Cloud86 WordPress Hosting Review 2022: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een snelle en betrouwbare hosting partij in Nederland voor jouw website of webshop? Dan maak je met Cloud86 een erg goede keuze. Cloud86 is namelijk een van de beste en populairste hosting providers binnen Nederland. Dat Cloud86 zo populair is komt onder andere door de supersnelle hosting, de goede gebruiksvriendelijkheid en dat er automatisch backups worden gemaakt van jouw volledige hostingpakket. Verder heb je ook de keuze uit verschillende hostingpakketten, zodat je nooit teveel zal betalen. Om het helemaal af te maken ontvang je bij Cloud86 ook altijd een gratis SSL certificaat, kun je gratis gebruik maken van een CDN en kun je gratis gebruik maken van de verhuisservice!

Ben jij al overtuigd? Via de knop hiernaast kun jij tijdelijk tot wel 50% korting krijgen op de hosting van Cloud86! Ook ontvang je hierbij het gratis SSL certificaat voor de beste beveiliging! Twijfel jij nog over Cloud86? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloud86 WordPress hosting review te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Cloud86 ervaringen!

Cloud86-Logo

Van €5,95 voor €1,95

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Cloud86 hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze Cloud86 WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf Cloud86. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van, in dit geval, Cloud86. Ook krijg je hierdoor een beetje inzicht in de geschiedenis van Cloud86, wat de gedachten van deze partij zijn en wat hun doelen voor de toekomst zijn.

Zoals je in de intro van deze review al hebt kunnen lezen is Cloud86 een nederlandse hostingpartij. Hoewel Cloud86 nog een relatief klein en jong bedrijf is behoren ze toch al tot de beste webhosting partijen van Nederland. Cloud86 is opgericht in mei 2019 en wist zich direct goed te onderscheiden. Zij hebben van te voren namelijk goed onderzoek gedaan naar hun concurrenten en konden hierdoor bepalen op welke punten hun concurrenten het lieten liggen en daar op de juiste manier op in te spelen.

Wanneer je een website of webshop wilt bouwen is de uptime en snelheid het belangrijkste. De uptime bepaald namelijk hoeveel minuten per jaar jouw website live is en de snelheid uiteraard hoe snel jouw website is. Bij deze factoren zijn erg belangrijk en daar heeft Cloud86 daarom ook vol op ingezet. Met succes ook, want in 2020 was Cloud86 de snelste webhosting partij binnen nederland.

Voor de rest vinden ze bij Cloud86 de klantenservice en klantbegeleiding ook erg belangrijk. Bij Cloud86 heb je daarom geen onnodige poespas, is het systeem erg makkelijk in gebruik, heb je er geen technische kennis voor nodig en mocht je toch vastlopen is er een erg vriendelijke en behulpzame klantenservice waar je altijd terecht kunt. Deze zijn zowel bereikbaar via mail of telefoon. Dus niet met zo’n geautomatiseerd systeem waar je nooit doorheen komt!

Net als alle andere bedrijven heeft ook Cloud86 een visie. Cloud86 heeft namelijk nog grootse doelen voor in de toekomst. Zo willen ze een nog grotere speler op de markt worden en zich blijven onderscheiden en verbeteren op gebied van snelheid, klantenservice en prestaties.

Cloud86-hosting-review

Cloud86 WordPress hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van Cloud86 moeten kiezen?

Inmiddels heb ik jou al aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Cloud86. Zo weet je wat Cloud86 is, hoe, wanneer en waarom ze gestart zijn en wat de doelen van Cloud86 zijn waarmee zij zich onderscheiden van de andere hostingpartijen in Nederland en België. Dit is al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk niet de exacte informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk informatie over daadwerkelijke webhosting en kwaliteit van Cloud86.

In dit onderdeel van deze Cloud86 review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die Cloud86 aanbiedt en waarover ze beschikken. Ook zal ik al deze punten toelichten en daarbij zonodig vertellen hoe Cloud86 zich met deze functionaliteit onderscheid van andere grote hostingpartijen. Laten we dus maar snel beginnen zodat jij kunt beslissen of Cloud86 de beste hosting partij is voor jouw website.

Nederlandse webhosting

Wanneer je zelf al wat onderzoek hebt gedaan naar webhosting ben je waarschijnlijk erg veel verschillende partijen tegen gekomen. Op het gebied van webhosting zijn er namelijk zoveel partijen waardoor het kiezen van de beste WordPress webhosting partij erg lastig wordt. Zelf wanneer je binnen nederland zoekt heb je al deze keuze uit tientallen hostingpartijen.

Internationale hosting partijen als SiteGround, Bluehost en Cloudways zijn vaak het bekendst. Deze hebben namelijk de meeste klanten, omdat ze over de hele wereld leveren. Binnen Nederland en België zijn mensen vaak toch wat terughoudender. Zij kiezen namelijk liever voor een Nederlandse hostingpartij en dat kan ik eigenlijk ook best goed begrijpen. Echter is het wel belangrijk dat je dan voor een goede nederlandse hostingpartij kiest, want anders kun je echt veel problemen gaan ervaren.

Cloud86 is een goed voorbeeld van een nederlandse hostingpartij die hun beloftes ook daadwerkelijk nakomen. Veel hostingpartijen in nederland beginnen namelijk over hun goede klantenservice, maar vaak vallen die in praktijk toch wat tegen. Bij Cloud86 is dit niet het geval en daarmee verslaan zij veel van hun concurrenten. Doordat Cloud86 nederlands is, over een goede klantenservice beschikt en over nederlandse prijzen beschikt is deze webhosting partij voor veel mensen een erg goede keuze.

Hostingpakketten voor iedereen

Binnen nederland zijn er tientallen hostingpartijen. Dit maakt het kiezen van een geschikte webhosting partij al erg lastig, maar het wordt nog veel lastiger. Elke hosting partij heeft namelijk ook weer verschillende soorten webhosting en hostingpakketten. Hierdoor wordt het alleen maar extra lastig om het juiste pakket te kiezen, want waar moet je nu op letten en wat is belangrijk?

Cloud86 beschikt daarom over webhosting pakketten voor iedereen. Zowel de totale beginner als de ervaren webbouwer zijn er geschikte hosting pakketten te vinden. Zo kun je kiezen voor cloud hosting, vps hosting, webhosting of WordPress hosting.

De meeste mensen die deze Cloud86 review lezen zullen hun website gaan maken met WordPress. In dit geval kun je het beste kiezen voor WordPress webhosting. Deze vorm van webhosting is namelijk het beste voor WordPress. Doordat deze vorm speciaal is afgestemd op WordPress kan jouw website tot wel 5x sneller zijn dan met een normaal hostingpakket. Vervolgens kun je zelf een geschikt hostingpakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen. Geen technisch geneuzel dus en het zo makkelijk mogelijk maken voor de klant.

Cloud86-webhosting-voor-iedereen

Super snelle servers in Nederland

Wanneer je een website of webshop wilt gaan bouwen moet deze op snelle servers komen te staan. Het is daarom sowieso belangrijk dat jouw website komt te staan op een server in het land waar jij je met jouw website op richt. In de meeste gevallen zal dan een server in Nederland het beste zijn.

Elke keer wanneer iemand jouw website bezoekt moet de data namelijk van de server naar de computer van jouw bezoeker gestuurd worden. Stel dat jouw website op een server in amerika staat. Dan is de laadtijd van jouw website veel langer dan wanneer deze op een nederlandse server staat. Kies daarom voor een server zo dicht mogelijk bij jouw doelgroep.

Aangezien Cloud86 een nederlandse partij is is het grootste gedeelte van hun klanten ook Nederlands. Hierdoor zal het grootste aantal websites en webshop zich ook met name op Nederland of België richten. Cloud86 heeft er daarom voor gekozen om al hun servers in nederland te plaatsen zodat al hun klanten het maximale uit hun eigen website of webshop kunnen halen.

Een ander belangrijk voordeel is dat Cloud86 hun servers niet volpropt met websites en webshops. Doordat de server dan de kracht over alle websites moet verdelen wordt deze vaak erg traag. Cloud86 controleert dus goed hoeveel websites er op een server staan. Daarbij draagt lagere aantallen websites ook bij aan de veiligheid van de server. De kans op hackers en inbraken is dan namelijk veel lager.

