Beste Elementor Pro Templates | 11 Beste Templates in 2024

10-beste-elementor-templates
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een eigen website gaan maken met Elementor? Of heb jij al een website met Elementor gemaakt, maar sluit het gekozen template toch niet helemaal bij jouw wensen aan? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog ga ik voor jou namelijk de 11 beste Elementor templates van dit moment op een rijtje zetten. Na het lezen van deze blog zal jij daarom precies weten uit welke Elementor (Pro) templates jij kunt kiezen en welke template van Elementor het beste aansluit bij jouw wensen.

Zoals je al wel zal weten is Elementor Pro een erg prettige website builder waarmee je zonder enige technische kennis zelf een eigen website kunt maken. Je krijgt zelfs toegang tot een groot aantal Elementor website templates die jij kunt gebruiken om jouw eigen website te maken. Echter zijn de templates in de gratis versie van Elementor erg beperkt. Upgraden naar Elementor Pro is dan ook een erg goede keuze, maar helaas zitten hier ook niet hele strakke en professionele templates tussen. Er zijn daarom veel partijen die zelf templates voor Elementor hebben ontwikkeld die jij voor jouw website kunt gebruiken.

In dit artikel ga ik de meest populaire en strakke Elementor templates op een rijtje zetten, zodat jij de beste Elementor Pro template voor jouw website kunt kiezen. Zowel gratis als betaald, laten we dus maar snel beginnen!

Wat is het verschil tussen een Elementor (Pro) template en thema?

Ik krijg regelmatig de vraag in mijn mailbox wat nou precies de verschillen zijn tussen een Elementor thema en een Elementor template. Velen denken dat dit eigenlijk gewoon hetzelfde is, maar dat iedereen het anders noemt. Dit was makkelijk geweest, maar er zitten toch wel degelijk belangrijke verschillen tussen een thema en een template. Ik zal dit daarom eerst eens uitleggen.

Een thema kun je zien als de fundering van jouw website of webshop. Het thema bepaald namelijk het design van jouw website, welke functionaliteiten jij kunt gebruiken, of jouw thema snel en zoekmachine vriendelijk is en nog veel meer. Een thema is daarom erg belangrijk en kan een flinke invloed hebben op de prestaties en mogelijkheden van jouw website of webshop.

Een template is net even wat anders. Templates zijn namelijk lay-outs voor specifieke pagina’s. Het grootste verschil is dat een template alleen het design voor één specifieke pagina bepaald en een thema voor een volledige website. De Elementor templates kun je importeren vanuit de page builder en hebben impact op die ene pagina, maar niet op de rest van de website. Het gebruik van templates in combinatie met een licht en zoekmachine vriendelijk WordPress thema is daarom een erg goede keuze!

Welke soorten Elementor templates zijn er?

Wil jij voor jouw website of webshop gebruik maken van de Elementor (Pro) templates? Dan heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten templates. Deze verschillen zitten hem met name in de functionaliteiten, het design en hoe geavanceerd ze zijn. Laten we de verschillende soorten Elementor templates daarom maar eens even behandelen.

  • Gratis Elementor templates: Maak je gebruik van de gratis versie van Elementor? Dan heb je toegang tot een leuk aantal templates. Met deze templates kun je een leuke website maken, maar je zult al snel merken dat ze erg beperkt zijn en niet super professioneel overkomen wanneer jij een mooie en strakke website wilt bouwen. Het gebruik van deze templates zal ik zelf daarom niet snel aanraden.
  • Elementor Pro templates: Wil jij Elementor Pro kopen? Dan krijg je toegang tot een hoop Elementor pro templates. Deze templates zijn al een stuk beter dan die van de gratis versie. In deze templates is namelijk meer tijd gestoken en daardoor zien ze er een stuk beter uit. Daarbij beschikken deze Elementor pro templates ook over de functionaliteiten die aanwezig zijn in Elementor Pro. De gratis templates beschikken hier niet over en dat maakt echt al een super groot verschil. De Elementor pro templates zal ik daarom een stuk eerder aanraden dan de gratis templates.
  • Elementor templates van andere aanbieders: Naast de templates van Elementor zelf zijn er ook andere aanbieders die templates voor Elementor hebben ontwikkeld. Deze zijn lastiger te vinden, omdat ze niet zo bekend zijn als Elementor zelf. Toch zitten hier erg goede en professionele Elementor templates tussen. Ik kan je daarom zeker aanraden om eens goed naar deze templates te kijken!

Beste Elementor (Pro) templates: Dit zijn de 11 beste opties

Inmiddels weet je al wat het verschil is tussen een thema en de templates en weet je welke soorten Elementor templates er zijn. Het is erg handig om deze informatie even doorgelezen te hebben, want deze kan goed van pas komen bij het kiezen van de beste Elementor templates voor jou.

Ik ga hieronder de 11 beste Elementor (Pro) templates van dit moment voor jou op een rijtje zetten. Deze templates ga ik uitgebreid behandelen en met elkaar vergelijken zodat jij voor jezelf de beste Elementor templates kunt kiezen. Laten we daarom maar direct beginnen met de eerste!

1. Astra starter templates

astra-pro-templates

Het Astra WordPress Theme zal onder de meeste mensen al wel bekend zijn. Dit thema behoort op dit moment namelijk tot de beste WordPress thema’s en daar ben ik het ook helemaal mee eens. Dit thema is super snel en volledig geoptimaliseerd voor verschillende WordPress page builders. Jouw eigen WordPress website maken met het Astra WordPress thema is dan ook een erg verstandige keuze!

Uiteraard hebben we het in deze blog over de beste Elementor templates voor jouw website en ook daar heeft Astra erg goede oplossingen voor. Het Astra theme wordt namelijk geleverd met een groot aantal website templates. Deze templates zien er erg goed uit en komen ook erg professioneel over. Het enige nadeel dat ik zelf heb ervaren is dat de templates van de gratis versie vrij beperkt zijn. Kies je voor Astra Pro WordPress Theme? Dan krijg je ten eerste toegang tot veel meer templates, maar naar mijn mening ook eens stuk mooiere en betere templates met meer functionaliteiten.

2. TemplateMonster

Elementor-templates-templatemonster

TemplateMonster is naast Envato Elements een erg populaire plek om website templates te vinden. Je kunt hier niet alleen terecht voor Elementor templates, maar ook voor WooCommerce templates, Shopify templates, HTML templates en nog veel meer. Je kunt deze plek daarom erg vergelijken met ThemeForest.

Op dit moment zijn er meer dan 100 premium Elementor templates te vinden op TemplateMonster. Omdat Elementor voor alle soorten websites en webshops is te gebruiken zul je op TemplateMonster templates vinden voor alle soorten websites. Voor iedereen is hier daarom wel een geschikte template te vinden.

Op TemplateMonster zit er soms nog best een verschil in de prijzen. Dit heeft een goede reden, want de goedkope Elementor templates zijn vaak voor maar één pagina. Kies je een wat duurdere optie? Dan worden die vaak geleverd als een set van 5 of 6 pagina’s. Het is daarom goed om even te controleren wat jij precies wilt.

3. The Landing Factory

The-landing-factory-elementor-templates

Wil je echt een gigantische keuze uit Elementor templates? Dan moet je eens rondkijken bij The Landing Factory. Hier heb je namelijk de keuze uit meer dan 709+ Elementor templates!

Je kunt hier daarom echt templates vinden voor alle soorten pagina’s en dat is een groot voordeel. Daarnaast zijn er niet alleen templates voor landingspagina’s, maar ook voor andere soorten pagina’s. Denk bijvoorbeeld aan over ons, contact of login pagina’s. Je kunt hier dus terecht voor alle soorten templates en dat kan voor velen een erg makkelijke en goede keuze zijn.

Zoals je waarschijnlijk al wel zult verwachten kun je niet gratis gebruik maken van de Elementor templates van The Landing Factory. Je hebt wel een aantal betaalde keuzes. Zo kun je kiezen voor het jaarlijkse abonnement. De kosten hiervan bedragen $240 dollar en je krijgt toegang tot alle templates. Betaal je liever eenmalig voor een lifetime membership? Dan bedragen de kosten $697 dollar.

4. Elementorism

Elementorism-elementor-templates

Ook Elementorism is een erg plek om goede Elementor templates te vinden. Bij Elementorism krijg je namelijk toegang tot meer dan 50 Elementor templates voor alle soorten websites.

Persoonlijk vind ik de templates van Elementorism erg goed, want ze zien er superstrak en professioneel uit. Daardoor denk ik dat velen hier erg goede templates kunnen vinden voor het maken van hun eigen website. Een eigen WordPress webshop maken is ook erg eenvoudig wanneer jij gebruik maakt van het Elementorism theme.

De kosten voor Elementorism beginnen bij $49 dollar. Met dit pakket krijg je toegang tot alle Elementor starter templates. Verder zijn er ook nog andere pakketten waarvan de prijzen kunnen oplopen tot $250 dollar.

5. Envato Elements

Envato-elements-templates

Een andere plek om erg goede Elementor templates te vinden is Envato Elements. Envato Elements is namelijk een onderdeel van ThemeForest en als er een partij is met ervaring en kennis op het gebied van thema’s en templates zijn zij het wel. Wanneer je kiest voor Envato Elements heb je de keuze uit meer dan 2000 Elementor pagina templates. Ook bevat Envato Elements templates voor de Elementor Pro popup builder. Dus als jij Elementor Pro wilt kopen kun je hier ook geschikte templates vinden voor de pop ups.

Na het installeren van de Envato Elements plugin kun jij vanuit Elementor alle templates bekijken en deze met één druk op de knop importeren. Binnen Envato zijn er veel templates waar je pro voor nodig hebt. Dit betekent niet dat je Envato Elements pro nodig hebt, maar Elementor Pro. Deze templates bevatten dan functionaliteiten die niet aanwezig zijn in de gratis versie van Elementor en dan zullen de templates niet werken.

6. Katka Templates

Katka-elementor-templates

Wil jij niet betalen voor jouw Elementor templates, maar hier gratis toegang tot krijgen? Dan zijn de Katka Elementor templates een goede keuze voor jou. Wanneer je kiest voor Katka krijg je toegang tot meer dan 30 pagina templates, 240 block templates en meer dan 100 pop-up templates.

Deze templates zijn gratis te gebruiken, maar er is wel een optie om de ontwikkelaars een fooi te geven van $5 dollar. Persoonlijk denk ik dat het verstandig is om deze fooi te betalen. Wanneer Katka namelijk geld binnenkrijgt zullen zij deze tool ook langer blijven uitbreiden en updaten. Dit kan toekomstige problemen voorkomen.

Wanneer je een geschikte Elementor template hebt gevonden kun je deze downloaden via Katka. Je ontvang vervolgens een groot zip-bestand met een JPG-screenshot van het template. Ook ontvang je het JSON-bestand dat je in Elementor moet gaan importeren. Je kunt vervolgens zelf kiezen welke templates jij aan jouw Elementor templates bibliotheek wilt toevoegen.

7. Easy Theme Packs

Easy-theme-packs-templates

Een ander plek om goede Elementor templates te vinden is EasyThemePacks. Ook deze partij heeft veel ervaring op het gebied van WordPress thema’s en templates. Dit is wel zo fijn, want dan kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je goede en stabiele templates gaat gebruiken die niet snel problemen zullen vertonen.

Op dit moment beschikt EasyThemePacks over 30 verschillende Elementor templates. Al deze templates zijn gericht op verschillende soorten websites. Zo zijn er bijvoorbeeld templates voor cafés, bakkerijen, advocaten, restaurants, reisbureau’s, bloggers en portfolio’s. Voor veel gebruikers zal hier daarom wel een geschikte template te vinden zijn.

Ook bij EasyThemePacks geldt dat er een aantal templates zijn die Elementor Pro nodig hebben. Je kunt deze templates wel gebruiken zonder Elementor Pro, maar dan werken de Pro functionaliteiten niet. Zoals je bij de meeste templates zult merken is het aanschaffen van Elementor pro daarom wel erg handig om meer uit jouw website of webshop te halen.

8. Sizzify Lite

Sizzify-elementor-pro-templates

Sizzify Lite kan ook een erg goede plek zijn om de beste Elementor templates te vinden. Deze templates zijn namelijk ontwikkeld door ThemeIsle en zij hebben al meerdere jaren ervaring met WordPress. Daarbij hebben ze ook al meerdere thema’s ontwikkeld die zeker tot de top 10 WordPress thema’s behoren! Een van deze WordPress thema’s is bijvoorbeeld het Neve WordPress theme.

Op dit moment beschikt Sizzify Lite over 13 verschillende Elementor templates. De meeste templates zijn landingspagina’s, maar er zijn ook templates te vinden voor andere soorten pagina’s als een over ons pagina. Wanneer jij Sizzify Lite hebt geïnstalleerd kun je vanuit het WordPress dashboard kiezen welke templates jij wilt importeren en gebruiken op jouw website.

9. ElementorHQ

ElementorHQ-templates

ElementorHQ is een perfecte oplossing voor in principe iedere Elementor gebruikers. Je kunt hier namelijk multifunctionele Elementor templates vinden en dat betekent dat deze templates voor alle soorten websites gebruikt kunnen worden.

Als je het mij vraagt denk ik dat dit thema niet voor iedereen de beste keuze is. Het zijn namelijk geen kant en klare templates. Jij kunt namelijk een template kiezen, maar deze zul je vervolgens zelf nog naar jouw wensen moeten maken. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het gaat je wel wat extra tijd kosten. Je hebt dan wel een unieke website wat ook weer zijn voordelen heeft. Je kunt gebruik maken van ElementorHQ door eenmalig $39 dollar te betalen.

10. Elementor templates bibliotheek

elementor-pro-templates

Als laatste kun je uiteraard ook gebruik maken van Elementor hun eigen templates. Deze templates zien er opzich goed uit, maar in vergelijking met de andere templates uit deze lijst vind ik ze persoonlijk toch een beetje tegenvallen. Ze zijn namelijk erg simpel en bevatten weinig functionaliteiten. Vooral wanneer je gebruik maakt van de gratis Elementor templates zul je dit gaan merken. Vandaar dat Elementor hun eigen templates op de laatste plek staat in deze lijst met de beste Elementor templates.

Beste Elementor templates: Hoe importeer jij de templates?

Heb jij een geschikt Elementor template gevonden? Dan moet je deze vervolgens importeren naar jouw website, want je wilt deze template natuurlijk ook gaan gebruiken.

Hoe het importeren van een template precies gaat is afhankelijk van het template dat jij hebt gekozen. Bij de meeste templates zal het gaan via een WordPress plugin. Na het installeren van deze plugin krijg jij toegang tot de template bibliotheek en kun jij deze met één druk op de knop importeren.

Heb jij een online een Elementor template gekocht en gaat dit niet via een plugin? Dan kun je een zip bestand downloaden bij deze partij na aankoop. Dit zip bestand kun jij vervolgens in WordPress uploaden en vanaf daar kun je dan de template gebruiken.

Wat vinden anderen de beste Elementor (Pro) templates?

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van de beste Elementor templates heb ik natuurlijk niet alleen zelf onderzoek gedaan naar de beste Elementor Thema’s. Ik heb namelijk ook gekeken welke Elementor templates andere gebruikers het mooiste en meest gebruiksvriendelijk vinden.

Het Astra WordPress Thema is op dit moment een van de populairste thema’s. Dit komt onder andere doordat dit thema speciaal is ontwikkeld voor page builders als Elementor. Hier zijn dan ook een groot aantal professionele Elementor (Pro) templates te vinden die jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken.

Wanneer we kijken naar de ervaringen die mensen hebben met het Astra WordPress theme zijn deze erg goed. Zo worden ze op trustpilot beoordeeld met 5 van de 5 sterren op basis van ruim 1600 ervaringen. Met de Elementor templates van het Astra thema maak jij daarom een erg goede keuze!

Beste-elementor-templates-wordpress

Kun je een Elementor Pro template gebruiken in de gratis versie van Elementor?

Een andere vraag die ik veel heb gekregen is of je een Elementor Pro template kunt gebruiken in de gratis versie van Elementor?

Het goede nieuws is dat je een Elementor Pro template kunt gebruiken in de gratis versie van Elementor. Het slechte nieuws is alleen dat alle Pro functionaliteiten in het Elementor Pro template niet zullen werken in de gratis versie.

Je zult daarom erg weinig hebben aan een Elementor Pro template in de gratis versie van Elementor, omdat de meeste functionaliteiten niet zullen werken.

Beste Elementor templates: Hoe zit het met de kosten?

Een belangrijk onderdeel zijn natuurlijk de prijzen, want je wilt natuurlijk niet te veel gaan betalen. Toch raad ik je af om zo maar een template te installeren. Vooral als ze gratis zijn, want dit zou schade kunnen toebrengen aan jouw website wanneer dit van een niet betrouwbare partij afkomstig is.

Wil je gebruik maken van gratis Elementor templates? Dan raad ik je echt aan om te kiezen voor een van de opties in deze lijst. Deze worden namelijk ook door Elementor zelf aangeraden en beschikken daarom over een goede koppeling waardoor je geen problemen of gebreken zult ervaren.

Uiteraard is het gebruiken van een betaalde Elementor template altijd een betere keuze. In de ontwikkeling van deze templates is namelijk meer tijd gestopt waardoor ze beter in elkaar zitten, sneller zijn en beter geoptimaliseerd zijn voor Google. Wanneer je dus echt resultaat wilt behalen met jouw website is het dus aan te raden om een kleine investering te doen in een goed Elementor Pro template!

Beste-elementor-pro-templates-kosten

Conclusie: Hoe vind jij de beste Elementor templates voor jouw WordPress website?

Nu we inmiddels aan het einde van deze blog zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welke Elementor template kun jij nu het beste gebruiken?

In deze plekken heb ik de 11 beste plekken voor Elementor templates met jou doorgenomen. Deze templates zijn snel, zoekmachine vriendelijk en van betrouwbare partijen. Ik zal je daarom aanraden om deze opties eens door te lopen en vervolgens de template te kiezen die het beste bij jouw wensen aansluit.

Wil je weten welke templates ik zou gebruiken? Dan zal ik als eerste kijken bij de templates van het Astra WordPress thema. Je krijgt hier namelijk toegang tot erg goede Elementor templates! Er zijn zowel gratis als Elementor Pro templates te vinden!

Elementor Pro templates - Veelgestelde vragen

Welke Elementor template is het beste?

Welke Elementor template het beste is voor jou is lastig te zeggen, omdat dit afhankelijk is van jouw wensen. Ik kan je wel aanraden om als eerste de Elementor templates van het Astra theme te bekijken. Hier zijn zowel gratis Elementor als Elementor Pro templates te vinden.

Zijn gratis Elementor templates goed?

Gratis Elementor templates zijn niet per definitie slecht, maar ten opzichte van Elementor Pro templates toch wel een stuk minder. Zo zitten de templates minder goed in elkaar, zijn ze trager en wil er nog wel eens het een en ander niet werken. Investeren in een goed Elementor Pro template is daarom een aanrader!

Wat kost een Elementor template?

Hoeveel een Elementor template kost is afhankelijk van het template dat jij kiest. Voor een Elementor Pro template zal je ongeveer €30 tot €50 euro kwijt zijn. Hiervoor krijg jij een mooiere, snellere en veiliger Elementor template. Ook zijn deze beter geoptimaliseerd voor Google waardoor jij beter gevonden kan worden in de zoekresultaten.

Werkt Elementor met elk thema?

Ja, Elementor werkt met bijna elk WordPress thema. Kies je voor een populair WordPress thema? Dan zal Elementor vaak volledig compatibel compatibel zijn. Gebruik je een minder populair thema? Dan is het verstandig om dit even te controleren.

Zijn Elementor templates gratis?

Nee, niet alle Elementor templates zijn gratis. Wel word Elementor geleverd met een aantal gratis, maar erg simpele templates. Voor een professionele en strakke template dien je Elementor Pro te hebben.

Wat zijn de beste Elementor webshop templates?

Wat de beste Elementor webshop templates zijn is afhankelijk van hoe jij jouw webshop wilt vormgeven. Mijn voorkeur gaat zelf uit naar het Astra theme, omdat dit thema super snel is en goed is voor SEO. Vervolgens bouw ik met Elementor Pro zelf de productpagina’s enzovoort.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5

Van $59 voor $49

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand