Tegenwoordig is iedereen op internet te vinden. Als makelaar is het dus enorm waardevol om je klanten met een mooie, professionele makelaars website op de hoogte te houden van jouw actuele aanbod. Veel mensen denken dat het erg ingewikkeld is om zelf een professioneel ogende makelaars website te maken, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Met een beetje inspanning kun jij zelf eenvoudig een makelaars website maken, die je daarna helemaal zelf kunt onderhouden.
In dit artikel leg ik jou stapsgewijs uit hoe je je eigen makelaars website kunt maken en waar je allemaal rekening mee moet houden. Aan het einde van dit artikel heb ik ook nog een handig e-book, waarin een gedetailleerd stappenplan staat, dat je helpt om je eigen website te maken.
Waarom zelf een makelaars website maken?
Een makelaar kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder website. Enerzijds is het een plek waar veel klanten naar woningen zullen zoeken. Zonder makelaars website loop je dus een hoop interactie met jouw woningbestand mis. Anderzijds zullen mensen die je direct willen benaderen voor de koop of verkoop van een huis op zoek gaan naar recensies, informatie en aanbevelingen. Wel zo fijn dat ze dan op jouw professionele makelaars website terecht komen!
Grotere makelaarskantoren zullen er vaak voor kiezen om een webdesigner in te huren of iemand aan te nemen die hun makelaars website maakt en onderhoud. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de website zelf te maken en in eigen website te onderhouden. Het voordeel hiervan is dat je je website door en door kent, en die nieuwe woning dezelfde avond nog online kunt zetten!
Hoe kun jij zelf jouw eigen makelaars website maken?
Voor het maken van een makelaars website heb je een aantal dingen nodig. Zo moet je zorgen dat de hosting van je website in orde is, dat de website er representatief uitziet en dat deze veilig is en goed functioneert. Dit draagt namelijk allemaal bij aan de vindbaarheid van jouw website in Google.
Voor het maken van een makelaars website moet je altijd een aantal kleine uitgaven doen. Sommige zaken, zoals templates of thema’s kun je ook gratis vinden. Bedenk je alleen wel dat niet willen investeren in goede middelen direct de eerste fout is. Je zult in dit geval minder snel resultaat halen en achter de feiten aanlopen. Een kleine investering in het maken van jouw makelaars website is daarom zeker de moeite waard.
Hosting en domeinnaam aanschaffen
De eerste stap is het verzorgen van de hosting van je website. Hosting heeft betrekking op de naam van je website – je zogenaamde domeinnaam. Een domeinnaam heeft altijd een format als www.naam.extensie. De naam kies je zelf als je de domeinnaam registreert en ook de extensie (zoals .com, .nl, .edu en .org) leg je in deze stap vast.
Vaak koop je de domeinnaam naar jouw keuze en betaal je per jaar. Deze kosten zijn nodig om jouw domeinnaam in gebruik te houden en aan jouw website te kunnen koppelen. Afhankelijk van de populariteit van de domeinnaam en de extensie die je kiest, betaal je hier een bepaald bedrag voor. Een hele algemene, gewilde domeinnaam met een extensie als .com zal dan een stukje duurder zijn dan de specifieke naam van een makelaarskantoor. Extensies als .edu of .org worden meestal voor specifieke doeleinden gebruikt, in dit geval voor het onderwijs of voor organisaties.
Er zijn een flink aantal bedrijven waarbij je een domeinnaam kunt registreren. Kijk bijvoorbeeld eens naar Hostinger, Cloud86 of SiteGround. Deze hosting providers horen op dit moment namelijk allemaal bij de beste WordPress hosting providers.
Een website maker kiezen
Wanneer het gelukt is om een goede domeinnaam te kiezen die nog vrij was, is het tijd om te gaan kijken hoe je de makelaars website die je wilt laten zien vorm gaat geven. Dit doe je door een website maker te kiezen. Je vindt hier op internet verschillende programma’s voor, zoals Wix en Phoenix.
Wij raden echter bijna altijd WordPress aan, vanwege het gebruiksgemak en de grote hoeveelheid templates waar je uit kunt kiezen. Dat wil niet zeggen dat een WordPress thema helemaal geen moeite kost, maar er zijn veel mooie templates te vinden met een goede klantenservice en prima ondersteuning, waardoor een eigen website maken een stuk haalbaarder wordt.
Ook is een groot voordeel van WordPress dat meer dan 50% van de websites met deze software is gemaakt. Hierdoor kun jij erg veel informatie en tips vinden om jouw website echt helemaal naar wens te maken.
Een makelaars website template of thema kiezen
We bevelen dus vaak WordPress aan om zijn vele thema’s en templates. Maar wat is een template eigenlijk? Je kunt een template of thema zien als het stukje code dat verantwoordelijk is voor het uiterlijk en de functionaliteit van je website. De menubalk, lettertypen, kleuren en foto’s krijgen in programmeertaal allemaal de juiste plek toegewezen. Op deze manier is het dus mogelijk om een mooie website te maken, zonder dat je zelf iets hoeft te weten van het schrijven van code of verdere technische kennis hoeft te hebben.
Toch is dit wel sterk afhankelijk van het thema dat jij kiest. Lang niet alle WordPress thema’s zitten namelijk evengoed in elkaar. Het kiezen van het Beste WordPress thema kan daarom best lastig zijn.
Echter zijn er een aantal thema’s waar ik al verschillende jaren ervaring mee heb. Deze thema’s zijn allemaal gebouwd om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Daarbij zorgen de partijen er wel voor dat jouw website snel, veilig en gebruiksvriendelijk is. Ik kan je daarom aanraden om de volgende thema’s eens te gaan bekijken:
Handige plug-ins installeren op jouw fotografie website
Wanneer je het gekozen WordPress thema aan de door jouw gekozen domeinnaam hebt gekoppeld en misschien ook je content al online hebt staan, is het tijd om te kijken naar de functionaliteit die jij op jouw makelaars website wilt gebruiken. In een WordPress thema wordt vaak aandacht besteed aan een aantal plug-ins die je kunnen helpen om van jouw website en succes te maken.
- WPForms: Met WPForms maak je snel en eenvoudig formulieren op je website. WPForms dankt zijn populariteit aan het feit dat het de ‘drag and drop’- methode gebruikt. Je maakt snel een formulier op maat, zonder daarvoor code te hoeven schrijven. Met de gratis versie maak je bijvoorbeeld snel een contactformulier, terwijl je bij de betaalde versie ook toegang krijgt tot statistieken, betalingen, berichten en enquetes.
- Yoast SEO: Yoast SEO zorgt voor Search Engine Optimisation, wat zoveel wil zeggen als dat dit programma ervoor zorgt dat jouw website beter opgepikt wordt door zoekmachines als Google. Wel zo handig als je wilt dat mensen je werk te zien krijgen!
- Akismet: Akismet is een plug-in die ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van spam comments. Als je weleens een website hebt gehad, ken je de berichten in je mailbox over binnengekomen comments wel. Vaak zijn die niet afkomstig van een schare fans, maar van spambots die op internet spam reacties plaatsen. Met Akismet heb je hier in principe geen last meer van.
Tips bij het kiezen van een makelaars (WordPress) website template?
Je hebt ondertussen al wat dingen moeten regelen voor je nieuwe makelaars website; een domeinnaam, een website maker en een koppeling tussen die twee. De kans is groot dat je ook al in de wereld van de WordPress thema’s bent gedoken en misschien niet zo goed weet waar je je keuze op moet baseren.
We willen hier wat dieper op ingaan, omdat de template die je kiest voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor hoe bezoekers de website gaan ervaren. Plug-ins kunnen jou helpen je website te beheren of deze voor bezoekers prettiger maken en de kleuren geven een huisstijl mee aan de website. Maar los daarvan zijn er nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden als je een WordPress thema kiest voor jouw eigen makelaars website.
1. Kies een snel makelaars website template
We leven in tijden waarin mensen weinig geduld hebben om op een trage website te zitten wachten. Na alle moeite die je in een goede website hebt gestoken, wil je natuurlijk zeker niet dat mensen afhaken omdat de website om wat voor reden dan ook traag is.
Als je bang bent dat je website niet voldoende presteert kun je de snelheid van je website testen op websites als Web Page Test, GT Metrix of PageSpeed Insight van Google zelf. Je voert hier het adres van je website in, en de speed tester laat je vervolgens weten of je website de gewenste snelheid heeft.
Is de website aan de trage kant? Dan zijn er gelukkig een aantal factoren die daaraan bijdragen en waar je invloed op hebt. Kijk bijvoorbeeld naar grote foto’s, maar ook naar onnodige plug-ins. Elke functionaliteit die je aan een WordPress thema toevoegt, zorgt er namelijk voor dat de website trager kan worden. Wil jij jouw website sneller maken? Dan kun je mijn artikel hierover eens lezen.
2. Het makelaars template moet aansluiten bij jouw wensen
Zoals we al aangaven kun je een functionaliteit, zoals een formulier, aan een bestaand WordPress thema toevoegen door een plug in te installeren. Dat lijkt ontzettend handig, en zorgt ervoor dat je bestaande thema’s aan kunt passen aan jouw wensen, maar het kan de technische structuur van de het WordPress thema ook verstoren.
Als je nu al weet dat je bepaalde functies op je website wilt gebruiken, is het slim om meteen een WordPress thema te kiezen dat die functionaliteiten al heeft. Dat scheelt je enerzijds een hoop tijd omdat je de website niet met plugins hoeft aan te passen en anderzijds loop je ook niet het risico dat je met een slecht werkende template blijft zitten en uiteindelijk toch liever kiest voor een ander WordPress thema. Een thema leren kennen en informatie verhuizen kost namelijk best wel wat tijd, dus het is raadzaam om goed na te denken over het thema dat je kiest!
3. Het makelaars template moet veilig zijn
Zelfs de mooiste website is waardeloos als deze niet veilig is en een hoop gedoe oplevert. Dat houdt ten eerste in dat je niet wilt dat er mensen mee kunnen kijken met de bezoekers van je website. Om dit te voorkomen kun je een SSL certificaat aanvragen bij je hosting provider. Je website krijgt dan een slotje in de adresbalk en je verbinding is veilig voor ongewenst bezoek van buitenaf.
Verder zijn er ook nog een aantal andere optimalisaties die jij kunt doen om jouw website veiliger te maken. Op mijn website vind je een aantal artikelen die jou hierbij kunnen helpen. Neem bijvoorbeeld mijn website veiliger maken artikel.
4. Het makelaars WordPress template moet een goede klantenservice hebben
Een makelaars website maken en onderhouden kan een dankbare klus zijn en vaak heb je na een tijdje goed overzicht. Toch kan het voorkomen dat je af een toe een probleem tegenkomt dat wel erg veel tijd kost. Soms moeten templates bijvoorbeeld aangepast worden aan updates van andere programma’s. Het kan daarnaast ook voorkomen dat je een bepaalde functie niet kan vinden.
Een goed makelaars template heeft een eigen klantenservice. Er zit in dat geval altijd een team voor je klaar dat je met je vragen verder kunt helpen. Soms kan de klantenservice voor een klein bedrag het hele template ook voor je klaar zetten. Dat scheelt je al snel uren werk.
Beste makelaar website templates in 2023: Dit zijn de 5 beste thema’s
Een goede makelaars website moet aan een heleboel eisen voldoen. Je wilt namelijk een gebruiksvriendelijke website, die professioneel overkomt en waar de klanten makkelijk kunnen filteren op de huizen die voor hen interessant zijn. Omdat jij jouw klanten vaak vanuit Google wilt halen is het ook belangrijk dat het thema snel & zoekmachine vriendelijk is zodat jij beter gevonden kunt worden in Google.
Het kiezen van het beste makelaars website template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 10 beste makelaars templates van dit moment op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.
1. Homeo
Ik heb voordat ik aan deze opdracht begon uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende thema’s, want ik wil natuurlijk gebruik maken van de beste wordpress thema’s. Mijn oog viel hierbij al snel op het Homeo theme. Dit thema is namelijk super snel, makkelijk in gebruik, ziet er goed uit, komt professioneel over en je hebt er geen technische kennis voor nodig.
Toch had ik ook mijn twijfels bij dit thema, want het was nog relatief jong(april 2020), had nog niet erg veel gebruikers en er waren ook nog erg weinig ervaringen te vinden. Daarentegen gaven de gebruikers het thema wel een erg goede beoordeling, want het Homeo theme word namelijk gemiddeld beoordeeld met 4.85 van de 5 sterren. Ik nam daarom de gok en koos voor het Homeo theme.
Inmiddels heb ik dit project afgerond en ik had mij niet voorgesteld dat dit zo goed zou gaan. Ik ben in dit hele ontwikkelproces geen enkele fout tegengekomen. Wel liep ik een aantal keren vast en moest ik contact opnemen met de klantenservice, maar ook dit ging erg snel en soepel. Ik kan daarom niet anders dan dit thema aan iedereen aanraden.
Standaard wordt het Homeo theme geleverd met een flink aantal demo websites & templates. Zo zijn er templates voor de homepagina, de woning archiefpagina’s, de makelaars zelf, voor blogberichten, eventueel een shop als je dat nodig hebt en worden er nog een groot aantal andere pagina’s standaard meegeleverd. Daarnaast beschikt dit thema ook over een volledig inlogsysteem dat erg handig kan zijn. Het thema is voor de rest volledig compatibel met Elementor wat op dit moment een van de beste wordpress page builders is. Je hebt dus geen technische kennis nodig om de beste wordpress makelaar website te bouwen!
2. Astra Theme
Naast het Homeo WordPress theme kun je ook kiezen voor het Astra WordPress theme. Dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor het maken van een zo snel mogelijke website. Daarbij is dit thema ook nog eens super zoekmachine vriendelijk waardoor jij beter gevonden kunt gaan worden in Google.
Wanneer je kiest voor het Astra theme krijg je toegang tot een flinke bibliotheek aan demo websites en website templates. Deze templates kun jij vervolgens met één druk op de knop importeren.
Een groot voordeel van het Astra theme is dat het thema volledig compatibel is met Elementor Pro. Hierdoor kun jij de door jou gekozen template via de Elementor Pro page builder volledig naar jouw wens maken. Ik kan je daarom zeker aanraden om het Astra theme eens te bekijken.
3. Residence
Het tweede thema dat ook zeker tot de beste wordpress thema’s voor makelaars behoort is het Residence Theme. Dit thema is al wat langer op de markt en daarom stukken vaker gebruikt. In totaal is het Residence theme op dit moment al meer dan 17.450 keer gekocht en gebruikt. Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens gemiddeld 4.83 van de 5 sterren. De ervaringen met dit thema zijn dus zo goed als identiek aan die van het Homeo theme.
Net als Homeo wordt ook het Residence standaard geleverd met een groot aantal demo websites. Deze zien er goed uit, maar persoonlijk vind ik ze zelf net wat minder dan die van Homeo. Uiteraard is dit smaak en mag dit eigenlijk geen invloed hebben. Daarom heeft het thema ook een verdiende plaats op de tweede plek. Voor de rest is het thema wel snel, perfect geoptimaliseerd voor Google, beschikt het over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben en heb je geen technische kennis nodig om dit thema te gebruiken. Ook dit thema werkt namelijk goed samen met Elementor, maar daarnaast ook met Visual Composer wat ook een erg goede page builder is.
Wil jij op jouw makelaarswebsite ook dingen verkopen of bepaalde kosten in rekening kunnen brengen? Dan zijn koppelingen met WooCommerce noodzakelijk en het is daarom ook goed om te vermelden dat het Residence theme net als Homeo over deze functionaliteiten beschikt!
Kortom is het Residence theme dus ook een erg goede keuze voor een makelaars/vastgoed website. Het thema beschikt over alles dat jij nodig hebt, is snel & zoekmachine vriendelijk en ziet er goed uit. Ik kan jou daarom zeker aanraden om ook dit thema eens te bekijken!
4. Real Estate 7
Mocht jij zelf al wat onderzoek hebben gedaan naar geschikte wordpress thema’s voor jouw makelaars/vastgoed website. Dan zul je ongetwijfeld het Real Estate 7 thema al tegengekomen zijn. Ook dit thema is namelijk super populair en speciaal ontwikkeld voor makelaar websites. Ook dit thema is al wat ouder, maar toch wordt het thema nog regelmatig onderhouden. Dit zal de komende jaren ook zeker nog zo blijven. Op dit moment heeft het Real Estate 7 thema meer dan 8.539 gebruikers en wordt het gemiddeld beoordeeld met 4.79 van de 5 sterren. Dit is dus zeker in orde!
Als eerste is het goed om te vermelden dat er bij de ontwikkeling van dit thema goed rekening is gehouden met de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Dit thema scoort daar namelijk net als de bovenstaande thema’s erg goed op. Daarnaast beschikt het thema over alle functionaliteiten die jij nodig hebt en is ook dit thema volledig compatibel met Elementor en Visual Composer.
Standaard wordt het Real Estate 7 theme geleverd met een mooi aantal demo websites en templates. Aan deze demo’s kun je goed zien dat dit thema weer een totaal ander design heeft dan de andere thema’s uit deze lijst. Dit kan jouw smaak zijn, maar ook juist weer totaal niet. Het is daarom goed om hier van te voren goed naar te kijken.
Kort gezegd is het Real Estate 7 theme een super geschikt wordpress thema voor een makelaars website, maar het moet wel bij jouw stijl en smaak passen. Het is daarom goed om hier goed naar te kijken en een weloverwogen beslissing te nemen.
5. HomePress
Ook het HomePress theme zou zo voor jou maar een van de beste makelaars wordpress thema’s zijn. Het thema is namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik, ziet er goed uit en komt naar mijn mening super professioneel over. Dit is ook te zien aan de resultaten, want ondanks dat het thema nog erg jong is heeft het toch al meer dan 1.580 gebruikers. Deze gebruikers beoordelen het thema gemiddeld met 4.85 van de 5 sterren.
De demo websites waar HomePress standaard mee wordt geleverd zien er goed uit. Deze beschikken over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben. Daarnaast kun jij deze demo’s met een druk op de knop importeren en vervolgens helemaal naar jouw wens maken zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Het HomePress theme is namelijk volledig compatibel met Elementor.
Kort gezegd is het HomePress een super goed makelaars thema dat op dit moment zeker tot de beste keuzes behoort. Ik kan jou daarom ook zeker aanraden dit thema eens goed te bekijken, want je kunt met dit thema echt hele mooie dingen maken. Dit thema heeft daarom een verdiende zesde plek in deze lijst met de 10 beste wordpress makelaar thema’s.
Beste WordPress Makelaar Thema Bonus: Findeo Theme
Inmiddels hebben we de 9 beste wordpress makelaars thema’s besproken, maar ik heb ook nog een tiende(bonus) toevoegt. Dit is het Findeo theme wat zeker behoort tot de beste wordpress themes voor vastgoed en makelaars. Het thema ziet er super goed uit, wordt standaard geleverd met goede en uitgebreide demo websites, je hebt er geen technische kennis voor nodig, het thema beschikt over alles wat jij nodig hebt en ga zo nog maar even door. Het mooiste van dit thema zijn nog wel de ervaringen. Findeo heeft namelijk meer dan 1.400 gebruikers en deze gebruikers beoordelen het thema met gemiddeld 4.95 van de 5 sterren. Dat is echt bizar! Het Findeo theme is daarom zeker de moeite waard om eens te checken.
Wat kost het maken van een eigen makelaars website?
De kosten van een makelaars website maken kunnen van verschillende factoren afhangen. We hebben hier al besproken dat de domeinnaam die je kiest invloed heeft op de kosten en dat het ook zinvol kan zijn om een goed, betaald WordPress thema te kopen. In dit geval ben je een jaarlijks bedrag kwijt voor je domeinnaam, vaak hooguit een paar tientjes, en geef je eenmalig of jaarlijks een bedrag uit aan het WordPress thema.
Dan maakt het nog uit of je externe content, zoals professionele fotografie of betaalde stockfoto’s gebruikt en of je alle content voor je website zelf schrijft. Ook het klaarzetten van een website kan geld kosten, maar je een hoop tijd en gepuzzel schelen. Je hebt de kosten dus grotendeels zelf in de hand!
Om een goede inschatting te geven kun je ongeveer uitgaan van minimaal €50,- en dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s afhankelijk van hoeveel jij zelf gaat doen.
Is het mogelijk om gratis een eigen makelaars website te maken?
Ja, het is inderdaad mogelijk om (bijna) gratis een eigen makelaars website te maken. Je neemt dan een domeinnaam die zo goedkoop mogelijk is en gebruikt een gratis WordPress template. De vraag is alleen of dat altijd slim is.
In WordPress zien we grote verschillen in kwaliteit. De meeste gratis thema’s kennen eenvoudige functionaliteiten en worden snel traag als je er wat meer informatie op zet. Daarnaast is er vrijwel nooit een klantenservice aanwezig en zul je niet goed gevonden gaan worden in Google.
Vaak kan een goed thema je een hoop frustratie schelen, en kunnen geboden services het process en stuk sneller en gemakkelijker maken.
Tips voor een goede makelaars website
Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google naar makelaars websites zul jij erg veel verschillende soorten websites hebben gezien. Daarbij zal ongetwijfeld ook opgevallen zijn dat er erg veel concurrentie is en dat jij jouw website hiervan moet onderscheiden. Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen heb ik drie belangrijke tips die jou hier zeker bij kunnen gaan helpen:
- Ervaringen: Een makelaars website hebben is leuk, maar klanten zullen niet direct met een makelaar in zee gaan. Het is daarom erg belangrijk om ervaringen te delen van klanten waarmee jij hebt samengewerkt. Dit geeft namelijk een positief en betrouwbaar gevoeld aan de klant.
- Overzichtelijk & makkelijk navigeerbaar: Een ander punt dat ook zeker meegenomen moet worden is het gebruiksvriendelijk maken van jouw makelaars website. Hierdoor kunnen bezoekers namelijk makkelijk door jouw website navigeren en zullen ze ook eerder bereidt zijn zaken met jou te doen.
- Pagina over jou of het bedrijf: De laatste tip die ik jou wil meegeven is dat je altijd een pagina moet toevoegen die gaat over jou of het bedrijf. Het beste kun je hier ook gebruik maken van foto’s van de medewerkers en het pand om zo betrouwbaarheid & professionaliteit uit te stralen.
Conclusie: Hoe kun jij jouw eigen makelaars website gaan maken?
Zoals ik hierboven heb beschreven is het dus absoluut mogelijk om zonder technische kennis zelf jouw eigen makelaars website te maken.
Ten eerste zoek je een hosting provider waar je je domeinnaam registreert en een hostingpakket afneemt. Als tweede kies je een website maker, zoals WordPress en ga je op zoek naar een template die bij je past. Vervolgens zorg je dat je website gelinkt wordt aan de domeinnaam en kun je deze beginnen te vullen met de content die jij in jouw gedachten had.
Is het de eerste keer dat je een makelaars website gaat maken of wil je het nog even rustig stap voor stap inzien? In mijn handige e-book gaan we naar aanleiding van een gedetailleerd stappenplan in op alles wat er bij het maken van jouw website komt kijken!
Makelaars website maken - Veelgestelde vragen
Hoe kun jij jouw eigen makelaars website maken?
Kun je een gratis makelaars website maken?
Wat kost het maken van een makelaars website?
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!