Een uptime van minimaal 99,98%

Wanneer je kiest voor een webhosting partij zijn er een aantal dingen erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid en de klantenservice, maar er is een ding dat veel mensen overslaan. De uptime van een hostingpartij is namelijk misschien nog wel belangrijker dan de snelheid. De uptime geeft in een percentage namelijk aan hoeveel minuten per jaar jouw website live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers.

Wanneer een hostingpartij over een laag uptime percentage beschikt betekent dit dat jouw website of webshop regelmatig niet bereikbaar of offline is. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want iedereen wil zoveel mogelijk uit zijn of haar websites krijgen. Zo zal dit in de meeste gevallen gaan om klanten en/of winst. Kies daarom altijd voor een hosting partij met een hoge uptime, want des te hoger de uptime des te langer jouw website online staat.

Wanneer je kiest voor een webhostingpakket van Cloud86 heb je een uptime garantie van 99,98%. Dit wil zeggen dat jouw website bijna 24/7 online staat en dus bereikbaar is voor alle bezoekers op welk moment. Een hostingpartij met een uptime van 100% zul je niet gaan vinden, want een server zal altijd eens offline zijn.

Cloud86-review-nederland

Erg goede beveiliging van server en website

Naast snelheid, klantenservice en uptime is ook de beveiliging van groot belang. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website gehackt word of wordt geinfecteerd door virussen. Daarbij wil je ook geen hackers in jouw server krijgen en daar moet de hostingpartij daarom veel tijd en energie in stoppen.

Bij Cloud86 snappen ze dit en omdat dit van zo’n groot belang is nemen ze deze zaak ook erg serieus. Zo maakt Cloud86 dagelijks automatisch backups van jouw website. Mocht er dus iets fout gaan op jouw website kun je altijd terug naar een recente backup. Deze backup kun je trouwens erg snel en makkelijk terugzetten vanuit het dashboard van Cloud86.

Een ander voordeel van Cloudways is dat hier meerdere servers aan elkaar gekoppeld staan. Wanneer de server van jouw website niet meer werkt wordt deze automatisch direct overgeplaatst naar een andere server zodat jouw website of webshop online blijft staan. De bezoeker zal hier zelf geen hinder van ervaren!

Goed geprijsde hosting

Iedereen wil een zo goed mogelijk product of dienst voor een zo’n laag mogelijk tarief. Uiteraard is dit in de meeste gevallen niet mogelijk, want goedkoop en goed gaan eigenlijk nooit samen. Toch hebben ze bij Cloud86 een manier gevonden waardoor ze toch erg goed geprijsde hosting pakketten kunnen aanbieden.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Cloud86 krijg je namelijk een welkomstkorting. Deze korting is geldig voor de volledige eerste contractduur. Je hebt wel zelf invloed hoelang deze contractduur moet zijn. Dit betekent dat je erg goedkoop jouw website kunt hosten bij Cloud86. Vooral wanneer je kiest voor een langere contractduur blijf je erg betaalbaar jouw website snel en betrouwbaar hosten.

Testen in een staging omgeving

Heb jij een eigen website of webshop? Dan heb je hier vast wel eens wat aan willen aanpassen of simpelweg jouw website of webshop willen updaten? Waarschijnlijk heb je dit uiteindelijk toen niet gedaan, omdat je bang was om jouw website te verprutsen. Ik snap dit zeker, want het maken van aanpassingen of het updaten van jouw website wanneer je geen of weinig technische kennis hebt kan erg riskant zijn. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun website te laten updaten, maar er is ook een andere oplossing.

Je kunt bij Cloud86 namelijk met een druk op de knop een staging omgeving van jouw website of webshop maken. Dit is een exacte kopie van jouw website waar je zaken in kunt aanpassen om te kijken hoe het bevalt en ook jouw website kunt updaten. In principe kun je hier ook gewoon een volledige nieuwe website in bouwen. Het voordeel van zo’n staging omgeving is dat jouw huidige website of webshop live blijft staan.

Wanneer je tevreden bent over de nieuwe website of je website hebt geupdate kun je deze met één druk op de knop vervangen voor jouw huidige website. Deze manier is erg waardevol en super handig. Bij veel hostingpartijen moet je hier ook extra voor betalen, maar bij Cloud86 kun je hier gratis gebruik van maken!

Cloud86-wordpress-hosting-review

Overzichtelijk & beginners vriendelijk dashboard

Voor veel mensen is webhosting een redelijk onduidelijk begrip. Zo zal het meer en deel van de mensen weten dat het noodzakelijk is om een website of webshop online en bereikbaar te krijgen, maar voor de rest zouden ze eigenlijk geen idee hebben. Ik kan dit goed snappen, want wanneer je echt in de techniek van webhosting duikt is het toch nog vrij technisch.

Wanneer je een webhosting pakket hebt afgenomen krijg je uiteraard toegang tot het dashboard van jouw hostingpakket. Hier kun je programma’s installeren om jouw website te bouwen, jouw domeinen beheren, dns records aanpassen, redirects instellen en nog veel meer. Dit klinkt allemaal vrij technisch, maar Cloud86 maakt het voor hun gebruikers zo makkelijk mogelijk. Zo kun je met één druk op de knop WordPress installeren en kun je zonder technische kennis zelf bepaalde instellingen aanpassen. Mocht er wat fout gaan kun je altijd de automatisch gemaakte backup terugzetten.

Gratis gebruik maken van een CDN

Een standaard website die op de webhosting van Cloud86 staat is al erg snel, maar het kan natuurlijk altijd beter. Een Content Delivery Network(CDN) is hier een erg goede toevoeging op. Door zo’n systeem aan jouw website of webshop toe te voegen wordt jouw website op verschillende servers over de wereld geplaatst. Wanneer er vervolgens bezoekers op jouw website komen kan deze data van verschillende servers worden gehaald. Hierdoor kan jouw website meer bezoekers tegelijk aan en is hij ook nog eens aanzienlijk. Op kleine websites merk je dit zeker, maar het grootste effect is voor de echt grote websites en webshop met honderden of zelfs duizenden bezoekers per dag.

Een content delivery network(CDN) kost normaal gesproken geld. Je moet namelijk betalen om van deze dienst gebruik te maken, maar daar heeft Cloud86 wat op gevonden! Wanneer je namelijk kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 kun je gratis gebruik maken van een CDN. Helemaal gratis het maximale uit jouw website of webshop halen. Wie wil dat nou niet?

Ontvang een gratis SSL certificaat en eventueel gratis verhuizing

Wanneer je een website of webshop wilt gaan bouwen is er een ding erg belangrijk en dat is een SSL certificaat. Wanneer jouw website niet over een SSL certificaat wordt de data tussen de website en de server verstuurd via een HTTP verbinding. Dit is standaard verbinding waar de data makkelijk via achterhaald kan worden. Aangezien je dit natuurlijk wilt voorkomen zowel voor jezelf als voor jouw bezoekers wil je een SSL gebruiken. Wanneer je informatie van jouw bezoekers verzameld op de website is het zelfs verplicht om een SSL certificaat te hebben.

Wanneer jouw website wel een SSL certificaat gebruikt wordt de data verzonden via een HTTPS verbinding. Deze is stukken veiliger en hackers kunnen de data niet meer inzien. Naast dit voordeel wordt je ook beter gevonden in Google wanneer jouw website over een SSL certificaat beschikt.

Normaal gesproken kost een SSL certificaat enkele tientjes per jaar, maar bij Cloud86 ontvang je deze gratis wanneer je een webhosting pakket afneemt. Aangezien dit SSL certificaat voor eigenlijk iedere website en webshop verplicht is, is het fijn dat je deze bij Cloud86 gratis krijgt!

Cloud86-gratis-verhuisservice

Onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken

Wil jij echt goed en professioneel van start gaan met jouw website of webshop? Dan wil je natuurlijk ook gebruik maken van zakelijke e-mailadressen. Een standaard gmail of outlook e-mailadres wil je natuurlijk niet gebruik voor jouw zakelijke website. Het gebruik van een zakelijk e-mailadres is dan wel zo handig en professioneel. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnnaam.nl e-mailadres of een e-mailadres voor elke afdeling of werknemer binnen jouw bedrijf. Het is allemaal mogelijk, maar dan heb je uiteraard wel e-mailhosting nodig.

Wanneer je kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 kun jij volledig gratis zakelijke e-mailadressen aanmaken. Wel is maximum aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken, maar dat is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Voor het goedkoopste pakket is dit een maximum van 10 e-mailadressen. In de andere pakketten zit er geen max op het aantal e-mailadressen.

Cloud86 hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Cloud86 zo zijn nadelen. Alhoewel moet ik wel toegeven dat ik deze bij Cloud86 echt heel erg vind meevallen. Alles op het gebied van webhosting is hier namelijk echt top geregeld en het behoort ook echt tot de beste prestaties die jij op dit moment kunt krijgen. Met Cloud86 maak je dus echt een super goede keuze, maar toch heb ik één ding gevonden dat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. In dit onderdeel van deze Cloud86 hosting review zal ik dit nadeel even toelichten.

Prijzen kunnen verwarrend zijn

Ik heb zelf een punt gevonden wat niet direct een nadeel is, maar wel handig is om goed te controleren. Zoals ik eerder in deze Cloud86 WordPress hosting review aangaf krijg je bij Cloud86 namelijk een flinke korting op de eerste contractduur. Dit is natuurlijk erg fijn, maar naar de eerste contractduur schieten de prijzen aardig hard omhoog. Kijk daarom bij het kiezen van een geschikt webhostingpakket ook naar de prijs die jij na de eerste contractduur moet gaan betalen.

Voor sommigen zal dit misschien een nadeel zijn, maar persoonlijk vind ik dit niet een heel groot nadeel. Dit is namelijk een tactiek die door bijna alle hostingpartijen wordt toegepast. Hierdoor is het vergelijken van prijzen tussen partijen ook een stuk lastiger.

Cloud86 WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van Cloud86 besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze Cloud86 hosting review. In dit onderdeel van deze review gaan we namelijk dieper in op de hostingpakketten die jij bij Cloud86 kunt kiezen. Aangezien de meeste mensen gebruik maken van WordPress zullen we het vooral over deze hostingpakketten hebben.

Bij Cloud86 heb je de keuze uit een groot aantal verschillende soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Private Server, Managed VPS hosting, Virtual Private Cloud, Webhosting, Managed WordPress hosting en WooCommerce hosting. Voor de meeste mensen zal WordPress hosting of WooCommerce hosting de beste keuze zijn. Je hebt de keuze uit de volgende hosting pakketten.

1. Webhosting start

Het goedkoopste hostingpakket is het webhosting start pakket. Dit pakket is prima wanneer jij voor het eerst een website wilt gaan maken. Je krijgt namelijk 5 GB opslag, 250GB dataverkeer en kunt tot 2 websites in jouw hostingpakket beheren. Ook kun je 10 e-mailadressen aanmaken, ontvang je een gratis SSL certificaat en worden er automatisch backups van jouw website gemaakt. De kosten voor het webhosting start pakket bedragen €1,95 per maand.

2. Webhosting medium

Het tweede pakket waaruit je kunt kiezen is het Webhosting medium pakket. Dit pakket is een stuk sneller, geeft je 50 GB opslag, een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer en de mogelijkheid om 15 e-mailadressen aan te maken. Verder kun je met dit hostingpakket tot wel 10 websites beheren, krijg je een gratis SSL certificaat en worden er automatisch backups van jouw hostingpakket gemaakt. Dit pakket geeft ook een betere klantenservice en de gratis verhuisservice. De kosten voor het webhosting medium pakket bedragen €2,98 per maand.

3. Webhosting unlimited

Het laatste en duurste hostingpakket is het webhosting unlimited pakket. Dit pakket is het snelst, geeft je 100 GB opslagruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt e-mailadressen en ruimte om een onbeperkt aantal websites te beheren in één hostingpakket. Met dit pakket krijg je ook een gratis SSL certificaat, uitgebreide ondersteuning en niet te vergeten de gratis verhuisservice. De kosten voor dit pakket bedragen €5,98 per maand.

Cloud86-review-kosten

Cloud86 hosting ervaringen: Wat zijn mijn Cloud86 ervaringen?

Alle informatie die op feiten is gebaseerd heb ik je inmiddels gegeven en uitgebreid met je besproken, maar wat zijn nu mijn daadwerkelijke ervaringen met Cloud86. In dit onderdeel van deze Cloud86 WordPress hosting review zal ik mijn Cloud86 ervaringen met jou delen. In het volgende onderdeel van deze Cloud86 review komen ook de ervaringen van andere klanten aan bod.

Wanneer je al een beetje op mijn website hebt rondgekeken zul je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Aangezien ik dit regelmatig doe krijg ik ook te maken met verschillende hostingpartijen. Een aantal van mijn klanten hebben gekozen voor een hostingpakket van Cloud86 en aangezien ik regelmatig in hun webhostingpakket moet kan ik mijn ervaringen met Cloud86 wel even met jou delen.

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik zeer tevreden ben over de kwaliteit van webhosting van Cloud86. Ze weten gewoon super goed wat belangrijk is voor een goede en succesvolle website. De websites van mijn klanten die hier gehost staan zijn daarom ook erg snel en worden daardoor goed gevonden worden in Google. Verder maken ze hun uptime zeker waar. Ik heb namelijk nog nooit een melding gekregen dat een van de websites offline is geraakt en dat is een erg goed teken.Ook op het gebied van klantenservice weten ze bij Cloud86 zeker hoe zij zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. Als je het mij vraagt kan ik Cloud86 dus zeker aanraden!

Cloud86 hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn ervaringen heeft Cloud86 natuurlijk nog veel meer klanten en ook deze hebben weer ervaringen. In dit deel van deze Cloud86 review gaan we daarom dieper in op de Cloud86 ervaringen van andere gebruikers. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze Cloud86 review kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van deze partij. Laten we dus maar snel beginnen.

Op de website van Coud86 zelf worden al aardig wat ervaringen van gebruikers gedeeld. Dit is al een erg goed teken, maar toch zet ik hier zelf altijd mijn vraagtekens bij. Een bedrijf kan namelijk zelf kiezen welke ervaringen er op hun website moeten komen te staan. Omdat ze hier dus de beste kunnen neerzetten wordt je als klant eigenlijk een beetje misleid. Zelf kijk ik daarom ook altijd nog naar de ervaringen van andere gebruikers op websites als webhosters of trustpilot.

In dit geval zullen we hieronder eens kijken naar webhosters. Hier valt direct op dat Cloud86 met de ervaringen op hun website zeker niet heeft gelogen. Ook op Webhosters scoort Cloud86 namelijk erg goed. Zo worden ze gemiddeld beoordeeld met 4.9 van de 5 sterren op basis van 92 ervaringen. In vergelijking met andere hostingpartijen kan ik daarom wel zeggen dat Cloud86 hun zaken erg goed op orde heeft.

Cloud86-webhosting-ervaringen

Cloud86 WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van een Cloud86 review is de klantenservice. Vooral bij website software producten of bij bedrijven die diensten leveren is dit echt belangrijk. Webhosting is namelijk nog best technisch en wanneer je hier weinig tot geen kennis over hebt wil je makkelijk en snel in contact kunnen komen met de klantenservice om op deze manier zo snel mogelijk het probleem op te lossen. Omdat de klantenservice een grote invloed heeft beoordeel ik deze ook in deze Cloud86 WordPress hosting review.

Zoals je helemaal aan het begin van deze Cloud86 hosting review al hebt kunnen lezen staat de klantenservice bij Cloud86 hoog in het vaandel. Veel hostingpartijen laten het namelijk liggen op de klantenservice en daarom zag Cloud86 hier een kans liggen die ze wel moesten pakken. Dit is dan ook de reden dat Cloud86 de laatste tijd zo gigantisch hard groeit.

De klantenservice van Cloud86 maakt geen gebruik van een automatisch ticketsysteem waar je nooit doorheen komt. Ook geen automatisch berichten waar je als klant eigenlijk helemaal niks aan hebt. Cloud86 is namelijk een van de weinige hostingpartijen binnen nederland die gewoon telefonisch bereikbaar zijn. Daarnaast zijn ze uiteraard ook nog bereikbaar via e-mail en in mijn ervaringen gaat dit contact ook erg snel en soepel. De klantenservice medewerkers hebben wel degelijk technische kennis waardoor ze jou direct kunnen helpen.

