Bridge WordPress Theme Review 2022: Beste WP Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: De keuze uit wordpress thema’s is gigantisch. Al helemaal op ThemeForest, want daar worden op dit moment meer dan 28,644 thema’s aangeboden. Het Bridge theme is er hier een van en misschien zelfs wel de beste.

Ik kan je in ieder geval vertellen dat het Bridge theme al erg lang in de top 10 beste wordpress themes van ThemeForest staat. Daarnaast beschikt het thema over erg goede functionaliteiten en is de basis gewoon echt top! Ik ga jou dat in deze Bridge Theme Review laten zien.

Bridge-theme-logo

Voor $59 dollar

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het WordPress Bridge Theme?

Bridge is een populair multifunctioneel wordpress thema dat in april 2014 op de markt is gebracht door QODE. QODE heeft dit thema ontwikkeld, omdat ze zelf op zoek waren naar een wordpress thema dat goed in elkaar zat. Hiermee wordt ondere andere die kwaliteit van de code, de snelheid, de zoekmachine vriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid bedoeld. Aangezien ze hier weinig tot geen geschikte thema’s voor konden vinden zijn ze begonnen met de ontwikkeling van hun eigen thema, genaamd het Bridge Theme.

Het Bridge theme was nog maar net op de markt toen het al flinke prestaties wist te behalen. Zo heeft het Bridge theme sinds 2014 eigenlijk altijd wel een vast plek in de top 10 gehad. Het is daarom ook niet gek dat het Bridge theme inmiddels meer dan 144.000 gebruikers heeft. Gemiddeld geven deze gebruikers Bridge 4.78 van de 5 sterren op basis van 6.173 reviews. In vergelijking met andere wordpress thema’s is het Bridge Theme dus echt een goede keuze.

Naast het Bridge theme heeft QODE ook verschillende andere thema’s in hun portfolio staan. Onder wordpress thema’s voor verschillende niches. In totaal heeft het QODE theme zelfs meer dan 15 verschillende thema’s in hun portfolio staan. Ze verkopen allemaal aardig goed, maar toch is het Bridge theme veruit het bekendste en wat ons betreft beste wordpress thema van QODE.

Door de vele thema’s in de portfolio van QODE hebben ze inmiddels het Power Elite Author label behaald. Dit is een label dat een bedrijf op ThemeForest krijgt wanneer het goed beoordeeld wordt door klanten, het bedrijf betrouwbaar is en het bedrijf meer dan $2 miljoen dollar omzet heeft gedraaid. Ik kan je daarom met zekerheid vertellen dat je met het Bridge Theme een erg betrouwbaar thema hebt.

Bridge-theme

Waarom zou jij het WordPress Bridge Theme moeten gebruiken?

Net als vele andere wordpress thema’s heeft ook het Bridge Theme zijn USP’s(unique selling points). USP klinkt misschien vrij lastig, maar ik kan je vrij simpel uitleggen wat dit betekent. Een Unique Selling Point is namelijk een eigenschap van een bepaald product(in dit geval het Bridge Theme) waarmee het zich onderscheid van de concurrenten. 

We kunnen daarom wel stellen dat een belangrijk onderdeel van deze Bridge Theme Review de USP’s zijn, want jij als consument wil natuurlijk weten waarom jij dit thema moet gebruiken en bijvoorbeeld niet moet kiezen voor Avada, BeTheme of TheGem.

De Basis Is Super Goed(Snelheid & SEO)

Veel mensen gaan hier de mist in. Zij denken namelijk dat het design van de website het belangrijkst is, maar ik kan je vertellen dat dit niet zo is. Wie gaat namelijk het design van jouw website zien als er geen bezoekers komen? Juist, helemaal niemand!

De belangrijkste onderdelen van een wordpress thema zijn daarom de snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid. Vervolgens speelt uiteraard ook het design een rol, maar het is niet het belangrijkste onderdeel. 

Bij het Bridge WordPress Theme hebben ze veel aandacht gestopt in de basis van het thema. Dit thema bevat namelijk weinig code en de code die het thema wel bevat is erg licht. Het resultaat hiervan is dat jouw website minder code bevat, Google jouw website makkelijker kan lezen en de bezoekers sneller op jouw website komen. Doordat Google jouw website makkelijker en vaker kan lezen zul je ook beter gevonden gaan worden in Google

De basis van iedere website is gevonden worden in Google, want hier komen vervolgens al jouw bezoekers vandaan. Zodra de bezoekers op jouw website zijn gekomen gaat het design een rol spelen, maar focus je dus echt eerst op het kiezen van een geschikt wordpress thema. Want dit gaat in grote mate het succes van jouw website bepalen.

Bridge-theme-seo

Keuze uit meer dan 480 Bridge Theme Demo’s

Net zei ik je al dat de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een thema het belangrijkst zijn. Vervolgens kom je bij het design en dat is dan ook direct het volgende voordeel van Bridge. Het Bridge theme wordt namelijk geleverd met meer dan 480 demo websites.

Demo websites zijn vooraf gebouwde websites, in dit geval door QODE, die je met één druk op de knop kunt importeren. Deze demo’s zijn uiteraard uitgebreid getest en voldoen aan alle eisen op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. 

Aan het begin van deze Bridge Theme Review noemde ik al dat het Bridge theme multifunctioneel is. Dit is een erg mooi voordeel, want dit betekent dan het thema gebruikt kan worden voor alle soorten websites. Je kunt dit onder andere goed zien aan de demo websites, want het Bridge theme heeft echt demo’s voor alle soorten websites. Zo zijn er op dit moment demo’s voor bloggers, fotografen, portfolio’s, restaurants, webshops, makelaars, productlanceringen, design agencies, online marketing agencies, vakanties, bezorgdiensten en blijf zo maar door gaan. Ik kan je echt garanderen dat er voor alle soorten ondernemingen wel een geschikte demo te vinden is. Uiteraard werken ze bij QODE hard en worden er regelmatig nieuwe demos toegevoegd!

Ik hoor je al denken: “Kan ik deze demo’s ook nog aanpassen?”. Uiteraard! Alle demo’s zijn gebouwd met een page builder. Dit maakt het aanpassen erg makkelijk, want voor het gebruik van een page builder heb je geen technische kennis nodig. Hoe dit precies zit zal ik je nu vertellen.

Bridge-Theme-demo's

Volledig compatibel met Elementor, Visual Composer & WPBakery

Een groot voordeel van het Bridge theme is dat het thema volledig compatibel is met verschillende page builders. Page builders zorgen er namelijk voor dat je zonder kennis van code toch een volledige website kunt bouwen. Wat ik erg fijn vind aan het Bridge theme is dat dit thema niet geleverd wordt met zomaar wat page builders, maar dat hij compatibel met is met de beste page builders van dit moment. Namelijk met Elementor, Visual Composer & WPBakery.

Alle deze page builders beschikken over een drag & drop systeem. Zoals de naam al zegt betekent drag & drop slepen en neerzetten in het nederlands. En ik kan je zeggen zo werkt het ook echt. Zodra jij de page builder opent bevindt zich in dit scherm een menu. In dit menu bevinden zich alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, knoppen, formulieren, video’s of teksten. Deze elementen kun jij vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en ze te plaatsen op de juiste plek. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar je het element kan aanpassen. Denk hierbij aan kleuren, effecten, lettertypes, uitlijningen en andere soorten opmaak. Het mooiste hiervan is dat dit dus allemaal kan zonder ook maar één regel code te schrijven. Zelfs als jij nog nooit een website hebt gebouwd kun je dit met een page builder! 

Naast het drag & drop systeem beschikken deze page builders ook over een live editing systeem. Dit is erg handig in combinatie met het drag & drop systeem, want je kunt tijdens het bouwen direct zien wat je aan het doen bent en hoe het eruit gaat zien. Ben je er niet tevreden over? Dan is er niks aan de hand, want je kunt makkelijk terug. Daarnaast is er niks aan de hand, want zodra jij nog niks hebt opgeslagen is het voor de bezoekers niet zichtbaar. Ben jij wel tevreden met de wijzigingen? Dan kun je de wijzigingen met één druk op de knop doorvoeren naar het design. Vanaf dit moment zijn de wijzigingen zichtbaar voor alle bezoekers.

Bridge-Theme-page-builder

Erg veel verschillende header layouts

Heb jij wel is gebruik gemaakt van een gratis of goedkoop wordpress thema? Dan zul jij ook wel eens tegen het probleem aangelopen zijn dat je bepaalde onderdelen niet kunt aanpassen. Wat je vaak ziet bij goedkope of gratis thema’s is dat je de header & footer van de website niet kunt aanpassen. Dit is een groot nadeel, want dit is een belangrijk onderdeel van jouw website. 

Met het Bridge Theme is dit niet het geval, want dit thema beschikt over verschillende design opties voor zowel de header als footer. Je kunt hier dus al precies mee doen wat jij voor ogen had, maar er is meer. Zoals we eerder in deze Bridge Theme review al zeiden is het thema compatibel met Elementor. Dit is mooi, want Elementor beschikt ook over een header & footer builder. Je kunt met dit thema dus zelf bepalen hoe jou header & footer eruit, waar ze vertoond moeten worden en welke informatie er in de header of footer moet staan. We kunnen dit daarom zeker wel een Unique Selling Point van Bridge noemen!

Bridge-Theme-Header

Verkopen met Bridge

Wil jij producten gaan verkopen op jouw website? Dan heb je een webshop nodig die koppelingen ondersteund met WooCommerce. Het Bridge theme is hier uitermate voor geschikt, want dit thema beschikt over alle functionaliteiten die een webshop nodig heeft, de koppelingen met WooCommerce en verschillende demo’s om het bouwen van een webshop nog makkelijk te maken.

Alle wordpress webshops maken gebruik van WooCommerce. WooCommerce is het beste webshop systeem voor alle wordpress webshops en is volledig gratis. Je gebruikt deze plugin eigenlijk alleen om jouw webshop te beheren. Je kunt hier dus producten toevoegen, prijzen bepalen, acties aanmaken, betaalmogelijkheden kiezen, voorraad bepalen en de verzendkosten instellen. Een mooi voordeel van WooCommerce is dat erg makkelijk werkt en dat er gigantisch veel informatie over deze plugin op Youtube te vinden is.

De voorkant van de webshop(wat de bezoekers zien) kun je bouwen met het thema. Uiteraard kun je dit helemaal zelf doen, maar je kunt ook gebruik maken van een demo want die zijn er ook. Er zijn een aantal toevoegingen gedaan die het voor de bezoeker extra fijn maken. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën waardoor bezoekers op één plek alle producten in een bepaalde categorie kan vinden. Daarnaast kun je ook nog filters toevoegen waardoor de bezoekers bijvoorbeeld kunnen filteren op maat, prijs, materiaal, kleur, levertijd of iets anders. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, maar dit zijn wel de belangrijkste onderdelen voor een webshop. Wil jij een goed beeld van de mogelijkheden van Bridge? Dan raad ik je zeker aan de demo’s even te bekijken!

Bridge-Theme-WooCommerce

Compatibel met veel andere wordpress plugins

Wat ik persoonlijk een groot voordeel vind van het Bridge theme is dat het thema ook compatibel is met externe plugins. Vaak hoor je namelijk dat een wordpress thema alleen compatibel is met het eigen thema, maar dit thema is ook compatibel met andere plugins. Het is dus mogelijk om nog meer functionaliteiten aan het thema toe te voegen. Persoonlijk raad ik extra plugins voor design niet aan, want het thema heeft meer dan genoeg mogelijkheden en al deze extra plugins maken jouw website trager. Ik raad je wel aan om Yoast te gebruiken, want deze plugin is erg handig om nog beter vindbaar te worden in Google. Ook zijn er verschillende plugins die jouw website nog sneller kunnen maken. Het is ook slim om hier wat plugins voor te gebruiken, omdat het thema dan nog sneller wordt.

Bridge-theme-results

Wordt gratis geleverd met 4 premium plugins T.W.V $203

Als je gratis toegang krijgt tot premium plugins moet ik dat wel vermelden in deze Bridge Theme Review. Wie zit er nou niet te wachten op $203 dollar aan premium plugins? Nou met het Bridge theme krijg je het!

Naast dat je met het Bridge wordpress theme toegang krijgt tot het thema, de meer dan 480 demo’s, gigantisch veel mogelijkheden, erg goede opties voor webshops en ga zo nog maar even krijg je ook toegang tot Slider Revolution, Visual Composer, Responsive Timetable en LayerSlider. Deze plugins hebben samen een waarde van $203 dollar!

Met deze extra plugins kan jij jouw Bridge theme website naar het volgende niveau tillen. Zo krijg je toegang tot Visual Composer wat een erg populaire page builder is, Slider Revolution wat op dit moment de beste plugin voor sliders is, Responsive Timetable voor het maken van een agenda of rooster en Layer Slider voor pop ups en ook sliders. Deze plugins wil je dus echt niet missen.

Ik kan me voorstellen dat je twijfelt, want wie geeft er nou gratis $203 dollar aan plugins weg als het thema maar $59 dollar is? En ja ik ben het hier mee eens, maar er zit een hele simpele reden achter. QODE(Eigenaar Bridge Theme) heeft abonnementen bij deze tools voor een onbeperkt aantal accounts. Aangezien zij een bepaald bedrag per maand betalen kunnen ze de plugins op zoveel websites gebruiken als zij zelf willen. Dit is daarom ook de reden dat deze plugins gratis worden meegeleverd als jij het thema koopt. Je loopt dus geen gevaar en het is volkomen legaal.

Bridge-theme-review

Bridge Theme Review: Wat vinden andere gebruikers?

Zoals we aan het begin van deze Bridge Theme Review al noemden heeft dit thema op het moment meer dan 144.000 gebruikers. Het thema lijkt dus een erg goede keuze, maar is dat wel zo? 

In dit geval kan ik je zeggen dat het thema inderdaad erg goed ik. Niet alleen ik zeg dit, maar meer dan 6.100 andere gebruikers zijn dit met mij eens. Het Bridge theme scoort namelijk 4.78 van de 5 sterren op basis van 6.173 reviews. In vergelijking met andere thema’s is dit echt heel goed.

Niet alleen het thema wordt erg goed beoordeeld, maar ook de ontwikkelaar QODE doet het erg goed. Dit bedrijf heeft namelijk een gemiddelde beoordeling van 4,7 van de 5 sterren. En dat op basis van meer dan 8.700 reviews! Wil jij er zeker van zijn dat je gebruik maakt van een goed thema? Dan kan ik je dit thema zeker weten aanraden.

Bridge-Theme-ervaringen

Bridge Theme Review: Wat is de kwaliteit van de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van deze Bridge Theme Review is de klantenservice, want als een software product niet beschikt over een goede klantenservice zal ik wel even twee keer nadenken. Je weet met software namelijk nooit wat er gebeurd of kan gebeuren. Het is daarom erg fijn dat je terecht kunt bij een klantenservice als je vastloopt, iets niet weet of er iets van hun kant niet goed. De klantenservice is daarom gewoon echt een essentieel onderdeel van een bedrijf.

Uit mijn ervaringen kan ik vertellen dat ik erg tevreden ben over de klantenservice van Bridge. Bridge beschikt namelijk over een kennisbank waar 95% van alle vragen en problemen al wordt opgelost. Als jouw probleem of vraag hier niet wordt opgelost zijn er ook nog video tutorials op Youtube te vinden. Hier ben ik persoonlijk een groot fan van, omdat je hier niet alleen hoort wat je moet doen maar je ziet het ook. Kom je er hier ook niet uit? Dan is er nog de persoonlijke klantenservice. Het team dat hier zit is erg professioneel en goed. Ze doen er ook echt alles aan om jou zo snel, maar bovenal goed te helpen.

Bridge-Theme-Support

Bridge Theme Review: Wat kost het Bridge Theme?

Naast de klantenservice is ook de prijs een relatief belangrijk onderdeel van deze Bridge Theme Review. Inmiddels weten we allemaal dat dit eigenlijk geen rol mag spelen, maar toch willen we ook nooit te veel te betalen. Ik raad je zeker bij het kiezen van een wordpress thema om echt een goede te kiezen. Het thema gaat namelijk bepalen hoe groot het succes van jouw website of webshop wordt. 

Het Bridge theme heeft een erg goede prijs en is hiermee vergelijkbaar met de concurrenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als Jupiter, Soledad, Salient of Porto. Deze hebben namelijk ook allemaal een prijs van zo’n $60 dollar.

De prijs van het Bridge theme bedraagt $59 dollar. Dit is een eenmalig bedrag waarmee je toegang krijgt tot het thema, meer dan 480 demo’s, 2 page builders, gigantisch veel opties, alle mogelijkheden om een webshop te bouwen, de goede klantenservice en niet te vergeten de $203 dollar aan premium plugins! Ik kan je garanderen dat je niet snel een beter thema gaat vinden. Ook kan ik zeggen dat ik dit thema zeker nog eens ga gebruiken!

Bridge-theme-kopen

Bridge Theme Review Conclusie: Is het Bridge theme zijn geld waard?

Nu we aan het einde van deze Bridge Theme Review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is dit thema nou zijn geld waard? En kun je dit thema beter gebruiken dan bijvoorbeeld Avada?

Ik kan je in ieder geval garanderen dat het Bridge theme een erg goed thema is. Daarnaast is dit thema standaard al erg snel en zoekmachine vriendelijk, volledig compatibel met verschillende page builders en kun je er letterlijk alle soorten websites mee maken. Alleen dit zegt voor mij al genoeg. En vergeet ook zeker niet die $203 dollar aan premium plugins die jij er gratis bij krijgt!

In vergelijking met andere thema’s wil ik niet per se zeggen dat hij beter is, maar hij is wel stukken unieker. Je hoeft met dit thema dus niet bang te zijn dat er nog iemand anders is die precies dezelfde website als jou heeft. Ik raad je daarom zeker aan om de Bridge theme demo’s eens te bekijken en hiermee van start te gaan!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Bridge theme alternatieven

Ook interessant

Bridge-theme-logo
4.8/5

Vergeet jij jouw e-book voor een succesvolle website niet?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je kunt dit e-book vol met tips voor het maken van een succesvolle website nu tijdelijk gratis downloaden!

Handleiding-website-maken-ebook