Cloud86 Review 2023 | Beste webhosting? Mijn ervaringen!

Samenvatting: Zoek jij naar een snelle en betrouwbare hosting hosting provider in Nederland? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloud86 review eens te lezen! Cloud86 is namelijk een hosting provider die de afgelopen jaren hard is gegroeid. Inmiddels hebben ze meer dan 15.000 klanten en zijn ze in zowel 2020 als 2022 uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarbij is de hosting ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, is er geen goede klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is en kun je gratis gebruik maken van de Cloud86 verhuisservice! Om het helemaal af te maken ontvang je bij Cloud86 ook nog eens een gratis SSL certificaat!

Ben jij al overtuigd? Via de knop hiernaast kun jij tijdelijk tot wel 55% korting krijgen op de hosting van Cloud86! Ook ontvang je hierbij het gratis SSL certificaat voor een betere beveiliging van jouw website! Twijfel jij nog over Cloud86? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloud86 WordPress hosting review te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Cloud86 ervaringen!

Cloud86-Logo

Van €5,95 voor €1,95

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Cloud86 hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze Cloud86 review vind ik het eerst belangrijk om wat informatie te geven over het bedrijf Cloud86. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van het hosting bedrijf Cloud86. Ook krijg je hierdoor wat inzicht in de geschiedenis van Cloud86, wat de gedachten van deze partij zijn en wat hun doelen voor de toekomst zijn.

Zoals je in de intro van deze Cloud86 hosting review al hebt kunnen lezen is Cloud86 een nederlandse hostingpartij. Hoewel Cloud86 nog een relatief jong bedrijf is behoren ze toch al tot de beste webhosting partijen van Nederland. Cloud86 is opgericht in mei 2019 en wist zich direct goed te onderscheiden van de concurrentie. Van te voren hebben ze namelijk uitgebreid onderzoek gedaan en hierdoor wisten ze precies waar hun concurrenten steken lieten vallen. Hier konden ze perfect op inspelen en mede daardoor behoort Cloud86 nu tot de beste hosting providers en hebben ze meer dan 15.000 tevreden klanten!

Doordat Cloud86 uitgebreid onderzoek had gedaan zagen ze een hoop kansen. Een van deze kansen was de klantenservice die veel hosting providers lieten liggen. Cloud86 heeft de klantenservice hoog in het vaandel en daardoor hebben erg veel mensen ervoor gekozen om over te stappen van hun huidige hosting provider naar Cloud86!

Doordat Cloud86 zich goed weet te onderscheiden van hun concurrenten op het gebied van snelheid, klantenservice en prijzen wisten ze de afgelopen jaren enorm hard te groeien. Cloud86 is op dit moment dan ook een erg goede keuze wanneer jij een (nieuwe) webhosting provider zoekt voor jouw website of webshop.

Cloud86-hosting-review

Cloud86 hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van Cloud86 moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je al aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Cloud86. Zo weet je wat Cloud86 is, hoe, wanneer en waarom ze zijn gestart en wat de doelen van Cloud86 zijn. Ook weet je inmiddels waarmee Cloud86 zich onderscheidt van andere hostingbedrijven in Nederland en België. Dit is allemaal erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk niet direct de informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk weten wat de hosting van Cloud86 goed maakt en of Cloud86 de beste keuze is voor jou!

In dit onderdeel van deze Cloud86 review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties van de hosting van Cloud86. Ook ga ik deze punten toelichten en vergelijken met andere hosting partijen in Nederland. Laten we dus maar snel beginnen, zodat jij kunt beslissen of Cloud86 de beste hosting partij is voor jouw website.

Een echt Nederlandse hostingpartij

Wanneer je zelf al wat onderzoek hebt gedaan naar webhosting ben je waarschijnlijk al erg veel verschillende partijen tegengekomen. Alleen binnen Nederland heb je op het gebied van webhosting namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Ik kan mij daarom goed voorstellen dat het kiezen van de beste WordPress webhosting partij erg lastig wordt.

Veelal kom je een hoop internationale hosting partijen als SiteGround, Hostinger en Bluehost tegen. Deze partijen zitten namelijk over de hele wereld, hebben gigantische hoeveelheden klanten en kunnen in veel gevallen ook nog wat goedkoper zijn dan nationale hosting providers.

