Restaurant website maken | 2023 handleiding & Beste templates

Restaurant-website-maken
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een restaurant website maken? Dan zit je hier zeker goed! In dit artikel ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een eigen restaurant website kunt maken, maar ook nog een hele hoop meer. Zo vertel ik jou waar je op moet letten bij het kiezen van de beste restaurant website templates en deel ik een groot aantal tips om een mooie, professionele en zoekmachine vriendelijke restaurant website te maken.

Om het helemaal af te maken deel ik in dit artikel ook de 17 beste restaurant websites templates. Uiteraard ga ik deze uitgebreid met elkaar vergelijken, zodat jij het beste website template kunt vinden voor jouw eigen restaurant website. De punten waar ik op het beoordeeld zijn:

  • Design
  • Snelheid & zoekmachine vriendelijk
  • De demo websites
  • Klantenservice
  • Prijzen

Een mooi bijkomend voordeel van de restaurant templates in dit artikel is dat je geen technische kennis nodig hebt om met deze thema’s/templates aan de slag te kunnen gaan.

Waarom een restaurant website maken?

Waarom heeft een goede restaurant website een toegevoegde waarde? Tegenwoordig is het gebruikelijk om eerst informatie op te zoeken via het internet voordat je een tafeltje boekt. Als je een prettige website hebt, maak je een positieve en betrouwbare eerste indruk.

Tevens komen mensen eerder naar jouw restaurant als ze alle informatie vooraf al kunnen vinden. Daarnaast biedt een website ook de mogelijkheid voor het opzetten van een online reserveringssysteem voor jouw restaurant website. Ook zijn reviews zijn heel waardevol. Positieve ervaringen vanuit bekende gasten moedigen nieuwe gasten aan om eens langs te komen en het restaurant zelf te ervaren. Het maken van een restaurant website is daarom zeker van meerwaarde.

Hoe kun jij zelf jouw eigen restaurant website maken?

Een eigen website maken is inmiddels een peulenschil geworden met alle opties die online aangeboden worden, ook voor de minder ICT-vaardige mensen onder ons. Je kan het zo eenvoudig of gedetailleerd maken als je wil en alles is naar wens aan te passen. In de volgende alinea’s wordt alles uitgebreid besproken, zodat je straks klaar bent om je eigen restaurant website te maken.

Hosting en domeinnaam aanschaffen

Een restaurant website maken begint met het aanschaffen van een hosting en een domeinnaam. Simpel gezegd is hosting een klein stukje van een server die je huurt om je website op te plaatsen. Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden. Siteground is een bekende naam in deze wereld, maar ook Hostinger en Cloud86 zijn aanraders.

Het hosten van een website betaal je per maand. Dat kan vanaf enkele euro’s tot rond de 20 euro per maand, afhankelijk van de extra opties en de manier waarop de site gehost wordt. Het goedkoopste is zogenaamd shared hosting, waarbij er meerdere huurders zijn voor het stukje website. Dat leidt echter tot een langzamere website. VPS hosting en dedicated hosting zijn duurder en vragen wat meer vaardigheden van jouw kant. De website is echter betrouwbaarder, veiliger en sneller. Bovendien zit er meestal een supportsysteem bij inbegrepen voor eventuele vragen of problemen.

De snelheid van je website is heel belangrijk. Een snelle website zal meer bezocht worden. Ook zullen je gasten de website minder snel verlaten. Tenslotte zal een snel geladen website hoger in de Google resultaten verschijnen, wat weer leidt tot meer potentiële gasten.

Cloud86-hosting-review

Een website maker kiezen

Er zijn verschillende websites waar je gemakkelijk je eigen restaurant website maken kan. Op dit moment zijn WordPress, Wix en Phoenix de populairste. Hier kun jij dit namelijk zonder technische kennis doen.

WordPress bestaat al lang en staat goed bekend. Let op het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org: wil je je eigen hosting gebruiken, dan moet je voor de .org site gaan. Dat is technisch wat ingewikkelder, maar biedt je wel veel vrijheid. Wix heeft een zeer intuïtieve bouwer. Phoenix is vooral gericht op het verhogen van de vindbaarheid van je website via Google.

Omdat WordPress.org je dusdanig veel vrijheid geeft dat je je eigen hosting kan integreren en je de website kan inrichten zoals je wil, raden wij WordPress aan. Met de schappelijke prijzen is het de moeite waard om te onderzoeken of voor een restaurant website maken WordPress ook voor jou geschikt is.

Een restaurant website template of thema kiezen

WordPress heeft allerlei thema’s (templates) om te starten met het maken van jouw eigen website. Graag nemen wij je mee in drie van de beste restaurant website templates wordpress: Astra, Elementor en Divi.

Het Astra WordPress theme is het populairste thema op WordPress en dat is niet zonder reden. Sites gebaseerd op dit template zien er strak uit. Bovendien functioneert het thema soepel, ook bij langzamere verbindingen.

Ten tweede is Elementor Pro een aanrader. Net als Astra maak je met Elementor gemakkelijk een nette website voor je restaurant. De website-bouwer werkt heel eenvoudig. Tevens heeft Elementor een fijne community met andere websitemakers voor eventuele ondersteuning

Als laatste bespreken we de Divi WordPress builder, de meest visuele van de drie. Fijn aan Divi is dat alles wat je doet opgeslagen wordt, maar ook weer gewist of gewijzigd kan worden.

Uiteraard zijn er nog meer restaurant website templates voor wordpress te vinden op het internet. Van bovenstaande thema’s is echter wel bekend dat ze goed en eenvoudig werken.

Handige plug-ins installeren op jouw restaurant website

Plugins zet je in om extra mogelijkheden toe te voegen aan je site. Echter zijn er bijna 60.000 plugins beschikbaar. Waar heb je echt iets aan?

  • WPForms: het is fijn voor mensen om jou gemakkelijk te kunnen bereiken. Daarom is het slim om een contactformulier op je website te plaatsen met bijvoorbeeld WPForms. Het heeft een ingebouwde antispamfilter en is gratis te gebruiken maar ook tegen betaling.
  • Yoast SEO: eerder is al genoemd dat het belangrijk is om een goede hosting aan te schaffen om te zorgen dat je website beter tevoorschijn komt in de Google resultaten. Wat daarbij ook belangrijk is, is een SEO plugin. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Wegwijs worden in SEO is niet heel gemakkelijk maar plugins als Yoast SEO helpen je hierbij.
  • Five star plugin: deze plugin is specifiek gericht op het restaurant website maken WordPress. Met behulp van deze plugin hef je binnen no time de kwaliteit van je website naar een hoger niveau. Je kan het menu eenvoudig toevoegen. Ook is er een reserveringssysteem beschikbaar. Tenslotte biedt Five Star Plugins ook een review-pagina aan.
  • Antispam: om te voorkomen dat mensen met minder goede intenties je website gaan overnemen is een spamfilter heel belangrijk. Niet alleen voorkomt het reclamemails, maar ook ander gevaarlijk verkeer zoals virussen of hackers. Het is verstandig om een extra filter in te bouwen. Maak bijvoorbeeld gebruik van Antispam Bee of Cleantalk om spammers tegen te houden voordat ze je site überhaupt kunnen bezoeken.

Tips bij het kiezen van een restaurant (WordPress) website template?

Voorafgaand las je al over het kiezen van een template. Waarom is dit zo belangrijk? Waar moet je op letten bij het kiezen? En hoe zorg je ervoor dat je website ook daadwerkelijk fijn in gebruik is, voor zowel jou als je klanten? Hieronder zal ik een aantal tips delen die jou kunnen helpen bij het vinden van het beste restaurant wordpress template.

1. Kies een snel restaurant website template

Een snel ladende website is belangrijk omdat het de kans vergroot dat bezoekers van de website blijven hangen en verder kijken dan de voorpagina. Men haakt al gauw af bij een langzame website. Bovendien kan een langzaam ladende site eerder misbruikt worden door spammers en hackers. 

Je kan de snelheid van je website eenvoudig testen op allerlei sites, zoals PageSpeed Insights of GTMetrix. Er zijn allerlei factoren van invloed op de snelheid van je site. Het template wat je kiest is er daar één van. De templates die eerder aangeraden zijn staan erom bekend dat ze snel en soepel werken.

Kosten-maken-restaurant-website-maken

2. Het restaurant template moet aansluiten bij jouw wensen

Een andere tip die ik je wil meegeven bij het maken van jouw eigen restaurant website is dat je goed moet nadenken welke functionaliteiten je wilt gebruiken. Er zijn namelijk super veel WordPress thema’s en templates, maar deze hebben allemaal weer net andere functionaliteiten. 

Bedenk daarom van tevoren wat je op jouw restaurant website wil weergeven en doen. Veel opties kunnen toegevoegd worden door middel van plugins, maar daardoor wordt een website wel trager en dat willen we liever voorkomen. Door het grote aantal mogelijkheden raad ik daarom een van de thema’s uit de lijst aan.

3. Het restaurant template moet veilig zijn

Zoals eerder besproken is het essentieel dat je website veilig is. Het kan voor jou als eigenaar een hoop ellende voorkomen maar ook voor je bezoekers. Wat zijn de risico’s van een onveilige website? 

Mogelijkerwijs wordt jij, of je bezoeker, met een virus opgezadeld. Maar gevoelige informatie kan ook voor het oprapen liggen. Zeker als je gebruik maakt van contactformulieren, bestelformulieren of reserveringssystemen is het ontzettend belangrijk dat ingevoerde informatie veilig is. 

De volgende factoren moeten zeker in acht genomen worden: 

  • Goede hosting: Goede hosting is erg belangrijk voor een veilige website. Controleer daarom altijd welke stappen jouw hosting provider neemt op het gebied van beveiliging.
  • SSL certificaat: een SSL certificaat werkt als een bewaker en beveiligt het internetverkeer op je site. Er zijn allerlei aanbieders van deze certificaten. Je kan bijvoorbeeld ook je hosting om advies vragen. Een goede website kan niet zonder een SSL certificaat.
  • Betrouwbaar WordPress thema: niet alle restaurant website templates wordpress zijn even betrouwbaar. Weeg daarom gebruikerservaringen en bekendheid van het thema af bij je keuze.

4. Het restaurant WordPress template moet een goede klantenservice hebben

Zeker als je zelf niet erg vaardig bent als ICT-er is er niets zo waardevol als een prettige en snelle klantenservice. Veel template-bouwers bieden dit ook aan. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen als er een probleem is op de website, als je iets wil aanpassen maar dit niet lukt of als je website offline gaat. 

Bovengenoemde thema’s bieden een goede en snelle klantenservice aan. Ik raad je daarom aan om dit mee te nemen in jouw onderzoek naar de beste restaurant website template, want als er problemen zijn wil je deze uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben met de juiste support.

Restaurant-website-maken-klantenservice

Restaurant website maken: Welke templates kun jij het beste gebruiken?

Een goede restaurant website moet aan een heleboel eisen voldoen. Je wilt namelijk een gebruiksvriendelijke website, die professioneel overkomt en waar de klanten makkelijk door kunnen navigeren. Uiteraard hoort hier ook een pagina bij waar bezoekers het menu kunnen vinden en een mogelijkheid om online een tafel te kunnen reserveren. Omdat jij jouw klanten vaak vanuit Google wilt halen is het ook belangrijk dat het thema snel & zoekmachine vriendelijk is zodat jij beter gevonden kunt worden in Google.

Het kiezen van het beste restaurant website template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 17 beste restaurant templates van dit moment op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Astra Restaurant Theme

Wordpress-Astra-theme

Het Astra WordPress Theme is een van de snelste wordpress thema’s op het moment. Daarnaast is het thema multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Astra beschikt over een groot aantal starterswebsite. Dit zijn websites die je met een druk op de knop kunt importeren wanneer jij dit thema gebruikt. Hier zitten erg goede templates tussen. Zo hebben ze een template voor een italiaans restaurant, een BBQ restaurant en een voor een cafe.

Een groot voordeel van het Astra theme is dat deze compatibel is met page builders. Via deze page builders kun jij de volledige template nog aanpassen. En dat allemaal zonder dat je technische kennis nodig hebt. 

Het Astra theme voldoet aan bijna alle eisen die wij hierboven hebben gesteld. Het thema beschikt namelijk niet over de mogelijkheid voor een reserveringssysteem. Deze zul je daarom moeten toevoegen via een externe plugin. Dit kan erg makkelijk met de Quick Restaurant Reservations plugin in wordpress. Op basis van de andere eisen die wij stelden staat het Astra theme zeker op een verdiende 1e plek! Wij raden je zeker aan om dit wordpress restaurant theme eens te bekijken!

2. Elementor Restaurant Theme

Elementor-restaurant

Elementor is eigenlijk een page builder, maar ze beschikken ook over een groot aantal WordPress website templates waaronder voor restaurants. Doordat je de page builder kunt gebruiken voor alle soorten websites zijn er ook templates voor alle soorten websites. Waaronder templates voor restaurants. 

Elementor is erg snel, zoekmachine vriendelijk en erg makkelijk voor beginners. Je hebt er namelijk geen technische kennis voor nodig. Toch is het jammer dat de restaurant templates van deze website een beetje tegen vallen. Ze zijn namelijk erg standaard, komen niet professioneel over en je moet veel zelf doen. Zo moet je zelf een menukaart ontwerpen, WooCommerce koppelen als je producten wilt verkopen en zelf een reserveringssysteem bouwen. Als wordpress theme voor restaurants raden wij Elementor daarom niet direct aan voor de beginners. Heb jij enige technische kennis of wil je echt een volledig unieke restaurant website maken? Dan kan Elementor zeker een goede keuze zijn om helemaal zelf jouw eigen Elementor restaurant website te maken.

3. TheGem Restaurant Theme

Thegem-Restaurant-theme

Het TheGem wordpress theme is ook een multifunctioneel thema. Je kunt er dus veel verschillende soorten websites mee maken waaronder restaurants. Dit thema is erg licht, laad snel, is volledig responsive en uiteraard erg goed wanneer je gevonden wilt worden in Google.

TheGem beschikt over een van de krachtigste wordpress themes voor restaurant. De demo ziet er namelijk erg goed uit, nodigt direct uit om bij dit restaurant te komen eten en het beschikt over alle functionaliteiten die wij hierboven hebben genoemd. Dit thema beschikt zelfs automatisch al over het reserveringssysteem. Hier heb je met dit thema dus geen omkijken meer na. 

Wil je ook gaan bezorgen? Dan is het goed om te weten dat dit thema dat ondersteund, maar dat je dit wel zelf in elkaar moet zetten. Dit is niet erg lastig, maar het kost toch wel even wat tijd. 

Verder is het doen van aanpassingen aan dit thema erg makkelijk. Je hebt er namelijk geen technische kennis voor nodig, want TheGem is compatibel met een aantal page builders. In dit geval niet zomaar page builders, want het zijn de beste page builders van dit moment. Het thema is namelijk compatibel met Elementor, WPBakery en Visual Composer. Dit is daarom zeker een van de beste wordpress templates voor restaurants!

4. Foodmood Restaurant/Snackbar Theme

Foodmood-restaurant-wordpress-theme

Het Foodmood theme is waarschijnlijk een van onze favorieten. Het thema is namelijk erg snel en zoekmachine vriendelijk, maar daarnaast is het thema ook erg strak. Wat ons betreft komt het thema echt heel professioneel over. Op het moment is het Foodmood theme ideaal voor het bouwen van een fastfood of pizza restaurant. Daarnaast kan het thema ook gebruikt worden voor een café, want hier heeft het ook een demo voor.

De contactinformatie van het foodmood theme staat op de perfecte plekken. Je kunt ze namelijk vinden in de footer van de website. Daarnaast kun je ook via het menu van de website op de contactpagina komen. Foodmood beschikt ook over een erg goede menu kaart. Deze is makkelijk te lezen en komt erg professioneel over. Verder heeft het thema nog de mogelijkheid voor verschillende soorten pagina’s. Zo kun je een over ons, team, onze geschiedenis, veel gestelde vragen of coming soon pagina toevoegen. Uiteraard is ook dit thema compatibel met Elementor. 

Wil jij ook aan bezorging gaan doen? Dan is het Foodmood theme volledig compatibel met WooCommerce. Ook de webshop ziet er erg goed, betrouwbaar en professioneel uit. Wij kunnen je daarom garanderen dat dit een van de beste wordpress templates voor restaurants is! Wij raden je zeker aan dit wordpress restaurant theme eens te bekijken!

5. Avada Restaurant Theme

Avada-restaurant

Het Avada wordpress theme zul je waarschijnlijk wel kennen, want dit is een van de populairste wordpress thema’s op ThemeForest. De belangrijkste reden hiervoor is dat het thema multifunctioneel is. Dit betekent dat je Avada kunt gebruiken om alle soorten websites te bouwen. Dit kun je goed zien aan de demo websites, want echt voor alle soorten ondernemingen is er wel een template te vinden.

Avada is erg uitgebreid, maar voor restaurants vinden wij dit thema toch een beetje tegenvallen. Het design is erg bijzonder en daarom zouden wij deze niet kiezen. Uiteraard verschilt dit per persoon, want misschien dat dit thema juist wel past bij jouw website.

We kunnen in ieder geval stellen dat het Avada restaurant theme voldoet aan alle eisen. Het thema is namelijk aardig snel, zoekmachine vriendelijk, bevat een reserveringssysteem en heeft een menu. Daarnaast is ook de contactinformatie erg makkelijk en snel te vinden.  Als laatste ondersteund Avada ook WooCommerce. Bezoekers kunnen hierdoor ook producten via jouw webshop bestellen. Bekijk de andere wordpress restaurants themes van Avada ook eens!

Beste restaurant website templates bonus: Divi

Divi-restaurant-theme-wordpress

Divi van Elegant Themes is het meest populaire en beste wordpress themes. Het thema heeft inmiddels meer dan 700.000 tevreden gebruikers. Een groot voordeel van Divi is dat het niet alleen een thema is, maar een totaaloplossing. Je krijgt namelijk toegang tot het thema, de page builder, 110 demo websites, 880 website layouts en verschillende tools die jou helpen bij het verbeteren van de website en het aantal klanten.

Door gebruik te maken van Divi hoef je daarom niet bang te zijn dat je bepaalde dingen niet kunt. Met dit thema kan namelijk alles. Daarnaast heb je geen technische kennis nodig om dit thema te kunnen gebruiken. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen. 

Het Divi theme voor restaurants ziet er misschien niet erg spetterend uit, maar toch kun je er genoeg mee en voldoet het aan alle eisen die wij gesteld hebben eerder in dit artikel. Zo beschikt het thema over een menu kaart, kun je de mogelijkheid voor reserveringen toevoegen, beschikt het thema over koppelingen met WooCommerce en is het thema bijzonder snel & zoekmachine vriendelijk. Vergeet niet dat je met dit thema alles nog kunt aanpassen. Dit wordpress restaurant theme raden wij beginners niet aan! Het kost namelijk veel tijd om hier een mooie website van te maken.

Wat kost het maken van een eigen restaurant website?

Het maken van een goede restaurant website is helaas niet gratis. Hoeveel het kost is afhankelijk van allerlei verschillende factoren en van je eigen smaak. Een eenvoudige maar functionele en veilige site hoeft niet duur te zijn, maar hoe meer opties je wil en hoe minder je zelf wil doen, hoe duurder het zal worden.

Stap één is een hosting kiezen. Voor een gemiddeld pakket inclusief support ben je daarvoor zo’n 3 à 10 euro per maand kwijt.

Bouw je je website op wordpress.org, dan hoef je daar in principe niets voor te betalen. Er zijn veel gratis templates. Maar wil je een betrouwbaar thema met klantenservice, waarvan je zeker weet dat het veilig en functioneel is, dan moet je daarvoor betalen. Dat kan vanaf gemiddeld 50 euro per jaar voor een basispakket, oplopend tot in de honderden euro’s. De beveiliging in de vorm van een SSL-certificaat is essentieel. Gelukkig krijg je deze vaak gratis bij jouw hosting provider.

Wil je de website door een ander laten maken, dan kost dat je eenmalig rond de 1000 euro. Let erop dat er dus nog maandelijkse kosten bijkomen, oplopend van 20 tot 100 euro per maand. Uitgebreide informatie staat volop op het internet.

Is het mogelijk om gratis een eigen restaurant website te maken?

Het korte antwoord is ja. Maar het is wel slim om jezelf af te vragen of dit echt is wat je wilt.  Gratis websites laden vaak traag, worden slecht gevonden in Google en staan vaak vol irrelevante advertenties. Bovendien zijn de tools voor gratis websites over het algemeen minder betrouwbaar. Het is dus mogelijk maar absoluut niet aan te raden.

Kosten-maken-restaurant-website-maken

Tips voor een goede restaurant website

Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google naar restaurant websites zal jij erg veel verschillende soorten restaurant websites hebben gezien. Daarbij zal ongetwijfeld ook opgevallen zijn dat er erg veel concurrentie is en dat jij jouw website hiervan moet onderscheiden. Om jou hier zo goed mogelijk bij te helpen heb ik drie belangrijke tips die jou hier zeker bij kunnen gaan helpen:

  • Houd de website strak: Dit punt gaat goed samen met het vorige punt, want het hebben van een strakke website valt samen met de gebruiksvriendelijkheid. Op een strakke website is de gebruiksvriendelijkheid namelijk beter en dit verhoogt bijna altijd de hoeveelheid conversies. In dit geval betekent dit dat jij hierdoor meer reserveringen zou kunnen binnenkrijgen. 
  • Overzichtelijk menu: Elke website maakt gebruik van een menu waar de belangrijkste pagina’s in komen te staan. De tip die ik daarom wil geven is houd het menu overzichtelijk en voeg alleen de pagina’s toe die voor bezoekers relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het menu, een contactpagina, een over ons pagina en een reserveringspagina.
  • Gebruik een reserveringssysteem: Bij veel restaurants gaat het maken van reserveringen nog via de telefoon en wordt dat allemaal bijgehouden in een kladblok. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit bij te houden via de website. De bezoeker kan namelijk zelf een reservering via de website. Vervolgens kun jij deze erg makkelijk in zien.
  • Deel ervaringen van andere gasten: Wanneer je op zoek bent naar een restaurant kijk je uiteraard naar het menu, maar bijna altijd bekijk je ook de ervaringen van andere klanten. Als deze tevreden zijn over het eten, de service en de kosten zullen andere gasten ook volgen. Deel op jouw website daarom altijd ervaringen van andere gasten die het naar hun zin hebben gehad.
  • Contactpagina: De laatste tip die ik wil meegeven is maak gebruik van een contactpagina. Mocht de klant namelijk toch nog met vragen zitten kan hij makkelijk contact opnemen, zonder eerst naar een e-mailadres te hoeven zoeken.

Conclusie: Hoe kun jij jouw eigen restaurant website gaan maken?

Ga jij een restaurant website maken? Dan ben je na het lezen van dit artikel al een stuk beter geïnformeerd. Samenvattend zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet zetten voor het maken van een goede en professionele restaurant website, waarbij je denkt aan de gebruiksvriendelijkheid voor jou, de bezoekers en de algemene veiligheid.

Belangrijk is om te starten met de hosting. Kies een betrouwbare en goede hosting uit en een domeinnaam passend bij jouw restaurant. Daarna kan je de website gaan inrichten met een thema naar keuze, de veiligheid in acht nemend, en plugins om je site nog beter te maken. 

Wil je nog meer weten, download dan ook vooral het e-book met een stappenplan voor het zelf maken van een website. Succes met het WordPress restaurant website maken!

Restaurant website maken - Eigen website maken

Hoe kun jij jouw eigen restaurant website maken? Ja, je kunt eenvoudig zelf jouw eigen restaurant website maken. Wel moet je hier een aantal belangrijke stappen voor doorlopen. In deze blog ik jou stap voor stap uit hoe jij dit kunt doen.
Wat kost het maken van een restaurant website? Hoeveel het maken van een restaurant website jou gaat kosten is afhankelijk van de tools die jij gaat gebruiken. De kosten zullen ongeveer beginnen bij zo’n €50 euro per jaar, maar die kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.
Kun je gratis een eigen restaurant website maken? Ja, het is mogelijk om gratis een eigen restaurant website te maken. Het is alleen wel goed om even na te denken of dit echt de beste keuze is. Een gratis website is namelijk sloom, vaak niet veilig, veel minder goed vindbaar in Google en heeft meestal geen klantenservice.
Welke template kun jij het beste gebruiken voor een restaurant website? Er zijn een hoop templates voor het maken van een restaurant website. Echter zijn er maar een aantal die ik echt kan aanraden. Divi, Elementor en Astra zijn in dit geval erg goede keuzes!
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Binnen 2 uur eenvoudig jouw eigen droom website maken?

Ben je op zoek naar een methode om zonder technische kennis je eigen WordPress website te maken? In deze WordPress handleiding leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen!

Via deze handleiding kun je tot 55% korting krijgen op webhosting!

Handleiding-website-maken-ebook