Woodmart WordPress Theme Review 2022: Beste WooCommerce Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Woodmart is een erg populair WooCommerce theme op ThemeForest. Op dit moment heeft het thema meer dan 19.973 gebruikers en wordt het beoordeeld met gemiddeld 4.94 van de 5 sterren. Het thema is responsive, snel, zoekmachine vriendelijk, erg makkelijk in gebruik, wordt geleverd met meer dan 60 professionele demo websites en beschikt over een erg goede klantenservice.

Weet jij al genoeg? Dan kun je via de gele knop de actuele aanbieding bekijken. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Woodmart WordPress Theme Review te lezen!

Woodmart-logo

Voor $59 dollar

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Woodmart WordPress Theme?

Woodmart is een erg populair wordpress thema dat zich met name richt op e-commerce en dus webshops. Mocht jij hier al bekend in zijn zul je het Woodmart theme ongetwijfeld al een keer hebben gezien of je hebt er wat van gehoord. 

Het Woodmart theme is ontwikkeld door Xtemos en in 2017 op de markt gebracht. In vergelijking met andere WooCommerce templates is dit nog erg jong, maar toch weet het Woodmart theme erg goed te concurreren en zelfs grote spelers te verslaan. Xtemos is een betrouwbare partij die gespecialiseerd is in het bouwen van software tools voor wordpress. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s of plugins. 

Zij zijn in 2017 begonnen met de ontwikkeling van het Woodmart theme, omdat ze merkten dat er veel vraag was naar een WooCommerce theme dat er goed uitzag en volledig naar jouw smaak te maken is zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Daarnaast moest het thema uiteraard ook snel & zoekmachine vriendelijk zijn. De laatste echt grote eis was dat het thema up-to date gehouden moest worden, want hier gaat het bij veel wordpress thema’s echt mis. Xtemos is hier met het Woodmart theme in geslaagt. Dit is mijn mening, maar aan de resultaten zijn de andere gebruikers het zeker met mij eens. Het Woodmart theme heeft op dit moment namelijk 19.973 gebruikers en het wordt beoordeeld met 4.94 van de 5 sterren. Dit is in vergelijking met andere WooCommerces thema’s als Porto en Flatsome erg hoog.

Naast de Unique Selling Points die ik hierboven al noemden biedt het thema ook echt alle functionaliteiten die je voor een webshop nodig zou kunnen hebben. Mocht je het bouwen zelf te moeilijk vinden? Dan kun je ook gebruik maken van de demo websites, want deze worden gratis meegeleverd. Later in deze Woodmart Theme Review zal ik je hier meer over vertellen!

Woodmart-wordpress-theme

Waarom moet jij het Woodmart theme gebruiken

Nu jij precies weet wat het Woodmart wordpress theme is is het tijd om door te gaan, want wat maakt dit thema nou zo bijzonder en waarom zou jij hem moeten gebruiken. In dit onderdeel van deze Woodmart theme review ga ik je dit precies laten zien. Uiteraard met voorbeelden, testen en tips!

Snel & Zoekmachine vriendelijk

Het blijft mij verbazen dat mensen toch nog steeds blijven kiezen voor een gratis wordpress thema. Net zo als ik in andere reviews al heb aangegeven is dit geen handige keuze. Je kunt het thema namelijk vergelijken met de fundering van een huis. Een bijpassende vraag hiervoor is: Zou jij besparen op fundering van een huis wat kan betekenen dat het huis instort of verzakt? Nee natuurlijk zul je dit niet doen, want dit gaat je op termijn veel geld en tijd kosten. Met een thema is dit eigenlijk precies hetzelfde. Alleen gaat het hierbij niet om de fundering van het huis, maar om die van de website. 

De nadelen van een gratis wordpress thema is dan ook met name dat hij niet veilig is en slecht wordt onderhouden, maar er is nog veel meer. Een gratis thema beschikt namelijk ook niet over een klantenservice en hij is totaal niet snel & zoekmachine vriendelijk. Het resultaat hiervan is dan ook dat je minder goed gevonden gaat worden in Google en dat je minder bezoekers gaat krijgen. Dit betekent dat je uiteindelijk ook veel minder zult gaan verdienen.

Met een betaald en geoptimaliseerd wordpress thema als het Woodmart theme zul jij deze problemen niet ervaren. Dit thema is namelijk gebouwd door professionals die tijdens het programmeren erg goede resultaten hebben geleverd. Zo is het thema erg licht waardoor Google jouw website of webshop vaker bekijkt. Dit zorgt vervolgens voor hogere posities in Google en dus meer bezoekers. Daarnaast beschikt het Woodmart theme wel over een klantenservice, zijn er genoeg ervaringen met dit thema te vinden, wordt het thema regelmatig geupdate en heb je geen technische kennis nodig om hiermee te werken. 

De theorie ken je nu, maar wat betekent dit nou in de praktijk? Om jou hier een zo goed mogelijk beeld van te geven zal ik je een snelheidstest laten zien. Deze test laat je precies zien wat de laadtijd is, hoe groot het thema is en welke percentages de website scoort. Op de afbeelding hieronder kun jij de resultaten zien van het Woodmart wordpress theme. Ik denk dat de resultaten wel voor zich spreken, want hier valt echt heel weinig op aan te merken.

Woodmart-theme-speed

Gigantisch veel opties & mogelijkheden

Heb jij al eerder een website of webshop gebouwd met WordPress? Dan heb jij dit probleem vast ook wel eens gehad. Je hebt een thema gekozen, je hebt het thema geïnstalleerd en je bent vervolgens begonnen met het bouwen van de website of webshop. Nadat je een tijdje bezig bent geweest en alles goed is gegaan loop je tegen een probleem aan. Je merkt namelijk dat het thema bepaalde functionaliteiten en opties mist die jij wel wou gebruiken voor jouw webshop. 

Nu heb je twee keuzes. Je kunt er namelijk voor kiezen om er mee te leven en een website of webshop te bouwen waar je zelf toch niet helemaal tevreden over bent. Of je kiest ervoor om van thema te veranderen. Dit levert ook vaak problemen op, want vaak wordt alles wat je al gedaan had verwijderd. Je bent dus weer terug bij af. Zoals je leest heb je twee opties, maar hebben beide opties ook zeker nadelen. Ik kan je dus echt aanraden om te kiezen voor een thema dat precies aan jouw eisen voldoet.

Voor mij persoonlijk was het Woodmart theme echt het beste thema dat ik kon vinden voor het bouwen van een webshop. Het thema ziet er namelijk erg goed en professioneel uit, maar nog belangrijker is dat het precies kan doen wat ik wil dat het doet. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met dit thema niet meer hoef na te denken, want het ondersteund alle functionaliteiten die je zou willen gebruiken. Wil jij nou weten of dit thema ook het beste is voor jou? Dan kun je hier kijken welke functionaliteiten en opties dit thema allemaal ondersteund!

Woodmart-wordpress-theme-opties

Woodmart Header Builder

Veel thema’s beschikken niet over een header & footer builder. Ik hoor je al denken, maar dat is toch geen probleem? Nou in de meeste gevallen wel, want je wilt natuurlijk dat de header volledig aansluit bij jouw website of webshop. Voor sommige websites is het namelijk handig om het logo in het midden te plaatsen of juist aan de rechterkant. Daarnaast is het voor de ene website handig om een login systeem in de header te hebben, terwijl de ander dit juist weer niet nodig hebt. En zo is er nog veel meer mogelijk.

Het is daarom een groot voordeel dat het Woodmart theme beschikt over eigen header builder. Via dit systeem kun jij de header van jouw website of webshop helemaal naar jouw wens maken. Kijk bijvoorbeeld een op de afbeelding hieronder om te zien wat er allemaal wel niet mogelijk is.

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: “Is het bouwen van een header niet lastig?”. Nee, het bouwen van een header is helemaal niet lastig. Dit gaat namelijk ook allemaal via het drag & drop systeem waar onder andere ook de page builders gebruik van maken. Hoe dit precies werkt vertel ik je later in deze Woodmart wordpress theme review, maar ik kan je in ieder geval al gerust stellen. Want het bouwen van een header met dit thema is echt erg makkelijk.

Woodmart-header-builder

Keuze uit meer dan 60 demo websites

Ondanks dat je al enige tijd geen technische kennis meer nodig hebt voor het bouwen van een webshop of website kan het voor sommige toch vrij lastig blijven. Dit is niet gek, want je zit in een nieuwe omgeving en er is gewoon heel veel mogelijk met dit thema. Het is dus niet direct lastig, maar vaak kost het wat meer tijd, omdat je veel moet zoeken.

Het Woodmart theme heeft daar een oplossing voor verzonnen. Je hoeft nu namelijk niet meer zelf alle koppelingen te bouwen en het hele design te bepalen. Woodmart wordt namelijk geleverd met meer dan 60 demo websites. Dit zijn volledige website & webshop templates die je met één druk op de knop kunt importeren. Na het importeren zijn deze in jouw bezit en kun je ermee doen wat je zelf wilt. Jij hoeft nu alleen nog de juiste informatie toe te voegen. Eventueel is het ook nog mogelijk om de kleuren en andere designkeuzes aan te passen. Vergeet niet dat dit allemaal gaat via de page builders. Je hebt er dus geen technische kennis voor nodig! Hoe dit precies zit zal ik je later in deze Woodmart theme review vertellen.

Het is goed om hierbij te vermelden dat de demo’s gebouwd zijn door Xtemos(ontwikkelaar Woodmart theme). Dit betekent dat de demo’s erg goed in elkaar zitten, ze snel zijn & zoekmachine vriendelijk zijn en beschikken over alle functionaliteiten die jij zou kunnen gebruiken.

Woodmart-theme-demo-websites

Compatibel met page builders

Een aantal jaar geleden was het bouwen van een website nog erg lastig. De meeste mensen konden dit niet zelf en moesten het uitbesteden aan een vaak veel te dure programmeur. Daarbij kwam dat er zich altijd wel een probleem voordeed en dat het onderhoud flink aan de prijs was. Met de komst van WordPress werd het bouwen al stukken makkelijk en daarmee toegankelijker voor de niet technische mensen.

Inmiddels zijn er al een tijdje page builders op de markt. Deze tools maken het bouwen van een website en zelfs een webshop echt een fluitje van een cent. Het voordeel van zo’n page builder is dat je er geen technische kennis voor nodig hebt. Zelfs iemand die nog nooit een website heeft gebouwd kan dit met een page builder vrij snel en simpel.

Dit komt onder andere door het drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met elementen. De elementen zijn de onderdelen die jij op jouw website of webshop kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, teksten, koppen en formulieren. Deze elementen kun jij vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en ze los te laten op de juiste positie. Makkelijker zul je het echt niet krijgen.

In dit geval is het helemaal mooi, want het Woodmart theme is niet compatibel met zomaar een page builder. Woodmart is namelijk volledig compatibel met Elementor en WPBakery. Op dit moment staan deze twee page builders in de top 10 beste page builders.

Woodmart-theme-WooCommerce

Woodmart Popups

Een website of webshop is leuk, maar je hebt meer nodig om jouw bezoekers te overtuigen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat meer dan 70% van de bezoekers niet bereid is om bij het eerste websitebezoek een aankoop te doen. Je zult dus met de bezoekers in contact moeten komen om ze over te halen.

Je kunt dit zo uitgebreid en overtuigd mogelijk maken, maar het kan ook erg simpel. Het Woodmart theme beschikt namelijk over pop-ups. Dit zijn velden die uit het niets op je scherm komen te staan. Je zult ze vast wel eens hebben gezien als je op een website aan het kijken. 

Het verzamelen van e-mailadressen via een popup is een erg populaire manier. Uiteraard moet je de bezoeker hier wel wat voor teruggeven. Want de bezoeker laat zijn e-mailadres niet gratis achter. Een goede weggever is bijvoorbeeld een kortingscode, een checklist of bijvoorbeeld een e-boek. Wat je weggeeft hoeft echt niet uitgebreid te zijn, maar de bezoeker moet er wel daadwerkelijk wat aan hebben.  

Nu de bezoeker zijn e-mailadres heeft achtergelaten kun je met hem in contact komen. Je kunt dit proces volledig automatiseren door het via e-mailmarketing te doen. Dit is een enorm effectieve manier. Het voordeel hiervan is dat je na het bouwen van deze popups en de koppeling met jouw e-mailmarketing provider geen werk meer hoeft te doen. Het hele proces draait nu automatisch en dit doen grote merken als Bol.com, Cooblue, de Bijenkorf en Zalando ook. Zoals je kunt snappen werken deze tactieken bij hun ook erg goed! 

Erg goede integratie met WooCommerce

Ik heb je inmiddels al erg veel verteld en laten zien in deze Woodmart theme review, maar we hebben het belangrijkste nog niet besproken. Woodmart is namelijk voor webshops en dat betekent WooCommerce. WooCommerce is het bekendste en meest populaire webshop systeem dat je kunt gebruiken voor jouw webshop. Deze plugin is volledig gratis en je kunt hier jouw volledige webshop mee beheren.

Via de WooCommerce plugin kun je producten toevoegen, verzendtijden instellen, verzendkosten instellen, betaalmogelijkheden instellen, kortingscodes aanmaken en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het bouwen en automatiseren van een succesvolle webshop.

Het bouwen van de webshop zelf gaat uiteraard via de page builder. Je kunt helemaal zelf een webshop bouwen, maar zoals ik eerder in deze WoordMart theme review al noemde kun je ook gebruik maken van de demo’s. Dit is wel zo makkelijk.

Het thema zit echt vol met super handige functionaliteiten voor webshops. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, filters toevoegen waardoor bezoekers makkelijker het juiste product kunnen vinden, een speciaal kopje maken voor populaire producten, labels toevoegen wanneer een product bijvoorbeeld in de aanbieding is, het wensenlijstje wat een erg positief effect heeft op het conversiepercentage, een erg overzichtelijk winkelwagentje waar je de mogelijkheid hebt om een kortingscode in te voeren en als laatste is er ook nog de one-click upsell. Deze is nog vrij onbekend, maar heeft bizarre effecten. Met deze functionaliteit kun je in het winkelwagentje nog een aantal producten laten zien die ze kunnen toevoegen. Uit onderzoek is gebleken dat deze functionaliteit het conversiepercentage zeker met 10% kan verhogen!

Compatibel met externe plugins

Dan heb je eigenlijk een wordpress thema gekocht, maar gaat het toch nog mis. Je hebt namelijk een thema gekozen, maar het blijkt dat deze niet goed samen gaat met externe plugins. Ik kan je uit mijn ervaringen vertellen dat je dit niet wilt. Elke website moet namelijk compatibel zijn met externe plugins, omdat je altijd wel optimalisaties of andere functionaliteiten wilt uitvoeren.

Het Woodmart wordpress theme heeft geen problemen met externe plugins. Je kunt dit thema gebruiken met alle plugins. Uiteraard moet je wel zelf wat controles doen, want veel plugins zijn gewoon echt slecht voor jouw website.

Ik kan je in ieder geval aanraden om Yoast SEO en verschillende snelheids optimalisatie plugins te installeren. Want met Yoast kun jij de vindbaarheid van jouw website of webshop instellen en de andere plugins hebben serieus effect op de laadtijd van jouw website of webshop. Websites van mijn klanten hebben zelfs laadtijden gehaald van minder dan één seconde!

Woodmart-theme-plugins

Woodmart Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

Aan het begin noemden we het al even, maar de ervaringen van anderen vind ik zelf altijd erg belangrijk. Op basis van deze ervaringen kun je namelijk bepalen of(in dit geval het thema) echt zo goed is. Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven kunnen de ervaringen van anderen niet ontbreken in deze Woodmart theme review.

In dit geval heb ik goed nieuws voor je, want het thema wordt echt goed beoordeeld. Ten eerste wil ik even kwijt dat het Woodmart theme inmiddels al meer dan 19.973 gebruikers heeft. Dat is al erg veel als je nagaat dat dit thema pas in 2017 op de markt is gekomen. Vervolgens beoordelen deze gebruikers met gemiddeld 4.94 van de 5 sterren. Ik kan het je zelfs nog specifieker geven. 3% van de gebruikers heeft het Woodmart theme 4 sterren. De andere 97% beoordeeld het thema met 5 sterren! 

We kunnen daarom concluderen dat het Woodmart theme echt een bijzonder goede keuze is als jij een webshop wilt beginnen!

Woodmart-theme-review

Woodmart Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Naast de ervaringen van andere gebruikers vind ik zelf ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel. Aangezien we in dit geval met software te maken hebben kan er nog wel eens iets mis gaan. Dit is in principe geen probleem, maar het wordt wel een probleem als je niet bij een klantenservice terecht komt. Je zult het probleem dan zelf moeten oplossen.

Wanneer er wel een degelijke klantenservice aanwezig is loop je veel minder of zelfs helemaal geen gevaar. Mocht je de fout in gaan dan zijn er altijd mensen die je kunnen helpen. Bij het Woodmart theme is dat dan ook het geval. Zij beschikken over een bovengemiddelde klantenservice. Ze doen er namelijk alles om jouw zo snel en goed mogelijk te helpen. Uit mijn ervaringen kan ik vertellen dat ik erg tevreden ben met de kwaliteit van deze klantenservice.

Woodmart-support

Woodmart Theme Kopen: Wat kost het?

Niet alleen de klantenservice, maar ook de prijs is een erg belangrijk onderdeel van deze Woodmart wordpress theme review. Ondanks dat dit niet een te grote rol mag spelen wil niemand te veel betalen en dat snap ik zelf natuurlijk ook.

Het Woodmart theme heeft een vaste prijs van 59$. Dit is eenmalig bedrag waarmee je toegang krijgt tot het thema, meer dan 60 demo websites, page builder, gigantisch veel thema opties, de pop ups, de header builder, de mogelijkheid om een inlogsysteem te integreren, de erg goede klantenservice en niet te vergeten de mogelijkheid om externe plugins te koppelen.

In vergelijking met andere WooCommerce wordpress thema’s is het Woodmart theme een erg goede keuze. Het thema beschikt over alles wat je nodig hebt, is snel, zoekmachine vriendelijk en uiteraard de erg professionele demo websites!

Woodmart-theme-kopen

Woodmart Theme Review: Is dit thema geschikt voor jouw webshop?

Nu we aan het einde van deze Woodmart theme review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is dit nou het beste thema dat jij kunt gebruiken voor jouw webshop?

Heel eerlijk? Ik ben er zeker van overtuigd dat dit het beste e-commerce thema is voor jouw webshop. Het thema is gewoon supersnel, zoekmachine vriendelijk, erg makkelijk in gebruik, je hebt geen technische kennis nodig, je krijgt toegang tot de meer dan 60 demo websites en niet te vergeten de kwaliteit van de klantenservice. Deze speelt namelijk ook een grote rol. 

Ik kan je het Woodmart theme daarom zeker aanraden! Mocht je nog twijfelen? Dan kan ik je zeker aanraden om het thema en de demo’s eens te bekijken. Dit kun je doen via de knop hieronder!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Woodmart theme alternatieven

Ook interessant

Woodmart-logo
4.9/5

Vergeet jij jouw e-book voor een succesvolle website niet?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je kunt dit e-book vol met tips voor het maken van een succesvolle website nu tijdelijk gratis downloaden!

Handleiding-website-maken-ebook