Beste Cloud Hosting Vergelijken | Top 8 Cloud Website Providers in 2024

Beste-cloud-website-hosting
Inhoudsopgave

Heb je op dit moment al een website of webshop, maar loop je tegen de beperkingen van dit hostingpakket? Of heb je nog geen website of webshop en wil je direct goed van start gaan? Dan is het een verstandige keuze om te kiezen voor cloud hosting. In dit artikel ga ik de beste cloud hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken!

Zoals je misschien al wel weet is cloud hosting een van de krachtigste webhosting vormen die je voor je website of webshop kunt gebruiken. Het voordeel van cloud hosting is namelijk dat de server niet op een fysieke locatie staat, maar op een server netwerk in de cloud. Het resultaat hiervan is een snellere website of webshop met een hogere uptime. Bovendien is de beveiliging over het algemeen beter dan bij shared hosting.

Dit klinkt allemaal erg mooi, maar er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Om het cloud hosting vergelijken een stuk eenvoudiger te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste cloud hosting providers in Nederland. De resultaten van dit onderzoek zal ik in dit artikel met je delen, zodat je zelf eenvoudig de beste hosting provider voor je website of webshop kunt kiezen!

De beste cloud website hosting vergelijken: De 8 beste providers

Heb je zelf al wat onderzoek gedaan naar de beste cloud hosting providers in Nederland? Dan zal je ongetwijfeld gemerkt hebben dat de keuze uit hosting providers die cloud hosting aanbieden groot is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen cloud hosting providers. Het probleem is alleen dat het kiezen van de beste cloud hosting lastig is. Het wordt namelijk al snel vrij technisch en daarbij verschillen alle hosting pakketten ook nog eens sterk van elkaar.

Het komt erop neer dat cloud hosting een van de beste vormen van webhosting is, maar dat het kiezen van de juiste cloud hosting provider lastig is. Ik ga je daarom helpen bij het maken van deze keuze. Ik heb namelijk uitgebreid onderzoek voor je gedaan en de 8 beste cloud hosting providers heb ik hieronder op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving met kenmerken, zodat je ze vervolgens zelf met elkaar kunt vergelijken en de beste cloud server hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste cloud hosting providers in Nederland:

 1. Hostinger: De beste goedkope cloud hosting
 2. SiteGround: De beste WordPress cloud hosting
 3. CloudWays: De beste schaalbare cloud hosting
 4. Kinsta: De beste WordPress managed cloud hosting
 5. WP Engine: De beste internationale cloud hosting

1. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De beste cloud hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Hostinger. Hostinger is namelijk een van de grootste internationale hosting providers die in vrijwel ieder land actief is. Naast dat Hostinger over de hele wereld actief is, beschikken ze ook over een groot aanbod aan webhosting soorten . Zo kun je bij Hostinger terecht voor shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en ga zo maar door.

Lijkt de cloud hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit drie verschillende pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten voornamelijk in de prestaties, het aantal websites of webshops dat je kunt hosten, het aantal cores van de server en de opslagruimte.

Bovendien zit er een verschil in de hoeveelheid werkgeheugen. Zo krijg je bij het goedkoopste pakket maar 3 GB werkgeheugen, terwijl dit bij de duurdere pakketten 6 of 12 GB is. Vergelijk de pakketten daarom goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Voor elk pakket geldt wel dat je een gratis domeinnaam krijgt en dat e-mail hosting standaard is inbegrepen. De kosten voor cloud hosting van Hostinger beginnen vanaf €9,99 per maand.

Voordelen:

 • Cores: van 2 tot 6 cores
 • Werkgeheugen: van 3 tot 12GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €9,99 per maand

2. SiteGround

SiteGround-review

De tweede plek in dit artikel met de beste cloud hosting providers is voor SiteGround. SiteGround is namelijk een grote en bekende internationale hosting provider waar je voor vrijwel alle vormen van webhosting terecht kunt. Ze worden zelfs aangeraden door WordPress als beste WordPress hosting provider wegens de snelle laadtijden, hoge gebruiksvriendelijkheid en goede klantenservice.

Lijkt de cloud hosting van SiteGround je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit vier verschillende pakketten. Welk pakket je precies nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je website of webshop en het aantal websites of webshops dat je wilt hosten. De verschillen tussen de pakketten zitten namelijk in de CPU cores, opslagruimte, werkgeheugen en de bandbreedte.

Heb je specifieke wensen of zoek je een pakket dat volledig aansluit bij je wensen en behoeften? Dan is het goed om te weten dat je bij SiteGround ook een op maat samengestelde cloudserver kunt aanschaffen. Je kunt hier helemaal zelf bepalen hoeveel cores, werkgeheugen en opslagruimte je cloud server moet krijgen. De kosten voor cloud hosting van SiteGround beginnen vanaf €80,00 per maand.

Voordelen:

 • Cores: van 4 tot 33 cores
 • Werkgeheugen: van 8 tot 130GB
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €80,00 per maand

3. CloudWays

Cloudways-vs-siteground-hosting

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste cloud hosting providers is CloudWays. CloudWays is namelijk een internationale hosting provider die het net even anders aanpakt dan de andere hosting providers. Waar veel hosting providers namelijk een groot assortiment aan soorten hosting hebben, focust CloudWays zich alleen op managed cloud hosting. Het voordeel hiervan is dat je als gebruiker zeker weet dat CloudWays weet waar ze het over hebben.

Lijkt de cloud hosting van CloudWays je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de server bij CloudWays helemaal naar wens kunt instellen. Als eerst kun je namelijk een datacenter kiezen. Op dit moment heb je hier de keuze uit DigitalOcean, AWS en Google Cloud. Voor het kiezen van het juiste datacenter is het belangrijk om te controleren op welke locaties elk datacenter een server heeft staan. Op basis hiervan kun je namelijk beslissen welk datacenter het beste aansluit bij je wensen.

Heb je een datacenter gekozen? Dan kun je vervolgens de server samenstellen. Je kunt hier zelf bepalen hoeveel werkgeheugen, processorcores, opslagruimte en bandbreedte je cloudserver nodig heeft. De exacte prijzen zijn afhankelijk van de gekozen serverconfiguratie. De kosten voor cloud hosting van CloudWays beginnen vanaf $14 dollar per maand.

Voordelen:

 • Cores: van 1 tot 96 cores
 • Werkgeheugen: van 1 tot 384GB
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand

4. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste cloud hosting providers is Kinsta. Kinsta is namelijk een internationale hosting provider die zich specifiek richt op cloud hosting via het Google Cloud netwerk. Van origine ligt de focus van Kinsta op WordPress, maar dat is de laatste jaren uitgebreid. Je kunt nu ook bij Kinsta terecht voor het hosten van statische websites, applicaties en databases.

Lijkt de cloud hosting van Kinsta je interessant? Dan is het belangrijk om te kiezen wat je precies wilt hosten. Ik ga er in dit geval vanuit dat je een WordPress website of webshop wilt hosten. Voor het hosten van een website of webshop heb je bij Kinsta de keuze uit verschillende niveaus. Er zijn namelijk enkele starter pakketten en daarnaast nog enkele business en enterprise pakketten.

Op welk niveau je een hostingpakket moet kiezen is afhankelijk van de grootte van je huidige website of webshop. Heb je op dit moment nog geen website of webshop? Dan is een van de starterspakketten meer dan voldoende. Deze pakketten geven je voldoende bandbreedte, opslagruimte en php workers. Heb je direct al zwaardere wensen voor je hostingpakket? Dan zal je moeten kijken naar een van de business pakketten. De kosten voor cloud hosting van Kinsta beginnen vanaf $35 dollar per maand.

Voordelen:

 • Cores: vanaf 1 core
 • Werkgeheugen: van 1 GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $35(€32,-) per maand

5. WP Engine

WP-Engine-wordpress-hosting-review

De laatste plek in de top 5 van dit artikel met de beste cloud hosting providers is voor WP Engine. WP Engine is net als Kinsta namelijk een hosting provider die zich specifiek richt op WordPress. Binnen WordPress heeft WP Engine nog wel enkele verschillen, want ze zijn namelijk gespecialiseerd in WordPress hosting, WooCommerce hosting en headless WordPress.

Net als Kinsta maakt ook WP Engine gebruik van het Google Cloud platform voor hun infrastructuur. Dit is een groot voordeel, want het Google Cloud platform is samen met AWS een van de beste platformen die je kunt gebruiken voor de hosting van je website. Een bijkomend voordeel is dat dit netwerk beschikt over servers op meerdere locaties. Zo beschikken ze op dit moment onder andere over servers in Nederland, België, Engeland en Duitsland.

Lijkt de cloud hosting van WP Engine je interessant? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Als eerst moet je hier kiezen of je een WordPress website of WordPress webshop wilt hosten. Vervolgens kun je een pakket kiezen dan aansluit bij je wensen en behoeften. De verschillen zitten hier voornamelijk in het aantal websites dat je kunt hosten, de hoeveelheid bandbreedte en de hoeveelheid opslagruimte. De kosten voor cloud hosting van WP Engine beginnen vanaf €14,00 per maand.

Voordelen:

 • Cores: vanaf 1 core
 • Werkgeheugen: van 1 GB
 • Uptime: 99.99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €14,00 per maand

6. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste cloud hosting providers is HostGator. HostGator is namelijk net als de andere hosting providers in dit lijstje een groot internationaal bedrijf dat beschikt over een groot assortiment aan soorten hosting. Zo kun je bijvoorbeeld bij HostGator terecht voor WordPress hosting, webshop hosting, dedicated hosting of VPS hosting.

Lijkt de cloud hosting van HostGator je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit drie pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten voornamelijk in het aantal websites dat je kunt beheren, de hoeveelheid werkgeheugen en het aantal CPU cores. Verder krijg je bij het duurste pakket nog een dedicated ip-adres en gratis SEO tools.

Naast enkele verschillen hebben de pakketten van HostGator ook overeenkomsten. Zo krijg je bij alle pakketten een gratis domeinnaam, heb je onbeperkt bandbreedte, kun je onbeperkt subdomeinen aanmaken en is e-mail hosting standaard inbegrepen.  Je hoeft als klant van HostGator niet zelf nog op zoek naar een extra hosting provider voor e-mail. De kosten voor cloud hosting van HostGator beginnen vanaf $4.95 dollar per maand.

Voordelen:

 • Cores: van 2 tot 6 cores
 • Werkgeheugen: van 2 tot 6 GB
 • Uptime: 99.90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $4.95 dollar per maand

7 A2 Hosting

A2-hosting-review

De zevende plek in dit artikel met de beste cloud hosting providers is voor A2 Hosting. A2 Hosting is voor velen nog een relatief onbekende hosting provider, maar de laatste jaren zijn ze enorm hard gegroeid. Een voordeel van A2 Hosting is dat ze net als Hostinger over een groot aantal verschillende soorten hosting beschikken, waaronder verschillende soorten cloud hosting.

Ben je geïnteresseerd in cloud hosting van A2 Hosting? Dan is het goed om te weten dat je bij A2 Hosting terecht kunt voor verschillende soorten cloud hosting. Zo hebben ze cloud Linux hosting, ownCloud hosting, Nextcloud Hosting en cloud VPS hosting. Voor de meeste mensen zal de cloud VPS hosting de beste keuze zijn.

Wanneer je voor de cloud VPS hosting van A2 Hosting kiest heb je de keuze uit vier pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten net als bij de andere hosting providers in de hoeveelheid opslagruimte, bandbreedte, werkgeheugen en server cores. Op basis van je wensen en behoeften kun je dus een pakket kiezen dat aansluit bij je wensen. Voor alle pakketten geldt dat je een gratis SSL certificaat ontvangt en dat de gratis verhuisservice is inbegrepen. De kosten voor cloud hosting van A2 Hosting beginnen vanaf $35.99 dollar per maand.

Voordelen:

 • Cores: vanaf 2 core
 • Werkgeheugen: van 4 GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $35.99(€33,-) per maand

Beste cloud website hosting bonus: Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Inmiddels hebben we de 8 beste cloud hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je uit al deze hosting providers zeker een goede keuze kunt maken voor jouw website of webshop.

Heb je nog niet het geval dat je de beste cloud hosting provider hebt gevonden? Dan is er nog één hosting provider die ik met je wil delen. Het gaat in dit geval om de Nederlandse hosting provider Cloud86. Cloud86 is namelijk een hosting provider in Nederland die zowel in 2022 als 2023 is uitgeroepen tot snelste hosting provider. Daarnaast beschikt Cloud86 als een van de weinige hosting providers over een klantenservice die zowel via mail als telefonisch bereikbaar is. Cloud86 behoort op dit moment dan ook tot de beste webhosting providers in Nederland!

