting van Bluehost een erg goede oplossing. Je kunt hier namelijk makkelijk wijzigingen in aanbrengen zonder al te veel technische kennis nodig te hebben.

Kies je voor de VPS hosting van Bluehost? Dan beginnen de prijzen bij €16.63 per maand. Dit is vrij vergelijkbaar aan de kosten van Cloudways wanneer je de bedragen omgerekend.

Voordelen:

 • 99,98% uptime
 • Gratis domein
 • 24/7 klantenservice
 • 30 GB tot 120 GB opslagruimte
 • Speciale hosting pakketten voor webshops

5. Kinsta hosting

Kinsta-WordPress-hosting-review

Veruit de beste VPS hostingpartij voor zowel een website als webshop is Kinsta. Wel moet ik eerlijk zijn en is Kinsta eigenlijk geen echte VPS hosting partij. Kinsta werkt namelijk met cloud hosting en dat is nog weer sneller en veiliger als VPS hosting.

Hoewel de hostingpakketten van Kinsta net wat duurder zijn dan de andere VPS hosting pakketten uit deze lijst blijft Kinsta toch echt veruit op plek 1 staan. Kinsta biedt namelijk alles wat jij nodig hebt om het maximale uit jouw website of webshop te halen. Zo is het mogelijk om meerdere websites in één pakket te plaatsen, kun je gebruik maken van een staging omgeving, is het dashboard erg makkelijk in gebruik, kun je gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN) en beschikt Kinsta over een erg goede klantenservice.

Voor velen zal Kinsta daarom de beste keuze zijn, maar je moet er wel wat voor over hebben. De webhosting bij Kinsta begint namelijk bij $30 dollar per maand wat omgerekend zo’n €25 euro per maand is.

Voordelen:

 • Snelle cloud hosting
 • 24 servers over de hele wereld
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

6. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Tot nu toe nog niet de beste VPS hosting partij voor jouw website of webshop gevonden? Dan is Hostgator misschien wel de beste keuze voor jou. Hostgator is namelijk een erg populaire en veelgebruikte hostingpartij voor zowel beginners als ervaren webbouwers. Ook hier kun je namelijk terecht voor verschillende soorten webhosting.

Een groot voordeel van Hostgator is hun klantenservice. Deze is in vergelijking met andere hostingpartijen namelijk echt super goed. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer. Zo beschikken ze over grote servers die gebruik maken van SSD schijven waardoor jouw website extra snel geladen kan worden. Een ander voordeel is dat jij jouw website gratis naar Hostgator kunt verhuizen als je besluit om bij Hostgator een hostingpakket af te nemen. Voor velen zal dit daarom een erg interessante keuze zijn.

Kies je voor de VPS hosting van Hostgator? Dan beginnen de prijzen bij $19.95. Met dit pakket kun je echt makkelijk uit de voeten, maar mocht je meer nodig hebben zijn er uiteraard ook nog uitgebreidere pakketten.

Voordelen:

 • VPS hosting vanaf $19.95 per maand
 • Ongelimiteerde hoeveelheid bandbreedte
 • Minimaal 120GB SSD opslag
 • 99,99% uptime garantie
 • Erg goede klantenservice

7. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Net als Kinsta is ook Cloudways eigenlijk geen echte VPS hosting partij. Ook zij werken namelijk met Cloud hosting en dat is dus nog weer sneller. Zoals je misschien al wel hebt meegekregen komt Google in Juni met de Google Core Web Vitals update. Dit is een update die de gebruikservaring nog zwaarder laat meetellen. Hier gaat dus ook de snelheid van jouw website een nog grotere rol spelen. Het is daarom erg belangrijk om in goed hosting te investeren.

