Beste Cloud Hosting Vergelijken | Top 10 Cloud Website Providers in 2023

Beste-cloud-website-hosting
Inhoudsopgave

Wil jij meer weten over Cloud hosting, reviews lezen over Cloud hosting providers of de beste Cloud hosting providers vergelijken? Dan ben jij hier aan het juiste adres!

Cloud Hosting is voor vele websites en webshops de beste hosting, omdat Cloud webhosting de hoogste prestaties levert voor een toch nog acceptabele prijs. Verder is Cloud hosting erg schaalbaar, heb je een hoge uptime, goede beveiliging en niet te vergeten een goede klantenservice.

In deze blog ga ik jou precies uitleggen wat Cloud hosting is, hoe het precies werkt en wat de prijzen voor Cloud hosting gemiddeld zijn. Maar zoals je wel zult snappen beginnen we natuurlijk met het vergelijken van de beste cloud hosting providers.

Laten we daarom maar snel beginnen met het vergelijken van onze top 10 cloud hosting providers.

De beste Cloud website hosting vergelijken: Onze top 10 providers

Heb jij zelf al onderzoek gedaan naar cloud hosting providers? Dan zul je de weg snel kwijt geraakt zijn, doordat de keuze gewoon echt gigantisch is. Op dit moment zijn er tientallen tot enkele honderden hosting providers waaruit jij kunt kiezen. Al deze hosting providers verschillen ook nog weer sterk van elkaar wat het kiezen van de juiste hosting nog eens veel lastiger gemaakt.

Om jou zo goed mogelijk te helpen heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste hosting providers voor Cloud hosting. De resultaat hiervan heb ik vervolgens uitgebreid met elkaar vergelijken en daaruit is de onderstaande top 10 cloud hosting providers ontstaan. Laten we deze daarom maar eens gaan vergelijken zodat jij de beste cloud hosting providers kunt kiezen voor jouw website of webshop.

1. SiteGround

Makkelijk-website-maken-SiteGround

De eerste en beste Cloud hosting partij in deze top 10 is zonder twijfel SiteGround. SiteGround is op dit moment namelijk een super populaire hosting partij voor onder andere WordPress. Ze hebben hun zaken zelfs zo goed op orde dat ze zelfs door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting provider.

Ook op het gebied van Cloud hosting maak je met SiteGround een hele goede keuze. Een groot voordeel van de Cloud hosting van SiteGround zijn de server locaties. SiteGround beschikt namelijk over een server locatie in Nederland. Het voordeel hiervan is dat jouw website extreem snel geleverd kan worden aan jouw bezoekers en dat zorgt ook weer voor een betere vindbaarheid in Google.

Wanneer je kiest voor de Cloud hosting van SiteGround heb je keuze uit vier verschillende pakketten, maar het is daarnaast ook mogelijk om zelf een eigen cloud hosting pakket samen te stellen. Verder is de klantenservice ook een groot voordeel. Deze is namelijk 24/7 bereikbaar via onder andere de live chat. Heb jij de klantenservice nodig? Dan ben je binnen enkele minuten in contact met een van de medewerkers.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €80 per maand
 • Bandbreedte minimaal 5TB
 • Gratis automatische back-ups
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

2. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De tweede hostingpartij die ook zeker niet mag ontbreken in deze vergelijking met beste Cloud hosting providers is Hostinger. Hostinger is op dit moment namelijk een van de grootste aanbieders op het gebied van hosting. Of het nu gaat om shared hosting, WooCommerce hosting, WordPress hosting, VPS hosting of Dedicated Hosting. Hostinger is in alle markten thuis.

Op dit moment heeft Hostinger meer dan 30 miljoen gebruikers wat al wel een redelijk goed beeld moet geven over de betrouwbaarheid van deze partij en de ervaringen van andere gebruikers.

Net als de Cloud hosting van SiteGround beschikt ook Hostinger over een server locatie in Nederland om de maximale prestaties te kunnen leveren. Daarnaast worden alle technische zaken voor jou uit handen genomen door Hostinger wat betekent dat jij je kunt bezig houden met de zaken die echt belangrijk voor jou zijn.

Kies je voor de Cloud hosting van Hostinger? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. De prijzen voor Cloud hosting beginnen bij €9,99 per maand en kunnen oplopen tot €69,99 per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €9,99 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Bandbreedte onbeperkt
 • Gratis automatische back-ups
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

3. Cloud86

Cloud86-cloud-hosting-wordpress

Tot nu toe hebben we in deze lijst met beste cloud hosting providers alleen nog maar internationale hosting providers besproken. Dit zijn namelijk de grootste spelers, maar wat als jij nu een echt nederlands cloud hosting bedrijf zoekt? Dan moet je verder zoeken. Om jou ook hierbij te helpen wil ik Cloud86 ook zeker meenemen in deze top 10 cloud hosting providers.

Cloud86 is een Nederlandse hosting provider die al verschillende malen is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Ook beschikt deze provider over eigenlijk alle soorten webhosting, maar in deze blog gaat het natuurlijk specifiek over Cloud hosting.

Kies je voor Cloud hosting van Cloud86? Dan kun je kiezen voor Virtual Private Cloud hosting. Het voordeel van dit pakket is dat het erg flexibel is en schaalbaar is. Daarnaast is er ook nog een uptime garantie van 99,99% procent waardoor jouw website of webshop altijd online staat en bereikbaar is. Zit je met vragen? Dan is er ook nog de erg goede en behulpzame klantenservice.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €98,75 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • 100 Mbit dataverkeer
 • Back-ups
 • 24/7 monitoring
 • Persoonlijke service

4. Hostgator

Beste-cloud-hosting-vergelijken-hostgator

Wil jij het maximale uit jouw cloud hosting halen, maar niet de hoofdprijs betalen? Dan kan Hostgator zo maar eens de beste Cloud hosting provider zijn voor jouw website zijn. De Cloud hosting pakketten van Hostgator leveren namelijk betere prestaties, een hogere uptime en een super gebruiksvriendelijk dashboard.

In tegenstelling tot normale webhosting, verdeeld Hostgator’s cloud hosting platform de belasting van jouw website of webshop over meerdere virtuele server. Dit levert namelijk betrouwbaardere en beter schaalbare hosting op. Mocht jouw server namelijk offline raken schakelt het systeem van Hostgator namelijk automatisch over naar een andere server waardoor jouw website niet offline raakt.

De Cloud hosting van Hostgator kent een groot aantal voordelen. Zo behaal je tot twee keer zo snelle laadtijden, een uptime garantie van 99,9%, gratis e-mail hosting, de vrijheid om alles op te schalen en de 24/7/365 klantenservice. HostGator beschikt daarom over de ideale Cloud hosting voor ieder budget en niveau!

Voordelen:

 • Prijs vanaf $4,95 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Ongelimiteerd bandbreedte
 • Ongelimiteerd aantal subdomeinen
 • Gratis domein & SSL certificaat
 • 24/7/365 klantenservice

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Net als SiteGround is ook Bluehost een erg populaire hosting partij die door WordPress zelf aangeraden wordt. De Cloud hosting van Bluehost mag daarom zeker niet ontbreken in deze top 10 beste cloud hosting providers lijst.

Bluehost is een in Utah gevestigd bedrijf dat eigendom is van webgigant Endurance International Group (EIG). Het bedrijf biedt basis shared hosting vanaf $2,75 per maand (bij een driejarig contract), managed WordPress hosting plannen vanaf $9,95 per maand. Ook dit tarief geldt alleen voor de eerste contractduur. Daarna stijgen deze prijzen.

Voor dat geld krijg je een geautomatiseerde WordPress installatie, en niet te vergeten andere populaire apps via een door Mojo Marketplace aangedreven systeem. Er is ook een cPanel-gebaseerd gebied om deskundige gebruikers in staat te stellen dingen te tweaken.

Verder biedt Bluehost een Weebly-gebaseerde website bouwer. Dit is een eenvoudige browser-gebaseerde systeem waarmee je een website van maximaal zes pagina’s kunt maken, er zijn alleen geen extra’s zoals website templates inbegrepen. Maar toch, het is beter dan niets. Uiteraard werkt Bluehost hard om deze systemen uit te breiden en te verbeteren.

Er is ook een erg goede klantenservice. Het eindresultaat is daarom een mix van gebruiksvriendelijke aspecten met een goede hoeveelheid prestaties om het maximale uit jouw eigen website of webshop te halen. Als laatste heb je ook nog de geavanceerde opties voor de en het eindresultaat is een mix van gebruiksvriendelijke aspecten naast een goede hoeveelheid kracht, en mogelijkheden tot tweaken voor meer geavanceerde gebruikers. Een WordPress website maken met Bluehost is dan ook super eenvoudig!

Hoewel Bluehost cloud hosting niet als een aparte dienst aanbiedt, biedt het wel gratis toegang tot CloudFlare cloud hosting bij alle hosting pakketten. Dit verhoogt automatisch de prestaties van jouw website zonder dat je hoeft te coderen of te programmeren voor.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $2,55 per maand
 • Hoge uptime
 • Ongelimiteerd bandbreedte
 • Gratis domein & SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

6. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Zoals de naam al zegt is Cloudways een op Cloud hosting gebaseerde hosting provider. Ook Cloudways mag daarom zeker niet ontbreken in deze lijst met beste Cloud hosting providers voor jouw website of webshop.

Cloudways vertegenwoordigt een interessante middenweg. Het bedrijf biedt namelijk managed cloud hosting die wordt aangedreven door een datacenter naar jouw keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een datacenter van Amazon, Google, DigitalOcean, Linode of Vultr. Al deze pakketten zitten bomvol met functionaliteiten, maar het is wel goed om de server locaties even te controleren. Niet elke optie beschikt namelijk over een server locatie in Nederland.

Ondanks alle high-end functionaliteit waarover Cloudways beschikt zijn de producten en hostingpakketten over het algemeen eenvoudig te bedienen. Natuurlijk zijn er altijd technische snufjes voor de geavanceerde programmeurs, maar als beginner zul je deze vaak niet nodig hebben. Zeker niet aan het begin.

Kies je voor een Cloud hosting pakket van Cloudways? Dan heb je de keuze uit verschillende pakketten en data centers. De kosten hiervoor beginnen bij $10 dollar per maand, maar kunnen flink oplopen afhankelijk van het samenstellen van uw hosting pakket.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $10 per maand
 • Hoge uptime
 • Minimaal 1TB bandbreedte
 • Gratis SSL certificaat
 • Gratis website verhuizen
 • 24/7 klantenservice

7. DreamHost

Dreamhost-cloud-hosting-vergelijken

Ook Dreamhost biedt eigenlijk alle soorten hosting aan, maar het belangrijkste voor nu is natuurlijk de Cloud hosting waarover Dreamhost beschikt. De Cloud hosting van Dreamhost heeft alleen een nadeel. Door het leveren van hun onbeheerde cloud servers is de verwachting dat gebruikers comfortabel zullen zijn met een command line-omgeving voor het beheer van hun cloud hosting service.

DreamCompute is de cloud computing-dienst van Dreamhost. Hiermee kun jij op een eenvoudige manier jouw eigen cloud services ontwikkelen en vervolgens uitbreiden. Je kunt deze installatie vervolgens laten draaien op Linux, BSD, of Windows, in een serverloze omgeving op basis van de nieuwste SSD-opslag en next-gen processors.

DreamObjects is Dreamhost’s veilige cloud hosting service, die kan worden gebruikt als een web development omgeving om AWS E3 diensten te augmenteren of te vervangen. DreamObjects kan ook worden gebruikt voor in dit geval de back-up opslag.

Hoewel cloud-diensten en opslag overweldigend kunnen lijken voor nieuwe gebruikers, biedt Dreamhosts de ideale plek om te beginnen met Cloud hosting. Dreamhost is namelijk zo ingericht dat jij hier als beginner goed mee uit de voeten kunt. Verder heb je natuurlijk ook altijd nog de 24/7 klantenservice.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $4.50 per maand
 • Hoge uptime
 • Onbeperkte bandbreedte
 • 24/7 klantenservice

8. WP Engine

WP-Engine-wordpress-hosting-review

WP Engine is ook zeker een hostingpartij die niet mag ontbreken in deze lijst met beste Cloud hosting providers. Deze hosting partij is namelijk gespecialiseerd in WordPress hosting. Zoals je misschien al wel kunt raden staan de letters WP in de bedrijfsnaam daar ook voor.

Wanneer je kiest voor de hosting van WPEngine maak je gebruik van het Google Cloud netwerk. Dit netwerk is super populair, omdat het bekend staat als een van de snelste servers. Een ander voordeel is dat dit netwerk beschikt over servers over de hele wereld, waaronder uiteraard in Nederland, België, Engeland en Duitsland.

Hoewel de website hosting kosten bij WP Engine wat hoger liggen dan bij de concurrenten liggen deze met de prestaties toch nog goed in verhouding. WP Engine onderscheid zich namelijk goed, doordat zei de focus met name hebben staan op de grotere internationale WordPress websites en WooCommerce webshops.

Kies je voor een hosting pakket van WP Engine? Dan beginnen de kosten bij €23 per maand. Dit is zoals ik net aangaf wat duurder, maar je krijgt daarbij nog wel toegang tot 10 premium WordPress themes, gratis caching, een Content Delivery Network en de bijzonder goede en behulpzame klantenservice.

Voordelen:

 • Prijs vanaf €23 per maand
 • 40% sneller met het WP Engine platform
 • Hoge uptime
 • Automatisch dagelijkse backups
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

9. A2 Hosting

A2-hosting-review

De laatste hostingpartij die ik in deze lijst met beste cloud hosting providers wil benoemen is A2 Hosting. A2 Hosting biedt namelijk een van de snelste hosting diensten van dit moment. Dit geldt ook voor het Cloud netwerk dat A2 Hosting gebruikt.

Een groot voordeel van A2 Hosting is dat ze beschikken over alle soorten hosting en vervolgens ook nog weer verschillende pakketten. Hierdoor kun jij een pakket helemaal samenstellen naar jouw wensen. Dit maakt A2 hosting zowel erg geschikt voor de beginners als de ervaren developer.

Kies je voor een hostingpakket van A2 hosting? Dan beginnen de prijzen bij $2.99 per maand. Deze kosten zijn dan wel voor shared hosting en een contractduur van 3 jaar. Kies je voor cloud hosting? Dan beginnen de kosten vanaf $5 dollar per maand en die kunnen oplopen afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $2.99 per maand
 • 20 keer snellere hosting(turbo servers)
 • 99,9 uptime
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

Beste Cloud hosting vergelijken bonus: Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Inmiddels hebben we de 9 beste Cloud hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Persoonlijk denk ik dat je uit al deze hosting providers zeker een goede keuze moet kunnen maken, maar is dit nog niet het geval? Dan wil ik hier nog even een bonus cloud hosting provider benoemen.

Kinsta is namelijk een super grote Cloud Hosting provider die over de hele wereld actief is. De prestaties van deze partij zijn echt bizar en beter zul je ze eigenlijk ook niet vinden. Het enige mindere punt zijn de prijzen, want Kinsta richt zich met name op het hogere segment klanten. Zo hosten ze onder andere de website van Tripadvisor en Drift.

Kies je voor de hosting van Kinsta? Dan heb je de keuze uit verschillende hosting pakketten. De prijzen hiervoor beginnen vanaf $30 dollar per maand en kunnen oplopen $1500 dollar per maand. Mocht dit binnen jouw budget liggen maak je met Kinsta echt veruit de beste keuze!

Voordelen:

 • Prijs vanaf $30 per maand
 • Super snelle hosting
 • 99,9 uptime
 • Gratis SSL certificaat & CDN
 • 24/7 klantenservice

Wat is Cloud website hosting precies?

Nu we inmiddels alle hosting providers hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet helemaal het geval. Er is namelijk nog een hoop informatie die jij moet weten voordat jij echt de beste Cloud hosting voor jouw website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat cloud hosting eigenlijk is?

Meestal wordt een website of webshop gehost op een enkele server. Dit kan jouw eigen dedicated server zijn, maar in de meeste gevallen zal het gaan om een shared hosting pakket. Bij deze pakketten staan grote getalen websites websites of webshops op één server.

Bij cloud hosting is jouw webhost niet verbonden aan één fysieke locatie. De bronnen van jouw website worden namelijk opgeslagen op meerdere virtuele servers in de cloud. Elke cloud server is verantwoordelijk voor specifieke sets van de data. Als een van de servers in de cloud uitvalt of uitvalt, nemen de andere servers het automatisch over om de vereiste bronnen te leveren.

Jouw website of webshop zal altijd soepel blijven draaien met cloud hosting, zelfs als er een probleem is met een van de servers. Dit komt dus doordat de server goed met elkaar communiceren en elkaars taken over kunnen wanneer een van de server uitvalt.

Door te kiezen voor cloud hosting zal jij profiteren van een hogere uptime en zal jouw website of webshop een stuk minder gevoelig zijn ongeplande downtime. Met een enkele server, heb je in wezen al je eieren in een mand. Dit is een groot risico wanneer je te maken hebt met iets zo belangrijk als uw website. Cloud hosting is daarnaast ook zeer eenvoudig in te stellen, zowel voor de beginner als de ervaren developer.

Voor wie is Cloud hosting bedoeld?

Een andere belangrijke vraag is voor wie Cloud hosting nu eigenlijk precies bedoeld is. Laten we daarom ook maar eens op die vraag ingaan.

Cloud webhosting is ideaal voor de middelgrote tot grote bedrijven en websites die snel groeien. Met cloud webhosting kunnen bedrijven snel opschalen. Dat is geweldig voor groeiende bedrijven. Daarbij kun je als je begint met een website ook direct de maximale prestaties uit jouw website of webshop halen. Cloud hosting is daardoor eigenlijk voor iedereen een super geschikte keuze!

Als je klaar bent om jouw website of webshop te laten groeien, moet je overwegen om te upgraden naar een cloud hosting pakket in plaats van een VPS hosting pakket. Hoewel een VPS hosting pakket in staat zal zijn om voldoende server resources te leveren is een Cloud hosting pakket vaak nog net was sneller, veiliger en nog net even wat goedkoper.

Samenvattend is Cloud hosting daarom perfect voor de grotere websites en webshops of de websites en webshops die snel groeien. Wil jij direct aan het begin van jouw website al het maximale uit jouw website halen? Ook dan is Cloud hosting een erg goede keuze!

Voor-wie-is-Cloud-hosting

Wat zijn de voordelen van Cloud hosting?

Nu jij precies weet wat cloud hosting is wil je natuurlijk ook weten wat de voordelen van Cloud hosting zijn, want waarom zou jij bijvoorbeeld moeten kiezen voor Cloud hosting in plaats van Shared hosting of Dedicated hosting. Eerder in deze blog heb ik al een aantal voordelen benoemd, maar hieronder zal ik ze in een overzichtelijk overzicht nogmaals bespreken:

 • Prestaties: Voor elke website of webshop zijn de prestaties veruit het belangrijkste. Zo wil je een snelle website, omdat Google dit meeneemt om te bepalen hoe goed jij gevonden gaat worden in Google. Daarnaast wil je ook een hoge uptime, omdat jouw website natuurlijk zoveel en lang mogelijk online moet staan en dus ook bereikbaar moet zijn. Cloud hosting doet dit een stuk beter dan normale shared hosting.
 • Schaalbaarheid: Bij veel hosting pakketten zit je vast. Je krijgt een bepaalde hoeveelheid dataverkeer, schijfruimte en niet te vergeten de kracht van de server zelf. Bij Cloud hosting kun jij deze limieten 24/7 zelf aanpassen waardoor jij nooit te kort zult komen of juist kunt besparen door minder te gebruiken. Cloud hosting is daarom veel schaalbaarder dan normale shared hosting.
 • Uptime: Deze valt deels ook onder de prestaties, maar ik wil hem specifiek ook nog even benoemen. De uptime bij Cloud hosting is namelijk veel hoger, omdat meerdere servers aan elkaar verbonden staan. Mocht er een server uitvallen? Dan raakt jouw website niet offline zoals bij shared hosting, maar neemt een andere server jouw website automatisch over.
 • Beveiliging: Ook de beveiliging van Cloud hosting is een stuk beter dan bijvoorbeeld shared hosting. Op cloud servers draaien namelijk veel grotere en waardevollere websites en webshops. De hosting provider doet er daarom alles aan om deze servers zo goed mogelijk te beveiligen.
 • Flexibele kosten: Als laatste heeft Cloud hosting erg flexibele prijzen. Dit gaat weer samen met de schaalbaarheid, want jij kunt jouw volledige pakket 24/7 aanpassen waardoor je kosten kunt besparen of juist snel kunt opschalen.

Is Cloud hosting ook geschikt voor WordPress websites?

Ja, Cloud hosting is zeker geschikt voor WordPress websites en webshops. Veel WordPress websites staan namelijk op goedkope shared hosting pakketten. Dit is wel heel goedkoop, maar vaak erg traag, krijg je een lage uptime, is de support niet bijzonder goed en zijn de servers niet gevoelig voor hackers.

Kies je voor Cloud hosting voor jouw WordPress website of webshop? Dan is jouw website of webshop aanzienlijk sneller, veiliger, krijg je betere support en heb je niet te vergeten een hoger uptime percentage.

Het is goed om te weten hoe belangrijk jij jouw website of webshops neemt. Google neemt snelheid namelijk mee als ranking factor. Dit betekent hoe sneller jouw website is hoe beter jouw website gevonden kan gaan worden in Google. Wanneer al jouw concurrenten shared hosting gebruiken kun jij hier al extra punten pakken.

Hoe kies je zelf de beste cloud hosting

Nu jij inmiddels zoveel informatie tot je hebt gekregen in dit artikel is er nog een belangrijke vraag. Want hoe kun jij zelf de beste cloud hosting provider kiezen voor jouw website of webshop.

Om de beste cloud hosting provider voor jouw webshop te kiezen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Deze punten zijn eerder in deze blog ook al terug gekomen en daarom zal ik hier verder niet heel uitgebreid op ingaan, maar ik wil je wel nogmaals deze punten geven.

De volgende punten zijn belangrijk om te controleren bij het kiezen van een cloud hosting provider:

 1. De serverlocatie
 2. Het uptime percentage
 3. De schaalbaarheid
 4. De kwaliteit van de klantenservice
 5. Gratis extra’s zoals domein en SSL certificaat

Alle cloud hosting providers die ik in deze top 10 heb besproken scoren op deze punten erg goed. Ook heb ik al deze punten bij alle hosting providers genoteerd zodat jij deze makkelijk allemaal met elkaar kunt vergelijken.

Beste Cloud hosting prijzen: Wat kost Cloud hosting?

De laatste en belangrijkste vraag die zeker nog beantwoord moet worden is wat cloud hosting nou precies gaat kosten, want ook de prijzen wil je natuurlijk met elkaar vergelijken om zo de beste cloud hosting provider te kiezen.

Toch is het lastig om de exacte prijzen voor cloud hosting te noemen. De kosten zijn namelijk erg afhankelijk van de hosting provider die jij kiest, het pakket dat jij kiest en ook nog eens hoe jij dit pakket precies samenstelt. Hoeveel Cloud hosting daarom precies voor jou gaat kosten vind ik lastig te zeggen.

Omdat ik jou toch zo goed mogelijk wil helpen heb ik bij alle hosting providers in deze top 10 de vanaf prijzen genoteerd. Deze kun je uiteraard met elkaar vergelijken. Op de website van de hosting provider zelf kun je de prijzen vervolgens zelf uitgebreid controleren om te kijken wat de exacte kosten zijn voor jou.

Samenvatting: Beste cloud hosting providers in 2023

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze vergelijking voor de beste cloud hosting providers is het tijd voor een conclusie, want welke cloud hosting provider kun jij nu het beste kiezen voor jouw website of webshop?

Wanneer je op zoek bent naar betaalbare, maar echt wel snelle en kwalitatief goede cloud hosting zal ik jou SiteGround, Hostinger of Hostgator aanraden. Deze partijen beschikken simpelweg over alles wat jij nodig hebt voor Cloud hosting.

Heb jij wat meer budget? Dan zijn Kinsta en WP Engine de juiste keuze, omdat deze gewoon echt alles leveren om het maximale uit jouw website of webshop te halen. Daar betaal je dan wel een stukje meer voor. Het is daarom goed om te controleren hoe groot jouw website of webshop op dit moment is.

Wanneer je op zoek bent naar een echt nederlandse cloud hosting provider is Cloud86 de beste keuze!

Beste Cloud hosting - Veelgestelde vragen

Wat is Cloud hosting?

Cloud hosting is een vorm van hosting waarbij jouw website niet verbonden is aan één fysieke locatie. Jouw website wordt namelijk op meerdere virtuele servers geplaatst. Als een van de servers uitvalt, nemen de andere servers het automatisch over.

Wat is een Cloud VPS?

Een Cloud VPS server is een afkorting voor Virtual Private Server. Wat dit eigenlijk inhoudt is dat je een eigen virtuele prive server krijgt. Het voordeel hiervan is een hogere uptime, snellere website en een betere beveiliging.

Wat kost een server in de Cloud?

De kosten voor een server in de Cloud zijn erg afhankelijk van jouw specifieke wensen. Als je een Cloud oplossing zoekt inclusief installatie, migratie en onderhoud liggen de prijzen gemiddeld tussen de €30 en €150 euro per maand.

Is Cloud hosting geschikt voor WordPress websites?

Ja, Cloud hosting is erg geschikt voor WordPress websites en webshops. Doordat je kiest voor goede Cloud hosting is jouw website sneller, heb je een hogere uptime en zijn de servers beter beveiligd tegen hackers.

Wat kost Cloud hosting?

De kosten voor Cloud hosting zijn erg afhankelijk van jouw specifieke wensen. Je kunt er rekening mee houden dat de kosten voor Cloud hosting ongeveer beginnen vanaf zo’n €10 per maand. Deze kunnen oplopen tot zo’n €50 per maand.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.8/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids