Affiliate Marketing | Wat is het en hoe zorg je voor een vliegende start!

Wat-is-Affiliate-marketing
Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing is een veelgestelde in google. Maandelijks zoeken er namelijk meer dan 300 mensen op “Wat is affiliate marketing”, omdat er zoveel mensen willen weten wat het betekent en er zelf misschien wel mee aan de slag willen, zullen we je hier uitleggen wat affiliate marketing is. Affiliate marketing is één van de vele internetmarketing vormen. Bij affiliate marketing belonen adverteerders hun partners(de affiliates) voor het realiseren van een verkoop of inschrijving. De adverteerders(de eigenaar van het product) zorgt voor promotiemateriaal zoals banners, afbeeldingen of links. Hierna zorgen de affiliates ervoor dat klanten worden doorverwezen naar de website waar ze het product kunnen kopen of zich kunnen aanmelden. Mocht hier een verkoop uit voorkomen krijgt de affiliate een beloning voor. Hoeveel je precies ontvangt per gerealiseerde verkoop is afhankelijk van het product dat je promoot. De bezoeker die via jouw link op de website van de adverteerder komt hoeft vaak niet direct wat te kopen. Bij alle affiliate linkjes wordt namelijk een cookie gedownload in de browser van de bezoeker. Deze cookie blijft een aantal dagen actief, vaak 30 dagen, maar soms ook 365 dagen. Mocht de bezoeker binnen deze bepaalde tijd alsnog de aankoop doen, dan ontvang jij nog steeds je commissie. 

Wat is een affiliate netwerk en wat doen ze?

Een affiliate netwerk is een bedrijf die de schakel vormt tussen de affiliate(de promotor) en de adverteerder(de eigenaar van het product). De adverteerders melden zich aan bij affiliate netwerken omdat ze hun eigen marketing en/of naamsbekendheid willen uitbreiden op deze manier. Vaak omdat dit goedkoper en effectiever is dan reclames op tv of in de krant. Ook zijn de affiliates vaak al actief in deze branche en hebben ze al een doelgroep of aanhang. 

Wanneer je je advertenties bij een van de affiliate netwerken aanbiedt zal het netwerk ervoor gaan zorgen dat deze campagnes geplaatst worden op websites van affiliates. Ook houdt het affiliate netwerk bij hoe vaak er op een affiliate link wordt geklikt, hoeveel verkopen je hebt gehaald, of de verkopen eerlijk zijn en bijvoorbeeld niet van je eigen ip-adres komen.Op basis van al deze gegevens kan het affiliate netwerk berekenen wat de kosten zijn voor de adverteerder. Ook worden op basis van deze gegevens de inkomsten uitgekeerd aan de affiliates. De facturering en betalingen worden ook geregeld door het affiliate netwerk. Door op deze manier je marketing uit te besteden kun je dus je volledige focus leggen op het product en hoef je niet bezig te zijn met de marketing hiervan.

daisycon-affiliate-netwerk-logo

Welke partijen zijn er betrokken bij Affiliate Marketing?

  • De adverteerder: Dit is de eigenaar van het product die zijn marketing op deze manier wil uitbesteden. De adverteerder zorgt voor promotiemateriaal die jij kunt plaatsen op je website of social media kanaal.
  • De affiliate: Dit is de persoon die het product wil gaan promoten en hier geld mee wil gaan verdienen. Door gebruik te maken van zelfgemaakte promotiemateriaal of het promotiemateriaal  van de adverteerder kun jij klanten doorsturen naar de website van de adverteerder. Per verkoop krijg jij een deel van het aankoopbedrag.
  • Het Affiliate netwerk: Je kunt het affiliate netwerk zien als tussenpersoon van de adverteerder en de affiliate. Beide partijen melden zich namelijk beide aan bij een affiliate netwerk zoals Daisycon. Vervolgens houdt het netwerk alle statistieken, verkopen en kliks bij.

Hoe weten ze dat de verkoop via jou komt?

Deze informatie wordt allemaal bijgehouden door het affiliate netwerk. In het netwerk kun je bij de campagnes jouw promotiemateriaal opnemen. Dit promotiemateriaal bevat een affiliate link. Deze link bevat een code die gekoppeld staat aan jouw account. Wanneer er vervolgens mensen op jouw affiliate link klikken en een aankoop doen kan het affiliate netwerk zien dat deze verkoop gedaan is via jouw affiliate link.

Hoe kun je geld verdienen met Affiliate Marketing?

Er zijn gigantisch veel manieren om geld te verdienen. Zo kun je onder andere gebruik maken van een website, forums, instagram, facebook, pinterest, email-marketing of via youtube. We raden je aan om aan het begin te kiezen voor van de bovenstaande methodes. Het is bij het maken van een keuze belangrijk dat je iets kiest waar jij ook echt zin in hebt en sowieso al veel mee bezig bent. Het is zonde van je tijd om je direct op meerdere opties te focussen, omdat je hierdoor je focus moet verdelen en niet 100% op een van de opties kunt gaan. Wanneer je begint met tegelijk meerdere manieren toe te passen zul je ook merken dat je motivatie snel omlaag gaat en dat je altijd verbeteringen ziet. Hierdoor kun je snel stress ervaren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Zodra je een keuze hebt genomen van de bovenstaande kanalen zijn de vervolgstappen om geld te verdienen met affiliate marketing voor iedereen hetzelfde. Je moet namelijk jouw persoonlijke links plaatsen op het door jou gekozen kanaal. Hier komen de affiliate marketing netwerken om de bocht kijken. Daisycon is binnen nederland een van de grootste waar je meer dan 1.000 producten kunt promoten. Hier ga je producten zoeken die aansluiten bij de mensen die jij nu al bereikt of wil gaan bereiken. Zodra jij je hebt aangemeld voor een van de campagnes en je bent goedgekeurd door het netwerk, kun je je persoonlijke affiliate link ophalen. Deze link kun je vinden door opnieuw naar de campagne te gaan en te klikken op “Promotiemateriaal opnemen”. Hier kun je kiezen uit tekstlinks, banners of Call To Actions(CTA). Vervolgens kun je deze plaatsen op relevante plekken op je website.

Omdat je natuurlijk bezoekers op je website wil hebben, die vervolgens het product gaan kopen is het nodig om aan de vindbaarheid van je website te werken. In het artikel gevonden worden op google leggen we je uit hoe je dit precies kunt doen. Zodra gevonden wordt op google en blijft werken aan je website zul je merken dat je geld gaat verdienen zonder dat je hier veel tijd in hoeft te stoppen. Des te langer je doorgaat des te meer je gaat verdienen. Je kunt affiliate marketing namelijk oneindig opschalen.

Wat-is-affiliate-marketing

Wat kost affiliate marketing en wat kun je ermee verdienen?

Eigenlijk heb je voor affiliate marketing helemaal geen grote investeringen nodig. Wanneer je ervoor kiest om affiliate marketing toe te passen op social media zul je zelfs gratis kunnen beginnen. We raden je wel aan om niet volledig afhankelijk te zijn van social media, omdat veel mensen hier niet over gaan tot aankoop. Daarom is het gebruiken van een website een betere keuze. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een website, krijg je te maken met het kopen van een domeinnaam en de hosting. Je zult denken dat dit erg duur is, maar dit valt reuze mee. Zo kun je bij vimexx je website al laten hosten voor €4,49 per maand. Dit bedrag is inclusief een ssl beveiliging en een .nl domein extensie. Let er op dat je bij het kiezen van een webhost ook kijkt naar de snelheid die je website hier kan halen. Dit is erg belangrijk aangezien google de laadtijd van je website meeneemt bij de rankings in google. Om je hierbij te helpen namen wij als voorbeeld vimexx hosting. Deze hosting is erg snel, levert een goede klantenservice, je ontvangt een gratis domein en ssl beveiliging en je kunt wordpress installeren in slechts één klik.  

Dan nu de vraag: “Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing”. Wij kunnen je zeggen dat er veel geld valt te verdienen met affiliate marketing. Dit heeft te maken met dat je iets opbouwt wat consistent is. Zo kun je na een jaar hard werken zo 25.000 bezoekers per maand krijgen. Doordat je website altijd online staan en je goed gevonden wordt in google kun je ook zonder aan de website te werken geld verdienen. Om deze redenen is dit een van de meest ideale manieren om geld te verdienen vanuit huis. Wel zul je de eerste maanden weinig tot niks verdienen omdat google je site eerst moet gaan controleren en indexeren. Vervolgens krijg je een plek in google, deze plekken zijn natuurlijk te beïnvloeden. Hoe je dit kunt doen bespreken we in het artikel hoe je gevonden kunt worden op google. Wanneer je actief blijft werken aan je website zul je hier later veel profijt van hebben. Het is zelfs mogelijk om na het 1e jaar meer dan €1.000,- per maand te verdienen. Ook zijn er mensen actief in de affiliate marketing die maandelijks meer dan €10.000,- per maand verdienen. Het is puur afhankelijk van de tijd, moeite en energie die jij erin stopt.

Online-geld-verdienen

Moet je je eerst aanmelden bij de kvk voordat je begint met affiliate marketing?

Dit is een van de meest gestelde vragen wanneer mensen willen beginnen met affiliate marketing. Zodra je begint met affiliate marketing zul je nog niet direct geld gaan verdienen. Daarom is het nog niet direct nodig om je aan te melden bij kvk. Zodra je inkomsten gaan oplopen tot honderden of duizenden euro’s raad ik je wel aan en ben je zelfs verplicht om je aan te melden bij de kamer van koophandel. Het is ook mogelijk om je direct aan te melden bij de kvk. Dit laat zien dat je er echt voor wil gaan en je ook echt groot wil worden met je affiliate business.

Veel gemaakte fouten die jij moet voorkomen

Elke beginnende affiliate marketeer gaat fouten maken. Dit is natuurlijk niet erg en hoord bij het proces, maar het is natuurlijk handig om vast rekening te houden met de onderstaande fouten en deze te voorkomen.

Investeer in een snelle en overzichtelijke website

Wanneer je ervoor kiest om je affiliate marketing business te starten door gebruik te maken van een website. Is het slim om je direct te verdiepen in de juiste webhost. Je zult merken dat er hele goedkope webhosten tussen zitten, die erg interessant lijken wegens de prijs. Het nadeel van deze webhosten is dat je gebruik gaat maken van shared hosting. Dit betekent dat je met honderden andere website de server moet delen. Dit heeft grote effecten voor de snelheid van je website en dus ook op de posities van je website in google. 

Wij raden je aan om te kiezen voor de hosting van Vimexx. Vimexx is nederlandse webhosting provider waar je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je een beginner bent en hier weinig tot geen verstand van hebt raden we je niet aan om voor het “Start” of “Medium” pakket te kiezen. Dit komt door het domein dat je er los bij moet kopen en zelf moet koppelen aan je hosting. We raden je aan om te beginnen met het “Plus” pakket. In dit pakket krijg je namelijk ook direct een .nl domein, maar ook krijg je de volgende extra’s; meer SSD opslag, onbeperkt dataverkeer, meer CPU cores en Backups. Je kunt hier onze volledige review lezen over de webhosting van vimexx.

Wat-is-affiliate-marketing-website

Schrijf over producten waar je eigen interesses ook liggen

Deze fout is misschien nog wel belangrijker dan hosting die je kiest. Het is bij affiliate marketing namelijk belangrijk dat je kiest voor producten of programma’s die aansluiten bij je eigen interesses. Je zult dan namelijk merken dat je stukken makkelijker en overtuigender kunt schrijven over het onderwerp. Ook zul je affiliate marketing langer volhouden wanneer je schrijft over iets dat je zelf ook leuk vind dan iets waar je zelf niks mee hebt. Elke niche(doelgroep) trekt mensen aan en kun je geld in verdienen. Het is daarom beter om producten te kiezen die aansluiten bij je eigen interesses.

Doe een goed zoekwoordenonderzoek

Deze stap is erg belangrijk wanneer je weet welke niche(doelgroep) je wilt gaan benaderen. Je kunt met een goed zoekwoorden onderzoek, onderzoeken welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt om informatie te vinden. Wanneer jij video’s maakt over deze onderwerpen of blogt of deze onderwerpen zul je op deze zoektermen gevonden gaan worden. Voordat je begint met alle andere stappen is het dus handig om een zoekwoorden onderzoek te doen. Wij raden je aan om in ieder geval al 25+ blog ideeën voordat je verder gaat. Op deze manier weet je waar je over kunt schrijven en ga je stukken minder stress ervaren. 

Er zijn verschillende tools om zoektermen te achterhalen. Wij zijn zelf erg tevreden of mangools. Dit is een tool die je kunt gebruiken voor het achterhalen van zoektermen(KWFinder), het onderzoeken van de resultaten pagina’s van google(SERPChecker), controleren op welke zoektermen je wordt gevonden in google(SERPWatcher), De backlinks controleren(LinkMiner) en het controleren van de algemene status van een bepaald domein(SiteProfiler). Mocht je Mangools willen proberen? Dan kun je je nu gratis aanmelden voor een 10 daagse proefversie.

Blijf consistent

Ook dit is een veel gemaakte fout. Veel mensen zien na een of twee maanden nog weinig progressie. Dit heeft vaak te maken met de motivatie en tijd die ze er in stoppen. Dat je binnen deze tijd nog weinig progressie ziet is niet zo gek. Google heeft namelijk de tijd nodig om je website te beoordelen en een plek te geven in de resultaten. Ook gaat het bij deze mensen vaak mis bij de bovenstaande fouten. Zo doen ze een slecht of helemaal geen zoekwoorden onderzoek. Ja, dan zul je over vier maanden nog weinig progressie zien. Dit is ook de reden dat veel mensen er weer snel mee stoppen. Wanneer je de bovenstaande fouten al probeert te voorkomen en dus een goed zoekwoorden onderzoek doet zul je 100% binnen de eerste twee maanden progressie zien. Of en hoeveel geld je zult verdienen is niet in te schatten, maar je zult zeker de eerste bezoekers gaan krijgen en dan begint je reis naar een passief inkomen pas!

Vraag om hulp

Wanneer je zelf ergens mee vast loopt kun je uren op het internet gaan zoeken naar een oplossing, maar er zijn altijd mensen die hetzelfde probleem hebben gehad. Wij raden je aan om eerst maximaal 45 minuten zelf te zoeken op google naar een oplossing. Wanneer je de oplossing na deze tijd niet hebt gevonden, ga je hem waarschijnlijk ook niet vinden. Daarom raden we je aan om contact op te nemen met iemand die al actief is in de affiliate marketing en waarschijnlijk antwoord heeft op je vraag. 

Je kunt met dit soort vragen bijvoorbeeld terecht op het grootste affiliate marketing forum van nederland. Op het moment bestaat het forum uit meer dan 7500 leden. Hiervan zijn veel beginners, maar er zitten ook een heel aantal hele ervaren affiliate marketeers tussen die maandelijks meer dan duizenden euro’s verdienen. Samen vormen we een team en helpen we elkaar altijd!

Dit forum is onderdeel van een affiliate marketing training en helaas dus niet gratis. Hieronder zal ik je uitleggen wat de training inhoudt, wat je er leert en hoeveel het kost.

internet-succes-gids-forum

De Affiliate Marketing Revolutie

Wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing, maar je weet niet hoe je dit het beste kunt doen of je wil hulp bij het opzetten van je eigen affiliate marketing business, is de affiliate marketing revolutie de uitkomst. De affiliate marketing revolutie is een nederlandse online video training waarin je stap voor stap ontdekt hoe jij geld kunt verdienen met je eigen affiliate marketing website. De training bestaat uit 7 modules, 6 instructieblokken, 1 blok over motivatie en inspiratie en 1 blok waarin wordt uitgelegd hoe je teksten kunt uitbesteden en waar je hierbij op moet letten.

In een aantal van deze modules wordt gebruikt van MarkeTheme. Dit is een thema dat geoptimaliseerd is voor affiliate marketing en erg makkelijk te gebruiken is. Wel moet je hiervoor betalen. Omdat dit niet echt heel goedkoop is kunnen wij ons voorstellen dat je dit liever nog even wil uitstellen. Daarom hebben wij gezocht naar andere thema’s en of programma’s waarmee je snel, simpel en zonder kennis van code je eigen website kunt bouwen. Wij raden je aan om gebruik te maken van het astra theme. Het astra theme is namelijk gemaakt om zo snel mogelijk en klantvriendelijk te zijn. Wanneer je weinig kennis van code hebt kun je ook nog gebruik maken van Elementor. Elementor is een page builder met een drag en drop systeem. Dit betekent dat de onderdelen die je op je website wilt hebben gewoon kunt slepen naar een bepaalde plek. Er is dus geen code nodig!

Dan nog even over de verschillende onderdelen die je in de affiliate marketing revolutie gaat behandelen. Wanneer je de affiliate marketing revolutie net hebt gekocht zul je direct toegang krijgen tot het forum en de volledige cursus. In deze cursus begin je met een uitleg over affiliate marketing, hierna begin je met het inrichten van je website. Wanneer je website af is leer je in de cursus hoe jouw website hoog kan scoren in google. Vervolgens ga je jouw website live zetten en installeer je analytics en search console. Dit zijn tools van google waarmee je kunt achterhalen hoeveel bezoekers je krijgt, welke pagina’s ze bekijken en hoelang ze op je website doorbrengen. Als laatste kom je bij de puntjes op de i zetten. Hier ga je de laatste dingen regelen om je website volledig af te maken. 

Wanneer je besluit de affiliate marketing aan te schaffen is het forum misschien nog wel het meest waardevol. Op het forum kun je namelijk altijd terecht met je vragen of problemen. Omdat er op het moment meer dan 7500 leden actief zijn zul je zien dat je snel antwoord krijgt op je vragen. Ook worden er op het forum successen en tips gedeeld, het forum is dus ook erg motiverend.

En dan nog het belangrijkste de affiliate marketing kost op het moment maar €47,- euro. Voor dit eenmalige bedrag krijg toegang tot het grootste het grootste affiliate forum van nederland en alle informatie die je nodig hebt om een succesvol affiliate website op te zetten!

Affiliate marketing - Veelgestelde vragen

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de affiliate betaald krijgt per gerealiseerde verkoop. Ik kan bijvoorbeeld een boek promoten en wanneer iemand dat boek via mij koopt krijg ik een commissie van de winkel.

Affiliate marketing werkt eigenlijk vrij simpel. Jij meldt je aan bij een Affiliate netwerk waar je producten en/of diensten kunt promoten. Dit werkt op basis van een unieke url. Door deze url te delen ontvangt hij clicks. Doet iemand vervolgens een aankoop via jouw affiliate link? Dan ontvang jij een percentage van de verkoop.

Het affiliate netwerk is de schakel tussen de affiliate en adverteerder. Zij zorgen voor het systeem, het tellen van de commissies, het bijhouden van de betalingen etc.

Nee, je hoeft je niet direct vanaf het begin al in te schrijven bij de Kvk. Uiteraard moet jij je wel gaan inschrijven zodra jouw website geld begint op te leveren, maar dat zal de eerste weken/maanden nog niet het geval zijn.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant