Porto WordPress Theme Review 2022: Kopen? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Porto WordPress Theme is een multifunctioneel wordpress thema. Je kunt het thema daardoor gebruiken voor alle soorten websites. Verder is het Porto theme volledig responsive, compatibel met verschillende page builders, erg snel, zoekmachine vriendelijk en beschikt over het over meer dan 109 goede demo websites.

Ben jij al overtuigd? dan kun je via de gele knop het thema bekijken en kopen. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Porto WordPress Theme Review eens te lezen!

Porto-logo

Voor $59 dollar

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Porto WordPress Theme?

Het Porto theme is een multifunctioneel wordpress thema dat in 2015 op de markt is gebracht door p-themes. Doordat het thema multifunctioneel is kun je er alle soorten websites mee bouwen, maar zo is het Porto wordpress theme niet ontstaan.

Het Porto theme is in 2015 ontwikkeld als e-commerce thema, omdat ze bij p-themes merkten dat hier veel vraag naar was. Dat er veel vraag naar is logisch, maar bij p-themes vonden ze de bestaande e-commerce thema’s toch erg tegen vallen. Daarom zijn ze begonnen met het ontwikkelen van hun eigen e-commerce theme, genaamd Porto. Het idee van het Porto thema kwam niet zomaar tot stand. Bij p-themes waren ze namelijk al meerdere jaren actief in de e-commerce markt. Zo hadden ze een groot aantal andere thema’s voor onder andere shopify, maar ook voor dropshipping. Ze wisten bij p-themes daarom precies waar het Porto theme aan moest voldoen en hoe het moest gaan werken!

Het Porto wordpress theme werd al snel een succes. Inmiddels heeft Porto zelfs meer dan 46.742 gebruikers en scoort het 4.92 van de 5 sterren op basis 2.553 reviews. Hiermee weten ze hun concurrenten als Avada, BeTheme, TheGem en Enfold op het gebied van e-commerce zeker te verslaan. 

Toen het Porto theme begon te concurreren met andere grote thema’s op Themeforest was het tijd voor een uitbreiding. Ze wilden het thema namelijk niet alleen beschikbaar maken voor e-commerce doeleinden, maar ook voor andere soorten websites. Daarom is het thema nu multifunctioneel en kun je er alle soorten websites meebouwen. Later in deze Porto theme review zullen we hier dieper op ingaan.

In de afgelopen jaren heeft p-themes grote stappen gezet met het Porto theme. Zo beschikt het the a over een groot aantal demo websites, is het thema erg snel & zoekmachine vriendelijk, heb je geen kennis van code nodig om jouw website te bouwen met dit thema en krijg je toegang tot een enorm goede klantenservice.

Porto-theme

Waarom zou jij het Porto Theme moeten gebruiken?

Het kiezen van een goed wordpress thema is erg lastig. Er is namelijk zoveel keuze en alle thema’s zijn weer net even anders. Dit geldt ook voor het Porto theme, want deze concurreert onder andere met Flatsome en Jupiter.

Een belangrijk onderdeel van deze Porto theme review is daarom dat we gaan kijken wat dit thema nou zo bijzonder maakt. Want wij snappen dat jij als internet ondernemer het beste wordpress thema voor jouw website wilt gebruiken!

Geen kennis van code nodig

Een erg groot voordeel van het Porto wordpress theme is dat je geen technische kennis nodig hebt om met dit thema te werken. Het thema beschikt namelijk over koppelingen met een aantal van de beste wordpress page builders. Zo ondersteund het Porto theme op het moment WPBakery, Elementor en Visual Composer.

Het voordeel van een page builder is dat het bouwen van websites stukken makkelijker wordt. Page builder beschikken namelijk over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu dat alle elementen bevat die jij kunt gebruiken voor jouw website. Veel gebruikte elementen zijn bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, iconen, formulieren en knoppen. Deze elementen kun jij vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en ze plaatsen op de juiste plek op jouw website.

Door het live editing systeem kun jij vervolgens direct zien waar je het element plaats, hoe het eruit ziet en wat je allemaal nog kunt aanpassen. Een groot voordeel van dit live editing systeem is dat je live aan het werk bent, maar dat je bezoekers dit niet kunnen zien. Er wordt als het ware een kopie van jouw website gemaakt die jij via de page builder kunt editen. De wijzigingen die jij hier doet zijn alleen zichtbaar voor jou. Zodra jij tevreden bent met de resultaten en klikt op opslaan worden de resultaten doorgevoerd in het echte design. Vanaf dit moment zijn de wijzigingen dus voor iedereen zichtbaar.

Sinds de komst van page builders is het bouwen van websites niet alleen makkelijker geworden, maar ook veel goedkoper want er is geen technische specialist meer voor nodig. Zelfs als je nog nooit een website hebt gebouwd kun jij deze zelf bouwen met een page builder. Het is daarom zeker een goede keuze om te kiezen voor een wordpress thema dat page builders ondersteund!

Porto-wordpress-theme

Porto theme demo websites

Een ander belangrijk voordeel van het Porto theme is dat je gebruik kunt maken van de demo websites. Dit is erg handig, want hierdoor kun je extreem veel tijd besparen. Het designen en bouwen is hierdoor niet meer nodig. Jij hoeft alleen nog de informatie aan te passen en misschien de website een andere huisstijl geven. Alle functionaliteiten werken al. Het zware werk is hiermee dus al gedaan.

Op het moment heb je met het Porto wordpress theme de keuze uit 109 demo websites. Veel van deze demo websites zijn webshop templates, maar er is meer. Zo hebben ze inmiddels ook website templates voor makelaar websites, restaurant websites, fotografie websites, blog websites, portfolio websites en ga zo maar door. Ben jij een blogger? Of wil je een website voor jouw portfolio? Dan is het goed om te weten dat het Porto theme hier ook erg goede demo’s voor heeft klaarstaan. Er is echt voor iedereen wel een geschikte demo website te vinden.  

Het importeren van deze demo websites kan met één druk op de knop. Na het importeren heb jij de volledige controle over de demo en kun jij ermee doen wat je wilt. Het bewerken van de demo’s kan via de standaard editor, maar ook via WPBakery en Elementor. Heb jij een bepaalde voorkeur voor een page builder? Dan is het goed om hier bij het kiezen van een demo rekening mee te houden. Sommige demo’s zijn namelijk maar gebouwd voor één specifieke page builder.

Porto-theme-demo

Perfecte integratie met WooCommerce

Zoals we eerder in deze Porto theme review al noemden is het Porto speciaal ontwikkeld voor e-commerce. Dit betekent dat dit thema hier ook het beste in is en daarnaast beschikt over alle functionaliteiten die een webshop echt goed maken.

Allereerst beschikt het Porto wordpress thema over erg goede koppelingen met WooCommerce. Dit is noodzakelijk, want via deze gratis plugin ga jij jouw webshop beheren. In WooCommerce kun je bijvoorbeeld producten toevoegen, prijzen instellen, betaalmogelijkheden kiezen, de voorraad beheren en eventueel kortingscodes aanmaken. 

De voorkant(het design) van de webshop kun je maken met het Porto wordpress theme. Een erg makkelijke manier hiervoor is door gebruik te maken van de demo websites. Het Porto theme beschikt namelijk over erg goede webshop demo websites, vol met handige functionaliteiten. Zo kun je gebruik maken van sliders om meer aandacht te trekken, producten toevoegen aan categorieën waardoor het navigeren door jouw website makkelijk wordt, filters toevoegen waardoor bezoekers makkelijker een bepaald product kunnen vinden en nog veel meer. Het Porti theme beschikt ook over de mogelijkheid voor een wensenlijst. Dit is erg handig wanneer mensen een bepaald product willen bestellen, maar hier nu bijvoorbeeld niet de tijd voor hebben. Via de wensenlijst kun jij ze vervolgens targeten waardoor ze het product alsnog gaan bestellen. Wil je ook gebruik maken van pop-ups? Dan is het goed om te weten dat Porto deze ook ondersteund!

Porto-theme-woocommerce

Porto Theme Review: Erg snel en goed voor SEO

Veruit het belangrijkste onderdeel van een wordpress thema is dat hij snel en zoekmachine vriendelijk is. Dit gaat uiteindelijk namelijk bepalen hoe goed jij gevonden gaat worden in Google. Met een gratis of goedkoop wordpress thema zul je merken dat dit een stuk lastiger gaat. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een goed wordpress thema als Porto.

Bij p-themes hebben ze extreem veel tijd gestopt in het snel en zoekmachine vriendelijk maken van het Porto theme. Dit is een hele handige keuze geweest, want hierdoor zijn ze snel erg populair geworden. Met dit thema zul je namelijk sneller gevonden gaan worden in Google dan wanneer je een ander wordpress thema gebruikt.

Ze hebben dit bij het Porto theme mogelijk kunnen maken door ervaren programmeurs het thema te laten bouwen. Hierbij is de code zo schoon en licht mogelijk gebleven. Doordat je verder bijna geen externe plugins nodig hebt blijft het thema ook erg licht en schoon. Het resultaat hiervan is een erg snel thema. Helaas wordt een thema toch wat slomer wanneer je zelf content gaat toevoegen. Wanneer je na het bouwen wat snelheids optimalisatie plugins gaat toevoegen aan jouw website zul je hier geen last van hebben. Sterker nog, in de meeste gevallen zal jouw website zelfs nog sneller worden.

Dit klinkt allemaal erg goed, maar wat zijn de daadwerkelijke resultaten? Nou die zijn bijzonder goed. Het Porto theme scoort namelijk 95% op de page speed test van Google zelf. Ook scoort het Porto theme 90% op de Yslow test van GTMetrix. Zelf hebben wij voor verschillende projecten gebruik gemaakt van het Porto theme. Wij hebben met dit thema dan ook laadtijden gehaald van minder dan twee seconden. Bekijk de afbeeldingen hieronder maar eens!

Porto-seo

Porto Theme header builder

Een erg unieke toevoeging aan het Porto wordpress theme is de header builder. Bij veel wordpress thema’s heb je namelijk het probleem dat je deze niet kunt bewerken. Dit zorgt vaak voor problemen, want je kunt het niet naar jouw smaak maken en je moet functionaliteiten gaat gebruiken die jij eigenlijk helemaal niet wilt gebruiken. Daarnaast is de header hierdoor precies hetzelfde als die van alle andere websites die gebruik maken van dit thema. Daarom is het maar goed dat Porto beschikt over zijn eigen header builder.

Via de header builder heb jij de volledige controle over de header van jouw website. Jij kunt onder andere de functionaliteiten in de header kiezen. Dit zou bijvoorbeeld een zoekbalk kunnen zijn, maar ook een knop. Ook kun je een topbar toevoegen. Dit is een balk boven het menu die vaak wordt gebruikt door webshops. Verder kun je ook nog de uitlijning en kleuren van de header beheren. Door de header builder te gebruiken kun jij echt de hele header van jouw website naar jouw smaak maken.

Header-builder

Porto wordpress theme elementen

Dat jij jouw website helemaal naar jouw wens kan maken kun je goed zien aan de elementen. Porto beschik namelijk over een groot aantal elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Kijk bijvoorbeeld eens op de onderstaande afbeelding. Dit zijn aantal elementen die jij kunt gebruiken om jouw website te bouwen.

porto-elements

Gratis toegang tot WPBakery en Slider Revolution

Wanneer jij besluit het Porto wordpress theme te kopen krijg je ook gratis toegang tot WPBakery en Slider Revolution. Dit is een erg goede reden om toch voor dit thema te kiezen, want deze plugins hebben samen een waarde van $74 dollar.

De WPBakery page builder is een erg populaire en veelgebruikte wordpress page builder. Deze page builder is erg makkelijk in gebruik en voldoet aan alle eisen op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Daarnaast is het bouwen van een website met deze page builder erg makkelijk en 100% beginners vriendelijk

Slider Revolution is een plugin voor het toevoegen van sliders aan jouw website. Wat je vaak ziet is dat sliders jouw website traag maken, maar met Slider Revolution is dit niet het geval. Het is daarom veruit de beste plugin die jij kunt gebruiken voor het toevoegen van een slider aan jouw website!

WPBakery-and-slider-revolutions

Porto Theme Review: Hoe is de klantenservice?

De klantenservice van een wordpress thema is een erg belangrijk onderdeel. Het is daarom ook niet gek dat wij dit in deze Porto review gaan bespreken. Wanneer een thema beschikt over een slechte klantenservice ga je regelmatig tegen problemen aanlopen. Het is daarom altijd fijn dat je terecht kunt bij een goede klantenservice die jou zo goed mogelijk helpt.

Bij Porto krijg jij zeker toegang tot een erg goede klantenservice. Het thema beschikt namelijk over een documentation. Dit is eigenlijk een kennisbank waar 95% van alle problemen wordt opgelost. Als jouw probleem hier niet opgelost kan worden heb je nog de video tutorials. Deze zijn erg waardevol, want je hoort niet alleen wat je moet doen maar je ziet het ook direct. Op deze manier kun je daarom veel sneller je probleem oplossen.

Zijn deze methodes niet genoeg voor jou? Dan beschikt het Porto theme ook over een support afdeling. Deze klantenservice gaat via p-themes(ontwikkelaars Porto theme). Wij hebben zelf erg goede ervaringen met deze klantenservice, want ze reageren snel en doen er alles aan om jouw zo goed mogelijk te helpen. Op het gebied van klantenservice hoef jij dit thema dus zeker niet te laten liggen.

Porto-theme-support

Porto Theme Review: Wat kost het Thema?

Ook de prijs van het thema is zeker een belangrijk onderdeel, want als deze veel duurder is dan bijvoorbeeld Astra, NeveOceanWP of GeneratePress ga je die natuurlijk niet halen. 

In dit geval hebben daarom goed nieuws! Het Porto wordpress is heeft een prijs van $59 dollar. Dit is een eenmalige prijs waarmee je toegang krijgt tot het snelle en zoekmachine vriendelijke thema, de demo websites,  een thema dat beschikt over alle opties en functionaliteiten die jij nodig hebt, twee premium plugins met een waarde van $74 dollar, de erg goede klantenservice en alle toekomstige updates. 

We kunnen daarom wel concluderen dat je met dit thema een erg goede keuze maakt. Je hebt geen kennis van code nodig om met dit thema te werken en je bent er zeker van dat jij de komende jaren zonder problemen gebruik kunt maken van dit thema.

Porto-theme-kopen

Porto Theme Review Conclusie: Is dit thema de beste keuze?

Tijd voor een conclusie van deze Porto theme review. Je weet nu precies wat het Porto theme is, waarvoor jij het kunt gebruiken en wat dit thema bijzonder maakt. Het is daarom nu tijd om de belangrijkste vraag te beantwoorden: Is dit thema zijn geld waard?

JA! Dit thema is zeker zijn geld waard. Het belangrijkste van dit thema is dat hij erg snel en 100% zoekmachine vriendelijk is. Daarnaast heb je geen technische kennis nodig om met dit thema te gaan werken. Het thema beschikt verder over alles wat jij nodig hebt en maakt het bouwen voor jou erg makkelijk. Als laatste krijg je toegang tot de erg goede klantenservice, $74 dollar aan premium plugins en alle toekomstige updates. Wij kunnen daarom niet minder zeggen dan dat dit thema zijn prijs meer dan waard is. 

Ben jij van plan een wordpress webshop te bouwen? Of wil je gewoon een bedrijfswebsite? Dan is het Porto theme echt een van de beste keuzes die jij kunt maken!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Porto Theme alternatieven

Ook interessant

Porto-logo
4.8/5

Vergeet jij jouw e-book voor een succesvolle website niet?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je kunt dit e-book vol met tips voor het maken van een succesvolle website nu tijdelijk gratis downloaden!

Handleiding-website-maken-ebook