Siteground review 2020: De beste webhosting van het moment!?

Wat is siteground?

Siteground is een internationale hosting provider met servers over de hele wereld. Dit betekent dat je met de hosting van siteground een hele snelle website hebt vanaf elke locatie. De kwaliteit die door siteground wordt aangeboden is erg hoog, maar de tarieven zijn juist weer erg laag. Siteground is een erg groot bedrijf met honderden mensen in dienst. Op het moment is het grootste doel van siteground de optimale klanttevredenheid aanbieden. Dit lukt ze zeker! Ze leveren namelijk hele snelle, goedkope hosting pakketten met vele extra’s. In deze review vertellen wij jou waarom SiteGround de beste webhosting is van het moment.

Inhoudsopgave

Waarom moet je voor siteground kiezen?

Omdat er zoveel verschillende hostingproviders zijn zul je vast met de vraag zitten, waarom moet ik voor SiteGround kiezen? Dit is een hele normale en veelgestelde vraag en dat is de reden waarom we u hier vertellen wat SiteGround zo bijzonder maakt.

Gratis je domein verhuizen

Wanneer je niet tevreden bent over de snelheid van je huidige webhost of de klantenservice is slecht dan kan dit een reden zijn om opzoek te gaan naar een ander webhost. In dit geval is de gratis domein verhuizing van SiteGround erg ideaal. Wanneer je je domein wil laten verhuizen door siteground zul je hier wel wat voor moeten betalen, maar siteground heeft een oplossing bedacht waardoor je dit zelf kunt doen. En nog een simpel ook! Zodra je de beslissing hebt genomen en wil overstappen naar SiteGround moet je eerst je huidige hosting opzeggen. Na het opzeggen van je huidige domein ga je in wordpress naar “Plugins”. Je zoekt hier op “SiteGround Migrator”. Hierna installeer en activeer je deze plugin. Nu kun je de SiteGround Migration token ophalen. Dit kun je doen door in het SiteGround dashboard naar Support > Transfer website > Use WordPress Automigrator te gaan en uit deze lijst het juiste domein te kiezen. De code die nu verschijnt, moet je invoeren in de SiteGround Migrator wordpress plugin. Nu wordt je website automatisch gemigreerd naar SiteGround. Het enige wat je nu nog moet doen is het aanpassen van de DNS Records. Dit kun je doen door bij je oude hosting de DNS settings aan te passen naar de DNS settings van SiteGround. Je zult de DNS instellingen van SiteGround direct kunnen zien nadat het migratietraject van je website is voltooid.

* Houdt er rekening mee dat het 48 uur kan duren voordat de DNS instelling zijn bijgewerkt.

Aangeraden door wordpress zelf

Wanneer WordPress een hostingprovider aanraad dan weet je zeker dat je goed zit bij SiteGround. WordPress raad SiteGround aan vanwege hun ultieme gebruiksvriendelijkheid en snelheid, maar ook de overige opties. Zo is het voor beginners heel makkelijk om via SiteGround wordpress te installeren terwijl er voor de gevorderden een groot aantal geavanceerde opties beschikbaar zijn, die door andere hosting providers niet worden aangeboden. Denk hierbij aan een gratis CDN en Caching mogelijkheden.

siteground-wordpress-hosting

Een van de snelste webhosting providers

Als je een gebruiksvriendelijke website wilt maken, is snelheid een van de belangrijkste punten. Het is namelijk zo dat een trage website zorgt voor minder klanten en een hoger bouncepercentage. Je zult denken dat dit vast wel zal meevallen, maar uit onderzoek is gebleken dat een website die langer dan 2 seconden laad, veel minder bezoekers krijgt dan een website die binnen 2 seconden laadt. Dat je meer bezoekers krijgt met een snelle website is niet het enige voordeel. De snelheid van je website is namelijk ook een ranking factor binnen google. Dit betekent dat je met snelle website veel beter gevonden kunt worden op google.

Natuurlijk hebben we zelf ook even getest of de servers van SiteGround echt zo snel waren. We hebben deze test gedaan met Bytecontrole. Dit is een tool die de tijd meet tot de eerste byte of te wel het reactievermogen van de server. De eerste test die ik had gedaan was met het basis hosting pakket van strato hier was de tijd tot de eerste byte 2.25 seconden. Na het verhuizen van mijn website naar het GoBig plan van Siteground is de tijd tot de eerste byte enorm versneld. Dezelfde website haalde nu namelijk maar liefst 0,3 seconden tot de eerste byte en 0,9 seconden totale laadtijd. De servers van SiteGround zijn dus echt vele malen sneller. Dit scheelde maar liefst 2 seconden. Dit verschil zul je ook zien in de rankings van google en het bouncepercentage van je website. Het kiezen van een snelle webhost heeft dus alleen maar voordelen!

snelheid-siteground-website

Content Delivery Network

Een CDN(Content Delivery Network) brengt de veiligheid en prestaties van je website naar een nog hoger niveau. Cloudflare opereert niet op je website zelf, maar zit tussen de bezoeker en de website in. Normaal gesproken wordt alle data via de DNS doorgestuurd naar de bezoeker, maar doordat Cloudflare hiertussen zit kun je de prestaties van je website nog een flinke boost geven. 

Bij SiteGround kun je gratis gebruik maken van de CDN van Cloudflare. Hier wordt onder andere de caching van je website geregeld en de afbeeldingen gecomprimeerd. Ook maakt Cloudflare een kopie van je website. Zodra er een gebruiker op je website komt krijgt hij eerst deze kopie te zien. Terwijl de gebruiker al op de website zit wordt de volledige website geladen. Door een CDN kun je de website dus veel sneller bij je klanten krijgen

Veilige servers

Een veilige website is ook zeker van belang en kan je helpen een hoop problemen te voorkomen. Je wilt namelijk niet te maken krijgen met een beveiligingslek van iemand anders, die zich naar de server verspreid waar jouw website op staat. SiteGround biedt hier een aantal beveiligingstools voor aan. LXC-Containerarchitectuur is een van de belangrijkste hiervan. Dit zorgt er namelijk voor dat je website wordt geïsoleerd van andere gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers niet bij jouw serverbronnen en hebben ze ook geen invloed op de prestaties van jouw website. Ook maakt siteground gebruik van een tool genaamd Guardian. Deze tool scant de servers en waarschuwt technici bij bedreigingen of problemen.

SG Optimizer

SG Optimizer is een erg handige plug-in wanneer je jouw website bouwt in WordPress. Na het installeren van deze plugin kun je namelijk met één klik de SSL installeren op je hele website, de php-versie aanpassen via de manager en je site beheren. Ook verbeterd deze plugin weer de performance van je website. Ook krijg je toegang tot SuperCacher. Dit is een van de beste Caching tools voor wordpress op het moment. Wanneer je gebruikt maakt van een Siteground Hosting pakket krijg je hier gratis toegang tot.  Door gebruik te maken van deze plug-in heb je geen last van een overschot aan plug-ins op je website. Dit scheelt ook aanzienlijk voor de laadtijd van je website.

Siteground pakketten en prijzen

De prijzen van een hosting zijn altijd erg belangrijk wanneer je opzoek bent naar een nieuwe website. Ik kan je zeggen dat dit bij SiteGround zeker goed zit. SiteGround richt zich met name op dedicated en VPS hosting pakketten, heeft een datacenter in Amsterdam, biedt gratis SSL certificaten aan via Let’s Encrypt en je kunt gebruik maken van een gratis Cloudflare CDN. Ook wanneer je totaal onbekend bent met webhosting en je begint aan je eerste website kun je bij SiteGround terecht. Ze hebben namelijk een handig installatieprogramma waarmee je content management systeem, bijvoorbeeld wordpress, binnen een paar klikken kunt installeren.

Siteground-prijzen

Siteground StartUp pakket

Dit pakket is bedoeld voor een beginner die weinig ervaringen heeft met het bouwen van websites of een beginnende affiliate marketeer. Het StartUp pakket van SiteGround kost nu €3,95 per maand(eerste 3 jaar). Voor dit geld krijg je het volgende:

Siteground GrowBig pakket

Het GrowBig pakket van SiteGround is het meest verkochte hosting pakket. Dit komt door een paar belangrijke extra’s die je in het StartUp pakket niet krijgt. Zo krijg je in dit pakket 20GB schijfruimte, maar ook heb je de mogelijkheid om een onbeperkt aantal websites in één hostingpakket te kunnen plaatsen. Deze opties zijn voor prijs die je extra betaald niet te missen. Ook bevat het Het GrowBig pakket van SiteGround extra opties om de snelheid en veiligheid van de website te verbeteren. Het GrowBig pakket van siteground kost op het moment maar €6,45 per maand(eerste 3 jaar). Ook krijg je met het Growbig pakket nog de volgende extra’s:

Siteground GoGeek pakket

Wanneer je een beginner bent is dit pakket niet relevant voor je. De extra’s die dit pakket biedt zijn namelijk vrij technisch. Mocht je de termen hieronder niet kennen dan heb je ze waarschijnlijk niet nodig en is het GrowBig pakket voldoende voor jouw website. Het GoGeek pakket kost €11,95 per maand(eerste 3 jaar)

Geld terug?

Mocht je niet tevreden zijn over de hosting of klantenservice van SiteGround dan heb je recht op een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dit is vrij standaard wanneer je ergens een abonnement afneemt, maar bij SiteGround krijg je hier ook de opstartkosten terug als je je aanmeldt voor een maandelijks abonnement. Het voordeel van de manier die SiteGround toepast is dat je geen contact hoeft op te nemen met SiteGround zelf. Je hoeft alleen stap voor stap de annulerings wizard te doorlopen.

Siteground klantenservice

De klantenservice is een erg belangrijke factor. Iedereen loopt vroeg of laat wel ergens tegenaan en hoe fijn is het dat je dan snel antwoord op je vraag krijgt. SiteGround claimt zelf een vraag of probleem binnen 5 minuten op te lossen. Omdat dit zo snel is gaan we dit zelf natuurlijk ook even controleren. Ik kan je vertellen dat de claim van SiteGround helemaal terecht is, ik stelde een vraag via de live chat. Binnen een paar seconden werd ik direct geholpen door de klantenservice en na het stellen van mijn vraag, werd mijn probleem binnen 4 minuten opgelost. Houdt er wel rekening mee dat SiteGround niet alle problemen kan oplossen binnen 5 minuten. Dit is namelijk afhankelijk van het probleem waar je tegenaan loopt. Wel zul je altijd binnen een aantal seconden in contact staan met een medewerker van de klantenservice.

SiteGround-klantenservice

Live chat

De eerste mogelijkheid om in contact te komen met de klantenservice van SiteGround is via de live chat. Je kunt hier heel eenvoudig een vraag stellen en binnen een paar seconden is er een medewerker die jou helpt met het oplossen van een probleem. Wanneer er wat ingewikkeldere problemen zijn, vragen ze zelfs of ze het voor je moeten doen! Dit is natuurlijk wat je verwacht bij de klantenservice en goede webhost.

E-mail ondersteuning

Wanneer je liever contact hebt via de mail dan via de live chat, is dit ook een optie. In principe verloopt het contact via de mail hetzelfde als via de chat. Je krijgt binnen 5 minuten antwoord en wordt snel geholpen om het hele proces op te lossen.

Siteground Review Conclusie

Doordat SiteGround hosting pakketten aanbiedt met vele extra’s kunnen zowel beginners als expert met deze hosting aan de slag. Daarnaast krijg je een hele snelle website met vele extra’s en natuurlijk niet te vergeten, de klantenservice. Wat is deze goed is vergelijking met andere hosting providers. Je zult zelden een andere hosting provider vinden waar je binnen 5 minuten antwoord hebt op je vraag of probleem. 

Het enige minpunt van SiteGround is dat er geen Nederlandse ondersteuning is. Voor de meeste zal dit geen probleem zijn, mocht dit toch een probleem zijn dan kun je op het internet of youtube altijd antwoorden vinden van nederlanders met hetzelfde probleem. Wanneer je toch liever een webhost wil met een nederlandse klantenservice dan is de hosting van Vimexx aan te raden

SiteGround is een erg goede keuze voor zowel de beginner als expert, waarvan de diensten door WordPress, WooCommerce en Yoast worden aangeraden.

De eerste 3 maanden StartUp hosting voor €0,99!

SiteGround

€5,99
9.5

Snelheid

9.5/10

Support

9.5/10

Veilig

9.5/10

Pluspunten

  • Gratis SSL Certificaat
  • Gratis Domeinnaam
  • Beste webhosting in Nederland