Soledad WordPress Theme Review 2024: Beste Thema voor Bloggers? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Soledad theme is een erg populair multifunctioneel wordpress thema dat inmiddels al meer dan 27.351 gebruikers heeft. Dit komt met name door het grote aantal demo websites en templates. Soledad beschikt namelijk over meer dan 6.886 demo websites! Daarnaast is het thema snel, perfect voor SEO, erg makkelijk in gebruik doordat hij compatibel is met page builders en toekomst proof.

Ben jij al overtuigd? Dan kun je via de gele knop de demo’s en de actuele prijs bekijken. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Soledad theme review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Soledad WordPress Theme?

Het Soledad theme is een multifunctioneel wordpress thema dat in 2015 op de markt is gebracht door PenciDesign. Dit thema is destijds op de markt gebracht, omdat ze bij PenciDesign merkten dat er geen specifiek thema voor bloggers was. Aangezien dit toch een erg grote en belangrijke markt was hebben ze besloten een wordpress thema te ontwikkelen speciaal voor bloggers en magazines.

Voor dat ze begonnen met het ontwikkelen van het Soledad theme hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar hun concurrenten. Zo hebben ze onder andere gekeken naar de blog opties en templates van The7, TheGem en Jupiter. Uit dit onderzoek bleek dat je met deze thema’s wel een basis blog website kon maken, maar niet veel meer. Na het onderzoek hebben ze bij PenciDesign besloten om van het Soledad theme het beste wordpress thema voor bloggers te maken. 

Dat het Soledad theme een groot succes werd was niet raar, want het is gewoon veruit het beste wordpress thema voor bloggers. Zo hadden ze al snel meer dan 10.000 tevreden gebruikers. Ook hebben ze met het Soledad theme meerdere jaren de prijs gewonnen voor het beste wordpress thema voor bloggers.

Inmiddels hebben ze bij PenciDesign besloten om hun thema multifunctioneel te maken. Hierdoor is het thema niet alleen maar te gebruiken voor bloggers, maar kun je er alle soorten websites meebouwen. Dat dit een succes is kunnen we makkelijk zien, want het Soledad theme is in een mum van tijd gegroeid naar 27.032 gebruikers. Daarnaast scoort het thema 4.84 van de 5 sterren op basis van 787 reviews! Het Soledad theme is daarmee echt een erg goede keuze!

Soledad-theme

Waarom zou jij het Soledad theme moeten gebruiken?

Het Soledad theme is erg snel populair geworden en concurreert daardoor nu al met de beste wordpress thema’s van ThemeForest. Dit is een erg goed teken, maar hoe hebben ze dit bij PenciDesign zo snel voor elkaar gekregen? In dit onderdeel van deze Soledad review gaan we kijken wat dit thema nou zo bijzonder maakt en waarom jij dit thema zou moeten gebruiken.

Compatibel met verschillende page builders

Een groot voordeel van het Soledad theme is dat het compatibel is met page builders. Ja dit zijn andere thema’s ook, maar dit thema is compatibel met de beste wordpress page builders. Zo is Soledad compatibel met Elementor, Visual Composer en WPBakery

Doordat een thema compatibel is met een page builder is het bouwen van een website een fluitje van cent. De page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder kennis van code toch een volledige website te bouwen. Dit komt onder andere door het drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu dat alle elementen bevat. De elementen zijn de onderdelen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Dus denk hierbij aan knoppen, afbeeldingen, video’s, formulieren en ga zo maar door. Om deze elementen op jouw website te plaatsen hoef je ze alleen uit het drag & drop systeem te slepen en te plaatsen op de juiste plek. Zelfs de geavanceerdere elementen kun je met het drag & drop systeem plaatsen. Het gebruik van een page builder maakt het dus voor iedereen mogelijk om een website te bouwen.

Naast het drag & drop systeem beschikken de page builders ook over een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij tijdens het editen van jouw website live kunt zien wat je aan het doen bent. Hierdoor kun jij direct zien wat de resultaten zijn van bepaalde wijzigingen die jij hebt gedaan. Op deze manier werkt je niet alleen sneller en makkelijk, maar ook veel effectiever en veiliger. Je hoeft namelijk niet meer eerste wijzigingen op te slaan voordat je ze kunt bekijken. Hierdoor zien jouw bezoekers altijd jouw website op de beste manier!

Een ander belangrijk voordeel van page builders is dat je controle hebt over de volledige website. Je kunt dus echt elk detail van jouw website aanpassen. Dit is erg handig, want op deze manier voorkom je dat er andere mensen zijn die precies dezelfde website als jou hebben.

elementor-pro-drag-and-drop

Keuze uit meer dan 6.886 Soledad demo websites

Eerder in deze Soledad theme review noemden we al dat Soledad specifiek ontwikkeld was voor bloggers, maar dat ze het thema later multifunctioneel maakten. Hierdoor kon je het thema niet meer alleen gebruiken voor blogs, maar ook voor andere soorten websites. Dit kun je goed zien met de demo websites van Soledad.

Soledad heeft maar liefst meer dan 6.886 WordPress website templates en demo websites ontwikkeld. Dit zijn templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Vooral wanneer je weinig tijd hebt, geen inspiratie hebt of gewoon geen zin hebt zijn deze templates echt erg handig. Op het moment beschikt het Soledad theme over demo websites voor makelaars, fotografie, reizen, restaurants, WooCommerce webshops, personal trainers, portfolio’s freelancers en nog veel meer andere soorten ondernemingen. Wij weten zeker dat er echt voor iedere soort website en onderneming wel een geschikte template te vinden is.

Na het importeren van een demo websites heb jij de volledige controle over deze demo. Je kunt de volledige demo hierdoor nog helemaal naar jouw smaak maken. Zo kun je de informatie aanpassen, afbeeldingen aanpassen, uitlijningen van teksten, knoppen en afbeeldingen aanpassen, de kleuren van de website aanpassen, bepaalde elementen verwijderen of juist toevoegen. Je kunt echt de volledige demo naar jouw wensen maken zonder ook maar één regel code te schrijven.

Soledad-theme-demo's

Speciaal gebouwd voor snelheid en SEO

Velen denken dat het aantal functionaliteiten en bijzondere effecten bepaald hoe goed een thema is, maar dat is helaas niet het geval. Het belangrijkste van een wordpress thema is namelijk dat hij snel en zoekmachine vriendelijk is. Laat dit bij een thema vol met functionaliteiten en bijzondere effecten nou net niet het geval zijn. Deze thema’s zijn namelijk erg traag en bevatten veelste veel code. Hierdoor heeft Google meer tijd nodig om jouw website te lezen en te beoordelen. Het resultaat hiervan is dat je veel minder goed scoort in Google en dat is een ramp voor iedere online ondernemer.

Bij PenciDesign hebben ze veel tijd gestopt in het snel en zoekmachine vriendelijk maken van het Soledad theme. Zo hebben ze het thema laten ontwikkelen door een groep ervaren programmeurs. Door deze programmeurs samen te laten werken kom je uiteraard tot de beste resultaten. Door de combinatie van de ervaren programmeurs en de eigenschappen van het thema hebben ze extreem goede resultaten behaald. Het Soledad wordpress theme scoort in de page speed test van Google zelf namelijk 85/100. Verder scoort het volgens pingdom een A en heeft het thema een laadtijd van 1.38 seconden. Als laatste is het Soledad theme ook getest in GTMetrix. Hier scoorde het thema 95% procent. Veel wordpress thema’s kunnen niet tippen aan de resultaten van dit thema. Het Soledad theme sluit zich hierbij goed aan bij Astra, NeveOceanWP en GeneratePress. Deze thema’s zijn namelijk ook erg snel, maar wel wat duurder.

Soledad-seo

Het Soledad theme ondersteund AMP

Een erg unieke toevoeging aan het Soledad theme is dat dit thema AMP ondersteund. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages en het zorgt ervoor dat jouw pagina’s tot 5 keer sneller kunnen laden. Zelf hebben wij dit nog bij weinig andere wordpress thema’s gezien. Het is daarom erg uniek en uiteraard een gat in de markt dat het Soledad theme deze functionaliteit wel ondersteund. 

Het probleem van veel wordpress thema’s en websites is dat ze vaak op telefoon erg sloom zijn. Hierdoor scoor je op mobiele apparaten minder goed en krijg je minder bezoekers. In deze tijd is dat erg vervelend, want meer dan 50% van de zoekopdrachten in Google komt vanaf een mobiel apparaat. Als jij op deze apparaten niet goed gevonden wordt in Google zul je dus al veel potentiële klanten mislopen. 

Met de Accelerated Mobile Pages kun je dit probleem oplossen. Deze tool maakt namelijk supersnelle pagina’s van bijvoorbeeld jouw blogberichten. Vooral voor pagina’s met veel tekst, afbeeldingen en video’s kan AMP een erg groot positief effect op jouw website hebben. Een bijkomend voordeel is dat veel bedrijven en websites dit nog niet gebruiken waardoor jij jouw concurrenten stukken makkelijker kunt verslaan.

Soledad-amp

Mogelijkheden voor white labeling

Ben jij een ervaren wordpress gebruiker? Bouw jij websites als hobby? Of is het bouwen van websites jouw werk? Dan is white labeling een erg goede toevoeging aan het Soledad wordpress theme. 

Met white labeling kun jij namelijk een volledige website customizen. Bijvoorbeeld in de huisstijl van jouw bedrijf of het bedrijf van de klant. Zo kun je met white labeling het inlogscherm van wordpress website designen, maar je kunt ook het volledige wordpress dashboard customizen. Dit zijn erg handige dingen wanneer jij websites bouwt voor anderen. Op de manier komt een website namelijk professioneler over, ziet het er niet uit als een normale wordpress installatie en komen mensen vaker in aanraking met jouw bedrijf. White labeling is dus zeker een erg goede toevoeging.

Soledad theme werkt perfect met WooCommerce

Wanneer jij van plan bent om producten te gaan verkopen op jouw website is een koppeling met WooCommerce erg belangrijk. Via deze plugin moet jij namelijk jouw website gaan beheren. Zo kun je hier producten toevoegen, prijzen bepalen, betaalmogelijkheden instellen, voorraad beheren en eventueel kortingscodes aanmaken. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met WooCommerce maar dit zijn de belangrijkste functionaliteiten voor een webshop. 

Uiteraard heeft een webshop ook een desig nodig en deze maak je daarom met het Soledad theme. Het thema zit propvol met functionaliteiten voor webshops. Zo kun je productpagina’s bouwen, archief pagina’s bouwen, producten toevoegen aan categorieën, filters toevoegen waardoor bezoekers makkelijker door jouw website navigeren. Het Soledad wordpress theme zit vol met handige functionaliteiten die jouw website naar het volgende niveau tillen. Uit eigen ervaring kunnen wij wel vertellen dat het Soledad theme niet het beste thema is voor webshops. Ben jij opzoek naar het beste thema voor een webshop dan is Divi of Flatsome een betere keuze.

Soledad-theme-white-label

Soledad Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Naast de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid is ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel van een thema. Het is daarom erg belangrijk dat wij deze ook bespreken in deze Soledad theme review.

De klantenservice van Soledad is echt bijzonder goed. Het thema biedt namelijk zoveel mogelijkheden om antwoord te krijgen op jouw vragen. Ook wanneer je een probleem hebt met het thema staat de klantenservice altijd voor je klaar. Zo beschikken ze over een kennisbank, afdeling vol video tutorials en is er een support afdeling.  

Wij zijn zelf erg tevreden over de klantenservice. Persoonlijk vinden wij de kennisbank wat minder, maar dat geldt niet specifiek voor Soledad. Elk thema beschikt namelijk over een kennisbank en vaak ben je hier lang bezig om een antwoord te vinden. Daarom zijn wij een groot fan van Youtube. Omdat het Soledad theme zo populair is, is hier gigantisch veel informatie te vinden. Daarnaast kun je ook direct zien hoe je een bepaald probleem moet oplossen. 

Ook de support afdeling van Soledad is super goed. Wij kunnen 100% zeker zeggen dat dit thema beschikt over een van de beste klantenservice afdelingen op ThemeForest.

Soledad-wordpress-theme-support

Soledad Theme Review: Wat kost het thema?

Uiteindelijk is de prijs van een wordpress thema ook best belangrijk. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk wordpress thema, maar hij moet ook nog goed geprijsd zijn. 

Wij kunnen je in dit geval vertellen dat je met het Soledad theme dan zeker goed zit. Het thema kost op het moment namelijk $59 dollar. Voor dit geld krijg je toegang tot het thema, meer dan 6.886 demo websites en templates, een snel & zoekmachine vriendelijk thema, een beginners vriendelijk thema, de uitstekende klantenservice en uiteraard niet te vergeten de mogelijk voor AMP.

De prijs kwaliteit van dit thema is hiermee erg goed. Zo is hij even duur als Avada, BeTheme, Salient en TheGem. Daarbij heb je met het Soledad wordpress theme veel meer mogelijkheden en demo websites. Als laatste is het Soledad theme stukken unieker. Dus met dit thema is de kans veel kleiner dat andere hem ook gebruiken. 

Wat ons betreft is het Soledad wordpress theme daarom een echte aanrader!

Soledad-theme-kopen

Soledad Theme Review Conclusie: Is dit het beste thema voor jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Soledad theme review is het tijd voor een conclusie, want is dit nou het beste thema voor jouw website?

Het Soledad wordpress theme is echt een enorm krachtig thema. Het zit vol met erg handige functionaliteiten, beschikt over meer dan 6800 demo websites en je hebt geen kennis van code nodig om jouw website bouwen. Maar nog belangrijker is dat het thema resultaatgericht is. Dit betekent dat het thema erg snel is en goed is geoptimaliseerd voor Google. Het resultaat hiervan is dat je sneller resultaten gaat halen dan wanneer je een ander wordpress thema gebruikt!

Heb jij weinig technische kennis, maar wil je wel een unieke, snelle, zoekmachine vriendelijke en makkelijk te bewerken website? Dan raden wij jou het Soledad theme zeker aan!

Soledad alternatieven

Ook interessant

Soledad-theme-logo
4.8/5