Wat is Wix precies?
Voordat ik daadwerkelijk aan deze Wix website software review wil beginnen wil ik het eerst even hebben over het systeem zelf. Wat is Wix precies, waar is het programma precies voor bedoeld en hoe zit het bedrijf in elkaar. Met deze informatie krijg jij al een beter beeld van het algemene bedrijf dat achter de software van Wix zit.
Ik ben zelf al enkele jaren actief in het maken van websites en webshops. Toen ik voor het eerst begon met het maken van een eigen website had ik de keuze uit veel verschillende systemen. Wix was hiervoor een van de keuzes, maar na wat onderzoek gedaan te hebben was Wix nog lang niet zo goed als WordPress. Zo was Wix bijvoorbeeld niet snel, had je weinig mogelijkheden en presteerden ze niet super op het gebied van zoekmachine vriendelijkheid.
Inmiddels zijn we enkele jaren verder en heeft Wix echt super veel optimalisaties doorgevoerd. Zo zeggen ze sneller te zijn, makkelijker in gebruik te zijn, en durven ze zelfs te zeggen dat ze behoren tot de beste website makers van dit moment. Voor mij is het daarom zeker de moeite waard om de proef op de soms te maken en een uitgebreid in het systeem van Wix te duiken, om zo een eerlijke en betrouwbare Wix review te kunnen maken.
Op het moment van het schrijven van deze Wix website review heeft Wix meer dan 180 miljoen gebruikers verdeeld over meer dan 190 landen. Op basis hiervan zou je dus kunnen zeggen dat Wix echt flinke stappen heeft gezet, maar is dat ook echt zo?
In deze Wix review ga ik uitzoeken of Wix echt de juiste keuze is om zelf jouw eigen website of webshop te maken. Is Wix op dit moment namelijk echt een van de beste website makers? Of hebben alleen door hun lage prijzen een grote aantrekkingskracht. In deze Wix review ga ik dit allemaal uitzoeken en mijn bevindingen met jou delen!
Wix Review: Wanneer moet jij Wix voor jouw website of webshop gebruiken?
Een ander onderdeel dat ik ook zeker even wil behandelen aan het begin van deze Wix review is wanneer jij nou zou moeten overwegen om Wix te moeten gebruiken?
Wanneer jij een eigen website of webshop wilt maken zul je waarschijnlijk verschillende softwareprogramma’s zijn tegenkomen. Zo kun je relatief goedkoop een website maken met Elementor, Divi van Elegant Themes of het Astra Theme. Voor een webshop kun je bijvoorbeeld weer kiezen voor Elementor WooCommerce, Shopify of Magento. Maar waar staat Wix tussen al deze partijen?
Wix onderscheidt zich van deze software programma’s door hun indrukwekkende templates voor vrijwel alle soorten websites. Daarbij hebben ze een super goede gebruikservaring waardoor jij als totale beginner eenvoudig een eigen website kunt maken zonder dat daar ook maar enige technische kennis voor nodig is.
Verder beschikt Wix ook nog over een Wix App Market waar jij vele uitbreidingen voor jouw website of webshop kunt vinden. Om het helemaal af te maken is Wix een alles-in-een systeem. Jij hoeft dus geen hosting en domeinnaam extern aan te schaffen, want dit zit allemaal inbegrepen bij Wix. Dit bespaard een hoop tijd en technisch geneuzel wat Wix een erg interessante website software maakt.
Wix Review Nederlands: Waarom zou jij Wix moeten gebruiken?
In het eerste gedeelte van deze Wix review heb je al erg veel informatie gehad over het bedrijf Wix en waarmee hun zich precies willen onderscheiden van andere grote website makers. Toch dat waarschijnlijk niet exact de reden dat jij deze Wix website review bent gaan lezen.
In vergelijking met veel andere website makers is Wix namelijk niet bepaald een standaard website maker. Wix heeft namelijk erg veel mogelijkheden en functionaliteiten waarvan jij nog niet wist dat deze bestonden binnen Wix. In het volgende onderdeel van deze Wix review zal ik daarom dieper in gaan op de functionaliteiten van Wix en hoe ze hiermee presteren in vergelijking met concurrenten als Squarespace.
Geen technische kennis nodig door de wix editor
Een aantal jaar geleden was het maken van een website nog erg lastig. Sterker nog. Als je geen technische kennis had was het ontwikkelen van een eigen website zelfs onmogelijk. Je had bijvoorbeeld namelijk kennis nodig van verschillende programmeertalen als HTML, JavaScript, PHP en CSS. Je kon natuurlijk een website laten maken, maar dat kostte dan weer erg veel tijd en kostte veel geld.
Inmiddels is het ontwikkelen van een eigen website echt een fluitje van een cent geworden. Zo heb je geen technische kennis nodig en krijg je vaak zelfs toegang tot een hoop templates die jij met één druk op de knop kunt importeren.
Wix beschikt over een super prettig drag & drop systeem waardoor jij zonder enige technische kennis zelf jouw website kunt opbouwen. Je kunt dit simpelweg doen door de elementen die jij wilt gebruiken uit het menu te slepen en op de gewenste locatie te plaatsen. Een makkelijkere manier ga je echt niet vinden!
Volledige vrijheid & alles naar wens maken
Een probleem dat ik bij veel website software programma’s heb gezien is dat je kunt kiezen uit een thema. Dit is nog geen probleem, maar vaak zijn de thema’s zo ontworpen dat je totaal geen vrijheid hebt. Jij kunt hierdoor als gebruiker alleen teksten en afbeeldingen toevoegen, maar aanpassingen maken in de opbouwe van een pagina is bijvoorbeeld onmogelijk.
Zoals je wel zult snappen heb jij hierdoor vrijwel geen vrijheid en is het onmogelijk om de website te creëren die jij in jouw gedachten had. Het is daarom erg belangrijk om dit goed te controleren voordat jij een website maker aanschaft.
Het voordeel van Wix is dan ook dat jij als gebruiker de volledige vrijheid hebt en dus echt alles volledig naar wens kunt maken. Net als bij veel andere website makers kun je ook bij Wix een website template kiezen. Vervolgens kun jij de gekozen template volledig aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen, verplaatsen of verwijderen onderdelen. Bij Wix gaat het daarom een stuk verder dan alleen de tekst en afbeeldingen aanpassen!
Automatisch volledig responsive
Dit is een erg belangrijk voordeel van Wix, want veel mensen verdiepen zich helemaal niet in het responsive maken van hun website. Dit is zonde, want een responsive website is echt super belangrijk op dit moment. Wanneer een website namelijk responsive is schaalt hij mee op de grootte van het scherm.
Doordat meer dan 50% van de zoekopdrachten die via Google worden gedaan afkomstig zijn van mobiele apparaten wil jij deze gebruikers de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Wanneer jouw website namelijk niet responsive is het voor gebruikers vrijwel onmogelijk om door jouw website te navigeren en dat leidt tot potentiële klanten die jouw website direct verlaten. Daarbij wordt ook Google niet tevreden van websites die niet responsive zijn. Hierdoor zul jij minder goed gevonden worden in Google.
Wanneer jij kiest voor Wix zul jij je niet hoeven te verdiepen in het responsive maken van jouw website of webshop. Wix is namelijk zo ontwikkeld dat dit automatisch voor jouw wordt gedaan. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat potentiële klanten op elk apparaat de best mogelijke website ervaring krijgen.
Maakt Wix jouw website responsive, maar wil jij het op bijvoorbeeld mobiel net wat anders? Dan kun je ook dit eenvoudig aanpassen binnen Wix. Je hebt namelijk alle vrijheid om het volledig naar wens te maken.
Gebruik maken van meer dan 500 Wix templates
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om helemaal zelf een website te ontwikkelen, maar dat gaat een hoop tijd kosten. Veel mensen kiezen er daarom voor om gebruik te maken van een template. Deze template kunnen zij vervolgens helemaal naar wens maken. Bijvoorbeeld door onderdelen uit andere templates toe te voegen of juist te verwijderen. Binnen Wix is echt alles mogelijk.
Het is daarom een groot voordeel van Wix dat je bij Wix toegang krijgt tot meer dan 500 website templates die jij met één druk op knop kunt importeren. Of je nu een blog website wilt maken, fotografie website wilt maken, restaurant website wilt maken, een meertalige website wilt maken of een portfolio website. Binnen Wix zijn echt voor alle soorten websites meerdere templates te vinden.
Heb jij een geschikte template gevonden? Dan kun jij deze met één druk op de knop importeren naar jouw eigen website. Via het drag & drop systeem waar ik het eerder in deze Wix review over had kun jij de template vervolgens helemaal naar jouw wens maken.
Maak gebruik van de Wix ADI
Wil jij het maken van een eigen website echt zo simpel mogelijk houden? Dan is het goed om te weten dat Wix beschikt over een erg unieke functionaliteit, genaamd Wix ADI. Laat mij je even uitleggen wat deze functionaliteit voor jou kan doen.
Zoals je net al hebt gelezen kun je kiezen voor een template, maar deze moet je vervolgens zelf aanpassen om alles volledig naar wens te maken. De Wix ADI pakt het anders aan. Wanneer jij gebruik wilt maken van de Wix ADI hoef jij alleen een aantal simpele vragen te beantwoorden. Vervolgens ontwikkeld Wix automatisch een template dat volledig aansluit op al jouw wensen. Hierdoor kun jij echt al binnen enkele minuten jouw volledige website online hebben staan.
Zodra Wix een alternatief heeft gegenereerd zit je uiteraard nog nergens aan vast. Je kunt namelijk nog steeds alles aanpassen via het drag & drop systeem. Na een aantal testen die ik heb gedaan kan ik toch wel zeggen dat de kwaliteit van deze automatische websites mij erg hebben verbaasd. Ze zien er namelijk daadwerkelijk goed uit en sluiten ook echt goed aan op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst aan het begin.
Wix apps toevoegen
Heb jij al eens met WordPress gewerkt? Dan zul je gezien hebben dat je hier plugins aan jouw website kunt toevoegen. Dit zijn kleine uitbreidingen aan WordPress die functionaliteiten aan jouw website toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een formulier, een speciale tabel, een mogelijkheid voor reacties of webshop systeem. Je kunt via deze bibliotheek echt alles toevoegen aan jouw website.
Wix beschikt eigenlijk over exact eenzelfde systeem. Het enige verschil is dat het het bij Wix de Wix App Market heet. In de Wix App Market kun jij een gigantisch aantal uitbreidingen vinden voor jouw website. Denk bijvoorbeeld aan integraties met social media kanalen, een agenda, een boekingssysteem voor restaurants of hotels, een forum, een live chat waar bezoekers jouw 24/7 kunnen benaderen, een volledige blog module of een volledig webshop systeem waarmee jij bestelling kunt beheren.
De apps die jij aan jouw Wix website(Wix website maken) kunt zijn erg eenvoudig te installeren en ook weer zonder enige technische kennis in te stellen. Het is wel goed om te controleren want een app kost, want ze zijn helaas niet allemaal gratis.
Maak gebruik van de Wix logo maker
Een website is natuurlijk niks zonder logo, want met een logo kom je over als merk en ga je door mensen herkend worden. Het is daarom erg belangrijk om bij het maken van een website of webshop ook direct een eigen logo te hebben.
Je kunt natuurlijk kiezen voor een tekstueel logo, maar dit is niet echt de beste keuze. Mensen zullen dit namelijk veel minder snel herkennen en dat is zonde, want hierdoor zullen minder mensen jouw bedrijf onthouden wanneer zij jouw website hebben bezocht.
Een van de oplossingen is daarom het maken van een eigen logo, maar dat is ook weer een vak apart. De vraag is daarom of je dat wel moet willen. Bij Wix denken ze er precies hetzelfde over en daarom hebben ze een logo maker ontwikkeld die jij gratis kunt gebruiken om een logo voor jouw website te maken.
Tijdens het maken van een logo met de Wix logo maker krijg je de volgende vragen:
- Voeg de naam van je bedrijf of organisatie toe
- Voeg een slogan toe(niet verplicht)
- Geef op in welke branche jouw bedrijf/website zit
- Maak een keuze hoe je wilt dat het logo eruit komt te zien
- Kies een stijl die jij voor jouw logo wilt gebruiken
Vervolgens krijg jij een hele lijst aan logo’s die jij kunt gebruiken voor op jouw eigen website. Staat er een tussen die jij goed vind? Dan kun je deze volgens ook nog naar wens maken als je toch nog een paar kleine wijzigingen zal willen maken.
Gratis webhosting inclusief SSL certificaat
Een probleem dat veel website makers hebben is dat je gratis een domeinnaam krijgt. Dit klinkt erg fijn, maar vrijwel altijd gaat het om een subdomein. Je krijgt dus niet een domeinnaam als jouwdomeinnaam.nl, maar een subdomein als jouwdomeinnaam.wix.com. Hierdoor is jouw website stukken minder krachtig, bouw je geen autoriteit op en zul je nooit echt goed gevonden gaan worden in Google.
Kies je voor Wix? Dan krijg je echt een eigen domeinnaam die helemaal van jouw is. Daarbij krijg je ook nog een gratis SSL certificaat dat ervoor zorgt dat jouw website gebruik maakt van een veilige verbinding.
Wanneer je kiest voor Wix zit ook de hosting voor jouw website direct inbegrepen. Jij hoeft dus niet bij een externe hosting providers als SiteGround, Hostinger of Cloud86 een hostingpakket aan te schaffen. Dit is natuurlijk erg prettig, want ook het hosting vergelijken hoef jij hierdoor niet zelf te doen. Jij hoeft je dus niet te verdiepen in de verschillende soorten hosting als VPS hosting, Cloud hosting of dedicated server hosting.
Gebruik maken van een eigen professionele domeinnaam
Zoals je net hebt gelezen krijg je bij Wix een gratis persoonlijke domeinnaam. Hierdoor kun jij direct beginnen met het maken van een professionele website. Dat je gratis een eigen professionele domeinnaam krijgt is naar mijn mening een groot voordeel van Wix ten opzichte van andere website makers.
Doordat je een eigen domeinnaam hebt bouw je met jouw website of webshop autoriteit op in Google. Hierdoor ga je op termijn beter gevonden worden in Google, meer bezoekers naar jouw website krijgen, meer klanten krijgen en dus ook meer inkomsten genereren.
Normaal Gesproken zit je op op een subdomein. Zoals je net hebt gelezen betekent dit dat je geen eigen domeinnaam hebt en bijvoorbeeld dus een domeinnaam krijgt als jouwdomeinnaam.wix.com. Naast dat je met zo’n domeinnaam minder autoriteit opbouwt en minder goed gevonden wordt in Google is het overstappen ook veel lastiger. Je kunt de domeinnaam namelijk niet meenemen. Hierdoor begin jij na het overstappen bij een andere website maker weer helemaal opnieuw. Dat je bij Wix daarom een gratis domeinnaam krijgt is een groot voordeel!
Goede beveiliging van jouw website
Een website hebben is leuk, maar het is super belangrijk dat jouw website of webshop ook veilig. Het SSL certificaat dat jij gratis bij Wix ontvangt is hier een belangrijke toevoeging op. Het SSL certificaat zorgt er namelijk voor dat jouw website gebruik maakt van een beveiligde HTTPS verbinding. Hierdoor kan data die verzonden wordt tussen jouw website en de server niet onderschept worden.
Het systeem van Wix zelf is natuurlijk ook super goed beveiligd. Wix neemt namelijk alle mogelijke stappen om hun platform zo goed mogelijk te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf. Hierdoor kun jij er van uitgaan dat jouw website maximaal is beveiligd tegen hackers.
Ook op het gebied van hosting houdt Wix hier uitgebreid rekening mee. Zo wordt er regelmatig gecontroleerd welke websites er op een server staat en worden er nooit teveel websites op één server geplaatst. Mocht er een website op jouw server geïnfecteerd raken? Dan neemt Wix automatisch maatregelen om jouw website hiervan te beschermen.
Wix analytics voor waardevolle inzichten
Heb jij jouw website online staan? Dan wil je natuurlijk ook precies zien hoeveel bezoekers jij krijgt, waar deze vandaan komen, welke pagina’s ze bekijken, via welke pagina ze jouw website verlaten en welke acties er allemaal worden uitgevoerd op jouw website.
Wix beschikt hiervoor over een Visitor Analytics App. Deze kun jij het eerste jaar gratis gebruiken en verzamelt alle data van gebruikers die op jouw website komen. Je kunt via deze app precies zien hoeveel bezoekers jouw website heeft, welke pagina’s ze bekijken, wat het bouncepercentage is en nog veel meer. Dit is een super waardevolle toevoeging.
Ben jij al bekend met Google Analytics en gebruik jij liever dit systeem om al deze gegevens te verzamelen? Dan kun je ook relatief eenvoudig Google Analytics aan jouw Wix website koppelen. Hiervoor kun je een erg handige handleiding vinden op de website van Wix.
Maak gebruik van professionele e-mailadressen
Bij een professionele website en een professionele domeinnaam hoort natuurlijk ook een professioneel e-mailadres. Het komt namelijk een beetje raar over als jij een professionele website hebt en op de website staat dat mensen contact kunnen opnemen met een persoonlijk gmail adres.
Wanneer je gebruik maakt van Wix kun je erg eenvoudig professionele e-mailadressen aanmaken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. Je kunt ook e-mailadressen aanmaken voor alle werknemers of afdelingen binnen jouw bedrijf om alles overzichtelijk te houden.
Een voordeel van Wix is dat jij jouw mail ook weer kunt koppelen aan Google Workspace. Hierdoor kun jij nog efficiënter werken. Het is namelijk mogelijk om jouw mail te koppelen aan de Google agenda, Google Meet, Google Drive en ga zo maar door.
Wix Review Nederlands: Heeft Wix ook nadelen
Kan aan het begin een beetje overweldigend zijn
Een nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat Wix overweldigend kan zijn aan het begin. Dat is zo is is ook helemaal niet heel raar. Wix is namelijk ontwikkeld om het maken van een website voor iedereen toegankelijk moet zijn. Hierdoor moet Wix dus over alle functionaliteiten beschikken om voor iedereen de juiste oplossingen te bieden.
Dit klinkt natuurlijk heel mooi en dat is het ook, maar daardoor zijn er ook erg veel functionaliteiten die jij in het begin zult zien maar helemaal niet nodig hebt. Hierdoor is het aan het begin even zoeken wat je allemaal kunt en waar je deze zaken kunt instellen of aanpassen. Zodra je enige uren in Wix hebt gestoken zul jij snel en simpel met Wix aan de slag kunnen.
Wix Website Review: Hoe zit het met Wix en SEO?
Een erg belangrijk onderdeel voor zowel websites als webshops is SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Jij wilt met jouw website of webshop namelijk gevonden worden op zoektermen die relevant zijn voor jouw website. Hierdoor bereik jij de juiste doelgroep en zul jij meer klanten aantrekken.
Zelf stop ik veel tijd in het maken van websites en webshops, maar daarnaast ben ik ook nog online marketeer. Ik weet dus hoe belangrijk het is om gevonden te worden in Google met jouw website en wat je hiervoor kunt doen om jouw website te optimaliseren om zo beter gevonden te worden in Google.
Een jaar of 5 a 10 geleden lag Wix echt nog ver achter op hun concurrenten op het gebied van SEO. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ze dit echt wel flink hebben rechtgetrokken.
Wix bevat op dit moment een beetje eenzelfde systeem als Yoast SEO voor WordPress. Wanneer jij een pagina aanmaakt in Wix kun jij opgeven op welke zoektermen jij met deze pagina gevonden wilt worden. Vervolgens geeft Wix weer welke optimalisaties jij op deze pagina kunt doorvoeren om jouw pagina te optimaliseren voor deze zoektermen.
Ook kun je in Wix de meta gegevens aanpassen. Dit zijn de titel en de omschrijving die jij krijgt te zien wanneer jij een zoekopdracht doet op Google. Op de afbeelding hieronder kun je zien wat de meta titel & omschrijving zijn.
Wix Webshop Review: Is Wix ook geschikt voor webshops?
Wix lijkt nu de perfecte oplossing voor websites, maar wat als jij nu producten wilt gaan verkopen online? Dan volstaat een ‘simpele’ website en niet en heb je een webshop nodig. Nu is de vraag kun jij met Wix zelf een eigen webshop maken?
Zoals je eerder in deze Wix review hebt gelezen beschikt Wix over een App Market. Hier kun je apps vinden voor letterlijk alle soorten functionaliteiten. Zo heeft Wix zelf ook een App ontwikkeld, genaamd Wix Stores. Deze app kun jij toevoegen wanneer jij jouw website wilt omtoveren tot webshop.
Zodra jij deze app hebt geïnstalleerd wordt jouw website omgetoverd naar een webshop. Zo kun jij zonder technische kennis categoriepagina’s, product pagina’s, winkelwagen pagina’s en afreken pagina’s maken.
Naast deze pagina’s wil jij jouw webshop natuurlijk ook kunnen beheren. Via de Wix stores app kun jij dit daarom ook erg eenvoudig doen. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van bestellingen, de voorraad, verzendingen, de afhandeling & betalingen allemaal vanuit één platform. Wix maakt uiteraard ook gebruik van bekende en veilige betaalmethodes, zodat jouw bezoekers altijd kunnen afrekenen via een betrouwbare en bekende betaalprovider.
Wix Review Nederlands: Wat zijn mijn ervaringen met Wix?
In deze nederlandse Wix website review heb ik jou al erg veel verteld over wat er allemaal wel niet mogelijk is met Wix en hoe Wix zich hiermee weet te onderscheiden van hun concurrenten. Ook zijn wel al ingegaan op het onderdeel SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Al deze gegevens zijn gebaseerd op basis van feiten, maar wat zijn nu de ervaringen van echte Wix gebruikers?
Heb jij al wat meer op mijn website rondgekeken? Dan zul je gezien hebben dat ik ook verschillende diensten aanbiedt. Zo bouw ik onder andere websites en webshops voor klanten. In sommige gevallen hebben klanten al websites en moet ik aanpassingen en/of onderhoud uitvoeren. Hierdoor heb ik ervaring met veel verschillende website software programma’s, waaronder Wix.
Mijn ervaringen met Wix zijn erg positief. Het systeem werkt namelijk echt super eenvoudig en je kunt echt volledig zelf bepalen hoe jij wilt dat alles er uit komt te zien. Het enige nadeel dat ik eigenlijk heb kunnen vinden is dat het aan het begin vrij overweldigend is en dat je echt wel even moet zoeken. Zodra je Wix onder de knie hebt is het echt super eenvoudig om een website te maken of aanpassingen te doen.
Wix Ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere Wix gebruikers?
Inmiddels heb jij mijn ervaringen met de Wix website builder gelezen, maar mijn ervaringen zijn natuurlijk niet het belangrijkste. Zoals je helemaal aan het begin van deze Wix website review hebt gelezen heeft Wix meer dan 180 miljoen gebruikers. Er zullen dus meer dan genoeg ervaringen te vinden zijn van andere Wix gebruikers. Laten we deze dus ook maar eens gaan bekijken.
Zoals al wel was te verwachten deelt Wix op hun eigen website regelmatig ervaringen van andere gebruikers, maar hoe betrouwbaar zijn deze? Wix kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen dat zijn en zoals al kunt raden zullen dat natuurlijk niet de negatieve zijn. In mijn reviews kijk ik daarom ook altijd naar ervaringen van een bepaald product op andere platformen. G2 is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van.
Wanneer we kijken op het platform van G2 valt direct op dat de meerderheid positief is over Wix. Zo scoort Wix op G2 ruim 4 van de 5 sterren op basis van meer dan 1400 ervaringen. We kunnen dus wel stellen dat Wix hun zaken goed op orde heeft!
Wix Website Review: Hoe is de klantenservice?
Een erg belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste website maker is de klantenservice. Toch onderschatten veel mensen dit erg en kiezen ze vaak voor hele goedkope of zelfs een gratis website maker waar eigenlijk helemaal geen klantenservice aanwezig is.
Dit is natuurlijk erg zonde, want als je iets wilt aanpassen of je hebt problemen, maar je komt er zelf niet uit? Wat ga je doen? Er is geen klantenservice en waarschijnlijk heb jij niet de kennis om het zelf op te lossen. Je kunt gaan Googlen, maar dat zal in veel gevallen een eindeloze zoektocht worden.
Wix is een van de meer intuïtieve sitebouwers die er is, dus de kans is groot dat je geen contact hoeft op te nemen met de klantenservice afdeling. Mocht dit wel het geval zijn? Dan toont de Wix editor rechtboven een vraagteken waarmee het erg gevulde helpcentrum wordt gestart. Als dat niet het antwoord op jouw probleem bevat, kun je eenvoudig een support ticket indienen of vragen om een 24/7 telefoontje terug. Die service is, indrukwekkend, en zelfs beschikbaar voor gratis accounts.
Wanneer je voor het eerst contact opneemt met de klantenservice, vraagt een chatbot naar jouw site-informatie en leidt jou vervolgens door de logische stappen om jouw probleem te verhelpen. Wanneer je op het punt komt waar de chatbot jou niet meer kan helpen, krijg je een bericht om een ticket te versturen of om een gesprek te starten met een klantenservice medewerker. Kies je voor het gesprek? Dan moet je je telefoonnummer opgeven en zal een medewerker van Wix contact met jou opnemen. Ik heb dit zelf getest en binnen enkele minuten werd ik al gebeld door de klantenservice.
Wix Kosten: Wat kost Wix?
1. Wix Gratis
2. Wix Connect Domain
3. Wix Combo
4. Wix Unlimited
5. Wix VIP
Wix Kosten: Welk pakket is het beste voor jou?
Zoals je net hebt gelezen heb je bij Wix de keuze uit vijf verschillende pakketten, maar welke kun jij nu het beste kiezen voor jouw website of webshop? Ik snap namelijk dat je hier zelf moeilijk uit kunt kiezen wanneer je niet snapt wat alles betekent. Daarom zal ik hieronder even mijn toelichting geven.
Om heel eerlijk te zijn zal ik het gratis en het connect domain pakket niemand aanraden. Je kunt het prima gebruiken om te kijken hoe het systeem werkt, maar wanneer je ook maar een beetje serieus en professioneel wilt overkomen heb je echt een eigen domeinnaam nodig en wil je zeker weten geen reclame op jouw website hebben staan.
Het eerste pakket dat ik dus zal aanraden is het Wix Combo pakket. Dit pakket kost €8,50 per maand en daarmee kun je echt een prima beginners website opzetten. Je krijgt alles wat je nodig hebt en daarbij ook nog een domeinnaam, SSL certificaat en hosting. Voor ongeveer €100 per jaar is dat echt een koopje.
Heb jij meer wensen, omdat je bijvoorbeeld een snellere website wilt? Meer opslagruimte nodig hebt of de app wilt om sneller gevonden te worden in Google? Dan is het Unlimited pakket de beste keuze.
Wanneer je echt een grote website wilt maken met maximale snelheden, de maximale hoeveelheid opslagruimte, een professioneel logo met commerciële gebruiksrechten wilt ontvangen en prioriteit wilt hebben op de klantenservice? Dan is het VIP pakket de beste keuze.
Conclusie: Is Wix de beste website of webshop builder voor jou?
Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze Wix website review en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie, want is Wix nu de beste website maker om jouw eigen website mee te ontwikkelen?
Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik Wix zeker aanbevelen. De website maker werkt namelijk erg eenvoudig, heeft meer dan genoeg mogelijk en beschikt over alles dat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de logo maker, de meer dan 500 website templates waar jij uit kunt kiezen en de hosting die automatisch is inbegrepen met een gratis domeinnaam en SSL certificaat.
Samenvattend kan ik Wix dus zeker aanraden wanneer jij zelf een eigen website of webshop wilt ontwikkelen. Wel raad ik je aan om te kiezen voor een pakket waarmee je een professionele domeinnaam krijgt en geen advertenties en reclame op jouw website hebt!
Wix Website Review - Veelgestelde vragen
Is Wix een goede website maker?
Wat kost Wix per maand?
Is een Wix website gratis?
Wat kost een domeinnaam bij Wix?
Kan je Wix maandelijks opzeggen?
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!