Themify WordPress Builder Review 2023: Beste Page Builder? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Themify is erg populaire wordpress page builder die op dit moment zeker in de top 10 staat. Dit heeft een aantal redenen, want Themify is erg snel, zoekmachine vriendelijk, door het drag & drop systeem erg makkelijk in gebruik, wordt standaard geleverd met veel templates en beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun jij de templates en de actuele prijs bekijken. Mocht je nog twijfelen? Dan raad ik je zeker aan deze Themify WordPress Review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.6/5

Klantenservice

4.5/5

Snelheid

4.6/5

Prijs

4.5/5
Inhoudsopgave

Wanneer je al meerdere blogs op onze website hebt gelezen zul je inmiddels wel weten dat wij een enorm fan zijn van page builders. De reden hierachter is eigenlijk heel simpel. Met een page builder kun je namelijk snel, makkelijk en zonder kennis van code een goed geoptimaliseerde website bouwen. In alle jaren dat wij met wordpress werken hebben we verschillende page builders gebruikt. Zo begonnen we met Beaver Builder en Brizy en zijn we vervolgens doorgegaan naar Themify, Elementor Pro en Divi

Dit betekent niet dat de andere page builders slechter zijn, maar om de zoveel tijd kijken wij over er updates zijn gedaan wat een ander page builder voor ons meer geschikt maakt. Naast onze eigen websites bouwen wij ook websites voor klanten waardoor we alsnog met allemaal verschillende page builders werken. 

Voordat we beginnen aan deze review is het goed om te weten dat het thema(page builder) die je gebruikt je website kan maken of breken. Een thema heeft namelijk een grote invloed op jouw website. Om hier direct een goede start te maken is een betaald thema vaak de beste optie. We gaan daarom nu kijken of wat Themify is, hoe het werkt en of Themify voor jouw website geschikt is.

Wat is Themify?

Themify is in 2010 opgericht door Nick La en Darcy Clarke. Voor het succes van Themify is Nick La webdesigner geweest. Hij was hier zoals de naam al zegt vooral bezig met het designen met websites. Na een tijd hier gewerkt te hebben zag Nick een aantal verbeterpunten. Het bouwen van websites duurde namelijk lang en je had er veel kennis voor nodig. Daarom kwam Nick met het idee om een programma te bouwen waarmee iedereen websites kan bouwen. Ook de mensen die nog nooit een website gebouwd hadden. Uit deze behoefte is vervolgens Themify ontstaan.

Themify is helemaal aan het begin begonnen met het bouwen van WordPress thema’s. De thema’s die zij bouwden moesten mooi en eenvoudig zijn, zodat iedereen er mee kon werken. Naast het bouwen van wordpress thema’s maakten ze bij Themify ook eigen wordpress plugins. Deze plugins kunnen afzonderlijk worden gekocht, maar Themify biedt ook pakketten aan waarbij je toegang krijgt tot alles wat zij hebben gebouwd. Doordat Themify een van de enige wordpress-bedrijven is die al meer dan tien jaar bestaan zijn ze erg populair en gerespecteerd. Door alle ervaringen die zij in deze jaren hebben opgedaan kiezen veel mensen voor hun producten.

Een aantal jaar later begon Themify met het uitrollen van een zelf gebouwde page builder. Ze hebben deze page builder gebouwd, omdat mensen steeds vaker zelf een website gingen bouwen en steeds minder gingen uitbesteden. Themify heeft hiermee een goede stap gemaakt, want inmiddels zijn page builders erg populair en worden ze door honderdduizenden mensen gebruikt. Het voordeel van zo’n page builder is dat je zonder kennis van code een website kunt bouwen. Verder bespaart het gebruik van een page builder een hoop kosten en tijd. Je kunt dus wel zeggen dat page builders de nieuwe manier van bouwen ondersteunen.

Doordat Themify alles onder één dak heeft is alles gebouwd door hetzelfde team. Dit zorgt ervoor dat alle programma’s op elkaar zijn afgestemd, er geen dubbele code te vinden is en dat alles met elkaar kan samenwerken. Wanneer je een los wordpress thema kiest en hier vervolgens plugins op installeert zijn deze vaak niet op elkaar afgestemd. Dit leidt vaak tot problemen, want hierdoor wordt je website onnodig traag en kan het voorkomen dat delen van je website onbereikbaar raken. Om dit soort problemen te voorkomen is het erg handig om te kiezen voor een tool als Themify.

Themify

Themify Review: Wat kost het?

Het is misschien een beetje raar dat we direct aan het begin van deze review beginnen over de prijs, maar voor Themify is dit wel zo handig. Ze hebben namelijk een groot assortiment en hun product zijn zowel los als in pakketvorm te krijgen. Om hierna beter te snappen hoe Themify is opgebouwd is het goed om de prijs en de verschillende pakketten te kennis.

Als eerste kun je bij Themify terecht als je opzoek bent naar een wordpress thema’s. De thema’s die Themify aanbiedt hebben allemaal een vaste prijs van $59 dollar. Het is ook mogelijk om bij het thema de photoshop bestanden te krijgen. De prijs van het thema is dan alleen $69 dollar.

Naast de thema’s biedt Themify ook een aantal plugins aan. De prijzen hiervan zijn erg variërend, omdat de ene plugin complexer is dan de ander. Op het moment is de goedkoopste plugin van Themify $19 dollar en de duurste $49 dollar. In vergelijking met andere wordpress plugins zijn dit vrij normale prijzen, maar er is meer.

Zoals we net al zeiden biedt Themify namelijk ook een pakket aan. Je hebt hierbij de keuze uit het “Master Club pakket” of het “Lifetime Club pakket”. Je krijgt bij beide pakketten toegang tot alle 42 thema’s met de photoshop bestanden, alle 12 de plugins, 25 builder addons en 5PTB addons. Het voordeel van deze pakketten is dat je direct toegang krijgt tot alle tools die Themify heeft. Dit is daarom zeker een erg interessante optie. Al helemaal wanneer je de prijs ziet.

Wanneer je ervoor kiest om het “Master Club Pakket” te kiezen betaal je $89 dollar per jaar. Zoals ik hierboven al zei krijg je toegang tot alle tools die Themify te bieden heeft. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het “Lifetime Club Pakket”. Dit pakket is precies hetzelfde als het Masterclub pakket alleen betaal je nu niet elk jaar, maar eenmalig. De kosten van dit pakket zijn $249 dollar.

Met beide pakketten kun je zoveel websites bouwen als je zelf wilt. Deze pakketten zijn daarmee erg interessant voor webdesigners en online marketing bureaus, maar ook voor affiliate marketeers en de hobbyist die simpelweg meerdere websites wilt bouwen.

Themify-kopen

Themify Review: De thema's

In 2010 toen Themify is opgericht begonnen ze met het bouwen van thema’s. Nu tien jaar later bouwen ze, naast vele andere tools, nog steeds thema’s die erg populair zijn. Zoals we net al hebben verteld kost elk thema los $59 dollar. Wil je bij dit thema de photoshop bestanden dan kost het thema $69 dollar. De beste keuze is het Master Club pakket, want hiermee krijg je toegang tot alle 42 thema’s, de page builder en de 12 plugins.

Themify heeft maar liefst 42 verschillende wordpress thema’s gebouwd. Er zijn voor elke type bedrijf wel bepaalde thema’s. Zo zijn er blog templates, fotografie templates bedrijfsthema’s, magazine thema’s, WooCommerce templates, portfolio templates, restaurant templates en makelaar templates. Om te kijken welk thema bij jou past kun je gebruik maken van de live demo. Met deze functie kun je de hele website bekijken en beoordelen of dit thema geschikt is voor jou.

Alle thema's hebben verschillende Functionaliteiten

Alle thema’s worden geleverd met een verschillend design en hebben verschillende functionaliteiten. Het is daarom goed om te controleren welke functionaliteiten jouw website nodig heeft en of het thema deze ondersteund.

Zodra u heeft besloten welk thema het beste aansluit bij uw wensen kunt u de demo met één knop importeren. Na het importeren is het thema identiek aan de demo die u net heeft bekeken. Nu heeft u de mogelijkheid om de dingen aan te passen die u anders zou willen hebben. Om dit te realiseren kunt u gebruik maken van de Themify builder. Omdat de Themify builder een losse plugin is behandelen wij deze onder het kopje Themify builder.

Een groot voordeel van Themify is dat deze plugin 100% compatibel is met plugins als WooCommerce(voor webshops), WPML(vertalen) en de vernieuwde wordpress versie. Ook werkt Themify goed samen met de nieuwe blokken editor in WordPress. Mocht je gebruik gaan maken van de Themify builder dan is de wordpress editor voor jou waarschijnlijk niet van toepassing.

Snelheid & SEO

Velen zullen zich afvragen waarom moet ik dit thema kopen? Ik kan toch prima gebruik maken van een gratis wordpress thema. Deze vraag hebben wij regelmatig gehad en we zien dat mensen ook regelmatig kiezen voor een gratis wordpress thema, maar wat zijn de gevolgen hiervan?

Over het algemeen is het bekend dat gratis wordpress thema’s niet zijn aan te raden. Deze thema’s zijn simpelweg niet goed gebouwd. Waardoor jouw website niet echt lekker in elkaar staat. Ook zijn de thema’s vaak erg groot, sloom en alles behalve zoekmachine vriendelijk. Een gratis wordpress thema zorgt er daarom vaak voor dat een website geen succes gaat halen. Themify is zelf thema’s gaan bouwen om te voorkomen dat mensen deze problemen gaan krijgen.

Tijdens het bouwen van de Themify thema’s is er veel tijd gestopt in het bouwen van een zo licht mogelijk thema. Dit speelt namelijk een erg grote rol in de snelheid van een website en aangezien de laadtijd van een website weer een ranking factor in Google is, is het erg belangrijk om een snelle website te hebben.

Naast de snelheid van een website is het ook erg belangrijk dat een website zoekmachine vriendelijk is gebouwd. Dit wil zeggen dat het thema bestaat uit schone code, zodat Google jouw website makkelijk kan lezen en indexeren. 

Wij raden onze klanten altijd aan om te kiezen voor een betaald thema, omdat deze thema’s beter zijn gebouwd, sneller zijn en goed vindbaar kunnen worden in Google. Daarnaast worden betaalde thema’s regelmatig onderhouden en kun je met vragen altijd terecht bij de klantenservice. Je zult daarom met een betaald thema veel veiliger en sneller kunnen werken, maar ook ga je meer resultaat behalen met je website. En dat is natuurlijk een van de doelen van een website.

Themify-thema's

Meest populaire thema’s

Ook Themify heeft een aantal hele populaire wordpress thema’s. We zullen je daarom vijf van hun beste thema’s laten zien en vertellen waar je deze het best voor kunt gebruiken.

Themify Ultra Theme

Ultra is het populairste en meest gebruikte thema van Themify. Dat is ook niet zo gek, want het is een multifunctioneel thema. Dit wil zeggen dat je met dit thema in elke niche terecht kunt. Om je hier een goed beeld van te geven bevat Ultra 26 verschillende demo websites, bestaande uit: Agency’s, restaurants, sportscholen & personal trainers, portfolio, fotografen en fashion websites. Deze demo websites kun je met één klik importeren en vervolgens editen met de Themify Builder. Dit thema is een alleskunner en daarom voor de meeste mensen de beste optie.

Themify-ultra-thema

Themify Shoppe Theme

Shoppe is een multifunctioneel wordpress thema dat ook erg populair is onder wordpress gebruikers. Dit thema is ideaal wanneer je een webshop wilt gaan bouwen. Het thema wordt namelijk geleverd met een aantal hele handige e commerce functies zoals: Het winkelwagentje, het verlanglijstje, product weergaves, zoekfunctie en het inzoomen op afbeeldingen. Net als bij het Ultra thema heb jij bij dit thema ook de mogelijkheid om gebruik te maken van acht verschillende designs. Na het importeren kun je deze design naar wens maken met de Themify Builder.

Themify-shoppe-thema

Themify Landing Theme

Dit thema is enorm populair voor het maken van landingspagina’s. Dit zijn pagina’s waar bezoekers op terecht komen nadat ze op een resultaat in google hebben geklikt of op bijvoorbeeld een advertentie. Landingspagina’s moet altijd één doel hebben. Dit kan zijn het kopen van een product, contact opnemen, aanmelden voor de nieuwsbrief of een enquête invullen. Het is extreem belangrijk dat een landingspagina maar één doel heeft, omdat uit onderzoek is gebleken dat wanneer een pagina meerdere doelen heeft de bezoeker minder gaat doen. Door één doel te hebben is de kans dat de bezoeker dit ook daadwerkelijk doet het grootst.

Dit thema van Themify is daarom ook helemaal geoptimaliseerd voor één doel. Je hebt de keuze uit meer dan 25 WordPress website templates die je kunt importeren en naar jouw wens kunt inrichten. Wij raden je hier wel aan om de blokken zoveel mogelijk te laten staan. Deze zijn namelijk getest en leveren op deze manier het beste resultaat.

Themify-landing-thema

Themify Split Theme

Split is een 100% responsive wordpress thema. Dit thema heeft de naam Split gekregen, omdat het thema gesplitste scroll functies heeft. Je kunt onder andere gebruik maken van visueel aantrekkelijke effecten die de conversie van jouw website kunnen verhogen. Voor dit thema kun je gebruik maken van de inspiratie van Themify. Zij hebben namelijk al 9 templates gemaakt en 8 voorbeeld pagina’s. Dit thema is enorm uniek en volledig naar eigen smaak te maken met de Themify Builder.

Themify-split-thema

Themify Parallax Theme

Als laatste hebben we het Parallax thema dat ook erg populair is. Dit thema is ook erg bijzonder, want het is een one-page website. Dit thema is daarmee ideaal voor portfolio’s of bedrijfswebsites, maar natuurlijk kun je het thema ook gebruiken voor andere typen websites. Het leuke en uniek aan dit thema is dat er bepaalde scroll effecten bevat. Elke keer wanneer een bezoeker naar beneden scrollt beweegt er wat. Dit kan invliegende tekst zijn, progressie bars, formulieren of koppen. Het is wel goed om te kijken of dit thema een beetje aansluit bij jouw niche. Wanneer jij een hele professionele strakke website wilt is dit misschien niet het meest ideale thema.

Themify-Parallax-thema

Themify Review: De page builder

Themify Builder Pro is de nieuwste en inmiddels meest bekende tool van Themify. Het is namelijk een page builder. Page builders zijn deze tijd erg gewild, omdat ze een drag & drop systeem bevatten wat erg makkelijk, snel en resultaatgericht werkt. Met deze page builder heb je volledige vrijheid en kun je alles, maar dan ook echt alles van het thema aanpassen. Denk hierbij aan de header, footer, archieven, productpagina’s, bericht paginas, zoekresultatenpagina’s en contactpagina’s.  De Themify Builder Pro is erg gewild. Daarom willen wij je hier uitleggen wat deze page builder nou zo bijzonder maakt.

Zonder kennis een website bouwen

Wanneer je nog nooit eerder een website hebt gemaakt kan dit de eerste keer vrij lastig zijn, maar met de page builder van Themify is dit niet het geval. Themify Builder maakt namelijk gebruik van een drap & drop systeem. 

Drag & Drop betekent in het Nederlands slepen en neerzetten. Het fijne aan zo’n systeem is dat het ook echt op deze manier werkt. Zodra je in de page builder beland heb je een menubalk. Deze balk bestaat uit allemaal elementen die je op jouw website kunt toevoegen. Denk hierbij aan titels, afbeeldingen video’s, formulieren en knoppen. Stel je wilt een formulier op je website toevoegen dan kun je dit element uit het menu slepen en loslaten op de plek waar jij dit element wilt hebben staan. Nadat je het element hebt losgelaten klapt er een nieuw menu open. In dit menu kun je de instellingen van het door jou geplaatste element wijzigen. Denk hierbij aan de kleur, lettertypes, de grootte van het element en de uitlijning. Al deze aanpassingen kun je ook doen zonder dat je hiervoor code hoeft te gebruiken.

Een mooi bijkomend voordeel is dat je live werkt op de front-end(voorkant) van je website. Tijdens het bouwen zie je direct wat je doet. Dit is erg fijn, omdat je nu niet eerst de wijzigingen hoeft op te slaan zodat je ze ziet. Omdat je dit allemaal doet op een kopie van de pagina worden de wijzigingen voor bezoekers niet zichtbaar. Pas wanneer je de wijzigingen opslaat krijgt de bezoeker deze ook te zien. Je kunt daarom in de editor alles proberen en testen zonder dat een bezoeker hier last van heeft!

Mocht je per ongeluk een wijziging hebben opgeslagen waar je toch niet zo tevreden over bent? Dan kun je makkelijk terug naar de oude versie door in de geschiedenis van de Themify Builder te kijken.

Themify-builder

Responsive

In deze tijd is het hebben van een responsive website de nieuwe standaard geworden. Een responsive website betekent dat een website mee schaalt op de grootte van het scherm. Dit is in deze tijd zo belangrijk, omdat steeds meer mensen op hun telefoon internetten. Elke telefoon en tablet heeft een andere grootte en daarom moet de website anders vertoond worden. 

Veel gratis wordpress thema’s zijn niet responsive wat ervoor zorgt dat bezoekers niet graag op jouw website komen. Je kunt er dan voor kiezen om je website zelf responsive te gaan maken, maar daar heb je erg veel technische kennis voor nodig. Daarnaast kost het vaak ook veel tijd.

Wanneer je werkt met de Themify Builder Pro wordt elk onderdeel van jouw website automatisch responsive gemaakt. Dit is erg handig, omdat je nu maar een keer je website hoeft te bouwen en dit niet voor elk apparaat opnieuw hoeft te doen. Omdat de page builder automatisch je website responsive maakt kan het wel is voorkomen dat jij het net even wat anders wilt. Je hebt met de Themify builder de vrijheid om jouw website ook voor specifiek telefoon of tablet te bewerken. 

Wij controleren zelf altijd na het bouwen van websites voor klanten hoe deze er op telefoon en tablet uitzien. Mochten wij een andere mening hebben dan de page builder dan kunnen we deze wijzigingen makkelijk doorvoeren zonder dat we daarvoor code hoeven te gebruiken. Wij zijn daarom zelf erg tevreden met deze page builder en bevelen hem aan iedereen aan!

SEO Vriendelijk

Voor de wordpress thema’s heeft Themify veel tijd gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken van hun thema’s. Het gaat bij een website namelijk niet alleen om het design, maar met name om de functionaliteit. Een website heeft namelijk als doel mensen bereiken en deze mensen omzetten in klanten. Themify heeft daarom besloten hun thema’s zo licht en snel mogelijk te houden. Dit is namelijk de basis van een succesvolle website, maar hoe zit dit eigen bij Themify Builder?

Ook voor Themify Builder geldt dat Themify veel tijd heeft gestopt in het zoekmachine vriendelijk maken van hun page builder. Dit begint al bij de page builder zelf, want veel mensen zijn er van overtuigd dat page builders een slechte invloed hebben op de vindbaarheid van je website, maar dat is onzin. Ten minste voor Themify is dat onzin. Er zijn wel page builders waar dit inderdaad voor geldt, maar Themify heeft met hun page builder laten zien dat het ook anders kan. Themify Builder is namelijk gebouwd voor resultaten. Dit wil zeggen dat ook de page builder van Themify erg licht en snel is. 

Hiernaast heb je geen externe plugins nodig wanneer je met de Themify Builder gaat werken. Externe plugins zijn gebouwd door andere bedrijven en hebben vaak een niet zo’n positieve invloed. We zien namelijk vaak dat door het toevoegen van extra’s plugins de website dubbele code gaat bevatten. Dit heeft weer een negatieve invloed op de zoekmachine vriendelijkheid. Omdat je met Themify zoveel plugins hebt zul je weinig tot geen externe plugins nodig hebben. Dit gaat je website daarom veel sneller maken en Google gaat je website beter beoordelen. 

Wij hebben voor een van onze klanten een website gebouwd met de Themify Builder. De website hoefde niet erg uitgebreid, maar het moest wel 6 pagina’s hebben en een blog waar wekelijks nieuwe content geplaatst kon worden. Inmiddels staat deze website 1,5 jaar online en doet hij het erg goed. Veel content op de website is door Google opgepakt en nu goed vindbaar. Deze klant heeft zelfs een aantal artikel waarmee hij op de 1e positie in Google scoort op voor hem belangrijke zoekwoorden!

Themify-builder-pro

Themify Builder Snelheid

De laadtijd van een website heeft een hele grote invloed op de vindbaarheid van jouw website in Google. Het is daarom ook enorm belangrijk dat jouw website snel is. Themify heeft hier daarom dan ook goed hun best opgedaan. De Themify is namelijk zo licht mogelijk gebouwd, zodat google je website makkelijk en snel kan scannen.

Om dit proces nog beter maken laad themify ook alleen de elementen en functionaliteiten die je daadwerkelijk op je website gebruikt. Bij veel thema’s is het zo dat alles wordt geladen wanneer bezoekers jouw website bezoeken. Dit betekent ook dat de functionaliteiten die je niet gebruikt geladen worden. Het resultaat hiervan is dat je website onnodig traag is. Bij Themify worden alle functionaliteiten die je niet gebruikt uitgeschakeld. Hierdoor staat de code van deze functionaliteiten niet meer in je website en hoeft deze ook niet geladen te worden wanneer mensen je website bezoeken. Dit is een uniek eigenschap van Themify die jouw website veel sneller kan maken.

Nadat jij jouw eigen website hebt gebouwd wordt je website altijd weer wat trager. Je voegt namelijk afbeeldingen, video’s en tekst toe. Al deze extra’s maken je website weer trager. Daarom zijn er een aantal plugins die je kunt gebruiken om je website nog weer een extra snelheids boost te geven. 

Om je website nog weer wat sneller te maken is caching erg belangrijk. Caching houdt in dat bestanden tijdelijk lokaal worden opgeslagen. Wanneer een bezoeker vervolgens weer jouw website bezoekt is deze veel sneller, omdat de bestanden nog in jouw browser staan. Er zijn gigantisch veel caching plugins te krijgen voor wordpress, maar wat zeiden we over plugins? Externe plugins maken je website traag en daarom heeft Themify hun eigen caching plugin. Deze plugin wordt automatisch geïnstalleerd en zet caching op jouw website aan. Je hoeft hier vervolgens niks aan te doen en het levert direct resultaat op.

Naast het gebruiken van een caching plugin zijn er nog een aantal andere snelheids optimalisatie plugins die een grote invloed hebben op de snelheid van jouw website. Omdat wij jou graag willen helpen om het maximale uit jouw website te halen hebben wij een eigen e-boek geschreven over snelheids optimalisatie. Wanneer jij een kopie van je Themify factuur stuurt naar info@nolimitwebdesign.nl ontvang jij gratis toegang tot dit e-boek. Wij hebben dit e-boek geschreven aan de hand van de snelheids optimalisatie van onze eigen websites. Onze website is door deze handleiding van een laadtijd van 5,4 seconden naar een laadtijd van 0,9 seconden gegaan. Dit levert ons maandelijks honderden extra bezoekers op en natuurlijk verdienen we er ook meer mee!

Websites vertalen

Voor sommige bedrijven geldt dat zij ook zaken doen in het buitenland. Het is daarom voor deze bedrijven belangrijk dat hun website in meerdere talen te zien is. De Themify builder ondersteund plugins die jouw hele website kunnen vertalen. In eerste instantie wordt dit gedaan door een automatisch process, maar hier kunnen natuurlijk fouten inzitten. Daarom kun je na deze automatische controle zelf de tekst doorlopen om de fouten eruit te halen.

Compatibel met andere plugins

Een voordeel van WordPress is dat er gigantisch veel plugins zijn die functionaliteiten aan je website toevoegen. Je kunt daarom alles helemaal naar eigen wens maken, maar het heeft ook nadelen. Er zijn namelijk veel plugins in wordpress die niet veilig zijn, sloom zijn of delen van je website uitschakelen. Het is daarom erg belangrijk om goed onderzoek te doen naar de plugins die je wilt gaan gebruiken op je website.

Wij raden je aan om eerst te kijken of je deze plugin wel echt nodig hebt en welke plugins deze functionaliteit allemaal bieden. Vervolgens kun je kijken hoeveel sterren deze plugins scoren, wanneer ze voor het laatst geupdate zijn en wat gebruikers van deze plugins vinden. Mocht dit allemaal goed zijn dan kun je de plugin meestal vaak zonder gevaren installeren. Toch kunnen er nog steeds problemen ontstaan, omdat de plugin vaak door een andere bouwer is gebouwd. Hierdoor kan het voorkomen dat de code van de plugin niet aansluit bij die van het thema. Het gevolg hiervan kan zijn dat delen van je website niet meer werken of dat je hele website onbereikbaar wordt.

Een groot voordeel van Themify is dat zij zelf een groot aantal plugins hebben die door hetzelfde bedrijf gebouwd zijn. Je krijgt gratis toegang tot deze plugins wanneer je het Master Club pakket hebt. Als je dit pakket niet hebt kun je de plugins ook los kopen, maar dit is wel flink duurder.

Naast Themify hun eigen plugins zijn er ook nog plugins, door derden gebouwd, die goed samenwerken met Themify. Dit zijn plugins die iedereen bijna wel nodig heeft voor het opzetten van een goede website of webshop. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal plugins waar Themify een goede koppeling mee heeft: WooCommerce, Yoast SEO, Disqus, WP Shindig, Jetpack, WPML, Contact form 7 en Mailchimp.

Compatibel-met-je-favoriete-plugins

60+ animaties

Het is belangrijk om op jouw website de aandacht van een bezoeker vast te houden. Een bezoeker heeft namelijk een hele korte spanningsboog en zal dus lang niet alles mee krijgen. Waarschijnlijk doe je dit zelf ook, want als jij op internet zoekt naar informatie zul je kortweg een tekst gaan scannen en zoeken naar de informatie die jij nodig hebt. 

Het is daarom erg belangrijk om op het juiste moment de aandacht van de bezoeker te krijgen. Wat je vaak ziet is dat dit op de delen wordt gedaan waar een actie van de bezoeker wordt verwacht. Om de aandacht te trekken zijn animaties erg handig. 

Themify biedt met hun page builder meer dan 60 verschillende animaties aan die jij kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen laten invliegen vanuit de zijkant, tekst laten schudden, inzoom effecten en nog veel meer. Deze animaties kunnen grote effecten hebben op de conversie van jouw website en zijn daarom zeker handig om te gebruiken.

Animaties

Themify Review: Plugins

Naast het grote assortiment thema’s en de Themify builder hebben ze ook nog verschillende plugins. Op het moment heeft Themify zelfs 12 plugins! Sommige van deze plugins zijn betaald en andere zijn gratis. Elke plugin heeft andere functionaliteiten en kan jouw daarom op een ander gebied helpen. Om deze reden zijn de plugins erg handig om te gebruiken. Wanneer jij voor het Master Club Pakket van Themify kiest krijg je toegang tot alle 12 de plugins + alle 42 thema’s en + de Themify Builder en 30 addons voor de builder.

Post Type Builder - $49

De eerste Themify plugin die we gaan behandelen is de Post Type Builder. Dit is een plugin voor het bouwen van aangepaste berichten, taxonomieën en sjablonen. Wij vinden de post type builder zelf erg interessant voor het bouwen van blog pagina’s. Je wilt voor deze pagina’s namelijk elke keer hetzelfde design, maar met een andere invulling. Door gebruik te maken van de post type builder kun je dit makkelijk bouwen.

Het voordeel van deze builder is dat het extreem eenvoudig is. Post Type Builder maakt namelijk gebruik van het eenvoudige drag & drop systeem dat de Themify Builder ook gebruikt.

Bij aankoop van de Post Type Builder plugin of een van de pakketten waarmee je toegang krijgt tot deze plugins, ontvang je ook 5 addons. 

De eerste addon waar je toegang tot krijgt is de Post Type Builder Extra Fields. De naam zegt eigenlijk al wat deze plugin doet, want hij voegt namelijk extra velden toe. Met deze addon krijg je daarom de mogelijkheid om video’s, sliders, galerijen, progressie bars, kaarten, audio, review sterren en iconen toe te voegen. 

De tweede addon heet Post Type Builder Relation. Deze addon maakt het mogelijk om twee berichten aan elkaar te koppelen wat erg handig is wanneer je op je blog gerelateerde berichten wilt laten zien.

De derde addon is de Post Type Builder Submission. Deze addon kan het mogelijk maken om bezoekers wijzigingen te laten maken op jouw website. Ook kunnen bezoekers nieuwe content toevoegen. 

De vierde addon is de Post Type Builder Search. Met deze addon kun je geavanceerde zoekformulieren bouwen voor op jouw website. Met deze addon kun je het voor jouw bezoekers makkelijker maken om de juiste content te vinden. Deze addon is erg handig om jouw bezoekers zo goed mogelijk te helpen.

De laatste addon is de Post Type Builder Map View. Met deze addon kun je punten toevoegen op de kaart. Dit is erg handig wanneer je met jouw bedrijf meerdere panden of locaties hebt. Ook voor winkels en restaurants is deze addon erg handig.

Themify-post-type-builder

Themify Tiles - $29

De Themify Tiles plugin is een hele leuk en bijzondere plugin. Je kunt met deze plugin namelijk wegklapbare tegels bouwen. Dit effect is eigenlijk hetzelfde als het effect dat in windows 8 zit. Het lijkt misschien moeilijk om te bouwen, maar hier heeft Themify natuurlijk aan gedacht. Daarom kun je ook voor deze plugin gebruik maken van het drag & drop systeem. Daarnaast heb je ook nog een live preview waardoor je direct ziet wat je hebt gedaan. 

Om helemaal los te kunnen gaan met deze plugin heeft Themify maar liefst 5 tegelsoorten(kaart, tekst, knop, galerij en leeg). Vervolgens heb je nog 11 animaties die bepalen hoe de tegels veranderen. Je krijgt met deze plugin dus echt alle vrijheid om helemaal los te gaan. Het is erg leuk om met de plugin te werken en je maakt jouw website hier een stuk unieker mee.

Themify-tiles

Themify Announcement Bar - $19

De Themify Announcement Bar is een goede plugin en kan de conversie van jouw website verhogen. Met deze plugin kun je namelijk een bar aan je website toevoeging. In deze bar kun je bijvoorbeeld een aanbieding tonen die op het moment live is of een nieuwe blog waarvan je wilt dat iedereen hem ziet. Het is ook mogelijk om in deze bar een slider te bouwen. Hierdoor kun je meerdere acties en/of nuttige informatie plaatsen die constant verwisselen. 

Deze addon is extreem nuttig voor het verhogen van de conversie van je website. Zelf maken wij voor meerdere websites gebruik van deze functie. In deze bar plaatsen wij vervolgens een aanbieding waar we een timer aan toevoegen. Deze timer loopt af en geeft de bezoeker daarom het gevoel dat hij of zij nu wat moet doen, omdat de actie anders verloopt. Door deze simpele toevoeging halen de onze klanten en wij zelf een veel hogere conversie uit onze website.

Themify-announcement-bar

Themify Popup - Gratis

Naast de Themify Announcement Bar is de Popup builder ook een hele interessante addon. Pop Ups zijn (vaak) kleinere vensters die verschijnen boven het bestaande venster. Doordat deze pop ups op bepaalde momenten tevoorschijn komen pakken ze direct de aandacht van de bezoeker. Wanneer we op het internet kijken zien we dat pop ups op verschillende manieren worden gebruikt. Dit zijn daarvan de meest voorkomende manieren:

  • Cookie melding zodra je op de website komt
  • Advertentie van een product
  • Aanmelden voor nieuwsbrief of gratis e-boek
  • Voor het bezoeken van de winkel
  • Het aanvragen van een offerte
  • Het invullen van een enquête
  • Of om contact op te nemen.

Alle bovenstaande manieren hebben één doel en dat is ook de bedoeling van een popup. Zo kopen bezoekers vaker een product wanneer deze in de aanbieding is, melden ze zich vaker aan voor een nieuwsbrief wanneer ze een gratis e-boek ontvangen en zullen ze sneller contact opnemen wanneer ze vragen hebben. Het is daarom erg belangrijk dat jij ook gebruik gaat maken van pop ups voor op jouw website.

Met de Themify popup builder heb jij volledige controle over de pop ups. Zo kun je gebruik maken van een popup template die Themify al heeft gebouwd, maar het is ook mogelijk om helemaal zelf een popup te bouwen. Het bouwen van de pop ups gaat via de Themify Builder wat betekent dat je hiervoor gebruik maakt van het drag & drop systeem. Je hebt dus geen kennis van code nodig en kunt eenvoudig jouw eigen pop ups bouwen.

Na het bouwen van de pop ups kun je instellen wanneer je wilt dat de pop ups te voorschijn komen. Themify biedt hier standaard al een aantal opties voor. Zo kun je een pop up tevoorschijn laten komen wanneer een bezoeker een bepaalde tijd op de pagina is, een bepaald aantal pagina’s heeft bekeken, op de helft van de pagina is of wanneer hij de pagina wilt verlaten. Dit zijn allemaal erg handige momenten om pop ups te laten zien. Wel verschilt het per website welke positie voor jou het beste werkt. Het is daarom goed om verschillende dingen te gaan testen om te kijken wat de beste resultaten oplevert.

Themify-popup-builder

Themify Productfilter - Gratis

De Themify Productfilter plugin is erg handig voor webshops. Deze plugin maakt het namelijk mogelijk om filters aan jouw WooCommerce webshop toe te voegen. Door deze filters kunnen bezoekers vervolgens sneller het juiste product vinden.

