Wat kost Elementor Pro en welke licentie heb ik nodig?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen, omdat je interesse hebt in Elementor Pro en je graag wilt weten wat Elementor Pro kost? Dit is natuurlijk een goede vraag, want je gaat niet zomaar wat kopen voordat je weet wat het kost. Zoals je weet biedt elementor een gratis versie waarin je alvast kennis kunt maken met de page builder en hele simpele pagina’s kunt bouwen. Zodra je wat geavanceerdere dingen zoals pop-ups, een WooCommerce koppeling of bewegingseffecten op je website wil toevoegen is Elementor Pro ideaal. Doordat je deze opties eenvoudig kunt toevoegen zul je hiermee ook heel veel tijd gaan besparen. Heb je al besloten dat je Elementor Pro wil gaan kopen(Goede keus, ik gebruik het zelf ook al jaren)? In dit artikel zetten we alle kosten voor je op een rijtje en helpen we bij het maken van een keuze. Ook kunnen we nog een speciale korting voor je regelen op Elementor pro! Daarom in dit artikel wat kost Elementor Pro.

Inhoudsopgave

Welke Elementor pakketten zijn er?

Zoals je weet biedt elementor een gratis pakket aan waarmee je vast kunt ontdekken wat elementor is en hoe makkelijk je hier mee kunt werken. In de gratis variant zitten weinig functionaliteiten die een website nou echt bijzonder maken. Daarom tellen we de gratis variant niet mee als pakket. Op het moment biedt Elementor drie pro pakketten aan, maar wat kosten deze Elementor Pro licenties? Alles wat je in deze pakketten krijgt is hetzelfde alleen zit het verschil zich in het aantal websites dat je ermee kunt bouwen. Ik zal je even meenemen door alle pakketten zodat jij kunt bepalen welk pakket het beste bij jou past.

Elementor-pro-prijzen

Wat kost het Elementor Pro Personal pakket($49 dollar)

Het personal pakket is het goedkoopste pro pakket dat je kunt krijgen. Met dit pakket krijg je toegang tot alle pro functionaliteiten net als bij de duurdere pakketten. Alleen kun je met het personal pakket maar één website maken. Dit is natuurlijk niet erg wanneer je ook maar één website wil maken, maar als je er direct meerdere wil maken dan kan het handig zijn om een groter pakket te kiezen. Het is altijd nog mogelijk om je pakket later te upgraden.

Dit pakket is interessant voor de mensen die van plan zijn één website te bouwen en nog geen plannen hebben om in de toekomst meerdere websites te bouwen.

Wat kost het Elementor Pro Plus pakket($99 dollar)

Ben je van plan om meerdere websites te gaan bouwen? Dan is het plug pakket ideaal. Dit pakket kun je namelijk gebruiken om drie websites met Elementor Pro te bouwen. Dit is met name handig wanneer je bezig bent met affiliate marketing, wanneer je voor anderen ook een website gaat bouwen of wanneer je meerdere domeinextensies voor je website nodig hebt.

Wij raden dit pakket aan voor de beginnende ondernemer die wil experimenteren met Elementor Pro. Ook wanneer je een proefversie van een website wil maken op een ander domein is dit pakket erg handig. Natuurlijk kun je dit pakket ook kiezen wanneer je in de nabije toekomst verwacht meerdere websites te willen gaan bouwen.

Wat kost het Elementor Pro Expert pakket($199 dollar)

Als laatst heb je nog de Expert licentie. Met deze licentie kun je maar liefst 1000 website’s bouwen. Wanneer je voor deze licentie kiest krijg je een licentie die je vanuit je elementor account aan 1000 verschillende websites kunt koppelen. In het verleden kon je met het Expert pakket zelf onbeperkt websites gaan maken, maar die is aangepast naar 1000, omdat mensen licenties gingen doorverkopen, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Het Expert pakket is met name interessant voor de ondernemers die Elementor Pro gebruiken voor het bouwen van websites voor klanten. Op deze manier kun je namelijk extreem snel en tegen relatief weinig kosten een mooie en snelle website bouwen. Zelf heb ik destijds voor dit pakket gekozen, omdat er met Black Friday een mooie aanbieding was waarmee is dit pakket kon kopen voor de prijs van het plus pakket.

Waar kun je de licentie vinden en hoe activeer je hem?

Zodra je eruit bent welk Elementor Pro pakket het moet worden kun je deze gaan bestellen. In dit proces maak je namelijk ook direct een account aan. Nadat de bestelling is voltooid kun je naar het dashboard gaan van je account. Hier zul je hetzelfde scherm zien als op de onderstaande foto. Je kunt hier onder andere je account opzeggen, verlengen of upgraden. 

Om Je licentie te activeren moet je op de groene knop “Download Plugin” klikken. Nu wordt er een .ZIP mapje op je computer download die je in wordpress kunt uploaden. Wanneer de download is voltooid kun je naar het dashboard van je wordpress website gaan. Klik nu op plug-ins en dan nieuwe plugin toevoegen. Bovenaan je scherm staat nu de optie “Plugin Uploaden”. Hier kun je het .ZIP mapje uploaden die je net hebt gedownload. Zodra je deze hebt geupload krijg je de melding dat je elementor moet verifiëren. Dit kun je doen door de stappen op je scherm te volgen en vervolgens op koppelen klikken. Nu is je website definitief gekoppeld en kun je beginnen met Elementor Pro.

elementor-pro-licentie-activeren

Toch het verkeerde pakket gekozen?

Ben je begonnen met het Personal pakket, maar wil je later toch meer websites maken? Dan is het goed om te weten dat je altijd nog kunt upgraden naar het plus of expert pakket. Je kunt dit doen door naar het dashboard van je elementor account te gaan en hier te klikken op “Upgrade License”. Het voordeel hiervan is dat je niet nog tweemaal het personal pakket hoeft te kopen, maar je het plus pakket kunt kiezen. Hierdoor hoef je maar $49 dollar extra te betalen voor twee extra licenties. Het is dus goed om te weten dat je altijd nog kunt overstappen op een ander account wanneer je meer websites wilt gaan maken.

Had je al een website gemaakt met de gratis versie van elementor? Deze blijft gewoon staan en werken nadat je de pro versie hebt gekocht. Je krijgt nu alleen alle pro functies erbij die je zelf kunt toevoegen aan je website. Natuurlijk is het ook mogelijk om helemaal opnieuw te beginnen. Dat moet je zelf kiezen.

elementor-pro-upgraden

Wanneer ik Elementor Pro stopzet ben ik dan alles kwijt?

Dit is een vraag die we vaak tegenkomen en ontvangen in onze mailbox. Wat gebeurd er met je website nadat je de pro licentie hebt opgezegd? 

Goed nieuws voor jou! Als je besluit je licentie op te zeggen dan blijft je website gewoon online. Ook alles wat je met elementor pro hebt gebouwd blijft gewoon staan en werken. Het enige probleem is dat je geen updates meer ontvangt nadat je hebt opgezegd. Dit gaat er voor zorgen dat je de nieuwe functies van elementor pro niet kunt gebruiken, de oude na loop van tijd minder goed of helemaal niet meer werken en je website slechter gaat samenwerken met andere plugins. Kortom we raden je aan om dit scenario te voorkomen door je abonnement jaarlijks te verlengen. Ik durf ook te zeggen dat je niet eens gaat denken aan opzeggen, omdat elementor pro gewoon zo fijn werkt!

Hoe is de klantenservice van Elementor?

Nu je weet wat Elementor pro kost is de klantenservice natuurlijk ook erg belangrijk. De klantenservice van Elementor is erg fijn en snel. Tenminste wanneer je in het bezit bent van een pro licentie. Met een pro licentie krijg je namelijk ook Pro support. Dit betekent dat je 24/7 klantenservice hebt met Elementor. Dit is erg handig, omdat elementor gevestigd zit in een andere tijdzone. Hierdoor kun je wanneer het bij ons overdag is altijd snel rekenen op een reactie. Omdat zoveel mensen Elementor Pro gebruiken kun je ook youtube gebruiken om antwoord op je vraag te krijgen. Op bijna alle vragen kun je hier wel antwoord vinden.

elementor-klantenservice

25% Korting op het 2e jaar

Dit is een erg mooi voordeel die je kunt claimen wanneer je een Elementor Pro licentie hebt. Deze korting wordt Renewal genoemd. Dit betekent dat je jouw licentie stop zet en vervolgens de optie krijgt om je licentie te verlengen met 25% korting. Op deze manier kun je met het personal pakket al $12,25 euro besparen. Dit is toch weer leuk meegenomen. 

Je weet nu dat kosten van Elementor Pro afhankelijk zijn van het aantal websites dat je ermee wilt gaan bouwen. Bevalt Elementor Pro toch niet(verwachten we niet)? Dan kun je altijd nog gebruiken van de 30 dagen niet goed geld terug garantie en loop je dus geen enkel gevaar.

Maak niet dezelfde fout!

60% van de ondernemers kiest bij het bouwen van een website voor een standaard theme. Deze thema's zijn vaak slecht geoptimaliseerd voor google en erg traag. Hierdoor worden ze slecht gevonden in google en lopen ze onnodig veel klanten en dus geld mis.

Elementor-pro-wordpress