Cloud86 WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Inmiddels zijn we bijna aangekomen aan het einde van deze Cloud86 wordpress hosting review. Er is alleen nog een ding dat we nog niet hebben besproken en dat zijn de kosten. In dit onderdeel van deze Cloud86 review ga ik je daarom laten zien wat hosting kost bij Cloud86.

Eerder in deze Cloud86 review bij het onderdeel over de verschillende hostingpakketten hebben we het ook al uitgebreid over de prijzen gehad. Ik zal hier daarom niet meer heel uitgebreid ingaan op de prijzen, maar ik wil nog wel even een ding benadrukken.

Cloud86 werkt met een flinke korting tijdens de eerste contractduur. Dit betekent dat je een flinke korting krijgt zolang jouw eerste contractduur geldig is. Na deze eerste contractduur stijgen de prijzen wel een beetje. Het is daarom het meest voordelig om direct voor een contractduur van 2 of 3 jaar te gaan. Je krijgt dan namelijk de goedkoopste hosting.

Conclusie: Is Cloud86 hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Cloud86 hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Cloud86 nu de beste (WordPress) hosting provider voor jouw nieuwe website of webshop?

Ik kan de hosting van Cloud86 zeker aanraden wanneer jij zelf een eigen website of webshop wilt maken. De hosting is namelijk erg snel en super eenvoudig in gebruik. Daarbij worden er automatisch backups van jouw hostingpakket gemaakt en ontvang je altijd een gratis SSL certificaat. Je kunt zelfs gebruik maken van de gratis Cloud86 verhuisservice!

Samenvattend kan ik Cloud86 dus zeker aanraden. Het is pas helemaal mooi dat je nu tijdelijk tot 50% korting krijgt op elk hostingpakket van Cloud86!

Cloud86 review - Veelgestelde vragen

Wat is Cloud86?

Cloud86 is een populaire nederlandse hosting provider die al sinds 2003 actief is. De laatste jaren is Cloud86 hard gegroeid en daardoor behoren ze op dit moment zeker tot de beste hosting providers van Nederland. Naar mijn mening scoren ze op het gebied van snelheid en gebruiksvriendelijkheid zelfs beter dan concurrenten als Vimexx of Neostrada.

Wat zijn de Cloud86 ervaringen?

De ervaringen van Cloud86 klanten zijn erg goed. Op het reviewplatform Trustpilot word Cloud86 namelijk beoordeeld met 4,9 van de 5 sterren op basis van 265 reviews. In vergelijking met veel andere Nederlandse hosting providers doet Cloud86 dit dus erg goed!

Heeft Cloud86 een verhuisservice?

Ja, wanneer jij kiest voor het webhosting medium of webhosting unlimited pakket kun jij gratis gebruik maken van de verhuisservice. Dit is ideaal wanneer jij op dit moment al een website of webshop hebt bij een andere hosting provider. Het voordeel van de verhuisservice van Cloud86 is dat zij de volledige verhuizing voor jou uitvoeren!

Heeft Cloud86 email hosting?

Ja, bij Cloud86 ontvang jij gratis e-mailhosting. Hoeveel e-mailadressen jij precies kunt aanmaken is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Zo kun je bij het webhosting start pakket 1 e-mailadres aanmaken, bij het webhosting medium pakket 50 e-mailadressen en bij het webhosting unlimited pakket zit er geen limiet op het aantal e-mailadressen.

Krijg je een gratis domeinnaam bij Cloud86?

Nee, je krijgt helaas geen gratis domeinnaam bij Cloud86. Je kunt bij het bestellen van een hostingpakket wel een domeinnaam toevoegen aan jouw hostingpakket. De kosten hiervoor bedragen bij een .nl domeinnaam €9,95 per maand.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Cloud86 alternatieven

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

🔥 Cyber Monday is begonnen 🔥

Tot 80% korting!

Verloopt over:

Dagen
Uren
Minuten
Seconden