Domeinnaam Kopen Zonder Hosting in 2021 | Domein voor altijd? Beste Partijen!

Domeinnaam-kopen-zonder-hosting

Wil jij een domeinnaam kopen, maar nog niet direct een website of webshop gaan bouwen? Dan is het een verstandige keuze om een domeinnaam te kopen zonder hosting. Wanneer je dit namelijk doet heb je wel de domeinnaam in bezit, maar betaal je nog niet voor webhosting. Dit kan een hoop kosten schelen, want webhosting is namelijk niet erg goedkoop.

In deze blog ga ik jou daarom meer vertellen over het kopen van een domeinnaam zonder hosting. Zo vertel ik je waarom je een domeinnaam zonder webhosting zou kopen, wat het kopen van een losse domeinnaam kost, bij welke partijen jij een losse domeinnaam kunt kopen en hoe jij zelf eenvoudig een losse domeinnaam kunt kopen.

Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting?

Voordat ik je ga vertellen wat een domeinnaam kost, waar je deze los kunt kopen en hoe je deze zelf eenvoudig kunt kopen is er eerst nog een andere belangrijke vraag. Waarom zou je namelijk een domeinnaam kopen zonder hosting? Ik heb deze vraag regelmatig voorbij zien komen en daarom besloten om deze in deze blog te gaan beantwoorden. 

Zelf heb ik drie redenen kunnen vinden waarom je er voor zou kunnen kiezen om een domeinnaam zonder hosting te kopen. Ik zal deze redenen hieronder even benoemen en uiteraard toelichten zodat het voor iedereen duidelijk is.

Je hebt nu nog geen website nodig

De eerste en meest voorkomende reden dat mensen er voor kiezen om een domeinnaam te kopen zonder hosting is, omdat ze op dit moment nog geen website of webshop willen gaan bouwen. Wanneer dit voor jou het geval is, is het zonde om direct ook webhosting te kopen. Door een losse domeinnaam te kopen kun je zo al een tientje per maand besparen.

Wanneer je van plan bent om een website of webshop te bouwen heb je waarschijnlijk al een naam in gedachten. Het is daarom verstandig om de domeinnaam die hierbij past dan ook direct vast te leggen. Een domeinnaam is namelijk uniek en je wilt niet dat iemand anders er in de tussentijd met jouw domeinnaam vandoor gaat. Door direct een domeinnaam te kopen heb jij deze in jouw bezit, maar hoef je er nog niet direct ook wat mee te gaan doen.

Je hebt al een hostingpakket

Wanneer je al een hostingpakket hebt is het natuurlijk zonde om nogmaals een hostingpakket af te nemen. In dit geval is het daarom ook een erg logische optie op een losse domeinnaam aan te schaffen, want bij de meeste hostingpartijen kun je namelijk meerdere domeinen in een hostingpakket kwijt. 

Wat hierbij wel belangrijk is, is dat je de domeinnaam wel aanschaft bij de partij waar je het webhosting pakket hebt afgenomen. Wanneer jij namelijk jouw webhostingpakket bij SiteGround hebt staan en je koopt vervolgens een losse nieuwe domeinnaam bij Neostrada dan gaat het natuurlijk niet werken. Koop daarom de domeinnaam bij dezelfde partij waar jij jouw hostingpakket al hebt staan.

Je handelt in domeinnamen

Ben jij een handelaar, webbouwer of online marketing bureau? Dan is de kans groot dat jij meerdere losse domeinen bezit. Er zijn op dit moment namelijk veel mensen die geld verdienen met het handelen in domeinnamen. Wanneer jij handelt in domeinnamen heb je natuurlijk geen webhosting nodig. Jij wilt namelijk alleen de domeinnaam bezitten en deze vervolgens hopelijk voor meer geld kunnen verkopen. Ook voor deze reden is het daarom een erg handige keuze om een domeinnaam te kopen zonder hosting.

Een domeinnaam kopen zonder hosting? Wat kost dat?

Wanneer je een domeinnaam wilt kopen zonder hosting wil je natuurlijk ook weten wat dit gaat kosten. Helaas is hier niet een erg makkelijk antwoord op te geven. Wat een losse domeinnaam gaat kosten is namelijk erg afhankelijk van de partij die jij hebt gekozen. Zo betaal je bij SiteGround €14,95 per jaar voor een domeinnaam. Dit is helemaal niet veel, maar wanneer je bijvoorbeeld kijkt bij Neostrada betaal je maar €1,95 per jaar. Bij een hoop andere partijen als Bluehost en Hostinger ontvang je zelfs een gratis domeinnaam, maar dan moet je ook direct een webhosting pakket afnemen. 

Het geven van een heel specifiek antwoord op deze vraag is daarom lastig. Wat ik wel kan zeggen is dat je ongeveer rekening moet houden met tussen de €1,95 en €14,95 per jaar. Alhoewel dit ook weer afhankelijk is van de domeinextensie die jij kiest. Een .nl extensie is namelijk veel goedkoper dan een .com of .de extensie. 

