Astra Pro WordPress Theme Review 2023: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek jij het snelste en meest gebruiksvriendelijke WordPress thema van dit moment? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Astra Pro theme review eens door te lezen! Het Astra WordPress theme is namelijk al verschillende jaren een van de populairste thema’s en dat heeft een aantal redenen. Zo is het thema namelijk super snel, geoptimaliseerd voor SEO waardoor jouw website beter gevonden kan worden in Google, is het thema super makkelijk in gebruik, wordt het standaard geleverd met meer 240 Astra starter templates en is het Astra theme volledig te bewerken via page builders als Elementor.

Ben jij al overtuigd van het Astra WordPress theme? Dan kun je via de knop hiernaast tijdelijk tot wel 63% korting krijgen op het Astra theme! Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Astra Pro WordPress Theme Review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen met het Astra thema!

Astra-WordPress-theme-logo

Ontvang tot $274 dollar korting

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

5.0/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Astra WordPress Theme precies?

Het Astra WordPress Theme is een super populair multifunctioneel WordPress thema dat enkele jaren terug op de markt is gebracht door Brainstorm Force. Dat het Astra theme zo populair is heeft eigenlijk een aantal redenen. Zo is het thema ontwikkeld, omdat er eigenlijk geen andere WordPress thema’s waren die snel, zoekmachine vriendelijk en ook nog eens gebruiksvriendelijk waren. Brainstorm Force heeft daarom besloten om een eigen thema te ontwikkelen, genaamd het Astra WordPress Theme, dat deze problemen moet oplossen.

Met de komst van het Astra theme heeft Brainstorm Force een nieuwe standaard gezet. Deze nieuwe standaard heeft er vervolgens ook voor gezorgd dat het Astra theme inmiddels meerdere jaren is uitgeroepen tot een van de beste WordPress thema’s. Het resultaat hiervan is dat inmiddels meer dan 2,3 miljoen websites gebruik maken van het Astra WordPress thema.

Dat het Astra theme zo populair is kwam dus onder andere door de snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Maar er is nog meer. Het Astra theme is namelijk ook multifunctioneel. Dit wil zeggen dat je het Astra thema kunt gebruiken voor het maken van alle soorten websites en webshops. Het maakt dus niet uit of jij een blog, bedrijfswebsite, webshop of portfolio wilt maken. Met het Astra WordPress Theme is het namelijk allemaal mogelijk en uiteraard zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Het Astra theme beschikt op dit moment over een gratis versie, maar je kunt ook direct kiezen voor Astra Pro. Veel mensen kiezen voor Astra Pro, omdat de gratis versie van Astra wel heel beperkt is. Je kunt met de gratis versie ontdekken hoe het thema werkt, maar echt een goede website maken gaat lastig worden. Je zal namelijk al snel tegen de limieten van de gratis versie aanlopen. In deze Astra theme review zal ik jou alles over dit WordPress thema gaan vertellen!

Astra-wordpress-theme

Astra Pro WordPress Theme Review: Waarom zou jij het Astra thema moeten gebruiken?

Hierboven heb ik jou al erg veel nuttige informatie over het Astra WordPress theme gegeven. Zo weet je inmiddels wat het Astra Pro theme is, wat het thema zo populair maakt, dat er zowel een gratis als Pro versie beschikbaar is en dat je geen technische kennis nodig hebt om met het Astra theme aan de slag te gaan. Veel mensen kiezen dan ook voor het Astra theme wanneer ze een eigen WordPress website maken willen.

Toch is dit natuurlijk nog lang niet alles. In dit onderdeel van deze Astra theme review ga ik dan ook dieper in op de functionaliteiten van het Astra WordPress theme. Ook ga ik deze functionaliteiten vergelijken met die van de concurrenten, zodat jij aan het einde van deze Astra review weet welk thema het beste is voor jou!