Een belangrijk verschil tussen de hosting van Cloud86 en de andere hosting providers in dit artikel, is dat Cloud86 geen echte cloud hosting heeft. Ze beschikken wel over managed VPS hosting, wat eigenlijk nog een stapje hoger staat. Bij VPS hosting krijg je namelijk een eigen virtuele server en dat zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van andere websites en webshops op dezelfde server. Bovendien kun je de VPS server van Cloud86 eenvoudig uitbreiden met meer cores, werkgeheugen, opslagruimte en ip-adressen. Nu komt dit wel met een prijskaartje, want de kosten voor VPS hosting van Cloud86 beginnen vanaf €169,95 per maand.

Voordelen:

 • Cores: van 3 tot 8 cores
 • Werkgeheugen: van 6 tot 24 GB
 • Uptime: 99.98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €169,95 per maand

Wat is cloud website hosting precies?

Nu we inmiddels de beste cloud hosting providers in Nederland hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van dit artikel zijn gekomen. Helaas is dat nog niet helemaal het geval, want er is nog een hoop informatie die je moet weten, voordat je de beste cloud server hosting provider kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat cloud hosting precies is.

In de meeste gevallen wordt een website of webshop gehost op een enkele server. Dit kan een dedicated server zijn, maar in de meeste gevallen zal het gaan om een server die je deelt met andere websites en webshops. Deze vorm van hosting wordt shared hosting genoemd en het voordeel daarvan is dat het erg goedkoop is.

Nu ga je op een moment alleen tegen problemen aanlopen. Doordat je een server deelt wordt namelijk ook de kracht van de server verdeeld over alle websites en webshops. Wanneer je website groter wordt zal je dan ook gaan merken dat je website trager wordt of foutmeldingen gaat geven.

Cloud hosting is hiervoor een oplossing. Bij cloud hosting komt je website of webshop namelijk op meerdere servers te staan die zich binnen één netwerk bevinden. Raakt een van de servers offline of reageert deze traag? Dan wordt je website automatisch geladen vanaf een andere cloudserver. Met cloud hosting kun je de downtime van je website dus aanzienlijk beperken.

Een ander voordeel van cloud website hosting is dat je de server eenvoudig kunt up- en downgraden. Verwacht je een bepaalde periode veel drukte op je website of webshop? Dan kun je eenvoudig extra cores of werkgeheugen toevoegen. Heb je het na de drukke periode niet meer nodig? Dan kun je weer downgraden. Dit zorgt ervoor dat je bij cloud hosting nooit zal betalen voor dingen die je niet gebruikt.

Voor wie is cloud hosting bedoeld?

Zoals ik net vertelde is cloud hosting duurder dan de standaard shared hosting. Een belangrijke vraag die ik dan ook wil beantwoorden is voor wie cloud hosting nu eigenlijk precies bedoeld is.

Cloud hosting is eigenlijk bedoeld voor 2 type websites of webshops:

 1. Websites en webshops die verwachten hard te groeien en eenvoudig willen kunnen opschalen naar een sterkere server.
 2. Websites of webshops die veel piekverkeer ervaren tijdens bijvoorbeeld aanbiedingen.

In beide gevallen is het interessant om te kiezen voor een cloud hosting pakket, omdat je deze helemaal naar eigen wens kunt inrichten. Verwacht je de aankomende veel drukte op je website of webshop? Of blijft je stabiel groeien met je website of webshop? Dan kun je een cloud hosting pakket eenvoudig uitbreiden met extra cores, werkruimte en opslagruimte.

Loopt het even iets minder goed? Dan kun je ook eenvoudig downgraden naar een minder uitgebreide cloud server. Door de flexibiliteit die een cloud server biedt is het voor veel websites en webshops een interessante keuze!

Voor-wie-is-Cloud-hosting

Wat zijn de voordelen van cloud hosting?

Nu je precies weet wat cloud hosting is en voor wie het geschikt is ben je natuurlijk ook benieuwd naar de voordelen van cloud hosting. Hoewel ik sommige voordelen zojuist ook al even heb benoemd wil ik ze hier nogmaals benoemen en iets uitgebreider toelichten, zodat je precies weet wat de voordelen van cloud hosting zijn en wat dit voor jouw website of webshop betekent.

1. Prestaties

Het eerste voordeel van cloud hosting ten opzichte van shared hosting zijn de prestaties. Bij cloud hosting staat je website of webshop namelijk niet op een server met honderden andere websites of webshops. Dit zorgt ervoor dat de kracht van de server volledig voor jouw website of webshop gebruikt kan worden en dat zorgt voor een snellere website. Uiteindelijk kan een snellere website er weer voor zorgen dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten van Google.

2. Schaalbaarheid

Het tweede voordeel van cloud hosting ten opzichte van shared hosting is de schaalbaarheid. Bij een shared hostingpakket is het namelijk alleen mogelijk om te upgraden naar een duurder pakket met meer opslagruimte, maar je hebt niet de flexibiliteit om het te upgraden net zoals een cloud hostingpakket. Bij een cloud hostingpakket kun je namelijk eenvoudig extra cores, werkgeheugen of bandbreedte aan je server toevoegen. Als je de extra’s later niet meer nodig hebt, kun je ook weer eenvoudig downgraden.

3. Uptime

Het derde voordeel van cloud hosting ten opzichte van shared hosting is de uptime. Bij shared hosting staat je website namelijk samen met tientallen of soms wel honderden andere websites op één server. Het nadeel hiervan is dat alle kracht van de server verdeeld moet worden en dat kan ertoe leiden dat de server problemen gaat vertonen waardoor je website onbereikbaar raakt. Bij een cloud hosting pakket zal je dit niet ervaren, omdat website op een cloud server netwerk komt te staan. Mocht een van de servers instabiel zijn of problemen vertonen dan schakelt je website of webshop automatisch over naar een andere server binnen het netwerk.

4. Beveiliging

Het vierde voordeel van cloud hosting ten opzichte van shared hosting is de beveiliging. Dit punt gaat eigenlijk ook goed samen met de prestaties en de uptime. Doordat je bij shared hosting een server deelt met andere websites is je website veel gevoeliger voor kwetsbaarheden en cyberaanvallen op andere websites die op dezelfde shared server staan. Uit veiligheidsoverwegingen is het daarom slim om over te stappen op een cloud hosting pakket, zodat je niet meer afhankelijk bent van hoe anderen hun website onderhouden en beveiligen.

5. Flexibele

Het laatste voordeel van cloud hosting ten opzichte van shared hosting zijn de flexibele kosten. Bij cloud hosting is het namelijk zo dat je de server eenvoudig kunt uitbreiden met extra opslagruimte, cores of werkgeheugen. Hier betaal je natuurlijk extra voor, maar als je het na een bepaalde periode niet meer nodig hebt kun je het ook weer eenvoudig terugzetten. Zo betaal je dus alleen meer op de momenten dat je ook echt meer nodig hebt. Dit is een groot voordeel van cloud hosting ten opzichte van andere vormen van webhosting.

Is cloud hosting ook geschikt voor WordPress?

Ja, cloud hosting is zeker geschikt voor WordPress. Op dit moment staan veel WordPress websites en webshops namelijk nog op shared hosting pakketten. Het voordeel hiervan is dat het erg goedkope hosting is, maar een stuk trager en in veel gevallen met meer downtime.

Kies je voor cloud hosting? Dan kun je vanuit het hostingpakket eenvoudig het WordPress CMS installeren. Vervolgens werkt alles binnen WordPress hetzelfde als dat je gewend bent. Het enige verschil is dat je server op een snellere en betrouwbaardere server komt te staan wat uiteindelijk de prestaties van je website of webshop ten goede zal komen.

Het is goed om mee te nemen dat Google de snelheid van je website meeneemt als ranking factor in de zoekmachine. Met een snellere website of webshop is de kans dus groter dat je beter gevonden zal worden en dus meer bezoekers zal ontvangen. Wanneer jouw concurrenten nog gebruik maken van shared hosting kun jij hier extra punten pakken.

Hoe kies je zelf de beste cloud hosting

Inmiddels heb ik je zoveel informatie gegeven op het gebied van cloud hosting dat je misschien een beetje de weg kwijt bent geraakt. Want hoe kun je nu met al deze informatie zelf de beste cloud hosting provider kiezen?

In dit artikel heb ik de beste cloud hosting providers al op een rijtje gezet, maar nu moet je uit deze lijst nog een geschikte hosting provider voor jouw website of webshop kiezen. Om de beste cloud hosting provider te kiezen is het belangrijk om in ieder geval de volgende punten te controleren.

 1. De serverlocatie
 2. Het uptime percentage
 3. De schaalbaarheid
 4. De kwaliteit van de klantenservice
 5. Managed of unmanaged cloud hosting
 6. Gratis extra’s zoals een domeinnaam, SSL certificaat of verhuisservice

Deze punten heb ik zelf ook meegenomen in het onderzoek naar de beste cloud hosting providers. Alle hosting providers in dit artikel scoren dan ook erg goed op bovenstaande punten. Ga je zelf nog verder op zoek naar andere cloud hosting providers? Dan is het belangrijk om bovenstaande punten mee te nemen in je onderzoek. Zo voorkom je namelijk dat je een verkeerde keuze gaat maken.

Beste cloud hosting prijzen: Wat kost cloud hosting?

Je weet nu precies wat cloud hosting is, voor wie het bedoeld is, wat de voordelen van cloud hosting zijn en hoe je zelf een geschikte cloud hosting provider kunt kiezen. Dit is allemaal erg belangrijke informatie, maar ik kan me voorstellen dat je ook benieuwd bent naar de prijzen voor cloud hosting. In dit onderdeel van het artikel wil ik het daarom nog even hebben over de kosten van cloud hosting.

Net als voor alle andere soorten hosting is het voor mij lastig om te zeggen wat cloud hosting precies gaat kosten. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van het aantal cores, de hoeveelheid werkgeheugen en de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt.

Ondanks dat ik je geen specifieke bedragen kan geven kan ik wel een schatting geven, zodat je ongeveer weet met welke kosten je rekening moet houden. Voor een instap cloud hosting pakket moet je rekening houden met prijzen tussen de €5 en €15 euro per maand. Deze prijzen kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand wanneer je een grotere en sterkere server nodig hebt.

Conclusie: Wat is de beste cloud hosting provider in Nederland?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste cloud hosting provider voor jouw website of webshop?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden voor cloud hosting dan is dat zonder enige twijfel Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die beschikt over supersnelle hosting, een gebruiksvriendelijk dashboard en een klantenservice die 24/7 bereikbaar is via live chat.

Heb je al een grote website of webshop en wil je het cloud hosting pakket direct helemaal op maat samenstellen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor de cloud hosting van SiteGround of CloudWays aangezien zij over deze mogelijkheid beschikken!

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Neem gerust contact met me op en dan help ik je persoonlijk verder bij het maken van de juiste keuze!

Beste Cloud hosting - Veelgestelde vragen

Wat is cloud hosting?

Cloud hosting is een vorm van webhosting waarbij je website of webshop niet verbonden is aan één fysieke locatie. Je website of webshop wordt namelijk op meerdere servers in de cloud geplaatst. Als een van de servers problemen vertoont of niet bereikbaar is, wordt je website of webshop automatisch geladen vanaf een andere cloud server binnen het netwerk.

Wat is een cloud VPS?

Een cloud VPS is de afkorting voor Virtual Private Server in de cloud. Wat dit eigenlijk inhoudt is dat je een eigen virtuele server krijgt in de cloud waarop je website of webshop komt te staan. Het voordeel van een cloud VPS is dat je website sneller is, minder downtime ervaart en een betere beveiliging kan leveren.

Wat kost een server in de cloud?

De kosten voor een server in cloud zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Zo hebben het aantal cores, de hoeveelheid werkgeheugen en de hoeveelheid opslagruimte bijvoorbeeld veel invloed op de kosten voor een cloud server. Over het algemeen beginnen de prijzen voor een cloud server vanaf €10 euro per maand en die kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Is cloud hosting geschikt voor WordPress?

Ja, cloud hosting is zeker geschikt voor WordPress! Cloud hosting werkt in de praktijk namelijk exact hetzelfde als normale hosting, alleen staat je website of webshop op een ander type server. Het resultaat hiervan is dat je website sneller is, minder downtime ervaart en beter beveiligd is.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Hostinger
4.9/5

Van €39,99 voor €13,99

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids