Shopify Kosten 2021 Nederland: Wat gaat het jou kosten?

Ben jij van plan om zelf een webshop te gaan bouwen en hiervoor gebruik te maken van Shopify? Dan zul je waarschijnlijk erg benieuwd zijn naar de verschillende abonnementen, functionaliteiten en prijzen. In dit artikel ga daarom al deze gegevens inclusief de Shopify kosten voor jou op een rijtje zetten. Verder bespreken we in deze blog ook nog de volgende onderdelen:

 • Waarom zou je moeten kiezen voor Shopify?
 • Uit welke Shopify abonnementen kun je kiezen?
 • Wat zijn de kosten voor Shopify?
 • Wat zijn de transactiekosten bij Shopify?
 • Zijn er nog andere kosten waar rekening mee gehouden moet worden?
 • Kun je korting krijgen op een Shopify abonnement?

Waarom kiezen voor Shopify?

Als je op dit moment dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wel wat onderzoek gedaan naar Shopify of het bouwen van een webshop in het algemeen. Heb je dit nog niet gedaan? Dan is dat natuurlijk niet erg, maar dan is het waarschijnlijk een betere keuze om eerst mijn volledige Shopify review eens door te lezen.

Heb je al wel onderzoek gedaan naar Shopify? Dan zul je waarschijnlijk ook al een groot aantal belangrijke voordelen van Shopify gezien hebben ten opzichte van andere systemen om zelf een webshop mee te bouwen. Zo is Shopify een ideaal systeem om zelf een webshop mee te bouwen, omdat het voor iedere gebruiker toegankelijk is en je er geen technische kennis voor nodig hebt. Al helemaal wanneer je gebruik maakt van een van de 70 shopify themes is het bouwen van een eigen webshop een fluitje van een cent.

Het bouwen van een eigen webshop is vaak erg technisch, omdat je hier te maken gaat krijgen met betaalsystemen, het verwerken van bestellingen, de klantenservice en de  technische kant van jouw webshop om deze veilig te houden. Dit zijn vrij intensieve taken waar je in het begin waarschijnlijk helemaal geen tijd of zin in hebt. Wanneer je direct aan de slag wilt gaan zonder dat je al deze bovenstaande zaken moet implementeren en juist instellen is Shopify wederom weer een erg goede keuze. Hier staat dit allemaal al direct klaar en hoef jij dit alleen nog naar jouw wens in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de levertijden, verzendkosten, betaalmogelijkheden(mollie), het volledige voorraadbeheer en nog veel meer. Een makkelijker, maar toch ook zo’n uitgebreid systeem zul je niet snel vinden.

Natuurlijk wil je ook het maximale uit jouw webshop gaan halen, want je wilt zoveel mogelijk bezoekers omzetten naar klanten om zoveel mogelijk omzet te kunnen draaien. Bij Shopify snappen ze dit en daarom is een webshop ook erg licht en zoekmachine vriendelijk wat er voor zorgt dat jouw webshop beter gevonden gaat worden in Google

Om echt het maximale uit jouw webshop te kunnen halen is het conversiepercentage ook erg belangrijk. Dit percentage geeft namelijk weer hoeveel procent van jouw bezoekers daadwerkelijk converteert. Shopify heeft hun templates hier uitgebreid op getest en deze resultaten verwerkt in de templates. Wanneer jij deze gaat gebruiken weet je dus zeker dat je gebruik maakt van het best mogelijke materiaal!

Shopify-webshop-review-nederlands

Shopify kopen? Uit welke abonnementen kun je kiezen?

Wanneer je van plan bent om jouw webshop te gaan bouwen heb je deze keuze uit een flink aantal verschillende abonnementen. Hierdoor kan ik mij zo voorstellen dat jij geen idee hebt welke licentie het beste past bij de webshop die jij wilt gaan bouwen. Laten we voorop stellen dat dat ook helemaal niet erg is, want de keuze is ook erg uitgebreid en daarbij zitten er ook nog eens flinke verschillen is de Shopify kosten die dit met zich meebrengt.

In dit onderdeel van dit artikel gaan we daarom dieper in op de verschillende abonnementen die Shopify aanbiedt. Daarbij behandelen we de verschillen tussen deze licenties en benoemen we zowel de voor- als nadelen van elke licentie zodat jij voor het bouwen van jouw eigen webshop de meest geschikte licentie kunt pakken.

Shopify Lite

Het goedkoopste abonnement is het Shopify Lite abonnement. Dit abonnement zullen de meeste lezers van dit artikel nog niet gezien hebben, omdat hier door Shopify weinig aandacht aan wordt besteed en dit abonnement maar een heel klein plekje heeft op de kosten pagina van Shopify.

Hier is uiteraard wel een reden voor, want de Shopify Lite licentie is eigenlijk voor helemaal niemand geschikt. Je kunt met deze licentie namelijk alleen creditcard betalingen ontvangen. Daarbij komt ook nog eens dat je alleen producten kunt verkopen van een facebook pagina of een al bestaande webshop die je zelf helemaal zult moeten programmeren. Dit kun je uiteraard doen met bijvoorbeeld een thema als Astra, Divi of Elementor  maar daar heb je al een stuk meer technische kennis voor nodig.

De kosten voor deze licentie bedragen $9 dollar per maand. Dit is erg goedkoop, maar als je kijkt wat je met deze licentie kunt is het toch ook wel weer erg duur. Deze licentie zal ik daarom niet aanraden tenzij jij zelf al een webshop hebt staan waar je graag verder mee wilt werken.

Basic Shopify

Ondanks dat het Shopify Lite abonnement nog goedkoper is wordt het Basic Shopify abonnement gezien als het instapabonnement. Dit is ook vrij logisch, want met dit abonnement kun je namelijk wel zelf een webshop bouwen en hoeft dat niet bij een externe partij wat nog een hoop extra kosten met zich mee gaat brengen. De kosten voor deze licentie bedragen $29 dollar(€25 euro) per maand.

Dit abonnement is uitermate geschikt voor de beginners die zelf een webshop willen gaan bouwen, want je krijgt toegang tot alle basis functionaliteiten wat aan het begin genoeg is om een eigen webshop op te bouwen. Verder zit hier net als bij de duurdere licenties ook webshop en een SSL certificaat inbegrepen wat normaal toch echt nog wel flink wat kosten met zich mee zal brengen. Dit zijn de belangrijke kenmerken van het Basic Shopify abonnement:

 • Onbeperkt aantal producten verkopen
 • Ruimte voor 2 personeel accounts
 • Handmatig bestellingen aanmaken
 • Gratis SSL certificaat
 • Aanmaken van kortingscodes en cadeaubonnen
 • 24/7 ondersteuning
 • 2% extra kosten per bestelling op jouw webshop

Shopify

Wil jij een professionele webshop op gaan zetten en toegang krijgen tot alle noodzakelijke functionaliteiten voor het opzetten van een eigen webshop? En daarbij ook toegang krijgen tot een aantal erg handige functionaliteiten om nog meer uit jouw webshop te halen? Dan is het Shopify abonnement het meest geschikt voor jou. De kosten voor deze licentie bedragen $79 dollar(€70 euro) per maand.

Het voordeel van deze licentie is dat je hiermee toegang tot een aantal extra functionaliteiten die jouw webshop toch net wel een stukje professioneler maken. Daarbij maken deze extra functionaliteiten het voor jou ook nog eens een stuk makkelijker en hoef je minder transactiekosten af te dragen. Dit zijn de grootste kenmerken van het Shopify abonnement.

 • Onbeperkt aantal producten verkopen
 • Ruimte voor 5 personeel accounts
 • Handmatig bestellingen aanmaken
 • Gratis SSL certificaat
 • Professionele rapporten maken
 • Zelf de wisselkoersen bepalen
 • Verkopen in meerdere talen
 • Aanmaken van kortingscodes en cadeaubonnen
 • 24/7 ondersteuning
 • 1% extra kosten per bestelling op jouw webshop

Shopify advanced

Heb jij een populaire webshop die al erg groot is, veel bezoekers ontvang en honderden of zelfs duizenden producten per dag verkoopt? Dan is het Shopify advanced abonnement erg interessant voor jou. Verder is dit abonnement ook erg interessant als je meerdere personal accounts wilt gebruiken, geavanceerde rapport functies wilt gebruiken, verzendkosten door een externe partij wilt laten berekenen en tot in wel 5 verschillende talen wilt verkopen.

De kosten voor deze licentie bedragen $299 dollar per maand. Dit lijkt misschien veel, maar wanneer je een grotere webshop hebt is dit toch echt wel de licentie die jij nodig zult hebben. Dit zijn de kenmerken van deze licentie.

 • Onbeperkt aantal producten verkopen
 • Ruimte voor 15 personeel accounts
 • Handmatig bestellingen aanmaken
 • Gratis SSL certificaat
 • Professionele rapporten maken
 • Geavanceerde rapport functie
 • Verzendkosten laten betrekken door een externe partij
 • Zelf de wisselkoersen bepalen
 • Verkopen in meerdere talen
 • Aanmaken van kortingscodes en cadeaubonnen
 • 24/7 ondersteuning
 • 0,5% extra kosten per bestelling op jouw webshop

Shopify Plus

Is het Shopify advanced abonnement ook niet genoeg voor jou? Dan kun je uiteraard ook nog bij Shopify terecht en is het Shopify plus abonnement erg geschikt voor jou. Ik kan je zelf weinig informatie over deze licentie geven, omdat jij bij deze licentie in overleg met Shopify zelf een abonnement gaat samenstellen dat strak aansluit op jouw wensen. De Shopify kosten voor deze licentie kan ik daarom niet geven, omdat dit verschilt per gebruiken van dit abonnement.

Shopify-kopen-wat-zijn-de-prijzen

Shopify kosten: Wat zijn de kosten voor webhosting, een domeinnaam annuleringen

Wanneer je besluit om zelf een eigen webshop te bouwen komen hier een flinke hoop kosten bij kijken. Zo moet je een domeinnaam aanschaffen en een geschikte webhosting partij vinden. Bij het vinden van een juiste webhosting partij en het juiste abonnement komt een hoop technische kennis kijken. Ook het koppelen van het domein aan de webhosting kan lastig zijn en daarom heeft Shopify hier wat op verzonnen! Bij Shopify ontvang je namelijk een gratis webhosting en een domeinnaam. Nou gratis natuurlijk niet, maar deze kosten zitten allemaal bij het abonnement in dus hier valt geen prijs voor te noemen.

Dat al deze zaken bij Shopify inclusief zijn maakt het een erg goede keuze, want hierdoor heb jij zelf een geen technische kennis nodig en hoef jij zelf ook helemaal niks te doen aan de webhosting. Alle webshops die worden gehost door Shopify beschikken over het PCI-compliant(niveau 1). Dit is een functionaliteit die ervoor zorgt dat alle gegevens van jouw klanten veilig zijn. 

Een ander voordeel van de webhosting van Shopify is dat er geen limiet zit op de hoeveelheid bandbreedte. Hierdoor kun je zoveel bezoekers krijgen als jij zelf wilt en hoef je niet bang te zijn voor verborgen kosten of dat jouw webshop offline staat. Wanneer jij besluit helemaal zelf een webshop te bouwen met bijvoorbeeld WordPress heb je al deze risico’s en het technisch geneuzel wel.

Shopify kosten: Hoe zit het met de transactiekosten per bestelling?(rekenvoorbeeld)

Zoals je net al hebt gelezen betaal je bij Shopify transactiekosten. Laten we voorop stellen dat dit niet raar is, want transactiekosten betaal je bij elke software om webshops mee te bouwen. Hoeveel deze kosten bedragen is afhankelijk van het abonnement dat jij hebt gekozen. Des te duurder het abonnement is des te minder transactiekosten jij hoeft te betalen. De transactiekosten bestaan meestal uit een bepaald percentage of een combinatie van een percentage en een vast bedrag. 

Heb jij jouw webshop gericht op de nederlandse of belgische markt? Dan zul je waarschijnlijk werken met payment providers als Mollie of Adyen. In dit geval komt hier nog eens een percentage bij dat je per bestelling aan Shopify moet afstaan. Deze percentages verschillen tussen de 2.0 en 0.5% afhankelijk van het abonnement dat jij hebt gekozen. In de afbeelding hieronder kun je de exacte verschillen zien tussen de abonnementen.

Shopify kosten: Zijn er verder nog kosten waar je rekening mee moet houden?

Nee, dit zijn de enige kosten waar jij rekening mee moet houden. Een mooi voordeel hierbij van Shopify is dat je niet bang hoeft te zijn om van de een op de andere dag een rekening op de deurmat te ontvangen, omdat Shopify hun zaken goed heeft geregeld. 

Wat wel belangrijk is is dat je goed gaat controleren welke kosten jij ongeveer zult gaan maken aan transactiekosten, want hierdoor kun je voorkomen dat je het verkeerde abonnement gaat kiezen. Je wilt uiteraard niet te veel betalen doordat je zonder te controleren een abonnement hebt afgesloten.

Shopify kopen: Kun je ook nog korting krijgen?

Ja en nee. Shopify werkt niet met echte kortingen, maar er zijn wel andere zaken die zeker een positief effect op de prijs voor jou kunnen hebben.

Zo kun je ervoor kiezen om jouw abonnement niet per maand te betalen, maar per jaar, per twee jaar of zelfs per drie jaar. Door dit te doen worden de abonnementskosten een stuk lager, maar zit je ook direct een langere periode aan deze software vast. Ben jij van plan om Shopify langere  tijd te gaan gebruiken? Dan is het kiezen voor een lange factureringscyclus een erg goede keuze!

Naast deze korting kun je ook nog gebruik maken van een andere korting. Ook dit is niet echt een korting, maar toch wel mooi om mee te nemen. Wanneer je bij Shopify een abonnement afneemt kun je deze software namelijk 14 dagen gratis uitproberen. Wanneer je vervolgens tevreden bent heb je Shopify 14 dagen gratis kunnen gebruiken en wanneer je binnen deze 14 dagen niet tevreden bent kun jij jouw abonnement kosteloos opzeggen. Uiteraard moet jij jouw abonnement dan wel binnen deze 14 dagen opzeggen.

Shopify kosten: Is het een goede prijs?

Nu we inmiddels aan het einde van dit artikel zijn gekomen is het tijd voor een conclusie. Zijn de kosten van Shopify namelijk in verhouding met wat jij ervoor terugkrijgt? 

Als je het mij vraagt zeg ik volmondig, JA! Shopify maakt het bouwen, opzetten, optimaliseren en opschalen van jouw eigen webshop zo super eenvoudig. Daarbij heb je ook nog een helemaal geen technische kennis nodig en geen problemen met externe partijen voor bijvoorbeeld webhosting. Ik kan jou daarom zeker aanraden om Shopify in ieder geval 14 dagen gratis te proberen zodat jij zelf de kracht van deze tool kunt ervaren!

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *