Hostinger WordPress Hosting Review 2021: Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Hostinger is op dit moment een van de beste internationale webhosting partijen die jij op dit moment voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Dit komt onder andere door de goede prijzen en door het grote aantal servers over de hele wereld. Hierdoor is jouw website erg snel. Verder ontvang je ook bij elk Hostinger WordPress Hosting pakket een gratis domeinnaam & SSL certificaat. Doordat Hostinger een eigen beheersysteem heeft ontwikkeld zit je niet meer vast aan het Cpanel en is het beheer van jouw website nog veel makkelijker geworden. Als laatste beschikken ze ook over een erg goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is om jou te helpen wanneer jij vastloopt.

Ben jij al overtuigd? Dan kun je via de gele knop hiernaast tijdelijk een hele dikke korting krijgen op de webhosting van Hostinger. Ben jij nog niet overtuigd of twijfel je? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Hostinger Hosting Review eens te lezen waarin ik onder andere mijn ervaringen met deze partij deel.

Prijs

5/5

In vergelijking met andere internationale hostingpartijen is Hostinger zeker niet duur.

Gebruiksvriendelijk

5/5

Hostinger is gebruiksvriendelijk door het hPanel dat zij zelf hebben laten ontwikkelen. 

Support

4/5

De support is zowel bereikbaar via livechat als mail waardoor jij snel geholpen gaat worden.

Wat is Hostinger hosting precies

Wanneer jij bij deze Hostinger Hosting review terecht bent heb je waarschijnlijk al wel wat onderzoek gedaan naar webhosting. Zo weet je nu wat webhosting is en wat op dit moment de beste partijen zijn om jouw website of webshop te laten hosten. Heb je dit gedaan? Dan ben je ongetwijfeld Hostinger tegen gekomen, omdat dit op internationaal terrein echt een topspeler is op het gebied van webhosting.

 Hostinger is in 2004 opgericht in Litouwen onder de oorspronkelijke naam Hosting Media. Vervolgens begon dit al erg snel goed te lopen, omdat er nog weinig hostingpartijen te vinden waren. Daarom heeft Hosting media in 2007 ook een dochteronderneming gelanceerd, genaamd 000webhost. Vervolgens zijn er nog een aantal andere dochterondernemingen opgericht, maar in 2011 hebben ze besloten om al deze ondernemingen onder te brengen onder één naam en dat werd Hostinger. Dit deden ze om een sterker en groter merk op te zetten, maar ook omdat ze op dit moment al meer dan 1 miljoen gebruikers hadden.

Dat Hostinger het zo snel zo goed voor elkaar had is eigenlijk niet heel raar. Ze waren er namelijk als een van de eerste bij en daarbij moest het niet een laagdrempelig bedrijf worden. Bij Hostinger wisten ze namelijk dat de klanttevredenheid en prestaties super belangrijk zijn. Daarom hebben ze hier bij Hostinger vanaf dag één ook de volledige focus op staan.

Nu we inmiddels in 2021 is Hostinger echt uitgegroeid tot een van de beste webhosting partijen van dit moment. Zo hebben ze op dit moment meer dan 29 miljoen gebruikers verdeeld over de hele wereld. Dat deze partij inmiddels zo populair is geworden komt door de erg hoge kortingen en dus goede prijzen. Daarnaast is Hostinger erg makkelijk in gebruik en kun je snel en eenvoudig contact opnemen met de klantenservice. 

Hostinger-wordpress-hosting-review

Hostinger hosting review: Waarom zou jij deze hosting moeten gebruiken?

Ik heb je inmiddels al aardig wat belangrijke informatie gegeven over de geschiedenis van Hostinger en waarom zij op dit moment zo gigantisch populair zijn. Dit is handige informatie, maar natuurlijk is dit niet de informatie waar jij specifiek naar op zoek was. Jij wilt namelijk weten wat Hostinger bijzonder maakt en waarom jij deze webhosting zou moeten kiezen en bijvoorbeeld niet SiteGround, Bluehost of Neostrada.

In dit onderdeel van deze nederlandse Hostinger review ga ik jou daarom precies vertellen wat Hostinger zo bijzonder maakt en waarom jij het beste voor deze webhosting kunt kiezen. Mocht je achteraf nog vragen hebben dan kun je deze onder deze review stellen en zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Hostingpakketten voor iedereen

Het vinden van de perfecte webhosting is voor velen erg lastig. Al helemaal wanneer je hier zelf weinig kennis over hebt en dus eigenlijk niet weet waar je op moet letten kan dit erg lastig zijn. Waar moet je namelijk op letten, wat is er allemaal belangrijk en wat zijn de verschillen in kosten. Bij veel hostingpartijen zit je direct in een bepaald segment. Zo zijn er webhosting partijen die echt alleen top prestaties bieden(vaak erg duur), maar er zijn ook webhosting partijen die zich echt op de massa richten. Deze pakketten zijn een stuk goedkoper, maar deze zullen ook stukken minder makkelijk werken, minder resultaat opleveren en contact met de klantenservice zal lastig zijn.

Hostinger heeft hier daarom vanaf het begin al veel aandacht in gestopt. Zij willen zich namelijk niet alleen richten op de bovenkant of juist de onderkant, maar juist geschikte pakketten aanbieden voor iedere website eigenaar. Dit is een erg goede instelling, want hierdoor is het ook voor iedere website eigenaar mogelijk om een geschikte hostingpakket te vinden en hoef je dus niet tientallen verschillende webhosting partijen met elkaar te vergelijken. 

De meeste lezers van deze Hostinger review zullen opzoek zijn naar WordPress webhosting, maar Hostinger biedt ook nog een groot aantal andere vormen van webhosting. Zo bieden ze Shared hosting, Cloud hosting, VPS hosting en Minecraft hosting aan. Ben je alleen op zoek naar een domeinnaam? Dan kun je ook hiervoor bij Hostinger terecht voor een erg goede prijs.

Hostinger-hosting-review

Erg makkelijk systeem in gebruik

Heb jij al naar andere webhosting partijen gekeken? Dan zul waarschijnlijk ook erg vaak het woord Cpanel voorbij zien komen. Dit is een erg populair dashboard dat hostingpartijen gebruiken om jouw hostingpakket te kunnen zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Natuurlijk is het niet raadzaam om hier zonder enige technische kennis in te gaan klooien, maar het Cpanel maakt het stukken makkelijk dan wanneer je dit allemaal zelf in de code moest gaan regelen. 

Het Cpanel is populair, maar toch zijn er een aantal hostingpartijen die ervoor hebben gekozen om een eigen dashboard te ontwikkelen. Partijen als Hostinger en Kinsta hebben dit gedaan en dat werkt erg fijn. Hostinger heeft hiervoor het hPanel laten ontwikkelen wat een vervanger is voor het Cpanel is. Het voordeel van dit systeem is dat het erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Binnen dit systeem kun je kun je onder andere WordPress installeren, e-mailadressen aanmaken, DNS gegevens aanpassen, bij de databases van jouw websites of webshops of bij het volledige bestandsbeheer voor het geval dat hier aanpassingen in gedaan moeten worden.

Je zult als beginner niet vaak in dit gedeelte van jouw webhosting komen, maar er zijn wel een paar kleine zaakjes die jij hier moet gaan regelen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een Content Management System(CMS), vaak WordPress. Ook zul je hier terecht moeten om een SSL certificaat te installeren of e-mailadressen aan te maken. Deze zaken regelen gaat in het hPanel van Hostinger een stuk makkelijker dan in het oudere Cpanel.

Hostinger-hpanel

Meerdere domeinen in één pakket

Wat ik persoonlijk een aandachtspunt is bij veel hostingpartijen is dat je vaak niet meerdere domeinen in één pakket kunt stallen. Wil je dit wel? Dan kan dat uiteraard, maar hiervoor zul je vaak wel een pakket moeten nemen dat flink duurder is. Voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn, omdat zij genoeg hebben aan een domeinnaam en website, maar wanneer je meerdere domeinen wilt stallen wordt het al lastiger.

Ook hier hebben ze bij Hostinger daarom goed over nagedacht. Bij Hostinger kun je namelijk kiezen uit verschillende hosting pakketten. Het goedkoopste pakket geef je ruimte voor één domeinnaam, maar met het iets duurdere pakket kun je al direct 100 domeinen in een webhostingpakket plaatsen. Wanneer we de kosten hiervan gaan vergelijken met andere webhosting partijen ben je bij Hostinger erg veel goedkoper uit wanneer jij meerdere domeinen binnen één pakket wilt laten hosten.

Waar je hierbij wel goed op moet letten is de schijfruimte. Je kunt namelijk wel 100 domeinen op jouw hostingpakket zetten, maar wanneer deze ook allemaal een grote website bevatten zal deze schijfruimte redelijk snel vol zitten. Dit probleem zal voor de meeste niet van toepassing zijn, omdat er echt maar weinig mensen zijn die 100 domeinen binnen één pakket hebben staan.

Servers over de hele wereld en dus gigantisch snel

Zoals je eerder in deze Hostinger hosting review hebt gelezen is Hostinger actief in 178 landen en hebben ze in totaal meer dan 29 miljoen gebruikers. Je zult dus wel kunnen raden dat al deze websites en webshops lastig op een server gehost kunnen worden. Daarbij is dat ook helemaal niet handig, want wanneer jij vanuit nederland een nederlandse website bezoekt wil je dat deze staat op een server zo dicht mogelijk bij de plaats van de bezoeker. 

Bij veel goedkope webhosting partijen is dit lastig, omdat die partijen vaak veel te veel websites op een server zetten waardoor deze websites erg sloom worden en er vaak ook problemen op de server ontstaan door frauduleuze websites of webshops.

Hosting heeft ook dit weer erg goed aangepakt. Zij hebben namelijk servers staan over de hele wereld waardoor de websites super snelle laadtijden kunnen behalen. Je hoeft als nederlander dus niet bang te zijn dat jouw website op een server komt te staan in bijvoorbeeld china. Een groot voordeel van Hostinger is dan ook dat zij een eigen server hebben in Nederland waar jouw website in dit geval op zal komen te staan. Hierdoor is jouw website er snel en kan hij makkelijk geleverd worden aan de voor jouw belangrijkste bezoekers.

Super krachtige caching voor extra snelheid

Doordat jouw website of webshop altijd op een server wordt geplaatst die voor jouw locatie het beste is haal je al erg goede laadtijden, maar er valt nog meer te doen. Zo kun je binnen Hostinger gratis gebruik maken van de LightSpeed Cache, ofwel LSCache. 

Caching is een super belangrijke toevoeging aan iedere website en webshop. Door caching toe aan jouw website toe te voegen worden er namelijk kopieën van jouw webpagina’s gemaakt. Deze kopieën worden vervolgens weergegeven wanneer jij een website bezoekt. Terwijl jij vervolgens deze kopie bekijkt wordt op de achtergrond de volledige pagina geladen. De bezoeker merkt hier zelf niks van, omdat dit systeem zonder enkele problemen of haperingen pagina’s kan laden. Het gebruik van Caching kent naast snelheid ook nog een aantal andere voordelen:

  • Caching is goed voor de SEO(zoekmachine optimalisatie) van jouw website. Een snellere website betekent namelijk snellere laadtijden, hoger scoren in Google, meer bezoekers krijgen en uiteindelijk meer klanten krijgen.
  • Mobiele gebruikers hebben minder MB’s nodig om jouw website te kunnen laden. Ze zullen dit zelf niet heel snel merken, maar het is toch erg fijn dat jij jouw bezoekers hierbij kunt helpen.
  • Door caching op jouw website of webshop toe te passen is jouw website beter in staat om grotere getalen bezoekers op jouw website of webshop te krijgen op hetzelfde moment.
Neostrada-super-snelle-servers

Ontvang een Gratis domeinnaam & SSL certificaat bij elk hostingpakket

Wanneer jij hebt besloten dat jij zelf een eigen website wilt gaan bouwen is het tijd om een geschikte domeinnaam te vinden en deze vervolgens aan te schaffen. Het aanschaffen van een domeinnaam is noodzakelijk om een website live te zetten en brengt ook kosten met zich mee. Vaak kost een domeinnaam een paar tientjes per jaar. Een domeinnaam is dus niet erg duur, maar het is toch mooi meegenomen dat je bij zo goed als alle webhosting pakketten van Hostinger een gratis domein krijgt. Jij kunt volledig zelf bepalen welk domein dit is, natuurlijk moet de domeinnaam nog wel beschikbaar zijn.

Ook een SSL is inmiddels noodzakelijk geworden. Wanneer je dit certificaat niet hebt wordt jouw website namelijk weergegeven als niet veilig. Doordat alle bezoekers hier een melding van krijgen wanneer ze jouw website of webshop bezoeken zullen ze deze ook direct weer verlaten. Wanneer jij geen SSL certificaat op jouw domeinnaam actief hebt zul je dus een hele hoop klanten mislopen die je anders misschien wel klant had kunnen maken.

Net als een domeinnaam bedragen de kosten voor een SSL certificaat vaak ook enkele tientjes per jaar. Wanneer je kiest voor een van de hostingpakketten van Hostinger gaat dit toch net even anders. Je krijgt naast een gratis domeinnaam namelijk ook een gratis domeinnaam zodat je direct goed van start kunt gaan met jouw website of webshop.

Hostinger-gratis-domein-en-ssl-certificaat

Veel aandacht gestopt in de beveiliging en privacy

Een website is leuk, maar je wilt natuurlijk ook dat deze veilig is. Jij wilt namelijk ten eerste dat jouw gegevens veilig zijn Hostinger, maar misschien nog wel belangrijker zijn de gegevens van jouw bezoekers. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat zowel jouw eigen gegevens als de privacy gevoelige gegevens van jouw bezoekers veilig worden bewaard.

Zoals ik je eerder in deze Hostinger review al heb verteld zorgt het SSL certificaat al voor veiligere data. Door deze extra beveiliging kunnen hackers en andere kwaadwillige personen niet meer bij de data van jouw bezoekers komen. Naast het SSL certificaat neemt Hostinger ook nog een aantal andere acties om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig zijn en niet voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook spamfilters geplaatst in de Hostinger webmail zodat jij geen spam meer zult ontvangen in deze mailbox.

Makkelijk bedrijfs e-mailadressen aanmaken

Wanneer jij zelf een eigen website of webshop hebt gebouwd wil je natuurlijk dat deze er professioneel uitziet. Dit kun je zelf relatief makkelijk realiseren door gebruik te maken van het juiste WordPress thema en eventueel een page builder

Toch ontbreekt er dan nog een belangrijk onderdeel, want je wilt natuurlijk ook een zakelijk e-mailadres aan jouw website of webshop koppelen. Het is namelijk een beetje raar als je hiervoor gebruik maakt van een gmail of outlook mailadres. Om zelf e-mailadressen te kunnen maken heb je echter wel e-mailhosting nodig.

Binnen het hPanel van Hostinger, waar ik je eerder in deze review meer over heb verteld, kun je zelf makkelijk en meerdere zakelijke e-mailadressen aanmaken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres te maken. Ook is het mogelijk om persoonlijke e-mailadressen te maken als je voor elke medewerker een eigen e-mailadres wilt aanmaken. Het aanmaken van een e-mailadres met Hostinger is super eenvoudig en maakt jouw website direct een stuk professioneler.

Zakelijke-emailadressen-hostinger-webmail

Gratis automatische back-ups

Het bouwen van een website hoeft helemaal niet lastig te zijn, maar toch denken mensen dit wel direct. Ze zullen daarom minder snel bepaalde dingen proberen, omdat ze bang zijn dat het fout uitpakt en bijvoorbeeld hun website offline raakt. Ik snap deze angst goed, maar het is ook belangrijk dat je gewoon probeert omdat je anders nooit verder komt.

Wanneer je kiest voor een van de hostingpakketten van Hostinger kun je gewoon al deze risico’s nemen. Je kunt namelijk altijd terug naar een oudere backup die Hostinger automatisch van jouw website of webshop heeft gemaakt. 

Het is hierbij wel goed om een het pakket te controleren dat jij wilt gaan gebruiken. De goedkopere pakketten maken namelijk maar één keer per week een back-up. In principe moet dit genoeg zijn, maar toch kan het ook handig zijn om te kiezen voor een pakket dat dagelijks automatisch een backup van jouw website of webshop maakt. 

Heb je een fout op je website gemaakt en is hij nu offline? Of heb je per ongeluk een aantal pagina’s verwijderd? Door naar het hPanel van Hostinger te gaan kun je eenvoudig met één druk op de knop een volledige back-up terugzetten. Dit is erg handig, omdat je hiermee snel terug kunt wanneer je per ongeluk iets fout hebt gedaan. Je bent dus altijd zeker van een up to date website.

Hostinger WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels heb je al een aardig compleet beeld van de WordPress webhosting van Hostinger. Toch hebben we nu alleen nog maar de goede punten besproken. Net als alle andere partijen heeft ook Hostinger zo zijn eigen nadelen. Om jou een zo goed en eerlijk mogelijk beeld te geven moeten deze ook zeker besproken worden in deze Hostinger hosting review.

De goedkope pakketten zijn niet heel bijzonder

Ik heb op dit moment een aantal van mijn websites gehost bij Hostinger. Hier heb ik zelf erg goede ervaringen mee, maar er is wel een ding dat mij direct opviel toen ik een geschikt hostingpakket bij Hostinger uitzocht. Het is namelijk zo dat de goedkope pakketten van Hostinger niet heel bijzonder zijn en daarom zal ik deze jou ook niet aanraden. 

Waarom raad ik deze hosting pakketten niet aan? Dat is eigenlijk vrij simpel. Je hebt namelijk erg weinig schijfruimte die je zo vol hebt staan wanneer je een website gaat bouwen. Verder kun je maximaal 1.000 bezoekers per maand op jouw website krijgen. Als je geen tijd stopt in zoekmachine optimalisatie zal dit nog wel genoeg zijn, maar anders zijn 1.000 bezoekers per maand er echt heel weinig. Verder krijg je bij het goedkoopste pakket geen gratis SSL certificaat terwijl je dit bij de duurdere pakketten wel krijgt. 

Verder zijn er nog een groot aantal nadelen van het goedkoopste pakket ten opzichte van de wat duurdere pakketten. Doe daarom goed onderzoek naar welk pakket het beste bij jou past. Ik kan je namelijk garanderen dat je echt helemaal gek gaat worden als je na een aantal weken al tegen de eerste problemen aanloopt.

Hostinger hosting review: Uit welke hostingpakketten kun je kiezen?

Om een compleet beeld te geven van Hostinger in deze Hosting review moeten natuurlijk ook de verschillende hostingpakketten worden gesproken. Aangezien de meeste lezers zullen gaan voor WordPress hosting zal ik deze pakketten even kort met jou doornemen. 

Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Hostinger heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is het WordPress Starter pakket. Dit pakket is perfect voor een persoonlijke website. Denk bijvoorbeeld aan een hobby website of een kleine blog waar wat je meer voor je plezier doet dan als werk. Dit pakket is erg beperkt en daarom alleen aan te raden voor de echte beginners. De hosting kosten voor dit pakket bedragen €2,15 p/mnd.

Wil jij een website bouwen, maar dit ook direct wat serieuzer aanpakken? Denk bijvoorbeeld aan een website voor freelancers, zzp’ers of kleine bedrijfjes? Dan is dit pakket uitermate geschikt voor jou. Je hebt genoeg schrijfruimte voor meerdere domeinen en je kunt tot 300.000 bezoekers per maand op jouw website of webshop ontvangen. Ook krijg je bij dit pakket een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Als laatste maakt dit pakket ook automatisch dagelijks een back-up van jouw volledige website inclusief webmail en databases. De kosten voor dit pakket bedragen €9,99 p/mnd.

Als laatste kun je ook nog kiezen voor het WordPress Enterprise pakket. Dit pakket is met name erg interessant voor de grotere bedrijven en de bedrijven met meerdere domeinen in hun pakket. Je hebt namelijk onder andere meer schijfruimte en kunt gratis gebruik maken van een CDN dat jouw website of webshop nog weer eens veel sneller maakt. De kosten voor dit pakket bedragen €19,99 p/mnd.

Hostinger-WordPress-hosting

Hostinger hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Hostinger?

Nu ik je inmiddels al erg veel informatie over de hosting van Hostinger heb gegeven heb je voor jezelf al een goed beeld kunnen schetsen. Toch zijn er nog een aantal belangrijke onderdelen die zeker niet in deze Hostinger hosting review mogen ontbreken. Zo wil ik het nu als eerste gaan hebben over mijn ervaringen van de afgelopen jaren met Hostinger.

Ik heb een aantal van mijn websites gehost staan bij Hostinger. Dit heb ik gedaan, omdat ik mijn websites wou verdelen over verschillende hosting partijen en omdat ik zo goed de verschillen tussen verschillende hosting partijen kan vergelijken. 

Het pakket dat ik heb gekozen is het WordPress premium pakket, omdat ik meerdere domeinen in één pakket wilde hebben staan, meer dan 2.500 bezoekers per maand wou kunnen verwelkomen, gebruik wilde maken van het gratis CDN voor een nog snellere website en omdat er dagelijks automatisch back-ups van mijn websites gemaakt worden.

Inmiddels heb ik mijn websites hier zo’n 1,5 gehost staan en ik ben er erg tevreden over. Eigenlijk nog nooit problemen met Hostinger gehad. Een keer moest ik even contact opnemen met de klantenservice, maar dat was omdat ik zelf wat fout had gedaan. Na contact opgenomen te hebben was dit probleem snel opgelost en kon ik direct weer verder. Wat mij betreft is Hostinger dus echt een aanrader voor als jij op zoek bent naar een geschikte hosting partij voor jouw website.

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers met Hostinger?

Ik heb inmiddels mijn ervaringen met Hostinger met jou gedeeld, maar dat is natuurlijk maar van een persoon. Daarom vind ik het ook belangrijk om de ervaringen van andere Hostinger gebruikers mee te nemen. Hostinger heeft namelijk meer dan 29 miljoen gebruikers dus er zouden meer dan genoeg ervaringen op het internet met Hostinger te vinden zijn.

Wanneer we kijken op Trustpilot zien we dat Hostinger niet alleen een hosting partij is die door mij goed wordt beoordeeld, maar ook door een super groot aantal andere gebruikers. Zo scoort Hostinger op Trustpilot bijvoorbeeld 4,6 van de 5 sterren wat echt super goed is. 

Ook op de Facebook pagina van Hostinger zien we erg goede ervaringen van andere gebruikers. Zo zien we als eerste al dat Hostinger meer dan 325.230 vind ik leuks heeft en dat meer dan 328.001 mensen Hostinger volgen op Facebook. We kunnen daarom zeker wel stellen dat je een erg goede keuze maakt wanneer je kiest voor de webhosting van Hostinger.

Hostinger-hosting-review-ervaringen

Hostinger hosting review: Hoe is de klantenservice?

Om een goed beeld te krijgen is het ook fijn dat je weet wat de kwaliteit van de klantenservice is. Wanneer je namelijk kiest voor een partij die geen of een slechte klantenservice hebben is het vragen om problemen. Je zult namelijk altijd wel een keer vastlopen en in dat geval wil je zo snel mogelijk geholpen worden door de klantenservice zodat jij weer verder kunt.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van de klantenservice. Al moet ik wel zeggen dat de wachttijden van de klantenservice in verleden minder waren. Dit is opzich ook niet heel erg raar, want met meer dan 29 miljoen gebruikers kun je natuurlijk niet iedereen tegelijkertijd helpen. Ze doen er overigens wel alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Wanneer je contact met Hostinger opneemt via de live chat zul je in ongeveer 30 minuten geholpen worden door een van de medewerkers. Dit vind ik persoonlijk nog flink snel, want er zijn nog genoeg partijen waar je ruim 24 uur moet wachten voordat jij een reactie krijgt op jouw vraag. Wanneer jouw website offline zou gaan is het dus wel zo fijn dat er binnen 30 minuten al een werknemer is die jou kan helpen.

Naast de live chat is er ook nog een kennisbank waar een erg groot deel van alle vragen en problemen al wordt opgelost. Hier kun je dus ook zeker eens rondkijken wanneer je ergens zelf niet uitkomt. Je zou er zelfs ook nog voor kunnen kiezen om simpelweg contact op te nemen via e-mail. Via hier zijn ze namelijk ook goed bereikbaar. Wel gaat het via de livechat het snelst.

Hostinger hosting review: Wat kost het?

Om deze Hostinger hosting review helemaal compleet te maken moeten we het ook nog even over de prijzen hebben. Je weet inmiddels namelijk alles over Hostinger, maar de prijzen heb ik je nog niet echt veel informatie over gegeven. Wat zijn de prijzen namelijk en hoe zijn deze in vergelijken met andere grote internationale hosting partijen. 

Wanneer je bij Hostinger kiest voor WordPress hosting heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost €2,15 p/mnd wat erg goedkoop is, maar persoonlijk zal ik dit pakket daarom ook niet snel aanraden. Dit pakket is namelijk erg beperkt en mist een aantal belangrijke functionaliteiten als het automatisch dagelijks backups maken. 

Als tweede kun je kiezen voor het WordPress premium pakket. Dit pakket kost €9,99 p/mnd, maar geeft je ook direct veel meer waar voor je geld. Je kunt namelijk meer websites bouwen, hebt 5 keer zoveel SSD opslagruimte, je kunt 300.000 bezoekers per maand op jouw website krijgen, er worden dagelijks automatisch backups gemaakt en je kunt gratis gebruik maken van een CDN. Wil je echt een goede website of webshop online zetten? Dan is dit het pakket dat ik jou zal aanraden.

Heb jij al een grote website of webshop? Wil jij een echt grote website of webshop gaan bouwen? Of wil jij meerdere grote websites op één hostingpakket plaatsen? Dan zul je moeten kiezen voor het WordPress Enterprise pakket dan beschikt over geavanceerde instellingen voor jouw website en/of webshops. De kosten voor dit hostingpakket bedragen €19,99 p/mnd.

Hostinger-WordPress-hosting

Conclusie: Is Hostinger de beste hosting voor jouw website?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Hostinger review is het tijd voor een conclusie, want biedt Hostinger nou de beste hosting pakketten voor jouw website of webshop?

Als je mijn antwoord wilt weten zal ik zeker ja zeggen! Hostinger is namelijk een partij die al langer dan 10 jaar actief is en inmiddels meer dan 29 miljoen gebruikers heeft verdeeld over meer dan 178 landen. Doordat ze servers hebben over de hele wereld waaronder in Nederland kan jouw website of webshop erg snel geladen worden wat goed is voor jouw vindbaarheid in Google. 

Wanneer je vervolgens ook nog eens kijkt naar de prijzen van Hostinger in vergelijking met andere grote internationale hostingpartijen zou ik mijn keuze snel gemaakt hebben. Vergeet ook niet het gratis domeinnaam en SSL certificaat dat jij gratis ontvangt bij elk hostingpakket!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hostinger WordPress Hostinger Review

2,19
9.5

Gebruiksvriendelijk

9.5/10

Klantenservice

9.5/10

Snelheid

9.0/10

Prijs

9.9/10

Pluspunten

  • Super snelle webhosting
  • Servers in Nederland
  • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
  • Gratis tot 100 e-mailadressen gebruiken
  • Gratis gebruik maken van een CDN

Minpunten

  • De goedkope hosting pakketten vallen wat tegen doordat ze erg beperkt zijn

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk tot 80% Cyber Monday korting op alle hostingpakketten van Hostinger!

Wees snel, verloopt bijna!

Hostinger-hosting-nederland

De beste Cyber Monday deals bekijken?