Een van de snelste WordPress thema’s

Een van de grootste voordelen van het Astra Pro WordPress theme is de snelheid. Wanneer jij namelijk zelf een eigen website wilt maken is de snelheid super belangrijk. Voor Google is de snelheid van een website namelijk een belangrijke factor voor het bepalen van de vindbaarheid van jouw website. Wanneer jij dus een snellere website is de kans ook groot dat jij beter gevonden gaat worden in zoekmachines als Google. Alleen hierdoor is het kiezen voor Astra Pro al een erg goede keuze!

Dat het Astra theme zo snel is komt onder andere doordat het thema erg weinig code bevat. Het voordeel hiervan is dat jouw website een stuk lichter is en dus ook een stuk sneller is. Doordat er minder code op jouw website staat hoeft de server ook minder te laden en krijgt jouw bezoeker de website sneller te maken.

Veel thema’s bevatten gigantisch veel functionaliteiten en in veel gevallen is dat erg prettig, maar al die functionaliteiten hebben code nodig. Deze functionaliteiten maken jouw website dus ook weer een stuk slomer. Gebruik jij deze functionaliteiten niet allemaal? Dan is het helemaal zonde, want jouw website is wel een stuk trager.

Brainstorm Force heeft daarom de functionaliteit ingebouwd dat je onderdelen kunt uitschakelen. Hierdoor staan alleen de onderdelen die jij wel gebruikt in de code en hoeven de functionaliteiten die jij niet gebruikt dus ook niet geladen te worden. Hiermee is het Astra theme een ideale keuze voor het maken van een echt snelle website!

Wil jij weten welke snelheden je nu daadwerkelijk kunt halen met het Astra Pro WordPress theme? Op de onderstaande afbeelding krijg jij een overzicht van de scores en laadtijden die het Astra theme haalt in verschillende snelheidstesten.

Cloud86-hosting-snelheid

Astra is volledig zoekmachine vriendelijk & gebouwd voor SEO

Naast dat een thema snel moet zijn is ook de zoekmachine vriendelijkheid van een WordPress thema erg belangrijk, want je wilt natuurlijk goed gevonden gaan worden in Google. Eigenlijk gaat dit punt goed samen met de snelheid, maar er komen nog wel een aantal andere zaken bij kijken.

Zo is de kwaliteit van de code die, voor het ontwikkelen van het thema, wordt gebruikt bijvoorbeeld erg belangrijk. Google kan jouw website zelf namelijk niet zien, maar baseert de kwaliteit van een website op basis van de code die wordt gebruikt. Het is daarom dus erg belangrijk dat de code goed in elkaar zit en ook is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat Google de website eenvoudig kan scannen. Dit zorgt namelijk voor een betere vindbaarheid in Google.

Zoals ik eerder in deze Astra theme review al aangaf heeft Brainstorm Force het Astra WordPress theme speciaal ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Op basis hiervan kan ik als WordPress expert bevestigen dat het Astra theme op dit moment echt deze best keuze is!

Astra-Pro-WordPress-Theme-Review

Het Astra Theme is automatisch responsive

Een ander groot voordeel van het Astra WordPress theme is dat het thema 100% responsive is. Dit houdt in dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm en dat betekent dat jouw website op elk apparaat de best mogelijke gebruikservaring kan leveren.

Het hebben van een responsive website in deze tijd is erg belangrijk, omdat meer dan 55% van alle zoekopdrachten in Google wordt gedaan vanaf mobiele apparaten. Wanneer jouw website niet responsive is zal ook Google dit zien en jouw website minder goed vertonen in de zoekresultaten. Hierdoor krijgt jouw website minder bezoekers en indirect dus ook minder klanten en inkomsten.

Het is dan ook erg prettig dat het Astra WordPress Theme jouw website automatisch responsive maakt. Waardoor jouw website voor elk apparaat de beste gebruikservaring kan leveren.

Uiteraard zit je nergens aan vast en kun je met behulp van Elementor eenvoudig aanpassingen maken waardoor jouw website er op mobiel net even wat anders uitziet.

Volledige controle over jouw website of webshop

Zoals ik je eerder in deze Astra WordPress theme review al heb verteld is het thema super snel, volledig zoekmachine vriendelijk en ook nog eens automatisch volledig responsive. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, maar is het thema dan wel gebruiksvriendelijk?

Ja, het Astra theme is zeer gebruiksvriendelijk! Zoals ik eerder in deze review vertelde is het Astra theme volledig naar wens te maken zonder enige technische kennis nodig te hebben. Om jouw website te bewerken kun je gebruik maken van de WordPress customizer die al een hoop instellingen bevat. Zo vind je hier instellingen voor de layout van jouw website, de kleuren en lettertypes die jij wilt gebruiken en de opbouw van de blog voor jouw website.

Het nadeel van de gratis versie van Astra is dan wel dat de customizer erg beperkt is. Je vind hier dan ook weinig instellingen om jouw website echt te kunnen aanpassen. Wil jij grote wijzigingen doorvoeren? Dan zal je dus wel echt moeten overstappen op Astra Pro!

Astra-pro

Astra Pro header & footer builder

Naast de standaard customizer beschikt Astra Pro ook over een Header & Footer builder. Deze is erg handig, want er zijn erg veel WordPress thema’s waar je weinig vrijheid hebt om de header en footer van jouw website of webshop aan te passen. Het is dan ook erg prettig dat dit met de Astra Pro header & footer builder wel mogelijk is!

Met de header & footer builder van het Astra Pro theme kun jij de header en footer van jouw website echt volledig naar eigen wens maken. Zo kun je in de header bijvoorbeeld het logo en menu plaatsen, maar misschien wil je hier nog wel meer in hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een knop of zoekfunctie? Met de header builder van het Astra theme is dit allemaal mogelijk.

Dit geldt ook voor de footer. Je kunt hier helemaal zelf bepalen hoeveel kolommen breed de footer moet zijn en welke informatie je vervolgens in elke kolom wilt hebben. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan het logo met bedrijfsinformatie, een menu, contactformulier of een kaartje met de locatie van het bedrijf. Het is echt allemaal mogelijk en dat maakt het Astra Pro theme zo gigantisch krachtig.

Astra-pro-header-and-footer-builder

Toegang tot een groot aantal Astra starter websites

Wanneer je wel een website wilt bouwen met het Astra theme, maar geen zin hebt om alles zelf te moeten bouwen kun je gebruik maken van de Astra starter templates. Dit zijn kant en klare website templates die jij met een druk op de knop kunt importeren en volledig naar eigen wens kunt maken. Deze starter templates worden standaard meegeleverd wanneer jij het Astra Pro thema koopt!

Zoals je al hebt gelezen in deze Astra theme review is het thema multifunctioneel en dat betekent dat je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Dit is ook goed te zien aan de starter templates, want er zijn echt website templates voor alle soorten websites. Zo kun je bijvoorbeeld een blog website maken, maar ook een portfolio website, fotografie website, makelaars website, restaurant website, WooCommerce webshop. Met het Astra WordPress theme kun je echt bouwen wat je wilt zonder dat daar ook maar enige technische kennis voor nodig is.

Naast de volledige Astra starter templates beschikt het Astra theme ook nog over een bibliotheek vol met blokken. Wanneer je werkt met een page builder bestaat alles uit blokken. Zo heb je blokken als call to actions, over ons, diensten, reviews, headers, contact en ga zo maar door. Deze blokken zijn erg handig wanneer je zelf een website wilt maken en niet afhankelijk wilt zijn van een volledige website. Door deze blokken bibliotheek kun jij zelf een template opbouwen die volledig uniek is.

De Astra starter templates zijn zeker de moeite waard! Ze zijn namelijk ontwikkeld volgens de strikte eisen van Astra. Zo moeten alle templates snel, licht en zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer je gebruik maakt van de starter templates weet je dus zeker dat je het maximale uit jouw website kunt gaan halen!

astra-pro-templates

Astra WooCommerce integratie om zelf een webshop te bouwen

Het Astra WordPress theme is niet alleen de beste keuze voor websites, maar ook voor webshops. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het Astra Pro theme de beste functionaliteiten biedt wanneer jij een WordPress webshop maken wilt. Dit betekent dat ze zelf beter scoren dan Divi van Elegant Themes en dat verdient echt een compliment!

De voorkant van jouw webshop kun je volledig naar jouw smaak maken. Je kunt deze helemaal zelf ontwikkelen met bijvoorbeeld een page builder als Elementor, Visual Composer of WPbakery. Wil je niet alles vanaf het begin zelf designen? Dan kun je uiteraard ook gebruik maken de starter templates die standaard meegeleverd worden bij Astra Pro.

Een groot voordeel van Astra WooCommerce is dat je alles makkelijk kunt bouwen en het ook erg overzichtelijk kunt maken voor jouw bezoekers. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, zodat alles op jouw webshop makkelijk te vinden is. Heb je meerdere producten in een categorie? Dan kun je ook weer filters toevoegen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan filters voor kleuren, maten, materialen, prijzen, beoordelingen en ga zo maar door.

Verder is het met het Astra WooCommerce theme ook erg makkelijk om productpagina’s te ontwikkelen. Na het bouwen van een productpagina kun jij deze pagina namelijk instellen als standaard pagina voor elk product. Als je dit doet krijgt elk product namelijk dezelfde pagina en heb je alles hetzelfde. Doordat dit allemaal variabele data is kan deze data automatisch uit WooCommerce gehaald worden wanneer er een nieuw product is toegevoegd. Het voordeel hiervan is dat je een wijziging maar op één pagina hoeft door te voeren en vervolgens wordt dit op alle productpagina’s aangepast. Makkelijker ga je het echt niet krijgen!

Astra beschikt over erg goede koppelingen met WooCommerce. Dit is erg belangrijk, want WooCommerce is het bekendste en meest gebruikte systeem voor WordPress webshops. Een mooi voordeel van WooCommerce is dat deze plugin volledig gratis te installeren en te gebruiken is. Na het installeren kun je in deze plugin de producten toevoegen, prijzen bepalen, levertijden & verzendkosten bepalen, betaalmogelijkheden kiezen, kortingscodes aanmaken en een overzicht houden over de voorraad van de webshop. Astra WooCommerce is daarom perfect voor het bouwen van jouw webshop!

Astra-Pro-WooCommerce-Builder

Astra Pro is speciaal gebouwd voor page builders

Zoals ik eerder in deze Astra Pro WordPress theme review al aangaf is het Astra theme speciaal ontwikkeld voor page builders. Dit zijn ook niet zomaar page builder, maar echt de beste WordPress page builders van dit moment.

Zoals ik eerder al aangaf zijn veel thema’s niet gebouwd voor page builders. Dit zorgt ervoor dat jouw website meestal al trager is en meer code bevat, maar ook is het een stuk lastiger om zo’n thema volledig naar jouw smaak te maken. Daarom is het een erg groot voordeel dat het Astra Theme onder andere compatibel is met Elementor Pro, Brizy en Beaver Builder.

Het voordeel van zo’n page builder is dat je geen kennis van code nodig hebt om er een website of webshop mee te bouwen. Page builders beschikken namelijk over een drag & drop systeem wat het mogelijk maakt om een website te bouwen door elementen uit het menu naar jouw website te slepen.

Naast dat het door middel van page builders mogelijk wordt om zonder kennis van code een website te bouwen heeft het ook nog een ander voordeel. Page builders beschikken naast het drag & drop systeem namelijk ook over een live editing systeem. Door dit systeem kun jij direct zien wat de resultaten zijn van de wijzigingen die jij net hebt gedaan. Wanneer je niet tevreden bent over een van de wijzigingen kun je makkelijk terug naar de vorige versie.

Mocht je de wijziging wel goed vinden dan kun je deze opslaan en worden ze doorgevoerd naar het echte design zodat de bezoekers de aanpassingen ook kunnen zien. Door het live editing systeem van page builders kun je veel sneller en effectiever te werk gaan. Het is daarom zeker de moeite waard om een wordpress thema te kiezen dat compatibel is met een page builder.

Astra-Theme-page-builders

Erg goede koppelingen met externe plugins

Het Astra theme is op zichzelf al erg sterk, maar toch heeft het nog een aantal erg goede koppelingen met andere plugins die jouw website naar het volgende niveau kunnen tillen.

Zo heeft Astra erg goede integraties met LifterLMS en LearnDash. Dit zijn twee erg goede programma’s wanneer jij een cursus website kunt maken of simpelweg een cursus aan jouw website kunt toevoegen. Deze functionaliteit heb ik verder bij weinig WordPress thema’s gezien en is dus erg uniek.

Verder beschikt het Astra Theme over een erg goede koppeling met de SEO plugin Yoast. Deze plugin is een echte must have voor iedere website of webshop, want deze plugin geeft jou namelijk tips om hoger in Google te komen. Het voordeel van Yoast is dat deze plugin verbeterpunten ziet die jij zelf vaak niet ziet. Wanneer jij deze wel toepast zul je zien dat je stukken beter gaat ranken in Google!

Als laatste beschikt het Astra Theme ook nog over koppelingen met een aantal snelheids optimalisatie plugins. Het thema in van zichzelf al erg snel, maar wanneer je zelf veel content gaat toevoegen wordt de website altijd wat trager. Door bijvoorbeeld de afbeeldingen te optimaliseren en een caching plugin toe te voegen kun je de snelheid van jouw website nog eens een flinke boost geven! Deze snelheid optimalisatie plugins in combinatie met het Astra Theme is pure winst!

Astra-pro-theme-learndash

Astra Pro WordPress Theme Review: Heeft Astra ook nadelen?

Natuurlijk is er geen één WordPress thema dat alleen maar voordelen heeft en dat geldt ook voor het Astra WordPress theme. Zoals je aan het begin van deze Astra theme review namelijk al hebt kunnen lezen heeft Astra meer dan 2,3 miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet goed doen voor al deze gebruikers. Er zullen dus zeker nadelen te vinden zijn van het Astra theme.

In dit onderdeel van deze Astra Pro WordPress Theme review wil ik daarom ook ingaan op nadelen, want ik wil jou zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor jouw nieuwe website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van het Astra Theme daarom maar eens bespreken.

De gratis versie is erg beperkt

Ik zal heel eerlijk met je zijn in deze Astra WordPress theme review, maar ik heb eigenlijk maar een nadeel kunnen vinden en dat is de gratis versie van het thema. De gratis versie van het Astra theme is namelijk super beperkt.

In de gratis versie heb je een aantal aanpassingsmogelijkheden, maar die zijn wel echt zeer beperkt. Je zult daarom al snel tegen het probleem aanlopen dat je wat wilt aanpassen, maar dat dat met de gratis versie van het Astra theme niet mogelijk is.

Persoonlijk zal ik je daarom aanraden om te kiezen voor het Astra Pro WordPress Theme. Voor deze versie moet je dan wel een klein bedrag betalen, maar je krijgt toegang tot zoveel meer functionaliteiten dat het gewoon direct waard is.

Astra-pro-vs-free

Astra WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen met Astra?

Inmiddels heb ik jou in deze Astra Pro theme review al erg veel informatie gegeven over het Astra theme, maar nu ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar mijn daadwerkelijke ervaringen? Astra kan zelf wel zeggen dat het het beste thema is, maar is dat ook echt zo?

Zoals je op mijn website misschien al wel hebt gelezen bouw ik regelmatig websites en webshops voor klanten. In de meeste gevallen hebben deze websites al een thema, maar in veel gevallen wissel ik direct naar Astra.

Dat ik zelf altijd gebruik maak van het Astra theme heeft een simpele reden. Het behalen van resultaten met een website is super belangrijk, want wat heb je aan een website als er geen bezoekers komen? Precies, helemaal niks. Voor alle websites gebruik ik daarom het Astra theme, omdat het super snel, zoekmachine vriendelijk en niet te vergeten erg gebruiksvriendelijk is. Naar mijn mening is het Astra WordPress theme dan ook de beste keuze voor jouw website of webshop!

Astra Pro WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Een onderdeel dat ook zeker niet mag ontbreken in deze Astra WordPress theme review zijn de ervaringen van de andere gebruikers. Inmiddels heeft het Astra theme namelijk meer dan 2,3 miljoen gebruikers en dat betekent dat er meer dan voldoende ervaringen zijn te vinden.

