SiteGround WordPress Hosting Review 2021: Beste Hosting? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: SiteGround is op dit moment een van de beste (WordPress) webhosting partijen die jij kunt kiezen voor jouw website of webshop. De webhosting is super snel door servers over de hele wereld, je ontvangt een gratis SSL certificaat bij elk hostingpakket, wanneer je op dit moment bij een andere hostingpartij zit kun jij jouw website kosteloos overzetten, er worden dagelijks automatisch backups van jouw website gemaakt, er is veel aandacht aan beveiliging gegeven en de klantenservice is echt super goed. Binnen 5 minuten wordt je geholpen via de livechat! 

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop krijg je tijdelijk 60% korting! Heb jij nog twijfels? Dan kan ik je zeker aanraden deze SiteGround WordPress hosting review eens te lezen waarin ik onder andere mijn ervaringen deel.

SiteGround-Logo.png

Wees snel, verloopt bijna!

Prijs

5/5

De prijs kwaliteit verhouding van SiteGround is echt bizar goed!

Gebruiksvriendelijk

5/5

SiteGround is gebruiksvriendelijk en werkt makkelijk. Zelf voor echte beginners.

Support

4/5

SiteGround heeft 100% de beste support. Binnen 5 minuten zit je in een livechat met een medewerker!

Wat is siteground?

Heb jij al wat onderzoek gedaan naar het bouwen van een website of webshop? Dan ben je ongetwijfeld WordPress tegengekomen en daarbij waarschijnlijk verschillende webhosting partijen. In de meeste gevallen zul je ook direct al in aanraking gekomen zijn met de webhosting van SiteGround.

SiteGround is een internationale hosting provider die die op dit moment door miljoenen mensen wordt gebruikt. Het begon voor SiteGround allemaal in 2004. Zij vonden namelijk dat er nog erg veel verbeterpunten waren bij de hosting providers van dat moment. Al deze punten die beter konden hebben ze vervolgens genoteerd en in hun eigen webhosting(SiteGround) verwerkt. Doordat ze hier zoveel aandacht in hebben gestopt is SiteGround op dit moment uitgegroeid tot een van de beste WordPress webhosting partijen die jij voor jouw website of webshop zou kunnen gebruiken.

Een van de punten waar SiteGround enorm veel tijd en moeite in heeft gestopt is de gebruiksvriendelijkheid en klantenservice. Er zijn namelijk veel hostingpartijen waarbij de klantenservice stukken minder is of er zelfs helemaal niet is. Door hier als partij vervolgens veel aandacht in te stoppen kun je al snel een grote stroom aan gebruikers gaan verwachten en dat hebben ze dus ook gedaan.

siteground-hosting

SiteGround WordPress Hosting Review: Wat zijn de voordelen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet is SiteGround op dit moment een van de populairste en beste webhosting partijen van dit moment. Ik snap dat jij jezelf afvraagt waar dit op is gebaseerd en waar je überhaupt op moet letten als je een webhosting partij voor jouw website of webshop kiest.

In dit onderdeel van deze SiteGround WordPress Hosting Review ga ik daarom dieper op de voordelen en nadelen van SiteGround in. Uiteraard vermeld ik hierbij ook waarom deze punten zo belangrijk zijn en wat de invloed hiervan is/ kan zijn op jouw website of webshop.

De hosting van SiteGround wordt aangeraden door WordPress zelf

Wanneer jij van plan bent om zelf een eigen WordPress website te gaan bouwen moet je op een aantal zaken letten. Zo moet je als eerste een domeinnaam en webhosting kiezen en vastleggen. Hier wordt het voor veel mensen al lastig, want er zijn zoveel verschillende webhosting partijen dat de meeste mensen geen idee meer hebben waar ze op moeten letten. Persoonlijk kan ik mij dat erg goed voorstellen, want is het namelijk allemaal vrij technische kennis die je nodig hebt om de beste keuze te maken. 

Het probleem van veel hostingpartijen is dan ook dat alle websites en webshops op een klein aantal servers komen te staan. Hierdoor staan deze servers zo vol dat alle kracht van de server verdeeld moet worden over de websites die er op staan en dat gaat jouw website of webshop een heel stuk trager maken. Daarnaast is ook de plaats van de server erg belangrijk, want je wilt jouw website natuurlijk op een server zo dicht mogelijk bij de mensen die jij wilt bereiken. 

