Wat is het Beaver Builder Theme voor WordPress?
Beaver Builder is een van de grootste en bekendste page builders voor WordPress. Het voordeel van zo’n page builder is dat je enorm makkelijk onderdelen kunt toevoegen of verwijderen van je website, door het drag and drop systeem. De letterlijke vertaling van drag and drop is slepen en neerzetten en zo werkt het Beaver Builder WordPress theme ook echt. Wanneer je een bepaald element op je website wilt toevoegen hoef je alleen dit element te slepen naar de plek waar je hem wilt hebben. Vervolgens krijg je een menu met verschillende opties. Drag and drop page builders zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, doordat je enorm snel en makkelijk een website in elkaar kunt zetten zonder dat je kennis van code nodig hebt!
Wat je vaak ziet is dat een page builder los staat van het thema. Dit betekent dat je zelf een thema moet gaan kiezen. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van een gratis thema die slecht onderhouden zijn, niet snel zijn, veel functies bieden die je niet nodig hebt en ook geen support bevatten. Het gevaar hiervan is je ten eerste niet de volledige vrijheid hebt met je pagebuilder en ten tweede zijn deze gratis templates niet geoptimaliseerd voor Google. Je zult daarom merken dat je slecht of helemaal niet gevonden gaat worden in Google. En daar maakt Beaver Builder het verschil!
Beaver Builder is namelijk niet alleen een page builder, maar gaat verder. Zo hebben ze een eigen thema, die zo schoon mogelijk is gehouden. Dit betekent dat je website schone code bevat, hij sneller is, goed onderhouden wordt en hij ook nog is zoekmachine vriendelijk is. Vervolgens kun je met de page builder zelf een website maken of gebruik maken van de honderden vooraf gebouwde templates. Doordat de templates goed geoptimaliseerd zul je mede dankzij deze thema’s een succesvolle website op kunnen zetten.
Beaver Builder Review: Waarom moet jij Beaver Builder gebruiken?
Erg makkelijk in gebruik
Dit is veruit het grootste voordeel van het Beaver Builder WordPress theme, namelijk hoe gemakkelijk je met Beaver Builder kunt werken. Het installeren van de plugin kun je eenvoudig doen, uiteraard na het kopen van de page builder. Vervolgens is het direct duidelijk hoe jij jouw website kunt inrichten met Beaver Builder en dingen kunt aanpassen.
En nee het is niet alleen simpel voor de ervaren website bouwers, maar ook voor de echte beginners. Bij veel page builders is het namelijk zo dat beginners moeite hebben met het vinden van de juiste weg, maar bij Beaver Builder weet je direct wat je moet doen en waar je wat kunt vinden.
Beaver Builder is met name erg makkelijk in gebruik door de live editor. Je ziet hierdoor direct wat een bepaalde wijziging doet met je website. Ziet de wijziging er goed uit, dan klik je op opslaan en is de wijziging doorgevoerd op de website. Maar ben je toch niet tevreden over een wijziging dan annuleer je hem en is er niks aan de hand en wordt hij niet doorgevoerd naar de website.
Ik kan je eerlijk zeggen dat het een genot is om met Beaver Builder te werken! Mocht je de demo willen testen? Dan kun je de demo hier proberen!
Erg licht en super snel
Wanneer een thema makkelijk in gebruik is betekent dit vaak ook dat het thema erg snel is. En dat is bij Beaver Builder zeker het geval. Het hebben van een snelle website is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar heeft ook een grote invloed op de vindbaarheid van je website in Google en de tijd die een bezoeker doorbrengt op jouw website.
Beaver Builder is gebouwd door ervaren programmeurs die veel kennis hebben van code. Daarom is de code erg schoon en makkelijk te lezen voor zoekmachines. Dit zorgt ervoor dat Google jouw website eerder en beter begrijpt wat gaat zorgen voor een betere positie in Google. Beaver Builder kan de code erg schoon houden doordat ze werken met Bootstrap.
Bootstrap is een framework voor programmeertalen als HTML, CSS en JavaScript. Door gebruik te maken van Bootstrap krijg je toegang tot een aantal handige functies en extra mogelijkheden. Een van deze extra functionaliteiten is om sneller en gemakkelijker een responsive website te bouwen. Een ander voordeel van Beaver Builder is dat je ook gemakkelijk dingen kunt toevoegen en/of verwijderen op de website.
Als laatste en misschien wel het belangrijkste is de gebruiksvriendelijkheid van Bootstrap. Doordat Bootstrap zo gebruiksvriendelijk is kunnen de programmeurs met deze tool relatief snel, 100% responsive en een klantvriendelijke page builder bouwen. Beaver Builder weet precies wanneer ze welke tool het beste kunnen inzetten!
Volledig naar wens aanpasbaar
Niks is zo irritant als een WordPress thema waar je niet alle vrijheid hebt. Zelf heb ik hier regelmatig mee te maken gehad. Je staat op het punt om je website live te zetten, alleen wil je toch nog even één ding aanpassen. In het menu zoek deze optie en hij staat er niet tussen. Omdat ik regelmatig heb gehad dat het om een belangrijke optie voor mijn website ging, kon ik weer helemaal opnieuw beginnen met het bouwen. En ik kan je zeggen, dat je hier niet vrolijk van wordt en dat het gigantisch veel tijd gaat kosten om helemaal opnieuw te beginnen.
Vaak ontstaan dit soort problemen doordat een thema niet is gemaakt voor een page builder. Hierdoor krijg je met een page builder niet de volledige vrijheid om alles aan te passen. Het is dus erg belangrijk dat je goed kijkt naar of het thema geschikt is voor een page builder. Om je te helpen heb ik vast even onderzoek voor je gedaan. Er zijn een aantal thema’s die snel, gebruiksvriendelijk, schoon en volledig aanpasbaar zijn. Ten eerste heb je natuurlijk het thema van Beaver Builder zelf, maar er zijn ook een paar andere opties. Zo kun je namelijk ook gebruik maken van het Astra Theme, Neve, OceanWP of GeneratePress. Dit zijn op het moment twee van de beste en meest gebruikte WordPress thema’s in combinatie met een page builder.
Zodra je een thema hebt gekozen die bedoeld is voor een page builder kun je beginnen. Je hebt nu meerdere mogelijkheden om te starten met het bouwen van jouw website. Zo kun je helemaal vanaf scratch beginnen. Dit betekent dat je een witte pagina krijgt en zelf je hele website kunt inrichten. Op deze manier kun je helemaal zelf bepalen wat voor website je wilt. De tweede optie is gebruik maken van de templates die Beaver Builder heeft geleverd. Je krijgt namelijk toegang tot 12 hoofdpagina designs en 11 binnenpagina designs(over ons pagina, contact pagina, diensten pagina en portfolio). Deze templates zijn ook weer stuk voor stuk aan te passen naar eigen wens.
Mochten de templates die Beaver Builder aanbiedt toch net niet helemaal jouw ding zijn, maar je wilt ook niet helemaal vanaf scratch beginnen. Dan raad ik je aan om het Astra theme te gebruiken. Het Astra theme is in basis gratis, waarmee je toegang krijgt tot een aantal extra templates die volledig aan te passen zijn met Beaver Builder. Wanneer je er ook voor kiest om Astra Pro te kopen dan krijg je toegang tot nog meer WordPress website templates en opties, maar dat is in principe niet nodig, omdat je al beschikt over Beaver Builder Pro.
Beaver Builder is 100% responsive
In deze tijd dat steeds meer mensen hun mobiel gebruik om te internetten, is het enorm belangrijk dat jouw website hiervoor is gemaakt. We zien namelijk nog regelmatig website’s of WordPress thema’s die niet responsive zijn. Het is belangrijk dat jouw website in deze tijd wel responsive is, omdat hij hierdoor meeschaalt op de grootte van het scherm. Hierdoor is jouw website of telefoon, tablet en desktop voor iedereen goed te lezen.
Wanneer jouw website niet responsive is zul je slecht, maar dan ook echt heel slecht in Google gaan scoren. Ook zul je weinig klanten uit je website halen, omdat zij niet snel bij de informatie kunnen en je website er hierdoor minder betrouwbaar uit ziet.
Doordat het Beaver Builder WordPress theme is gemaakt in Bootstrap kunnen ze er makkelijk voor zorgen dat al hun templates en elementen responsive zijn. Dit betekent ook dat wanneer jij zelf elementen plaatst in je website, dat deze ook direct responsive zijn. Mocht je het op telefoon, tablet toch net even wat anders willen doen dan Beaver Builder, dan kun je met de instellingen de layout nog aanpassen voor een bepaald apparaat.
Beaver Builder is goed voor SEO
Waarschijnlijk ben jij van plan een website te bouwen om meer klanten te krijgen, meer verkopen te genereren of informatie te geven. Om deze doelen te bereiken is het belangrijk dat jouw website zo hoog mogelijk in Google gevonden wordt, door de mensen die naar jouw producten, diensten of informatie zoeken. Er zijn echter een aantal dingen enorm belangrijk om goed in de zoekmachines gevonden te worden en dus je conversies te optimaliseren.
Ten eerste zijn de thema’s van Beaver Builder enorm snel. Dit is een van de ranking factoren die een grote invloed heeft op de vindbaarheid van jouw website. De snelheid van een website gaat samen met de “schone code”. Des te schoner en minder code een thema bevat, des te sneller en beter Google jouw pagina kan lezen. Ook dit gaat een enorme invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website.
Het Beaver Builder WordPress theme is goed voor zoekmachine optimalisatie, doordat ze gebruik maken van Bootstrap, waar ik het net al even over had. Hierdoor zijn de pagina’s enorm snel, gebruiksvriendelijk en kan Google ze makkelijk lezen. Om de pagina’s nog sneller te maken wordt de code van elke pagina gecomprimeerd, waardoor pagina’s nog kleiner worden en Google ze nog beter kan lezen en opnemen in hun resultaten.
Wanneer je eenmaal in Google gevonden wordt wil je natuurlijk ook dat zoveel mogelijk mensen op jouw website klikken. Daarom heb je met Beaver Builder ook de mogelijkheid tot schema.org. Dit zijn extra toevoegingen aan jouw resultaat in Google, die jouw bezoeker meer informatie geven en extra opvallen. Je zult vast wel eens die gele sterren hebben gezien in Google of de bereidingstijd bij een recept. Dit zijn voorbeelden van Schema en leiden vaak tot veel meer kliks naar jouw website.
Beaver Builder WordPress landingspagina’s
Wanneer jouw website goed gevonden wordt in Google wil je natuurlijk dat de bezoeker uitkomt bij een goede pagina en jouw product koopt. Om dit te realiseren zijn landingspagina’s ideaal. Een landingspagina is namelijk een pagina waar de bezoeker terecht komt nadat hij op jouw zoekresultaat of advertentie heeft geklikt. Elke landingspagina’s moet één doel hebben, zodat de bezoeker snapt wat hij op deze pagina moet doen. Vaak zie je dat het doel het kopen van een product is, het aanvragen van een dienst of het invullen van een formulier.
Omdat deze pagina’s zo belangrijk en effectief zijn, is het goed om te weten dat je deze makkelijk en snel kunt maken met Beaver Builder. Beaver Builder biedt een heel aantal landingspagina’s templates aan die geoptimaliseerd zijn voor het aanvragen van diensten, het kopen van een product of het invullen van een formulier. Maar natuurlijk hoef je deze templates niet te gebruiken. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om zelf landingspagina’s te bouwen. Wel is het handig om hiervoor te kijken naar hoe een landingspagina werkt, om zoveel mogelijk leads uit je landingspagina te halen!
Beaver Builder en WMPL
Wil jij je met jouw website richten op meerdere landen? Dan is het Beaver Builder voor jouw de perfecte oplossing. Beaver Builder heeft namelijk een perfecte koppeling met de WPML-plugin.
WPML is een WordPress plugin die alle content op jouw website kan vertalen naar verschillende talen. Het is ook erg bijzonder dat deze plugin ook rekening houdt met de zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat jouw originele Nederlandse pagina ook kan scoren in China in het chinees. Voor elke pagina die vertaald wordt maakt WMPL een nieuwe URL aan. Vaak je zie je dit als www.jouwwebsite.nl/nl of www.jouwwebsite.nl/blog/beaver-builder-review/de. Het is erg handig om deze plugin te gebruiken wanneer jij met jouw website meerdere talen/landen wil bedienen!
Ongekend veel mogelijkheden
Wanneer je met Beaver Builder gaat werken heb je letterlijk alle, maar dan ook echt alle vrijheid. Niks is te gek en je kunt bouwen wat je wilt. Er zijn namelijk zoveel elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van een website, dat er geen een website op elkaar lijkt. Dit zijn een aantal van de meest gebruikte elementen:
- Custom HTML
- Titel
- Iconen
- Maps
- Foto’s & video’s
- Knoppen
- Prijstabellen
- En ga zo maar door
Te gebruiken op een onbepaald aantal websites
Dit is een van de reden waarom Beaver Builder zo populair is. Bij bijna alle page builders betaal je namelijk voor het aantal licenties. Vervolgens kun je met elke licentie een website bouwen, maar bij deze page builder gaat dit net even anders. Hier betaal je namelijk niet voor het aantal licenties, maar voor het pakket. Zo kun je met elk pakket, zoveel websites bouwen als je wilt of nodig hebt.
Dit is helaas niet alleen een voordeel van het Beaver Builder WordPress theme. Doordat je met elk pakket zoveel websites kunt maken als je zelf wilt, moet er op een ander punt een verschil zijn. Bij Beaver Builder zitten er verschillen in de pakketten, wat betekent dat de duurdere pakketten ook daadwerkelijk beter zijn. Dit betekent wel dat Beaver Builder erg duur gaat worden als je toegang tot alles wilt hebben. Het is daarom slim ook ook te kijken naar andere page builders als Elementor Pro of Divi van Elegant Themes.
Beaver Builder perfect voor WooCommerce webshops
Wil jij een WordPress webshop maken? Dan kun je dit eenvoudig doen met Beaver Builder, zonder dat je kennis van code nodig hebt. Je kunt de webshop namelijk bouwen met het drag and drop systeem, waardoor het bouwen een fluitje van een cent is.
Wanneer je met een gratis thema werkt kan het voorkomen dat deze niet gemaakt is voor webshops. Hierdoor zullen de functies van Beaver Builder niet werken. Kijk daarom altijd of het thema geschikt is voor een Webshop. Als jij natuurlijk een webshop wilt maken.
Persoonlijk is Beaver Builder voor mij niet de beste keuze voor een webshop. De page builder beschikt namelijk wel over alle functionaliteiten, maar er zijn gewoon erg veel thema’s op de markt die speciaal voor webshops zijn ontwikkeld. Ik zal daarom eerder kijken naar een thema als Porto, Woodmart, Flatsome of Kallyas. Deze thema’s zijn speciaal ontwikkeld voor webshops, beschikken over alle functionaliteiten en zien er erg professioneel uit.
Beaver Builder importeren & exporteren
Deze functie erg handig en kan levens redden. We maken namelijk regelmatig mee dat we een website hebben gemaakt voor een klant en dat hij vervolgens net wat dingen toch even anders wou hebben. Dit is natuurlijk geen probleem, want het product moet helemaal naar wens zijn. Maar ga al die aanpassingen maar eens doorvoeren. Soms moesten we zelfs de hele website opnieuw bouwen. Op dit punt komt de Importeer en Exporteer functie van Beaver Builder heel goed van pas.
Dankzij deze functie kun je functionaliteiten, elementen en/of templates opslaan. Om ze vervolgens op een ander moment weer in te voegen. Heb je een designbureau dan kun je de opgeslagen onderdelen ook delen met je team. Op deze manier kun je veel efficiënter werken en maakt het het voor jou en je klant stukken fijner werken.
Beaver Builder Theme demo websites & templates
Ben je zelf niet zo’n knutselaar, maar wil je gewoon snel een mooie, zoekmachine vriendelijke en gebruiksvriendelijke website in de lucht hebben? Dan is het goed om te weten dat je met Beaver Builder ook toegang krijgt tot een groot assortiment aan templates. Zo hebben ze templates voor over ons pagina’s, homepagina’s, diensten pagina’s, portfolio pagina’s, team pagina’s, contactpagina’s, blogpagina’s, prijzen pagina’s en templates voor pop ups. Natuurlijk moeten we de Landingspagina templates ook niet vergeten, want deze moeten het verschil gaan maken!
Ook geschikt voor developers
Veel webbouwers zijn niet enthousiast over page builders, omdat ze vaak veel extra rommel toevoegen aan de code van een website. Wat resulteert in een trage website en een website die minder goed in Google vindbaar gaat worden. Toch is het Beaver Builder gelukt om de webbouwers te overtuigen. Webbouwers zijn enthousiast over deze page builder, omdat je toegang krijgt tot het White Label.
Ben je een particulier? Dan heb je waarschijnlijk niet zoveel te maken met het White Label, maar het is erg handig dat het in Beaver Builder zit voor de webbouwers. Wel is het een goed teken dat de webbouwers enthousiast zijn over Beaver Builder.
Beaver Builder WordPress Theme Review: Hoe zit het met de snelheid?
Nu we inmiddels steeds meer op onze telefoon internetten wordt het ook steeds belangrijker dat je website snel is. Bezoekers op mobiele apparaten willen namelijk zo snel mogelijk antwoord op hun vragen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 38% van de consumenten verwacht dat een website binnen 2 seconden geladen. 14% van de consumenten verwacht zelfs dat een website direct geladen is. Het is dus echt heel belangrijk dat je website snel is en het thema en de page builder hebben hier al een grote rol in.
Het WordPress thema dat jij gebruikt bepaald al voor een groot deel de snelheid van jouw website. Het is dus echt heel zonde als je hier al de fout in gaat. Daarom moet je goed onderzoek doen naar een WordPress thema waar alles goed is geregeld. We hebben het hier eerder in dit artikel al even over gehad, maar er zijn een aantal WordPress thema’s die ideaal zijn voor zowel snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en ze zijn volledig aanpasbaar met paga builders. We hebben het dan over het Astra Theme en OceanWP.
Zodra je gebruik maakt van een goed WordPress thema is het natuurlijk ook van belang dat je werkt met een snelle page builder, want ook een page builder kan je website slomer maken. Daarom moet je ook hier goed onderzoek naar doen. Er zijn een aantal page builders die veruit de beste zijn op de markt op dit moment. Een hiervan is Beaver Builder, maar ook Elementor Pro en Divi zijn hier uitermate voor geschikt.
Zelf hebben we getest hoe snel een WordPress website is die gebruik maakt van het Astra Theme in combinatie met de Beaver Builder page builder. We waren erg enthousiast de website had namelijk een laadtijd van 0,8 seconden! En dat is echt extreem goed!! Wel speelt de webhosting ook nog een grote rol in de snelheid van jouw website en is het ook belangrijk dat je zelf jouw WordPress ook schoon houdt. Mocht je hier zelf niet teveel tijd in willen stoppen of gewoon direct alles goed willen hebben staan dan is het Phoenix website systeem voor jou het meest ideale systeem.
Beaver Builder WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?
Voordat je besluit om iets te kopen wil je natuurlijk ook weten wat anderen hun ervaringen zijn met een bepaald product. We willen namelijk allemaal een miskoop voorkomen. Daarom kun je op de website van Beaver Builder een heel aantal ervaringen vinden(Afbeelding hieronder). We zien dat mensen heel erg tevreden zijn over beloften, diensten en werkwijze van Beaver Builder. Het is dan ook goed om te weten dat Beaver Builder 100% betrouwbaar is en dat iedereen met deze software een website kan maken!
Beaver Builder WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?
Loop je vast met het bouwen van een website of zoek je iets wat je niet kunt vinden? Dan is het fijn als je snel bij de klantenservice terecht kunt. Bij Beaver Builder hebben ze de support op dezelfde manier als bij Elementor Pro geregeld. Je krijgt namelijk alleen support als je een abonnement hebt. Mocht je geen abonnement hebben dan kun je gebruik maken van veel gestelde vragen of kijken op youtube, want hier wordt bijna alles beantwoord.
Mocht je Beaver Builder Pro hebben dan kun je altijd terecht bij de support. Ze maken gebruik van een ticket systeem, waarmee je altijd binnen 24 uur antwoord hebt. Wanneer we kijken naar andere page builders is 24 uur wachten op antwoord vrij normaal, maar ik kan me voorstellen dat je hier niet op zit te wachten. Daarom raad ik je aan om veel gebruik te maken van youtube als je helemaal nieuw bent. Er zijn op Youtube namelijk enorm veel video’s te zien waarin mensen websites bouwen met page builders. Deze video’s zijn enorm leerzaam en vaak wordt hier ook uitgelegd waar mensen de fout is gaan en hoe je dit kunt voorkomen.
Beaver Builder WordPress Review: Wat kost het?
Natuurlijk is de prijs van deze page builder ook niet helemaal onbelangrijk. We willen namelijk allemaal een zo goed mogelijk resultaat voor zo min mogelijk geld. Helaas gaat dit niet lukken, want iets goeds kost altijd geld. Dit geldt ook voor het Beaver Builder WordPress theme.
Op het moment biedt Beaver Builder drie verschillende pakketten aan. Het goedkoopste pakket is het “Standard Pakket” en kost $99 dollar. Voor dit geld kun jij deze page builder gebruiken voor een ongelimiteerd aantal websites, krijg je de page builder, 1 jaar support, premium modules en templates. Het enige wat je met dit pakket niet krijgt is het Beaver Builder Thema en multi site capable.
Het tweede pakket is het “Pro Pakket” en dit pakket kost $199 dollar. Met dit pakket krijg je precies hetzelfde als het goedkoopste pakket. Verder krijg je met dit pakket wel toegang tot het Beaver Builder thema en Multisite Capable. Wanneer je een website voor jezelf wilt maken is dit de beste keuze.
Het laatste en duurste pakket is het “Agency Pakket” en dit pakket kost $399 dollar. Zoals de naam al zegt is dit pakket bedoeld voor bedrijven die met Beaver Builder websites willen maken voor klanten. Zo krijg je met dit pakket precies hetzelfde als met het “Pro Pakket”. Alleen kun je met dit pakket ook gebruik maken van het White labelen. Hiermee kun je de templates veranderen.
Wanneer je zelf een website wilt maken is de “Pro Pakket” de beste keuze. Wil je Beaver Builder gaan gebruiken voor het bouwen van websites voor jouw klanten? Dan is het uiteraard het “Beaver Builder Agency Pakket” het meest geschikt.
Beaver Builder Review Conclusie: Is deze page builder geschikt voor jou?
Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Beaver Builder review is het tijd voor een conclusie, want is Beaver Beaver nu de beste WordPress page builder voor jouw website of webshop?
Ik kan Beaver Builder zeker aanraden, omdat het een erg prettige page builder is. Het werkt super eenvoudig en lekker snel. Ook op het gebied van SEO heeft Beaver Builder alle instellingen die jij nodig zou kunnen hebben.
Beaver Builder is wel net ietsje minder uitgebreid dan Elementor of Divi. Het is dan ook verstandig om even te kijken welke wensen jij voor jouw website precies hebt.
Beaver Builder Review - FAQ
Is Beaver Builder gratis?
Is Beaver Builder goed?
Wat is Beaver Builder?
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!