Binnen Nederland en België kiezen mensen toch liever voor een hosting provider uit eigen land. Het voelt namelijk betrouwbaarder en het is toch ook wel wat fijner als je met de klantenservice kunt communiceren in je eigen taal. Het is alleen wel erg belangrijk om dan ook voor een goede hosting provider te kiezen, want anders kun je de nodige problemen gaan ervaren.

Cloud86 is een goed voorbeeld van een Nederlandse hostingpartij die hun beloftes ook daadwerkelijk nakomen. Veel hostingpartijen in nederland beginnen namelijk over hun goede klantenservice, maar vaak vallen die in praktijk toch vies tegen. Bij Cloud86 is dit niet het geval en daarmee verslaan zij veel van hun concurrenten. Doordat Cloud86 nederlands is, over een goede klantenservice beschikt en over nederlandse prijzen beschikt is deze webhosting partij voor veel mensen een erg goede keuze.

Cloud86-WordPress-hosting

Hostingpakketten voor iedereen en ieder budget

Zoals ik je net heb verteld heb je alleen binnen Nederland al de keuze uit tientallen hostingpartijen. Dit maakt het kiezen van de beste hosting provider erg lastig, maar het wordt nog lastiger. Elke hosting partij heeft namelijk ook weer verschillende soorten webhosting en hostingpakketten. Hierdoor wordt het alleen maar lastiger, want welke hosting is nu het beste voor jou?

Het voordeel van Cloud86 is dat ze over webhosting pakketten beschikken voor iedereen en ieder budget. Dit betekent dat zowel de beginner als de ervaren webbouwer een geschikt hosting pakket bij Cloud86 kunnen vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Cloud86 terecht voor cloud hosting, VPS hosting, shared hosting en WordPress hosting.

De meeste mensen die deze Cloud86 review lezen zullen een WordPress website maken willen. In dit geval kun je het beste kiezen voor WordPress webhosting. Deze vorm van webhosting is namelijk speciaal afgestemd op WordPress. Hierdoor kan jouw website tot wel 5x sneller zijn dan met een normaal hostingpakket. Vervolgens kun jij nog wel zelf kiezen welk hosting pakket het beste aansluit bij jouw wensen.

Om zeker te weten welk hostingpakket het beste is voor jou kun je onderstaande vragen doorlopen. Op basis daarvan krijg je een advies en weet je direct welk hostingpakket jij nodig hebt!

Super snelle servers in Nederland

Wanneer je een website wilt gaan maken moet deze natuurlijk snel zijn. Je wilt er daarom voor zorgen dat jouw website op snelle servers komt te staan, want op een trage website zit niemand te wachten.

Voor het krijgen van een snelle website is de servers locatie erg belangrijk. Elke keer wanneer iemand jouw website bezoekt moet de data van de server namelijk naar de computer van de bezoeker gestuurd worden. Hoe kleiner de afstand tussen de bezoeker en de server hoe sneller jouw website dus is.

Je wilt daarom altijd voor een hosting provider kiezen die beschikt over een serverlocatie in het land waar jij je op gaat richten. Wanneer jij je richt op de Nederlandse of Belgische markt is een serverlocatie in Nederland of België het beste!

Een groot voordeel van Cloud86 is dat hun beschikken over servers in Nederland. Hierdoor is jouw website een stuk sneller dan wanneer je kiest voor een internationale hosting provider met een server in Amerika. Daarbij zet Cloud86 hun servers niet helemaal vol met websites om zo altijd voldoende kracht en snelheid te kunnen leveren aan hun klanten! Dit is niet alleen belangrijk voor de snelheid, maar ook voor de veiligheid van jouw website.

Een uptime van minimaal 99,98%

Naast de snelheid van een webhosting partij is ook de uptime super belangrijk. Helaas vergeten veel mensen hier alleen rekening mee te houden bij het kiezen van een hosting provider. Een snelle website is namelijk super belangrijk, maar met een lage uptime heb je daar helemaal niks aan.

De uptime geeft namelijk in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Een snelle website is dus super leuk, maar als je een uptime percentage van 75% hebt is jouw website 25% van de tijd dus offline en niet bereikbaar.

Cloud86 heeft naast hun snelheden ook de uptime erg goed op orde. Wanneer je kiest voor een webhostingpakket van Cloud86 heb je namelijk een uptime garantie van 99,98%. Dit wil zeggen dat jouw website in minimaal 99,98% van de gevallen online staat en bereikbaar is.

Het vinden van een hosting provider met een uptime percentage van 100% is vrijwel onmogelijk, omdat een server altijd wel eens offline kan raken door onderhoud of andere zaken.

Erg goede beveiliging van server en website

Naast snelheid, klantenservice en uptime is ook de beveiliging van groot belang. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website gehackt word of wordt geïnfecteerd door virussen. Daarbij wil je ook geen hackers in jouw server krijgen en daar moet de hostingpartij daarom veel tijd en energie in stoppen.

Omdat beveiliging van erg groot belang is nemen ze dit bij Cloud86 ook uiterst serieus. Zo maakt Cloud86 dagelijks automatisch backups van jouw volledige hostingpakket. Mocht er dus iets fout gaan op jouw website kun je altijd terug naar een recente backup. Deze backup kun je vervolgens ook erg snel en makkelijk terugzetten vanuit het dashboard van Cloud86.

Een ander voordeel van Cloud86 is dat ze meerdere servers aan elkaar gekoppeld hebben staan. Hierdoor kunnen servers het werk van elkaar overnemen als een server offline raakt. Als de server van jouw website dus offline raakt schakelt deze vrijwel direct over naar een andere server waardoor jouw website toch bereikbaar blijft voor bezoekers en klanten. De bezoeker zal hier zelf geen hinder van ervaren!

Goed geprijsde hosting

Kwalitatief goede, snelle en betrouwbare hosting is natuurlijk super belangrijk, maar ook de prijzen spelen natuurlijk een belangrijke rol. Je wilt namelijk niet de hoofdprijs betalen als je bij andere hosting providers een heel stuk goedkoper terecht kunt voor dezelfde kwaliteit.

Bij Cloud86 kun je terecht voor erg scherpe prijzen. Zo heb je het goedkoopste hostingpakket van Cloud86 al voor een bedrag van €1,95 per maand.

Dat de hosting van Cloud86 zo goedkoop is komt door de welkomstkorting die ze aanbieden. Deze korting is erg interessant, omdat hij van toepassing is op de eerste contractduur.

Kies jij voor het goedkoopste hostingpakket van Cloud86? Dan kun je kiezen voor een contractduur van 12 of 36 maanden. Als je kiest voor 12 maanden betaal je voor 12 maanden €1,95 per maand. Daarna betaal je €3,25 per maand. Kies je voor een contractduur van 36 maanden? Dan betaal je voor 36 maanden €1,95 per maand.

Na 36 maanden ben je met een contractduur van 36 maanden ruim €30 euro goedkoper uit. Wanneer je kiest voor een duurder pakket wordt deze korting alleen maar interessanter. Kiezen voor een lange contractduur is dan ook erg interessant.

Cloud86-review

Testen in een staging omgeving

Heb jij op dit moment al een website of webshop? Dan heb je hier vast wel eens wat aan willen aanpassen of een update willen uitvoeren. De kans is alleen aanwezig dat je dit uiteindelijk toch niet hebt gedaan, want mocht er iets fout gaan is dit direct voor iedereen zichtbaar. Het is daarom ook erg belangrijk om voorzichtig te zijn wanneer je updates gaat doen of bepaalde functionaliteiten wilt toevoegen of aanpassen. Er kan namelijk zoveel gebeuren dat een negatieve impact kan hebben op jouw website.

Een voordeel van Cloud86 is dan ook dat je met een druk op de knop een staging omgeving kunt maken. Wat dit precies inhoudt is dat er een exacte kopie van jouw website wordt gemaakt. Deze komt dan te staan op een subdomein. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan test.jouwdomeinnaam.nl.

Het voordeel van zo’n staging omgeving is dat je jouw website kunt updaten en kunt aanpassen zonder dat bezoekers hier wat van merken. Als de aanpassingen naar wens zijn kun jij de staging website ook weer met een druk op de knop vervangen met jouw live website. Bij veel hostingpartijen moet je hier ook extra voor betalen, maar bij Cloud86 kun je hier gratis gebruik van maken!

Overzichtelijk & beginners vriendelijk dashboard

Webhosting is voor velen een redelijk lastig en onduidelijk begrip. Je weet waarschijnlijk dat je webhosting nodig hebt om jouw website op het internet te krijgen, maar daar blijft het voor de meeste ook wel bij.

Ik kan dit goed begrijpen, want wanneer je echt in de techniek van webhosting duikt is het toch nog wel een stuk technischer.

Wanneer je een webhosting pakket hebt afgenomen krijg je uiteraard toegang tot het dashboard van jouw hostingpakket. Hier kun je programma’s installeren om jouw website te bouwen, jouw domeinen beheren, dns records aanpassen, redirects instellen en nog veel meer. Dit klinkt allemaal vrij technisch, maar Cloud86 maakt het voor hun gebruikers zo makkelijk mogelijk. Zo kun je met één druk op de knop WordPress installeren en kun je zonder technische kennis zelf bepaalde instellingen aanpassen vanuit het beheerpaneel. Mocht er wat fout gaan kun je altijd de automatisch gemaakte backup terugzetten.

Cloud86-dashboard

Gratis gebruik maken van een CDN

Een standaard website die op de webhosting van Cloud86 staat is al erg snel, maar het kan natuurlijk altijd beter. Een Content Delivery Network(CDN) is hier een erg goede toevoeging op.

Door zo’n systeem aan jouw website of webshop toe te voegen wordt jouw website op verschillende servers over de wereld geplaatst. Wanneer er vervolgens bezoekers op jouw website komen kan deze data van verschillende servers worden gehaald. Hierdoor kan jouw website meer bezoekers tegelijk aan en is hij ook nog eens aanzienlijk sneller. Op kleine websites is dit verschil een beetje merkbaar, maar het grootste effect is voor de echt grote websites en webshop met honderden of zelfs duizenden bezoekers per dag.

Een content delivery network(CDN) kost normaal gesproken geld. Je moet namelijk betalen om van deze dienst gebruik te maken, maar daar heeft Cloud86 wat op gevonden! Wanneer je namelijk kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 kun je gratis gebruik maken van een CDN. Ook dit maakt de hosting van Cloud86 erg interessant!

Cloud86-hosting-snelheid

Ontvang een gratis SSL certificaat

Wanneer je een website of webshop maken wilt is er een ding erg belangrijk en dat is een SSL certificaat. Wanneer jouw website niet over een SSL certificaat wordt de data tussen de website en de server verstuurd via een HTTP verbinding. Dit is standaard verbinding waar de data makkelijk via achterhaald kan worden. Aangezien je dit natuurlijk wilt voorkomen zowel voor jezelf als voor jouw bezoekers wil je een SSL gebruiken. Wanneer je informatie van jouw bezoekers verzameld op de website is het zelfs verplicht om een SSL certificaat te hebben.

Wanneer jouw website wel een SSL certificaat gebruikt wordt de data verzonden via een HTTPS verbinding. Deze is stukken veiliger en hackers kunnen de data niet meer inzien. Naast dit voordeel wordt je ook beter gevonden in Google wanneer jouw website over een SSL certificaat beschikt.

Normaal gesproken kost een SSL certificaat enkele tientjes per jaar, maar bij Cloud86 ontvang je deze gratis wanneer je een webhosting pakket afneemt. Aangezien dit SSL certificaat voor eigenlijk iedere website en webshop verplicht is, is het fijn dat je deze bij Cloud86 gratis krijgt!

Onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken

Wil jij echt goed en professioneel van start gaan met jouw website of webshop? Dan wil je natuurlijk ook gebruik maken van een zakelijk e-mailadres. Een standaard gmail of outlook e-mailadres komt niet professioneel over en daarom wil je een op jouw domeinnaam gebaseerd e-mailadres. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnnaam.nl e-mailadres of een e-mailadres voor elke afdeling of werknemer binnen jouw bedrijf. Het is allemaal mogelijk, maar dan heb je uiteraard wel e-mailhosting nodig.

Wanneer je kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 kun jij volledig gratis zakelijke e-mailadressen aanmaken. Wel is er een maximum aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken, maar dat is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Voor het goedkoopste pakket is dit een maximum van 10 e-mailadressen. In de andere pakketten zit er geen max op het aantal e-mailadressen.

Wil jij wel e-mailhosting, maar geen website hosting? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij Cloud86! De kosten hiervoor zijn eigenlijk hetzelfde als de shared webhosting van Cloud86.

Cloud86 hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Cloud86 zo zijn nadelen. Alhoewel moet ik wel toegeven dat ik deze bij Cloud86 echt heel erg vind meevallen. Alles op het gebied van webhosting is hier namelijk echt top geregeld en het behoort ook echt tot de beste prestaties die jij op dit moment kunt krijgen.

Met Cloud86 maak je dus echt een super goede keuze, maar toch heb ik één ding gevonden dat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. In dit onderdeel van deze Cloud86 hosting review zal ik dit nadeel even toelichten.

Prijzen kunnen verwarrend zijn

Ik heb zelf een punt gevonden wat niet direct een nadeel is, maar wel handig is om goed te controleren. Zoals ik eerder in deze Cloud86 WordPress hosting review aangaf krijg je bij Cloud86 een flinke korting op de eerste contractduur.

Dit is natuurlijk erg fijn, maar wanneer de eerste contractduur is afgelopen stijgen de prijzen aanzienlijk. Is dit dan echt een probleem? Nee, persoonlijk vind ik van niet, maar het is wel goed om van te voren te controleren.

Wat ik in dit geval kan aanraden is om te kiezen voor een langere contractduur. Wanneer je namelijk kiest voor een contractduur van 36 maanden bespaar jij ten opzichte van een contractduur van 12 maanden een hele hoop geld.

Cloud86 verhuisservice: Gratis overstappen naar Cloud86!

Heb jij op dit moment al een hostingpakket, domeinnaam en website bij een andere hosting provider, maar ben je hier niet tevreden over? Dan kun je natuurlijk altijd overstappen naar een andere hosting provider. Dit wordt ook wel verhuizen genoemd.

Wanneer jij niet tevreden bent over jouw huidige hosting provider is het goed om te weten dat Cloud86 beschikt over een gratis verhuisservice. De Cloud86 verhuisservice houdt in dat Cloud86 jouw website(s), database(s), e-mailadressen en domeinnaam overzetten van jouw huidige hosting provider naar Cloud86!

Wanneer je gratis gebruik wilt maken van de verhuisservice van Cloud86 moet je minimaal het “Webhosting Medium” pakket aanschaffen. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Kies je voor het “Webhosting Start” pakket? Dan is de verhuisservice niet inbegrepen en bedragen de kosten €75,00 als je hier gebruik van wilt maken.

Cloud86 WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van Cloud86 besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze Cloud86 review gekomen. In dit onderdeel van deze Cloud86 review gaan we namelijk dieper in op de hosting pakketten waaruit je bij Cloud86 kunt kiezen.

Bij Cloud86 heb je de keuze uit een groot aantal verschillende soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Private Server, Managed VPS hosting, Virtual Private Cloud, Webhosting, Managed WordPress hosting en WooCommerce hosting. Voor de meeste mensen zal WordPress hosting of WooCommerce hosting de beste keuze zijn. Je hebt vervolgens de keuze uit de volgende hosting pakketten:

1. Webhosting start

Het goedkoopste hostingpakket is het “Webhosting Start” pakket. Dit pakket is prima wanneer jij voor het eerst een website wilt gaan maken, maar je zal wel sneller tegen de limieten aanlopen. Ook zijn de snelheden niet optimaal. Je krijgt met dit pakket 5 GB opslag, 250GB dataverkeer en kunt tot 2 websites in jouw hostingpakket beheren. Ook kun je 10 e-mailadressen aanmaken, ontvang je een gratis SSL certificaat en worden er automatisch backups van jouw website gemaakt. De kosten voor het webhosting start pakket bedragen €1,95 per maand.

2. Webhosting medium

Het tweede pakket waaruit je kunt kiezen is het “Webhosting Medium” pakket. Dit pakket is een stuk sneller, geeft je 50 GB opslag, een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer en de mogelijkheid om 15 e-mailadressen aan te maken. Verder kun je met dit hostingpakket tot wel 10 websites beheren, krijg je een gratis SSL certificaat en worden er automatisch backups van jouw volledige hostingpakket gemaakt. Dit pakket geeft ook een betere klantenservice en de gratis verhuisservice. De kosten voor het webhosting medium pakket bedragen €2,98 per maand. Dit pakket raad ik aan wanneer je voor het eerst met hosting aan de slag gaat!

3. Webhosting unlimited

Het laatste en duurste hostingpakket is het webhosting unlimited pakket. Dit pakket is het snelst, geeft je 100GB opslagruimte, onbeperkt dataverkeer, onbeperkt e-mailadressen en ruimte om een onbeperkt aantal websites te beheren in één hostingpakket. Met dit pakket krijg je ook een gratis SSL certificaat, uitgebreide ondersteuning en niet te vergeten de gratis verhuisservice. De kosten voor dit pakket bedragen €5,98 per maand.

Cloud86-hosting-prijzen

Cloud86 ervaringen: Wat zijn mijn Cloud86 ervaringen?

Inmiddels hebben we in deze Cloud86 review alle functionaliteiten en specificaties van de hosting besproken. Dit is erg waardevolle informatie, maar jij bent nu natuurlijk ook benieuwd naar de ervaringen die ik zelf heb met Cloud86! In dit onderdeel van deze Cloud86 hosting review zal ik daarom mijn Cloud86 ervaringen met jou delen.

Wanneer je al een beetje op mijn website hebt rondgekeken zal je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Aangezien ik dit regelmatig doe krijg ik ook te maken met verschillende hostingpartijen. Een aantal van mijn klanten hebben gekozen voor een hostingpakket van Cloud86 en aangezien ik regelmatig in hun webhostingpakket moet zijn heb ik de nodige ervaringen die ik met jou kan delen.

Wat ik in ieder geval kan zeggen is dat Cloud86 binnen Nederland echt wel een van de beste keuzes is. Ze maken het beheren en instellen namelijk zo eenvoudig waardoor je zelfs als totale nieuwkomer eenvoudig de weg kunt vinden. Verder is het installeren van WordPress super eenvoudig, heb ik website laadtijden gemeten van minder dan 1,0 seconden en beschikken ze over een goede klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is. Als je het mij vraagt kan ik Cloud86 dan ook zeker aanraden!

Cloud86 ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn ervaringen met Cloud86 heeft Cloud86 natuurlijk nog veel meer klanten. Zoals ik aan het begin van deze Cloud86 review al vertelde heeft Cloud86 op dit moment meer dan 15.000 klanten. Dit betekent dat er meer dan genoeg Cloud86 ervaringen zijn te vinden.Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze Cloud86 review kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van deze partij.

Op de website van Coud86 zelf worden al aardig wat ervaringen van gebruikers gedeeld. Dit is al een erg goed teken, maar toch zet ik hier zelf altijd mijn vraagtekens bij. Een bedrijf kan namelijk zelf kiezen welke ervaringen er op hun website komen te staan. Omdat ze hier dus de beste kunnen neerzetten wordt je als klant eigenlijk een beetje misleid. Zelf kijk ik daarom ook altijd nog naar de ervaringen van andere gebruikers op websites als Trustpilot.

In dit geval heb ik al wat onderzoek voor je gedaan en heb ik gekeken naar de ervaringen met Cloud86 op Trustpilot. Trustpilot is namelijk een openbaar platform waar iedereen zijn of haar ervaringen kan delen met een bedrijf. Dit geldt dus ook voor Cloud86. In het geval van Cloud86 geldt dat zij hun zaken heel goed op orde hebben. Cloud86 scoort namelijk 4,8 van de 5 sterren op basis van meer dan 425 reviews! Meer dan 90% van deze ervaringen zijn zelfs 5 sterren reviews!

Cloud86-ervaringen

Cloud86 WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van deze Cloud86 review is de klantenservice. Vooral bij website software producten of bij bedrijven die diensten leveren is dit erg belangrijk. Webhosting is namelijk nog best technisch en wanneer je hier weinig tot geen kennis over hebt wil je makkelijk en snel in contact kunnen komen met de klantenservice om op deze manier zo snel mogelijk het probleem op te lossen. Omdat de klantenservice een grote invloed heeft beoordeel ik deze ook in deze Cloud86 WordPress hosting review.

Zoals je helemaal aan het begin van deze Cloud86 review al hebt kunnen lezen staat de klantenservice bij Cloud86 hoog in het vaandel. Veel hostingpartijen laten het namelijk liggen op de klantenservice en daarom zag Cloud86 hier een kans liggen die ze wel moesten pakken. Dit is dan ook de reden dat Cloud86 de laatste tijd zo gigantisch hard groeit.

De klantenservice van Cloud86 maakt geen gebruik van een automatisch ticketsysteem waar je nooit doorheen komt. Ook geen automatisch berichten waar je als klant eigenlijk helemaal niks aan hebt. Cloud86 is namelijk een van de weinige hostingpartijen binnen nederland die gewoon telefonisch bereikbaar zijn. Daarnaast zijn ze uiteraard ook nog bereikbaar via e-mail en in mijn ervaringen gaat dit contact ook erg soepel en snel. De klantenservice medewerkers hebben de nodige technische kennis waardoor ze jou direct kunnen helpen.

Cloud86 hosting review: Wat kost het?

Inmiddels zijn we bijna aangekomen aan het einde van deze Cloud86 review. Er is alleen nog een ding dat we nog niet hebben besproken en dat zijn de kosten. In dit onderdeel van deze Cloud86 review ga ik je daarom laten zien wat hosting van Cloud86 ongeveer gaat kosten.

Eerder in deze Cloud86 review bij het onderdeel over de verschillende hostingpakketten hebben we het ook al uitgebreid over de prijzen gehad. Ik zal hier daarom niet meer heel uitgebreid ingaan op de prijzen, maar ik wil nog wel even een ding benadrukken.

Cloud86 werkt met een flinke korting tijdens de eerste contractduur. Dit betekent dat je tot wel 55% korting krijgt zolang jouw eerste contractduur geldig is. Na deze eerste contractduur stijgen de prijzen wel een beetje. Het is daarom het meest voordelig om direct voor een contractduur van 2 of 3 jaar te gaan. Je krijgt dan namelijk de goedkoopste hosting en dus het meeste waar voor jou geldt.

Conclusie: Is Cloud86 de beste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Cloud86 hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Cloud86 nu de beste hosting provider voor jouw nieuwe website of webshop?

Ik kan de hosting van Cloud86 zeker aanraden wanneer jij zelf een eigen website of webshop wilt maken. De hosting is namelijk erg snel en super eenvoudig in gebruik. Daarbij worden er automatisch backups van jouw hostingpakket gemaakt en ontvang je altijd een gratis SSL certificaat.

Ook wanneer je op dit moment al bij een andere hosting provider zit is Cloud86 erg interessant, omdat je gratis gebruik kunt maken de Cloud86 verhuisservice.

Samenvattend kan ik Cloud86 dus zeker aanraden. Wat het helemaal mooi maakt is dat je tijdelijk tot wel 55% krijgt op elk hostingpakket van Cloud86!

Cloud86 review - Veelgestelde vragen

Heeft Cloud86 een verhuisservice?

Ja, wanneer jij kiest voor het “Webhosting Medium” of “Webhosting Unlimited” pakket kun jij gratis gebruik maken van de verhuisservice. Dit is ideaal wanneer jij op dit moment al een website of webshop hebt bij een andere hosting provider. Het voordeel van de verhuisservice van Cloud86 is dat zij de volledige verhuizing voor jou uitvoeren!

Heeft Cloud86 email hosting?

Ja, bij Cloud86 ontvang jij gratis e-mailhosting. Hoeveel e-mailadressen jij precies kunt aanmaken is afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Zo kun je bij het “Webhosting Start” pakket 1 e-mailadres aanmaken, bij het “Webhosting Medium” pakket 50 e-mailadressen en bij het “Webhosting Unlimited” pakket zit er geen limiet op het aantal e-mailadressen. E-mail hosting bij Cloud86 is ook los aan te krijgen.

Krijg je een gratis domeinnaam bij Cloud86?

Nee, je krijgt helaas geen gratis domeinnaam bij Cloud86. Je kunt bij het bestellen van een hostingpakket wel een domeinnaam toevoegen aan jouw hostingpakket. De kosten hiervoor bedragen bij een .nl domeinnaam €9,95 per jaar. Deze kosten zijn dus wel te overzien!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Cloud86 alternatieven

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5