SiteGround WordPress Hosting Review 2024: Beste Hosting? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Zoek jij een snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke hosting provider voor jouw website of webshop? Dan ik je zeker aanraden om deze Nederlandse SiteGround review eens te lezen. SiteGround is namelijk een erg populaire hosting provider die zelfs door WordPress zelf wordt aangeraden voor WordPress hosting. Dit komt onder andere doordat de hosting erg snel is, je met een druk op de knop WordPress kunt installeren en omdat de klantenservice 24/7 bereikbaar is via live chat! Ook kun je gratis gebruik maken van de verhuisservice wanneer jij wilt overstappen naar SiteGround. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat.

Ben jij al overtuigd? Via de knop hiernaast ontvang je tijdelijk tot 84% korting op alle hostingpakketten van SiteGround! Heb jij nog twijfels? Dan kan ik je zeker aanraden om deze SiteGround WordPress hosting review eens te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn SiteGround ervaringen.

SiteGround-Logo.png

Van €12,99 voor €1,99

Gebruiksvriendelijkheid

5/5

Klantenservice

5/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

5/5
Inhoudsopgave

Wat is SiteGround hosting?

Voordat ik je meeneem in deze SiteGround WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf SiteGround zelf. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van het bedrijf SiteGround. Ook krijg je hierdoor al wat inzicht in de geschiedenis van de hosting van SiteGround, wat de gedachten van deze hosting provider zijn en wat hun doelen zijn voor de toekomst.

Zoals je in de intro van deze SiteGround review al hebt kunnen lezen is SiteGround op dit moment een van de beste en populairste hostingpartijen voor in Nederland, maar zoals je al wel kunt raden zijn ze niet zo begonnen. Het bedrijf SiteGround bestaat namelijk al sinds 2004 en is sinds de start eigenlijk direct al erg hard gegroeid. Een belangrijke factor hierin was natuurlijk de algehele groei van het internet waar SiteGround goed op heeft kunnen inspelen.

Natuurlijk zijn er veel meer hostingbedrijven die hier op hebben ingespeeld, maar SiteGround is blijven groeien en verbeteren. Hierdoor kon SiteGround hun gebruikers vanaf het begin al de best mogelijke onderdelen bieden. Denk in dit geval aan de hoge snelheden, de goede klantenservice en persoonlijke klantenservice en niet te vergeten de gebruiksvriendelijkheid die SiteGround erg belangrijk vind.

De laatste jaren blijft SiteGround maar groeien en dat komt doordat ze de kansen pakken die andere hosting partijen laten liggen. Klantenservice, snelheden en gebruiksvriendelijkheid blijven namelijk altijd belangrijk en SiteGround stopt daarom veel tijd in het blijven verbeteren van deze onderdelen. Dit verklaard dan ook dat SiteGround 4,6 van de 5 sterren scoort op basis van meer dan 11.000 ervaringen! Op het gebied van webhosting en WordPress hosting is SiteGround dan ook een erg goede keuze!

SiteGround-review

SiteGround hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van SiteGround moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je in deze SiteGround review al aardig informatie gegeven over het bedrijf SiteGround. Zo weet je nu wat SiteGround is, wanneer en waarom ze zijn begonnen, hoe SiteGround een van de populairste en beste webhosting providers is geworden en wat de doelen van SiteGround zijn. Dit is natuurlijk erg handige informatie, maar waarschijnlijk niet direct de informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk informatie over de daadwerkelijke webhosting en kwaliteit van SiteGround.

In dit onderdeel van deze SiteGround hosting review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die SiteGround aanbiedt. Ook zal ik deze functionaliteiten vergelijken met de SiteGround alternatieven, zodat jij weet of SiteGround de beste webhosting provider is voor jou!

