Astra Pro WordPress Theme Review 2023: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Astra Pro WordPress Theme is op dit moment een van de populairste WordPress thema’s voor het maken van een eigen website of webshop. Dat het thema zo populair is heeft een aantal redenen. Zo is het Astra theme gigantisch snel en volledig zoekmachine vriendelijk waardoor jij goed gevonden kunt gaan worden in Google. Verder heb je geen technische kennis nodig om met dit thema een eigen website te maken, is het thema volledig te gebruiken met de beste page builders en krijg je ook nog eens toegang tot een bibliotheek vol met demo websites die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Ben jij al overtuigd van het Astra WordPress theme? Via de knop hiernaast krijg jij tijdelijk tot 63% korting op het Astra theme. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden mijn Astra Pro WordPress Theme Review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen!

Astra-WordPress-theme-logo

Ontvang tot $274 dollar korting

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

5.0/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Astra WordPress Theme precies?

Het Astra WordPress Theme is een super populair multifunctioneel WordPress thema dat enkele jaren terug op de markt is gebracht door Brainstorm Force. Dat het Astra theme zo populair is heeft een aantal redenen. Zo is het thema ontwikkeld, omdat er eigenlijk geen andere WordPress thema’s waren die snel, zoekmachine vriendelijk en ook nog een gebruiksvriendelijk waren. Brainstormforce heeft daarom besloten om een eigen thema te ontwikkelen, genaamd het Astra WordPress Theme.

Met de komst van het Astra theme heeft Brainstormforce een nieuwe standaard gezet en dat zorgde er ook voor dat het Astra theme inmiddels is uitgegroeid tot een van de beste WordPress thema’s. Het thema is namelijk bizar snel, volledig zoekmachine vriendelijk en erg makkelijk in gebruik om het Astra volledig compatibel is met verschillende page builders. Het Astra Pro theme is daarom perfect om een succesvolle website of webshop te bouwen.

Verder is het Astra theme ook nog eens volledig multifunctioneel. Dit wil zeggen dat het Astra theme gebruikt kan worden om alle soorten websites mee te bouwen. Het maakt dus niet uit of jij een blog, bedrijfswebsite, webshop, portfolio of fotografie website wilt maken. Met het Astra WordPress Theme is het namelijk allemaal mogelijk en uiteraard weer zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Op dit moment beschikt het Astra theme over een gratis versie. Deze is alleen wel erg beperkt. Om kennis te maken met het thema kun je hier best even mee uit de voeten, maar je zult al snel tegen de limieten aanlopen. Wil je echter een serieuzere en professionelere website of webshop bouwen? Dan zul je moeten overstappen naar het Astra Pro WordPress theme, omdat hier simpelweg veel meer mee mogelijk is. In deze Astra theme review zal ik jou alles over dit WordPress thema gaan vertellen!

Astra Pro WordPress Theme Review: Waarom zou jij het Astra theme moeten gebruiken?

Hierboven heb jij al erg veel nuttige informatie over het Astra WordPress Theme gelezen. Zo weet jij inmiddels wat het Astra Pro theme is, dat het een van de populairste en snelste WordPress thema’s van dit moment is en dat het volledig compatibel is met verschillende page builders waardoor je zonder enige technische kennis zelf een eigen website kunt maken.

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. Het Astra theme is namelijk meer dan alleen super snel en volledig zoekmachine vriendelijk. In het volgende onderdeel van deze Astra Pro WordPress Theme review zal ik alle voor- en nadelen van dit thema even met jou doorlopen. Zo kun jij namelijk besluiten of het Astra theme het beste WordPress thema is om te kiezen.

Een van de snelste WordPress thema’s

Een van de grote voordelen van het Astra Pro WordPress Theme is de snelheid. Wanneer jij namelijk zelf een eigen website wilt bouwen is de snelheid super belangrijk. Google bepaald op basis van een groot aantal verschillende factoren hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Snelheid speelt hier een erg grote rol is en daarom is het kiezen van een snel WordPress thema super belangrijk. Het Astra theme is in dit geval een erg goede keuze!

BrainstormForce heeft een aantal functionaliteiten toegevoegd om het thema zo licht en snel mogelijk te maken. Zo bevat het thema als eerste super weinig code wat zorgt voor een lichtere en snellere website. Er hoeft namelijk minder code geladen te worden en dat scheelt tijd. Zo’n licht thema als Astra theme is niet voor elk thema haalbaar, maar omdat Astra WordPress theme is gebouwd voor page builders is dit wel mogelijk!

Naast dat het thema van zichzelf erg licht is zijn er nog een aantal andere factoren die hier invloed op hebben. Veel thema’s bevatten enorm veel functionaliteiten. In eerst instantie denk je waarschijnlijk dat dat alleen maar mooi is, want dan kun je meer. Helaas is dit toch niet helemaal waar, want elke functionaliteit maakt een website zwaarder en dus ook trager. Bij veel thema’s betekent dit dat jouw website trager wordt door functionaliteiten die je eigenlijk helemaal niet gebruikt.

BrainstormForce heeft daarom voor het Astra WordPress Theme een speciale functionaliteit toegevoegd. Met deze functionaliteit kun jij de functionaliteiten die jij niet gebruikt uitschakelen. Wanneer je dit doet wordt de code voor die functionaliteit uit het thema verwijderd en daardoor is jouw website of webshop weer een stuk lichter en sneller.

Nu wil je natuurlijk ook weten wat de daadwerkelijke laadtijden nu zijn die je met het Astra Pro WordPress theme kunt behalen. In de onderstaande afbeelding krijg jij een overzicht van de scores en laadtijden die het Astra theme haalt in verschillende snelheidstesten.

Snelheid-WordPress-thema-Astra

Astra is volledig zoekmachine vriendelijk & gebouwd voor SEO

Naast dat een thema snel moet zijn is ook de zoekmachine vriendelijkheid van een WordPress thema erg belangrijk. Dit gaat deels samen met de laadtijd en dus de snelheid van het thema, maar er komen ook nog een groot aantal andere zaken bij kijken.

Zo is bijvoorbeeld de kwaliteit van de code die is gebruikt voor het bouwen van het thema erg belangrijk. Google ziet een website namelijk niet, maar baseert de kwaliteit van een website op basis van de code die wordt gebruikt. Het is daarom erg belangrijk dat het thema goed en overzichtelijk is gebouwd, zodat Google de website makkelijk en snel kan scannen. Dit levert namelijk hogere posities op in de zoekmachine.

BrainstormForce heeft het Astra WordPress theme specifiek ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. De reden hierachter is eigenlijk super simpel, want deze factoren bepalen hoe snel jouw website is en hoe goed jouw website of webshop gevonden gaat worden in Google. Voor een snel & zoekmachine vriendelijk WordPress thema maakt je met het Astra Pro theme dus een erg goede keuze!

Astra-Pro-WordPress-Theme-Review

Het Astra Theme is automatisch responsive

Het derde voordeel van het Astra WordPress theme is dat het thema 100% responsive is. Dit betekent dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm. In deze tijd waar meer dan 55% van het het verkeer afkomstig is van mobiele apparaten is het erg belangrijk dat jouw website responsive is. Wanneer jouw website niet responsive is is jouw website slecht leesbaar voor bezoekers op mobiele apparaten, scoor je minder goed in Google en zul je dus minder bezoekers uit Google krijgen. Indirect levert dit dus ook minder klanten en inkomsten op.

Als je gebruikt maakt van het Astra WordPress Theme wordt jouw website automatisch responsive gemaakt. Op elk apparaat biedt het Astra theme dus automatisch de beste gebruikservaring en daar scoor je punten mee.

Het kan wel voorkomen dat de website goed responsive wordt weergegeven, maar dat jij het toch net even anders wil hebben. Dit is geen enkel probleem, want wanneer je gebruikt maakt van een van de page builders die het Astra Pro Theme ondersteund kun je via hier alsnog de nodige aanpassingen doen. Op deze manier heb jij de volledige controle en is jouw website voor iedereen goed leesbaar en bereikbaar!

Volledige controle over jouw website of webshop

Zoals je in deze Astra WordPress Theme review al hebt gelezen is het thema super snel, volledig zoekmachine vriendelijk en ook nog eens automatisch responsive. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, maar is het thema dan wel gebruiksvriendelijk, want dit klinkt allemaal vrij technisch? Ik snap deze gedachten goed, maar ik kan je garanderen dat het Astra WordPress Theme super gebruiksvriendelijk is.