Op de website van Astra zelf worden al de nodige reviews geplaatst. Deze zijn erg positief, maar ik neem ze wel altijd met een korreltje zout. Een bedrijf kan namelijk zelf kiezen welke reviews ze op hun website zetten en zoals je wel kunt raden zullen dat niet de negatieve reviews zijn.

Voor een goed beeld van de echte ervaringen kijk ik daarom altijd op Trustpilot. Dit is namelijk een onafhankelijk review platform waar eigenlijk alle bedrijven zijn te vinden. Dit geldt dus ook voor Astra. In het geval van het Astra theme geldt dat ze hun producten erg goed voor elkaar hebben. Op Trustpilot scoort het Astra theme namelijk 4,9 van de 5 sterren op basis van meer dan 1800 reviews! Op basis hiervan kunnen we dus wel zeggen dat het Astra thema erg goed is en precies doet wat ze beloven!

Astra-pro-review

Astra Pro WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Natuurlijk kunnen we de support van het Astra theme niet vergeten. Wanneer je namelijk vastloopt of problemen ervaart op jouw website of webshop wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Hiervoor is een goede klantenservice erg belangrijk. In dit onderdeel van deze Astra theme review wil ik het daarom even hebben over de klantenservice.

Wanneer we de klantenservice van het Astra WordPress theme vergelijken met die van de concurrenten hebben ze hun zaken goed op orde. Er zijn namelijk verschillende manieren om het antwoord of de oplossing te vinden voor een probleem.

Als eerst is er een kennisbank waar alle problemen worden uitgelegd en opgelost. Hier kun je dus zoeken naar de vragen of problemen die jij ervaart. Kom je via de kennisbank niet uit? Dan kun je ook de klantenservice zelf benaderen. Zij zullen er vervolgens alles aan doen om binnen 24 uur bij jou terug te kopen met een antwoord en oplossing.

Als laatste kun je ook op Google of YouTube zoeken naar het probleem. Doordat het Astra theme zoveel gebruikers heeft is er gigantisch veel informatie te vinden die jou kan helpen bij het oplossen van het probleem! Wanneer we kijken naar de klantenservice is het Astra theme dus echt een top keuze!

Astra-Theme-support

Astra Pro kopen? Wat kost Astra Pro?

Zoals ik eerder in deze Astra Pro WordPress Theme review al aangaf is het thema in basis gratis. Je krijg hiermee toegang tot de basis, maar je zult al snel tegen de limieten aanlopen. Kiezen voor een Astra Pro licentie is daarom een goede en verstandige keuze zodat jouw website later niet helemaal hoeft om te bouwen.

Kies je voor Astra Pro? Dan heb je de keuze uit 3 pakketten. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je deze licentie wilt afrekenen per jaar of een lifetime licentie wilt nemen. Ben jij van plan om het Astra theme meerdere jaren te gebruiken? Dan is een lifetime licentie een goedkopere optie. Hieronder zal ik alle licenties even met je doornemen zodat jij de beste licentie voor jouw website kunt kiezen.

1. Astra Pro licentie

De goedkoopste Pro licentie is de Astra Pro licentie. Met deze licentie krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten. Je krijgt alleen geen toegang tot alle Astra starter templates. Deze zijn namelijk verdeeld onder de verschillende licenties. Verder krijg je ook geen toegang tot de ultimate addons voor Elementor of Beaver Builder. Deze zijn erg handig, maar niet verplicht. De kosten voor de “Astra Pro” licentie bedragen $47 dollar per jaar of $227 dollar eenmalig.

2. Astra Pro Essential Bundle

De tweede licentie is de Astra Pro Essential Bundle. De Astra Pro Essential Bundle licentie geeft je toegang tot alle functionaliteiten van Astra Pro. Daarbij krijg je ook nog toegang tot de 180 extra starter templates, de WP Portfolio plugin en de keuze uit de Ultimate Addons plugin voor Elementor of Beaver Builder. Deze licentie vind ik persoonlijk de meeste waarde leveren voor zijn prijs. De kosten voor de “Astra Pro Essential Bundle” licentie bedragen $137 dollar per jaar of $677 dollar eenmalig.

3. Astra Pro Growth Bundle

De laatste licentie is de Astra Pro Growth Bundle. Met de Astra Pro Growth Bundle licentie krijg je eigenlijk toegang tot echt alles van Brainstorm Force. Zo krijg je toegang tot alle Astra pro functionaliteiten, alle Astra starter templates en alle andere plugins die Brainstorm Force voor WordPress heeft ontwikkeld. De kosten voor de Astra Pro Growth Bundle licentie bedragen $187 dollar per jaar of $937 dollar eenmalig.

*Elke licentie van Astra Pro kun je gebruiken op een ongelimiteerd aantal websites

Astra-Pro-Kopen

Astra Pro Bonus

Kies je voor de Astra Pro Growth Bundle? Dan ontvang je naast alles in deze licentie ook nog toegang tot de SkillJet Academy(t.w.v. $1199 dollar) in deze academy worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

 • Hoe je terugkerende inkomsten kunt opbouwen
 • Geavanceerde marketing & marketing funnel strategieën
 • Masterclass hoe jij jouw bedrijf kunt laten groeien

Astra Pro WordPress Theme Review Conclusie: Is Astra het beste thema voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Astra Pro WordPress Theme review is het tijd voor een conclusie, want is het Astra theme nu het beste WordPress thema voor jou?

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik het Astra theme zeker aanraden. Het Astra WordPress theme is namelijk bizar snel, volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines, super eenvoudig in gebruik, wordt standaard geleverd met een groot aantal starter templates en is het thema ook nog eens volledig compatibel met Elementor. Je kunt met het Astra theme dus een volledige website maken zonder enige technische kennis nodig te hebben!

Wat het Astra Pro WordPress theme op dit moment helemaal interessant maakt is dat je tijdelijk tot wel 63% korting kunt krijgen! Deze kans kun je echt niet laten liggen!

Astra WordPress Theme Review - Veelgestelde vragen

Is Astra een goed thema?

Ja, het Astra theme is een super goed thema. Dit komt onder andere doordat het thema super snel en volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines is. Het Astra theme is daarmee perfect voor SEO. Verder is het thema erg makkelijk in gebruik waardoor je zonder technische kennis jouw eigen website kunt maken!

Is het Astra theme gratis?

Ja, het Astra theme beschikt over een gratis variant. Deze is echter wel erg beperkt waardoor je snel tegen de limieten aan zal lopen. Wel kun je deze versie proberen om te kijken hoe het thema werkt. Wil je echt een website gaan maken? Dan zal je wel echt moeten overstappen op Astra Pro.

Kun je Astra Pro gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om Astra Pro gratis te proberen. Wanneer jij namelijk een van de Astra Pro licenties aanschaft heb jij een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je kunt binnen 14 dagen dus altijd kosteloos opzeggen. Het is ook mogelijk om de gratis versie van Astra te downloaden, maar dan heb je natuurlijk lang niet alle functionaliteiten en templates.

Hoe kun je Astra Pro installeren?

Je kunt Astra Pro eenvoudig op jouw website installeren door de volgende stappen te volgen:

 1. Koop een Astra Pro licentie
 2. Download het .zip bestand uit jouw account bij Astra
 3. Upload het thema in WordPress onder Weergave → Thema’s → Nieuw thema toevoegen
 4. Ga in WordPress naar Weergave → Astra opties
 5. Ga in jouw Astra account naar Account → Licenses
 6. Kopieër de licentiecode van Astra Pro
 7. Ga terug naar WordPress en plak de code bij de Astra opties in de rechterbovenhoek
 8. Klik op Activeer licentie

Werkt het Astra theme samen met Elementor?

Ja, het Astra theme werkt perfect samen met Elementor. Het Astra theme is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld. Wanneer jij de Astra starter templates plugin download krijg jij zelfs toegang tot een hoop website templates die speciaal voor Elementor zijn ontwikkeld.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Astra Pro alternatieven

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5