Domeinnaam Kopen Zonder Hosting In 2024 | Domein Voor Altijd? Beste Providers!

Domeinnaam-kopen-zonder-hosting
Inhoudsopgave

Heb je plannen om binnenkort zelf een website of webshop te gaan bouwen? Of wil je een domeinnaam kopen zonder hosting, omdat je nu nog geen hosting nodig hebt? Dan is het verstandig om alvast een naam te bedenken en een bijpassende domeinnaam te registreren. Een domeinnaam is namelijk het adres van jouw website en deze moet uniek zijn.

Het kopen en registreren van een domeinnaam is niet duur, maar wanneer je hier ook direct een hostingpakket bij koopt, kunnen de kosten flink oplopen. Als je dus nog niet direct van plan bent om een website of webshop te bouwen is het verstandiger om een domeinnaam zonder hosting te kopen.

Het kopen van een domeinnaam zonder hosting wordt ook wel het ‘parkeren’ van een domeinnaam genoemd. Een geparkeerde domeinnaam staat namelijk al wel op jouw naam, maar hij staat nog niet gekoppeld aan een hostingpakket en/of website.

In dit artikel ga ik je alles vertellen over het kopen en registreren van een domeinnaam. Daarnaast ga ik je vertellen hoe je een domeinnaam kunt kopen voor altijd, wat de beste en goedkoopste domeinnaam providers zijn en als laatste deel ik nog een aantal tips voor het kiezen van een domeinnaam. Laten we dus maar snel beginnen!

Waarom heb je een domeinnaam nodig?

Voordat ik je ga vertellen waar je het beste goedkoop een domeinnaam kunt kopen en wat het registreren van een domeinnaam precies gaat kosten, is er een andere belangrijke vraag die ik wil beantwoorden. Het is namelijk belangrijk om te weten waarom je een domeinnaam precies nodig hebt.

Wanneer je een website of webshop wilt maken, die voor anderen toegankelijk is op het internet, heb je altijd een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is namelijk het adres van jouw website op het internet. Je kunt dit adres vergelijken met het adres van een woning, dat je naar een specifieke locatie leidt. Een domeinnaam doet precies hetzelfde, maar die leidt je in plaats van naar een woning naar een specifieke website. Een voorbeeld hiervan is de domeinnaam van mijn eigen website, nolimitwebdesign.nl.

Net als voor het adres van een woning moet de domeinnaam van een website of webshop altijd uniek zijn. Als er namelijk meerdere websites zouden zijn met dezelfde domeinnaam weet de server niet welke website er geladen moet worden. Om deze reden heb je de keuze uit een groot aantal verschillende domeinextensies. Later in dit artikel zal ik je daar meer over vertellen.

Waar kun je goedkoop een domeinnaam registreren en kopen?

Heb je zelf al onderzoek gedaan naar de beste domeinnaam providers waar je een losse domeinnaam kunt kopen zonder hosting? Dan zal je waarschijnlijk wel zijn opgevallen dat de keuze gigantisch is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Dit maakt het kiezen van de beste domeinnaam hosting provider erg lastig, want elke hosting provider beschikt over unieke eigenschappen. Daarnaast is het ook bij lang niet alle hosting providers mogelijk om een losse domeinnaam te kopen.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het registeren van een domeinnaam heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste domeinnaam hosting providers. De resultaten zal ik hieronder met je delen, zodat je zelf de beste domeinnaam hosting providers kunt vergelijken. Laten we dus maar snel beginnen met de beste provider om jouw domeinnaam te kopen.

Dit zijn de beste domeinnaam hosting providers:

 1. Cloud86: De beste domeinnaam hosting provider
 2. Mijn.host: De beste duurzame domeinnaam hosting provider
 3. Hostinger: De beste internationale domeinnaam hosting provider
 4. Junda: De beste goedkope domeinnaam hosting provider
 5. Bluehost: De oudste domeinnaam hosting provider

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste domeinnaam hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een super populaire hosting provider in Nederland die al meerdere jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Als je straks dus wilt beginnen met het maken van je website of webshop kun je bij Cloud86 eenvoudig en goedkoop een snel hostingpakket aan je domeinnaam toevoegen. Tot die tijd kun je bij Cloud86 een losse domeinnaam kopen zonder hosting.

Wanneer je bij Cloud86 een domeinnaam wilt kopen heb je de keuze uit meer dan 150 verschillende domeinextensies. Je kunt in dit geval denken aan de populaire .nl, .com of .be domein extensie, maar je kunt ook kiezen voor de minder populaire domeinextensies. In dit geval kun je denken aan de .eu, .net, .info of .app domeinextenesies.

Wat een groot voordeel is van de domeinnaam hosting van Cloud86, is dat privacy protect standaard is inbegrepen. Dit houdt in dat er niet achterhaald kan worden wie de eigenaar van een domeinnaam is. Wanneer je een domeinnaam met privacy protect door een domeinnaam register, krijg je namelijk de contactgegevens van Cloud86 te zien en niet die van jezelf. De kosten voor het aanschaffen van een losse domeinnaam bij Cloud86 zijn afhankelijk van de domein extensie die je kiest. Voor een .nl domeinnaam bedragen de kosten €11,95 per jaar.

Eigenschappen:

 • Soorten domeinextensies: .nl, .be, .com, .de, .eu, .co.uk, .info
 • Uptime: 99,98%
 • Privacy protect: standaard inbegrepen
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €11,95 per jaar

2. Mijn.host

Mijn.host-review

De tweede plek in dit artikel met de beste domeinnaam hosting providers is voor mijn.host. Net als Cloud86 is mijn.host namelijk een Nederlandse hosting provider die de laatste jaren enorm hard is gegroeid. Bij mijn.host vinden ze namelijk dat webhosting sneller, makkelijker en goedkoper moet kunnen dan bij veel andere Nederlandse hosting providers. Dit lijkt goed te werken bij mijn.host, want de klanten beoordelen mijn.host met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren.

Een voordeel van de domeinnaam hosting van mijn.host is dat de keuze uit extensies aanzienlijk groter is. Waar je bij Cloud86 de keuze hebt uit 150 tot 200 domeinextensies, heb je bij mijn.host de keuze uit enkele honderden domeinextensies. Hoewel dit natuurlijk erg prettig is, zal je bij de meeste extensies niet eens van het bestaan afweten. Alle populaire domeinextensies zijn bij alle hosting providers in dit artikel te registreren.

Een nadeel van het registreren van een domeinnaam bij mijn.host is dat privacy protect niet bij alle extensies is inbegrepen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een .nl of .be domein extensie. Een voordeel van Cloud86 is dan ook dat zij dit bij deze extensies wel standaard meeleveren. Op dit moment is het bij mijn.host overigens ook niet mogelijk om de privacy protect aan een .nl of .be domeinnaam toe te voegen. De kosten voor het registreren van een domeinnaam bij mijn.host beginnen vanaf €4,99 per jaar.

Eigenschappen:

 • Soorten domeinextensies: .nl, .be, .com, .de, .eu, .co.uk, .info
 • Uptime: 99,90%
 • Privacy protect: niet altijd inbegrepen
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €4,99 per jaar

3. Hostinger

Hostinger-domeinnaam-kopen

De derde plek in dit artikel met de beste domeinnaam hosting providers is voor Hostinger. Een verschil tussen Hostinger en Cloud86 en mijn.host is dat Hostinger geen Nederlandse hosting provider is. Desondanks heeft Hostinger wel een afdeling die gefocust is op de Nederlandse markt. Hierdoor behoort Hostinger ook binnen Nederland al enkele jaren tot de beste webhosting providers.

Net als bij mijn.host heb je bij Hostinger de keuze uit een gigantisch aantal domeinextensies. Je zal hierdoor altijd wel een geschikte domeinextensie vinden voor het registeren van je domeinnaam. Een leuke toevoeging die Hostinger heeft gedaan is dat ze met je meedenken bij het bedenken van een domeinnaam. Wanneer je een domeinnaam invoert doet Hostinger namelijk automatisch enkele suggesties met behulp van een AI model. Zo kun je altijd een unieke domeinnaam vinden die nog beschikbaar is.

Wat overigens een groot voordeel is van Hostinger ten opzichte van mijn.host is dat privacy protect standaard is inbegrepen. Het is hiervoor wel goed om te weten dat Hostinger dit alleen kan leveren bij de domeinextensies die over deze mogelijkheid beschikken. De kosten voor het registreren van een domeinnaam bij Hostinger beginnen vanaf €0,99 per jaar.

Eigenschappen:

 • Soorten domeinextensies: .nl, .be, .com, .de, .eu, .co.uk, .info
 • Uptime: 99,90%
 • Privacy protect: standaard inbegrepen
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €0,99 per jaar

4. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in dit artikel met de beste domeinnaam hosting providers is Junda. Junda is namelijk een snel groeiende, maar nog relatief nieuwe hosting provider in Nederland. Nu is Junda niet helemaal nieuw in de hosting wereld, want deze hosting provider is opgericht door ex-werknemers van andere grote hosting providers in Nederland. De eigenaren van Junda hebben samen dan ook meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche.

Een voordeel van het kopen van een domeinnaam bij Junda, is dat je de keuze hebt uit meer dan 1900 verschillende domeinextensies. Uiteraard zal je het grootste deel van deze extensies niet kennen of nodig hebben, maar mocht dat wel het geval zijn? Dan is het prettig dat je hiervoor bij Junda terecht kunt!

Een bijkomend voordeel van het aanschaffen van een domeinnaam bij Junda, is dat de WHOIS privacy protect standaard is inbegrepen. Je bent hierdoor verzekerd van een optimale privacy waardoor je contactgegevens niet voor iedereen toegankelijk zijn. De kosten voor het registreren van een domeinnaam bij Junda beginnen vanaf €4,15 per jaar.

Eigenschappen:

 • Soorten domeinextensies: .nl, .be, .com, .de, .eu, .co.uk, .info
 • Uptime: 99,90%
 • Privacy protect: standaard inbegrepen
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €4,15 per jaar

5. Bluehost

Bluehost-WordPress-hosting-review

De laatste hosting provider die ik zeker genoemd wil hebben in dit artikel met de beste domeinnaam aanbieders is Bluehost. Bluehost is net als Hostinger namelijk een grote internationale hosting provider die al de nodige jaren ervaring heeft. In het geval van Bluehost gaat het om meer dan 15 jaar ervaring. Daarnaast hosten ze op dit moment meer dan 2 miljoen websites over de gehele wereld. Om het helemaal af te maken is het goed om te weten dat Bluehost door WordPress wordt aangeraden als beste WordPress hosting provider.

Hoewel Bluehost een erg populaire internationale hosting provider is, hebben ze ook enkele nadelen. Bij Bluehost kun je namelijk geen .nl domeinnaam registreren. Daarnaast is er nog een ander nadeel en dat is dat de kosten vrij hoog zijn. De kosten voor het registreren van een .be domeinnaam bedragen namelijk $39.99 dollar. Dit is exclusief de privacybescherming. Wil je ook de privacy protection toevoegen aan je domeinnaam? Dan komt er nog $11.88 per jaar bij de prijs op.

Samenvattend is Bluehost een goede domeinnaam hosting provider wanneer je een internationale website of webshop wilt beginnen. Wanneer je de focus wilt hebben op Nederland of België zal ik het registreren van een domeinnaam bij Bluehost alleen niet aanraden.

Eigenschappen:

 • Soorten domeinextensies: .be, .com, .de, .eu, .co.uk, .info
 • Uptime: 99,98%
 • Privacy protect: tegen meerprijs($11.88 per jaar)
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf $1.99 per jaar

Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting?

Nu je inmiddels weet waarom je een domeinnaam nodig hebt en waar je het beste goedkoop een domeinnaam kunt registreren is het tijd om door te gaan. Er is namelijk nog een belangrijke vraag die ik wil beantwoorden. Waarom zou je namelijk een domeinnaam zonder hosting willen kopen?

Dit is een goede vraag en daarom wil ik daar in dit onderdeel van het artikel wat dieper op ingaan. Er zijn namelijk een aantal verschillende redenen waarom je een domeinnaam zou kopen zonder hosting. Hieronder zal ik de drie verschillende redenen hiervoor toelichten, zodat je precies weet wanneer het slim is om een domeinnaam te kopen zonder hostingpakket.

1. Je hebt nu nog geen website nodig

De eerste en meest voorkomende reden dat mensen ervoor kiezen om een domeinnaam te kopen zonder hosting is, omdat ze op dit moment nog geen website of webshop willen gaan bouwen. Wanneer dit voor jou het geval is, is het zonde om ook direct een hostingpakket aan te schaffen. Door in eerste instantie een losse domeinnaam te kopen en deze te parkeren kun je al snel enkele tientjes per jaar besparen.

Ben je van plan om in de toekomst een website of webshop te maken en weet je al welke domeinnaam je wilt gebruiken? Dan is het aan te raden om deze domeinnaam direct te registreren, zodat je zeker weet dat je de domeinnaam kunt gebruiken. Als je hier namelijk te lang mee wacht dan kan iemand anders de domeinnaam registeren en zal jij een nieuwe domeinnaam moeten bedenken. Door direct een domeinnaam te kopen heb je deze in je bezit, maar hoef je er nog niet direct ook wat mee te gaan doen.

2. Je hebt al een hostingpakket

Wanneer je al een hostingpakket hebt is het natuurlijk zonde om een nieuw hostingpakket aan te schaffen voor het registreren van een nieuwe domeinnaam. In dit geval is het dan ook erg logisch dat je een losse domeinnaam zonder hosting wilt kopen.

Wanneer je een losse domeinnaam wilt kopen en al beschikt over een hostingpakket is het wel belangrijk om te controleren of je de domeinnaam in je hostingpakket kunt plaatsen. Bij lang niet elk hostingpakket is het namelijk mogelijk om meerdere domeinnamen te beheren vanuit één hostingpakket. Heb je een hostingpakket waarin het niet mogelijk is om meerdere domeinnamen te hosten? Dan zal je of het hostingpakket moeten upgraden of een nieuw hostingpakket moeten aanschaffen.

Kun je niet meerdere domeinen kwijt in je hostingpakket en heb je op korte termijn nog niet het plan om een website te maken voor het nieuwe domein? Dan kun je deze domeinnaam ook parkeren waardoor deze niet in het hostingpakket hoeft te staan.

3. Je handelt in domeinnamen

Als laatste zijn er ook nog mensen die handelen in domeinnamen. Veelal zijn dit webbouwers en online marketingbureaus die extra geld willen verdienen door populaire domeinnamen te registreren en door te verkopen. In sommige gevallen zetten ze op deze domeinnamen ook nog een website, zodat de website waarde blijft houden voor Google.

Het is niet altijd het geval dat de handelaren een website aan de domeinnamen koppelen. Als ze dit niet doen is het zonde om een hostingpakket aan te schaffen en daarom kiezen zij er vaak voor om een domeinnaam zonder hostingpakket te kopen.

Is het mogelijk om een domeinnaam voor altijd te kopen?

Zoals je eerder in dit artikel hebt gelezen zijn er best een aantal hosting providers waar je de mogelijkheid hebt om een domeinnaam zonder hosting te kopen. Dit is natuurlijk erg fijn, maar in de meeste gevallen wil je de domeinnaam meerdere jaren in bezit houden. Zeker wanneer je een website of webshop op de domeinnaam wilt plaatsen zal dit het geval zijn.

Het bezitten van een domeinnaam voor meerdere jaren is erg normaal, maar dat betekent wel dat je elk jaar opnieuw voor de domeinnaam moet betalen. Ik snap dan ook dat je benieuwd bent of het mogelijk is om een domeinnaam voor altijd te kopen. Het zou namelijk mooi zijn als het kopen van een domeinnaam voor altijd een stuk goedkoper is.

Helaas is het kopen van een domeinnaam voor altijd vaak niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een domeinnaam aan te schaffen met automatische verlenging. Dit betekent dat het domein automatisch wordt verlengd zodra het contract afloopt. Het voordeel hiervan is dat je de domeinnaam eigenlijk voor altijd bezit tenzij je besluit het contract stop te zetten. Wanneer je dus een domeinnaam voor altijd wilt vastleggen is het aan te raden om een domeinnaam te registreren waarvan het contract automatisch wordt verlengd.

Het is bij sommige hosting providers overigens wel mogelijk om een domeinnaam direct voor meerdere jaren te registreren. Het voordeel hiervan is dat je vaak wat korting krijgt, omdat je langer klant bent bij een hosting provider. Als je dus voor meerdere jaren een domeinnaam wilt registreren is het slim om hier naar te kijken.

Kosten-domeinnaam-kopen

Wat kost een domeinnaam zonder hosting per jaar?

Wanneer je van plan bent om een domeinnaam te kopen zonder hosting wil je natuurlijk ook weten wat dit gaat kosten. Helaas is dit voor mij lastig te zeggen, want de kosten voor het registreren van een domeinnaam zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de domeinextensie en de contractduur een belangrijke rol. Daarnaast heeft ook de privacybescherming van een domeinnaam invloed op prijs.

Ondanks dat ik dus geen exacte prijzen kan noemen voor het registreren van een domeinnaam zonder hosting kan ik wel een indicatie geven. Zo weet je met welke kosten je ongeveer rekening moet houden bij het registeren van een domeinnaam:

 • .NL-domeinnaam: de kosten voor het registreren van een .nl-domeinnaam liggen tussen de €4,15 en €11,95 per jaar. Als je kijkt naar het duurste pakket zal een .nl-domeinnaam je net geen €1,00 per maand kosten.
 • .BE-domeinnaam: de kosten voor het registreren van een .be-domeinnaam liggen tussen de €4,00 en €14,95 per jaar. Als je kijkt naar het duurste pakket zal een .be-domeinnaam je net geen €1,25 per maand kosten.
 • .COM-domeinnaam: de kosten voor het registreren van een .com-domeinnaam liggen tussen de €4,99 en €17,95 per jaar. Als je kijkt naar het duurste pakket zal een .com-domeinnaam je net geen €1,50 per maand kosten.
 • .EU-domeinnaam: de kosten voor het registreren van een .eu-domeinnaam liggen tussen de €3,99 en €14,95 per jaar. Als je kijkt naar het duurste pakket zal een .eu-domeinnaam je net geen €1,25 per maand kosten.
 • .NET-domeinnaam: de kosten voor het registreren van een .net-domeinnaam liggen tussen de €9,99 en €18,95 per jaar. Als je kijkt naar het duurste pakket zal een .net-domeinnaam je net geen €1,60 per maand kosten.
 

Let bij het registeren van een domeinnaam goed op de kosten bij het verlengen van de domeinnaam. Er zijn namelijk hosting providers die een hoge korting geven op de eerste contractduur waardoor het registreren van een domeinnaam bij hen interessant lijkt. Wanneer de domeinnaam alleen verlengd moet worden, kunnen de prijzen aanzienlijk omhoog schieten. Controleer dit daarom altijd goed voordat je een domeinnaam zonder hosting koopt.

Goedkope domeinnaam kopen tips

Ben je van plan om een domeinnaam te kopen, omdat je nu of in de toekomst een website of webshop wilt gaan bouwen? Dan is het belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over het kiezen van een domeinnaam. Het is natuurlijk altijd mogelijk om later van domeinnaam te wisselen, maar hier komt een hele hoop bij kijken. Het is daarom het beste om van tevoren een goede domeinnaam te bedenken, zodat je direct met een goede domeinnaam van start kunt.

Dit zijn belangrijke tips voor het bedenken van een goede domeinnaam:

 1. Houd de domeinnaam kort: een korte domeinnaam is namelijk veel makkelijker te onthouden voor mensen dan een lange domeinnaam. Zorg er daarom voor dat je niet een te lange domeinnaam bedenkt voor je website of webshop.
 2. Kies voor een makkelijk te spellen domeinnaam: voorkom het gebruik van moeilijke woorden in je domeinnaam, omdat mensen hierdoor sneller spelfouten maken waardoor ze je website of webshop niet kunnen vinden.
 3. Vermijd cijfers en koppeltekens: voorkom het gebruik van cijfers en koppeltekens in je domeinnaam. Deze worden namelijk snel vergeten waardoor mensen je website of webshop niet gemakkelijk kunnen vinden.
 4. Voeg zoekwoorden toe in je domeinnaam: ondanks dat zoekwoorden in de domeinnaam, volgens Google, weinig tot geen invloed meer hebben op de vindbaarheid is het toch slim om zoekwoorden in je domeinnaam te gebruiken. Het kan je autoriteit in de zoekresultaten namelijk versterken waardoor mensen aan je domeinnaam al kunnen zien dat ze bij jou op het juiste adres zijn.
 5. Kies de juiste domeinextensie: voor het registreren van een domeinnaam is het belangrijk om de juiste domeinextensie te kiezen. Wanneer je je richt op de Nederlandse markt is het het slimst om een .nl-domeinnaam te kiezen. Ga je je richten op de Belgische markt? Dan wil je het liefst kiezen voor een .be-domeinnaam. Heb je internationale plannen of is de .nl of .be domeinnaam bezet? Dan kun je kijken naar een .com-domeinnaam.
 6. Denk aan de toekomst: als laatste is het voor het bedenken van een domeinnaam belangrijk om aan de toekomst te denken. Je wilt namelijk voorkomen dat je later je assortiment niet kunt uitbreiden, omdat dit niet aansluit bij je domeinnaam. Kies daarom niet voor een te specifieke domeinnaam, zodat je jezelf niet beperkt.

Een domeinnaam kopen: Hoe werkt dat?

Heb je een goede domeinnaam bedacht die je (straks) wilt gebruiken voor het maken van je website of webshop? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te registeren. Je wilt namelijk voorkomen dat iemand anders je voor is waardoor je zelf weer een nieuwe domeinnaam moet bedenken. Zodra je weet welke domeinnaam je wilt gebruiken is het daarom aan te raden om deze direct te registreren.

Hoe het registeren van een domeinnaam precies moet, is afhankelijk van de domeinnaam en de domeinextensie die je hebt gekozen. Voor het registeren van sommige domeinextensies zijn er namelijk bepaalde regels aan verbonden. Zo moet je voor sommige domeinextensies woonachtig zijn in het land of bepaalde persoonsgegevens aanleveren.

Voor een de meest voorkomende domeinextensies is dit overigens niet nodig. Hieronder zal ik je nu dan ook, stap voor stap, laten zien hoe je een domeinnaam kunt registreren.

1. Kies een provider

Beste-webhosting-cloud86

Om een domeinnaam te registreren is het als eerst belangrijk om een hosting provider te kiezen. Wil je nu alleen een domeinnaam kopen en later pas een hostingpakket aanschaffen? Dan raad ik je aan om te kiezen voor de hosting van Cloud86. Je kunt hier later namelijk eenvoudig een hostingpakket aanschaffen en koppelen aan je domeinnaam. Bovendien is Cloud86 meerdere jaren op rij uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland en beschikken ze over een klantenservice die zowel via mail als telefonisch bereikbaar is.

Om deze redenen laat ik je in dit artikel zien hoe je zonder hosting een domeinnaam kunt registreren bij Cloud86. Kies je voor een andere hosting provider? Dan zal je zelf even moeten uitzoeken hoe dit precies werkt, maar in de meeste gevallen zal het vrij vergelijkbaar zijn.

2. Zoek de gewenste domeinnaam

Zodra je een hosting provider hebt gevonden kun je naar de website van hun navigeren. Wanneer je op de bovenstaande knop hebt gedrukt kom je automatisch op de juiste pagina van Cloud86 terecht.

Op deze pagina kun je vervolgens eenvoudig de domeinnaam invoeren die je wilt registreren. Vervolgens controleert het systeem automatisch of deze nog beschikbaar is of niet.

Domeinnaam-kopen-voor-altijd

3. Kies de juiste domeinnaam met extensie

Is de domeinnaam die zoekt nog vrij? Dan kun je nu de gewenste domein extensie kiezen voor je domeinnaam. Je kunt hier ook direct zien wat de kosten bedragen voor de domeinnaam met extensie die je wilt registreren.

Heb je de juiste domeinnaam met extensie gevonden? Dan kun je klikken op “Toevoegen”. Daarna kun je onderaan de pagina klikken op “Volgende stap”.

Domeinnaam-kopen-zonder-hosting

4. Registreer de domeinnaam

Zodra je op “Doorgaan” hebt geklikt, kom je op het volgende scherm terecht. Je kunt hier een hostingpakket aan je bestelling toevoegen, maar aangezien je dit artikel leest zal je dit niet nodig hebben. Je kunt hier dan ook direct op “Volgende stap” klikken.

Vervolgens kom je op een nieuw scherm waar je een overzicht van je bestelling krijgt te zien. Hier is het belangrijk om te controleren of de domeinnaam klopt en geen spelfouten bevat. Daarnaast wil je controleren of de privacy protect is inbegrepen. Je kunt hier ook nog de looptijd van je domeinnaam aanpassen. Of je hier kiest voor een langere contractduur moet je zelf weten, want je betaalt evenveel als wanneer je het jaarlijkse contract automatisch laat verlengen.

Zodra je dit allemaal hebt gecontroleerd kun je jouw klantgegevens opgeven en een account aanmaken. In dit account wordt jouw domeinnaam namelijk geplaatst. Zodra dit is gelukt, kun je klikken op “Afrekenen”. Na het afrekenen van de bestelling is het je gelukt om de domeinnaam te registeren en kom je automatisch in je account bij Cloud86 terecht!

Domeinnaam-kopen-zonder-hosting-cloud86

Is het mogelijk om een gratis domeinnaam te krijgen?

Een vraag die ik de laatste tijd veel heb gekregen is of het mogelijk is om gratis een domeinnaam te registreren. Ik moet helaas ook direct teleurstellen, want gratis een domeinnaam registreren is niet mogelijk. Een hosting provider moet namelijk ook kosten maken om de domeinnaam voor jou te registreren en klaar te zetten. Om deze reden zullen er altijd kosten verbonden zijn aan het registreren en verlengen van een domeinnaam.

Kies je ervoor om een domeinnaam met hostingpakket aan te schaffen? Dan is het wel mogelijk om een gratis domeinnaam te krijgen. Er zijn namelijk best een aantal goedkope hosting providers die bij aanschaf van een hostingpakket een gratis domeinnaam leveren. SiteGround, Hostinger en Bluehost zijn hier goede voorbeelden van.

Nu geldt hiervoor vaak wel weer dat deze domeinnaam alleen voor het eerste jaar gratis is. Na het eerste jaar worden de kosten voor het verlengen van een domeinnaam namelijk gewoon aan je doorberekend.

Conclusie: Waar kun je nu het beste jouw domeinnaam kopen?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want waar kun je nu het beste jouw domeinnaam zonder hosting kopen?

Persoonlijk raad ik je aan om voor het aanschaffen van een domeinnaam naar Cloud86 te gaan. Hoewel het registreren van een domeinnaam bij Cloud86 ietsje duurder is, is de privacybescherming wel standaard inbegrepen. Daarnaast kun je bij Cloud86 erg eenvoudig een hostingpakket aan je domeinnaam toevoegen als je straks zover bent om je website of webshop te bouwen.

Een voordeel van de hosting van Cloud86 is dat ze meermaals zijn uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast is het dashboard super gebruiksvriendelijk en beschikken ze over een klantenservice die zowel via mail als telefonisch bereikbaar is.

Domeinnaam kopen - Veelgestelde vragen

Waar kun je het beste een domeinnaam kopen?

Waar je het beste een domeinnaam kunt kopen is afhankelijk van of je al een hostingpakket hebt of niet. Heb je al een hostingpakket bij een hosting provider? Dan is het het makkelijkst om de nieuwe domeinnaam bij dezelfde hosting provider aan te schaffen. Heb je nog geen hostingpakket? Dan raad ik je aan om je domeinnaam aan te schaffen bij Cloud86!

Hoe krijg je een gratis domeinnaam?

Hoe je een gratis domeinnaam krijgt is afhankelijk van of je een losse domeinnaam wilt komen of een domeinnaam in combinatie met een hostingpakket. Het krijgen van een gratis domeinnaam is namelijk niet mogelijk zonder aanschaf van een hostingpakket. Kies je ervoor om een hostingpakket aan te schaffen? Dan zijn er verschillende hosting providers die je het eerste jaar een gratis domeinnaam geven. Hostinger is hier een goed voorbeeld van.

Hoe werkt het kopen van een domeinnaam?

Het kopen van een domeinnaam werkt erg simpel. Je gaat namelijk naar de website van een hosting provider. Hier kun je controleren of de domeinnaam die je wilt komen nog beschikbaar is. Is dit het geval? Dan kun je de stappen doorlopen om de domeinnaam daadwerkelijk te registreren. In dit artikel lees je precies hoe je dat kunt doen.

Waarom een domeinnaam kopen zonder hosting?

Er zijn verschillende redenen waarom je een domeinnaam zou willen kopen zonder hosting. Je koop bijvoorbeeld een domeinnaam zonder hosting wanneer je nog niet direct een website of webshop wilt maken. Ook wanneer je handelt is domeinnamen of wanneer je al een hostingpakket hebt, is het niet altijd nodig om een nieuw hostingpakket aan te schaffen.

Kun je voor altijd een domeinnaam kopen?

Of je een domeinnaam kunt kopen voor altijd is afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Je kunt namelijk een domeinnaam kopen dat jaarlijks automatisch wordt verlengd. Wanneer je dit doet, heb je in principe een domeinnaam voor altijd. Het is alleen niet mogelijk om voor een eenmalig bedrag een domeinnaam voor altijd te kopen.

Wat zijn de kosten voor een domeinnaam?

Hoeveel een domeinnaam precies kost is afhankelijk van een aantal factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de hosting provider en de domeinextensie een belangrijke rol. Daarnaast speelt het ook nog mee of je privacybescherming wilt of niet. De gemiddelde kosten voor het registreren van een domeinnaam liggen daarom rond de €12 euro per jaar.

Is een domeinnaam nog vrij?

Je kunt eenvoudig controleren of een domeinnaam nog vrij is door naar de website van een hosting provider te gaan. Vervolgens kun je hier de domeinnaam invullen die je wilt registreren. Als deze nog vrij is kun je de domeinnaam registreren en als dat niet kan is de domeinnaam al bezet.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Vanaf €11,95 per jaar!

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids