Beste Elementor Themes | De 12 Beste Elementor WordPress Thema’s in 2024!

Beste-WordPress-elementor-themes
Inhoudsopgave

Wil jij een website of webshop gaan bouwen met Elementor? Of heb je al een website of webshop gebouwd met Elementor, maar is hij niet helemaal naar wens? Dan kan dit komen door het WordPress thema dat jij gebruikt. Het is daarom erg belang dat je gebruik maakt van een snel en seo vriendelijke WordPress thema. In deze blog ga ik daarom de beste WordPress themes voor Elementor behandelen.

Er zijn erg veel WordPress thema’s die zeggen goed te kunnen samenwerken met Elementor, maar helaas komt er toch een hoop meer bekijken. Het vinden van de beste Elementor thema’s kan daarom een lastige klus zijn.

In deze blog ga ik daarom de beste Elementor themes van dit moment op een rijtje zetten en uitgebreid met elkaar vergelijken. Laten we daarom maar direct beginnen!

Wat is Elementor?

Elementor is een van de populairste en meest gebruikte WordPress page builders. Op dit moment heeft Elementor zelfs meer dan 6 miljoen gebruikers en dat is in vergelijking met andere WordPress page builder extreem veel.

Dat Elementor zoveel gebruikers heeft is ook niet heel gek, want de tool werkt super makkelijk en beschikt over alles wat jij nodig hebt om zelf een eigen website te bouwen. Zo kun je zonder enige technische kennis binnen enkele uren een volledige website of webshop bouwen. Elementor beschikt over een eigen interface waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van de standaard WordPress editor. In principe is de page builder van Elementor erg vergelijkbaar met die van Divi van Elegant Themes, Beaver Builder en Brizy.

De page builder van Elementor wordt geleverd met meer dan 90 elementen. Dit zijn de onderdelen die jij kunt gebruiken om jouw website of webshop op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan tekst, afbeeldingen, iconen, kaarten, berichten, reviews, formulieren nog veel meer. Je kunt de pagina met al deze elementen opbouwen in de live editor waar je precies kunt zien wat je aan het doen bent en hoe iets eruit gaat zien.

Als laatste wordt Elementor standaard ook nog geleverd met een flink aantal website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Deze templates zijn er voor alle soorten websites en webshops en kunnen vervolgens ook weer volledig aangepast worden in de editor.

Wil jij meer weten over Elementor? Ik heb een volledige Elementor Pro Review geschreven waarin ik alles uitleg over deze tool!

Wat is het verschil tussen een page builder en thema?

Velen zullen denken dat Elementor een WordPress thema is, maar helaas is dat niet helemaal waar. Elementor is namelijk een plugin die je kunt zien als toevoeging op een thema. Een thema heb je daarom altijd nodig.

Een WordPress thema bepaald voor een groot deel hoe jouw website of webshop eruit gaat zien. Ook alle functionaliteiten die jij kunt gebruiken worden bepaald door het theme. Het kiezen van een juist WordPress thema is daarom erg belangrijk en velen onderschatten dat toch erg.

Ga jij een website maken met Elementor? Dan heb je in de meeste gevallen geen WordPress thema nodig, omdat je de functionaliteiten niet meer nodig hebt. Het is daarom verstandig om een thema te kiezen dat speciaal voor page builders is ontwikkeld: Deze thema’s hebben namelijk de volgende voordelen:

 • De thema’s zijn licht en bevatten weinig code
 • De thema’s zijn een stuk sneller
 • De thema’s zijn zoekmachine vriendelijk
 • De thema’s worden regelmatig onderhouden
 • De thema’s beschikken over een goede klantenservice die jij kunt benaderen bij problemen

Dit zijn de beste WordPress thema’s voor Elementor:

Zoals ik net ook al aangaf zijn er erg veel thema’s die claimen volledig compatibel te zijn met Elementor. Toch blijkt dit in veel gevallen niet helemaal waar. Dit kan nare gevolgen hebben, want een thema bevat een hoop code die een grote invloed op de prestaties van jouw website kan hebben. Het is daarom erg belangrijk om een licht en snel wordpress thema te kiezen, want jij bouwt met Elementor vervolgens jouw eigen thema. Al die onnodige code in een WordPress heb je daarom niet nodig.

