GeneratePress WordPress Theme Review 2024: Premium Kopen? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het GeneratePress theme is een super populair WordPress thema wanneer jij zonder technische kennis een kwalitatief goede WordPress website wilt maken. GeneratePress is namelijk een van de lichtste en snelste WordPress thema’s van dit moment. Daarnaast is het volledig geoptimaliseerd voor Google waardoor jij beter gevonden kunt worden en meer bezoekers zal ontvangen. Verder is het GeneratePress WordPress theme erg makkelijk in gebruik, heb je geen technische kennis nodig en krijg je toegang tot een groot aantal GeneratePress templates die jij met een druk op de knop kunt importeren!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je de GeneratePress demo websites bekijken en het thema 30 dagen gratis uitproberen. Nog niet volledig overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn GeneratePress WordPress theme review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen met het thema!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het GeneratePress WordPress Theme?

GeneratePress is in basis een gratis WordPress thema dat gefocust is op snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Tom Usborne is de bouwer van het GeneratePress thema. Tom is begonnen met het bouwen van websites toen hij 11 jaar oud was. Daarna is hij een tijdje freelancer geweest als webdesigners. Inmiddels heeft hij al meer dan 12 jaar ervaring met WordPress en weet hij precies wat je nodig hebt voor een goede website.

Tom heeft gemerkt dat het voor websites enorm belangrijk is dat een WordPress thema zo licht mogelijk is. Dit betekent dat het thema zo min mogelijk code bevat. Omdat het thema zo licht is kan Google je website makkelijk lezen en laadt je website stukken sneller. Ook de veiligheid en optimalisatie van een WordPress is erg belangrijk. Omdat Tom dit bij veel thema’s niet goed vond heeft hij besloten zijn eigen thema te maken, genaamd GeneratePress.

GeneratePress is in basis een gratis WordPress thema, maar het biedt ook een premium WordPress thema. Met dit premium pakket krijg je veel meer opties en mogelijkheden die ik persoonlijk wel echt kan aanraden voor het bouwen van een goede website. Inmiddels is generatePress uitgegroeid tot een van de meest populaire, best beoordeelde en meest gebruikte WordPress thema’s. Wanneer we naar de cijfer kijken zien we dat GeneratePress meer dan 4,239,368 download, 1000+ vijf sterren reviews, 200,000+ actieve websites en meer dan 90,000 tevreden gebruikers.

Het GeneratePress theme is zo populair, omdat het team van GeneratePress veel tijd heeft gestopt in het verbeteren van het thema. Het is daarom inmiddels een van de snelste, veiligste en meest zoekmachine vriendelijke WordPress thema’s. In veel gevallen is GeneratePress daarom beter dan andere WordPress thema’s.

Het thema is zo populair, omdat je alle vrijheid hebt en je dus kunt bouwen wat je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om te werken met de standaard WordPress editor. Het voordeel hiervan is dat je geen nieuwe gebruikersinterface hoeft te leren. Je kunt er echter ook voor kiezen om gebruik te maken van een page builder. Hierdoor heb je volledige controle over je website met een externe plugin. GeneratePress wordt het meest gebruikt in combinatie met Elementor Pro en Beaver Builder.

GeneratePress Theme Review: Verschillen tussen de gratis & Pro variant

Voordat ik besloot om GeneratePress premium te gebruiken heb ik uiteraard goed onderzoek gedaan. Ik wil natuurlijk het maximale uit mijn websites halen en dat wil jij waarschijnlijk ook. Nadat ik GeneratePress had vergeleken met GeneratePress premium had ik al snel de keuze gemaakt. De premium versie van GeneratePress biedt namelijk vele belangrijke extra’s ten opzichte van de gratis versie.

Ten eerste is de prijs van GeneratePress Premium vrij laag als we kijken naar de vele extra’s die je krijgt. Je krijgt voor dit geld namelijk toegang tot alle premium modules zoals: templates, kleuren, uitgebreid assortiment lettertypen, woocommerce koppelingen, veel meer elementen, blog opties, GeneratePress hun eigen pagebuilder en verschillende soorten achtergronden.

Zoals je ziet biedt GeneratePress een groot aantal voordelen ten opzichte van de gratis variant. Natuurlijk zijn er nog een aantal andere pluspunten. GeneratePress Premium kost op het moment $59 wat zo’n €55 euro is. Na de aanschaf van GeneratePress Premium heb je 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dit betekent dat wanneer je niet tevreden bent je het geld volledig terug krijgt.

Om het nog beter te maken ontvang je ook 40% renewal korting. Dit is een korting die je krijgt wanneer jij jouw licentie verlengt na het eerste jaar. Het verlengen van GeneratePress Premium kost dus maar €27 euro. Dit is echt absurd weinig voor alle opties en mogelijkheden die je krijgt. Alles bij elkaar was GeneratePress premium daarom de beste keuze voor mij!

GeneratePress Premium

GeneratePress WordPress theme review: Waarom zou jij dit thema moeten gebruiken?

Hierboven heb je al erg veel nuttige informatie kunnen lezen over het GeneratePress WordPress Theme. Zo weet je inmiddels wat het GeneratePress theme is, waarom en hoe dit thema op de markt is gekomen en waardoor het GeneratePress theme de afgelopen jaren zo enorm populair is geworden. Op dit moment hoort het thema namelijk tot de snelste en populairste WordPress thema’s!

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. In dit onderdeel van deze GeneratePress WordPress Theme review wil ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten van het GeneratePress theme. Zo kun jij namelijk besluiten of het GeneratePress WordPress theme het beste WordPress thema is voor het maken van jouw website of webshop!

Gemaakt voor resultaten

Het eerste wat GeneratePress beter maakt dan andere thema’s zijn de resultaten. Veel WordPress thema’s(al helemaal de gratis thema’s) zijn erg slecht gebouwd. Zo bevatten deze thema’s veel code, staat code er meerdere keren in, is het thema niet responsive en is het thema ook erg sloom. Het resultaat van zo’n thema is dat je website in de meeste gevallen nooit succesvol zal worden. Sterker nog met een slecht WordPress thema kan het zelfs voorkomen dat uit het niets je hele website offline raakt, want veel thema’s worden weinig of helemaal niet geupdate.

Om direct goed van start te gaan moet je dus een thema kiezen dat gefocust is op resultaten. GeneratePress is hier een goed alternatief voor, want zij letten op de veiligheid en stabiliteit van het thema, houden het thema zo licht mogelijk, zorgen voor een snel thema, zorgen ervoor dat het thema zoekmachine vriendelijk is en dat de website toegankelijk is voor iedereen. Doordat GeneratePress deze hoge eisen stelt aan hun eigen thema weet je zeker dat je met dit thema goed zit. Het thema wordt ook regelmatig geüpdate om zo actueel mogelijk te zijn.

GeneratePress heeft een functie die enorm uniek is en een grote invloed heeft op de resultaten van jouw website. Wanneer je een website bouwt wil je natuurlijk alleen dat de functies geladen worden die je ook daadwerkelijk gebruikt, want anders wordt je website onnodig sloom. GeneratePress heeft daarom een optie dat je functies die je niet gebruikt kunt uitschakelen. Dit betekent dat deze code uit het thema wordt gehaald en dat je website stukken sneller is.

GeneratePress is een van de snelste thema’s

Natuurlijk gaat de snelheid in grote lijnen samen met de resultaten van een WordPress thema, maar de snelheid van het GeneratePress theme wil ik toch even apart behandelen in deze GeneratePress theme review.

Zoals je waarschijnlijk al wel weet is een snelle website echt super belangrijk. Om een snelle website te maken is het WordPress thema dat jij kiest erg belangrijk. Deze heeft namelijk een gigantische impact op de prestaties van jouw website.

Het GeneratePress WordPress thema is minder dan 30 KB groot. Dit is super licht waardoor jouw website bizarre laadtijden kan halen. Aangezien de snelheid van een website mede bepaald hoe goed jij gevonden gaat worden in Google is een snel thema dus erg belangrijk.

Ik hebben het GeneratePress thema zelf getest op een schone WordPress installatie. De tools die ik hiervoor heb gebruikt zijn GTMetrix en PageSpeed Insights. Deze tools kunnen precies laten zien hoe snel je website is, hoe groot het thema is en wat jouw website voor een score haalt.

Het resultaat van GeneratePress op een schone WordPress installatie is verbluffend. Je kunt het resultaat zien op de onderstaande afbeelding. De website haalt een score van 97% wat echt hoog is, heeft een laadtijd van 0,74 seconden en een totale website grootte van 307.1 KB. Dit is dus echt een super goede score waarmee jij direct het maximale uit jouw website kunt gaan halen!

Veiling-website-maken-snelheid

Volledig responsive

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker dat een website responsive is. Dit wil zeggen dat een website meeschaalt op de grootte van het scherm. Het is namelijk irritant als een website op de telefoon op dezelfde manier wordt weergegeven als op de computer. Je krijgt dan de tekst heel klein op je telefoon en moet overal inzoomen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat je website responsive is.

Google heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat meer dan de helft van alle zoekresultaten wordt gedaan via mobiele apparaten. Dit betekent dat telefoons en tablet de komende jaren alleen maar meer gebruikt gaan worden om te internetten. Hoewel dit per niche(doelgroep) verschilt is het wel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw website of webshop responsive is. Bezoekers die je website verlaten, omdat ze niet tevreden zijn zullen niet of nauwelijks terugkomen.

Veel WordPress thema’s zijn nog niet responsive gemaakt wat betekent dat je website er op telefoon en tablet vaak niet toegankelijk en gebruiksvriendelijk is. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een responsive thema. GeneratePress is wel responsive. Je hoeft hier zelfs helemaal niet naar te kijken, want GeneratePress doet dit automatisch voor jou! Natuurlijk krijg je wel de mogelijkheid om de responsive instellingen aan te passen mocht je de standaard responsive modus niet mooi vinden, maar dit is niet noodzakelijk.

Is je website niet responsive en wil je hier ook geen tijd in stoppen dan kan dit hele nare gevolgen hebben voor je website. Google gaat dit namelijk zien en zodra zij dit hebben gezien is er een kans dat je uit de zoekresultaten voor mobiel gehaald gaat worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je werkt met een responsive thema.

Features aan of uitzetten

GeneratePress biedt een groot aantal instellingen die extra functionaliteiten toevoegen aan je website, maar al deze functionaliteiten maken je website ook weer trager. Alle WordPress thema’s bevatten functionaliteiten die elke keer geladen worden als iemand je website bezoekt.

Ook de functionaliteiten die je niet gebruikt worden hier geladen. Zoals je wel zult snappen is het dus erg zonde wanneer jouw website functionaliteiten moet laden die jij niet gebruikt. Dit maakt jouw website namelijk onnodig traag en dat wil je voorkomen.

Bij GeneratePress hebben ze daarom een geweldige functie bedankt.GeneratePress Premium heeft namelijk een functie waarmee je alle functies kunt aan of uitzetten. Dit is erg handig wanneer jij niet alle functies gebruikt. Wanneer jij deze vervolgens uitschakelt in GeneratePress worden ze ook uit de code van je thema verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de code van je website een stuk schoner en lichter wordt, maar ook dat je website een heel stuk sneller wordt. De bezoekers van je website zullen hier veel profijt van hebben, maar jij zelf ook want je website gaat in veel gevallen hoger in de resultaten van Google komen.

Veel keuze uit GeneratePress templates

Mocht je geen zin hebben om helemaal zelf een website te ontwerpen en te bouwen. Dan heb ik goed nieuws, want GeneratePress premium wordt standaard geleverd met bijna 100 verschillende GeneratePress website templates en/of demo websites. Deze demo’s kun je met één klik op de knop importeren en vervolgens via de editor helemaal naar jouw wens maken. Alle WordPress website templates zijn geoptimaliseerd en voldoen aan de eisen die GeneratePress heeft gesteld.

GeneratePress heeft een grote keuze aan templates. Het voordeel van deze templates is dat er een aantal zijn gemaakt in de standaard WordPress editor, maar ook een aantal voor page builders. In dit geval bijvoorbeeld voor Elementor en Beaver Builder. Ook wanneer je met een page builder werkt kun je dus enorm makkelijk je website maken met het GeneratePress thema.

Ik ben zelf een groot fan van de GeneratePress website templates, omdat ze erg mooi zijn en voor iedereen geschikt zijn. Ik weet zeker dat er voor iedereen wel een demo site tussen zit die aansluit bij jouw wensen!

GeneratePress templates

Makkelijk & live je website bewerken

Wanneer je met het GeneratePress thema werkt zal je direct merken hoe makkelijk dit allemaal gaat. Doordat het thema standaard gebruik maakt van de WordPress editor voelt alles erg vertrouwd en weet je alles snel te vinden.

Om het nog makkelijker voor je te maken maakt GeneratePress gebruik van een live editing systeem. Dit betekent dat je alle wijzigingen die je doet direct ziet. Natuurlijk worden deze wijzigingen niet direct doorgevoerd naar het design, maar zijn ze alleen zichtbaar voor jou. Mocht de wijziging bevallen en wil je hem in het echte design hebben dan kun je hem opslaan. Na het opslaan zijn de wijzigingen ook voor alle bezoekers zichtbaar.

Persoonlijk ben ik niet zo’n heel groot fan van de standaard WordPress editor en daarom werk ik met een page builder. De page builder is voor de echte beginners ook zeker een aanrader, want een page builder als Elementor of Divi maakt het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop te maken.

Ook voor de combinatie van page builders en GeneratePress geldt dat je je website live kunt editen. Je kunt dus ook hierbij direct de wijzigingen zien die je aanbrengt. Dit werkt allemaal zo makkelijk dat ik niet meer anders wil werken. Na het doen van de wijzigingen kun je ze opslaan of verwijderen. Mocht je er over een paar dagen toch anders denken dan kun je makkelijk in de geschiedenis van de page builder duiken en de wijziging terug zetten.

Video afspelen over GeneratePress theme editor

Compatibel met je favoriete plugins

Natuurlijk voldoet een thema nooit 100% aan de eisen en/of functionaliteiten die je nodig hebt op jouw website. Daarom is het goed dat je in WordPress plugins kunt toevoegen. Plugins zijn stukjes code die functionaliteiten toevoegen aan je website. Vaak worden er plugins voor zoekmachine optimalisatie, contactformulieren, snelheid optimalisatie, beveiliging en/of meer design opties toegevoegd.

Voordat je zomaar plugins installeert is het goed om te kijken of ze voldoen aan de eisen. Er zijn namelijk veel plugins die slecht gebouwd zijn waardoor je website enorm traag wordt. Ook zijn er plugins die er zelfs voor kunnen zorgen dat je website helemaal niet meer bereikbaar is. Om dit soort problemen op te lossen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Ten eerste is het belangrijk om te kijken of je deze plugin wel echt nodig hebt. Misschien heb je deze functie namelijk niet per se nodig. Mocht je hem toch nodig hebben dan is het goed om te kijken naar de reviews die deze plugin krijgt. Wanneer een plugin veel slechte reviews haalt is het niet heel handig om deze te gaan gebruiken.

Ten tweede is het goed om te kijken of de plugin compatibel is met jouw WordPress versie. Wanneer de plugin compatibel is met jou WordPress versie dan kun je de plugin zonder problemen toevoegen.

Ten slotte is het handig om na het installeren van een extra plugin te kijken of je website nog goed werkt. Dit is met name handig wanneer je caching plugins gaat toevoegen. Deze plugins kunnen namelijk je hele website of delen van de website slopen.

Er zijn een aantal plugins die super goed zijn en ik voor iedere GeneratePress gebruiker aanraden. Ook voor niet GeneratePress gebruikers zijn deze plugins van meerwaarde, maar dan moet je zelf controleren of alles ook echt werkt.

  • Yoast SEO
  • Elementor Pro (Page builder)
  • Beaver Builder (Page builder)
  • WPForms (Formulieren)
 

Het is goed om te kijken hoeveel plugins je op het moment actief hebt op je website. Te veel plugins gaat je website namelijk niet goed doen. De website wordt veel trager en de code wordt een rommeltje, wat Google niet fijn gaat vinden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je beter niet boven de 10-15 plugins kunt gaan. Sterker nog hoe minder hoe beter!

Volledig zoekmachine vriendelijke(SEO)

Een WordPress thema krijgt de laatste jaren een steeds grotere en belangrijkere rol. Helemaal aan het begin bepaalde het WordPress thema alleen het design, maar inmiddels heeft een thema een veel grotere invloed. Zoals ik eerder in deze GeneratePress theme review al noemde speelt een thema een grote rol in de snelheid van een website, zoekmachine vriendelijkheid, veiligheid en daarnaast bepaald het ook nog het design van een website. Omdat ik het eerder al heb gehad over veel van deze specificaties ga ik hier dieper in op de zoekmachine vriendelijkheid van GeneratePress.

De zoekmachine vriendelijkheid van een thema bepaald voor een groot deel hoe goed jouw website in zoekmachines als Google gevonden wordt. Wanneer je met jouw website hoger in Google wilt komen met je bezig met Search Engine Optimisation, oftewel zoekmachine optimalisatie. Bij zoekmachine optimalisatie probeer je via bepaalde trucjes zo hoog mogelijk in Google komen om meer bezoekers op jouw pagina te krijgen.

Hoewel je zelf veel invloed hebt op de zoekmachine optimalisatie van jouw website blijft het thema ook een grote rol hebben. Het is dus zonde om hier al je tijd in te stoppen als jouw website staat op een oud, slecht onderhouden en niet geoptimaliseerd thema. Wanneer je dit hebt, maar wel gaat optimaliseren zul je weinig resultaat zien.

GeneratePress kan jou hier goed bij helpen, want zij hebben hun thema hiervoor gebouwd. Het GeneratePress thema is erg licht wat betekent dat het weinig code bevat. Hierdoor kan Google jouw website makkelijker lezen en kom je hoger in Google. Ook kun je met het thema makkelijk titels toevoegen en aanpassen naar verschillende headings(h1, h2 en h3). Op deze manier geef je aan hoe jouw tekst is opgebouwd en daar is Google dol op. Ook kun je makkelijk een bepaalde pagina van jouw website targetten op een bepaalde zoekterm. Yoast SEO is hier een veelgebruikte tool voor die volledig te koppelen is aan GeneratePress. Om het nog beter te maken kun je ook Alt-teksten meegeven aan afbeeldingen op jouw website. Alt-teksten zijn stukjes tekst die de omschrijving van een afbeelding vormen. Op basis van de alt-tekst kan Google of de afbeeldingen te maken heeft met jouw website. Het resultaat hiervan is ook weer een betere ranking!

Ik heb zelf een hele blog geschreven waarin ik jou stap voor stap vertel hoe jij hoger in Google kunt komen met jouw website, maar daar ga ik het nu niet over hebben. Zodra jij GeneratePress hebt en gebruikt kun je dit artikel wel raadplegen om er het maximale uit te halen. We weten nu wel dat GeneratePress zeker een goede optie is voor een zoekmachine vriendelijke website!

Voor een onbeperkt aantal websites

Een probleem dat veel WordPress thema’s hebben is dat je bij het aankopen van een WordPress thema altijd per licentie betaald. Dit houdt in dat je voor elke website waar je het thema wilt gebruiken een nieuwe licentie moet aanschaffen. Zoals je wel kunt raden kan dit best prijzig worden wanneer jij meerdere websites wilt gaan maken.

Een groot voordeel van GeneratePress Premium is dan ook dat je een licentie op tot wel 500 websites kunt gebruiken. Wat dit dus betekent is dat jij met een GeneratePress licentie tot wel 500 unieke websites kunt maken. Dit is een erg goede toevoegingen van het GeneratePress WordPress theme, want hierdoor is het thema een stuk interessanter dan andere populaire WordPress thema’s waar je per licentie moet betalen.

GeneratePress theme

GeneratePress voor developers

Developers maken vaak gebruik van hun eigen thema’s, omdat ze in veel gevallen niet tevreden zijn met de standaard thema’s. Volgens hen zijn de WordPress thema’s slecht gebouwd en bevatten ze onnodig veel code. GeneratePress heeft met hun thema goed laten zien wat ze kunnen, want na de release van GeneratePress zijn veel developers gestopt met het bouwen van hun eigen thema’s. Ze gebruiken nu namelijk allemaal het GeneratePress theme.

Hoewel sommige developers nog niet helemaal tevreden zijn of nog net iets extra’s willen hebben, heeft GeneratePress hooks toevoegt. Met deze hooks is het voor developers nog makkelijker om aanpassingen in de code van het thema door te voeren. Door deze aanpassingen kan de developer het thema nog meer naar eigen smaak maken.

Voor de beginners of gemiddelde WordPress bouwers is dit waarschijnlijk niet interessant, omdat je hier wel voor moet weten wat je doet. Je bouwt hier namelijk met verschillende programmeertalen. Wanneer je niet weet wat je doet en je verwijdert wat kan het helemaal afgelopen zijn. Het is daarom aan te raden om als beginner hier uit de buurt te blijven. Voor de ervaren programmeurs is dit een handige en unieke toevoegen. GeneratePress heeft met dit thema laten zien dat ook de programmeurs niet per se meer een eigen thema hoeven te bouwen!

WooCommerce webshops met GeneratePress

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan is een simpele website helaas niet voldoende. Om online producten en/of diensten te kunnen verkopen heb je namelijk een webshop nodig. Gelukkig is een WordPress webshop maken met GeneratePress een fluitje van een cent.

GeneratePress premium beschikt namelijk over een WooCommerce functionaliteit waarmee jij jouw webshop echt helemaal naar jouw wens kunt maken. Deze functionaliteiten kun jij gebruiken wanneer jij gebruik maakt van GeneratePress Premium in combinatie met WooCommerce.

Een groot voordeel van een GeneratePress webshop is dat jouw webshop een heel stuk sneller en gebruiksvriendelijker is dan wanneer je een webshop maakt met een ander WordPress thema. GeneratePress WooCommerce voor webshops kan ik dan ook zeker aanraden!

GeneratePress WordPress Theme Review: Zijn er ook nadelen?

Hierboven heb ik inmiddels al erg veel verteld over het GeneratePress theme. Zo weet jij wat het is, wat de verschillen zijn tussen GeneratePress en GeneratePress Premium en wat de voordelen van GeneratePress zijn voor het maken van een website of webshop. Echter zijn er natuurlijk ook nog nadelen. Een bedrijf kan het namelijk nooit voor iedereen even goed doen.

In dit onderdeel van deze GeneratePress WordPress theme review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen van GeneratePress. Door hieronder alle nadelen met jou te bespreken hoop ik jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het vinden van het beste WordPress thema voor jouw nieuwe website of webshop!

Niet compatibel met Divi

Het enige nadeel dat ik bij het GeneratePress WordPress theme heb kunnen vinden is dat het thema niet compatibel is Divi van Elegant Themes. Dit is voor mij persoonlijk geen nadeel, want het thema werkt wel perfect met Elementor.

Aangezien Divi een gigantisch populaire page builder is kan ik mij alleen wel voorstellen dat er anderen zijn voor wie dit wellicht wel een probleem is. Mocht je nog nooit eerder met een page builder hebben gewerkt? Dan kan ik je zeker aanraden om GeneratePress eens uit te proberen in combinatie met Elementor!

Waarom gebruik ik het GeneratePress WordPress theme?

Ik maak regelmatig websites en webshops of help bij het optimaliseren van bestaande websites. Voor veel van deze projecten maak ik gebruik van het GeneratePress WordPress theme, omdat het simpel een van de beste WordPress themes van dit moment is. Een WordPress website maken met het GeneratePress theme is dan ook een erg verstandige keuze.

Toen ik enkele jaren terug begon met het maken van websites en webshops begon ik met gratis WordPress. Al snel kwam ik er achter dat dit niet de juiste keuze was, want mijn websites hadden regelmatig problemen, waren erg traag en werden niet goed gevonden in Google. Ik moest daarom op zoek naar een ander WordPress theme.

Het eerste thema dat mij direct positief opviel was het Astra Theme. Dit thema is namelijk ook erg snel, super licht en volledig zoekmachine vriendelijk. Dit zijn een aantal specificaties waar ik op let bij het kiezen van een WordPress thema. Een ander voordeel is dat dit thema net als GeneratePress gebouwd is voor page builders. Omdat ik vaak gebruik maak van WordPress page builders was dit thema dan ook erg geschikt.

Naast het Astra theme heb ik ook een tijd gewerkt met het OceanWP theme. Ook over dit thema was ik ook erg te spreken, want dit thema werkt ook perfect met page builders, is snel en zoekmachine vriendelijk. Echter was het toch niet zo perfect als het GeneratePress theme.

Hoewel ik nog steeds gebruik maken van Astra & OceanWP is mijn keuze voor de meeste nieuwe projecten toch naar GeneratePress gegaan. GeneratePress gaat namelijk met alles net wat verder en het werkt allemaal net wat beter. Al helemaal de koppelingen met page builders zijn voor mij erg belangrijk. Met GeneratePress krijg je zoveel design opties dat je altijd een unieke website maakt. Ook de community achter GeneratePress is top. Op Youtube is namelijk alles over GeneratePress te vinden, maar ook GeneratePress hun eigen documentatie is erg handig om de juiste informatie te vinden. Als laatste heb je nog de klantenservice van GeneratePress waar je snel antwoord krijgt op al jouw vragen.

GeneratePress WordPress Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

Nu jij weet wat waarom ik voor GeneratePress kies wil jij natuurlijk ook weten wat de ervaringen van alle andere GeneratePress gebruikers zijn. Zoals je aan het begin van deze GeneratePress review hebt gelezen heeft het thema namelijk meer dan 4,2 miljoen gebruikers. Dit betekent dat er meer dan voldoende ervaringen te vinden moeten zijn.

GeneratePress is een erg geliefd WordPress thema. Dit kunnen we onder andere zien aan het aantal downloads en actieve gebruikers, maar ook de reviews. Wanneer we namelijk naar de reviews van het thema gaan kijken zien we dat ze maarliefst 1016 vijf sterren beoordelingen hebben. In vergelijking met andere WordPress thema’s in dit echt uniek!

GeneratePress heeft op hun eigen website ook een aantal reviews van gebruikers geplaatst. Het is goed om te weten dat dit niet zomaar gebruikers zijn. Een van de gebruikers is namelijk Dave Foy. Dave Foy is WordPress leraar. Op zijn Youtube kanaal en website helpt hij mensen met het bouwen van mooie en winstgevende websites.

Ook staan er nog een aantal andere gebruikersreviews op de website van GeneratePress. De bedrijven achter de reviews zijn aardig groot en ook actief in de online-marketing. Dit betekent dat zij verstand hebben van wat ze doen en weten wat ze nodig hebben. Wanneer jij dus net als deze ondernemers kiest voor GeneratePress weet je zeker dat het goed zit.

GeneratePress-WordPress-theme-ervaringen

GeneratePress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

De klantenservice en klantvriendelijkheid van een bepaald bedrijf spelen een grote rol bij de keuze die bezoekers maken. Wanneer een bedrijf namelijk hele goede diensten levert, maar de klantenservice is heel slecht dan zul je waarschijnlijk verder zoeken. GeneratePress heeft een heel team zitten die constant bezig zijn met het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen. Ik zal je in dit onderdeel van deze GeneratePress review meenemen door de verschillende klantenservice mogelijkheden bij GeneratePress.

Documentatie

Loop je vast tijdens het bouwen van je website of zit je met andere GeneratePress gerelateerde problemen? Dan kun je het makkelijkst even kijken in de documentatie van GeneratePress. Dit is een soort van kennisbank waar heel veel problemen stap voor stap worden opgelost. Vaak kun je hier al je probleem mee oplossen.

Youtube

Een groot voordeel van een veel gebruikt en populair thema is dat er op Youtube veel informatie te vinden valt. Er zijn namelijk zat Youtubers die uitleggen hoe je een website kunt bouwen, maar het gaat ook verder. Wanneer je op Youtube zoekt naar het probleem dat jij hebt zullen er altijd mensen zijn die dit probleem hebben opgelost. Als ik een probleem heb zoek ik altijd direct op Youtube. De video’s op Youtube zijn namelijk erg duidelijk en je kunt heel snel antwoord op je vraag hebben. Dit gaat bijna altijd sneller dan wanneer je in de documentatie gaat zoeken.

Klantenservice & Support

Als laatste is het ook nog mogelijk om contact op te nemen met GeneratePress zelf. Het voordeel hiervan is dat je direct het juiste antwoord krijgt op je vraag, maar het heeft ook een nadeel. Over het algemeen duurt het vrij lang totdat je antwoord krijgt op je vraag. Dit probleem geldt niet alleen voor GeneratePress, maar heb ik ook gemerkt bij andere grote betaalde WordPress thema’s. Er wordt wel altijd binnen 24 uur gereageerd. Dat is vrij snel, maar ik kan mij voorstellen dat je zo snel mogelijk antwoord wilt. Daarom raad ik je aan om altijd eerst op Youtube te kijken, want dit is veruit de snelste manier om een antwoord te vinden.
GeneratePress klantenservice

GeneratePress Theme Kopen: Wat kost het?

Nu we inmiddels bijna zijn aangekomen aan het einde van de GeneratePress theme review is er nog een belangrijk onderdeel dat ik wil bespreken. Want wat kost het GeneratePress Premium theme nu eigenlijk?

Wanneer je kiest voor GeneratePress heb je de keuze uit twee pakketten. Deze pakketten zijn helemaal hetzelfde. Je betaald bij het ene pakket alleen per jaar en bij het andere pakket betaal je eenmalig. In dit geval bedragen de kosten $59 dollar per jaar of eenmalig $249 dollar. Voor deze $249 dollar kun jij dus altijd gebruik maken van het thema en hoef jij nooit te verlengen.

Is dit dan duur? Nee, persoonlijk vind ik GeneratePress Premium zeker niet duur. Het is namelijk dezelfde prijsklasse als waarvoor je een ander WordPress thema als Astra, OceanWP of Neve haalt.

GeneratePress prijzen

GeneratePress Theme Review Conclusie: Moet jij GeneratePress Premium gebruiken?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze GeneratePress WordPress theme review is het tijd voor een conclusie, want heb jij nu echt GeneratePress Premium nodig en is GeneratePress überhaupt een geschikt thema?

Persoonlijk kan ik het GeneratePress thema zeker aanraden. Het thema is namelijk echt super snel, enorm makkelijk in gebruik en je krijgt toegang tot erg veel professionele website templates. Na het importeren van de gewenste template kun jij deze zonder technische kennis helemaal naar eigen wens maken.

Het voordeel van GeneratePress Premium is dat je toegang tot betere en mooiere templates krijgt, je veel meer functionaliteiten hebt en dat je de functionaliteiten die je niet gebruikt kunt uitschakelen waardoor jouw website of webshop nog weer sneller is!

GeneratePress theme review - Veelgestelde vragen

Is GeneratePress gratis?

Ja, het GeneratePress WordPress thema is in de basis gratis. Wel heb je in deze gratis versie een stuk minder mogelijkheden, kun je kiezen uit minder templates en ontbreken de WooCommerce instellingen voor webshops. De Premium versie van GeneratePress heeft dit allemaal wel!

Hoe gebruik ik GeneratePress premium?

Om GeneratePress te gebruiken schaf je als eerst de gewenste licentie aan. Vervolgens kun je het GeneratePress thema erg eenvoudig installeren op jouw WordPress website. Nu kun jij jouw Premium account activeren en beginnen met het maken van jouw eigen WordPress website of webshop!

Is GeneratePress het snelste WordPress thema?

GeneratePress is zeker een van de snelste WordPress thema’s die jij op dit moment kunt gebruiken. Het thema is in de basis maar 30 kb groot waardoor jouw website of webshop echt bizar snel is. Hierdoor kun je met het GeneratePress thema laadtijden van minder dan een seconde halen.

Wat kost GeneratePress?

Wat GeneratePress kost is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Je hebt de keuze uit een betaling per jaar of een eenmalige betaling. Wanneer je per jaar betaald kost het thema $59 dollar. Wil je eenmalig betalen? Dan bedragen de kosten $249 dollar eenmalig.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

GeneratePress alternatieven

Ook interessant

Generatepress-logo
4.8/5