Het Astra theme beschikt namelijk over een super overzichtelijke customizer. Hier kun jij jouw website of webshop volledig naar wens instellen zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de layout die jij wilt gebruiken, de kleuren en lettertypes die jij op jouw website wilt gebruiken en de opbouw van de blog & archief pagina’s.

Met de standard customizer van het Astra theme kun jij al erg veel naar wens maken, maar het is allemaal vrij beperkt. Het Astra Pro theme geeft je hier al veel meer mogelijkheden en vrijheid. Het is daarom zeker de moeite waard om Astra Pro eens te bekijken.

Astra-pro

Astra Pro header & footer builder

Naast de standaard customizer beschikt Astra Pro ook over een Header & Footer builder. Deze is erg handig, want er zijn erg veel WordPress thema’s waar je weinig vrijheid hebt om de header en footer van jouw website of webshop te customizen.

Met de header & footer builder van het Astra Pro theme kun jij de header en footer van jouw website echt volledig naar wens maken. Zo kun je in de header bijvoorbeeld het logo en menu plaatsen, maar misschien wil je hier nog wel meer in hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een knop of zoekfunctie? Met het Astra Theme is het allemaal mogelijk.

Dit geldt ook voor de footer. Je kunt hier helemaal zelf bepalen hoeveel kolommen breed de footer moet zijn en welke informatie je vervolgens in elke kolom wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan het logo met bedrijfsinformatie, een menu, contactformulier of een kaartje met de locatie van het bedrijf. Het is echt allemaal mogelijk en dat maakt het Astra Pro Theme zo gigantisch krachtig.

Astra-pro-header-and-footer-builder

Toegang tot een groot aantal Astra starter websites

Wanneer je wel een website wilt bouwen met het Astra theme, maar geen zin hebt om alles zelf te moeten designen kun je gebruik maken van de Astra starter templates. Dit zijn templates die BrainstormForce heeft ontwikkeld en standaard meegeleverd worden wanneer jij het Astra WordPress theme koopt. Het mooie van deze templates is dat ze met één druk op de knop zijn te importeren en vervolgens volledig naar eigen wens zijn te maken met bijvoorbeeld de page builder.

Zoals je al hebt gelezen in deze Astra Theme Review is het thema multifunctioneel en dat betekent dat je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Dit is ook goed te zien aan de starter templates, want er zijn echt website templates voor alle soorten websites. Zo kun je bijvoorbeeld een blog website maken, maar ook een portfolio website, fotografie website, makelaars website, restaurant website, WooCommerce webshop. Met het Astra WordPress theme kun jij echt bouwen wat je wilt zonder dat daar ook maar enige technische kennis voor nodig is.

Naast de volledige Astra starter templates beschikt het Astra theme ook nog over een bibliotheek vol met blokken. Wanneer je werkt met een page builder bestaat alles uit blokken. Zo heb je blokken als call to actions, over ons, diensten, reviews, headers, contact en ga zo maar door. Deze blokken zijn erg handig wanneer je zelf een website wilt maken en niet afhankelijk wilt zijn van een volledige website. Door deze blokken bibliotheek kun jij zelf een template opbouwen die volledig uniek is.

Het is wel belangrijk dat je van te voren goed bepaald welke pagebuilder je gaat gebruiken. De starter templates van het Astra Theme zijn namelijk allemaal gebouwd met een aparte page builder. Wanneer jij een demo website gaat importeren die met Elementor gebouwd is en jij gaat hem vervolgens bewerken met Brizy dan zal dit problemen gaan opleveren.

De Astra starter templates zijn zeker de moeite waard! Ze zijn namelijk ontwikkeld volgens de strikte eisen van Astra. Zo moeten alle templates snel, licht en zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer je gebruik maakt van de starter templates weet je dus zeker dat je resultaten gaat behalen!

astra-pro-templates

Astra WooCommerce integratie om zelf een webshop te bouwen

Het Astra WordPress theme is niet alleen de beste keuze voor websites, maar ook voor webshops. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het Astra Pro Theme de beste functionaliteiten biedt voor het maken van een eigen webshop. Dit betekent dat ze zelf beter scoren dan Divi van Elegant Themes en dat verdiend echt een compliment!

De voorkant van jouw webshop kun je volledig naar jouw smaak maken. Je kunt deze helemaal zelf ontwikkelen met bijvoorbeeld een page builder als Elementor, Visual Composer of WPbakery. Wil je niet alles vanaf het begin zelf designen? Dan kun je uiteraard ook gebruik maken de starter templates die standaard meegeleverd worden bij Astra Pro.

Een groot voordeel van Astra WooCommerce is dat je alles makkelijk kunt bouwen en het ook erg overzichtelijk kunt maken voor jouw bezoekers. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, zodat alles op jouw webshop makkelijk te vinden is. Heb je meerdere producten in een categorie? Dan kun je ook weer filters toevoegen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan filters voor kleuren, maten, materialen, prijzen, beoordelingen en ga zo maar door.

Verder is het met het Astra WooCommerce theme ook erg makkelijk om productpagina’s te ontwikkelen. Na het bouwen van een productpagina kun jij deze pagina namelijk instellen als standaard pagina voor elk product. Als je dit doet krijgt elk product namelijk dezelfde pagina en heb je alles hetzelfde. Doordat dit allemaal variabele data is kan deze data automatisch uit WooCommerce gehaald worden wanneer er een nieuw product is toegevoegd. Het voordeel hiervan is dat je een wijziging maar op één pagina hoeft door te voeren en vervolgens wordt dit op alle productpagina’s aangepast. Makkelijker ga je het echt niet krijgen!

Astra beschikt over erg goede koppelingen met WooCommerce. Dit is erg belangrijk, want WooCommerce is het bekendste en meest gebruikte systeem voor wordpress webshops. Een mooi voordeel van WooCommerce is dat deze plugin volledig gratis te installeren en te gebruiken is. Na het installeren kun je in deze plugin de producten toevoegen, prijzen bepalen, levertijden & verzendkosten bepalen, betaalmogelijkheden kiezen, kortingscodes aanmaken en een overzicht houden over de voorraad van de webshop. Astra WooCommerce is daarom perfect voor het bouwen van jouw webshop!

Astra-Pro-WooCommerce-Builder

Astra Pro is speciaal gebouwd voor page builders

Zoals je eerder in deze Astra Pro WordPress theme review al hebt gelezen is het Astra theme speciaal ontwikkeld voor page builders. Dit zijn ook niet zomaar page builder, maar echt de beste WordPress page builder in WordPress van dit moment.

Zoals ik eerder al aangaf zijn veel thema’s niet gebouwd voor page builders. Dit zorgt ervoor dat jouw website meestal al trager is en meer code bevat, maar ook is het een stuk lastiger om zo’n thema volledig naar jouw smaak te maken. Daarom is het een erg groot voordeel dat het Astra Theme onder andere compatibel is met Elementor Pro, Brizy en Beaver Builder.

Het voordeel van zo’n page builder is dat je geen kennis van code nodig hebt om er een website of webshop mee te bouwen. Page builders beschikken namelijk over een drag & drop systeem wat het mogelijk maakt om een website te bouwen door elementen uit het menu naar jouw website te slepen.

Naast dat het door middel van page builders mogelijk wordt om zonder kennis van code een website te bouwen heeft het ook nog een ander voordeel. Page builders beschikken naast het drag & drop systeem namelijk ook over een live editing systeem. Door dit systeem kun jij direct zien wat de resultaten zijn van de wijzigingen die jij net hebt gedaan. Wanneer je niet tevreden bent over een van de wijzigingen kun je makkelijk terug naar de vorige versie.

Mocht je de wijziging wel goed vinden dan kun je deze opslaan en worden ze doorgevoerd naar het echte design zodat de bezoekers de aanpassingen ook kunnen zien. Door het live editing systeem van page builders kun je veel sneller en effectiever te werk gaan. Het is daarom zeker de moeite waard om een wordpress thema te kiezen dat compatibel is met een page builder.

Astra-Theme-page-builders

Erg goede koppelingen met externe plugins

Het Astra theme is op zichzelf al erg sterk, maar toch heeft het nog een aantal erg goede koppelingen met andere plugins die jouw website naar het volgende niveau kunnen tillen.

Zo heeft Astra erg goede integraties met LifterLMS en LearnDash. Dit zijn twee erg goede programma’s wanneer jij een cursus website kunt maken of simpelweg een cursus aan jouw website kunt toevoegen. Deze functionaliteit heb ik verder bij weinig WordPress thema’s gezien en is dus erg uniek.

Verder beschikt het Astra Theme over een erg goede koppeling met de SEO plugin Yoast. Deze plugin is een echte must have voor iedere website of webshop, want deze plugin geeft jou namelijk tips om hoger in Google te komen. Het voordeel van Yoast is dat deze plugin verbeterpunten ziet die jij zelf vaak niet ziet. Wanneer jij deze wel toepast zul je zien dat je stukken beter gaat ranken in Google!

Als laatste beschikt het Astra Theme ook nog over koppelingen met een aantal snelheids optimalisatie plugins. Het thema in van zichzelf al erg snel, maar wanneer je zelf veel content gaat toevoegen wordt de website altijd wat trager. Door bijvoorbeeld de afbeeldingen te optimaliseren en een caching plugin toe te voegen kun je de snelheid van jouw website nog eens een flinke boost geven! Deze snelheid optimalisatie plugins in combinatie met het Astra Theme is pure winst!

Astra-pro-theme-learndash

Astra Pro WordPress Theme Review: Heeft Astra ook nadelen?

Natuurlijk is er geen één WordPress thema dat alleen maar voordelen heeft en dat geldt natuurlijk ook voor het Astra WordPress Theme. Zoals je aan het begin van deze Astra theme review namelijk al hebt kunnen lezen heeft Astra meer dan 1,6 miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet goed doen voor al deze gebruikers. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van andere gebruikers zijn.

In dit onderdeel van deze Astra Pro WordPress Theme review wil ik toch ook ingaan op nadelen, want ik wil jou zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor jouw nieuwe website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van het Astra Theme daarom maar eens bespreken.

De gratis versie is erg beperkt

Ik zal heel eerlijk met je zijn in deze Astra WordPress theme review, maar ik heb eigenlijk maar een nadeel kunnen vinden en dat is de gratis versie van het thema. De gratis versie van het Astra theme is namelijk super beperkt.

In de gratis versie heb je een aantal aanpassingsmogelijkheden, maar die zijn wel echt zeer beperkt. Je zult daarom al snel tegen het probleem aanlopen dat je wat wilt aanpassen, maar dat dat met de gratis versie van het Astra theme niet mogelijk is.

Persoonlijk zal ik je daarom aanraden om te kiezen voor het Astra Pro WordPress Theme. Voor deze versie moet je dan wel een klein bedrag betalen, maar je krijgt toegang tot zoveel meer functionaliteiten dat het gewoon direct waard is.

Astra-pro-vs-free

Astra WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen met Astra?

Inmiddels heb jij in deze Astra Pro theme review al erg veel gelezen voor het Astra theme, maar mijn persoonlijke ervaring wil ik ook even met je delen. Want hoe werkt het Astra theme namelijk in praktijk en is het echt zo goed als BrainstormForce zelf beweert? Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van het beste WordPress thema zal ik nu mijn ervaringen met jou delen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien op mijn website bouw ik ook regelmatig websites en webshops voor klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met erg veel verschillende software programma’s heb gewerkt, waaronder verschillende malen met het Astra WordPress Theme.

Mijn persoonlijke ervaringen met het Astra Theme zijn erg goed. Het thema werkt namelijk erg snel en makkelijk waardoor je ook als beginner makkelijk een website kunt maken. Verder krijg je toegang tot een flink aantal demo websites & website templates waardoor jij erg snel zelf een eigen website of webshop kunt bouwen. Loop je vast en wil je hulp van de klantenservice? Dan kun je erg makkelijk contact opnemen en krijg je snel een reactie. Wanneer je het mij vraagt kan ik het Astra WordPress Theme meer dan aanraden!

