Wat is Hostinger precies?
Wanneer jij bij deze Hostinger WordPress hosting review terecht bent heb je waarschijnlijk al wel wat onderzoek gedaan naar webhosting. Zo weet je nu wat webhosting is en wat op dit moment de beste webhosting partijen zijn om jouw website of webshop te laten hosten. Heb je dit gedaan? Dan ben je ongetwijfeld Hostinger tegen gekomen. Op dit moment is Hostinger namelijk op internationaal gebied een van de beste webhosting providers.
Hostinger is in 2004 opgericht in Litouwen onder de oorspronkelijke naam Hosting Media. Vervolgens begon dit al erg snel goed te lopen, omdat er nog weinig hostingpartijen te vinden waren. Daarom heeft Hosting media in 2007 ook een dochteronderneming gelanceerd, genaamd 000webhost. Vervolgens zijn er nog een aantal andere dochterondernemingen opgericht, maar in 2011 hebben ze besloten om al deze ondernemingen onder te brengen onder één naam en dat werd Hostinger. Dit deden ze om een sterker en groter merk te bouwen, maar ook omdat ze op dit moment al meer dan 1 miljoen gebruikers hadden.
Dat Hostinger het zo snel zo goed voor elkaar had is eigenlijk niet heel raar. Ze waren er namelijk als een van de eerste bij en daarbij moest het geen laagdrempelig bedrijf worden. Bij Hostinger wisten ze namelijk dat de klanttevredenheid en prestaties super belangrijk zijn. Daarom hebben ze hier bij Hostinger vanaf dag één ook de volledige focus op staan.
Nu we inmiddels in 2023 zitten is Hostinger echt uitgegroeid tot een van de beste webhosting partijen van dit moment. Zo hebben ze op dit moment meer dan 29 miljoen gebruikers verdeeld over de hele wereld. Dat deze partij inmiddels zo populair is geworden komt onder andere doordat ze beschikken over vrijwel alle soorten webhosting. Daarnaast kun je bij Hostinger met één druk op de knop WordPress installeren en beschikken ze ook nog over goedkope hosting
Hostinger hosting review: Waarom zou jij deze hosting moeten gebruiken?
In het eerste deel van deze Hostinger review heb jij al aardig wat belangrijke informatie gelezen over de geschiedenis van Hostinger en waarom zij op dit moment zo gigantisch populair zijn. Dit is handige informatie, maar natuurlijk is dit niet de informatie waar jij specifiek naar op zoek was. Jij wilt namelijk weten wat Hostinger bijzonder maakt en waarom jij deze webhosting zou moeten kiezen en bijvoorbeeld niet SiteGround, Bluehost of Cloud86.
In dit onderdeel van deze nederlandse Hostinger review ga ik jou daarom precies vertellen wat Hostinger zo bijzonder maakt en waarom jij het beste voor deze webhosting kunt kiezen. Mocht je achteraf nog vragen hebben dan kun je deze onder deze review stellen en zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.
Hostingpakketten voor iedereen
Het vinden van de perfecte webhosting is voor velen erg lastig. Al helemaal wanneer je hier zelf weinig kennis over hebt en dus eigenlijk niet weet waar je op moet letten kan dit erg lastig zijn. Waar moet je namelijk op letten, wat is er allemaal belangrijk en wat zijn de verschillen in kosten? Bij veel hostingpartijen zit je direct in een bepaald segment. Zo zijn er webhosting partijen die echt alleen top prestaties bieden(vaak erg duur), maar er zijn ook webhosting partijen die zich echt op de massa richten. Deze pakketten zijn een stuk goedkoper, maar deze zullen ook stukken minder makkelijk werken, minder resultaat opleveren en contact met de klantenservice zal lastig zijn.
Hostinger heeft hier daarom vanaf het begin al veel aandacht in gestopt. Zij willen zich namelijk niet alleen richten op de bovenkant of juist de onderkant, maar juist geschikte pakketten aanbieden voor iedere website eigenaar. Dit is een erg goede instelling, want hierdoor is het ook voor iedere website eigenaar mogelijk om een geschikte hostingpakket te vinden zonder te veel te betalen. Ook is het hierdoor niet nodig om tientallen verschillende hosting providers met elkaar te vergelijken.
De meeste lezers van deze Hostinger review zullen opzoek zijn naar WordPress webhosting, maar Hostinger biedt ook nog een groot aantal andere vormen van webhosting. Zo bieden ze Shared hosting, Cloud hosting, VPS hosting en Minecraft hosting aan. Ben je alleen op zoek naar een domeinnaam? Dan kun je ook hiervoor bij Hostinger terecht voor een erg goede prijs.
Een uptime garantie van 99,99%
Zoals je eerder in deze Hostinger review hebt gelezen is een snelle website super belangrijk. Echter zijn er toch nog wat punten die invloed hebben op de snelheid van jouw website. Zo is bijvoorbeeld de uptime erg belangrijk in combinatie met de snelheid van jouw website.
De uptime geeft namelijk in een percentage weer hoeveel minuten per jaar jouw website online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Zoals je wel zult snappen is het belangrijk om dit percentage zo hoog mogelijk te hebben. Kies daarom altijd voor een hosting provider met een hoog uptime percentage.
In dit geval zitten erg veel hosting providers op een uptime percentage van 99,95%. Dit is best prima, maar ze durven geen garantie te geven. Hostinger durft wel een uptime garantie te geven van minimaal 99,99%. Hostinger is dan ook een erg goede keuze wanneer jij snelle hosting voor jouw website of webshop zoekt!
Erg makkelijk systeem in gebruik
Heb jij al naar andere webhosting partijen gekeken? Dan zul je waarschijnlijk ook erg vaak het woord cPanel voorbij hebben zien komen. Dit is een erg populair dashboard dat hostingpartijen gebruiken om jouw hostingpakket te kunnen beheren zonder dat daar technische kennis voor nodig is. Natuurlijk is het niet raadzaam om hier zonder enige technische kennis in te gaan klooien, maar het cPanel maakt het stukken makkelijker om jouw hostingpakket te beheren dan wanneer je dit allemaal zelf in de code moest gaan beheren en aanpassen.
Het cPanel is populair, maar toch zijn er een aantal hostingpartijen die ervoor hebben gekozen om een eigen dashboard te ontwikkelen. Partijen als Hostinger en Kinsta hebben dit gedaan en dat werkt erg fijn. Hostinger heeft hiervoor het hPanel ontwikkeld wat een vervanger voor het cPanel is. Het voordeel van dit systeem is dat het erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik is. Binnen dit systeem kun je kun je onder andere WordPress installeren, e-mailadressen aanmaken, DNS gegevens aanpassen, bij de databases van jouw websites of webshops of bij het volledige bestandsbeheer voor het geval dat hier aanpassingen in gedaan moeten worden. Uiteraard zonder dat hier enige technische kennis voor nodig is.
Je zult als beginner niet vaak in dit gedeelte van jouw webhosting komen, maar er zijn wel een paar kleine zaakjes die jij hier moet gaan regelen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een Content Management System(CMS), vaak WordPress. Ook zul je hier terecht moeten om een SSL certificaat te installeren of e-mailadressen aan te maken. Deze zaken regelen gaat in het hPanel van Hostinger een stuk makkelijker dan in het oudere cPanel.
Meerdere domeinen in één pakket
Wat ik persoonlijk een aandachtspunt vindt bij veel hostingpartijen is dat je vaak niet meerdere domeinen in één pakket kunt stallen. Wil je dit wel? Dan kan dat uiteraard, maar dan zul je hiervoor vaak wel een pakket moeten nemen dat flink duurder is. Voor de meeste mensen zal dit probleem dit gelden, want veelal heb je aan een domeinnaam met website voldoende. Wil je meerdere domeinen beheren in één hostingpakket? Dan wordt het lastiger.
Ook hier hebben ze bij Hostinger daarom goed over nagedacht. Bij Hostinger kun je namelijk kiezen uit verschillende hosting pakketten. Het goedkoopste pakket geef je ruimte voor één domeinnaam, maar met het iets duurdere pakket kun je al direct 100 domeinen in een webhostingpakket plaatsen. Wanneer we de kosten hiervan gaan vergelijken met andere webhosting partijen ben je bij Hostinger veel goedkoper uit wanneer jij meerdere domeinen binnen één pakket wilt laten hosten.
Waar je hierbij wel goed op moet letten is de schijfruimte. Je kunt namelijk wel 100 domeinen op jouw hostingpakket zetten, maar wanneer deze ook allemaal een grote website bevatten zal deze schijfruimte redelijk snel vol zitten. Dit probleem zal voor de meeste niet van toepassing zijn, omdat er echt maar weinig mensen zijn die 100 domeinen binnen één pakket hebben staan.
Servers over de hele wereld en dus gigantisch snel
Zoals je eerder in deze Hostinger WordPress hosting review hebt gelezen is Hostinger actief in 178 landen en hebben ze in totaal meer dan 29 miljoen gebruikers. Je zult dus wel kunnen raden dat al deze websites en webshops lastig op een server gehost kunnen worden. Daarbij is dat ook helemaal niet handig, want wanneer jij vanuit nederland een nederlandse website bezoekt wil je dat deze staat op een server zo dicht mogelijk bij de plaats van de bezoeker is gevestigd.
Bij veel goedkope webhosting partijen is dit lastig, omdat die partijen vaak veel te veel websites op een server zetten waardoor deze websites erg sloom worden en er vaak ook problemen op de server ontstaan door frauduleuze websites of webshops. Dit is dan ook een groot probleem bij shared hosting.
Hostinger heeft ook dit weer erg goed aangepakt. Zij hebben namelijk servers staan over de hele wereld waardoor de websites super snelle laadtijden kunnen behalen. Je hoeft als nederlander dus niet bang te zijn dat jouw website op een server komt te staan in bijvoorbeeld china. Een groot voordeel van Hostinger is dan ook dat zij een eigen server hebben in Nederland waar jouw website in dit geval op zal komen te staan. Hierdoor is jouw website er snel en kan hij makkelijk geleverd worden aan de voor jouw belangrijkste bezoekers.
Super krachtige caching voor extra snelheid
Doordat jouw website of webshop altijd op een server wordt geplaatst die voor jouw locatie het beste is haal je al erg goede laadtijden, maar er valt nog meer te doen. Zo kun je binnen Hostinger gratis gebruik maken van de LightSpeed Cache, ofwel LSCache.
Caching is een super belangrijke toevoeging aan iedere website en webshop. Door caching aan jouw website toe te voegen worden er namelijk kopieën van jouw webpagina’s gemaakt. Deze kopieën worden vervolgens weergegeven wanneer jij een website bezoekt. Terwijl jij vervolgens deze kopie bekijkt wordt op de achtergrond de volledige pagina geladen. De bezoeker merkt hier zelf niks van, omdat dit systeem zonder enkele problemen of haperingen pagina’s kan laden. Het gebruik van Caching kent naast snelheid ook nog een aantal andere voordelen:
- Caching is goed voor de SEO(zoekmachine optimalisatie) van jouw website. Een snellere website betekent namelijk snellere laadtijden, hoger scoren in Google, meer bezoekers krijgen en uiteindelijk meer klanten krijgen.
- Mobiele gebruikers hebben minder MB’s nodig om jouw website te kunnen laden. Ze zullen dit zelf niet heel snel merken, maar het is toch erg fijn dat jij jouw bezoekers hierbij kunt helpen.
- Door caching op jouw website of webshop toe te passen is jouw website beter in staat om grotere getalen bezoekers op jouw website of webshop te krijgen op hetzelfde moment.
Ontvang een gratis domeinnaam & SSL certificaat bij elk hostingpakket
Wanneer jij hebt besloten dat jij zelf een eigen website wilt gaan bouwen is het tijd om een geschikte domeinnaam te vinden en deze vervolgens aan te schaffen. Het aanschaffen van een domeinnaam is noodzakelijk om een website live te zetten en brengt ook kosten met zich mee. Vaak kost een domeinnaam een paar tientjes per jaar. Een domeinnaam is dus niet erg duur, maar het is toch mooi meegenomen dat je bij zo goed als alle webhosting pakketten van Hostinger een gratis domein krijgt. Jij kunt volledig zelf bepalen welk domein dit is, natuurlijk moet de domeinnaam nog wel beschikbaar zijn.
Ook een SSL is inmiddels noodzakelijk geworden. Wanneer je dit certificaat niet hebt wordt jouw website namelijk weergegeven als niet veilig. Doordat alle bezoekers hier een melding van krijgen wanneer ze jouw website of webshop bezoeken zullen ze deze ook direct weer verlaten. Wanneer jij geen SSL certificaat op jouw domeinnaam actief hebt zul je dus een hele hoop klanten mislopen die je anders misschien wel klant had kunnen maken.
Net als een domeinnaam bedragen de kosten voor een SSL certificaat vaak ook enkele tientjes per jaar. Wanneer je echter kiest voor een van de hostingpakketten van Hostinger gaat dit toch net even anders. Je krijgt naast een gratis domeinnaam namelijk ook een gratis SSL certificaat zodat je direct goed van start kunt gaan met jouw website of webshop.
Veel aandacht gestopt in de beveiliging en privacy
Een website is leuk, maar je wilt natuurlijk ook dat deze veilig is. Jij wilt namelijk ten eerste dat jouw gegevens veilig zijn bij Hostinger, maar misschien nog wel belangrijker zijn de gegevens van jouw bezoekers. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat zowel jouw eigen gegevens als de privacy gevoelige gegevens van jouw bezoekers veilig worden bewaard.
Zoals ik je eerder in deze Hostinger review al heb verteld zorgt het SSL certificaat al voor veiligere data. Door deze extra beveiliging kunnen hackers en andere kwaadwillige personen niet meer bij de data van jouw bezoekers komen. Naast het SSL certificaat neemt Hostinger ook nog een aantal andere acties om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig zijn en niet voor iedereen toegankelijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook spamfilters geplaatst in de Hostinger webmail zodat jij geen spam meer zult ontvangen in deze mailbox.
Gratis toegang tot de Hostinger webmail
Wanneer jij zelf een eigen website of webshop hebt gebouwd wil je natuurlijk dat deze er professioneel uitziet. Dit kun je zelf relatief makkelijk realiseren door gebruik te maken van het juiste WordPress thema en eventueel een WordPress page builder.
Toch ontbreekt er dan nog een belangrijk onderdeel, want je wilt natuurlijk ook een zakelijk e-mailadres aan jouw website of webshop koppelen. Het is namelijk een beetje raar als je hiervoor gebruik maakt van een gmail of outlook mailadres. Om zelf e-mailadressen te kunnen maken heb je echter wel e-mailhosting nodig. Gelukkig is webmail bij veel Hostinger hostingpakketten standaard inbegrepen.
Binnen het hPanel van Hostinger, waar ik je eerder in deze Hostinger review meer over heb verteld, kun je zelf makkelijk en meerdere zakelijke e-mailadressen aanmaken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres te maken. Ook is het mogelijk om persoonlijke e-mailadressen te maken als je voor elke medewerker een eigen e-mailadres wilt aanmaken. Het aanmaken van een e-mailadres met Hostinger is super eenvoudig en maakt jouw website direct een stuk professioneler.
Gratis automatische back-ups
Het bouwen van een website hoeft helemaal niet lastig te zijn, maar toch denken veel mensen dit wel direct. Ze zullen daarom minder snel bepaalde dingen proberen, omdat ze bang zijn dat het fout uitpakt en vervolgens bijvoorbeeld hun website offline raakt. Ik snap deze angst goed, maar het is ook belangrijk dat je gewoon dingen probeert omdat je anders nooit verder komt.
Wanneer je kiest voor een van de hostingpakketten van Hostinger kun je gewoon al deze risico’s nemen. Je kunt namelijk altijd terug naar een oudere versie van jouw website. Hostinger maakt namelijk automatisch backups van jouw website. Mocht er vervolgens een probleem zijn? Dan kun je via het hPanel eenvoudig terug naar een vorige versie.
Het is hierbij wel goed om een het pakket te controleren dat jij wilt gaan gebruiken. De goedkopere pakketten maken namelijk maar één keer per week een back-up. In principe moet dit genoeg zijn, maar toch kan het ook handig zijn om te kiezen voor een pakket dat dagelijks automatisch een backup van jouw website of webshop maakt. Hierdoor staat er altijd een recente backup klaar.
Heb je een fout op je website gemaakt en is hij nu offline? Of heb je per ongeluk een aantal pagina’s verwijderd? Door naar het hPanel van Hostinger te gaan kun je eenvoudig met één druk op de knop een volledige back-up terugzetten. Dit is erg handig, omdat je hiermee snel terug kunt wanneer je per ongeluk iets fout hebt gedaan. Je bent dus altijd zeker van een up to date website.
Gratis verhuizen naar Hostinger
Heb jij op dit moment jouw domeinnaam bij een andere hosting partij gehost, maar ben je hier niet tevreden over? Dan kun je ervoor kiezen om jouw domeinnaam te verhuizen. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer jij niet tevreden bent over de snelheid, gebruiksvriendelijkheid of de kwaliteit van de klantenservice.
Het verhuizen van een domeinnaam is vaak een flinke klus, want vaak staat er al een website op met tientallen of zelfs honderden pagina’s. Je wilt natuurlijk dat dit allemaal goed gaat en daarom is het een vrij lastige stap. Velen zullen dit daarom niet snel zelf doen. Hostinger heeft daarom een dienst aan hun portfolio toegevoegd.
Wanneer jij kiest voor een hostingpakket van Hostinger kun jij jouw domeinnaam inclusief website gratis naar Hostinger verhuizen. Hostinger zorgt er vervolgens voor dat alles goed verloopt en dat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele problemen.
Hostinger WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?
Inmiddels heb ik jou al erg veel informatie gegeven over de hosting van Hostinger. Zo weet je wat voor soort hosting partij Hostinger is, hoe ze zijn begonnen en wat de hosting van Hostinger nou zo bijzonder maakt. Toch hebben we in deze Hostinger WordPress hosting review alleen nog maar de voordelen besproken.
In het volgende onderdeel van deze Hostinger review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen van Hostinger. Net als alle andere hosting providers heeft namelijk ook Hostinger haar nadelen. Wel is het goed om te beseffen dat niet elk nadeel voor mij ook een nadeel is voor jou is of andersom natuurlijk.
Het goedkoopste pakket is niet zo bijzonder
Ik heb op dit moment een aantal van mijn websites gehost bij Hostinger. Hier heb ik zelf erg goede ervaringen mee, maar er is wel een ding dat mij direct opviel toen ik een geschikt hostingpakket bij Hostinger koos. Het is namelijk zo dat het goedkoopste hosting pakket van Hostinger niet heel bijzonder is en daarom zal ik jou deze ook niet aanraden.
De reden hierachter zijn de limieten die je met dit pakket namelijk hebt. Zo heb je met dit pakket maar ruimte voor één website, kun je maar één e-mailadres aanmaken, heb je maar 2 databases, worden er wekelijks backups gemaakt en krijg je geen gratis domeinnaam. De kosten voor dit pakket bedragen €1,99 per maand.
Kies je echter voor het hosting pakket van €2,99 per maand? Dan kun je 100 websites maken, heb je 4 keer zoveel opslagruimte, heb je onbeperkt bandbreedte, onbeperkt databases en kun je tot 100 gratis e-mailadressen aanmaken. Ook krijg je hier wel een gratis domeinnaam. Die euro extra per maand is dit pakket dus meer dan waard!
Hostinger website builder review
Het maken van een eigen website is op een heleboel verschillende manieren mogelijk. Zo kan het bijvoorbeeld met WordPress, maar ook met een groot aantal verschillende website makers. Denk bijvoorbeeld aan een website maker als Wix en Squarespace. Echter zijn dit niet de enige keuzes, want ook Hostinger beschikt over een eigen website maker, genaamd Zyro.
Zyro is een erg uitgebreide website builder van Hostinger waarmee jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt maken. Ze beweren bij Hostinger zelfs dat jij jouw website binnen 1 uur kunt publiceren met Zyro! Dit klinkt dus erg mooi, maar werkt het in praktijk ook zo?
Ja in praktijk werkt de Hostinger website builder Zyro ook erg prettig. Wel moet ik zeggen dat het publiceren van een website binnen één uur wel vrij enthousiast is. Met een erg kleine website zal dit lukken. Heb je een wat grotere website? Dan is een uurtje toch wel wat weinig. Daarentegen krijg je wel toegang tot meer dan 100 speciaal ontworpen en voor SEO geoptimaliseerde website templates. Wanneer je deze gebruikt kun jij dus een hoop tijd besparen.
Hostinger WordPress hosting review: Uit welke hosting pakketten kun je kiezen
Om een compleet beeld te geven van Hostinger in deze Hosting WordPress hosting review moeten natuurlijk ook de verschillende hostingpakketten worden besproken en vergeleken worden. Aangezien de meeste lezers zullen gaan voor WordPress hosting zal ik deze pakketten even kort met jou doornemen.
Wanneer je kiest voor de WordPress hosting van Hostinger heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is het Single WordPress pakket. Dit is het pakket waar ik het eerder in deze Hostinger review over had. Met dit pakket kun je een hele simpele website maken, maar verwacht er niet meer van. Je krijgt ook geen gratis domeinnaam. De kosten voor dit pakket bedragen €1,99 per maand.
Als tweede kun je kiezen voor het WordPress starter pakket. Dit pakket is perfect voor het maken van een simpele WordPress website. Je kunt namelijk tot 100 websites maken, je ontvangt een gratis domeinnaam met SSL certificaat en je kunt een onbeperkt aantal e-mailadressen maken. De kosten voor dit pakket bedragen €2,99 per maand.
Als derde kun je kiezen voor het Business WordPress pakket. Dit pakket geeft je nog meer opslagruimte en je kunt nog meer bezoekers ontvangen. Verder kun je testomgevingen maken, zodat je geen aanpassingen hoeft te doen op jouw live website en worden er in plaats van wekelijks dagelijks automatisch backups gemaakt. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99 per maand.
Het laatste en duurste pakket is het WordPress Pro pakket. Dit pakket is veruit het meest uitgebreid. In vergelijking met het Business WordPress pakket zijn er eigenlijk weinig verschillen. Alleen de limieten liggen in dit pakket wat hoger. Dit pakket is daarom ideaal wanneer jij echt veel websites wilt gaan maken. De kosten voor dit pakket bedragen €9,99 per maand.
Hostinger ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Hostinger?
Nu ik je inmiddels al erg veel informatie over de hosting van Hostinger heb gegeven heb je voor jezelf al een goed beeld kunnen schetsen. Toch zijn er nog een aantal belangrijke onderdelen die zeker niet in deze Hostinger hosting review mogen ontbreken. Zo wil ik het in dit onderdeel van deze Hostinger review als eerste gaan hebben over mijn ervaringen van de afgelopen jaren met Hostinger.
Ik heb een aantal van mijn websites gehost staan bij Hostinger. Dit heb ik gedaan, omdat ik mijn websites wou verdelen over verschillende hosting partijen en omdat ik zo goed de verschillen tussen verschillende hosting partijen kan vergelijken.
Het pakket dat ik heb gekozen is het Business WordPress pakket, omdat ik meerdere domeinen in één pakket wilde hebben staan, meer dan 100.000 bezoekers per maand wou kunnen verwelkomen, gebruik wilde maken van het gratis CDN voor een nog snellere website en omdat er dagelijks automatisch back-ups van mijn websites gemaakt worden.
Inmiddels heb ik mijn websites hier zo’n 1,5 jaar gehost staan en ik ben er erg tevreden over. Eigenlijk nog nooit problemen met Hostinger gehad. Een keer moest ik even contact opnemen met de klantenservice, maar dat was omdat ik zelf wat fout had gedaan. Na contact opgenomen te hebben was dit probleem snel opgelost en kon ik direct weer verder. Wat mij betreft is Hostinger dus echt een aanrader voor als jij op zoek bent naar een geschikte hosting partij voor jouw website.
Hostinger ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere Hostinger gebruikers?
Ik heb inmiddels mijn ervaringen met Hostinger met jou gedeeld, maar dat is natuurlijk maar van een persoon. Daarom vind ik het ook belangrijk om de ervaringen van andere Hostinger gebruikers mee te nemen. Hostinger heeft namelijk meer dan 29 miljoen gebruikers dus er zouden meer dan genoeg ervaringen op het internet met Hostinger te vinden zijn. Laten we in dit onderdeel van deze Hostinger WordPress review maar eens gaan kijken naar deze ervaringen!
Wanneer we kijken op Trustpilot zien we dat Hostinger niet alleen een hosting partij is die door mij goed wordt beoordeeld, maar ook door een super groot aantal andere gebruikers. Zo scoort Hostinger op Trustpilot bijvoorbeeld 4,6 van de 5 sterren wat echt super goed is.
Ook op de Facebook pagina van Hostinger zien we erg goede ervaringen van andere gebruikers. Zo zien we als eerste al dat Hostinger meer dan 325.230 vind ik leuks heeft en dat meer dan 328.001 mensen Hostinger volgen op Facebook. We kunnen daarom zeker wel stellen dat je een erg goede keuze maakt wanneer je kiest voor de webhosting van Hostinger.
Hostinger WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?
Om een goed beeld te krijgen is het ook fijn dat je weet wat de kwaliteit van de klantenservice is. Wanneer je namelijk kiest voor een partij die geen of een slechte klantenservice hebben is het vragen om problemen. Je zult namelijk altijd wel een keer vastlopen en in dat geval wil je zo snel mogelijk geholpen worden door de klantenservice zodat jij weer verder kunt.
Persoonlijk ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van de klantenservice van Hostinger. Al moet ik wel zeggen dat de wachttijden van de klantenservice in verleden minder waren. Dit is opzich ook niet heel erg raar, want met meer dan 29 miljoen gebruikers kun je natuurlijk niet iedereen tegelijkertijd helpen. Ze doen er overigens wel alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Wanneer je contact met Hostinger opneemt via de live chat zul je in ongeveer 30 minuten geholpen worden door een van de medewerkers. Dit vind ik persoonlijk nog flink snel, want er zijn nog genoeg partijen waar je ruim 24 uur moet wachten voordat jij een reactie krijgt op jouw vraag. Wanneer jouw website offline zou gaan is het dus wel zo fijn dat er binnen 30 minuten al een werknemer is die jou kan helpen.
Naast de live chat is er ook nog een kennisbank waar een erg groot deel van alle vragen en problemen al wordt opgelost. Hier kun je dus ook zeker eens rondkijken wanneer je ergens zelf niet uitkomt. Je zou er zelfs ook nog voor kunnen kiezen om simpelweg contact op te nemen via e-mail. Via hier zijn ze namelijk ook goed bereikbaar. Wel gaat het via de livechat het snelst.
Hostinger WordPress hosting review: Wat kost het?
Om deze Hostinger WordPress hosting review helemaal compleet te maken moeten we het ook nog even over de prijzen hebben. Je weet inmiddels namelijk alles over Hostinger, maar de prijzen heb ik je nog niet echt veel informatie over gegeven. Wat zijn de prijzen namelijk en hoe zijn deze in vergelijken met andere grote internationale hosting partijen.
Wanneer je bij Hostinger kiest voor WordPress hosting heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost €1,99 p/mnd wat erg goedkoop is, maar persoonlijk zal ik dit pakket daarom ook niet snel aanraden. Dit pakket is namelijk erg beperkt en mist een aantal belangrijke functionaliteiten als het automatisch dagelijks backups maken. Ook krijg je hier geen gratis domeinnaam.
Als tweede kun je kiezen voor het WordPress starter pakket. Dit pakket kost €2,99 p/mnd, maar geeft je ook direct veel meer waar voor je geld. Je kunt namelijk meer websites bouwen, hebt bijna 4 keer zoveel SSD opslagruimte, je kunt 25.000 bezoekers per maand op jouw website krijgen en er worden dagelijks automatisch backups gemaakt. Wil je echt een goede website of webshop online zetten? Dan is dit het pakket dat ik jou zal aanraden.
Wil jij direct goed van start gaan met jouw nieuwe website of webshop? Dan is het Business WordPress pakket super geschikt voor jou. Dit pakket is namelijk nog net wat uitgebreider en maakt in plaats van wekelijks een backup dagelijks automatisch een backup. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99 per maand.
Is ook dit pakket niet voldoende voor jou? Dan is het ook nog mogelijk om te kiezen voor het WordPress Pro pakket. Dit pakket heeft niet meer functionaliteiten, maar de limieten liggen nog hoger. Dit pakket is daarom bijvoorbeeld ideaal wanneer maximale snelheden wilt, veel bezoekers ontvang of in meerdere landen actief bent. De kosten voor dit pakket bedragen dan ook €9,99 per maand.
Conclusie: Is Hostinger de beste hosting voor jou?
Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze Hostinger WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is Hostinger nu de beste hosting provider voor jouw nieuwe website of webshop?
Ik kan de hosting van Hostinger meer dan aanraden! Naast dan de hosting namelijk super snel is en je een gratis domeinnaam met SSL certificaat ontvangt is de hosting ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun jij super eenvoudig WordPress installeren of aanpassingen maken in jouw hostingpakket. Vergeet ook zeker niet de 24/7 klantenservice die jij altijd kunt benaderen bij vragen of problemen.
Op dit moment is het helemaal mooi, want je krijgt nu tijdelijk ook nog eens tot 80% korting op een hostingpakket van Hostinger! In combinatie met het gratis domeinnaam en SSL certificaat is Hostinger echt een super goede keuze!
Hostinger Review - Veelgestelde vragen
Hostinger review
Wat is Hostinger?
Welke soorten hosting heeft Hostinger?
Is Hostinger snel?
Kun je Hostinger gebruiken met WordPress?
Kun je gratis verhuizen naar Hostinger?
Krijg je bij Hostinger webmail?
Wat kost hosting van Hostinger?
Wat zijn de ervaringen met Hostinger?
Is Hostinger goed voor beginners?
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!