Elementor Pro Kosten | Wat Kost Elementor Pro in 2024?

Samenvatting: Wil jij misschien Elementor Pro Kopen? Dan is het goed om van te voren te weten wat Elementor Pro kost. In deze blog ga ik je vertellen wat Elementor Pro kost en welke licentie jij hebt beste kunt aanschaffen voor jouw nieuwe website of webshop. Daarnaast vertel ik je ook nog wat over Elementor zelf, want deze alles-in-één software is toch wel erg bijzonder!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de actuele prijs bekijken en direct met Elementor Pro aan de slag gaan. Ben jij nog niet overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden deze blog te lezen waarin ik jou ga vertellen wat Elementor Pro kost.

Elementor-pro-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat kost Elementor Pro: Welke pakketten zijn er?

Zoals je weet biedt elementor een gratis pakket aan waarmee je vast kunt ontdekken wat elementor is en hoe makkelijk je hier mee kunt werken. In de gratis variant zitten weinig functionaliteiten die een website nou echt bijzonder maken. Daarom tellen we de gratis variant niet mee als pakket. Op het moment biedt Elementor drie pro pakketten aan, maar wat kosten deze Elementor Pro licenties? Alles wat je in deze pakketten krijgt is hetzelfde alleen zit het verschil zich in het aantal websites dat je ermee kunt bouwen. Ik zal je even meenemen door alle pakketten zodat jij kunt bepalen welk pakket het beste bij jou past.

Wat kost het Elementor Pro Personal pakket($49 dollar)

Het personal pakket is het goedkoopste pro pakket dat je kunt krijgen. Met dit pakket krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten net als bij de duurdere pakketten. Alleen kun je met het personal pakket maar één website maken. Dit is natuurlijk niet erg wanneer je ook maar één website wil maken, maar als je er direct meerdere wil maken dan kan het handig zijn om een groter pakket te kiezen. Het is altijd nog mogelijk om je pakket later te upgraden.

Dit pakket is interessant voor de mensen die van plan zijn één website te bouwen en nog geen plannen hebben om in de toekomst meerdere websites te bouwen.

Wat kost het Elementor Pro Plus pakket($99 dollar)

Ben je van plan om meerdere websites te gaan bouwen? Dan is het plug pakket ideaal. Dit pakket kun je namelijk gebruiken om drie websites met Elementor Pro te bouwen. Dit is met name handig wanneer je bezig bent met affiliate marketing, wanneer je voor anderen ook een website gaat bouwen of wanneer je meerdere domeinextensies voor je website nodig hebt.

Wij raden dit pakket aan voor de beginnende ondernemer die wil experimenteren met Elementor Pro. Ook wanneer je een proefversie van een website wil maken op een ander domein is dit pakket erg handig. Natuurlijk kun je dit pakket ook kiezen wanneer je in de nabije toekomst verwacht meerdere websites te willen gaan bouwen.

Wat kost het Elementor Pro Expert pakket($199 dollar)

Als laatst heb je nog de Expert licentie. Met deze licentie kun je maar liefst 25 website’s bouwen. Wanneer je voor deze licentie kiest krijg je een licentie die je vanuit je elementor account aan 25 verschillende websites kunt koppelen. In het verleden kon je met het Expert pakket zelf onbeperkt websites gaan maken, maar die is aangepast naar 25, omdat mensen licenties gingen doorverkopen, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Het Expert pakket is met name interessant voor de ondernemers die Elementor Pro gebruiken voor het bouwen van websites voor klanten. Op deze manier kun je namelijk extreem snel en tegen relatief weinig kosten een mooie en snelle website bouwen. Zelf heb ik destijds voor dit pakket gekozen, omdat er met Black Friday & Cyber Monday een mooie aanbieding was waarmee is dit pakket kon kopen voor de prijs van het plus pakket.

Wat kost het Elementor Pro Studio pakket($499 dollar)

Op 9 maart 2021 heeft Elementor het Elementor Pro Studio pakket aan hun licenties toegevoegd. Deze licenties heeft samen met het Agency pakket een eigen tabblad op de prijzen pagina, omdat deze licenties vooral voor teams zijn bedoelt. Met het Studio pakket kun je namelijk 100 websites of webshops bouwen. Verder krijg je ook toegang tot de pro support waar je met de goedkopere pakketten geen toegang tot hebt. De kosten voor deze licentie bedragen $499 dollar per jaar.

Wat kost het Elementor Pro Agency pakket($999 dollar)

Naast het Studio pakket heeft Elementor op 9 maart 2021 ook het Elementor Pro Agency pakket aan hun assortiment toegevoegd. Deze licentie is eigenlijk precies hetzelfde als het Studio pakket, maar dan kun je met deze licentie nog eens 10 keer zoveel websites of webshops bouwen. Met dit pakket kun je namelijk maar liefst 1000 websites of webshops bouwen en dat is echt super veel. Verder krijg je uiteraard ook toegang tot de VIP support die werkt via een live chat functie waardoor jij nog sneller geholpen kunt worden met jouw vragen en/of problemen. De kosten voor deze licentie bedragen $99 dollar per jaar.

Wat kost Elementor Pro: Waar kun jij de licentie vinden en hoe activeer je deze?

Zodra je eruit bent welk Elementor Pro pakket het moet worden kun je deze gaan bestellen. In dit proces maak je namelijk ook direct een account aan. Nadat de bestelling is voltooid kun je naar het dashboard gaan van je account. Hier zul je hetzelfde scherm zien als op de onderstaande foto. Je kunt hier onder andere je account opzeggen, verlengen of upgraden. 

Om Je licentie te activeren moet je op de groene knop “Download Plugin” klikken. Nu wordt er een .ZIP mapje op je computer download die je in wordpress kunt uploaden. Wanneer de download is voltooid kun je naar het dashboard van je wordpress website gaan. Klik nu op plug-ins en dan nieuwe plugin toevoegen. Bovenaan je scherm staat nu de optie “Plugin Uploaden”. Hier kun je het .ZIP mapje uploaden die je net hebt gedownload. Zodra je deze hebt geupload krijg je de melding dat je elementor moet verifiëren. Dit kun je doen door de stappen op je scherm te volgen en vervolgens op koppelen klikken. Nu is je website definitief gekoppeld en kun je beginnen met Elementor Pro.

elementor-pro-licentie-activeren

Toch het verkeerde pakket gekozen?

Ben je begonnen met het Personal pakket, maar wil je later toch meer websites maken? Dan is het goed om te weten dat je altijd nog kunt upgraden naar het plus of expert pakket. Je kunt dit doen door naar het dashboard van je elementor account te gaan en hier te klikken op “Upgrade License”. Het voordeel hiervan is dat je niet nog tweemaal het personal pakket hoeft te kopen, maar je het plus pakket kunt kiezen. Hierdoor hoef je maar $49 dollar extra te betalen voor twee extra licenties. Het is dus goed om te weten dat je altijd nog kunt overstappen op een ander account wanneer je meer websites wilt gaan maken.

Had je al een website gemaakt met de gratis versie van elementor? Deze blijft gewoon staan en werken nadat je de pro versie hebt gekocht. Je krijgt nu alleen alle pro functies erbij die je zelf kunt toevoegen aan je website. Natuurlijk is het ook mogelijk om helemaal opnieuw te beginnen. Dat moet je zelf kiezen.

elementor-pro-upgraden

Wanneer ik Elementor Pro stopzet ben ik dan alles kwijt?

Dit is een vraag die we vaak tegenkomen en ontvangen in onze mailbox. Wat gebeurd er met je website nadat je de pro licentie hebt opgezegd? 

Goed nieuws voor jou! Als je besluit je licentie op te zeggen dan blijft je website gewoon online. Ook alles wat je met elementor pro hebt gebouwd blijft gewoon staan en werken. Het enige probleem is dat je geen updates meer ontvangt nadat je hebt opgezegd. Dit gaat er voor zorgen dat je de nieuwe functies van elementor pro niet kunt gebruiken, de oude na loop van tijd minder goed of helemaal niet meer werken en je website slechter gaat samenwerken met andere plugins. Kortom we raden je aan om dit scenario te voorkomen door je abonnement jaarlijks te verlengen. Ik durf ook te zeggen dat je niet eens gaat denken aan opzeggen, omdat elementor pro gewoon zo fijn werkt!

Hoe is de klantenservice van Elementor?

Nu je weet wat Elementor pro kost is de klantenservice natuurlijk ook erg belangrijk. De klantenservice van Elementor is erg fijn en snel. Tenminste wanneer je in het bezit bent van een pro licentie. Met een pro licentie krijg je namelijk ook Pro support. Dit betekent dat je 24/7 klantenservice hebt met Elementor. Dit is erg handig, omdat elementor gevestigd zit in een andere tijdzone. Hierdoor kun je wanneer het bij ons overdag is altijd snel rekenen op een reactie. Omdat zoveel mensen Elementor Pro gebruiken kun je ook youtube gebruiken om antwoord op je vraag te krijgen. Op bijna alle vragen kun je hier wel antwoord vinden.

elementor-klantenservice

Wat kost Elementor pro: 25% Korting op het 2e jaar

Dit is een erg mooi voordeel die je kunt claimen wanneer je een Elementor Pro licentie hebt. Deze korting wordt Renewal genoemd. Dit betekent dat je jouw licentie stop zet en vervolgens de optie krijgt om je licentie te verlengen met 25% korting. Op deze manier kun je met het personal pakket al $12,25 euro besparen. Dit is toch weer leuk meegenomen. 

Je weet nu dat kosten van Elementor Pro afhankelijk zijn van het aantal websites dat je ermee wilt gaan bouwen. Bevalt Elementor Pro toch niet(verwachten we niet)? Dan kun je altijd nog gebruiken van de 30 dagen niet goed geld terug garantie en loop je dus geen enkel gevaar.

Wat kost Elementor Pro Conclusie: Is Elementor geschikt voor jou?

Nu je aan het einde van deze blog bent gekomen is het tijd voor een conclusie, want ik heb je uitgebreid antwoord gegeven op de vraag wat kost Elementor Pro. Nu kan ik mij voorstellen dat je met de volgende vraag zit en dat is of Elementor Pro geschikt is voor mij?

Om heel eerlijk te zijn kan ik Elementor Pro echt aan iedereen aanraden. De tool is zo gigantisch uitgebreid, maar nog belangrijker erg snel & zoekmachine vriendelijk. Met Elementor kun je dus echt serieuze resultaten gaan behalen! Verder wordt Elementor ook nog geleverd met een groot aantal website templates en een geïntegreerde popup builder!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5