Cloudways is erg vergelijkbaar met Kinsta, maar dan net even een stukje goedkoper. Dit komt doordat Cloudways nog niet zo’n grote naam heeft als Kinsta. Hierdoor zijn hostingpakketten wat goedkoper om zo een groter deel van de markt te kunnen beheren. Uiteraard is hosting kwalitatief niks minder in mijn ervaring. Ook Cloudways is namelijk erg snel, beschikt over een super goede klantenservice en kun je gebruik maken van een staging omgeving. Je kunt hier zelfs in het goedkoopste pakket al meerdere domeinen in een hostingpakket plaatsen. Dit kan bij Kinsta niet in het goedkoopste pakket.

Omdat Cloudways net wat goedkoper is is Cloudways een erg goede keuze wanneer je wel de beste webhosting wilt gebruiken, maar niet super veel geld voor hosting wilt betalen. Bij Cloudways beginnen de prijzen namelijk al bij $10 dollar, maar vanaf $22 beginnen de betere pakketten.

Voordelen:

 • VPS hosting vanaf $10 per maand
 • Super snelle hosting
 • Servers over de hele wereld
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7/365 klantenservice

8. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 hosting biedt op dit moment een van de snelste webhosting prestaties die jij voor jouw website of webshop kunt krijgen. Omdat dit nog een vrij onbekende partij is zijn er in vergelijking met de andere partijen uit deze lijst nog niet erg veel gebruikers. Toch weten de laatste maanden steeds meer gebruikers hun weg naar A2 hosting te vinden.

Je kunt bij A2 hosting kiezen uit verschillende VPS hosting pakketten en dat maakt A2 hosting een erg goede keuze. Er is namelijk voor iedereen wel een pakket dat perfect aansluit bij jou wensen. Dus zowel de beginner als de ervaren webbouwer of programmeur zit bij A2 hosting op de juiste plek.

Wil jij gebruik maken van de VPS hosting van A2 hosting? Dan kun je kiezen uit managed of unmanaged webhosting. Managed is het goedkoopst en dan beginnen de prijzen bij $4.99 per maand. Kies je voor unmanaged? Dan beginnen de prijzen bij $39.99 per maand.

Voordelen:

 • VPS hosting vanaf $4.99 per maand
 • Super goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Pakketten voor ieder budget
 • Gratis migratie
 • 24/7 support

9. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Heb jij een grote website of webshop met veel pagina’s en grote media bestanden als foto’s en video’s? Dan heb je een hostingpakket nodig met veel bandbreedte. Elk bestand moet namelijk geladen worden wanneer een bezoeker jouw website wilt bezoeken. Aangezien veel hostingpakketten hier altijd een maximum op hebben staan kom je met een grote snelheid al gauw tegen het plafond. Dreamhost is dan een erg goede keuze voor VPS hosting.

Wanneer je kiest voor dreamhost krijg je namelijk ongelimiteerd schijfruimte en bandbreedte in elk VPS hosting plan. Dit is erg waardevol en daarom behoort Dreamhost ook 100% thuis in deze lijst met de beste VPS hosting partijen voor in Nederland. Doordat ze ook nog eens over servers gevestigd in Nederland beschikken kan jouw website echt razendsnel worden.

Heb jij interesse in de VPS hosting van Dreamhost? Dan maak je een erg goede keuze. Je kunt bij Dreamhost al terecht vanaf $10 per maand. Uiteraard is dit pakket wel vrij basis. Voor betere VPS hosting betaal je minimaal $20 dollar per maand.

Voordelen:

 • VPS hosting vanaf $10 per maand
 • Hosting voor iedereen
 • Geoptimaliseerd voor prestaties
 • E-mail inbegrepen
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

10. GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Ben jij op zoek naar snelle, betaalbare en makkelijk uitbreidbare VPS webhosting? Dan kan GreenGeeks voor jou zomaar eens de beste VPS hosting partij zijn. GreenGeeks beschikt namelijk over drie verschillende VPS hosting pakketten waar voor iedereen wel een geschikt pakket tussen zit.