Een groot voordeel van SiteGround is dan ook dat ze door WordPress zelf worden aangeraden als hostingpartij voor jouw website. Dit laat goed zien hoe goed SiteGround is, hoe ze presteren tegenover andere hostingpartijen en dat ze daadwerkelijk echt precies weten waar ze mee bezig zijn. Zelfs voor de echte beginners die een website willen bouwen is SiteGround de perfecte hosting partij.

siteground-wordpress-hosting

Super snelle webhosting vanaf welke plek dan ook

Net had ik het kort al even over de snelheid van de webhosting, want die is namelijk echt super belangrijk. De snelheid van een webhosting pakket heeft namelijk grote invloed op de snelheid van jouw website of webshop. Zo zie je vaak dat er te veel websites op één server staan waardoor een website erg traag gaat worden.

Het resultaat hiervan is een trage website, die niet goed gevonden gaat worden in Google, weinig of zelfs helemaal geen bezoekers gaat krijgen en daarom dus ook geen nieuwe klanten of inkomsten gaat opleveren.

Bij SiteGround hebben ze hier daarom goed over nagedacht, want ze maken bij hosting van SiteGround namelijk gebruik van enorm veel servers. Deze servers zijn ook nog eens verdeeld over de hele wereld zodat jouw website of webshop zo snel mogelijk bij de bezoekers op het scherm kan komen. Uiteraard maakt SiteGround zelf de keuze op welke server jouw website komt te staan. Dit is dan vaak een server uit hetzelfde land zodat jouw website of webshop extra snel opgeladen kan worden. Een mooi voordeel van SiteGround is dan ook dan ze beschikken over servers in Amsterdam wat betekent dat jouw website echt de maximale snelheden kan gaan bereiken. Ook mijn websites staan op deze servers en die halen gewoon laadtijden van minder dan één seconde!

Wordpress-website-bouwen-voor-beginners

Gratis SSL certificaat bij elk webhosting pakket

Zoals je waarschijnlijk wel kunt bedenken is niet alleen de snelheid, maar ook de beveiliging van jouw website super belangrijk. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de informatie die tussen de server en jouw bezoekers veilig wordt overgebracht zonder dat hacker hierbij kunnen. 

Om jouw website of webshop op dit punt zo goed mogelijk te beveiligen heb je een SSL certificaat nodig. Dit certificaat zorgt ervoor dat alle informatie wordt verstuurd via een HTTPS verbinding die beveiligd is en waar hackers niet zomaar bij kunnen komen. Wanneer er een SSL certificaat op jouw website of webshop is geïnstalleerd kun je deze herkennen aan het witte slotje in de URL balk naast de website die jij op dit moment bezoekt.

De kosten voor een domeinnaam verschillen per hostingpartij. Vaak verschillen de prijzen ook weer niet gigantisch veel, want de kosten voor een SSL certificaat bedragen ongeveer tussen de €5,00 en €15,00 euro per jaar. 

Toch hebben ze dit bij de hosting van SiteGround nog net even wat beter geregeld. Wanneer jij kiest voor de SiteGround hosting krijg je namelijk een gratis SSL certificaat bij jouw hostingpakket. Dit is wel zo fijn, want voor een goede website of webshop heb je die ook gewoon nodig. Een groot voordeel van SiteGround WordPress hosting is dan ook dat je een gratis SSL certificaat ontvangt bij elk pakket dat SiteGround op dit moment aanbiedt.

eigen-wordpress-website-bouwen

Gratis website migratie naar SiteGround

Heb jij op dit moment al een website of webshop live staan die gehost staat bij een provider, maar ben je niet tevreden over de provider? Bijvoorbeeld omdat de klantenservice niet goed, jouw website regelmatig offline is of omdat de snelheid van jouw website er slecht is. Dan is het een optie om over te stappen naar een andere webhosting partij.

Het wisselen van webhosting kan een erg lastige klus zijn, maar dat hoeft niet. Dit is namelijk afhankelijk van de partij waar jouw website of webshop op dit moment gehost staat en de partij waar jij jouw nieuwe webhosting wilt afsluiten. Ook dit maakt het kiezen van een nieuwe webhosting nog en stuk lastiger, omdat je op een groot aantal zaken moet gaan letten.

Wanneer jij jouw website of webshop wilt overzetten op de webhosting van SiteGround is dit erg makkelijk. Wanneer je kiest voor het GrowBig- of GoGeek-hostingpakket krijg je namelijk gratis één professionele website migratie. Dit is een hele handige toevoeging, want hierdoor kun je enorm makkelijk jouw website of webshop overzetten naar de hosting van SiteGround. Uiteraard krijg je tijdens dit proces hulp van het ondersteuningsteam van SiteGround, zodat er niks mis kan gaan.

SiteGround-WordPress-hosting-review-migrator

Met één druk op de knop WordPress installeren

Zoals ik helemaal aan het begin van deze SiteGround hosting review al aangaf hebben ze bij SiteGround veel tijd gestopt in het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van hun systeem. Hierdoor is het systeem voor iedereen te gebruiken en kun je alles zelf instellen en aanpassen zonder dat daar enige vorm van technische kennis voor nodig is. Natuurlijk is het wel handig om te weten wat je precies gaat aanpassen, maar ik neem aan dat je dat wel snapt.

Doordat het systeem van SiteGround zo gebruiksvriendelijk is, is het ook mogelijk om met één druk op de knop WordPress te installeren. Er zijn dus geen ingewikkelde stappen meer nodig zoals bij andere webhostingpartijen. Wanneer je bij SiteGround WordPress installeren hoef je alleen op “Installeren” te klikken en vervolgens een account aan te maken waarmee je kunt inloggen.

Is dit allemaal gelukt? Dan kom je vervolgens op het dashboard van jouw WordPress website. Standaard opent er dan een handleiding van SiteGround over WordPress. Hier laten ze jou stap voor stap zien hoe het werkt en waar je moet zijn om bepaalde acties te kunnen uitvoeren. Als je helemaal nieuw bent met WordPress is dat dus erg handig, maar ben je al wat meer ervaren? Dan kun je deze natuurlijk ook overslaan.

Zelf-een-eigen-wordpress-website-maken-wordpress-installeren

Veel aandacht voor de beveiliging van jouw website/webshop

Zoals je wel snapt is de beveiliging van een website super belangrijk. Ik heb je hier al wat over verteld, want het SSL certificaat draagt hier al aan bij, maar er zijn nog een flink aantal andere zaken die een gevaar kunnen vormen voor jouw website of webshop. SiteGround beschikt daarom ook nog over een aantal erg handige functionaliteiten die jouw website en webshop nog eens extra beveiligen. 

Er staan zoveel websites op een server die allemaal uniek zijn, maar dit kan ook voor problemen zorgen. Jij kunt je website wel goed hebben beveiligd, maar wat als iemand anders op de server dat niet heeft gedaan? Er is dan een kans dat hackers via een andere website bij de server kunnen komen en dus ook bij jouw website. SiteGround past daarom bepaalde technieken toe die ervoor zorgen dat gehackte websites op de server van jouw website geen andere websites kunnen besmetten. Jouw website staat hier dus al weer een heel stuk veiliger!

Het is ook mogelijk om het automatisch updates van WordPress & plugins te installeren. Dit kan handig zijn, maar soms kan dit ook problemen veroorzaken. Persoonlijk heb ik deze instelling daarom uitgeschakeld en loop ik één keer per week zelf mijn websites langs om ze te updaten. Het is een mooie functionaliteit, maar je moet zelf gaan beslissen of jij deze wilt gaan gebruiken.

Een ongelimiteerd aantal e-mailadressen aanmaken(webmail)

Wanneer je zelf een website of webshop gaat bouwen wil je natuurlijk ook een of meerdere professionele e-mailadres gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl. Deze e-mailadressen komen professioneel over en de bezoekers zullen ook doorhebben dat ze in contact zijn met een echte onderneming. 

Het aanmaken van een e-mailadres dat aansluit bij jouw domeinnaam is erg simpel bij SiteGround. Je kunt dit namelijk doen zodra jij een domeinnaam & webhosting pakket hebt afgenomen. Vervolgens kun je via het dashboard naar de instellingen om hier een nieuw e-mailadres aan te maken. De e-mailadressen die jij hier aanmaakt zijn niet van gmail, outlook of wat dan ook, maar e-mailadressen op jouw eigen domeinnaam. 

Je kunt dus een info e-mailadres aanmaken, maar bijvoorbeeld ook een e-mailadres met je eigen naam, of voor een bepaalde afdeling. Je hebt de volledige vrijheid om zelf een e-mailadres aan te kunnen maken die aansluiten bij jouw onderneming. Super handig dus om werk en privé van elkaar te kunnen onderscheiden.

Eigen-bedrijfs-emailadres-aanmaken

Automatisch dagelijkse backups

Ook dit voordeel gaat een beetje samen met de veiligheid van jouw website of webshop. Het komt nog wel eens voor dat je aanpassingen doet op jouw website en dat er wat mis gaat. Dit is normaal, maar het is wel zonde dat je vaak uren bezig gaat zijn om dit probleem weer op te lossen. Het is daarom een groot voordeel van SiteGround dat het systeem automatisch elke dag een backup maakt van jouw website of webshop. Ook wanneer jij per ongeluk jouw website hebt verwijderd, een aantal pagina’s hebt verwijderd of terug wilt naar een eerdere versie? Dan kan dit super eenvoudig.

Ga jij zelf met jouw website of webshop aan de slag? Dan kan het ook handig zijn om van te voren al een backup van uw volledige website of webshop te maken. Je bent er dan zeker van dat alle informatie die op dit moment op jouw website staat ook terugkomt na het terugzetten van de backup. Naast de automatische backups die SiteGround dagelijks automatisch maakt kun je ook zelf nog eens vijf backups maken. Deze backups blijven vervolgens voor altijd staan, tenzij jij ze natuurlijk verwijderd. Na het verwijderen van een oude backup komt het slot ook weer vrij en kun je dus weer 5 nieuwe backups maken.

SiteGround WordPress Hosting Review: Wat zijn de nadelen?

In een goede review worden niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen te bespreken. Dat is dan ook de reden dat ik het wel zo netjes vind om zowel de voor- als nadelen in deze SiteGround hosting review te benoemen. Door alle informatie in deze SiteGround review voor jou op een rijtje te zetten kun jij snel en makkelijk bepalen of dit de beste webhosting is voor jouw website of webshop.

Inmiddels heb ik mijn websites al zo’n 3 drie jaar bij SiteGround gehost staan en eigenlijk nooit een nadeel gevonden wat ze bij andere webhosting providers beter doen. Het enige punt dat voor jou misschien een nadeel zou kunnen zijn is de klantenservice.

Support alleen in het engels

In alle reviews die ik heb geschreven ben ik zo eerlijk mogelijk, omdat ik jou een zo goed mogelijk advies wil geven bij het vinden van de beste tools en of programma’s voor jouw onderneming. In dit geval gaat het om SiteGround. In de afgelopen drie jaar dat ik mijn websites hier heb gehost heb ik nog nooit een nadeel van deze webhosting ervaren. Wel is er een aandachtspunt dat voor jou misschien een nadeel zou kunnen zijn.

De klantenservice van SiteGround is super goed, klantvriendelijk en reageren snel. Het enige nadeel hiervan is dat de klantenservice wel alleen in het Engels is. Voor mij is dit geen enkel probleem en daarom vind ik dit niet onder een nadeel vallen, maar ik kan me wel voorstellen dat dit voor sommige mensen een nadeel zou kunnen zijn en daarom wil ik het in deze SiteGround review wel even melden.

SiteGround WordPress Hosting Review: Uit welke hostingpakketten kun je kiezen?

Wanneer je kiest voor de webhosting van SiteGround heb je de keuze uit verschillende pakketten. Aangezien het maken van de juiste keuze hier voor sommige nog wel eens lastig kan zijn wil ik hieronder elk pakket even kort bespreken. Na het lezen van dit onderdeel van deze SiteGround hosting review weet jij precies welk pakket jij voor jouw website moet kiezen.

SiteGround-WordPress-hosting-review

StartUp pakket

Het goedkoopste en simpelste pakket is het StartUp pakket van SiteGround. Voor de beginners is dit pakket uitermate geschikt, omdat dit pakket geschikt is voor één website, beschikt over 10GB schijfruimte, kan gebruikt worden tot 10.000 maandelijkse bezoekers en nog een hele hoop meer. Vergeet ook zeker niet het gratis SSL certificaat dat je bij dit hostingpakket krijgt. De hosting kosten van dit pakket bedragen normaal gesproken €12,99 per maand, maar nu krijg je tijdelijk 60% korting. Dit betekent dat je geen €12,99 per maand, maar €5,99 per maand hoeft te betalen.

GrowBig pakket

Wil jij meerdere websites in één hostingpakket plaatsen, heb je meer schrijfruimte nodig of ontvang jij op jouw website meer dan 10.000 bezoekers per maand? Dan zul je moeten kiezen voor het GrowBig pakket. In dit pakket kun je namelijk een ongelimiteerd aantal websites opslaan, heb je 20GB schijfruimte en kun je maandelijks ongeveer 25.000 bezoekers ontvangen. Ook bij dit pakket krijg je uiteraard het gratis SSL certificaat! De kosten voor deze licentie bedragen normaal €22,99, maar ook hier krijg je tijdelijk uiteraard 60% korting. Dit betekent dat dit pakket nu nog maar €9,99 per maand kost.

GoGeek pakket

Is het GrowBig pakket ook niet geschikt voor jou? Dan kun je als laatste nog kiezen voor het GoGeek pakket. Met dit pakket kun je ook een ongelimiteerd aantal websites op het pakket plaatsen, krijg je 40GB schijfruimte(20GB dan bij GrowBig) en kun je ongeveer 100.000 bezoekers per maand ontvangen. Ook bij dit pakket ontvang je uiteraard gratis het SSL certificaat 

*Voor alle pakketten geldt ook nog een niet goed geld terug garantie van 30 dagen. Ben je binnen deze periode niet tevreden? Dan kun je gebruik maken van deze actie!

SiteGround WordPress Hosting Review: Wat zijn mijn ervaringen met SiteGround?

Zoals ik eerder in deze SiteGround review al heb verteld laat ik mijn websites hier ook al zo’n drie jaar hosten. En ik kan je zeggen dat ik hier super tevreden over ben.

Op het moment dat het plan had om een website te starten begon mijn zoektocht naar een geschikte webhosting partij. Ik keek hier nog vooral naar de prijs en dat was dan ook direct de eerste en grootste fout die ik heb gemaakt. Mijn eerste website heeft namelijk ruim 1,5 jaar gehost gestaan bij Strato. Ja dat was heel goedkoop, maar het heeft me ook helemaal niks opgeleverd. De website was traag en in contact komen met de klantenservice was eigenlijk zo goed als onmogelijk. Of je moet het geduld hebben om meerdere dagen te wachten op een reactie, maar dat geduld ga je echt niet hebben wanneer jouw website offline is.

Daarom ben ik snel verder gaan zoeken naar een andere webhosting provider. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik al snel uit bij SiteGround. Aangezien ik wat twijfels had over het overzetten van de website naar hun hosting heb ik contact met ze opgenomen. Na een goed gesprek en duidelijke uitleg heb ik het GrowBig pakket afgenomen en hebben zij mij vervolgens geholpen bij het overzetten van de website.

Sindsdien heb ik eigenlijk nooit echt problemen gehad. Een keer heeft mijn website even offline gelegen, maar dat kwam door een fout van mijn kant. Ik had namelijk in de instellingen van mijn hosting zitten spelen en dat ging niet helemaal goed. Na contact met SiteGround opgenomen te hebben stond mijn website binnen 30 minuten weer online

Ook de laadtijden zijn enorm verbeterd. Zo had mijn website bij Strato nog een laadtijd van zo’n 2,5 tot 3 seconden. Toen ik vervolgens overstapte naar de webhosting van SiteGround was de laadtijd gedaald naar 0,9 seconden en dat is echt bizar! Ik werd beter gevonden in Google, kreeg meer bezoekers op mijn website, kreeg meer klanten en verdiende ook meer. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een goede webhosting voor jouw website of webshop te kiezen.

SiteGround WordPress Hosting Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heb je mijn ervaringen met SiteGround kunnen lezen, maar wat vinden andere gebruikers nou van SiteGround. Ook dit vind ik zelf een belangrijk onderdeel van deze SiteGround review, omdat je hiermee jouw eigen ervaring kunt versterken en/of bevestigen. Ook geeft dit voor jou een beter beeld van de ervaringen van andere SiteGround gebruikers.

In dit geval heb ik goed nieuws, want net zoals mijn ervaring zijn de ervaringen van andere gebruikers ook super positief. Het zegt ook al heel wat dat SiteGround maar liefst 2 miljoen domeinen host en dat is toch wel een heel goed teken, want er zullen weinig hostingproviders zijn die ze dat nadoen.

Om een goed beeld te geven zal ik hieronder een aantal ervaringen plaatsen van andere SiteGround gebruikers. Zo kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van de kwaliteiten van SiteGround. Lees deze reviews/ervaringen daarom maar eens goed door.

SiteGround-review

SiteGround WordPress Hosting Review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je een product koopt wil je natuurlijk van te voren weten hoe goed de klantenservice is, want als er wat mis gaat wil je zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Dit geldt ook voor webhosting, want aangezien hier nog wel eens wat onduidelijk kan zijn of niet wil werken wil jij zo snel mogelijk geholpen worden door de klantenservice.

Zoals je hebt gelezen waren mijn ervaringen met de klantenservice van Strato erg slecht. Zelfs toen mijn website hier offline raakte heeft het 5 dagen geduurd voor hij weer online was. Dit heeft grote gevolgen, want je ontvang geen bezoekers en Google gaat dat ook merken. Wanneer zij dit werken ga je slechter gevonden worden in de zoekmachine. Een goede klantenservice is daarom echt heel belangrijk.

De klantenservice van SiteGround vind ik op dit moment de beste van alle webhosting partijen waar ik contact mee heb gehad. Zo beschikt SiteGround over verschillende manieren om tot een juist antwoord te komen. Er is namelijk een kennisbank, een mailadres en een live chat. De live chat is de snelste en makkelijkste manier en daarom zou ik deze jou ook als eerste aanraden. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien is de reactietijd bij SiteGround via de livechat zo’n 5 minuten. Sterker nog ik heb dit verschillende keren getest en kwam zelfs regelmatig op minder dan 2 minuten wachttijd.

Wanneer je vervolgens met medewerkers van de klantenservice in contact komt wordt je ook echt goed geholpen. Dit zijn namelijk zomaar simpele klantenservice medewerkers die je van het kastje naar de muur sturen, maar echt klantenservice medewerkers die weten waar ze het over hebben en precies weten wat je bij welke foutmelding moet doen. Je kunt dus via deze live chat enorm snel een bepaald probleem oplossen. Een echte aanrader dus!

SiteGround-klantenservice

SiteGround WordPress Hosting Prijs: Wat kost de webhosting van SiteGround?

Een belangrijk onderdeel van deze SiteGround review zijn uiteraard ook de prijzen, want je wilt natuurlijk nooit teveel betalen. Eerder in deze review waar ik de beschikbare pakketten besproken heb, heb ik het ook al over de prijzen gehad. Ik zal hier daarom op dit moment niet veel dieper op ingaan.

Het goedkoopste pakket(StartUp) kost voor de eerste contractduur €5,99 per maand, terwijl dit normaal €12,99 per maand was. Jij kunt zelf bepalen hoelang deze eerste contractduur moet zijn. Zo kun je kiezen uit één jaar, maar ook twee of zelfs drie jaar. Des te langer jouw eerste contractduur is des te hoger de korting wordt. Dit geldt ook voor het GrowBig en GoGeek pakket die je bij SiteGround kunt kiezen.

Wanneer je het mij vraagt zijn de kosten in vergelijking met alle mogelijkheden die jij krijgt echt super laag. De hosting is namelijk zo snel wat een erg positief effect op de prestaties van jouw website gaat hebben. Daarbij krijg je ook nog een gratis SSL certificaat, verschillende functionaliteiten om jouw website of webshop nog extra te beveiligen en kun je altijd snel terecht bij de klantenservice als je met vragen of problemen zit.

Conclusie: Is de webhosting van SiteGround voor jou de beste keuze?

Nu we inmiddels aan het einde van deze SiteGround hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is SiteGround nu de beste webhosting partij voor jouw website of webshop?

Het korte antwoord: JA, SiteGround is een super geschikte webhosting hosting partij voor het hosten van jouw website en/of webshop. Deze hosting provider wordt aangeraden door WordPress zelf, beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt, is supersnel, beschikt een duidelijk en overzichtelijk dashboard en heeft een bizar goede klantenservice. Daarbij krijg je ook nog gratis een SSL certificaat en kun je eventueel ook nog gratis gebruik maken van een CDN(Content Delivery Network). Als je dan ook nog eens 60% korting ontvang op de eerste contractduur van jouw hostingpakket zou de keuze voor mij snel gemaakt zijn!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SiteGround

€5,99
9.5

Snelheid

9.5/10

Support

9.5/10

Veilig

9.5/10

Pluspunten

  • Gratis SSL Certificaat
  • Gratis Domeinnaam
  • Beste webhosting in Nederland