Hosting pakketten voor ieder budget

Heb jij al wat onderzoek gedaan naar de beste hosting providers? Dan zal je waarschijnlijk super veel verschillende hostingpartijen voorbij hebben zien komen. Het aanbod aan hosting providers is namelijk echt gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je al deze keuze uit tientallen verschillende providers. Wat het helemaal lastig maakt is dat alle hosting providers ook nog net weer even anders zijn.

Zo is de ene hostingpartij specifiek voor WordPress, levert de andere alleen maar dedicated server hosting en vind je bij de ander alleen VPS hosting.

Dit maak het kiezen van de juiste hosting provider erg lastig, maar gelukkig biedt SiteGround de oplossing. Bij SiteGround kun je namelijk terecht voor een groot aantal verschillende soorten webhosting. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan shared hosting en WordPress hosting, maar ook aan magento hosting, cloud hosting en WooCommerce hosting. Het maakt dus niet uit welke hosting jij zoekt, want SiteGround heeft het allemaal!

Voor elke soort hosting heb je vervolgens de keuze uit verschillende pakketten. Het voordeel hiervan is dat je een pakket kunt kiezen dat volledig aansluit bij jouw wensen. Hierdoor is er voor iedereen en ieder budget wel een hostingpakket te vinden.

SiteGround-WordPress

SiteGround wordt aangeraden door WordPress zelf

Wil jij zelf een eigen WordPress website maken? Dan wil je natuurlijk gebruik maken van de beste WordPress hosting, maar wat is nu de beste hosting voor WordPress? Veel bedrijven claimen namelijk de beste WordPress hosting te leveren, maar in praktijk blijkt lang niet elke hosting provider even geschikt te zijn.

Wil je echt gebruik maken van de beste WordPress hosting voor jouw website of webshop? Dan is SiteGround extra interessant, want SiteGround wordt namelijk als een van de weinige hosting providers aangeraden door WordPress zelf. De enige andere hosting provider die ook door WordPress wordt aangeraden is Bluehost.

Het is goed om te weten dat WordPress niet zomaar hosting providers aanraad. Dat het SiteGround is gelukt om door WordPress aanbevolen te worden is dus erg knap, maar ook erg logisch! SiteGround is namelijk een van de weinige hosting providers die snelheid, klantenservice en gebruiksvriendelijkheid op het beste niveau leveren. Hierdoor kun jij zelfs als totale beginner met SiteGround jouw eigen website maken!

Datacenters in Nederland

Wanneer jij een hosting provider moet kiezen is snelheid een van de belangrijkste punten. De snelheid van jouw website bepaald namelijk voor een deel hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Het is dan ook belangrijk om te alle tijde een snelle hosting provider te kiezen.

Voor een snelle website is de locatie van het datacenter van jouw hostingprovider erg belangrijk. Als iemand jouw website namelijk wilt bezoeken wordt er vanaf jouw computer gecommuniceerd met de server. Des te minder afstand er tussen de server en de computer van jouw website zit des te sneller jouw website zal laden. Het is dan ook belangrijk om voor een hostingprovider te kiezen die beschikt over gunstig gelegen datacenters.

Gelukkig kan ik je vertellen dat SiteGround hun zaken goed op orde heeft. SiteGround beschikt over een groot aantal verschillende datacenters, waaronder een in Amsterdam. Wanneer jij je met jouw website richt op de nederlandse of belgische markt is dit dus een ideale server! Laadtijden van minder dan één seconden zijn hierdoor heel normaal!

SiteGround-datacenters

99,95% uptime garantie

Een snelle website is natuurlijk leuk, maar wat heb je aan een supersnelle website als deze nooit bereikbaar is? Precies, helemaal niks! Het uptime percentage is dan ook zeker zo belangrijk als de snelheid. Het uptime percentage geeft namelijk aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers en potentiële klanten.

Zoals je waarschijnlijk wel zal snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want een lage uptime betekent dat jouw website regelmatig offline is en dus niet bereikbaar is. Dit resulteert in een minder goede vindbaarheid in Google en dus ook in minder bezoekers en klanten.

Wanneer je kiest voor SiteGround WordPress hosting krijg jij een uptime garantie van 99,95%. Dit is erg goed, want een uptime percentage van 100% is eigenlijk onmogelijk. In veel gevallen is het uptime percentage van Siteground nog hoger. Op onderstaande afbeelding zie je het uptime percentage van mijn website die gehost staat bij SiteGround. Zoals je hier kunt zien heeft mijn website een uptime percentage van 100% over de afgelopen 30 dagen!

Extra snelheid met de SiteGround Optimizer

Je weet nu dat website snelheid erg belangrijk is en dat de locatie van het datacenter hier erg belangrijk voor is. Helaas wordt je website toch altijd weer trager als je er dingen aan gaat toevoegen. Denk in dit geval aan zware thema’s, plugins, afbeeldingen, video’s en ga zo maar door.

Zodra jouw website helemaal klaar staat moeten er daarom nog een aantal optimalisaties gedaan worden. Denk aan het combineren van HTML & CSS bestanden, maar ook aan het verkleinen van afbeeldingen en het instellen van lazy loading. Dit kun je allemaal handmatig gaan doen, maar daar heb je wel de nodige technische kennis voor nodig.

Het is dan ook goed om te weten dat wanneer je voor SiteGround kiest je gratis gebruik kunt maken van de SiteGround Optimizer. Dit is een plugin van SiteGround zelf die jouw website nog sneller kan maken. De plugin kan namelijk afbeeldingen optimaliseren, JavaScript bestanden optimaliseren, CSS bestanden samenvoegen en verschillende soorten caching gebruiken. In de onderstaande video kun je hier nog meer over zien.

Video afspelen over SiteGround-nederland-snelheid

Met één druk op de knop WordPress installeren

Zoals je eerder in deze SiteGround review al hebt gelezen is de hosting van SiteGround niet alleen supersnel, maar ook erg gebruiksvriendelijk. Dit begint al op het dashboard zelf. Zodra jij namelijk bent ingelogt in jouw account weet je eigenlijk direct al waar je moet zijn om bepaalde zaken aan te passen. Voor het aanpassen van deze zaken heb je ook geen enkele technische kennis nodig. Dit maakt het erg prettig om met de SiteGround WordPress hosting te werken.

Een van de voordelen van SiteGround is dat jij vanaf het dashboard met een druk op de knop WordPress kunt installeren. Nu is dit inmiddels niet meer zo uniek, maar SiteGround biedt nog meer mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om alleen WordPress te installeren, maar het is ook mogelijk om direct WordPress te installeren in combinatie met WooCommerce of enkele andere plugins. Jij hoeft tijdens het installeren alleen een account aan te maken waarmee jij vervolgens kunt inloggen op jouw website!

Verder ontvang je vanaf het dashboard van jouw SiteGround account ook direct meldingen als er problemen zijn binnen jouw account of als SiteGround mogelijke optimaliseren of kwetsbaarheden heeft gevonden. In vergelijking met andere hosting providers is SiteGround dan ook echt de betere keuze!

SiteGround-WordPress-installeren

Je ontvangt een gratis SSL certificaat bij SiteGround

Naast de snelheid is ook de beveiliging van een hosting provider erg belangrijk. Je wilt namelijk te allen tijde voorkomen dat jouw website of webshop wordt gehackt. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat de informatie die tussen jouw website en de server wordt gewisseld is beveiligd.

Om de communicatie tussen jouw website en server te beveiligen is een SSL certificaat super belangrijk. Wanneer je geen SSL certificaat hebt wordt de data namelijk uitgewisseld via een niet beveiligd HTTP protocol. Wanneer je het SSL certificaat wel gebruikt wordt de data uitgewisseld via een beveiligd HTTPS protocol. Het is hierdoor voor hackers een stuk lastiger om deze data te kunnen bemachtigen.

De kosten voor een SSL certificaat verschillen per hostingpartij, maar in de meeste gevallen liggen deze ongeveer tussen de €5,00 en €15,00 euro per jaar. Gelukkig is dit bij SiteGround niet het geval, want wanneer jij bij SiteGround een hostingpakket koopt krijg jij helemaal gratis een SSL certificaat om jouw website beter te beveiligen.

Siteground-gratis-ssl

Je kunt gratis gebruik maken van een CDN

In deze SiteGround hosting review heb ik het al uitgebreid gehad over de snelheid, maar er is nog meer. Je kunt namelijk ook nog gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Dit is een extra systeem dat jouw website nog sneller kan maken.

Een CDN bestaat uit een groot netwerk van allemaal servers. Op al deze servers komt een kopie van jouw website te staan. Bezoekt iemand vervolgens jouw website? Dan wordt de website automatisch ingeladen vanaf de server die het snelst is voor de locatie van jouw bezoekers.

Het gebruik van een CDN kan jouw website dus een stuk sneller maken, maar in de meeste gevallen is dit alleen goed merkbaar voor de internationale websites. Wanneer jouw website zich namelijk op meerdere landen richt wil je niet afhankelijk zijn van een datacenter. Een CDN biedt in dit geval de oplossing en bij SiteGround kun jij hier helemaal gratis gebruik van maken!

Eenvoudig een testomgeving maken met SiteGround

Heb jij al een eigen website of webshop? Dan komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat jij deze wilt updaten of zelfs wijzigingen wilt maken aan het design. Dit kun je natuurlijk doen op de live website, maar dit kan grote risico’s hebben. In het ergste geval kan jouw website of webshop namelijk offline raken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is daarom erg belangrijk om niet zomaar wijzigingen door te voeren aan de live website.

Je kunt aanpassingen daarom beter maken in een staging- of testomgeving. Dit is eigenlijk een kopie van jouw website die op een subdomein wordt geplaatst. Op dit subdomein kun jij vervolgens aanpassingen maken en testen wat jij wilt zonder dat dit effect heeft op de live website.

Bij veel hostingpartijen zit deze functionaliteit niet standaard inbegrepen en komen er weer extra kosten bij kijken. Gelukkig is dit bij SiteGround niet het geval! Of jij nu kiest voor het goedkoopste of het duurste hostingpakket van SiteGround bij elk pakket kun jij met een druk op de knop een staging omgeving maken.

SiteGround-hosting-ervaringen

SiteGround maakt automatisch backups

Eerder in deze SiteGround review heb ik je al wat verteld over het belang van goede beveiliging. Een van de stappen die jij hier tegen kunt nemen is het gebruiken van een SSL certificaat, maar uiteraard is er nog veel meer.

Om jouw website of webshop veilig te houden is het belangrijk om regelmatig backups te maken. Je wilt dit bijvoorbeeld doen voordat je updates gaat uitvoeren of voordat je wijzigingen gaat doen aan jouw website. Wanneer je telkens handmatig een backup moet maken zal je dit alleen wel eens gaan vergeten.

In dit geval is het goed om te weten dat SiteGround automatisch backups maakt van jouw volledige hostingpakket. Jij bent elke dag dus verzekert van een nieuwe backup van jouw volledige website, mail, database en hostingpakket zelf. Naast de automatische backups heb je ook nog de mogelijkheid om zelf handmatig backups te maken. Deze worden voor een periode van 30 dagen bewaard.

Gratis verhuizen naar SiteGround

Heb jij op dit moment al een website of webshop live staan die gehost staat bij een andere hosting provider, maar ben je niet tevreden over deze provider? Bijvoorbeeld omdat de klantenservice niet goed, jouw website regelmatig offline is of omdat de snelheid van jouw website tegenvalt? Dan is het een optie om over te stappen naar een andere webhosting partij.

Het wisselen van webhosting kan een erg lastige klus zijn, want er zijn een hoop zaken waar je op moet letten. Zo wil je bijvoorbeeld voorkomen dat jouw website offline raakt wanneer deze wordt overgezet van hosting. Een website verhuizen brengt daarom de nodige haken en ogen met zich mee.

Gelukkig lost SiteGround dit probleem volledig voor je op! Wanneer je namelijk kiest voor het GrowBig- of GoGeek-hostingpakket krijg je één gratis professionele website migratie. Dit is een hele handige toevoeging, want hierdoor kun je enorm makkelijk jouw website of webshop overzetten naar de hosting van SiteGround. Uiteraard krijg je tijdens dit proces hulp van het ondersteuningsteam van SiteGround, zodat er niks mis kan gaan.

SiteGround-WordPress-hosting-review-migrator

Gratis webmail bij SiteGround hosting

Wanneer je zelf een website of webshop gaat bouwen wil je natuurlijk ook een of meerdere professionele e-mailadres gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. Naast dat deze e-mailadressen professioneler overkomen is het ook voor jou makkelijker, omdat je zo zakelijk en privé gescheiden kunt houden.

Er zijn een hoop hosting providers die beschikken over e-mailhosting, maar vaak zitten hier toch enkele haken en ogen aan. Zo is het vaak zo dat je extra moet betalen voor e-mail hosting of dat je maar een beperkt aantal e-mailadressen mag aanmaken.

Uiteraard zit jij hier niet op te wachten en daarom is een groot voordeel van SiteGround dat je een ongelimiteerd aantal e-mailadressen kunt aanmaken. Jij bent dus helemaal vrij om zelf een onbeperkt aantal zakelijke e-mailadressen aan te maken voor jouw website. Uiteraard geldt ook hiervoor dat dit super eenvoudig kan vanuit het SiteGround dashboard.

SiteGround WooCommerce hosting is perfect voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je aan alleen een website niet genoeg. Je hebt namelijk een webshop nodig die beschikt over een voorraad- en betaalsysteem. Gelukkig vertelde ik eerder in deze SiteGround review al dat je met een druk op de knop WordPress kunt installeren in combinatie met WooCommerce.

Wanneer jij een webshop wilt gaan maken is het erg belangrijk om te kiezen voor WooCommerce hosting, want er zit wel degelijk een verschil tussen normale website hosting en WooCommerce hosting.

Hoe dit precies zit is wat te technisch om zo uit te leggen, maar wanneer jij een webshop hebt wil je jouw webshop niet op dezelfde manier cachen als een website. Wanneer jij dit namelijk wel doet en prijs aanpast kan het zo zijn bezoekers de oude prijzen nog zien en dat is iets dat je wilt voorkomen. Een WordPress webshop maken met de WooCommerce hosting van SiteGround kan ik dan ook zeker aanraden!

SiteGround-hosting-WooCommerce

SiteGround hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook SiteGround zo zijn nadelen. Wel moet ik toegeven dat ik deze nadelen bij SiteGround echt heel erg vind meevallen in vergelijking met andere hosting providers. Alles op het gebied van webhosting heet SiteGround namelijk echt top geregeld en daarom behoort de SiteGround WordPress hosting ook echt tot de beste webhosting die jij op dit moment kunt krijgen.

Met SiteGround maak je dus echt een super goede keuze voor in Nederland, maar toch heb ik één ding gevonden dat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. In dit onderdeel van deze SiteGround WordPress hosting review zal ik dit nadeel even toelichten.

Klantenservice alleen in het engels

In alle reviews die ik heb geschreven ben ik zo eerlijk mogelijk, omdat ik jou een zo goed mogelijk advies wil geven bij het vinden van de beste website software tools en of programma’s voor jouw onderneming. In dit geval gaat het om de SiteGround WordPress hosting. In de afgelopen drie jaar dat ik mijn websites hier heb gehost heb ik nog nooit een nadeel van deze webhosting ervaren. Wel is er een aandachtspunt dat voor jou misschien een nadeel zou kunnen zijn.

De klantenservice van SiteGround is super goed, klantvriendelijk en reageert snel. Het enige nadeel hiervan is alleen dat de klantenservice van Siteground alleen in het Engels beschikbaar is. Voor mij is dit geen enkel probleem en daarom vind ik dit niet onder een nadeel vallen, maar ik kan me wel voorstellen dat dit voor sommige mensen een nadeel zou kunnen zijn en daarom wil ik het in deze SiteGround hosting review wel even melden.

Is dit voor jou een groot nadeel en heb jij liever een Nederlandse hosting provider? Dan kan ik de webhosting van Cloud86 zeker aanraden. Je kunt in dit geval mijn Cloud86 review lezen!

SiteGround WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van SiteGround besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze Nederlandse SiteGround hosting review gekomen. In dit onderdeel van deze SiteGround review wil ik namelijk dieper ingaan op de hostingpakketten die je bij SiteGround kunt kiezen. Aangezien de meeste mensen gebruik maken van WordPress zullen we het vooral over deze hostingpakketten hebben.

Bij SiteGround heb je de keuze uit drie verschillende hostingpakketten. Namelijk het SiteGround StartUp pakket, SiteGround GrowBig pakket en het SiteGround GoGeek pakket. Hieronder zal ik alle drie de pakketten even met je doornemen.

1. SiteGround StartUp pakket

Het goedkoopste en simpelste hosting pakket van SiteGround is het SiteGround StartUp pakket. Dit pakket is uitermate geschikt voor de beginner die voor het eerst wat met webhosting gaat doen. Dit pakket geeft namelijk ruimte voor één website, 10GB opslagruimte, dataverkeer voor 10.000 bezoekers per maand, de mogelijkheid om WordPress met één druk op de knop te installeren en niet te vergeten het gratis SSL certificaat. Normaal gesproken kost dit pakket €12,99 per maand, maar op dit moment tijdelijk maar €1,99 per maand. Met dit pakket behoort SiteGround dan ook tot de beste goedkope hosting.

2. SiteGround GrowBig pakket

Het tweede pakket van SiteGround is het SiteGround GrowBig pakket. Dit pakket is perfect wanneer jij meerdere websites of webshops wilt beheren vanuit één hostingpakket. Verder heb je meer ruimte. Zo heb je met dit pakket 20 GB opslagruimte en kun je tot 25.000 bezoekers per maand ontvangen. Het enige andere voordeel dat je met dit pakket hebt is dat jij je huidige website gratis kunt laten verhuizen naar SiteGround. De hosting kosten van het SiteGround GrowBig pakket bedragen normaal €22,99 per maand, maar nu tijdelijk zijn deze verlaagd naar €3,99 per maand.

3. SiteGround GoGeek pakket

Het meest uitgebreide en duurste hostingpakket van SiteGround is het SiteGround GoGeek pakket. In dit pakket kun je een ongelimiteerd aantal websites of webshops beheren. Verder krijg je 40 GB opslagruimte, kun je tot ongeveer 100.000 bezoekers per maand verwelkomen en krijg je wederom het gratis SSL certificaat. Dit pakket is ook ideaal wanneer jij bijvoorbeeld websites of webshops bouwt en ook hosting voor jouw klanten wilt aanbieden. De kosten voor het SiteGround GoGeek pakket bedragen normaal €34,99 per maand, maar die zijn tijdelijk verlaagd naar €5,99 per maand!

SiteGround-kosten

Is SiteGround geschikt voor Nederland?

Zoals je wellicht al wel weet is SiteGround een grote internationale hosting provider. Ook in Nederland doen ze het goed en dat zorgt er dan ook voor dat ik regelmatig de vraag krijg of SiteGround ook geschikt is voor Nederland.

In dit geval kan ik zeker zeggen dat SiteGround ook perfect geschikt is voor Nederland. SiteGround beschikt namelijk over een datacenter in Amsterdam waardoor jouw website de maximale laadtijden kan behalen.

Naast dat jouw website bij SiteGround in Nederland supersnel is zijn er ook nog een aantal andere voordelen. Zo is de hosting super gebruiksvriendelijk, kun je met een druk op knop WordPress installeren en kun je met vragen of problemen altijd terecht bij de 24/7 klantenservice. SiteGround is daarom een ideale keuze voor in Nederland.

SiteGround ervaringen in Nederland: Wat zijn mijn SiteGround ervaringen?

Inmiddels hebben we in deze SiteGround review alle functionaliteiten en specificaties van de SiteGround hosting besproken. Dit was erg waardevolle informatie, maar jij bent nu natuurlijk ook benieuwd geworden naar de ervaringen die ik zelf heb met SiteGround! In dit onderdeel van deze SiteGround hosting review zal ik daarom mijn SiteGround ervaringen met jou delen.

Inmiddels host ik al meerdere jaren enkele van mijn websites bij SiteGround en daar ben ik erg tevreden over. Laten we voorop stellen dat de hosting gewoon echt heel snel is. Zoals ik je aan het begin van deze SiteGround review al heb laten zien haalt een van mijn websites laadtijden van minder dan 1 seconden wat gewoon super goed is.

Verder komt er natuurlijk ook nog bij kijken dat je een uptime percentage van minimaal 99,95% krijgt. Via Uptimerobot houd ik het percentage zelf ook in de gaten en daar staat die eigenlijk altijd op 100%. Wat ik verder erg prettig vind is dat ik bij vragen of problemen binnen enkele minuten met de klantenservice in gesprek ben. Mijn SiteGround ervaringen zijn dan ook echt meer dan top!

SiteGround ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn SiteGround ervaringen heeft SiteGround natuurlijk nog veel meer klanten en ook deze hebben weer ervaringen. In dit deel van deze SiteGround hosting review wil ik daarom even kijken naar de ervaringen van andere gebruikers met SiteGround. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze SiteGround WordPress hosting review kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van deze partij.

Op de website van SiteGround zelf worden al aardig wat ervaringen van gebruikers gedeeld. Dit is al een erg goed teken, maar toch zet ik hier zelf altijd mijn vraagtekens bij. Een bedrijf kan namelijk zelf kiezen welke ervaringen er op hun website moeten komen te staan. Omdat ze hier dus de beste ervaringen kunnen vertonen wordt je als klant eigenlijk een beetje misleid. Zelf kijk ik daarom ook altijd nog naar de ervaringen van andere gebruikers op websites als trustpilot.

Voor deze SiteGround hosting review heb ik daarom ook gekeken naar de ervaringen van de andere gebruikers op Trustpilot. Hier valt mij direct op dat veruit het grootste deel van de gebruikers ook erg positief zijn. Zo scoort SiteGround gemiddeld namelijk 4,6 van de 5 sterren op basis van ruim 11.000 ervaringen!

SiteGround-hosting-ervaringen

SiteGround WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je op zoek bent naar de beste hosting partij voor jouw website of webshop zijn de prestaties en specificaties natuurlijk enorm belangrijk, maar toch is dat niet het enige. Er is namelijk ook nog een ander onderdeel dat erg belangrijk is om echt de hosting partij voor jouw website of webshop te kiezen. De klantenservice vormt namelijk het hart van het bedrijf en daar moet het goed zitten. Vooral bij website software gerelateerde producten kan nog wel eens wat fout gaat en in dat geval wil je altijd snel in contact kunnen komen met de juiste personen.

Zodra jij een hostingpakket hebt afgenomen bij SiteGround ontvang jij via jouw account toegang tot de klantenservice. Het mooie hiervan is dat ze 24/7/365 bereikbaar zijn waardoor jij altijd jouw vraag kunt stellen en snel een reactie zult ontvangen.

Uit verschillende testen is ook gebleken dat de klantenservice van SiteGround ook in praktijk erg goed is. Ze reageren snel, zijn erg klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen hoe lastig de vraag ook is. Het zijn geen standaard klantenservice medewerkers, maar echt medewerkers die jou direct verder kunnen helpen. Ook bij de meer technische problemen.

SiteGround-klantenservice

SiteGround WordPress hosting review: Wat zijn de SiteGround hosting kosten?

Een belangrijk onderdeel van deze SiteGround hosting review zijn uiteraard de kosten, want je wilt natuurlijk nooit teveel betalen voor hosting. Eerder in deze SiteGround review heb ik het al uitgebreid gehad over de kosten, maar toch wil ik het hier ook nog even kort over de prijzen hebben.

Zoals je inmiddels al zal weten heb je bij SiteGround de keuze uit drie hostingpakketten, namelijk:

  • SiteGround StartUp pakket
  • SiteGround GrowBig pakket
  • SiteGround GoGeek pakket


De kosten hiervoor beginnen vanaf €1,99 per maand en kunnen oplopen tot €34,99 per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Het is goed om te weten dat dit wel de aanbiedingsprijzen zijn. Het kan dus zo zijn dat de prijzen voor jou hoger zijn.

Conclusie: Is SiteGround de beste hosting voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze SiteGround WordPress hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is SiteGround nu de beste webhosting provider voor jou?

Persoonlijk kan ik je de hosting van SiteGround zeker aanraden en dat heeft eigenlijk een aantal redenen. De hosting is namelijk super snel, je krijgt een uptime garantie van minimaal 99,95%, de hosting wordt aangeraden door WordPress zelf, je kunt met een druk op de knop WordPress installeren en als je vastloopt ben je binnen enkele minuten in gesprek met de klantenservice. Op dit moment is de hosting van SiteGround dan ook echt een van de beste keuzes!

De hosting van SiteGround is al helemaal interessant wanneer je tijdelijk tot wel 84% korting krijgt op een hostingpakket. Maak daarom nog snel gebruik van deze aanbieding!

SiteGround Review - Veelgestelde vragen

Is SiteGround snel?

Ja, de hosting van SiteGround is super snel! Dit komt doordat SiteGround gebruik maakt van SSD servers en beschikt over een datacenter in Amsterdam. Hierdoor is jouw website supersnel en zijn laadtijden van minder dan 1,0 seconden mogelijk!

Is WordPress gratis bij SiteGround?

Ja, WordPress is gratis bij SiteGround. Kies jij voor een van de hostingpakketten van SiteGround? Dan kun jij vanuit het dashboard met één druk op de knop gratis WordPress installeren. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij vervolgens op jouw website kunt inloggen.

Is SiteGround hosting gratis?

Nee, de hosting van SiteGround is niet gratis. Bij SiteGround heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen €1,99 per maand. Kies jij voor een duurder pakket? Dan bedragen de kosten €3,99 of €5,99 per maand.

Heeft SiteGround email hosting?

Ja, SiteGround heeft email hosting. Wanneer je kiest voor de hosting van SiteGround krijg jij gratis toegang tot de webmail. Hiermee kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken die op jouw domeinnaam zijn gebaseerd.

Kun je bij SiteGround betalen met iDeal?

Ja, het is bij SiteGround weer mogelijk om met iDeal te betalen. In 2021 is dit een tijd niet mogelijk geweest, maar sinds Mei 2022 is het weer mogelijk om bij SiteGround met iDEAL te betalen. Het is ook mogelijk om met PayPal te betalen, maar daarvoor moet je eerst contact opnemen met de klantenservice.

Kun je gratis verhuizen naar SiteGround?

Ja, het wanneer je kiest voor het GrowBig of GoGeek hostingpakket kun jij gratis naar SiteGround verhuizen. Bij het StartUp pakket is dit ook mogelijk, maar dan moet je de verhuizing zelf uitvoeren met behulp van de SiteGround migrator plugin.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

SiteGround alternatieven

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5