Je kunt met deze plugin bijvoorbeeld filteren op de prijsklasse, categorie, attributen, tags, kleur en nog veel meer. Deze plugin moet je gewoon gebruiken wanneer je een webshop hebt. Het voordeel van deze plugin ten opzichte van andere productfilter plugins is dat je met Themify Productfilter ook filter combinaties kunt maken. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker meerdere filters kan plaatsen bij zijn zoektocht naar een bepaald product.

Themify Conditional Menus - Gratis

De Themify Conditional Menus plug in is een hele unieke plugin die we nog nooit hebben gezien op websites of bij andere page builders. Deze plugin maakt het mogelijk om verschillende menu’s te maken die zichtbaar worden op verschillende pagina’s.

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om op landingspagina’s gebruik te maken van een ander menu, zodat de bezoeker op deze manier geen afleiding heeft. Ook kunnen wij ons voorstellen dat je voor een forum een ander menu wilt laten zien dan het standaard menu. Het is daarom enorm handig dat Themify deze plugin op de markt heeft gebracht.

Themify Icons - Gratis

Als laatste heeft Themify nog een plugin waarmee je toegang krijgt tot meer dan 320 icons. Deze iconen kun je vervolgens gebruiken op je website om social media deelknoppen te maken, maar er zijn nog zoveel andere dingen die je ermee kunt doen. Het is in ieder geval een goede toevoeging op de Themify Builder!

Themify-icons

Themify Review: Deze websites zijn gemaakt met Themify

Nu je inmiddels precies weet waar je Themify voor kunt gebruiken kunnen we gaan kijken naar websites die al zijn gemaakt met Themify. Op het moment heeft Themify 102,986 gebruikers er zijn dus genoeg websites te vinden die met Themify zijn gemaakt. Op de website van Themify kun je een groot aantal websites zien die gemaakt zijn door gebruikers. Hieronder staan een aantal websites die gemaakt zijn met Themify.

Themify Review: Hoe is de klantenservice?

De klantenservice van Themify is in vergelijking met andere page builders bijzonder goed. Zo kun je ten eerste gebruik maken van de uitgebreide documentatie. Deze documentatie staat vol met tutorials en how to’s om problemen op te lossen, maar er zijn ook topics die handige tips bevatten voor jouw website. Wanneer je een probleem hebt of antwoord op een vraag wilt hebben is dit vaak de eerste plek waar je naartoe gaat.

Naast de documentatie kun je ook nog Youtube raadplegen. Omdat Themify al meer dan tien jaar bestaat is hier inmiddels alle informatie over te vinden. Zelf zijn wij een groot fan van youtube, omdat je makkelijk je antwoorden kunt vinden en het een video is. Je kunt hierdoor in de meeste gevallen precies doen wat de persoon in de video ook doet. Dit is erg fijn en voor velen ook de beste tactiek.

Als laatste kun je nog gebruik maken van de e-mail ondersteuning van Themify. Het nadeel van de e-mail ondersteuning is dat je vaak wel één dag moet wachten op antwoord. Wij hebben zelf al met verschillende page builders gewerkt en het is bij elke page builder hetzelfde. Je kunt daarom beter kiezen voor één van de bovenstaande opties. Themify zegt zelf namelijk dat hun experts actief zijn op het forum en daar graag op je vragen reageren. De e-mail ondersteuning is eigenlijk bedoeld om mensen te helpen voordat ze een product kopen en met facturering problemen.

Themify-klantenservice

Themify Review Conclusie: Is deze page builder geschikt voor jou?

Zodra je voor het eerst in aanmerking komt met een page builder kan het even wennen zijn, maar wanneer je er eenmaal aan gewend bent is Themify echt top! Themify biedt namelijk een totaalpakket waardoor je bijna geen één externe plugin nodig hebt. Hierdoor is je website stukken sneller, veiliger en beter vindbaar in Google.

Daarnaast is Themify al meer dan tien jaar actief en hebben ze inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Ook weten ze na deze tien jaar precies wat een website nodig heeft om het beste resultaat te halen. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de schone thema’s, de page builder en aan het aantal extra plugins dat ze zelf hebben gebouwd. 

De prijs van Themify is ook erg interessant. Al helemaal het Master Club Pakket, omdat je hiermee toegang krijgt tot alle 42 thema’s, 12 plugins, de Themify Builder en 25 addons voor de builder. Je hebt met dit pakket voor $89 dollar per jaar toegang tot alles wat Themify heeft! In vergelijking met andere page builders is dat erg bijzonder en een goede deal! 

Mocht deze $89 dollar per jaar veel voor je zijn dan is het goed om te weten dat Themify werkt met een Renewal korting. Dit is een korting die je krijgt tijdens het verlengen van je licentie. Bij Themify is deze korting maar liefst 30%. Je betaald daarom het tweede jaar geen $89 dollar, maar $62,30.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Themify alternatieven

Ook interessant

Themify-logo
4.5/5