Elementor Pro Kopen? | Dit moet je weten voor aanschaf in 2022

Samenvatting: Wil jij Elementor Pro Kopen? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want Elementor is een van de beste alles-in-één tools van dit moment! Naast de page builder krijg je namelijk ook toegang tot de templates, demowebsites, popup builder, formulieren builder en nog veel meer. Verder is Elementor super snel, geoptimaliseerd voor SEO en heb je geen technische kennis nodig om met Elementor te werken! Met Elementor kun jij daarom echt een succesvolle website of webshop bouwen!

Ben jij al overtuigd? Dan kun je met de gele knop de actuele kortingen bekijken en uiteraard Elementor Pro Kopen. Ben jij nog niet overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden deze Elementor Review eens te lezen!

Elementor-pro-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Waarom moet jij Elementor Pro kopen?

Zoals je waarschijnlijk al weet is Elementor Pro een veel gebruikte page builder voor wordpress. Op het moment heeft Elementor Pro zelfs meer dan 4 miljoen actieve installaties! Wanneer je besluit om met Elementor te gaan werken heb je de keuze uit de gratis versie en drie betaalde versies. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik je Elementor Pro zeker aanraad, omdat de gratis versie echt heel beperkt is. Ik zal je precies uitleggen wat Elementor Pro zoveel beter maakt dan de gratis versie.

Drag & Drop systeem

Een heel groot voordeel van Elementor is het drag and drop systeem. In het Nederlands betekent dit slepen en neerzetten en zo werkt het ook in Elementor. Zo kun je uit de elementen balk aan de linkerkant bijvoorbeeld een kop, stuk tekst, afbeelding, video of formulier pakken die je vervolgens naar jou website kunt slepen. Het element wordt geplaatst en het enige wat je nog moet/kunt doen is de kleur en de tekst van het door jou geselecteerde element aanpassen. 

Een van de reden waarom Elementor zo populair is komt door het drag & drop systeem. Door gebruik te maken van dit systeem kun je namelijk zonder kennis van code een hele mooie zoekmachine vriendelijke website maken. Ook staat Elementor los van het thema dus dit betekent dat je Elementor op elk thema kunt gebruik! 

Waarom moet je voor Elementor Pro kiezen, als je gratis versie over hetzelfde drag & drop systeem beschikt? Nou de gratis versie is erg beperkt. Je kunt hier de simpele dingen mee zoals het plaatsen van tekst, een video, een foto of een icoon. Voor veel mensen is dit niet genoeg en daarom is Elementor Pro de oplossing. Je krijgt hiermee veel meer opties die je website nog beter kunnen maken. Zo kun je een login systeem, slider, formulieren en prijstabellen maken met één klik.

Alles onder één dak

Wanneer je werkt met de gratis versie van Elementor zul je merken dat je veel aparte plugins nodig hebt. Denk hierbij aan plug-ins voor het maken van pop ups, sliders, social media buttons en formulieren. Al deze extra’s plug-ins voegen code aan je website toe, waardoor je website onnodig veel code gaat bevatten en traag wordt. Voor jou is dit misschien geen probleem, maar je bezoeker wordt hier niet blij van en Google al helemaal niet.

Daarom heb je met Elementor Pro alles onder één dak. Dit betekent dat alle code van dezelfde maker af komt en dat code niet dubbel voorkomt in jouw website. Hierdoor kan je code beter samenwerken en worden bepaalde stukken code niet uitgesloten door extra plug-ins. Het resultaat hiervan is dat je website een stuk sneller en klantvriendelijker is, maar ook Google zal je website beter gaan beoordelen.

Zelf heb ik eerst gebruik gemaakt van Elementor in combinatie met een gratis thema. Om deze website naar mijn wens te krijgen had ik 32 plug-ins op mijn website staan. Wat je hierbij vaak ziet is dat de code uit de ene plug-in ook terugkomt in de andere plug-in. Omdat alle code geladen wordt voordat je website geopend wordt gaat hier veel tijd inzitten. Daarom ben ik overgestapt op Elementor Pro en sindsdien heb ik maximaal maar 7 plug-ins op mijn website! De laadtijd van mijn website is hierdoor van 3,2 seconden naar 0,9 gegaan.

Elementor-pro-kopen

Geen overbodige code

Hoewel dit een beetje samen gaat met het bovenstaande voordeel geldt dit voor net een ander onderdeel. Wanneer je namelijk besluit om met een gratis wordpress thema te gaan werken, bevat dit thema vaak enorm veel functionaliteiten. Die je bijna nooit zult gebruiken, maar elke keer als iemand je website bezoekt moet deze code wel geladen worden. Daarom worden bij Elementor Pro alleen de onderdelen en functionaliteiten geladen die je ook daadwerkelijk gebruikt. Ook bij thema’s als Astra, Neve, OceanWP, Avada, BeTheme, TheGem en GeneratePress kun je functionaliteiten uitzetten die je niet gebruikt, maar hierbij zit geen page builder dus moet je alsnog een Elementor hierbij aanschaffen.

Elementor-pro-ervaringen

Elementor Pro Kopen: Hoe is de snelheid van deze page builder?

De snelheid van een website is een erg belangrijke factor voor de vindbaarheid van je website in Google. Zo zul je met een gratis thema ook direct een trage website krijgen. Dit komt doordat iemand dit thema als hobby heeft gemaakt en veelal geen aandacht heeft gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken. Het resultaat hiervan is dat Google geen fan is van je website en hem dus ook niet goed zal beoordelen.

Doordat Elementor Pro ervoor zorgt dat jouw code altijd schoon is, is je website veel sneller en kun je meer bezoekers genereren vanuit Google. Wat erg belangrijk is wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met Affiliate Marketing

snelheid-siteground-website

Elementor Pro Kopen: Keuze uit meer dan 300 templates

Bij de gratis variant van Elementor krijg je al toegang tot een heel aantal verschillende templates die je met één klik op de knop kunt importeren. Deze website templates zijn alleen gemaakt volgens de opties die je hebt met de gratis versie. Hierdoor zijn deze templates echt heel basic en kan ik me voorstellen dat je gaan gebruikt wil maken van de pro templates.

Zodra je Elementor Pro hebt gekocht krijg je toegang tot alle premium functies, maar ook tot de premium templates. Al deze templates bevatten elementen die de gratis templates niet bevatten. Hierdoor is je website veel schoner, netter en oogt de website professioneler. Het voordeel van deze templates is dat je hem altijd kunt veranderen en de volledige vrijheid hebt om het thema aan te passen. 

Wanneer je besluit om een thema te kopen is dit vaak al veel duurder dan Elementor Pro zelf. Vervolgens moet je ook nog Elementor Pro kopen om je website naar wens te maken. Het is dus vele malen slimmer om Elementor Pro te kopen en vervolgens gebruik te maken van de honderden templates.

Elementor-pro-templates

Goede koppeling met WooCommerce

Wanneer je Elementor Pro hebt gekocht om een website te bouwen heb ik goed nieuws! Hier is Elementor Pro namelijk ook uitermate goed voor geschikt. Je kunt er voor kiezen om zelf een shop pagina te maken, maar ook hiervoor heeft Elementor Pro een aantal templates.

Om het nog makkelijk voor je te maken kun je een producten of archiven template instellen. Hierdoor kunnen alle producten die je hebt of hiervoor wil gebruiken gebruik maken van hetzelfde template. Het enige wat je vervolgens hoeft aan te passen zijn de afbeeldingen, omschrijving en prijs. Wat ook erg handig is is dat je producten kunt plaatsen onder categorieën hierdoor is de website voor jouw bezoekers een stuk overzichtelijker, maar ook Google is fan van dit soort pagina’s, omdat alle producten gericht staan aan dit onderwerp.

Wat ook goed werkt op je webshop zijn de pop-ups. Dit zijn onderdelen die zo ineens op je scherm komen. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken voor aanbiedingen, aanmelden nieuwsbrief of bijvoorbeeld gerelateerde producten. Ook voor het maken van deze pop-ups kun je gebruik maken van een flink aantal templates, maar ook hiervoor geldt je kunt ook zelf een pop-up maken.

Heb je de Pop-up af dan kun je vervolgens instellen wanneer je wilt dat deze verschijnt. Zo kun je ervoor kiezen om de popup te laten zien wanneer een bezoekers de onderkant van de pagina bereikt, wanneer je bezoeker ergens op klikt, wanneer je bezoeker een bepaalde tijd geen actie heeft uitgevoerd of wanneer je bezoeker de pagina wil gaan verlaten. Ook is het mogelijk om timer toe te voegen aan de popup waardoor je de bezoeker een extra trigger geeft om deze actie nu uit te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat dit een erg conversie verhogende tactiek is!

Je kunt met Elementor Pro zeker een hele succesvolle webshop gaan maken en runnen!

elementor-pro-woocommerce

Bespaart veel tijd

Door met Elementor Pro te werken kun je enorm veel tijd besparen op het bouwen van een website. Voor het grootste deel heeft dit te maken met het Drag & Drop systeem, maar ook het live editten van je website heeft hier veel invloed op. Ook is het goed om te weten dat wanneer je een website maakt met Elementor deze direct 100% responsive is. Dit betekent dat jouw website meeschaalt op de grootte van het scherm. In deze tijd is dat erg belangrijk, omdat heel veel mensen het meeste googlen via hun telefoon.

Wanneer je werkt met Elementor Pro kun je al binnen 2 uur je website live hebben staan!

Zoekmachine vriendelijk

Wanneer je een website gaat bouwen is deze vaak niet alleen maar bedoeld als visitekaartje, maar heeft je website ook een doel. Voor veel mensen is dit het genereren van verkopen of het krijgen van nieuwe klanten. Het is ook om met je website als doel te hebben informatie te geven. Voor al deze manieren is het belangrijk dat Google je website waardeert. Hoewel dit ook afhankelijk is van je eigen werk blijft het voor het grootste deel toch echt afhankelijk van het thema dat je gebruikt en de webhosting die hebt gekozen. 

Omdat Elementor jou wil helpen om het beste uit je website te halen hebben ze veel tijd gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken van programma. Ze doen dit onder andere door schone code te gebruiken en alleen de functies die je zelf gebruikt te laten laden, maar ook de snelheid die Elementor meegeeft is boven verwachting goed. 

Veel mensen gaan op dit punt de fout in. Ze denken namelijk dat het kiezen van een thema geen invloed heeft op de vindbaarheid van hun website. Hierdoor zullen ze nooit het maximale uit hun website kunnen halen en lopen ze ongekend veel klanten en verkopen mis. Het thema van je website kun je eigenlijk zien als een fundering van een huis. Is de fundering slecht? Dan is er een grote kans dat je huis hieronder gaat lijden of zelfs instort. Op deze manier werkt het ook voor een website. Ik raad je daarom echt aan om veel tijd te stoppen in het zoeken van een thema of om aan de slag te gaan met Elementor Pro. Dan hoef je niet bang te zijn voor deze problemen.

elementor-pro-seo

Verschillende toevoegingen om conversie te verhogen

Natuurlijk wil je geld verdienen en/of mensen helpen met jouw website. Het is daarom goed om gebruik te maken van conversie verhogende middelen. Dit zijn middelen die mensen kunnen beïnvloeden om nu over te gaan op actie. Je kunt onder andere de conversie van je website verhogen door een prijstabel, formulier, call to action, timer, teller of review op je website toe te voegen. Ook de pop ups zijn een goede manier om meer conversies binnen te halen en ook zeker aan te raden!

Elementor-pro-marketing

Elementor Pro Kopen: Hoe is de Klantenservice?

Voordat je besluit om Elementor Pro te kopen is het natuurlijk belangrijk dat je met vragen bij hun terecht kunt. Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de support van Elementor.

Er zijn verschillende manieren om via Elementor aan informatie te komen. Zo kun je gebruik maken van hun kennisbank vol met artikel over onderdelen van Elementor, maar je kunt gebruik maken van de meest gestelde vragen. Hier zijn bijna alle vragen die je kunt bedenken wel gesteld. Als laatst kun je nog gebruik maken van de video tutorials die Elementor heeft samengesteld. Een groot voordeel is dat er naast de bovenstaande mogelijkheden ook enorm veel informatie te vinden valt op Youtube. Die jij makkelijk en snel kunt raadplegen.

Heeft Elementor dan geen persoonlijke support? Jazeker wel, wanneer je een Elementor Pro licentie hebt gekocht kun je gebruik maken van de Pro Support van Elementor. Het is logisch dat je alleen toegang krijg tot deze vorm van support als je een betalende klant bent. Als Elementor ervoor had gekozen om ook de mensen die de gratis versie gebruiken toegang te geven tot de persoonlijke support. Was het snel een rommeltje geworden en kan Elementor niet al hun tijd en moeite stoppen in het helpen van de betalende klanten. Deze oplossing van Elementor is dus wel zo netjes en volkomen begrijpelijk. Met de Pro support kun je 24/7 contact opnemen met de klantenservice om antwoord op jouw vragen te krijgen.

elementor-pro-support

Elementor Pro Kopen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Wanneer we kijken naar de reviews van anderen over Elementor Pro valt ons op dat iedereen erg positief is! Zo zien we reviews van mensen die eerst een tijd hebben getwijfeld, maar uiteindelijk toch de knoop hebben doorgehakt om Elementor Pro te kopen en nu een eigen website hebben gebouwd. Ook zien we reviews waarin mensen zeggen dan Elementor Pro de beste page builders is en erg simpel is in het gebruik. Maar de reviews die we vooral zien zijn van mensen die eigenlijk geen ervaring hebben met het bouwen van websites en toch erg tevreden zijn over de gebruiksvriendelijkheid van Elementor. Dat verdiend natuurlijk een dikke plus!

Wat zijn mijn ervaringen met Elementor Pro

Inmiddels maak ik zelf bijna twee jaar gebruik van Elementor. Dit begon met de gratis variant waarmee ik destijds mijn eigen website heb gemaakt. Hiervoor had ik totaal geen kennis van het bouwen van een website en ik wist net WordPress was. Nadat ik mijn hostingpakket en domein had vastgelegd heb ik wordpress geïnstalleerd en de plug-in elementor gedownload. Toen begon het!

Ik weet nog goed hoe ik de eerste pagina met Elementor heb gemaakt. Het moest namelijk een homepagina worden waarover ik informatie over mijzelf plaatste. Omdat ik zelf nog niet echt de kennis had heb ik veel verschillende templates van Elementor geprobeerd waar ik vervolgens zelf weer veel aan heb aangepast. Ik vond het erg leuk om hiermee bezig te zijn en merkte al snel dat ik er beter in werd. Toen kwam het moment dat ik het besluit had genomen om Elementor Pro te kopen. 

Het eerste wat ik hiermee heb gedaan is natuurlijk een website opgezet, maar niet eens voor mezelf. Ik had namelijk een opdracht gekregen om een website te bouwen voor een real estate bedrijf en dit ging me goed af. Ik keek op internet naar hoe andere websites uit deze niche eruit zien en probeerde deze onderdelen na te maken. Natuurlijk zag het ene onderdeel er beter uit dan het andere onderdeel, maar ik leerde veel. Na drie dagen had ik zo goed als alle functies van Elementor Pro gebruikt en was de website klaar voor aflevering. De klant was er erg blij mee en ik had alle kosten voor Elementor Pro weer terug verdiend.

Wat mij hierna direct opviel is dat het inderdaad echt extreem makkelijk is om een website te bouwen met Elementor Pro. Zelfs als je geen kennis van code hebt kun je een mooie, snelle en zoekmachine vriendelijke website bouwen. Wil je het toch niet helemaal zelf doen? Dan kun je gebruik maken van de honderden templates die Elementor voor jou heeft gemaakt. 

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en maak ik nog steeds gebruik van Elementor. Ik heb een aantal klanten gehad die niet vooruit kwamen met hun website, terwijl ze wel wisten hoe ze gevonden konden worden in Google. Hieruit haalde ik een paar opdrachtjes om nieuwe websites te gaan maken en we konden al snel het resultaat zien. De website scoort nu namelijk vele malen beter in Google en er komen wekelijks meer bezoekers op af.

Wat dit betekent is dat Elementor naar mijn mening echt een van de beste wordpress thema’s/page builders is. Het werkt zo makkelijk en tegelijk wordt er rekening gehouden met de achterkant van jouw website om zo goed mogelijk te presteren met jouw website op het internet. Persoonlijk raad ik je daarom echt aan om Elementor Pro te gebruiken! Je loopt helemaal geen gevaar, want Elementor werkt met een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

elementor-pro

Elementor Pro Kopen: Welke licentie heb jij nodig?

Elementor Pro heeft op het moment drie licenties waar je uit kunt kiezen. Het enige verschil tussen de licenties is voor hoeveel websites je Elementor Pro kunt gebruiken. Er zit voor de rest geen verschil in het aantal mogelijkheden dat je hebt. We zullen hieronder even de verschillende licenties toelichten waar je uit kunt kiezen als je Elementor Pro koopt. Ook vertellen we welke licentie het beste bij jou past.

Elementor Pro Personal pakket kopen

Het eerste en goedkoopste pakket van Elementor Pro is het “Personal Pakket”. Dit pakket kost $49 dollar per jaar en je kunt de licentie gebruiken op één website. Wanneer je dit pakket kiest krijg je toegang tot alle pro functies, templates en elementen. 

Dit pakket is interessant voor zelfstandig ondernemers die zelf een website willen maken voor hun eigen onderneming. Ook is dit pakket geschikt voor mensen die websites bouwen als hobby hebben of een Affiliate Marketing Website willen bouwen.

Elementor Pro Plus pakket kopen

Het Elementor Pro Plus pakket is het middelste pakket dat Elementor aanbiedt. Dit pakket kost $99 dollar per jaar en je kunt deze licentie gebruiken voor drie websites. Ook met deze licentie krijg je toegang tot alle pro functies, templates en elementen.

Dit pakket is interessant voor de mensen die meerdere websites willen bouwen of naast hun website kennis willen maken met Elementor Pro.

Elementor Pro Expert pakket kopen

Als laatste individuele pakket heb je nog de keuze om voor het Elementor Pro Expert pakket te gaan. Dit pakket kost $199 dollar per jaar en je kunt er 25 websites mee maken. Je ontvangt een licentie die je vervolgens op 25 verschillende wordpress installaties kunt gebruiken. Voor veel mensen zal dit pakket de meest ideale keuze zijn, omdat je altijd een extra licentie achter de hand hebt en daarbij krijg je ook nog het meeste waar voor je geld.

Dit pakket is interessant voor webbouwers die Elementor Pro willen gebruiken voor het bouwen van website’s voor hun klanten. Wij maken zelf al 1,5 jaar gebruik van het Expert pakket en zijn er erg tevreden over.

Elementor Pro Studio pakket

Op 9 maart 2022 heeft Elementor twee nieuwe licenties uitgebracht. De eerste licentie is het Elementor Studio pakket. Deze licentie is ideaal voor de kleinere webbouwer of online marketeer die bijvoorbeeld websites bouwt/beheert voor klanten. Met deze licentie kun je namelijk tot 100 websites maken. Verder ontvang je met het Pro Studio pakket ook toegang tot de Pro support wat gebruik maakt van de live chat. Hierdoor kun jij veel sneller en makkelijker contact opnemen met de klantenservice. De kosten voor deze licentie bedragen $499 dollar per jaar.

Elementor Pro Agency pakket

Als laatste kun je ook nog kiezen voor het Elementor Pro Agency pakket. Deze is in principe volledig hetzelfde als het Studio pakket, maar dan kun je nog meer websites en webshops bouwen. Bij het Studio pakket zit hier namelijk een limiet op van 100 websites, maar bij het Agency pakket staat dit limiet op 1000 websites. Het aanschaffen van het Agency pakket is daarmee een veel interessantere optie dan het Studiopakket.

Elementor-pro-kopen-prijzen

Elementor Pro Kopen? Renewal Korting

Zoals je bij veel andere tools misschien al wel is hebt ontdekt is er een renewal korting. Standaard staat je Elementor Pro licentie op “Doorlopen”. Wat betekent dat de kosten elk jaar van je rekening worden afgeschreven. Natuurlijk is dit lekker makkelijk, maar je mist dan wel de korting. Wanneer je namelijk het abonnement stop zet krijg je de mogelijkheid om het abonnement te verlengen met 25% korting. Dit kan leuk wat geld schelen en is dus zeker de moeite waard!

Houdt er rekening mee dat je deze korting pas kunt gebruiken voor het tweede jaar. Het eerste jaar heb je namelijk al direct bij aanschaf betaald.

Hoe activeer je jouw Elementor Pro licentie

Het activeren van de door jouw gekochte Elementor Pro licentie is erg makkelijk. Ik zal je precies uitleggen hoe dit werkt.

In het bestelproces van Elementor Pro maak je direct een account aan. Na het bestelling kun je inloggen op dit account en beland je op het dashboard. Hier kun je vervolgens klikken op de groene knop “Download Plugin”. Er wordt vervolgens een .zip bestandje gedownload. Wanneer je vervolgens inlogt op je wordpress website en klikt op plug-in toevoegen kun je een bestand uploaden. Het is de bedoeling dat je hier het .zip bestand upload die je net hebt gedownload. Het enige wat je nu nog moet doen is het volgen van de stappen op het scherm om deze licentie te bevestigen.

elementor-pro-licentie-activeren

Kan ik mijn Elementor Pro abonnement nog aanpassen?

Ben je begonnen met het personal pakket, omdat je maar een website wou maken. Maar vervolgens blijkt dat je niet genoeg hebt aan een licentie? Dan kun je op het dashboard van je Elementor account klikken op de roze knop “Upgrade Account”.  Je kunt vervolgens eenvoudig je abonnement verhogen.

elementor-pro-upgraden

Conclusie: Moet jij Elementor Pro kopen?

We zijn aangekomen bij het einde van dit artikel. Moet je Elementor Pro nou wel of niet kopen?

Zoals je hebt gelezen heeft Elementor Pro zoveel voordelen ten opzichte van losse thema’s, maar ook ten opzichte van andere page builders. Zo kun je heel eenvoudig een professionele website in elkaar zetten met het Drag & Drop systeem, heb je bijna geen externe plugins meer nodig omdat alles in Elementor Pro zelf zit, is het mogelijk om volledige controle te hebben over je webshop, is je website zoekmachine vriendelijk en snel en als laatste biedt Elementor Pro veel conversie verhogende elementen en tactieken die je kunt gebruiken. 

Wanneer je aan mij zou vragen of ik dit geld zou betalen voor Elementor Pro? Ik zou 100% procent dit bedrag voor Elementor Pro neerleggen, omdat je zoveel vrijheid hebt, maar tegelijkertijd ook gebruik kunt maken van alle templates die Elementor voor jou heeft gebouwd!

Elementor kopen - Veelgestelde vragen

Elementor is een page builder die in 2016 door Pojo Themes op de markt is gebracht. Pojo themes was hiervoor al langere tijd een bekend en populair bedrijf dat zich vooral bezighield met het bouwen van WordPress thema’s. Zij merkten dat er veel mensen niet in staat waren om zelf een website of webshop te bouwen, omdat hier veel technische kennis voor nodig was. Met de komst van Elementor heeft Pojo Themes dit probleem op kunnen lossen.

Een page builder is namelijk een extra toevoeging op WordPress om zonder enige vorm van technische kennis een volledige website of webshop te bouwen. Doordat dit zo extreem makkelijk is heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers en behoren ze zelfs tot de beste WordPress page builders van dit moment!

Elementor beschikt over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen. Denk bijvoorbeeld aan teksten, afbeeldingen, knoppen, formulieren en nog een hele hoop andere zaken om jouw eigen WordPress website te kunnen opbouwen. Het drag & drop systeem zorgt er vervolgens voor dat jij deze elementen aan jouw website kunt toevoegen door ze simpelweg uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen. 

Naast het drag & drop systeem beschikt Elementor ook over een live editing systeem. Dit systeem maakt het mogelijk dat je tijdens het bouwen van jouw website of webshop ook direct kunt zien wat je aan het doen bent en hoe dit eruit gaat zien. Een systeem dat makkelijker is dan Elementor heb ik zelf nog niet gevonden en daarmee is Elementor dan ook echt ideaal voor de beginners.

Wanneer jij jouw website of webshop wilt gaan bouwen met Elementor heb je de keuze uit de gratis variant en Elementor Pro, maar wat zijn hier nou precies de verschillen tussen en welke licentie kun jij het beste kiezen?

In mijn ervaring kun je de gratis versie van Elementor meer zien als proefversie. Je kunt hiermee ervaren hoe het programma werkt en wat je er allemaal mee kunt, maar wanneer je een professionele en functionele website of webshop wilt bouwen ga jij hier echt niet genoeg aan hebben. De gratis versie van Elementor zal ik daarom niet aanraden om zelf een website of webshop mee te bouwen.

Elementor Pro kost wat geld, maar je krijg hier zo enorm veel voor terug. Zo krijg je toegang tot meer dan 300 pro templates & blokken, kun je gebruik maken van custom lettertypes, effecten tijdens het scrollen, sliders en carousels, een popup builder, form builder, WooCommerce builder, koppelingen met verschillende e-mailmarketing providers, mogelijkheden om templates in te stellen zodat je niet elke pagina helemaal zelf hoeft op te bouwen en nog een heleboel meer. 

Wil jij meer over deze verschillen lezen? Dan kun je deze hier bekijken in een overzichtelijke tabel zodat jij zelf een goede keuze kan maken.

Wanneer je Elementor Pro wilt kopen heb je de keuze uit verschillende licenties. Ik zal deze hieronder even behandelen zodat jij een goed overzicht hebt van de verschillende licenties en de kosten daarvan.

 • Elementor Personal: Het Elementor personal pakket is het goedkoopste pakket. Je krijgt hiermee toegang tot alle functionaliteiten van Elementor Pro. Het enige aandachtspunt van deze licentie is dat je hier maar een website of webshop mee kunt bouwen. Wanneer je meerdere websites of webshop wilt bouwen is deze licentie niet geschikt. De kosten voor deze licentie bedragen $49 dollar.
 • Elementor Plus: Het Elementor Plus pakket is het tweede pakket van Elementor Pro. Dit pakket is eigenlijk precies hetzelfde als het Personal pakket, maar kun je met deze licentie niet één maar drie websites of webshops bouwen. Voor velen zal deze licentie daarom de meest geschikte optie zijn. De kosten voor deze licentie bedragen $99 dollar.
 • Elementor Expert: Het laatste en duurste pakket is het Elementor Pro Expert pakket. Deze licentie is ook weer precies hetzelfde als de hierboven genoemde pakketten. Wanneer je voor dit pakket kiest kun je niet één, maar 25 websites of webshops bouwen. Deze licentie is daarmee erg geschikt als je Elementor op meer dan 3 websites wilt gebruiken. De kosten voor deze licentie bedragen $199 dollar.
 • Elementor Studio: Het Elementor Studio pakket is nog net op de markt gebracht door Elementor. Met deze licentie kun je maar liefst 100 websites bouwen, krijg je toegang tot de VIP Support en kun je gebruik maken van de Elementor Experts. De kosten voor deze licentie bedragen $500 dollar per jaar.
 • Elementor Agency: Het laatste en grootste pakket is het Elementor Agency pakket. Dit pakket is ideaal voor de grote ondernemers of webbouwers die Elementor op een groot aantal websites willen gaan gebruiken. Met deze licentie kun je namelijk 1000 websites of webshops bouwen. De kosten voor deze licentie bedragen $999 dollar per jaar.

 

Bekijk de pakketten van Elementro Pro hier.

Ja het is mogelijk om Elementor gratis te proberen. Je moet dan wel gaan voor de gratis versie van Elementor Pro, maar daar zul je natuurlijk weinig aan gaan hebben.

Het is ook mogelijk om Elementor Pro gratis te proberen. Hiervoor dien je een licentie af te nemen bij Elementor. Wanneer je binnen 30 dagen niet overtuigd bent kun je deze licentie gratis opzeggen en ontvang jij jouw geld terug.

Elementor Pro kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere WordPress thema’s en page builders. Ik zal hieronder daarom even een aantal voordelen van Elementor Pro op een rijtje zetten.

 • Geen technische kennis nodig om met Elementor Pro te kunnen werken
 • Keuze uit een groot aantal templates die jij met één druk op de kunt importeren
 • Volledige controle over zowel de header als footer van jouw website
 • WooCommerce builder wanneer jij een webshop wilt bouwen
 • Formulieren bouwer en popup builder om jouw website of webshop te kunnen automatiseren
 • Templates bouwen voor blogberichten, footers, 404 pagina’s, productpagina’s en nog veel meer
 • Super goede animaties om de aandacht van jouw bezoekers op de juiste momenten vast te kunnen pakken
 • 24/7 Premium support met Elementor Pro

Elementor Pro is erg eenvoudig te installeren. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is een licentie te kopen op de website van Elementor. Vervolgens maak je tijdens dit bestelproces automatisch een account aan. In dit account wordt jouw Elementor Pro licentie klaargezet. Hier kun jij een .zip mapje downloaden naar jouw laptop/computer. 

Dit mapje kun je vervolgens in WordPress uploaden door naar “Plugins” te gaan en hier te klikken op “Plugin toevoegen”. Klik vervolgens op “Plugin importeren” om het .zip mapje op jouw WordPress website te installeren. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je automatisch doorgestuurd naar de website van Elementor om de licentie om jouw website te activeren.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Elementor alternatieven

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5

Vergeet jij jouw e-book voor een succesvolle website niet?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je kunt dit e-book vol met tips voor het maken van een succesvolle website nu tijdelijk gratis downloaden!

Handleiding-website-maken-ebook