Ik snap dat je nu als niet techneut denkt: “Ja, wat moet ik hier nou weer mee”. Dit klinkt allemaal vrij technisch en hoe ga ik nou een thema vinden dat speciaal voor Elementor is ontwikkeld? In het volgende onderdeel van deze blog ga ik de 12 beste Elementor thema’s met jou doorlopen en deze uiteraard vergelijken zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken!

1. Astra

Astra-wordpress-theme

Het eerste thema dat erg goed werkt met Elementor en ook nog eens super populair is is het Astra theme. Astra is niet specifiek voor Elementor ontwikkeld, maar wel specifiek voor page builders. Gebruik je dus een andere pagebuilder als Beaver Builder of Brizy? Ook dan is Astra een erg goede keuze. De afgelopen jaren is het Astra theme uitgegroeid tot de beste WordPress themes van dit moment.

Astra is een super licht en snel WordPress thema dat uit zichzelf erg weinig code bevat. Het voordeel hiervan is dat Google jouw website makkelijker en sneller kan lezen waardoor je beter gevonden zult worden in Google. Het Astra theme valt daarom zeker onder een SEO vriendelijk WordPress thema.

Verder wordt het Astra theme standaard ook geleverd met een aantal demo websites. Dit zijn templates gebouwd met Elementor die jij met één druk kunt overnemen. Dit is daarom zeker een pluspunt van de combinatie tussen Astra en Elementor. Een WordPress website maken met deze combinatie is dan ook een echte aanrader!

Voordelen:

 • Astra biedt een enorme selectie van vooraf gebouwde website templates die jij met één druk kunt overnemen
 • Astra behoort tot een van de lichtste en snelste WordPress thema’s waardoor jij beter gevonden gaat worden in Google.
 • Bevat een breed scala aan aanpassing instellingen, waaronder lay-outs, koptekst opties en meer
 • De klantenservice van Astra is erg goed en update het thema daarnaast ook regelmatig

2. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Een ander erg snel WordPress thema dat specifiek voor page builders is ontwikkeld is OceanWP. Het OceanWP theme is multifunctioneel wat ervoor zorgt dat je dit thema kunt gebruiken voor het maken van alle soorten websites. Je kunt dit thema dus gebruiken om een bedrijfswebsite te maken, maar ook voor een restaurant, makelaars website, webshop, fotografie website, portfolio, blog website of wat dan ook. Echt alles is mogelijk.

OceanWP beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben voor het bouwen van een website of webshop die volledig aansluit bij jouw wensen. Voor velen zal OceanWP daarom ook een erg interessante keuze zijn.

Als laatste wordt OceanWP net als Astra geleverd met een aantal templates die jij in Elementor kunt gebruiken. Dit is erg fijn, maar als ik moet eerlijk zijn vind ik de templates van Astra toch net wat strakker en professioneler overkomen.

Voordelen:

 • OceanWP wordt geleverd met 60+ website templates
 • OceanWP bevat een eenvoudige WooCommerce integratie waarmee je eenvoudig webshops kunt bouwen
 • OceanWP Biedt snelle laadtijden en ingebouwde SEO

3. GeneratePress

Generatepress

GeneratePress is een super veel gebruikt WordPress thema dat net als de bovengenoemde thema’s speciaal is ontwikkeld voor page builders. Ook beschikt GeneratePress over een gratis thema, maar deze is in vergelijking met de premium versie wel erg beperkt. Je zult met de gratis versie daarom al gauw tegen limieten aanlopen.

Het GeneratePress theme heeft meer dan 200.000+ actieve installaties en 900+ vijfsterren recensies op WordPress. Verder is het thema compatibel met de beste WordPress page builders, ondersteund het erg veel plugins als Yoast SEO, WooCommerce, BuddyPress en WPML.

Je kunt elke pagina op jouw website of website wijzigen met Elementor om jouw eigen lay-outs te maken en alle wensen hierin terug te laten komen. Als laatste is GeneratePress geoptimaliseerd voor SEO om meer bezoekers vanuit Google op jouw website te krijgen!

Voordelen:

Bevat lay-out knoppen om opvulling, marges, zijbalken en meer aan te passen
Biedt toegang tot meer dan 10 Elementor-geoptimaliseerde demo’s
Biedt een voorsprong op SEO, met hoge pagina snelheden

4. Page Builder Framework

Page-builder-framework

Aan de naam van dit thema kun je al direct horen dat het thema specifiek is ontwikkeld voor page builders. Dit thema behoort daarom ook zeker tot de beste Elementor thema’s van dit moment. Het thema biedt een enorme flexibiliteit waarmee jij alles volledig naar jouw wensen kunt maken.

Verder is het thema ook erg snel en volledig geoptimaliseerd voor SEO. Om het maximale uit jouw Elementor website of webshop te halen is het Page Builder Framework daarom zeker een thema om te overwegen.

Voordelen:

 • Compatibel met verschillende page builders
 • Aangeraden door grote partijen als Kinsta
 • Super snel, maar toch makkelijk te bewerken

5. Kata

Kata-wordpress-theme

Kata is een van de meest geavanceerde WordPress thema’s die jij kunt gebruiken in combinatie met Elementor. Toch is het thema ook erg geschikt voor beginners en levert het resultaten waarmee jij jouw concurrenten moet kunnen verslaan! Met de Kata Fast Mode maak je binnen één uur een volledige website, ook als beginner!

Het Kata WordPress thema is super snel en SEO vriendelijk. Volgens kata mist hier nog een punt en daar hebben ze zeker gelijk mee, want naast snelheid en seo is ook de gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Ook op dit punt is het kata theme daarom erg goed geoptimaliseerd. Met dit thema kun jij jouw bezoekers de beste gebruikservaringen bieden, zowel op mobiel als dekstop.

Kata Plus is een add-on die is ontwikkeld om een perfecte koppeling met Elementor mogelijk te maken. Wanneer je het kata theme wilt gebruiken met Elementor is dit dus een erg waardevolle toevoeging.

Voordelen:

 • Wordt geleverd met een aantal vooraf gebouwde templates
 • Compatibel met de beste en meest gebruikte plugins als Yoast SEO
 • Met vragen kun je altijd terecht bij de 24/7 support
 • Snel & zoekmachine vriendelijk

6. Jupiter X

Jupiter-theme-woocommerce

Jupiter X is een alles-in-één thema dat gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van alle soorten websites met Elementor. Het voordeel van dit thema is dat je elk onderdeel van het thema volledig naar wens kunt maken. Er is met dit thema dus echt helemaal niets dat jij niet zelf kunt aanpassen en dat is een erg groot voordeel.

Daarnaast is het Jupiter x theme ook erg geschikt wanneer jij een webshop wilt bouwen. Jupiter X beschikt namelijk ook over koppelingen met WooCommerce waarmee jij met enkele muisklikken jouw website omtovert tot een webshop. Het gaat al helemaal snel wanneer je gebruik maakt van de templates die standaard al worden meegeleverd.

Jupiter X wordt niet alleen geleverd met meer dan 290 vooraf gemaakte demo websites/website templates, maar ook honderden pagina blok-sjablonen om een hoop tijd te besparen en een website volledig naar jouw wens te maken.

Voordelen:

 • Volledig responsive voor de beste gebruikservaring op elk apparaat
 • Keuze uit meer dan 290 demo websites en templates
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Snel & volledig zoekmachine vriendelijk

7. Mostroid2

Monstroid2-theme

Monstroid2 is een modern en flexibel thema en heeft daarom ook zeker een verdiende plek in deze lijst met de beste Elementor themes van dit moment. Voor een breed scala aan websites en webshops is dit thema namelijk erg geschikt. Je kunt het thema namelijk met één druk op de knop installeren en vervolgens gebruik maken van vooraf gemaakte demo websites en templates.

Ondanks de voordelen die het biedt, duurt het laden van sommige elementen te lang, wat de paginasnelheid op jouw website kan vertragen. Het gebruik van de functies kan voor de gebruikers enigszins verwarrend zijn. Ook lijkt het ontwerp van het thema met schuifregelaars, tellers en andere onderdelen een beetje achterhaald. Dit doen andere thema’s uit deze lijst toch net een stukje beter.

In vergelijking met de andere Elementor themes die ik al heb besproken is Monstroid2 een interessante optie, maar helaas is het thema toch net wat minder dan de andere thema’s in deze lijst.

Voordelen:

 • Volledig responsive voor de beste gebruikservaring op elk apparaat
 • Keuze uit zo’n 60 website templates
 • Beschikt over een gratis versie(erg basis)
 • Snel & volledig zoekmachine vriendelijk

8. Phlox

Phlox-elementor-theme

Phlox is een populair WordPress thema dat door erg veel gebruikers wordt gebruikt in combinatie met Elementor. Het thema is namelijk perfect afgestemd op Elementor waardoor alles soepel werkt en er geen problemen zullen optreden. Omdat het Phlox thema ook nog eens multifunctioneel is kan het gebruikt worden voor alle soorten websites of webshops.

Wil jij een webshop bouwen? Ook dan is Phlox een erg geschikt Elementor thema. Phlox beschikt namelijk over ongeveer 90 vooraf gebouwde website templates die jij met een druk op de knop kunt importeren. Met deze functie kun jij binnen enkele uren een volledige webshop live hebben staan!

Over het algemeen kun je met het Phlox theme een uitstekende blog of portfolio opbouwen. Het is ook perfect voor het presenteren van onderwerpen als nieuws en tijdschriften, eten, fotografie en zaken. Voor een bedrijfswebsite is het thema misschien niet de beste keuze uit de lijst.

Phlox heeft inmiddels een pro-versie die veel beter is dan de gratis versie met meer functies waardoor je niet zo snel tegen limieten zult aanlopen. Zowel de Premium- als de gratis versie zijn compatibel met Elementor.

Voordelen:

 • Responsive en mobile first
 • Phlox wordt geleverd met meer dan 90 demo websites & templates
 • Phlox beschikt over een gratis versie(erg beperkt)
 • Werkt makkelijk en soepel met Elementor

9. Hestia

Hestia-elementor-theme

Hestia is een WordPress thema dat onder velen al wel bekend zal zijn. Het thema behoort op dit moment namelijk tot de beste WordPress thema’s en dat heeft een aantal redenen. Zo is het thema ten eerste multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites of webshops mee kunt bouwen. Verder werkt het Hestia super goed samen met Elementor wat het een erg geschikt Elementor theme maakt.

Het Hestia theme is volledig geoptimaliseerd voor SEO en snelheid. Dit thema is daarom erg geschikt wanneer jij goed gevonden wilt worden in Google. Om het helemaal af te maken is het Hestia theme ook volledig geoptimaliseerd voor de nieuwe Core Web Vitals update van Google.

Hestia heeft op dit moment meer dan 100.000 acteive gebruikers en meer dan 270 5-sterren recensies van gebruikers op WordPress.

Voordelen:

 • Hestia is erg licht waardoor het thema sneller is en Google jouw website makkelijker kan lezen
 • Erg makkelijk in gebruik(ook voor niet techneuten)
 • Keuze uit een aantal demo websites

10. Hello

Elementor-hello-theme-review

Het Hello theme is een eenvoudig en zo goed als kaal WordPress thema dat is ontwikkeld door de makers van Elementor. Wanneer jij jouw volledige website of webshop met Elementor wilt gaan bouwen en verder niks nodig hebt is dit dus een erg goede keuze. Het Hello theme fungeert namelijk als een leeg canvas. Er is geen instellingenpagina en er zijn ook geen extra opties beschikbaar in de WordPress customizer zoals andere thema’s wel hebben.

Het ontbreken van opties voor het aanpassen van thema’s is misschien niet voor iedereen geschikt, maar deze aanpak betekent dat Elementor kan worden gebruikt om alle aspecten van het ontwerp van jouw website te beheren. Voor de echte beginners is dit thema daarom misschien niet echt de beste keuze, maar het thema is daarom wel weer gigantisch snel!

Voordelen:

 • Het Hello theme is ontwikkeld door Elementor zelf
 • Super licht, snel en volledig zoekmachine vriendelijk
 • Goede klantenservice
 • Volledig responsive

11. Bridge

Bridge-theme

Wanneer je op zoek bent naar een goed WordPress thema zijn er een hoop plekken waar je kunt zoeken. Een veel gekozen plek voor het zoeken van WordPress thema’s is ThemeForest. Dit is namelijk een grote verzamelplek waar je alle soorten thema’s kunt vinden. Het Bridge theme is hier een erg goede keuze, want dit thema is speciaal ontwikkeld voor Elementor.

Het Bridge theme wordt geleverd met meer dan 495 demo websites en websites template. Doordat deze demo websites multifunctioneel zijn kun je met deze templates echt alle soorten websites en webshops maken. Dit thema is daarom erg interessant wanneer jij op zoek bent naar de beste elementor themes.

Voordelen:

 • Volledig responsive en mobile first
 • Compatibel met verschillende page builders(Visual Composer, Elementor, WPBakery)
 • Eigen Header & Footer customizer
 • Snel & zoekmachine vriendelijk

12. Shoptimizer

Shoptimizer-elementor-theme

Ben jij op zoek naar een WordPress thema dat speciaal is ontwikkeld voor Elementor en daarnaast ook nog eens voor specifiek webshops? Dan is het Shoptimizer thema een erg goede keuze.

Het Shoptimizer theme is ontwikkeld door CommerceGurus die veel kennis en ervaring hebben met webshops. Zo weten hierdoor als geen ander wat er belangrijk is voor het opzetten van een eigen webshop! Met dit thema helpen zij webshop eigenaren een stap de goede richting op. Het thema biedt namelijk een groot aantal functionaliteiten om meer leads en verkopen te genereren met jouw webshop. Verder zijn er ook een aantal vooraf ontworpen website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Naast dat het thema super goed in elkaar zit is het ook nog eens erg snel en volledig geoptimaliseerd voor SEO. Voor webhops is het Shoptimizer daarom een erg goede keuze voor Elementor theme!

Beste Thema’s voor Elementor: Waarom een van deze Elementor themes gebruiken?

Zoals je waarschijnlijk al wel weet is de keuze uit WordPress thema’s echt gigantisch. Hierdoor is het lastig om het juiste thema te kiezen. Ik kan mij daarom voorstellen dat jij jezelf afvraagt waarom deze thema’s nou zo geschikt zijn voor Elementor. In dit onderdeel zal ik dit even voor jou uitleggen.

 • Geoptimaliseerd voor SEO: Het is belangrijk dat een thema geoptimaliseerd voor SEO. Met een SEO vriendelijk thema wordt je namelijk beter gevonden in Google en dat zorgt voor meer bezoekers. Uiteindelijk levert dit weer meer inkomsten of aanvragen op die belangrijk zijn voor jouw bedrijf.
 • Snelheid: Google heeft aangekondigd dat de snelheid van een website of webshop steeds belangrijker gaat worden om gevonden te worden in Google. Het is daarom verstandig om hier direct al goed op te letten zodat je dit later niet allemaal hoeft om te gooien, want dat gaat een hoop tijd en energie kosten.
 • Multifunctioneel: WordPress thema’s zijn er in alle soorten en maten. Dit maakt het maken van een keuze lastig. Het kiezen van een multifunctioneel WordPress thema is daarom erg handig, omdat deze thema’s gebruikt kunnen worden voor alle soorten websites en webshops.
 • Goede klantenservice: Heb je een thema gekozen en heb je vervolgens een probleem? Dan wil je terecht kunnen bij een klantenservice die jou kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Alle Elementor thema’s in deze blog beschikken daarom over een erg goede klantenservice.

Elementor themes kopen: Wat kost een thema voor Elementor?

Wanneer jij van plan bent om een website te maken met Elementor en daarvoor op zoek bent naar een geschikt WordPress thema heb je waarschijnlijk de volgende vraag: “Wat kost een thema voor Elementor?. Ik zal je daar daarom nu antwoord op geven.

Het is lastig om in te schatten hoeveel een WordPress thema voor Elementor jou gaat kosten. Dit is namelijk afhankelijk van het thema dat jij wilt gaan gebruiken. Voor een goed WordPress thema zal je tussen de €40 en €50 euro kwijt zijn. Voor sommige thema’s is dit een eenmalig bedrag, maar bij andere thema’s betaal je dit per jaar om toegang te blijven houden tot de klantenservice en de nieuwste updates.

De website maken kosten kunnen hierdoor aardig oplopen. Wanneer je echter kiest voor Elementor in combinatie met het Astra WordPress theme zullen de kosten zonder hosting onder de €100 euro blijven. Hierdoor kun jij goedkoop een eigen website maken!

Beste Elementor thema’s: Hoe kies jij nu het beste thema voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze blog is het tijd voor een conclusie, want wat is nu het beste Elementor theme dat jij kunt gebruiken voor jouw nieuwe website of webshop?

Wanneer je mij om mijn mening zou vragen raad ik je het Astra theme aan. Dit thema gebruik ik zelf namelijk ook voor een groot aantal websites, omdat het thema supersnel en licht is. Daarbij is het thema ook super gebruiksvriendelijk en wordt het geleverd met een groot aantal website templates.

Samenvattend is het Astra theme in combinatie met Elementor Pro echt de beste keuze! Het komt dan ook erg goed uit dat Astra op dit moment tot wel 63% korting geeft op hun WordPress thema!

Elementor themes - Veelgestelde vragen

Wat zijn Elementor Themes?

Elementor themes zijn WordPress thema’s die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Elementor. Wanneer je een van deze thema’s gebruikt weet je dus zeker dat het thema vlekkeloos samenwerkt met Elementor en dat je website erg snel zal zijn.

Wat is het beste thema voor Elementor?

Wat het beste thema voor Elementor is is afhankelijk van jouw wensen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het Astra theme, omdat dit thema erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk is. Daarbij krijg je een hoop templates die je kunt gebruiken om met Elementor jouw eigen website op te bouwen.

Heb je een thema nodig voor Elementor?

Ja, je hebt een thema nodig wanneer je een website wilt gaan maken met Elementor. Elementor is namelijk een page builder waarmee jij zelf jouw eigen website of webshop kunt bouwen. Toch heb je nog wel een WordPress thema nodig. Omdat je waarschijnlijk weinig functionaliteiten uit het thema gaat gebruiken is het slim om te kiezen voor een snel & zoekmachine vriendelijk WordPress thema als Astra, OceanWP of Salient.

Zijn Elementor themes gratis?

Nee, veel Elementor themes zijn betaald en kosten ongeveer €50 euro per jaar. Uiteraard zijn er ook gratis Elementor themes maar wees je er dan van bewust dat deze thema’s minder goed geoptimaliseerd zijn en daardoor moeilijker zijn in gebruik.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5

Van $59 voor $49

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand