Jupiter X WordPress Theme Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek jij een professioneel WordPress thema dat perfect samenwerkt met Elementor en Elementor Pro? Dan is het Jupiter X WordPress Theme een erg goede keuze! Het Jupiter X theme is namelijk speciaal ontwikkeld voor page builders als Elementor. Daarbij is het thema erg snel, volledig zoekmachine vriendelijk en beschikt het over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben. Daarbij krijg jij met het Jupiter theme toegang tot meer dan 450 Jupiter demo websites. Deze demo’s kun jij met een druk op de knop importeren en vervolgens volledig naar eigen wens maken. Wil jij een webshop maken? Ook dan is het Jupiter X Theme perfect door hun eigen WooCommerce builder.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de Jupiter demo websites en de actuele prijzen bekijken. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Jupiter X WordPress Theme review eens te lezen! Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het Jupiter WordPress Theme?

Het Jupiter theme is een multifunctioneel WordPress thema dat op 15 juli 2013 op de markt is gebracht door Artbees. Artbees is een onafhankelijk online bureau dat al langere tijd gespecialiseerd is in het bouwen van WordPress thema’s en andere WordPress gerelateerde producten.

Het begon in 2008 toen Artbees drie WordPress thema’s op de markt bracht. Deze waren nog niet echt goed en behoorde zeker niet tot de top. Ze hebben deze thema’s daarom gebruikt om te onderzoeken wat WordPress gebruikers precies nodig hadden voor hun websites. Deze resultaten hebben ze vervolgens gecombineerd met de eisen die Artbees zelf stelde aan hun thema’s. Het resultaat van deze combinatie was het Jupiter WordPress thema.

Uit het onderzoek bleek vooral dat mensen op zoek waren naar WordPress thema dat makkelijk te bewerken en veilig was. Dit is niet heel raar, want het bouwen van een website was in 2008 nog erg lastig. Als je geen technische kennis had kon je het simpelweg niet. De enige oplossing was dan het bouwen uitbesteden en dat kostte vaak duizenden tot tienduizenden euro’s. Ze vonden het bij Artbees daarom de perfecte uitdaging om een thema te ontwikkelen waar iedereen mee aan de gang kon gaan. Ook als je geen technische kennis had en nog nooit een website had gebouwd.

Verder moest het Jupiter theme voldoen aan de eisen die Artbees zelf stelde. Zo moest het thema licht en snel zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website veel beter wordt gevonden in Google en dat je meer bezoekers gaat krijgen. Uiteindelijk zorgt dit dus ook voor meer inkomsten en dat is wat iedereen wilt. Ook merkten ze dat steeds meer mensen hun mobiel gebruiken om te internetten. Daarom moest het thema ook responsive zijn waardoor de website op elk apparaat goed te bekijken en te lezen was.

We kunnen inmiddels aan de successen van het Jupiter Theme wel zien wat de resultaten zijn. Het Jupiter them is inmiddels een van de populairste WordPress thema’s op ThemeForest. Dit betekent dat ze concurreren met onder andere Avada, TheGem, BeTheme, Enfold, Salient en The7. Het Jupiter Theme heeft inmiddels meer dan 166.000 gebruikers en scoort 4.72 van de 5 sterren op basis van 5.602 reviews!

Jupiter-X-WordPress-Theme-Review

Jupiter X WordPress Theme Review: Waarom zou jij het Jupiter Theme moeten gebruiken?

Zoals je net al hebt gelezen is het Jupiter X WordPress Theme in 2013 ontwikkeld door Artbees. In 2008 kwamen ze al op de markt met hun eerste drie WordPress thema’s, maar deze bleken na enkele tijd toch wat tegen te vallen. Daarom besloten ze in 2013 nogmaals een poging te doen en dat was het Jupiter X WordPress theme.

