Astra Pro WordPress Theme Review 2024: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek je een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema waarmee je zelf je eigen website of webshop kunt maken? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Astra Pro theme review eens te lezen. Het Astra WordPress theme is namelijk al meerdere jaren achter elkaar een van de populairste thema’s en dat heeft een aantal redenen. Zo is het Astra thema super snel, volledig geoptimaliseerd voor SEO waardoor je website beter gevonden kan worden in Google en is het thema super eenvoudig in gebruik waardoor je zonder technische kennis je eigen droom website of webshop kunt maken. Bovendien wordt het Astra theme standaard geleverd met meer dan 250 kant en klare starter templates die je volledig naar eigen wens kunt inrichten via een page builder als Elementor.

Ben je al overtuigd van het Astra WordPress theme? Dan kun je via de knop hiernaast tijdelijk tot wel 40% korting krijgen op het Astra theme! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Astra Pro WordPress theme review eens te lezen, want in deze review deel ik ook mijn persoonlijke ervaringen met het Astra thema!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

5.0/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Astra WordPress Theme precies?

Voordat ik je meeneem in deze Astra theme review wil ik je eerst wat meer informatie geven over Astra zelf. Zo krijg je namelijk een beeld bij het bedrijf achter Astra en kom je meer te weten over de geschiedenis en toekomstplannen van Astra.

Zoals ik in de introductie van deze Astra theme review al aangaf, is het Astra theme een super populair multifunctioneel WordPress thema dat in 2009 op de markt is gebracht door Brainstorm Force. Hoewel Astra het populairste product van Brainstorm Force is, is het niet hun enige product. Brainstorm Force is namelijk ook de ontwikkelaar van de Schema Pro, Ultimate Addons, Covert Pro en Cart Flows WordPress plugin.

De reden dat Brainstorm Force in 2009 besloot om een eigen WordPress thema te ontwikkelen is erg simpel. Bij Brainstorm Force wilden ze het maken van een website of webshop namelijk voor iedereen toegankelijk maken, zonder dat daar technische kennis voor nodig was. Bovendien moest het thema snel en zoekmachine vriendelijk zijn aangezien deze eigenschappen enorm veel invloed hebben op het succes van een website of webshop. Omdat er in 2009 nog geen WordPress thema’s waren die aan deze eisen voldeden, besloot Brainstorm Force hun eigen thema te ontwikkelen en dat werd het Astra WordPress theme

Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder en heeft het Astra theme de nodige veranderingen en updates ondergaan. Wel zijn ze bij Brainstorm Force altijd bij de kern van hun product gebleven. Dit is ook goed te zien aan de cijfers, want het Astra WordPress theme is met meer dan 2,3 miljoen gebruikers al meerdere jaren op rij het populairste WordPress thema.

Dat het Astra WordPress theme zoveel gebruikers heeft gekregen komt onder andere doordat het thema multifunctioneel is. Dit wil zeggen dat je het Astra theme kunt gebruiken voor het maken van alle soorten websites en webshops. Het maakt dus niet uit of je een blog, bedrijfswebsite, webshop of portfolio wilt maken. Met het Astra WordPress theme is een WordPress website maken een fluitje van een cent.

Op dit moment beschikt het Astra theme over een gratis versie, maar je kunt ook direct kiezen voor Astra Pro. Wat de verschillen zijn tussen deze versies zal ik je in deze Astra WordPress theme review vertellen!

Astra-wordpress-theme

Astra Pro WordPress theme review: Waarom zou je het Astra thema moeten gebruiken?

Inmiddels heb ik je al een hoop belangrijke informatie over het Astra WordPress theme gegeven. Zo weet je wat het Astra theme is, wat het thema zo populair maakt, dat er zowel een gratis als Astra Pro versie is en dat je geen technische kennis nodig hebt om met het Astra theme aan de slag te gaan. Dit is natuurlijk erg waardevolle informatie, maar hoe presteert het Astra thema nu in de praktijk?

In dit onderdeel van deze Astra WordPress theme review ga ik dieper in op de functionaliteiten van Astra, zodat je zelf kunt zien of Astra het beste WordPress thema is voor jou. Daarnaast ga ik de functionaliteiten van het Astra thema ook vergelijken met die van andere WordPress thema’s, zodat je aan het einde van deze Astra review weet welk thema het beste is voor jou!

Het snelste WordPress thema

Een van de grootste voordelen van het Astra Pro WordPress theme is de snelheid. Google gebruikt de snelheid van een website namelijk als ranking factor en dat betekent dat de snelheid van je website invloed heeft op de vindbaarheid van je website in de zoekresultaten van Google. Wanneer je een snelle website hebt is de kans dus groter dat je beter gevonden gaat worden in zoekmachines als Google.

Dat het Astra theme zo snel is komt onder andere doordat het thema standaard erg weinig code bevat. Het voordeel hiervan is dat je website een stuk lichter is, servers je website sneller kunnen laden en dat bezoekers de pagina op je website sneller krijgen te zien.

Een nadeel dat veel WordPress thema’s hebben is dat ze beschikken over enorm veel functionaliteiten. Veel van deze functionaliteiten zal je niet gebruiken, maar ze moeten wel allemaal geladen worden wanneer iemand je website wilt bezoeken. Zoals je wel zult snappen komt dit de snelheid van je website niet ten goede.

Brainstorm Force heeft voor het Astra theme daarom een instelling ingebouwd waarmee je functionaliteiten van het thema kunt uitschakelen. Wanneer je een functionaliteit uitschakelt wordt de code uit het thema gehaald en dat zorgt ervoor dat je website sneller is. Wanneer je het Astra theme gebruikt kun je er dus voor zorgen dat alleen de functionaliteiten die je gebruikt geladen hoeven te worden. Alleen hierdoor is het kiezen voor Astra Pro al een erg goede keuze!

Wil je weten welke snelheden je nu daadwerkelijk kunt halen met het Astra Pro WordPress theme? Op de onderstaande afbeelding zie je de resultaten van een snelheidstest van mijn eigen website.

Cloud86-hosting-snelheid

Astra is volledig zoekmachine vriendelijk en gebouwd voor SEO

Naast dat een WordPress thema snel moet zijn, is het ook erg belangrijk dat een WordPress thema zoekmachine vriendelijk is. Wanneer je een website of webshop maakt wil je namelijk goed gevonden worden in de zoekresultaten van Google om bezoekers te krijgen. Dit punt gaat in de basis goed samen met de snelheid, maar er komen nog wel een aantal andere zaken bij kijken.

Zo is de kwaliteit van de code waaruit het WordPress thema is opgebouwd erg belangrijk. Google kan een website of webshop zelf namelijk niet zien en baseert de kwaliteit van een website daarom op basis van de code die wordt gebruikt. Het is hierdoor erg belangrijk dat de code van een WordPress thema goed in elkaar zit en geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat Google je website eenvoudig kan scannen. Dit zorgt namelijk voor een betere vindbaarheid in Google.

Zoals ik eerder in deze Astra theme review al aangaf heeft Brainstorm Force het Astra WordPress theme speciaal ontwikkeld voor snelheid en zoekmachinevriendelijkheid. Het Astra theme is dan ook ideaal om gevonden te worden in de zoekresultaten van Google. Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding. Hier zie je namelijk de zichtbaarheid van mijn eigen website(die is gebouwd met Astra) in Google.

Astra-Pro-theme-SEO

Het Astra theme is automatisch responsive

Een ander groot voordeel van het Astra WordPress theme is dat het thema 100% responsive is. Dit houdt in dat het Astra theme automatisch meeschaalt op de grootte van het scherm en dat betekent dat je website op elk apparaat de best mogelijke gebruikservaring levert!

Het hebben van een responsive website is in deze tijd erg belangrijk, omdat meer dan 55% van alle zoekopdrachten in Google wordt gedaan vanaf mobiele apparaten. Is je website niet responsive? Dan zal Google dit zien en kunnen ze je website minder of helemaal niet meer gaan vertonen in de zoekresultaten. Het resultaat hiervan is dat je minder bezoekers krijgt en indirect ook minder klanten en inkomsten uit je website zal halen.

Het is dan ook erg fijn dat het Astra WordPress theme je website automatisch responsive maakt. Nu is het wel goed om te weten dat je zelf controle hebt over hoe je website wordt getoond op tablets en mobiele telefoons. Je kunt de weergave van je website op deze apparaten namelijk zonder technische kennis aanpassen vanuit de WordPress customizer of Elementor.

Volledige controle over je website of webshop

Zoals ik eerder in deze Astra WordPress theme review al aangaf is het thema super snel, volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines en automatisch ook nog eens volledig responsive. Dit is natuurlijk erg fijn, maar is het thema dan wel gebruiksvriendelijk?

Uit mijn eigen ervaringen met het Astra theme kan ik zeker zeggen dat het thema gebruiksvriendelijk is. Zoals ik eerder in deze Astra theme review aangaf is het het thema namelijk volledig naar eigen wens in te richten zonder dat je daarvoor enige technische kennis nodig hebt.

Om je website te bewerken kun je gebruikmaken van de WordPress customizer. Dit is de standaard editor binnen WordPress waar je, afhankelijk van het thema, al een hele hoop mogelijkheden en instellingen tot je beschikking hebt. Je vindt hier bijvoorbeeld instellingen voor de layout van je website, de kleuren en lettertypes die je wilt gebruiken en de opbouw van de blog voor op je website.

Het nadeel van de gratis versie van Astra is wel dat de customizer erg beperkt is. Je vindt hier dan ook weinig instellingen om je website echt naar eigen wens te kunnen maken. Wil je grotere aanpassingen doorvoeren? Dan raad ik je aan om over te stappen op Astra Pro!

Astra-pro

Astra Pro heeft een header & footer builder

Naast de standaard customizer beschikt Astra Pro ook over een header & footer builder. Deze builder is erg handig, want er zijn maar weinig WordPress thema’s die je de vrijheid geven om de header en footer van je website aan te passen. Dat Astra Pro wel over deze mogelijkheid beschikt is dan ook een groot voordeel!

Vanuit de header builder in het Astra Pro theme kun je de header van je website zonder technische kennis volledig naar eigen wens maken. Zo kun je in de header builder bijvoorbeeld instellen waar je het logo geplaatst wilt hebben, of je een top bar wilt gebruiken, hoe het menu eruit moet komen te zien, welke elementen je in het menu wilt hebben en ga zo maar door.

Naast de header builder beschikt Astra Pro ook over een footer builder. Vanuit deze footer builder kun je de volledige footer van je website naar eigen wens opbouwen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel kolommen breed de footer moet zijn. Vervolgens kun je bepalen welke informatie je in de kolommen van de footer wilt hebben. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan het logo met bedrijfsinformatie, een menu, contactformulier of een kaartje met de locatie van je bedrijf. Het is echt allemaal mogelijk en dat maakt het Astra Pro theme zo gigantisch krachtig.

Astra-pro-header-and-footer-builder

Meer dan 250 kant-en-klare website templates

Wanneer je zelf een website wilt maken, maar geen tijd of zin hebt om alles zelf te moeten bouwen dan is het Astra theme ideaal! Wanneer je kiest voor het Astra theme kun je namelijk gebruik maken van de Astra starter templates. Dit zijn kant-en-klare website templates die je met één druk op de knop kunt importeren en vervolgens zonder technische kennis naar eigen wens kunt inrichten.

Wanneer je kiest voor de gratis versie van het Astra theme krijg je al toegang tot enkele templates, maar deze zijn wel heel erg simpel. Deze templates zijn namelijk gebouwd op basis van de functies in de gratis versie van Astra en dat zijn er nou eenmaal niet zoveel.

Kies je voor het Astra Pro theme? Dan krijg je toegang tot een veel grotere bibliotheek vol professionele website templates. In deze bibliotheek zijn templates te vinden voor echt alle soorten websites. Zo kun je bijvoorbeeld een blog website maken, maar ook een portfolio website of fotografie website. Bovendien zijn er ook meer dan genoeg templates voor bedrijfswebsites en webshops te vinden. Met het Astra WordPress theme kun je dus echt bouwen wat je wilt zonder dat je daar ook maar enige technische kennis voor nodig hebt.

Naast de volledige Astra starter templates beschikt het Astra theme ook nog over een bibliotheek vol met blokken. Deze blokken kun je gebruiken wanneer je zelf een website wilt bouwen of wanneer je een template wilt uitbreiden. In de bibliotheek vind je bijvoorbeeld blokken voor call to actions, headers, over ons secties, diensten-secties, review-secties en ga zo maar door. Door deze blokken te gebruiken kun je zonder technische kennis een website maken die volledig uniek is.

Wat betreft de prestaties zit je met de starter templates van Astra goed. Alle Astra starter templates zijn namelijk ontwikkeld door Astra zelf en voldoen daarom aan de strikte eisen op het gebied van snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je gebruik maakt van een starter templates weet je dus zeker dat je het maximale uit je website of webshop kunt halen!

astra-pro-templates

Astra Pro is speciaal gebouwd voor page builders

Zoals ik aan het begin van deze Astra Pro WordPress theme review vertelde is het Astra theme ontwikkeld, zodat het voor iedereen mogelijk is om zelf een eigen website of webshop te maken. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken beschikt Astra over goede koppelingen met verschillende page builders. Dit zijn ook niet zomaar page builders, maar echt de beste WordPress page builders van dit moment.

Een nadeel dat veel WordPress thema’s hebben is dat ze niet gebouwd zijn voor page builders. Vaak kun je wel een page builder aan deze thema’s koppelen, maar gaat dat vervolgens problemen opleveren. Zo heb je in veel gevallen niet de volledige vrijheid om je website helemaal naar eigen wens te maken. Daarnaast wordt je website er ontzettend traag van, omdat zowel de page builder als het thema functionaliteiten bevatten die allemaal geladen moeten worden.

Brainstorm Force heeft hier met het Astra theme goed op ingespeeld, want zij hebben het thema speciaal ontwikkeld voor page builders. Dit betekent dat je het Astra thema en de Astra starter templates volledig naar eigen wens kunt maken zonder technische kennis nodig te hebben. Je kunt het Astra theme bijvoorbeeld koppelen aan Elementor Pro, Brizy of Beaver Builder.

Het voordeel van zo’n page builder is dat je geen technische kennis nodig hebt om je website te maken, aan te passen of te beheren. Page builders beschikken namelijk over een drag & drop systeem waarmee je je website kunt opbouwen door simpelweg elementen uit het menu naar je website te slepen.

Naast het drag & drop systeem beschikken page builders ook over een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je direct kunt zien wat de resultaten zijn van de aanpassingen die je hebt gedaan. Ben je niet tevreden met de aanpassingen? Dan kun je eenvoudig terug naar de vorige versie. Zijn de aanpassingen wel goed? Dan kun je de aanpassingen opslaan en pas vanaf dat moment zijn ze zichtbaar voor de bezoekers.

Door het drag & drop systeem in combinatie met het live editing systeem van page builders kun je veel sneller en effectiever werken. Het is daarom aan te raden om voor een snel en licht WordPress thema te kiezen die volledig compatibel is met een page builder als Elementor.

Astra-Theme-page-builders

Erg goede koppelingen met externe plugins

Hoewel het Astra theme zelf al over een hele hoop mogelijkheden beschikt, is het goed om te weten dat ze ook nog een hoop goede koppelingen hebben met andere plug-ins. Deze koppelingen kunnen je helpen om je website of webshop naar het volgende niveau te tillen.

Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om het Astra theme te koppelen aan LifterLMS of LearnDash. Dit zijn beide populaire systemen die je binnen WordPress kunt gebruiken om een cursus aan je website toe te voegen. Een bijkomend voordeel is dat zowel LifterLMS als LearnDash ook compatibel zijn met Elementor. Je kunt met Astra en Elementor dus ook een volledige online leeromgeving maken.

Verder beschikt het Astra theme ook over goede koppelingen met de Yoast SEO plugin. Deze plug-in is een echte must have voor iedere website of webshop, want deze plugin helpt je namelijk om gevonden te worden in Google. Yoast SEO geeft je per pagina verbeterpunten om beter gevonden te worden op de zoektermen die belangrijk zijn voor die pagina.

Als laatste beschikt het Astra theme ook nog over goede koppelingen met een aantal snelheid optimalisatie-plugins. Hoewel het thema van zichzelf al erg snel is, zijn er altijd factoren die je website weer trager maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je plug-ins toevoegt of wanneer je veel afbeeldingen en video’s op je website toont. Het is daarom altijd slim om de snelheid van je website te optimaliseren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de WP Rocket plugin, want hiermee is het Astra theme volledig compatibel.

Astra-pro-theme-learndash

Het Astra theme beschikt over white label mogelijkheden

Ben je van plan om websites of webshops te gaan maken voor anderen? Ook dan is het Astra theme erg geschikt. Het Astra Pro theme beschikt namelijk over een white label mogelijkheid.

Wat dit precies betekent is dat je het Astra theme kunt aanpassen waardoor je het kunt presenteren als je eigen product. Dit vooral handig wanneer je websites en webshops maakt voor klanten, zodat de klanten echt het gevoel hebben dat jij alles hebt gebouwd.

Binnen Astra Pro vind je verschillende instellingen voor de white label mogelijkheden binnen het thema. Uit mijn eigen ervaringen kan ik zeggen dat dit echt top werkt dat je alles van het Astra theme kunt aanpassen naar je eigen huisstijl, zodat klanten niet zien dat je gebruik maakt van het Astra theme.

Astra Pro WordPress theme review: Heeft Astra ook nadelen?

Natuurlijk is er geen een WordPress thema dat alleen maar voordelen heeft. Dat geldt dus ook voor het Astra WordPress theme. Zoals je aan het begin van deze Astra theme review namelijk al hebt kunnen lezen heeft Astra meer dan 2,3 miljoen gebruikers en je kunt het nou eenmaal niet voor al deze gebruikers goed doen. Echter geeft het aantal gebruikers wel een goede indicatie van wat de ervaringen van de andere Astra theme gebruikers zijn.

In dit onderdeel van deze Astra Pro WordPress review wil ik daarom ingaan op de nadelen van het Astra thema, want ik wil je zo goed mogelijk helpen om het beste WordPress thema voor je (nieuwe) website of webshop te kiezen. Laten we de nadelen van het Astra theme daarom maar eens bespreken.

De gratis versie is erg beperkt

Inmiddels maak ik zelf al ruim 3 jaar gebruik van het Astra theme en er is eigenlijk maar één nadeel dat ik in deze tijd heb gevonden. Het gaat in dit geval om de gratis versie van het Astra theme. De gratis versie is namelijk ideaal om te ontdekken of je het thema prettig vindt werken, maar voor het maken van een echte website of webshop is het simpelweg te beperkt.

De gratis versie bevat namelijk een aantal aanpassingsmogelijkheden, maar die zijn erg algemeen en beperkt. Je zal daardoor al snel tegen het probleem aanlopen dat je wat wilt aanpassen, maar dat het met de gratis versie van het Astra theme niet mogelijk is.

Persoonlijk raad ik je daarom aan om te kiezen voor het Astra Pro WordPress theme. Voor deze Pro versie moet je wel een klein bedrag betalen, maar daar krijg je dan ook zoveel voor terug dat het zeker de prijs waard is!

Astra-pro-vs-free

Astra WooCommerce integratie voor webshops

Doordat het Astra WordPress theme beschikt over een WooCommerce integratie is het thema niet alleen geschikt voor websites, maar ook voor webshops. Je kunt het Astra theme dus ook gebruiken wanneer je online producten wilt gaan verkopen. Naar mijn mening is de WooCommerce builder van Astra Pro in combinatie met Elementor Pro zelfs beter dan de ingebouwde WooCommerce builder binnen Divi van Elegant Themes.

Het bewerken van de voorkant van je webshop gaat exact hetzelfde als voor een website. Je kunt hiervoor namelijk gebruik maken van de WordPress customizer, maar het is ook mogelijk om je webshop te bouwen door gebruik te maken van een page builder. Zoals ik eerder in deze Astra theme review namelijk aangaf is het thema volledig compatibel met Elementor, Beaver Builder en Brizy.

Heb je zelf weinig inspiratie om helemaal zelf een webshop te ontwikkelen? Dan is het goed om te weten dat er ook voldoende Astra starter templates zijn voor webshops. Je kunt met het Astra theme en een starter template dus zonder technische kennis gemakkelijk een eigen WordPress webshop maken!

Een groot voordeel van de Astra WooCommerce integratie is dat je alles heel overzichtelijk kunt maken voor je bezoekers. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, zodat alles op je webshop makkelijk is te vinden. Heb je meerdere producten in een categorie? Dan kun je ook op de categoriepagina filters toevoegen. Door deze filters kan de bezoeker de producten bijvoorbeeld filteren op basis van kleur, maat, materiaal, prijs, beoordeling en ga zo maar door.

Een ander groot voordeel van de Astra WooCommerce integratie is dat je eenvoudig een productpagina kunt maken. Deze productpagina kun je aanmaken en bewerken als template waardoor je niet voor ieder individueel product een eigen pagina hoeft te bouwen. De WooCommerce integratie van het Astra theme kan namelijk automatisch uitlezen welke informatie er op de productpagina moet komen te staan wanneer de bezoeker een bepaald product bekijkt!

Door de koppeling van Astra Pro met WooCommerce is het beheer van je webshop erg handig. De hele achterkant van je webshop kun je namelijk zonder technische kennis beheren vanuit WooCommerce. Hier kun je producten aanmaken, prijzen instellen, verzendkosten opgeven, kortingscodes aanmaken, betaalmogelijkheden koppelen en ga zo maar door. Het Astra WooCommerce theme is hierdoor ideaal wanneer je zelf een professionele, snelle en zoekmachine vriendelijke webshop wilt maken.

Astra-Pro-WooCommerce-review

Astra WordPress theme review: Wat zijn mijn ervaringen met Astra?

Inmiddels hebben we in deze Astra Pro theme review al heel veel onderdelen over Astra besproken. Zo weet je wat het Astra theme is, wat de voor- en nadelen van Astra zijn en dat het Astra theme door de WooCommerce integratie ook uitermate geschikt is voor het maken van webshops!

Dit is natuurlijk erg belangrijke informatie, maar je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen met het Astra theme en Astra Pro. In dit onderdeel van deze Astra WordPress theme review zal ik daarom mijn Astra ervaringen met je delen.

Laat ik als eerst zeggen dat mijn volledige website is gebouwd op het Astra Pro theme in combinatie met Elementor Pro. Ik heb hier destijds voor gekozen, omdat het de beste prestaties kon leveren en dat is wat ik zocht om goed gevonden te kunnen worden in de zoekresultaten van Google. Daarnaast is het met de combinatie van Astra Pro en Elementor Pro eenvoudig om zonder technische kennis je eigen droom website te maken.

Naast dat mijn eigen website is gebouwd met het Astra theme gebruik ik het thema ook voor de websites en webshops die ik bouw voor mijn klanten. Doordat het thema multifunctioneel is, kan ik er namelijk alle soorten websites en webshops mee bouwen. Bovendien kan ik het thema eenvoudig uitbreiden met extra functionaliteiten door de grote hoeveelheid koppelingen die het Astra WordPress theme mogelijk maakt. Naar mijn mening is het Astra WordPress theme dan ook de beste keuze voor jouw website of webshop!

Astra Pro WordPress theme review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heb ik mijn ervaringen met het Astra WordPress theme met je gedeeld, maar Astra heeft natuurlijk nog veel meer gebruikers. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van dit WordPress thema is het daarom verstandig om ook naar de ervaringen van andere Astra theme gebruikers te kijken. In dit onderdeel van deze Astra Pro review wil ik daarom naar de ervaringen van andere Astra theme gebruikers kijken.

Zoals je in deze Astra WordPress theme review al hebt kunnen lezen heeft Astra meer dan 2,3 miljoen gebruikers. Dit betekent dat er meer dan genoeg ervaringen te vinden zijn. Op de website van Astra zelf staan al een hoop ervaringen van gebruikers, maar deze neem ik zelf altijd met een korreltje zout. Brainstorm Force kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen ze delen op hun website en zoals je wel kunt raden zullen dat niet de negatieve zijn.

Voor een goed en betrouwbaar beeld van de ervaringen kijk ik daarom altijd op Trustpilot. Dit is namelijk een onafhankelijk review platform waar eigenlijk alle bedrijven zijn te vinden. Dit geldt dus ook voor Astra. In het geval van het Astra theme geldt dat ze hun producten erg goed voor elkaar hebben. Op Trustpilot scoort het Astra theme namelijk 4,9 van de 5 sterren op basis van meer dan 1.800 reviews! Op basis hiervan kunnen we dus wel zeggen dat het Astra thema erg goed is en precies doet wat ze beloven!

Astra-pro-review

Astra Pro WordPress theme review: Hoe is de klantenservice?

Natuurlijk kunnen we de support van het Astra theme niet vergeten in deze review. Wanneer je namelijk vastloopt of problemen ervaart op je website of webshop wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Hiervoor is een goede klantenservice erg belangrijk. In dit onderdeel van deze Astra theme review wil ik het daarom even hebben over de klantenservice.

Voor het Astra theme geldt dat je bij de gratis versie geen ondersteuning krijgt van de klantenservice. Natuurlijk is er wel een kennisbank die je kunt raadplegen, maar je kunt geen persoonlijke ondersteuning krijgen van de klantenservice medewerkers.

Ga je Astra Pro kopen? Dan ontvang je altijd toegang tot de premium klantenservice. Dit betekent dat je vanuit je Astra account een ticket kunt aanmaken met een omschrijving van je vraag of probleem. Vervolgens zal een van de klantenservicemedewerkers je vraag beantwoorden of je helpen om het probleem op te lossen. Persoonlijk heb ik tot op heden goede ervaringen met de klantenservice van het Astra theme.

Astra-Theme-support

Astra Pro kopen? Wat kost Astra Pro?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze Astra Pro WordPress theme review gekomen. Toch is er nog een belangrijk onderwerp dat ik met je wil bespreken in deze review, want we hebben het nog niet gehad over de kosten voor Astra Pro.

In het geval van Astra Pro is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Je kunt hier zelf het pakket kiezen dat het beste aansluit bij je wensen, maar ik kan me voorstellen dat je hier graag wat extra uitleg bij wil hebben. In dit onderdeel van deze Astra Pro theme review zal ik de verschillende pakketten daarom bespreken, zodat je weet welk pakket je precies nodig hebt.

1. Astra Pro

De goedkoopste Pro licentie is de Astra Pro licentie. Met deze licentie krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten. Je krijgt alleen geen toegang tot alle Astra starter templates. Deze zijn namelijk verdeeld onder de verschillende licenties. Verder krijg je ook geen toegang tot de ultimate addons voor Elementor of Beaver Builder. Deze zijn erg handig, maar niet verplicht. De kosten voor de “Astra Pro” licentie bedragen $49 dollar per jaar of $199 dollar eenmalig.

2. Astra Pro Essential Toolkit

De tweede licentie is de Astra Pro Essential Toolkit. De Astra Pro Essential Toolkit licentie geeft je toegang tot alle functionaliteiten van Astra Pro. Daarbij krijg je ook nog toegang tot meer dan 145 website templates, meer dan 200 kant-en-klare blokken, de Spectra Pro page builder, meer dan 100 Spectra starter templates en niet te vergeten de premium support. Dit pakket vind ik persoonlijk de meeste waarde leveren voor zijn prijs. De kosten voor de “Astra Pro essential toolkit” bedragen $79 dollar per jaar of $399 dollar eenmalig.

3. Astra Pro Business Toolkit

De laatste licentie is de Astra Pro Business Toolkit. Met de Astra Pro Business Toolkit licentie krijg je eigenlijk toegang tot echt alles van Brainstorm Force. Zo krijg je toegang tot alle Astra Pro functionaliteiten, alle Astra starter templates, meerdere plug-ins en een account op de SkillJet Academy. De kosten voor de Astra Pro Business Toolkit bedragen $149 dollar per jaar of $599 eenmalig.

Astra-Pro-Prijzen

Astra Pro bonus

Kies je voor de Astra Pro Business Toolkit? Dan ontvang je naast alles in deze licentie ook nog toegang tot de SkillJet Academy(t.w.v. $1199 dollar). In deze academy worden onder andere de volgende onderdelen behandeld:

 • Hoe je terugkerende inkomsten kunt opbouwen via je website
 • Hoe je geavanceerde marketing & marketing funnel strategieën kunt toepassen
 • Hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien

Astra Pro WordPress theme review conclusie: Is Astra het beste thema voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Astra Pro WordPress theme review is het tijd voor een conclusie, want is het Astra theme nu het beste WordPress thema voor jou?

Persoonlijk kan ik je het Astra Pro WordPress theme zeker aanraden! Het Astra Pro theme is namelijk super snel, volledig geoptimaliseerd om gevonden te worden in Google en super gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun je zonder enige technische kennis je eigen droom website maken met het Astra theme! Bovendien kun je gebruik maken van de kant-en-klare starter templates waardoor je binnen enkele uren je volledige website klaar hebt staan.

Samenvattend maak je met het Astra Pro theme een uitstekende keuze wanneer je zonder technische kennis een professionele website wilt maken. Zeker met de actuele actuele 40% korting is Astra Pro een uitstekende keuze!

Astra WordPress theme review - Veelgestelde vragen

Is Astra een goed thema?

Ja, het Astra theme is een super goed WordPress thema. Dit komt onder andere doordat het thema super snel en volledig geoptimaliseerd is om gevonden te worden in Google. Bovendien is het thema super gebruiksvriendelijk, waardoor je zonder technische kennis je eigen droom website kunt maken.

Is het Astra theme gratis?

Ja, het Astra theme beschikt over een gratis variant. Deze gratis variant is echter wel erg beperkt waardoor je snel tegen beperkingen aan zal lopen. Wel kun je de versie proberen om te kijken hoe het thema werkt en of het wat voor je is. Wil je vervolgens echt een website of webshop gaan maken? Dan zal ik je aanraden om over te stappen op Astra Pro.

Kun je Astra Pro gratis proberen?

Ja, het is mogelijk om Astra Pro gratis te proberen. Wanneer je namelijk een Astra Pro licentie aanschaft, heb je recht op de 14 dagen niet goed geld terug garantie. Binnen 14 dagen na aankoop kun je de aankoop dus annuleren en dan ontvang je het volledige aankoopbedrag netjes terug op je rekening.

Hoe kun je Astra Pro installeren?

Je kunt Astra Pro eenvoudig op je website installeren door de volgende stappen te volgen:

 1. Koop een licentie op de website van Astra
 2. Doorloop het bestelproces
 3. Ga in het menu van je account naar Account → Downloads
 4. Download het “Astra Pro Addon Plugin” bestand
 5. Login op je WordPress website
 6. Ga naar Plugins → Nieuwe toevoegen
 7. Klik op “Plugin uploaden”
 8. Klik op “Bestand kiezen” en selecteer het mapje dat je in stap 3 hebt gedownload
 9. Klik op “Nu installeren”
 10. Klik op “Plugin activeren”

Werkt het Astra theme samen met Elementor?

Ja, het Astra theme werkt perfect samen met zowel Elementor als Elementor Pro. Het Astra theme is namelijk speciaal ontwikkeld, zodat je het thema in combinatie met Elementor of Elementor Pro helemaal naar eigen wens kunt maken. Uiteraard zonder dat je daarvoor enige technische kennis nodig hebt.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Astra Pro alternatieven

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5

Van $59 voor $49