Let er ook goed op dat er vaak een addertje onder het gras zit. Bij SiteGround betaal je namelijk €14,95 per jaar voor een losse domeinnaam. De kosten blijven elk jaar hetzelfde, maar bij partijen waar de domeinnaam het eerste jaar erg goedkoop is betaal je de volgende jaren vaak meer. In het tweede jaar zul je daarom ook ongeveer evenveel moeten gaan betalen als dat je bij SiteGround betaald.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

Waar kun je een domeinnaam kopen?

Nu je weet wat een domeinnaam zonder hosting ongeveer gaat kosten en weet dat deze kosten per hostingpartij erg verschillen. Is de volgende vraag natuurlijk waar jij een losse domeinnaam het beste kunt kopen. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar er ook zeker van zijn dat alles snel en makkelijk geregeld wordt. Ik heb hier daarom even wat onderzoek voor jou naar gedaan.

Heb jij op dit moment al een hostingpakket bij een hostingpartij? Dan kun je er het beste voor kiezen om de nieuwe domeinnaam ook bij deze hostingpartij af te nemen. Dit is namelijk lekker makkelijk in beheer en wanneer jij de domeinnaam wilt gebruiken kan deze in het pakket worden geplaatst dat jij al gebruikt. Natuurlijk moet dit pakket dan wel ruimte bieden voor meerdere domeinen.

Wanneer jij nog geen webhosting hebt en echt alleen een losse domeinnaam wilt heb je erg veel keuze. Zelf raad ik je aan om te kiezen voor een grote en betrouwbare partij waar je een losse domeinnaam kunt kopen en later eventueel ook een hostingpakket zou willen afnemen. Voor Nederlanders en Belgen zijn Cloud86, Mijndomein.nl en Neostrada.nl erg goede keuze’s. Het kopen van een domeinnaam zonder webhosting is bij deze partijen namelijk niet duur en je kunt hier vervolgens ook erg goedkoop een webhosting pakket afnemen.

Een domeinnaam kopen: Hoe werkt dat?

Waarschijnlijk sta jij al op het punt om nu een domeinnaam te gaan kopen zonder hosting. Wanneer dit zo is raad ik je aan om de onderstaande stappen te volgen. In deze stappen nemen ik jou namelijk stap voor stap mee om zelf een domeinnaam te kopen zonder hosting bij Neostrada. Dit is een nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat bij webhosting komt komen. Daarbij zijn ze ook nog goedkoop en beschikken ze over een goede klantenservice. Een hele complete partij wanneer jij dus een losse domeinnaam wilt kopen.

1. Ga naar Neostrada

Om zonder hosting een domeinnaam te kopen is het als eerst belangrijk dat je naar de juiste pagina navigeert. Bij Neostrada zul je hiervoor in het menu onder “Domeinnamen” naar “Domeinnaam registreren” moeten gaan. Om het helemaal makkelijk te maken kun je via onderstaande knop direct naar deze pagina gaan.

2. Zoek de gewenste domeinnaam

Wanneer je op de pagina bent aangekomen kun je de domeinnaam invullen die jij zou willen kopen. Klik vervolgens op de groene knop “Check”.

domeinnaam-kopen-neostrada

3. Kies de juiste domeinnaam

Zodra jij op “Check” hebt geklikt wordt je doorgestuurd naar een andere pagina. Op deze pagina komt de domeinnaam te staan die jij hebt gekozen met een hele hoop verschillende extensies. Kies hier de domeinnaam met de extensie die jij graag zou willen. Wanneer je de juiste domeinnaam hebt gevonden kun je klikken “Bestel”.

welke-domeinnaam-kiezen

4. Klik op “Los domein” en maak een keuze

Wanneer je de juiste domeinnaam hebt aangeklikt kun je kiezen voor hoeveel jaar je deze domeinnaam wilt vastleggen. Standaard staat deze op één jaar, maar je kunt dit ook veranderen naar 2 of 3 jaar. Denk er hierbij aan dat des te langer je de domeinnaam vastlegt des te meer korting je ontvangt.

Vervolgens klik je op “Los domein”, want je wilt op dit moment alleen de domeinnaam vastleggen. Wanneer je ook direct hosting wilt bestellen kies je voor “Webhosting”. Nadat je op “Los domein” hebt geklikt opent er een nieuw menu. Hier klik je op “Parkeren”. Dit betekent dat je op dit moment nog niks met de domeinnaam wilt gaan doen. Wanneer je kiest voor “Redirect” kun je de domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam dat jij al bezit. Voor de meeste lezers van dit artikel is “Parkeren” beste keuze. Klik vervolgens op “Ga naar stap 3”

domeinnaam-kosten-zonder-hosting

5. Volg de stappen

Om de bestelling compleet te maken moet je een account hebben. Wanneer je al een account hebt kun je inloggen, maar als je dat nog niet hebt moet je deze eerst aanmaken. Dit kan erg eenvoudig en snel. Na het aanmaken van een account kom je automatisch weer terug op het scherm waar jij jouw domeinnaam kunt gaan kopen. Neostrada beschikt hiervoor over een erg goed systeem dan super makkelijk werkt. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen heb jij je eerste domeinnaam zonder hosting gekocht!

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *