SiteGround WordPress Hosting Review 2023: Beste Hosting? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: SiteGround is op dit moment een van de beste en populairste (WordPress) hosting providers in Nederland die jij voor jouw website of webshop kunt kiezen. Dit komt onder andere doordat de hosting speciaal op WordPress is afgestemd. Hierdoor wordt de WordPress hosting van SiteGround ook aangeraden door WordPress zelf. Verder is de hosting van SiteGround super snel, erg makkelijk in gebruik, kun je met één druk op de knop WordPress installeren en is e-mailhosting gratis inbegrepen. Om het helemaal af te maken krijg je ook nog toegang tot de 24/7 klantenservice en ontvang je altijd een gratis SSL certificaat!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop ontvang je tijdelijk 69% korting op alle hostingpakketten van SiteGround! Heb jij toch nog twijfels? Dan kan ik je zeker aanraden om deze SiteGround WordPress hosting review eens te lezen waarin ik onder andere mijn SiteGround ervaringen deel.

SiteGround-Logo.png

Van €12,99 voor €3,99

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Klantenservice

5/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Wat is SiteGround hosting?

Voordat ik je meeneem in deze SiteGround WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf SiteGround. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van, in dit geval, SiteGround. Ook krijg je hierdoor een beetje inzicht in de geschiedenis van de hosting van SiteGround, wat de gedachten van deze hosting provider zijn en wat hun doelen zijn voor de toekomst.

Zoals je in de intro van deze SiteGround WordPress hosting review al hebt kunnen lezen is SiteGround op dit moment een van de beste en populairste hostingpartijen voor in Nederland, maar zoals je al wel kunt raden zijn ze zo niet begonnen. Het bedrijf SiteGround is namelijk opgericht in 2004 en is vervolgens erg snel gegroeid doordat ze mee konden liften op de groei van het internet.

Natuurlijk zijn er veel meer hosting bedrijven die hier op hebben kunnen meeliften, maar SiteGround is blijven innoveren en verbeteren. Hierdoor kan SiteGround hun gebruikers namelijk de best mogelijke ervaringen en prestaties bieden zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Zelfs als beginner kun jij daarom met de webhosting van SiteGround makkelijk en snel eenvoudig een eigen website of webshop maken.

Ook de laatste jaren heeft SiteGround niet stil gezeten en zijn ze blijven verbeteren. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ze inmiddels door WordPress zelf worden aangeraden als een van de beste WordPress hosting partijen. De klantenservice en gebruiksvriendelijkheid spelen hier een erg grote rol is. Zo is de klantenservice 24/7 bereikbaar en ben jij binnen enkele minuten al met een van de medewerkers in contact. De kwaliteit van de klantenservice nemen ze bij SiteGround dan ook erg serieus!

SiteGround-WordPress-hosting-review

SiteGround WordPress hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van SiteGround moeten kiezen?

Inmiddels heb jij in deze SiteGround WordPress hosting review al redelijk wat informatie over het bedrijf SiteGround gelezen. Zo weet je wat SiteGround is, wanneer en waarom ze zijn begonnen, wat de doelen van SiteGround zijn en dat ze op dit moment een van de grootste en populairste hostingpartijen over de wereld zijn! Dit is uiteraard al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk niet de exacte informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk informatie over de daadwerkelijke webhosting en kwaliteit van SiteGround.

In dit onderdeel van deze SiteGround hosting review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die SiteGround aanbiedt en waarover ze beschikken. Ook zal ik al deze punten toelichten en daarbij zonodig vertellen hoe SiteGround zich met deze functionaliteit onderscheid van andere grote hostingpartijen. Laten we dus maar snel beginnen zodat jij kunt beslissen of SiteGround de beste hosting partij is voor jouw website of webshop.

Hosting pakketten voor ieder budget

Heb jij al wat onderzoek gedaan naar de beste hosting partijen? Dan zal je waarschijnlijk super veel verschillende hostingpartijen voorbij hebben zien komen die allemaal weer net even anders zijn. Zo is de ene hostingpartij specifiek voor WordPress, levert de andere alleen maar dedicated server hosting en zitten er ook nog eens grote verschillen in de specificaties. Dit maakt het kiezen van de juiste hosting lastig en daarom is SiteGround een perfecte oplossing.

SiteGround beschikt namelijk over alle soorten hosting. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan shared hosting, WordPress hosting, magento hosting, cloud hosting en niet te vergeten WooCommerce hosting. Het maakt dus niet uit welke hosting jij nodig hebt, want bij SiteGround kun je voor alle soorten hosting terecht. Doordat SiteGround beschikt over verschillende soorten hosting is er voor ieder budget een geschikt hostingpakket te vinden.

Voor elke soort hosting heb je vervolgens de keuze uit verschillende hostingpakketten. Dit is erg prettig, want hierdoor kun het pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je nooit teveel zult betalen en dat is natuurlijk erg prettig, want teveel betalen zit niemand op te wachten.

SiteGround-hosting-review

SiteGround wordt aangeraden door WordPress zelf

Wil jij zelf een eigen WordPress website maken? Dan wil je natuurlijk gebruik maken van de beste WordPress hosting, maar wat is nu de beste hosting voor WordPress? Veel bedrijven claimen namelijk de beste WordPress hosting te leveren, maar in praktijk blijkt lang niet elke hosting provider even geschikt te zijn.

Wil je echt gebruik maken van de beste WordPress hosting voor jouw website of webshop? Dan is SiteGround zeker een aanrader, want SiteGround wordt namelijk samen met Bluehost en Dreamhost als enige hosting providers aangeraden voor het maken van een WordPress website of webshop.

WordPress raadt niet zomaar een hostingpartij aan dus wanneer ze dit wel doen weet je al direct dat ze hosting provider hun zaken goed op orde heeft. Bij SiteGround hosting snap ik dit ook wel, want ze beschikken over hosting pakketten voor ieder budget, zijn super gebruiksvriendelijk, je kunt WordPress met één druk installeren en niet te vergeten de 24/7 klantenservice. Met de hosting van SiteGround kun je dus zelfs als beginner een eigen website bouwen.

SiteGround-hosting-WordPress

Datacenters in Nederland

Wanneer je zelf een hostingpartij wilt kiezen zijn er een hoop zaken waar je op moet letten. Zo is bijvoorbeeld de locatie van de datacenters erg belangrijk. Veel goedkope hosting partijen beschikken over één grote datacenter in het buitenland. Dit is inderdaad een stuk goedkoper, maar je levert fors in op snelheid. Het is daarom altijd belangrijk om te kiezen voor een hostingpartij die beschikt over datacenters in het land waar jouw website zich op richt.

Bouw jij een website of webshop die zich richt op de nederlandse markt? Dan wil je natuurlijk dat deze op een server komt te staan in Nederland, omdat de afstand tussen de server en bezoeker kleiner is en dat betekent een snellere website. Het is daarom belangrijk om altijd te controleren waar een hosting provider zijn datacenters heeft.

Kies je voor een hostingpakket van SiteGround? Dan heb je keuze uit verschillende datacenters. Zo beschikt SiteGround onder andere over een datacenter in Amsterdam. Voor de meeste lezers is dit de beste keuze, want deze staat in Nederland zelf. Hierdoor kun jij jouw bezoekers de beste laadtijden bieden. Laadtijden van minder dan één seconden zijn hierdoor helemaal niet raar.

SiteGround-datacenters

99,95% uptime garantie

Een snelle website is natuurlijk leuk, maar wat heb je aan een super snelle website als deze nooit bereikbaar is? Precies, helemaal niks. Het controleren van het uptime percentage is daarom erg belangrijk bij het kiezen van een hostingpartij. Het uptime percentage geeft namelijk aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is.

Zoals je waarschijnlijk wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want een lage uptime betekent dat jouw website regelmatig offline is en dus niet bereikbaar is. Dit resultaat in een minder goede vindbaarheid in Google en dus ook in minder bezoekers en klanten.

Wanneer je kiest voor SiteGround WordPress hosting heb jij een uptime garantie van 99,95%. Dit is erg goed, want op jaarbasis is jouw website maar 0,05% offline. Dit kan bijvoorbeeld komen door server problemen of onderhoud. Het is goed om te weten dat je dit niet gaat voorkomen, want een uptime percentage van 100% is vrijwel onmogelijk. Of je moet kiezen voor een super duur VPS hosting pakket.

Super snelle WordPress hosting bij SiteGround

Een snelle website is natuurlijk erg belangrijk. Daarom hebben ze bij SiteGround erg veel tijd gestopt in het zo snel mogelijk maken van hun hosting. Zoals je eerder hebt gelezen speelt de locatie van de server hier een erg grote rol bij. Echter heb jij als gebruiker ook nog veel invloed op de snelheid van jouw website.

Na het installeren van WordPress en het opmaken van jouw website is deze in veel gevallen weer een stuk trager. Het is daarom erg belangrijk om jouw WordPress website weer sneller te maken. Normaal is dit erg lastig, maar SiteGround wordt gratis geleverd met de SG Optimizer plugin.

Deze plugin maakt het mogelijk om zonder enige technische kennis jouw website nog sneller te maken. De plugin kan afbeeldingen optimaliseren, JavaScript bestanden optimaliseren, CSS bestanden samenvoegen en verschillende soorten caching gebruiken. In onderstaande video kun je hier nog meer over zien.

Video afspelen over Veiling-website-maken-snelheid

Met één druk op de knop WordPress installeren

Zoals je eerder in deze SiteGround WordPress hosting review al hebt gelezen is de hosting van SiteGround niet alleen super snel, maar ook erg gebruiksvriendelijk. Dit begint al op het dashboard zelf. Zodra jij namelijk bent ingelogt in jouw account weet je eigenlijk direct al waar je moet zijn om bepaalde zaken aan te passen. Voor het aanpassen van deze zaken heb je ook geen enkele technische kennis nodig wat het erg prettig maakt om met de WordPress hosting van SiteGround te werken.

Vanuit het dashboard van SiteGround kun jij ook met één druk op de knop WordPress installeren. Bij veel hosting partijen kun je alleen WordPress installeren, maar bij SiteGround gaat dit verder. Je kunt namelijk WordPress op een nieuwe website installeren, maar ook een website naar SiteGround verhuizen. Vervolgens heb je ook nog de optie om alleen WordPress te installeren of een installatie die zowel WordPress als WooCommerce bevat. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij kunt inloggen op jouw website of webshop.

Op het dashboard ontvang je ook meldingen als er problemen zijn binnen jouw account of aanraders vanuit SiteGround om nog meer uit jouw website of webshop te halen. In vergelijking met andere hosting providers wint SiteGround op dit punt daarom ruim!

SiteGround-WordPress-installeren

Je ontvangt een gratis SSL certificaat bij SiteGround

Zoals je waarschijnlijk wel kunt bedenken is niet alleen de snelheid, maar ook de beveiliging van jouw website of webshop super belangrijk. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de informatie die tussen jouw website en de server wordt verstuurd veilig wordt overgebracht zonder dat hackers hierbij kunnen.

Om jouw website of webshop op dit punt zo goed mogelijk te beveiligen heb je een SSL certificaat nodig. Dit certificaat zorgt ervoor dat alle informatie op jouw website of webshop wordt verstuurd via een HTTPS verbinding die beveiligd is en waar hackers niet zomaar bij kunnen komen. Wanneer er een SSL certificaat op jouw website of webshop is geïnstalleerd kun je deze herkennen aan het witte slotje in de URL balk naast de website die jij op dit moment bezoekt.

De kosten voor een SSL certificaat verschillen per hostingpartij. Vaak verschillen de prijzen ook weer niet gigantisch veel, want de kosten voor een SSL certificaat bedragen ongeveer tussen de €5,00 en €15,00 euro per jaar.

Toch hebben ze dit bij de hosting van SiteGround nog net even wat beter geregeld. Wanneer jij kiest voor de SiteGround hosting krijg je namelijk een gratis SSL certificaat bij jouw hostingpakket. Dit is wel zo fijn, want voor een goede website of webshop heb je die ook gewoon nodig. Een groot voordeel van SiteGround WordPress hosting is dan ook dat je een gratis SSL certificaat ontvangt bij elk pakket dat SiteGround op dit moment aanbiedt.

Siteground-gratis-ssl

Je kunt gratis gebruik maken van een CDN

In deze SiteGround hosting review heb jij al gelezen dat SiteGround beschikt over een datacenter in Amsterdam. Dit betekent eigenlijk dat jouw website al erg snel is, maar toch kan het nog extremer. Met een Content Delivery Network(CDN) kun jij jouw website of webshop namelijk nog sneller maken.

Een CDN is namelijk een groot netwerk van allemaal servers. Bezoekt iemand vervolgens jouw website? Dan wordt de website automatisch geladen van de server die het snelste is voor die locatie. Jij kunt jouw website of webshop hier een flinke boost meegeven, maar wanneer je een internationale website of webshop hebt zal dit pas echt grote effecten gaan hebben.

Wanneer jouw bezoekers namelijk uit verschillende landen komen zijn de afstanden vaak te groot voor één server. Het is daarom handig om jouw website of webshop op verschillende servers te zetten. Hierdoor kun jij in elk land namelijk zo snel mogelijk jouw website leveren. Kies je voor de hosting van SiteGround? Dan kun jij gratis gebruik maken van een Content Delivery Network!

Eenvoudig een testomgeving maken met SiteGround

Heb jij een eigen website of webshop? Dan komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat jij deze wilt updaten of zelfs wijzigingen wilt maken aan het design. Dit kun je natuurlijk doen op de live website, maar dit heeft grote risico’s. In het ergste geval kan jouw website of webshop namelijk offline raken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom erg belangrijk om niet zomaar wijzigingen door te voeren aan de live website.

Je kunt aanpassingen daarom beter maken in een staging- of testomgeving. Dit is eigenlijk een kopie van jouw website of webshop die op een subdomein wordt geplaatst. Op dit subdomein kun jij vervolgens wijzigingen en testen wat jij wilt zonder dat dit effect heeft op de live website.

Bij veel hostingpartijen zit deze functionaliteit niet standaard inbegrepen, maar bij SiteGround wel. Of jij nu kiest voor het goedkoopste of het duurste hostingpakket bij elk hostingpakket van SiteGround kun jij met één druk op de knop een staging omgeving aanmaken.

SiteGround-hosting-ervaringen

SiteGround maakt automatisch backups

Eerder in deze SiteGround WordPress hosting review heb jij al gelezen hoe belangrijk de beveiliging van jouw website of webshop is. Het gratis SSL certificaat helpt hier al bij, maar natuurlijk zijn er nog veel meer stappen om jouw website beter te beveiligen.

Ook dit voordeel gaat een beetje samen met de veiligheid van jouw website of webshop. Het komt nog wel eens voor dat je aanpassingen doet op jouw website en dat er wat mis gaat. Dit is normaal, maar het is wel zonde dat je vaak uren bezig bent om dit probleem weer op te lossen. Het is daarom een groot voordeel van SiteGround dat het systeem automatisch elke dag een backup maakt van jouw website of webshop. Ook wanneer jij per ongeluk jouw website hebt verwijderd, een aantal pagina’s hebt verwijderd of terug wilt naar een eerdere versie? Dan kan dit super eenvoudig.

Ga jij zelf met jouw website of webshop aan de slag? Dan kan het ook handig zijn om van te voren al een backup van jouw volledige website of webshop te maken. Je bent er dan zeker van dat alle informatie die op dit moment op jouw website staat ook terugkomt na het terugzetten van de backup. Naast de automatische backups die SiteGround dagelijks automatisch maakt kun je ook zelf nog eens vijf handmatige back ups maken. Deze backups blijven vervolgens voor altijd staan, tenzij jij ze natuurlijk verwijderd. Na het verwijderen van een oude backup komt het slot ook weer vrij en kun je dus weer 5 nieuwe backups maken.

Gratis verhuizen naar SiteGround

Heb jij op dit moment al een website of webshop live staan die gehost staat bij een andere hosting provider, maar ben je niet tevreden over deze provider? Bijvoorbeeld omdat de klantenservice niet goed, jouw website regelmatig offline is of omdat de snelheid van jouw website erg slecht is. Dan is het een optie om over te stappen naar een andere webhosting partij.

Het wisselen van webhosting kan een erg lastige klus zijn, maar dat hoeft niet. Dit is namelijk afhankelijk van de partij waar jouw website of webshop op dit moment gehost staat en de partij waar jij jouw nieuwe webhosting wilt afsluiten. Ook dit maakt het kiezen van een nieuwe webhosting nog en stuk lastiger, omdat je op een groot aantal zaken moet gaan letten.

Wanneer jij jouw website of webshop wilt overzetten op de webhosting van SiteGround is dit erg makkelijk. Wanneer je kiest voor het GrowBig- of GoGeek-hostingpakket krijg je namelijk gratis één professionele website migratie. Dit is een hele handige toevoeging, want hierdoor kun je enorm makkelijk jouw website of webshop overzetten naar de hosting van SiteGround. Uiteraard krijg je tijdens dit proces hulp van het ondersteuningsteam van SiteGround, zodat er niks mis kan gaan.

SiteGround-WordPress-hosting-review-migrator

Veel aandacht voor de beveiliging van jouw website of webshop

Zoals je wel snapt is de beveiliging van een website of webshop super belangrijk. Ik heb je hier al veel over verteld in deze SiteGround WordPress hosting review. Zo draagt bijvoorbeeld het SSL certificaat al voor een groot deel bij aan de beveiliging van jouw website of webshop, maar er zijn nog een flink aantal andere zaken die een gevaar kunnen vormen voor jouw website of webshop. SiteGround beschikt daarom ook nog over een aantal erg handige functionaliteiten die jouw website en webshop nog eens extra beveiligen.

Er staan zoveel websites op een server die allemaal uniek zijn, maar dit kan ook voor problemen zorgen. Jij kunt jouw website wel goed hebben beveiligd, maar wat als iemand anders op de server dat niet heeft gedaan? Er is dan een kans dat hackers via een andere website bij de server kunnen komen en dus ook bij jouw website. SiteGround past daarom bepaalde technieken toe die ervoor zorgen dat gehackte websites op de server van jouw website geen andere websites kunnen besmetten. Jouw website staat hier dus al weer een heel stuk veiliger!

Het is ook mogelijk om het automatisch updates van WordPress & plugins te installeren. Dit kan handig zijn, maar soms kan dit ook problemen veroorzaken. Persoonlijk heb ik deze instelling daarom uitgeschakeld en loop ik één keer per week zelf mijn websites langs om ze handmatig te updaten. Het is een mooie functionaliteit, maar je moet zelf gaan beslissen of jij deze wilt gaan gebruiken.

Gratis webmail bij SiteGround hosting

Wanneer je zelf een website of webshop gaat bouwen wil je natuurlijk ook een of meerdere professionele e-mailadres gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl. Deze e-mailadressen komen professioneel over en de bezoekers zullen ook doorhebben dat ze in contact zijn met een echte onderneming.

Het aanmaken van een e-mailadres dat aansluit bij jouw domeinnaam is erg simpel bij SiteGround. Je kunt dit namelijk doen zodra jij een domeinnaam & webhosting pakket hebt afgenomen. Vervolgens kun je via het dashboard naar de instellingen om hier een nieuw e-mailadres aan te maken. De e-mailadressen die jij hier aanmaakt zijn niet van gmail, outlook of wat dan ook, maar e-mailadressen op jouw eigen domeinnaam.

Je kunt dus een info e-mailadres aanmaken, maar bijvoorbeeld ook een e-mailadres met je eigen naam, of voor een bepaalde afdeling. Je hebt de volledige vrijheid om zelf een e-mailadres aan te kunnen maken die aansluiten bij jouw onderneming. Super handig dus om werk en privé van elkaar te kunnen onderscheiden.

SiteGround WooCommerce hosting is perfect voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je aan alleen een website niet genoeg. Je hebt namelijk een webshop nodig die beschikt over een voorraad- en betaalsysteem. Uiteraard is het mogelijk om een webshop te maken met een systeem als Shopify, maar dit is een stuk duurder en geeft veel minder vrijheid. Veel webbouwers geven daarom de voorkeur aan het maken van een WordPress webshop in combinatie met WooCommerce.

WooCommerce is een plugin die jij aan jouw website kunt toevoegen. Deze plugin tovert jouw website vervolgens om in een webshop waar je zonder technisch kennis alles kunt instellen. Hoe dit precies werkt leg ik jou uit in mijn handleiding webshop bouwen, want in deze SiteGround WordPress hosting review is dat niet echt nodig.

Wat wel belangrijk is, is dat je voor webshops speciale hosting nodig hebt. Voor een webshop moet de caching namelijk op een andere manier geregeld worden dan bij websites. Daarnaast maakt een webshop ook veel meer gebruik van dataverkeer en opslagruimte dan websites. Ook deze limieten moeten voor webshops daarom een stuk omhoog. Het is daarom goed om te weten dat SiteGround beschikt over speciale WooCommerce hostingpakketten voor webshops.

SiteGround-WooCommerce-hosting

SiteGround WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook SiteGround zo zijn nadelen. Alhoewel moet ik wel toegeven dat ik deze bij SiteGround echt heel erg vind meevallen. Alles op het gebied van webhosting is hier namelijk echt top geregeld en het behoort ook echt tot de beste prestaties die jij op dit moment kunt krijgen.

Met SiteGround maak je dus echt een super goede keuze voor in Nederland, maar toch heb ik één ding gevonden dat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. In dit onderdeel van deze SiteGround WordPress hosting review zal ik dit nadeel even toelichten.

Klantenservice alleen in het engels

In alle reviews die ik heb geschreven ben ik zo eerlijk mogelijk, omdat ik jou een zo goed mogelijk advies wil geven bij het vinden van de beste website software tools en of programma’s voor jouw onderneming. In dit geval gaat het om de SiteGround WordPress hosting. In de afgelopen drie jaar dat ik mijn websites hier heb gehost heb ik nog nooit een nadeel van deze webhosting ervaren. Wel is er een aandachtspunt dat voor jou misschien een nadeel zou kunnen zijn.

De klantenservice van SiteGround is super goed, klantvriendelijk en reageren snel. Het enige nadeel hiervan is dat de klantenservice wel alleen in het Engels beschikbaar is. Voor mij is dit geen enkel probleem en daarom vind ik dit niet onder een nadeel vallen, maar ik kan me wel voorstellen dat dit voor sommige mensen een nadeel zou kunnen zijn en daarom wil ik het in deze SiteGround hosting review wel even melden.

Is dit voor jou een groot nadeel en heb jij liever een Nederlandse hosting provider? Dan kan ik de webhosting van Cloud86 zeker aanraden.

SiteGround WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van SiteGround besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze SiteGround hosting review Nederland gekomen. In dit onderdeel van deze SiteGround review gaan we namelijk dieper in op de hostingpakketten die jij bij SiteGround kunt kiezen. Aangezien de meeste mensen gebruik maken van WordPress zullen we het vooral over deze hostingpakketten hebben.

Bij SiteGround heb je de keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Namelijk het SiteGround StartUp pakket, SiteGround GrowBig pakket en het SiteGround GoGeek pakket. Hieronder zal ik alle drie de pakketten even met je doornemen.

1. SiteGround StartUp pakket

Het goedkoopste en simpelste hosting pakket van SiteGround is het SiteGround StartUp pakket. Dit pakket is uitermate geschikt voor de beginner die voor het eerst wat met webhosting gaat doen. Dit pakket geeft namelijk ruimte voor één website, 10GB opslagruimte, dataverkeer voor 10.000 bezoekers per maand, de mogelijkheid om WordPress met één druk op de knop te installeren en niet te vergeten het gratis SSL certificaat. Normaal gesproken kost dit pakket €12,99 per maand, maar op dit moment tijdelijk maar €3,99 per maand. Met het SiteGround StartUp hostingpakket maak jij dan ook een perfecte keuze!

2. SiteGround GrowBig pakket

Het tweede pakket van SiteGround is het SiteGround GrowBig pakket. Dit pakket is perfect wanneer jij meerdere websites of webshops wilt beheren vanuit één hostingpakket. Verder heb je meer ruimte. Zo heb je met dit pakket 20 GB opslagruimte en kun je tot 25.000 bezoekers per maand ontvangen. Het enige andere voordeel dat je met dit pakket hebt is dat jij je huidige website gratis kunt laten verhuizen naar SiteGround. De hosting kosten van het SiteGround GrowBig pakket bedragen normaal €22,99 per maand, maar nu tijdelijk zijn deze verlaagd naar €6,99 per maand.

3. SiteGround GoGeek pakket

Het meest uitgebreide en duurste hostingpakket van SiteGround is het SiteGround GoGeek pakket. In dit pakket kun je een ongelimiteerd aantal websites of webshops beheren. Verder krijg je 40 GB opslagruimte, kun je tot ongeveer 100.000 bezoekers per maand verwelkomen en krijg je wederom het gratis SSL certificaat. Dit pakket is ook ideaal wanneer jij bijvoorbeeld websites of webshops bouwt en ook hosting voor jouw klanten wilt aanbieden. De kosten voor het SiteGround GoGeek pakket bedragen normaal €34,99 per maand, maar die zijn tijdelijk verlaagd naar €10,79 per maand!

SiteGround-hosting-kosten

Is SiteGround geschikt voor Nederland?

Ja, SiteGround is uitermate geschikt voor Nederland. SiteGround beschikt namelijk over een datacenter in Amsterdam. Hierdoor kan jouw website op deze server worden geplaatst. Het voordeel hiervan is dat jouw website super snel is voor bezoekers in Nederland & België. Wanneer we kijken naar de prestaties kan ik daarom garanderen dat de hosting van SiteGround perfect geschikt is voor de Nederlandse markt!

SiteGround hosting ervaringen in Nederland: Wat zijn mijn ervaringen met SiteGround?

Alle informatie die op feiten is gebaseerd heb ik je inmiddels gegeven en uitgebreid met je besproken, maar wat zijn nou mijn persoonlijke ervaringen met de hosting van SiteGround. In dit onderdeel van deze SiteGround WordPress hosting review zal ik daarom mijn persoonlijke ervaringen met jou delen. In het volgende onderdeel van deze SiteGround review komen ook de ervaringen van andere gebruikers aan bod.

Wanneer je al een beetje op mijn website hebt rondgekeken zul je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Aangezien ik dit regelmatig doe krijg ik ook te maken met verschillende hostingpartijen. Hierdoor heb ik regelmatig met SiteGround gewerkt, maar daarnaast staan op dit ook een aantal van mijn persoonlijke websites gehost bij SiteGround.

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik zeer tevreden ben over de kwaliteit van webhosting van SiteGround. Ze weten gewoon super goed wat belangrijk is voor een goede en succesvolle website. De websites van mijn klanten die hier gehost staan zijn daarom ook erg snel en worden daardoor goed gevonden worden in Google. Verder maken ze hun uptime zeker waar. Ik heb namelijk nog nooit een melding gekregen dat een van de websites offline is geraakt en dat is een erg goed teken.Ook op het gebied van klantenservice weten ze bij SiteGround zeker hoe zij zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Als je het mij vraagt kan ik SiteGround dus zeker aanraden! Al helemaal met de tijdelijke kortingen op alle hostingpakketten.

Siteground-ervaringen

SiteGround hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn ervaringen heeft SiteGround natuurlijk nog veel meer klanten en ook deze hebben weer ervaringen. In dit deel van deze SiteGround hosting review gaan we daarom dieper in op de ervaringen van andere SiteGround gebruikers. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze SiteGround WordPress hosting review kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van deze partij. Laten we dus maar snel beginnen.

Op de website van SiteGround zelf worden al aardig wat ervaringen van gebruikers gedeeld. Dit is al een erg goed teken, maar toch zet ik hier zelf altijd mijn vraagtekens bij. Een bedrijf kan namelijk zelf kiezen welke ervaringen er op hun website moeten komen te staan. Omdat ze hier dus de beste kunnen neerzetten wordt je als klant eigenlijk een beetje misleid. Zelf kijk ik daarom ook altijd nog naar de ervaringen van andere gebruikers op websites als trustpilot.

Voor deze SiteGround hosting review heb ik daarom ook gekeken naar de ervaringen van de andere gebruikers op Trustpilot. Hier valt mij direct op dat veruit het grootste deel van de gebruikers ook erg positief zijn. Zo scoort SiteGround gemiddeld namelijk 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 9.200 ervaringen!

SiteGround-hosting-ervaringen

SiteGround WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je op zoek bent naar de beste hostingpartij voor jouw website of webshop zijn de prestaties en specificaties natuurlijk enorm belangrijk, maar toch is dat niet het enige. Er is namelijk ook nog een ander onderdeel dat erg belangrijk is om echt de hosting partij voor jouw website of webshop te kiezen. De klantenservice vormt namelijk het hart van het bedrijf en daar moet het goed zitten. Vooral bij website software gerelateerde producten kan nog wel eens wat fout gaat en in dat geval wil je altijd snel in contact kunnen komen met de juiste personen.

Zodra jij een hostingpakket hebt afgenomen bij SiteGround ontvang jij via jouw account toegang tot de klantenservice. Het mooie hiervan is dat ze 24/7/365 bereikbaar zijn waardoor jij altijd jouw vraag kunt stellen en snel een reactie zult ontvangen.

Uit verschillende testen is ook gebleken dat de klantenservice van A2 Hosting ook in praktijk erg goed is. Ze reageren snel, zijn erg klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen hoe lastig de vraag ook is. Het zijn geen standaard klantenservice medewerkers, maar echt medewerkers die jou direct verder kunnen helpen.

SiteGround-klantenservice

SiteGround WordPress Hosting Review: Wat zijn de kosten voor SiteGround hosting?

Een belangrijk onderdeel van deze SiteGround hosting review zijn uiteraard ook de prijzen, want je wilt natuurlijk nooit teveel betalen. Eerder in deze review waar ik de beschikbare pakketten besproken heb, heb ik het ook al over de prijzen gehad. Ik zal hier daarom in dit onderdeel niet veel dieper op ingaan.

Zoals je inmiddels zult weten heb je bij SiteGround de keuze uit drie hostingpakketten, namelijk:

  • SiteGround StartUp pakket
  • SiteGround GrowBig pakket
  • SiteGround GoGeek pakket

 

De kosten hiervoor beginnen bij €3,99 per maand en kunnen oplopen tot €10,79 per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Dit zijn wel de aanbiedingsprijzen dus als je te laat bent zullen de prijzen hoger liggen.

Conclusie: Is SiteGround hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze SiteGround WordPress hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is SiteGround nu de beste webhosting partij voor jouw website of webshop?

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik eigenlijk vrij kort antwoorden, want ja ik raad SiteGround zeker weten aan. SiteGround is namelijk niet voor niets een van de enige partijen die door WordPress zelf worden aangeraden. Verder is de hosting erg snel, beginners vriendelijk, heb je een hoge uptime garantie en ontvang je een gratis SSL certificaat.

Als je hier dan tijdelijk ook nog eens 69% korting ontvangt op een hostingpakket is de keuze voor mij snel gemaakt!

SiteGround Review - Veelgestelde vragen

Is SiteGround snel?

Ja, de hosting van SiteGround is erg snel! Dit komt doordat SiteGround gebruik maakt van SSD servers en beschikt over een server locatie in Amsterdam. SiteGround is daarmee erg snel en uitermate geschikt voor hosting in Nederland.

Is WordPress gratis bij SiteGround?

Ja, WordPress is gratis bij SiteGround. Kies jij voor een van de hostingpakketten van SiteGround? Dan kun jij vanuit het dashboard met één druk op de knop gratis WordPress installeren. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij vervolgens op jouw website kunt inloggen.

Is SiteGround hosting gratis?

Nee, de hosting van SiteGround is niet gratis. Bij SiteGround heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen €3,99 per maand. Kies jij voor een duurder pakket? Dan bedragen de kosten €6,99 of €10,78 per maand.

Is SiteGround hosting duur?

Nee, SiteGround is niet duur. Wanneer je de prijzen van SiteGround vergelijkt met andere hosting providers is de hosting van SiteGround niet duur. Bij SiteGround heb je namelijk al een hostingpakket met gratis SSL certificaat vanaf €3,99 per maand.

Is SiteGround een goede hosting partij voor WordPress?

Ja, SiteGround is een erg goede hostingpartij voor WordPress. Ze worden namelijk niet voor niets al meerdere jaren aangeraden door WordPress zelf. SiteGround beschikt over hostingpakketten die speciaal op WordPress zijn afgestemd. Hierdoor kun jij WordPress met één druk op de knop installeren en is jouw website tot wel 5 keer sneller.

Heeft SiteGround email hosting?

Ja, SiteGround heeft email hosting. Wanneer je kiest voor de hosting van SiteGround krijg jij gratis toegang tot de webmail. Hiermee kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken die op jouw domeinnaam zijn gebaseerd.

Hoe is de klantenservice van SiteGround?

De klantenservice van SiteGround is erg goed! Met elk hostingpakket van SiteGround krijg jij toegang tot de 24/7 klantenservice. Je kunt kiezen uit de live chat, gratis telefoongesprekken en e-mail.

Klanten met het GoGeek-abonnement of hoger krijgen “Advanced Priority Support”, wat betekent dat jouw serviceverzoek voorrang krijgt boven andere en wordt doorgestuurd naar de meest ervaren klantenservice medewerkers.

Kun je bij SiteGround betalen met iDeal?

Ja, het is weer mogelijk om bij SiteGround met iDeal te betalen. In 2021 is dit een tijd niet mogelijk geweest, maar sinds Mei 2022 is het weer mogelijk om bij SiteGround met iDEAL te betalen. Het is ook mogelijk om met PayPal te betalen, maar daarvoor moet je eerst contact opnemen met de klantenservice.

Kun je gratis verhuizen naar SiteGround?

Ja, het wanneer je kiest voor het GrowBig of GoGeek hostingpakket kun jij gratis naar SiteGround verhuizen. Bij het StartUp pakket is dit ook mogelijk, maar dan moet je de verhuizing zelf uitvoeren met behulp van de SiteGround migrator plugin.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

SiteGround alternatieven

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5