Divi vs Elementor Pro(Divi review)
Velen zullen Divi van Elegant Themes wel kennen, maar toch zal ik hieronder nog even een korte uitleg geven over dit thema en de bijbehorende page builder. Divi is een wordpress thema dat in 2013 op de markt is gebracht door Elegant Themes. In de loop der tijd heeft Divi flink stappen gezet en is het inmiddels uitgegroeid tot het meest populaire en in veel gevallen ook het beste wordpress thema. De afgelopen tijd zijn er een aantal page builders achter Divi aangegaan om te kunnen concurreren. In eerste instantie ging dit voor deze bedrijven aardig goed, maar toen kwam Divi met een nieuwe versie genaamd Divi 4.0. Na de release van deze versie sprong Divi weer een aantal stappen vooruit en raakten ze vrijwel alle concurrenten kwijt.
Divi is zo populair geworden omdat het niet alleen een standaard wordpress thema is, maar een totaaloplossing voor iedere wordpress website of webshop. Zo beschikt Divi over een eigen thema, een page builder, een gigantische bibliotheek aan demo websites en verschillende tools om de conversie en automatisering van jouw website te verbeteren. Hoe dit precies werkt en wat Divi nog meer heeft te bieden zal ik je in het volgende onderdeel van deze Divi vs Elementor vergelijking vertellen!
Divi is snel en zoekmachine vriendelijk
Een eigen website maken is leuk, maar er komen een hoop andere zaken bij kijken die super belangrijk zijn voor het succes van jouw website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan gevonden worden in Google. Dit is wat iedereen wil, want hierdoor kun jij veel meer bezoekers naar jouw website krijgen die vervolgens een product aanschaffen of bijvoorbeeld een dienst afnemen.
Om met jouw website goed gevonden te gaan worden in Google zijn er echter een aantal zaken belangrijk. Zo moet jij zorgen voor een erg snelle website, want Google neemt de snelheid van jouw website mee als ranking factor. Dit betekent dat jij met een snelle website beter gevonden kunt gaan worden in Google.
Naast de snelheid is ook de kwaliteit van het thema of de page builder erg belangrijk. Wanneer deze goed is gebouwd is de code schoon en bevat deze dus niet super veel rommel. Elegant Themes heeft de code van hun Divi thema en page builder volledig geoptimaliseerd, zodat Google jouw website snel en makkelijk kan lezen. Ook dit draagt bij aan een betere vindbaarheid in Google!
Erg eenvoudige page builder
Naast dat Divi erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk is, is Divi ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Dit is een erg groot voordeel van Divi, want doordat Divi zo gebruiksvriendelijk is kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop gaan maken.
Divi heeft vooral flinke stappen gemaakt met de komst van Divi 4.0. Voor Divi versie 4.0 was Divi nog een “simpele” page builder, maar inmiddels is het veel meer. Het is nu namelijk een theme builder en dat betekent dat er nog veel meer mogelijk is. Zo is het nu onder andere mogelijk om templates te maken of te importeren voor berichten, pagina’s, 404-pagina’s, header & footer, archiefpagina’s en categoriepagina’s.
Een ander voordeel van de Divi theme builder is dat je aan de voorkant van jouw website werkt. Dit wordt ook wel het drag & drop systeem genoemd. Door dit systeem kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop maken. Doordat je aan de voorkant van de website werkt zie je ook direct wat je aan het doen bent en wat het resultaat is van een bepaalde wijziging. Door deze slimme functionaliteiten van page en themebuilders kun je veel sneller en efficiënter te werk gaan.
De Divi theme builder bestaat uit meer dan 40 elementen die jij kunt gebruiken om jouw website te bouwen. Denk hierbij aan elementen als call to actions, sliders, koppen, galerijen en formulieren. Om een element aan jouw website toe te voegen hoef jij het element alleen uit de menubalk te slepen en vervolgens te plaatsen op de juiste plek. Na het plaatsen van het element opent er een nieuw menu waar je het element kunt bewerken. Dit systeem wordt een drag & drop systeem genoemd. Door dit systeem is het voor iedereen mogelijk geworden om een website te maken zelfs als je nog nooit een computer hebt aangeraakt.
Met de Divi page builder heb je volledige controle en kun je elk onderdeel van jouw website volledig naar jouw eigen smaak maken. Door al deze erg goede functionaliteiten is Divi op het moment de beste page builder die jij kunt gebruiken om een website te bouwen.
Divi wordt geleverd met meer dan 880 demo websites
Met Divi kun jij jouw website volledig vanaf scratch(niks) maken, maar dit hoeft niet voor iedereen de juiste optie te zijn. Wanneer jij daarom met Divi aan de slag gaat krijg jij ook toegang tot een gigantische bibliotheek aan demo websites en website templates. Op dit moment krijg jij zelfs toegang tot meer dan 880 website templates en meer dan 110 volledige demo websites.
Wat voor website jij ook wilt maken Divi heeft er voor gezorgd dat er voor alle soorten websites wel een geschikte template is te vinden. Denk dus bijvoorbeeld aan een blog website, fotografie website, restaurant website of makelaars website.
Heb jij een geschikte template gevonden? Dan kun jij deze met één druk op de knop importeren. Vervolgens staat dit template op jouw website en kun jij deze uiteraard via het erg eenvoudige drag & drop systeem van Divi volledig naar wens maken.
Een mooi voordeel van al deze website templates is dat ze voldoen aan de strikte eisen die Divi stelt aan hun thema. Zo moeten de templates licht en snel zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden gaat worden in Google, dat je meer bezoekers gaat krijgen en dat in de meeste gevallen de conversie van jouw website ook stijgt.
Divi beschikt over een WooCommerce builder
Het is leuk dat je met Divi een website kunt maken, maar er zijn ook mensen die niet genoeg hebben aan een website. Zij willen namelijk ook producten gaan verkopen en om dat te doen heb je een webshop nodig. De WooBuilder van Divi is hier de perfecte oplossing voor!
Sinds Divi versie 4.0 werkt de WooBuilder foutloos samen met WooCommerce. WooCommerce is hét webshop systeem voor alle wordpress websites. Via de WooBuilder kun jij jouw volledige website gaan bouwen. De WooBuilder biedt een aantal erg goede elementen die een must zijn voor iedere webshop. Zo hebben ze elementen voor afbeeldingen, toevoegen aan winkelwagen, prijs, gerelateerde producten, productreviews, voorraad, de mogelijkheid voor upsells en nog veel meer. Ook de WooBuilder maakt gebruik van hetzelfde drag & drop systeem als de Divi theme builder. Hierdoor is het mogelijk om zonder kennis van code een volledige webshop te bouwen.
Nadat je het design van de webshop hebt staan is het tijd om jouw webshop in te stellen. Om dit te doen heb je de WooCommerce plugin nodig die gratis te downloaden is als wordpress plugin. In de WooCommerce plugin kun je vervolgens producten aanmaken, prijzen bepalen, verzendkosten bepalen, betaalmethoden toevoegen, kortingscodes aanmaken en ga zo nog maar even door. Alles wat je moet kunnen doen om jouw webshop tot een succes te brengen kan met de combinatie van de WooBuilder en WooCommerce.
Functionaliteit voor splittesten
Aan het begin van deze Divi vs Elementor vergelijking zei ik al dat Divi geen simpel WordPress thema is, maar een totaaloplossing voor iedere website of webshop. Dit laten ze met onder andere de split testing functionaliteit maar weer eens zien. De split testing tool is een enorm waardevolle toevoeging die bijna geen een page builder ondersteund. Inmiddels heb ik de populairste WordPress page builders gereviewed en de enige page builder die, naast Divi, beschikt over een split testing tool is Brizy.
De split testing tool van Divi maakt het mogelijk om verschillende layout designs met elkaar te vergelijken. Vervolgens wordt 50% van de bezoekers naar de eerste layout gestuurd en de andere 50% wordt naar de tweede layout. Nadat er een aantal bezoekers op deze pagina’s zijn geweest kun je achterhalen welke pagina de hoogste conversie had en deze selecteer je vervolgens als standaard pagina. De split testing tool van Divi is ideaal voor het testen van teksten, knoppen en call-to-actions. Vooral voor affiliate marketing en webshops is dit een erg goede toevoeging aan jouw website. Ook wanneer jij via jouw website in contact wilt komen met klanten is een split testing tool echt een must!
Wanneer je bezig gaat met split testen is het wel erg belangrijk dat je één ding per keer aanpast. Op deze manier krijg je namelijk de beste resultaten uit de test. Wanneer je namelijk meerdere aanpassingen gaat doen in een test weet je niet welke wijziging heeft gezorgd voor de stijgende of dalende conversie. Terwijl als je elke test één wijziging doet kun je makkelijker het resultaat zien en bekijken wat er nog meer goed zou kunnen werken.
Popups maken voor een hoger conversiepercentage
Naast de split testing tool van Divi kun je ook gebruik maken van Bloom. Bloom is een andere tool van Elegant Themes waar je gratis toegang tot krijgt als je Divi koopt.
Bloom is een tool voor het maken van pop ups. Pop Ups zijn erg handig om in contact te blijven met jou. Uit cijfers is namelijk gebleken dat consumenten vaak niet bereidt zijn om bij hun eerste bezoek over te gaan tot aankoop. Dit betekent dat bezoekers jouw website verlaten en ze in de meeste gevallen niet meer terugkomen. Door de popup builder te gebruiken kun je bezoekers om hun e-mailadres vragen in ruil voor bijvoorbeeld een korting, pdfje of iets anders waar de bezoeker wat aan heeft. Zodra de bezoeker zijn e-mailadres heeft achtergelaten kun jij deze via e-mailmarketing gaan benaderen en vervolgens ook een aanbod doen. Het voordeel hiervan is dat je in contact blijft met jouw bezoekers en de kans op een aankoop groter wordt.
Het maken van de pop ups gaat via de Divi page builder en is dus erg makkelijk. Je hebt geen kennis van code nodig en toch kun je de volledige popup naar jouw smaak maken. Om het nog makkelijker te maken kun je zelfs gebruik maken van de pop up templates. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens te bewerken via de page builder, mocht je dat willen.
Na het maken van de popup moet deze ook ingesteld worden. Je wilt namelijk dat de bezoekers op het juiste moment de juiste popup te zien krijgen. Divi biedt hier een aantal mogelijkheden voor. Zo kan een popup automatisch opkomen, maar het kan ook op basis van een trigger. Voor een popup is een trigger bijvoorbeeld het willen verlaten van een pagina, op 50% van een pagina zijn, een x aantal pagina’s bekeken hebben, het einde van de pagina bereikt hebben of een bepaalde tijd geen interactie gehad op de website.
Gratis toegang tot het Divi Extra thema
Naast het Divi theme zelf, de page builder, de popup builder en de tool voor het doen van split tests biedt Divi nog een aantal extra’s. We zullen ze niet allemaal gaan benoemen, maar deze twee toevoegingen zijn zeker de moeite waard.
De eerste toevoeging is het Divi Extra theme. Extra is een erg krachtig blog theme van Divi. Dit thema is speciaal gebouwd voor bloggers en biedt ook alle functionaliteiten die jij al blogger nodig hebt of nodig zou kunnen hebben. Het Extra theme van Divi heeft standaard al een paar demos die jij kunt importeren. Deze demos zien er erg goed en professioneel uit. Mocht je het thema toch nog naar jouw eigen smaak willen maken? Dan kan dit uiteraard via de Divi page builder.
De tweede toevoeging is Monarch. Monarch is een tool van Divi waarmee je social media deelknoppen kunt maken voor op jouw website. Deze knoppen zijn volledig naar jouw smaak te maken en kunnen geplaatst worden op een groot aantal verschillende plekken. De deelknoppen zijn bijvoorbeeld erg handig voor blogartikelen, want deze zijn vaak erg actueel en bevatten nuttige informatie. Door de deelknoppen kunnen de bezoekers jouw pagina met één druk op de knop delen op een van de door jouw gekozen social media kanalen.
Divi vs Elementor Pro(Elementor review)
Nu we in deze Divi vs Elementor vergelijking Divi uitgebreid besproken hebben is het tijd om door te gaan. We gaan daarom nu kijken naar Elementor. Elementor is naast Divi namelijk een razend populaire page builder. Op het moment heeft Elementor zelfs meer dan 7.000.000 gebruikers en dat zijn echt bizarre aantallen.
Elementor beschikt over zowel een gratis als betaalde versie. De gratis versie is super beperkt en raden wij daarom niet snel aan. Deze versie is namelijk bedoeld als proefversie en om te ontdekken of Element de juiste page builder is voor jouw website. Wil je een echte website opzetten met functionaliteiten en andere erg handige toevoegingen dan dien je naar Elementor Pro over te stappen.
Bij Elementor weten ze als geen ander hoe belangrijk het is dat een website snel, veilig en zoekmachine vriendelijk is. Daarom hebben ze hier met hun eigen thema en page builder veel aandacht aan besteedt. Als Elementor gebruiker wil je natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in Google en zoveel mogelijk bezoekers krijgen. Doordat Elementor perfect in elkaar zit en goede koppelingen heeft met belangrijke plugins is Elementor Pro een erg goede pagebuilder en geschikte concurrent voor Divi. Lees deze Divi vs Elementor vergelijking daarom zeker verder!
Elementor is erg snel en zoekmachine vriendelijk
Zoals je eerder in deze Divi vs Elementor Pro vergelijking hebt gelezen zijn snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een website erg belangrijk. Jij wilt namelijk zoveel mogelijk bezoekers op jouw website of webshop krijgen en daarvoor zijn bovenstaande punten erg belangrijk.
Elementor scoort op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid erg goed. Zo heb je naast Elementor geen zwaar thema nodig, omdat je het thema toch niet gaat gebruiken. Met Elementor bouw jij alles namelijk zelf of aan de hand van templates. Dit is dan ook de reden dat Elementor beschikt over een eigen WordPress thema. Hier zal ik je later in deze Divi vs Elementor vergelijking meer over vertellen.
Doordat Elementor zoveel functionaliteiten heeft ingebouwd heb jij geen andere plugins meer nodig. Dit zorgt ervoor dat jouw website bestaat uit schone code en dat heeft weer een positief effect op de snelheid en vindbaarheid van jouw website.
Super eenvoudig drag & drop systeem
Dat Elementor geeft om prestaties laten ze ook weer zien met hun page builder. Elementor beschikt namelijk over een van de snelste page builders en is daarmee sneller dan visual composer, beaver builder en Phoenix.
Naast de performance van Elementor Pro is natuurlijk de gebruiksvriendelijk ook erg belangrijk. Bij Elementor hebben ze dit goed voor elkaar. De page builder beschikt namelijk over een drag & drop editor waardoor je een website kunt maken door elementen uit het menu naar jouw website te slepen. Om dit te kunnen heb je geen kennis van code nodig en dat maakt het bouwen van een website toegankelijk voor iedereen.
Naast het drag & drop systeem van Elementor beschikt de page builder ook over een live editing systeem. Wanneer je de page builder opent wordt er een kopie gemaakt van jouw website. Deze kun je vervolgens met het drag & drop systeem editen. Terwijl je aan het editen bent zie je direct de wijzigingen die je gedaan hebt. Mochten deze wijzigingen jouw bedoeling zijn en vindt je ze goed dan klik je op opslaan. Zodra jij op opslaan hebt geklikt worden de wijzigingen doorgevoerd in het echte design en vanaf dat moment zijn ze zichtbaar voor iedereen.
Met de Elementor page builder kun je elk, maar dan ook echt elk onderdeel van de website bewerken. Je krijgt volledige controle in de header & footer builder, je kunt archief & categorie pagina’s maken, je hebt de mogelijkheid om 404 pagina’s te bouwen en je kunt templates bouwen voor bijvoorbeeld je blog pagina’s en pop-ups als je die gaat gebruiken.
Elementor wordt geleverd met het Hello theme
Zoals ik net al even zei is Elementor Pro een page builder en dat klopt ook, maar ze beschikken ook over een eigen wordpress thema. Het Thema heet “Hello” en is speciaal gebouwd voor page builders.
Veel wordpress thema’s zijn erg groot, bevatten veel functionaliteiten en dus code die je eigenlijk niet nodig gaat hebben wanneer je een page builder gaat gebruiken. Sterker nog, wanneer je wel een zwaar WordPress thema gebruikt naast Elementor wordt jouw website een stuk trager en dat wil je niet.
Omdat het “Hello Theme” van Elementor zo kaal is, is het thema veel sneller en zoekmachine vriendelijker dan andere wordpress thema’s. Wanneer je vervolgens een page builder gaat gebruiken op dit thema haal je de maximale resultaten en kun je precies doen wat je zelf wilt. Alle functionaliteiten die in een normaal thema zitten zijn er niet en dus in het Hello theme vele malen sneller.
De laadtijden van dit thema zijn ook echt bizar! Standaard heeft het Hello theme een pagesize van 475.1kb. Dit is erg goed, want het Avada WordPress Theme heeft bijvoorbeeld een pagesize van 722.1kb en Divi van zelfs 759.8kb. Natuurlijk zijn dit lege thema’s en hier komt nog een website op. De pagesize en de laadtijd van de website zullen daarom nog wel wat toenemen, maar wanneer je dit thema gebruikt in combinatie met Elementor en nog wat snelheids optimalisatie doet is een laadtijd van minder dan één seconde zeker haalbaar!
Toegang tot veel demo websites & templates
Zoals ik eerder in deze Divi vs Elementor vergelijking al aangaf beschikt Divi over een gigantische bibliotheek aan demo websites, maar ook Elementor kan hier wat van. Bij Elementor hebben ze namelijk ook een bibliotheek vol met demo websites en website templates. In totaal beschikt Elementor over meer dan 200 website templates die ook nog regelmatig worden aangevult. Op het moment heeft Elementor website templates voor sportscholen & personal trainers, vakantiereizen, kapper, blogs, restaurants, real estate, online agencies, advocaten, app lanceringen, fashion, coaches, landingspagina’s en ga zo nog maar even door. Je kunt echt alles maken met de Elementor page builder.
Wanneer je gebruik maakt van de gratis versie van Elementor krijg je toegang tot een bepaald aantal templates. Deze templates zijn gratis te gebruiken en werken op zich best wel goed. Wil je echt een goede en functionele website dan ga je niet genoeg hebben aan de gratis variant van elementor. De gratis templates zijn namelijk erg beperkt en ondersteunen niet de functionaliteiten die je nodig gaat hebben op jouw website. Denk hierbij aan call to actions, timers, geavanceerde knoppen, sliders, formulieren en zo kan ik nog wel even door blijven gaan. Ook biedt elementor een aantal coming soon pagina’s aan. Ook deze templates zijn niet te gebruiken wanneer je werkt met de gratis versie van Elementor.
Zodra je overstapt op Elementor Pro blijft alles dat je al had met de gratis versie gewoon zoals het stond. Je krijgt alleen toegang tot veel meer functies en alle pro templates. Deze verschijnen gewoon in de bibliotheek en kun je vanaf dat moment, net als de gratis templates, met een druk op de knop importeren.
Met Elementor Pro kun je ook zelf templates maken. Dit is een erg handige functie voor bijvoorbeeld bloggers. Je zit er namelijk niet om te wachten om voor elke blog een nieuwe pagina te ontwerpen en in elkaar te zetten. Wanneer jij hiervoor een template aan maakt kun je instellen dat dit template gebruikt moet worden voor elke type blog bericht. Vervolgens verschijnt voor elk nieuw blogbericht de template die jij hebt ingesteld. Het enige wat jij dan nog moet doen is het aanpassen van de tekst en afbeeldingen.
Elementor beschikt over een WooCommerce builder
Net als Divi beschikt ook Elementor over een eigen WooCommerce builder. Hiermee kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen webshop maken. Het is wel goed om te weten dat je hier Elementor Pro voor nodig hebt. Met de gratis versie van Elementor heb jij namelijk geen toegang tot de WooCommerce builder van Elementor Pro.
De WooCommerce builder van Elementor werkt eigenlijk exact hetzelfde als de normale page builder van Elementor. Je hebt toegang tot dezelfde elementen met nog een aantal extra elementen voor webshops. Een groot voordeel van deze elementen zijn dat ze variabelen zijn. Dit is erg fijn voor het maken van templates voor bijvoorbeeld productpagina’s.
Door een productpagina template te maken kun jij gebruik maken van de variabelen. Denk bijvoorbeeld aan product naam, productafbeeldingen, product prijs, productvoorraad en ga zo maar door. Door deze velden te gebruiken in de template hoef jij maar één product pagina te maken. Vervolgens maken al jouw producten gebruik van deze template. Het voordeel hiervan is dat je een wijziging maar op één pagina hoeft aan te brengen en niet op elke individuele pagina.
Elementor beschikt over een popup builder
Elementor beschikt ook over hun eigen popup builder. Dit is ideaal, want pop-ups zijn erg handig om de conversie van jouw website te kunnen verhogen. Wat je bijvoorbeeld vaak ziet is dat via pop-ups e-mailadressen worden verzameld. Vervolgens kunnen deze e-mailadressen door middel van e-mailmarketing benaderd worden en is de kans op een conversie hoger. Uit onderzoek is gebleken dat pop-ups de conversie van een website met zo’n 35% kunnen verhogen.
De Elementor popup builder werkt via de page builder. Je hebt hier geen kennis van code voor nodig en je kunt precies bouwen wat je wilt. Om het makkelijker te maken heeft Elementor ook voor de pop-ups een bibliotheek aan website templates. De keuze is echt reuze en je kunt hiermee veel inspiratie op doen. Ook kun je in de pop-ups allemaal leuke effecten toevoegen waardoor de popup meer aandacht trekt. Zo kun je bepalen waar de popup vandaan moet komen, met wat voor effect hij het scherm in moet komen en op welke positie de popup moet komen te staan.
Wanneer je de popup af hebt kun je beginnen met het instellen van de popup. Als eerste moet je de conditie van de popup instellen. Dit betekent dat je gaat bepalen op welke pagina’s de popup vertoond moet worden. Vervolgens ga je door naar de triggers. De trigger zorgt ervoor dat de popup op het juiste moment of bij de juiste actie tevoorschijn komt. Op het moment heeft Elementor de volgende opties: tijdens het laden van de pagina, tijdens het scrollen, wanneer je bij een bepaald element bent aangekomen, wanneer er ergens op wordt geklikt, wanneer de bezoeker de website wilt verlaten of wanneer de bezoeker een bepaalde tijd geen actie heeft uitgevoerd op de website.
Als laatste biedt de popup builder ook nog een aantal geavanceerde instellingen om de pop-ups te vertonen. Zo kun je ook instellen dat de popup te voorschijn moet komen wanneer bezoekers een x aantal pagina’s hebben gezien, als ze jouw pagina bekijken op een specifiek apparaat, wanneer bezoekers vanaf een specifieke url komen of wanneer bezoekers meerdere keren terugkomen op jouw website. Ook kun je hier instellen dat de pop-ups verborgen moeten worden voor ingelogde gebruikers.
De popup builder van Elementor is met bijna alle grote en bekende e-mailmarketing tools te koppelen. Zo hebben ze onder andere koppelingen met Mailchimp, drip, sendinblue en mailerlite. De popup builder van Elementor is een erg goede toevoeging aan de page builder en is een must voor iedere wordpress gebruiker. Het werkt allemaal zo goed en makkelijk en daarnaast kan het de conversie van jouw website ook nog eens een flinke boost geven!
Divi vs Elementor: Hoe zit het met de prestaties?
Uiteindelijk draait het bij een website niet om het design, maar om de prestaties. Het doel van de meeste websites is namelijk het krijgen van bezoekers en deze vervolgens omzetten in klanten. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat je gevonden wordt in Google. Gevonden worden is Google is eigenlijk niet erg lastig, maar het kost wel veel tijd. Wanneer je sneller gevonden wilt worden in Google is het belangrijk dat je gebruik maakt van een snel en zoekmachine vriendelijk wordpress thema’s. Google is een groot fan van deze thema’s, omdat ze deze makkelijk kunnen lezen en bezoekers snel voor informatie op jouw website kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat jouw website stukken sneller in Google gaat ranken dat een slecht(gratis) wordpress thema.
Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillen tussen Divi en Elementor hebben wij een testje gedaan. In deze test hebben wij gekeken wat nou de verschillen zijn tussen de twee beste wordpress page builder. Wij keken hierbij naar de laadtijd, de page size en het aantal requests.
Om deze test te kunnen uitvoeren hebben wij met beide page builders een pagina gemaakt. Als thema gebruikten wij het Astra theme, omdat dit een van de snelste wordpress thema’s is. De pagina’s die we maakten bestonden uit precies dezelfde onderdelen. Zo hadden ze beiden een header met afbeelding, 3 secties met tekst en afbeeldingen, een contactformulier en een standaard footer met identieke informatie. Het is wel belangrijk om te weten dat wij geen plugins hebben gebruikt voor de snelheid optimalisatie van de websites. Dus we maken geen gebruik van caching, het combineren van documenten en het optimaliseren van afbeeldingen. Wanneer je zelf een website gaat maken raden wij jou dit wel aan aangezien je website hier nog sneller van wordt.
Maar goed! Het is tijd voor de resultaten. Om deze resultaten te krijgen hebben we gebruik gemaakt van GTmetrix. Dit is een erg handige tool waarmee je de specificaties van websites kunt achterhalen en testen. Na het testen van beide pagina’s waren dit de resultaten van Divi.
En dit waren de resultaten van de pagina die we gemaakt hadden met Elementor:
Zoals je ziet zijn de page builders redelijk aan elkaar gewaagd. Elementor heeft namelijk een lage page size en is iets sneller, maar Divi heeft minder request wat ook een groot voordeel is. Wanneer je nog plugins zou gaan toevoegen om de snelheid van jouw website te verbeteren weten wij zeker dat jij met jouw website een laadtijd van minder dan één seconde kan krijgen. Het maken van een keuze op basis van de prestaties is dus erg lastig. Beide page builders zijn erg goed en zitten op een heel ander niveau dan de andere page builders. In deze Divi vs Elementor vergelijking gaat het daarom bij de prestaties meer om de smaak. Bevalt Divi jou beter? Dan is dit waarschijnlijk een betere keus voor jou en wanneer Elementor beter is voor jou kun je het best met deze page builder gaan werken.
Divi vs Elementor Pro: Welke page builder is gebruiksvriendelijk?
Het volgende onderdeel van deze Divi vs Elementor Pro vergelijking gaat dieper in op de gebruiksvriendelijkheid. Welke page builder is namelijk gebruiksvriendelijker? Is dat Divi of Elementor? Laten we dat maar eens gaan kijken.
Beide page builder zijn erg gebruiksvriendelijk door onder andere het erg eenvoudige drag & drop systeem. Dit is dus zeker een voordeel van zowel Divi als Elementor. Kijken we verder naar de gebruiksvriendelijkheid? Dan vind ik ze echt super gewaagd aan elkaar en vind ik het kiezen van een winnaar erg lastig.
Zowel Divi als Elementor is namelijk erg gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat je als beginner even moet wennen door de vele mogelijkheden, maar dit geldt beide page builders. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid vind ik het kiezen van een winnaar daarom lastig.
Divi vs Elementor: Welke heeft de beste klantenservice?
In deze Divi vs Elementor vergelijking is de support natuurlijk ook niet te vergeten. Het is namelijk belangrijk dat je contact kunt opnemen met de klantenservice wanneer jij een probleem hebt.
Beide page builder beschikken over een erg goede klantenservice. Wanneer je Divi gebruikt is de eerste stap het bekijken van de documentatie. Dit is een kennisbank vol met informatie over alle tools van Divi. Ook worden hier problemen opgelost of how-to’s vrijgegeven. Mocht je er niet uitkomen met de documentatie dan kun je contact opnemen via het formulier. De klantenservice van Divi staat erg goed bekend. Ze doen er namelijk alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Het maakt hierbij niet uit hoe lang of ingewikkeld het probleem is.
Wanneer je gebruik maakt van Elementor kun je net als bij Divi als eerste gebruik maken van de kennisbank. Hier kun je waarschijnlijk op al jouw problemen al een antwoord vinden. Mocht je hier niet het juiste antwoord vinden dan kun je nog kijken bij de meest gestelde vragen. Hier worden de meest voorkomende problemen besproken en opgelost. Als je hier ook niet het juiste antwoord kunt vinden dan kun je de 24/7 support afdeling inschakelen. Zij doen er vervolgens alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.
Beide page builder zijn razend populair en dat heeft ook voordelen voor de klantenservice. Doordat zoveel mensen deze page builders gebruiken is er gigantisch veel informatie te vinden op youtube. Youtube staat bomvol met how-to’s en andere soorten hulp video’s voor zowel Divi als Elementor. Wanneer wij vastlopen is youtube de eerste bron die we raadplegen. Je kunt hier namelijk erg snel een antwoord vinden en je weet vervolgens precies wat je moet doen om het probleem op te lossen!
Divi vs Elementor: Wat vinden andere gebruikers?
Inmiddels heb jij in deze Divi vs Elementor vergelijking al erg veel feiten over zowel Elementor als Divi gehoord, maar wat is hier nou echt van waar? Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een juiste keuze neem ik daarom ook altijd de ervaringen van andere gebruikers mee. Op basis hiervan krijg jij namelijk de bevestiging of een page builder goed is of toch niet zo goed is.
Voor het maken van een goede review of vergelijking kijk ik altijd eerst naar ervaringen op de website van het bedrijf zelf. Dit heb ik daarom ook gedaan voor deze Elementor vs Divi vergelijking. Op beide websites kwam ik een hele hoop positieve ervaringen tegen en weinig negatieve. Dit lijkt natuurlijk goed, maar toch voor ik altijd nog even een dubbelcheck uit.
Dit doe ik door het bedrijf op te zoeken op Trustpilot. Trustpilot is een platform waar mensen hun ervaringen kunnen delen over bedrijven. Aangezien dit onafhankelijk is van het bedrijf kun je hier eerlijke en betrouwbare ervaringen vinden.
Ook op Trustpilot waren de ervaringen erg goed. Zo scoort Divi(Elegant Themes) 5 van de 5 sterren op basis van 17.572 reviews. Op dit punt doet Elementor het helaas wat minder goed. Zij scoren namelijk 2,4 van de 5 sterren op basis van 203 reviews. Dit komt onder andere door de recente prijsstijging waardoor je alleen in de dure pakketten goede klantenservice krijgt.
Divi vs Elementor: Wat zijn mijn ervaringen?
Naast de ervaringen van andere gebruikers wil jij natuurlijk ook mijn persoonlijke ervaringen weten. In dit onderdeel van deze Divi vs Elementor vergelijking zal ik daarom dieper ingaan op mijn persoonlijke ervaringen.
Heb jij al wat rondgekeken op mijn website? Dan zal je ongetwijfeld gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Hierdoor werk ik regelmatig met verschillende software programma’s. Dit betekent dus ook dat ik regelmatig heb gewerkt met Elementor en Divi, omdat de klant de website vervolgens makkelijk zelf kan beheren en onderhouden.
In beide gevallen ben ik echt wel positief. Zowel Divi als Elementor werken namelijk echt makkelijk. Als totale beginner kun jij met beide programma’s zelf jouw eigen website of webshop.
Kijken we naar de demo websites en templates? Dan vind ik persoonlijk Divi een betere keuze. Je krijgt hier simpelweg veel meer keuze en daarbij vind ik de templates ook wat professioneler dan die van Elementor.
Op het gebied van gebruikerservaringen en klantenservice is Divi toch een betere keuze. Je krijgt hier namelijk altijd toegang tot de supersnelle en goede klantenservice. Bij Elementor moet je vaak minimaal 1 tot 2 werkdagen wachten voor een reactie. Dit is dan ook nog eens afhankelijk van de licentie die jij hebt gekocht bij Elementor.
Divi vs Elementor: Wat kosten ze?
Als laatste in in deze Divi vs Elementor vergelijking de prijs ook niet helemaal onbelangrijk. Het is best lastig om de pakketten op gebieden van prijs met elkaar te vergelijken, omdat dit van een aantal factoren afhankelijk is.
De prijs van Elementor Pro is afhankelijk van het aantal websites dat je gaat maken. Zo betaal je $49 dollar wanneer je één website wilt maken, $99 dollar wanneer je drie websites wilt maken en $199 dollar wanneer je 1.000 websites wilt maken. Al deze prijzen zijn voor één jaar. Dit betekent dat je elk jaar voor Elementor moet gaan betalen. Een voordeel hiervan is dat je wel altijd toegang hebt tot de klantenservice en de nieuwste updates.
Bij Divi heb je maar twee opties en bij elke optie krijg je toegang tot alle tools en functionaliteiten van Elegant Themes en je kunt er een onbeperkt aantal websites meemaken. Het eerste pakket is een jaarlijks pakket en kost $89 dollar. Dit pakket kost je dus elk jaar $89 dollar, maar dan heb je ook toegang tot alles van Elegant themes en niet te vergeten de klantenservice en updates. Mocht je van plan zijn Divi meerdere jaren te gaan gebruiken? Dan heb je ook de mogelijkheid om het lifetime acces pakket te kopen. Met dit pakket krijg je toegang tot precies hetzelfde als het eerste pakket alleen betaal je hier maar eenmalig. De kosten van dit pakket bedragen $249 dollar. Mocht je dus meerdere jaren Divi willen gebruiken? Dan is dit pakket de beste optie!
Het is lastig om te bepalen welk page builder nou beter is, omdat ze best veel verschillen. Op technische gebied zitten de page builders op hetzelfde niveau, maar de smaak speelt ook een grote rol. Zo verschillen de design mogelijkheden erg en zijn de templates enorm verschillend. Daarnaast krijg je bij Divi ook toegang tot alle andere tools van Elegant Themes die erg aantrekkelijk zijn. Onze keuze zou daarom naar Divi gaan, omdat deze net wat uitgebreider is dat Elementor.
Divi vs Elementor: Welke kun jij het beste gaan gebruiken?
Nu we aan het einde van deze Divi vs Elementor Pro vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welke page builder kun jij nu het beste gaan gebruiken?
Ik vind het lastig om een echte winnaar aan te wijzen, omdat beide page builders erg goed zijn en zowel voor- als nadelen hebben. Divi is net wat uitgebreider dan Elementor wat jouw dus meer mogelijkheden en vrijheid heeft. Echter kan dit als beginner misschien weer wat overweldigend overkomen. De keuze laat ik daarom aan jouw over, maar weet wel dat je met zowel Divi als Elementor echt geen slechte keuze maakt!
Heb jij hulp nodig bij het maken van jouw eigen website? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn handleiding website maken ebook te downloaden. Hierin leg ik jou stap voor stap uit hoe jij jouw eigen website kunt maken.
Divi vs Elementor - Veelgestelde vragen
Is Divi of Elementor beter?
Is Divi of Elementor beter? Of Divi of Elementor beter is, is afhankelijk van jouw wensen. Beide page builder zijn goed, maar als we kijken naar functionaliteiten en mogelijkheden heeft Divi net wat meer mogelijkheden.
Is Divi sneller dan Elementor?
Is Divi sneller dan Elementor? Elementor is sneller dan Divi, omdat het een standalone plugin is die geoptimaliseerd is om goed te presteren met elk WordPress thema. Het is makkelijker te optimaliseren en werkt goed met thema’s die op snelheid gericht zijn. Echter, is het verschil in snelheid niet zo groot dat je echt effecten zult merken.
Kun je Elementor gebruiken met Divi?
Kun je Elementor gebruiken met Divi? Ja, je kunt de Elementor page builder gebruiken met het Divi WordPress Thema. Voorbeeld: Elementor kan worden gebruikt als page builder en Divi als het thema. Houd er rekening mee dat de prestaties van jouw website trager kunnen zijn omdat beide page builders actief zijn.
Maakt Divi je website trager?
Maakt Divi je website trager? Nee, Divi maakt jouw website niet trager dan andere page builders. Door naast Divi geen extra zware plugins te gebruiken op jouw website en wat snelheid optimalisatie te doen kun jij met Divi een snelle website maken.
Wat kosten Divi en Elementor?
Wat kosten Divi en Elementor? Dit is afhankelijk van het aantal websites dat jij wilt maken. De kosten voor Divi beginnen bij $89 dollar per jaar en kunnen oplopen tot $249 dollar. Bij Elementor beginnen de prijzen bij $49 dollar en die kunnen oplopen tot $999 dollar.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!