Enfold WordPress Theme Review 2024: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Enfold WordPress Theme is een super populair WordPress thema op ThemeForest dat jij kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen website of webshop te maken. Op dit moment heeft het Enfold Theme meer dan 241.000 gebruikers en wordt het thema gemiddeld beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren op basis van ruim 10.500 reviews. Dat het Enfold theme zo populair is komt onder andere doordat het thema erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk is. Daarbij krijg je toegang tot een groot aantal Enfold demo websites en kun jij deze zonder technische kennis helemaal naar wens maken. Voor velen maakt dit het Enfold WordPress Theme erg geschikt.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de Enfold demo websites en de actuele prijzen bekijken. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Enfold WordPress Theme Review te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen met dit thema!

Gebruiksvriendelijkheid

4.4/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.5/5

Prijs

4.7/5
Inhoudsopgave

Wat is het Enfold WordPress Theme?

Enfold is een van de meest gebruikte WordPress thema’s van ThemeForest. Op het moment telt het Enfold WordPress theme zelfs meer dan 241.000 actieve gebruikers! Maar hoe is dit begonnen?

In april 2013 werd het nieuwe WordPress thema van Kriesi uitgebracht en openbaar gemaakt voor iedereen die een eigen WordPress website wilde maken. Het duurde niet lang voordat Enfold bekend en populair werd, want binnen 14 maanden hadden ze al meer dan 20.000 actieve gebruikers.

Kriesi is zo snel populair geworden, omdat ze veel kansen in de markt zagen die hun concurrenten niet zagen. Dit begon bij het ontwikkelen van een thema waar ook mensen zonder kennis van code een eigen website konden bouwen. Dit was een gat in de markt waardoor ze snel groeiden en mee gingen spelen in de top.

In de loop der jaren is Enfold alleen maar populairder geworden door de eisen die hen aan hun thema stelden. Zo moest iedereen met dit thema kunnen werken, moest het thema snel, zoekmachine vriendelijk en makkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast vonden ze het belangrijk dat je elk onderdeel, maar dan ook echt elk onderdeel van de website kon bewerken.

Een erg groot voordeel van Enfold ten opzichte van andere WordPress thema’s is dat het een multifunctioneel thema is. Wat ze hiermee bedoelen is dat jij dit thema kunt inzetten voor heel veel verschillende doeleinden. Zo kun je een eigen WordPress website maken voor alle soorten websites met het Enfold theme. Of je nu een blog website, bedrijfswebsite of portfolio website wilt maken. Met Enfold is het allemaal mogelijk!

Verder hebben ze bij Kriesi goed onderzoek gedaan naar het verhogen van de conversie en zoekmachine vriendelijkheid. Veel thema’s hebben namelijk een erg mooi design, maar de conversie is waardeloos. Dit komt bijna altijd door de grootte van het thema, het aantal functionaliteiten en de snelheid van het thema.

Enfold heeft er daarom voor gekozen om hun WordPress thema er professioneel uit te laten zien, maar veel onnodige functies te verwijderen. Dit zorgt voor een betere website uitstraling, maar ook verhoogt het de conversie enorm en wordt de laadtijd aanzienlijk minder. Voor een resultaatgerichte website is Enfold daarom voor velen de beste keuze!

Enfold

Enfold WordPress Theme Review: Waarom moet jij Enfold gebruiken?

Hierboven heb je al erg veel nuttige informatie kunnen lezen over het Enfold WordPress Theme. Zo weet je inmiddels wat het Enfold theme is, hoe dit thema is ontwikkeld en waardoor dit thema de afgelopen jaren zo gigantisch populair is geworden. Het Enfold theme is namelijk meer dan alleen super snel en volledig zoekmachine vriendelijk.

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. In dit onderdeel van deze Enfold WordPress Theme review wil ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten van het Enfold theme. Zo kun jij namelijk besluiten of het Enfold WordPress theme het beste WordPress thema is voor het maken van jouw website of webshop!

Geen kennis van code nodig

Zoals ik net al even snel benoemde is Kriesi met hun WordPress thema Enfold aan het begin erg populair geworden doordat het zo makkelijk in gebruik is te nemen. In die tijd was het namelijk nog zo dat je een WordPress website moest bouwen aan de achterkant. Wat betekent dat je te maken krijgt met verschillende programmeertalen waar je als leek weinig mee kon. Kriesi vond daarom dat daar wat aan gedaan moest worden.

Het begon met een thema die je kon bewerken in de standaard WordPress editor. Dit was nog niet erg uitgebreid, maar je kon ermee waar het voor bedoeld was. In de loop der tijd zijn heeft Enfold erg veel updates ontvangen waardoor je meer mogelijkheden krijgt en niet meer hoeft te werken aan de achterkant. Dit betekent dat jij nu jouw Enfold website kunt bouwen zonder ook maar één regel code te schrijven.

Inmiddels beschikt Enfold ook over hun eigen page builder wat al helemaal een feestje is. Een page builder is een pagina bouwer die je moet bedienen met een drag & drop systeem. Dit is een systeem met een menu waar alle beschikbare elementen in staan(afbeelding, tekst, knop, menu). Je kunt vervolgens de elementen die je wilt gaan gebruiken naar de juiste posities slepen en loslaten. Op dat moment opent er zich een nieuw menu waar je aanpassingen kunt doen. Denk hierbij aan kleuren, lettertypes en bewegingseffecten. Het bijzondere hieraan is dat je op basis van dit systeem volledige en de meest uitgebreide websites kunt bouwen. En dat dus zonder één regel code te schrijven.

Page builders zijn super tof, omdat je zonder kennis van code een website kunt bouwen, maar ze hebben ook nog een ander voordeel. Ze werken namelijk met een live editing systeem. Wat betekent dat je direct ziet wat het resultaat is van een wijziging die je hebt gedaan. Dit bespaard veel tijd en een hoop frustraties.

Enfold-wordpress-theme

Boekingssystemen voor restaurant en hotels

Een erg bijzondere functionaliteit van Enfold die ik bij andere WordPress thema’s nog bijna nooit terug heb zien komen is een boekingssysteem. Dit systeem is ideaal voor bedrijven waarbij je afspraken moet of zou kunnen inplannen online. Denk hierbij bijvoorbeeld aan restaurant websites, kappers, hotels en rijscholen.

Door deze functionaliteit aan jouw website toe te voegen kunnen bezoekers online een reservering plaatsen. Ze moeten hiervoor onder andere hun naam, e-mailadres, geboortedatum en de gewenste tijd opgeven. Voor restaurants kun je hier nog een kaart aan toevoegen waar de tafels opstaan. Vervolgens kan de klant in de reservering opgeven welke tafel hij graag zou willen reserveren. Na het plaatsen van de reservering zijn deze makkelijk te beheren via WordPress. Je hoeft de reserveringen hierdoor niet meer bij te houden op papier, maar dit kan eenvoudig via je website.

Enfold-wordpress

Functie voor het toevoegen van aanstaande evenementen

Veel bedrijven zullen regelmatig evenementen hebben of aanwezig zijn op beurzen. Hoe fijn en makkelijk is het als jouw klanten en websitebezoekers dit ook weten?

Enfold heeft daarom de mogelijk om een evenementen toe te voegen aan jouw website. In deze agenda kun je alle informatie zetten over het evenement en wat je nodig hebt of moet doen om langs te komen. Deze functionaliteit is erg handig om jouw doelgroep in het echte leven te ontmoeten.

Natuurlijk kun je een evenementen altijd aan je website toevoegen via een extra plugin, maar dat maakt je website ook weer slomer. Dat Enfold standaard al beschikt over deze functionaliteit is dan ook super fijn!

Geoptimaliseerd voor SEO & Snelheid

Een van de reden waarom Enfold zo populair is zijn de strikte eisen die ze bij Kriesi stellen aan hun WordPress thema. Zoals ik eerder al aangaf wil Kriesi met hun WordPress thema Enfold daadwerkelijk een goede bijdrage leveren aan het succes van jouw website.

Daarom hebben ze veel tijd gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken van hun thema. Dit hebben ze kunnen realiseren door ervoor te zorgen dat er geen dubbele code in het thema staat, er geen gigantische functionaliteiten toevoegt zijn die jouw website enorm sloom maken en dat het thema alleen compatibel is met plugins die ook helpen naar een betere website.

Door deze wijzigen levert dit WordPress thema resultaten die erg positief zijn. Zo hebben wij een test gedaan waaruit blijkt dat de laadtijd van een Enfold website onder de één seconde kan komen. Dit is gigantisch snel. Al helemaal wanneer je kijkt naar deze prestaties bij de concurrenten en wanneer je nagaat dat de gemiddelde laadtijd van een website op de 4,3 seconde ligt!

Ook de zoekmachine vriendelijk van een thema is erg belangrijk om zo hoog mogelijk in Google te komen. Hoger in Google betekent meer bezoekers en dat zorgt ervoor dat je meer met jouw website/bedrijf gaat verdienen. De laadtijd van jouw website is hier onder andere erg belangrijk voor, maar die heb ik net al behandelend en dat zat zeker goed bij het Enfold WordPress theme.

Om beter vindbaar te worden in Google hebben ze bij Enfold een aantal belangrijke aanpassingen gedaan. Zo is het belangrijk om jouw website voor Google duidelijk te hebben. Dit betekent dat Google jouw website makkelijk moet kunnen lezen, dat er weinig fouten in de code staan en dat er een verband moet zijn tussen paragrafen in een tekst. Wanneer dit allemaal goed is geregeld in een thema zul je direct een groot deel van je concurrentie verslaan en dat is bij Enfold het geval. Zij bieden namelijk erg goede functionaliteiten om de vindbaarheid van jouw website te verhogen.

Bluehost-review-snelheid

Enfold child theme maken

Het Enfold WordPress theme is met name gericht op beginners, maar ze willen er ook zijn voor de wat meer ervaren WordPress gebruikers en programmeurs. Daarom hebben ze onder andere een functie toegevoegd waarmee je child themes kunt maken.

Een Child theme is een WordPress thema dat alle functionaliteiten van een bepaald WordPress thema overneemt. Dit is altijd het bovenliggende thema, oftewel het parent theme. In het Child theme heb je vervolgens alle vrijheid en mogelijkheid om bepaalde elementen en functionaliteiten aan te passen in het parent theme.

Dit is ideaal om jouw website nog zoekmachine vriendelijker en sneller te maken, omdat je op deze manier alle functionaliteiten die je niet gebruikt uit de code kunt halen. Hierdoor wordt je code kleiner wat betekent dat je website sneller is en je in veel gevallen ook beter gaat scoren in Google.

De belangrijkste reden waarom Child thema’s zo belangrijk zijn voor programmeurs is, omdat je hiermee op de meest veilige manier wijzigingen kunt aanbrengen in een WordPress thema.

Standaard functies

Naast de uitgebreide, unieke functies die het Enfold WordPress Theme heeft te bieden hebben ze natuurlijk ook gewoon nog de standaard opties. Deze opties hebben de concurrenten, Avada en BeTheme ook. Daarom zal ik hier verder niet dieper op ingaan, maar ik zal wel een opsomming maken van de standaard functionaliteiten bij het Enfold WordPress theme.

  • 100% Responsive & Mobiel vriendelijk
  • Contactformulieren bouwen
  • Volledige website is te vertalen naar andere talen
  • Integraties met MailChimp
  • Website layout boxed of volledige breedte
  • Regelmatig updates
Enfold-WordPress-theme-funtctionaliteiten

Enfold Theme Review: demo websites

Aan het begin van deze Enfold theme review noemde ik al dat dit thema multifunctioneel is. Wat betekent dat dit thema gebruikt kan worden voor een extreem groot aantal verschillende soorten websites. Om dit te laten zien heeft Enfold een bibliotheek van zelfgemaakte demo websites gemaakt. Jij krijgt bij aanschaf van het Enfold theme toegang tot deze bibliotheek vol met Enfold demo websites. Vervolgens kun jij deze met een druk op de knop importeren en kun jij deze vervolgens erg eenvoudig naar wens maken!

Het Enfold WordPress Theme biedt onder andere demo websites aan voor bloggers, fotografen, WooCommerce websites, portfolio’s, agency’s, restaurants, dokters, makelaars, sport gerelateerde websites en ga zo nog maar een tijdje door. Wanneer je met dit thema gaat werken weet je in ieder geval al zeker dat er een demo website tussen zit die aansluit bij jouw wensen.

Door gebruik te maken van de Enfold demo websites kun jij het maken van jouw eigen website of webshop een stuk versneller. Zo is het zelfs mogelijk om binnen één uur jouw eigen website klaar te hebben. Het enige wat jij nog hoeft te doen na het importeren van de demo is de inhoud vervangen naar jouw eigen inhoud. Hiermee bedoel ik de teksten en afbeeldingen, maar ook de kleuren en posities zouden aangepast kunnen worden als je dat wilt.

Alle Enfold demo websites zijn ontwikkeld door Kriesi wat betekent dat deze demo’s aan de strenge eisen moeten voldoen. Hierdoor kun je binnen een mum van tijd een erg mooie, functionele, snelle en zoekmachine vriendelijke website in de lucht hebben staan!

Enfold-demo

Enfold Theme Review: WooCommerce Webshop

Met het Enfold WordPress Theme kun je ook een WordPress webshop maken met WooCommerce. Je kunt er onder andere voor kiezen om helemaal vanaf scratch te beginnen met het bouwen van een webshop, maar ook hiervoor kun je gebruik maken van de Enfold demo websites.

Om een webshop te maken heeft het Enfold WordPress theme erg goede koppelingen met WooCommerce. WooCommerce is de meest populaire WordPress e-commerce plugin van het moment. Daarnaast is het ook nog eens gratis en erg makkelijk in gebruik. In WooCommerce kun je vervolgens de achterkant van jouw volledige webshop instellen. Denk hierbij aan de betaalmogelijkheden, verzendkosten, producten, productprijzen, levertijd en alle andere gegevens die relevant zijn voor jouw webshop.

Vervolgens kun je jouw Enfold WooCommerce webshop opbouwen met de instellingen van Enfold. Je hebt hier onder andere de mogelijkheid om producten toe te voegen aan categorieën waardoor het allemaal wat overzichtelijker is en de bezoeker makkelijker door jouw webshop kan navigeren. Ook kun je producten filteren op basis van bepaalde eigenschappen als prijs, levertijd en maat. Enfold is daarmee een erg geschikt WordPress thema voor een e-commerce website. Ben jij opzoek naar een thema dat specifiek is gebouwd voor webshops? Dan is het Porto theme of Flatsome theme waarschijnlijk een betere keuze.

Enfold-WooCommerce

Voorbeelden van websites die gemaakt zijn met Enfold

Op het moment heeft Enfold meer dan 241.000 gebruikers wat betekent dat er een hele hoop websites met dit thema zijn gemaakt. Om jouw extra inspiratie te geven en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met dit WordPress thema hebben ze een aantal websites vrijgegeven die gemaakt zijn met Enfold. In dit onderdeel van deze Enfold WordPress theme review wil ik deze voorbeelden even met jou bespreken.

Reizen Website

De eerste website die ik wil bespreken gaat over reizen. Het is een website waar je een reservering kunt plaatsen om te kajakken tijdens jouw vakantie in Griekenland. Op deze website kun je gelijk een aantal bijzonder bewegingseffecten zien, een menu dat vast staan aan de bovenkant zodat je deze altijd kunt bedienen en een footer waar alle informatie in staat die je nodig hebt om alles te weten te komen over het bedrijf.
Enfold-website

Auto dealer

De tweede website die ik jou wil laten zien is Bicestersportcars.co.uk. Zoals de naam al zegt gaat deze website over (klassiek) sportauto’s. Op de website kun je goed zien dat deze website duidelijk een andere doelgroep probeert te bereiken dan de website over het reizen die ik net benoemde. De website is erg duidelijk, strak en biedt alle opties die je nodig hebt om een website te openen over auto’s. Zo zie je dus dat het Enfold theme voor erg veel verschillende soorten websites of webshop gebruikt kan worden.
Enfold-website-2

Enfold Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

In een review kunnen de ervaringen van gebruikers natuurlijk niet ontbreken. Zoals je aan het begin van deze Enfold WordPress theme review las het Enfold namelijk meer dan 241.000 gebruikers en dat betekent dat er meer dan genoeg ervaringen te vinden moeten zijn. Laten we deze daarom ook maar eens gaan behandelen in dit onderdeel van deze Enfold review.

Het mooie aan een platform als ThemeForest is dat je hier ook direct de ervaringen van andere gebruikers kunt vinden. Dit maakt het erg makkelijk om te achterhalen wat alle andere gebruikers van een thema vinden. In dit geval zijn andere gebruikers ook erg enthousaist over het Enfold theme, want het thema wordt gemiddeld beoordeeld met 4,80 van de 5 sterren op basis van ruim 10.500 ervaringen! Het Enfold theme behoort daarmee zeker tot een van de beste WordPress thema’s die je op het moment kunt krijgen.

Enfold-theme-ervaringen

Enfold Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Aangezien het Enfold WordPress theme meer dan 241.000 gebruikers heeft kan een goede klantenservice niet ontbreken. Daarom hebben ze dit bij Enfold tot op de punten geregeld en is er aan alles gedacht.

Enfold geeft je standaard 6 maanden support die in vergelijking met andere WordPress thema’s zeker niet slecht is. Je wordt snel geholpen en de klantenservice is erg vriendelijk. Naast de 6 maanden standaard support heb je ook nog de mogelijkheid om deze te verlengen naar 12 maanden. Hier moet je wel extra voor betalen.

Kriesi beschikt ook over hun eigen documentatie. Dit is een kennisbank met meer dan 148.000 onderwerpen die worden besproken over dit thema. Je kunt de documentatie zien als eerste stap om tot een oplossing te komen of een antwoord te vinden op jouw vraag. Wij zelf zijn hier niet zo fan van en daarom kiezen wij als eerste voor youtube.

Een groot voordeel van de populariteit van het Enfold WordPress thema is dat er gigantisch veel informatie valt te vinden op het internet. Vooral youtube is hier echt top voor, omdat alle problemen en functionaliteiten hier worden uitgelegd en opgelost. Daarbij hoor je niet alleen wat je moet doen, maar zie je het ook direct. Wanneer wij zelf vast lopen of een probleem hebben met een WordPress thema is youtube het eerste wat wij raadplegen. Mocht je hier geen antwoord vinden dan kun je vervolgens contact opnemen met de klantenservice.

Enfold-WordPress-theme-ervaringen

Enfold Theme Review: Wat kost het?

Nu we inmiddels bijna aan het einde van deze Enfold theme review zijn gekomen is er nog een belangrijk onderdeel dat ik wil bespreken, want wat kost het Enfold WordPress theme nu eigenlijk?

Zoals je weet is het Enfold WordPress theme is een multifunctioneel thema dat je kunt gebruiken voor letterlijk elk type website of onderneming. Daarnaast heeft het thema een assortiment aan functionaliteiten, een eigen page builder, een erg goede klantenservice en de specificaties die een website nodig heeft om hoog in Google te komen.

Wanneer je deze functionaliteiten en specificaties van Enfold gaat vergelijken met andere WordPress thema’s valt de prijs erg mee. Je betaald namelijk maar eenmalig $59 dollar. Standaard krijg je hiermee 6 maanden klantenservice. Mocht je de klantenservice willen verlengen naar 12 maanden dan komt hier nog eens $17.63 dollar bij op.

Een Enfold licentie is geldig om één website maken. Mocht je in de toekomst nog een website met dit thema willen maken dan dien je nogmaals een licentie te kopen. Natuurlijk kun je wel altijd van demo website wisselen op de website waar het thema geïnstalleerd staat.

Enfold-theme-kopen

Conclusie Enfold WordPress Theme Review: Het beste thema voor jou?

Nu we aan het eind van deze Enfold WordPress Theme Review zijn aangekomen is het tijd voor een conclusie, want is het Enfold theme nu het beste thema voor jou?

Persoonlijk kan ik het Enfold theme zeker aanraden, want het thema is erg snel, geoptimaliseerd voor Google en niet te vergeten erg makkelijk in gebruik. Daarbij komt ook nog eens dat je toegang krijgt tot een groot aantal demo websites die jij met een druk op knop kunt overnemen voor jouw eigen website.

Het Enfold theme is daarmee echt een totaalpakket waarmee jij zonder technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt maken!

Enfold theme review - Veelgestelde vragen

Is Enfold een goed WordPress thema?

Ja, het Enfold WordPress theme is op dit moment een van de beste WordPress thema’s dat jij kunt gebruiken om zelf jouw eigen website of webshop te maken. Het Enfold theme beschikt over een aantal erg goede functionaliteiten en is multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites mee kunt maken.

Is het Enfold theme snel?

Ja, het Enfold theme is snel. Natuurlijk is het thema niet zo snel als het Astra theme of Neve theme, maar Enfold is ook zeker niet traag. Uit mijn snelheidstest komt het Enfold theme uit op 1,4 seconden.

Wat kost het Enfold theme?

Het Enfold theme is verkrijgbaar vanaf $59 dollar. Dit is een standaard prijs voor de populairste WordPress thema’s op ThemeForest. Voor het Enfold theme betaal je daarom zeker niet te veel. Het Enfold theme laadt snel, je kunt er elke denkbare website en webshop mee maken en de page builder werkt snel en goed. Samengevat is het Enfold theme een echte aanrader!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Enfold theme alternatieven

Ook interessant

Enfold-theme-logo
4.6/5

Voor $59 dollar