De jaren daarna is het thema erg hard gegroeid. Inmiddels heeft het thema bijvoorbeeld meer dan 166.00 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.72 van de 5 sterren op basis van ruim 5.600 reviews. In dit onderdeel van deze Jupiter X WordPress Theme Review wil ik je laten zien wat het Jupiter theme nou zo bijzonder maakt.

Het Jupiter theme is volledig compatibel met Elementor

Een erg groot voordeel van het Jupiter thema is dat hij volledig compatibel is met Elementor en Elementor Pro. Elementor is op het moment een van de beste WordPress page builders die jij kunt gebruiken. Het voordeel van deze page builder is dat je een WordPress website maken kunt zonder technische kennis nodig te hebben.

Een page builder bestaat uit een drag & drop systeem en live editing systeem. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu gevuld met elementen. Dit zijn dus alle functionaliteiten die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afbeeldingen, formulieren, koppen, iconen en ga zo maar door. Deze elementen kun jij vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en ze te plaatsen op de website. Door het live editing systeem kun jij vervolgens gelijk de resultaten zien van bepaalde wijzigingen. Hierdoor hoef je niet eerst je website op te slaan, want je ziet het direct. Page builders hebben er daardoor voor gezorgd dat het bouwen van websites toegankelijk is geworden voor iedereen en dat het bouwen stukken efficiënter kan.

Een bijkomend voordeel van een page builder is dat je de volledige controle over jouw website hebt. Je zult dus niet het probleem hebben dat je bepaalde onderdelen van jouw website niet kunt bewerken. Bij veel andere WordPress thema’s heb je dit wel en dat gaat gegarandeerd frustraties opleveren.

Jupiter-X-Theme-Elementor

Grote keuze uit Jupiter demo templates

Een veel voorkomend probleem bij het bouwen van een website of webshop is dat je geen inspiratie hebt. Zelf hebben wij dit al meerdere keren gehad. Je bent op het punt van dat je denkt oh dit ziet er goed uit, maar als je de volgende dag weer kijkt denk je: “Nee dit is het toch net niet”. Dit is erg irritant, want het bouwen kost erg veel tijd en je wilt natuurlijk alles perfect hebben staan.

Om dit makkelijker voor jou te maken kun je gebruik maken van de Jupiter demo websites en templates. Dit zijn demo websites die vooraf zijn gemaakt door Artbees. Jij kunt deze demo websites vervolgens met één druk op de knop importeren en dan is jouw website in principe af. Uiteraard kun je na het importeren van een demo website alles nog aanpassen. Veel van de demo websites zijn namelijk gebouwd in Elementor.

Zoals we eerder in deze Jupiter theme review al noemden is het Jupiter theme multifunctioneel. Dit betekent dat je er alle soorten websites mee kunt bouwen en dat laten ze onder andere zien met de demo websites. Het Jupiter theme heeft namelijk demo websites voor echt alle soorten websites en ondernemingen. Zo hebben ze demo websites voor bloggers, portfolio’s, foto- en videografen, bedrijfswebsites, makelaar websites, WooCommerce webshops, restaurants, reizen, gezondheid, app lanceringen, verhuizers, tandartsen, verschillende sporten en blijf zo maar door gaan. Er is echt voor ieder bedrijf wel een geschikte demo te vinden.

Jupiter-X-demo-websites

Makkelijk formulieren en pop-ups bouwen

Met veel WordPress thema’s kun je goedkoop een website maken, maar bij Jupiter WordPress theme gaan ze net even wat verder. Je wilt namelijk zo veel mogelijk bezoekers op jouw website krijgen en vervolgens zoveel mogelijk van deze bezoekers omzetten in klanten. Uit onderzoek is gebleken dat veel bezoekers niet bereid zijn om bij hun eerste bezoek een aankoop te doen. Jij moet er daarom voor zorgen dat je met jouw potentiële klanten in contact blijft. Dit lijkt misschien erg lastig, maar het het Jupiter heeft hier ondere andere de optie voor formulieren en pop-ups voor toegevoegd.

De formulieren kun je erg gemakkelijk bouwen met de Elementor page builder. Formulieren zijn vaak de wat lastigere elementen, maar wanneer je gebruik maakt van een page builder is ook dit erg makkelijk. Je kunt dit element namelijk met het drag & drop systeem plaatsen en vervolgens makkelijk instellen. Via de formulieren kun je vervolgens jouw bezoekers contact laten opnemen of iets laten achterlaten.

Naast de formulieren zijn pop-ups ook een erg goede toevoeging om het conversiepercentage van jouw website te verhogen. Je hebt vast wel eens gezien dat er een pop-up in het scherm komt wanneer jij een bepaalde website bezoekt. Deze pop-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld jouw e-mailadres te krijgen of een bepaalde aanbieding te laten zien. Doordat ze jouw e-mailadres krijgen kunnen ze jou altijd benaderen en raken ze je niet kwijt na het eerste website bezoek. Door deze tactiek toe te passen is de kans op een verkoop en dus inkomsten voor jou veel groter. Het is voor jou dus ook erg handig om deze pop-ups in te zetten om het conversiepercentage van jouw website te verhogen.

Ook het bouwen van een pop-up is erg makkelijk en gaat via de page builder. Mocht je hier zelf niet de inspiratie of tijd voor hebben dan kun je uiteraard ook hiervoor gebruik maken van de demo templates. Elementor beschikt namelijk over een groot aantal demo templates voor pop-ups. Deze hoef jij vervolgens alleen nog naar jouw smaak te maken en in te stellen. Makkelijker ga je het echt niet krijgen!

Jupiter-X-Popups

Gratis toegang tot $275 dollar aan Premium WordPress plugins

Een erg groot voordeel van het Jupiter WordPress theme is dat je gratis toegang krijgt tot $275 dollar aan premium plugins. Deze plugins zijn ideaal om jouw website nog meer functionaliteiten en mogelijkheden te geven. Zo krijg je toegang tot WPBakery builder, Slider Revolution, Jet Popup, Jet Elements, Layer Slider, Jet Blog, Jet Menum Jet Tricks, Jet Smart Filters, Jet Engine, Jet Tabs en Master Slider. Door gebruik te maken van deze plugins weet je in ieder geval zeker dat jij jouw website helemaal naar jouw wens kunt maken.

Naast dat je gratis toegang krijgt tot zoveel premium WordPress plugins, is Jupiter uiteraard ook nog compatibel met een groot externe aantal plugins. Zo biedt het thema koppelingen met Yoast SEO, WPML, Adobe TypeKit, HubSpot, MailChimp, Kinsta, BuddyPress, Contact Form, Google Analytics en ga zo maar door. Het Jupiter theme biedt echt ondersteuningen met alle belangrijke plugins. Met dit thema kunt je daarom echt alles bouwen.

Jupiter-X-Gratis-extra's

Veel verschillende designs voor blogs, archieven en portfolio's

Voor veel bedrijven is het handig om een blog of portfolio aan hun website te koppelen. Via de blog kun je namelijk in contact komen met jouw doelgroep en via de portfolio kun je laten zien wat je al hebt gedaan. Het designen van zo’n pagina kan lastig zijn, maar niet met het Jupiter theme.

Het Jupiter WordPress theme beschikt namelijk over Custom post types en custom single pages. Dit betekent dat je een bepaalde template kunt bouwen voor bijvoorbeeld een blog. Deze template wordt vervolgens gebruikt voor elke nieuwe blog die jij plaatst. Ook kun je met deze templates een archief maken waar al jouw blogberichten samen worden vertoond of een layout voor jouw portfolio. Dit lijkt misschien vrij lastig, maar de editor van Jupiter is erg fijn en laat precies zien wat er mogelijk is en hoe dit er vervolgens uit gaat zien.

Jupiter-theme-review

Het Jupiter WordPress Theme is ook ideaal met WooCommerce

Het Jupiter theme beschikt ook over een shop customizer. Dit is erg handig voor mensen die een WordPress webshop maken willen. Jupiter werkt erg goed samen met WooCommerce waardoor het bouwen van een webshop toegankelijk wordt voor iedereen. De WooCommerce plugin is gratis en wordt gebruikt om jouw webshop te beheren. Je voegt hier onder andere producten toe, bepaald prijzen, kiest betaalmogelijkheden, bepaald de voorraad en je kunt hier eventueel kortingscodes aanmaken. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een aanbieding hebt op je website.

Een groot voordeel van deze shop editor is dat je live kunt zien wat je aan het doen bent. In principe werkt het hetzelfde als de page builders die we eerder in deze Jupiter theme review al behandelde. Je kunt dus ook een website bouwen zonder ook maar enige kennis van code te hebben.

Via de shop customizer heb jij vervolgens de volledige controle en kun jij jouw hele webshop opbouwen. Uiteraard kun je hiervoor gebruik maken van de demo websites, want Jupiter beschikt over erg goede webshop demo’s. In jouw webshop kun je producten aan categorieën toevoegen waardoor het navigeren door jouw webshop makkelijk wordt voor bezoekers. Ook kun je filters toevoegen waardoor het bezoekers makkelijk jouw product kunnen vinden. Veel gebruikte filters hiervoor zijn de prijs, kleur, categorie, levertijd en maat.

Jupiter-theme-WooCommerce

Het thema is erg snel en zoekmachine vriendelijk

Inmiddels weet iedereen dat het belangrijkste onderdeel van een WordPress thema de snelheid is. Een thema moet namelijk zo gebouwd zijn dat Google hem makkelijk kan lezen en dat de website snel geladen kan worden. Bij veel thema’s is dit nog niet het geval, maar bij het Jupiter theme zitten ze hier zeker goed.

Het Jupiter theme is namelijk zo geoptimaliseerd dat er weinig code nodig is. Hierdoor is het thema lichter, de website sneller en wordt je dus beter gevonden in Google. Het resultaat hiervan is meer bezoekers en in de meeste gevallen ook meer klanten of verkopen. En laat dat jouw net het grootste doel zijn van iedere ondernemer.

Wil jij er dus zeker van zijn dat jij op het gebied niet achterloopt op jouw concurrenten? Dan is het zeker een goede keuze om te kiezen voor het Jupiter WordPress theme.

Jupiter X WordPress Theme Review: Zijn er nadelen?

Zoals je eerder in deze Jupiter X WordPress theme review hebt kunnen lezen is het Jupiter X theme een erg populair WordPress thema dat inmiddels op meer dan 160.000 websites wordt gebruikt. Daarbij wordt het thema gemiddeld beoordeeld met 4.72 van de 5 sterren op basis van ruim 5.600 reviews. Dit is natuurlijk erg mooi, maar net als alle andere WordPress thema’s heeft ook het Jupiter theme zo zijn nadelen.

In dit onderdeel van deze Jupiter X theme review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen van het Jupiter theme. Het is als WordPress thema namelijk moeilijk om het voor al je gebruikers goed te doen. Laten we nu daarom maar eens gaan kijken naar de nadelen van het Jupiter X theme.

Gigantisch veel mogelijkheden

Zoals je helemaal aan het begin van deze Jupiter X WordPress Theme Review hebt gelezen is het Jupiter theme multifunctioneel. Het voordeel hiervan is dat het thema letterlijk voor alle soorten websites en webshops gebruikt kan worden. Dit is natuurlijk erg prettig, maar wanneer je voor het eerst met een WordPress thema aan de slag gaat kan een thema als Jupiter wat overweldigend zijn. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat je aan het begin echt wel even moet zoeken waar je precies welke instellingen kunt aanpassen. Zodra je het eenmaal onder knie hebt werkt het thema wel weer erg prettig.

Jupiter Theme review: Hoe is de klantenservice?

Uiteraard kan in deze Jupiter theme review niet de klantenservice ontbreken. Dit is namelijk een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Het is voor elk bedrijf erg belangrijk dat hun klanten zo goed mogelijk worden geholpen, want als jij ze niet goed helpt dat stappen ze over naar de concurrent. Dit betekent dus dat je met een goede klantenservice veel nieuwe klanten kunt binnenhalen.

Bij het Jupiter WordPress theme hebben ze daarom veel tijd gestopt in het opzetten van een goede klantenservice. Zo hebben ze als eerste de mogelijkheid tot een kennisbank. Dit is de eerste plek waar mensen kunnen kijken als ze vastlopen of een probleem hebben. 95% procent van de problemen wordt daarom ook hier al opgelost.

Als jouw probleem hier niet tussenstaat dan kun je gebruik maken van de video tutorials. Deze zijn erg handig, want veel problemen worden hier opgelost en je ziet direct wat je moet doen om ze op te lossen.

Als laatste heb je nog de mogelijkheid om met de klantenservice van het Jupiter theme in contact te komen. Zij doen er vervolgens alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Wij kunnen uit eigen ervaring vertellen dat wij erg tevreden zijn over de klantenservice van het Jupiter WordPress theme.

Jupiter-theme-support

Wat kost het Jupiter X WordPress Theme

Ook de prijs van het Jupiter theme is een belangrijk onderdeel van deze review. Wij raden jou aan om jouw keuze niet afhankelijk te houden van de prijs. Je zult met een goed en misschien iets duurder thema sneller en langer succes hebben dan met een gratis WordPress thema. Bij het Jupiter laten ze dit goed zien, want het thema is al 7 jaar op de markt. Toch wordt het thema nog regelmatig geupdate en worden er veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

De prijs van het Jupiter WordPress theme bedraagt $59 dollar. Dit is een eenmalige betaling waarmee je toegang krijgt tot het thema zelf, alle demo websites, de shop customizer, $275 dollar aan premium WordPress plugins, de erg goede klantenservice en alle toekomstige updates. De prijs van dit thema is hiermee vergelijkbaar met die van Astra, OceanWP, GeneratePress en Flatsome.

Jupiter-x-theme-kopen

Jupiter Theme Review Conclusie: Is dit thema zijn prijs waard?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Jupiter X WordPress theme review is het tijd voor een conclusie, want is het Jupiter X WordPress theme nu de beste keuze voor jou?

Ik ben persoonlijk een groot fan van het Jupiter theme en dat heeft eigenlijk een simpele reden. Het thema werkt namelijk perfect samen met Elementor Pro en dat is mijn favoriete page builder. Daarbij is het thema natuurlijk ook nog erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk.

Samenvattend is het Jupiter theme dan ook een erg goede keuze wanneer jij een eigen website of webshop wilt maken, maar niet super technisch bent aangelegd.

Jupiter Theme - Veelgestelde vragen

Is het Jupiter X theme volledig compatibel met Elementor?

Ja, het Jupiter X theme is volledig compatibel met zowel Elementor als Elementor. Met behulp van de Elementor page builder kun jij jouw WordPress website dus helemaal naar eigen wens maken!

Heeft het Jupiter X theme demo websites?

Ja, wanneer je het Jupiter X theme koopt krijg je standaard toegang tot meer dan 450 website templates. Deze templates kun jij met een druk op de knop importeren en vervolgens helemaal naar eigen wens maken met bijvoorbeeld Elementor.

Is het Jupiter X theme snel?

Ja, het Jupiter X theme is in basis erg snel. Wanneer je erg veel plugins gaat toevoegen wordt de website natuurlijk trager, maar een laadtijd van minder dan een seconde moet zeker mogelijk zijn!

Jupiter theme alternatieven

Ook interessant

Jupiter-theme-logo
4.8/5

Voor $59 dollar