Kies je voor GreenGeeks dan ben je 100% verzekerd van hoge prestaties. Bij GreenGeeks staat namelijk alles in het teken van prestaties en dat het liefst ook nog zo groen mogelijk. Naast dat ze top prestaties leveren denken ze dus ook nog aan het milieu en voor een grote groep mensen zal dat zeker de reden kunnen zijn om te kiezen voor GreenGeeks.

Heb jij interesse in een milieu vriendelijk VPS hosting pakket van GreenGeeks? Dan maak je een goede keuze. Je kunt namelijk al bij GreenGeeks terecht vanaf $39.95 dollar per maand. Met dit pakket zit je echt al erg goed en ontvang je een gratis SSL certificaat en kun je ook gratis gebruik maken van een CDN.

Voordelen:

 • VPS hosting vanaf $39.95 per maand
 • Milieuvriendelijk
 • Dataservers in europa
 • Erg goede beveiliging
 • 24/7 klantenservice

Beste VPS hosting provider vergelijken bonus: Neostrada

Neostrada-review

De laatste partij die ik ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste VPS hosting partijen voor in Nederland is Neostrada. Onder velen zal Neostrada al wel bekend zijn, want zij hebben namelijk al meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van webhosting.

Kies je voor een VPS hosting pakket van Neostrada voor jouw website of webshop? Dan heb je bij Neostrada erg veel vrijheid om zelf te bepalen wat jij nodig hebt. Zo kun je zelf kiezen voor CPU’s jij voor jouw VPS server wilt gebruiken. Verder kun je ook nog kiezen voor het cPanel of juist DirectAdmin. Uiteraard kun je met vragen ook altijd terecht bij de 24/7 klantenservice wat ook erg aantrekkelijk is.

Twijfel jij over een VPS hosting pakket van Neostrada? Dan is ook dit een erg goede keuze. Bij Neostrada kun je namelijk al terecht vanaf €9,95 per maand. Ook dit is wel weer een heel basis pakket. Voor een prima pakket betaal je minimaal €19,95 per maand.

Voordelen:

 • Volledig zelf samen te stellen
 • Cpanel of DirectAdmin
 • 24/7 klantenservice
 • Erg snel
 • Goede beveiliging

Wat is VPS hosting precies?

Nu we inmiddels alle VPS server hosting providers hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen, maar dit is nog niet het geval. Er is namelijk nog erg veel dat jij moet weten over VPS hosting voordat jij de beste provider kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat VPS hosting eigenlijk is?

De meeste mensen die zelf een WordPress website maken, willen maken of hebben gebouwd zijn allemaal begonnen met een shared webhosting pakket. Dit kun je zien als de basis webhosting die lekker goedkoop is en waar de basis in ieder geval goed is geregeld. Begint jouw website of webshop echter te groeien, krijg je meer bezoekers of wil je gewoon direct het maximale uit jouw website halen? Dan is het overstappen naar een VPS hosting pakket een erg goede zet.

Ik zal het verschil tussen shared hosting en VPS hosting even in super simpel uitleggen. Je kunt een shared hostingpakket zien als wonen in een appartement. Het is goedkoop en je kunt het krijgen met alles dat jij nodig hebt. Het nadeel van wonen in een appartement is dat je alle faciliteiten moet delen en als er een groot feest is moet al het verkeer via hetzelfde pand en is het erg druk. Dit geldt ook voor een shared hostingpakket. Bij een Shared hosting pakket komt jouw website namelijk samen met duizenden andere websites op een server. Je deelt dus een server met erg veel websites en dat gaat veel invloed hebben op de prestaties van jouw website of webshop.

Wanneer je kiest voor VPS hosting heb je een tussenoplossing tussen dedicated server hosting en shared hosting. Doordat je meer betaald voor VPS hosting is ook alles beter geregeld en hoef je minder te delen. Dit heeft grote gevolgen voor de snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en veiligheid van jouw website. Vandaar dat er veel mensen zijn die al snel kiezen voor VPS hosting, om direct goed van start te kunnen gaan.

Wanneer moet je kiezen voor VPS server hosting?

Een andere belangrijke vraag is voor wie VPS hosting nu eigenlijk precies bedoeld is en wanneer jij beter voor VPS hosting kunt kiezen in plaats van bijvoorbeeld shared hosting. Hieronder zal ik jou daarom uitleggen wanneer je het beste voor VPS server hosting kunt kiezen in plaats van standaard shared hosting of WordPress hosting.

1. Je wilt jouw website zo goed mogelijk beveiligen

Zoals je waarschijnlijk al wel eens hebt gehoord zijn er veel websites die worden geïnfecteerd met virussen of te maken krijgen met andere cyberaanvallen. Aangezien je dit wilt voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een hostingpakket waar dit goed is geregeld. Wanneer je kiest voor een VPS hosting pakket krijg je toegang tot verbeterde beveiligingsfuncties, betere en uitgebreidere bewaking van jouw website, dagelijkse controles op de server om jouw website te beveiligen en erg veel ruimtes voor backups.

2. Je ontvangt meer verkeer of wilt direct goed van start gaan

Ontvang jij op jouw huidige website of webshop redelijke aantallen bezoekers per dag? Dan is het een erg verstandige keuze om over te stappen op VPS hosting. VPS hosting is namelijk veel sterker en kan meer bezoekers op hetzelfde moment bedienen. Wanneer je dus een betere en snellere gebruikservaring wilt bieden aan jouw bezoekers is het kiezen voor een VPS hosting pakket een erg goede keuze.

Ook wanneer je begint met het bouwen van een website of webshop en je direct het maximale wilt presteren is het belangrijk om in goede webhosting te investeren.

3. Jouw website is niet snel

Heb jij de snelheid van jouw website of webshop wel eens getest? Dan zul je gemerkt hebben dat deze in de meeste gevallen niet erg snel zal zijn. Hoewel je hier zelf wel wat invloed op hebt wordt het grootste verschil gemaakt door een goede WordPress hostingpartij te kiezen. Door te kiezen voor een VPS hosting pakket weet je in ieder geval zeker dat je vanuit de hosting de maximale prestaties krijgt aangeboden. In zo goed als alle gevallen levert dit echt al een bizarre snelheidsverbetering op.

4. Je hebt een webshop

Een WordPress webshop maken? Of heb je al een webshop? Dan zal ik je echt aanraden om direct over te stappen op een VPS hosting pakket. Waarom? Omdat je met een VPS hosting een veiligere en snellere webshop kunt creëren. Zo worden er op een webshop veel meer verzoeken naar de database gestuurd en met VPS hosting gaat dat een stuk sneller. Dit heeft ook directe invloed op de snelheid die jouw bezoekers ervaren. Daarnaast worden er via jouw webshop ook betalingen gedaan en ook daarvoor is het belangrijk dat dit veilig en snel gedaan kan worden.

Beste-VPS-hosting-vergelijken

Welke soorten VPS hosting zijn er?

Wil jij voor jouw website of webshop gebruik maken van VPS hosting? Dan heb je vervolgens ook nog de keuze uit verschillende soorten VPS server hosting. Omdat jij natuurlijk direct de juiste soort VPS hosting wil kiezen ga ik jou hierbij helpen. Hieronder zal ik daarom de verschillende soorten VPS hosting met jouw bespreken en vergelijken.

1. Shared VPS hosting

De goedkoopste optie is shared VPS hosting. Met VPS-hosting deel je namelijk nog steeds één fysieke server, maar elke gebruiker krijgt een bepaalde set bronnen, wat betekent dat andere websites op dezelfde server geen invloed op je hebben, in tegenstelling tot de goedkope shared hosting oplossingen. VPS-hosting biedt een speciale virtuele omgeving voor elke gebruiker, zodat bronnen altijd voor jou beschikbaar zijn en jij deze dus ook maximaal kunt gebruiken.

2. Unmanaged VPS hosting

Als tweede kun je kiezen voor unmanaged VPS hosting. Deze vorm is goedkoper dan managed VPS hosting, omdat je bij unmanaged VPS hosting zelf verantwoordelijk bent voor de volledige hosting. Denk bijvoorbeeld aan updates, onderhoud, beveiliging en ga zo maar door. Unmanaged VPS hosting is daarom een stuk goedkoper, maar je moet wel over flink wat technische kennis beschikken voordat jij hiermee zelf aan de slag kunt.

3. Managed VPS hosting

De laatste en duurste, maar ook direct de makkelijkste en veiligste keuze is Managed VPS hosting. Managed VPS hosting is zoals je aan de naam al kunt horen precies het tegenovergestelde van Unmanaged VPS hosting. Je betaald hier dus wat meer, maar al het technische geneuzel wordt door de hosting aanbieder voor jou geregeld. Managed VPS hosting zal daarom voor de meeste het meest geschikt zijn.
webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het vergelijken van goede VPS hosting?

Nu jij bijna alles weet over VPS server hosting is er nog een belangrijk punt. Zonder dit punt is het namelijk vrijwel onmogelijk om de beste VPS hosting provider voor jouw website of webshop te kiezen. Laten we daarom hieronder maar eens gaan kijken waar jij nou precies op moet letten bij het kiezen van goede VPS hosting.

 • Snelheid & Uptime: Als eerste is het goed om de snelheid & uptime te controleren. Bij de meeste partijen zal dit dik in orde zijn, omdat VPS hosting erg sterk is en gebruik maakt van meerdere servers. Hierdoor is een uptime van 100% mogelijk, maar met 99% zit je ook nog steeds erg goed.
 • Genoeg resources: VPS hosting is natuurlijk wat duurder dat shared hosting, maar het is wel belangrijk om een pakket te kiezen met voldoende resources. Denk bijvoorbeeld aan de schijfruimte, de bandbreedte, het aantal domeinen dat je in één pakket kunt beheren en ga zo maar door. Wanneer je deze limieten namelijk overschrijdt kan de hosting aanbieder kosten in rekening brengen of jouw website offline halen.
 • Goede beveiliging: Een goede beveiliging is altijd belangrijk. Controleer daarom altijd welke stappen een hosting provider neemt op het gebied van beveiliging. Bij de providers in deze lijst heb ik dat al voor jou gecontroleerd, maar ga je zelf nog verder op zoektocht? Controleer dit dan zeker!
 • Klantenservice: Mocht er een probleem ontstaan of heb je een vraag over jouw website of de hosting? Dan wil je natuurlijk bij de klantenservice terecht kunnen. Kies daarom altijd voor een hosting provider die beschikt over een goede klantenservice. Het liefst een met een 24/7 klantenservice via bijvoorbeeld livechat.
 • Gratis Extra’s: Als laatste is het goed om de gratis extra’s van deze providers met elkaar te vergelijken. Zo ontvang je bij de ene provider een gratis SSL certificaat en bij de ander weer een gratis domein of CDN

Bestaat er ook goedkope VPS server hosting?

Jazeker, er bestaat zeker goedkope VPS server hosting. Echter moet je hier wel extra goed onderzoek naar doen. Vaak lever je namelijk ook op bepaalde zaken in wanneer je kiest voor goedkope VPS hosting. Zo kunnen bijvoorbeeld de prestaties, beveiliging en klantenservice van mindere kwaliteit zijn bij goedkope VPS hosting aanbieders.

In deze top 10 VPS hosting providers zitten ook een aantal goedkopere alternatieven. Deze zijn alleen goedkoper tijdens de eerste contractduur en daarna zul je wat meer gaan betalen. Dit is een goede aanbieding waarmee je niet zult inleveren op bijvoorbeeld de prestaties, beveiliging en/of klantenservice.

Ga jij zelf verder op onderzoek naar andere VPS hosting aanbieders? Dan moet je goed rekening houden met goedkope VPS hosting, want vaak lever je hier aanzienlijk in op bepaalde punten.

Beste VPS hosting vergelijken: Wat kost goede hosting?

Omdat VPS hosting een veel krachtigere vorm van webhosting is dan Shared hosting is de prijs ook een stukje hoger. Wat wel weer een voordeel is, is dat de kosten ook weer lang niet zo hoog zijn als die van Dedicated webhosting.

Zoals je wel zult raden zijn de hosting kosten voor VPS hosting voor een groot deel afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Als je aan een basis pakket namelijk al genoeg hebt ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je kiest voor het meest uitgebreide en geavanceerde hostingpakket.

Een goede prijsindicatie kan ik daarom niet makkelijk geven. Wel kan ik een inschatting geven zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening zult moeten houden? Kies je voor een echt basis VPS hostingpakket? Dan zullen de kosten beginnen bij zo’n €20, – per maand. Dit kan vervolgens oplopen tot zo’n €100, – per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Wat-kost-vps-hosting

Samenvatting: Beste VPS website hosting provider voor in Nederland?

Nu we inmiddels aan het einde van deze blog zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste VPS hosting partij voor in Nederland voor jou?

Mijn persoonlijke voorkeur voor VPS hosting in Nederland gaat uit naar Cloud86. Cloud86 heeft namelijk super snelle VPS hosting met een uptime garantie van 99,98%. Zeker in combinatie met de hoge gebruiksvriendelijkheid en goede klantenservice is Cloud86 echt de beste keuze!

Kies jij liever voor een internationale VPS hosting provider? Dan kan ik SiteGround en Hostinger ook zeker aanraden! Die zijn alleen wel net ietsje duurder dan Cloud86 en de klantenservice is engels.

Beste VPS hosting - Veelgestelde vragen

Wat is VPS hosting?

VPS hosting is een snellere en sterke webhosting, omdat jouw website hier niet met honderden of soms wel duizenden andere websites op een server komt te staan. Bij VPS hosting staat jouw website alleen op een server waardoor hij de maximale kracht kan leveren.

Wat maakt VPS hosting beter dan Shared hosting?

VPS hosting is een stuk beter dan shared hosting wanneer jij het maximale uit jouw website wilt halen. Jouw website staat namelijk alleen op een server, terwijl die met shared hosting op een gedeelde server staat. Met VPS hosting heb jij daarom een veel snellere en veiligere website!

Wat kost VPS hosting?

De kosten voor VPS hosting liggen wat hoger dan shared webhosting. Hoeveel ze precies bedragen is afhankelijk van het pakket en de provider die jij kiest. In veel gevallen beginnen de prijzen bij zo’n €10 per maand en die kunnen oplopen tot zo’n €100 euro per maand.

Is er ook goedkope VPS hosting?

Jazeker, er bestaat zeker goedkope VPS server hosting. Je kunt bijvoorbeeld goedkope VPS hosting vinden bij Cloud86, Hostinger en Bluehost. Bij Cloud86 heb je al VPS hosting vanaf €25 euro per maand. Bij Hostinger heb je al VPS hosting vanaf €3,49 per maand!

Wat is de beste VPS hosting?

Wat is de beste VPS hosting? Wat de beste VPS hosting is is afhankelijk van jouw exacte wensen, maar als je vraagt om mijn persoonlijke mening kan ik zeggen dat Hostinger en Cloud86 de beste VPS hosting van dit moment hebben!

Wat is Managed VPS hosting?

Bij managed VPS hosting regelt de hosting provider alle technische zaken voor jou. Jij je dus focussen op het groeien van jouw business en de hosting provider zorgt dat jouw VPS server zo optimaal mogelijk draait!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids