Shopify Review Nederlands 2023: Beste software voor webshops?

Samenvatting: Shopify is op dit moment een van de beste e-commerce platformen waarbij je zonder enige vorm van technische kennis snel een professionele en zoekmachine vriendelijke webshop kunt bouwen. Doordat Shopify beschikt over meer dan 70 thema’s is het bouwen van een webshop erg simpel en hoef je het thema eigenlijk alleen nog naar jouw smaak te maken en vervolgens producten toe te voegen. Doordat Shopify erg snel en geoptimaliseerd voor Google is kun je goed gevonden gaan worden in Google. Het resultaat hiervan zijn meer bezoekers, meer klanten en uiteindelijk ook meer omzet voor jou!

Ben jij al overtuigd van de krachten van Shopify? Dan kun je via de gele knop deze tool tijdelijk 14 dagen gratis uitproberen. Mocht je nog niet overtuigd zijn of meer informatie willen? Dan raad ik je zeker aan om deze Shopify webshop review nederlands eens te lezen, want hierin deel ik namelijk ook mijn Shopify ervaringen!

Shopify-logo

Vanaf €21 euro p.m.

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is Shopify precies?

Voordat we beginnen met deze Shopify webshop review is er een hele belangrijke vraag en dat is “Wat is Shopify precies?”. Deze vraag heb ik regelmatig in mijn mailbox gekregen en ook werd er regelmatig een vergelijking gemaakt tussen Shopify en WooCommerce. Voordat we beginnen met deze Shopify review wil ik het daarom eerst even hebben over wat Shopify precies is, zodat dit voor iedereen duidelijk is.

Wanneer jij zelf een webshop wilt gaan maken ben je ongetwijfeld het programma Shopify wel eens tegengekomen. Dit is ook heel normaal, want op dit moment is Shopify een van de beste e-commerce platformen die jij zou kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van jouw eigen webshop.

Om het kort en simpel te houden is Shopify een een Canadese webwinkel software aanbieder, maar zo zijn ze niet begonnen. Shopify begon namelijk als webwinkel voor snowboard artikelen, maar toen dit een succes werd hebben ze besloten om deze webshop door te ontwikkelen naar een webwinkel platform. Hierdoor konden e-commerce ondernemers zelf een eigen webshop zonder dat daar technische kennis voor nodig was.

In 2004 is Shopify begonnen met als eerste instantie de focus op Canada, omdat dit bekend terrein voor hun was. Nadat er een flink aantal e-commerce ondernemers waren overgestapt van andere webwinkelsoftware naar Shopify werd dit al snel een groot succes binnen Canada. Ze kwamen er vervolgens ook al snel achter dan deze software niet alleen erg interessant was voor e-commerce ondernemers in Canada, maar ook voor ondernemers in de rest van de wereld.

Op dit moment behoort Shopify tot de beste e-commerce platformen voor het opzetten van een eigen webshop. Inmiddels hebben ze zelfs meer dan 500.000 actieve webwinkels die 24/7 online staan, er professioneel uitzien en veel omzet draaien. Om het helemaal compleet te maken is dit ook nog een erg leuk feitje. Al deze webshops samen hebben al meer dan 40 miljard aan verkopen genereert en er zijn weinig systemen die hun dat nadoen.

Shopify-webshop-review-nederlands

Hoe zit het met Shopify binnen Nederland?

Ook binnen Nederland wordt Shopify met de maand populairder. Zo gaven ze begin 2020 aan dat er al meer dan 10.000 webwinkels in nederland draaien op deze software. Dit is een bizarre stijging wanneer je nagaat dat MultiSafepay in 2016 aangaf dat zo’n 50 klanten gebruik maakten van Shopify. Volgens Ecommerce News waren er in 2018 enkele honderden nederlandse webshop actief via Shopify. Inmiddels heeft Builtwith.com aangegeven dat er inmiddels meer dan 12.300 nederlandse webshops zijn gebouwd met Shopify.

We kunnen dus wel stellen dat Shopify ook binnen Nederland een van de snelst groeiende en meest gebruikte software is voor het bouwen van een webwinkel/webshop. In april 2019 is er ook nog een update binnen Shopify gedaan waardoor het volledige admin-gedeelte van de webshop in het Nederlands weergegeven kan worden. Ook werd toen de aankondiging gedaan van Shopify Payments binnen nederland waardoor het mogelijk werd om met zowel via iDeal, Creditcard of achteraf betalen te betalen in jouw webwinkel. Later in deze Shopify webshop review zal ik je hier meer over vertellen.

Wat kun je met de webshop software van Shopify?

Waarschijnlijk heb ik deze vraag net ook al wel deels behandeld en zal het inmiddels vrij duidelijk zijn wat je precies met Shopify kunt doen, maar toch zal ik het hieronder nog even kort uitleggen.

Shopify is een software voor het bouwen en beheren van een webshop zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Je hebt dus geen kennis nodig van programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en PHP. Daarnaast heb je ook geen kennis nodig van databases en koppelingen tussen databases, omdat deze allemaal automatisch door Shopify worden aangemaakt. Doordat Shopify zo makkelijk in gebruik is, professioneel overkomt en beschikt over alles wat jij nodig zou kunnen hebben is het een erg populaire software, zowel onder de beginners als de ervaren e-commerce ondernemers.

Naast het bouwen van een webshop met Shopify kun je hier ook direct jouw volledige webshop beheren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van producten, het aanmaken van kortingcodes en het automatiseren van jouw webshop. Alles kan met deze software en hoe dat precies in zijn werk gaat ga ik je later in deze Shopify Webshop Review uitleggen!

Shopify-voorbeelden

Waarom zou jij het Shopify Webshop systeem moeten gebruiken?

Zoals je net al hebt gelezen is Shopify een super populair systeem voor het bouwen van een webshop, maar waar komt dat door? Wat doen zij nou anders dan andere webwinkel systemen en waarom zou jij dan voor Shopify moeten kiezen in plaats van bijvoorbeeld WordPress en WooCommerce?

In dit onderdeel van deze Shopify review ga ik jou uitleggen over welke functionaliteiten Shopify beschikt, waarom deze functionaliteiten zo handig zijn en wat Shopify zoveel beter maakt dan andere softwareprogramma’s voor het opzetten van een eigen webshop/webwinkel.

Geen technische kennis nodig

Zoals ik net aangaf heb je voor het bouwen en beheren van een webshop met Shopify geen technische kennis nodig. En dat is daarom ook direct het eerste voordeel van Shopify ten opzichte van veel andere systemen.

Wanneer je al wel eens met WordPress hebt gewerkt ken je waarschijnlijk al verschillende page builders als Elementor, Divi van Elegant Themes en Visual Composer. Deze page builders beschikken over een drag & drop systeem waardoor je zonder technische kennis een volledige website of webshop kunt bouwen. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu gevuld met elementen en een live weergave van jouw webshop. Door het drag & drop(sleep en neerzetten) systeem kun jij jouw webshop bouwen door de elementen die jij wilt gebruiken simpelweg uit het menu te slepen en op de juiste plaats neer te zetten.

Dit drag & drop systeem is de laatste jaren razend populair geworden en daarom is het enige tijd geleden ook direct ingebouwd in Shopify. Hierdoor wordt het bouwen van een professionele en kwalitatief sterke webshop een fluitje van een cent. Zowel voor de beginners als de ervaren e-commerce ondernemers.

Keuze uit meer dan 70 Shopify thema’s

Je kunt er voor kiezen om helemaal zelf een webshop te bouwen, maar om het nog makkelijker te maken kun je ook gebruik maken van de shopify thema’s. Deze thema’s kun je sterk vergelijken met de WordPress thema’s, omdat ze beide de fundering van jouw website of webshop vormen. Het is daarom erg belangrijk dat deze fundering goed staat, want als dit niet het geval is gaat dit in de toekomst problemen geven.

Op dit moment heb je bij Shopify de keuze uit maar liefst 70 professionele e-commerce website templates die zeker zullen bijdragen aan het succes van jouw webshop. Het is goed om te weten dat er regelmatig nieuwe thema’s worden uitgebracht om meer variatie in de webshops te krijgen. Hierbij is het ook belangrijk om te weten dat deze thema’s met aandacht zijn gemaakt, want het ontwikkelen van een thema is niet niks. Zo moet het thema licht, snel en zoekmachine vriendelijk zijn en dat is al een hele opgave. Daarnaast moet het thema ook nog eens gebruiksvriendelijk zijn en geoptimaliseerd zijn voor conversies, want jij wilt natuurlijk zoveel mogelijk verkopen uit jouw webshop kunnen gaan halen!

In deze tijd is het belangrijk dat thema’s zijn responsive zijn. Een responsive theme schaalt namelijk mee op de grootte van het scherm en aangezien er in deze tijd erg veel verkeer afkomstig is van mobiele apparaten moet jouw webshop wel responsive zijn. Wanneer jouw webshop niet responsive is zul je bezoekers mislopen, maar nog belangrijker een hele koop conversies en dat betekent stukken minder omzet. Het gebruik van een goed Shopify thema zal ik daarom ook direct aanraden!

Shopify-webshop-templates

Domeinnaam & Webhosting met Gratis SSL

Wanneer je normaal gesproken een webshop wilt laten bouwen of zelf wilt bouwen komt hier al direct een domeinnaam, webhosting en beveiliging bij kijken. Dit is een lastig onderdeel, omdat de webhosting direct al veel impact kan hebben op de resultaten die jij met jouw webshop zult gaan behalen. Aangezien jij hier waarschijnlijk niet erg veel kennis over hebt is Shopify ook op dit gebied een erg goede keuze.

Wanneer je voor het Shopify webshop systeem kiest zit hier namelijk een webhosting en domeinnaam bij inbegrepen. Om het helemaal af te maken krijg je ook nog een gratis SSL certificaat om de gegevens van jouw klanten en jouw bedrijf veilig te stellen van eventuele hackers. Een mooi voordeel van de webhosting van Shopify is dat je een onbeperkte bandbreedte hebt. Dit betekent dat je zoveel bezoekers op jouw webshop kunt ontvangen als jij zelf wilt en dat er geen onverwachte rekening op de deurmat zal vallen.

Om het helemaal af te maken wil je natuurlijk ook professionele e-mailadressen die aansluiten bij jouw domeinnaam. Wanneer je een pakket bij Shopify hebt afgenomen kan dit erg eenvoudig. Je kunt dan namelijk een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwwinkel.com.

Shopify-webshop-webhosting

Een geweldige winkelbeleving

Het bouwen van een eigen webshop klinkt vaak erg makkelijk, maar toch is het een stuk lastiger dan je in eerste instantie zult denken. Dit is daarom ook de reden dat veel mensen ervoor kiezen om een webshop te laten bouwen. Wanneer je wel zeker weet dat je zelf een webshop wilt gaan bouwen is het belangrijk om gebruik te maken van een systeem als Shopify.

De thema’s die jij bij Shopify kunt gebruiken zijn namelijk gebouwd voor een optimale winkelbeleving. Zo zien de thema’s er superstrak uit en zijn ze uitgebreid getest om het aantal verkopen te verhogen en dus meer omzet te draaien.

Ook is de winkelbeleving voor klant stukken beter geworden door de gebruiksvriendelijkheid erg hoog in het vaandel te houden. Je wilt er namelijk voor zorgen dat het navigeren door jouw webshop makkelijk is voor de bezoekers, want dit resulteert in meer verkopen en ook meer terugkerende bezoekers die vaker een aankoop zullen gaan doen.

Als laatste valt ook het retourproces onder de winkelbeleving voor klanten. Bij Shopify hebben ze er daarom voor gezorgd dat het retourproces zo eenvoudig en snel mogelijk doorlopen kan worden. Dit bespaard de bezoeker een hoop tijd, energie en vaak frustraties.

Makkelijk producten toevoegen en beheren(automatisch voorraadbeheer)

Wanneer je een webshop wilt gaan bouwen doe je dit natuurlijk, omdat je online producten wilt gaan verkopen. Dit kunnen zowel digitale producten zijn als fysieke producten, maar ze dienen wel op dezelfde manier in Shopify ingevoerd te worden.

Bij een webshop zul je regelmatig nieuwe producten moeten toevoegen of juist producten moeten verwijderen, omdat jij deze niet meer wilt verkopen. Ook komt er een belangrijk stuk voorraadbeheer bij kijken, want je wilt natuurlijk niet dat bezoekers producten gaan kopen die helemaal niet op voorraad zijn.

In Shopify is dit allemaal erg goed geregeld. Je kunt namelijk eenvoudig nieuwe producten toevoegen. Hier is een standaard sjabloon voor aangemaakt waar je belangrijke informatie over het product kunt invullen. Denk bijvoorbeeld aan de productnaam, een productomschrijving, productafbeeldingen, de categorie waar het product onder valt, de productprijs en nog veel meer. Vervolgens wordt de pagina voor deze producten automatisch aangemaakt en hoef jij hier zelf niks meer aan te doen.

Wanneer je producten wilt verwijderen is dit ook erg makkelijk, omdat je hiervoor alleen in het dashboard naar producten hoeft te gaan. Hier zoek je vervolgens het product dat je wilt verwijderen en dan hoef je alleen nog op verwijderen te klikken.

Het voorraadbeheer binnen Shopify gaat volledig automatisch. Zodra jij hebt aangegeven hoeveel voorraad er van een bepaald product is kan het systeem zelf uitrekenen wanneer dit product uitverkocht is en meldingen geven wanneer de voorraad dient worden aangevuld. Door dit systeem van Shopify kun jij voorkomen dat je door je voorraad raakt en dus omzet zult mislopen!

Shopify-webshop-beheren-review

Bereik makkelijk meer kopers

Met een webshop wil je natuurlijk zoveel mogelijk geïnteresseerde bezoekers ontvangen om deze vervolgens om te zetten in betalende klanten, maar hoe kun je dit? Waarschijnlijk heb je hier zelf al aardig wat kennis van, want je kunt hiervoor gebruik maken van zoekmachine optimalisatie(SEO), maar daar wil ik het nu niet over hebben. Later in deze Shopify review ik het namelijk gaan hebben over Shopify en zoekmachine optimalisatie.

Naast SEO kun je namelijk ook gebruik maken van verschillende social media kanalen, omdat deze kanalen erg goed te gebruiken zijn in combinatie met Shopify. Zo kun je bijvoorbeeld jouw doelgroep bereiken via verschillende social media kanalen, omdat je deze doelgroep via SEO nog niet bereikt of in ieder geval nog niet goed genoeg.

Een goed voorbeeld zijn de stories op instagram. Wanneer jij namelijk een Shopify webshop hebt kun je een story plaatsen en hier direct het product in taggen. Vervolgens kan jouw doelgroep direct op dit product klikken en hem vervolgens bestellen. Uit onderzoek is gebleken dat het inzetten van social media een enorme impact kan hebben op de naamsbekendheid, zichtbaarheid en omzet van jouw webshop. Het is daarom zeker de moeite waard om deze methodes en functionaliteiten waar Shopify over beschikt eens te gebruiken!

Shopify-themes

Super overzichtelijk dashboard met statistieken en inzichten

Zodra jij jouw webshop af hebt en online hebt staan is het nog lang niet klaar. Je zult namelijk altijd moeten testen, om nog meer resultaat met jouw webshop te behalen. Naast het testen en upgraden van jouw website is het ook belangrijk om een overzicht te hebben van alle statistieken. Bij veel webshops systemen dien je hier verschillende systemen voor aan te schaffen, maar wanneer je hebt gekozen voor Shopify zit dit allemaal direct bij deze tool inbegrepen!

Wanneer jij gebruik maakt van het Shopify webshop systeem kun jij op het dashboard alle statistieken en inzichten van jouw webshop bekijken. Je krijgt op dit dashboard een compleet en gedetailleerd beeld van jouw webshop. Zo kun je hier onder andere het aantal verkopen zien, de dagomzet, het aantal bezoekers, het aantal sessies, de verzonden bestellingen en uiteraard nog veel meer.

Natuurlijk is alleen het inzien van deze statistieken en data niet genoeg. Er moet namelijk actie ondernomen worden om voor te blijven lopen op jouw concurrentie en om jouw webshop naar het volgende niveau te tillen. Shopify beschikt hiervoor over een aantal ingebouwde SEO-functies, geautomatiseerde marketing functies en gratis lesmateriaal om het voor jou een stuk makkelijker te maken om voor te blijven lopen op jouw concurrentie.

Shopify-geoptimaliseerd-voor-groei

Shopify ondersteund meer dan 100 betalingsmogelijkheden

Zelf heb ik inmiddels al meerdere websites en webshops gebouwd. Zowel voor mijzelf als voor klanten. Bij webshops viel mij vaak op dat je altijd goed moet opletten op de betaalmogelijkheden, want niet elk programma ondersteund namelijk de in ons land meest gebruikte betaalmogelijkheden. Het is daarom erg belangrijk om dit van te voren goed uit te zoeken, want je hier in vergissen gaat je veel tijd en energie kosten.

Voor Shopify webshops is dit in ieder geval erg goed geregeld. Shopify beschikt namelijk over meer dan 100 betaalmogelijkheden die jij kunt gebruiken voor jouw webshop. Heel veel van deze betaalmogelijkheden zullen voor ons in Nederland niet nodig zijn, maar het is wel fijn dat Shopify beschikt over koppelingen met de beste betaalmogelijkheden van dit moment.

Je kunt bijvoorbeeld betalingen op jouw webshop toestaan via creditcard of paypal, maar het is ook mogelijk om betalingen aan te nemen in bitcoin of Amazon Pay. Om het gewoon makkelijk te houden kun je ook gewoon kiezen voor Bancontact, Betaal nu en betaal later, Adyen, iDEAL, bank transfer en ING Home’Pay. Ik kan je garanderen dat er voor iedere e-commerce ondernemer wel een of meerdere geschikte betaalmogelijkheden beschikbaar zijn.

Melding bij niet afgeronde bestelling

Een groot nadeel van een webshop in het algemeen is dat bezoekers vaak niet bereid zijn om bij hun eerste bezoek direct een aankoop te doen. Sterker nog uit verschillende onderzoeken is dat 7 van de 10 mensen hun bestelling niet afgerond zodra de producten aan de winkelwagen zijn toegevoegd. Dit betekent dat ongeveer 70% van jouw bezoekers die producten in hun winkelwagen stoppen niet overgaan tot een aankoop. Dit is een erg hoog percentage en daar moet daarom ook wat aan gedaan worden, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk producten verkopen.

Shopify beschikt over verschillende functionaliteiten om van dit percentage meer bezoekers een aankoop te laten afronden, maar er is een functionaliteit die hier echt een grote impact op kan uitoefenen. Shopify beschikt namelijk over een functionaliteiten die automatisch herinneringen stuurt wanneer een betaling is afgebroken. De bezoeker ontvang dat een geautomatiseerde e-mail in zijn of haar mailbox waarin staat een herinnering staat en een link naar hun verlaten winkelwagentje. Uiteraard is het slim om deze mail een beetje aan te passen om de potentiële kopers echt over te halen om alsnog deze bestelling af te ronden.

Uiteraard wil ik hier ook even bij vermelden dat de thema’s van Shopify al erg goed zijn geoptimaliseerd voor conversies. Dit wil zeggen dat er al erg veel technieken zijn toegepast die ervoor zorgen dat jouw webshop meer verkopen zal draaien dan wanneer jij jouw webshop bouwt met een ander systeem.

Shopify App Store voor nog meer mogelijkheden

Net als WordPress, Apple en Samsung beschikt over Shopify over een eigen app store. In deze app store kun je uitbreidingen en of functionaliteiten vinden die standaard niet in het door jou gekozen thema aanwezig zijn. Deze apps zullen niet altijd nodig zijn en welke je nodig hebt verschilt ook erg per situatie en persoon.

Wel kan ik zeggen dat de App store van Shopify beschikt over een groot aantal apps die zeker een positieve invloed kunnen hebben op jouw webshop. Denk bijvoorbeeld aan een app die e-mailnotificaties stuurt wanneer bezoekers op een van jouw blogberichten reageren, of een app waarmee je extreem makkelijk zelf facturen kunt versturen of een app die een loyaliteitsprogramma toevoegt aan jouw webshop. Er is echt van alles mogelijk, maar het is wel goed om te kijken of jij deze functionaliteit echt nodig gaat hebben. Extra functionaliteiten maken jouw webshop namelijk trager en dat gaat ten koste van de zoekmachine vriendelijkheid. Installeer dus geen apps die niet noodzakelijk zijn voor jouw nieuwe webshop.

Maak gebruik van klantaccounts en profielen

Om een goede, professionele en betrouwbare webshop neer te zetten is tijd nodig, maar door met klantaccounts te werken en een fris en strak design toe te passen zullen klanten wel veel sneller het gevoel hebben dat ze op een betrouwbare webshop zijn beland.

Het aanmaken van een inlogsysteem is normaal erg lastig, maar binnen Shopify is dit erg simpel. Deze functionaliteit is super handig en kan ik je daarom ook direct aanraden. Doordat klanten bij het bestellen een account kunnen aanmaken kunnen ze via hun account altijd inzicht houden in hun bestellingen, hun gegevens inzien en eventueel een retour aanvragen. Ook wordt het plaatsen van nieuwe bestellingen een stuk makkelijk wanneer bezoekers al een account hebben. Zeker een aanrader om deze functionaliteit in jouw webshop te verwerken!

Door hier gebruik van te maken wordt het niet alleen voor jouw bezoekers veel makkelijker om bestellingen te doen, maar jij hebt ook meer data om te analyseren. Zo kun jij meer informatie over jouw klanten achterhalen en hun slaapgewoontes inzien. Ook kun je eenvoudig hun contactgegevens en bestelgeschiedenis achterhalen wat erg waardevol kan zijn.

Wanneer je eenmaal een klantenbestand hebt opgebouwd kun jij deze gaan segmenteren. Dit betekent dat je ze gaat onderdelen in verschillende categorieën. Door dit te doen kun je gepersonaliseerde e-mailmarketing toepassen op deze categorieën om nog meer producten te verkopen en dus ook meer omzet te draaien. Daarbij kun je hierdoor ook in contact blijven met jouw klanten en dat is super waardevol voor de naamsbekend van jouw onderneming. Mits je natuurlijk waardevolle mails en content deelt. Klanten alleen mailtjes sturen met producten en aanbiedingen zal namelijk een negatieve werking hebben.

Shopify-nederland

Shopify experts voor begeleiding en ondersteuning

Wanneer je zelf een webshop gaat bouwen kan het wel eens voorkomen dat je vastloopt. Je kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice of simpelweg gaan Googlen, maar als je dit niet wilt is er ook een andere oplossing. Je kunt namelijk ook samen gaan werken met Shopify experts.

Dit is een functionaliteit die Shopify zelf in het leven heeft geroepen om bepaalde onderdelen van jouw webshop te kunnen uitbesteden. Deze experts hebben namelijk veel kennis van Shopify en weten hierdoor precies uit de data van jouw webshop te halen wat er aangepast moet worden om jouw webshop naar een nog hoger niveau te tillen. Dit is een super waardevolle toevoeging aan Shopify, maar natuurlijk zal dit niet voor iedereen nodig zijn.

Shopify Review Nederland: Heeft Shopify ook nadelen?

Hierboven heb ik inmiddels al erg veel verteld over de webshop software Shopify. Zo weet jij wat het is, hoe Shopify werkt en wat de voordelen van de Shopify webshop software zijn ten opzichte van een groot aantal andere webshop software systemen. Echter heeft elk systeem natuurlijk ook nadelen. Je kunt het namelijk nooit voor iedereen goed doen.

In dit onderdeel van deze Shopify review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen van Shopify. Door hieronder alle nadelen met jou te bespreken hoop ik jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het vinden van het beste webshop systeem voor jouw nieuwe webshop!

Extra kosten per betaling

Persoonlijk heb ik bij Shopify een nadeel gevonden en dat het betrekking op de percentages die je per verkoop moet afstaan aan Shopify. Naast de standaard abonnements kosten komen er namelijk ook nog kosten per transactie bekijken.

Hoeveel deze kosten bedragen is afhankelijk van het pakket dat jij kiest en via welke betaalmethodes jouw klanten betalen. Wanneer jij kiest voor een duurder Shopify pakket worden de percentages die je moet afstaan lager, maar je zult wel altijd per transactie een deel moeten afstaan. Het is daarom goed om hier rekening mee te houden wanneer jij grote hoeveelheden transacties via jouw webshop binnenkrijgt.

Shopify Webshop Review Nederlands: Hoe zit het met de SEO van een webshop?

Wanneer jij online aanwezig wilt zijn met bijvoorbeeld een website of webshop is er één ding super belangrijk. De meeste zullen al wel kunnen raden wat dit is, want we hebben het namelijk zoekmachine optimalisatie oftewel SEO. Bij SEO optimaliseer jij jouw website of webshop om gevonden te worden in Google op zoektermen die relevant zijn voor jouw onderneming. Door dit goed te doen word jij hoger gevonden in Google, krijg jij meer bezoekers, draai je meer verkopen en haal je uiteindelijk meer omzet.

Er is dus een gedeelte van SEO waar jij zelf nog veel invloed op hebt, maar er zijn ook onderdelen waar jij zelf geen invloed op hebt. Zo heb je bijvoorbeeld het programma dat jij gebruikt voor het bouwen van jouw webshop. Dit programma is op een bepaalde manier gebouwd en kan zowel een negatieve als positieve invloed op de prestaties van jouw webshop hebben. Verder beschikt ook niet elk webshop systeem over de juiste SEO instellingen en dat is dan ook direct een groot nadeel van veel systemen.

Bij Shopify hebben ze daarom veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een zoekmachine vriendelijk programma. Vergeet hierbij ook zeker niet de Shopify thema’s die jij kunt gebruiken, want ook deze zorgen ervoor dat jouw webshop stukken beter gevonden kan gaan worden in Google. Concluderend is Shopify op het gebied van zoekmachine optimalisatie ook een een topspeler waar je zeker een goede keuze mee maakt.

Shopify-webshop-seo

Shopify Webshop Review: Hoe wordt er omgegaan met de AVG?

Op 25 mei 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG) ingesteld door de Europese Unie. Dit een belangrijk onderdeel voor het opzetten van een goede en veilige webshop, want aangezien je gaat werken met veel klantgegevens moet hier goed mee omgegaan worden. Je wilt namelijk voorkomen dat de gegevens van jouw klanten open en bloot op straat komen te liggen.

Shopify is ook op dit gebied een uitstekende keuze. Zij geloven namelijk sterk in het beschermen van de persoonsgegevens van jouw klanten. Door hier goed mee op te gaan zullen klanten stukken sneller het gevoel hebben dat ze te maken hebben met een veilige en betrouwbare webshop en dat resulteert vaak ook weer in meer verkopen.

Op dit moment beschikt Shopify al over een hele hoop ingebouwde instellingen en functionaliteiten die bijdragen aan de regels in de AVG. Zo zijn er functionaliteiten ingebouwd in Shopify waarmee jouw klanten inzicht en controle hebben over hun eigen persoonlijke gegevens, maar ook de technische maatregelen die ervoor zorgen dat de persoonsgegevens van jouw klanten beschermd worden als deze internationaal overgedragen zouden worden.

Wanneer jij er zeker van wilt zijn dat je een webshop systeem kiest waar goed wordt omgegaan met deze wet is Shopify wederom een uitstekende keuze!

Shopify Ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen?

Als jij al wat door mijn website hebt geklikt zal jij waarschijnlijk wel gezien hebben dat ik regelmatig websites en webshops bouw voor klanten. Vaak hebben deze klanten al een software of een voorkeur voor een bepaalde software. Hierdoor heb op dit moment meerdere webshops gebouwd met Shopify.

Mijn persoonlijke ervaringen met Shopify zijn erg goed. De software werkt namelijk echt super eenvoudig en wanneer je gebruik maakt van een Shopify templates is het maken van een eigen webshop echt super eenvoudig.

Het enige nadeel dat ik kan vinden dat je soms wat functionaliteiten wilt toevoegen die niet mogelijk zijn binnen Shopify. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar het maken van een webshop met WordPress, maar dit is wel wat technischer en neemt meer tijd in beslag.

Shopify Ervaringen: Wat vinden andere gebruikers van Shopify?

Inmiddels heb ik jou al erg veel nuttige en belangrijke informatie gegeven over Shopify. Met al deze informatie zul je zeker al een goede keuze kunnen maken om te beslissen of deze software een geschikt webshop systeem om jouw webshop mee te bouwen. Toch ontbreekt er in deze Shopify webshop review een erg belangrijk onderdeel en dat zijn de ervaringen van andere gebruikers. Shopify maakt het allemaal wel erg mooi, maar zijn dit ook de ervaringen van andere Shopify gebruikers?

Zoals je helemaal aan het begin van deze Shopify review al hebt gelezen is het razendsnel populair geworden over de hele wereld. Dit kwam onder andere doordat ze bekend staan als betrouwbare en gebruiksvriendelijke partij om een webshop mee te bouwen. Voorheen was dit programma vooral gericht op de Amerikaanse markt, maar sinds 2019 is Shopify flink geupdate en zijn er ook super veel koppelingen gemaakt voor de Nederlandse markt en dat maakt deze software dan ook erg geschikt!

Inmiddels zijn er al meer dan 1.000.000 webshops actief die allemaal gebouwd zijn met Shopify. Hiermee is Shopify dan ook direct een van de grootste, zoniet de grootste partij onder de webshop systemen. Ik zal je daarom zeker aanraden om de gratis proefperiode van Shopify eens te proberen.

Shopify-review-ervaringen-gebruikers

Shopify Webshop Review Nederlands: Is Shopify geschikt voor dropshippers?

Onder de meeste gebruikers zal Shopify bekend staan als ideaal systeem voor het opzetten van een eigen dropshipping webshop. Bij dropshipping beheer jij een webshop waar bezoekers bestellingen kunnen doen. Wanneer dit wordt gedaan wordt de bestelling automatisch doorgezonden naar jouw dropshipping leverancier. Deze is vaak gevestigd in china. Vervolgens stuurt jouw leverancier, vaak uit china, het pakketje op de klant die op jouw webshop een bestelling plaatste.

De laatste tijd is dropshipping nog wel slecht in het nieuws en dat snap ik ook erg goed. Laten we ten eerste voor op stellen dat dropshipping een goed verdienmodel is, maar als je hier zoveel geld mee kunt verdienen moet je dit ook echt goed organiseren. Bij veel dropshippers gaat het namelijk alleen om het verdienen van geld. Kwaliteit, levertijden en klantenservice maakt ze vaak geen zak uit en daar gaat het dan ook volledig mis.

Shopify is een ideaal programma voor het opzetten van een eigen dropshipping webshop, maar regel dit dan ook echt goed. Mensen hebben op zich niks tegen dropshipping, maar wel tegen de lange levertijden, de veel hogere prijzen en de super maar dan ook echt super slechte klantenservice die door veel dropshippers wordt geleverd.

Wanneer jij met dropshipping wilt beginnen is Shopify hier een uitstekend systeem voor. Als jij hier goed mee aan de slag gaat en veel aandacht stopt in de bovenstaande punten kun jij jezelf met jouw webshop makkelijk onderscheiden van de andere dropshippers en heb je een solide en betrouwbare dropshipping webshop opgebouwd waar je erg veel geld aan kunt verdienen.

Shopify-dropshipping-mogelijkheden

Shopify Review Support: Hoe goed is de klantenservice?

Wanneer je al meerdere reviews van verschillende producten op mijn website hebt gelezen zul je weten wat ik in een goede review belangrijk vind. Zo hebben we net al de ervaringen van andere Shopify gebruikers behandeld, maar er is ook nog een ander belangrijk punt dat zeker aan bod moet komen in deze Shopify webshop review. Zoals je misschien al wel had gelezen bedoel ik hiermee de klantenservice.

Vooral bij software gerelateerde producten vind ik dit echt een super belangrijk onderdeel. Bij software kan namelijk nog wel eens het een en ander misgaan. Dit is helemaal geen probleem, want iedereen maakt fouten maar toch moeten deze fouten wel zo snel mogelijk worden opgelost. Wanneer er geen of een slechte klantenservice is zul jij het probleem zelf moeten oplossen of erg lang wachten op hulp. Dit gaat allemaal ten kosten van jouw omzet en dat moet je zoveel mogelijk zien te voorkomen.

Shopify snapt dit als geen ander en beschikt daarom over een 24/7 klantenservice afdeling. Wanneer jij een van de Shopify pakketten hebt gekocht krijg jij hier toch tot en kun je 24/7 contact opnemen met de klantenservice via onder andere e-mail, een live chat of de telefoon.

Om het helemaal compleet te maken beschikt Shopify ook nog over een helpcentrum waar veel gestelde vragen worden behandeld, gebruiks handleidingen en tutorials zijn te vinden voor het opbouwen van jouw eigen webshop met Shopify. Als laatste is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van het forum. Hier kun je met alle gebruikers discussiëren over marketing, boekhouding, de webshops zelf en nog veel meer. De klantenservice van Shopify zit daarmee over het algemeen erg goed in elkaar!

Shopify-support-klantenservice

Shopify Webshop Review: Uit welke abonnementen kun je kiezen?

Wanneer je hebt besloten om jouw nieuwe webshop te gaan bouwen met Shopify heb je de keuze uit drie verschillende abonnementen. Ik kan mij zo voorstellen dat je hierdoor niet precies weet welke licentie jij nodig hebt, want waar moet je op letten bij het kiezen van een abonnement en wat zijn nou de grootste verschillen? In dit onderdeel van deze Shopify webshop review ga ik daarom de verschillende abonnementen behandelen zodat jij zelf kunt bepalen welk abonnement het beste bij jouw wensen aansluit.

Basic Shopify

Het goedkoopste abonnement is het Basic Shopify pakket. Met dit pakket krijg je toegang tot alle functionaliteiten en onderdelen van deze software die nodig zijn om een nieuwe onderneming te kunnen opstarten. Meer de meeste mensen zal deze licentie daarom ook direct de beste keuze zijn.

Met deze licentie kun je een online webshop bouwen voor een onbeperkt aantal producten, kun je 2 personeel accounts aanmaken, heb je 24/7 ondersteuning, ontvang je een gratis SSL certificaat, kun je kortingscodes aanmaken en nog veel meer.

Natuurlijk zitten er ook belangrijke verschillen in dit abonnement in vergelijking met de andere abonnementen. Zo heb je met het Basic Shopify geen toegang tot de professionele rapporten, heb je geen geavanceerde rapport functies, kun je niet handmatig de wisselkoersen aanpassen, kun je maar in één taal verkopen en kun je geen gebruik maken van de internationale domeinen. Het belangrijkste is misschien nog wel dat je 2% extra kosten moet betalen over elke bestelling die via jouw webshop wordt gedaan. De kosten voor deze licentie bedragen €21 euro per maand.

Shopify

Het tweede abonnement is het Shopify pakket. Dit is het meest gebruikte abonnement, omdat dit alle functionaliteiten bevat voor het starten van een onderneming en alles om jouw onderneming te laten groeien.

Met deze licentie krijg je uiteraard toegang tot dezelfde functionaliteiten als het Basic Shopify abonnement, maar toch is deze licentie beter. Zo kun je met deze licentie niet 2, maar 5 personeels accounts aanmaken, kun je met deze licentie wel geavanceerde rapporteren samenstellen, betaal je geen 2%, maar 1% extra kosten per bestelling, kun jij de wisselkoers handmatig instellen, kun je verkopen in twee verschillende talen en kun je gebruik maken van de internationale domeinen om meer uit de SEO van jouw webshop te halen.

Deze licentie is een stuk waardevoller, omdat je hiermee echt toegang krijgt tot het grootste gedeelte van alles dat jij nodig zou kunnen. Zoals je wel zult snappen heeft dit natuurlijk wel invloed op de prijs, want deze licentie kost namelijk €59 euro per maand.

Advanced Shopify

Het laatste en duurste abonnement is het Advanced Shopify pakket. Dit pakket beschikt over alles van de goedkopere pakketten, maar beschikt daarnaast ook nog over een hoop geavanceerde functies voor het opschalen van jouw webshop en onderneming. Voor de grotere ondernemingen is dit dus een erg geschikt pakket!

Met deze licentie kun je in plaats van 5 zelfs 15 personeels accounts aanmaken, kun je gebruik maken van de geavanceerde rapporten, kun je de verzendkosten door een externe partij laten bereken, betaal je geen 2 of 1% extra per bestelling maar slechts 0,5%. Verder kun je ook nog de wisselkoersen zelf aanpassen, met jouw webshop in tot wel 5 verschillende talen verkopen en gebruik maken van de internationale domeinen om sneller meer resultaat te behalen internationaal.

Deze licentie beschikt over alle functionaliteiten van Shopify wat erg waardevol is, maar daarbij is het wel goed om te vermelden dat deze licentie lang niet voor iedereen nodig is. Deze licentie is namelijk super uitgebreid en heeft daarom een prijs van maar liefst €289 euro per maand.

Shopify Webshop Review: Wat zijn de kosten voor Shopify?

Zoals je in het vorige onderdeel van deze Shopify review hebt gelezen kunnen de kosten erg uit een lopen. Zo heb je deze keuze uit drie verschillende licenties waarvan de prijzen sterk verschillen.

De goedkoopste licentie is het Basic Shopify pakket hiervoor bedragen de kosten €21 euro per maand. Het is ook goed om hierbij te vermelden dat je bij deze licentie ook nog eens 2% per bestelling moet afdragen aan Shopify.

Het tweede pakket is het Shopify pakket. Hiervoor bedragen de kosten €59 euro per maand. Bij deze licentie betaal je geen 2%, maar slechts 1% extra kosten per bestelling aan Shopify. Wanneer je veel bestellingen draait op jouw webshop kan dit dus al snel een betere optie zijn.

Het laatste pakket is het Advanced Shopify pakket waarmee je toegang krijgt tot alle functionaliteiten van Shopify. De kosten hiervan bedragen dan wel €279 euro per maand en daarmee is deze licentie alleen bedoeld voor de grotere ondernemingen. Bij deze licentie betaal je 0,5% kosten per gemaakte bestelling op jouw webshop. Een goed overzicht van de Shopify kosten kun je vinden in mijn andere artikel die hier dieper op in gaat.

Shopify-webshop-kosten

Conclusie: Is Shopify een geschikt webshop systeem voor jouw nieuwe webshop?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Shopify webshop review is het tijd voor een conclusie, want is dit nou het beste webshop systeem om jouw webshop mee te gaan bouwen?

Ik kan het maken van een webshop met Shopify zeker aanraden. De software werkt namelijk super eenvoudig, is snel en wanneer je gebruik maakt van de templates kun jij super eenvoudig een eigen webshop maken waar je onder andere met iDeal kunt betalen.

Samenvattend is Shopify dus een echte aanraden als jij een webshop nodig hebt om jouw producten te verkopen. Wil jij Shopify gratis uitproberen? Via onderstaande knop kun jij Shopify nu tijdelijk 14 dagen gratis uitproberen!

Shopify Review Nederlands - Veelgestelde vragen

Wat is Shopify?

Shopify is een webshop software die in 2004 is uitgebracht door een Canadese bedrijf. Deze software werd daar al snel populair en in de loop van de tijd hebben ze de hele wereld kunnen veroveren. Shopify maakt het mogelijk zonder technische kennis relatief snel een eigen professionele webshop op te zetten.

Hoe werkt Shopify?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een webshop te bouwen met Shopify werkt dit eigenlijk erg simpel. Je krijgt een lege webwinkel waar je zelf uit meer dan 70 thema’s een design kunt kiezen. Vervolgens hoef jij deze alleen naar jouw wens te maken, de informatie aan te passen en producten toe te voegen. Doordat je betaald voor deze dienst heb je geen omkijken naar het technische gedeelte wat voor de meeste erg fijn zal zijn.

Wat kost Shopify?

Wat Shopify gaat kosten is afhankelijk van het abonnement dat jij gaat kiezen. Het goedkoopste pakket is het “Basic Shopify” pakket en de kosten daarvoor bedragen €21 euro per maand. Daarnaast kun je nog kiezen voor het Shopify pakket van €59 euro per maand en het Shopify advanced pakket van €289 euro per maand.

Kun je Shopify gratis proberen?

Ja, op dit moment kun jij je bij Shopify aanmelden om hun software 14 dagen gratis te proberen. Wanneer je zelf een webshop wilt gaan bouwen kan ik je deze proefperiode zeker aanraden, want je zit daarna nog nergens aan vast.

Is Shopify geschikt voor de Nederlandse markt?

Sinds Shopify in 2018 een flinke update heeft gehad is deze software ook uitermate geschikt voor de Nederlandse markt. Door verschillende integraties kun je bijvoorbeeld betalingen aannemen met iDeal, Mollie en bestellingen versturen met PostNL.

Zijn er voorbeelden van webshops gebouwd met Shopify?

Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van professionele en goedlopende webshops die zijn gebouwd met Shopify. Op deze pagina kun je groot aantal voorbeelden vinden van webshops die gebouwd zijn met Shopify.

Kun je Shopify maandelijks opzeggen?

Ja, wanneer jij maandelijks betaald kun jij Shopify maandelijks opzeggen. Heb jij voor een pakket gekozen van een of twee jaar? Dan is het niet mogelijk om maandelijks opzeggen. Houdt hier daarom goed rekening mee bij het kiezen van een geschikt abonnement.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Shopify alternatieven

Ook interessant

Shopify-logo
4.8/5