Astra theme review 2020 | Is Astra echt het Snelste en Veiligste thema?

Ben je op zoek naar het beste, snelste en meest gebruiksvriendelijke wordpress thema(Astra Theme)?Waarschijnlijk heb je al ervaring met wordpress en heb je tot nu toe altijd gebruik gemaakt van een gratis thema. Je dacht dat je nu eindelijk een goed thema had gevonden om je website mee te bouwen, maar na een tijdje merkte je dat je website erg traag is, je niet goed gevonden wordt op google, je website veel overbodige code gebruikt en dat het thema niet of nauwelijks wordt ge-update. 

Ik weet precies hoe jij je op dit moment voelt. Zelf heb ik ook een aantal keer dit probleem gehad. Je denkt goed bezig te zijn en zo uit het niets is je hele website offline, waar je net al die tijd en moeite in hebt gestopt. Ik ben hierna onderzoek gaan doen naar welke thema nou echt het beste was en ik zonder problemen kon gebruiken. Uit dit onderzoek bleek inderdaad dat er heel veel thema’s slecht onderhouden en sloom waren. Vaak komt dit doordat ze gratis zijn en de programmeur van dit thema geen updates meer doorvoert.

Na dit hele onderzoek kwam ik uit bij Astra. Het voordeel van Astra is dat deze thema’s worden gemaakt voor snelheid en google. Je zult met deze thema’s daarom altijd een snelle website bezitten en Google zal je website goed kunnen lezen en beoordelen. Een ander groot voordeel van Astra Theme is dat je geen kennis van code nodig hebt. Je kunt namelijk gebruik maken van een page builder. In dit artikel vertel ik je waarom Astra het beste thema is en waarom ik ervoor heb gekozen om per se dit thema te kiezen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een thema

Wanneer je wordpress hebt geïnstalleerd en je komt op het dashboard van wordpress zie je gelijk het standaard theme. Dit thema wil je natuurlijk niet gebruiken voor het bouwen van je website.  Je moet dus op zoek gaan naar een thema dat snel is, past bij jouw doel en doelgroep, seo vriendelijk is en dat het thema niet te zwaar is. Hoe zwaarder het thema namelijk is hoe meer data er geladen moet worden. Het gewicht van een thema kan een groot verschil maken in de laadtijd van een website. Astra theme is hier de perfecte oplossing voor.

Nu je weet waar je op moet letten zul je erachter komen dat het vinden van het juiste thema nog een aardige klus is. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Themeforest. Dit is een online winkel voor thema’s en templates voor websites. Er staan hier veel mooie thema’s tussen waar je van denkt, mmmh die zou ik kunnen gebruiken. Zodra je je gaat verdiepen in dit thema en de reviews leest zul je merken dat er altijd wel wat fout is met een thema. Zo zul je merken dat bij het ene thema de laadtijd heel sloom is en bij het andere thema krijg je slechte of geen klantenservice.

Astra Theme is de perfecte oplossing voor dit probleem. In dit artikel vertellen wij u wat Astra Theme is, waarom het beter is dan andere thema’s en wat je er allemaal mee kunt.

astra-theme-review

Wat is het Astra Theme?

Astra Theme is een krachtig en multifunctioneel thema. Dit thema is gebouwd met het oog op prestatie. Bij Astra willen ze zorgen dat jouw website snel is, snel blijft, klantvriendelijk is en natuurlijk ook nog mooi is en aansluit bij jouw wensen. Ook zorgt Astra Theme ervoor dat jouw website SEO vriendelijk opgebouwd wordt. Dit is wel zo handig wanneer je een gevonden wil worden in bijvoorbeeld google. Astra Theme is dus ideaal voor jouw bedrijfswebsite, e-commerce website of affiliate marketing website.

Je kunt Astra Theme gratis downloaden in de directory van wordpress. Zodra je astra hebt geïnstalleerd kun er voor kiezen om gebruik te maken van een door Astra ontworpen thema. In de gratis variant kun je gebruik kunnen maken van de basisfuncties en templates. Wanneer je hier niet genoeg aan hebt kun je kiezen voor de pro variant waarin je meer mogelijkheden krijgt en bijzondere thema’s.

Astra-theme

Wat zijn de voordelen van Astra Theme

Voordat je keuze maakt om voor Astra Theme te kiezen wil je natuurlijk wel weten waarom het nou zo goed is. Het soort thema moet namelijk wel bij jouw passen.

Laadsnelheid thema

Waarschijnlijk is het voor jouw website ook de bedoeling dat die gevonden gaat worden. Je wilt er namelijk wat mee bereiken. Of dit nu geld verdienen is of nieuwe klanten benaderen, de laadsnelheid is altijd van belang. Dit komt doordat google heeft aangegeven dat de laadtijd van je website meetelt voor je positie in google. Wanneer je dus kiest voor een sloom en groot thema sta je al met 1-0 achter. Het is goed om te weten dat je op het gebied van laadtijd al goed zit bij Astra Theme.

Astra doet zelf ook regelmatig testen om te laten zien wat websites gemaakt met astra scoren op het gebied van snelheid. Houdt er wel rekening mee dat de snelheid van je website ook afhankelijk is van de webhost die jouw website host. Wij raden u aan om gebruik te maken van Vimexx webhosting.

Snelheid-WordPress-thema-Astra

Geen kennis van code nodig

Er is niks vervelender dan dat je net een thema hebt gekocht en dat je zelf nog stukken code moet toevoegen, omdat er een aantal mogelijkheden niet in het thema zitten verwerkt. Dit probleem heb ik één keer meegemaakt nadat ik een thema had gekocht. Hier wordt je zeker niet vrolijk van, het gaat je namelijk veel tijd kosten om bepaalde code toe te voegen. 

Met Astra zul je deze problemen niet snel ervaren. Astra heeft namelijk een drag en drop systeem. Je kunt dus alles naar de juiste plek slepen zonder hiervoor code te gebruiken. Mocht je wel code nodig hebben? Dan kun je contact opnemen met Astra en sturen zij je de code op met een handleiding om de code te plaatsen.

elementor-logo

Responsive webdesign

Op het moment mag je eigenlijk van elk thema wel verwachten dat ze responsive zijn, maar dit is helaas nog niet het geval. Responsive houdt in dat de website zichzelf aanpast aan de grote van het scherm. Met een responsive website zullen bezoekers op alle soorten schermen je website goed kunnen bekijken. 

In Astra is dit goed geregeld. Na het bouwen van een website ziet hij er meestal op tablet en smartphone ook goed uit. Het kan voorkomen dat je namelijk nog even de grote van je logo of tekst moet veranderen. Doordat je werkt met een drag en drop systeem is dit binnen 2 tellen opgelost.

Schone code

Het nadeel van veel wordpress thema’s is dat ze over gigantisch veel functionaliteiten beschikken. Vaak zul je 75% van deze functionaliteiten niet gaan gebruiken, maar de code van deze functionaliteiten staat wel in je thema en wordt dus constant geladen wanneer bezoekers op jouw website komen. Het nadeel hiervan is zoals hier boven al even besproken een enorm trage website, maar het heeft ook een grote invloed op de vindbaarheid van je website. Wanneer je kiest voor een thema van Astra bestaat je thema uit allemaal losse modules. Vervolgens kun je in de customizer instellen welke functionaliteiten je wel en niet wil gebruiken. Het voordeel hier van is dat de code van de functionaliteiten die je niet gebruikt ook niet geladen worden. Google zal deze code hierdoor ook niet zien en het resultaat hiervan is een snellere en veel beter vindbare website.

astra-theme-performance

Veel mogelijkheden

Het Astra WordPress theme is een zogenaamd multipurpose theme. Dit betekent dat de templates worden geleverd met alle basisfunctionaliteiten. De thema’s zijn volledig responsive, advertentiemogelijkheden, professionele portfolio, social media integratie, e-commerce ondersteuning en natuurlijk nog veel meer. Je kunt Astra bijvoorbeeld gebruiken voor de volgende dingen:

Astra-theme-wordpress

Astra Theme in combinatie met een page builder

Dat je bij Astra Theme gebruik kunt maken van verschillende page builders is een groot voordeel ten opzichte van andere thema’s. Een page builder is een plugin in wordpress waarmee je webpagina’s kunt bewerken. Met behulp van zo’n page builder kun je vooraf gedefinieerde blokken slepen en plaatsen op de pagina. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf wat te bouwen met de page builder. 

Door gebruik te maken van een page builder kun je jouw eigen website helemaal customizen zonder dat je hier kennis van code voor nodig hebt. Je hebt dus altijd een unieke website! Astra werkt samen met page builders als:

Astra Theme gratis starter templates

Na het installeren van de Astra plugin kun je de stappen op je beeldscherm gaan volgen. Je zult zien dat je al gelijk keuze hebt uit een heel aantal gratis templates. Je kunt deze templates met een druk op de knop volledig importeren. Het nadeel van deze templates is dat het echt de basis is. Wil je website’s met functionaliteiten als inputvelden voor bijvoorbeeld een contactformulier of meer aanpas mogelijkheden. Dan moet je dit zelf gaan inbouwen of kiezen voor Astra pro.

Als je wil kun je dus een website live hebben staan binnen 10 minuten!

Astra-theme-gratis-templates

Astra pro extra mogelijkheden

In de gratis versie van Astra Theme krijg je al toegang tot een aantal thema’s en functionaliteiten alleen zul je snel merken dat deze niet uitgebreid zijn. Wanneer je voor de pro variant kiest zul je merken dat je veel meer mogelijkheden hebt om een website te bouwen. Zo kun je je blog layout en site layout volledig aanpassen, je kunt gebruik maken van de woocommerce koppeling(webshop), sticky headers en natuurlijk nog veel meer extra’s. Je kunt alle extra’s hier bekijken.

Natuurlijk biedt de Astro pro niet alleen meer opties voor het bouwen van een website, maar ook zul je merken dat je website sneller is, hij beter is geoptimaliseerd voor seo, vaker vaker wordt geupdate en je altijd terecht kunt bij Astra Theme voor support.

Astra-pro

Astra pro professionele templates

Zoals hierboven besproken krijg je bij astra pro ook een heel aantal pro templates. In deze templates zitten functies verwerkt die je bij de gratis variant niet krijgt. Je zult zien en merken dat de pro varianten beter werken en klantvriendelijker zijn. Dit komt door het interactief webdesign van Astra pro. Op de site van Astra theme kunt u alle gratis en pro templates bekijken.

astra-pro-templates

Wat vinden anderen van Astra Theme

Astra heeft op hun website een heel aantal reviews. Dit zijn niet zomaar reviews, maar reviews van grote bedrijven zoals elementor, cloudways en bloggingX. Ook Adam Preiser, de eigenaar van WPCrafter heeft een review geschreven en is erg positief over Astra Theme. Syed Balkhi is de eigenaar van WPBeginner en ook hij heeft een het positieve review geschreven over Astra.

Astra-pro-ervaringen

Astra support

Wanneer je bezig bent met het bouwen van een website en loopt opeens tegen iets aan. Kun je contact opnemen de support van Astra. Dit kun je doen door in de zoekbalk naar je probleem te zoeken. In de meeste gevallen zul je hier je probleem vinden met het antwoord hierop. Mocht je toch het antwoord niet kunnen vinden dan kun je contact opnemen met Astra via het Brainstorm Force Ticketsysteem.

Je zult de support bijna niet nodig hebben, maar mocht je ze toch nodig hebben dan is het fijn dat je binnen een paar uur antwoord hebt.

Conclusie over Astra Theme

Ik heb deze Astra theme review geschreven om jou te helpen bij het kiezen van het perfecte wordpress thema. Het wordpress theme heeft veel invloed op hoe succesvol jouw website uiteindelijk gaat worden. Daarom is het erg belangrijk dat je direct het goede thema kiest. Dat snel is, schoon is, genoeg mogelijkheden biedt, regelmatig onderhouden wordt en natuurlijk ook nog mooi is. Of het nu gaat om een webshop, hobby website, Affiliate marketing website of blog het thema is een van de belangrijkste dingen.

Ik heb meerdere keren mijn website helemaal opnieuw moeten bouwen, omdat het thema niet meer onderhouden werd, het thema niet snel was, niet zoekmachine vriendelijk of omdat ik een aantal dingen niet in dit thema kon gebruiken. Dit is echt enorm frustrerend en tijdrovend. Inmiddels maak ik 14 maanden gebruik van Astra en ik heb nog nooit problemen gehad met mijn website of de neiging om een ander thema te kiezen. 

Wil jij deze problemen ook voorkomen? En direct het juiste thema kiezen om een veel meer succes uit je website te halen. Dan raad ik je aan om te kiezen voor Astra Pro. Het Meest uitgebreide wordpress thema, ernorm flexibel, gebruiksvriendelijk, snelste thema van het moment en een enorme database aan templates die je gratis kunt gebruiken met Astra Pro. Het is met Astra Pro mogelijk om je website al binnen een uur live te hebben staan! 

Ook vaak problemen met je website?

60% van de website eigenaren heeft regelmatig problemen met hun website. Dit heeft te maken met het thema dat ze gebruiken. Je kunt het thema zien als het fundament van je website. Zonder goed thema staat je website op instorten en heb je regelmatig problemen. Inmiddels is Astra een erg populair wordpress thema die rekening houdt met alle belangrijke eigenschappen. Als snelheid, veiligheid, volledig aanpasbaar en regelmatig onderhoud.

astra-theme
Tim, May 06th, 2020
Rating: 5 out of 5

Snelste, veiligste en meest gebruiksvriendelijke wordpress thema

×

Inhoudsopgave