Cloud86 Review 2024 | Beste webhosting? Mijn ervaringen!

Samenvatting: Zoek je naar een snelle en betrouwbare hosting provider in Nederland? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloud86 review eens te lezen! Cloud86 is namelijk een hosting provider die de afgelopen jaren hard is gegroeid. Inmiddels hebben ze meer dan 15.000 klanten en zijn ze in onder andere 2020, 2022 en 2023 uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarbij is de hosting ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, is er een goede klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is en kun je gratis gebruik maken van de Cloud86 verhuisservice(T.W.V. €75,00)! Om het helemaal af te maken ontvang je bij Cloud86 ook nog eens een gratis SSL certificaat!

Ben je al overtuigd? Via de knop hiernaast kun je tijdelijk 58% korting krijgen op de hosting van Cloud86! Je ontvangt hierbij ook het gratis SSL certificaat en je kunt gratis gebruik maken van de verhuisservice! Twijfel je nog over Cloud86? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloud86 WordPress hosting review te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Cloud86 ervaringen!

Cloud86-Logo

Van €6,95 voor €1,95

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Cloud86 hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze Cloud86 review vind ik het eerst belangrijk om wat informatie te geven over Cloud86 zelf. Hierdoor krijg je namelijk al een beeld van het hostingbedrijf. Daarnaast krijg je ook direct een inkijkje in de geschiedenis en ervaring van Cloud86.

Zoals ik je in de intro van deze Cloud86 review al verteld heb, is Cloud86 een Nederlandse webhosting provider, die is opgericht in 2019. Hoewel Cloud86 nog een relatief jong bedrijf is behoren ze op dit moment al meerdere jaren tot de snelste en beste webhosting partijen in Nederland.

Dat Cloud86 op dit moment al behoort tot de beste webhosting providers in Nederland is eigenlijk best logisch. De laatste jaren zijn er namelijk erg veel grote hosting providers in Nederland overgekocht. Het gevolg hiervan was dat deze hosting providers forse prijsstijgingen doorvoerden en ook flink gingen bezuinigen op de klantenservice.

Cloud86 zag hier kansen en daarom hebben zij zich vanaf het begin gefocust op het leveren van echt goede webhosting met ook echt goede klantenservice. Zo kun je met de hosting van Cloud86 laadtijden van minder dan één seconden halen en is de klantenservice zowel via mail als telefonisch bereikbaar.

Het resultaat hiervan was al snel zichtbaar, want Cloud86 groeide enorm snel en tot op de dag van vandaag zet die lijn zich door. Op dit moment heeft Cloud86 namelijk meer dan 20.000 tevreden klanten en hosten ze meer dan 150.000 websites en/of webshops.

Cloud86 is daarmee een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar webhosting voor een website of webshop! De gratis verhuisservice is hierbij een erg groot voordeel!

Cloud86-hosting-review

Cloud86 hosting review: Waarom zou je voor de hosting van Cloud86 moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je al aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Cloud86. Zo weet je wat Cloud86 is, hoe, wanneer en waarom ze zijn begonnen en wat de doelen van Cloud86 zijn. Ook weet je nu dat Cloud86 zich met hun snelheden en klantenservice weet te onderscheiden van vrijwel alle andere hosting providers in Nederland. Nu is dit natuurlijk allemaal erg waardevolle informatie, maar hoe zit het nu in praktijk?

In dit onderdeel van deze Cloud86 review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties van de hosting van Cloud86. Ook ga ik deze punten toelichten en vergelijken met andere hosting partijen in Nederland. Zo kun je vervolgens zelf beslissen of Cloud86 de beste webhosting provider is voor jou!

Een echt Nederlandse hostingpartij

Wanneer je zelf al wat onderzoek hebt gedaan naar een goede webhosting provider ben je ongetwijfeld een hoop verschillende hosting providers tegengekomen. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat het kiezen van de beste WordPress hosting provider erg lastig is.

Naast veel Nederlandse hosting providers ben je waarschijnlijk ook een hoop internationale hosting providers tegengekomen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan SiteGround of Hostinger. Dit zijn hosting providers die over de hele wereld actief zijn en daardoor super goedkope webhosting kunnen aanbieden.

Het nadeel van deze internationale hosting providers is alleen dat ze voor de Nederlandse of Belgische markt niet ideaal zijn. Vaak beschikken internationale hosting providers namelijk niet over datacenters in Nederland wat ten koste gaat van de snelheid van jouw website. Daarnaast zit je vaak ook met andere tijdzones waardoor het lastig is om met de klantenservice te communiceren.

Dit is dan ook de reden geweest dat ik voor een aantal van mijn eigen websites ben gaan kijken naar een snelle en betrouwbare hosting provider in Nederland. Ik kwam uit bij Cloud86, mijn.host en Vimexx. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Cloud86, omdat hun hosting veruit het snelste was en omdat ik de klantenservice, bij vragen of problemen, snel telefonisch kan bereiken. Later in deze Cloud86 review zal ik je hier inhoudelijk ook meer over vertellen!

Cloud86-hostingpakketten

Hostingpakketten voor iedereen

Zoals ik net vertelde, heb je binnen Nederland de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Aangezien deze hosting providers allemaal beschikken over andere typen webhosting met andere eigenschappen is het kiezen van de beste webhosting erg lastig. Iedereen heeft namelijk andere verwachtingen en wensen voor een website of webshop.

Kijk je naar de webhosting van Cloud86? Dan hebben zij dit erg goed voor elkaar! Cloud86 is namelijk een van de weinige hosting providers in Nederland waar je zo’n uitgebreid assortiment aan soorten webhosting hebt.

Heb je geen hele specifieke wensen? Dan kun je prima uit de voeten met standaard shared webhosting. Wil je het maximale halen uit een WordPress website of webshop? Dan kun je ook terecht bij Cloud86 voor WordPress hosting of WooCommerce hosting. Heb je nog meer nodig, omdat je een hele grote website of webshops hebt? Dan kun je ook nog bij Cloud86 terecht voor VPS hosting.

Weet je niet precies welk type webhosting je nodig hebt voor jouw website of webshop? Doe de test hieronder en ontdek welk hostingpakket van Cloud86 het beste aansluit bij jouw behoeften.

Super snelle servers in Nederland

Een van de belangrijkste aspecten van webhosting is snelheid. Naast dat je jouw website voor bezoekers zo snel mogelijk wilt hebben is de snelheid ook erg belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website in Google.

Nu is het zo dat er veel grote internationale hosting providers zijn die hele mooie aanbiedingen hebben. Als je alleen wat verder onderzoek doet blijkt dat ze geen datacenter in Nederland hebben. In veel gevallen komt jouw website of een server in Amerika te staan, wat betekent dat jouw website een heel stuk trager gaat zijn. Laadtijden van minder dan één seconde zal je in dit geval niet halen.

Een groot voordeel van Cloud86 is dan ook dat ze hun servers hebben staan in Nederland. Op deze servers komt jouw website te staan en daardoor kan deze veel sneller geladen worden voor bezoekers uit Nederland, België en Duitsland. Zeker in combinatie met de nieuwste technologieën en snelste SSD schijven! Uit verschillende snelheidstesten blijkt dat je met de webhosting van Cloud86 laadtijden van 516 milliseconden(0,5 seconden) kunt halen!

Cloud86-snelheid

Een uptime van minimaal 99,98%

Naast de snelheid van een webhosting partij is ook de uptime super belangrijk. De uptime geeft namelijk aan hoeveel minuten per jaar een website online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Elke hosting provider beschikt over een uptime en deze wordt aangegeven door middel van een percentage.

Helaas vergeten veel mensen hier rekening mee te houden bij het kiezen van een hosting provider. Het is namelijk heel leuk dat je een snelle hosting provider hebt, maar wat heb je hieraan als jouw website maar in 75% van de gevallen bereikbaar is? Dit doet namelijk meer schade dan een website die 0,2 seconde trager is.

Kies je voor de hosting van Cloud86? Dan ben je verzekerd van een uptime percentage van minimaal 99,98% Dit is een uitstekende score, want de meeste hosting providers in Nederland hebben maar een uptime van 99,90%. Nu klinkt dat verschil wellicht klein, maar op jaarbasis is dat verschil 42.048 minuten en dat staat gelijk aan 700 uur. Met de hosting van Cloud86 maak je dus ook op betrouwbaarheid een hele goede keuze!

Het vinden van een hosting provider met een uptime percentage van 100% is vrijwel onmogelijk. Bij onderhoud of andere problemen kan een server namelijk altijd even offline raken.

Erg goede beveiliging van server en website

Naast snelheid en betrouwbaarheid mag ook zeker de beveiliging niet worden vergeten. Je wilt namelijk te allen tijde voorkomen dat jouw website of webshop wordt gehackt of via de server wordt geïnfecteerd met virussen of malware. Bij het kiezen van een hosting provider is het daarom erg belangrijk om te controleren wat ze doen voor de beveiliging van de server en jouw website.

In het geval van Cloud86 nemen ze de beveiliging uiterst serieus. Zo wordt elke domeinnaam standaard en gratis voorzien van een SSL certificaat. Daarnaast monitort Cloud86 de server 24/7 problemen en mogelijke hacks.

Naast deze maatregelen maakt Cloud86 ook elke nacht een backup van jouw volledige hostingpakket(inclusief website en mail). Mocht er namelijk toch wat misgaan of je past zelf wat aan, wat niet de bedoeling was, dan kun je dit erg snel en gemakkelijk ongedaan maken door een backup terug te zetten. Als laatste heeft Cloud86 hun servers maximaal beveiligd door middel van antispam en antivirus software, zodat hackers geen kans krijgen en jouw website veilig is!

Meerdere websites per pakket

Ben je op zoek naar webhosting voor meerdere websites of webshops? Dan wil je het liefst één hostingpakket vanuit waar je al deze websites kunt beheren. Helaas zijn er veel hosting providers waar dit niet mogelijk is of waar het wel mogelijk is, maar waar je vervolgens wordt beperkt door de hoeveelheid opslagruimte of bandbreedte die je tot je beschikking hebt.

Kies je voor Cloud86? Dan kun je zonder problemen meerdere websites vanuit één hostingpakket beheren. Wel is het afhankelijk van het hostingpakket dat je kiest hoeveel websites je kunt beheren vanuit het pakket.

Op dit moment heb je keuze uit de volgende pakketten:

  • Webhosting Start: je kunt 2 websites beheren vanuit dit pakket
  • Webhosting Medium: je kunt 5 websites beheren vanuit dit pakket
  • Webhosting Power: je kunt 10 websites beheren vanuit dit pakket

Testen in een staging omgeving

Ga je grote aanpassingen aan jouw website of webshop doen? Of is het tijd om thema’s of plug-ins te updaten? Dan doe je het beide het liefst niet op een live website. Zeker niet wanneer jouw website grote hoeveelheden bezoekers per dag ontvangt. Het aanpassen of updaten van jouw website kan namelijk grote gevolgen hebben op de gebruiksvriendelijkheid of het conversiepercentage van jouw website.

Aangezien het aanpassen of updaten van een website of webshop een hoop risico’s met zich meebrengt, wil je dit eerst op een testomgeving doen. Een testomgeving, oftewel staging omgeving, is eigenlijk een kopie van je live website waarop kunt werken zonder dat dit effect heeft op de live website. Staat alles helemaal naar wens op de testomgeving? Dan kun je deze super eenvoudig wisselen met de live website waardoor je zeker weet dat alles werkt, voordat bezoekers de wijzigingen kunnen zien.

Wanneer je kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 kun je altijd staging-omgevingen aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld op een domeinnaam als test.jouwdomeinnaam.nl. Deze omgevingen kun je vervolgens ook helemaal afsluiten voor bezoekers en voor zoekmachines als Google. Het mooie van een staging-omgeving is dat het niet ten koste gaat van het aantal websites dat je uit één pakket kunt beheren.

Overzichtelijk & beginners vriendelijk dashboard

Webhosting is voor velen al lastig genoeg dus waarom zou je het nog lastiger maken met een super technisch dashboard? Zelfs wanneer je super technisch bent aangelegd zit je er niet op te wachten dat je de simpelste dingen op een geavanceerde manier moet uitvoeren.

Gelukkig heeft Cloud86 hier een mooie oplossing voor gevonden. Wanneer je met een hostingpakket van Cloud86 aan de slag gaat krijg je altijd toegang tot het Plesk beheerpaneel. Dit is eenzelfde soort systeem als het cPanel, maar naar mijn mening nog net wat gebruiksvriendelijker.

Vanuit het Plesk beheerpaneel kun je letterlijk alles regelen dat met jouw website te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een CMS als WordPress of Joomla, maar ook aan het installeren van het SSL certificaat, het aanmaken van professionele e-mailadressen, het beheren van de DNS gegevens en ga zo maar door. Door het Plesk beheerpaneel worden de meest lastige dingen toch erg eenvoudig gemaakt!

Cloud86-dashboard

Gratis gebruik maken van een CDN

Heb je internationale plannen met een website of webshop? Dan is snelheid een erg belangrijk ding. Eerder in deze Cloud86 review hadden we het hier al even over, maar met een internationale website of webshop is dat nog belangrijker.

Een internationale website of webshop gaat vanover de hele wereld bezoekers krijgen en helaas kan een hosting provider niet voor elk land de maximale snelheden leveren. Jouw website of webshop staat namelijk op een server en vanaf daar wordt jouw website geladen. Ongeacht vanaf welke locatie iemand jouw website of webshop probeert te bezoeken.

Aangezien je jouw website of webshop zo snel mogelijk wilt houden denkt Cloud86 met je mee! Bij Cloud86 is het dan ook zodat je gratis gebruik kunt maken van de QUIC.cloud CDN. Een CDN is een netwerk van servers waarop jouw website of webshop komt te staan. Vervolgens wordt er voor elke bezoeker gekeken vanaf welke server jouw website of webshop het snelst geladen kan worden. Vervolgens wordt de website of webshop van de snelste server geladen. Een CDN maakt jouw website of webshop dus nog een heel stuk sneller!

Cloud86-hosting-snelheid

Ontvang een gratis SSL certificaat

Eerder in deze Cloud86 review hadden we het al over de beveiliging, maar ik wil hier toch nog even wat dieper ingaan op het SSL certificaat. Bij Cloud86 krijg je namelijk bij elke domeinnaam een gratis SSL certificaat.

Wat dit SSL certificaat doet is dat het een beveiligde verbinding creëert tussen jouw website of webshop en de server. Wanneer je namelijk geen SSL certificaat gebruikt, maakt jouw website of webshop gebruik van een HTTP verbinding. Dit is een standaard niet beveiligde verbinding. De gegevens die via een HTTP verbinding worden verzonden kunnen ingezien worden door anderen, dus bijvoorbeeld cybercriminelen.

Installeer je een SSL certificaat op jouw domeinnaam? Dan maakt jouw website of webshop gebruik van een HTTPS verbinding. Dit doet eigenlijk hetzelfde als een HTTP verbinding, maar dan zijn de gegevens die uitgewisseld worden tussen de server en jouw website wel beveiligd. Deze kunnen dus niet ingezien worden door anderen. Aangezien het SSL certificaat ook invloed heeft op de vindbaarheid van je website in Google raad ik je altijd aan om er een te gebruiken!

E-mail hosting is standaard inbegrepen

Wanneer je een website of webshop hebt of een website of webshop wilt maken kun je natuurlijk niet zonder zakelijk e-mailadres. Het komt namelijk niet professioneel over als je met klanten communiceert via een gratis Gmail of Outlook e-mailadres. Je wilt daarom altijd gebruik maken van een professioneel e-mailadres zoals een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres.

Om deze zakelijke e-mailadressen aan te maken heb je alleen wel e-mail hosting nodig. Nu is een van de voordelen van Cloud86 dat e-mail hosting altijd is inbegrepen bij het hosting pakket. Hierdoor hoef je niet zelf nog op zoek naar een aparte hosting provider voor zakelijke mail. Wel verschilt het per pakket hoeveel e-mailadressen je kunt aanmaken.

Op dit moment zijn dit het aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken per pakket:

  • Webhosting Start: je kunt 10 e-mailadressen aanmaken vanuit dit pakket
  • Webhosting Medium: je kunt 50 e-mailadressen aanmaken vanuit dit pakket
  • Webhosting Power: je kunt onbeperkt e-mailadressen aanmaken vanuit dit pakket
 

Wil je wel e-mailhosting, maar geen hosting voor een website of webshop? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij Cloud86! De kosten hiervoor zijn hetzelfde als de shared webhosting prijzen van Cloud86.

Email-hosing-Cloud86

Cloud86 hosting review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Cloud86 zo zijn nadelen. Ik moet overigens wel toegeven dat ik de nadelen van Cloud86 wel echt minimaal vind in vergelijking met andere Nederlandse hosting providers. Op het gebied van webhosting heeft Cloud86 hun zaken namelijk erg goed voor elkaar! Betere prestaties kun je op dit moment dan ook niet krijgen.

Het komt erop neer dat je met Cloud86 een erg goede keuze maakt, maar toch heb ik nog één klein dingetje gevonden dat ik met je wil delen. Het is niet zozeer een nadeel, maar het is wel goed om ervan op de hoogte te zijn. In dit onderdeel van deze Cloud86 review zal ik dit nadeel dan ook even toelichten.

Prijzen kunnen verwarrend zijn

Aan het einde van deze Cloud86 review gaan we het over de kosten hebben, maar ik wilde hier wel vast het nadeel noemen.

Het is namelijk zo dat Cloud86, net als veel andere hosting providers, een flinke korting geeft op de eerste contractduur. Nu is dat natuurlijk erg prettig, maar de prijzen kunnen best een stukje hoger worden wanneer je het contract verlengt.

Mijn tip is dan ook om direct voor een lange contractduur te gaan. Je hebt namelijk de optie maandelijks opzegbaar, 12 maanden contract of een 36 maanden contract. Bij een 36 maanden contract ontvang je gedurende deze hele periode tot wel 58% korting op je webhosting kosten!

Cloud86 verhuisservice: Gratis overstappen naar Cloud86!

Heb je op dit moment al een hostingpakket, domeinnaam en website of webshop bij een andere hosting provider, maar ben je hier niet tevreden over? Bijvoorbeeld omdat deze sloom is, ze een prijsverhoging hebben doorgevoerd of omdat de klantenservice niet goed is? Dan kun is het altijd mogelijk om over te stappen naar een andere hosting provider. Dit wordt ook wel verhuizen genoemd.

Voor de meeste hosting providers geldt dat ze het aardig moeilijk voor je maken om je hostingpakket op te zeggen en te verhuizen. Daarbij is het verhuizen van je website en domeinnaam van zichzelf ook al niet bepaald makkelijk te noemen. Er komt namelijk een hoop bij kijken en het brengt risico’s met zich mee.

Wil je er zeker van zijn dat de verhuizing van jouw domeinnamen, websites of webshops, e-mailadressen en databases goed wordt gedaan? Dan is het goed om te weten dat Cloud86 beschikt over een gratis verhuisservice ter waarde van €75,00. Kies je voor het “Webhosting Medium” of het “Webhosting Power” pakket? Dan kun je gratis gebruik maken van deze service voor een maximum van 5 websites.

Cloud86-verhuisservice

Cloud86 WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van Cloud86 besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze Cloud86 review gekomen. In dit onderdeel van deze Cloud86 review wil ik namelijk nog wat dieper in de verschillende hostingpakketten van Cloud86 duiken. Zo weet je namelijk precies welk hostingpakket je het beste kunt kiezen!

Zoals ik eerder in deze Cloud86 review al aangaf heb je bij Cloud86 de keuze uit een groot aantal verschillende soorten webhosting. Denk bijvoorbeeld aan de standaard shared webhosting, maar ook aan Virtual Private Server, Managed VPS hosting, Virtual Private Cloud, Webhosting, Managed WordPress hosting en WooCommerce hosting. Aangezien de meeste mensen voldoende hebben aan de normale WordPress- of WooCommerce hosting zal ik deze pakketten hieronder even bespreken.

1. Webhosting Start

Het goedkoopste hostingpakket van Cloud86 is het “Webhosting Start” pakket. Dit pakket is met name interessant wanneer je voor het eerst een website wilt maken en geen inhoudelijke hulp verwacht nodig te hebben van de klantenservice.

Met het “Webhosting Start” pakket krijg je 5 GB SSD opslagruimte, 250 GB dataverkeer, e-mail hosting voor maximaal 10 e-mailadressen en je kunt tot maximaal 2 websites beheren vanuit dit pakket. De gratis verhuisservice is niet inbegrepen bij dit pakket. Ook lever je op het gebied van snelheid best wel wat in, in vergelijking met de andere hosting pakketten. Als laatste kun je met dit hostingpakket alleen bij de klantenservice terecht voor administratieve vragen. De kosten voor dit pakket bedragen €1,95 per maand.

2. Webhosting Medium

Wil je ten opzichte van het “Webhosting Start” pakket wat meer snelheid, meer opslagruimte, meer dataverkeer, meer websites kunnen beheren, meer e-mailadressen kunnen aanmaken, gebruik kunnen maken van de gratis verhuisservice en de klantenservice kunnen benaderen bij inhoudelijke vragen? Dan kun je het beste kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket.

Met het “Webhosting Medium” pakket krijg je namelijk 50 GB SSD opslagruimte, onbeperkt dataverkeer, e-mail hosting voor 50 e-mailadressen en je kunt tot maximaal 5 websites beheren vanuit dit pakket. Verder kun je dus ook nog gebruik maken van de gratis verhuisservice ter waarde van €75,00. Bij dit pakket kun je ook de klantenservice benaderen voor inhoudelijke vragen. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand.

3. Webhosting Power

Het laatste en duurste hostingpakket van Cloud86 is het “Webhosting Power” pakket. Dit pakket geeft je de maximale snelheden en nog een hele hoop meer. Zo krijg je 100 GB SSD opslagruimte, onbeperkt dataverkeer, e-mail hosting voor een onbeperkt aantal e-mailadressen en de mogelijkheid om tot 10 websites te beheren vanuit dit pakket.

Uiteraard kun je bij dit pakket ook gebruik maken van de gratis verhuisservice en kun je bij de klantenservice terecht voor inhoudelijke vragen. De kosten voor dit pakket bedragen €5,95 per maand.

Cloud86-kosten

Cloud86 ervaringen: Wat zijn mijn Cloud86 ervaringen?

Inmiddels hebben we het in deze Cloud86 review uitgebreid gehad over alle functionaliteiten en specificaties van de hosting. Dit is erg belangrijke informatie, maar ik snap dat je natuurlijk ook benieuwd bent naar de ervaringen die ik zelf heb met Cloud86! In dit onderdeel van deze Cloud86 hosting review zal ik daarom mijn Cloud86 ervaringen met jou delen.

Zoals ik eerder in deze Cloud86 review al aangaf heb ik voor enkele van mijn eigen websites een zoektocht gedaan naar de beste webhosting providers in Nederland. Ik vond het hierbij met name belangrijk dat de hosting snel was, dat de servers betrouwbaar zijn en dat ik de klantenservice snel en gemakkelijk kan bereiken bij vragen en/of problemen.

Na een aantal testen gedaan te hebben kwam ik uiteindelijk uit bij Cloud86. De hosting is in vergelijking met andere hosting providers gewoon echt veruit het snelst. Daarbij komt het uptime percentage van 99,98% dat ik bij geen andere hosting provider in Nederland heb gevonden. Dat allemaal in combinatie met een gebruiksvriendelijk dashboard en de klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar was, was de keuze snel gemaakt.

Ik heb vervolgens een “Webhosting Power” pakket aangeschaft, zodat ik meerdere websites kon laten verhuizen naar Cloud86 en zodat ik ze gemakkelijk vanuit één plek kan beheren. Inmiddels ben ik bijna 3 jaar klant bij Cloud86 en tot op heden heb ik nog nooit problemen gehad!

Cloud86 ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn Cloud86 ervaringen heeft Cloud86 natuurlijk nog een hele hoop andere klanten die ook weer hun eigen Cloud86 ervaringen hebben. Aangezien Cloud86 op dit moment meer dan 20.000 klanten heeft, wil ik in dit onderdeel van deze Cloud86 review gaan kijken naar de ervaringen van deze klanten!

Op de website van Cloud86 zelf worden al een hele hoop Cloud86 ervaringen getoond. Nu geldt voor de meeste bedrijven dat ze zelf kiezen welke ervaringen er wel en niet worden getoond. Het nadeel hiervan is dat het beeld wat ze schetsen niet echt zo hoeft te zijn.

In het geval van Cloud86 laden ze hun ervaringen in vanaf Trustpilot en dat is een onafhankelijk review platform waar klanten bedrijven kunnen beoordelen. Deze ervaringen kun je dan ook wel bestempelen als betrouwbaar. Kijk je naar de Trustpilot van Cloud86 zelf? Dan zie je ook hier dat ze gemiddeld worden beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren op basis van 860 ervaringen!

Cloud86-ervaringen

Cloud86 WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van een hosting provider dat we nog niet hebben besproken in deze Cloud86 review is de klantenservice. In dit onderdeel van deze Cloud86 review wil ik daarom even een blik op de klantenservice werpen, zodat je ook weet wat je hier wel of juist niet kunt verwachten.

Wanneer je kiest voor een webhosting pakket van Cloud86 dan krijg je standaard toegang tot de klantenservice. Wel is het per pakket afhankelijk wat de klantenservice voor je kan doen.

Kies je voor het goedkoopste pakket? Dan is de klantenservice alleen voor je bereikbaar bij administratieve vragen. Heb je inhoudelijke vragen over problemen binnen je hostingpakket of op je website? Dan raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” of “Webhosting Power” pakket. Bij deze pakketten is namelijk ook de inhoudelijke ondersteuning beschikbaar.

De openingstijden van de klantenservice van Cloud86 zijn op werkdagen van 9:00 tot 21:00. Een groot voordeel van de klantenservice van Cloud86 is dat de klantenservice ook telefonisch bereikbaar is. De telefonische klantenservice kun je op werkdagen bereiken tussen 10:00 en 16:00. Naar mijn eigen ervaring is de klantenservice van Cloud86 een stuk deskundiger en sneller dan bij andere hosting providers binnen Nederland.

Cloud86 hosting review: Wat kost het?

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van deze Cloud86 review, maar er is toch nog een belangrijk onderwerp dat ik besproken wil hebben in deze Cloud86 review. We hebben het namelijk nog niet uitgebreid gehad over de kosten van hosting bij Cloud86. Laten we daar in dit onderdeel van deze Cloud86 daarom maar eens naar kijken.

Zoals eerder aangegeven heb je bij Cloud86 de keuze uit verschillende soorten hosting. Nu is het natuurlijk logisch dat de kosten voor een groot deel afhankelijk zijn van het type webhosting dat je nodig hebt. Het is voor mij dan ook lastig om te zeggen wat een hostingpakket van Cloud86 jou precies gaat kosten.

Kies je voor een shared webhosting pakket? Dan beginnen de prijzen vanaf €1,95 per maand voor het goedkoopste pakket. Kies je voor het iets duurdere pakket waarmee je veel meer mogelijkheden hebt? Dan bedragen de kosten €2,95 per maand. Voor het meest uitgebreide en duurste hostingpakket van Cloud86 betaal je op dit moment €5,95 per maand.

Conclusie: Is Cloud86 de beste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Cloud86 review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Cloud86 nu de beste hosting provider voor jouw website of webshop?

Ik kan je de hosting van Cloud86 zeker aanraden wanneer je op zoek bent naar een snelle en betrouwbare webhosting provider in Nederland. Cloud86 is namelijk niet voor niets uitgeroepen tot de snelste hosting provider binnen Nederland in 2022 en 2023. Daarnaast is e-mail hosting standaard inbegrepen en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt van jouw volledige hostingpakket.

Samenvattend maak je met de hosting van Cloud86 een erg goede keuze! Wat het helemaal interessant maakt is de 58% korting die je tijdelijk kunt krijgen op je eerste contractduur!

Cloud86 review - Veelgestelde vragen

Heeft Cloud86 een verhuisservice?

Ja, wanneer je kiest voor het “Webhosting Medium” of “Webhosting Power” pakket kun je gratis gebruik maken van de verhuisservice(T.W.V. €75,00). Dit is ideaal wanneer je op dit moment al een website of webshop hebt bij een andere hosting provider, maar hier niet tevreden over bent. Kies voor de verhuisservice van Cloud86 en laat ze tot maximaal 5 websites voor jou overzetten.

Heeft Cloud86 email hosting?

Ja, bij Cloud86 is e-mailhosting bij elk webhosting pakket inbegrepen. Hoeveel e-mailadressen je precies kunt aanmaken is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Zo kun je bij het “Webhosting Start” pakket 10 e-mailadressen aanmaken, bij het “Webhosting Medium” pakket 50 e-mailadressen en bij het “Webhosting Unlimited” pakket zit er geen limiet op het aantal e-mailadressen.

Krijg je een gratis domeinnaam bij Cloud86?

Nee, je krijgt helaas geen gratis domeinnaam bij Cloud86. Je kunt bij het bestellen van een hostingpakket wel een domeinnaam toevoegen aan jouw hostingpakket. De kosten hiervoor bedragen bij een .nl domeinnaam €9,95 per jaar. Deze kosten zijn dus wel te overzien!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Cloud86 alternatieven

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €1,95