Astra Pro WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heeft het Astra WordPress Theme meer dan 1.600.000 gebruikers wat betekent dat er genoeg reviews en ervaringen van andere gebruikers zijn te vinden. Wanneer we op de website van Astra zelf kijken zien we al direct een aantal reviews van mensen die veel ervaring hebben met wordpress. Zo heeft Ben Pines een erg positieve review geschreven over het Astra Theme. Ben Pines is de CMO van Elementor. Ook Justin Ferriman, de eigenaar van LearDash plaatst een review over Astra waarin hij zegt super tevreden te zijn over dit thema. Verder waren er nog reviews Troy dean, Dave Foy, Adam Preiser, Chris Lema en Syed Balkhi.

Maar niet alleen onder de bekende en ervaren wordpress gebruikers is dit thema ook erg populair. Ook onder de beginners is het Astra Theme erg populair. Het thema is namelijk erg beginners vriendelijk en het werkt echt top wanneer je gebruik maakt van een van de page builders die compatibel zijn. Op het moment scoort het Astra wordpress theme 5 van de 5 sterren op basis van 4.237 reviews op Trustpilot. We kunnen dus wel zeggen dat dit thema erg goed is en precies doet wat ze beloven!

astra-theme-review

Astra Pro WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Natuurlijk kunnen we de support van het Astra theme niet vergeten en dat we dus ook niet. De support van Astra is in vergelijking met die van hun concurrenten echt top! Er zijn een aantal manieren die kunt gebruiken om tot een antwoord te komen of een probleem op te lossen.

Ze hebben bij Astra het liefst dat je als eerst in de documentatie gaat kijken. Je kunt dit zien als een kennisbank waar eigenlijk alles wel wordt opgelost. Het is alleen wel even zoeken totdat je precies hetzelfde probleem tegenkomt dan dat jij hebt. Daarom zijn er ook nog andere opties.

De tweede optie is gebruik maken van de video tutorials. Dit kan zowel via de video’s van Astra zelf, maar je kunt ook op Youtube kijken. Omdat het Astra theme zo gigantisch populair is valt er op Youtube echt heel veel content te vinden over het Astra Theme. Je zult daarom snel een antwoord of oplossing vinden met betrekking tot jouw vraag of probleem.

Mocht je via beide methoden niet het juiste antwoord vinden of werkt het niet? Dan kun je contact opnemen met de support afdeling. De Pro support is echt top! Deze is 24/7 beschikbaar en ze doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Wanneer je via een van de vorige manieren geen antwoord hebt gevonden zul je deze hier sowieso krijgen! Natuurlijk kun je ook direct met de support contact opnemen, vaak is dit namelijk het snelst.

Astra-Theme-support

Astra Pro kopen? Wat kost Astra Pro?

Zoals ik eerder in deze Astra Pro WordPress Theme review al aangaf is het thema in basis gratis. Je krijg hiermee toegang tot de basis, maar je zult al snel tegen de limieten aanlopen. Kiezen voor een Astra Pro licentie is daarom een goede en verstandige keuze zodat je dit niet later allemaal hoeft om te bouwen.

Kies je voor Astra Pro? Dan heb je de keuze uit 3 pakketten. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je deze licentie wilt afrekenen per jaar of een lifetime licentie wilt nemen. Ben jij van plan om het Astra theme meerdere jaren te gebruiken? Dan is een lifetime licentie een goedkopere optie. Hieronder zal ik alle licenties even met je doornemen zodat jij de beste keuze kunt maken.

1. Astra Pro licentie

De goedkoopste pro licentie is de Astra Pro licentie. Met deze licentie krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten. Je krijgt alleen niet toegang tot alle Astra starter templates. Deze zijn namelijk verdeeld onder de verschillende licenties. Verder krijg je ook geen toegang tot de ultimate addons voor Elementor of Beaver Builder. Deze zijn erg handig, maar niet verplicht. De kosten voor de licentie bedragen $47 dollar per jaar of $249 dollar eenmalig.

2. Astra Pro Essential Bundle

De tweede licentie is de Astra Pro Essential Bundle. De Astra Pro Essential Bundle licentie geeft je toegang tot alle functionaliteiten van Astra Pro. Daarbij krijg je ook nog toegang tot de 180 extra starter templates, de WP Portfolio plugin en de keuze uit de Ultimate Addons plugin voor Elementor of Beaver Builder. Deze licentie vind ik persoonlijk de meeste waarde leveren voor zijn prijs. De kosten voor de Astra Pro Essential Bundle licentie bedragen $169 dollar per jaar of $499 dollar eenmalig.

3. Astra Pro Growth Bundle

De laatste licentie is de Astra Pro Growth Bundle. Met de Astra Pro Growth Bundle licentie krijg je eigenlijk toegang tot echt alles van BrainstormForce. Zo krijg je toegang tot alle Astra pro functionaliteiten, alle Astra starter templates en alle andere plugins die Brainstorm Force voor WordPress heeft ontwikkeld. De kosten voor de Astra Pro Growth Bundle licentie bedragen $249 dollar per jaar of $699 dollar eenmalig.

*Elke licentie van Astra Pro kun je gebruiken op een ongelimiteerd aantal websites

Astra-Pro-kopen-prijzen

Astra Pro Bonus

Kies je voor de Astra Pro Growth Bundle? Dan ontvang je naast alles in deze licentie ook nog toegang tot de SkillJet Academy(t.w.v. $1199 dollar) in deze academy worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

 • Hoe je terugkerende inkomsten kunt opbouwen
 • Geavanceerde marketing & marketing funnel strategieën
 • Masterclass hoe jij jouw bedrijf kunt laten groeien

Astra Pro WordPress Theme Review Conclusie: Is Astra het beste thema voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Astra Pro WordPress Theme review is het tijd voor een conclusie, want is het Astra theme nu het beste WordPress thema voor jou?

Wanneer je dit aan mij vraagt zeg ik zeker ja, want het Astra theme scoort op alle gebieden gewoon echt bizar goed. Alles wat belangrijk is om goed gevonden te worden in Google neemt Astra serieus en daar scoren ze daarom ook erg goed! Verder is het thema erg makkelijk in gebruik, is het compatible met verschillende page builders en kun heb je geen technische kennis nodig om met dit thema aan de slag te gaan.

Al helemaal nu je tijdelijk tot 63% korting krijgt op het Astra Pro WordPress Theme kun je deze kans echt niet laten liggen.

Astra WordPress Theme Review - Veelgestelde vragen

Wat is het Astra Theme?

Het Astra theme is een van de populairste WordPress thema’s dat is ontwikkeld door Brainstorm Force. Dat het Astra WordPress theme zo populair is heeft een aantal redenen. Zo is het thema snel, volledig geoptimaliseerd voor Google, compatibel met vrijwel alle page builders en kun je zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website maken. Als laatste krijg je ook nog toegang tot een hele bibliotheek vol met Astra templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Hoe werkt Astra?

Het Astra (Pro) WordPress theme werkt super eenvoudig. Na het downloaden van een licentie kun jij het thema uploaden in WordPress. Vervolgens kun jij via de customizer elk onderdeel van jouw website aanpassen. Maak jij gebruik van een page builder als Elementor? Dan kun je na het installeren van deze page builder via Elementor jouw Astra theme website gaan maken. Uiteraard allemaal zonder enige technische kennis nodig te hebben.

Is Astra snel en zoekmachine vriendelijk?

Ja, het Astra theme is super snel en volledig zoekmachine vriendelijk. Hier is het Astra WordPress thema namelijk ook speciaal voor ontwikkeld. Zelfs op de dag van vandaag voert Astra nog regelmatig verbeteringen toe aan hun thema. Hierdoor zijn op dit moment laadtijden van minder dan één seconden mogelijk en kun je veel beter gevonden gaan worden in Google.

Wat zijn de verschillen tussen Astra en Astra Pro?

Net als veel andere programma’s kent ook Astra zowel een gratis als pro versie waar jij uit kunt kiezen.

Deze kennen grote verschillen en daarom kan het maken van een keuze lastig zijn. Laten we voorop stellen dat de gratis variant zeker niet slecht is, maar toch wel erg basis. Je kunt deze gratis variant net als bij veel andere software programma’s vergelijken met een proefversie waar je kennis kunt maken met in dit geval Astra. Wanneer je echt een professionele en functionele website of webshop wilt bouwen zul je moeten kiezen voor Astra Pro.

Wil jij het complete overzicht zien van de verschillen tussen Astra en Astra Pro? Dan kun je deze hier in een overzichtelijke tabel bekijken.

Astra theme kopen? Wat kost dat?

De kosten voor het Astra WordPress Theme zijn afhankelijk van de licentie die jij kiest. Op dit moment heb jij de keuze uit de volgende drie pakketten die zowel per jaar als eenmalig betaald kunnen worden:

 • Astra Pro: De goedkoopste licentie van Astra is de Astra Pro licentie. Deze licentie geeft je toegang tot het thema, alle Astra Pro functionaliteiten, toegang tot meer dan 100 templates, de een-op-een support van Astra en de mogelijkheden om het thema op zoveel websites of webshops te gebruiken als jij zelf wilt. De kosten voor deze licentie bedragen normaal $59 dollar, maar zijn nu tijdelijk gedaald naar $41 dollar!
 • Astra Essential Bundle: Als tweede kun je ook kiezen voor de Mini Agency Bundle van Astra Pro. Met deze licentie krijg je ook toegang tot alle functionaliteiten van Astra Pro, maar nog meer. Zo heb je nu ook de keuze uit meer dan 150 Agency templates voor het opzetten van jouw website of webshop. Verder heb je recht op dezelfde support, een training, kun je Astra gebruiken op een ongelimiteerd aantal websites. Als laatste krijg je ook nog toegang tot de WP Portfolio Plugin en kun je kiezen tussen Ultimate Addons for Elementor of voor Beaver Builder. Deze licentie zal daarmee voor de meeste het meest geschikt zijn. De kosten voor deze licentie bedragen normaal gesproken $169 dollar, maar nu tijdelijk $135 dollar.
 • Astra Growth Bundle: Als laatste kun je ook nog kiezen voor de Agency Bundle van Astra. Hiermee krijg je toegang tot alle producten van het bedrijf Brainstorm Force. Je krijgt toegang tot alle Pro functionaliteiten, alle templates, de een-op-een support, een training, je kunt het thema op een ongelimiteerd aantal websites of webshops gebruiken, je krijgt toegang tot de WP Portfolio Plugin, zowel Ultimate Addons for Beaver Builder als Elementor, toegang tot de Convert Pro Plugin, de Schema Pro plugin, alle toekomstige plugins en toegang tot de SkillJet Academy. Dit pakket is veruit het meest uitgebreid, maar zoals je wel kunt raden ook het duurst. De kosten voor deze licentie bedragen normaal namelijk $249 dollar, maar nu tijdelijks slechts $199 dollar.

Kun je Astra Pro gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om Astra Pro gratis te proberen. Wanneer jij namelijk een van de Astra Pro licenties aanschaft heb jij een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je kunt binnen 14 dagen dus altijd kosteloos opzeggen. Het is ook mogelijk om de gratis versie van Astra te downloaden, maar dan heb je natuurlijk lang niet alle functionaliteiten en templates.

Hoe kun je Astra Pro installeren?

Je kunt Astra Pro eenvoudig op jouw website installeren door de volgende stappen te volgen:

 1. Koop een Astra Pro licentie
 2. Download het .zip bestand uit jouw account bij Astra
 3. Upload het thema in WordPress onder Weergave → Thema’s → Nieuw thema toevoegen
 4. Ga in WordPress naar Weergave → Astra opties
 5. Ga in jouw Astra account naar Account → Licenses
 6. Kopieër de licentiecode van Astra Pro
 7. Ga terug naar WordPress en plak de code bij de Astra opties in de rechterbovenhoek
 8. Klik op Activeer licentie

Is het Astra WordPress theme gratis?

Ja, het Astra theme beschikt over een gratis variant die jij kunt gebruiken. Deze is alleen wel een heel stuk beperkter dan Astra Pro. Ik zal de gratis versie van het Astra WordPress theme daarom niet snel aanraden.

Werkt het Astra theme samen met Elementor?

Ja, het Astra theme werkt perfect samen met Elementor. Het Astra theme is hier namelijk speciaal voor ontwikkeld. Wanneer jij de Astra starter templates plugin download krijg jij zelfs toegang tot een hoop website templates die speciaal voor Elementor zijn ontwikkeld.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Astra Pro alternatieven

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5