Astra Theme Review 2021: Beste WP Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Astra is een super snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema dat gigantisch populair is en op dit moment het beste WordPress thema is. Doordat het thema zo snel is kun je erg goed gevonden worden in Google wat zorgt voor meer bezoekers en uiteindelijk meer klanten en/of inkomsten. Doordat het Astra theme erg gebruiksvriendelijk is en compatibel is met verschillende page builders is het bouwen van een eigen website of webshop een fluitje van een cent. Zelfs als beginner! Al helemaal wanneer je kiest voor het Astra Pro theme maak je echt een top keuze, want je krijgt hiermee toegang tot een hoop professionele en strakke templates!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop krijg je tijdelijk een flinke korting. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Astra WordPress theme review eens te lezen!

Wees snel, verloopt bijna

Prijs

5/5

In vergelijking met andere thema’s heeft Astra een erg goede prijs/kwaliteit verhouding!

Gebruiksvriendelijk

5/5

Astra werkt erg makkelijk en is compatibel met verschillende page builders. Geen technische kennis nodig!

Support

4/5

De klantenservice is super klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.

Wat is Astra WordPress Theme?

Het Astra Theme is een erg populair multifunctioneel wordpress thema dat voor letterlijk elk type website gebruikt kan worden. Het thema is gebouwd en op de markt gebracht door Brainstorm Force. Dit bedrijf is al meer dan tien jaar actief als ontwikkelingsbedrijf voor wordpress tools zoals thema’s en plugins. In al deze jaren hebben ze bij Brainstorm Force veel kennis opgedaan en mede daardoor weten ze nu precies wat er belangrijk is voor het opzetten van een succesvolle website!

In basis is Astra een gratis wordpress dat iedereen kan downloaden in wordpress. Dit thema is op zich al redelijk goed. Het thema is namelijk snel & zoekmachine vriendelijk, maar daar blijft het ook wel bij. Wanneer je werkt met de gratis variant van het Astra Theme krijg je maar toegang tot weinig functionaliteiten. Je zult daarom moeten overstappen naar Astra Pro wanneer je een serieuze en functionele website wilt gaan bouwen. 

Wanneer je overstapt op Astra Pro wordt het al een stuk leuker en makkelijker! Je krijgt namelijk toegang tot alle functionaliteiten van het thema, een gigantische bibliotheek aan demo websites en website templates die met één druk op de knop te importeren zijn, de erg goede klantenservice van Astra en nog een hele hoop andere features van dit thema! 

Zoals we net al noemden is het Astra theme erg licht en snel waardoor jouw website erg goed kan gaan scoren in Google. Dit is erg belangrijk, maar al helemaal in combinatie met de beginners vriendelijkheid van Astra. Dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor page builders wat betekent dat letterlijk iedereen een website kan bouwen met dit thema zonder ook maar één regel code te schrijven. Het maakt hierbij niet uit om wat voor thema het gaat, want het Astra theme is multifunctioneel. Dit betekent dat je er een portfolio website, blog website, fotografie website, bedrijfswebsite, affiliate marketing website of wat voor website dan ook mee kunt maken. Alles is mogelijk wanneer je gebruik maakt van het Astra WordPress Theme!

Waarom zou jij het Astra WordPress Theme moeten gebruiken?

Het is Astra theme is een van de snelste en populairste wordpress thema’s van dit moment, maar waarom is dit eigenlijk zo? Wij gaan daarom kijken wat dit thema nou zo bijzonder maakt en of deze functionaliteiten daadwerkelijk bijdragen aan de resultaten van jouw website!

Een van de snelste wordpress thema’s van het moment

De laadtijd van een website is een van de belangrijkste eigenschappen van een website. De laadtijd heeft namelijk een grote invloed op de rankings in Google. Dit betekent dat wanneer de laadtijd van jouw website lang is je minder goed in Google scoort dan wanneer je de laadtijd van jouw website snel is. Omdat de laadtijd dus erg belangrijk is hebben ze hier voor het Astra Theme veel aandacht in gestopt. 

Als eerste hebben ze het Astra Theme extreem licht gemaakt. Dit betekent dat het thema standaard erg weinig code bevat waardoor er minder code geladen hoeft te worden wanneer iemand jouw website bezoekt. Zo’n licht thema als Astra is niet voor elk thema haalbaar, maar omdat Astra is gebouwd voor page builders is dit wel mogelijk!

Naast dat het thema van zichzelf erg licht is zijn er nog een aantal andere factoren die hier invloed op hebben. Veel thema’s bevatten enorm veel functionaliteiten. In eerst instantie denk je waarschijnlijk dat dat alleen maar mooi is, want dan kun je meer. Ja daar heb je deels gelijk in, maar dit principe heeft ook zeker nadelen. Wat we vaak zien is dat weinig mensen alle functionaliteiten gebruiken terwijl de code wel in het thema blijft staan en dus ook elke keer geladen moet worden. Dit betekent dat jouw website traag is door functionaliteiten die je niet eens gebruikt en dat moet je zien te voorkomen! Astra heeft daarom een speciale functie ontwikkeld waarmee je bepaalde functionaliteiten kunt in- of uitschakelen. Zodra een functionaliteit is uitgeschakeld wordt hij uit het thema gehaald en hoeft hij niet elke keer geladen te worden. Hierdoor is jouw website veel sneller en heb je als nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de functionaliteiten die jij zelf wilt gebruiken. 

Oke! We hebben nu genoeg over de theorie gesproken, maar wat zijn dan de resultaten die je kunt behalen met de snelheid van het Astra Theme. Nou dit hebben wij zelf eventjes getest, want voor verschillende websites maken wij gebruikt van dit enorm krachtige Astra Theme. Op de afbeelding hieronder kun je zien dat het Astra Theme via verschillende tools wordt getest om zo tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Zoals je kunt zien heeft de website een laadtijd van maar liefst 400 milliseconden en dat is echt enorm snel! Volgens Google heeft de gemiddelde website een laadtijd van 3,4 seconden en dat betekent dat jij veel van jouw concurrenten kunt verslaan wanneer jij gebruik gaat maken van dit thema!

Snelheid-WordPress-thema-Astra

Astra Pro is speciaal gebouwd voor page builders

Het tweede voordeel van het Astra Theme is dat het thema volledig compatibel is met een aantal van de beste wordpress page builders. Zoals we net al zeiden zijn veel thema’s niet gebouwd voor page builders. Dit zorgt ervoor dat jouw website meestal al trager is en meer code bevat, maar ook is het een stuk lastiger om zo’n thema naar jouw smaak te maken. Daarom is het een erg groot voordeel dat het Astra Theme onder andere compatibel is met Elementor Pro, Brizy en Beaver Builder.

Het voordeel van zo’n page builder is dat je geen kennis van code nodig hebt om er een website mee te bouwen. Page builders beschikken namelijk over een drag & drop systeem wat het mogelijk maakt om een website te bouwen door elementen uit het menu naar jouw website te slepen. 

Naast dat het door middel van page builders mogelijk wordt om zonder kennis van code een website te bouwen heeft het ook nog een ander voordeel. Page builders beschikken naast het drag & drop systeem namelijk ook over een live editing systeem. Door dit systeem kun jij direct zien wat de resultaten zijn van de wijzigingen die jij net hebt gedaan. Wanneer je niet tevreden bent over een van de wijzigingen kun je makkelijk terug naar de vorige versie. Mocht je de wijziging wel goed vinden dan kun je hem opslaan en wordt hij doorgevoerd naar het echte design zodat de bezoekers hem ook kunnen zien. Door het live editing systeem van page builders kun je veel sneller en effectiever te werk gaan. Het is daarom zeker de moeite waard om een wordpress thema te kiezen dat compatibel is met een page builder.

Astra-Theme-page-builders

Website wordt automatisch responsive gemaakt

Het derde voordeel van het Astra WordPress theme is dat het thema 100% responsive is. Dit betekent dat het thema meeschaalt op de grootte van het scherm. In deze tijd waar meer dan 55% van het het verkeer afkomstig is van mobiele apparaten is het erg belangrijk dat jouw website responsive. Wanneer jouw website niet responsive is is jouw website slecht leesbaar voor bezoekers op mobiele apparaten, scoor je minder goed in Google en zul weinig succes gaan halen. 

Als je gebruikt maakt van het Astra WordPress Theme wordt jouw website automatisch responsive gemaakt. Het kan hierbij voorkomen dat de website wel goed responsive is, maar dat jij het toch liever net wat anders wilt zien dan dat het automatische systeem dat wilt. Dit is geen enkel probleem, want wanneer je gebruikt maakt van een van de page builders die het Astra Theme ondersteund kun je via hier alsnog de nodige aanpassingen doen. Op deze manier heb jij de volledige controle en is jouw website voor iedereen goed leesbaar en bereikbaar!

Toegang tot de erg krachtige Astra starter templates met Astra Pro

Wanneer je wel een website nodig hebt, maar geen zin hebt om uren bezig te zijn met het bouwen zijn de starter templates ideaal. De starters templates zijn demo websites van Astra die jij met één druk op de knop kunt importeren. Na het importeren kun je deze templates volledig naar jouw smaak maken door een van de aangeboden page builders te gebruiken.

Doordat het Astra Theme multifunctioneel is kun je er alle kanten mee op gaan en elke soort website mee maken. Dit laten ze jou onder andere zien met de starter templates. Astra bevat namelijk templates voor gigantisch veel verschillende websites. Zo hebben ze demo websites voor avonturiers, dierenverzorging, gezondheid, webshops, online cursussen, restaurants, freelancers, personal trainers & sportscholen, coaches, bloggers, tandartsen, real estate, online marketing agencies en ga zo nog maar even door. Wij weten zeker dat iedereen wel een template kan vinden die bij zijn of haar website past!

Naast de volledige demo websites beschikt het Astra theme ook nog over een bibliotheek vol met blokken. Wanneer je werkt met een page builder bestaat alles uit blokken. Zo heb je blokken als call to actions, over ons, diensten, reviews, headers, contact en ga zo maar door. Deze blokken zijn erg handig wanneer je zelf een website wilt maken en direct de volledige controle wilt hebben. 

Het is wel belangrijk dat je van te voren goed bepaald welke pagebuilder je gaat gebruiken. De demo websites van het Astra Theme zijn namelijk allemaal gebouwd met een aparte page builder. Wanneer jij een demo website gaat importeren die met Elementor gebouwd is en jij gaat hem vervolgens bewerken met Brizy dan zal dit problemen gaan opleveren. 

De Astra starter templates zijn zeker de moeite waard! Ze zijn namelijk ontwikkeld volgens de strikte eisen van Astra. Zo moeten alle templates snel, licht en zoekmachine vriendelijk zijn. Wanneer je gebruik maakt van de starter templates weet je dus zeker dat je resultaten gaat helen!

astra-pro-templates

Webshops bouwen met het Astra Theme en WooCommerce

Het Astra WordPress theme is niet alleen de beste keuze voor websites, maar ook voor webshops. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het Astra Theme de beste functionaliteiten biedt. Dit betekent dat ze zelf beter scoren dan Divi en dat verdiend echt een compliment!

De voorkant(het design) van de website kun je volledig naar jouw smaak maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van een van de wordpress thema’s die Astra ondersteund. Vervolgens kun je ervoor kiezen om helemaal vanaf scratch(niets) een webshop te maken of door gebruik te maken van de demo websites. Ook voor webshops heeft Astra namelijk een aantal erg goede demo websites en templates.

Een groot voordeel van Astra is dat je jouw website erg makkelijk kunt inrichten voor bezoekers. Zo kun je categorieën toevoegen waardoor bezoekers makkelijker door jouw website navigeren. Verder is het ook mogelijk om filters toe te voegen. Hierdoor kunnen bezoekers bijvoorbeeld filteren op kleur, maat, prijs, materiaal, merk, levertijd en naam. Daarnaast is het met Astra erg makkelijk om een single productpagina te bouwen. Na het bouwen kun jij deze pagina instellen als standaard pagina voor elk product. Als je dit doet krijgt elk product namelijk dezelfde pagina en heb je alles hetzelfde. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is het aanpassen van het product en de afbeeldingen. Het Astra Theme in combinatie met WooCommerce is daarom een enorm krachtige combinatie en zeker een aanrader als jij een webshop wilt bouwen!

Astra beschikt over erg goede koppelingen met WooCommerce. Dit is erg belangrijk, want WooCommerce is het bekendste en meest gebruikte systeem voor wordpress webshops. Een mooi voordeel van WooCommerce is dat deze plugin volledig gratis te installeren en te gebruiken is. Na het installeren kun je in deze plugin de producten toevoegen, prijzen bepalen, levertijden & verzendkosten bepalen, betaalmogelijkheden kiezen, kortingscodes aanmaken en een overzicht houden over de voorraad van de webshop.

Astra-Theme-WooCommerce

Erg goede koppelingen met externe plugins

Het Astra theme is op zichzelf al erg sterk, maar toch heeft het nog een aantal erg goede koppelingen met andere plugins die jouw website naar het volgende niveau kunnen tillen. 

Zo heeft Astra erg goede integraties met LifterLMS en LearnDash. Dit zijn twee erg goede programma’s wanneer jij een cursus website wilt maken of simpelweg een cursus aan jouw website wilt toevoegen. Deze functionaliteit hebben wij verder bij weinig wordpress thema’s gezien en is dus erg uniek. 

Verder beschikt het Astra Theme over een erg goede koppeling met de SEO plugin Yoast. Deze plugin is een echte must have voor iedere website, want deze plugin geeft jou namelijk tips om hoger in Google te komen. Het voordeel van Yoast is dat deze plugin verbeterpunten ziet die jij zelf niet ziet. Wanneer jij deze wel toepast zul je zien dat je stukken beter gaat ranken in Google!

Als laatste beschikt het Astra Theme ook nog over koppelingen met een aantal snelheids optimalisatie plugins. Het thema in van zichzelf al erg snel, maar wanneer je zelf veel content gaat toevoegen wordt de website altijd wat trager. Door bijvoorbeeld de afbeeldingen te optimaliseren en een caching plugin toe te voegen kun je de snelheid van jouw website nog eens een flinke boost geven! Deze snelheid optimalisatie plugins in combinatie met het Astra Theme is pure winst!

Astra-Theme-plugins

Astra WordPress Theme Review: Wat vinden andere gebruikers van Astra?

Inmiddels heeft Astra meer dan 1.000.000 gebruikers wat betekent dat er genoeg reviews en ervaringen over dit thema te vinden zijn. Wanneer we op de website van Astra kijken zien we al direct een aantal reviews van mensen die veel ervaring hebben met wordpress. Zo heeft Ben Pines een erg positieve review geschreven over het Astra Theme. Ben Pines is de CMO van Elementor. Ook Justin Ferriman, de eigenaar van LearDash plaatst een review over Astra waarin hij zij erg tevreden te zijn over dit thema. Verder waren er nog reviews Troy dean, Dave Foy, Adam Preiser, Chris Lema en Syed Balkhi. 

Maar niet alleen onder de bekende en ervaren wordpress gebruikers is dit thema ook erg populair. Ook onder de beginners is het Astra Theme erg populair. Het thema is namelijk erg beginners vriendelijk en het werkt echt top wanneer je gebruik maakt van een van de page builders die compatibel zijn. Op het moment scoort het Astra wordpress theme 5 van de 5 sterren op basis van 4.237 reviews. We kunnen dus wel zeggen dat dit thema erg goed is en precies doet wat ze beloven!

astra-theme-review

Astra WordPress Theme Review: Hoe is de support?

Natuurlijk kunnen we de support van het Astra theme niet vergeten en dat we dus ook niet. De support van Astra is in vergelijking met die van hun concurrenten echt top! Er zijn een aantal manieren die kunt gebruiken om tot een antwoord te komen of een probleem op te lossen.

Ze hebben bij Astra het liefst dat je als eerst in de documentatie gaat kijken. Je kunt dit zien als een kennisbank waar eigenlijk alles wel wordt opgelost. Het is alleen wel even zoeken totdat je precies hetzelfde probleem tegenkomt dan dat jij hebt. Daarom zijn er ook nog andere opties.

De tweede optie is gebruik maken van de video tutorials. Dit kan zowel via de video’s van Astra zelf, maar je kunt ook op Youtube kijken. Omdat het Astra theme zo gigantisch populair is valt er op Youtube echt heel veel content te vinden over het Astra Theme. Je zult daarom snel een antwoord of oplossing vinden met betrekking tot jouw vraag of probleem.

Mocht je via beide methoden niet het juiste antwoord vinden of werkt het niet? Dan kun je contact opnemen met de support afdeling. De Pro support is echt top! Deze is 24/7 beschikbaar en ze doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Wanneer je via de vorige manieren geen antwoord hebt gevonden zul je deze hier sowieso krijgen!

Astra-Theme-support

Astra WordPress Theme kopen? Wat kost het?

Zoals we helemaal in het begin van deze Astra Theme review als zeiden is dit thema in basis gratis. Je krijgt hiermee toegang tot een aantal zaken, maar dit allemaal bij elkaar is het net niet genoeg. Met de gratis variant zit je eigenlijk opgesloten. Je kunt dus weinig kanten op en moet binnen de lijntjes blijven. Hierdoor kun jij jouw website niet volledig naar jouw eigen wen maken. Wanneer je Astra Pro gaat gebruiken kan dit wel. Hiermee krijg je namelijk toegang tot zoveel extra functionaliteiten, design opties, templates en natuurlijk niet te vergeten de erg goede klantenservice.

De prijs van Astra Pro is afhankelijk van de aantal functionaliteiten en mogelijkheden die jij wilt gaan gebruiken. Het goedkoopste pakket is de Astra Pro licentie. Deze licentie geeft jou toegang tot alle pro functionaliteiten, 20+ starter templates, de support, een training en je kunt dit thema gebruiken op zoveel websites als je zelf wilt. De prijs van deze licentie is $47 dollar per jaar. Mocht je van plan zijn deze licentie meerdere jaren te gebruiken dan kun je ook voor de eenmalige betaling kiezen. Deze bedraagt $249 dollar.

De tweede licentie is de Mini Agency Bundle. Met deze licentie krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten, 55+ agency starter templates, de support, een training, de wp portfolio plugin en je kunt de keuze maken uit een ultimate addon plugin voor Elementor of Beaver Builder. Deze plug-ins hebben normaal een prijs van $69 dollar. Ook de Mini Agency Bundle is te gebruiken op zoveel websites als jij zelf wilt. De prijs van deze licentie bedraagt $169 dollar per jaar. Deze licentie kun je ook éénmalig betalen, maar dan zijn de kosten wel $499 dollar.

De laatste licentie is de Agency Bundle. Met deze licentie krijg je ten eerste toegang tot precies dezelfde dezelfde functionaliteiten als de Mini Agency Bundle. Verder krijg je nog toegang tot de Ultimate Addons voor Beaver Builder plugin, de Ultimate Addons voor Elementor plguin, Convert Pro, Schema Pro, SkillJet Acedemy en alle plugins die Brainstorm Force in de toekomst nog uitbrengt! De prijs van deze licentie bedraagt $249 per jaar, maar je kunt ook een eenmalige betaling doen. Dan kost deze licentie $699 dollar.

Voor de meesten zal de Astra Pro licentie voldoende zijn, want hiermee kom je echt al een heel eind. Het is wel slim om even te kijken hoelang je het Astra theme wilt gaan gebruiken. Wanneer je het thema namelijk erg lang wil gaan gebruiken kan een eenmalige betaling goedkoper zijn!

Wanneer je meer nodig hebt en zoals de naam al zegt die jouw werk is dan kan de Mini Agency Bundle voor jou erg interessant zijn. Deze biedt je iets meer vrijheid, maar heb je niet per se nodig. Ook voor deze licentie geldt dat het handig is om te kijken hoelang je dit thema gaat gebruiken, want dan is een eenmalige betaling misschien wel goedkoper!

Wanneer je een bedrijf hebt dat veel bezig is met het bouwen van websites en ook maximale resultaten wil behalen in Google is de Agency Bundle waarschijnlijk de beste optie. Met deze licentie krijg je namelijk toegang tot alle plug-ins van Brainstorm Force die bijdrage aan het verhogen van de conversie en het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website!

Wat-kost-het-Astra-Theme

Astra Theme Review Conclusie: Is het Astra Theme geschikt voor jouw website?

Wij kunnen jou garanderen dat het Astra WordPress Theme een van de beste wordpress thema’s van het moment is! Het thema is gewoon ideaal voor iedere website. Zo is het thema belachelijk snel, gigantisch licht, zoekmachine vriendelijk en volledig compatibel met page builders! Wat wil je nou nog meer!?

Naast alle voordelen die we net al noemden is een ander groot voordeel dat het thema multifunctioneel is. Je kunt er dus mee maken wat je zelf wilt. Of dit nu een blog, portfolio, bedrijfs of hobby website is het maakt allemaal niet uit!

Inmiddels maken wij al twee jaar gebruik van het Astra Theme in combinatie met Elementor Pro. Wij hebben nog nooit spijt gehad van deze beslissen en plukken er nog steeds vruchten van. Mocht jij er ook zeker van willen zijn dat jij een wordpress thema gebruikt dat echt goed is? Dan is het Astra wordpress theme echt een must!

Astra Theme Review - Veelgestelde vragen

Astra is een super populair WordPress thema dat ontwikkeld is door Brainstorm Force. Dit is een erg grote partij die al langere tijd actief is in deze wereld en daardoor precies weet wat een goed WordPress thema nodig heeft om maximaal te kunne presteren. Het Astra theme is daarom ook speciaal ontwikkeld om resultaat te kunnen behalen.

Een ander belangrijk punt van dit thema is dat je er geen technische kennis voor nodig hebt en dat je gebruik kunt maken van een gigantisch groot aantal demo websites, templates en blokken om zelf jouw eigen WordPress website te kunnen bouwen. Door al deze punten bij elkaar op te tellen is Astra niet voor niets een van de beste WordPress thema’s van dit moment.

Astra werkt super eenvoudig en daardoor ook zowel onder de beginners als de ervaren webbouwers enorm populair. Doordat er geen technische kennis nodig is om met dit thema aan de slag te kunnen is dit thema echt voor iedereen en geschikt en dat maakt dit thema zo krachtig. Verder is het thema ook nog eens erg snel en zoekmachine vriendelijk waardoor je een stuk makkelijker resultaat kunt gaan behalen met jouw website of webshop.

Het Astra theme is volledig compatibel met page builders als Elementor, Divi en Beaver Builder waardoor het bouwen van een eigen website nog eens stukken sneller en makkelijker wordt.

Brainstorm Force is de partij die het Astra theme heeft ontwikkeld en op de markt heeft gebracht. Zij hadden hiervoor vaak problemen met WordPress thema’s, omdat deze niet goed geoptimaliseerd waren en vaak super veel ruimte in beslag namen. Hierdoor werd jouw website trager en minder goed gevonden in Google. Dit was dan ook de reden dat Brainstorm Force begon met de ontwikkeling van het Astra theme.

Het Astra theme is speciaal ontwikkeld voor resultaat. Dit wil zeggen dat iedereen met dit thema moet kunnen werken en dat er ook daadwerkelijk resultaat behaald moet kunnen worden met dit thema. Er zijn met dit thema daarom laadtijden te behalen van minder dan één seconden en dat is super waardevol voor de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google.

Net als veel andere programma’s kent ook Astra zowel een gratis als pro versie waar jij uit kunt kiezen.

Deze kennen grote verschillen en daarom kan het maken van een keuze lastig zijn. Laten we voorop stellen dat de gratis variant zeker niet slecht is, maar toch wel erg basis. Je kunt deze gratis variant net als bij veel andere software programma’s vergelijken met een proefversie waar je kennis kunt maken met in dit geval Astra. Wanneer je echt een professionele en functionele website of webshop wilt bouwen zul je moeten kiezen voor Astra Pro.

Wil jij het complete overzicht zien van de verschillen tussen Astra en Astra Pro? Dan kun je deze hier in een overzichtelijke tabel bekijken.

Wanneer je hebt besloten om het Astra theme te kopen heb je de keuze uit verschillende licenties. De meeste zullen zich afvragen welke licentie zij het beste kunnen aanschaffen. Daarom zal ik de licenties hieronder even behandelen zodat jij makkelijk en snel de juiste licentie kunt vinden.

 • Astra Pro: De goedkoopste licentie van Astra is de Astra Pro licentie. Deze licentie geeft je toegang tot het thema, alle Astra Pro functionaliteiten, toegang tot meer dan 100 templates, de een-op-een support van Astra en de mogelijkheden om het thema op zoveel websites of webshops te gebruiken als jij zelf wilt. De kosten voor deze licentie bedragen normaal $59 dollar, maar zijn nu tijdelijk gedaald naar $41 dollar!
 • Mini Agency Bundle: Als tweede kun je ook kiezen voor de Mini Agency Bundle van Astra Pro. Met deze licentie krijg je ook toegang tot alle functionaliteiten van Astra Pro, maar nog meer. Zo heb je nu ook de keuze uit meer dan 150 Agency templates voor het opzetten van jouw website of webshop. Verder heb je recht op dezelfde support, een training, kun je Astra gebruiken op een ongelimiteerd aantal websites. Als laatste krijg je ook nog toegang tot de WP Portfolio Plugin en kun je kiezen tussen Ultimate Addons for Elementor of voor Beaver Builder. Deze licentie zal daarmee voor de meeste het meest geschikt zijn. De kosten voor deze licentie bedragen normaal gesproken $169 dollar, maar nu tijdelijk $135 dollar.
 • Agency Bundle: Als laatste kun je ook nog kiezen voor de Agency Bundle van Astra. Hiermee krijg je toegang tot alle producten van het bedrijf Brainstorm Force. Je krijgt toegang tot alle Pro functionaliteiten, alle templates, de een-op-een support, een training, je kunt het thema op een ongelimiteerd aantal websites of webshops gebruiken, je krijgt toegang tot de WP Portfolio Plugin, zowel Ultimate Addons for Beaver Builder als Elementor, toegang tot de Convert Pro Plugin, de Schema Pro plugin, alle toekomstige plugins en toegang tot de SkillJet Academy. Dit pakket is veruit het meest uitgebreid, maar zoals je wel kunt raden ook het duurst. De kosten voor deze licentie bedragen normaal namelijk $249 dollar, maar nu tijdelijks slechts $199 dollar. 

Wanneer je Astra wilt proberen kun je uiteraard de gratis variant proberen, maar wanneer je de pro variant wilt proberen zal je hiervoor een licentie moeten kopen. Vervolgens kun je deze licentie wel binnen 14 kosteloos dagen opzeggen wanneer Astra jou niet bevalt. Uiteraard krijg je dan ook het volledige aankoop bedrag terug.

Astra kent in vergelijking met andere WordPress thema’s een groot aantal voordelen. Ik zal de belangrijkste voordelen hieronder opsommen zodat jij een goed beeld van deze partij hebt.

 • Een resultaatgericht thema dat super snel is en perfect is om goede resultaten te behalen
 • Astra heeft meer dan 1.000.000 gebruikers
 • Geen technische kennis nodig
 • Keuze uit een groot aantal templates, demo websites en blokken
 • Templates maken voor pagina’s die vaker terugkomen(blogberichten, productpagina’s, archieven, 404 pagina’s, headers, footers en pop ups)
 • Ondersteund soepele koppelingen met o.a WooCommerce en LearnDash
 • Astra is volledig compatibel met Elementor, Divi en Beaver Builder
 • Elke licentie is geschikt voor een ongelimiteerd aantal websites
 • Toegang tot alle toekomstige updates

Wanneer je Astra wilt gebruiken moet je deze natuurlijk eerst installeren. In deze stappen zal ik jou uitleggen hoe jij het Astra theme kunt installeren.

Het is als eerste belangrijk dat je het Astra theme koopt. Vervolgens maak je tijdens dit bestelproces automatisch een account aan bij Astra. Na het afronden van deze betaling wordt de licentie aan jouw account toegevoegd. Hier kun je de licentie downloaden en vervolgens in WordPress bij Thema’s een thema importeren. Importeer hier een mapje dat je bij Astra hebt gedownload. Als laatste moet je deze licentie in WordPress nog verifiëren met een code die in jouw account bij Astra staat.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

5 reacties op “Astra Theme Review 2021: Beste WP Thema? Mijn Ervaringen!”

 1. Hallo, ik ga beginnen met het bouwen van een online cursus website. Nu wil ik gebruik gaan maken van Learndash met Astra . Ik ben een beginner en zou graag willen weten welke combinatie builder en theme het meest geschikt voor mij zal zijn: Elementor free icm Astra Pro of Elementor pro met Astra free? Ik heb het gevoel dat voor mij Elementor Pro icm Astra Pro te uitgebreid zal zijn. Of is Glutenberg met Astra Pro ook goed? Ik ben van plan een template te gaan gebruiken en die verder te personaliseren.
  Ik heb veel zaken uitgezocht maar kon niet echt een duidelijk antwoord hierop vinden.
  Alvast bedankt voor de reactie.

  1. Hoi Pascal,

   Goed om te horen dat je gaan beginnen met het bouwen van een online cursus website. Learndash is in ieder geval al een erg goede keuze.
   De combinatie van Astra Pro en Elementor Pro is niet te uitgebreid, maar ik kan me wel voorstellen dat dit in een keer een flinke klap geld is.
   Ik zal je daarom aanraden om in eerste instantie te kiezen voor Astra Pro(https://wpastra.com/?bsf=4058) in combinatie met Elementor Free. Mocht je later toch nog willen uitbreiden naar Elementor Pro dan kan dit zonder dat er dingen verloren gaan.

   Zelf ben ik geen fan van de Gutenberg builder. Uit mijn ervaringen werkt Elementor namelijk veel makkelijker, sneller en is het stukken overzichtelijker.

   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. Mocht je verder nog vragen hebben dan hoor ik ze graag!

   Met vriendelijke groet,

   Tim

   1. Dank je voor je reactie Tim. Kun je misschien nog addons adviseren die een goede aanvulling zijn voor de gratis Elementor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Astra Theme

$47
9.6

Makkelijk in Gebruik

10.0/10

Zoekmachine vriendelijk

9.5/10

Snelheid

10.0/10

Klantenservice

9.0/10

Prijs

9.5/10

Pluspunten

 • Meer dan 1.000.000 gebruikers
 • Gigantisch Licht en Snel
 • WooCommerce & LearnDash koppelingen
 • Compatibel met Elementor, Divi & Beaver Builder
 • Voor zoveel websites als je zelf wilt

Minpunten

 • De blog reacties zijn vrij simpel
 • De reactietijd van de klantenservice is wat langer